uklad_wcielony Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 11:21 Nie przepadam za "buhahaha", ale nie mogę się powstrzymać: Buhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata UKLAD doi prostych ludzi 21.03.07, 11:24 Uklad koscielno-kryminalno-postkomunistyczny czyha na pieniadze z panstwowej kasy. Koneksje kleru (dawni kapusie w koloratkach i hierarchia) z bylymi oficerami SB przerodzily sie w prowadzone wspolnie intratne interesy finansowe na koszt zwyklych zjadaczy chleba. Poniewaz kiedys przekazalem pewna sume pieniedzy na budowe swiatyni opatrznosci, czego dzis bardzo zaluje, chcialbym wiedziec jak pieniadze ofiarodawcow zostaly wykorzystane. Koniecznie przeprowadzic gruntowna kontrole finansowa w fundacji zbierajacej srodki na budowe tzw. wotum narodu! Ukarac koscielnych zlodziei! Moze czesc kasy poszlo na mieszkanie Paetza w Rzymie warte miljon Euro? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 11:25 I bardzo dobrze .Niech sobie buduje ,ale za własne pieniądze. Na ważne tematy nie ma pieniędzy ale na światynię pis znalazł ! Odpowiedz Link Zgłoś
cezar113 Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 11:29 Świątynia Opatrzności Bożej,żeby to była świątynia,która pomoże ludziom,biednym,chorym, potrzebującym pomocy,to rozumiem,ale świątynia,będzie służyć,księżą którzy jak by nie patrzeć,nigdy nie zaznali biedy,ubustwa.Więc komu budujemy świątynie?,a dotego już w koło niej wiele zamieszania,pieniądze które,płyną na budowę po drodze gdzieś wsiąkają,gdzie są ludzie nadzorujący budowę,to oni powinni się rozliczać,czy jest tak?..... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Dlaczego w tle zawsze SLD.................. 21.03.07, 11:35 czy ta partia ma w genach ZLODZIEJSTWO? Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Koscielna mafia trzyma sztame z bylymi ebekami 21.03.07, 11:56 Bo sa najlepszymi przyjaciolmi kosciolnej mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 I znowu emeryci nie doczekają się waloryzacji,bo 21.03.07, 11:40 tą kasę trzeba przeznaczyć na wyciągnięcie aferzysty z długów aby mógł kontynułować chwalebne dzieło budowy.Takich pajaców w rzadzie jeszcze nie było.Premier to "wybitny ekonomista",Balcerowicz to przedszkolak.Kurdupel weż się ty za ekonomię,na naukę nigdy nie za póżno. Odpowiedz Link Zgłoś
1934r.1.1 Re: I znowu emeryci nie doczekają się waloryzacji 21.03.07, 14:07 szasza7 napisała: > tą kasę trzeba przeznaczyć na wyciągnięcie aferzysty z długów aby mógł > kontynułować chwalebne dzieło budowy.Takich pajaców w rzadzie jeszcze nie > było.Premier to "wybitny ekonomista",Balcerowicz to przedszkolak.Kurdupel weż > się ty za ekonomię,na naukę nigdy nie za póżno. Dla kurdupli jest już za póżno. Niech proszą Bozie o zdrowie bu o rozum to już za ożno Odpowiedz Link Zgłoś
annika.h Jestem protestantką i współfinansuję budowę tego 21.03.07, 11:43 kościoła wbrew mojej woli.Dlaczego ludzie ,którzy tak bardzo chcą tej świątyni nie zbudują jej z dobrowolnych datków?Czyżby było ich tak niewielu,że trzeba "siłą"sięgnąć do kieszeni obywateli wszystkich ,jak leci nie pytając ich o zgodę? Jasne,nie swoją kasę najfajniej się wydaje.I proszę bez bzdetnych postów,że w tym kraju -zaraz,ile to?-96..98% to katolicy.Bądzmy poważni. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Jestem protestantką i współfinansuję budowę t 22.03.07, 14:50 annika.h napisała: .........Jasne,nie swoją kasę najfajniej się wydaje.I proszę bez bzdetnych postów,że w > tym kraju -zaraz,ile to?-96..98% to katolicy.Bądzmy poważni.. ------------ Problem w tym ze w Polsce jest malo powaznych a szczegolnie wsrod rzadzacych. Popatrz na obsade tego kabaretu :Rydzyk , Kaczynscy z mamusia, jedna zona i kotem ,Giertych , Lepper,..Taka menazerie aktorow o roznych wzrostach, roznych warunkach glosowych,roznych twarzach /od sympatycznego kota poprzez konski leb to podduszonego kolnierzykiem koszuli Leppera i stajacych na palcach braci mniejszych/,..., obsadza sie w najprymitywniejszych komediach.Widz ma sie rechotac juz na sam widok Flipow i Flapow. Niestety po wyjsciu z przedstawienia tem rechot ustaje. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszon195 Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 11:44 Macki ubecko SLD-owskie są wszechobecne !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tofik701 Wyszedł? Znaczy nie winny... 21.03.07, 11:47 Chyba że wyszedł budować jako pokuta za grzechy...:) www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Gdy kościół kat. zarządza pieniędzmi zawsze 21.03.07, 11:49 wychodzą jakieś jaja. Kasa nie jest nigdy rozliczona, nie wiadomo na co wydana i według jakiego klucza. W Katolandzie stoją ponad prawem i maluczkich mają za nic. Chcą budować kolejną świątynię pychy - niech budują za swoje. Jak ja nie mam na wystawienie choćby skromnego domku, to państwo nic mi nie da. A ja też mogę wygospodarować w piwnicy małe pomieszczenie na jakieś wydumane muzeum - i co, dostanę dotację????? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Biedny ksiądz Twardowski... 21.03.07, 11:52 A chciał być pochowany na Powązkach! Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 12:47 Jak to możliwe ,żeby nasze pieniądze roztrwaniano w tak skandaliczny sposob? Swiątynię buduje aferzysta,Fundacja się nie rozlicza, gdzie tu prawo,gdzie tu przyzwoitość tego przedsiewzięcia?Bóg nie grzmi,Ziobro nie reaguje, Kardynał wyciaga rękę a koalicja rozdaje pieniadze jakby nie miala na co wydawać.Zwracam się do p. Religi, w Zabrzu przy klinice jest przychodnia kardiologiczna,barak ,jak dawniej na placach budów ,gdzie w warunkach uragąjacych godności człowieka przyjmuje się setki ciężko chorych osób dziennie (dzięki sprawnym lekarzom).Czy nie mogleś p.ministrze przeznaczyć tych pieniedzy na budowe tej przychodni?Totalny wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 13:25 Bog ma swiatynie w ludzkich sercach.To co ludzie buduja za pieniadze potrzebujacych- to pomnik ich pychy.Jesli ktos sie smieje, ze te pieniadze beda rozliczone na Sądzie Ostatecznym daje swiadectwo temu, ze nie wierzy w Boga i nie wierzy w nieuchronnosc tego rozliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 13:22 Tylko co nie jest mozliwe, moze byc w Polsce mozliwe. Afera ze Swiatynia, jest tylko dowodem na moje stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
1934r.1.1 Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 13:24 Najpierw wyrolowano emerytów nie dając waloryzacji a przeznaczając z ZUS-u 40 mil.zł na Swiątynie Opaczności. Teraz okazuje się że znowu machloje się dzieją w tej świątyni, A może Glemp się uczy u Rydzyka jak się roluje i doi wierne owieczki. A Ty Boże widzisz i nie grzmisz. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: podatek koscielny 21.03.07, 13:37 Niech sie kazdy opodatkuje na rzecz kosciola i wtedy beda czytelne finanse. Niech partie polityczne utrzymuja sie ze skladek. Budzet panstwa (czyli my) niech nie utrzymuje ani jednych, ani drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekjack1 Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 14:27 Juz dawno nie slyszalem nic pozytywnego o kosciele i zadzacych nim . Czy obecny minister sprawiedliwosci zajmie sie nimi jak to postanowil zrobic z innymi przestepcami ?Czy wyjasni urzywajac jakiego matactwa uzyl obecny rzad aby te pieniadze wogole przeekazac?Podobno panstwo nie moze finansowac takich inwestycji!I chcialbym zeby tym wszystkim Zioberko zajal sie jeszcze przed zniknieciem i tej gotowki!!!!!!!!!!!!!Bo to rownierz moje pieniadze i osobiscie nie zgadzam sie zeby byly wydawane na takie cele w epoce kiedy tak latwo zamyka sie szpitale czy szkoly!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: nowa propozycja dla rzadu: 21.03.07, 15:34 poniewaz jest coraz wiecej "azylowcow" wyznania muzulmanskiego, a synoptycy unijni przewiduja, ze do 2025 r przybedzie ich w Unii ok.18 000 000(milionow), a wiec fala tej migracji z pewnoscia nie ominie Polski, wiec proponuje rzadowi polskiemu przekazac te budowle arabom, niech sobie skoncza i zrobia meczet, w Polsce jest za duzo kosciolow, a bedzie ich coraz mniej potrzeba, kiedy zaczna wylazic na wierzch machlojki KK Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Wydaje je prawie i prawie sprawiedliwie...dla swoi 21.03.07, 15:59 ch a owieczki i panstwo niech kase daje a co STAC nas! Odpowiedz Link Zgłoś
hersylia Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 17:10 Czy to szkaradzieństwo musi powstać? Czym sobie Warszawa zasłużyła na te popisy geniuszu architektonicznego? To jakaś rywalizacja ze Złotymi Ekskrementami? Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Panie Ziobro, 21.03.07, 19:22 a dlaczego prokuratorzy się tym nie zajmują? Za głąbokie to szambo i boją się utonąć? Ot, pisiorska gó..ana polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
panwniebiesiech Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 19:55 I tak trzymac! Po kilku setkach tysiecy lat eksperymentow udalo mi sie wychodowac najglupszy szczep Homo Sapiens: Polaka-Katolika. Prosze o sugestie w sprawie dalszej kontynuacji eksperymentu. Pan w Niebiesiech Odpowiedz Link Zgłoś
dolfi Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 20:38 Czyli prawicowy rząd dał kasę firmie powiązanej i to aferowo z SLD. Ktoś tu przegiął bo ja w to nie wierzę. Chyba że politycy mają wspólne "biznesy" bez względu na przynależność partyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 21:09 juz chyba od czasow przedchrzescijanskich wiadomo ze pecunia non olet Odpowiedz Link Zgłoś
waldi180461 Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 20:50 Przecież to nic nowego Ojciec dyktator nigdy nie przejmował się przepisami tulił grosz do siebie a i tak mocherowych ma od liku więc jak kapło parę milionów za darmo to niby dlaczego mają się rozliczać pisiaki i tak nie kłapną nic bo i oni nie ze swoich tylko podatnikow piniędzy musieli kapnąć te marne 40 melonów ten kraj to jak jest coś normalnie -to jest afera,a jeśli chodzi o kościół to tylko z Bogiem można po ludzku z pracownikami boskimi to i djabełnie koleguje-ot katolicki naród Odpowiedz Link Zgłoś
mamila53 Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 21:41 A glosy Polakow,by te 40 mil.zl przeznaczyc na polska biede nie docieraja do rzadzacych? Wydaje mi sie,ze gdyby panowie ogladali program: "Prosto z Polski" szybko zmienili by swoje zdanie i wiece serca okazaliby tym najubozszym. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 22:49 27,8 mln długu i nic sobie z tego nie robi a za parę złotych do kryminału takie jest 15 lat Polskiej sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Aferzysta stawia Świątynię Opatrzności Bożej 21.03.07, 22:51 I w ten sposób rządząca kryminalicja "odzyskała" pieniądze z ZUS i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś