muslik 05.03.07, 08:14 wyjdzcie na drogi bo tylko tyle wam zostało - Worchol już sie ustawił :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
almagus Re: Rząd uruchomił skup żywca, dla swoich! 05.03.07, 08:15 Kto weźnie kredyt i skupi za grosze, to jak kto przechowa pszenicę tak, aby myszy zjadły! Towarzysz Solidaruch! Dzielimy solidarnie panie i panowie, Ja oraz wy bierzemy po połowie! No, aby nie było w tym oszukaństwa jeszcze połowę wezmę wam dla państwa. No, wiecie posady mam na głowie, podzielę wasze jeszcze po połowie. No jeszcze wasze grzechy pooglądam, to tym lepszym od was z waszego dodam. No jeszcze są modlitewne błagania, im z waszego coś znajdę do dodania. No jeszcze członków wspiera mnie tak wielu, więc wezmę wam, dam im jak w Pe eR eLu! Władza nad duszą dzielona na troje, a u nas macie dzielenie na dwoje i tym sposobem macie większe swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
twgalba Rolnicze Jełopy !!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.07, 09:35 Jak jakiś zakład produkuje coś czego nikt nie potrzebuje to upada. Jak miastowy bierze kredyt to go spłaca i nikt mu do odsetek nie dopłaca. W mieście nikt nie dostaje dopłat z Unii więc przestańcie drzeć tego ryja i ciągle wyciągać tą łapę po kasę. Jak wam się nie opłaca to nikt was nie zmusza , można iść do zakładu za 700 zł na rękę jak inni. Leniwe Jełopy ! Odpowiedz Link Zgłoś
dkaminska63 Re: Rolnicze Jełopy !!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.07, 09:58 no no jak wszyscy będą mieszkać w tym kraju w mieście to dopiero będzie wesoło.To że zajmujesz komunalne mieszkanie albo dostałeś akcje swojego zakładu albo latasz co miesiąc do urzędu po zasiłek (rolnik który ma hektary go nie dostaje)NIE UPOWAŻNIA DO OBRAŻANIA DRUGIEGO CZŁOWIEKA. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta A cymbał gadał: "oni już byli" he hehe hehehe 05.03.07, 11:43 Pytania: jak miał na imię cymbał? jak się nazywał cymbał? co teraz robi cymbał? dokąd jeszcze cymbały będą u władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Rolnicze Jełopy !!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.07, 10:37 No jasne, a jak za kilogram kotlecików będziesz płacił 50 PLN, a za litr mleczka 10 PLN, to wtedy będziesz protestować, ze Ci państwo nie pomaga przeżyć. Ty się galba na jaką bezludną wyspę zaloguj, jako Robinson Crusoe będziesz mniej męczący Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Rząd uruchomił skup żywca, ale to ściśle tajne 05.03.07, 08:21 Chciały chłopki takiego rządu to dlaczego teraz narzekają. Za głupote trzeba płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Lepper (na fotce) to ten po lewej? 05.03.07, 08:22 Problem w tym - podkreśla dziennik - że hodowcy trzody chlewnej nie wiedzą, że skup jest czynny. *************************************** No i tu leży wieprz pogrzebany. Skup pieniądze dostał, lewe świnki, skupione kilka miesięcy wcześniej, zostaną wprowadzone do ewidencji, a pieniądze rozliczone. Jedyne, czego nie wiem, to jaka jest marża Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re:Lepper (na fotce) to ten po lewej?marża Leppera 05.03.07, 08:41 marża Leppera wystarczy na : dokupienie kilkudziesięciu hektarów ziemi,stada buhajów rozpłodowych do zapylania bizonic,operację podwiązania nasieniowodów u Łyżwy,oraz obstalowanie nowej pary mokasynów u Kielmana ( o ile Lepper wie o co chodzi z obstalowaniem ).... Odpowiedz Link Zgłoś
hub123 Re:Lepper (na fotce) to ten po lewej?marża Lepper 05.03.07, 08:43 Lepper nie ma żadnej marży. To jego świnki są skupowane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Do tych nierobów dopłacamy z naszych podatków 05.03.07, 08:25 Jak się jednemu z drugim hodowla świń nie opłaca, to niech nie hoduje. Niech pójdzie pracować do fabryki albo do hipermarketu. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Rząd uruchomił skup żywca, ale to ściśle tajne 05.03.07, 08:28 Trzeba po prostu jeździć za działaczami Samoobrony. Oni dobrze wiedzą gdzie skup działa. Odpowiedz Link Zgłoś
renard_astucieux Rząd uruchomił skup żywca, ale to ściśle tajne 05.03.07, 08:39 Absurd?? No cóż, na pewno się oczywiście mylę, ale nie mogę się porzeć wrażeniu że od pażdziernika 2005 mamy tylko jeden absurd. Ale za to wielki jak Pałac Kultury Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Rząd uruchomił skup żywca, ale to ściśle tajn 05.03.07, 08:46 Ci co mają wiedzieć, to wiedzą i zarobią. Reszta won!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 100 tys. zł w nową chlewnię, wziąłem kredyt 05.03.07, 08:53 . Z czego to wszystko spłacę, skoro za żywiec dostaję w skupie mniej, niż kosztuje mnie wyhodowanie świni?" Ale inni przedsiębirocy jak nie trafią z inwestycją to po prostu bankrutują! Czy błędy decyzji rolników musi brać na swoje barki państwo? Ale pewnie jak zwykle na każdym skupie interwencyjnym zarobia wybrane osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
hanzal zgadza się 05.03.07, 09:59 prowadzę niewielką firmę i "ryzyko gospodarcze" to mój codzienny problem zdarzają sie nietrafione decyzje - skutkiem są straty które firma ponosi oczywiście na codzien staram się by takich błędnych pomysłow było jak najmniej, staram się minimalizować ryzyko na różne sposoby - np choćby przez to że nie pakuję się "na całego" w żaden pomysł ale mimo wszystko pare razy takie chybione pomysły miałem i do głowy mi nie przyszło że można poprostu wyjść na ulice, zablokować ruch i zażądać żeby to państwo teraz odkupiło (oczywiście po cenie dającej mi zysk) produkty których klienci nie chca Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 a może powinieneś wychodzić? 05.03.07, 10:03 Oczywiście żartuje i tak to pewnie nic by nie dało Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: zgadza się 05.03.07, 10:07 hanzal napisał: > prowadzę niewielką firmę i "ryzyko gospodarcze" to mój codzienny problem > zdarzają sie nietrafione decyzje - skutkiem są straty które firma ponosi ****************************************** Nie mamy tu jedna do czynienia z ryzykiem jednej firmy, a całej branży. Po upadku branży miejsce wielu małych firm zajmie monopolista (od którego Lepper też bierze prowizję) i będzie wesoło. Sytuacja jest tak podręcznikowa, że Lepper wychodzi na absolutnego analfabetę gospodarczego albo zwykłego przekrętasa (niepotrzebne skreślić). Odpowiedz Link Zgłoś
chwd.pis4 Co za element rządzi Polską ? 05.03.07, 08:54 Co za elemement rządzi Polską, że prawie wszystko robią pod osłoną nocy. Czyżby zaczęli się bać społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To układ wolnego rynku w/g PIS (kolesiostwo) 05.03.07, 11:19 Premiuje sie swoich, jak w prl-u, masz znajomego w gs-ie, masz cement. Ten system "samopomocy" maja dobrze opanowany, w normalnym świecie sie gubią.Dlatego Lepper tak Balcerowicza nie cierpi, za wcześnie go odciał od układziku, bo na układ był za mały.Teraz tez winna Gilowska bo mu nie pozwala spijac śmietanki za lenistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus kto przechowa pszenicę tak, aby myszy zjadły? 05.03.07, 09:06 Rząd uruchomił skup żywca, dla swoich! Kto weźmie kredyt i skupi za grosze, to jak kto przechowa pszenicę tak, aby myszy zjadły? Towarzysz Solidaruch! Dzielimy solidarnie panie i panowie, Ja oraz wy bierzemy po połowie! No, aby nie było w tym oszukaństwa jeszcze połowę wezmę wam dla państwa. No, wiecie posady mam na głowie, podzielę wasze jeszcze po połowie. No jeszcze wasze grzechy pooglądam, to tym lepszym od was z waszego dodam. No jeszcze są modlitewne błagania, im z waszego coś znajdę do dodania. No jeszcze członków wspiera mnie tak wielu, wezmę wam, dam im jak w Pe eR eLu! Władza nad duszą dzielona na troje, a u nas macie dzielenie na dwoje i tym sposobem macie większe swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda pewnie kupuja tylko od PISdzielcow i burakow - res 05.03.07, 09:13 zta moze isc na przemial - takie jest prawo, taka sprawiedliwosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Jak się wam kmioty nie opłaca-to róbcie coś innego 05.03.07, 09:15 Dlaczego k... chłopstwo jest na zupełnie innych prawach niż reszta ludzi w Polsce???? Jeżeli komuś sie nie opłaca biznes - to go zamyka i bierze się za coś innego!!! Czy to k... tak trudno zrozumieć? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jak się wam kmioty nie opłaca-to róbcie coś i 05.03.07, 10:14 kapitan_stopczyk napisał: > Dlaczego k... chłopstwo jest na zupełnie innych prawach niż reszta ludzi w > Polsce???? ********************************************** Wszędzie jest na innych prawach. Nie ma normalnego kraju, w którym rolnictwo nie byłoby chronione przez państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
prawy.prosty Żadam skupu programow w Turbo Pascalu!!! 05.03.07, 09:17 popyt ksztaltuje podaz...nie produkuje sie czegos. na co nie ma chetnych do kupna...ile do jasnej anielki tych zapasow na wypadek wojny? Odpowiedz Link Zgłoś
dkaminska63 Re: Żadam skupu programow w Turbo Pascalu!!! 05.03.07, 10:03 TO NA KONSERWY DLA NASZYCH ŻOŁNIERZY NA WOJNIE.CHYBA WIESZ Odpowiedz Link Zgłoś
mirgrab Rząd uruchomił skup żywca, ale to ściśle tajne 05.03.07, 09:26 A Pan Piotr Kruk z tych "miernych ale wiernych".Co za porażający brak kompetencji.Ciekawe co po takiej wypowiedzi do mediów zrobi jego szef. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .....Gazeta Prawna........... 05.03.07, 09:28 Po danych GUS o wzroście PKB w IV kwartale 2006 r. Ministerstwo Finansów ocenia, że wzrost gospodarczy w I kw. 2007 będzie mieścił się w przedziale 6,5- 7, proc. Motorem wzrostu PKB mają być inwestycje - ich wzrost w pierwszych dwóch kwartałach tego roku wyniesie ponad 20 proc. "Dane GUS są bardzo dobre i potwierdzają nasze wcześniejsze prognozy. Ważne jest też to, że potwierdziły się wcześniejsze przypuszczenia: głównym motorem wzrostu gospodarczego są inwestycje. Ich wzrost w IV kw. wyniósł prawie 20 proc. i był to kolejny kwartał takiego przyspieszenia. Dzięki temu udział inwestycji w PKB wzrósł do 20 proc. z 18 proc. w poprzednich latach" - powiedziała PAP w piątek wiceminister finansów Katarzyna Zajdel-Kurowska. GUS podał w piątek, że Produkt Krajowy Brutto (PKB) wzrósł w IV kwartale 2006 roku o 6,4 proc. po wzroście o 5,8 proc. w III kwartale 2006 roku i 4,5 proc. w IV kwartale 2005 roku. GUS podtrzymał szacunek wzrostu PKB w całym 2006 roku na poziomie 5,8 proc. W 2005 r. PKB wzrósł o 3,5 proc. GUS podał także, że inwestycje w IV kwartale 2006 r. wzrosły o 19,3 proc. "Tak duży wzrost inwestycji może utrzymać się w kolejnych kwartałach. Widać wyraźnie, że jest to czynnik wiodący. Oceniamy, że w pierwszych dwóch kwartałach wzrosną one o ponad 20 proc. To daje podstawę do naszych szacunków wzrostu PKB w I kw. 2007. Oceniamy że będzie się on mieścił w przedziale 6,5- 7,0 proc. Przedział ten będziemy zawężać w trakcie publikowania kolejnych danych, jednak bardzo mocny początek roku sugeruje, że mogłoby to być w górnym przedziale prognoz" - dodała Zajdel-Kurowska. "Wierzymy że dobre tendencje będą utrzymane w budownictwie i inwestycjach. Przemawiają za tym dobre warunki atmosferyczne, napływ środków z UE, a korzystna sytuacja na rynku pracy i związany z nią wzrost zatrudnienia spowodują wzrost spożycia i - w efekcie - wyższy popyt wewnętrzny" - ocenia wiceminister finansów Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Nic-tylko sie cieszyc............. 05.03.07, 09:33 Deficyt finansów publicznych w 2007 roku będzie znacznie lepszy niż prognozowane kilka miesięcy temu 3,4 proc. PKB - ocenia wiceminister finansów Katarzyna Zajdel- Kurowska. "Jesteśmy w tracie rewizji naszych prognoz. Moim zdaniem wynik będzie znacznie lepszy od przewidywanego kilka miesięcy temu - powiedziała Zajdel-Kurowska w wywiadzie dla Rzeczpospolitej. Zaktualizowany Program konwergencji zakłada, że deficyt sektora finansów publicznych z OFE poza sektorem, wyniesie w tym roku 3,4 proc. PKB. KE podtrzymuje swoje prognozy, zgodnie z którymi deficyt wyniesie 3,7 proc. PKB. Prawo europejskie zezwala krajom, które przeprowadziły u siebie reformę emerytalną na odliczenie kosztów jej przeprowadzenia od długu publicznego. Warunkiem jest obniżenie z roku na rok deficytu finansów publicznych i zbliżenie jego poziomu do 3 proc. PKB. Resort finansów szacuje, że koszty reformy emerytalnej w 2007 roku sięgną 2 proc. PKB, co stanowi 2 mld zł. "Możliwość odliczenia tej kwoty poprawi stan naszych finansów publicznych" - powiedziała wiceminister finansów. Za GP. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: ...Nic-tylko sie cieszyc............. 05.03.07, 09:40 Fajnie ze piszesz na temat. Poza tym ciekaw jestem co konkretnie zrobil obecny rzad, ze wyniki gospodarki sa takie dobre? Czesc koalicji (LPR) zrobila wszystko zeby wzrostu gospodarczego nie bylo (glosujac przeciwko wejsciu Polski do UE), a pozostala czesc koalicji - PiS i Samoobrona - w ogole nie zrobila nic. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Nic-tylko sie cieszyc............. 05.03.07, 09:48 jakbys nie tlumaczyl i tak wszystko jest zawsze zasluga rzadzacych czy ci sie to podoba czy nie.Tak to dziala w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_blizna Zapamietamy Twoje slowa... 05.03.07, 09:51 ...bo ta koalicja nie zawsze bedzie dzialac w sprzyjajacej koniunkturze, wytparcowanej przez poprzednikow. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Zapamietamy Twoje slowa... 05.03.07, 09:54 Jak zalamie sie koniuktura (w swiecie).Na dzis,jutro itd bez szans na zmiane wladzy chyba ze postkomuna szykuje przewrot. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zapamietamy Twoje slowa... 05.03.07, 10:11 presentation1 napisał: > Jak zalamie sie koniuktura (w swiecie).Na dzis,jutro itd bez szans na zmiane > wladzy chyba ze postkomuna szykuje przewrot. ************************************** Ostatnie miejsce w rankingach gospodarek przyjaznych przedsiębiorczości to też zasługa koalicji. Nie zapominaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
palestina1 Dane GUS to sobie wsadź w tyłek 05.03.07, 10:30 i popchnij kołkiem.GUS jest obsadzony przez pisowców wiec jest to tak wiarygodne jak to że Jarek będzie miał żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Rolnicy glosowali na PiS i Samoobrone 05.03.07, 09:35 wiec chyba sie nie powinni teraz dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Rząd uruchomił skup żywca, ale to ściśle tajn 05.03.07, 09:38 Nie chodzi o opłacalność hodowli. Chodzi o gigant forsę za przywilej skupu. Tu są kokosy i tylko wybrańcy mogą się nimi kontentować. Te firmy kasę dostają z góry. Ciekawe, jaką działkę odpalają za te ukryte koncesje? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Typowy kapitalizm korupcyjno - polityczny. 05.03.07, 09:53 I tylko jacyś wesołkowie nazywają to WOLNYM RYNKIEM. Śmiechu warte. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
nekia0000 Rząd uruchomił skup żywca, ale to ściśle tajne 05.03.07, 10:02 ludzie to woła o pomste do nieba zwołajmy wici i na leppera i widłami go Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Rząd uruchomił skup żywca, ale to ściśle tajne 05.03.07, 10:02 Tajni współpracownicy. Tajne wieprze. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Glupie chlopy!Wybraliscie warchola to macie teraz 05.03.07, 10:13 nadmiar warchlakow. Trzeba bylo najpierw myslec... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Glupie chlopy!Wybraliscie warchola to macie t 05.03.07, 10:16 1zorro napisał: > nadmiar warchlakow. Trzeba bylo najpierw myslec... ***************************************** Mam wrażenie, że segment producentów akurat na Leppera nie głosował. Choć też się przejechał, bo głosował na PiS. Na Leppera głosował mentalny kołchoz. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk ****** I tak się w Polsce robi pieniądze 05.03.07, 10:15 Duże pieniądze w Polsce robi się przewalając pieniądze odebrane przemocą przez państwo innym obywatelom - czyli podatnikom-frajerom. Tą kase sie przewala do prywatnych kieszeni przy użyciu tysiąca i jeden sposobów - oczywiście przeważnie robi się to legalnie. Takie prawo sobie stworzyli przewalacze pieniedzy. Robi się to też przy pomocy układów korupcyjnych na najwyższych szczytach władzy. I po też się idzie do koryta, żeby się nażreć. Przykłąd? Do niedawan bankrut z milionami długów - a dziś jeden z bogatszych "rolników" w Polsce. O kogo chodzi? A jak myślicie? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Rząd uruchomił skup żywca, ale to ściśle tajne 05.03.07, 10:16 Ministerialny warchlak uruchomił skup wyłącznie dla swoich kumpli. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Blokowali drogi, żeby zrobić dobrze Lepperowi. 05.03.07, 10:18 I podobnym do niego. ŻENADA.... ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro "Na zywca"-przypomina mi to historie z Nikodema 05.03.07, 10:20 Dyzmy! Czytajac ksiazke i ogladajac film myslalem, ze takie "cuda" w tym kraju sie juz nie powtorza. Rzeczywistosc przebila wielokrotnie fikcje... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Lepper prezesem Banku Świńskiego? 05.03.07, 10:36 A kto jest jego Krzepickim? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowy_majtek Rząd uruchomił skup żywca, ale to ściśle tajne 05.03.07, 10:27 A jeśli ktoś jeszcze odważy się powiedzieć, że w naszym kraju są jakieś świnie, pójdzie siedzieć za zdradę tajemnicy państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
signal Lepper musi odejść ! 05.03.07, 10:30 zapomniał dzięki komu dorwał się do koryta. Salony i limuzyny zamroczyły jego umysł. Odpowiedz Link Zgłoś