wikr01 Re: Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szp 06.02.07, 15:18 Za to będą dalsze loty odwiedzinowe! Odpowiedz Link Zgłoś
tk-w DOBRZE! 06.02.07, 15:23 Naród Polski musi być twardy. Po co leczyć słabeuszy? I tak nie dorównają wytrzymałością silnym i zdrowym. Zostawmy ich samym sobie i pozwólmy działać selekcji naturalnej. Precz z chorymi dziećmi, emerytami, ofiarami wypadków! Precz ze szpitalami! Niech giną! Pieniądze przesuńmy na loty prezydenckie po świecie i podgrzewane chodniki pod pałacem! Żeby miłościwie nam panujący mogli być jeszcze miłościwsi! P.S. Uwaga! Powyższa wypowiedź może zawierać ironię. W razie niezrozumienia, skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą. Odpowiedz Link Zgłoś
wikr01 Re: Za to będa loty prywatne! 06.02.07, 15:20 Grund to rodzinka, grund to rodzinka Odpowiedz Link Zgłoś
hellex Re: Za to będa loty prywatne! 06.02.07, 15:24 Jeśli wierzyć w te zapewnienia (a nie wierzę) to mielibyśmy do czynienia z najbardziej liberalnym rządem w historii Polski :) Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Na swinie kasa jest 06.02.07, 15:26 tak samo znalazlo sie 400 mln zeby gornikow pensje nie zalezaly od ich pracy. tylko na leczenie ludzi nie ma. Co za rzad... Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Na swinie kasa jest 06.02.07, 15:55 Świnie i inny inwentarz nie korzystają z państwowej słuzby zdrowia, tylko z prywatnych weterynarzy. A to dla państwa jest znacznie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Chyba nie zrozumiales 06.02.07, 16:20 jakis tydzien temu lepper straszyl odejsciem z koalicji jezeli w budzecie panstwa nie znajdzie sie kilkaset milionow PLN na wykupienie od rolnikow tego co niepotrzebnie naprodukowali. To nie ma nic wspolnego z weterynarzami. Te kilkaset milionow na nikomu niepotrzebne swinie sie znalazlo, na leczenie ludzi w szpitalach nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
twgalba A ile kosztowała konsultacja lekarska Premiera 06.02.07, 15:30 A ile kosztowała konsultacja lekarska Premiera w Katowicach w sytuacji gdy normalny obywatel ładowany jest po prostu w gips i czeka 3 tygodnie. Jakim prawem zwykłe złamanie jest leczone ze środków NFZ w Warszawie i Katowicach. Niech żyje tania IV RP !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
archicon Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szpital 06.02.07, 15:38 Przecież to jest proste- chcesz być Dyrektorem to prowadzisz Działalność Gospodarczą! Kierujesz i odpowiadasz za majątek Państwa, no to odpowiadasz swoim majątkiem. Nie trzeba nowych przepisów i rozwiązań- one już są! PRACA DYREKTORA MUSI BYĆ DOBRZE OPŁACANA Dlatego powinna być opłacana z zysku! Np 2% zysku- to dużo! A jak nie chcesz odpowiadać to nie zajmuj stanowiska!! Od razu skończą się siuchty z Firmami Farmaceutycznymi, z dostawcami sprzętu itp. A jak profesor przyjdzie z pretensjami to usłyszy że może też odpowiadać własnym majątkiem! PROSTE WIĘC NIEMOŻLIWE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycza I jak tu nie wyjechac z tego kraju? 06.02.07, 15:39 Panstwo-bankrut. Zadluzenie, niegospodarnosc, oszolomstwo. Tyko, zeby jak pozniej powiedza, ze Polska ma za duzy dlug zagraniczny albo zeby dac cos w celu charytatywnym na panstwo polskie to niech nie marza, ze ktos cos da. Na wojsko maja pieniadze, ale na chorych ludzi juz nie. Po co? Przeciez starzy ludzie tylko zabieraja pieniadze, niech uieraja. To jest Polska. Na F16 poszły miliardy USD, a na szpital nie chcą dać 40 mln milionów? Człowiek w tym kraju się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Słuchaj "czyste dobro"-ile kosztuje 5O przelotów 06.02.07, 15:44 bliżniaka do Sopotu.Gdzie zapowiadana moralność ?Może za 40 niepotrzebnych przelotów braciszka udałoby się uratować kilkunastu śmiertelnie chorych dzieci.NIe przyszło to do głowy.Moralne z e r a!Kacze zera! Odpowiedz Link Zgłoś
wikr01 Re: Słuchaj ile kosztuje 5O przelotów 06.02.07, 15:57 szasza7 napisała: > bliżniaka do Sopotu.Gdzie zapowiadana moralność ?Może za 40 niepotrzebnych > przelotów braciszka udałoby się uratować kilkunastu śmiertelnie chorych > dzieci.NIe przyszło to do głowy.Moralne z e r a!Kacze zera! Ja już kilkakrotnie prosiłem aby to ktoś policzył i podał do publicznej wiadomości. Wtedy ludzie dowiedzą się prawdy o publicznym Oszczędnym Państwie, które jest dla biedaków tylko nie dla władzy. Podawałem już nie raz w Niemczech Minister obrony Narodowej musiał z własnej kieszeni zapłacić za wykorzystywanie samolotów służbowych do celów prywatnych. Ja nie wiem co tu robią media to jest najbardziej gorąca sprawa ale i niebezpieczna, Kaczyńscy nie lubią krytyki jak i prawdy o nich. Kto się podwarzy ruszyć ten temat może mieć problemy. Co się nie robi dla idei. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Jasne, niech podróżują rowerami. 06.02.07, 15:58 Albo niech podróżują furmankami. Wówczas My Polacy poczujemy się dumni, nieprawdaż Pani(e) Szaszo? Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Ja dumny z nich nie jestem,oni sie notorycznie kom 07.02.07, 01:17 kompromituja-i bynajmniej nie srodkiem transportu.Natomiast mysle,ze skoro pan premier musi koniecznie leciec samolotem w celach prywatnych,moglby za to zaplacic Z WLASNEJ kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 A mnie byłoby wstyd... 07.02.07, 03:53 Ktokolwiek by nie był prezydentem lub premierem Polski, choćby nim był Pan, Panie "Hwa_rang84", byłoby mi strasznie wstyd, gdyby polski prezydent albo premier był odziany jak jaki dziad i przemieszczał się byle czym! To kwestia honoru! To są groszowe wydatki w porównaniu do wielu innych naprawdę niepotrzebnych wydatków na zbędną biurokrację, którą można by spokojnie o 95 procent zmniejszyć. My jesteśmy potomkami wielkiego narodu, najwiekszego państwa w Europie. W tej chwili z woli sąsiednich państw wiedzie nam się średnio, ale to nie znaczy, że mamy mieć mentalność psów wychowywanych pod szafą. Zatem niech fruwa samolotami ile wlezie, on ma nas reprezentować godnie. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Jasne, niech podróżują rowerami. 07.02.07, 02:31 Nie zrozumiałeś chyba bystrzaku, że częstotliwość lotów jest chyba trochę przesadzona. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Jasne, niech podróżują rowerami. 07.02.07, 03:45 "częstotliwość lotów jest chyba trochę przesadzona." Ok. To jak, raz na rok samolotem, a poza tym rowerem albo furmanką. Pasuje?? Nie dziwię się, że tak wielu ludzi wyjeżdża z Polski. Ta polska zawiść. "To: Panie Boże, mnie może być źle, ale tamtemu sk....synowi niech wszyskie krowy, konie i kury wyzdychają". Odpowiedz Link Zgłoś
zanzibar1000 Re: Jasne, niech podróżują rowerami. 07.02.07, 05:53 gm114-albo jestes po prostu glupi,albo wogole nie kumasz o co chodzi.Pis wygral wybory obiecujac tanie panstwo,sprawiedliwe.A takie tepe posty zachowaj dla siebie,sorry,ale tacy z nich "reprezentanci"jak z koziej dupy traba. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyl328 Re: Słuchaj "czyste dobro"-ile kosztuje 5O przelo 06.02.07, 16:07 szasza7 napisała: > bliżniaka do Sopotu.Gdzie zapowiadana moralność ?Może za 40 niepotrzebnych > przelotów braciszka udałoby się uratować kilkunastu śmiertelnie chorych > dzieci.NIe przyszło to do głowy.Moralne z e r a!Kacze zera! A tobie nie przyszło do głowy, że żadne pieniądze nie załatwią tego problemu ? Jeśli szpitale będą niegospodarne to nawet jak byś im dał nie 40mln a 400mln to i to nie pomoże, bo takie szpitale jak mamy teraz i tak zmarnuja tą kase, i dalej będa sie zadłużały. Problem leży gdzieś indziej. Tak długo jak szpitale nie poczuwają się do odpowiedzialności finansowej tak długo nie będzie dobrze. Egzekucje komornicze są dobrą drogą do tego aby wymóc na szpitalach gospodarność. Kaczyński ma rację, żadnego oddłużania nie powinno być. Inaczej szpitale po raz kolejny poczują się bezkarne i dalej będą sie zadłużały. Nie chodzi o to żeby co kilka lat ratować szpitale z opresji, tylko chodzi o to żeby znaleść rozwiązanie systemowe, które zapewni normalne funkcjonowanie szpitali. Wtedy nie będą potrzebne dramatyczne wystąpienia w telewizji lekarzy proszących o to żeby ludzie im pomogli i wpłacili kase na konto szpitala. Od razu zastrzegam, nie mam nic przeciwko pomaganiu innym, ale jak długo słuzba zdrowia może funkcjonować w ten sposób ??? Jak długo ludzie będą skłonni wpałcać datki na zagrożone szpitale ??? Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 LUDZIE!!!!Nie macie pojecia o tym,co sie dzieje... 07.02.07, 01:16 Albo leczymy dobrze i bankrutujemy,albo nieleczymy i wychodzimy "na zero".To tak w skrocie,jak wyglada ta "niegospodarnosc" szpitali.Kaczory zamydlaja ludziom oczy,jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Kompletny nonsens Panie Hwa_rang84, kompletny. 07.02.07, 04:07 Ile by Pan nie utopił kasy w socjalizm, to i tak on zawsze z powodzeniem wszystko zmarnuje i zbankrutuje. Panie Hwa_rang84, gdyby wprowadzili socjalizm na Saharze, to rychło piasku by tam zabrakło.. Ale jest wyjście, pionierem jest lecznictwo zwierząt. Weterynarię sprywatyzowano i od tej pory nie ma najmniejszych problemów z długami lecznic. Powstał nawet ciekawy efekt uboczny - zwierzęta przestały symulować choroby. "Kaczory" deklarują marsz w dobrym kierunku, zobaczymy, czy się po drodze nie złamią. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Panie Bazyl328, to samo było w weterynarii.. 07.02.07, 03:59 Sprywatyzowali i po krzyku. Od tamtej pory żadna lecznica nie wpadła w długi, cuda jakieś, czy co? A ponadto, wieść gminna niesie, nie uwierzy Pan, żwierzęta przestały symulować choroby! Może by tak chociaż pod względem leczenia, wprowadzić w Polsce dla ludzi takie prawa, jakimi cieszą się zwierzeta i pozwolić im się leczyć prywatnie za swoje pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
bambi7 Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szpital 06.02.07, 15:49 "Szpitale padną tylko dlatego, że się źle gospodarowały" - to nie jest powód złej kondycji szpitali; poszczególne wojewódzkie NFZ-y rozdzielają środki wg sobie tylko znanego "klucza". I później sie okazuje, że w najbiedniejszych województwach zostaja w grudniu danego roku wolne środki na leczenie (tak było przez ostatnie 2 lata w podlaskim, gdzie od 2 lat zostawało po kilkanaście mln zł - z powodu niewykorzystania wracały one do "puli krajowej" NFZ). Ja bym sie najpierw zajął tymi ludźmi, którzy maja wpływ na podział tych pieniędzy i w przypadku jak powyżej odrąbałbym najpierw tej osobie jedną rękę (najlepiej prawą, jesli osoba jest praworęczna). A ta zmarnowana kasa byłaby zbawieniem dla niektórych szpitali, które nie mogły przeprowadzić większej ilości zabiegów z braku pieniedzy. PS. Osoby w podlaskim NFZ bezpośrednio odpowiedzialne za te przekręty nie zostały ukarane, tylko przeniesiono je na inne (również dobrze płatne) stanowiska - i taka to sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szpital 06.02.07, 15:51 To musi być pomyłka jarosław K. liberałem i zwolennikiem wolnego rynku??? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Słuszna decyzja... 06.02.07, 15:52 Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szpital I słusznie... to by było na tyle w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Słuszna decyzja... 06.02.07, 15:54 jestes taka sama mundra jak twój idol :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo palestrina2005.. Jak premier narobi w portki... 06.02.07, 16:03 też powiesz..Słuszna decyzja ! Taka już twoja natura, bolszewicka twoja mac ! Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta Ze zwolenikami PISu nie ma co polemizować - sami 06.02.07, 16:22 durnie i ciemnota. Bez własnego zdania, ubezwłasnowolnieni jakby odebrano im zdolność jasnego rozumowania - tzw syndrom sekty. Jak jutro Kaczka powie oddłużamy szpitale to powiedzą i tak trzeba, jak pojutrze powie kaczka nie oddłużamy to tez powiedzą że tak trzeba. Raz Rokita łajdak a raz jedyny mądry w PO. Nie mają wyrobionych własnych opinii na określony temat - są jak puste echo w górach mogące spowodować jedynie lawinę, która może pogrzebać wszystkich u stóp góry. Te chwasty trzeba wyrwać z korzeniami i potraktować kwasem. Wtedy dać im jakiś nieużytek i niech tam sobie siedzą i płowią ziemię. Komorowski miał rację - SZKODA POLSKI. vitkabravo napisał: > też powiesz..Słuszna decyzja ! > Taka już twoja natura, bolszewicka twoja mac ! Odpowiedz Link Zgłoś
bazyl328 Re: Ze zwolenikami PISu nie ma co polemizować - s 06.02.07, 16:36 Skąd u ciebie tyle zajadłośći, czyżby Kaczyński żone ci uwiódł, albo syna zabił ??? Co do oddłużania to Kaczor ma rację, nie można tolerować szpitali w których dobrze żyje się tylko dyrektorom, którzy wszystko rozkradają... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Od kradziezy to jest policja, prokurator i sad... 06.02.07, 16:40 Ciekawe czy wiesz jak sa wyceniane w Polsce przez NFZ uslugi medyczne..... Bynajmniej nie ma to zadnego zwiazku z faktycznym kosztem tej uslugi :) Odpowiedz Link Zgłoś
bazyl328 Re: Od kradziezy to jest policja, prokurator i sa 06.02.07, 18:01 to dlaczego jedne szpitale potrafią a inne nie potrafią sobie poradzić ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Od kradziezy to jest policja, prokurator i sa 06.02.07, 23:45 Częściowo przez niegospodarność, to fakt. Ale w znacnzej mierze dlatego, że jedne szpitale mają dyrekcję odpowiednio poukłądaną z ważniakami z NFZ, a inne nie. Kontrakty są przydzielane na widzimisię. Niektóre szpitale zamykają "nierentowne" oddziały, odsyłąją kłopotliwych pacjentów, a inne leczą jak leci, w końcu do tego zostały stworzone. r306 słusznie wyciągnął temat wyceniania zabiegów przez NFZ - jest tak absurdalny, że osoby postronne, gdyby wiedizały, to by się łapały za głowę. Sprowadzając ad absurdum celem zilustrowania - bywa, że za wbicie igły jest więcej kasy niż operację na otwartym sercu. Każdy szpital można antychmiast uczynić dochodowym - wystarczy, ze będize przyjkmował tylko opłącalnych pacjentów, pozamyka zbędne oddziały i opchnie sprzęt, a nieszczęśnicy niech zdychają. Tu trzeba zmian systemowych! Odpowiedz Link Zgłoś
antyantyliberal ale oddłóżać kopalnie można, a nawet należy 06.02.07, 16:41 zwolenniku nielotów ? Odpowiedz Link Zgłoś
bazyl328 Re: ale oddłóżać kopalnie można, a nawet należy 06.02.07, 18:00 nie jestem zwolennikiem nielotów, ale jestem zwolennikiem zdrowego rozsądku... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Nie bedzie tez odluzania gornictwa? ;) 06.02.07, 16:17 Tez wykazecie sie taka odwaga? ;) hy hy hy Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio I kasy na swinie 06.02.07, 16:21 noale tu penie jest wyzsze dobro polski bo swinie i gornicy to problem strategiczny polski a sz[pitale jakos sobie poradza. NBajwyzej o pare lat skroci sei srednia dlugosc zycia polaka Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Państwo lepiej od ludzi traktuje zwierzęta. 06.02.07, 15:53 Nie ma państwowych weterynarzy, długów i oddłużania długów, przy których to "operacjach" niejeden urzędnik zostaje krezusem, w zwiazku z czym prokuratury i organa ścigania mają potem pełne ręce roboty a sądy są zatkane. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szp 06.02.07, 15:57 pan premier belkoce o sluzbie zdrowia jak pijany pajac wiadomo ze nic nie zrobi.jestem natomiast pewien ze kolejne pieniadze na tzw ''swiatynie opatrznosci'' napwwno sie znajda.fanaberie czarnych hien musza byc spelniane natomiast umierajace dzieci ich prosby nie trafiaja do tych wrednych zatwardzialych serc.zycze im przegeanych wyborow w nastepnych ktore przyjda i mysle ze ktos te smiEci rozliczy za te sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szp 06.02.07, 15:59 pan premier belkoce o sluzbie zdrowia jak pijany pajac wiadomo ze nic nie zrobi.jestem natomiast pewien ze kolejne pieniadze na tzw ''swiatynie opatrznosci'' napwwno sie znajda.fanaberie czarnych hien musza byc spelniane natomiast umierajace dzieci ich prosby nie trafiaja do tych wrednych zatwardzialych serc.zycze im przegeanych wyborow w nastepnych ktore przyjda i mysle ze ktos te smiEci rozliczy za te sukcesy.a jaki byl pierwszy formularz?znoW bogobojny cenzor czuwa? Odpowiedz Link Zgłoś
m.zdanowski Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szpital 06.02.07, 16:06 zmieniłbym podpis zdjęcia pajac ... Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Zamiast na kosciol.....4 miliardy....zl 06.02.07, 16:22 wydajcie na szpitale i zarobki pielegniarek oraz lekarzy,nie zapomniec o pacjentach czesto glodujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
manekin1 Ludzie muszą najpierw sobie pomóc... 06.02.07, 16:28 ...tylko trzeba chcieć. Głosowali na PiS, więc mają co mają, tzn. brak jakichkolwiek zmian. Państwo opiekuńcze (socjalistyczne), czyli "dać byle gó.. ale po równo" w pełni. Mocą swojej obywatelskiej swobody odcinam się od tego, w ramach solidaryzmu społecznego (1 art. Konstytucji) płacę na ZUS i do US (oczywiście jak najmniej mogę) i leczę siebie i rodzinę w prywatnej opiece zdrowotnej. Mam w dupie zamieszanie z NFZ i szpitalami. Niech martwią się wyborcy PiS, mohery, dziadki kościelne, stare baby i inni spadkobiercy socjalizmu, którzy uważają, że państwowe = najbezpieczniejsze i najlepsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba oprócz gospodarności sa jeszcze układy, KoNtRaKtY 06.02.07, 16:28 np. szpital w 100 000 miście dostaje taki sam kontrakt jak szpitalik w miasteczku 10 000 (ale ordynatorem jest kuzyn królika). No i ten duży ma długi bo przecież nie powie pacjentom - kontrakt mi się skończył i "spieprzaj dziadu" bo mi nikt za ciebie nie zapłaci. Szpitale najbliżej wojewody mają największe kontrakty - prowincja tonie w długach - tak to jest jak WŁADZA ludowa dzieli zagrabione w podatkach pieniądze wg widzi mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
darek183 Właściciel szpitali mówi, że ich nie będzie oddłuż 06.02.07, 16:36 To chyba jakaś kpina z wyborców. Państwo najpierw doprowadziło szpitale do upadku a teraz mówi, że ich nie oddłuży. Kto wybierał takich dyrektorów szpitali, kto ciągle na siłe utrzymuje socjalizm w służbie zdrowia jak wszędzie obowiązują reguły rynkowe ? Za to powinni zapłacić na politycy, którzy sprawowali władzę w latach 1989-2007 i to wszyscy bez wyjatku. Odpowiedz Link Zgłoś
bezcukru a 20 mln na Światynie OpatrznoscI Bozej było!!!!!! 06.02.07, 16:40 a 20 mln na budowę Świątyni Opatrzności Bożej sie znalazlo. zamisat sie leczyc bedzie gdzie sie modlic. a co z niewierzącymi????!!!to jest niezgodne z konstytucją! modlic sie mozna w domu, lub na łące! a leczyć? gdzie sie mamy leczyć?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz664 Re: 5 mild zł na kler w/g Senyszyn było.. 06.02.07, 16:54 na górników było,zasarańcy,jak krzyczy kryzel jeden,precz z PISEm Odpowiedz Link Zgłoś
pisowstrzymywacz_007 Re: 5 mild zł na kler w/g Senyszyn było.. 06.02.07, 17:01 to prawda tyle dostaje kk na rok, na utrzymanie, a datki na tace ida na co? a sprzedaz miejsc na cmentarzach??a sluby, w takim Wilanowie slub co laska, smiechu warte, co laska za 2000zl, a pogrzeby itp..................... Odpowiedz Link Zgłoś
jefflebovsky Kaczyński jak Kononowicz 06.02.07, 17:13 Kaczyński realizuje w 100 % program pana Kononowicza. Likwiduje wszystko, żeby nie było nic. I tak właśnie będzie. Prosty i lekko zaburzony człowiek z Białegostoku stał się naszym Wernyhorą i Rasputinem, wieszczem i prorokiem. Siedzi teraz z mamą w swoim domku, patrzy w TV i widzi jak się ziszcza jego WIELKI SEN. To wspaniałe. Gdyby moje sny się ziściły wszędzie bym widział gołe baby, ale może jestem nienormalny. Miło wiedzieć, że sie komuś ziszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
cuffed Kaczyński to Kononowicz 06.02.07, 17:25 jestem zdegustowany wypowiedziam premiera i Religi. Odpowiedz Link Zgłoś
wikr01 Re: Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szp 06.02.07, 17:16 mniejwiecej napisał: > zroobcie reforme. gdzie mam sie leczyc? po co leczyć niech umierają będzie więcej pieniędzy na przeloty samolotami służbowymi i diety parlamentarzystów Odpowiedz Link Zgłoś
czytuje Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szpital 06.02.07, 18:00 kasy brak na szpitale ale jak kosciol zazyczy sobie kolejna( niewiadomo komu potrzebna ) budowle sakralna to w trymiga znajdzie sie 40 mln zloty. a Ty czlowieku lecz sie sam bo religa rozdaje pieniadze na mszalne a nie na lekarstwa dla ciezko chorych. f.. off polsko !! spadam na poludnie... do czeskiej republiki tam jest lepiej(podobno) Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szp 06.02.07, 18:57 Widać do czego doprowadza socjalizm i "powszechna opieka zdrowotna"... dopóki nie sprywatyzują służby zdrowia takie wydarzenia nie będą dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
aserett Re: Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szp 06.02.07, 19:18 Ale na pensje dla sukienkowych to każdy szpital ma Odpowiedz Link Zgłoś
witajsmutasie Premier pomoże tam, gdzie rządzi PIS ! 06.02.07, 19:54 reszta niech umiera... Odpowiedz Link Zgłoś
meches Premier: Nie będzie powtórki z oddłużania szpital 06.02.07, 22:04 TO JUŻ WIEM GDZIE DRÓB MA WETERYNARZY ; HA HA Odpowiedz Link Zgłoś