zdzisiek66 23.04.07, 11:30 Trzeba szanować prastare zwyczaje innych kultur. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burek_polny Samo-brona juz to zrobila ... 23.04.07, 15:48 "W naszym języku nie ma nawet odpowiedniego terminu na nazwanie tego typu związków. Anglosasi mówią o nich „transactional sex”, co na polski trudno przełożyć." - a jednak sie dalo. Chlopaki z samo-brony znalezli na to sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
m1chnik Re: Jaboya. Śmierć nad Jeziorem Wiktorii 23.04.07, 18:11 Tak jest, przynajmniej sobie poużywają przed śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
kika843 Re: Co za dzicz! 23.04.07, 22:26 To jest przerażające. Wstrząsnęło mną po przeczytaniu tego artykułu. To jest tragiczne, że ludzie tak czy inaczej muszą umrzeć. Albo umrą z głodu, albo z AIDS. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Co za dzicz! 23.04.07, 23:01 Tobie ruski agitatorku bombardowanie to mozg sie rzucilo. Nawet nie doradzam leczenia bo szkoda pieniedzy podatnika radzieckiego. Oni sami sie bombarduja aidsem. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 narody, ktore chcą tak żyć, przestaną istnieć 24.04.07, 10:56 ocaleją tylko ci, którzy przestaną tradycję, przesądy i wszelkie absurdalne nakazy i zakazy społeczno-obyczajowe traktować na poważnie. Taki jest bieg rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
marywood Jaboya. Śmierć nad Jeziorem Wiktorii 24.04.07, 13:46 dlaczego niby mieliby się wyrzekać własnej kultury , tradycji i prastarych obyczajów?choć płacą wysoką , najwyższą cenę,żyją w zgodzie (eh , niech zabrzmi patetycznie), z własnymi przekonaniami.to , że znakomita większość ludzi szeroko pojętego Zachodu, stała się postępującymi bezrefleksyjnie konformistami , nie oznacza , że wszyscy na świecie muszą być mierzeni tą samą miarą! Nie oznacza to również, że czytając takie artykuły nie budzi się we mnie sprzeciw, bunt i niezgoda na te śmierci , którym wiemy , że można łatwo zapobiec.i w tym momencie jestem w kropce... przy okazji polecam film "koszmar darwina"(darwin's nightmare)reż.hubert sauper Odpowiedz Link Zgłoś
sectral Re: Jaboya. Śmierć nad Jeziorem Wiktorii 24.04.07, 14:45 "Za ich pieniądze nie można kupować prezerwatyw, bo to dla konserwatystów niestrawne". Piękny przykład prawicowej konserwatywnej mentalności. Zamiast skuteczej prewencji, opieka paliatywna. Oto postawa godna niezłomnych obrońców "cywilizacji życia". Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Najdalej za 100 lat ludność Afryki będzie skośna 24.04.07, 17:33 a porozumiewać się będzie mandaryńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Ciekawe, kiedy wroclawska MPK zastosuje " jaboya". 25.04.07, 03:08 ....."kanary" beda ciagnely gapowiczow w krzaki......... Odpowiedz Link Zgłoś
yamabushi oni sa skazani 25.04.07, 13:49 bylem, widzialem... oni nie chca prezerwatyw - oni chca tego co my - duzych samochodow terenowych, makdonalda, kobiet i wolnosci... NIE MOZNA IM POMOC!!! niestety (zeby ich ratowac trzebaby dla ich dobra na sile zabierac im dzieci... tylko kto sie odwazy...) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: oni sa skazani 26.04.07, 12:57 no ja nie wiem czy są skazani. patrzymy na nich ze swojego punktu widzenia. dla nas jest to podłe, niemoralne, głupie. u nas jeszcze nie tak dawno obowiązywało "prawo pierwszej nocy" jesli dodamy do tego seks za karierę... z ich punktu widzenia równie niemoralne... co kraj to obyczaj. jeśli im to nie przeszkadza, to po co to zmieniać? ze mają wiele kobiet a nie żyją monogamicznie. też mi wielkie hallo? a AIDS to juz inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś