pantera01 20.03.07, 01:21 O czym jest ten tekst p.Ungera? Cos nie bardzo moge zalapac o co temu panu chodzi, czy jest "za" a moze nawet "przeciw"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Intelektualista - kto to taki? 20.03.07, 02:02 Chodzi mu przypuszczalnie o to, że niechęć dziennikarzy do bycia lustrowanymi jest ponad ustawą. Niechęć innych środowisk, np. księży już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Intelektualista unika samotności i wsadu 20.03.07, 02:10 Aaaa, i żeby dziennikarze nie byli samotni w tej współczesnej Sodomie i Gomorze autor chętnie bierze do arki Noa - tej arki jedynych sprawiedliwych również trochę i innej zwierzyny intelektualnej (by uniknąć wsadu?), zwłaszcza profesorów, na których się powołuje... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Intelektualista unika samotności i wsadu 20.03.07, 04:11 Dzieki za wyjasnienia, bo za nic nie moglem pojac o czym ten gosciu nawija. Domyslalem sie ze chodzi o lustracje. Odpowiedz Link Zgłoś
gwailo Byl rozkaz dopieprzyc lustracji to Unger tez, ale 20.03.07, 07:13 Byl rozkaz dopieprzyc lustracji to Unger tez, ale cwaniej. Widzi, ze argumentow troche malo to bije piane. Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia_story Re: Byl rozkaz dopieprzyc lustracji to Unger tez, 22.03.07, 15:27 wy to ku.rwa myślicie, że świat się kończy i zczyna na jakiejś lustracji, tymczasem za 20 lat nikt nie będzie pamiętał o tym dzisiejszym aktualnym i lokalnym pie..iku... weźcie się ludzie do roboty konkretnej, a nie będziecie się zajmować bełkotliwymi tematami zastępczymi Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Intelektualista - kto to taki? 20.03.07, 05:19 intelektualista, to czlowiek z notebookiem. Gdy pan Unger pisze, ze z niewolnikami nie mozna produkaowac komputerow, budowac DEMOKRACJI, to nie ma racji. Producent komputerow Dell przenosi swoje fabryki z Irlandii do Polski. Tu liczy na ludzi, ktorzy przychodza do pracy dla rozrywki, za jedyne 800 - 1000 zl. Dla mnie fakt bez znaczenia, bo pisze, na notebooku, radzieckiej marki "Minsk", zbudowany tez w czasach demokracji, tyle ze ludowej. Ale w sumie co za roznica, reklama delle, przez pana Ungera, dala mi duzo do myslenia, czy aby notebook irlandzko-ameykansko-izraelsko-polski, pisze w ogole po polsku, gdzie klawiature mozna biczowac w pysk, jak omawiany w artykule Tolstoj, oficera, czy KGB jakiego demokrate. W kazdym razie intelektualista - to brzmi dumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Ungier intelektualista 20.03.07, 11:10 by bylo sporawiedliwiej niech napisze troche o izraelu i usa Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 to niewolnicy budują dobrobyt neoliberałów 20.03.07, 12:44 wasylzly napisał: > Gdy pan Unger pisze, ze z niewolnikami nie mozna produkaowac komputerow, >budowac DEMOKRACJI, to nie ma racji. Producent komputerow Dell przenosi swoje >fabryki z Irlandii do Polski. Otóż to. Caöy dzisiejszy neoliberalizm stoi tak na prawdę na niewolnictwie. I koniec końców dziś prawie cały (jutro cały) sprzęt techniczny, którym się posługujemy od pralki poprzez tv. dvd, dyski, mp3, komputery etc. budowany jest przez chińskich niewolników za miskę ryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
gwailo My, niewolnicy neoliberalizmu, olewamy wasz PGR 21.03.07, 04:41 Co za glupi post. Ludzie z pocalowaniem reki pracuja dla kapitalisty i olewaja wasze PGR-y, polskie czy chinskie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma2 Re: Intelektualista - kto to taki? 20.03.07, 11:15 Dziękuję za ten artykuł Jestem przeciwna zmuszaniu obywateli do oświadczenia "jestem przyzwoitym człowiekiem". A kto tak nie powie - pomidor. I won z zawodu. Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Sofizmaty i inne figury na linie 20.03.07, 12:17 Gdy jedziesz do USA musisz zeznać, że nie jesteś prostytutką, czy nie zamierzasz pracować, czy nie jesteś narmomanem, terrorystą i szpiegiem. OBCY kraj wymaga od ciebie pełnego streapteasu. I co? I NIC. Wszyscy podpisują bez pisku. Zero oburzenia w Polsce. Lustracja wymaga tylko zeznania w JEDENJ sprawie, pozwala być natomiast prostytutką, narkomanem, ba nie pyta nawet o terroryzm i pozwala pracować. Dopóki lustracja była WYBIORCZA i służyła ośmieszaniu/pozbywania się pojedynczych ludzi lub stawianiu niektórych wybranych autorytetów pod pręgieżem lub ich szantażowaniu media jakoś chętnie z jej materiałów korzystały. Pojedynczo wrzucano poszczególne czarownice na stos, przy rechocie gawiedzi i mediów, które dzielnie podbijały bębenka. Nie jestem zwolennikiem lustrowania po latach, ale jedynym wyjściem w takiej sytuacji jest chyba rzeczywiście POWSZECHNOSC lustracji, dopiero wtedy pojedyczy ludzie/ich grupy nie będą dowolnie gnębieni i poniżani. Często przez tych, którzy sami mają brud za paznokciami lub co gorsza może nawet w niektórych wypadkach przez tych samych, którzy w poprzednim systemie też ich gnębili i złamali. No ale na powszechność podnosi się wielkie larum i zaczynają się "intelektualne" sofizmaty o tym, że można i należy być ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Sofizmaty i inne figury na linie 20.03.07, 12:46 Sorry- oczywiście "pod pręgierzem" Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: masz list 20.03.07, 13:08 w skrzynce, eva15. Firmowany pieczęcią wszystkich możliwych agentur! :) Jeszcze dwa artykuły o gazowym OPEC znalazłem. W sumie o tym samym piszą: telegraf.lv/index.php?gid=26&id=29287 www.globalrus.ru/comments/783731/ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 szybko donoszę 20.03.07, 14:01 Na donos odpowiadam donosem. Donoszę natychmiast, już masz w skrzynce. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: szybko donoszę 20.03.07, 22:47 Pare ciekawostek moze znajdziesz pod tym linkiem. www.globalaffairs.pl/numbers/2/ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: szybko donoszę 20.03.07, 23:53 спасибо Большое Fajne, włączę do moich linków Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Owijasz Pan w bawelne...... 20.03.07, 12:19 a przeciez mozna krocej.Wedlug Pana intelektualisci(?)nie musza sie lustrowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bogr38 Dopóki nie musimy sluchać 21.03.07, 09:18 mądrych felietonów p.Leopalda w zachodnim radio -jak to drzewiej bywało – tylko możemy czytać w krajowej prasie nie jest jeszcze źle. Oby tylko orzeczenie Św.Inkwizycji okazało się pomyślne! ps ktoś powiedział, że intelektualista to człowiek z przerostem wykształcenia nad inteligencją i chyba coś w tym jest… Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: Intelektualista - kto to taki? 21.03.07, 13:10 pantera01 napisał: > O czym jest ten tekst p.Ungera? Cos nie bardzo moge zalapac o co temu panu > chodzi, czy jest "za" a moze nawet "przeciw"? To jest tekst dla "wykształciuchów". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Intelektualista - kto to taki?(na pewno nie unger) 21.03.07, 13:20 Intelektualista - kto to taki? (na pewno nie ty unger:::) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Intelektualista - to JA 22.03.07, 21:34 andrzejbj napisał: > Intelektualista - kto to taki? (na pewno nie ty unger:::) oczywiście że nie Ungier glista bo to JA jestem intelektualista Odpowiedz Link Zgłoś