zolenderek Dziadek zasuwa po necie 21.01.07, 10:02 Mam 65 lat i jestem zapalonym graczem w gry komputerowe. Aktualnie kończę Neverwinter Nights 2, przeszedłem ostatnio Gothic 3 i Oblivion. Na swoim koncie mam już niemal wszystkie gry cRPG, sporo gier akcji i przygodówek. Oprócz tego używam komputer do fotografii cyfrowej, tworzenia biblioteki muzycznej na MP3, do komunikowania się ze światem i do zakupów. W umiejętności posługiwania się komputerem nie czuję się gorszy od przeciętnego młodego człowieka. Niestety musze przyznać, że w swoim otoczeniu postrzegany jestem nierzadko jako delikatnie mówiąc dziwak. Ale nic to. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka251 Re: Dziadek zasuwa po necie 21.01.07, 10:06 Nie przejmuj się! Po prostu Ci zazdroszczą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: Dziadek zasuwa po necie 21.01.07, 10:59 Lux pisze, że sam nauczył 79-letnią babcię korzystać z internetu. "I teraz z dziadami przez internet gada, sprowadza ich do domu, jeden z nich ją upił i rozebrał. Cały czas siedzi przy komputerze, ani obiadu nie ugotuje, rachunki za internet ogromne" - żali się. Takie i tp wpisy pozwalaja przypuszczac ,ze prawie wszystkie sa zwyklym wyglupem.Zreszta 90% wpisow na WSZYSTKICH polskich forach to wyraz debilizmu lub wyglupy smarkaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia328 Babcia zasuwa po necie 21.01.07, 10:56 Mam 66 lat.Bylam nauczycielką i osobą zawsze ciekawą świata.Uwielbiam podroże ale moja emerytura pozwala mi co majwyżej na wycieczkę do Augustowa.(mieszkam w Suwałkach).Wsierpniu ub. roku syn podarował mi stary,używany komputer.Wnuczka udzielała lekcji obslugi.Dziś świat stoi przede mną otworem.Podróżuję gdzie chcę,mam dostęp do sztuki,informacji,wiadomości i nowinek za niewilkie pieniądze.Gadam godzinami z kim się da,kto ma skypa.Wysyłamsms-y, gadam na gg,mam dostęp do prasy na którą nie zawsze mnie stać.Babcia ,siwowłosa,z szydelkiem czy rózańcem,zahukana przez dzieci to przeszlosć.Pozdrawiam wszystkie babcie internautki,dziadkow tez.Kochani, TAK TRZYMAć!!! Czekam na miłe maile od babć,dziadkowie też mile widziani. Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz8 Babcia zasuwa po necie 21.01.07, 11:37 Brawo, brawo, ja mam 69 lat i tez surfuje po stronach kulinarnych szczegolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz8 Babcia zasuwa po necie 21.01.07, 11:42 Babcie Entuzjastki,zrobmy wspolnie program kulinarny. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Babcia zasuwa po necie 21.01.07, 11:44 A mnie wkurza to protekcjonalne nazywanie starszych ludzi babciami i dziadkami. Tytuł artykułu też bardziej pasuje do młodzieżowego albo wręcz szkolnego pisemka niż do poważnego ogólnopolskiego dziennika z ambicjami :-P Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod nie chca nas sluchac w realnym swiecie, to moze w 21.01.07, 11:53 w wirtualnym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
remi19 Babcia zasuwa po necie 21.01.07, 12:02 Także mam spooooro lat :) Zapraszam do mego bloga : www.ryszard-sziler.eblog.pl Szczególnie emerytów! Odpowiedz Link Zgłoś
ultra_maryna Re: Babcia zasuwa po necie 21.01.07, 15:13 Autorka artykulu traktuje internetowych seniorow jak wybryk natury.Utrwala w ten sposob wsrod czytelnikow stereotyp starszego czlowieka pozbawionego pasji,ktory z racji wieku jest biernym obserwatorem a nie aktywnym uczestnikiem zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynaraj Re: Babcia zasuwa po necie 21.01.07, 15:37 Nie jestem jeszcze emerytką ale bliżej mi niż dalej do tego czasu .Miałam poważny problem kiedy moje dzieci się usamodzielniły założyli rodziny .Kompletny nadmiar czasu .Kilkanaście lat temu zmuszona byłam i zrobiłam to chętnie nauczyć się pracować z komputerem.Lubię tą zabawkę.Moje wnuczki oglądają filmy na laptopie to ich nowoczesna babcia nie może być gorsza proszę bardzo zdjęcia z aparatu ,internet .Czemu nie ?Uwielbiam czytać,podrózować w wieku 50 lat nauczyłam się niemieckiego trochę tureckiego.Nie uważam ,ze wiek ma coś wspólnego z ograniczeniami w dostępie do nowoczesnych technik korzystania z niego całą gebą.To jest kwestia poukładania w życiu pewnych spraw.Dzisiaj i pewnie tak już zostanie komuter jest moim dodatkiem do życiorysu jak 35 lat temu uzyskanie prawa jazdy /uczyłam się na starej Warszawie/to jest sprawa młodej duszy często młodszej od tych którzy mają w metryce 35.W innych krajach jest to normalne w Polsce dopiero wkraczamy w czasy ,że wiek średni jest wyjątkowo atrakcyjny . Odpowiedz Link Zgłoś
dama-kanaliowa Re: Inne standarty 21.01.07, 17:16 No wlasnie, nawet w przedziale 60-90 ilosc kierowcow - w tym pan, na drogach tzw.zachodniej Europy jest kolosalnie inna, czyli niewyobrazalnie wieksza niz w naszym kraju. U nas niestety jeszcze dlugo standarty po-PRL-u:(( A laskawe szufladkowanie - wapniak i jeszcze nadaza, obojetnie czego dotyczy, to bardzo burackie (okreslenie podkradzione z forum gw)postrzeganie rzeczywistowsci. Odpowiedz Link Zgłoś
marianowi Re: Babcia zasuwa po necie 22.01.07, 00:21 Kochane Babcie I Kochani Dziadkowie! Kocham was po prostu, jestescie swietni, gartuluje zapalu. Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Babci i Dnia Dziadka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś