ergo12 Pan Targalski jest zwyklą kanalią 21.04.07, 19:45 Wiem co mówię,bo "tam" jeszcze pracuję! Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 19:46 W radiu Wolna Europa to on "sprzatal". Takich kolesiow to sie zna. A teraz wielki pissss. Bolszewik jak kazdy w tym bagnie. Chama poznac po tym co mowi i po tym co robi. Wolna Europa to bylo cos zupelnie innego. Miejmy nadzieje, ze nie bedzie potrzeby reaktywowania tewgo radia. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 19:50 " "Jest jedną z osób, której Polska zawdzięcza swoją niepodległość" - napisali autorzy apelu, wśród których jest m.in. Andrzej Gwiazda i Joanna DudaśGwiazda, dr Adam Wielomski, szef łódzkiego oddziału Stowarzyszenia Wolnego Słowa Włodzimierz Domagalski, były rzecznik przewodniczącego "Solidarności" Kajus Augustyniak, reżyserzy Piotr Zarębski i Piotr Włodarski" Kim są ci ludzie broniący tej skończonej kanalii, nikim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucjanna1 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 22.04.07, 00:00 www.filmpolski.pl/fp/index.php/1115728 Piotr Włodarski - dorobek raczej niewielki www.filmpolski.pl/fp/index.php/412204 Piotr Zarębski - tez nie poraza Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Najkrótsza recenzja osiągnięć "pana reżysera" 22.04.07, 00:28 Piotr Włodarski Ważniejsze daty: 1956. 05. 16 - Data urodzenia (Warszawa) 1986 - Wykształcenie - rok ukończenia studiów (Wydział Reżyserii PWSFTviT w Łodzi) Filmografia: 1991 - KROLL Obsada aktorska (mężczyzna w klozecie) No właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 nie chcę niczego zawdzięczać Targalskiemu, spadaj 21.04.07, 20:08 człeku!!! Dziwi mnie, że jeszcze ktokolwiek w Polsce stoi w obronie tego człowieka. To zwykłe nikt i niech tak zostanie, ok? Nie powinien pełnić swojej funkcji w radiu publicznym. Sam siebie niszczył. A jeśli kiedykolwiek i czymkolwiek się zasłużył to dzisiaj jest również gomułkowsko-gierkowskim złogiem, tak jak ludzie w jego wieku, jeśli wiek stanowi główne jego kryteria, ok? Ja i moi przyjaciele, wszyscy nasi rówieśnicy też jesteśmy takimi "gomułkowsko-gierkowskimi złogami"!!! Fajne określenie. Będę to na zawsze pamiętać i pana Targalskiego też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 [...] 21.04.07, 20:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 a po wprowadzenia stanu wojennego donosil na 21.04.07, 20:21 opozycje - potem byl agentem stasi w paryzu - taki z niego "dzialacz" opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
c.lina [...] 21.04.07, 20:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 donosiciela i kapusia - ale porzadny - a kanalie 21.04.07, 20:33 zapluwac bede zawsze i zawsze - Odpowiedz Link Zgłoś
c.lina Rzecznik Radia o kłamstwach Wyborczej: 21.04.07, 20:25 Warszawa, 20 kwietnia 2007 r. Pan Adam Michnik Redaktor Naczelny Gazety Wyborczej Szanowny Panie Redaktorze, W związku z podaniem przez „Gazetę Wyborczą” nr 92 z 19 kwietnia 2007 r. nieprawdziwych informacji na temat Polskiego Radia SA w publikacji na stronie 1 – „W skrócie” i stronie 12 – „Lecą głowy w Polskim Radiu”, zgodnie z art. 31 i 32 ustawy Prawo Prasowe (Dz.U. 1984 nr 5 poz. 24 z późn. zm.) uprzejmie proszę o zamieszczenie sprostowania w kierowanym przez Pana dzienniku: Nieprawdziwa jest informacja, że „Marcin Wolski, szef radiowej Jedynki już wyleciał” - Marcin Wolski kieruje Programem 1 do 30 kwietnia br., a po tym terminie nadal będzie z Polskim Radiem współpracował. Nieprawdziwa jest informacja: „Jerzy Targalski, wiceprezes PR, który w ramach czystek personalnych zwolnił m.in. Ewę Szumańską (autorkę „Z pamiętnika młodej lekarki”)”. - Ewa Szumańska nie jest etatowym pracownikiem Polskiego Radia SA, więc nie mogła być zwolniona. Nieprawdziwa jest informacja: „Sobala zwalniał w nim (Radiu Bis – uzup. T.F-B) prezenterów za antyrządowe poglądy. Max Cegielski i Rafał Kołaciński zostali wyrzuceni…” - Nie zostali wyrzuceni, bo nie byli zatrudnieni w Polskim Radiu Bis. Nieprawdziwa jest informacja: „Sobala wyrzucił też popularnych hiphopowych didżejów – Novikę, Lexusa, Spoksa i Duże P”. - Nowikę i Lexusa dyr. Jacek Sobala nie wyrzucił. Prowadzą w Radiu Bis, w każdą niedzielę 4- godzinną audycję „Strefa miejska” oraz w tygodniu maja dodatkowo godzinną audycję. Nieprawdziwa jest informacja: „Nieoficjalnie wiadomo, że tego samego zdania (za odwołaniem członka Zarządu PR SA Jerzego Targalskiego – uzup. T F-B) jest większość w radzie nadzorczej”. - Wniosek prezesa Zarządu PR SA Krzysztofa Czabańskiego skierowany do Rady Nadzorczej o powołanie komisji do zbadania zarzutów i do czasu ich wyjaśnienia zawieszenie w pełnieniu obowiązków Jerzego Targalskiego będzie rozpatrywany 21 kwietnia. Sugestia, iż członkowie Rady Nadzorczej PR SA wydali wyrok przed zbadaniem sprawy narusza ich dobra osobiste. Z wyrazami szacunku Tadeusz Fredro-Boniecki Rzecznik prasowy Polskiego Radia SA Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo Targalski czy Czabański...Ten sam miot!... 21.04.07, 20:26 Bolszewickie podejscie...Zalecenia Kaczyńskich.... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 tacy hubweini od brudnej roboty - od niszczenia lu 21.04.07, 20:34 ludzi - stakin tez mial takich degeneratow Odpowiedz Link Zgłoś
rtaj Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 20:29 cham jest zawsze chamem i nim pozostanie , obojętne czy ma krawat cxzy garnitur, czy jest ,,nasz"czy nie nasz Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 O jednym takim... obrońcy... 21.04.07, 20:40 Niejaki Adam Wielomski, wymieniony jako obrońca Targalskiego to niezła sztuka. Regularnie pisuje do "Myśli Polskiej", będącej polską mutacją jakże zasłużonego dla szerzenia wolności słowa "Volkischer Beobachter". Z kolei rusofilia A.W. ujawnia się w jego namiętnych diatrybach popierających politykę przyjaźni z Łukaszenką i Putinem oraz niechęć (by nie rzec - nienawiść) do demokratyzujących przemian na Ukrainie. I wreszcie - w obronie Wielgusa (którego miłuje A.W. nad życie) zapędził się tak daleko, że stwierdził: "no i co z tego, że polski duchowny był szpiegiem komunistycznym na Zachodzie? wszak miał rozpracować środowiska ukraińskich nacjonalistów, a więc działał dla dobra Polski". Facet, dla którego ksiądz-szpicel to najlepszy kandydat na posadę arcybiskupa metropolity, nie jest wart nawet splunięcia i nazwania go klownem... Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: O jednym takim... obrońcy... 21.04.07, 21:05 To jest nas już dwoje. Żydom by wystarczyło, ale dla prawdziwych Polaków dwóch świadków to trochę za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 [...] 21.04.07, 20:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
docentverba jak to z Targalskim bylo 21.04.07, 20:59 GW wyprodukowala kiedys na Targalskiego paszkwil,on podal sprawe do sadu,w sadzie wygral i wowczas ruszylo do boju komando GW do specjalnych poruczen- Kublikowa i Czuchnowski.Meritum sporu jest to,ze Agora posiada wlasna stacje radiowa TOKFM,wiec zaczyna zaciekle zwalczac konkurencje,jakim jest dla niej radio publiczne.Zainteresowani dokladnie ta sprawa niech sobie wejda na salon24,gdzie niejaki Stefanmichnik opisuje ja dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
docentverba Re: Targalski.. stary PZPR-owski bydlak... 21.04.07, 21:00 argument do dooopy.Przeciez wedlug ciebie najmadrzejsi i najszlachetniejsi ludzie byli w PZPR.Napiszesz o Kwasniewskim stary PZPR-owski bydlak?Jasne ,ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Panie "docencie" Targalski miotany manią 21.04.07, 21:44 prześladowczą tak charakterystyczną dla kaczych poslugaczy, nie jest w stanie zachowywać się inaczej,niż to robi ,piszę to, bo pracuję na "Malczewskiego" i widzę, a także slyszę co to chore kuriosum wyprawia Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 docenttverba... byc, albo byc...zasada! 21.04.07, 21:53 dobrze wiesz o co mi chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 21:20 A ja myślę,że tak zasłużonemu sprzed 30-tu laty,nagrodą najlepszą będzie order na poduszce,za konduktem żałobnym.Tylko tyle i aż tyle! (piszę językiem p.Jerzego Targalskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent [...] 21.04.07, 23:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk14 Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 21:36 Nazwisko Targalskiego nie zostalo wymienione przez J.J.Lipskiego w jego ksiazce KOR.Ktos dopisuje mu zaslugi ,ktore mu sie nie naleza.Jesli tak samo nalezal do "Solidarnosci" i pisal w "Kulturze" jak dzialal w KOR , to bez watpienia jest to wybitny dzialacz.Za tej koalicji bedzie gwaltownie takich przybywalo.Ta koalicja trwa dzieki lajdakom i nikczemnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 [...] 21.04.07, 22:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yenni Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 22:46 Nieważne kim był, co zrobił, jak sie zasłużył.... W tym momencie liczy sie to jak sie zachował! A przyznał sam, ze mówił o tej średniej wieku bliskiej na cmentarzu, porównywał głos Sznuka do głosu w obozie koncentracyjnym. PRZYZNAŁ, że to powiedział!!! Stąd już blisko do określenia "stare kobiety" i "złogi gomułkowskie". Gdy już zaczął posuwac sie za daleko to poszedł na całość. I kimkolwiek by był nalezy go wywalić na zbity pysk, by już nikogo nigdy nie obraził. Nawiasem mówiąc zniesmaczona jestem tym nieofitą z PRZP-owską przeszłoscią, który pomiata teraz ludźmi, którzy nigdy w partii nie byli... To nie jest rzeczywostość państwa prawa i sprawiedliwości, lecz znajomosci i układów :( Odpowiedz Link Zgłoś
smutny1970 Proponuję poniższe fragmenty wywiadu z J.T. 21.04.07, 23:37 www.darski.info/?darski=osobie&go=baza W ogóle to genialny człowiek, wie wszystko najlepiej, ma jedyną słuszność, nawet Francja, która go żywiła dając mu rentę na koszt podatnika francuskiego też mu nie odpowiadała ... Ciekawa stronka www.darski.info/?darski=walkawpai&go=skarga "P.: Dlaczego wyjechałeś? O.: Z przyczyn osobistych. Mógłby oczywiście powiedzieć, jak czyni to wielu, że wyjechałem by walczyć dalej, ale to jest oczywiście kłamstwo. Ponadto, po co walczyć dalej skoro można walczyć bliżej. Należałoby w tym wypadku powiedzieć żyć bezpiecznie: dostatnio z działalności uznawanej za walkę. Nie wyjechałem również dlatego, że byłem prześladowany, gdyż NIE BYŁEM PRZEŚLADOWANY, ponieważ ani salony, ani komuniści nie wiedzieli co robiłem. Poza tym jeśli ktoś bierze się za politykę w państwie komunistycznym i uważa, że za to należą mu się willa z samochodem, to jest idiotą. Wyjechałem, gdyż chciałem trochę pożyć jak tzw. normalny człowiek. P.: Czyli prywatny egoizm? O.: Tak. Mógłbym twierdzić że wyjechałem, by umożliwić "5" bujny rozkwit, który zresztą możemy teraz obserwować pod postacią KKW. P.: Porzuciłeś zagrożoną placówkę." "P.: Czy to prawda, że byłeś członkiem PZPR i jak zszedłeś na prawo? O.: Prawda. Nie rozumiem natomiast, co to ma wspólnego z zejściem na prawo. Do PZPR w czasach Gierka zapisywano się dla kariery i korzyści materialnych, a nie ze względów ideologicznych. PZPR była wówczas czymś w rodzaju towarzystwa asekuracyjnego. Do PZPR należałem w latach 1974-1979, a od 1976 byłem czynny w ruchu KORowskim, tzn. przepisywałem i kolportowałem komunikaty, zbierałem pieniądze itp. Do PZPR wstąpiłem, gdyż uważałem, że pomoże mi to w działalności konspiracyjnej - po prostu tam policja nie będzie szukał, natomiast wystąpiłem kiedy już miałem na koncie jedną wpadkę i publiczne wystąpienia na moim wydziale, więc dalsze członkostwo nic nie dawało. Wtedy znalazłem jakiś tam pretekst, żeby to było z honorem. Uważałem konspirowanie przed czerwonym nie tylko za konieczne, ale ja to zawsze lubiłem, nadaję się lepiej do konspiracji niż do salonów. O takiej działalności myślałem już od 1968 roku, kiedy można powiedzieć, otworzył, że mi się oczy. Niestety, wszystkie moje próby podejmowane przed 1976 kończyły się niepowodzeniem. Może szukałem współpracowników w złym środowisku, ale myślę, że raczej atmosfera społeczna była nieodpowiednia. Pamiętam, jak np. w 1971 roku przekonywałem swoich kolegów szkolnych, że Gierek skończy jak Gomułka, gdyż trzeba zmienić system, że udział w interwencji w Czechosłowacji to hańba i zbrodnia. Nie przekonałem nikogo." ITD... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek haniebne postępowanie 22.04.07, 12:07 "autorzy apelu, wśród których jest m.in. Andrzej Gwiazda i Joanna DudaśGwiazda, dr Adam Wielomski, szef łódzkiego oddziału Stowarzyszenia Wolnego Słowa Włodzimierz Domagalski, były rzecznik przewodniczącego "Solidarności" Kajus Augustyniak, reżyserzy Piotr Zarębski i Piotr Włodarski." Więcej pytań nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś