Dodaj do ulubionych

Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Euro

19.04.07, 13:24
Zatwierdzenia albo zatwardzenia.
Czyli komuś trzeba będzie zabrać.
Obserwuj wątek
    • bronimir Premier nie wie o czym mówi 19.04.07, 13:26
      Szczególnie wstrzymanie budowy autostrady A1 doskonale koreluje z
      zapowiedziami bliźniaka nr 1.
      • burakpl4 Re: Premier nie wie o czym mówi 19.04.07, 13:49
        to ty nie wiesz o czym mówuisz. A1 nie jest wstrzymana.
        • tomeeeek Damy radę, wprowadzi się jakiś kolejny podateczek 19.04.07, 14:15
          I jak to potrafimy, w zrywie narodowym (czynie społecznym) wybudujemy nowe
          stadiony. Oby tylko betonu nie zabrakło...
          • arcyfioletowy Re: Damy radę, wprowadzi się jakiś kolejny podate 19.04.07, 14:34
            a co Wy liczyliście że Unia zasponsoruje, niestety, biedny kraj "porwał sie z
            motyką na słońce" a zapłacą za to WSZYSCY OBYWATELE, oprócz obciachu puczujecie
            jeszcze drenaż kieszeni
            • konread Re: Damy radę, wprowadzi się jakiś kolejny podate 19.04.07, 14:43
              Spokojnie wczoraj minister finansów w kilka godzin znalazła miliard, pomimo że
              kilka dni wcześniej zaczęto myśleć nad wydłużaniem wieku emerytalnego, mówiąc że
              nie ma pieniędzy, więc najwyżej wydłuży się go np. do 120 lat i znajdą się
              kolejne środki na organizację igrzysk ;)
              • almagus Re: Moze tak nie bédzie Partacze i Szambo? 19.04.07, 15:15
                Liczé na odruchy obronne.

Wszechpolski Sport Trwam.

Wam zbudujemy stadiony,
                wkopiemy w przedpolu brony.
                Z bramek zrobimy kaplice,
                niech się pomodlą kibice.
                Wyjdą na boisko klerycy,
                z nich żaden grzesznie nie ćwiczy!
                Cheerleaders, te z Szamboobrony,
                dadzą , upiększą stadiony.
                W naszej bramce coś świętego,
                z zakazem strzelania do tego.
                Transmisję prowadzi Sport Trwam.
                Wszechpolska pilnuje u bram.
                Nie wpuszcza na stadion czarnego,
                niechaj nie drażni bliźniego.
                Nie wpuszczą masona, Żyda,
                to osłabienie się przyda,
                i to dla naszej drużyny,
                czego to my nie zrobimy.
                Każemy im się lustrować,
                każemy im piłkę schować.
                Podejmiemy uchwałę w Sejmie,
                że zawodników im zdejmie,
                wybrana komisja specjalna,
                naszych "moherów", normalna?

• aplus jasne ..bedzie pociag na poduszcze magnetycznej na 19.04.07, 17:23
                  linii Kijow - Warszawa, fabryki cytryn, itd.
              • uchachany Nie ma strachu - Skrzypek dodrukuje! Po co go w 19.04.07, 15:48
                końcu Partia "rzuciła na odcinek"...?
        • znajomy_jennifer_lopez A!, chomik przypomniał że do 2012r dużo pracy: 19.04.07, 14:23
          budowa stadionów, hoteli i autostrad, zmiana premiera i prezydenta...
    • lol76 Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Euro 19.04.07, 13:27
      Po tym jak opadna emocje, przyjdzie czas na ocene racjonalna i co sie okaze?
      Za barbazyncy (czyt. Polacy) maja powazny problem do rozwiazania. Potem
      dojdzie kilka skandali, afer finansowych, zacznei sie powolywanie komisji
      sejmowych w celu ich wyjasnienia, korupcja... roboty stana... w sumie to
      zorganizujemy te mistrzostwa ale beda to najgorsze mistrzostwa w historii...
      syf i burdel na kolkach.
      Sorry za pesymizm ale czarno to widze.
      • rydzyk_fizyk Bez przesady 19.04.07, 13:47
        Jako "neofici" bardziej się sprężymy i ME powinny być udane.
        Chociaż oczywiście nie wierzę, żeby w 5 lat udało się wybudować drogi.
        • tygrysio_misio Re: Bez przesady 19.04.07, 13:52
          jest tez inna kwestia...dlaczego za wybudowanie stadionow dla kilku klubow
          (czesto nic nie znaczaych w Europie a nawet w Polscie) Polska z budzetu placic
          a inne kluby majaplacic z wlasnej kieszeni??

i ciekawe co na to np Lech ktory juz czesc stadionu ma za pieniadze
          niebudrzetowe .... frajerzy stracili na tym bo gdyby nic nie rozpoczynali z
          wlasnej kasy Polska wybudowalaby im te jedyne w Polsce trybuny na przyzwoitym
          poziomie ...a tak stracili na tym sporo kasy w stosunku do zespolow dla ktorych
          panstwo bedzie sie sprezac zeby wybudowac i nie narobic wstydu

• rydzyk_fizyk Re: Bez przesady 19.04.07, 18:10
            Teraz niestety nikt kalkulacji ekonomicznych nie będzie brał pod uwagę np. dla kogo stadiony we Wrocławiu i Gdańsku.
        • burakpl4 Re: Bez przesady 19.04.07, 13:53
          drogi są już w trakcie realizacji i większość ma ustalony termin oddania na
          2010-2012, ale n.p. A4 miała być gotowa do granicy z Ukrainą w 2013, będzie
          trzeba przesunąć środki i opóźnić jakiś inną drogę, żeby tą przyspieszyć.
    • junkier Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wyszarp 19.04.07, 13:42
      Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wyszarpniete europodatnikowi ktory
      jest zmuszany do finansowania czesto ohydnych ideologicznych obsesyjnych lewico-
      idiotyzmow.
      • el_bigos Re: Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wy 19.04.07, 13:44
        łał, człowieku, kiedy ci się wypisywanie tych bredni znudzi?
        • junkier Re: Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wy 19.04.07, 14:02
          Kiedy UE przestanie wydawac publiczne pienaidze na demoralizacje pod
          oszukanczym haslem 'polityki rownosci'.
          • el_bigos Re: Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wy 19.04.07, 14:11
            ciężko mi to napisać, ale wyobraź sobie człowieka siedzącego przed monitorem
            kiwającego ze zdumienia głową, to właśnie ja czytając twoje komentarze
            • junkier Re: Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wy 19.04.07, 14:15
              Ale co zdumieniem napawa, czy zaprzeczysz ze w ramach krzewienia rownosci
              i "zwalczania dyskryminacji" w ramach programow finansowanych przez EFS sa
              programy oferujace dofinansowania na skrajnie szkodliwa spolecznei dzialalnosc
              informacyjno-agitacyjna organizacji h-s w Polsce?

To ja moge byc zdumiony ze ktos jest zdumiony faktami. Bo to sa fakty.
              • el_bigos Re: Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wy 19.04.07, 14:35
                i niby uważasz, że to jest argument, przemawiający za tym, żeby UE odkręciła
                kurek z kasa na organizacje ME??? chciałbym zauważyć, że to nie unia jest
                organizatorem tych mistrzostw ale MY!!! Pomijam sam fakt, że całkowicie się z
                tobą nie zgadzam co do "skrajnie szkodliwa spolecznei dzialalnosc
                > informacyjno-agitacyjna organizacji h-s w Polsce", ja w przeciwieństwie do
                ciebie nie uważam gejów za wrogów narodu Polskiego
                • junkier Re: Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wy 19.04.07, 14:45
                  Ale w ktorym miejscy ja domagalem sie zeby 'UE odkrecila kurek z kasa na
                  organizacje'? Z przekasem zauwazylem ze UE daje pieniadze na agitki homosiow,
                  ale prosze nie robic ze mnie zwolennika eurodotacji, to potwarz!

Dalej - znowu mi wmawiasz rzeczy ktorych nei napisalem. Czy potrafisz uczciwie
                  polemike prowadzic w ogole? Ja nie uwazam gejoww za wrogow Narodu Polskiego, bo
                  wsrod niech sa rowniez osoby o patriotycznej orientacji, nie tylko bedronie i
                  inne, natomiast uwazalem i uwazam ze h-s propaganda jest szkodliwa dla
                  spoleczenstwa, w szczegolnosci demoralizujaca dla dzieci. Stowarzyszenie P.
                  Skargi z Krakowa ujawnilo swego czasu skandaliczne wprost obsceniczne agitki
                  dla dzieci rozdawane przez homosiow w ramach, a jakze, 'polityki rownosci'.
                  • palestina1 No to czerpiesz z tej kasy 19.04.07, 14:58
                    przeciez jako gey masz do tego prawo
                  • el_bigos Re: Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wy 19.04.07, 15:02
                    nasłuchałeś się biedaku bredni, które wygaduje Orzechowski i Giertych i
                    powtarzasz je jak papuga, o jakiej propagandzie ty człowieku mówisz???? może
                    mylisz pojęcia, propaganda owszem, ale tolerancji wobec h-s, a nie nakłanianiu
                    do homoseksualizmu, homoseksualizm nie jest szkodliwy dla społeczeństwa, w
                    Polsce on zawsze istniał i jakoś nasze spoęczeństwo nie upadło
                    • palestina1 junkier chciałby byc hetero 19.04.07, 15:20
                      tylko pojawi sie temat o geyach junkier pierwszy,nie ma tematu o geyach junkier
                      pierwszy go porusza.Ot taki gey z kompleksami i chyba jak mi sie wydaje miłośnik
                      UPRu,jeżeli to jest ich najmądrzejszy "członek" to nie dziwne ze nie mogą się
                      oderwać od dna.
          • arius5 A co cie obchodzi, na co EU wydaje pieniadze ? 19.04.07, 16:28
            Nie twoje pieniadze, cwoku. EU wydaje dokladnie na to, na co musi wydawac i
            tobie nic do tego, skoro chca wydawac na gejow, to wydaja na gejow, lepiej wydac
            pieniadze na gejow, niz na tych waszych debilnych ksiezy zboczencow i oszustow.
            Im tobie nic do tego, zacznij najpierw sam zarabiac bo jak na razie to ten wasz
            zdegenerowany i zakompleksiony narodek pijakow i zlodziei umie tylko brac i
            narzekac na wszystko.
            • junkier [...] 19.04.07, 16:32
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • lesbijka_wroclaw Re: A co cie obchodzi, na co EU wydaje pieniadze 19.04.07, 18:27
                o, polak-katolik sie odezwal. Twoja odpowiedz na post ariusa pokazuje, jakich
                mamy zaklamanych chrzescijan w kraju. Toleruja jedynie katolikow, obrazaja cala
                reszte uzywajac prymitywnych epitetow.
            • metall Re: A co cie obchodzi, na co EU wydaje pieniadze 20.04.07, 09:23
              arius5 napisał:

> Nie twoje pieniadze, cwoku.

No moje, bo płacę podatki i to wyższe "dzięki" UE.

> zacznij najpierw sam zarabiac bo jak na razie to ten wasz
              > zdegenerowany i zakompleksiony narodek pijakow i zlodziei umie tylko brac i
              > narzekac na wszystko.

UE to zgraja frajerów i debili skoro wzięli sobie na garnuszek taki "narodek".
      • seroo1 Na eoroosłów z LPR-u też UE 'daje' pieniadze 19.04.07, 13:45
        i jakoś Ci to Junkierku nie przeszkadza :)))
        • jedrus58 Re: Na eoroosłów z LPR-u też UE 'daje' pieniadze 19.04.07, 13:50
          Proponuje, od tych ktorzy najglosniej krzycza "za" EURO 2012, sciagac podatek na
          ta chwalebna impreze, pozostawiajac tak aby starczylo im na karty wejsciowe :)
        • junkier Ale jak to, tylko na eoroosłów z PeDe i SLD mialyb 19.04.07, 14:01
          Ale jak to, tylko na eoroosłów z PeDe i SLD mialyby isc pieniadze, jesli polski
          wyborca wybierze 'nieprawomyslnie' kogos z LPR czy PiS to juz trzeba odbierac
          pieniadze? I gdzie tu ta wasza rzekoma 'rownosc'? Dla mnie europarlament
          powinien w ogole zostac rozpedzony, Anglicy z PK nie od dzis o tym mowia.
          • seroo1 Re: Ale jak to, tylko na eoroosłów z PeDe i SLD m 19.04.07, 14:23
            Czy Ty czasem nie jestes Wojtek Wierzejski, bo tak samo przeczysz faktom i
            przekręcasz sens wypowiedzi. Toś Ty zaczął o Eurodolarach jako o jakimś
            wymyśle szatana ja tylko rozszerzyłem Twoją wypowiedź a Ty już wymyślasz, że ja
            jestem za płaceniem tylko wybranym. To jak, jesteś Wierzejski czy jego klon ???
      • tomasz10012 JUnkier - dlaczego znowu uderzasz w ton agitki 19.04.07, 13:49
        Kolego Junkier.
        Znowu demagogia, a już miałem nadzieję, że trochę otrzeźwiałeś. Bądź
        merytoryczny, nie demagogiczny.

1. Nigdzie i nigdy nikt nie głosił, że UE musi dać nam jakieś pieniądze na
        cokolwiek. Trzeba szukać pieniędzy u odpowiednich instytucji , zaporzyczyć się
        itd. Jak dobrze zostanie to zorganizowane to wróci się z nawiązką.
        Firmy lub potężne koncerny mogą współfinansować konkretne inwestycje w zamian
        za część z zysków itp. Jest mnóstwo sposobów na sfinansowanie inwestycji.

2. Nie same pieniądze są prolemem. Mamy tak idiotyczne ustwy, że tutaj jest
        największy problem - ustawa o zamówieniach publicznych i ustawa o
        wywłaszczeniu. One są tak korupcjogenne, że byle jeleń może zablokować każda
        inwestycje - i je przede wszystkim należy zmienić i to w tempie ekspresowym.Bez
        nowych ustaw to możemy się już wyprowadzać z Europy bo nas wszyscy wyśmiewać
        będą przez całe pokolenia.
        • junkier "Polityka rownosci" to oszustwo 19.04.07, 13:57
          W naszym kraju generalnie istnieje problem nadprodukcji rozporzadzenowo-
          ustawowej, UPR juz dawno ocenil ze bez jakiejkolwiek szkody spolecznej moznaby
          z miejsca uchylic jakies 3/4 aktow prawnych komplikujacych zycie i
          uzasadniajacych sens istnienia biurokracji.

Nie zmienia to jednak oceny meritum - ze UE marnotrawi pieniadze. Wszyscy sie
          podniecaja 'pieniedzmi na drogi' a ludzie nie wiedza ze UE finansuje takze w
          ramach tzw. rownosci' antyrodzinne, antymoralne i prodewiacyjne tresci, pora
          wreszcie polozyc temu tame! Nie bedzie tak ze w Polsce bedzie ktos szerzyl za
          polskie pieniadze (bo przeciez UE ma pieniadze z polskiej skladki)
          politpoprawna euro-ideologie lewicy!
          "Polityka rownosci" to oszustwo
          • tomasz10012 Re: "Polityka rownosci" to oszustwo 19.04.07, 14:03
            junkier napisał:

> W naszym kraju generalnie istnieje problem nadprodukcji rozporzadzenowo-
            > ustawowej, UPR juz dawno ocenil ze bez jakiejkolwiek szkody spolecznej
            moznaby
            > z miejsca uchylic jakies 3/4 aktow prawnych komplikujacych zycie i
            > uzasadniajacych sens istnienia biurokracji.
            >
            > Nie zmienia to jednak oceny meritum - ze UE marnotrawi pieniadze. Wszyscy sie
            > podniecaja 'pieniedzmi na drogi' a ludzie nie wiedza ze UE finansuje takze w
            > ramach tzw. rownosci' antyrodzinne, antymoralne i prodewiacyjne tresci, pora
            > wreszcie polozyc temu tame! Nie bedzie tak ze w Polsce bedzie ktos szerzyl za
            > polskie pieniadze (bo przeciez UE ma pieniadze z polskiej skladki)
            > politpoprawna euro-ideologie lewicy!
            > "Polityka rownosci" to oszustwo

Junkier więcej spokoju. Chłopie ty się wykończysz , jak będziesz tak
            emocjonalnie pisał na forum czy dyskutował.
            Ja nie pisałem o peirdołach ,jakimi zajmuje się UE. Ten proces zmian wymaga
            wielu lat - musi wydarzyć się coś naprawdę niezwykłego, żebyZachód zobaczył i
            zrozumiał, że jest na etapie upadającego Cesarstwa Rzymskiego, tylko hunowie
            się zmienili.
            Niemniej artykuł nie traktuje o tym co piszesz i nawet Premier ( którego nie
            darzę sympatią, czemu wielokrotnie dawałem wyraz) nie podnosi tego tematu.
            Gdyby iść Twoim tokiem rozumowania , to nie powinno być nas w UE.
            • junkier Re: "Polityka rownosci" to oszustwo 19.04.07, 14:06
              > musi wydarzyć się coś naprawdę niezwykłego, żebyZachód zobaczył i
              zrozumiał, że jest na etapie upadającego Cesarstwa Rzymskiego, tylko hunowie
              się zmienili.

O, i z tym sie zgadzam. Tzn. z ostatnia czescia, bo nie mam zludzen,
              ideologiczni durnie z UE chyba nawet przekluwani mieczem alkaidowym tego nie
              zrozumiaja.

> Gdyby iść Twoim tokiem rozumowania , to nie powinno być nas w UE.

Mnie UE nie przeszakdza o ile stanie sie tym czym TYLKO I WYLACZNIE byc
              powinna, tj. sterefa wolnego handlu.
              • tomasz10012 Re: "Polityka rownosci" to oszustwo 19.04.07, 14:15
                junkier napisał:

> > musi wydarzyć się coś naprawdę niezwykłego, żebyZachód zobaczył i
                > zrozumiał, że jest na etapie upadającego Cesarstwa Rzymskiego, tylko hunowie
                > się zmienili.
                >
                >
                > O, i z tym sie zgadzam. Tzn. z ostatnia czescia, bo nie mam zludzen,
                > ideologiczni durnie z UE chyba nawet przekluwani mieczem alkaidowym tego nie
                > zrozumiaja.
                >
                >
                > > Gdyby iść Twoim tokiem rozumowania , to nie powinno być nas w UE.
                >
                > Mnie UE nie przeszakdza o ile stanie sie tym czym TYLKO I WYLACZNIE byc
                > powinna, tj. sterefa wolnego handlu.

No to kolego Junkier pozostaje wstąpić do NAFTA, jak kilka lat temu proponował
                JKM.
                UE ma ciągoty lewackie i tyle.
                Konserwatyści przegrali ostatnie wybory we Włoszech i Hiszpanii.Niestety.
                Trzeba trzymać kciuki za Sarkozego we Francji - bo On może być początkiem
                czegoś dobrego. Wygrana lewicowej feministki to będzie koniec marzeń o
                normalności.
                • junkier Re: "Polityka rownosci" to oszustwo 19.04.07, 14:29
                  No ja raczej bym na miejscu przecietnego palacza gaulois'ow zaglosowal ne de
                  Villiersa, ale niestety jest bez szans.

Problem z Fr. jest taki ze tam generalnie cala scena polityczna jest
                  przesunieta na lewo. Czy jest gdzies kraj w ktorym do wyborow prezydenckich
                  startuje pieciu pacjentow ze skrajnej lewicy?
                  • tomasz10012 Re: "Polityka rownosci" to oszustwo 19.04.07, 14:34
                    junkier napisał:

> No ja raczej bym na miejscu przecietnego palacza gaulois'ow zaglosowal ne de
                    > Villiersa, ale niestety jest bez szans.
                    >
                    > Problem z Fr. jest taki ze tam generalnie cala scena polityczna jest
                    > przesunieta na lewo. Czy jest gdzies kraj w ktorym do wyborow prezydenckich
                    > startuje pieciu pacjentow ze skrajnej lewicy?

Pięciu może nie, ale w ostatnich wyborach w Polsce było ich też niemało,
                    niestety łącznie z obecnym Prezydentem.
                    W Poslce nie ma prawicy z prawdziwego zdarzenia, a lewica dzieli się na lewicę
                    bezpożną ( SLD, PPS i inne lewactwo) i lewicę pobożną ( PIS, LPR - wersja
                    skrajna ).
                    Samoobrona jest akuratem poza moim jakimkolwiek komentarzem.
                    • junkier Re: "Polityka rownosci" to oszustwo 19.04.07, 14:47
                      No taki L. Kaczynski to przy p. Royaj prawdziwy wolnorynkowiec!

Podpowiem ze Samoobrona to lewica narodowa. Jedyna stricte prawicowa partia to
                      UPR.
                      • tomasz10012 Re: "Polityka rownosci" to oszustwo 19.04.07, 14:57
                        Dlatego napisałem, że o SO nie dyskutuję, bo nie dyskutuję o faszystach i
                        komunistach.

Niestety nie interesuje mnie czy L. Kaczyśńki to przy kimś innym prawicowiec.
                        Dla mnie On i całe ugrupowanie PiS - to lewica i nic i nikt mi nie udowodni ,
                        że jest inaczej. Z tą różnicą, że ( jak napisałem wcześniej) to lewica pobożna.
                        Lewicowa Partia Demokratyczna w USA jest bardziej prawicowa niż najbardziej
                        prawicowa partia w Polsce.
                        Przykładem - najbliższym ideałem to Partia Konserwatywna w Wielkiej Brytanii.
              • arius5 Zapomniales moze o czyms ? 19.04.07, 16:35
                O ile wiem, to EU istnialo bez Polski i to chyba Polska blagala na kolanach o
                czlonkowstwow Unii, a nie odwrotnie.
                A teraz juz co niektore polaczki chca decydowac o polityce Unii ?
                Wypie..c jak sie nie podoba, Europa nie potrzebuje tej calej waszej bandy
                zakompleksionych imbecyli typu junkier i kumple.
      • bart.j junkier, jak zwykle...idiota! 19.04.07, 13:52
        • junkier Gdybys czytal Najwyzszy Czas zrozumialbys biedaku 19.04.07, 13:59
          Gdybys czytal Najwyzszy Czas zrozumialbys biedaku ze sam jestes idiota. NCz
          wielokrotnie pietnowal szkodliwe i absurdalne marnowanie pieniedzy
          auropodatnika m.in. na homo-agitki. Ale Wybiorczej o tym nie przeczytales wiec
          sadzisz ze tego nie ma!
          • palestina1 Ponad miliard 200 mln rocznie 19.04.07, 15:08
            budżet dotuje kler a tam geyów od metra.I tu jest kasa do odzysku,moga
            popostowac przez pięć lat skoro narzucaja to innym.
            • rafvonthorn Re: Ponad miliard 200 mln rocznie 19.04.07, 15:47
              Radzę przestudiować konkordat. W sumie Rzeczpospolita wydaje na KK kilkakrotnie
              więcej niż napisałeś, miliard to sukienkowi na waciki wydają...
              • palestina1 To jest minimum 19.04.07, 16:28
                natomiast mi chodzi o wskazanie gdzie jest forsa na EURO 2012
            • lesbijka_wroclaw Re: Ponad miliard 200 mln rocznie 19.04.07, 18:37
              nie no, junkier o tym juz nie mowi. kler dostaje kilkanascie tysiecy razy wiecej
              niz organizacje walczace o prawa ludzi homoseksualnych w Polsce. To czarni
              przezeraja nasza ciezko zarobiona kase, to ksieza jezdza luksusowymi
              samochodami! Dlaczego oni nie placa podatkow? Dlaczego nie utrzymuja sie tylko z
              moherow tylko z calego kraju?

co za chory kraj...
      • the_rest jaka piękna katastrofa ... 19.04.07, 14:48
        nie ma co się przejmować, że nie ma na Euro 2012 kasy. Przecież zostaną nam
        piękne stadiony. We Wrocku drugoligowy Śląsk Wrocław będzie mógł rozgrywać na
        nowym 40 tycięcznym stadionie swoje spektakularne mecze z np. Unią Janikowo (na
        trybunach to się pewnie całe Janikowo pomieści razem z inwentarzem)
      • monster1972 twoi mocodawcy sponsorują neofaszystów... 19.04.07, 15:08
        co gorsze?

ja, i chyba nie tylko ja, nie obawiam sie homoseksualistów...

natomiast widzialem kiedys stado tępych (katolickich, a jakże!) skinów (ok. 50)
        z bejzbolami

i powiem ci koles... nie chcialbys byc na moim miejscu

;)
      • uchachany Trzeba więc tych homosiow zatrudnić przy budowie 19.04.07, 15:51
        infrastruktury na Euro 2012 i problem dotacji z UE rozwiązany!
      • babaqba Re: Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wy 19.04.07, 19:25
        junkier napisał:

> Na agitki homosiow to UE 'daje' pieniadze, wyszarpniete europodatnikowi ktory
        > jest zmuszany do finansowania czesto ohydnych ideologicznych obsesyjnych lewico (...)

Nie czepiajcie się go. Nikt nie jest w stanie tak skutecznie zohydzić nacjonalistyczno-religianckich
        bzdur jak ten pan. Moim zdaniem on ma (przewrotnie) właśnie taki cel: poprzez uwypuklenie całej
        głupoty tkwiącej w "narodowym-katolicyzmie" najlepiej pokazuje szkodliwość tej postawy dla Polski i
        Polaków!
    • palestina1 Na otrzeźwienie trzeba poczekać 19.04.07, 13:42
      żeby jednym trzeba drugim zabrać,pytanie komu?
      Myslę że jak skubną emeryture Jaruzelskiemu to powinno wystarczyć.
    • el_bigos liczę na to, że: 19.04.07, 13:43
      1. przetargi nie będą ustawione
      2. ten kto wygra przetarg nie będzie bankrutem (tak jak w przypadku tej
      nieszczęsnej świątyni)
      3.po mistrzostwach nie przeżremy kasy, którą zarobimy na kretyńskie pomysły
      samoobrony i lpr (np senioralne)
      • metall Re: liczę na to, że: 19.04.07, 14:24
        el_bigos napisał:

> 1. przetargi nie będą ustawione
        > 2. ten kto wygra przetarg nie będzie bankrutem (tak jak w przypadku tej
        > nieszczęsnej świątyni)

Dlaczego? (pytanie retoryczne)

> 3.po mistrzostwach nie przeżremy kasy, którą zarobimy na kretyńskie pomysły
        > samoobrony i lpr (np senioralne)

Do mistrzostw dołożymy.
    • darioo_b zamiast mistrzostw 19.04.07, 13:48
      bedzie kartoflany obciach
      • bart.j Pokaż premierku, co potrafisz!..Gadać to my.... 19.04.07, 13:53
    • mikolaj.plank Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Euro 19.04.07, 14:01
      To proste: może w końcu kmiecie zaczną płacić podatki i ZUS (a nie jakiś
      śmieszny krusik). I na obniżkę podatków wystarczy i na euro
    • metall Premier rzekł: 19.04.07, 14:11
      "Polska będzie musiała "sięgnąć" też do środków własnych" - znaczy nastąpią
      kolejne akty obniżania podatków przez ich podnoszenie.
    • cesary1 Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Euro 19.04.07, 14:12
      A dlaczego ma dac ?? czy to sa mistrzostwa Uni Europejskiej ?
      Czy polacy powariowali ? na wszystko ma dawac unia ? Nazwac polske "dziadem "
      to chyba za malo. Nie macie swojej godnosci, wyciagac reke tylko po cudze
      pieniadze ?
      • metall Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 19.04.07, 14:29
        cesary1 napisał:

> A dlaczego ma dac ??

Nie widzę takiego powodu. Może Cię to zdziwi, ale jestem Polakiem.

Jakiej jesteś narodowości?

PS. Rozumię, że komp za granicą może nie mieć polskich znaków, ale "Shift" chyba ma.
        • cesary1 Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 19.04.07, 14:39
          A co ma narodowosc do godnosci ? Jak ja chce sie napic piwka to za nie place, a
          nie zamawiam i potem szukam fundatora. Czytajac newsy to unia placi za
          wszystko w polsce, drogi, baseny, teatry, oczyszczalnie sciekow, nowe piece do
          prywatnych domow, komisariaty policji, szkolenie nieudolnych urzednikow,
          wycieczki "szkoleniowe " po calym swiecie, jakies prywatne studian, firmy i
          tak dalej , pomyslowosci polakow konca nie widac, i teraz te mistrzostwa ?
          • metall Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 19.04.07, 14:47
            cesary1 napisał:

> A co ma narodowosc do godnosci ?

Nic. Tak tylko z ciekawości zapytałem. Wstydzisz się czy jak?

> Czytajac newsy to unia placi za
            > wszystko w polsce, drogi, baseny, teatry, oczyszczalnie sciekow, nowe piece do
            > prywatnych domow, komisariaty policji, szkolenie nieudolnych urzednikow,
            > wycieczki "szkoleniowe " po calym swiecie, jakies prywatne studian, firmy i
            > tak dalej , pomyslowosci polakow konca nie widac, i teraz te mistrzostwa ?

Chyba "czytając propagandę prounijną" chciałeś powiedzieć.

PS. "Shift", "Shift" - pozwala pisać wielkie litery w wielu językach.
            • cesary1 Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 19.04.07, 15:22
              Wstyd mam zakryty, i to moja sprawa. A co do narodowosci to chyba jestesmy we
              wspolnej europie. Tutaj chyba nie ma miejsca na "my polacy" "oni anglicy" oni
              niemcy" " oni francuzi". Chyba juz czas pomyslec w szerszych kategoriach
              niz "my" i "oni". Europa juz tak nie mysli.
              male litery pisze z "fantazji" dziadek byl ulanem.
            • cesary1 Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 19.04.07, 15:22
              Wstyd mam zakryty, i to moja sprawa. A co do narodowosci to chyba jestesmy we
              wspolnej europie. Tutaj chyba nie ma miejsca na "my polacy" "oni anglicy" oni
              niemcy" " oni francuzi". Chyba juz czas pomyslec w szerszych kategoriach
              niz "my" i "oni". Europa juz tak nie mysli.
              male litery pisze z "fantazji" dziadek byl ulanem.
              • metall Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 20.04.07, 09:17
                cesary1 napisał:

> Wstyd mam zakryty, i to moja sprawa. A co do narodowosci to chyba jestesmy we
                > wspolnej europie. Tutaj chyba nie ma miejsca na "my polacy" "oni anglicy" oni
                > niemcy" " oni francuzi". Chyba juz czas pomyslec w szerszych kategoriach
                > niz "my" i "oni". Europa juz tak nie mysli.
                > male litery pisze z "fantazji" dziadek byl ulanem.

No niestety zawsze jesteśmy my Polacy, a oprócz nas są Niemcy, Rosjanie,
                Francuzi oraz Szwajcarzy czy Norwegowie - poza UE. I nawet konstytucja tego nie
                zmieni. Co oczywiście nie przeszkadza we współpracy - taka jest moja "szerokość
                kategorii".
                Europa niech myśli co chce - wolno jej.

Kto najwięcej dokłada do zabawy w UE?
            • cesary1 Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 19.04.07, 15:27
              A tak na marginesie, 60% wartosci piecy centralnego ogrzewania w powiecie
              bierun (k. tychy) pokrywanych zostalo z funduszy unijnych ( strona internetowa
              miasta bierun) Budynek policji w bieruniu - w ??? procentach tez z funduszy
              unijnych. Budynek " centrum incjatyw gospodarczych" w bieruniu w calosci z
              funduszy brukseli. zadnych incjatyw gospodarczych tam nie ma- poprostu
              popmieszczenia pod wynajem ( min. dla urzednikow miejskich) zdrowia zycze.
              • metall Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 20.04.07, 09:07
                cesary1 napisał:

> A tak na marginesie, 60% wartosci piecy centralnego ogrzewania w powiecie
                > bierun (k. tychy) pokrywanych zostalo z funduszy unijnych ( strona internetowa
                > miasta bierun) Budynek policji w bieruniu - w ??? procentach tez z funduszy
                > unijnych. Budynek " centrum incjatyw gospodarczych" w bieruniu w calosci z
                > funduszy brukseli. zadnych incjatyw gospodarczych tam nie ma- poprostu
                > popmieszczenia pod wynajem ( min. dla urzednikow miejskich) zdrowia zycze.

To jest tylko dowód na to, że twór pod nazwą Unia Europejska źle rozdaje
                pieniądze. Ale zawsze tak jest gdy ktoś (urzędnik państwowy, czy unijny) wydaje
                nieswoje (podatników) pieniądze nie na siebie - jest to najgorszy z możliwych
                sposób wydawania pieniędzy.
      • burakpl4 Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 19.04.07, 14:30
        media nawciskały ciemnoty, że dostaniemy dodatkową kasę, a premier tylko
        sprostował.
        Mamy jej na razie wystarczająco dużo, żeby skończyć A2, A4 i A1, kilka(naście?)
        obwodnic, i ekspresówek plus modernizacja niektórych szlaków kolejowych.
        Stadiony musimy za swoje, bo UE na to i tak kasy nikomu nigdzie nie daje - to
        będą obiekty komercyjne.
    • mppmpp Oświećcie mnie, proszę! 19.04.07, 14:13
      Wytłumaczcie mi, dlaczego teraz uda się wybudować ileś-set kilometrów autostrady
      w pięc lat, a przez ostatnie 16 lat się nie dało? Za ostatnie 1.5 roku ile km autostrad oddano? Mamy jeden, lub 2 stadiony na przyzwoitym poziome, a teraz nagle powstaną nowe? Co się zmieniło w Polsce od wczoraj, do 11.37? Jesteśmy innym krajem? Urzędnicy stali się bardziej kompetentni? Pracownicy uczciwsi? Bawcie się dobrze!
      • metall Re: Oświećcie mnie, proszę! 19.04.07, 14:18
        mppmpp napisał(a):

> Wytłumaczcie mi, dlaczego teraz uda się wybudować ileś-set kilometrów autostrad
        > y
        > w pięc lat, a przez ostatnie 16 lat się nie dało? Za ostatnie 1.5 roku ile km a
        > utostrad oddano? Mamy jeden, lub 2 stadiony na przyzwoitym poziome, a teraz nag
        > le powstaną nowe? Co się zmieniło w Polsce od wczoraj, do 11.37? Jesteśmy innym
        > krajem? Urzędnicy stali się bardziej kompetentni? Pracownicy uczciwsi? Bawcie
        > się dobrze!

Ano zmieniło się to, że teraz jest konkretny bat nad głowami. Pod batem Polak
        lepiej myśli i pracuje Tylko dlaczego narodowa LPR, ustami pana Pardy, się z
        tego cieszy? To tego nie chwytam.
      • more.words Re: Oświećcie mnie, proszę! 19.04.07, 14:26
        jedyna nadzieja w tym- ze bedzie kontrola odgórna UE... i może dlatego jest
        szansa ze przypadkiem się uda
        • burakpl4 Re: Oświećcie mnie, proszę! 19.04.07, 14:33
          kontrola UE i tak jest - są terminy na wykorzystanie środków unijnych n.p. -
          zatem jak chodzi o infrastrukturę drogową czy kolejową to nic się nie zmieni
          ani na lepsze, ani na gorsze. Kasę unijną i tak musimy wydać do 2013, już jest
          rozdysponowana i w zasadzie teraz tylko te przetargi...
      • laborant_dexter Re: Oświećcie mnie, proszę! 19.04.07, 14:53
        Bardzo słuszny komentarz.Dwa lata przed Euro Czesi dostaną szansę
        zorganizowania kilku meczy,może ze dwa się uda zorganizować w Słowacji.Reszta
        na Ukrainie.
        • burakpl4 Re: Oświećcie mnie, proszę! 19.04.07, 22:05
          czesi? Niby gdzie?
        • burakpl4 Re: Oświećcie mnie, proszę! 19.04.07, 22:06
          największy czeski stadion ma 20 000, a minimum UEFY to 35 000
    • ryskoc Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Euro 19.04.07, 14:14
      Wybuduje się Stadion Narodowy we Włoszczowej to już lotniska tam nie trzeba
      będzie budować :)
    • cesary1 A dlaczego ma dac ? ...... mac !!!! 19.04.07, 14:15
      A czyje to sa mistrzostwa ?
    • poglodzio Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 19.04.07, 14:26
      to przecież było wiadome więc o co robić krzyk
    • jas Wypowiedzi polityków dot.Euro 2012 19.04.07, 14:29
      *Minister Sportu:* To będzie wspaniała lipcowa impreza...

*Premier:* To sukces bliźniaczo podobny do wygranych wyborów parlamentarnych 2005...

*Min. Gosiewski:* A finałowy mecz odbędzie się we Włoszczowie...

*Stanisław Łyżwiński:* Nie jestem ojcem tego sukcesu...

*Donald Tusk:* Oczywiście Polska powinna organizować ME 2012 ale sposób, w jaki zrobił to PiS jest niedopuszczalny. Platforma Obywatelska zamierza zaskarżyć ustawę UEFA do Trybunału Konstytucyjnego

*Józef Oleksy:* O k**, teraz to dopiero będą przekręty.

*Renata Beger:* Serdecznie dziękujemy prezesowi UEFA Anana Platana.

wjan 14:22:14

*Ludwik Dorn:* Przegranych zakujemy w kamasze

*A. Lepper:* W tych mistrzostwach nic nie zablokuje nam drogi do sukcesu.

*Posłanka Sandra Lewandowska:* A naszych zwycięzców namaścimy pachnącymi olejkami.

*L. Miller:* Nieważne jak zaczniemy - ważne jak skończymy.

*Premier:* I żadne krzyki, żadne płacze nie przekonają nas, że piłka jest okrągła a bramki są dwie.

*Prezydent:* Oczywiscie zdążymy zbudować 3 mln stadionów.

*Premier:* To wielkie wyróżnienie dla Wolski
    • m.skawski a co z lustracją? 19.04.07, 14:33
      czy wszyscy piłarze urodzeni przed 78 też będą musieli wypełniać oświadczenia
      lustracyjne?:)
      • metall Re: a co z lustracją? 19.04.07, 14:40
        m.skawski napisał:

> czy wszyscy piłarze urodzeni przed 78 też będą musieli wypełniać oświadczenia
        > lustracyjne?:)

Sie wie. A tych z Rosji.
        • metall Re: a co z lustracją? 19.04.07, 14:56
          A tych z Rosji, to w ogóle nie wpuścimy. (Sorki coś mi ucięło ;-) )
      • qc Re: a co z lustracją? 19.04.07, 16:02
        dla niezlustrowanych beda specjalne sektory na stadionach.
        (niezlustrowalnosc bedzie mozna odpracowac w hufcach pracy, mieszajac beton)
    • czechy11 Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Euro 19.04.07, 14:37
      Teraz an Premier będzie zabierał miastom, kóre nie organizuja mistrzostw.
      jednym słowem zacznie się wielkie okradanie innych regionów na rzecz wybranej
      czwórki. an to zgody narodowej nie ma.
    • lambert77 Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 19.04.07, 14:49
      "powiedział premier Jarosław Kaczyński. Dodał, że Polska będzie
      musiała "sięgnąć" też do środków własnych. " - kurde no to teraz w orędziu do
      narodu usłyszymy kolejny raz o konieczności zaciśnięcia pasa :)
    • miczyl Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Euro 19.04.07, 14:51
      hehe,no to ciekawe czy uda sie polaczyA4 z Krakowa do Rzeszowa zeby kibice
      mogli sprawnie sie przemieszczac, bo narazie to smiechu warte:)))
      • t.o.m.e.k Re: Premier: UE nie da dodatkowych funduszy na Eu 19.04.07, 15:06
        NO ale zaciśniemy pasa i znajdzie się:
        - 20 mln z budowy Świątyni Opaczności
        - powiedzmy po 50 mln z budżetów kancelarii Prezydenta, Sejmu, Senatu i URM - w
        skali roku; pomnożone razy 5 lat daje naprawdę niezłą sumkę
        - normalne opodatkowanie rolników - dotychczas zwolnionych od tego przywileju
        - nieprzeliczone miliony odzyskane po likwidacji KRUS-u i przekazaniu jego
        zadań ZUS-owi
        - przetrzepanie niezliczonych tłumów wszelkiej maści lewych rencistów, dla
        których wyłudzone renty są dodatkowym źródłem zarobku (dodatkowym, bo
        taki "rencista" najczęściej kładzie cegły lub posadzki w Londynie, a rodzinka
        sumiennie pobiera od państwa co "jej się słusznie należy") - i to już będą
        grube miliardy

Ponadto, wbrew obowiązującej ideologii byc może wreszcie Jarek K. zapali
        swojemu przydupasowi Jasinskiemu Wojciechowi (ex-PZPR) zielone światło dla
        prywatyzacji. I znajdzie się parę następnych miliardów.

Kasa jest, i to potężna - trzeba tylko się po nią schylić...
        • milena.rl jej 19.04.07, 15:38
          a może w ogóle to jakoś połaczyć i wybudować Stadion Opatrzności? Skumulowanie
          myśli narodowej w jednym miejscu, jaskiniowcy ganiający za piłką (instynkt
          stadny, patriarchalny; rodzaj wojny - polska od morza do morza, "teraz zobaczą
          jaka Polska potężna", skini, prawdziwa męskość, front antygejowski) +
          zgejowiałe sutanny na żylecie (kontrast), chór kleryków i tańcząca maskotka
          mistrzostw - pluszowa kremówka z piłką powtarzająca "najważniejszy jest
          pokój", "wojny to zło". Takie Jin & Jang. O nie..
    • elk84 Czy w tym kraju nie ma ważniejszych potrzeb?!?!? 19.04.07, 14:59
      Widocznie w Polsce jest całkiem dobrze, skoro stać nas organizowanie takich
      ogromnych imprez ku uciesze gawiedzi i motłochu stadionowego!

Mamy już doskonale funkcjonującą policję, która potrafi zadbać o bezpieczeństwo
      obywateli (i zadba, a jakże! o bezpieczeństwo w czasie mistrzostw).

Mamy doskonałe rozwinięty system szkolnictwa z uczniami w (brunatnych?)
      mundurkach i doskanałą i dobrze opłacaną kadrą pedagogiczną.

Mamy wreście nalepszy w UE system opieki zdowotnej. Tak dobry, że wszystkie
      sąsiednie kraje z otwartymi rękoma przyjmują do pracy naszych lekarzy.

Mamy też wspaniale rozwiniętą sieć dróg, autostrad i lotnisk, zdolnych do
      przyjęcia tego co będzie się działo w 2012! Goście nie dość że będą mogli
      sprawnie i szybko dotrzeć na miejsce wszystkich imprez (i przejazd z hotelu w
      centrum Warszawy na stadion mający powstać w miejscu stadionu X-lecia nie zajmie
      im połowy dnia, tak, że jak wyjadą wcześnie z hotelu, to może nawet zdążą na
      początek meczu).

Mamy wreście wspaniały, miłościwie nam panujący PiS, który nam to wszystko
      zafundował.

Tylko kto się będzie za to wszystko wstydzić w 2012?

Krzysztof
      • uchachany Za to będzie się wstydzić już nowa koalicja :-). 19.04.07, 16:04
        Ale ponieważ będzie to koalicja PO z SLD to na chybcika obżenią
        niesprywatyzowaną resztówkę o jakoś dadzą radę. A potem będzie druga
        Argentyna :-)...
    • stasi1 Ale w takim tempie co sobie Kaczory zaplanowały 19.04.07, 15:00
      budowe autostrad to do 2012 roku nie ma szans że ona dojdzie do Warszawy!
    • evident A jak mają przyjechać Litwini, Łotysze, Estończycy 19.04.07, 15:07
      chyba polem albo z Bałtyku Wisłą popłyną
      • monster1972 nie przejmuj sie:-) oni przeciez nie awansują:-) 19.04.07, 15:14
        my też bysmy nie zagrali na tym euro, gdyby nie fakt, ze jestesmy gospodarzami

• marekig Etap 1: buńczuczne zapowiedzi, tych,którzy tylko 19.04.07, 15:16
      w gębie są mocni. Kiedy etap 2?
    • mangold Proponuje przerzucić środki ze światyni opaczności 19.04.07, 15:18
      bożej..i przestać płacić katechetom........od razu jeden stadion postawimy
    • mangold Z IPN też można wziąć..na ch.. nam lustracja 19.04.07, 15:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka