scolopetarius Ten który zawsze się mylił znowu otwiera usta 22.12.06, 10:59 tylko po to żeby wygadywać głupoty. Kończ waść i wstydu oszczędź. Nie sądź bo będziesz osądzony bardzo surowo. Znowu przegapiłeś okazję żeby milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
marych Wycofuję swoje pieniądze z tego banku po świętach! 22.12.06, 11:13 Wycofuję swoje pieniądze z tego banku już po świętach. Skutek nieudolnych decyzji odbije sie prędzej czy później na klientach w formie większych prowizji, większego oprocentowania kredytów czy też mniejszego lokat. Trzeba zwiewac tam gdzie rządzą menedżerowie z długoletną praktyką w zachodnich bankach i co najmniej po zachodnim MBA, a nie wykreowany przez PR politykier który będzie sie uczył na naszych portfelach. Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Czytaj: nie spełnia!!! 22.12.06, 11:16 Kaczor samego siebie przeszedł: nauczyciel z Gorzowa na takim stanowisku?!!! Gorzej nie można było wybrać. Na dyrektora MZK i to najwyżej! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Czytaj: nie spełnia!!! 22.12.06, 12:59 freelancer_1 napisał: > Kaczor samego siebie przeszedł: nauczyciel z Gorzowa na takim stanowisku?!!! Go > rzej nie można było > wybrać. Na dyrektora MZK i to najwyżej! Raczej na p.o. dyrektora MZK, bo przy takiej "przyszywanej" funkcji wystarczy PR, krzywy uśmiech i kontakty, a od kwalifikacji fachowych ma się wicedyrektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
vzv Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz spełni.. 22.12.06, 11:22 a premierem nie moze zostac.....?:) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Kazio premierem? 22.12.06, 13:01 vzv napisała: > a premierem nie moze zostac.....?:) Może ewentualnie po śmierci Jarosława Kaczyńskiego. Ale podejrzewam raczej, że Marcinkiewicz zostanie żywcem pogrzebany wraz z wodzem. Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek Re: Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz speł 22.12.06, 11:27 na trzy lata ma robotę.... po następnych wyborach niech wraca dzieci uczyć ( to taka szlachetna misja) albo niech zostanie szefem biura łącznikowego pomiędzy Radiem Maryja i Panem Bogiem... Pan Bóg kocha wszystkich nawet pajaców i kabotynów.. a Odpowiedz Link Zgłoś
andrejs Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz spełni.. 22.12.06, 11:31 a czy HGW albo guru Balcerowicz mieli doświadczenie w bankowości kiedy obejmowali stanowisko szefa NBP? Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Re: Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz speł 22.12.06, 15:53 Możesz się tego dowiedzieć czytając ich życiorysy. Dostępne np. w Wikipedii. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa czy geniusz z GW potrafią wymienić ten niby 22.12.06, 11:39 istniejący przepis ustawy który uniemożliwia Marcinkiewiczowi objęcie stanowiska? Czekam na innych lewacko-pseudoliberalnych geniusz z forum. b.u.s.h.y napisał: > P.O. Prezydenta Warszawy, P.O. prezesa PKOBP, chyba Marcinkiewicz na stałe > chce być z PO :) Tylko co na to PiS, toż to ich wróg śmiertelny. A tak > poważnie, to stare powiedzenie mówi, że jak ktoś jest do wszystkiego, to jest > do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
puree.ze.smalcem PKO BP czyli... 22.12.06, 11:43 Pan Kazio Otrzyma Bezpieczną Posadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Jakie doświadczenie miał nieudacznik Balcerowicz 22.12.06, 11:43 w bankowości gdy obejmował prezesurę najwazniejszego banku w Polsce? A moze te zasady nie dotyczą Balcerka? b.u.s.h.y napisał: > P.O. Prezydenta Warszawy, P.O. prezesa PKOBP, chyba Marcinkiewicz na stałe > chce być z PO :) Tylko co na to PiS, toż to ich wróg śmiertelny. A tak > poważnie, to stare powiedzenie mówi, że jak ktoś jest do wszystkiego, to jest > do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 premier.. twoje chamstwo i głupota, unosi cie ! 22.12.06, 13:00 fruwasz?.. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1987 Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz spełni.. 22.12.06, 11:58 Na chama wciskają Marcinkiewicza gdzie się da... Czy nauczyciel fizyki może się znać na zarządzaniu i ekonomii??? Odpowiedz Link Zgłoś
warunekkonieczny Re: Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz speł 22.12.06, 12:00 sonia1987 napisała: > Na chama wciskają Marcinkiewicza gdzie się da... Czy nauczyciel fizyki może się > znać na zarządzaniu i ekonomii??? Moze!!! Ale nie musi... Odpowiedz Link Zgłoś
alren Re: Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz speł 22.12.06, 12:34 Oj trzeba uciekać z pieniążkami z tego Banku żeby pajace i aktorzy medialni nie trenowali na mojej kasie Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza kaczor zalatwi 22.12.06, 12:56 przeciez wystarczy zmienic prawo i powyrzucac kilka niewygodnych osob z nadzoru bankowego. pestka dla pana K. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz speł 22.12.06, 12:24 Nareszcie odszedł LB a to na pREZESA PKO następny profesor fizyki (szkoły średniej). Mówił kiedyś Bismack Hundert Professoren und Vaterland verloren. I nie pomoże żaden nadzór bankowo PiSowy jak inspektorzy będą dyletantami i choćby nawet brzmieli jak filozof Zawisza seledynowy. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz spełni.. 22.12.06, 12:56 Przypomina mi się scenariusz z PRL-u. Zawód - dyrektor... Nie szkodzi, że nie ma wykształcenia! Mierny, bierny, byle wierny! Ale nie życzę sobie, aby dyletant rzadził naszymi pieniędzmi!Kto wreszcie zrobi porządek z tymi idiotami????? Balcerowicz musi zostać!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Czy Balcerowicz spełnial warunki by kierowac 22.12.06, 13:00 polska reforma ? Na podstawie CV jakim mogl sie wykazac zanim zajal jedno z najwazniejszych stanowisk w polskiej gospodarce na pewno nie. Tymniemniej jednak na pewno moglo byc duzo gorzej niz bylo, nawet jesliby osoby na miejscu Balcerowicza mialy duzo bardziej "stosowne" CV. www.jerzyrobertnowak.com/artykuly/Nasz_Dziennik/2006/21.03.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Balcerowicz: Marcinkiewicz musi odejść 22.12.06, 13:06 Panie Marcinkiewicz, byłeś dobrym nauczycielem [pozytywna weryfikacja R.Giertycha], poza tym rządziłeś [będąc wspomagany przez Prezesa Jarka] 40 milionowym narodem nad Wisłą i Odrą. Lubisz i kochasz pieniądze jak kazdy z nas! Czyli same pozytywy! Jednak zastanów się co lepsze: czy p.o. czy PO? Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Zaufanie społeczne,to są kwalifikacje Marcinkiewic 22.12.06, 13:12 Zaufanie,któż z nas ma bezgraniczne zaufanie do NBP i pomniejszych banków? A wiedza? No cóż Balcerowiczowi Nobel nie grozi:) Rodszyldem nie jest. Nie pobieral nawet u nich nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Zaufanie społeczne,to są kwalifikacje Marcink 22.12.06, 13:46 slavik222 napisał: >> Rodszyldem nie jest. Nie pobieral nawet u nich nauki. A Ty nawet nie chodziles do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
coment2 Marcinkiewicz - WON back do politbiura menedżerze! 22.12.06, 14:13 To jakaś komedia? - Kaziu nauczyciel fizyki z Gorzowa chce zepsuć największy polski bank. Kaziu - ty tylko lizać tyłki swoich dobroczyńców potrafisz, popatrz na siebie jak wyglądasz i na swoje "sukcesy". Istniejesz tylko dzięki sztucznemu uśmiechowi i lizaniu, a super-polityka z braku laku zrobili z ciebie sami dziennikarze - równie zdolni. Jak w komunie albo AWS-ie , Kaziu chce sięsprawdzićw biznesie. Tylko dlaczego kosztem naszego banku? Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Wszyscy wiemy kim jest Kaziu, i Balcerowicz nie je 22.12.06, 13:53 st nam potrzebny do podpierania opini GW. Jeden i drugi jest nieszczesciem dla zwyklych kredytobiorcow. Odpowiedz Link Zgłoś
arturolejnik Trzeba opylać akcje PKO BP bo bedzie spadek jak 22.12.06, 14:10 ten pajac zostanie szefem tego banku!!!!! Mogiła gwarantowana Odpowiedz Link Zgłoś
coment2 Macie teraz wszyscy "skromnego" Marcinkiewicza... 22.12.06, 14:19 ..sami żeście go na nieszczęście tego Kraju wylansowali i teraz mu odbiła szajba ambicji - a to zwykły aparatczyk partyjny bardziej pazerny na stołki niż najgorszy Bolo w rządzie Millera. cyt "Przez x miesięcy kierowałem gospodarką i finansami 40 mln Kraju" - tak może powiedzieć ktoś komu polityka wpłynęła na poczucie rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnastronaksiezyca Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz spełni.. 22.12.06, 14:15 Nie wiem czy do programu T.Lisa specjalnie zaproszono razem pana Marcinkiewicza i pana Balcerowicza ale skojarzenie razem tych osób pokazuje jak inna jest klasa tych postaci. Natomiast w zwiazku z przewidywana nominacją....no coz....to jest przykre ze przedwyborcze slogany braci nie zamieniaja sie w realnie pozytywne poczynania wladzy jako calosci a moralnosc w ich wykonaniu staje sie tak elastycznym narzedziem politycznym ze w kazdym myslacym czlowieku wywoluje to obrzydzenie i niesmak. Mam nadzieje ze IV RP szybko przeminie razem z obecna "elitą" polityczna czego sobie zycze na swieta... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Balcerowicz - sluga Sorosa i globalizmu! 22.12.06, 14:31 Przez swoja polityke pieniezna spowodowal upadek wielu dochodowych przedsiebiorstw, zwiekszyl bezrobocie i nedze - za co od dawna powinien siedziec w mamrze! Najwieksza "zasluge" LB jest stworzenie systemu bankowego w Polsce, ktory jest najdrozszy w Europie, a w swiecie jest najwieksza zdzira po Chinach. Inni czerwoni bohaterzy obdarzyli Polske najdrozszym systemem telefonicznym w Europie oraz najbardziej zlodziejskim systemem podatkowym! Dalej jest tak jak za komuny. Komuchy sie tucza a biedni chudna!Mam nadzieje,ze Kaczory to zreformuja.Nie badzmy jednak zbyt optymistyczni bo komuna trzyma sie dobrze jak za dawnych lat i zrobi wszystko aby popsuc Kaczorom ich plany. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Balcerowicz - sluga Sorosa i globalizmu! 22.12.06, 14:46 wet3 napisał: > Najwieksza "zasluge" LB jest stworzenie systemu bankowego w > Polsce, ktory jest najdrozszy w Europie, a w swiecie jest najwieksza zdzira po > Chinach. Hm... W banku PKO BP w ciągu ostatnich kilku lat opłaty za prowadzenie kont rzeczywiście wzrosły kilka razy, podobnie jak kolejki przed okienkami (z powodu zwolnienia wielu pracowników). Ale jeśli uważasz, że Kazio to zmieni, to możesz się mocno rozczarować. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: mikado111 22.12.06, 14:54 Wierze, ze Marcinkiewicza na to stac. Przede wszystkim powinno sie radykalnie obnizyc pobory dyrektorom bankow oraz ich swicie skladajacej sie z trutniow. Wowczas byloby mnostwo pieniedzy na zatrudnienie pracownikow potrzebnych bankach. Czekam tez na obnizenie sztucznie podtrzymywaniej wartosci zlotego - co walnie przyczyni sie do zwiekszenia naszego eksportu i zmniejszenia importu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: mikado111 22.12.06, 14:58 wet3 napisał: > Wierze, ze Marcinkiewicza na to stac. Przede wszystkim powinno sie radykalnie > obnizyc pobory dyrektorom bankow oraz ich swicie skladajacej sie z trutniow. To też możesz się rozczarować. Nasz obecny rząd, niezależnie od głoszonych haseł "Polski solidarnej" zapowiedział już zniesienie tzw. ustawy kominowej, która ograniczała wynagrodzenia zarządów w spółkach Skarbu Państwa. Jeżeli jeszcze jej nie zniesiono, to z pewnością nastąpi to niebawem, no bo partyjnemu koledze wstyd przecież zaoferować marne 20 tysięcy miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Ta uchwała mówi o przynależnosci do PZPR ? 22.12.06, 14:16 Kto , jak Balcerowicz, do ostatniego dnia był w PZPR i wierzył w Marksa i Lenina , ten po iluminacji cudownej uwierzył w "wolny" rynek , ten się nadaje na prezesa każdego banku , bo jest to nasz człowiek , który słucha własciwego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Ta uchwała mówi o przynależnosci do PZPR ? 22.12.06, 14:31 wojtek2784 napisał: > ... ten się nadaje > na prezesa każdego banku , bo jest to nasz człowiek , który słucha własciwego > pana. No właśnie. Pana Jarosława Kaczyńskiego. We wczorajszej rozmowie z Lisem Marionetkiewicz wykazał po raz kolejny, że nie jest zdolny nawet do zdecydowanego wyrażenia swojego zdania, nie mówiąc już o samodzielnych działaniach. I takich ludzi najbardziej potrzeba w PiS, czyli PZPR-bis. Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Łżesz jak bura suka. 22.12.06, 14:55 Był członkiem PZPR od 1969 do momentu wprowadzenia stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
arian3 Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz spełni.. 22.12.06, 14:17 Żygać się chce,jak człowiek czyta wypowiedzi postkomuny na ten temat.arian3 Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Balcerowicz: Nie wiem, czy Marcinkiewicz speł 22.12.06, 14:25 arian3 napisał: > Żygać się chce,jak człowiek czyta wypowiedzi postkomuny na ten temat.arian3 Ciekawe, jakbyś zareagował, gdyby SLD dało tę posadę Millerowi. Jak Kali ukraść krowy, to dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Balcerowicz i Rosati to klasyczni przebierańcy ... 22.12.06, 14:23 Panowie B. i R. , to kanarki w klatce każdego nowego pana . Niezależnie od reżimu, oni zawsze nadają się na wszystkie stanowiska. Jak można zmienić wyznanie "ekonomiczne" jako dorosły człowiek i w każdej "wierze" być ekspertem. Okazuje się , że można , jeżeli jestes nasz człowiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: jan3211 25.12.06, 16:04 jan3211 napisał: >Balcerowicz i Rosati to klasyczni przebierancy > Panowie B. i R. , to kanarki w klatce każdego nowego pana . Niezależnie od > reżimu, oni zawsze nadają się na wszystkie stanowiska. Jak można zmienić > wyznanie "ekonomiczne" jako dorosły człowiek i w każdej "wierze" być ekspertem. > > Okazuje się , że można , jeżeli jestes nasz człowiek ? Pajacow i nadwornych blaznow zawsze bylo u nas pod dostatkiem! Odpowiedz Link Zgłoś