Dodaj do ulubionych

Polska powiększy się o fragment Czech

• poglodzio Re: Polska powiększy się o fragment Czech 17.03.07, 17:51
      i bardzo dobrze że nam zwrócą to co zabrali
    • michr Re: Polska powiększy się o fragment Czech 17.03.07, 17:56
      E, ja myslałem że chodzi o Zaolsie.
      • poglodzio Re: Polska powiększy się o fragment Czech 18.03.07, 08:30
        osobićie też myslałem że chodzi o Zaolzie, teraz musimy się postarać o Spisz i
        Orawę od Słowacji
    • piskoala spora ta tarcza 17.03.07, 18:13

kałaszników, tarcz, rosomaków ci u nas dostatek,
      ale i tę przyjmieny jako wróżbę zwycięstwa

----
      poTworki, PiSekciarze, PRLe do wora
    • czarny.kolezka Mieszkam niedaleko 17.03.07, 18:24
      Do miejscowych gospodorzy to byl problem bo trzeba bylo sie zglaszac do
      pogranicznika z traktorem za kazdym razem jak jechali w pole.Tak sie zdazylo ze
      podzial byl ciulaty po wojnie w okolicach Chalupek, Silherzowic i
      Rudyszwolda.Ale ciekawostka na miara regionalno: po jednej drodze chaupy polskie
      a po drugiej czeskie a granica leci srodkiem drogi.PKS jak jedzie to wjezdza w
      czeski teren a potem zas wraca na Rakowiec na polska strone.Kiedys fajnie kwitla
      kontrabanda: gospodorz wyjechol z 2 przyczepami a wracol z 1 i vice versa w
      zaleznosci jakie towary akurat byly na topie.Czas niecheci obustronnej sie
      skonczyl to pare hektarow moze republika puscic za friko bez sentymentu.Za wojny
      puscili brygada pancerno zeby se te tereny cale podbic ale Stalin nie byl im
      przychylny.Pozdrowionka z Gornego Slaska
      • piskoala Mieszkam niedaleko 17.03.07, 18:31
        czarny.kolezka napisał:
        ...
        > puscili brygada pancerno zeby se te tereny cale podbic ale Stalin nie byl im
        > przychylny.Pozdrowionka z Gornego Slaska

tego Gruzina komunacjonalisty to nie lubię.

----
        poTworki, PiSekciarze, PRLe do wora
    • 3guziec do: halfliner 17.03.07, 18:48
      szkoda komentować, takie wpisy to prowokacje skunksa
    • halfilner zatem nie upominajmy sie a nawet dajmy im wiecej 17.03.07, 19:12
      w zwiazku z ponizszym proponuje by Polska zrzekla sie tych 300 cos tam hektarow
      i za to ze Czesi sa tacy fajni,
      proponuje dac im jeszcze z kilkaset hektarow ekstra .
      ale yntelygentny jestem , co nie ?

halfliner napisał:

> Lubię Czechy i Czechów. Wyobraźcie sobie, że nie ma tam narodowych katolików,
      > a i kretynów jest tam zdecydowanie mniej niż u nas.
      • 18261826www w 1959 roku oddalismy Czechom Tkacze 17.03.07, 22:32
        Malownicza miejscowosc Tkacze zostala wymieniona na kawalek lasu.
        • kebej Zaolzie 17.03.07, 23:05
          Zaolzie tez niech oddzadza
          • silesius Nie ma czegos takiego jak "Zaolzie" 20.03.07, 08:57
            kebej napisał:

> Zaolzie tez niech oddzadza

"Zaolzie", "Podbeskidzie", to tylko sztuczne wymysla polskiej propagandy.
            Zawsze byl i niech zostanie Slask Cieszynski. A jesli Polakom nietrudno dzielic
            go na jakies zaolzia czy podbeskidzia, to moze niech lepiej w ogole z niego
            zrezygnuja?
        • poglodzio Re: w 1959 roku oddalismy Czechom Tkacze 18.03.07, 08:31
          prawda ale raczej nam jej nie zwrócą bo jest zamieszkała w 100 procentach przez
          czechów
    • bartwylye Re: Polska powiększy się o fragment Czech 17.03.07, 22:31
      a ja tez lubie czechow,a w szczegolnosci holki.jezdzilem do dziewczyny na
      sumave i tam to pierwsze zdanie jej ojca bylo...ja do polakow nic nie mam :).
      no i ze zbynkem pivo pili,a jego zona tylko do obchodu latala :) to byly
      czasy :)
    • gniewko_syn_ryba Re: Polska powiększy się o fragment Czech 17.03.07, 23:32
      halfliner napisał:

Bo tam są STRSNI KRTNI !!! ;))))))))) Takie logo widziałem kilka lat temu na
      plandece czeskiego TIRa... ;))))))))))))))))
      • glemp1 Niech oddają wszystko, co było polskie. 17.03.07, 23:54
        Całe 350 hektarów powinno wrócić do Polski. Pieniądze niech sobie w buty
        wsadzą. Ziemia polska jest bezcenna!!!
    • kazik.k Re: Polska powiększy się o fragment Czech 18.03.07, 10:19
      czesi nie maja narodowych katolikow bo dobrze poznali "ten katolicyzm".wiedza
      czym jest to wyjatkowo obludne wyznanie.poczatek tego "poznawania"zakosztowali w
      1415r na tzw soborze w konstancy gdzie na rozkaz bogobojnych w chrystusie panu
      spalono im Husa filozofa i profesora teologii uniwersytetu praskiego po
      uprzednim zagwatantowaniu mu "nietykalnosci".husytow przesladowano przez wieki
      mordujac i bezlitosnie palac na stosach.niech ci co belkoca o tzw
      chrzescijanskich korzeniach europy i odniesieniu do milosiernego i milujacego
      boga w konstytucji europejskiej o tym wiedza i pamietaja.niech pamietaja o
      ludobojstwie albigensow o zmasakrowaniu francuskich hugenotow o zbrodniczych
      wyprawach krzyzowych pod wezwaniem watykanskich psychopatow .to sa tez "korzenie
      tej chrzescijanskiej"europy!!!
      • xs550 Re: Polska powiększy się o fragment Czech 18.03.07, 15:24
        Zgadzam sie w pelni. Odniesienie do boga i chrzescijanstwa w konstytucji europejskiej byloby absurdem i przywroceniem zabobonu. Chrzescijanstwo to najgorsze co spotkalo Europe w calej jej historii.
    • heraldek Polakom znow marzy sie Zaolzie..... 18.03.07, 13:40
      ....czyzby Irak i Afganistan juz nie wystarczyl polskim narodowcom....
    • wejsunek Polska powiększy się o fragment Czech 18.03.07, 15:12
      Piłsudski mówił że jak się rodzi Czech to albo grajek albo złodziej.. ciekawe
      dlaczego tak myślał?
      a
    • bartman7 Polska powiększy się o fragment Czech 18.03.07, 16:30
      Dzień św Patryka a świat sportu, lista najbardziej znanych Patryków w świecie
      sportu

zapraszam na mój blog : usasports.blox.pl/html
    • gs-arts.net To i tak Unia..??? 18.03.07, 22:53
      ..
    • brunonig Re: Polska powiększy się o fragment Czech 19.03.07, 02:46
      i zgadzam się z Tobą
    • klonpvv Zjednoczenie NArodów Slowianskich 20.03.07, 02:20
      I pozamiatane. nie bedzie sporów co czyje kto co mial pierwsze. Gdzie byl
      Wroclaw przed Mieszkiem I i czy Mieszko I byl pierwszym wladca....
      I chociaz jak raz przy granicy lapalem stopa i czesi slyszac ze mówie po polsku
      znikneli tak szybko jak czarny oblok spalin i ze bodaj czesi maja odwrócone
      proporcje lubie/nie lubie polaka, w stosunku do polski gdzie ich wiekszosc z
      nas lubi, to mysle ze moze bysma sie dogadali.
    • vomitorium1 Polska powiększy się o fragment Czech 20.03.07, 02:51
      suuuper
      i będziemy jeszcze potężniejsi
    • w0man29 Tytul jest wielka manipulacja 20.03.07, 03:27
      To nie Polska powiekszy sie o fragment Czech .. tylko tytul powinien brzmiec Czesi po latach zwracaja polska ziemie .. moznaby bylo dodac ze i tak nie w calosci. Nie ma to jednak jak proeuropejski PR. Inna sprawa ze Polska nie powinna zgadzac sie na rozwiazania posrednie ..
      Czesi powinni oddac calosc ziemi odebranej nam po korekcie ! W czasie kiedy 2 armia Wojska Polskiego wyzwalala Prage czescy dekownicy zajeli ziemie raciborska przylaczajac jej czesc do Czech kiedy na tym terenie nie bylo jeszcze polskich oddzialow. Potem o maly wlos nie doszlo do konfliktu. Rola-Zymierski postanowil sila odebrac zagrabione ziemie .. Czesi zdazyli jednak w ostatniej chwili poskarzyc sie przyjacielowi - Stalinowi ktory zabronil akcji zbrojnej. Dlatego uwazam ze z Czechami powinnismy sie liczyc co do metra ziemi !!!
      Do tego dodam ze podobne wydarzenia nastapily w czasie Kampanii Wrzesniowej gdy kolaboracyjny rzad Slowacji zaanektowal czesc zlewiska Popradu
    • lukas155 Re: Polska powiększy się o fragment Czech 20.03.07, 07:22
      halfliner napisał:

Oj nie wiem jak z tymi kretynami.....mój ojciec sie tam przeprowadzil, a ze
      dzieciorób z niego na potęgą to moze sie kretynizm trochę rozprzestrzenic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka