sumienie.lk 02.04.07, 07:19 Najbardziej zerowy minister po raz kolejny ośmiesza i siebie i swojego mocodawcę Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Dlaczego Jarosław Kaczyński nie głosował? 02.04.07, 07:44 podobnie jak 15-tu innych posłów PiSu? Nie przekonały ich dowody Ziobry? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Dlaczego Jarosław Kaczyński nie głosował? 02.04.07, 08:08 Nie siegnal przyciskow do glosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 07:47 Ziobro jest mistrzem w rzucaniu publicznych oskarzen , prawie juz doskoczyl do poziomu swojego mentora JK.I prosze mnie tu nie wyzywac od ubekow- jestem za przykladnym ukaraniem winnych, natomiast przeciwko ferowaniu wyrokow na podstawie tylko glebokiego przekonania przedstawicieli obecnej wladzy, bo w panstwie prawa przekonania musza byc poparte dowodami, czy to sie kaczystom podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 09:09 A jak skomentujesz to, ze p. Ostrowska z "LSD" prosi dokladnie o to czego nie otrzymal arcbp Wielgus. czy to czego bylismy swiadkami w przypadku tego czlowieka to nie byla polityczna i medialna hucpa? Bez procesu, bez mozliwosci do obrony. Pozdrawiam Włodek "Nie badzmy ślepi" Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 04.04.07, 15:15 No tak, ale nie mowimy tutaj o arcybiskupie, tylko o poslance.Uwazam, ze nikogo nie mozna nazywac publicznie zdrajca, morderca, donosicielem itp- na pewno nie przed wyrokiem sądu.Niestety- to sie bardzo rozprzestrzenilo w ostatnich czasach i przeciw temu bede zawsze protestowac- niezaleznie od tego, kogo to dotyczy. A tak przy okazji- czy arcybiskup przypadkiem sam sie nie przyznal? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Panie Ziobro, ja paliwo kupuję i nie wiem czy 02.04.07, 08:00 to czasem niezwiązane z mafia paliwową? Sa kamery na stacjach moze im lepiej kazac przechowywac nagrania przez rok albo dłuzej? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Czy kupowanie "lewego" paliwa to współudział... 02.04.07, 08:19 w przestępstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 08:41 " - Zrobię to, jeśli minister Ziobro zagwarantuje mi publicznie szybki i uczciwy proces oraz że nie będę aresztowana " czyli Pani jednak czuje się winna i nawet po uczciwym procesie o który prosi może być aresztowana. Bo gdyby była uczciwa i proces odbył się uczciwie to nikt by jej nie zaaresztował. Cóż, Ziobro miał rację co do tej Pani. Jego przypuszczenia graniczące z pewnością co do działalności przestępczej tej Pani są trafne. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 08:46 Ile precesjo bezmyślnosci trzeba mieć w sobie by napisać te słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 11:59 Tylko kretyn może wierzyć Żeberkowi, dlatego w pełni rozumię panią z SLD. Na pewno najpierw by ogłosił 100% winę a następnie po cichu przepraszał. Typowe pisiorkowe działanie z pełnym poparciem moherowych sekciarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 08:48 sumienie.lk napisał: > Najbardziej zerowy minister po raz kolejny ośmiesza i siebie i swojego > mocodawcę Jarosława Kaczyńskiego. Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu Słowo sie rzekło kobyłka u płota. - Zrobię to, jeśli minister Ziobro zagwarantuje mi publicznie szybki i uczciwy proces oraz że nie będę aresztowana - powiedziała nam posłanka SLD Małgorzata Ostrowska troche za duże wymagania! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 08:54 Proszę bardzo.Wtedy gra będzie czysta a nie chowanie się za immunitet:( Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 09:11 no fakt zamknal ja do puszki posiedzi ze 2 lata a potem sie okazeze to wcale nie o nia chodzili Odpowiedz Link Zgłoś
galba Ciekawe żądania ma primadonna korupcji 02.04.07, 08:59 Najbardziej mnie ciekawi jak minister, który nie ma możliwości wpływu na działanie sądu oraz na obrońców Ostrowskiej i jej kumpli z ławy oskarżonych, ma jej "gwarantować" szybki proces? Co do aresztowania to brak immunitetu nie jest równoznaczny z możliwością zaaresztowania. Pani O. powinna o tym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ciekawe żądania ma primadonna korupcji 02.04.07, 09:10 po to jest ministrem zeby dac tak zwany zelazny list panie mlocie galba Odpowiedz Link Zgłoś
galba ??? 02.04.07, 11:02 a. jak ma się "list żelazny" do gwarancji szybkiego procesu? Nijak. b. list żelazny jako gwarancja "niearesztowania" jest bez sensu bo jej i tak nie można aresztować bez zgody Sejmu - nie mylić z uchyleniem immunitetu, które jest potrzebne by jej postawić zarzut a nie by aresztować. Mógłbyś wiedzieć takie rzeczy jeśli chcesz innych nazywać "młotami". Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ??? 02.04.07, 11:07 biedny ty galba jestes skoro nawet niewiesz ze byly dwa wnioski o zniesienie imunitetu oraz na pozwolonie na tymczasowe aresztowanie Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 09:30 Ostrowska dobrze mówi. Musi jednak pamiętać o tym, że Zerze i PiSuarom nie należy wierzyć szczególnie wtedy gdy coś obiecują... Odpowiedz Link Zgłoś
lukewww dowody jak zwykle mocne 02.04.07, 09:39 czyli tak. mamy jakiegoś mafioso, który twierdzi że przekazał 155 tysięcy pani poseł Małgorzacie O. za to żeby mu załatwiła kupno ziemi. Ten pan mafioso super wiarygodnie zeznaje, że pieniądze w kwocie jakiejś tam przekazał panu policjantowi. ZEznań policjanta nie znamy. I potem jest jeszcze jakiś kierowca, który mówi, że widział jak ten policjant niósł jakiś pakunek dla pani Małgorzaty O., a potem policjant powiedział, że załatwiał coś dla mafioso u pani Małgorzaty O. Dowody rzeczywiście są porażające. No bo po pierwsze, skoro zeznaje mafioso, który wcześniej się przyznał do tego że jest mafioso, i jego wyjaśnienia, w których przyznaje się do wszystkiemu co mu zarzucano, Sąd uznaje za wiarygodne, no to przecież na 100% musi być wiarygodny. No bo mafioso co się przyznaje jest przecież wiarygodniejszy od pani niemafioso która się nie przyznaje...a poza tym to hjego wyjaśnienia korespondują.... z innymi wyjaśnieniami innych mafioso co się też przyznawali. no więc ten mafioso to on jest super hiper wiarygodny przecież skoro on sie przyznaje i wszyscy sie inni przyznają. To nic, ze dzięki przyznaniu miał układ z prokuratorem i mógł liczyć na łagodne potraktowanie. CO prawda mafioso został już kiedyś uznany za winnego złożenia fałszywych zeznań, no ale to przecież nic wielkiego, no bo chodizło o jakąs inną sprawę a poza tym to nie został skazany tylko było warunkowe umorzenie (które można zastosować tylko wtedy gdy jest ktoś winny) no i poza tym to się zatarło, no wiec tak jakby nie było nic. TAK JAKBY>......No ale ten mafioso to przecież nie jedyny świadek. Drugim jest kierowca, który (jak twierdzi poseł Kalisz) odwołuje swoje zeznania w innym postępowaniu.A same jego zeznania też są super hiper wiarygodne, no bo przecież widział pakunek. Co prawda pieniądze na łapówkę w pakunkach przenosi się stosunkowo rzadko i rzadziej jeszcze robić się to w taki sposób aby widział to jakiś kierowca, no ale jego zeznania korespondują z tymi zeznaniami mafioso i w ogóle są wiarygodne. No i nieważne, że ten pakunek to ten pan policjant niósł do pani poseł już po tym jak ziemia została sprzedana.... no i jeszcze są billingi. A billing to nie byle co. No i billing dowodzi że pan policjant ( ten z pakunkiem) dzwonił do pani podejrzewanej poseł O. Co z tego, że ona nie kwestionuje tego ze dzwonił, i nie kwestionuje tego że był. No ja też najpierw dzwonie do kogoś zanim go odwiedze. No ale billing to billing, jak jest coś na billingu to na pewno jest przestępstwem. Ja nie jestem przestępcą i nie dostaje billingów, więc jak ktoś ma na kogoś billing to coś jest nie tak. Normalni ludzie nie są uwzględniani w billingach. Mnie , założę sie, nikt nie ma na billingu. Po paru dniach czy tygodniach od tego zdarzenia ziemia zostaje kupiona przez miasto i nici z zakupów pana mafioso. Poseł nawaliła. NIe dość że wzięła w łapę to jeszcze spieprz.... sprawę. Co za.... ehh szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
lukewww Re: dowody jak zwykle mocne 02.04.07, 10:15 po przeanalizowaniu swojej wypowiedzi stwierdzam, że mam rację Odpowiedz Link Zgłoś
tja22 Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 10:15 A może tak jeszcze komuszek zażąda aby Ziuobro publicznie zadeklarował, że nie zostanie skazana???? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Ziobro poniżej zera, MO niech się zrzeknie 02.04.07, 10:29 To, że cała nagonka ma charakter polityczny, nie ulega wątpliwości. Niestety, intryga była nieco bardziej finezyjna, niz by się mogło wydawać: PiS stoi w obronie "sprawiedliwośc", pokazuje "układ PSL, SO, PO i SLD" (czy może być głupsza konstrukcja ? Ale lud i tak to kupi!), Jarek Kartofel zapowiada zniesienie immunitetu. I właśnie o ten szum chodziło, wcale nie o Ostrowską. A tak wredna baba powinna była zrzec się immunitetu, najlepiej przed głosowaniem, lub niezwłocznie po głosowaniu - ukróciło by to w/w intrygi. Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 Zapisujmy nazwiska PiS-owskich prokuratorów 02.04.07, 10:37 Już niebawem trzeba będzie dokonać dePiS-acji Odpowiedz Link Zgłoś
aza85 Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 11:25 no śmieszne , śmieszne; kiedyś, gdzieś, samokrytykę bądź wyrzekanie się swych praw na przeróżne sposoby wymuszano, a tutaj ? a to nie licha sprawa - wszak to poseł chroniony immunitetem. przerażające jest zwłaszcza milczenie innych środowisk, ale to też już przecież było w historii, póki nie zapukają do "Pana/Pani" drzwi. ciekawi mnie natomiast, czy ta grupa trzymająca władzę, układ, demokratycznie wyłaniający premiera, trawestując słowa pewnego ministra, też jest "zmową polityczną zapewniającą sobie parasol ochronny" ? bo pokazówek - konferencji prasowych chyba nie trzeba komentować. więc smiać się czy płakać ? Odpowiedz Link Zgłoś
aza85 domniemanie winy w świetle jupiterów 02.04.07, 11:30 czy to czasem nie prokuratura powinna wedle prawa udowodnić winę ? to zły i niestety nie precedens, a parlamentarzyści powinni dawać przykład Odpowiedz Link Zgłoś
aza85 samokrytyka ?vs. polityczny atak ? 02.04.07, 11:31 no śmieszne , śmieszne; kiedyś, gdzieś, samokrytykę bądź wyrzekanie się swych praw na przeróżne sposoby wymuszano, a tutaj ? a to nie licha sprawa - wszak to poseł chroniony immunitetem. przerażające jest zwłaszcza milczenie innych środowisk, ale to też już przecież było w historii, póki nie zapukają do "Pana/Pani" drzwi. ciekawi mnie natomiast, czy ta grupa trzymająca władzę, układ, demokratycznie wyłaniający premiera, trawestując słowa pewnego ministra, też jest "zmową polityczną zapewniającą sobie parasol ochronny" ? bo pokazówek - konferencji prasowych chyba nie trzeba komentować. więc smiać się czy płakać ? Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 19:33 Oczywiscie nie wiemy, czy ta pani jest winna, czy tez nie jest. Tak w ogole, to nigdy nie wiem, czy oskarzony jest winien, czy tez nie jest, nawet gdy nie jest politykiem. Od orzekania winy sa sady. Pytanie tylko, czy poslowie maja podlegac procedurze sadowej obowiazujacej zwyklych ludzi, czy tez nie, a jezeli nie, to dlaczego. Zwykle sie mowi, ze rzadzaca partia moglaby tuz przed glosowaniem przymknac, nawet na pare godzin paru poslow pod byle pretekstem, by zmienic przebieg glosowania. Tym samym jednak przyznajemy sie do braku niezaleznosci systemu wymiaru sprawiedliwosci od wladzy wykonawczej. Ma to gleboki sens, gdy prokuratorow mianuje rzadzaca koalicja, a i na sedziow ma ona przemozny wplyw. Niezaleznosc wymiaru sprawiedliwosci jest fikcja i to jest glowny problem. Jednakze dawanie politykom immunitetu stawia ich w bardzo uprzywilejowanej sytuacji. Istnieje bowiem wiele innych funcji, gdzie przymkniecie kogos moze zmienic bieg wypadkow. Poslowie nie zawsze podejmuja najwazniejsze decyzje w panstwie. Nalezy wiec rzeczywiscie uniezaleznic wymiar sprawiedliowsci od wladzy wykonawcczej, a jedyna droga jest oddzielny wybor prokuratorow i sedziow w glosowaniu powszechnym, a takze sady przysieglych orzekajace o winie, jak w USA. W obecnej sytuacji immunitet powinien byc zachowany, ale ograniczony na przyklad do okresu, gdy odbywaja sie obrady sejmu. Obrady sie koncza i posel traktowany jest jak kazdy obywatel, czyli jest przesluchiwany, a nawet aresztowany. Gdy nadchodzi glosowanie, mozna go wypuscic i moze udac sie na obrady. Maja przepustki skazani mordercy, moga i podejrzani o niegodne czyny poslowie. Niechaj tylko podpisza oswiadczenie, ze udaja sie jedynie na obrady i nie beda sie z nikim kontaktowac. Obecna sytuacja jest niedopuszczalna, bo wielu poslow sluzy przez liczne kadencje i moga sobie uprawiac swoj kryminalny proceder praktycznie bezkarnie. Wac Odpowiedz Link Zgłoś