Dodaj do ulubionych

Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano uc...

23.04.07, 13:47
Jeszcze się Angole nie przyzwyczaiły, że oszustwo to dziś metoda na życie?
Ryba psuje się od głowy. Nie wiedzą, co od lat robią z nimi ich elity i ich
rząd? W tej atmosferze zdziwienie może być tylko świadectwem niejakiej
ociężałości umysłowej ludu pracującego miast i wsi.
Obserwuj wątek
    • aramba Re: Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano 23.04.07, 13:58
      GB - bagno,
      D - od czasu upadku Swietego Gerharda, naturalnie - bagno
      USA - neokonskie pieklo
      PL - lepiej nie gadac
      F - tak sobie, ale tez nie szczegolnie.

No tak, bo jest przeciez tylko jeden kraj ze wszystkich naj. I jak to sie
      rozwija, jak przywodca motywuje (elity, elity, elity!!!). No jaki to kraj-raj?
      • eva15 Irak? 23.04.07, 14:08

• pokla Re: Nie(możliwe?) 23.04.07, 14:13
          Przyjżyjmy sie rodzimym teleturniejom, konkursom sms itp.
          • smieciowekonto Telekrzyżówki z roznegliżowanymi hostessami 23.04.07, 15:15
            Te programy lecą juz w kazdej stacji, nawet w TVP2 (tak za roznegliżowaną laskę robi młody koleś w koszuli pod krawatem - skądinąd dobry pomysł wszak ogladają to 40-50letnie blondynki tzw gospodynie domowe)
            Wielość tych programów dowodzi jednak ze sie opłaca = ktos to ogląda = podaż głupich jest duża.
            • krzych.korab A wszystko co najgorsze znajdzie się w ofercie 23.04.07, 16:38
              naszej TV na którą przymusowo płacimy.
              • robertw18 A w Polsce to ktoś sprawdza? 23.04.07, 21:54
                Pozdr.
            • vortex78 Re: Telekrzyżówki z roznegliżowanymi hostessami 23.04.07, 16:48
              Ale mi sensacyjna wiadomosc

Moglibyscie sie tak reklamowac: stare wiadomosci z zagranicy - tylko na gazeta.pl

W Anglii o tym oszukiwaniu pisali juz z miesiac temu.
              • karl KTO wogóle przytomny dzwoni na takie quizy ? 23.04.07, 20:11

• oksytocyna1 Re: Telekrzyżówki z roznegliżowanymi hostessami 24.04.07, 16:56
                Czytaj ze zrozumieniem: miesiąc temu była afera związana z BBC. A teraz BBC
                odkryło inną.
                Link:
                news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6582235.stm?ls
                Patrz na datę.
            • sztuka.latania Re: Telekrzyżówki z roznegliżowanymi hostessami 24.04.07, 17:32
              Tak u nas też tego pełno i naprawdę ktoś, kto sądzi, że może tam coś wygrać,
              musi być niezbyt trzeźwo myślącą osobą, a w najlepszym razie: niepoprawnym
              optymistą ;)
        • aramba Re: Irak? 23.04.07, 16:27
          Skoro Pani tak twierdzi...
          • eva15 Re: Irak? 23.04.07, 16:46
            Nie odróżniamy zdania (w tym przypadku równoważnika zdania) twierdzącego od
            pytającego? Nie wiemy, czemu służy znak zapytania?
            • aramba Re: Irak? 23.04.07, 18:01
              sadzilem, ze pyta sie Pani retorycznie. Doprawdy nie wiem co tam Pani i
              jej "otoczenie" wie lub nie wie. Chyba nie pisze Pani o sobie w pluralis
              maiestatis?
              • eva15 Re: Irak? 23.04.07, 18:35

od kiedy pytanie retotyczne jest równoznaczne ze zdaniem twierdzącym?
                • aramba Re: Irak? 23.04.07, 21:25
                  A od kiedy ty i ja to my?
                  • eva15 Re: Irak? 24.04.07, 01:09
                    aramba napisał:

> A od kiedy ty i ja to my?

No, to chyba tylko wy wiecie, poczciwcze.
                    • aramba Re: Irak? 24.04.07, 17:07
                      Widze, ze Pani uwierzyla, w to, ze ktos tam napisal o Pani "mistrzyni celnej
                      riposty". Jak niewiele dzisiaj ludziom wystarczy. Byle kto wypisuje byle co i
                      juz jest dla niektorych "mistrzem". No trudno, w kazdym razie gratuluje dobrego
                      samopoczucia.
      • llukiz Re: Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano 23.04.07, 14:29
        > GB - bagno,
        > D - od czasu upadku Swietego Gerharda, naturalnie - bagno
        > USA - neokonskie pieklo
        > PL - lepiej nie gadac
        > F - tak sobie, ale tez nie szczegolnie.

wszędzie bagno tylko francja tak sobie hahahahahahahahaha
        • aramba Re: Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano 23.04.07, 16:28
          Nie chcialem przesadzac z pesymizmem...
    • ulubienieclosu Przygadał kocioł garnkowi.GW przez lata oszukiwała 23.04.07, 14:15
      czytelników i nadal oszukuje...
    • kargulopawlak Kiedyś zadzwoniłem 23.04.07, 14:20
      do takiego quizu krzyżówkowego bodajże w Polsacie albo TVN,pic polegał na
      wysłaniu sms i czekaniu na odpowiedź.No wiec wysłałem tego smsa a było do końca
      jeszcze ponad 10 minut,tak wiec jeszcze ten mój SMS dobrze nie dotarł do nich a
      juz dostałem zwrotnego że za późno i w tym samym momencie taka młoda siksa w
      telewizorni mówi ze pozostało jeszcze dziesięć minut.
      A że było u mnie towarzystwo wiec chciałem im udowodnić jaki to kant i jak
      ładują ludzi w ciula,gdyż zastanawiali sie jak to jest ze nikt nie może odgadnąć
      takiej łatwizny.Pisze to ku przestrodze naiwnych.
      • lucky81 Re: Kiedyś zadzwoniłem 23.04.07, 14:38
        Tak samo miałem. Z tymi teleturniejami w Polsacie to niezła ściema. "Ile to jest
        2+2?" - i przez 15 minut można wysłać sms'a, kto pierwszy zgadnie ten wygrywa, i
        oczywiście do ostatniej sekundy nikt nie może trafić poprawnej odpowiedzi.
      • krystin3 Re: Kiedyś zadzwoniłem 23.04.07, 16:12
        A ja kiedyś zauważyłam, że ZEGAR TAKIEGO PROGRAMU "NA ŻYWO" (TVN) POKAZYWAŁ
        CAŁKIEM INNĄ GODZINĘ, NIŻ BYŁA W RZECZYWISTOŚCI.
    • kjk4 Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano uc.. 23.04.07, 14:22
      a u nas to pewnie inaczej ;-)
    • slodki_jezu Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano uc.. 23.04.07, 14:22
      Nie zdziwię się jak się okaże że w naszym Toto-Lotku też obowiązują
      złodziejskie reguły.
      • llukiz Re: Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano 23.04.07, 14:40
        > Nie zdziwię się jak się okaże że w naszym Toto-Lotku też obowiązują
        > złodziejskie reguły.

np losują te liczby których nikt nie skreślił... tylko po co przekazują pulę
        następne wygrane?
        • ukos Totolotek łatwiej sprawdzić 23.04.07, 14:54
          llukiz napisał:

> > Nie zdziwię się jak się okaże że w naszym Toto-Lotku też obowiązują
          > > złodziejskie reguły.
          >
          > np losują te liczby których nikt nie skreślił... tylko po co przekazują pulę
          > następne wygrane?

Są testy matematyczne na wiarygodność wyników losowań. W jednym losowaniu można
          by ewentualnie ustawiać, ale po kilkudziesięciu takich manipulacjach można
          byłoby wykazać, że wyniki wskazują, z prawdopodobieństwem graniczącym z
          pewnością, na złodziejskie oszustwo. W dodatku nie trzeba tego śledzić na
          bieżąco, można sprawdzać biorąc pod uwagę wyniki z wielu lat wstecz.
          • zenon77 Re: Totolotek łatwiej sprawdzić 23.04.07, 15:17
            Witam,
            Kolega to chyba maturę od Giertycha dostał. Jakie testy matematyczne? Może
            chociaż link do jakiegoś wiarygodnego źródła? Jeżeli istniałby algorytm
            sprawdzający wiarygodność wyników losowania, to:
            1. Możliwe byłoby stwierdzenie, czy wszystko jest ok,
            2. Jeżeli spełnimy 1 to wówczas możemy z odpowiednio wysokim
            prawdopodobieństwem wykluczyć część wyników,
            3. Jeżeli prawdziwe jest 1 i 2 to wówczas można przewidywać wyniki gier
            liczbowych,
            Wystarczy włączyć Telegazetę by znaleźć firmy oferujące fantastyczne systemy do
            Multi i innych lotków. Ciekawe dlaczego ich właściciele zamiast z nich
            korzystać i zarabiać kasę leżąc gdzieś na Hawajach z drinkiem z parasolką w
            łapie zawracają sobie głowę ich sprzedażą???
            A tak na koniec; w ostatnią sobotę wylosowano w Dużym Lotku następujące liczby:
            7, 8, 22, 26, 35, 39. Pytanie brzmi: czy możliwe jest, że w najbliższą środę
            padną te same liczby? Czy będzie to świadczyć o oszustwie? Jakie jest
            prawdopodobieństwo wylosowania 1, 2, 3, 4, 5, 6? Otóż, mój drogi Panie,
            prawdobodobieństwo wylosowania każdego zbioru 6 liczb z zakresu 1 do 49, przy
            założeniu, że liczby nie mogą się powtarzać jest takie samo!!!
            • xi0 Re: Totolotek łatwiej sprawdzić 23.04.07, 16:42
              Oczywiście nie chodzi o coś zupełnie innego. Jak słusznie zauważyłeś szansa
              wylosowania każdej z szóstek jest taka sama i żadnych wniosków nie można
              wyciągnąć badając konkretne liczby. Jednak można badać różne zależności (głównie
              ilość wygranych różnych stopni) i na tej podstawie wyciągać różne wnioski. Jeśli
              gra jest uczciwa dane te powinny się w dłuższym okresie powinny się dobrze
              uśredniać do wartości, które można wyliczyć (prawo wielkich liczb). Jeśli tak
              nie jest, to można z "prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością" stwierdzić,
              że ktoś kantował. Przykładem trochę z innej beczki jest trafienie 80 nagród
              pierwszego stopnia w 1994 roku. Tu również można śmiało mówić o nadużyciu.
              • xi0 Re: Totolotek łatwiej sprawdzić 23.04.07, 17:05
                Powiniennem czytać wiadomości przed wysłaniem. Poniżej poprawiona wersja postu:

Oczywiście chodzi o coś zupełnie innego. Jak słusznie zauważyłeś szansa
                wylosowania każdej z szóstek jest taka sama i żadnych wniosków nie można
                wyciągnąć badając konkretne liczby. Jednak można badać różne zależności (głównie
                ilość wygranych różnych stopni) i na tej podstawie wyciągać różne wnioski. Jeśli
                gra jest uczciwa dane te w dłuższym okresie powinny się uśredniać do wartości,
                które można wyliczyć (prawo wielkich liczb). Jeśli tak nie jest, to można z
                "prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością" stwierdzić, że ktoś kantował.
                Przykładem trochę z innej beczki jest trafienie 80 nagród pierwszego stopnia w
                jednym losowaniu w 1994 roku. To po prostu nie ma prawa się zdarzyć.
            • frycek.chopin Re: Totolotek łatwiej sprawdzić 23.04.07, 16:45
              niestety są takie testy sprawdzają one "jądro" maszyny losującej - ponieważ
              każda maszyna posiada pewne odchylenia od pełnej losowości , dlatego naukowcy,
              którzy biora udział w tego typu badaniach maja zakaz udziału w losowaniach.
            • tewie60 Re: Totolotek łatwiej sprawdzić 23.04.07, 17:45
              Rachunek prawdopodobieństwa sobie, a Totalizator sobie, drogi Zenonie.
              Primo: inżynierowie, którzy instalowali sterowniki do maszyn losujących mają
              absolutny zakaz gry, bo wiedzą od czego zależy, że kulka zamiast wpaść do rury
              jest dmuchana na bok
              Secundo: w pierwszych miesiącach Multi-Lotka Totalizator parę razy musiał
              dołożyć do wygranych, bo paru gości trafiło 10x10 czyli po dużej bańce.
              Prawdopodobieństwo trafienia 10 z 10 przy 20 losowanych z 80 jest większe niż
              prawdopodobieństwo trafienia 6 z 49. Dlaczego więc 6-ka w Dużym Lotku wypada
              przeciętnie co 2-4 losowania, a 10/10 czy nawet 9/9 w Multi raz na kilkadziesiąt
              losowań ? Wszystko sie zmieniło od czasu wprowadzenia odkurzaczy zamiast starej
              wirówki. Multi jest grą, gdzie można bezkarnie .. graczy, bo nie ma obowiązku
              publicznego podania wpływów z gry i ilości wygranych poszczególnych stopni.
              Więc jak ostatnio Rembiszewski ogłosił, że w Multi wypłacono w jakimś losowaniu
              aż 57% wpływów, to ze śmiechu zleciałem z fotela.
              Tertio: Jak porównać statystyki Dużego Lotka sprzed odkurzacza z obecnymi, to
              jasno widać, że 3, 4, 5 kolejnych losowań bez 6-tki było wypadkiem
              sporadycznym, a dziś jest chlebem powszednim Totalizatora. Ergo: w każdej
              kumulacji są większe wpływy i o to chodzi, żeby wiecej zgarnąć, a nie żeby było
              uczciwie.

Wnioski: gó.. sprawdzisz, bo dostęp do tajemnic sterowania maszynami losującymi
              mają ci, co mają mieć, a rozdzielczość obrazu TV i jego częstotliwość
              odświeżania nie pozwoli na poklatkową analizę zachowania poszczególnych kulek.
              Dobra rada: jak już ktoś musi grać - to zostaje Express Lotek. Tam jest wszystko
              po staremmu - bez kumulacji, 1,25zł za zakład i odkurzacz bez dopingu - wygrana
              I-go stopnia praktycznie w 4-ech na 5 losowań.
              • ow730 Re: Totolotek łatwiej sprawdzić 23.04.07, 22:22
                Tewie60 ma rację, że dawniej kumulacja w lotku była wyjątkiem. Dzisiaj jest
                regułą. Na dodatek po kumulacji przez 3 - 4 gry nastepuje zawyczaj wygrana
                kilku osób. Wygląda na to, że ktos nas rznie w konia i dzieli się skumulowanym
                łupem. Nie chodzi tutaj o odkurzacz ani wirówkę, ale o sprawność dzisiejszych
                komuterów i elektroniczną kontrolę wyników gry. Wszystkie wybrane numery sa
                zapewne znane 5 minut po zamknieciu lokali. Latwo wybrac taka kombinację jakiej
                nikt nie wybraŁ. Nie maszyny losujące są tu winne, ale brak publiczności -
                przynajmniej ze 100 osób powinno byc przy każdym losowaniu. W Polsacie podczas
                losowania na ekranie jest tylko maszyna, konferancjer a w tle niewidoczna ekipa
                telewizyjna i byc może stąd te kumulacje, a także nikłe wypŁaty za wygrane 5, 4
                i 3.
                • alinaw1 Re: Totolotek łatwiej sprawdzić 24.04.07, 09:54
                  Kiedyś słyszałam o aferze w Polsacie- oczywiście hipotetycznej; Goście
                  nagrywali program (przy obecnej technice i komputeryzacji...) na postawione
                  przez siebie numery. No i śmiech był straszny- to niemozliwe, podejrzliwość
                  niektórych zakrawa na absurd itd. ja się nie śmiałam. Przecież to możliwe skoro
                  nie ma kontroli albo kontrolerzy biorą udział w zabawie... Hipotetycznie...
        • bah Re: Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano 23.04.07, 15:46
          lukiz napisał:
          >
          > np losują te liczby których nikt nie skreślił... tylko po co przekazują pulę
          > następne wygrane?

Jak jest kumulacja to więcej ludzi zapłaci podatek od marzeń.
    • queenbee Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano uc.. 23.04.07, 14:56
      Wielka mi rewelacja. Czy ktoś myśli, że o zwycięstwie np. w tańcu z gwiazdami
      decydują widzowie? Że ktoś liczy ich głosy? Ha ha ha....
    • plorg Zeby ludzie zdali sobie sprawe, ze sa oszukiwani 23.04.07, 15:13
      nie tylko w konkursach TV, ale w codziennych serwisach informacyjnych.
      Bylby to prawdziwy przelom w swiadomosci spolecznej, ze telewizja to medium
      dajace mozliwosc sterowania masami w/g uznania tych, ktorzy posiadaja srodki
      przekazu w swoich rekach. Nie tylko wydoja naiwnych, ale tez zaimplantuja im co
      i jak maja myslec. Jakis tam konkursik to wierzcholek wierzcholka gory lodowej.
    • inzynier_skrzypek Myślę, że u nas jest podobnie. 23.04.07, 15:17
    • monster1972 powtórka z Quizshow? 23.04.07, 15:21
    • efc2012.eu A w polskich stacjach TV co robią panie w bikini? 23.04.07, 15:22
      Ciekawe ilu naiwnych już naciągnęli. Niepokojący jest niepisany rozejm w
      polskich mediach. Konkursy krzyżówkowe i wszelkie inne z udziałem nagrywanych w
      węgierskim studio panienek w bikini już od dawna powinny znaleźć się pod lupą
      dziennikarzy śledczych.
      Szkoda ramówki na ten proceder. Czy nie lepiej by było w tym czasie antenowym
      emitować filmy dla koneserów lub powtórki z ciekawszych meczyków orłów
      Gorskiego?
    • tojania Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano uc.. 23.04.07, 15:23
      jestem pewna, że w Polsce z tymi wszystkimi konkursami audiotele jest tak samo
    • photoreporter W PL to samo 23.04.07, 15:55
      nie wieze, w taka powtazalnosc. W kazdym z konkursow w PL TV pare osob sie
      dodzwania i odklada sluchawke, nie wieze w to ze jak ktos sie dodzwoni, to nie
      ma ochoty zgarnac tych 500 czy 1000zl, sciema na maxa, majaca podgrzac emocje.
    • raveness1 Re: Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano 23.04.07, 15:56
      Trzeba naprawde urodzic sie wczoraj by wierzyc w wiarygodnosc takich quizow. I
      trzeba byc jeszcze wiekszym pajacem, by w tym wszystkim blaznowac przed kamera.
    • darekpw A u nas niby jest inaczej? 23.04.07, 16:02
    • bdbasdsbs ty to juz naprawde jakies popluczyny komentujesz.. 23.04.07, 16:09
      i w jak oryginalny sposob, zaraz teoria na miare K.Marksa.. nooo, a ja sie
      znizam do tego, by twoje popluczyny komentowac... ehhh.. co za swiat, po prostu
      katastrofa..
    • pragmatyk11 www.antykaczy.blog.onet.pl skandal 23.04.07, 16:16
      jo rzeczywiscie skandal
    • acidcount to samo robi PR 1 23.04.07, 16:18
      zostalem raz wylosowany do ospowiedzi wiedziaelem 2 godziny przed tym jak
      oficialnie zostal skonczony konkurs ze bede w finale :)
    • pompompom Re: Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano 23.04.07, 16:33
      Obejrzałam sobie jakiś czas temu taki quiz w naszej TV i byłam zdziwiona, jakie
      to tępe społeczeństwo mamy i nikt nie potrafi odgadnąć prostego słowa, które w
      50% było widoczne na ekranie.
      I oświeciła mnie znajoma bardziej ciekawska ode mnie. Zadzwoniła i zabawa
      wyglaa tak: ona dzwoni i słyszy, że dziekują, musi czekać, ona czeka a na
      ekranie panienka zachęca, żeby dzwonić, a moja znajoma włąsnie dzwoni i czeka
      już połączona,czyli licznik bije, a panienka na ekranie, że to takie proste
      wystarczy zadzwonić i biadoli, że nikt nie dzwoni. Jak to nie dzwoni?
      I cała zabawa kosztowała znajomą 20 złotych.
      Super zabawa, zależy dla kogo
    • polski_murzyn Na 99,99999 % u nas jest to samo . n/t 23.04.07, 17:10
    • mentorlevicy no to u nas napewno jest lepiej ..ha,ha,ha 23.04.07, 17:43
      nie mówić..
    • kaz63 Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano uc.. 23.04.07, 17:48
      Co tam bedziemy szukac w G.B.,kiedy mamy blizej .Ile razy probowalem
      odpowiedziec na jakis konkurs,zawsze otrzymywalem odpowiedz: "sprobuj
      nastepnym razem" ,czyz to nie jest oszustwo????? (A przeciez 2pln+vat
      pobrano).Czas najwyzszy ,aby ktos tym sie zainterasowal.....
      • paczka111 Re: Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano 23.04.07, 18:46
        Czym się zaintersował? Że jesteś, najłagodniej mówiąc, niezbyt rozgarniety?
    • vacter Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano uc.. 23.04.07, 18:44
      Myślę, że w Polsce też tak jest, szczególnie w tych śmiesznych programach z
      głupimi pytaniami. Niestety, takie coś leci już nawet w TVP. Ostatnio się
      wycwanili i nie puszczają nikogo dzwoniącego przez prawie cały program, żeby
      komuś pokazać, że to jego prawdziwa szansa na kasę ;). Ech...
    • cover_wielki Re: Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano 23.04.07, 19:23
      Przecież od dawna wiadomo że telewizja kłamie ! Tylko abonament jest prawdziwy.
    • punter Skandal w W. Brytanii: przez lata oszukiwano uc.. 23.04.07, 19:40
      Po co tak daleko sięgać. Wystarczy popatrzeć na wszelkiego rodzaju "konkursy"
      radiowe, gdzie "szcześliwego zwyciezcę" udaje kolega z pokoju w Radio ZET.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka