cluniak Trzeba było przepuścić Ruskich w 1920 i pozwolić 09.05.07, 14:48 na ich wsparcie rewolucji w Niemczech. Dziś świat bałby się Rosji jak ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Panie Putin... 09.05.07, 14:58 Naszymi bohaterami są Piłsudski,Józef Poniatowski,gen.Anders i Sikorski,gen Kutrzeba i wielu,wielu innych zamordowanych przez was skrytobójczo i w majestacie "prawa".Wasze,sowieckie pomniki sławiące armię okupacyjną,są raną na zdrowej tkance społeczeństwa.Ta rana krwawi w konfrontacji z 17 września,Katyniem i półwieczem okupacji!!!... Odpowiedz Link Zgłoś
pablo_kw Putin: Ci co bezczeszczą pomniki, znieważają wł.. 09.05.07, 15:07 No to niech Putin przypomni sobie historię Rosji i CPPP.... Odpowiedz Link Zgłoś
jg19411 Żałosne zawodzenia w obronie fałszu 09.05.07, 15:44 Znieważali własne narody ci,którzy stawiali takie monstrualne dzieła okupantom,w dodatku w eksponowanych miejscach w centrach miast. Krzyki i skargi z Kremla,czy placu Czerwonego są żałosnym echem ,próbą stłumienia gorzkiej prawdy i uporania się z ogromnym balastem ciążącej winy.To przypadek ,że tę wojnę kończyli walcząc przeciwko koalicjantowi,dzięki któremu zagarnęli ponad połowę Polski,kawał Finlandii,Rumunii,Litwę,Łotwę,Estonię,Tuwę i możliwy był Katyń,Charków,Miednoje......To przypadek i amnezja Zachodu,który zapomniał dlaczego przystąpili do wojny i dlaczego ZSRR wyrzucili z Ligi Narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredo5 Re: Putin: Ci co bezczeszczą pomniki, znieważają 09.05.07, 16:19 Pomniki budowali polacy i mogą z nimi zrobić co zechcą, jednak o miejsca pochówku należy dbać, w rosyjskiej armi tylko polityczni wiedzieli o co chodzi, reszta to mięso armatnie, oddali życie w najlepszej wierze, więc należy im sie szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
flanecik Gwałdziciele dzicy 09.05.07, 16:58 Żadna inna armia nie gwałciła tak, jak czerwonoarmiści.. to dzicz azjatycka była przecież - uwalniali od faszystów paląc i grabiąc bardziej okrutnie, niż Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 W wielu niemieckich książkach historycznych 09.05.07, 17:23 W wielu niemieckich książkach historycznych w raz z hiostorią jednostek niemieckich emblematami ja wiem że to tylko historia ale w niektórych niemieckich książkach można znaleźć zdięcia rozjechanych przez niemieckie czołgi rosyjskich żołnierzy czemu Putin nie protestuje jak są bez pardonu w niemieckich książkach publikowane zdięcia zmasakrowanych rosyjskich żołnierzy ? szczególnie pamiętam z niemieckiej książki zdięcie tego rosyjskiego żołnierza rozjechanego przez czołg wyglądał jak placek wiadomo że chodzi o to by wywołać pewien rodzaj ekstazy u osoby która w niemczech kupi taką ksążke. Książki tego typu były publikowane w niemczech na początku lat dziewiędziesiątych nie był to podręcznik a raczej rodzaj albumu historycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek222 Re: W wielu niemieckich książkach historycznych 09.05.07, 17:31 Stoi maluch na parkingu i nagle podjeżdża do niego Czołg i mówi do Malucha: -terefere!Maluch ty masz prze..e! A Maluch sie zastanawia i po chwili pyta czołga -terefere Czołg! dlaczego mam prze..e? a Czołg do malucha: -Bo masz silnik w dupie! a Maluch po chwili do Czołga -No i h..Ja wole mieć silnik w dupie niz kutasa na czole!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Rosjanie masowo likwidują groby Polaków 09.05.07, 17:46 Ja mam do tej sprawy stosunek chrześcijański. Zwłoki każdego człowieka należy szanować podobnie cmentarze. Sowiecka Rosja to był twór międzynarodowy. Uljanow rosjanin z porządnej, mieszczańskiej rodziny. Wissarionowicz - Gruzin z bardzo wątpliwej rodziny, Dzierżyński polski szlachcic, ślub kościelny w Krakowie w kościele św. Michała. W sowieckiej armii umierali ludzie, którym nie dano wyboru. Byli Rosjanie ale też Tatarzy, Ukraińcy i sto innych nacji. W zsekularyzowanej Rosji stworzono zastępczą religię wojny ojczyźnianej. Kult ten trwa do dzisiaj a ma korzenie w straszliwej narodowej tragedii. Dziesiątki milionów młodych mężczyzn zginęło. Zginęło w walce z niemieckim faszyzmem. Stalin nie dał im innego wyboru. To co działo się pod Stalingradem czy w obronie Leningradu to jest nie do wyobrażenia. Miałem kilka okazji rozmawiać z matkami tych żołnierzy w latach 60 tych. Mówiąc o nich płakały. Matka to matka. Dlatego, mimo że mam wiele pretensji do Rosjan, zawsze świecę symboliczną świeczkę na ich mogile. Tak czuje i myśli większość Polaków. Groby są zadbane a moja świeczka nie jest samotna. Byłem też w Tobolsku. Tam na cmentarzu było wiele grobów polskich zesłańców. Wspaniałe nazwiska: Straszewski, Żółkiewski - same takie. Groby te masowo niszczył ktoś, dosłownie z dnia na dzień. Musimy to Putinowi i Rosjanom powiedzieć !! Musimy też, wciąż i wciąż pytać o Katyń, Syberię, Workutę i wszystkie inne miejsca. Szukajmy jednak z Rosjanami porozumienia a nie kłótni. Przykro mi gdy tutaj widzę prymitywne i ordynarne wyzwiska. Ten naród wiele wycierpiał ale i bardzo wiele dokonał. Oni zasługują na szacunek. Szukajmy prawdziwej przyjaźni, oczywiście szukajmy też zapomnienia wszystkich sowieckich oczekiwań i zachowań dominacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Przyjazn ?... 09.05.07, 18:58 W bajki to ja juz nie wierze.Prywatnie,W POJEDYNKE ,przyjazn miedzy POLAKIEM a ROSJANINEM JEST mozliwa.W WIEKSZYM gronie sa juz klopoty i awantury, a miedzy narodami wykluczona, bo historia sie klania. Odpowiedz Link Zgłoś
leo753 sa adekwatni Polacy, ale jednostki 09.05.07, 19:19 Jedna mniej-wiecej adekwatna odpowiedz wsrod tego szczekania psow w taki swiety Dzien jak dzisiaj.... Nawet szkoda czasu cos wytlumaczac, bo to jest jakies oszaleno stado: katyn, czeczenia, putin, kacapy, katyn, czeczenia, putin, kacapy, katyn, czeczenia, putin, kacapy, katyn, czeczenia, putin, kacapy.... "Nikto nie zabyt, niczto nie zabyto.... Wiecznaja pamiat' gerojam!" Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 'adekwatnych' ruskich NIE MA 09.05.07, 20:33 same sieroty po stalinie. analogicznie do hitlerowskich Niemiec przydalaby sie wam Norymberga i denazyfikacja. Pierwszy w kolejce szpicel Putin i jego koles agent 'drozdow'. Tak dlugo jak bedziecie sprzedawac swoje stalinowskie lgarstwa jak te autorstwa putinokia i agenta 'drozdowa' tak dlugo nie ma o czym z wami gadac. Co zrobilicie zalgane 'adekwatneje' ruskie w sprawie osadzenia mordercow z Katynia? Gdzie byl wasz szacunek wobec grobow obroncow Lwowa? Kto przez 50 dlugich lat lgal w sprawie Katynia? Kto na nas napadl w IX 1939 roku ramie w ramie z Hitlerem? Kto wspieral Hitlera w jego podbojach do czerwca 1941 roku? Gdzie te 'adekwatneje' ruskie? Poki co widze same sieroty po stalinie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Czy mnie się wydaje,czy... 09.05.07, 19:20 ...Putin,w związku z zajściami w Tallinie,wyglądał dziś nie jak pabieda a wielkie game over?;) Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 a co z pomnikiem w kabatach wiadomo że PRL 09.05.07, 20:01 a co z pomnikiem w kabatach wiadomo że PRL musiał kupować samoloty pasażerskie od ZSRR a nie mógł kupować amerykańskich . Przyjaźn Rosyjsko-Polska kosztowała śmierć co najmniej kilkuset ludzi. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4108086.html Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Rosjanie wykończyli kozyriersk taką Polską miejsco 09.05.07, 20:11 Rosjanie wykończyli ekonomicznie kozyriersk taką Polską miejscowość na kamczatce teraz ma to miejsce okręg dla tego miasteczka nie daje ani złamanego rubla jest to oczywiście efektem uprzedzeń do polaków. w Kozyriersku 99% ludmości to Polacy którzy mogą się ubiegać o karte polaka. Kozyriersk przypomina teraz sowieckie miasto zlat 50 tych. Odpowiedz Link Zgłoś
ashruc Putin: Ci co bezczeszczą pomniki, znieważają wł.. 09.05.07, 20:18 widac bylo dzisiaj ze towarzysz putin ostro popil bo ledwo co stal i bredzil jak potluczony Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Putin: Ci co bezczeszczą pomniki, znieważają wł.. 09.05.07, 21:36 Brawo Prezydent Rosji.Brawo Slawonia. Gdzie byliście do tej pory?To hańba dla słowiańskiego narodu polskiego aby nikt nie upomniał się o groby poległych a tym bardziej ich sojuszników(miernych wiernych ale patriotów,taka była pojłtańska Polska) kiedy przelana krew obojętnie jaka,niebieska żydowska czy bratnia rusko-ukrainska jest posmiertnie bezczeszczona.Gdzie byliście do tej pory,oddaliście fory braciom kwa-kwa,a ci co zostali wykształceni i wasi pobratymcy w słowiańskim kraju są bezczeszczeni razem z poległymi o wspólną sprawę czyli byt niezależny jako Polska i państwo przeciw totaliryzmowi wszelkiej maści Odpowiedz Link Zgłoś
filemona_hanys Bojkot ruskich stacji benzynowych (Lukoil i JET) 10.05.07, 11:05 nie kupujmy paliwa w ruskich stacjach (Lukoil i JET). Trąbmy przejezdzając koło nich. Odpowiedz Link Zgłoś
filemona_hanys Bojkot ruskich stacji benzynowych (Lukoil i JET) 10.05.07, 11:06 nie kupujmy paliwa w ruskich stacjach (Lukoil i JET). Trąbmy przejezdzając koło nich.. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: Putin: Ci co bezczeszczą pomniki, znieważają 11.05.07, 05:52 madrze mowi.. najlepiej przed stawianiem nowych pomnikow i wnoszeniem idoli na piedestaly,zastanowic sie dziesiec razy.. Bo naszy historia swiadczy o naszych dziadkach,rodzicach,ktorzy nawet jak,nie uczestniczyli czynnie w tym balaganie to brali w nim bierny udzial..a to to samo.. Odpowiedz Link Zgłoś