qawsedrftg 16.04.07, 11:22 kaczyzm tak wypaczenia nie! nie ma odwrotu z drogi solidarno-katolickiej odnowy! program kaczyzmu-lepperyzmu programem narodu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winku Re: bedzie mial wiec czasu na ratowanie embrionów 16.04.07, 11:26 Tak, tak dzięki temu , że nie bedzie poświęcał czasu na marszałkowanie poswięci się teraz tworzeniu tysięcy embrionów... I naród znów zapełni się katolickim narybkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Mareczku, jakoś mi to wisi, to Twoje odejście 16.04.07, 11:45 Zawsze byłeś nawiedzony - i to szanowałem jako Twoją drogę życiową, chociaż mnie taka postawa śmieszy. Ale godząc się na koalicję z kryminalistami i niedoukami utwierdziłeś mnie jedynie w pogardzie dla takich nawiedzeńców jak Ty, bo nie można w imię ideałów brukać tych ideałów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcov 1,5 m Polakow wyjechalo, a oni maja inne problemy 16.04.07, 12:33 Niech Marek Jurek, tez qva wyjedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek Ma jaja, nie to co Ziobry, Gilowskie i Leppery. 16.04.07, 12:44 Odpowiedz Link Zgłoś
tusko-olejniczak B_a_l_e_t_n_i_c_a__Z__Ambicjami__ M_e_s_j_a_s_z_a_? 16.04.07, 13:22 Marek Jurek poinformował w poniedziałek premiera Jarosława Kaczyńskiego, że nie wraca do PiS i podtrzymuje decyzję o rezygnacji z funkcji marszałka Sejmu .... ............................ Depresja ?? Załamanie nerwowe ?? w Każdym razie facet stracił poczucie rzczywistości i idzie w zaparte, ryzykując dla słusznych ale ekstremalnie stawianych poglądów proces oczyszczania Polski z Ubeckiego Kryminalnego Bagna :( z wielką szkodą dla Polski i Polaków a z korzyścią dla Ubekistanu :( Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Oto kredo"Katotalibanu,co doszedl w "polsce" do mę 16.04.07, 14:48 To się podoba znakowi ryba, co o poczęciu gdyba! Oto kredo "Katotalibanu", co doszedl w "polsce" do męża stanu! Tęsknimy za "polską" sakrsowiecką , chcemy mieć dziecko z Armią Radziecką. Teraz "Rady" mamy przy parafii. Telewizję, radio, druki w poligrafii. Pluralizm dla nas zawsze był marność , więc zawłaszczyliśmy Solidarność . Przyświecały "Kurii" wyższe cele, solidarnie, ale przy "Kościele". Religijność "polaków" to bzdura, z "Klerem" się rodzi nowa kultura. Autorytety są z Pe eR eLu, szukamy nowych, lecz pośród "Kleru". Nie można dać wiary ""narodowi", tylko z biblią po drodze "Klerowi". Dlatego nie będzie referendów, przypadkowi nie wydają sądów. Nie można również ufać "sejmowi", tam są posłowie jeszcze przypadkowi. Do poczęcia stanowisko znane, nasze poglądy nieprzejednane. Dlatego za "polską" sakrsowiecką. Gejolesbijek chce z Armią Radziecką . Nikt nie począł z gwałtu w Europie, jak A. Radziecka ospały chłopie! Muchy mają ludzkie odruchy ssania i srania od poczęcia do skonania! Walcz z muchozolem! Odpowiedz Link Zgłoś
niketas jakoś mi to "nia do konca" wisi, to Twoje odejście 16.04.07, 11:54 no ale przynajmniej jest konsekwentny... zalezalo mu na tych poprawkach, nie przeszly :D wiec odchodzi honorowo. mimo iz jest politycznym przeciwnikiem, to mu trzeba oddac. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: jakoś mi to "nia do konca" wisi, to Twoje ode 16.04.07, 12:06 niketas napisał: > no ale przynajmniej jest konsekwentny... zalezalo mu na tych poprawkach, nie > przeszly :D wiec odchodzi honorowo. mimo iz jest politycznym przeciwnikiem, to > mu trzeba oddac. ================== Jeszcze raz powtórzę - honorowe odejście byłoby dwa lata temu. Bo ktoś, reprezentujący takie poglądy jak Marek Jurek powinien reprezentować je także, kiedy do rządzenia MOIM krajem dopuszczano kryminalistów, prymitywy i nieuki. Gdzie był wtedy jego honor i umiłowanie wartości chrześcijańskich, w tym prawdy, uczciwości, pokoju... Teraz może to być conajwyżej postawa małego Jasia, który zabiera zabawki z piaskownicy i idzie do domu ... Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: jakoś mi to "nia do konca" wisi, to Twoje ode 16.04.07, 12:13 badz realista, a nie teoretykiem... standardy zycia politycznego w naszym kraju sa bardzo watle. nie sadze abys znalazl wielu politykow (tak z lewa jak i z prawa) co decyduje sie na dobrowolne odejscie, gdy jego priorytetowa sprawa nie uzyskuje aprobaty nawet wlasnego klubu parlamentarnego (jak w sprawie jurka). Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: jakoś mi to "nia do konca" wisi, to Twoje ode 16.04.07, 12:16 Ja się tylko czepiam słowa "honorowy". Resztę (obecność w parlamencie gwałcicieli, rozrabiaków, chamów, prymitywów no i oszołomów) przyjmuję jak na znienawidzonego przez PiS liberała przystało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: jakoś mi to "nia do konca" wisi, to Twoje ode 16.04.07, 12:22 a w PO to moze jest tak kolorowo?? wez liberalnego fanatyka palikota... cale szczescie, ze reprezentuje on partyjny margines, bo pomysly tego kolesia to czysty surrealizm... sprawa z immunitetem posla dzikowskiego tez nie jest taka do konca niewinna... mimo iz pisowszczycy przejaskrawiaja ten incydent to jednak niesmak pozostaje. mozna jeszcz dlugo wymieniac grzeszki platformy... no ale to jednak porownujac z numerami parti leppera to pikus ;) Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: jakoś mi to "nia do konca" wisi, to Twoje ode 16.04.07, 12:33 niketas napisał: > a w PO to moze jest tak kolorowo?? wez liberalnego fanatyka palikota... cale > szczescie, ze reprezentuje on partyjny margines, bo pomysly tego kolesia to > czysty surrealizm... sprawa z immunitetem posla dzikowskiego tez nie jest taka > do konca niewinna... mimo iz pisowszczycy przejaskrawiaja ten incydent to jedna > k > niesmak pozostaje. mozna jeszcz dlugo wymieniac grzeszki platformy... no ale to > jednak porownujac z numerami parti leppera to pikus ;) =================== Kto się zajmuje polityką to akurat wiem. Mieszkam w mniejszej miejscowości i zarówno PiS jak i PO to tutaj partie prawie dosłownie jedoosobowe: przewodniczący PiS (z trudem ukończone Technikum Rolnicze), którego jedynym zajęciem jest próba wykopania burmistrza (który oczywiście nie złożył na czas oświadczenia majątkowego małżonki) oraz przewodniczący PO - niedokończony inżyier, alkoholik i damski bokser, którego jedynym zajęciem jest przesiadywanie u burmistrza w celu wykopania (w wiadomym celu) wiceburmistrza. Dla mnie wiadomoscią dnia jest ewentualne zwolnienie z pracy pani Ewy Szumskiej - więc jak słusznie zauważasz, w polityków nie ma co wierzyć, to w ludzi tak. Bo od czasu do czasu jeszcze prawdziwego człowieka przez duże "C" można spotkać... Odpowiedz Link Zgłoś
mohery_sterowane_radyjem ----------Jurek Marek uciekaj do dziadka Pinocheta 16.04.07, 15:56 Jurek Marek uciekaj do dziadka Pinocheta, mozesz mu pampersy zmieniac - bedzie z ciebie jakis pozytek Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: ----------Jurek Marek uciekaj do dziadka Pino 16.04.07, 17:20 NIe bedzie - PInochet już pampersów nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: jakoś mi to "nia do konca" wisi, to Twoje ode 16.04.07, 12:24 co do reszty masz rację - niewielu znajdzie się takich, którzy zachowają się jak Jurek. Może to i jakaś odmiana honoru - dla odróżnienia nazwijmy ją "chonorem"... Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: jakoś mi to "nia do konca" wisi, to Twoje ode 16.04.07, 12:16 Zgoda że odejście z tego układu powinno byc zrobione przez MJ na samym początku zawiązania koalicji z przestępcami i oszołomami. Nie każdy potrafi podjąć taką decyzję jak nie ma odpowiedniego impulsu i teraz ten impuls zaistniał. Nie jest MJ bohaterem mojej bajki ale muszę docenić jego odwagę i konsekwencje. Nie każdy polityk potrafi to zrobić. W PiSS pewnie jest takich niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: jakoś mi to "nia do konca" wisi, to Twoje ode 16.04.07, 12:20 Ale MJ nie odszedł, bo nie odpowiada mu koalicja z baranami, tylko dlatego, że nie było po jemu (mówiąc językiem współkoalicjanta). Gdyby PiS głosował w całości "za", siedziałby na foteliku dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Jurek, uciekaj do Torunia 16.04.07, 11:55 Popierał Pinocheta, popierał kacze przekręty, popierał gwałcicieli z Samoobrony w rządzie. Więc teraz powinien czuć respekt przed tymi, którzy mu mówią "sumienie, to sobie zostaw w konfesjonale". Bo oni przynajmniej to mówią otwarcie: świnie, ale szczere świnie. A Jurek jest świnią nieszczerą, typem pseudokatolika, który najbardziej szkodzi religii katolickiej, gdyż jest odrażającym przykładem łże-katolika. A problemy prawne wokół aborcji jak najbardziej są, tylko akurat nie te, którymi Jurek się zajmował: www.skubi.net/tysiac.html Co zrobić z Jackiem i Plackiem: www.skubi.net/macierewicz.html Odpowiedz Link Zgłoś
ai14ra Re: Jurek, uciekaj do Torunia 16.04.07, 13:06 > Popierał Pinocheta, popierał kacze przekręty, popierał gwałcicieli z Samoobrony Moim zdaniem, ten Pinochet tutaj jest kluczowy. Dla Marka Jurka facet, który ma na sumieniu ładne kilka tysięcy ludzi (w tym kobiety), tortury, prześladowania, etc: pl.wikipedia.org/wiki/Raport_Valecha jest w porządku. Aborcja w przypadku gwałtu albo zagrożenia życia matki to "cywilizacja śmierci". To jest Pierwszy Obłudnik IV RP, nie żaden katolik. Żeby było ciekawiej, Jan Paweł II krytykował to co reżim Pinocheta wyprawiał. Marek Jurek pochwalał...tacy właśnie ludzie walczą o "ochronę życia poczętego", a tak naprawdę, głosy zwolenników wiadomego Radia, i poparcie Ojca Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg a co będzie z nami zwykłymi wolakami? 16.04.07, 11:23 może w fundamentalistach jest nadzieja na rozwalenie Układu? Roman i Andrzej już nawet nie straszą wyjściem z Koalicji bo przecież wszyscy wiedzą o kredytach i kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: a co będzie z nami zwykłymi wolakami? 16.04.07, 12:04 wydaje mi sie, ze przy obecnej sytuacji politycznej nie ma idealnego wyjscia... a wyborow pewnie nie bedzie... a gdyby jakims cudem do nich doszlo to PO jest skazana na SLD i od nowa polska ludowa... i nalezy pamietac, ze duzo ciezej bedzie wprowadzac ustawy w zycie bo jeszcze jest drugi kaczynski, ktory moze takowe veto postawic za kazdym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Re: a co będzie z nami zwykłymi wolakami? 16.04.07, 12:22 > a gdyby jakims cudem do nich doszlo to PO jest > skazana na SLD i od nowa polska ludowa... tu bym nie przesadzał i nie dał sobie wmówić kaczej propagandy. O ile nie mam złudzeń co do małego krętacza, Millera i innych towarzyszy, to zapewne SLD byłoby przystawką a kilku dobrych ministrów są w stanie zapewnić - zwłaszcza by się wykazać. W wioskach ciągle słychać że najlepszym ministrem rolnictwa był Olejniczak. Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: a co będzie z nami zwykłymi wolakami? 16.04.07, 12:26 ale zrozum czlowieku, ze olejniczak to nie jest cale sld. swoja droga to gdy taka koalicja sie zawiaze, to beda robic takie numery jak teraz lpr pis'owi... to jest w naturze komuszkow. zapewne dojdzie do podzialow w PO i do jej rozpadu. nie chce mi sie wierzyc aby rokita siedzial przy jednym stole ze betonowym komuchem szmajdzinskim... to bylby faktycznie koniec PO... i juz by sie nie uwolnili od demagogii kaczynskich typu: "wraca stare"... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polsk 16.04.07, 11:24 Rozpad czy podział PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polski. Mógłby oznaczać ni mniej ni więcej jak oddanie tego dumnego kraju na pastwę nędznych szumowin z niezdekomunizowanego SLDowskiego bagna wspomaganych przez zaciąg wiedzonych na drogę politycznej zguby i zatracenia w imię realizacji personalnych ambicji p. Tuska, posłów z Platformy. Co by to konkretnie oznaczało, aż strach myśleć : - unicestwienie programu IV RP i owrot do wszystkich patologoii III RP, - rezygnacja z suwerennej polityki zagranicznej, przyjęcie eurokonstytucji i pełna zgoda na rolę pariasa w UE, - przyjęcie euro, utrata suwerenności monetarnej, - powrót do antypolskiej i antynarodowej ideologii "michnikowszczyzny", - bezkarne propagowanie różnych dewiacji powxzechnych w UE a szczęśliwie wciąż jeszcze tępionych w Polsce. - itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Rozpad PISokomuny.. to najlepsza rzecz dla Polski 16.04.07, 11:26 Kaczyńscy, na Białoruś!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polsk 16.04.07, 11:27 Odpowiem cytatem z J. Kaczynskiego : "Ci ktorzy witali sie z wladza, czyli z gaska, srogo sie zawioda". Zapamietaj to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Władzy raz zdobytej... 16.04.07, 11:30 Odpowiem cytatem: "Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy" i jeszcze jeden: Możemy podjąć taką decyzję, żeby władzy nie stracić." junkier napisał: > Odpowiem cytatem z J. Kaczynskiego : "Ci ktorzy witali sie z wladza, czyli z > gaska, srogo sie zawioda". Zapamietaj to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polsk 16.04.07, 11:32 Co innego wybory a co innego "scenariusz wegierski", ktory probowaly nakrecac najbardziej zhanbione serwilizmem i zdrada "polskie" tytuly prasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
o_n_a_10 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:03 Tragedia? Chętnie ją zobaczę... Po ostatniej minęło 1,5 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Rozpad Polski byłby tragedią dla PiS 16.04.07, 12:39 Bo gdzieżby sobie wtedy porządzili - ostatni takiskansen to Białoruś i Krea Płn., ale tam naszych ultrakatolików raczej nie zostawią na wolności :(( Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:32 Wiemy junkier że oni się przykleili do stołków. Ale ja ci zacytuje najsłynniejsze zdanie brata: Spieprzaj dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:36 Rozumowanie typu 'stolek' dowodzi nieslychanego prymitywizmu. Wolta Jurka nie jest zwiazana z 'intrygami grup interesu', jak np. zenujace tarcia w SLD w poprzedniej kadencji bo Miller z Kwachem sie klocili komu intratne posadki w radach nadzorczych przypadna, ale tylko i wylacznie Z KWESTIAMI NATORY MORALNEJ. Nie wiem jedynie czy przecietny komunista pozbawiony z definicji jakichkolwiek odczuc wyzszych bedzie w stanie to pojac. Warto to podkreslic, PiS to ideowcy i to rozni ich od byle chlystow z komuny czy z obozu lze-liberalnego gdzie geba pelna frazesow a chodzi tylko o interesiki. Oleksy doklanie ich okreslil: "Oni maja Polsce w d...". Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:38 > KWESTIAMI NATORY MORALNEJ. a co miales z "MATORY"? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:38 Pis to ideowcy ? no no ale widac nie słuchasz tego co mowi jurek i ci co za nim wyszli z obr! PIS to kacza dyktatura skoro 3 osoba w panstwie nie jest wysłuchiwana to nie idea ,ale faszyzm i chory pęd do władzy Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:46 Ach ten idealizm, Ten ideowy Lepper, Łyżwiński, maksymiuk, Gosiewski. Toż idea bije z lic... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:50 Jakos za eurosrebrniki Polski nie sprzedali. W odroznieniu od roznych "negocjatorow" czy "ambasadorow" ktorzy niby reprezentowali Polske, zeby potem przeskoczyc na cieple posadki w UE. Na czyja rzecz wiec grali? Przypominam: "Nie może być tak, że nowo powołany ambasador przy UE od razu próbuje załatwić sobie posadę na przyszłość za kilkanaście tysięcy euro miesięcznie - powiedział premier Jarosław Kaczyński. I dodał, że nowy ambasador Polski przy Unii Europejskiej "musi na jej forum reprezentować polskie interesy". 03.11.2006 Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Premier bredzi... 16.04.07, 12:01 ...nie od dziś to wiadomo. Powoływanie się na wypowiedzi tego dementa jeszcze bardziej obniża poziom twoich i bez tego żenujących postów. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Sam bredzisz, pojecia nie masz o niczym i smiesz 16.04.07, 12:06 Sam bredzisz, pojecia nie masz o niczym i smiesz pouczac innych, baranie? Pojecie 'konflikt interesow' cos mowi twojej malej lepetynie? Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Dlaczego zawsze plujesz pod wiatr ? 16.04.07, 12:32 Zdebilały kurdupel miota puste oskarżenia na lewo i prawo. Dzień bez oszczerstwa jest dla niego dniem straconym. W tym amoku oddalił się od poglądów i nastrojów polskiego społeczeństwa na całe lata świetlne (co PiS z rozbrajającą szczerością przyznał zmieniając swój reklamowy slogan - już nie są "bliżej ludzi"), ale nadal "popiera" go sforka dyspozycyjnych kundelków. Z tymi reżimowymi szczekaczkami się nie dyskutuje, tylko w zwięzłych słowach punktuje ich szmatławą naturę - co niniejszym czynię w odniesieniu do ciebie, ty ruski junkrze. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dlaczego zawsze plujesz pod wiatr ? 16.04.07, 12:36 Premier powiedzial calkowita prawde. Ciekaw jestem co ty bys powiedzial 'yntelygencie' chetnie szkalujacy innych gdybys dowiedzial sie ze adwokat, ktory reprezentowal cie w sprawie cywilnej, de facto skrycie doradzal drugiej stronie. Ale nie mam watpliwosci, sformatowani czytelnicy wybiorczej i tak znajda wlasna sofistyke, zaklamanie to podstawa... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Dlaczego zawsze plujesz pod wiatr ? 16.04.07, 14:41 Sformatowani słuchacze radia z ryjem zawsze znajdą jakąś sofistykę, jak choćby warstwa deklaratywna i konieczne decyzje taktyczne, że przypomnę pewnego miłośnika silnych, dojrzałych panów. Zakłamanie to podstawa, zwłaszcza dla oderwanych od życia i kipiących nienawiścią nazikatoli, wycierających sobie świńskie ryje etyką miłosierdzia. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego zawsze plujesz pod wiatr ? 16.04.07, 16:46 junkier napisał: > Premier powiedzial calkowita prawde. Ciekaw jestem co ty bys > powiedzial 'yntelygencie' chetnie szkalujacy innych gdybys dowiedzial sie ze > adwokat, ktory reprezentowal cie w sprawie cywilnej, de facto skrycie doradzal > drugiej stronie. Ale nie mam watpliwosci, sformatowani czytelnicy wybiorczej i > tak znajda wlasna sofistyke, zaklamanie to podstawa... Czy tu opisałeś zdradzieckie działania MAciarewicza na rzecz sowieckiego wywiadu ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 16:45 junkier napisał: > Przypominam: > "Nie może być tak, że nowo powołany ambasador przy UE od razu próbuje załatwić > sobie posadę na przyszłość za kilkanaście tysięcy euro miesięcznie - powiedział > > premier Jarosław Kaczyński. I dodał, że nowy ambasador Polski przy Unii > Europejskiej "musi na jej forum reprezentować polskie interesy". > 03.11.2006 CHA CHA CHA Jarosław Kaczyński powiedział CHA CHA CHA. I Junkier mu uwierzył OJEJU NIE Wytrzymam ten debil mu uwierzył. To teraz idz po jedno z tych 3 mln mieszkań bo o nich ten Pan ( pardon, Pani) mówiła. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Proponuję by Oleksy wstąpił do PiS - będzie wśród 16.04.07, 11:51 swoich, prominentnych aparatczyków z PZPR. Widac diagnoza postawiona przez Oleksego jest toższama z ideą IV eRPe junkier napisał: >Oleksy doklanie ich okreslil: "Oni maja Polsce w d...". Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Proponuję by Oleksy wstąpił do PiS - będzie w 16.04.07, 11:53 > Widac diagnoza postawiona przez Oleksego jest toższama z ideą IV eRPe Diagnoza nie 'jest tozsama' co teorie o patologiach III RP potwierdza... Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Tak czy inaczej 16.04.07, 11:56 powolywanie sią na pijanego i bełkocącego komucha i posługiwanie się jego cytatami przez zwolenników tzw IV RP jest rechotem historii. Oleksy sprzymierzeńcem 4RP, Gudzowaty również... Może niedługo tow Gierek zostanie zrehabilitowany? junkier napisał: > > Widac diagnoza postawiona przez Oleksego jest toższama z ideą IV eRPe > > > Diagnoza nie 'jest tozsama' co teorie o patologiach III RP potwierdza... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polsk 16.04.07, 11:59 Ooooo, belkoczacy, pijany, cos takiego, skad ta przemozna chec zdyskredytowania przekazu Oleksego? Oleksy sam podczas tej rozmowy powiedzial 'ja jestem patriota' w odroznieniu od ludzi, o ktorych powiedzial ze maja Polske w d... No ale jak sie przesledzi zyciorysy i rodowody takich "preziow" to nic dziwnego ze ich lacznosc z polskoscia byla praktycznie zadna. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Oleksy patriotą.. LOL... 16.04.07, 12:20 właśnie o tym piszę. Oleksy powoli staje męczennikiem PiSu, co widać na tym forum. On, patriota, właśnie zdemaskował układ, moze Prezes Kaczyński wybaczy mu, jak wybaczył koledze Jasińskiemu. IV RP = PRL. junkier napisał: > Ooooo, belkoczacy, pijany, cos takiego, skad ta przemozna chec zdyskredytowania > > przekazu Oleksego? Oleksy sam podczas tej rozmowy powiedzial 'ja jestem > patriota' w odroznieniu od ludzi, o ktorych powiedzial ze maja Polske w d... No > > ale jak sie przesledzi zyciorysy i rodowody takich "preziow" to nic dziwnego ze > > ich lacznosc z polskoscia byla praktycznie zadna. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Oleksy patriotą.. 16.04.07, 12:25 Jak widac Oleksemu slowo patriotyzm nie jest obce. Za to wychowanym na gadzinowkach w rodzaju lze-liberalnej prasy slowo to wydaje sie mocno podejrzane, wesza w nim 'ksenofobie' albo 'szowinizm' vel 'nacjonalizm', lewicowi klamcy uwielbiaja takie etykietki. Nic wiec dziwnego ze 'Nowa Lewica' (ale stara komusza mentalnosc) tak patriote Oleksego objezdzala. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa turlam się ze smiechu i nie mogę 16.04.07, 12:28 tylko potwierdzasz ogolnie znaną teorię że droga kariery ze struktur PZPR i SLD do PiS (lub koalicji z PiS) jest bardzo krótka: Andrzej Lepper, wicepremier rządu RP - wieloletni członek i działacz PZPR. Skazany ponadto prawomocnymi wyrokami za przestępstwa pospolite! Andrzej Kryże, wiceminister sprawiedliwości - był członkiem PZPR do jej końca (1990 r.). Skazywał w stanie wojennym. Skazał między innymi Bronisława Komorowskiego z PO za udział w demonstracjach antykomunistycznych. W tym czasie nasz strugany `bohater opozycji' Premier Jarosław Kaczyński spokojnie pracował sobie w Ośrodku Badań Społecznych Region Mazowsze. Zbigniew Wasserman - Minister koordynator ds. służb specjalnych, PRL-owski prokurator od lat 70-tych. W PRL `szuja' i `prokurator' znaczyły to samo. Wojciech Jasiński, minister skarbu - członek PZPR w latach 1976 - 1981, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płockim Urzędzie Miasta, przybudówki SB, co ciekawe, w czasie debaty sejmowej, indagowany na okoliczność przynależności do PZPR Jasiński nie przyznał się do tego, a w jego życiorysie zaprezentowanym posłom nie było na ten temat ani słowa. Andrzej Aumiller, powołany 03.11.2006 na stanowisko ministra budownictwa - zasłużony komunista, wieloletni członek PZPR, a następnie i Unii Pracy. Anna Kalata od 06.05.2005 minister Pracy i Polityki Społecznej. Członek PZPR jak i SLD. Marek Grabowski - wiceminister zdrowia (członek PZPR i SLD) dzięki rekomendacji SLD był zastępcą głównego inspektora sanitarnego w rządach Leszka Millera i Marka Belki. Premier powołał go na stanowisko wbrew wcześniejszym zapowiedziom polityków PiS, że w rządzie nie będzie osób rekomendowanych na publiczne funkcje przez SLD Ewa Sowińska od 07.04.2006 Rzecznik Praw Dziecka z ramienia LPR. W latach 1977- 1980 należała do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Dzisiaj już nawrócona w `najlepszym rządzie od 17 lat' odpowiada za prawa dzieci. Krzysztof Zaręba, wiceminister środowiska, były członek PZPR, a w rządzie Leszka Millera główny inspektor ochrony danych osobowych. Premier powołał go na stanowisko wbrew wcześniejszym zapowiedziom polityków PiS, że w rządzie nie będzie osób rekomendowanych na publiczne funkcje przez SLD Maciej Łopiński, rzecznik prezydenta RP - w okresie 1975 - grudzień 1981 należał do PZPR i pracował na nomenklaturowym stanowisku sekretarza redakcji gdańskiego tygodnika `Czas', klasycznego pisma partyjnego `po linii i na bazie' (szefostwo z PZPR-owskiej nomenklatury, cenzura, wytyczne z KW itd.). Ryszard Siewierski, zastępca komendanta głównego policji - członek PZPR do końca (1990). Stanisław Kostrzewski, od 25.02.2006 skarbnik PiS - był aktywnym członkiem PZPR do końca jej działalności. Żeby było ciekawiej - od 31.12.2005 jest wiceprezesem Banku Ochrony Środowiska i nie ma tu żadnego konfliktu interesów lub niejasności. Henryk Biegalski, nominowany i odwołany z funkcji szefa Centralnego Zarządu Służby Więziennej, od 1969 r. do końca lat 80. był członkiem PZPR. Od marca 1982 r. należał do Komisji Bezpieczeństwa i Ładu Publicznego KW PZPR w Gdańsku. Bogdan Socha, ekspert Samoobrony, od 05.05.2006 nowy wiceminister pracy - był do samego końca członkiem PZPR. Pracował w Komitecie ds. Młodzieży i Kultury Fizycznej, kierowanym przez Aleksandra Kwaśniewskiego. Był organizatorem kampanii prezydenckiej Kwaśniewskiego - został wtedy szefem słynnego autobusu `Kwach'. Tym autobusem kandydat lewicy objeżdżał Polskę. Po udanej kampanii Socha przez dwa lata pracował w pałacu prezydenckim, gdzie odpowiadał za organizowanie spotkań Kwaśniewskiego. Jerzy Bahr, 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie - w latach 1976 - 1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie (sekretarz ds. prasowych). Do stanu wojennego był członkiem PZPR. Za prezydentury Kwaśniewskiego był po Siwcu (od marca 2005) szefem BBN i członkiem RBN. Krzysztof Czabański, mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. `Sztandaru Młodych' i `Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR. Stanisław Podlewski, szef Samoobrony z Ustki, mianowany 17.07.2006 dyrektorem departamentu rybołówstwa w ministerstwie rolnictwa - należał do PZPR do końca jej istnienia. Marcin Wolski, 21.07.2006 mianowany został dyrektorem I programu PR - od 1975 roku do końca był w PZPR, będąc m.in. sekretarzem POP w PR. Tomasz Gąska, mianowany 25.07.2006 nowym wiceprezesem Radia PiK z nadania PiS - były PZPR-owski aparatczyk, który strzegł linii partii i bronił stanu wojennego. Był członkiem PZPR, sekretarzem Podstawowej Organizacji Partyjnej w tygodniku `Fakty' i zastępcą redaktora naczelnego tej gazety od 1979 roku, przez stan wojenny, aż do upadku komunizmu, odznaczony medalem im. Janka Krasickiego. Używając pseudonimu Tomasz Hellen pisał m.in. peany na temat WRON, a w tekście `Jaka może być partia' nawoływał do odrodzenia w PZPR `ducha leninowskich zasad'. Romuald Poliński, mianowany 07.08.2006 przez premiera wiceministrem pracy z nadania Samoobrony, był przez wiele lat członkiem PZPR, a w rządach SLD doradcą ministrów Kołodki i Belki. Premier powołał go na stanowisko wbrew wcześniejszym zapowiedziom polityków PiS, że w rządzie nie będzie osób rekomendowanych na publiczne funkcje przez SLD Jan Sulmicki, kandydat na prezesa Narodowego Banku Polskiego, zgłoszony 11.12.2006 przez Kaczyńskiego - były aktywista PZPR w SGPiS (obecnie SGH), także w stanie wojennym. 14.12.2006 zrezygnował z kandydowania z "powodów rodzinnych". Zbigniew Graczyk, 09.01.2007 mianowany wiceministrem gospodarki morskiej - przez 20 lat należał do PZPR, będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w Szczecinie. Był również w kierownictwie nomenklaturowej spółki Interster, która była folwarkiem partyjnych dygnitarzy, m. in. Sekuły i Rakowskiego. Maciej Giertych były członek PRON i Rady Konsultacyjnej przy gen Jaruzelskim poparł dekret o wprowadzeniu stanu wojennego i delegalizację Solidarności. Patriotyczny Ruch Odrodzenia Narodowego (PRON) - organizacja polityczna utworzona w okresie stanu wojennego przez PZPR i podporządkowane jej stronnictwa polityczne oraz organizacje katolickie w celu propagandowego wykazania poparcia społeczeństwa dla polityki partii, a w szczególności wprowadzenia stanu wojennego. Ryszard Bender także członek PRON i poseł na Sejm PRL. JANUSZ MAKSYMIUK z Samoobrony, negocjował z PiSem jak mówi J. Kaczyński `najlepszą od 17 lat koalicję rządową' .W PZPR od 1975 do końca. Umieszczony na liście krajowej PZPR w wyborach '89 obok takich tuzów jak Kiszczak, Kania, Florian Siwicki, Rakowski. TW "Roman". Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. zarejestrowany pod nr 46734 dnia 15.07.83 przez Pion VI RUSW Oleśnica. Nr archiwalny 60430/I, nr mikrofilmu 60430/1. Miejsce archiwizacji WEiA del. UOP we Wrocławiu. Data zaprzestania kontaktów 27.09.89. Stanisław Łyżwiński, wiceprzewodniczący Samoobrony. W czasach PRL był członkiem ZSL, w III RP zaangażował się w działalność powiatowej organizacji SLD. Być może było to związane z faktem świadomej i tajnej współpracy ze Służbą Bezpieczeństwa, do której przyznał się w oświadczeniu lustracyjnym. Bolesław Borysiuk wybrany do KRRiT za zgodą Kaczyńskich. Był strażnikiem "jedynie słusznej linii Roberta Kwiatkowskiego", przez lata prezesa TVP z ramienia SLD i jednego z czarnych bohaterów afery Rywina . Do PZPR należał od 1971 r. `Bolek nie jest lubiany, silne poparcie ma tylko wśród byłych aktywistów PZPR i SLD, szczególnie tych z frakcji Millera' junkier napisał: > Jak widac Oleksemu slowo patriotyzm nie jest obce. Za to wychowanym na > gadzinowkach w rodzaju lze-liberalnej prasy slowo to wydaje sie mocno > podejrzane, wesza w nim 'ksenofobie' albo 'szowinizm' vel Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Jakas czesc spoleczenstwa miala epizod partyjny 16.04.07, 12:34 Jakas czesc spoleczenstwa miala epizod partyjny i to nie jest powod, jesli nie dopuscili sie zbrodni, zeby ich wykluczac z budowy IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa no nie mogę, nie rozśmieszaj mnie już 16.04.07, 12:41 Junkier, ja już dawno twierdziłem, ze płynie w tobie czysto bolszewicka krew. Komuchy są do d*, no chyba że wyczuli kierunek zmian, to zmienili orientację, dojrzeli że za stołki mogą poudawać i są teraz cacy. Swoją drogą wspaniele widzieć jak hołota, która kiedys pracowała na rzecz ustroju hołoty, wzosi dziś fundamenty "lepszej" RP junkier napisał: > Jakas czesc spoleczenstwa miala epizod partyjny i to nie jest powod, jesli nie > dopuscili sie zbrodni, zeby ich wykluczac z budowy IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: no nie mogę, nie rozśmieszaj mnie już 16.04.07, 13:12 czyli co, dla 2 mln czlonkow PZPR kula w leb, to chcesz powiedziec? Czy moze tylko odebranie praw publ. na zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa broń boże 16.04.07, 13:18 broń boże, tylko nie odbieranie praw publicznych na zawsze, toż to kuźnia kadr dla PiS:) junkier napisał: > czyli co, dla 2 mln czlonkow PZPR kula w leb, to chcesz powiedziec? Czy moze > tylko odebranie praw publ. na zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: no nie mogę, nie rozśmieszaj mnie już 16.04.07, 13:31 junkier napisał: > czyli co, dla 2 mln czlonkow PZPR kula w leb, to chcesz powiedziec? Czy moze > tylko odebranie praw publ. na zawsze? Odbierzcie im prawa publiczne junkier, dlaczego to jewszcze nie jest zrobione ??? Czyzby dlatego, ze wtedy Prawo i Sprawiedliwosc straciloby jakies 80% swoich czlonkow i parlamentarzystow ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jakas czesc spoleczenstwa miala epizod partyj 16.04.07, 16:51 junkier napisał: > Jakas czesc spoleczenstwa miala epizod partyjny i to nie jest powod, jesli nie > dopuscili sie zbrodni, zeby ich wykluczac z budowy IV RP. NO Właśnie, taki epizod miał Kwaśniewski, Miller i Oleksy. Trzeba ich przyjąć do PISu żeby mogli służyć swoją wiedzą Narodowi Polskiemu i budowie IV ( o ile sie nie mylę) RP. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Oleksy patriotą.. 16.04.07, 13:04 junkier napisał: > Jak widac Oleksemu slowo patriotyzm nie jest obce. Za to wychowanym na > gadzinowkach w rodzaju lze-liberalnej prasy slowo to wydaje sie mocno > podejrzane, wesza w nim 'ksenofobie' albo 'szowinizm' vel 'nacjonalizm', > lewicowi klamcy uwielbiaja takie etykietki. Nic wiec dziwnego ze 'Nowa Lewica' > (ale stara komusza mentalnosc) tak patriote Oleksego objezdzala. Zadnemu z was PiSdolnietych w lebek slowo partiota nie jest obce, szkoda tylko, ze z "partioty" zrobiliscie wyswiechtane scierwo smieciu ;)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Oleksy patriotą.. 16.04.07, 16:39 junkier napisał: > Jak widac Oleksemu slowo patriotyzm nie jest obce. Za to wychowanym na > gadzinowkach w rodzaju lze-liberalnej prasy slowo to wydaje sie mocno > podejrzane, wesza w nim 'ksenofobie' albo 'szowinizm' vel 'nacjonalizm', > lewicowi klamcy uwielbiaja takie etykietki. Nic wiec dziwnego ze 'Nowa Lewica' > (ale stara komusza mentalnosc) tak patriote Oleksego objezdzala. Kurna Koleś skąd ty bierzesz te wszystkie okreslenia lewicowi kłamcy, komusza mentalność itd... Czytujesz stare roczniki Trybuny Ludu czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Oleksy patriotą.. 16.04.07, 16:44 No przecież nie GW, stąd co najwyżej mógłby się nauczyć kończyć zdania trybu oznajmującego pytajnikiem :P --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:02 junkier napisał: > Ooooo, belkoczacy, pijany, cos takiego, skad ta przemozna chec zdyskredytowania > > przekazu Oleksego? Oleksy sam podczas tej rozmowy powiedzial 'ja jestem > patriota' w odroznieniu od ludzi, o ktorych powiedzial ze maja Polske w d... No > > ale jak sie przesledzi zyciorysy i rodowody takich "preziow" to nic dziwnego ze > > ich lacznosc z polskoscia byla praktycznie zadna. Tow. gen. Jaruzelski tez o sobie powiedzial, ze jest patriota, czy to dlatego prezydent l.kaczynski wreczyl mu order ...??????? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:08 nikt nie przeniknie myśli kłębiących się w głowie PiSwyznawców. idę o zakład, że za pół roku junkier będzie gloryfikował Jaruzela. Wystarczy tylko by tow. Jaruzelski powiedział że Michnika nie lubi a Kwaśniewski jest be > Tow. gen. Jaruzelski tez o sobie powiedzial, ze jest patriota, czy to dlatego > prezydent l.kaczynski wreczyl mu order ...??????? > > :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:13 Jaruzelski byl patriota, w pelni to potwierdzam. Tyle ze patriota sowieckim. Nie polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:28 junkier napisał: > Jaruzelski byl patriota, w pelni to potwierdzam. > Tyle ze patriota sowieckim. Nie polskim. Jezeli prawda jest co PiSdzisz, to dlaczego zdrajca i agent moskiewski jaruzelski cieszy sie jeszcze wolnoscia i honorami IV RP junkier ??? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:30 Bo pewien kretacz okreslil go jako czlowieka honoru i co niektorzy chyba jeszcze wciaz w to wierza. Inna mozliwosc to milosierdzie dla starego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:33 junkier napisał: > Bo pewien kretacz okreslil go jako czlowieka honoru i co niektorzy chyba > jeszcze wciaz w to wierza. Inna mozliwosc to milosierdzie dla starego czlowieka Rozumiem, ze kretaczem o ktorym PiSdzisz glabie, jest prezydent l.kaczynski...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:57 Ja mówiłem przecie o przyklejeniu stołka do kupra pewnych blizniaczych polityków, a nie o nawiedzonym Jurku. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:00 Marsz Jurek nie jest 'nawiedzony', to czlowiek glebokiej wiary nie idacy na przesadne kompromisy. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:15 Czy człowiek o głebokiej wierze i nie idacy na przesadne(chyba na żadne) kompromisy to nie fanatyk? A co z kuprami i stołkami? Jakoś nie komentujesz. Czyżbys nie nadążał? Pomocników za mało? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:07 junkier napisał: > Marsz Jurek nie jest 'nawiedzony', to czlowiek glebokiej wiary nie idacy na > przesadne kompromisy. Czlowiek glebokiej wiary w mord tysiecy niewinnych kobiet i dzieci, bo tym jest marek jurek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:01 Wolta Jurka nie jest zwiazana z 'intrygami grup interesu', jak np. zenujace > tarcia w SLD w poprzedniej kadencji bo Miller z Kwachem sie klocili komu > intratne posadki w radach nadzorczych przypadna, ale tylko i wylacznie Z > KWESTIAMI NATORY MORALNEJ. Junkier, to kto z tych dwóch wg ciebie w tym sporze ma "NATORĘ MORALĄ"? A kto przeciwnie? Czy to Marek, czy Jarek, jest lże-liberałem z gębą pełną frazesów? Obaj nie mogą mieć racji w tak ostrym MORALNYM sporze, jeden musi być NIEMORALNY. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:15 Obaj w jakims sensie mieli racje chociaz w tym konkretnym przypadku racje dlugofalowa mial Marsz. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:38 > Obaj w jakims sensie mieli racje chociaz w tym konkretnym przypadku racje > dlugofalowa mial Marsz. Jurek Co za perełka logiki ;)))) Nowy podział racji moralnych na krótko- i długofalowe ;))) A co z racjami moralnymi typu UKF ;))) Nie masz się co wykręcać, skoro rację miał Jurek, to Kaczyński jej nie miał. Albo się jest za, albo przeciw. Z nami albo przeciw nam. Białe jest czarne, a czarne jest białe, nikt nam nie wmówi, że jest inaczej. Junkier, za dużo czytasz to przeżarte lewicową zgnilizną forum, jad łżeliberalnych poglądów zatruwa cię przez osmozę. Jakieś antypatriotyczne pomysły typu: dialog, porozumienie, kompromis, szacunek dla cudzych poglądów podstępnie przenikają ci do mózgu. Pogląd, że przeciwnik też może mieć jakieś racje, to wymysł zgniłych lże-elit liberalnych wykształciuchów, komuchow, feministek, kosmopolitow i innego elementu antyprawicowo-antypatriotycznego. Albo się jest przeciwko mordowaniu nienarodzonych dzieci, jak Jurek, albo się te haniebne mordy de facto popiera, jak Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jeżeli zdobycie władzy to idea to masz rację. 16.04.07, 13:17 Robia wszystko by jej nie oddać a zarazem wiele by sie kompromitować. Nie porównuj Jurka z Millerem czy Kwachem bo to nie ta liga i nie oceniaj kto ma jaki standard moralny bo sobie sam kuku zrobisz. Komunistów to u nas raczej nie ma, sa ludzie związani z partią która budowała socjalizm, to była ich młodość i tego im nie zabierzesz, zyli fajnie czasem wesoło, co dziwne popiera ich także w tych przekonaniach część elektoratu i PIS iLPR o Samoobronie nie wspominając. skończ juz z tym łże słownictwem i zachowuj sie jak facet na poziomie. Jest robota do zrobienia, odpowiedzialne sa zarówno PO jak i PIS, tworzy sie nowy układ który PIS nieswiadomie tworzy. Nie mów jak zgorzkniały aparatczyk ze inni to mają w d... tylko my myslimy o państwie, bo to nieprawda i doskonale o tym wiesz. Zwracałem ci uwage wielokrotnie ze i zycie i polityka ma swoje prawa i reguły, kto je lekceważy dostaje kopa, na razie ostrzegawczo. Powiedz swoim idolom wyraźnie, czas się wziąc do roboty a nie lecieć w patataja, to nie piaskownica Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 16:42 Warto to podkreslic, PiS to ideowcy i to rozni ich od byle chlystow z komuny > czy z obozu lze-liberalnego gdzie geba pelna frazesow a chodzi tylko o > interesiki. Oleksy doklanie ich okreslil: "Oni maja Polsce w d...". Ależ nie nie i jeszcze raz nie. Rządu Pana Jarosława Kaczyńskiego bęndziem bronić siłom i godnościom osobistom. Tak jak broniliście Wielgusa no nie Junkier ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Rozpad PiS-u to poczatek nowego zycia, głównie 16.04.07, 17:24 dla PIS-u, z tego szamba inaczej wyjść sie nie da a jest tam część ludzi rozsądnych i rozumnych. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Junkier rozpad twojego mozgu i PiSu rozpoczety 16.04.07, 16:46 junkier napisał: > Rozumowanie typu 'stolek' dowodzi nieslychanego prymitywizmu. > > Wolta Jurka nie jest zwiazana z 'intrygami grup interesu', jak np. zenujace > tarcia w SLD w poprzedniej kadencji bo Miller z Kwachem sie klocili komu > intratne posadki w radach nadzorczych przypadna, ale tylko i wylacznie Z > KWESTIAMI NATORY MORALNEJ. Nie wiem jedynie czy przecietny komunista pozbawiony > > z definicji jakichkolwiek odczuc wyzszych bedzie w stanie to pojac. > > Warto to podkreslic, PiS to ideowcy i to rozni ich od byle chlystow z komuny > czy z obozu lze-liberalnego gdzie geba pelna frazesow a chodzi tylko o > interesiki. Oleksy doklanie ich okreslil: "Oni maja Polsce w d...". ========================================================================== IDIOTO--Czerwoni Kmerowie to tez byli idealisci ,a kim byli komunisci. Nie mylic z dyktaturami socjalistycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Junkier ostanie się sierotą, nie słuchał starszych 16.04.07, 17:22 to teraz łeb do kibla i szlus, tylko uwazaj zebys deska nie oberwał, ale czy by mu to zaszkodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 junkier.. Kaczynski to zadeklarowny bolszewik ! 16.04.07, 11:35 ty i reszta waszej bandy, tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:42 Ale się postkomuna ucieszy z odejścia Jurka. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:42 norton2005 napisała: > Ale się postkomuna ucieszy z odejścia Jurka. Dziwisz sie ? Przeciez postkomuna opanowala panstwo polskie tworzac IV RP, stolki musza byc w rotacji, zeby kadzemu sie ochlap trafil :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:36 Junkier wytlumacz mi jedna rzecz, jak to jest z tym waszym zaPiSdaczonym sumieniem, marek jurek ktory oddawal honory mordercy tysiecy niewinnych kobiet i dzieci, nagle poczul sie katolikiem i w obronie zygoty niszczy partie ktora ponownie przyssala go do zloba, nie uwazasz,ze jurek widzac nadchodzacy koniec PiS podobnie jak niegdys Borowski z SLD ratuje sie ucieczka z tonacego statku? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:38 M. Jurek oddal hold czlowiekowi ktory uratowal setki tysiecy Chilijczykow przed smiercia albo tulaczka, dojmujacym ubostwem i hanba, jaka zawsze koncza sie socjalistyczno-komunistyczne dyktatury. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:39 Napewno szczegulnie kiedy w demokratycznej europie pinochet uzany byl za zwyklego morderce!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:17 "Demokratyczna europa" mordujaca nienarodzone dzieci i starcow za to holubiaca mordercow, ktorych nie tylko na KS ale nawet na bezwzgledne dozywocie karac nie mozna, nie jest dla mnie, daruj, zadnym, ale to zanym autorytetem. Dobrze ze PiS skonczyl raz na zawsze z geremkowa tradycja 'na kolanach przed Europa'. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:39 junkier napisał: > "Demokratyczna europa" mordujaca nienarodzone dzieci i starcow za to holubiaca > mordercow, ktorych nie tylko na KS ale nawet na bezwzgledne dozywocie karac nie > > mozna, nie jest dla mnie, daruj, zadnym, ale to zanym autorytetem. > > Dobrze ze PiS skonczyl raz na zawsze z geremkowa tradycja 'na kolanach przed > Europa'. No jasne junkier, przeciez lepiej jest plaszczyc sie na kolanach przed Bushem za fotke niz miec normalne, zdrowe stosunki z Europejczykami jakimi zreszta jestesmy, a ty myslales glupcze, ze Polacy to Amerykanie ??? Co do mordowania dzieci juz narodzonych przez honorowego guru PiS pinocheta, to jak to sie ma do ochrony zygoty glupcze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 17:38 Śmierć opozycjonistów w Chile z rąk reżimu Pinocheta była naturalną, więc w zachownaiu Jurka Marka nie ma sprzeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:41 junkier napisał: > M. Jurek oddal hold czlowiekowi ktory uratowal setki tysiecy Chilijczykow przed > > smiercia albo tulaczka, dojmujacym ubostwem i hanba, jaka zawsze koncza sie > socjalistyczno-komunistyczne dyktatury. Marek Jurek oddal hold mordercy tysiecy niewinnych kobiet i dzieci, idac twoim tokiem myslenia, rownie dobrze mozna powiedziec, ze Hitler uratowal miliony zyc przed zalewem zydostwa i polactwa a Stalin przed zalewem kapitalizmu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:18 To ty a nie Jurek jestes nawiedzony. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:35 junkier napisał: > To ty a nie Jurek jestes nawiedzony. Dlaczego junkier? Ja nie skladalem holdu mordercy tysiecy niewinnych kobiet i dzieci, lecz marek jurek oraz ty kmiocie :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Junkier do lekarza 16.04.07, 11:27 Mój ś.p. Ojciec mawiał, że jak Pan Bóg chce kogoś pokarać to mu rozum odbiera. Junkier coś Ty takiego zrobił, że aż takie doświadczenie Cię spotkało? Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg przecie junkier podkręca poczytność forum 16.04.07, 11:28 i trzeba przyznać że mu się to udaje Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polsk 16.04.07, 11:31 Nie jestem ohbjety ustawa antylustracyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:35 A co? Młodyś czy "szpieg zagraniczny"? Może i objęty nie jesteś, ale przecie opublikują wszystkie teczki w necie. Twoją poszukam z przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Na junkiera nic nie ma 16.04.07, 17:39 NO, to ma kompetencje odpowiednie do objęcia z ramienia PiS fotela premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
euromason gdybys byl czysty.. 16.04.07, 11:36 to pokazalbys dla przyjemnosci i nie pod ustawowym przymusem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rozpad PISokomuny.. to najlepsza rzecz dla Polski 16.04.07, 11:37 Nie ma mnie na liscie wildsteina, nie mam zadnej teczki, proponuje zakonczyc watki personalne. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rozpad PISokomuny.. to najlepsza rzecz dla Po 16.04.07, 11:39 widac jestes z tych ubekow, co dalej sa aktywni i Macierewicz ich chroni. To nawet tlumaczy Twoja zarliwa nadgorliwosc... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:40 Zwykly chamus jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:42 bo zastosowalem sposob rozumowania Kaczorow? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:44 bo pomawiasz i szkalujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:45 no wlasnie, zupelnie jak Kaczorki :). Ciekawe, ze tylko w stosunku do Twojej osoby Ci to przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo "Kto nie ma nic na sumieniu..." 16.04.07, 12:05 "...ten nie musi się obawiać" Ciekawe, co junkier ma na sumieniu ? Ja obstawiam współpracę z KGB/FSB... Tak zajadle popiera politykę skłócania Polski z Europą - aż trudno uwierzyć, że robi to li tylko z głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Sam kapowales skoro a priori oskarzasz o to innych 16.04.07, 12:18 Sam kapowales skoro a priori oskarzasz o to innych i uwazasz za normalke. To po poerwsze. A po drugie to ja nie propaguje zadnego 'sklocania Polski z Europa' tylko oparcia stosunkow z innymi krajami na rownoprawnych zasadach oraz zakonczenie integracji europejskiej na obecnym poziomie, bez zadnego federo- superpanstwa. UE jako strefa wolnego handlu - to jest cel. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Sam kapowales skoro a priori oskarzasz o to i 16.04.07, 12:53 uwazaj, dwa kaczorki tez lubia oskarzac a'priori, a lojalka ponoc byla sfalszowana... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo A co tam z lojalką Jarka ? Nadal "sfałszowana" ? 16.04.07, 12:55 Czyż to nie zabawne, że treść "ustaleń" operacyjnych zmienia się w zależności od tego, kto ustalającym wydaje polecenia ? Dlaczego nie chcesz się zlustrować ? Wszak wg standardów IV RP jest to przywilej, o który zabiegać powinni wszyscy aspirujący do miejsc przy korycie władzy. Nie wierzę, że nie aspirujesz, w dodatku masz teraz przychylną sobie sitwę w IPN, na pewno coś by tam "znaleźli" dla podkreślenia twych zasług i niezłomności ;))) A że siejesz ruską propagandę, to już inna sprawa. Cele, które tak bałamutnie usiłujesz tutaj gloryfikować są po prostu jawną zdradą stanu - zdradą służącą interesom obcego mocarstwa. Niektórzy jeszcze wierzą, że ty i tobie podobni chcą dobrze, tylko wam się trochę w głowach pomieszało. Ja uważam, że przy tego typu sprawach nie można zgrzeszyć nadmiarem ostrożności. Skoro ktoś mówi i robi jak ruski szpieg - to JEST ruskim szpiegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A co tam z lojalką Jarka ? Nadal "sfałszowana 16.04.07, 13:20 Fajansie nikt tyle nie zrobil co Kaczynscy zeby nas (nie ciebie, ty jako postkomuch tkwisz w tym po uszy) spod jarzma sowieckiej dominacji wyciagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: A co tam z lojalką Jarka ? Nadal "sfałszowana 16.04.07, 13:32 junkier napisał: > Fajansie nikt tyle nie zrobil co Kaczynscy zeby nas (nie ciebie, ty jako > postkomuch tkwisz w tym po uszy) spod jarzma sowieckiej dominacji wyciagnac. Teza godna pierwszego wazeliniarza 4 RP - obśmiałem się jak norka :))))))))) Czyżby Kaczyńscy działali w tak głębokiej konspiracji, że do dzisiaj nic o ich rzekomych zasługach nie wiadomo ? Jest to możliwe. Na przykład, mogli siedzieć w studni i udawać echo... Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: A co tam z lojalką Jarka ? Nadal "sfałszowana 16.04.07, 16:11 Skoro tak dużo robił to, dlaczego nie był internowany? Czyżby JK był tak głęboko zakonspirowany, że cały aparat SB nie zdołał go odnaleźć? A może były inne powody dzięki którym cieszył się wolnością, podczas gdy wszyscy inni (ci dzisiaj źli) siedzieli za kratami? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A co tam z lojalką Jarka ? Nadal "sfałszowana 16.04.07, 16:16 Jako intelektualista nie pchal sie na pierwsza linie. Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: A co tam z lojalką Jarka ? Nadal "sfałszowana 16.04.07, 16:27 To już sam sobie odpowiedziałeś jaki był z niego bohater i bojownik. A co do intelektualisty. Sugerujesz że wojował tj. kierował ruchem solidarnościowym? Przecież gdyby tak było to byłby pierwszy na liście do internowania, a jednak nie był internowany. No to masz odpowiedź na aktywność intelektualną JK w owym czasie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: A co tam z lojalką Jarka ? Nadal "sfałszowana 16.04.07, 17:25 jako osobnik zdecydowanie bardziej dbający o swoją dupę niż polską rację stanu. zabawne, że gdy już nic mu nie grozi etc, dalej robi tak samo. fajfusie. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: A co tam z lojalką Jarka ? Nadal "sfałszowana 16.04.07, 17:24 Od 17 lat nikt nie podkładał się Rosjanom tak artystycznie jak kaczki. "Po owocach ich poznacie". Biorąc pod uwagę owoce, należałoby kaczuszki, tudzież ojdyra, uznać za rosyjskich agentów i to aktywnych. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 17:20 Skoro już używasz kwakania, chociaż ręce potem umyj ;-P --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
euromason jesli cie nie ma na liscie wildsteina to jestes... 16.04.07, 11:39 w polsce nikim. ludzie sami sie dopisuja, zeby o nich mowiono. dlatego nie wierze, ze cie nie ma. ja jestem trzy razy... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:42 Nie wiem kto sie dopisuje a kto nie dopisuje, mnie nie ma, nikt z mojej roodziny kapusiostwem sie nie "wslawil" i mamy pelne prawo domagac sie ujawnienia tych, ktorzy kapowali a teraz zgrywaja za 'poszkodowanych przez IV RP". Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:43 udowodnij, ze Cie nie ma. Jak sie nazywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:51 Co napisal napisalem. Nic ci nie musze udowadniac. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:52 mamy Ci na slowo uwierzyc? Ej, cos krecisz. Odpowiedz Link Zgłoś
euromason junkier nie masz racji 16.04.07, 11:56 a jesli ktos kapowal bo lubil, a potem jakis premier albo prezydent powiedzial do niego na przyklad: 'spieprzaj junkier!' to wtedy bylby to przypadek ktory wykluczas, prawda? nie mowie ze prezydent musialby tak powiedziec, a junkier to cos obrazliwego. tylko pytam czy istnieje teoretycznie taka mozliwosc? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: junkier nie masz racji 16.04.07, 12:01 "Kapowal bo lubil"??? W takim razie powinien byc dwakroc potepiony. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 16:54 junkier napisał: > Nie wiem kto sie dopisuje a kto nie dopisuje, mnie nie ma, nikt z mojej > roodziny kapusiostwem sie nie "wslawil" i mamy pelne prawo domagac sie > ujawnienia tych, ktorzy kapowali a teraz zgrywaja za 'poszkodowanych przez IV > RP". Jak to na mnie donosił do SB jakiś kapuś o pseudonimie Junkier. To nie ty ? A miał podobny sposób formułowania swoich meldunków. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 16:52 junkier napisał: > Nie jestem ohbjety ustawa antylustracyjna. A jest taka ustawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Do junkra 16.04.07, 17:26 junkier napisał: > Nie jestem ohbjety ustawa antylustracyjna. =================================================== To wtakim razie jestes objety ustawa lustracyjna. Pokaz ruski chamie teczke . Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polsk 16.04.07, 11:30 Czytajac to forum nie moge uwierzyc, ze powstalo z inicjatywy gazety, ktora kiedys byla ponoc gazeta solidarnosciowa. Takiej ilosci lewakow, lzeliberalow, komuchow, feministek, kosmopolitow i innego elementu antyprawicowo- antypatriotycznego ze swieca by szukac w spoleczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
euromason zapomniales wspomniec o marynarzach z Kronstadtu 16.04.07, 11:38 nie wybaczymy ci tego nigdy. pamietaj, ze lenin tez tak robil i zle skonczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:43 Mylisz się junkier. Taki jest przekrój społeczeństwa, a przynajmiej tej częsci która posiada stały dostęp do netu. Poczytaj sobie inne fora. Jak weżmiesz pod uwagę spory zaciąg opłacanych forumowiczów przez różne partyjki, to i tak wyjdzie nieciekawie dla pisuarowego ciemnogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 17:38 junkier napisał: > Czytajac to forum nie moge uwierzyc, ze powstalo z inicjatywy gazety, ktora > kiedys byla ponoc gazeta solidarnosciowa. Takiej ilosci lewakow, lzeliberalow, > komuchow, feministek, kosmopolitow i innego elementu antyprawicowo- > antypatriotycznego ze swieca by szukac w spoleczenstwie. ================================================================== Jak ci nie odpowiada to spoleczenstwo to zmien na bialoruskie. Gomulka tez mowil ze on dory i chce dobrze tylko spoloczenstwo jest zle. Niechcacy wylewasz swe ciagoty komunistyczne . Nie chcesz zespolonej Polski z Europa , bo marzy ci sie ruski chamie poloczenie z ruskimi kacapami. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polsk 16.04.07, 11:28 Rozumiem, ze odpornosc na lewicowo-lzeliberalna propagande trzeba 'leczyc' tak jak w sowieckim sojuzie wsadzano do psychuszek tych ktorzy jakos nie wierzyli w bolszewicki raj. Dobre wzorce maja postkomunisci, nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:31 junkier napisał: > Rozumiem, ze odpornosc na lewicowo-lzeliberalna propagande trzeba 'leczyc' tak > jak w sowieckim sojuzie wsadzano do psychuszek tych ktorzy jakos nie wierzyli w > > bolszewicki raj. Dobre wzorce maja postkomunisci, nie ma co... Potwierdzasz tezę o chorobie jaka Cię trawi. Zastanawiam się tylko czy jest to choroba psychiczna, czy zwykły syndrom paranoidalnej nienawiści, która męczy Twoją nadwątloną osobowość? Chyba, że jesteś maniakalnym bolszewickim propagandzistą, który usiadł chwilowo na prawym półdupku - przynajmnej tak się Tobie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:35 junkierze - bolszewizm to twoja ukryta religia. Jestes bolszewikiem z krwi i kosci. Zauwaz jak opluwasz przeciwnikow politycznych probujac ich zdyskredytowac. Zobacz jaka pogarde okazujesz instytucjom i wartosciom demokratycznym. Jestes mentalnym bolszewikiem i jak znam zycie - najchetniej wszystkich nas wyslalbys na Sybir, zeby wprowadzac swoje chore pomysly w zycie spokojnie. W ktorym miejscu w sposobie działania i wprowadzania swoich idei w zycie roznisz sie od prawdziwych komuchow? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:39 A co to demokracja jest jakims bozkiem? Gdzie w Ewangeliach mowa o demokracji? Sprawdza sie to dobrze, nie sprawdza sie moze byc inny, tansz system, dla mnie jest to kwestia drugorzedna, najwazniejsze sa wartosci wywodzace sie z tradycji, dekalogu i prawa naturalnego. Tu mozesz sobie poczytac: www.konserwatyzm.pl A co do pogardy wzgledem komunistow, postkomunistow i ich slugusow to pozwol ze nie bede sie z niej tlumaczyl. Ani tym bardziej przepraszal. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:40 co to jest "prawo naturalne"? Prawo dzungli? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:46 Prawo naturalne jest pojeciem pierwotnym ktorego sie nie definiuje. Prawo dzungli to natomiast chyba tylko Tobia, z niezmiernym szacunkiem, jest znane, zapraszam wobec tego do szybkiego zejscia z drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:49 > Prawo naturalne jest pojeciem pierwotnym ktorego sie nie definiuje lol. A coz ono glosi, ze sie na nie powolujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:52 Prawem naturalnym jest miec zone tudziez meza , a to tylko ci co tego prawa nie szanuja nakazują dorosłym ludziom nie posiadac rodziny , bo wiadomo ze warunkiem zostania ksiedzem jest slubowanie biskupowi celibatu , ale biblia mowi o takich odstepcach od wiary piszac ze zabraniaja im wstepowac w zwiazki małzenskie Odpowiedz Link Zgłoś
o_n_a_10 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:14 To posłuchaj jak w kwestii wiary mówią Twoi ulubieńcy: "Sumienie możesz zostawić w kościele" Szczerze!Nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:18 Zdanie wyciagniete z kontekstu powtarzane z luboscia przez cynikow z lzeliberalnej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
o_n_a_10 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:26 Bez lubości. Nie żywię do żadnych zdań żadnych uczuć... :( Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby ??? 16.04.07, 12:26 junkier wypocił: "Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią ....". nie wiem skąd przyszło ci do głowy to "byłby".... ? rozpad PiS to fakt i czas teraźniejszy. a z tą "niewyobralną tragedią" nie przesadzałbym. nic lepszego od autodestrukcji pisu nie mogło nam sie przydarzyć. może jakieś święto, albo rocznice bedziemy obchodzić 16 kwietnia? piękny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:42 W ewangelich nie mam mowy o demokracji , ale w dziejach apostolskich jest to widoczne szczegulnie w 15 rozdziale, gdzie widac tez ze to nie Piotr ale Jakub jest głową koscioła Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:44 junkier, jak do tej pory żyjemy w państwie świeckim, a swoją ewangelię możesz sobie poczytać do poduszki. junkier napisał: > A co to demokracja jest jakims bozkiem? Gdzie w Ewangeliach mowa o demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:47 junkier napisał: > A co to demokracja jest jakims bozkiem? Gdzie w Ewangeliach mowa o demokracji? > Sprawdza sie to dobrze, nie sprawdza sie moze byc inny, tansz system, dla mnie > jest to kwestia drugorzedna, najwazniejsze sa wartosci wywodzace sie z > tradycji, dekalogu i prawa naturalnego. Tu mozesz sobie poczytac: > www.konserwatyzm.pl No widzisz bolszewiku! - dla ciebie najwazniejsze sa prawdy objawione w Ewangelii, dla komunistow takie byly prawdy objawione w pismach Marksa Engelsa i Lenina. I ty i oni macie klapki na oczach i wszelkimi mozliwymi sposobami bedzecie chcieli zrobic tak zeby wszyscy musieli wyznawac wasze wartosci. Tak jak mowilem jestes mentalnym bolszewikiem:). Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:56 A w co mam wierzyc, w multi-kulti, w "prawa feministek" d zabijania nienarodzonych, w Jedwabne czy w Simona Mola? Gdyby demokracja byla idealnym ustrojem to nie byloby rozbiorow. Powinno dac Ci to troche do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Możesz sobie wierzyć w te twoje zabobony... 16.04.07, 12:14 ...które nie są ani gorsze, ani lepsze niż np Kult Cargo, Santeria czy Latający Potwór Spaghetti. Demokracja (i tylko demokracja) daje ci do tego niezbywalne prawo. Jednak za tym prawem idzie też pewne zobowiązanie. Mówiąc w skrócie: w zamian za wolność dla twojego wyznania, zobowiązujesz się do respektowania reguł demokracji, a w szczególności - do nie narzucania swoich poglądów siłą. Jeżeli nie chcesz uszanować tej umowy, twoje miejsce jest w więzieniu. Przemyśl to sobie, bo nigdzie nie jest powiedziane, że dostaniesz celę z niegrypsującymi. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier A w co mam wierzyc, w multi-kulti, w "prawa femini 16.04.07, 12:20 Wiezieniem mnie straszysz, a wiare katolicka "zabobonami nazywasz". Nie kompromituj sie i nie obrazaj innych skoro sam tak ochoczo lekcji, na dodatek nieproszony, udzielasz. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Lekcji udzielą tobie organa ścigania i wymiaru... 16.04.07, 12:43 ...sprawiedliwości, ja tylko przestrzegam. O ile mi wiadomo, oprócz nawoływania do przemocy na tle światopoglądowym (strzelanie do zwolenników prawa wyboru), masz także na koncie propagowanie faszyzmu - a na to są konkretne paragrafy. Ale to i tak małe miki w porównaniu z próbą obalenia ustroju demokratycznego, co twoje ultrasowskie enuncjacje zdają się zapowiadać. Jeżeli weźmiesz w czymś takim udział - zgnijesz w więzieniu. Proste, więc powinno dotrzeć nawet do takiego zakutego łba. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lekcji udzielą tobie organa ścigania i wymiar 16.04.07, 12:49 Pieprzysz glupoty i imputujesz mi jakies wypowiedzi ktore albos przekrocil albo zle zrozumial albo po prostu slyszysz to co chcesz slyszec, jesli nie rozumiesz przenosni to twoj problem. A Pytanie o skutecznosc demokracji jako ustroju jest otwarte, debaty nt. demokracji prowadza regularnie w miare powazne gazety, np. dzeinnik, i straszac mnei jakimis celami i czyms tam jeszcze osmeiszasz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Lekcji udzielą tobie organa ścigania i wymiar 16.04.07, 12:52 jakim jest demokrtaa jarek kaczynski mowil ostatnio marek jurek twierdzac ze w pis niema debaty sa tylko przemowienia wodza Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lekcji udzielą tobie organa ścigania i wymiar 16.04.07, 12:54 Debata miala byc ale w innym terminie. Zamiast debaty o nieudanym projekcie zmiany konstytucji miala odbyc sie w PiS debata o polityce zagr., i zreszta odbyla sie, co niestety rozsierdzilo marsz. Jurka. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Lekcji udzielą tobie organa ścigania i wymiar 16.04.07, 13:03 junkier napisał: > jesli nie rozumiesz przenosni to twoj problem. Skoro - jak widzę - nie wiesz nawet, czym jest przenośnia, to raczej ty masz problem. W ogóle nie panujesz nad tym co piszesz, a potem się dziwisz, że wszyscy uważają cię za półgłówka. Debaty o skuteczności demokracji prowadzi się po to, by demokrację wzmocnić, a nie - zakwestionować. Jeżeli nie zrozumiesz tej podstawowej sprawy, to możesz bardzo źle skończyć. Demokracja jest cierpliwa i wyrozumiała - ale tylko do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lekcji udzielą tobie organa ścigania i wymiar 16.04.07, 13:06 Nie ma w kodeksie karnym takiego przestepstwa jak 'nieprawomyslne myslenie o demokracji'. Dopoki nie usiluje "przemoca ani sila obalac" ustroju, a nie mam na to najmniejszej ochoty chociazbys nie wiem po raz ktory usilowal mi to wmowic, to prywatnie moge myslec i sadzic co mi sie tylko podoba i badz laskaw nei osmeiszac sie tymi swoimi krypto-grozbami. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Lekcji udzielą tobie organa ścigania i wymiar 16.04.07, 13:17 A coż to za zmiana tonu ? Czyżby moje przestrogi odniosły jednak skutek ??? Winszuję sobie, bo jeden uratowany grzesznik wart jest więcej niż tysiące prawomyślnych (tak jakoś to szło, prawda ?). Warczeć i szczekać możesz sobie do woli, ale broń cię pani bozia (czy w co tam wierzysz) gryźć rękę która cię karmi - cieszę się, że to zrozumiałeś :))) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lekcji udzielą tobie organa ścigania i wymiar 16.04.07, 13:26 Nie przypisuj sobie zaslug, bo ich nie ma. Nigdy nie nawolywalem do zbrojnego czy silowego obalenia ustroju wiec odniosles zaszczytne zwyciestwo w walce z wiatrakami, ale widze bylo potrzebne do podreperowania Twojego Ego a wiec winszuje:) Natomiast caly czas uwazam ze calkowity opor bedzie potrzebny gdyby mialo dojsc w Polsce do pozaparlamentarnej lub inna droga pozaustrojowej recydywy skompromitowanych sil czerwono-rozowego aliansu okraglostolowego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Junkier- uprawiasz relatywizm moralny...!!!!!! 16.04.07, 11:48 Junkier uprawiasz relatywizm moralny w skrajnym wydaniu. Jeśli tak powołujesz się na wartości ewangeliczne, dekalog, konserwatyzm - to odpowiedz: Co robi Lepper i jego banda przestępców w tym rządzie? Jeśli p. Jurek dzisiaj zrobił się taki moralny i zarzuca pragmatyzm polityczny nad ochroną życia i wartościami aksjologicznymi, to co przez tyle czasu robił wspólnie z p. Lepperem i jego bandą przestępców? Facet puknij się w czoło, z przyzwoitości nie powiem której "główki". Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polsk 16.04.07, 12:05 Lepper ma pewne swego rodzaju "za kolnierzem", zwracam jednak uwage ze jego ekscesy, wowczas jeszcze na czele ruchu zywiolowej kontestacji ludowej na tle pauperyzacji wsi polskiej, ulegly znacznemu zlagodzeniu. Najistotniejsze jest jednak to, ze Samoobrona, ktora powinna zastapic skomproimitowane SLD jako wyraziciel pogladow czesci spoleczenstwa o lewicowo- roszczeniowych pogladach, jest partia polskiej, chociaz dosc swoiscie pojmowanej, racji stanu, podkreslam to, jest przeciw eurofederalizmowi, eurokonstytucji, przyjeciu euro oraz za ochrona zycia. Na marginesie, PiS powinien dostac medal za 'ucywilizowanie' Samoobrony. Tusk straszyl ze gdy do wladzy Samoobrona dojdzie euro do 6 zl dojdzie. I co byly warte te strachy? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:10 posługując sie tą logiką kaczyński i PiS może teraz zabrać za cywilizowanie SLD ;)))))) poprzez dopuszczenie do władzy i stanowisk. unia personalna już jest - w obydwu partiach znajdują sie byli działacze PZPR !! junkier napisał: > Na marginesie, PiS powinien dostac medal za 'ucywilizowanie' Samoobrony. Tusk > straszyl ze gdy do wladzy Samoobrona dojdzie euro do 6 zl dojdzie. I co byly > warte te strachy? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:22 Jest to ani aksjologicznie ani personalne niemozliwe, SLD jest najwiekszym wrogiem PiSu, chociaz niektorzy obsesjonaci usiluja wmowic spoleczenstwu ze PO. Zreszta, jesli PO bedzie w takim tempie kumac sie z komunistami z SLD to kto wie... jak wyrzuca Rokite to puszcza im juz wszelkie hamulce. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Junkier...? 16.04.07, 12:16 Człowieku rozmowa z Tobą to jak z głuchym o muzyce lub ze ślepym kolorach. Dokładnie , jak napisał chilider - PiS będzie teraz cywilizować SLD? Dzisiejsze spotkanie z Kwaśniewskim i Millerem to zapewne początek krucjaty odnowy moralnej w SLD i uzyskanie statusu potencjalnego koalicjanta. Samooborna składa się w większości z byłych SLD-owskich działaczy , więc nie truj głupot. Nie chcę mi się z Toba gadać - bo jesteś zaślepiony nienawiścią i zawiścią , maniakalną obsesją o wszechobecnym układzie , agentach itp. Obrażasz, pomawiasz, opluwasz. Daj sobie spokój - nie ma sensu z Tobą dyskutować - tobie bliższe KPZR iż ktokolwiek inny. Styl wodzowski, styl bolszewicki, styl narodowo- socjalistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:22 > Najistotniejsze jest jednak to, ze Samoobrona, ktora powinna zastapic > skomproimitowane SLD jako wyraziciel pogladow czesci spoleczenstwa o lewicowo- > roszczeniowych pogladach, jest partia polskiej, chociaz dosc swoiscie > pojmowanej, racji stanu,........ > Na marginesie, PiS powinien dostac medal za 'ucywilizowanie' Samoobrony ... Dałeś junkier czadu! No to masz: W "Głosie Wybrzeża" z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on: "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝. I dalej czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów". Rozumiem, że to byli oficerowie polskiej słuzby bezpieczeństwa... No, to wszystko wyjaśnia. Dlatego Macierewicz nie do usuniecia. Junkier. Nic nie poradzisz na to, że przyszłością PiSu jest rola PC. A później zejście do poziomu takiej partyjki, która czekaj, czekaj, jak sie nazywa? UPR, czy jakos tak? Tylko jak Jarek z Lechem beda wyglądali z muszką zamiast krawata, hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:27 Czlowieku, po jaka cholere wklejasz ten cytat z 2003 r. skoro wiadomo ze jego tresc sie zdezaktualizowala? Wzywasz Kaczynskich do tego zeby trzymali sie ciasno swoich deklaracji? Jesli na nich glosowales - masz prawo. A jesli nie, czego jestem pewien w 99,9%, to dajze spokoj czlowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:31 czekamy na dezaktualizację PiSu w całości. junkier napisał: > Czlowieku, po jaka cholere wklejasz ten cytat z 2003 r. skoro wiadomo ze jego > tresc sie zdezaktualizowala? Wzywasz Kaczynskich do tego zeby trzymali sie > ciasno swoich deklaracji? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:39 Dezaktualizacja PiSu rownalaby sie dezaktualizacji projektu IV RP, a do tego nie wolno dopuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:46 a czymże jest ów mityczny projekt "IVRP" ? Jeden Kaczyński premierem a drugi prezydentem? przecież o to w tym wszystkim chodziło. dostali upragnione zabawki i po roku rządzenia wychodzi na to że nie potrafią sie nimi bawić, zabawki popsuli i gotowi są zrobić krzywde sobie i innym. zakończenie czegoś co zupełnie niesłusznie nazywa sie "projektem IVRP" jest w najlepszym interesie Polski i Polaków. junkier napisał: > Dezaktualizacja PiSu rownalaby sie dezaktualizacji projektu IV RP, a do tego > nie wolno dopuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:51 trywializujesz wszystko. Gdyby Kaczynskim chodzilo tylko o wladze, to usiedliby w fotelach i robili wszystko zeby zostalo po staremu, patologie III RP, spadek znaczenia Polski w swiecie, niebezpieczenstwa lewicowych ekstremizmow u bram, etc. a my udajemy ze nic sie nie dzieje i robimy wszystko zeby salon byl zadowolony. Ale jak widac Kaczynscy tego scenariusza nie przyjeli. Nic dziwnego - to patrioci a nie slugusy ukladow III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:53 kazda mitla chce pozostawic po sobie jakis slad ,wiec panowie kaczynscy taki zostawia po sobie , sklocone spoleczenstwo powrot do ubeckich metodrzadzenia , gdzie kto nie znami ten przeciwko nam i fundamentalizm katolicki Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:55 "Sklocone spoleczenstwo", co za bzdura, wam marzy sie komuna z jednomyslnoscia pod lufami UBeckich pistoletow i wybory 99,9% za rozowo-czerwona "Polska"??? Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:57 junkier napisał: > "Sklocone spoleczenstwo", co za bzdura, wam marzy sie komuna z jednomyslnoscia > pod lufami UBeckich pistoletow i wybory 99,9% za rozowo-czerwona "Polska"??? popatrz na to forum , nigdy jak pamietam nie bylo tyle tu zlosci Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:02 Bez zartow, forum polityczne po to jest zeby prowadzic spory. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 15:01 junkier napisał: > Bez zartow, forum polityczne po to jest zeby prowadzic spory. Idioto, to nie jest forum polityczne :))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 14:59 junkier napisał: > trywializujesz wszystko. Gdyby Kaczynskim chodzilo tylko o wladze, to usiedliby > > w fotelach i robili wszystko zeby zostalo po staremu, patologie III RP, spadek > znaczenia Polski w swiecie, niebezpieczenstwa lewicowych ekstremizmow u bram, > etc. a my udajemy ze nic sie nie dzieje i robimy wszystko zeby salon byl > zadowolony. > > Ale jak widac Kaczynscy tego scenariusza nie przyjeli. Nic dziwnego - to > patrioci a nie slugusy ukladow III RP. Glupcze, ale przeciez to jest dokladnie to co kaczynsky zrobili i robia ! Usiedli w fotelach i co? I uwlaszczyli kraj do rozmiarow nieznanych w historii Polski ! Doprowadzili do spadku znaczenia Polski na arenie miedzynarodowej, dzieki polityce ktora prowadza, lewica ma szanse no ponowne zwyciestwo jak wtedygdy gdy kaczynscy wspolrzadzili z AWS, czyli powtarzaja to co juz wczesniej zrobili, a ty i tobie podobne czlonki udaja, ze nic sie nie dzieje i wszystko jest na jaknajlepszej drodze do zaistnienia IV RP. Junkier jestes glupcem bujajacym w oblokach, albo co jest bardziej prawdopodobne, jestes glupim poslem PiS, ktorego zadaniem jest agitacja na odcinku internet...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:33 Zapomniałeś napisać na czym polega zdezaktualizowanie treści wypowiedzi JK. Czy wtedy opowiadał głupoty, czy teraz oni są dobrzy, bo dzięki nim można utrzymać się przy korycie. Chyba rozumiesz że druga ewentualność stawia moralność JK i całej formacji PiS pod dużym znakiem zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:41 Po prostu L. Dorn w czasie gdy byl jeszcze ministrem SWiA przeswietlil info o genezie Samoobrony i watki o zalozeniu jej przez SB, jakkolwiek istnialy pewne poszlaki, nie znalazly potwierdzenia w materialach dowodowych, i dlatego tresc tego cytatu jest nieaktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:42 ale wyroki na czlonkach SO sa jak najbardziej aktualne !! Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:48 „... nie znalazly potwierdzenia w materialach dowodowych ... „ - z tego wynika, że opowiadał głupoty, czyli Lech Wałęsa mówił prawdę że rządzą nami burnie c.n.d. (co należało dowieść). :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:50 lofix22 napisał: > „... nie znalazly potwierdzenia w materialach dowodowych ... „ - z > tego wynika, > że opowiadał głupoty, czyli Lech Wałęsa mówił prawdę że rządzą nami burnie > c.n.d. (co należało dowieść). :-)) Lech Walesa w 1992 roku zapraszal kaczynskich na imieniny mowiac ze zaprasza lecha z zona ,jaroslawa z mezem do dzis jarus nie pozwal za te slowa walesy do sadu o czym to swiadczy ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:55 monachus napisał: > Lech Walesa w 1992 roku zapraszal kaczynskich na imieniny mowiac ze zaprasza > lecha z zona ,jaroslawa z mezem do dzis jarus nie pozwal za te slowa walesy do > sadu o czym to swiadczy ?????? żaden sąd nie skazałby wałęsy za zaproszenie na imieniny. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:56 no chyba zeby potruli sie pijac wodke z rodzynkami Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:34 Nie junkier, tak łatwo to nie jest! Opowiadasz nam tu bzdury o ucywilizowanej SO! To ja Ci odpowiadam! Co sie zdezaktualizowało?! Co było i jest nieprawdą?! Są dwa wyjścia: 1. Kaczyński mówił prawdę, a jeśli tak, to współpracuje z esbecją w imię "wyższych racji". Pozostawie to do oceny innym... 2. Kaczyński kłamał jak bura suka (to taki skrót...) po to, żeby zdyskredytować przeciwnika politycznego. Jednak oba te przypadki DYSKREDYTUJĄ go jako osobę, której można wierzyć! I choćbyś jukier nie wiem jake zaklęcia teraz wypowiadał, to NIKT i NIC nie zmaże tej plamy na racji stanu Rzeczpospolitej! A tą plamą jest i na zawsze pozostanie dopuszczenie do władzy przez ugrupowanie mieniące się wielbicielem Prawa i Sprawiedliwości bandytów i faszystów. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:42 Hanba dla Rzeczpospolitej to byly rzady zbrodniczych komuchow, bo nikt mi nie powie ze komunizm nie jest ideologia zbrodnicza, oraz ich rozowych postkorowskich sekundantow jako kolaborantow kiedys ukrytych, dzis juz calkiem jawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:44 Komunisci mieli super wzor na zbrodnich inkwizycji ona mordowala za niechodzenie do kosciolu, a komuna za sprzeciw przeciw swojej wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:55 Uff. > rozowych postkorowskich sekundantow jako kolaborantow ... Wiesz, junkier. Mam nadzieję, że nigdy nie spełni się Twój sen o takim Państwie prawa i sprawiedliwości o jakim Ty marzysz. Jestem w 100% pewien, że ty pierwszy stanąłbyś na czele brunatnych brygad z nahajką w ręku i własnoręcznie utopiłbyś tych "postkorowskich..." w morzu krwi. Ale tylko wtedy, gdyby za Toba stała siła armii, policji czy innych służb. Jestem również pewien, że gdyby ta armią, policją czy innymi służbami zawiadywałby Twój przeciwnik polityczny, wtedy siedziałbyś z ogonem podkulonym po siebie, w cichej dziurze i tylko ze złości przygryzałbyś pazurki! Tak właśnie robili kiedyś obecni władcy Polski !!! Dowód? Hm. Brak teczek na wielu prominentnych obecnych władców! O czym świadczy?! A o tym że nikt wtedy sie nimi nie interesował! A dlaczego? Bo G..O robili! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:01 Czlowieku, jak mozna bylo negocjowac z komuchami, a do tego posuneli sie co niektorzy z tego srodowiska, przejecie wladzy przy jednoczesnym denuncjowaniu i oczernianiu innych odlamow solidarnosciowej opozycji, w tym glownie prawicowo- narodowo-antykomunistycznej? Dla mnie to jest zdrada i nie ma sensu bawic sie tu w zadne eufemizmy. I pozniej, po 1989 r., ci rzekomi 'antykomunisci' tak zajadle bronia komunistoc przed rozliczeniem, tak gardluja, tak niecnie posadzaja 'Solidarnosc' o 'jakiniowy antykomunizm' i inne wymysly ich chorych glow... W rezultacie nic nie zrobiono, nawet partia komunistyczna majatek zagrabiony spoleczenstwu zachowala. I dziwisz sie ze hanba dzialalnosci tego srodowiska jest dzis oficjalnie kwestionowana? Trzeba bylo nie sprzymeirzac sie potajemnie z komuchami, co innego mozna w tej sytuacji powiedziec? Sami sa sobie winni a dzis placza ze ich "szkaluja" rzekomo. To nie prawda, sami siebie oszkalowali. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:38 Kurde, junkier zrozum wreszcie jedno!!! Wtedy, w Polsce stacjonowała Armia Czerwona!!! A ten Twój 'inny odlam solidarnosciowej opozycji, w tym glownie prawicowo-narodowo-antykomunistycznej" po prostu nie istniał, a jeśi istniał, to własnie siedział z podkulonym ogonem w jakichś zapyziałych dziuplach!!! I teraz, własnie oni nawięcej gardłują! Gdzie byli wtedy?! Ale Wy brunatno-czarni nie zrozumiecie nigdy, że to co nazywasz "obrona komunistów" było po prostu NIEDOPUSZCZENIEM do wojny domowej! Jasne, Wam by to pasowało, postrzelać sobie do czerwonych, różowych, zielonych, homoniepewnych, cyklistów i ... w końcu do Michnika, prawda, junkier? Juz Cie reka swędzi! Teraz wszystkie pisiory taaaakie odważne! Pytam jeszce raz! Gdzie byli wtedy!!! Dlaczego nie wyszli na ulice? Nie przepędzili komuchów na cztery wiatry? Kto im tego zabraniał? Mazowiecki? Kuroń? Michnik? Bujak? Frasyniuk? ...mozna jeszcze długo wymieniać... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 14:02 Po 4 czerwca 1989 okazalo sie, ze nawet aparat policyjno-wojskowy poparl 'Solidarnosc', a zatem komunisci nie ciesza sie juz zadnym, ale to zadnym poparciem w spoleczenstwie. I to byl najbardziej odpowiedni czas na dekomunizacje. A co robili "rozowi"? Oczerniali i atakowali polska prawice narodowa grozac 'jaskiniowym antykomunizmem". Ryzyko zadnej wojny domowej nie istnialo, po zdobyciu wladzy nalezalo powolac trybunal stanu do osadzenia komunistycznych zdrajcow, ale oczywiscie korowcy-okraglostolowcy, wowczas jeszcze majacy pewne poparcie polityczne, nawet o tym nie mysleli, oni juz mieli na muszce polska prawice narodowa jako wroga, w walce z ktorym postkomunisci mogli byc tylko pomocni. Prawda broni sie sama, fakt ze niegdysiejszy 'bohater opozycji" skumal sie w najlepsze z komuchami i dzis osmiela sie ciagac po sadach publicystow, ktorzy mu to wypominaja, zakrawa na kpiny. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 18:04 junkier napisał: > Hanba dla Rzeczpospolitej to byly rzady zbrodniczych komuchow, bo nikt mi nie > powie ze komunizm nie jest ideologia zbrodnicza, oraz ich rozowych > postkorowskich sekundantow jako kolaborantow kiedys ukrytych, dzis juz calkiem > jawnych. =============================================================== Ideologia chrzescijanska i komunistyczna sa bardzo do siebie podobne. W rdzeniu maja dobro czlowieka.Gorzej jest z realizacja. Mojej mamie ksiadz w 1921r wybil oko uderzajac ja rozga, za to ze nienauczyla sie poprzedniej lekcji religi. Ale zapewne wg prawego i sprawiedliwego junkiera ksiadz dobrze zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:37 Zapomniałem dodać że pierwsza ewentualność (opowiadanie głupot) wcale nie jest lepsza, bo oznacza, że rządzą nami durnie. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:45 > Wzywasz Kaczynskich do tego zeby trzymali sie > ciasno swoich deklaracji? Tak, gdyz sami (przynajmniej jeden z nich )to głoszą: "Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także." powiedział Jarosław Kaczyński. "Życie Warszawy", 10 lipca 2006 No, to jak jest? Ja ich wzywam?! Oj junkier, gonisz w pietkę z Twoim uwielbieniem do Kaczolandu... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:27 Mam swiezszy cytat z Jaroslawa Kaczynskiego, z przedwczoraj: "Kazda decyzje mozna zmienic". A wiec w zadna pietke nie gonie. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:34 zatem kładziesz do jego słów tą samą wagę jak do napisów ze ścian publicznego szatetu? junkier napisał: > Mam swiezszy cytat z Jaroslawa Kaczynskiego, z przedwczoraj: "Kazda decyzje > mozna zmienic". A wiec w zadna pietke nie gonie. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:43 Super! Zgadza się! Ale daj też tą możliwość innym! Również taką, że niekoniecznie trzeba mieć poglądy narodowo-jakieśtam, żeby zasłużyc na miano POLAKA! Uprę się jednak przy tym, że jeśli ktoś mówi, że raz dane słowo jest świętym, to jednak coś tu jest nie tak. I jeszcze to uzywanie słowa "święte". Ni widzisz w tym jakiejś, hm , dysharmonii? Czyli coś, co raz jest święte to tym świetym nie pozostaje do końca? Dziwne podejście u katolia... Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:45 A tak trochę z innej beczki... Każdą decyzje mozna zmienić? Poważnie mówisz? Jeśli tak, to co np z rozwodami? Czy i w tej kwestii bedziesz równie pobłażliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:51 każdą decyzję można zmienić, tak samo jak każdą decyzję można podjąć w nadrzędnym celu jakim jest utrzymanie sie przy waaaadzy. słowa wodza. filc1957 napisał: > A tak trochę z innej beczki... Każdą decyzje mozna zmienić? Poważnie mówisz? > Jeśli tak, to co np z rozwodami? Czy i w tej kwestii bedziesz równie pobłażliwy > ? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 14:04 malzenstwo nie jest jakas tam "decyzja" tylko sakramentem. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:30 dla niepoznaki z powrotem zapuszczą wąsy w nadziei że nikt ich na ulicy nie rozpozna ;))))))) filc1957 napisał: > Tylko jak Jarek z Lechem beda wyglądali z muszką zamiast > krawata, hi hi hi > Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:45 p.pirx napisał: > junkierze - bolszewizm to twoja ukryta religia. Jestes bolszewikiem z krwi i > kosci. Zauwaz jak opluwasz przeciwnikow politycznych probujac ich > zdyskredytowac. > [..] Nie dyskutuj z chorym gamoniem szkoda czasu on jest niewyuczalny jak każdy stary komuch. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:07 Rtg, badz laskaw oodpiexxxc sie, starym komuchem sam zapewne jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:33 p.pirx napisał: > junkierze - bolszewizm to twoja ukryta religia. Jestes bolszewikiem z krwi i > kosci. Zauwaz jak opluwasz przeciwnikow politycznych probujac ich > zdyskredytowac. Zobacz jaka pogarde okazujesz instytucjom i wartosciom > demokratycznym. > Jestes mentalnym bolszewikiem i jak znam zycie - najchetniej wszystkich nas > wyslalbys na Sybir, zeby wprowadzac swoje chore pomysly w zycie spokojnie. W > ktorym miejscu w sposobie działania i wprowadzania swoich idei w zycie roznisz > sie od prawdziwych komuchow? Junkier, powyższe słowa zostały napisane przez zupełnie mi nieznanego dotąd p.pirxa, ale dokładnie takie same słowa napisałem Tobie już kilka miesięcy temu. Wiadomo, jeden człowiek to może być przypadek, ale jeżeli piszą o tym dwie osoby, to już powinno dać Ci to do przemyślenia. Diagnoza dla Ciebie jest jedna: JESTEŚ Z PRZEKONANIA BOLSZEWIKIEM. Dlatego wypowiadane przez Ciebie antykomunistyczne hasła brzmią groteskowo. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:43 Jak mozna byc bolszewikiem majac calkowicie antybolszewickie przekonania i rodowod? Tobie sens logiczny zostawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:45 A czym rozni sie teokracja katolicka z totalitaryzmem komuszym ? niczym te same metody i ten sam cel !! Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:36 rozłam w PiSie nie grozi PiSowi utratą głosów w sejmie. kaczynski w ramach planu awaryjnego montuje rezerwową koalicję z SLD. może świadczyć o tym dzisiejsze spotkanie z kwaśniewskim. "taśmy oleksego" potwierdziły kwalifikacje moralne kwasa do współbudowania IVRP. Nie od dziś wiadomo że partią najbardziej zbliżoną do SLD programowo jest PiS. być może dojdzie nawet do unii programowej. o elektorat nie muszą się martwić - mają wspólny. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:44 Chirlider uprawiasz po prostu political science fiction. SLD jest "na muszce" PiSu i mam nadzieje ze nastapi strzal, czyli rozliczenie SLD za ideologie oraz przewaly i afery. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:44 cos na razie slepakami wala. Duzo huku, zero konkretow. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:46 ewangelie to dobra rzecz bo wyraznie mowia o rozdziale panstwa od kosciołu ,ale nasi biskupi nieznaja ewangeli to sie cisna do rzazenia Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:45 nic PIS nie zrobi troche powrzeszczy, i potem kiedy czerwoni wroca do rzadow tez złodzieji z PISu ruszac nie beda Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:47 na podobnej "muszce" jak niegdyś Samoobrona? Strzał był celny - od ponad roku Samoobrona współrządzi z PiS i tworzy "IVRP". teraz przyszedł czas na epokową koalicje SLD/PiS junkier napisał: > Chirlider uprawiasz po prostu political science fiction. SLD jest "na muszce" > PiSu i mam nadzieje ze nastapi strzal, czyli rozliczenie SLD za ideologie oraz > przewaly i afery. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:51 to nigdy nie nastapi... nigdy PiSS nikogo nie rozliczy. Działanie JK polega na głoszeniu, że będzie rozliczał a nie realizacji rozliczania.. nie widac tego do dziś przez minione 1,5 roku??? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:10 Zobaczymy co powiesz gdy przez sejm przejdzie ustawa deubelizacyjna, przeciw ktorej jak domniemam szczuc beda w jednej linii sojusznicze GW, NIE i Trybuna... Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:15 Deubekizacja nie przejdzie, bo połowa klubu pis i cała samoobrona, będzie za burtą i koalicja padnie – a przecież to najlepsza koalicja od Mieszka 1-ego. :- )) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jaka szkoda, chwała Bogu! W kupie siła. 16.04.07, 11:38 stworza nowa partię, z Kwaśniewskim i Millerem, początek rozmów dzisiaj.Żeby cos skończyc trzeba sensownie zacząć, maja doswiadczenie. Nie mów o bagnie póki nie wiesz gdzie jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:44 ajajajajajaja jak sie boję!!! Pamietajcie kursany, że takie tragedie jak wspomniana( rozpad pisiu, koniec IV RP) tylko scementuja naród w odbudowie normalnego kraju. zatem niech sie rozpada jak najszybciej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:47 Postkomunistyczno-aferalna III RP z bezrobociem na poziomie 22% to byl "normalny kraj"? To sa jakies kpiny! Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 11:48 A PIS zwalcza bezrobocie bo narazie nie zabiera ludzim paszpotrow Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:30 Wg KE bezrobocie wynosi 11,8%, a wiec spadlo prawie o polowe. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:33 faktycznie bezrobocie spadlo do jakiegos poziomu , ale za to w angli i irlandi jest za to wieksze bo polacy zajeli miejsca pracy tam , wiec te duperele o spadku bezrobocia zostaw na partyjna agitke Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:45 Bzdury, w ub. roku w Poslce wg Glownego Urzedu Statystycznego powstalo 600 tys. nowych miejsc pracy. Co, GUS tez masowo statystyki falszuje, tam tez juz agenci PiS wtargneli? Czlowieku, nie osmieszaj sie. Chociaz okmu ja to mowie, tepy antyklerykal jest z definicji smieszny, wrecz zalosny. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:47 skoro w tamtym roku powstalo 600tys nowych miejsc pracy to raczej efekt rzadow komunistow niz pismanow ktorzy zbyt zajeci byli lustracja , i wymiana stolkow Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:53 Ale przeciez za PiS miala byc tragedia gospodarcza, euro mialo kosztowac 6 zl, benzyna tez, a mamy najwyzszy od lat wzrost gospodarczy i powstaja nowe miejsca pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:55 junkier napisał: > Ale przeciez za PiS miala byc tragedia gospodarcza, euro mialo kosztowac 6 zl, > benzyna tez, a mamy najwyzszy od lat wzrost gospodarczy i powstaja nowe miejsca > > pracy! nawet tak kiepski rzad jak pisowski nie spieprzy odrazu wszystkiego ,ale mamy na to jeszcze 2,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:03 Nie spieprzyc, ale poprawic, i to znaczaco, to jest sztuka. I to zrobil PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:25 A w czym to poprawianie gospodarki widziałeś. Bo ja jak na razie to tylko pamiętam WSI teczki, odzyskiwanie kolejnych resortów z łap łże-elit itd. Gospodarki to jak na razie dziewiczy teren w działaniach PiS (i dzięki bogu) Jeszcze 2 lata, a może krócej posłuchamy o wrogich siłach nękających nasz umęczony kraj. Wszystkie reformy PiS zapowiedział na 2009 i 2010 rok. Tylko kto to będzie robił? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:29 W gospodarce im mniej urzedniczych ingerencji tym lepiej. Mam nadzieje ze to rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 13:36 To dlaczego przypisujesz PiS- zasługi na polu gospodarczym, za nicnierobienie? Rozbawiłeś mnie do łez. To że nic nie robią to jest ich zasługa Buuuaaaaaa!!!!!!! Tak to i kot Jarka mógłby rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 14:05 Zrozum, ze w pewnych okolicznosciach brak decyzji jest najlepsdza decywja. Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 14:14 Nie odpowiedziałeś na pytanie o zasługach w gospodarce. Co do braku decyzji tak masz rację, ale tylko w przypadku jeżeli brak decyzji dotyczy dziedziny o której nie ma się zielonego pojęcia. To faktycznie lepiej nic nie robić niż spieprzyć. Ale żeby brak wiedzy i kompetencji zaraz zapisywać jako ogromną zasługę w dziedzinie ekonomi i gospodarki to trzeba mieć tupet, .....albo być kompletnym kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 14:35 Gospodarka potrzebuje decyzji - na poziomie przedsiebiorstw. Im mniej biurokracja wtraca sie do gospodarki tym lepiej. I chwala Kaczynskim ze nie zwiekszyli, co robili dotad komunisci z ich okraglostolowymi pomagierami, skali ingerencji publicznej w gospodarke. Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 14:55 „Gospodarka potrzebuje decyzji - na poziomie przedsiebiorstw. Im mniej biurokracja wtraca sie do gospodarki tym lepiej.” Przecież to są postulaty rodem z liberalnej gospodarki, a nie kaczystowsko solidarno-socjalnej. Coś ci się pomieszało. Chcesz być liberałem w kaczystowskim ustroju? Przecież twój pryncypał zmyje ci głowę za takie teksty. Opamiętaj się. Wypłaty nie będzie. Powracając do tematu. Przecież kaczory zbierają śmietankę po działaniach podjętych przez poprzednią (komunistyczną) ekipę. A nie przyszło ci do głowy żeby odciążyć podatników. A przepraszam to już jest zbyt liberalne. Wystarczy nic nie robić. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 15:33 A podatek od spadkow? Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 15:55 Nie bądź śmieszny chcesz wszystkich pracujących wysłać na tamten świat, żeby ich spadkobiercom ulżyć. Nie kompromituj się do końca (choć nie wiem czy jest jeszcze coś do kompromitowania). Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 16:18 Posluchaj facet, tu nie chodzi tylko o te pieniadze ale rowniez o fakt fakt umozliwienia tworzenia czysto polskiego kapitalu rodzinnego, ktory byl do tej pory jawnie zwalczany przez chory model III RP wszedzie preferujacy 'zagranicznych inwestorow'. Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 16:32 A najlepszym narzędziem do tej walki jest niedotrzymywanie obietnic wyborczych, w tym obniżenia podatków. Ale masz nawalone we łbie. Odpowiedz Link Zgłoś
radio_wolna_europa1 junkier padl ofiara "eksterminatora debili" i 16.04.07, 17:16 pewnie nie bedzie mogl Ci odpowiedziec. Uposledzony to on jest, ale czy nalezalo go eksterminowac? Odpowiedz Link Zgłoś
eksterminator_kaczek junker - to typ, ktory idealnie 16.04.07, 14:16 umie geniusz polaczyc z glupota! Kazdym slowem dowodzac genialnie, ze jest bardzo wybitnym idiota! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 16:59 junkier napisał: > W gospodarce im mniej urzedniczych ingerencji tym lepiej. Mam nadzieje ze to > rozumiesz. CO TY ? ZATEM PRZYZNAJESZ ZE SUKCES GOSPODARCZY MAMY DLATEGO ZE PIS NIE ZAJĄŁ SIE GOSPODARKĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
radio_wolna_europa1 junkier ci nie odpowie, poniewaz "eksterminator 16.04.07, 17:07 debili" go wyeliminowal - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: (Kamer)junkry swiszcza jak puszczyki.... 16.04.07, 11:48 "Jaki szmer! - kamerjunkry świszczą jak puszczyki, Damy ogonem skrzeczą jak grzechotniki, Jaki okropny szmer! śmiechy! wrzaski: Senator wypadł z łaski, z łaski! z łaski, z łaski." (nie pisze skad to, bo kazdy wie) Zamiast senator powinno byc marszalek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:22 junkier napisał: > Rozpad czy podział PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polski. Śmiem twierdzić, że gorszej tragedii dla Polski niż rządy PiSu wraz z oszołomami z LPRu i Samoobrony nie można sobie wyobrazić. Czym to się różni od rządów SLD? Jeżeli chodzi o kolesiostwo, obsadzanie stołków, itp., to niczym się nie różni. Różnice można dostrzec w innych aspektach: - SLD mimo wszystko jest partią mniej bolszewicką - SLD mimo wszystko potrafiła wsadzić do pierdla swoich ludzi, którzy okazali się przestępcami, a przestępcy w moherze są bezkarni - SLD nie było przeciwne prywatyzacji, a bolszewicki PiS tak - SLD nie tępiło ludzi inteligentnych i wykształconych, a PiS tak - może SLD zgarniało duzo dla siebie, ale przy okazji zarobić mógł każdy przeciętny obywatel - PiS jest tak pochłonięty przeszłością, że w ogóle nie zajmuje sie teraźniejszością, a tym bardziej przyszłością; inaczej mówiąc z PisEm nie ma przyszłości - dalszych przykładów mozna podać wiele, w każdym SLD wypadnie lepiej. Życzę SLD jak najgorzej, bo antykomunizm mam wrodzony. Ale tym bardziej nie mogę dobrze życzyć bolszewickiemu PiSowi, bo bolszewizm to taka bardziej wredna odmiana komunizmu. Jeżeli więc, Junkier, Twoim problemem jest niechęć do komunizmu, to jak najbardziej powinieneś się cieszyć z rozpadu PiSu. Może na to miejsce pojawi się w Polsce rzeczywiście niekomunistyczna partia, doceniająca ludzi inteligentnych, wykształconych, przedsiębiorczych i pracowitych. Historia pokaże, że najgorsze co przytrafiło się III RP, to wygranie wyborów przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:29 Witam. Nie zgadzam sie z tym - ja mam w 100% poglady antykomunistyczne i wlasnie dlatego posrednio popieram PiS, uwazam ich rzad za najlepszy od 1989 r. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 12:37 > Nie zgadzam sie z tym No trudno, ja pozostanę przy swoim zdaniu. Kaczyński najpierw obraził większość Polaków spoza Wolski, teraz zaczyna obrażać swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta A wiesz czyjego ugrupowania to jest wina? LPR! 16.04.07, 13:03 Który bezpośrednio popierasz stąd pośrednio PIS. Szalupa płynie przy okręcie flagowym - jak to ładnie ktoś określił. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A wiesz czyjego ugrupowania to jest wina? LPR 16.04.07, 13:22 Mala roznica, bezposrednio popieram UPR. Mala literka, ale zmiana roznica jednak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta Na Jurka dwulicowość zwróciłem uwagę już wcześniej 16.04.07, 12:59 No cóż, czas pokazuje, że miałem rację. Sam nie wiem już czy to jest dwulicowość czy totalny odpał w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier M. Jurek nie jest dwulicowy 16.04.07, 13:32 M. Jurek nie jest dwulicowy. Fakt zes sobie obral nicka z jego nazwiskiem nie upowaznia cie do szkalowania go. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta Jurka nie szkaluję. Gość jest cool....stad nick. 16.04.07, 14:23 ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Rozpad PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla 16.04.07, 16:37 junkier napisał: > Rozpad czy podział PiS byłby niewyobrażalną tragedią dla Polski. Mógłby > oznaczać ni mniej ni więcej jak oddanie tego dumnego kraju na pastwę nędznych > szumowin z niezdekomunizowanego SLDowskiego bagna wspomaganych przez zaciąg > wiedzonych na drogę politycznej zguby i zatracenia w imię realizacji > personalnych ambicji p. Tuska, posłów z Platformy. NIE CHCE MI SIĘ K..WA Z TOBĄ GADAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Marek Jurek nie wraca do PiS - Brawo 16.04.07, 11:28 choć nie jestem pana zwolennikiem. Gdzieś jest granica dla człowieka z zasadami - te gadki Kuchcińskiego o dobru Państwa, szatnażowanie powrotem komuchów (a ilu ich w PiSie) ... śmiech na sali. Nareszcie ktoś kto może wytnie skrajną prawicę w wydaniu konia który mówi. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Kaczynskim ostał sie tylko Leper i...sznur.... 16.04.07, 11:37 cała ta bolszewicka koalicja wisi na Leperze! Co wart jest Kaczyński bewz Lepera?..hi,hi,hi,hi.. Tak koncza bolszewickie oszołomy...byle jak! Odpowiedz Link Zgłoś
1a40 Marek Jurek nie wraca do PiS 16.04.07, 11:41 To jest dobra wiadomosc dla POLSKI... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Marek Jurek nie wraca do PiS 16.04.07, 11:42 niech zyje 4 polska republika rad!!1 Towazysz JK zawsze dziewica i brat jego prezydet niech zyją Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Marek Jurek nie wraca do PiS 16.04.07, 11:43 Jak mozna określić próbę narzucenia społeczeństwu nieakceptowanych przez nie zapisów w konstytucji za pomocą zakulisowych gierek w sejmie? Moim zdaniem to jest zdrada narodowa. Za bezwzględnym zakazem aborcji w Polsce jest jakis minimalny procent ludzi, a oni udaja ze wystepuja w imieniu calego narodu. Dlaczego nikt nie mowi, ze wraz z zapisami konstytucyjnymi poządanymi przez Mareczka Jurka przestałyby być legalne zapłodnienia invitro w Polsce? Jakos nikt nawet nie wspomnial, bo wiadomo jak zareagowaliby ludzie. W imie obrony zygoty - doslownie kilka komorek(!) tysiacom ludzi zamknietoby jedyna droge do posiadania dzieci. Tak panie Jurek - cwaniaczku! - skok na Konstytucje 40 milionowego narodu przez Pana i kilku innych oszołomow sie nie powiodl. Powiedzcie mi ludzie jak to jest swoja droga, ze liberalna (raczej pseudoliberalna) partia PO moze glosowac za skrajnymi rozwiazaniami w zakresie swiatopogladu. Liberalizm w Polsce to fikcja! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Dostanie teraz fuche w Radyjo Maryja.Jako lektor. 16.04.07, 11:45 no i mohery beda sluchac, sluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
patman Jurek dalej marszałkiem? [OK] [ABORT] 16.04.07, 11:44 Naciśnij właściwy klawisz :] Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Spoko, UBeku, spoko, martw się o swą emerytuę 16.04.07, 12:01 I nie ekscytuj się tak, znerwicowany utrwalaczu władzy ludowej Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Spoko, UBeku, spoko, martw się o swą emerytuę 16.04.07, 12:02 a Ty juz sie zlustrowales? Czy tak jak junkier bedziesz krecil? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 realista00, czyli tales-kibel..nie obrażaj chamie 16.04.07, 13:06 sam ,śmieciu zawsze kapowałeś dla UB i SB, teraz ,łazo kapujesz dla bolszewii z PISkomuny... Odpowiedz Link Zgłoś
lofix22 Re: Spoko, UBeku, spoko, martw się o swą emerytuę 16.04.07, 14:06 Ponury drwiący szyderca właśnie w trosce o emeryturę (szczególnie II-filar) pisze takie rzeczy: 1)Jak coś ci nie pasuje - to masz problem. Możesz nie odpisywać na mojego posta - naprawdę mam w dupie twoje poglądy i przemyślenia. Dalsze postępowanie- patrz punkt 2) 2)..a teraz PiS (Przeproś i Spie...) 3) Czas na WYKOPKI i usunięcie KARTOFLI to nie o UB chodzi, nie możesz tego zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Marek Jurek nie wraca do PiS-ciuchów 16.04.07, 12:04 PiS-ciuchy za bardzo wleźli Marszałkowi Jurkowiza skórę swoim zamordyzmem! To skończy się chyba powrotem do ZChN i fuzją z LPR. Tam jest miejsce dla takich - jak Jurek - fundamentalistów! Panujący obecnie "Kaczyzm" jest zagrożeniem demokracji i nie jest na dłuższą metę do zaakceptowania przez kogokolwiek. Ci "genialni" stratedzy się wypalają a ich buta i zawarty "konkubinat" z Samoobroną (czytaj z przestępcami)skompromitował ich IV R.P. ogłaszaną pod sztandarem odnowy moralnej. Czas PiS-ciuchów się kończy! Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: Marek Jurek nie wraca do PiS 16.04.07, 12:05 szkoda, że tylko On podał się do dymisji ja tam widzę więcej takich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Marek Jurek nie wraca do PiS 16.04.07, 12:07 Jedynym ratunkiem dla PiS-u jest zmiana premiera. Jeszcze wczoraj mógł to być Ujazdowski, co by uspokoiło sytuacje i zatrzymało prawe skrzydło. Ale dziś premier już powinien myśleć o doproszeniu PO i zrobieniu Rokity premierem. Szykuje się Canossa. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Osły PiSolubne - nauczcie się wreszcie... 16.04.07, 12:09 ... jak się pisze prawidłowo nazwę tej waszej ulubionej niemieckiej formacji wojskowej z czasów drugiej wojny światowej. ============ tusko-olejniczak napisał: (...) > z wielką szkodą dla Polski i Polaków > a z korzyścią dla Ubekistanu i wermahtów :( Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Fanatyk religijny zupelnie nieasertywny 16.04.07, 12:18 Wg mnie akurat asertywny (się zaparł i nie poddał)- chociaż i tak niewiele to zmienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Marek Jurek nie wraca do PiS 16.04.07, 12:13 Wprost nie mogę powstrzymać łez... Łez szczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Marek Jurek nie wraca do PiS 16.04.07, 12:43 Mam nadzieje , ze bedzie przewodniczyl obradom sejmu nad swoim wnioskiem o podanie sie do dymisji i odczyta swoim smetnym barytonem , ze " glosowalo 424 polsow , 400 bylo za , 24 sie wstrymalo ,sejm wiekszoscia glosow przyjal moja dymisje." Marek Jurek - polski polityk 21 wieku . Maz stanu , podejmowal wazne i skuteczne uchwaly dla kraju . Sejm za jego kadencji przyczynil sie do rozkwitu Polski i zrownania sie cywilazycyjnego z najbardziej rozwinietymi krajami Europy . Autor wielu prac naukowych , prekursor nowych nurtow w polityce . Nastepne pokolenia politykow beda wzorowac sie na jego postawie i dokonaniach. Czy w Polsce juz wygineli wszyscy inteligentni faceci z jajami ? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 kto to jest Jerzy Marek? 16.04.07, 12:29 znalem kiedyś jednego Jurka Marka taki blondynek był śliczny chłopiec, pięknie wyglądał jak służył do mszy Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Re: kto to jest Jerzy Marek? 16.04.07, 13:29 Mentalnie on wciąż tam tkwi. Odpowiedz Link Zgłoś
evident Bajzel macie w tym PiS 16.04.07, 12:32 cała ta koalicja to śmiechu warte zbiorowisko patałachów Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Tonacy brzytwy sie lapie" plonna nadzieja 16.04.07, 13:19 zrodzila sie w glowach tych co boja sie lustracji a szcegolnie jej mozliwych konsekwencji i stad taka radosc w mass mediach z obecnych trudnosci PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Marek Jurek nie wraca do PiS 16.04.07, 13:29 Nareszcie Pan Marszałek, zrobił dla Kraju coś dobrego. Widać pokutuje za te przerwy sejmowe. W tej sytuacji ślubuję, że nie będę więcej nazywał p.marszałka Markiem Przerwą-Jurkiem. Brawo Panie Marszałku. Tak trzymać!! Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Wierzymy, że być może marszałek Jurek jeszcze zmie 16.04.07, 14:03 Panie Kuchciński, po "polskiemu to Pan mówisz" jak, za przeproszeniem, oba bliźniaki i to....naraz ! Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Nareszcie mężczyzna w towarzystwie neokonów ? 16.04.07, 14:04 W polityce RP pełno jest wasalstwa , jak za czasów przedrozbiorowych ? Miejmy nadzieję że pan Jurek ma własne zdanie na ważne tematy ? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Marek Jurek nie wraca do PiS 16.04.07, 14:29 Jurek może przejśc do LPR Odpowiedz Link Zgłoś