Dodaj do ulubionych

Czy Kobylański kręci polską dyplomacją

01.02.07, 07:10
"Czuję się jak idiota, bo głosowałem na PiS."
Uczucie wspólne milionom Polaków.
Obserwuj wątek
    • 79er prosze wyjasnic co to jest polska dyplomacja 01.02.07, 07:19
      banda oportunistow i aparatczykow (oczywiscie za wyjatkiem Prof.
      Bartoszewskiego), dopoki nie zaistnieje sluzba cywilna i korpus dyplomatyczny i
      konsularny z prawdziwego zdarzenia, reprezentantow tzw polskiej dyplomacji i
      administracji panstwowej lepiej omijac szerokim lukiem,
      • scolopetarius Kto nie z nadania ten oszołom skąd my to znamy? 01.02.07, 16:52
        Można się uśmiać jak to oczywiście żydosalonek nadaje epitety łatki, tylko
        czemu oni tacy żałośni i tacy drobiazgowi w stosunku do innych.
        Talmud wypaczył im widzenie świata, a syjonizm odebrał resztki rozumienia
        logicznego otaczającej rzeczywistości.
        • ladne_sny Re: Kto nie z nadania ten oszołom skąd my to znam 01.02.07, 17:47
          a Tobie albo brak was pod nosem albo brak wlosow na lbie tak uderza do glowy chyba i odbiera resztki,
          o ile w ogole kiedykowleik cokolwiek tam bylo, rozumu i logicznego myslenia ;) to ciekawe, jak wielu p
          'prawdziwych polakow' ma niskie poczucie wlasnej wartosci, tak niskie, ze we wszystkich wyksztalconych
          widza zydow, we wrzystkich madrzejszych od siebie widza zydow... czyzby mysleli, ze polak nie moze
          zdobyc wyksztalcenia i madrze mowic? ksenofobia i zwykle prostactwo.
          • interr Re: Kto nie z nadania ten oszołom skąd my to znam 01.02.07, 22:40
            ladne_sny napisała:

> a Tobie albo brak was pod nosem albo brak wlosow na lbie tak uderza do glowy ch
            > yba i odbiera resztki,
            > o ile w ogole kiedykowleik cokolwiek tam bylo, rozumu i logicznego myslenia ;)
            > to ciekawe, jak wielu p
            > 'prawdziwych polakow' ma niskie poczucie wlasnej wartosci, tak niskie, ze we ws
            > zystkich wyksztalconych
            > widza zydow, we wrzystkich madrzejszych od siebie widza zydow... czyzby mysleli
            > , ze polak nie moze
            > zdobyc wyksztalcenia i madrze mowic? ksenofobia i zwykle prostactwo.

A wacpan kto? Prawdziwy Polak w cudzyslowiu, ktory ma niskie poczucie wlasnej
            wartosci itd. czy falszywy Polak bez cudzyslowiu, ale za to pelen pychy i
            samozadowolenia z tego faktu, ze "prawdziwi polacy" mysla o nim jako
            wyksztalconym Zydzie madrzejszym od wszystkich?
            • fathom Re: Kto nie z nadania ten oszołom skąd my to znam 01.02.07, 23:13
              >Prawdziwy Polak w cudzyslowiu

Po pierwsze, w cudzysłowie. Należy się uczyć, uczyć i jeszcze raz uczyć.
              Po drugie, jeśli nie zrozumiałeś intencji piszącego, to przeczytaj to jeszcze
              raz. On nie zgłaszał pretensji. On tylko zauważył całkiem powszechne zjawisko.
              • borow4 nie trylko duplomacja Fotygi ale i IPNem kreci 02.02.07, 07:23
                b
    • buszek3 nie jestem anysemita ale 80-90% pracownikow MSZ 01.02.07, 07:25
      jeszcze 2-3 lata stanowili Polacy wywodzacy sie z rodzin o pochodzeniu
      zydowskim.. Czy to tylko zbieg okolicznosci?.. Chyba nie.
      • 1zorro Jest to przerazajace.Ale ten facet pasuje jak ulal 01.02.07, 07:29
        do ludzi jego pokroju, ktorzy rzadza w tej chwili Polska. PIS ze swoimi
        koalicjantami pobili juz na glowe SLD! Mnie sie rzygac chce....
        • pioskee Re: Jest to przerazajace.Ale ten facet pasuje jak 01.02.07, 10:15
          rzygaj dalej, a podczas tego rzygania przypomnij sobie (policz - to będzie
          łatwe) wszystkich funkcjonariuszy publicznych z nadania lub z ramienia SLD
          (posłowie, radni, prezydenci miast burmistrzowie wójtowie inni urzednicy) z
          zarzutami karnymi, z procesami i z WYROKAMI. Policz dobrze i wtedy ci wyjdzie
          kto kogo "pobił na głowę". I tęskinij sobie za złodziejską lewizną. Poza tym w
          liczeniu porównuj do PiS. Do PiS a nie do wszystkiego innego, czym chciałoby
          się PiS ubrudzić z braku argumentów bezpośrednio dotyczących PiS.
      • stawo73 Re: nie jestem anysemita ale 80-90% pracownikow M 01.02.07, 07:34
        A skąd wziąłęś te dane?Z Radia Maryja,czy z tąd,że te 80-90%,nie chciało
        pokazywać publicznie swojego "drzewa genealogicznego",tak jak to uczynił Kurski-
        100%Polaka w Polaku.
      • 1zorro Panie buszek3!Kazales opuszczac spodnie, ze takie 01.02.07, 07:50
        bzdury wypisujesz czy tez ci "na mozg" siadlo z samego rana?
      • intel-e-gent Re: nie jestem anysemita ale 80-90% pracownikow M 01.02.07, 14:18
        Polaków pochodzenia jest w Polsce kilka tysięcy. Większość z nich jest w grupie
        wiekowej 65+. Jakim niby cudem mieliby w MSZ pracować głównie ludzie takiego
        pochodzenia??
      • ya_basta Re: nie jestem anysemita ale 80-90% pracownikow M 01.02.07, 16:41
        hahahaha klasyczne zdanie:
        nie jestem antysemita, ale...
        uwielbiam to.
        • interr Re: nie jestem anysemita ale 80-90% pracownikow M 01.02.07, 23:49
          ya_basta napisał:

> hahahaha klasyczne zdanie:
          > nie jestem antysemita, ale...
          > uwielbiam to.

Uwielbiasz to, bo chyba nie rozumiesz, ze ci co zaczynaja zdanie na temat Zydow
          od "nie jestem antysemita, ale..." sa (jeszcze) opetani szatanskim strachem,
          lekiem przed mowa -"taj, tak, nie, nie"- czyli PRAWDA. Czy Pan Jezus bal sie byc
          antysemita? Tak, zwlaszcza w Ogrujcu, ale zwycierzyl lek... i Szatana (ojca
          klamstwa). To jest WZOR do nasladowania jak postepowac ze ZLYMI Zydami nie tylko
          dla chrzescijan.
      • fathom Re: nie jestem anysemita ale 80-90% pracownikow M 01.02.07, 23:19
        Jestem pełna podziwu - znasz 80-90% pracowników ministerstwa? Ale wszystkich,
        wszystkich, to znaczy tych z obsługi i, na przykład, biura finansów, czy tylko
        mówisz o jakiejś wybranej grupie? Bo przejrzeć życiorysy i drzewa genealogiczne
        5000 osób to niezły wyczyn. Jak tego dokonałeś? Niewielu by się chciało, jeszcze
        mniej osób potrafiłoby to zrobić.
        Za to rzucać durne, prostackie uogólnienia bez pokrycia, za to "z nutką"
        sensacji jest już prostsze, co, Buszku? Nie trzeba być wcale antysemitą...
      • midwesterner Re: nie jestem anysemita ale 80-90% pracownikow M 02.02.07, 00:53
        Nie jestem Polonofobem, ale z powyzszego wynika, ze Polacey w zdecydowanje
        wiekszosci nie nadaja sie do pracy w dyplomacji i w ogole do prowadzenia
        polityki zagranicznej Polski
    • stawo73 Święte krowy IV RP 01.02.07, 07:27
      Przy tego typu ścierwach,złodzieje z SLD to aniołki.
    • jerzy.zywiecki Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 07:47
      Nic dodać,nic ująć jesteśmy przecież w państwie prawa i sprawiedliwości.
    • honkers Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 07:48
      Kaczyńscy przed Trybunał Stanu... juz czas. Kto jeszcze czuje się idiotą ??
    • libro11 Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 08:32
      Panie Premierze Miłościwie Nam Panujący Jarosławie:
      Czy jak się przyznam do szmalcownictwa i oskarżę mojego szefa że jest
      żydokomunistą (i zapewne masonem) to zajmę jego miejsce a on pódzie do
      więzienia?
    • koloratura1 Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 08:52
      Teraz rozumiem za co "poleciał" Kulesza: za Kobylańskiego.
    • majka9959 Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 09:02
      Ambasador Polski w obcym kraju ma być polakiem z krwi i kości. Wiadomo że
      większości wielkich w Polsce to nie na rękę bo nie mogą dalej rozpie..ć i
      rozkraqdać naszego kraju co założyli przy okrągłym stole.
      • fedorczyk4 Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 09:08
        Czy mozesz blizej zdefiniowac Polaka z krwii i kosci? Jakich domieszek i od
        ktorego pokolenia nie wolno miec?
        • 1zorro Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 10:03
          musi byc tepy jak mlot, chlac za dwoch,i miec wyglad conajmniej buraka. Wtedy,
          jako "prawdziwy" Polak pasuje na swiatowe salony.
          • interr Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 02.02.07, 00:33
            1zorro napisał:

> musi byc tepy jak mlot, chlac za dwoch,i miec wyglad conajmniej buraka. Wtedy,
            > jako "prawdziwy" Polak pasuje na swiatowe salony.

Znam takiego jednego "prawdziwego" Polaka jak wyzej opisales i on rzeczywiscie
            znalazl sie na "salonach swiatowych", a wiesz jak to zrobil?
            Ozenil sie z Zydowka.:)))
            Jaki z tego moral?
            Tylko nie kszycz na mnie, ja zartowalem.
      • bultek A co twój lekarz założył?? 01.02.07, 09:20
        Majka weź, nie bredź od rana... Zapiłaś wczoraj? To idź i wytrzeźwiej a nie
        jakiś spiskach publicznie sie wypowiadasz. Bo znowu w kaftan trafisz
        Kobylański to jeden z większych palantów naszej polskiej ziemi ( jeśli już w
        takie tony uderzać) i wielki wstyd dla Polaków. Sprzedawczyk... Ale mam
        nadzieje że juz nie dużo życia mu zostało. A jak zdechnie na tamtym świecie
        spotka go zasłużona kara i wyląduje tam gdzie jego miejsce. Mam też nadzieję,
        że czeka już tam na niego i ludzie których sprzedał hitlerowcom.
        A swoją drogą taki śmieć musi bać się godziny swojej śmierci i ma zapewne czego.

I jeszcze jedno polska dyplomacja kieruje teraz zwykłe popychadło.
        Ale codziennie jest bliżej do dnia gdy za pomocą kartki wyborczej wywalimy to
        całe barachło z pisu, samoobrony i partyjki giertychów i wierzejskiego na
        śmietnik historii.
        • hecer Re: A co twój lekarz założył?? 02.02.07, 01:04
          a kto pamieta wyprawe Lizuta do Urugwaju na to rancho (Punta del Este?)...

...ten Kobylanski to skur**syn. Wierze, ze kazdy czlowiek ma w sobie dobro i
          cierpienie, i w ogole moze byc dobry...Ale sa tez takie ludzki wszy jak
          Kobylanski...

..Najgorsze jest to, ze ten rzad (nie popieram go, ale jest w koncu prawicowy a
          wole to jednak niz sld) tak mocno jest powiazany z tym czlowiekiem... Ja tego
          nie moge zrozumiec, wszedzie podejrzenia i spiski, podwazanie autorytetow, a
          tutaj wzorzec kanalii i nie tylko nie lekcewazony, ignorowany ale wrecz
          przeciwnie: popierany, wplywowy...

A najbardziej nie moge zniesc tego, i mowie to jako Polak i katolik, ze ta
          kanalia ufundowala najwiekszy w Toruniu (moim rodzinnym miescie) pomnik
          wielkiego Polaka, Jana Pawla II... I ze na uroczystosci odsloniecia tego
          pomnika goscil premier RP, p. Jaroslaw Kaczynski... Uwazam ze w ten sposob
          obrazil Polske. Kaczynski nie jest moim ulubiencem ale naprawde wole juz jego
          rzady niz rzady lewicy. Tym gestem jednak mocno nadwyrezyl moj szacunek do
          siebie.

Kobylanski byl szmalcownikiem, mam o tym wewnetrzne przekonanie. A
          szmalcownictwo to najgorszy grzech, najwieksza hanba dla czlowieka.
    • tom1003 Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 09:35
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070201&id=my11.txt
      coraz lepszy ten poziom Naszego Dziennika
    • tom1003 Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 09:37
      dochrzańcie się lepiej do setek amerykańskich oszustów bredzących o "polskich
      obozach zagłady" i uznających katedrę wawelską za "mienie pożydowskie"
      • albacor Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 09:58
        Kobylański jest kawałem sk....a ktorego powinno się scigać za ludobójstwo. I
        niewazne że wydał kogos o pochodzeniu żydowskim czy nie. Wydał POLAKA. A to że
        obecne elity pożal sie Boże pielgrzymkują do tego szmalcownika swiadczy tylko o
        tych elitach PISowsko-rydzykowych. Dla niektorych wstydem byloby sie nawet
        przyznać do przelotnego widzenia z takim typem, nie mówiąc o zazyłosci. Ale cóż
        jakie elity polityczne taka moralność. Wstydzę się za nich i swoim znajomym za
        granica nie potrafię juz pewnych rzeczy wytłumaczyć. Czasem zaczynam sie
        wstydziuć że jestem Polakiem
        • sauternes albacor,jestes durniem do kwadratu ,jesli 01.02.07, 23:02

wstydzisz sie tego,ze jestes POlakiem,

MOze zreszta nie jestes?? To za kogo sie uwazasz??Za zyda???
          • hecer Re: albacor,jestes durniem do kwadratu ,jesli 02.02.07, 01:07
            Mi jest wstyd ze ten czlowiek, szmalcownik, tez jest Polakiem tak jak ja.
            • interr Re: albacor,jestes durniem do kwadratu ,jesli 02.02.07, 01:39
              hecer napisał:

> Mi jest wstyd ze ten czlowiek, szmalcownik, tez jest Polakiem tak jak ja.

Odwracasz kota ogonem, oj nieladnie. Kto jest Polakiem nie swiadczy zawartosc
              rozporka ani nie uzasadnione deklaracje, lecz obrona Polski i Polakow oraz co
              mowi sie i pisze na temat Polski i Polakow.
              Poniewaz Polska nigdy nie bedzie Judeopolonia wiec i Twoj trud darmowy.
      • 061445h Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 15:58
        Jezeli masz racje ze od czasu do czasu w prasie USA pojawi sie zdanie o plskich
        obozach zaglady to nigdy nie slyszalem zeby ktos wypowiedal sie ze Katedra
        Wawelski jest mieniem pozydowskim. nie pisz wiec takich bredni. To ze prasz w
        USA pozwala sobie na takie sformuowania jest takze wina organizacji polonijnych
        i dyplomocji Polskiej ktore nigdy nie zajely zdecydowanego stanowiska w tej
        sprawie. Sam wielokrotnie pisalem do konsulau polskiego ale moje listy
        pozostaly bez odpowiedzi.
    • pioskee Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 10:00
      Głosowałem na PiS, podobnie jak "jankbh", ale nie czuje się jak idiota,
      poniewaz nie wierzę we wszystkie idiotyzmy wypisywane w GW.
      Historia Jana Kobylańskiego i jego działalności w Ameryce Pd jest oczywiście
      prawdziwa. Łączenie jednak tej postaci z rządem PiS jest brednią. Jest po
      prostu kolejnym prymitywnym sposobikiem coraz bardziej rozhisteryzowanych
      antyPiSiaków, zdumionych coraz bardziej, że pomimo ich wrednych i
      manipulanckich wysiłków - NIC. W sondażach PiS nadal wysoko, nieraz na czele (o
      zgrozo!). Kręcą się więc coraz bardziej nerwowo Tuskowate i Komorowskie
      polityczne POkraki oraz ich medialne sługusiki. Co juz były za "afery":
      tuskowego dziadzia (wermahtowca - taka prawda), begerowej, rozporkowa (szukamy
      ojców a pokazujemy palcem na PiS) i ... NIC. Już prawie zaczęto coś o zoofilii
      w SO. Teraz kolejny pomysł - zababrać PiS powiązywaniem z postacia Jana
      Kobylańskiego.
      Nie dziwię się, że wszyscy, przyjmujący bezkrytycznie tę manipulancka papkę,
      czuja się jak idioci.
      • albacor Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 10:05
        papkę to tyobie PIS zrobił z mózgu. jerzeli wiesz co to jest to zacznij go
        czasem używać do wyrażenia swojego zdania. mam o tobie takie samo zdanie jak o
        Kobylańskim - piszesz " ...Historia ...... jest oczywiście prawdziwa." Gratuluję
        pogladów. Wyladował w tym ścieku, gdzie po wojnie spływało całe zło nazistowkich
        Niemiec pod skrzydełka Stroesnera. Kobulański tez tam zapłynął. Oczywiście to
        tylko zbieg okoliczność, jak wszystko w PISie i przypadkach jego znajopmych i
        sympatyków.
        • pioskee Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 10:30
          Zapluwasz się taką tępą złością, że juz nie rozumiesz tekstu pisanego.
          Napisałem, że historia Jana Kobylańskiego jest prawdziwa, jako stwierdzenie, iz
          tylko to w artykule jest parawdziwie przytoczone, natomiast powiązywanie tego
          indywiduum z rządem PiS jest manipulancka brednią. Nic dobrego o Kobylańskim
          nie mam do powiedzenia! Zapędzasz się w tej sprawie zupełnie kretyńsko - z
          oststniego twego zdania wynika, że przybycie Kobylańskiego do Ameryki Pd i jego
          działalność to w ogóle odbywała się pod egidą PiS. Śmiech na sali.
          Aaa i jeszcze potraktowałeś mnie swoją bezmózgową inwektywą - porównałeś moją
          skromna osobę (nie znaną ci wcale) do Kobylańskiego. To po prostu głupie.
          • albacor Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 10:42
            Masz racje , zaplułem się patrząc na to co wyczyniaja politycy PIS. A jeżeli
            uważasz że pan Kobylański nie ma z PIS nic wspólnego to poczytaj trochę tekstów
            byłych ambasadorów w Am. Płd. kto i jak wysadza ich ze stołków. PiS zgadza sie
            teraz potulnie płacąc haracz radiu maryja za pomoc w wyborach.
            Jego przybycie i działalność oczywiście nic z PIS nie ma wspólnego, ale ktoś kto
            ma na sztandarach wypisane hasła moralności powinien trzymać sie od takiego typa
            z daleka a nie przyklaskiwać temu w osobie minister (pożal sie Boże) Fotygi,nie
            podejmujacej bez Jareczka żadnej sensownej czy częsciej bezsensownej decyzji.
      • albacor Re: Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 10:06
        papkę to tyobie PIS zrobił z mózgu. jeżeli wiesz co to jest to zacznij go czasem
        używać do wyrażenia swojego zdania. mam o tobie takie samo zdanie jak o
        Kobylańskim - piszesz " ...Historia ...... jest oczywiście prawdziwa." Gratuluję
        pogladów. Wyladował w tym ścieku, gdzie po wojnie spływało całe zło nazistowkich
        Niemiec pod skrzydełka Stroesnera. Kobulański tez tam zapłynął. Oczywiście to
        tylko zbieg okoliczność, jak wszystko w PISie i przypadkach jego znajopmych i
        sympatyków.
    • flyb52 Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 10:00
      Rydzyk jest jak delta ogromnych sciekow miejskich, wiejskich i innych.
      Wszystkie kanalie, najgorsze kanalie polskiej historii wspolczesnej rozlewaja
      sie w mediach tego faceta. I to smierdzi na caly swiat.
    • gilu33 Galba,błyśnij intelektem i skrobnij coś w temacie. 01.02.07, 10:06
      .."Czuję się jak idiota, bo głosowałem na PiS.", " Uczucie wspólne milionom
      Polaków". Domyślam się,że to nie Twoje uczucia, w końcu jesteś apologetą
      Kaczyńskich ...
      • 1zorro Re: Galba,błyśnij intelektem i skrobnij coś w tem 01.02.07, 10:08
        z drugiej strony takich "Kobylanskich" jest w Kraju cale multum. Wystarczy sie
        rozejzec od wicepremiera poczawszy...
    • princealbert Rydzyk do MSZ! Skonczyc z hipokryzja! 01.02.07, 10:10
      Minister Rydzyk zajmie sie polska dyplomacja - wyczysci ja z Zydow, komunistow,
      ateistow, cyklistow i wreszcie zostaniemy mocarstwem.
    • eryk81 Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 10:13
      blogpolityczny-hrabia-eryk.blog.onet.pl/
      • mg2005 [...] 01.02.07, 10:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • albacor Re: "Przerażony" pan Perlin... 01.02.07, 10:47
          A mnie najbardziej przeraża banda nieudaczników, hipokrytów i karierowiczów
          wszelkiej masci umieszczanych na stanowiskach zamiast rzeczywistych fachowców.
          Macierewicz jest na czele tej listy.
          • mg2005 Re: "Przerażony" pan Perlin... 01.02.07, 13:21
            albacor napisał:

> A mnie najbardziej przeraża banda nieudaczników, hipokrytów i karierowiczów

Ja bym dodał jeszcze antypolaków robiących krecią robotę w MSZ.

> wszelkiej masci umieszczanych na stanowiskach zamiast rzeczywistych fachowców.

To nasza bojączka od wielu lat...

> Macierewicz jest na czele tej listy.

Możesz uzasadnić ?... Bo ja mam lepszych kandydatów...))
    • intel-e-gent Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 10:28
      Z Kobylańskim to już kilka rządów nie umiało sobie poradzić. Rząd PiS jest
      najbardziej podatny na jego wpływy, ale poprzednicy też nie są bez winy. Tego
      człowieka można było już dawno spacyfikować, ale ani rząd AWS-UW, ani rząd SLD
      nie wykazały się inicjatywą :(
    • junkier Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 11:07
      Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf:

prawica.net/node/3736
      • chirlider Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 11:17
        junkier, nie bądź błaznem. z tego tekstu NIC nie wynika.
        • junkier Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 11:31
          Obawiam się że sam jesteś błaznem. Albo masz elementarne problemy z kojarzeniem
          i oceną faktów.

A wygląda to mniej więcej tak, jakby tenże Sznepf był polskim wice-ministrem
          Spraw Zagranicznych i jednocześnie np. negocjował, po części skrycie po części
          otwarcie, z jakąś szemraną organizacyjką chcącej zbić kasę na polskim
          podatniku, jak np. Powiernictwo Pruskie.
          • intel-e-gent Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 12:00
            Junkier, ja rozumiem, że ja wszędzie Żyd widzę, nawet w lustrze, ale że Ty?
            Czysty Polak nie powinien wszędzie Żyd widzieć.
            Zamiast narzekać, Ty lepiej kombinuj jak być tak sprytny jak Żyd!

;p
            • junkier Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 12:03
              Koniec ataków na Kobylańskiego

Odmową wszczęcia śledztwa zakończyło się postępowanie sprawdzające
              warszawskiego oddziału IPN w sprawie rzekomego wydania Niemcom małżeństwa Żydów
              podczas okupacji przez Jana Kobylańskiego, prezesa Unii Stowarzyszeń i
              Organizacji Polskich Ameryki Łacińskiej. Instytut nie znalazł żadnych dowodów,
              które miałyby potwierdzić wytoczone w marcu 2005 r., jeszcze za prezesury Leona
              Kieresa, domniemane zarzuty wobec tego zasłużonego działacza polonijnego.
              Sformułowane bez pokrycia oskarżenia wpisały się w medialną nagonkę na
              Kobylańskiego, w której celowała zwłaszcza "Gazeta Wyborcza". Atak na prezesa
              USOPAŁ stał się dla wielu mediów także pretekstem do kolejnej nagonki na Radio
              Maryja.

Odmowa wszczęcia śledztwa to efekt tego, że nie znaleziono żadnych dowodów
              potwierdzających zarzuty o rzekomym wydaniu przez niego w okresie okupacji
              małżeństwa Żydów w ręce Niemców. - W toku postępowania nie zdołano potwierdzić,
              żeby były konsul honorowy RP Jan Kobylański był tą samą osobą, która jako
              Janusz Kobylański była podejrzana w latach 40. - wyjaśniał Paweł Karolak,
              naczelnik pionu śledczego oddziału IPN w Warszawie.

Naczelnik podkreślił, że w związku z tą sprawą sprawdzono zarówno archiwa
              krajowe, jak i zagraniczne.

U podstaw odmowy wszczęcia śledztwa legły także formalne przesłanki, tj. zasada
              mówiąca o tym, że nie można prowadzić śledztwa wobec tych samych osób w związku
              z tym samym czynem, oraz amnestia z 1956 roku.

Atak IPN na prezesa Kobylańskiego rozpoczął się w marcu 2005 r. za prezesury
              Leona Kieresa. Wówczas to szef pionu śledczego Instytutu Witold Kulesza
              poinformował publicznie, że IPN posiada akta mające wskazywać na rzekomą
              współpracę działacza polonijnego z Niemcami. Świadczyć miały o tym relacje
              dwóch świadków mówiące o tym, że niejaki Janusz Kobylański (Kulesza mówił, że
              miał to być prezes USOPAŁ) oferował wyrobienie aryjskich dokumentów żydowskiej
              rodzinie, którą później zadenuncjował Niemcom. Już wówczas wiadomo było, że
              jedna z osób swoje zeznania, złożone ponad pół wieku temu, oparła na relacjach
              kogoś innego, a nie na zdarzeniu, którego była świadkiem. Sam Kobylański
              kategorycznie zaprzeczył tym zarzutom, stwierdzając w swym oświadczeniu, że są
              to informacje nieprawdziwe, które mają go skompromitować. Prezes USOPAŁ
              stwierdził, że media, "nie mając żadnych dowodów, wydały wyrok na moją osobę,
              zanim udowodniono mi te pomówienia i zanim wyrok wydał prawowity sąd".
              "Rewelacje" podane przez IPN spotęgowały medialną nagonkę, która trwała już
              wcześniej. Mieliśmy wręcz do czynienia z medialnym linczem na prezesie, o czym
              mogą świadczyć słowa wypowiadane przez dziennikarzy i polityków. Monika Olejnik
              nazwała go "haniebną postacią", a Jan Rokita stwierdził, że jest
              on "nikczemnikiem". Na łamach "Rzeczpospolitej", "Gazety Wyborczej" i w
              Wiadomościach TVP pojawiały się epitety: "szmalcownik", "szpieg sowiecki".
              Eseldowski minister sprawiedliwości Andrzej Kalwas sugerował wręcz ekstradycję
              działacza z Urugwaju.

Głosy broniące tego gorącego patrioty tonęły w powodzi wrogiej medialnej
              wrzawy. Eurodeputowany Zdzisław Podkański stwierdził rok temu, że "Jan
              Kobylański wykazuje bardzo silną narodowo-patriotyczną postawę i gotów jest
              świadczyć dla Polski i prawdy. Upowszechnianie informacji o jego szczególnej
              zawziętości, nienawiści czy antysemityzmie w moim przekonaniu jest całkowitym
              nieporozumieniem". "Jan Kobylański nadepnął antypolskim kręgom na odcisk,
              dlatego że jednoznacznie, tak jak i Edward Moskal, opowiedział się za prawdziwą
              Polską i dla niego Rzeczpospolita jest naprawdę najważniejsza" - mówił, także w
              tym okresie, Zbigniew Sulatycki, polityczny przedstawiciel USOPAŁ w Polsce.
              Wreszcie w kwietniu 2006 r., na forum sejmowym, Kulesza przyznał, że Instytut
              nie znalazł dowodów, które miałyby świadczyć o winie Kobylańskiego.

Atak na prezesa USOPAŁ stał się dla wielu mediów pretekstem do kolejnej nagonki
              na Radio Maryja, że jest finansowo wspierane "przez zbrodniarza wojennego".
              Doktor habilitowany Krystyna Czuba, profesor UKSW, w kwietniu 2005 r.
              powiedziała wręcz, że sprawa działacza polonijnego "wyniknęła jako metoda walki
              z Radiem Maryja i prawicowymi politykami".
              Zenon Baranowski

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070201&id=po21.txt
              • intel-e-gent Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 12:12
                Już lepiej, zaczynasz być sprytny... ;)

Ale: są (byli) świadkowie na to, że Jan i Janusz to jedna i ta sama osoba.

Są (byli) świadkowie na to, że Kobylański był szmalcownikiem.

Nie ma natomiast dowodów na to, że ktoś przez niego zginął.
                • zssyp Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 12:35
                  intel-e-gent napisał:

> Nie ma natomiast dowodów na to, że ktoś przez niego zginął.

Jest dowód, że rodzina, której dotyczyła sprawa żyje, więc na podstawie
                  amnestji nic nikomu (w tym sądom) do tego czy pan K. to ten sam pan na którego
                  m.in. skarżyła się ta rodzina.
                  • junkier Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 12:39
                    "Antypolska propaganda za polskie pieniądze"

W ostatnich "Rozmowach niedokończonych" opisywałem już bardzo szeroko, podobnie
                    jak w "Naszym Dzienniku", antypolską publikację polskiego MSZ - niezwykle
                    tendencyjny, godzący w polskie interesy narodowe pro-Grossowy wybór polskich
                    tekstów o książce Grossa "Strach". Szokujący jest fakt, że MSZ jak dotąd
                    nabrało wody w usta w całej sprawie i nie próbuje nawet wytłumaczyć się z tej
                    publikacji, którą prof. Wolniewicz jakże słusznie nazwał "antypolską dywersją".
                    Tu przecież powinny polecieć w MSZ głowy wszystkich, powtarzam wszystkich
                    odpowiedzialnych za tę tak szkodliwą publikację w języku angielskim, godzącą w
                    elementarne polskie interesy. W tej sprawie oburzające jest to, że o tym
                    antypolskim skandalu ciągle milczy reszta prasy codziennej, poza "Naszym
                    Dziennikiem"; że milczą wszystkie media elektroniczne, i to nie tylko takie jak
                    TVN czy Polsat, ale także milczy telewizja publiczna Wildsteina. Czy można
                    wytłumaczyć tak niegodne milczenie? Zapytam też, dlaczego milczy w tej sprawie
                    pan Jan Pospieszalski? Czyżby bał się narazić interesom potężnego lobby?
                    Dlaczego milczą w swych programach inni prawicowi herosi - od Semki do
                    Ziemkiewicza?

W kilka dni po moich "Rozmowach niedokończonych" sprawdzałem dalej, w oparciu o
                    źródła, kłamstwa wspomnianego wyboru MSZ i przyłapałem dr Alinę Całą z
                    Żydowskiego Instytutu Historycznego, której wywiad przedrukowano w książce MSZ.
                    Pani Cała powiedziała, że w Polsce w latach 1935-1937 doszło rzekomo do stu
                    pogromów, w których zamordowano około dwustu Żydów. Sprawa wydała mi się
                    absolutnie niewiarygodna, postanowiłem sprawdzić te dane w książce Jolanty
                    Żyndul "Antyżydowskie zajścia w latach 1935-1937", wydanej w Warszawie w 1993
                    roku. Otóż Żyndul pisze, że w latach 1935-1937 doszło w Polsce do około stu
                    mniejszych lub większych zajść antyżydowskich, a nie pogromów - jak stwierdza
                    Cała. Co najważniejsze jednak - wcale nie zginęło w nich dwustu Żydów, a tylko
                    czternastu. Czyż nie jest to ogromna różnica? Co więcej, według Żyndul - część
                    Żydów zginęła w wyniku zajść sprowokowanych po zabójstwie jakiegoś Polaka przez
                    Żyda. Dodajmy, że jak policzyłem za książką Żyndul ofiary polskie, to okazało
                    się, iż w efekcie zajść między Polakami a Żydami zginęło aż dwudziestu siedmiu
                    Polaków, w tym samym czasie, gdy zginęło czternastu Żydów.

Dodam, że przygotowuję właśnie artykuł dla "Naszego Dziennika" o innych podłych
                    poczynaniach pani dr Całej, która w styczniowym numerze czasopisma "Midrasz"
                    nazwała rasistką słynną pisarkę katolicką Zofię Kossak, pośmiertnie odznaczoną
                    medalem dla sprawiedliwych przez żydowski Yad Vashem w podzięce za ogromną rolę
                    odegraną przy ratowaniu Żydów z narażeniem własnego życia.

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070201&id=po37.txt
                    • ya_basta Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 16:59
                      ten język dtak cuchnie antysemityzmem ze az sie niedobrze robi
                  • intel-e-gent Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 12:39
                    Co nie zmienia moralnego osądu pana K.
                    Wy prawicowcy powinniście wiedzieć coś o tym, bo sami ścigacie ludzi za błędy
                    niemalże do 10 pokolenia wstecz... ;p
                    • junkier Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 12:41
                      Do dziesiatego? Troche zes przesadzil. Moja rodzina sprawdzona tylko do 5
                      wstecz.
                      • intel-e-gent Re: Prawda o 'polskich' dyplomatach typu Sznepf: 01.02.07, 13:14
                        Bosz... Z tym sprawdzaniem to nie farsa?
    • drbob20 Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 11:19
      nawet moj endecki dziadek nie przwidzial ze rozpanoszy sie radyjo pierdzizmija
      oraz telewizja wydalam. no i ze beda siem knypy fotygowac.
    • apolis Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 11:21
      Jedna hołota: nacjonaliści, populiści, neofaszyści, szmalcownicy, kryminaliści
      i zwykłe szuje i idioci - oto polski rząd i jego poplecznicy wprowadzający
      moralną rewolucję... Gdyby to nie było prawdziwe, to może byłoby nawet trochę
      śmieszne...
    • logophilos I to jest ta słynna szara sieć powiązań 01.02.07, 11:28
    • voltri Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 11:44
      O Boze!
      A ja sie zastanawialam kto moglby w Polsce wydawac ludzi Hitlerowcom na pewna
      smierc. No to teraz wiem- NOWA GRUPA TRZYMAJACA WLADZE- PRAWA I SPRAWIEDLIWA.
      Rzygac sie chce, po prostu. Ja na pis nie glosowalam.
    • tom1003 Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 11:46
      teoria spisku knowanego przez radio Maryja - oto news gazetki wybiórczej

informacja na temat akcji Kaczyńskiego na rzecz karania w UE za bredzenie o
      "polskich obozach" - to jakaś tam drobna notatka, która znika z serwisu po
      kwadransie
    • tom1003 Czy Kobylański kręci polską dyplomacją 01.02.07, 11:49
      dochrzańcie się lepiej do setek amerykańskich oszustów bredzących o "polskich
      obozach zagłady" i uznających katedrę wawelską za "mienie pożydowskie"
    • ferdynand1 "Czuję się jak idiota, bo głosowałem na PiS" 01.02.07, 12:33
      nic dodac nic ujac:DDD Choc mimo wszystko latwiej zrozumiec kogos, kto glosowal
      na PiS stamtad, niz tych siedzacych w kraju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka