krzynia.c 11.03.07, 11:20 Nikt nic nie wie,ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patman Politykę Kaczusi świetnie rozumiem 11.03.07, 11:25 Cel jest jasny i perfekcyjnie realizowany: siać nienawiść i podziały w społeczeństwie, by dzięki temu dłużej utrzymywać się u władzy. Może jednak zacząłby w końcu rządzić, a nie tylko administrować i urządzać kolejne polowania na czarownice? Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Manipulowany sondaż 11.03.07, 11:31 Ja rozumiem politykę Tuska. Dojść do władzy a potem się zobaczy co robić. Ale z tego nie wynika, że jak ktoś rozumie politykę danej partii to tą partię popiera. Sondaż natomiast sugeruje, że dany procent wyborców rozumie to i pewnie daną partię popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Mnie nie dziwi, że ilość osób które nie rozumieją 11.03.07, 13:55 PiS i PO jest podobna. W zasadzie to takie same partie. To że nie mają realnego programu, to widać gołym okiem. Obie koncentrują się na lustracji i włazidupstwie w stosunku do USA i Watykanu. Nic poza tym. Dotyczy to również i innych partii. Odpowiedz Link Zgłoś
lewyczlowiekprawicy G.... nie opozycja, PO to PiS-bis. 11.03.07, 11:27 PO prawie nieczym się od pisuaru nie różni. Potrzebna jest prawdziwa opozycja zdolna do objęcia i sprawnego rządzenia państwem. Czy Rokita,czy Kaczyński to w zasadzie wszystko jedno. Obaj chcieli władzy tylko dla siebie,obaj są eurosceptyczni,obaj obrażalscy i zadufani w sobie. Obaj nie nadają się do współpracy z innymi i kompromisów. Belka był tysiac razy lepszym premierem. Szkoda,że Cimoszewicz nie mógłnim zostać,albo Borowski. Gdyby w 2004 rządził POPiS, niegdy byśmy nie weszli do UE. Niestety u mnie w województwie współrządzi koalicja PO-PiS-Samoobrona. Mam nadzieje,że jako region nie ogłosimy secesji. W końcu: "Nicea albo śmierć". Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re:Co dobrego zrobila mafia SLD dla Polski?nic 11.03.07, 12:11 Komuchy rozkradli panstwo a teraz smieja sie ,z ciemnego narodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remis1 Re:Co dobrego zrobila mafia SLD dla Polski?nic 11.03.07, 12:13 Lepszy zlodziej niz idiota Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper zaprawdę przemyslana wypowiedź, 11.03.07, 14:09 Najpierw komuchy służyli obcemu państwu i działali na szkodę polskiej państwowości a teraz jeszcze rozkradli. Zdecyduj się albo cos zbudowali i później rozkradli albo pogrązyli nasz kraj w stagnacji juz w 1945 r. Mnie sie wydaje że budowali co tylko sie dało, a że warunki były jakie były to zbudowali gospodarke nieprzystajacą do światowej rzeczywistości, i teraz jest czas by to budowac juz na zasadach normalnych. zauważ ze wypominanie kto czego nie zrobił jest zadaniem dla analityków i historyków, dla rządu naczelnym obowiazkiem jest dbanie o rozwój i bezpieczeństwo obywateli. Dla przykładu: obnizanie emerytur, których wysokosci sie świadomie zawyża, jest nośnym hasłem dla sprawiedliwosci dziejowej ale produktu krajowego nie podwyzsza, zwykłemu podatnikowi zycia nie poprawia, Trzeba robić i to i to, znajac przy tym proporcje.Byc moze tobie do budowania domu, potrzebna jest ekipa sprawdzona politycznie i z tytułami naukowymi, mnie wystarcza fachowcy z praktyką, załoze sie że będę bardziej zadowolony ze swojego domu niz ty ciagle dyskutujac o tym jaki ten dom ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: G.... nie opozycja, PO to PiS-bis. 11.03.07, 14:00 lewyczlowiekprawicy napisał: > PO prawie nieczym się od pisuaru nie różni. Potrzebna jest prawdziwa opozycja > zdolna do objęcia i sprawnego rządzenia państwem. Czy Rokita,czy Kaczyński to w > zasadzie wszystko jedno. Obaj chcieli władzy tylko dla siebie,obaj są > eurosceptyczni,obaj obrażalscy i zadufani w sobie. Obaj nie nadają się do > współpracy z innymi i kompromisów. Belka był tysiac razy lepszym premierem. > Szkoda,że Cimoszewicz nie mógłnim zostać,albo Borowski. ************************* zgadzam się w 100%, dodałbym jszcze ostatniego premiera prawdziwej lewicy, którgo też chyba wszyscy żałują, bo dobrze zaczął a jeszcze lepiej skończył... Odpowiedz Link Zgłoś
mczgdy Re: Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 11:28 Po prostu nie mamy ani rządu ani opozycji.Rządem nazywana jest mikropartyjka,która jedynie trwa przy władzy.Druga mikropartyjka,która chce przejąć władzę nazywa się opozycją.Zamiast dbać o dobro kraju wszyscy pretendenci uprawiają jedynie wyścig do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Otóż to, żądza władzy, i długo, długo nic. 11.03.07, 13:52 Zamiast programu pobozne zyczenia i walka o utrzymanie się przy korytku, które rzekomo chca zawłaszczyc jakieś "układy".Czysty bolszewizm: dajcie nam władzę a my wam, nie bójcie się... Jakieś bzdury w niby tajnych raportach, bez konkretów, spisanych chyba z książek. Konkretne przegiecia zamiatane pod dywan, teraz miara sukcesu załosnych nieudaczników bedzie walka o mandat prezydenta w- wy, pani HGW, niestety dorównała poziomem do adwersarzy.Jedyne fakty do sfinansowanie ŚOB, i wysłanie wojsk do Afganistanu, robiac przy okazji reklamę naszych firmom produkujacym sprzęt, o zołnierzach i ich morale nie wspomnę. Banda nieudaczników zyciowych, ot co? Odpowiedz Link Zgłoś
szarex A kto by ich mógł zrozumieć. 11.03.07, 11:32 może dla własnego dobrego samopoczucia lepiej nie próbować? Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: A kto by ich mógł zrozumieć. 11.03.07, 11:38 No i sprawa jasna, nie rozumiem wiec jestem przeciw i nienawidzę. Oto cała filozofia PISofobów, podnieść nieświadomosć do rangi mądrosci Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala A kto by ich mógł zrozumieć. 11.03.07, 12:12 srul napisał: > No i sprawa jasna, nie rozumiem wiec jestem przeciw i nienawidzę. Oto cała > filozofia PISofobów, podnieść nieświadomosć do rangi mądrosci a GLĘDZENIE do rangi PATRIOTYCZNEJ MOWY A zgoda na błyskorliwą ocenę PO = PiSbis ---- poTworki, PiSekciarze, PRLe to jest to co miłując nienawidzimy Odpowiedz Link Zgłoś
smysli i tak zle i tak niedobrze 11.03.07, 11:38 i tak zle i tak nie dobrze :) czyli zeby wszyscy politycy znikneli, a wybrali sie nowi :) zeby bylo z czego wybierac na liscie Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala i tak zle i tak niedobrze - co lepiej ? 11.03.07, 12:02 może potrzeba ZABORÓW skoro Polacy nie potrafią się sami rządzić??? A jak też nie będzie się nam PODOBAĆ ZACZNIEMY DA CAPO smysli napisał: > i tak zle i tak niedobrze >:) czyli zeby wszyscy politycy znikneli, a wybrali sie nowi :) zeby bylo z czeg > o > wybierac na liscie listy to najlepszy pomysł by znowu mieć wszystko i nic! ---- poTworki, PiSekciarze, PRLe i PZPR i Z/PSL i FJN i WRON i BBWR i PZPN Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Re: i tak zle i tak niedobrze - co lepiej ? 11.03.07, 13:58 Unia Europejska powinna wprowadzić zarząd komisaryczny w Polsce. Niech politycy najpierw popraktykują przez 15 lat u boku ich kolegów z UE a potem zobaczymy. piskoala napisał: > > może potrzeba ZABORÓW skoro Polacy nie potrafią się sami rządzić??? Odpowiedz Link Zgłoś
mintaj4 e tam 11.03.07, 11:41 przeca bylo wiadomo ze nikt nic nie wiem, ludziska z trudem rozrózniaja partie, jedynie samoobrona żeby się wyróżnić poszła w sex...:) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Czyli ratuje Polskę tylko ....LiD ziszczonwe 11.03.07, 11:49 marzenie Kwaśniewskiego ,Geremka,Onyszkiewicza i Mazowieckiego.Bo i PiS i PO według ,,opiniii publicznej''sa do d..y.Tylko Centrolew lekiem na całe zło! Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_dolar Re: Czyli ratuje Polskę tylko ....LiD ziszczonwe 11.03.07, 13:59 amanasunta53 napisała: > marzenie Kwaśniewskiego ,Geremka,Onyszkiewicza i Mazowieckiego.Bo i PiS i PO > według ,,opiniii publicznej''sa do d..y.Tylko Centrolew lekiem na całe zło! A co a nie jest tak?? Posłuchaj proszę sobie Marka Borowskiego, takiego człowieka nam potrzeba jako premiera, prawda jest taka że Lewica MA KADRY obyte w świecie, błędy owszem miała, ale sama je rozliczyła, proszę powiedz mi dlaczego tak jak za czasów Lewicy mogła powstać komisja śledcza Rywina tak teraz nie może powstać komisja śledcza w sprawia Macierewicza?? Obecna władza nie potrafi się przyznać do błędu ani też nawet przyjąć krytyki. Ciąłe fochy, Lewica ma conajmniej dwóch kandydatów na Ministrów Finansów, kilku na Ministrów Spraw Zagranicznych, po prostu zwyczajnie Lewica ma kadry, a przykład prezydentury Aleksandra Kwaśniewskiego pokazuje że mogą współpracować, rozmawiać i szukać porozumienia ze wszystkimi. Lewica nie jest może idealna, chociaż co do SDPL mogę powiedzieć że jest bliska tego, ale ma kady, nie jest zacietrzewiona, nie strzela fochów, oddziela kościół od państwa ale szuka kompromisów i uznaje zdanie zarówno katolików jak i ludzi o innej wierze, tudzież jej braku. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Czyli ratuje Polskę tylko ....LiD ziszczonwe 11.03.07, 14:17 A przy tym wszystkim jest chyba równie udolna w sferze gospodarki i inwestycji co obecna ekipa. LiD nie jest lepsza od obecnej koalicji, jest tylko mniej zła. Tak jak PO i dlatego powinni w przyszłej kadencji stworzyć koalicję rządową. Niestety, nie będzie ona wzorem sprawnej współpracy i nadrzędności interesów państwa nad partyjnymi, ale niestety na lepszą konstelację nie ma co, o durni wyborcy, liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala N I C nie rozumiemy -- ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 11:52 co tu można rozumieć? Nierozgarnięta w większości część wyborców głosuje na takich samych jak oni deputatów a potem na nich na okrągło narzekają. W ten rząd tak wytypowany to zwykłe niedouczone nieudaczniki, które zwietrzyły swe szanse co wypróbowali wcześniej udanie czerwoni i na ten eksperyment nabrała się szeroka publiczność ui wybrała wyższych diapazonów szumowiny społecznej postsocjalistycznej. ---- poTworki, PiSekciarze, PRLe do chlewa Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 11:55 To proste. Fakty zaprzeczają czczej gadaninie a większością ludzi nie da sie już manipulować jak moherami. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 14:21 Ależ da się i PiS to robi. SLD był zbyt głupi i zajęty sobą na tak szerokie stosowanie socjotechniki, PiS odrobił lekcje i mimo braku osiągnięć i postępującej degrengolady ma po 1,5 roku wciąż stosunkowo wysokie notowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 11:57 Poza tym jest to jeden wielki bełkot rządzących trudny do zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 12:07 kropekuk1 napisał: > Poza tym jest to jeden wielki bełkot rządzących trudny do zrozumienia. bełkot MOHAIRÓW to jest to co rozumiemy (?) i co nam odpowiada, bo nie akceptujemy tego. Przynajmniej jest na co ponarzekać. W końcu WIĘKSZOŚĆ MOHAIRY i ch wybrały ---- poTworki, PiSekciarze, PRLe du pałacu Odpowiedz Link Zgłoś
swierk14 Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 12:08 O pisuarach nie ma co mówić.Oni zginą wraz ze swoim awanturnictwem. Pociakijak nie zmienią 2 przywódcow na jednego charyzmatycznego, wyborcy będą szukać LiD. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Sondaż:ToGW propaganda i komuchow 11.03.07, 12:09 GW odpowie za szykanowanie Polskiego Rzadu!!!Dlaczego nikt z gazety nie pisze o zbrodniach Izraela na ludnosci Palestynskiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: Sondaż:ToGW propaganda i komuchow 11.03.07, 12:36 >>GW odpowie za szykanowanie Polskiego Rzadu!!! GW nie szykananje, Polskiego (pożal się Boże) Rządu, tylko pisze o tym co no robi. >> Dlaczego nikt z gazety nie pisze o zbrodniach Izraela na ludnosci Palestynskiej!!! Taki z ciebie napewno przyjaciel ludnosci Palestynskiej, ciekawe dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Re: Sondaż:ToGW propaganda i komuchow 11.03.07, 13:18 > Taki z ciebie napewno przyjaciel ludnosci Palestynskiej, ciekawe dlaczego ? On tak dlatego kocha Palestyńczyków, bo wierzy, że kontynuują oni dzieło jego wielkie idola, Adolfa Schueckelgrubbera. Gdyby było inaczej, raczyłby wspomnieć o mordach w Darfurze, Tybecie, Czeczenii, Kolumbii czy Iraku i Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: Sondaż:ToGW propaganda i komuchow 11.03.07, 13:27 Co Izrael w Palestynie wyczynia jest nie dopuszczlne, ale denerwuje mine że niektórzy próbują to instrumentalizować do włsnych małych celów, do wewnętrznej walki politzcznej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
patman To doprawdy straszne i burdelsujące 11.03.07, 13:10 Zapomniałeś dodać, że Żydzi mordują Palestyńczyków na polecenie GW, a po nich przyjdzie czas na "prawdziwych polaków". Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 12:22 > Nikt nic nie wie,ale jaja Trudno się rozeznać jeżeli nic się nie czyta, a w telewizji ogląda się EuroSport, albo Romanticę. Jedna część społeczeństwa otumaniona piwskiem wrzeszczy gola, a druga , z zapartym tchen śledzi opery mydlane, lub Taniec z gwiazdami. Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt80 Re: Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 14:39 piekielnica1 napisała: > > Nikt nic nie wie,ale jaja > > Trudno się rozeznać jeżeli nic się nie czyta, a w telewizji ogląda się > EuroSport, albo Romanticę. > Jedna część społeczeństwa otumaniona piwskiem wrzeszczy gola, > a druga , z zapartym tchen śledzi opery mydlane, lub Taniec z gwiazdami. A ja czytam wyborczą i wiem wszystko, bo zadna gazeta tak dogłębnie nie przeanalizuje sytuacji i podpowie jak matka czego się w życiu trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
anasz Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 12:25 No i w ten sposób wszyscy osiągnęli to, do czego dazyli. Od dawna wiadomo,ze w ciemnogrodzie politykom jest łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 12:31 Wyniki tych badań są prawie identyczne z moimi odczuciami. Że PiS żle rządzi, widać gołym okiem. Że Kaczyński nadaje się do rządzenia jak ja do baletu, też nie podlega dyskusji. Ale ja od dawna twierdzę że PO nie rządziłas by lepiej. Musi więc nastapić nowy podzial sceny politycznej, przy marginalizacji otoczenia Kaczyńskiego, nijakich polityków jak Tusk ale i takich "mocnych" wyłącznie w gębie jak Rokita. Trzbe szukać nowych twarzy, bo te obecne są do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 12:38 powrót SLD ci się marzy?? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Najlepsza jest pozycja 44% inny polityk 11.03.07, 12:48 to juz mnie rozczulilo. Jak moze komus wydawac sie, ze mozna z ludzi robic idiotow ? To jest wrecz nieslychana pogarda dla intelektu przecietnego kowalskiego. Tworcy takich sondazy demonstruja, ze Kowalski to jakis moroniczny debil, ktoremu w Gazecie Wyborczej mozna wciskac dowolny kit. Ludzie myslcie troche i do broni, dawac odpor, nie dac soba pomiatac. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 12:55 >>powrót SLD ci się marzy?? Mi tak. W poruwnaniu do teraz, Polska była nowoczesnym rozwijającym się krajem który pokonał komunizm. A teraz można tylko czekając na następny wyskok giertycha na arenie międzynarodowej, przyglądać się debilnej awanturze w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Mi także 11.03.07, 13:12 Marzy mi się nie tyle powrót SLD do władzy, co ponowne wyrównanie sił między prawicą a lewicą, które zmusiłoby prawicę do ponownego zjednoczenia. Bo kiedy prawica się łączy, to przewagę zdobywają tam politycy trochę wyższej klasy, z obozu liberalnego. To właśnie upadek lewicy spowodował rozbicie prawicy w walce o władzę i zwycięstwo odłamu bardziej pupulistycznego i agresywnego, który w dodatku sprzymierzył się z jeszcze bardziej koszmarnym odłamem ruchu chłopskiego. A całe to przetasowanie to wina Cimoszki, który pękł w czasie wyborów i zostawił PiSowi pole do popisu na linii propagandy antyliberalnej. I tak nas wszystkich u..pił niechcący. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 14:31 marcin_xcvs napisał: > >>powrót SLD ci się marzy?? > Mi tak. W poruwnaniu do teraz, Polska była nowoczesnym rozwijającym się krajem > który pokonał komunizm. ************************ a dlaczego SLD miałby pokonywać komunizm?, przecież to najsłuszniejszy ze wszystkich ustrojów! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 14:27 s-k-i-n napisał: > powrót SLD ci się marzy?? *********************** to byłaby chyba najsłuszniejsza opcja, tylko trzeba by zrobić prawdziwie demokratyczne wybory, takie jak były w latach powojennych, aż do końca lat 80- tych, zdobylibyśmy 99% głosów i nareszcie byłoby dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Czy w ogóle mozna zrozumieć Jarosława K ???? 11.03.07, 12:48 przynajmniej ja nie rozumiem działań człowieka który zaprasza na salony i do rzadzenia czołowego gumofilca Polski i kryminalistę.Chyba że przyjmiemy wątek choroby psychicznej,wtedy wszystko staje sie jasne.... Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz A więc pierwsza lekcja polskiej polityki : 11.03.07, 13:00 Na początek uproszczona lista władców polskich ostatniego stulecia: Józef Wybitny (1918-22, 26-35) (Piłsudski) Ignacy Zasiedziały (1935-39) (Mościcki) Edward Rydz (1935-39, duumwirat) (Śmigły) Władysław Rozsądny (1939-43) (Sikorski) Stanisław Wygnaniec (1943-44) (Mikołajczyk) Bolesław Kukiełka (1944-56) (Bierut) Edward Bezbarwny (1956) (Ochab) Władysław Niezrozumiany (1956-70) (Gomułka) Edward Dłużnik (1970-80, wcześniej, jako ks. śląski - Edward Gospodarny)(Gierek) Stanisław Ambitny (1980-81) (Kania) Wojciech Ślepowron (1981-90) (Jaruzelski) Lech Śmiały (1990-95) (Wałęsa) Aleksander Popularny (1995-97) (Kwaśniewski) Marian Piękny (1997-01) (Krzaklewski) Leszek Umoczony (2001-05) (Miller) Jarosław Mściwy (2005-?) (Kaczyński) Proszę o komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: A więc pierwsza lekcja polskiej polityki : 11.03.07, 17:42 Donald Wielki Kaszubsko-Macedoński(nigdy) Odpowiedz Link Zgłoś
kabu12 Jak może .......... 11.03.07, 13:08 pożądny człowiek z PRL-u zrozumieć post-solidarnościową hołotę.Hołota to holota i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Jak może .......... 11.03.07, 14:35 kabu12 napisał: > pożądny człowiek z PRL-u zrozumieć post-solidarnościową hołotę. ************************** która na dodatek odebrała nam trochę władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Data badania? 11.03.07, 13:12 Źródło: Pentor dla "Wprost"; badanie przeprowadzono 6-7 lutego 2007 r. ******************************************** Raczej 6-7 marca. Wiem, bo akurat brałem udział w tym sondażu. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Oni sami też tego niepanimają 11.03.07, 13:12 Przecież ten pojazd pędzi już bez kierowcy i za chwilę pogubi 4 koła 4 RP, a czy my - naród pozbieramy się potem??? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Oni sami też tego niepanimają 11.03.07, 14:37 azeta7 napisał: > Przecież ten pojazd pędzi już bez kierowcy i za chwilę pogubi 4 koła 4 RP, a > czy my - naród pozbieramy się potem??? spokojnie, my wszystko naprawimy, tylko na NAS głosujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy_poland Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 13:41 Brakuje pytania: Czy wierzysz w obiektywny opis wydarzeń politycznych w Polsce przez GW, TVN, Polsat. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 14:40 galaxy_poland napisał: > Brakuje pytania: Czy wierzysz w obiektywny opis wydarzeń politycznych w Polsce > przez GW, TVN, Polsat. *************** NIE, obiektywna jest tylko Trybuna, dawniej Trybuna Ludu, ech łza się w oku kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 17:38 >dawniej Trybuna Ludu To nie prawda, obiektywne są tylko Radio Maryja i Telewizja Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Sondaż: nie rozumiemy ani rządu, ani opozycji 11.03.07, 14:22 tylko nie rokita-pseudointeligent,intrygant,czlowiek który rozwalił PO ,A W OGóLE TO DUPEK I NIEMA OCZYM MóWIć Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Wy o skutkach a tu trzeba o przyczynach. 11.03.07, 16:44 Kierujących państwem mamy takich jakich mamy :-(. Nie ma co biadolić tylko trzeba szukać przyczyn i sposobów zaradzenia by to nie mogło się powtórzyć!. Socjolodzy, politolodzy (wiem, wiem wykształcenie teraz to papier:-() - do dzieła. Mój pomysł to rozdzielić władzę ustawodawczą od wykonawczej. Jak poseł nie będzie mógł być prime albo zwykłym ministrem to od razu zacznie reprezentować interesy całego społeczeństwa. Najlepsi fachowcy zostaną ministrami. Z obecnej ekipy szansę ma tylko szefowa UKE Szleszyńska? Druga sprawa to wprowadzić nowe możliwości w korzystaniu z czynnego prawa wyborczego! Głosowanie pocztą, przez internet a może przez telefon w końcu muszą i tak być wprowadzone! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Powtarzam do znudzenia: PiS straszny,PO-beznadziej 12.03.07, 01:30 na. Mówię to od roku. Kto wnioskuje z tego,że popieram LPR,SO,PSL czy SLD, ten dureń... Odpowiedz Link Zgłoś