Dodaj do ulubionych

Groźby w sieci, sąd w realu

08.03.07, 08:42
Głupia prokuratura, jeszcze głupszy sąd. Może by tak ta prokuratura zaczęła
przyglądać co się dzieje na onecie? A może uda się zamknąć onet? Małemu
zawsze warto dokopać, ale wielkiemu i silnemu, za którym stoi sztab adwokatów
to może już lepiej nie. Kompromitacja wymiaru sprawiedliwości.
Obserwuj wątek
    • mmyczkowski Groźby w sieci, sąd w realu 08.03.07, 08:53
      To powrót cenzury i czasow PRL. Ale to teraz normalka.
      • gmsaxz Uczcie się odpowiedzialności za słowa i czyny 08.03.07, 12:47
        Uczcie się odpowiedzialności za słowa i czyny Polacy. Wiem, że waszej władzy tej
        odpowiedzialności zawsze brakowało, ale to nie zmienia sytuacji. Pozdro
      • inquisition (prokuratorska) ręka rękę (komornika) myje 08.03.07, 19:17
        Owszem, należy egzekwować długi, ale uczciwie byłoby albo zgodzić się na
        "egzekucję z bejzbolami" albo przestrzegać prawa. Tymczasem wielu komorników
        robi to pierwsze, ale dzięki znajomościom uchodzą za tych drugich.

Nie dziwi was, iż prokurator zajął się właśnie tymi postami? Może nie wynika to
        z POWSZECHNEJ SPRZEDAŻY ZA UŁAMEK CENY, PODSTAWIONYM OSOBOM zajętego przez
        komornika mienia, ale i tak stawia prokuratora w raczej niekorzystnym świetle.

___
        Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
    • toja3003 kolego bq2 twoja wypowiedź 08.03.07, 11:47
      to obraza państwowego urzędu ("głupia prokuratura") i na to są paragrafy ale
      nie musisz się przejmować, bo to nie ty za to bekniesz ale Gazeta Wyborcza, bo
      to ona nie zdjęła twojej wypowiedzi zgadza się? Brawo wymiar sprawiedliwości!
      Jako mały internauta mogę teraz sobie wypisywać co chcę a karany będzie i tak
      właściciel portalu, he, he, he.
      • bq2 Re: kolego bq2 twoja wypowiedź 08.03.07, 14:20
        Kolejny wierzący w nieomylność sądów i prokuratur... a to tylko ludzie, tacy
        jak my.. no cóż, wyorki sądów trzeba respektować o ile są prawomocne, ale na
        szczęście na trzeba się z nimi zgadzać. Życzę pozwanemu więcej szczęścia i
        mądrego składu sędziowskiego przy odwołaniu.

Sam nie jestem blogerem, ani nie mam strony internetowej, ale uznawanie bloga
        za przedmiot prawa prasowego zakrawa na paranoje. Prokuratury i sądu.
    • swinx Re: Groźby w sieci, sąd w realu 08.03.07, 14:56
      Cóż... Cenzura nadchodzi.Nic już nie powiem,bo szkoda słów.
    • mulla_komar Prokuratora, Sedziego, Komornika i tego pana 08.03.07, 15:23
      z Trybunalu powiesilbym za jaja bo sa glupi jak but z lewej nogi.
      A wczorajszy tekst ze 'naruszyl wolnosc slowa nie usuwajac komentarzy' to juz
      szczyt. Jak dla mnie na razie 'apsurt roku'.
    • neiden polskie sadownictwo? 08.03.07, 15:44
      jest przsiakniete ludzmi wychowanych w czasach komunistycznych, gdzie wolnosc
      slowa,czy demokracja bylo czym nieznanym.odwolanie powinno byc skierowane do
      komisji w eu.polska konstytucja nie daje wielu praw dla obywateli w naszym
      kraju.i wiekszos nie rozumie co to znaczy.poprostu wstyd.
    • pos3gacz Re: Groźby w sieci, sąd w realu 08.03.07, 16:20
      bq2 napisał:

> Głupia prokuratura, jeszcze głupszy sąd. Może by tak ta prokuratura zaczęła
      > przyglądać co się dzieje na onecie? A może uda się zamknąć onet? Małemu
      > zawsze warto dokopać, ale wielkiemu i silnemu, za którym stoi sztab adwokatów
      > to może już lepiej nie. Kompromitacja wymiaru sprawiedliwości.
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Do małego strzelają z haubicy,do dużego z korkowca.Po prostu boją się,że duży
      może osmieszyć poczynania "pożal się boże"polskiego i do tego dyspozycyjnego
      wymiaru sprawiedliwości/historia zatoczyła koło,ale,że tak szybko to nigdy bym
      się nie spodziewał/.
    • madcio Groźby w sieci, sąd w realu 08.03.07, 17:25
      Niedawno powiedziałem do kolegi w pracy "ja cię zabiję, spieprzyłeś mi ten kod
      dokumentnie".

Nie mogę się doczekać, kiedy inteligentny inaczej sąd mnie wezwie w związku z
      groźbą karalną (grożenie śmiercią to parę lat odsiadki, zdaje się).

Sądzę, że w polskim ciemnogrodzie w życiu nie słyszeli o zasadzie, że za treść
      postów (NIE będących artykułami prasowymi, na marginesie) odpowiada ich twórca,
      a nie portal. Cóż, kto by tam słyszał panie o tych internetach.

Usuwanie postów przez portal wg mnie powinno być w skrajnych przypadkach, a nie
      w sprawach debilnych odzywek będacych w zasadzie bardziej chamską wersją mojej
      "groźby karalnej".

Innymi słowy, nie pierwszy to kretynizm i nie ostatni polskiego sądownistwa, ale
      z pewnością zauważalny i majacy wpływ na życie tu i teraz, do tego w chwili
      PISANIA TEGO POSTU... :D

Czekam, aż gazeta usunie mój wpis. Kilkukronie w nim dopuściłem się obrazy sądu,
      a to przecież gazeta za to beknie, nie ja. :))) Hulaj dusza, piekła nie ma a za
      nasze grzechy odpowie ktoś inny... :D
      • werter54 Re: Groźby w sieci, sąd w realu 08.03.07, 18:36
        Ja bylbym raczej za tym zeby prokuratura i sad bardziej sie przyjrzaly
        dzialalnosci tego komornika - rozbojnika zamiast niepokoic porzadnych ludzi. To
        wlasnie poprzez takie rozbojnicze dzialania powoduje on takie reakcje u ludzi.
        Jak mu prawo nadal bedzie tak poblazac to, kto wie, moze sie on doczekac tego
        czego sie doczekal ten dran z Wlodawy
        • madcio Re: Groźby w sieci, sąd w realu 14.03.07, 21:15
          Mi ten komornik mi zwisa. Co do samosądów... jeśli w warunakch pokoju w
          demokratycznym, średmiej wielkości państwie ktoś się dopuścił masowego samosądu,
          nie wynikło to raczej li tylko z kaprysu kilku znudzonych wieśniaków.

A że sądy przygladają się tym, co ujawnia, a nie ujawnionemu przestepstwu, to
          akurat nic nowego, i to nie tylko w naszym kraju. Śmieć w garniturze w blasku
          reflektorów, w białych rękawiczkach potrafi na oczach wszystkich nakraść
          miliony, zabić tysiące więcej, niż banda chłopaczków z łomami. I czy trzeba
          dodawać, że za to nigdy nie odpowie?
    • yxcv Groźby w sieci, sąd w realu 08.03.07, 19:06
      Precz z lapami od internautow!!!zajmijcie sie tymi co wypisuja klamstwa i
      pomawiaja innych bezpoctawnie,czy na to to sady czas nie maja?nie oni sie boja
      zadzierac z dziennikarzami bo sa za mali ale przeciw internauta to wytoczyli
      ciezkie dziala-wstyd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka