zydzinski2 12.04.07, 09:15 Tylko "od poczęcia do naturalnej śmierci" nie daje zadnych bzdurnych interpretacji. PiS zdradza Naród! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ochach Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 09:20 dobrze że w razie naprawdę niezbędnej konieczności można spokojnie wyjechać. za chwilę również np. do Portugalii. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 od naturalnego poczecia po zbiorowym gwalcie do 12.04.07, 10:11 naturalnej smierci po wyroku sądowym Odpowiedz Link Zgłoś
airwalk77 Pytanie do Marszalka Sejmu 12.04.07, 10:16 Jak bys zareagowal gdyby sie okazalo Jureczku ze twoja corka po zbiorowym gwalcie zaszla w ciaze? Zgodzilbys sie na aborcje? Prosze powiedz ze "NIE" ... Was z PiSu pogielo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ja mam troszke inne: Czy juz wszystko porobione 12.04.07, 10:45 w naszej kochanej Polsce ze tylko takimi tematami sie parlament zajmuje? Ja uważam że nie, i jako podatnik nie zycze sobie by moje pieniadze marnowano na realizacje wypaczonych religijnie pomysłów, takze jako katolik sobie tego nie życzę, kto odrzuca przykazania to jego sumienie. Niedługo obozy koncentracyjne powstana? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jaki "naród" katolu buraczany? jaki naród? 12.04.07, 09:21 wiekszosc myslących Polaków nie chce zaostrzenia tej i tak już za ostrej ustawy za zmianami są rydzyk i jego sekta, niektorzy księża no i katobolszewicy z ku*r*wolicji (Potępieńcy i Szaleńcy, szamboobrona, liga patologicznych rodzin) zanim zaczniesz sie w imieniu "narodu" wypowiadac, dowiedz sie, kmiotku, co naród mysli w danej kwestii bez odbioru ateista Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: jaki "naród" katolu buraczany? jaki naród? 12.04.07, 09:26 Dlaczego ten polski narod jest tak ciemny i pozwala takim moronom aby nim rzadzili??????????? Brak slow. Odpowiedz Link Zgłoś
ochach Re: jaki "naród" katolu buraczany? jaki naród? 12.04.07, 09:30 naród to my. jedyna rada - razem i zgodnie iść na wybory i stawiać krzyżyki omijając ortodoksów swoją drogą nie znam nikogo kto się przyznał do głosowania na krórąś z partii koalicji, to skąd oni sietam wzięli? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskojezycz 12.04.07, 09:43 wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskojezycznej prasy bo wie kto pierwszy zdradzil idealy Solidarnosci i juz w 1989 r. skumal sie w tajnie-haniebny sposob z komunistami z PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 09:45 No popatrz, popatrz, a ty czytasz!!!! ;))) Czyżbyś miał dyspensę od mocodawców??? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 09:55 Ja potrafie czytac w sposob selektywny i nie chwalac sie mam unikalna zdolnosc detekcji antypolskich, antynarodowych tresci oraz manipulacji polegajacych na przemilczaniu i przinaczaniu niewygodnych dla salonu tresci, pani Funkcji Fizyczna ORGANIZMU; Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 09:57 Oj jak ja lubię to, że mnie nie znosisz!!! Upewnia mnie to w słuszności wyborów życiowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:01 Zero emocjonalnego stosunku, po prostu zapamietalem ze osobnikowi podpisujacemu sie grubcia77 czynnosci fizjologiczne zakrzataja w taki sposob uwage ze wypisuje o nich bez przerwy w watkach stricte politycznych stad uwaga na koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:23 to powiadasz, ze posiadasz zdolnosci organiczne do wylapywania tresci szkodzacych Polsce? Cos ten Twoj zmyslik niedorobiony nieco, bo to co szkodzi najbardziej krajom i ich obywatelom, to miedzynarodowa opinia o zasciankowosci i glupocie a Ty i Tobie poodobni, walnie sie do tego przyczyniacie wypisujac swoje farmazony po internecie. Moze wiec czas zaczac monitorowac rowniez wlasne slowo pisane? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:28 Zasciankowosc? To powod do dumy i chcwaly. Po prostu Polska opiera sie pseudopostepowi, ktory oparty jest na calkowitej laicyzacji, mordowaniu nienarodzonych dzieci, promowaniu ewidentnych dewiacji, rozkladzie rodziny, bezkarnosci przestepcow i mordercow, walce z ideologia narodowa. Takim pseudopostepem pogardzamy, i jest to pogarda bezgraniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:31 no własnie badz dalej dumny z tego ze z powodu katolickiej mentalnosci jestesmy najbiedniejsi w UE Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 12.04.07, 10:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz [...] 12.04.07, 10:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:41 Nie masz pojecia o ekonomii. U nas komuchy nie oddaly wladzy dlatego ze jak to Michnik okreslil klamliwie 'general Jaruzelski dazyl do demokracji' tylko dlatego ze nikt juz zadluzonemu po uszy komunistycznemu skansenowi PRL nie chcial pozyczac kasy. Podciagnij sie z wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:44 ty ekonomisto za 3, 5 zł a estoni ktos cos dał a łotwie ??,poprostu bucu popatrz na swiat tam gdzie katolicyzm tam bieda , wystarczy spojrzec na europe , portugalia , hiszpania , południe włoch , mało ci spojrz na obie ameryki protestancka kanada i Usa bogate, a od meksyku katolicka bieda az do chile obudz sie kler zawsze tepił postep , ciemnota jest podstwą jej żerowania Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:46 Ech, szkoda gadać! Zaraz junkier wyjedzie ci z katolicką Bawarią, że taka bogata. Ale zgadzam się z Tobą, drogi przedmówco, gdzie Katolicyzm tam bieda i zadne argumenty tego podważyć nie mogą Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:49 Bawaria jest bogata bo katolik potrafi pokazac ze cos potrafi kiedy kler na pasku jak kundla trzyma ( francja) ale jak pamietam to hitler usadowił wiele duzych koncernow(bmw) w bawari co pomogło w rozwoju tego rejonu Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 11:05 ależ masz całkowitą rację, tylko, że to do junkra nie dociera, że Bawaria jest bogata tylko dzięki pompowaniu w nią przez ostatnie 100 lat ogromnych ilości kasy. A przed tym okresem to była taka zaściankowa, zapadnięta dziura zabita dechami Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 11:06 bawaria do dzis mentalnie jest inna niz reszta niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 12.04.07, 10:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:56 junkier napisał: > Przestancie sie klocic-glupki moje kochane. Modlmy sie o milosc blizniego do blizniego. Pyta sie blizni czujesz paluszek a drugi blizni opdowiada czuje. A raczki mam w gorze odpowiada pierwszy blizni Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu [...] 12.04.07, 10:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 11:07 Ale czy ja napisałam, że JA jestem biedna???? Ja napisałam, że KRAJE KATOLICKIE są biedne!!! A to zasadnicza różnica. No chyba, ze Polska należy wg ciebie do potęg gospodarczych. Ale nie pisz tego na forum, bo interlokutorzy poumierają ze śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 12.04.07, 11:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 11:24 Bytom - Bobrek, Karb, Szombierki, okolice Witczaka. Katowice - Brynów, Zawodzie, Chorzów Stary, Ruda Śląska Chropaczów - to najbliższe mi okolice, w których mieszkają ci przeciętni Polacy, którzy tak odważnie przeciwstawiają się "Zgniłej jewrocywilizacji" (wg ciebie). Jedź tam i zapytaj czy gdyby mieli wybór to by się tej "zgniłej..." tak strasznie przeciwstawiali... Odpowiedz Link Zgłoś
andrz6 Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 12:28 zamiast obrażać ludzi poucz się trochę Junkier. Dobrobyt w stanach i wielu krajach zachodu budowano od wieków. Niewolnictwo,kolonie,wyzysk biednych przez bogatych, handel bronią itd.To trwa nadal,zmieniły się metody. Spłaszczanie wszystkiego do 50 lat komuny jest bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 12.04.07, 10:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:54 no tak sie składa ze to jedna rodzynka w całym europejskim torcie , a reszta ? hiszpania , portugalia , zabiez im plaze to zdechną prymitywie watykanski z głodu !! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 12.04.07, 10:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:56 Jedź tam Junkiers, będzie Ci lepiej i nasz kraj na tym zyska. Wszak jednego głupka mniej to pożytek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 12:35 Junier - nerwy ci puszczają, na początku było nawet, nawet, ale zaczynasz się rzucać, jak wesz na grzebieniu. Argumenty - tak; epitety - nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:53 Tak nie znam się na ekonomii :))) I właśnie dlatego moja firma przynosi przyzwoite dochody. I będę się starał, aby tego stanu nie zmienili nawet towarzysze z PiS'u, Twoi idole, podnosząc mi podatki i lansując "tanie państwo" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 12:28 Reprezentowanej przez guru Rydzyka czy businessman'a Rydzyka??? Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:35 głupcze estonia i łotwa były bardziej zrusyfikowane niz my a jednak juz stoją wyzej od nas , poprostu prawda jest taka ze za wiele religiw zyciu nie sprzyja inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 12.04.07, 10:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:52 o zaczyna sie miła rozmowa z panem katooszołmkiem , masz racje jak nas historia uczy to nawet w 1978 roku jednego papieza zamordowali bo przeszkadzał marcinkusowi ( biskup katolicki )robic dobre interesy z kokainowymi kartelami z kolumbi , katolickiej az do bolu kolumbi !! Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:58 Moja niezaślubiona, żyjaca ze mną w grzechu konkubina handluje aparatami słuchowymi :) Dać ci adres firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:33 Te, Junkiers, Wy tam znowu w urzędzie długi weekend macie? Weź się za coś nierobie i przestań wypisywać bzdury. Zakazywanie aborcji jest wynikiem hipokryzji rządzących pseudo-katolików. Całkowity zakaz aborcji spowoduje, że 200 operacji wykonanych w zeszłym roku, w roku następnym zostanie wykonanych w podziemiu. Podobnie jak 200.000 pozostałych... A im bardziej coś nielegalne, tym wiecej można na tym zarobić na czarno. A stąd już tylko krok do "zorganizowanych grup przestępczych". Tyle o ochronie życia poczętego. Jeśli natomiast chodzi "o ochronę życia do naturalnej śmierci" to jest to wyśmienity pomysł. Przy okazji rozwiąże się problem służby zdrowia, której nie stać na zabiegi i terapie ratujace życie. Ustawa uzna je za "nienaturalne" i będzie się leczyć tylko przeziebienie. Zniknie problem z brakiem anestezjologów, chirurgów, krwi do przetaczania, organów do przeszczepów itp :))) Popieram PiS! Do boju chłopaki! :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:37 Podziemie aborcyjne bedzie zwalczane z cala surowoscia prawa. Nie bedzie bezkarnego mordowania! Jesli jakas krolewna nie chce wlasnego dzeicka to niech odda je do adopcji, sa setki chetnych, ale nie bedzie zgody na bezkarne mordowanie w tyl kraju!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:38 "Podziemie aborcyjne bedzie zwalczane z cala surowoscia prawa." Tak jak dziś? Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:41 od kiedy istnieje ustawa antyaborcyjna jakos mało kiedy zamknieto lekarza , wiec nic sie nie zmieni wystarczy ze drugi lekarz(biegły)napisze ze wyskrobek był juz w stanie agoni i gowno mu zrobi katoinkwizycja Odpowiedz Link Zgłoś
irka.w Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 13.04.07, 00:51 A jeśli twoja ukochana kobieta zajdzie w ciążę i będzie to ciąża pozamaciczna - to oczywiście powiesz jej, że musi umrzeć bo życie kobiety jest niczym w porównaniu z życiem embriona. A potem znajdziesz sobie inną ukochaną kobietę, bo ty będziesz żył Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:39 co do aborcji to nie bede tu na forum bronił jej , ale eutanazja to sprawa pomiedzy cierpiacym a Bogiem , wiec po co pcha tam sie kler ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mcsat [...] 12.04.07, 10:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 11:02 junkier napisał: > Ja potrafie czytac w sposob selektywny i nie chwalac sie mam unikalna zdolnosc > detekcji antypolskich, antynarodowych tresci oraz manipulacji polegajacych na > przemilczaniu i przinaczaniu niewygodnych dla salonu tresci, pani Funkcji > Fizyczna ORGANIZMU; A gdzie tego uczą, na piknikach socjalistycznej młodzierzy Weszpolskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 11:03 Nie pal glupa, wstawiasz te swoje brednie pod rownymi nickami milosnik watykanu kolter i co tam jeszcze, duzo ich jeszcze masz na podorecziu. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 11:08 oprucz milosnika wtykanu i koltera mam tez , walic w d.. junkra Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 12:41 Powaliłeś mnie, kimkolwiek jesteś - gratuluję. Dawno się tak nie ubawiłam, choć nie wiem, czy junkier podziela Twoje zdanie na jego temat - wątpię, ale mam to w politowaniu. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ludzie, geniusz sie objawił, no moze eugieniuś 12.04.07, 11:03 Dziwne ze jeszcze nie pracujesz w kontrwywiadzie przy analizie wrogiej prasy i wątków antypolskich. Lekarze sie z toba obchodza dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 12:24 Ty cały jesteś selektywno-detekcyjny, dodałabym jeszcze, że i destrukcyjno- obstrukcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 oj, towarzyszu junkier;-) siły do was nie mam 12.04.07, 09:47 jak to mowił klasyk, Boguś L.: nie chce mi sie z tobą gadać;) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
senny Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 09:48 Jak widzisz, twoje ujadanie psu na budę. Brakuje jeszcze dwóch prawicowych oszołomów: presentation1 i palestrina2005. Czemu się nie wywnętrzasz na forum jekiegoś prawicowego szmatławca? Pewnie dlatego, że zwolennicy prawicy w tym kraju są niepiśmienni. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jaka to prawica? to zwykła katolewica;-) 12.04.07, 09:51 PiSdziaki i reszta nawet nie czytali o prawicy to, co oni w Polsce wprowadzają, to nic innego niż zwykły narodowy socjalizm z nutą fanatyzmu religijnego ;-) partia naprawde prawicowa w Polsce nie dostanie nawet 3% głosów;-) i tak bedzie jeszcze przez 20-30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Katolewica to srodowisko 'Obludnika Powszechnego' 12.04.07, 09:56 Katolewica to srodowisko 'Obludnika Powszechnego', rzadkiej klasy manipulatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe hoho, podważamy środowiska Kościoła 12.04.07, 10:01 świętego powszechnego itd itp. niektórzy już potrafią odróżniać biskupów niesłusznych od slusznych:) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Raczej srodowiska G. Wyborczej 12.04.07, 10:03 Raczej srodowiska G. Wyborczej, bo to ona podtrzymuje ten kolaboracyjny tytul, z ktorym normalny Polak-katolik nie chce miec nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: he he 12.04.07, 10:15 jak rozumiem, junkier, z normalnym polakiem katolikiem nie masz nic wspólnego? no i wydało się :-D btw; czy 'wasz dziennik" ma forum internetowe? niemoderowane? tak z ciekawości pytam;-) było by to chyba rozwiązanie dręczących cię koszmarów, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Katolewica to srodowisko 'Obludnika Powszechnego' 12.04.07, 10:20 Oczywiscie ze jestem 100% polskim chrzescijaninem, nie ma co do tego watpliwosci. A krzewienie herezji tzw. 'kosciola otwartego' uwazam za zdrade. Niech tenze kosciol oficjalnie ustanowi swojego zwierzchnika w osobie judasza czajkowskiego i wszystko bedzie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo 100% polski chrześcijanin :))) 12.04.07, 12:01 - to widać, słychać i czuć. A tak na marginesie - w czym lepszy jest agent KGB/FSB T. Rydzyk od "judasza" Czajkowskiego ? Masz jakiś specjalny sentyment do gmachu na Łubiance ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To normalni Polacy,katolicy nie chca z takim 12.04.07, 11:09 ludźmi miec do czynienia, w stanie wojennym bojkotowalismy takich "popaprańców" mogli spieprzyc kazda akcje i narazic ludzi swoja tepotą.Po 89 ta nieudaczność sie skrzykneła razem, bo nikt ich nie chciał słuchać ani partie ani kosciół ani SB ich nawet nie inwigilowała, sami się sypali, takie były i sa fakty Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To normalni Polacy,katolicy nie chca z takim 12.04.07, 11:17 Normalni Polacy powiedzieli NIE rozowym kolaborantom, ktorych partyjka dogorywa dzis jako nedzna przybudowka SLD, a jej dawni prominentni dzialacze wypisuja lzawe teksciki. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070411/opinie_a_4.html Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: To normalni Polacy,katolicy nie chca z takim 12.04.07, 11:20 jakos wiekszosc polakow chce uni korzysta z niej nawet katoliccy katobasi najpierw warczeli na UE a dzis chetnie swojwe szponki wyciagają po dotacje Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie obchodzi mnie co dogorywa, to twoje emocje 12.04.07, 11:26 Dla mnie ważna jest Polska i moi rodacy, i kazdy kto próbuje wsadzic kij w szprychy moze sie spodziewac reakcji podobnej jak w sierpniu'81, teraz nikt nie postraszy interwencja i porzadek zrobimy troszke inaczej.Zajmuj sie tropieniem komuny i nie wsadzaj nosa do tematów o których nie masz pojecia, "myslacy" człowieczku.Twoje namiary w razie czego sa dostepne, więc tez bedziesz lustrowany,ktos byc musi dla równowagi. Pamietaj, głupich nie sieja jeno młóca jak mawiali nasi dziadkowie Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Raczej srodowiska G. Wyborczej 12.04.07, 11:09 junkier napisał: > Raczej srodowiska G. Wyborczej, bo to ona podtrzymuje ten kolaboracyjny tytul, > z ktorym normalny Polak-katolik nie chce miec nic wspolnego. Ty raczej nie jesteś Polak - Katolik ty jesteś zdeczydowanie Rydzo - Katolik lub jak kto woli Mocher - Popaprany Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Katolewica to srodowisko 'Obludnika Powszechn 12.04.07, 11:07 junkier napisał: > Katolewica to srodowisko 'Obludnika Powszechnego', rzadkiej klasy manipulatorow > . Acha, zatem Najwyższy Czas to gazeta inteligentnych inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskoj 12.04.07, 10:48 junkier napisał: > wiekszosc myslących Polaków nie czyta polskojezycznej prasy bo wie kto pierwszy > > zdradzil idealy Solidarnosci i juz w 1989 r. skumal sie w tajnie-haniebny > sposob z komunistami z PZPR. Z tego wynika że Ty według własnej definicji albo nie jesteś myślący, albo nie jesteś Polakiem lub należysz do mniejszości np. seksulanej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To wszystko naraz i jeszcze wiecej:)))) 12.04.07, 11:13 To tacy erotomani gawedziarze po szkołach wikliniarskich, plota byle co i z byle czego, jak to na zajeciach psychoterapeutycznych bywa. Ludzie mali zawsze marza o wielkosci i nie zauwazaja ze inni sa normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mozesz podac szczegóły? 12.04.07, 11:00 Myslący Polacy doprowadzili do społecznego porozumienia zamiast wojny domowej. Chyba niewiele wiesz o ideałach "Solidarnosci" skoro takie głupoty wypisujesz? I nie zaliczaj się do myslacych skoro ciagle tylko powielasz cytaty politycznych impotentów.Zanim zaczniesz pisac o komunistach to ich najpierw policz. Solidarność to był ruch społeczny w 70% składający się z ludzi którzy nalezeli do PZPR, w takim swiecie wtedy zyli, czy ci sie to podoba czy nie, takze spora część tych ludzi oddała głosy na PIS, wiec miarkuj sie waść z oceną. Jednym z marzeń tamtego ruchu były wolne i niezalezne związki zawodowe, czy obecna "S" takim jest? Nie, jest na etatach u pracodawców, przeważnie w spółkch skarbu państwa, czyzby tam najbardziej łamano prawa pracownicze, czy tez chodzi o stołeczki? To jest własnie ciagłość socjalizmu, nie mieszaj ludzi z tamtego ruchu z obecna z nazwy"S" I zastanów sie kto kogo zdradził i kto pielęgnuje tradycje socjalistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
varvar ujawnić konkordatowych agentów 12.04.07, 10:07 wśród osób na funkcjach publicznych i zmusić do oświadczeń, czy działali na rzecz obcego mocarstwa i wbrew polskiej racji stanu Odpowiedz Link Zgłoś
mediapress Re: jaki "naród" katolu buraczany? jaki naród? 12.04.07, 10:11 Brawo... wal katofaszystę w buraczny pysk. Już słuchać nie można tego bełkotu i zawodzenia. Pod wodzą kryminalisty rydzyka kastraci i stare pulardy drą pyski żeby wykrzyczeć sobie urojone zbawienie... Na madagaskara z tą czarną zarazą! też ateista! Odpowiedz Link Zgłoś
petronelka11 Re: jaki "naród" katolu buraczany? jaki naród? 12.04.07, 12:22 Brawo!!!!!! Mam pytanie dlaczego rzekomi chrześcijanie są tak pełni nienawiści do wszystkiego co inne, dlaczego nie pozwolą ludziom żyć zgodnie z ich sumieniem. Ludzie wierzący w Boga, zgodnie zresztą z nauczeniem kościoła, żyli do tej pory w przeświadczeniu, że są stworzeni na jego obraz i podobieństwo, oraż, że Bóg obdarzył ich tak wielkim zaufaniem, że dał im WOLNĄ WOLĘ, aby sami podejmowali decyzje. Okazuje się jednak, że przez ekipę rządzącą Polacy NIEZALEŻNIE OD WYZNANIA SĄ TYLKO CHOŁOTĄ I BEZROZUMNYM MOTŁOCHEM, KTÓRYM TRZEBA KIEROWAĆ!!!!! Nie będę chyba jedyna gdy przypomnę, że jako Naród juz to przerabialiśmy i nie wyszło nam to na dobre. przeraż mnie, iż garstka fantyków - bo jet to niecałe 20%, ma tak ogromny wpływ na życie innych ludzi, chce decyzować za pozostałych co jest dla nich dobre, a co złe. Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek od.. 12.04.07, 09:28 A kobiety to tylko maszyny do rodzenia dzieci? Bez praw ludzkich i obywatelskich. Kobiety powinny nie dawac dupy takim kretynom. Niech sie onanizuja bo i tak to robia. Zarowno w sensie przenosnym jak i doslownym. Odpowiedz Link Zgłoś
corruptor24 Spirala także nielegalna!?!? 12.04.07, 09:31 Co ze spiralą? Uważam za niepoważne podejście do opinii publicznej fakt, że nie mówi się otwarcie o tym, że spirala wg nauki Kościoła katolickiego to środek wczesnoporonny, ponieważ blokuje rozwój po poczęciu. Też jestem tego zdania, natomiast uważam, że nie można narzucać tego opinii publicznej przez świadome przemilczanie w dyskusji. Jeśli sprawa nabierze tempa, niedługo staniemy przed faktem dokonanym, że spirala zostanie zdelegalizowana. A w reakcji na to na barykady ruszą już nie tylko feministki, ale wiele innych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Oh... tych nielegalnosci bedzie znacznie wiecej 12.04.07, 09:56 1. Zaplodnienie in vitro. 2. Brak rejestracja plodu. 3. Poronienia z "winy" matki (uzywki, nadmierny wysilek itp.) 4. Tabletki "po" stosunku. 5. Usuniecie ciazy pozamacicznej. 6. Usuniecie zdeformowanego plodu. 7. Zapisy ustawy anytaborcyjnej bedzie wowczas niezgodna z konstytucja - bo zezwalaja na aborcje w przypadkach zagrozenia zycia i drowia matki oraz ciazy pochodzacej z gwaltu.... Mozna jeszcze dopisac, bo lista jest dluzsza... Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 09:37 rydzykowi talibowie nie oszczędzają nawet PiSu? zydzinski2 napisał: > Tylko "od poczęcia do naturalnej śmierci" nie daje zadnych bzdurnych > interpretacji. PiS zdradza Naród! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez komu 12.04.07, 09:40 Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez komuchow i ludzi dotknietych postkomunitycznym syndromem nihilizmu moralnego, z zachowaniem jednak klauzul sumienia z obecnej ustawy, wchodzi w gre. Odpowiedz Link Zgłoś
jkdino49 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 09:49 Gdybym nie wiedział, że ta wypowiedź to zwykła głupota, pomyślałbym, że to prowokacja (stare powiedzenie). Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 09:52 Wiesz co?! Wczoraj w K-cach na Stawowej odbywały się dwa wiece: Partii Kobiet i oszołomów spod znaku KK. Miałam okazję porozmawiać z jednymi i z drugimi. Wniosek jest jeden: rzeczowe argumenty kobiet i pier...nie kotka przy pomocy młotka przez pseudo-obrońców życia. Na logiczne argumenty (choroba, gwałt, stan zdrowia, warunki ekonomiczne) nie potrafili udzielić żadnych odpowiedzi poza tym, że "trzeba chronić zycie poczęte". Ciekawe, że życia urodzonego to już chronić nie trzeba... Acha, jeszcze jedno, rozsądkiem wykazują się osoby zainteresowane, czyli kobiety w wieku płodnym, natomiast oszołomstwem wykazują się w przeważającej większości ci, co z rodzeniem nic wspólnego nie mają: emeryci, panowie w sukienkach... Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 09:59 Osoby zainteresowane czym, mordowaniem dzieci nienarodzonych? Jesli dzieci sa poczete to trzeba je wychowac, koniec kropka. A jesli ktos nie chce dzeici wychowywac to niech zabezpeicza sie albo powstrzyma od pewnych czynnosci, chociaz dla folgujacego najprymitywniejszym biologiczno-fizjologicznym odruchom feministycznego elementu jest to zapewne niepojete. Odpowiedz Link Zgłoś
palestina1 junkier ty obłudniku 12.04.07, 10:01 a jak dzieci dorosna to tacy szmaciarze jak ty wysyłaja je na wojne a tam wszyscy głaszcza się po główkach.Żeby było weselej to wspiera ich tam obłudny kler nawołujący do zakazu aborcji.Walnij sie w durny łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:04 Co ma piernik do wiatraka. O antykomunistycznych porzadkach w Polskim Radiu: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070412/opinie_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:10 dla hipokrytów - nic. junkier napisał: > Co ma piernik do wiatraka. > Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:07 No tak, a zgodnie z Twoim sposobem myślenia zgwałcona kobieta jest sama za to odpowiedzialna i za karę powinna znosić katusze jeszcze przez 9 miesięcy trwania ciąży. Jeśli rodzi się dziecko obciążone wadami genetycznymi, to często dlatego, że lekarze nie chcą wykonywać badań prenatalnych. Jeśli zostaną wprowadzone zmiany w Konstytucji to praktycznie uniemożliwi się zapłodnienie in vitro, które często jest dla wielu ludzi jedyną szansą na posiadanie własnego potomstwa!!! W wypadku ciężkiego zagrożenia zdrowia lub życia kobiety w ciąży nie będzie się jej udzielało należnej pomocy, ze względu na zagrożenie życia płodu! Wymieniać dalej??? A poza tym, w tym kraju postuluję powszechną dostępność środków antykoncepcyjnych, sterylizację na życzenie i pomoc w godnym życiu tym co się już zdążyli urodzić, bo jak na razie tego NIE MA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:10 Nie klam, ja popieram zdecydowane kary za gwalty bo te ktore obecnie obowiazuja sa po prostu smieszne. Poza tym ciaza z przestepstwa moze zostac usunieta w mysl obecnych przepisow ustawy wiec o czym mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:15 hipokryta. jeśli jest ciąża z przestępstwa to najpierw to przestępstwo musi być stwierdzone wyrokiem sądowym. biorąc pod uwage szybkość działania naszych sądów - niewykonalne. junkier napisał: > Nie klam, ja popieram zdecydowane kary za gwalty bo te ktore obecnie obowiazuja > > sa po prostu smieszne. Poza tym ciaza z przestepstwa moze zostac usunieta w > mysl obecnych przepisow ustawy wiec o czym mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:15 W tym, ciężki debilu, ze zmiany w Konstytucji automatycznie pociągną za sobą zmiany w ustawie antyaborcyjnej. Bo po prostu stanie się ona niezgodna z Konstytucją. A i jeszcze nie odniosłeś się do sprawy zapłodnień in vitro i dostępności antykoncepcji, oczywiście przy pełnej edukacji seksualnej społeczeństwa. wbrew pozorom, TO BARDZO ISTOTNE SPRAWY W SWIETLE PLANOWANYCH ZMIAN KONSTYTUCYJNYCH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:19 zrozum, on ma to wszystko w d... ;))) pisze co ma pisać. jego zadaniem tu jest robienie szumu. równie dobrze mógłby bronić zwolenników aborcji na życzenie, gdyby zaszła taka potrzeba . gulcia77 napisała: > W tym, ciężki debilu, ze zmiany w Konstytucji automatycznie pociągną za sobą > zmiany w ustawie antyaborcyjnej. Bo po prostu stanie się ona niezgodna z > Konstytucją. A i jeszcze nie odniosłeś się do sprawy zapłodnień in vitro i > dostępności antykoncepcji, oczywiście przy pełnej edukacji seksualnej > społeczeństwa. wbrew pozorom, TO BARDZO ISTOTNE SPRAWY W SWIETLE PLANOWANYCH > ZMIAN KONSTYTUCYJNYCH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:23 Nie pozwalaj sobie, aborterze! Powtarzam po raz kolejny, TAK dla aborterow pod jednym warunkiem: ze panstwo rowniez im zdejmie ochrone prawna zycia. Tzn. bedzie mozna zabic ich bez zadnej konsekwencji prawnej, tak jak oni chca bezkarnie zabijac inne istoty ludzkie. Wiec jak hipokryto, kladzisz swoj nedzny zywot na szali? Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:33 wot durak, twierdzisz zatem że kobieta stosująca spiralę domaciczną, regularnie współżyjąca z niebezpłodnym mężem, ma szanse być 12 ÷ 13 krotną morderczynią w ciągu jednego roku??? taka jest logika twoich kato-talibo-oszołomskich wypocin. zastanów sie czasami - nic tak nie dyskredytuje idei jak głupowaci zwolennicy. junkier napisał: > Nie pozwalaj sobie, aborterze! > > Powtarzam po raz kolejny, TAK dla aborterow pod jednym warunkiem: ze panstwo > rowniez im zdejmie ochrone prawna zycia. Tzn. bedzie mozna zabic ich bez zadnej > > konsekwencji prawnej, tak jak oni chca bezkarnie zabijac inne istoty ludzkie. > Wiec jak hipokryto, kladzisz swoj nedzny zywot na szali? Odpowiedz Link Zgłoś
pawbrzez Re:Skończ Waść czarno sukie nkowy 12.04.07, 17:40 junkierze jesteś zakłamańcem - jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, że o władzę, kasę, wpływy, stołki. __________________________________________________ Zakłamanie krk i jaśnie nam rządzących sięgnęło dna !Q Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Kara za gwałt... 12.04.07, 11:31 Art. 197. § 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną osobę do obcowania płciowego, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12. 12 lat to śmieszna kara? Warto mieć też na uwadze, że w przypadku redycywy kare może być większa. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Kara za gwałt... 12.04.07, 11:34 nooo, problem polega na tym, że częściej orzeka się dwa lata niż dwanaście :( A poza tym, uwierz, dla zgwałconej kobiety nie ma zbyt wysokiej kary za zniszczenie życia... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Kara za gwałt... 12.04.07, 11:36 Po raz pierwszy i zapewne ostatni zgadzam sie z 'grubcia 77' Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Kara za gwałt... 12.04.07, 11:40 no junkier sam widzisz najpierw zgwałcona , potem gwałciciel dostaje 2 lata a do tego niekochany bachor gwałciciela ,ktory po 2 latach zechce miec prawa do dziecka to twoj swiat ! my takiego nie chcemy choc aborcja to zło ostateczne Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Kara za gwałt... 12.04.07, 11:41 Ile zatem powinna wynosić kara za gwałt? Śmierć? Problemem jest to, że w wyniku podejścia policji i prokuratury, a także społeczeństwa, do ofiar gwałtu, większość gwałcicieli pozostaje bezkarna. Ale w tej kwestii nic się nie robi. Bo i po co? Skoro z gwałgu może być poczęty Polak, to niech gwałcą. W imię Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Kara za gwałt... 12.04.07, 11:54 > Ile zatem powinna wynosić kara za gwałt? Śmierć? Za gwalt z udreczeniem i szczegolnym okrucienstwem z pewnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Kara za gwałt... 12.04.07, 12:00 Obecnie za gwałt ze szczególnym okrucieństwem grozi 5-15 lat. Chciałem tylko wskazać, że przyjęcie proponowanej przez Jurka poprawki do konstytucji zablokuje ewentualne przywrócnie kary śmierci. Co obiecywał PIS. Kolejna złamana obietnica. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Kara za gwałt... 12.04.07, 12:13 Dlatego jestem za poprawka Kaczynskiego. KS musi byc dla mordercow przywrocony czy to sie jewropajacom podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Kara za gwałt... 12.04.07, 12:21 junkier napisał: > Dlatego jestem za poprawka Kaczynskiego. KS musi byc dla mordercow przywrocony > czy to sie jewropajacom podoba czy nie. A tyś PANA mieczem i prawicą. I Tyś jedyny godzień wymierzać tą karę. Jak ty bunkierku godzisz swoje poglądy z wiarą którą podobno wyznajesz. Nie znajdujesz sprzeczności ? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Kara za gwałt... 12.04.07, 11:42 junkierku! Czy ty masz jakąś obsesję? gulcia rybciu to od mojego nazwiska, a grubcia jest mi nieznana Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 To było pieszczotliwie... 12.04.07, 11:43 pierwszy raz w życiu Junkier poczuł coś do kobiety innej niż matka. Może go naprostujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: To było pieszczotliwie... 12.04.07, 11:47 eee tam... za stara jestem na naprostowywanie, wolę ciepły, stały, trochę rutynowy ale rewelacyjny związek, w którym jestem :)))))) a junkierek niech sam sobie z frustracjami radzi. Poradzę mu tylko, żeby znalazł lepszy sposób niż obrażanie myslących Polaków na forum Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: To było pieszczotliwie... 12.04.07, 11:53 w wirtualnym świecie jesteś tym, kim widzą cię inni. Junkier widzi w tobie swój ideał kobiety. Nie odbieraj mu tego. Bo dalej będzie się pogrążać w gejowstwie (tfu! dewiacji). Popatrz na tych, poczynając od samej góry, którzy nie zostali w porę naprostowani. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: To było pieszczotliwie... 12.04.07, 11:54 A może masz rację... w końcu Chrystus uczył miłości bliźniego...... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To było pieszczotliwie... 12.04.07, 11:59 Co ty chrzanisz, zgodzilem sie z opinia i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Co za słownictwo... 12.04.07, 12:02 a Junkier jako pederasta ich nienawidzi Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Co za słownictwo... 12.04.07, 12:09 pedał czy nie pedał należy mu sie równe traktowanie. milosnik_watykanu napisał: > a Junkier jako pederasta ich nienawidzi Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Co za słownictwo... 12.04.07, 12:07 To bylo do ciebie, guma123. A milosnik_postkomuny, wypxxaj. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Co za słownictwo... 12.04.07, 13:22 OK. To do mężczyzn można i należy się tak zwracać. Kultury cię w domu nie uczono? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To było pieszczotliwie... 12.04.07, 12:22 gulcia77 napisała: > eee tam... za stara jestem na naprostowywanie, wolę ciepły, stały, trochę > rutynowy ale rewelacyjny związek, w którym jestem :)))))) > a junkierek niech sam sobie z frustracjami radzi. Poradzę mu tylko, żeby znalaz > ł > lepszy sposób niż obrażanie myslących Polaków na forum No wiesz, nikt Ci nie proponował związku z tym zboczeńcem, miłośnikiem koalicji gwałcicieli z pederastami. Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:14 Czyli ludziom, ktorzy nie chca miec dzieci proponujesz do konca zycie abstynencje seksualna? (nie ma 100% metod antykoncepcyjnych, moja partnerka wpadla stosujac pigulki...) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:18 Nic nie proponuje, to nie moja sprawa co ktos robi. Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:27 junkier napisal: > Nic nie proponuje, to nie moja sprawa co ktos robi. A to twoje slowa z postu "Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez - junkier 12.04.07, 09:59" > Jesli dzieci sa poczete to trzeba je wychowac, koniec kropka. A jesli ktos nie > chce dzeici wychowywac to niech zabezpeicza sie albo powstrzyma od pewnych > > > czynnosci, Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:29 dodam "pod warunkiem ze nie popelnia przesptepstw". Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:33 junkier gdybym wiedział ze nie jestes gejem to zyczyłbym 4 twoim corkom gwałtu przez bande czarnoskorych zydow , gdzie pojechałbys je wyskrabac ?/ do hollandi czy moze jako polak patriota skorzystałbys z pomocy krajowego specjalisty?? Odpowiedz Link Zgłoś
malolat.87 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:43 no to, do cholery jasnej, dlaczego tak Ci zależy na zakazie aborcji?? to przecież wola kobiety, co sobie z jej dzieckiem zrobi - jej sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:04 Dzeicko jest oddzielna istota i ma prawo do zycia, cos takiego jak prawo kobiety do zabijania nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:13 jeśli masz rację, to każdy embrion powinien być zdolny do życia poza organizmem matki od chwili zapłodnienia. A nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:51 Junkiers! Udawaj przez chwilę, że nie masz takich pogladów jakie masz, znajdź sobie jakąś dziewczynę, pobzykaj się trochę. Może wtedy opadnie Ci ciśnienie i poziom hormonów, które gniotą Ci mózg... Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:06 dziewczyne? modelorz napisał: > Junkiers! Udawaj przez chwilę, że nie masz takich pogladów jakie masz, znajdź > sobie jakąś dziewczynę, pobzykaj się trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:06 Poza trywialnoscia i prymitywizmem niewiele masz do zaproponowania. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:10 no tak ty za to tryskasz junkier intelektem , narazie nie prezentujesz tu nic poza giertychowymi agitkami dla debilnych dzieci tadzia rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 09:53 nikt normalny tego nie poprze. swobodny wybór kobiety w sprawie jej macierzyństwa jest jedyną możliwością w cywilizowanym świecie. aborcja na życzenie to bardzo dobre rozwiązanie. katoliccy talibowie ze swoimi zaściankowymi poglądami chcą doprowadzić do sytuacji kiedy spirala stanie sie narzędziem morderstwa. junkier napisał: > Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez komuchow i ludzi dotknietych > postkomunitycznym syndromem nihilizmu moralnego, z zachowaniem jednak klauzul > sumienia z obecnej ustawy, wchodzi w gre. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:01 > aborcja na życzenie to bardzo dobre rozwiązanie. Szkoda ze twoi starzy na to nie wpadli. Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:20 Czy ty naprawdę uważasz że po wprowadzeniu nawet całkowitego zakazu aborcji temat będzie zamknięty ?? Ty jesteś jednak bardzo naiwnym człowiekiem. Jestem pewien, że po wprowadzeniu nawet najostrzejszej ustawy antyaborcyjnej nie będzie najmniejszego problemu z usunięciem niechcianej ciąży, a jedynym kryterium będą środki którymi dysponuje kobieta. I jak zwykle efekt będzie taki, że najwięcej stracą na tym kobiety, których nie będzie stać na zabieg, a oszołomy będą miały je w dupie, bo będą uważały że wszystko jest o'k. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:24 Mordercow i morderczynie trzeba bedzie scigac w pelnej surowosci prawa, a w szkolach zintensyfikowac uswiadamianie ludzi czym jest zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:26 wiecej prezerwatyw mniej junkrow Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:30 No tak, cóż innego mogłeś napisać. A jakieś konkrety ? Co robi rząd w kwestii poprawy życia, aby kobiety CHCIAłY rodzić dzieci ? Ponadto zdajesz sobie sprawę że jest coś takiego jak otwarte granice i nie ma najmniejszego problemu z usunięciem niechcianej ciąży poza Polską ? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:58 Morderca zawsze pozostanei morderca, nawet za granica. Przed sumieniem nie ucieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:06 To skoro przed sumieniem nie ucieknie, to po co angażować w to prawo ? Ale dalej nie odpowiedziałeś co z poprawą życia kobiet, aby chciały rodzić dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:12 Dawniej w Polsce bylo duzo biedniej a i tak pozwolenia na mordowanie nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:16 no cóż za merytoryczna wypowiedź!!! Dawniej nie było też prądu, komputera, telewizora, a średnia długość życia wynosiła 32 lata... Jak rozumiem to ideał do którego mielibyśmy dążyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:23 Dawniej nie było też prądu, komputera, telewizora I ludzie tez jakos zyli. Dzis jest postep, ale bezkarne zabijanie nie bedzie sie na ten postep skladalo. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:16 było biedniej bo kler łapy na wszystkim trzymał Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:17 Co nie zmienia faktu, że kobiety i tak dokonywały zabiegu aborcji, tylko w o wiele gorszych warunkach. To jak odpowiesz na pytanie co z poprawą jakości życia, czy sobie odpuszczasz, gdyż masz to po prostu ( przepraszam za bezpośrednie określenie ) w dupie ? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:21 Nie ma takiej alternatywy albo jest 'bogato' albo mordujemy bo nawet w krajach gdzie znacznie bogatdszych niz Polska aborterzy sa neislychanie aktywni www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070412/swiat/swiat_a_5.html Powtarzam, to falszywa alternatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:23 Junkier spojrz na moje posty i powiedz mi czy choc raz w tej dyskusji poparłem aborcje , zanim jeszcze raz nazwiesz mnie głupcem czy innym junkrem (debilem) Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:28 junkier nie uznaje szarości, dla niego wszystko jest czarne lub białe. Nie dociera do ciasnej główki, że mozna być przeciwnikiem aborcji, ale można popierać wolność wyboru... Dla takich typków wolność to największe niebezpieczeństwo. Choć z drugiej strony to junkierek siedzi, wypisuje prowokujące bzdury, a potem śmieje się z naiwnych w kułak i ma ubaw po pachy...(takie czasem mam wrażenie) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:30 Pomijam juz te posty bo w wiekszosci sa paszkwilanckie i lamia prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:32 masz racje najwiecej paszkwili tworzysz ty junkier Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:35 Czyli innymi słowy nie ważne, czy kobietę lub rodzinę będzie stać na wychowanie dziecka w godnych warunkach, ważne żeby urodziła. Jasne postawienie sprawy, co nie zmienia sytuacji że nawet zmieniona ustawa, czy też konstytucja, nic nie zmieni w tej sprawie. Jeżeli kobietę będzie stać to dokona aborcji w dobrych warunkach, a biedniejsze będą umierać po zabiegach wykonywanych w warunkach urągających jakiejkolwiek higienie. Ale oszołomów to będzie gó.. obchodziło, bo to w końcu będzie morderczynia, której nie należą się żadne prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:37 > Czyli innymi słowy nie ważne, czy kobietę lub rodzinę będzie stać na wychowanie > dziecka w godnych warunkach, ważne żeby urodziła. Wazne zeby nie bylo morderstw. Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:41 A czym innym jak nie morderstwem jest zmuszanie do urodzenia dziecka w przypadku gdy zagrożone jest życie matki ? A może morderstwem nie będzie śmierć kobiety, w przypadku, gdy zabieg będzie dokonany w fatalnych warunkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:46 Śmierć matki w połogu to męczęnstwo. JP II uśmiecha się w niebiosach jak widzi matkę, która poświęciła się dla swojego dziecka. Nie obchodzi go za to kto wychowa tę sierotkę i jego starsze rodzeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:48 a co ma jan paweł do niebios ? raczej siedzi teraz w jakims osmalonym kotle! Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:55 Nie będę się spieraj. Uśmiecha się w swoim luksowym papa-kociołku. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:47 pRZECIEZ CIAZE MOZNA DZIS USUNAC GDY ZYCIE MATKI JEST ZAGROZONE I TAK BEDZIE W PRZYSZLOSCI; Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:50 głupi jestes jak i twoj romus , przecierz katoprawica chce te prawo własnie odebrac kobietom poprzez całkowitą ochrone od momentu poczecia płod ma byc chroniony nawet za cene zycia kobity Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Bujać to my, a nie nas... 12.04.07, 11:55 przecież każdy widzi, o co toczy się gra. O całkowity zakaz aborcji! Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:57 Chcesz mi powiedzieć że dla oszołomów będzie istotne, w jakim stanie jest kobieta ? Rozumiem, że taką decyzję będzie podejmował sąd, gdyż lekarze nie będą uprawnieni lub będą się bali stwierdzić, czy kobieta może nie przeżyć ciąży lub porodu. Czyli będzie to po prostu martwy przepis, tak jak ta cała ustawa. Rozumiem że skoro nie odpowiedziałeś na moją drugą wątpliwość, to znaczy że będzie to morderstwo ? Ale w końcu to będzie śmierć morderczyni, a to dla ciebie nie ma żadnego znaczenia. Ot moralność. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:14 Lekarze beda uprawnieni, nie pisz glupot i nie strasz ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:19 Tak nawiasem, fajnie, ze każda matka, która godzi sie na aborcję staje sie grobem dla swojego dziecka. Zabawne, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:32 I moze fajnie tez, ze matka, ktorej plod obumrze w czasie trwania ciazy jest jego chodzacym grobem jesli bedzie zmuszona do donoszenia tej ciazy? Alez to fajnie - pelnia szczescia, cholera! tylko czyjego? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:39 jest cos takiego jak poronienie, plody obumarle sa przez organizm najczesciej samoistnie wydalane, choc zdarzaja sie wypadki i wpadki lekarzy, gdzie dopiero po kilkunastu dniach kobieta wie, ze nosi martwe dziecko. jesli martwy plod bylby noszony na sile dluzej, to moze dojsc do zakazenia. Nie szukajmy sensacji. nikt nie karze takiego dziecka nosic 9 m-cy. a poronienie wylaczajac czynniki zewnetrzne, jak uderzenie, upadek, etc. jest naturalna sprawa, choc niekiedy kobieta moze pomoc temu np. naduzywajac alkohol etc... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:42 i jeszcze cos... ciekawe, ze jest cos takiego jak stowarzyszenie rodzicow poronionych dzieci, ktore zabiega o to aby ich dzieci byly z godnoscia chowane a nie wrzucane do muszli klozetowej. jak w jakim miescie w Polsce drogowcy robili wykopy i musieli ciac rure, ktora okazala sie byc pociagnieta z jakiegos szpitala, to po przecieciu rzygali wszyscy jak koty, bo byla na 4 metry zapchana szczatkami dzieci, a to nozka, a to raczka... Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:24 Jak byś dokładnie przeczytał co napisałem, to byś zauważył, że właśnie to napisałem, ale mi chodzi o to że będą się BALI tak stwierdzić, więc nie wykręcaj kota ogonem, jak napisałeś w innym swoim poście. Jak doszliśmy do wspólnego wniosku, że morderstwem będzie również spowodowanie śmierci kobiety w wyniku zabiegu w fatalnych warunkach, to czy w takim razie uważasz, że można stanowić prawo, w którym narażamy część społeczeństwa na śmierć ? Czy też wyznajesz staro biblijną zasadę - oko za oko, ząb za ząb ? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:33 chwilka chwilka, jesli kobieta bedzie chciala dokonac aborcji, co bedzie i tak juz przeciw prawu, to chyba zabieg w fatalnych warunkach bierze wylacznie na swoja odpowiedzialnosc, prawda? jest wiec swiadoma tego, ze moze jej sie cos stac? Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:54 Wlodek, jestes facetem jak zakladam, prawda? Dalczego wy faceci traktujecie kobiety jak mordercze bestie, ktore tylko czekaja zeby zajsc w ciaze i sie z rozkosza sie jej pozbyc? Myslisz ze to jakas przyjmnosc sie skrobac, a tabletki RU to sa dobre jak cukierki? Zrozum, ze dla kazdej prawie kobiety przerwanie ciazy to dramat, ale czesto sa sytuacje ze jest to najlepsze wyjscie, o ile nie jedyne. I jezeli, dajmy na to matka 10 dzieci, a zona alkoholika, ktory ja gwalci, umrze przy aborcji w jakims zasyfionym garazu przerobionym na gabinet, to odpiwiedzialne bedzie cale spolczesntwo, na czele z "obroncami zycia" Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:13 Widzisz, ja Ciebie bardzo dobrze rozumiem. I bardzo dobrze piszesz bo to prawda, ze winne jest cale spoleczenstwo, bo sasiedzi maja w dupie, ze taka kobieta tak cierpi, nikt nie stanie w jej obronie, zaden porzadny tatus z sasiedztwa nie da w morde takiemu sukinsynowi, zaden nawet nie powe slowa, nikt nie zadzwoni na policje, dopiero jak stanie sie tragedia, wszyscy mieszkali obok, a nikt nie wie co sie dzieje... Tak winne jest cale spoleczenstwo, bo reklama alkoholu we wszelkich mediach jest powszechnie akceptowana rzecza, winne jest cale spoleczenstwo, poniewaz panuje nasze narodowe polskie przekonanie, ze zadna zabawa bez alkoholu nie moze sie obyc... bo pijactwo podbudkowo-garazowe jest nasza narodowym hobby... bo na imieniny i urodziny zamiast np. dobrej ksiazki panuje obyczajze kupuje sie flache... bo byle okazje zapija sie alkoholem... bo weszlo nam juz w krew picie alkoholu tak bardzo, ze dzis nawet kobiety nie widza nic zdroznego w tym, ze sa zamroczone i trzeba je wyprowadzac z lokali... bo padly nam wszystkim juz dawno hamulce zdrowego rozsadku i przyzwoitosci... oto dlaczego tak sie dzieje... ja takim kobietom wspolczuje ale pytanie jest tez inne, co sie stalo z tym mezem pijakiem, ze takim sie stal...? czy byl taki od zawsze? Jesli tak to gdzie miala oczy ta kobieta, gdy wychodzila za maz? A jesli taki sie stal to co zrobila aby mu pomoc wczesniej? Nie wtedy gdy byl juz alkoholikiem ale wtedy gdy pierwszy i drugi raz wrocil pijany? Ja nie zwalam winy calkowicie na te kobiete bo wina jest zawsze posrodku ale jedno Ci powiem, gdyby ludzie umieli znalezc w jednej jedynej tylko sytuacji, jednej jedynej paszczyznie porozumienie to dzis swiat wygladalby inaczej... Ta plaszczyzna jest Slowo Boze. Dzis gotujemy sobie sami pieklo na ziemi... Pozdrawiam Włodek ps. kto wierzy w Boga ale neguje istnienie szatana jest ignorantem. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:24 Oj przecudnie rozmyta odpowiedzialność w imieniu Słowa Bożego. Bardzo zły nawyk ludzi, którzy prawie wcale go nie znają. Otóż jedną z głównych nauk Pisma jest ta, że KAŻDY człowiek ponosi odpowiedzialność za samego siebie i posiada WOLNĄ WOLĘ. I dlatego zadaniem KK powinno być nauczanie miłości bliźniego, a nie rozmywanie odpowiedzialności, a zwłaszcza zdejmowanie jej z mężczyzn (jaka np jest wina kobiety w tym, ze ma męża alkoholika, tyrana, przestępcę rodzinnego?). Jeśli ktoś jest wierzący to nie ma problemów moralnych (a przynajmniej nie powinien mieć), a jeśli ktoś wierzący nie jest, to wcale nie ma obowiązku nim być Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:53 No własnie naspiałem Ci. "ale pytanie jest tez inne, co sie stalo z tym mezem pijakiem, ze takim sie stal...? czy byl taki od zawsze? Jesli tak to gdzie miala oczy ta kobieta, gdy wychodzila za maz? A jesli taki sie stal to co zrobila aby mu pomoc wczesniej? Nie wtedy gdy byl juz alkoholikiem ale wtedy gdy pierwszy i drugi raz wrocil pijany?" Czy myslisz ze taka kobieta wychodziła za mężczyznę który był juz alkoholikiem? bo jesli tak, to coś tu nie gra chyba, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 14:27 Wlodek, wszystko to piekne i ladne, tylko ze teoretyczne. Jako dziecko alkoholika wiem jedno: pomaganie alkholikowi to najglupsza rzecz jaka mozna zrobic i jemu i sobie. Wiec nie zadawaj dramatycznych pytan w stylu " A jesli taki sie stal to co zrobila aby mu pomoc wczesniej" Zreszta, to byl li tylko przyklad. Zamiast zony alkoholika, wstaw sobie zgwalcona dziewczynke, ale kogokolwiek innego. Ustawa aborcyjna w obecnej formie i po jej zaostrzeniu, to nic innego jak zrzucanie odpowiedzialnosci na kobiete. Bo jezeliby obroncom zycia naprawde chodzilo o "dzieci nienarodzone" zajeliby sie likwidowaniem podziemnia aborcyjnego, a nie gmeraniem w konstytucji. A teraz to wyglada tak: my ci zakazemy, mamy czyste raczki i sumienia, a ty idz i kombnuj jak znalezc forse na nielagalna aborcje Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 14:41 Widzisz, żeby moc zwalczas podziemie aborcyjne najpierw aborcja musi być zakazana. nie bedzie wtedy zadnych dywagacji i ciagniecia w nieskonczonosc spraw po sadach z takimi "lewymi" aborcjonistami. Wtedy bedzie mozna pociagnać do odpowiedzialnosci karnej wszystkich tych ktorzy aborcji dokonuja. nie bedzie wyjatku, ze ten dzialal dla dobra a ten z innej przyczyny. Co do problemu alkoholika to znow masz racje nie nalezy pomagac. Owszem. Ale w zyciu kazdego alkoholika jest taki moment kiedy jeszcze nim nie jest choc zaczal siegac po alkohol. Gdzie wtedy jest zona takiego meza, gdzie jest jego matka, gdzie jest rodzina? Winne jest jak piszesz cale spoleczenstwo, bo w imie zysku pewnych kregow biznesowych dalismy sie wszyscy nabic w butelke... a jakze butelke alkoholizmu. Dlaczego istnieja calonocne sklepy alkoholowe? Dlaczego alkohol sprzedawany jest na byle stacji? Dlaczego godzimy sie by nasze dzieci razem znami ogladaly w tv reklamy alkoholu? Nie widzisz tu problemu, ze w miare czasu oswajasz sie z tym co wczoraj jeszcze uwazalas za zle? Jestes zapewne tak jak i ja swiadkiem przemian. Pamietasz jak ubieralismy sie w szkole podstawowej albo lo? Zmiany sa potrzebne, niekiedy nawet konieczne. Ale niekoniecznie powinnismy przejmowac zle wzorce, prawda? Moda jest moda ale w dzisiejszych czasach moda bywa czesto glupia i prymitywna. Spojrz jak dzis ubieraja sie dziewczyny i chlopcy. Odkryte pepki przy -10 stopni celsjusza. Czy ci co reklamuja takie ciuchy wytlumacza naszym corkom, ze za 15 lat beda mialy pol miednicy przeziebionej i schorowanej? Nie. Tak samo jest alkoholem. Zgoda wszystko dla ludzi ale kto poniesie odpoiedzialnosc za rozpita mlodziez, za jej agresje etc... Poza tym zadam Ci jedno pytanie jeszcze. Skad wiesz, ze i moj ojciec kiedys nie pil...? Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:10 A jeżeli będzie zagrożone jej życie, a nikt nie będzie chciał wykonać zabiegu, to czyja będzie wina. Czy wg ciebie też kobiety ? Czyli w ustawie kobieta w ogóle nie jest brana pod uwagę. No brawo, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:44 >Czy też wyznajesz staro biblijną zasadę - oko za oko, ząb za ząb ? W odniesieniu do mordercow - tak, w calej rozciaglosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:49 wśród postaci biblijnych sie też kazirodztwo, ciekawe czy i to junkers popiera "w całej rozciągłości"???;))))) junkier napisał: > >Czy też wyznajesz staro biblijną zasadę - oko za oko, ząb za ząb ? > > > > W odniesieniu do mordercow - tak, w calej rozciaglosci. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:52 Napisalem ci juz nie wprowadzaj watkow poboczno-personalnych, powstrzymaj sie przed ordynarnym trolowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:58 moderujesz tu coś? ;)))) inaczej sie wypchaj i cmoknij sie w ... tam gdzie byś chciał ale nie dosięgasz. junkier napisał: > Napisalem ci juz nie wprowadzaj watkow poboczno-personalnych, powstrzymaj sie > przed ordynarnym trolowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:03 Raczej w swej naiwnosci apelowalem do poczucia pewnej elementarnej przyzwoitosci, ktorej jak widac nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:18 wracając zatem do meritum: ustawy ograniczające obecnie aborcję powinny być jak najszybciej zliberalizowane, do stopnia dopuszczającego warunkowo (wiek płodu) aborcję na prośbę kobiety. jest to dobre rozwiązanie, stosowane i sprawdzone w większości cywilizowanych krajów, daje kobiecie wolność sumienia i wyboru. środki antykoncepcyjne zarówno te hormonalne jak i mechaniczne jak np. spirala domaciczna powinny być wspierane przez państwo systemem oświatowo-promocyjnym i dopłatami. junkier napisał: > Raczej w swej naiwnosci apelowalem do poczucia pewnej elementarnej > przyzwoitosci, ktorej jak widac nie masz. jumkier, nie mierz innych słomką wyjętą ze swojego gumofilca. Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:05 Czyli w takim razie parlamentarzystów, którzy uchwalą ustawę, w wyniku której może dojść do uśmiercenia jakiegolwiek człowieka, możemy postawić przed sąd, albo od razu po prostu skazywać na karę śmierci. No brawo junkier, brawo, do ciekawych wniosków można dojść w dyskusji z tobą. To w takim razie sugerujesz że naszego prezydenta, też należy skazać na śmierć gdyż wysyła naszych żołnierzy do Iraku, gdzie mogą zginąć. Czy też śmierć na wojnie jest już czym innym i nie jest morderstwem ? A może jest to śmierć naturalna ? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:07 Z prawidlowych przeslanej wyciagasz bledne wnoiski. Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:17 Dlaczego ? Uważasz, że z punktu widzenia moralność, dopuszczalne jest zabijanie w pełni ukształtowanych ludzi, a niedozwolone jest uśmiercanie płodu który może, ale nie musi zostać człowiekiem. Co więcej uważasz że za dokonanie aborcji, powinna obowiązywać zasada - oko za oko, ząb za ząb. Skoro widzisz tu błędne wnioski to proszę napisz właściwe. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:24 Popieram KS dla mordercow, od zawsze. Dodam, dla mordercow dzialajacych z premedytacja nie przypadkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 14:02 Zawsze podobało mi się jak wymigujesz się od odpowiedzi na zadawane ci pytania, zwłaszcza jeżeli jest ona dla Ciebie nieodpowiednia :) Skoro popierasz karę śmierci dla morderców działających z premedytacją, to takim mordercą jest niewątpliwie prezydent, który wysyła polskich żołnierzy na wojnę, na której mogą zginąć i giną. Chyba że założysz że śmierć na wojnie, jest śmiercią naturalną. Ale tego, to nawet ty nie jesteś w stanie udowodnić. Jak widzisz, działania wybiórcze, nie są jedynie domeną dziennika, na którego portalu tak chętnie przesiadujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 14:18 Nie zagadzam sie zuepelnie. Smierc jest wpisana w ryzyko zawodu ktory nazwya sie "zolnierzem". Tym bardziej ze mowimy o wojsku zawodowym. Popraw jesli sie myle. Czas ma zas to do siebie ze moze byc czasem pokoju a moze byc czasem wojny. Jesli ktos swiadomie wybiera zawod zolnierza to musi liczyc sie z tym, ze moze byc decyzja dowodcy wyslany na wojne. Ci chlopcy ktorzy pojechali na wschod nie jechali bawic sie samochodzikami, lecz w doniach trzymali karabiny ktore sluza do zabijania. Poza tym, nabor do Iraku o ile wiem nie byl naborem obowiazkowym i zglaszali sie tam takze Ci ktorzy zostali skuszeni wysokim wynagrodzeniem, w kazdym badz razie zdecydowanie wyzszym niz tu mozna zarobic. Mam kolege ktory wrocil stamtad i kupil sobie nowego seata toledo. Auto niezbyt moze drogie ale od reki sie tez nie kupi za gotowke tak jak on. Rachunek jest prosty, jedziesz, zarabiasz niezle ale mozesz nie przezyc. To jest ryzyko zawodowe i nie nalezy go mieszac z pewnymi rzeczami. Nie wiem czy w tym przypadku byli tacy, ktorzy pod przymusem musieli pojechac ale nie sadze. Inna sprawa jest natomiast to za co gina tam nasi chlopcy. Pan prezydent zas, jak w kazdym (jak to podkreslacie czest cywilizowanym, demokratyzcnym i nieciemnogrodzkim kraju) jest zazwyczaj zwierzchnikiem sil wojskowych i poprzez odpowiednie decyzje ma prawo wyslac rzolnierzy tam gdzie do tego zobowiazuja go umowy z aliantami. Gina nie tylko Polacy, ale i gineli Niemcy, Francuzi, Wlosi etc... Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 14:41 Nie za bardzo rozumiem, co ma do tego, że śmierć jest wpisana w ryzyko bycia żołnierzem. Uważasz, że jeżeli ktoś chce być żołnierzem, to zwierzchnik sił zbrojnych ma prawo szafować jego życiem. Idąc tym tokiem rozumowania, a jednocześnie wracając do meritum dyskusji, można stwierdzić, że skoro sama natura dopuszcza możliwość poronienia, to dlaczego nie miałaby mieć tego mieć sama kobieta ? Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:25 jakos watykanowi nie przeszkadza miec udziały w firmach zbrojeniowych , a potem swiecic te dzieła szatana ktore napewno nie słuza do głoszenia ewangeli , nawet tej oficjalnej katolickiej Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:27 no, junkier, w końcu sie odezwałeś swoim własnym głosem - jak kolo z trzepaka przed blokiem. potrzymuję swoje zdanie że aborcja na życzenie to doskonałe rozwiązanie stosowane w wielu krajach, niewątpliwie bardziej cywilizowanych niż Polska. zatęchłe poglądy katolickich talibów nie będą wpływać na nasze życie ;) junkier napisał: > > aborcja na życzenie to bardzo dobre rozwiązanie. > > Szkoda ze twoi starzy na to nie wpadli. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:01 Kraje bardziej cywilizowane, oj bo pekne! W czym bardziej cywilizowane, w tym ze dewianci moga tam bezkarnie z golymi tylkami po ulicach paradowac a za publiczne wyrazenie dezaprobaty dla ich ekscesow mozna zostac skazanym na 2 lata wiezienia? To ci dopiero 'zdobycz cywilizacyjna' imponujaca rodzimym wyksztalciuchom, haha! Normalni Polacy pogardzaja tym "jewropejskim postepem cywilizacyjnym" a ostatni mocny spadek zaufania do waluty euro jest najlepszym przykladem na to ze Polacy najlepiej czuja sie we wlasnym domu i mowiac brutalnie olewaja prymitywne kompleksy eurooszolomow i czytelnikow wybiorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:06 normalni polacy to ci co łaza do kosciołka modla sie do zydowki ,a po mszy maluja na murach jude raus ? tych masz za normalnych ? czy moze tych ktorzy innym zyc pozwalaja jak chca byle w granicach prawa ? ja wole ogladac dewianta bo choc wiem ze nim jest , strach za to wysłoc do moralisty na katechetze dziecko bo niewiadomo czy zgwałcone nie wroci Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:10 junkers, przeczytaj jeszcze raz co napisałeś, potem kup saperke i worek wapna. saperką wykop dół, wejdź do niego i posyp sie wapnem. to jedyne co ci moge poradzić. junkier napisał: > Kraje bardziej cywilizowane, oj bo pekne! W czym bardziej cywilizowane, w tym > ze dewianci moga tam bezkarnie z golymi tylkami po ulicach paradowac a za > publiczne wyrazenie dezaprobaty dla ich ekscesow mozna zostac skazanym na 2 > lata wiezienia? To ci dopiero 'zdobycz cywilizacyjna' imponujaca rodzimym > wyksztalciuchom, haha! > > Normalni Polacy pogardzaja tym "jewropejskim postepem cywilizacyjnym" a ostatni > > mocny spadek zaufania do waluty euro jest najlepszym przykladem na to ze Polacy > > najlepiej czuja sie we wlasnym domu i mowiac brutalnie olewaja prymitywne > kompleksy eurooszolomow i czytelnikow wybiorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:11 Zaprzeczysz ze np w belgii czy francji w odeksie karny istnieje pojecie "zniewagi homofobicznej" zagrozonej do 2 lat wiezienia? Jesli tak to sam wejdz do tego dolu i popros aby nasypano wapna bo nie wiem jaki powazny czlowiek moze zaprzeczac faktom. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:15 tak sie składa ze pedał to tez człowiek ,ale sa idioci ktorzy im to człowieczenstwo odbieraja wiec po to w rozsadnych krajach jest takie prawo , ty tez nie powinienes na nich tu sie krzywic przecierz twoj premier juz dawno został z zona zaproszony na kolacje !! Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:25 dobrze jesteś poinformowany, widze. nie martw sie, w polsce geje też będą chronieni. junkier napisał: > Zaprzeczysz ze np w belgii czy francji w odeksie karny istnieje > pojecie "zniewagi homofobicznej" zagrozonej do 2 lat wiezienia? Jesli tak to > sam wejdz do tego dolu i popros aby nasypano wapna bo nie wiem jaki powazny > czlowiek moze zaprzeczac faktom. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:27 Jeszcze dluuuugo poczekasz. Nie zamkniecie w Polsce obroncow porzadku moralnego, nigdy to nie przejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:29 nigdy nie mow nigdy , nie zapomnij ze jarek K tez wymaga ochrony jako mniejszosc seksualna Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:32 co znaczy "nie zamkniecie"? coś ci sie pokiełbasiło, koleżko. junkier napisał: > Jeszcze dluuuugo poczekasz. Nie zamkniecie w Polsce obroncow porzadku > moralnego, nigdy to nie przejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:34 No skoro w UE czyms normalnym jest wsadzanie do wiezienia za poglady (slynny historyk D. Irwing) czy wyrazane opinie o pederastach no to z gory zapewniam, w Polsce to nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:37 bo pederasci to 5-10% społeczenstwa , wiec dosc spora grupa ludzi , w tym jak wiadomo 30,35% ksiezy to pedały Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:43 a skąd ty chłopcze możesz wiedzieć i zapewniać co przejdzie a co nie ;))) Polska integruje sie z UE, a twoje prywatne, zapyziałe zadnie na temat aborcji czy pederastów naprawde nie ma znaczenia. junkier napisał: > No skoro w UE czyms normalnym jest wsadzanie do wiezienia za poglady (slynny > historyk D. Irwing) czy wyrazane opinie o pederastach no to z gory zapewniam, w > > Polsce to nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:51 Buhaha, juz widze jak Kaczynscy podpisza te eurocyrografy, tu zadne przyjazdy Mereklowej ani innych federastow nie pomoga, polscy patrioci nie sprzedadza Polski! www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070412/swiat/swiat_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:59 nie mówimy o kaczyńskich. nikt od nich nie wymaga niczego poza jak najszybszym zejściem ze sceny politycznej i życia publicznego. nic dobrego nie zrobili i nie zrobią. zmarnowali mandat dany im przez społeczeństwo. nie potrzeba nam takich "patriotów". naprawianiem szkód po nich i nadganianiem zaległości zajmą sie następne ekipy. junkier napisał: > Buhaha, juz widze jak Kaczynscy podpisza te eurocyrografy, tu zadne przyjazdy > Mereklowej ani innych federastow nie pomoga, polscy patrioci nie sprzedadza > Polski! > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070412/swiat/swiat_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:09 Political Science fiction. Kaczynscy rzucili trwale podwaliny pod rzeczywista OCHRONE POLSKIEGO INTERESU NARODOWEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:20 sypiesz wytartymi komunałami jak nieodżałowany Władzio Gomółka. nie głupio ci publicznie pisać takie głupoty ? junkier, czasy PZPR, I sekretarzy, jedynej, słusznej linii partii dawno już przeminęły. każdy może pisać to co chce. wykorzystaj tą szansę i napisz coś ludzkim głosem a nie urywkami z ulotek partyjnych i przemówień kaczyńskiego. junkier napisał: > Kaczynscy rzucili trwale podwaliny pod rzeczywista > OCHRONE POLSKIEGO INTERESU NARODOWEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:48 Wstyd to gardlowac z napuszczenia wrogow Polski przeciw polskiej prawicy patriotyczno-narodowej, zapamietaj to sobie. To po pierwsze. Po drugie, Kaczynscy w rzeczywisty sposob chronia polski interes narodowy: - odmawiajac mimo naciskow przyjecia eurokonstytucji, - odsuwajac w neiskonczonosc termin przyjecia euro, - przeciwstawiajac sie bezprawnym zadaniom majatkowym i politycznym niemiecko- zydowskim, - zaciesniajac sojusz wojskowo-militarny ze stanami, - przeciwstawiajac sie dominacji niemiecko-rosyjskiej, itp. itd. Obawiam sie ze zindoktrynowancy wybiorczej i tak nic z tego nie zrozumiaja, im kazano: "plujcie na kaczorow" wiec pluja, ludzie bez kregoslupa i honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
manoss Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:53 mógłbyś mi podać przykład "bezprawnego zadania majątkowego i politycznego niemiecko-żydowskiego"? Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:00 ten debil junkers niewie nawet ze niemcy odbierajac majatek zydom zrobili im dodatkowy problem bo władze PRlu uznały byłem mienie po zydowskie za niemieckie , a było w polsce jak wiadomo 3 miliony zydow wiec sporo tego majatku tu zostawili a jak mowia sadowe wyroki , majatek jest odwiecznym prawem własciciela nikt i nic nie moze naruszyc swietego prawa własnosci Odpowiedz Link Zgłoś
manoss Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:03 to czy możesz mi wyjaśnić w takim razie co ma żydowski majątek do zmian w konstytucji???????? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:06 jak to co, a co uprawia powiernictwo pruskie ktore wspiera sie, jak to okreslila min. Fotyga, tzw. elementem zydowskosci, bo wie ze za niemieckie zniszczenia w Polsce to NRF musialby miliardy bulic i nic nie dostana? Kto dopomina sie wyplaty 60 mld USD i kto byl w Polsce jak nie ten podlec Singer? Odpowiedz Link Zgłoś
manoss Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:08 a co to ma wspólnego z aborcją i zmianą konstytucji????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:12 Off-topic i watki przytykow osobistych wprowadzilo indywiduum poslugujace sie nickiem 'mojo.rojcin'. Zwracalem uwage ale kpi sobie w zywe oczy z zasad elementarnej przyzwoitosci, po prostu margines spoleczny z dostepem do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:48 twoja ocena mojej skromej osoby nie zmienia faktu że ustawy aborcyjne powinny być jak najprędzej zliberalizowane , do poziomu pozwalającego kobiecie na swobodny wybór zgodny z jej sumieniem. środki antykoncepcyjne w tym spirala domaciczna powinny być promowane i finasowane przez państwo. nie ma przed tym ucieczki . Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:53 > ustawy aborcyjne powinny być jak najprędzej zliberalizowane NIE > do poziomu pozwalającego kobiecie na swobodny wybór zgodny z jej sumieniem. Wybrac to sobie mozesz za przeproszeniem piwsko, czy wprowadzisz sie w stan upojenia Piastem czy moze Zywcem, ale nie to czy inne osoba ludzka bedzie zyla cz nie!! > środki antykoncepcyjne w tym spirala domaciczna powinny być promowane i > finasowane przez państwo. Bohaha, przez panstwo czyli przez kogo, przez podatnika! Jeszcze czego zeby kasa z moich podatkow szla na rozwiazlosc, niech sobie zwolennicy tego typu uciech najpierw zarobia, a potem za te srodki zaplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:22 junkers smieszy mnie twoja postawa obroncy zycia nienarodzonego , w swietle tego co robił wasz papiez pius xii, te bydle nigdy nie potepiło katolika adolfa hitlera za to ze wymordował połowe europy ! choc ten syn sztana poszedł dopiero w 1958 roku do piekła ,wiec miał az 13 lat zeby to zrobic !! a co najbardziej obrzydliwe w tej histori: twoj watykanski idol jan paweł chciał z piusa xii zrobic swietym , chyba stary sklerotyk zapomniał ze hitler wybił 3 miliony poskich katolikow o 3 milionach zydow nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:55 junkier - w d.. byłeś, g.. widziałeś. jesteś tylko żałosną kreaturą wypisującą lizodupskie peany na cześć ewidentnych szkodników którzy obecnie są przy władzy. zmieni sie władza, zmieni sie junkers - bedzie wtedy siedział tu pod innym nikiem z nosem w dupie kwasniewskiego albo innego olejniczaka. kto tu nie ma kręgosłupa i honoru sam sobie odpowiedz. junkier napisał: > Wstyd to gardlowac z napuszczenia wrogow Polski przeciw polskiej prawicy > patriotyczno-narodowej, zapamietaj to sobie. To po pierwsze. > > Po drugie, Kaczynscy w rzeczywisty sposob chronia polski interes narodowy: > - odmawiajac mimo naciskow przyjecia eurokonstytucji, > - odsuwajac w neiskonczonosc termin przyjecia euro, > - przeciwstawiajac sie bezprawnym zadaniom majatkowym i politycznym niemiecko- > zydowskim, > - zaciesniajac sojusz wojskowo-militarny ze stanami, > - przeciwstawiajac sie dominacji niemiecko-rosyjskiej, > itp. itd. > > Obawiam sie ze zindoktrynowancy wybiorczej i tak nic z tego nie zrozumiaja, im > kazano: "plujcie na kaczorow" wiec pluja, ludzie bez kregoslupa i honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 13:02 Stoczyles sie juz calkowicie do poziomu zwyklego kalumniarza. We lbie ci sie nie miesci ze mozna od lat niekoniunkturalnie popierac prawicowe i patriotyczne pomysly na Polske, olejniczaka i tych innyh komychow mam w takim samym jak rozowych kolaborantow do jakich z pewnoscia sie zaliczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:22 junkier napisał: > Political Science fiction. Kaczynscy rzucili trwale podwaliny pod rzeczywista > OCHRONE POLSKIEGO INTERESU NARODOWEGO. Podwaliny, czyli co, nasrali pod nami...??? Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:24 jak na razie to skutecznie srają tylko pod siebie. kralik111 napisał: > junkier napisał: > > > Political Science fiction. Kaczynscy rzucili trwale podwaliny pod rzeczyw > ista > > OCHRONE POLSKIEGO INTERESU NARODOWEGO. > > Podwaliny, czyli co, nasrali pod nami...??? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 12:26 Junkier rozumiem, jest taka kupa kaczynskich wysrana pod siebie...;))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 11:48 junkier napisał: > No skoro w UE czyms normalnym jest wsadzanie do wiezienia za poglady (slynny > historyk D. Irwing) czy wyrazane opinie o pederastach no to z gory zapewniam, w > > Polsce to nie przejdzie. Nie przejdzie ? A co, bedziesz bil, matole niedorozwiniety ??? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Bolszewizm kwitnie przy pomocy PiS. 12.04.07, 10:46 Dlaczego na to pozwalamy.? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 09:54 junkier napisał: > Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez komuchow i ludzi dotknietych > postkomunitycznym syndromem nihilizmu moralnego, z zachowaniem jednak klauzul Czyli ci, co nie są komuchami ani syndromem, będą mieli prawo mordować :-P? Przy okazji, aborcja była zakazana w krajach komunistycznych tak circa about do 1956 a w Albanii i Rumunii znacznie dłużej (chyba do 1990 co najmniej). Jak to się ma do nihilizmu? > sumienia z obecnej ustawy, wchodzi w gre. Niby jakie klauzule, skoro jesteś za całkowitym zakazem aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tylko calkowity zakaz mordowania dzieci przez 12.04.07, 10:05 Jestem za calkowitym zakazem aborcji z utrzymaniem klauzul sumienia z obecnej ustawy. Czyli mowiac innymi slowy jestem za podniesieniem obecnych zapisow ustawowych do rangi konstytucyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 10:22 wskazał ci konkrentne kłamstwa i manipulacje w twojej wypowiedzi. co ty na to, mój ty wojowniku? acha, a kara śmierci? czy to jest naturalna śmierć? a inkubatory dla niemowląt - zakazać? w końcu uniemożliwiają 'naturalną śmierć'. a podtrzymanie przy życiu nieuleczalnie chorych, za pomoca aparatury - czy to też nie wbrew zasadzie 'naturalnej śmierci'? zabawne, jak łatwo pokazać absurdy w myśleniu pryszczatych oszołomów;-) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 10:26 Nie odpowiadam na jawne zaczepki. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 10:28 Junkier wasz doktor kosciola swiety baran augustyn napisał ze bog daje dusze dopiero w 40 dniu po zapłodnieniu, a dziewczynie w 80tym co ty jako naczelny ginekolog PIS w tej sprawie nam tu powiesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 10:32 Co mi tu z augustynem wyjezdzasz zeby mordowanie dzeici uzasadniac? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 10:39 junkier napisał: > Co mi tu z augustynem wyjezdzasz zeby mordowanie dzeici uzasadniac? Twoi idole z dzieciństwa z kółek oazowych wbili w Twój betonowy weszpolski łep taką masę bzdur że potrzebujesz jakichś 30 -40 lat żeby się otrząsnąć. Człowieku od kogo ty pobierasz nauki moralne? Od tego stada byłych współpracowników SB, pazernych na pieniądze ? Od samogwałcicieli w czarnych sukienkach mających norotyczne problemy z własną seksualnością. Misiaczku "kupiłeś " ich sposób myślenia , a pomyśl ............ No tak pomyśl... czego ja od ciebie biednego wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 10:43 coś ty , jumkier chyba nie wierzy w te piardy które wypisuje, jak każdy szanujący sie troll. sprawy macierzyństwa i aborcji są mu zapewne tak odległe jak Proxima Centauri. ale pisać trzeba. tw_wielgus napisał: > junkier napisał: > > > Co mi tu z augustynem wyjezdzasz zeby mordowanie dzeici uzasadniac? > > Twoi idole z dzieciństwa z kółek oazowych wbili w Twój betonowy weszpolski łep > taką masę bzdur że potrzebujesz jakichś 30 -40 lat żeby się otrząsnąć. > Człowieku od kogo ty pobierasz nauki moralne? > Od tego stada byłych współpracowników SB, pazernych na pieniądze ? > Od samogwałcicieli w czarnych sukienkach mających norotyczne problemy z własną > seksualnością. > Misiaczku "kupiłeś " ich sposób myślenia , a pomyśl ............ > No tak pomyśl... czego ja od ciebie biednego wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 11:08 Sam jestes trolem. We lbie ci sie nie miesci ze ludzie moga miec inne niz lze- lewicowo-postkomunistyczne poglady, ale tak wlasnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 12:30 mojo.risin napisał: > coś ty , jumkier chyba nie wierzy w te piardy które wypisuje, jak każdy > szanujący sie troll. sprawy macierzyństwa i aborcji są mu zapewne tak odległe > jak Proxima Centauri. > ale pisać trzeba. Dokladnie jest jak piszesz, dla junkra i calej bandy oszolomow esbeckich najwazniejsza jest walka o przetrafanie, a ze nie maja o czym innym szczekac bo sa juz tak bardzo skompromitowani, to znalezli temat zastepczy w postaci ochrony zycia poczetego. Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 10:40 ciekawe że aborcja jest mordowaniem dzieci tylko w Polsce. w większości krajów europy to normalny zabieg medyczny, który można w określnych sytuacjach wykonać na życzenie kobiety. dobre, zaakceptowane przez zdecydowaną większość społeczności rozwiązanie. nie dajmy zrobić z Polski kato-talibanu. junkier napisał: > Co mi tu z augustynem wyjezdzasz zeby mordowanie dzeici uzasadniac? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 11:08 Jeszcze raz powtorze, szkoda ze ciebie takiemu 'zabiegowi medycznemu' nie poddano, nie pieprzylbys wtedy glupot aborterze! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Junkier to selektywny aborter - dowód poniżej : 12.04.07, 11:13 junkier napisał: > Jeszcze raz powtorze, szkoda ze ciebie takiemu 'zabiegowi medycznemu' nie > poddano, nie pieprzylbys wtedy glupot aborterze! Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 11:21 co znaczy "aborter" ? to jakaś nowomowa z kościelnej kruchty? może w tojej sekcie funkcjonuje ono jako obelga. podkreślam jeszcze raz że aborcja to żadne morderstwo, co próbują wmówić katotalibowie. aborcja (także ta na życzenie) to dobra, sprawdzona , stosowana w większości krajów jedna z metod regulacji urodzin. nie widze moralnych przeszkód we wprowadzeniu także w polsce tego sprawdzonego rozwiązania. wprowadzenie zamysłów sfory antyaborcyjnej ozanaczałoby także penalizowanie stosowania np. spirali domacicznej (środek wczesnoporonny) co mogłoby doprowadzić do sytuacji że kobieta stosująca spirale mogłaby być oskarżona o 12- krotne morderstwo w ciągu jednego roku. junkier napisał: > Jeszcze raz powtorze, szkoda ze ciebie takiemu 'zabiegowi medycznemu' nie > poddano, nie pieprzylbys wtedy glupot aborterze! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 11:24 Jakie spirale, co znowu chrzanisz? Nie odkrecaj kota ogonem, aborterze! Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 11:28 spirale domaciczne matołku, nie uczyli na kursach u ojca tadzika? junkier napisał: > Jakie spirale, co znowu chrzanisz? Nie odkrecaj kota ogonem, aborterze! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 11:31 Co mnie obchodza jakies spirale?! Nie sprowadzaj dyskusji na poboczne watki i powstrzymaj sie przed ordynarnym trolowaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 11:39 jakie poboczne wątki ? w twiom katolibańskim rozumieniu spirala domaciczna to taka sama aborcja jak skrobanka - i w jednym i w drugim przypadku zabija sie życie poczęte. rozumiem że przez unikanie tego tematu zwolennicy całkowitego zniesienia aborcji chcą by społeczeństwo nie zauważyło że przy okazji zabroni sie także wybranych (dozwolonych obecnie) metod antykoncepcji. junkier napisał: > Co mnie obchodza jakies spirale?! Nie sprowadzaj dyskusji na poboczne watki i > powstrzymaj sie przed ordynarnym trolowaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 12:34 junkier napisał: > Co mnie obchodza jakies spirale?! Nie sprowadzaj dyskusji na poboczne watki i > powstrzymaj sie przed ordynarnym trolowaniem! Ten idiota junkier nawet nie wie co to jest spirala, nie wie o tym, ze spirala moze rownie dobrze sluzyc do wczesnego poroniena, ale to go nie interesuje, bo jest tak bardzo glupi, co za idiota!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 11:28 junkier ( czołowy myśliciel inteligencji mocherowej) napisał: > Jakie spirale, co znowu chrzanisz? Nie odkrecaj kota ogonem, aborterze! Was Weszpolaków powinno się zamykać w specjalnych obozach reedukacyjnych prowadzonych przez członków SLD, mogli by was chyba nauczyć miłości bliżniego. Wcale się nie zdziwię jak się dowiem że zabiłeś Junkier jakiegoś domniemanego komunistę. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 11:32 chcesz byc nastepny, jak rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 11:41 junkier napisał: > chcesz byc nastepny, jak rozumiem. No proszę zakłamana weszpolska pokazała swoje prawdziwe oblicze. Masz syndrom boga czy co? Po urodzeniu juz dla was faszystowskich świń (karmionych z rydzykowego koryta ) życie już nie ma znaczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: może odpowiedz interlokutorowi? 12.04.07, 12:38 junkier napisał: > chcesz byc nastepny, jak rozumiem. Straszysz smieciu ? Zabij mnie, pomimo, ze komunista nie jestem, poglady mam demokratyczno- liberalne, ale jak widze dla faszysty to wystarczy zeby zabic, zabij mnie junkier jak masz na tyle odwagi i sily :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Refleksja u Jurka??? He he he 12.04.07, 09:50 Szkoda tylko, ze Jurek nie mowi rowniez o innych zastrzezeniach prawnikow, a tylko wspomina o tych, ktore burza spokoj jego "sumienia".... Chociaz i tu jest "swiatelko w tunelu", bo do Jurka dotarlo, ze Polska ratyfikowala to i owo i nie jest wyspa... Ale co jest "zabawne" - mimo tak negatywnych i jednomyslnie wyrazanych przez prawnikow opinii, Kaczynscy i tak forsuja glosowanie w parlamencie - i to jest wlasnie poszanowanie dla prawa w pelnej krasie w wykonaniu PiS - z pelna swiadomoscia bublowatosci zapisow prze sie do ich przeforsowania... Dziadostwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Garstka dewotów robi dziś za "naród"! 12.04.07, 12:31 W niezle szambo wpadlismy. Kto nas teraz z tego wyciagnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Garstka dewotów robi dziś za "naród"! 12.04.07, 12:40 bogdantadus napisał: > W niezle szambo wpadlismy. Kto nas teraz z tego wyciagnie? Junkier...;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Refleksja u Jurka??? He he he 12.04.07, 12:39 r306 napisał: > Szkoda tylko, ze Jurek nie mowi rowniez o innych zastrzezeniach prawnikow, a > tylko wspomina o tych, ktore burza spokoj jego "sumienia".... > Chociaz i tu jest "swiatelko w tunelu", bo do Jurka dotarlo, ze Polska > ratyfikowala to i owo i nie jest wyspa... > > Ale co jest "zabawne" - mimo tak negatywnych i jednomyslnie wyrazanych przez > prawnikow opinii, Kaczynscy i tak forsuja glosowanie w parlamencie - i to jest > wlasnie poszanowanie dla prawa w pelnej krasie w wykonaniu PiS - z pelna > swiadomoscia bublowatosci zapisow prze sie do ich przeforsowania... > Dziadostwo.... Kaczynscy to robia, bo tego chce rydzyk, ujawniaja przytym, kto w rzeczywistosci rzadzi Polska...:(((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek od.. 12.04.07, 09:53 > W środowej rozmowie z PAP premier Jarosław Kaczyński zapewnił jednak, że PiS nie > wycofa poprawek. Nie będą żadni łże-eksperci podpowiadać co jest sensowne a co nie. My z Bratem wiemy najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Eeee - gdzies doczytal o samodzielnosci procesow 12.04.07, 10:01 ... myslowych u Jurka? Nasluchal sie tylko negatywnych opinii prawniczych... Jak widac refleksji nie starczylo na wycofanie projektu z glosowania i bedzie ono w piatek.... Odpowiedz Link Zgłoś
jkdino49 Re: To Marek Jurek potrafi myśleć samodzielnie!! 12.04.07, 10:03 Coś Ty? Telefon od OjDyra dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To Marek Jurek potrafi myśleć samodzielnie!! 12.04.07, 12:42 jkdino49 napisał: > Coś Ty? Telefon od OjDyra dostał. Czyzby rydzyk z panna z Samoobrony wpadl i wyskrobac to zapragna...????? ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lumarko Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 10:01 I tu się bardzo mylisz. Co to takiego jest bowiem naturalna śmierć? Przecież można to interpretować w ten sposób, że jak gościowi tramwaj utnie nogę to nie należy go ratować. Przecież naturalną konsekwencją takiego wypadku jest śmierć na skutek wykrwawienia. O całej aparaturze podtrzymującej życie już nawet nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
qszyho Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 10:02 Fajnie by było, gdybyś junkierze miał chociaż trochę szacunku do kobiety, a nie wyzywał je jeszcze od morderczyń. Idąc dalej, w najbliższym czasie polskie (europejskie, światowe) więzienia będą pełne kobiet, morderstwo nie ulega chyba tak szybko przedawnieniu. Wiesz można jeszcze przeprowadzić „lustrację” wśród kobiet poniżej 65 roku życia z zapytaniem, czy jest morderczynią ? /to tak w twoim stylu/ Aha nadinterpretujesz słowo komuna, dwa, bez okrągłego stołu to co by było? Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Jurek, ty kanalio 12.04.07, 10:05 Piejesz, ty katolicki zboczencu, o ochronie zycia poczetego, a publicznie bronisz Ziobry, ktory przyczynil sie do smierci kilkudziesieciu osob, z powodu wstrzymania przeszczepow. Albo jestes zwyczajnym hipokryta i koniunkturalista, albo rozumujesz w sposob wybiorczy, co ostatecznie sprowadza sie do tego samego - nie nadajesz sie Jurek. Zycze ci, kanalio, zeby ktoras z kobiet z twojego otoczenia (choc czemu ta kobieta winna) stanela przed dylematem aborcyjnym, byc moze wtedy dotrze do twojego tempego, ultrakatolskiego lba, ze problem jest bardziej zlozony niz tobie i temu plebejskiemu klerowi sie wydaje. Polska to nie jest kraj wyznaniowy, katokanalio, tylko republika, panstwo swieckie. Jeszcze 2,5 roku rzadow ciemniakow... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mordowan 12.04.07, 10:07 Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mordowanie, haha! Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 10:21 Nie wiem czy masz partnerke ale twoja matka tez na pewno zabila kilkoro ludzi. Nie wiem czy wiesz ale 5 na 10 ciazy konczy sie samoaborcja (poronieniem), ktore kobiety nawet nie zauwazaja. Czesto jest to spowodowane "zaniedbaniem ze strony kobiety" czyli stresem, zle prowadzonym trybem zycie. Tak to juz bog wymyslil, ze 5/10 "biednych dzieciaczkow" ginie zanim sie urodzi. Zapytaj, jak sie czuje twoja mama lub partnerka ze swiadomoscia nieumyslnego zabicia kilkorga ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 10:25 Nie pieprz glupot i nie odwracaj kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 10:28 Widac, ze dyskutujesz na temat o ktorym nie masz pojecia. To co napisalem to sa fakty, a pieprzenie to raczej ty uprawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 10:42 junkier napisał: > Nie pieprz glupot i nie odwracaj kota ogonem. Piperzenie Weszpolaczku to czynność kulinarna. Jak rozumiem zabrakło ci argumentu więc zacząłeś uciekać od merytorycznych wypowiedzi. Zadzwoń do swoiejo koła Ligi Przyjaciół Romana może Ci podeślą trochę swieżych pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 10:27 junkier napisał: > Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mordowanie, haha! Ależ nie panie Bunkier ( to ksywa od betonowej zawartości waszego łba ). Nie trzebe będzie czekać 2,5 roku na bezkarne mordowanie istot narodzonych. Nastąpi to już w któtce za sprawą waszej zakłamanej kato-komuny. Najśmieszniejsze że za będą głosować posłowie tej świętojeb...wej koalicji którzy gwałcą zmuszają kobiety do czynów nierządnych, gwałcą je a w momencie wkrycia przestępstwa straszą zabiciem. Jak waść sobie wyobraża, że obecnie który ginekolog oficjalnie podejmie ryzyko usunięcia ciąży w przypadku zagrożenia życia matki. Przecież w ustawie ma być napisane DO NATURALNEJ ŚMIERCI !!! wiec śmierć kobiety będzie w tym wypadku jak najbradzie naturalna. Idz się synku modlić do radia m. prawie jak Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 11:10 W histerie wpadacie, nihilisci, bo widzicie ze dzieki odpowiedzialnosci i madrosci wyborcow polskich uda sie w Polsce postawic tame eurocywilizacji zamozaglady i smierci! Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 11:13 jeszcze kilka lat i Bog da nam wolnosc bo naturalni wyborcy LPRu wygina jak dinozaury, wiec nie ciesz sie junkier konski odchodzie tym ze narazie bladzie wtykanskie maja troche władzy Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 11:16 Belkot jak ze zjazdu PZPR... Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 11:18 bromba_bez_gulsia wiesz jak tam było bo uczestniczyłes w tym czy moze tylko oberwowałes w tv ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 11:22 Milosnik, chlopie, toz to bylo to belkotu junkra:) Zadam przeprosin:) Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 11:24 masz moje Przepraszam , ale przyznaj sam ze troche palnołes jak gołab na parapet nie kierujac to do nikogo konkretnego Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 11:30 Wybaczam:) Ale przeanalizuj sobie strukture drzewka, moze zalapiesz o co chodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 11:22 junkier napisał: > W histerie wpadacie, nihilisci, bo widzicie ze dzieki odpowiedzialnosci i > madrosci wyborcow polskich uda sie w Polsce postawic tame eurocywilizacji > zamozaglady i smierci! Jaką histerię, panie bunkier histerię to można zaobserwować w Twoim środowisku Matki Boskiej Toruńskiej - w polskojęzycznej rozgłośni RM. Wystarczy włączyć to postsowieckie radio żeby usłyszeć o cywilizacji śmierci, saomzagładzie Europy itd. Zwróć uwagę ze Ty nawet cytujesz te same słowa, jesteś od dzieciństwa karmiony jadem nienawiści. Jadem preparowanym przez SBckich kolaborantów, niepoprawnych pederastów , jak również pedofili których chce odznaczać przygłuopiasty Romek Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 11:26 Mowa nienawisci, kolejna brednia zaklamlanych hipokrytow z salonu, ktorzy sami sie nie posluguja judzac w iscie KPPowskim stylu przeciw polskiej prawicy patriotycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 11:28 polska prawica to klerykalny twor majacy tylko i wyłacznie słuzyc do powiekszania wpływow i dochodow watykanskiej stonki wiec precz z nią!! a drzecie ryj ze komuna moskwie słuzyła Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 12:00 junkier napisał: > Mowa nienawisci, kolejna brednia zaklamlanych hipokrytow z salonu, ktorzy sami > sie nie posluguja judzac w iscie KPPowskim stylu przeciw polskiej prawicy > patriotycznej. Ależ Panie Bunkier nie zrozumiał Pan pozwalam sobie zatem powtórzyć : Jaką histerię, panie bunkier histerię to można zaobserwować w Twoim środowisku Matki Boskiej Toruńskiej - w polskojęzycznej rozgłośni RM. Wystarczy włączyć to postsowieckie radio żeby usłyszeć o cywilizacji śmierci, saomzagładzie Europy itd. Zwróć uwagę ze Ty nawet cytujesz te same słowa, jesteś od dzieciństwa karmiony jadem nienawiści. Jadem preparowanym przez SBckich kolaborantów, niepoprawnych pederastów , jak również pedofili których chce odznaczać przygłupiasty Romek Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Dluzej niz 2,5 roku poczekasz na bezkarne mor 12.04.07, 12:50 junkier napisał: > W histerie wpadacie, nihilisci, bo widzicie ze dzieki odpowiedzialnosci i > madrosci wyborcow polskich uda sie w Polsce postawic tame eurocywilizacji > zamozaglady i smierci! Powatarzasz glupcze slowo nichilizm, a nie zdajesz sobie nawet sprawy z tego, ze sam nim jestes, popros kogos madrzejszego, zeby ci wytlumaczyl znaczenie tego slowa glupcze nad glupcami :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jurek, ty kanalio 12.04.07, 12:46 pio41 napisał: > Piejesz, ty katolicki zboczencu, o ochronie zycia poczetego, a publicznie > bronisz Ziobry, ktory przyczynil sie do smierci kilkudziesieciu osob, z powodu > wstrzymania przeszczepow. Albo jestes zwyczajnym hipokryta i koniunkturalista, > albo rozumujesz w sposob wybiorczy, co ostatecznie sprowadza sie do tego > samego - nie nadajesz sie Jurek. Zycze ci, kanalio, zeby ktoras z kobiet z > twojego otoczenia (choc czemu ta kobieta winna) stanela przed dylematem > aborcyjnym, byc moze wtedy dotrze do twojego tempego, ultrakatolskiego lba, ze > problem jest bardziej zlozony niz tobie i temu plebejskiemu klerowi sie wydaje. > > Polska to nie jest kraj wyznaniowy, katokanalio, tylko republika, panstwo > swieckie. > > Jeszcze 2,5 roku rzadow ciemniakow... Jurek doskonale sobie zdaje sprawe z tego co robi i mowi, i nie wierze zeby osobiscie wierzyl w choc jedno glupie slowo ktore wypowiada, a to dlatego, ze jest ciota polityczna, ktora na lancuszku ruzanca ciagniety za szyje przez ojca rydzyka, dla kariery wyszczeka wszystko co mu sie kaze. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Jurek już się totalnie zakałapućkał.A może.. 12.04.07, 10:05 ...od naturalnego poczęcia do urojonej śmierci.Zostawcie kmioty sprawy moralności nauczaniu Kościoła i odpowiedzialności poszczególnego człowieka.A wy nieroby do roboty.Gospodarka durnie.No tak,ale wy o niej g..... wiecie.Matoły. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Prościej by wpisać, że Polska podlega Watykanowi. 12.04.07, 10:16 Wpisać do Konstytucji najświętszą Inkwizycję jako nadrzędny trybunał, znieść Trybunał Konstytucyjny, i wszystko będzie cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prościej by wpisać, że Polska podlega Watykan 12.04.07, 10:29 trombozuh napisał: > Wpisać do Konstytucji najświętszą Inkwizycję jako nadrzędny trybunał, znieść > Trybunał Konstytucyjny, i wszystko będzie cacy. Popieram. A główna dewiza - ora et labora. Jak masz pracę. I nie zapomnij o tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Prościej by wpisać, że Polska podlega Watykan 12.04.07, 10:33 Jezu,wezcie im nie podpowiadajcie, bo to oszolomstwo faktycznie jest w stanie zrobic cos w ten desen;) Odpowiedz Link Zgłoś
lexis2 Jaki Watykan ? Przecież Papież juz się nie liczy 12.04.07, 10:38 trombozuh napisał: > Wpisać do Konstytucji najświętszą Inkwizycję jako nadrzędny trybunał, znieść > Trybunał Konstytucyjny, i wszystko będzie cacy. Od dwóch lat polscy politycy mają gdzieś Papieża. Dla nich ważniejszy jest Rydzyk i jego mohery w wieku po-prokreacyjnym. Te wrzeszczą najgłośniej. Chór staruszków może zdecydować o naszej przyszłości. I o prokreacji. Ręce i nogi opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo zadnych zmian 12.04.07, 10:34 Dosc tej gry politycznej. Zadnych zmian. My kolko rozancowe stoimy twardo na gruncie naszych zasad Maryjnych. Od poczecia do smierci czlowieka nie nalezy Bogu przeszkadzac. Zadnych zewnetrzych interwencji medycznych. Jezeli Bog chce powstania nowego zycia powinno to zycie powstac. Zadnych badan ginekologiczych. Zadnej aparatury (aparature mozny uzyc tylko dla ratowania papiezy i ojcow redaktorow ale juz nie tych z Tygodnika Powszechnego. Przez cale zycie niech Bog otacze nas swoja opieka a nie jakis lekarz morderca ktory podaje nam zabojcze lekarstwa. Boli zab niech boli. Bog tak chce a Chrystus tez nie chodzil do dentysty. Jak sie zestarzeje czlowiek nie powinno sie sztucznie utrzymywac go przy zyciu. Przeciez najwiekszym marzeniem kazdego katolika jest jak najpredzej znalezc sie w domu Ojca (nie tego z Torunia tylko tego z nieba) przy naszym ukochanym Ojcu Swietym JPII. ( Ten pierwszy nie jest swiety). Nie beda nam tu liberalowie i komuchy aparatury medycznej podlaczac. Zadnych lekarstw. Chrystus nie zazywal lekarstw i nie uzywal aparatury medycznej. Zlikwidowac samochody. Chrystus jezdzil na osiolku to i my mozemy. Telewizji tez nie ogladal. Zlikwidowac ja. Do szkol tez nie uczeszczal precz ze szkolami w ktorych ucza geje i lizbijki. Tylko prawdziwa wiara naszch ojcow i nasza wspaniala kultura uczyni nas prawdziwych Polakow.Wprowadzic kare smierci dla gejow ale po naturalnej smierci np. komora beztlenowa. Bez powietrza przeciez kazdy umrze smiercia natutalna czyli udusi sie. Mozna tez np. zrzucic takiego geja z mostu.Jak sie utopi bedzie to smierc naturalna. Jak sie nie utopi to do komory. Mozna tez pogonic taka libijke na bagna. Smierc to bedzie naturalna z woli Boskiej. Stare babcie ktore maja niskie emerytury i nie moga juz wspierac satelitarnej technik przekazu programow telewizyjnych mozna wywiezc na spacer najlepiej zima i przypadkowo zostawic ja na godzinke sama zeby sobie pooddychala. Zabronic masturbacji pod kara kastracji. Nie bedzie nasze polskie wspaniale nasienie ladowalo w muszli klozetowej. Karac zbrodniarzy. Zabronic kobietom ukazywania golych czesci ciala. Woalki, dlugie rekawice i suknie do ziemi uchronia ja przed zboczonymi meskimi spojrzeniami. Wprowadzic patrole moralnosciowe na ulice niech kontroluja. Itd Itp. Niech nasz kraj swieci przykladem dla zgnilego i opentanego swiata. Swiata Arabskeigo. Niech muzulmanie wezma z nas przyklad bo juz sie pogubili. teraz zegnam Was ide do psychiatry bo kocham PIS i naszego V-ce Premiera Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
apf Interpretacja 12.04.07, 10:37 Aby w pełni zadowolić obrońców życia należałoby zapisać w konstytucji: "od naturalnego poczęcia do naturalnej śmierci":) Z drugiej strony domaganie się naturalnej śmierci - można zinterpretować jako zakaz sztucznego podtrzymywania życia za pomocą środków i technik medycznych, a paranoidalna interpretacja spowoduje zakaz leczenia chorych, bo lecząc śmiertelne choroby w sztuczny sposób powstrzymuje się naturalną śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
kliklak Życie poczęte, pornografia, pierdoły... 12.04.07, 10:41 A te biedne mamusie, co uniemożliwiają kontakt własnych dzieci z tatusiami? A cholerne sądy, co w świetle prawa i w imię tzw. dobra dziecka okradają ojców z dzieci? Same slogany, pierdoły i udawana troska byle zostać przy korycie! Może obrońcy życia, rodzin, dzieci i tego wszystkiego czym wycierają sobie gębę zabiorą się za nieludzkie mamusie i marne prawo, co sprawia, że są bezkarne i nietykalne w swych podłościach? Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Przestancie mieszac przy konstytucji 12.04.07, 10:49 glupia gra tylko na zyskanie 1 procenta glosow Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Obejcie nowych przepisow 12.04.07, 10:50 Jest metoda aby obejsc te przepisy. Idzie dziewczyna do ginekologa i mowi jestem w ciazy czy chcialabym ja naturanie usunac. Lekarz odpowiada alez naturalnie. I po aborcji mamy smierc naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 A tak na serio... 12.04.07, 13:26 czy w świetle obenych przepisów można usunąć martwy płód? Jeśli tak, to każdą aborcję można przeprowadzić legalnie, tylko w kacie trzeba wpisać, że było to usunięcie martwego płodu. Prawo nie przewiduje aktów zgonu płodu, więc wszystko będzie czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek od.. 12.04.07, 10:57 I po co było rozpętywać tę awanturę,która może tak jak ustawa lustracyjna będzie dziesięc razy nowelizowana.Dziecko powinno byc wyczekiwanym szczęściem jeżeli nie to lepiej niech go nie będzie.Źle lub całkiem nie wychowywane jest potencjalnym nieszczęściem dla nas.Takie dorosłe dziecko nie wie,że człowiek powinien żyć,aż do naturalnej śmierci,on może ją przyśpieszyć,a potem trzeba go jeszcze żywić i chować. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 11:42 Uwazamy sie za narod katolicki, taaaa.... za narod ba, chrzescijanski... taaa... a Slowa naszego "umilowanego", "ukochanego" Jana Pawła II to mamy w dupie... taaa..., taaa...? A tak. Mamy w dupie i to centralnie. W encyklice Evangelium Vitae nasz "ukochany przez wszystkich" Jana Paweł II napisał, że żadne inny człowiek nie ma prawa decydować o życiu lub śmierci drugiego człowieka. Nawet matka o życiu dziecka. Jeśli z poczęcia nie rodzi sie człowiek to co? Krowa? Z każdej poczętej istoty rodzi się 9 miesięcy później pełnowartościowy w znaczeniu rodzaju ludzkiego mały człowiek. Jak jest różnica między zabiciem urodzonego niemowlęcia a nieurodzonym dzieckiem wcześniej. Że jesteśmy już tak chorzy, że w przypadku utraty pierwszego będziemy wylewać krokodyle łzy, a w przypadku drugiego, pomimo tego, że jest to ta sama istota ludzka, zapominamy o tym i pozwalamy na jej zabicie. Chore, porajane jak dwulicowość Trybunału Eurpoejskiego. A tak nota bene, w Portugalii, gdzie katolicyzm sięga 95% ludnosci i zbojkotowane zostało referendum w sprawie aborcji przez katolikow, rzad socjalistyczny wbrew narodowi i tak wprowadził ustawe zezwalająca na aborcje. Taaaa. A jesli chodzi o stanowisko Jana Pawła II w rsprawie gwaltu i aborcji to przypomnijmy sobie co powiedział do kobiet ze Srebrnicy po masowych gwaltach... Pozdrawiam Włodek Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 11:47 ps. Ja nie chce zebyscie polemizowali ze mna, bo ja jestem cienias. Ale skoro jestescie tacy madrzy w sprawie aborcji to polemizujcie z takim tegim umyslem jak Jan Pawel II. Stawiajcie siebie naprzeciw Jemu, jego wiedzy o etyce, filozofii, calkosztaltowi wyksztalcenia i formacji duchowej, jego madrosci i jego zyciu, jego umieraniu na oczach nas wszystkich i jego cierpieniu... Pozdrawiam Włodek Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 11:52 Dla mnie Karol Wojtyła to żaden autorytet, więc mogę spokojnie polemizować. A co do Portugalii - jeśli jest tak wysoki procent katolików to wprowadzenie jakiejkolwiek legalizacji aborcji nie powinno w najmniejszym stopniu wpłynąć na zwiększenie liczby dokonywanych zabiegów, nie uważasz???? Dla mnie cała ta dyskusja jest idiotyczna - podobno żyjemy w katolickim kraju, więc gdzie leży problem????!!!! Przecież katolik nie tylko tego nie zrobi, ale nawet o tym nie pomyśli!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 11:55 A wezmiesz na siebie cala odpowiedzialnosc za te wszystkie Polki, ktore za katoliczki sie nie uznaja? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 12:04 Sama nią nie jestem i ponoszę odpowiedzialność za swoje człowieczeństwo sama. I zapewniam cię, że świadome kobiety też nie potrzebują, żeby ktoś za nich przejmował odpowiedzialność. A w chwili kiedy Wojtyła potraktował kobiety ze Srebrenicy jak nic nie czujące worki na spermę potwierdził tylko, że jest głupim katolickim szowinistą. Cała ta instytucja nadaje się tylko do natychmiastowej likwidacji, celem dobra ludzkości Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 12:00 A masz w ogole jakiś autorytet? Podaj moze kto jest dla Ciebie autorytetem? A moze Ty nie masz zadnych autorytetow istawiasz siebie ponad wszystkimi? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 12:10 Budda, Jezus, Dalaj Lama, naukowcy i lekarze, którzy pomagają zwalczać ciemnotę i zabobony, Leszek Kołakowski, bo jest zrównoważony, mój dziadek, który przecierpiał wiele w latach 50tych ze strony komuny, a jednak uważa, że potrzebne jest wybaczenie i dobroć między ludźmi. Generalnie ci, którzy głoszą godność jednostki i pokojowe stosunki z drugimi. Wybacz, ale Wojtyła do takich nie należał, jak zresztą wszystkie kościoły pseudo-chrześcijaństwa Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 11:54 Jan Paweł II to biblijny analfabeta jak 100% katolikow ,moze powiedz cos co mowił Jezus zamiast jego tu samozwanczy nastepca! na swiecie co dzien zdycha na ulicach tysiace głodnych ,brudnych ludzi i nikt nie robi z tego hallo, a kiedy umierał na złotym łozu jeden z najbogatszych ludzi na ziemi to spektakl był z tego ze az zygac sie chciało Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Jurek: Zmiany w konstytucji mogą mieć skutek 12.04.07, 11:51 wlodek.piekut napisał: Z każdej poczętej istoty rodzi się 9 miesięcy później > pełnowartościowy w znaczeniu rodzaju ludzkiego mały człowiek. A widzisz, nie z kazdej...50-75proc zaplodnionych jajeczek czyli waszych dzieci nienarodzonych ulega naturalnemu poronieniu, o czym matka z reguly nie wie. Jak widzisz natura sama mocno selekcjonuje zarodki A tak nota bene, w Portugalii, gdzie > katolicyzm sięga 95% ludnosci i zbojkotowane zostało referendum w sprawie > aborcji przez katolikow, rzad socjalistyczny wbrew narodowi i tak wprowadził > ustawe zezwalająca na aborcje. Taaaa. No patrz, to jak u nas:) Oszolomy katolickie nie chca referendum, bo "nad wartosciami sie nie glosuje" podczas gdy wiekszosc spleczesntwa jest przeciw zmianom w konstytucji. Taaaa > A jesli chodzi o stanowisko Jana Pawła II w rsprawie gwaltu i aborcji to > przypomnijmy sobie co powiedział do kobiet ze Srebrnicy po masowych gwaltach... Pamietam to swietnie. Od tego wlasnie momentu przestalam go szanowac Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Jurek działa pod wpływem lobby aborcyjnego... 12.04.07, 11:38 W wyniku obecnie istniejącego zakazu aborcji, wiele osób działających w ramach tzw. podziemia aborcyjnego uzyskuje pokaźne zyski. Wiadomo: co jest nielegalne jest bardzo opłacalne. Proponowane przez Jurka zmiany w Konstytucji mają na celu: 1) uniemożliwić zmianę prawę przez dopuszczenie prawa do aborcji, co spowodować mogłoby spadek zysków podziemia aborycjnego; 2) zwiększyć zyski tego podziemia, przez dalsze ograniczenie prawa do aborcji. Idź za kasą, a zobaczysz, kto i dlaczego robi pewne rzeczy w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Warto się zapoznać!!! 12.04.07, 11:53 www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=1942.6.292.2.1.1.0.1.htm Oni chcą chronić życie od poczęcia... a gdzie szacunek dla już istniejącego, gdzie godność człowieka, któremu przyszło żyć w tych arcyciekawych czasach, szczególnie w rodzimej rzeczywistości, gdzie estyma dla ludzi starych, czy tych, którzy stracili zdrowie nie z własnej winy??? Ja się pytam, gdzie do jasnej cholery??? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Warto się zapoznać!!! 12.04.07, 12:29 saniba napisała: > www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=1942.6.292.2.1.1.0.1.htm > Oni chcą chronić życie od poczęcia... a gdzie szacunek dla już istniejącego, > gdzie godność człowieka, któremu przyszło żyć w tych arcyciekawych czasach, > szczególnie w rodzimej rzeczywistości, gdzie estyma dla ludzi starych, czy > tych, którzy stracili zdrowie nie z własnej winy??? > Ja się pytam, gdzie do jasnej cholery??? To łatwo wytłumaczyć: Śmierć głodowa jest śmiercią naturalną, wynika z braku pokarmu dostarczanego organizmowi a nie czynnika obcego. Zatem jako śmierć naturalna będzie miała swoje umocowanie w konstytucji. Pozatym zwróć uwagę na to że rencisci to ludzie z którymi nie można budować IV RP więc z gruntu nieprzydatni. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 I tu wychodzi cały cynizm "państwa solidarnego" 12.04.07, 12:30 w wykonaniu lechujarków. Szczytne hasła mydlące oczy, i skrzecząca rzeczywistość. Jak na razie, to wszelkie wysiłki są czynione w kierunku opanowania wszelkich dziedzin życia oraz zastraszanie rzeczywistych i potencjalnych oponentów. Natomiast pilne reformy są przesuwane "na potem" (pewnie po następnych wyborach ;)) Gdy opluto wszystkie autorytety i skłócono środowiska, to trudno spodziewać się po rządzących troski i szacunku dla emerytów i rencistów. Oni będą "potrzebni" dopiero za 2,5 roku, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: I tu wychodzi cały cynizm "państwa solidarneg 12.04.07, 12:36 spark5719 napisał: > w wykonaniu lechujarków. Szczytne hasła mydlące oczy, i skrzecząca > rzeczywistość. Jak na razie, to wszelkie wysiłki są czynione w kierunku > opanowania wszelkich dziedzin życia oraz zastraszanie rzeczywistych i > potencjalnych oponentów. Natomiast pilne reformy są przesuwane "na potem" > (pewnie po następnych wyborach ;)) > Gdy opluto wszystkie autorytety i skłócono środowiska, to trudno spodziewać się > > po rządzących troski i szacunku dla emerytów i rencistów. Oni będą "potrzebni" > dopiero za 2,5 roku, prawda? Nie za 2,5 roku nie sądzę żeby tak długo trwała koniunktura w gospodarce. W końcu Tow. Jarosław ogłosił nowe otwarcie i chcąc zmazać obłudny obraz wykreowany przez łże media postanowił zająć się gospodarką. Myslę że kryzys czeka nas już w bieżącej "pięciolatce", ale wtedy znajdzie się nowego wroga, wkaże ludowi i z rewolucyjną ziobrowska bezwzględnościa ukaże. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 I to mnie niestety niepokoi, 12.04.07, 12:47 jak ci nieudacznicy wezmą się do "odzyskiwania" gospodarki, to zrobi się "i smieszno, i straszno". Brak kadr, a przede wszystkim pomysłów i doświadczenia może przynieść opłakane skutki. Trzeba pamiętać, że teraz "konsumujemy" efekty ruchów poprzednich ekip, na które trzeba było czekać około 2 lat, bo taki jest "czas odpowiedzi" gospodarki na różnego rodzaju "pobudzenia". Jeśli lechujarki zaczną teraz coś majstrować, to efekty tego będą widoczne dopiero za następne 2 lata - a więc wtedy, kiedy znajdą się na śmietniku historii. A do tego czasu będą czerpac pełnymi garściami z koniunktury, do której nie mają żadnego moralnego (i ekonomicznego) powinowactwa. Odpowiedz Link Zgłoś