Dodaj do ulubionych

Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj...

• sevakh Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 12:56
      Nie czytałem wszystkich postów. Jeżeli powtórzę coś to przepraszam.
      Pani Szczypińska powinna pójść do najbliższej apteki, a wtedy dowie się,że
      pigułki ( a także zastrzyki) zatrzymujące okres są w sprzedaży od dawna, bardzo
      dawna.
      • wsypialniipoza Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 13:01
        sevakh napisał:

> Pani Szczypińska powinna pójść do najbliższej apteki,

A jeśli chodzi ino do znachora?
    • aniatkaa Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 13:10
      artykuł jest szalenie nierzetelny i schematyczny
      zaznaczam, że wcale nie piszę, że jestem ZA używaniem takich pigułek :)
      ale co to znaczy "pigułka eliminująca okres"? w ogóle??? :)
      jeśli gazeta publikuje artykuł, na podstawie którego ktoś ma sobie wyrobić
      opinię, to czy nie powinna napisać o czym pisze???
    • fastviper Niech sprawdzą teraz konto posłanki 28.05.07, 13:22
      Niech sprawdzą teraz konto posłanki, czy aby czasem koncern nie wpłacił już
      pieniążków za rozpoczęcie kampanii reklamowej, wprowadzającej produkt na rynek.

Udział posłów, rządu, telewizji i wszystkich mediów oraz gorąca, emocjonalna
      dyskusja gwarantuje, że pigułka się dobrze sprzeda. Gratulujemy dyrektorowi
      marketingu!

Prokuraturo! Do dzieła!
    • xavier27 Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 13:29
      Może jednak warto popatrzeć na to z inej strony.
      Ludzkość poprzez między innymi takie preparaty powoli zbliża się na skraj przepaści.

Robimy wręcz co można żeby się nie rozmnażać. Żeby w pełni produktywne pokolenia jak najwięcej konsumowały przy jak najmniejszej odpowiedzialności za to co będzie jutro.

Przecież menstruacja to niemalże kwintesencja kobiecego ciała i jego natury.
      Cykle, rozdrażnienie, zmienność nastrojów - przecież to jest cały urok życia.

Kobiety pozbywając się tego, nawet jeśli będą przez to mogły wyglądać i czuć się jak delfiny z reklamy, utracą więcej niż myślą...

Powodzenia.
      • albacor Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 13:32
        Znaleźli idioci nastepny temat zastępczy??? To naprawdę zaczyna być tragifarsa.
        • lechjaroslaw To genialny wynalazek !!! 28.05.07, 13:34
          Raz,ze nie bedzie uczennic w ciazy,dwa,ze uczennice beda mogly sie ryckac do
          woli.
          • romek325 Aborcja to domena komuszków i nazistów 28.05.07, 14:12
            • uriel.blog.pl Re: Aborcja to domena komuszków i nazistów 28.05.07, 16:14
              W kraju zwanym Wolską częścią wspólną tych dwóch zbiorów jest partia znana jako
              PiS. Nic dziwnego, że tylko aborcja im we łbie. Tradycja zobowiązuje.

-----
              milion idiotów nie może się mylić
    • elka_g Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 13:36
      To będzie lek czy powszechnie dostepna pigułka antykoncepcyjna?

Jesli pigułka bez recepty to może sporo szkód wywołać.
      Jesli lek na receptę to o co chodzi?
      Poprzez zatrzymanie menstruacji leczy się np. endometriozę.
      To jest choroba dla kobiet bardzo dolegliwa, wręcz groźna.
    • uniaeuropejska1 Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 13:40
      Miesiączka źródłem kobiecości?Prawdziwy idiotyzm.Tępota pisiorów woła o pomstę
      do nieba.W czasie II wojny światowej w obozach koncentracyjnych wiele
      więźniarek nie miało miesiączek,organizm po prostu dostosował się do takich
      warunków.I co przestały być kobietami?
    • demokrata6 Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 13:40
      Może wreszcie politycy przestaną decydować co kobietą/meżczyzną wolno zażywać a
      co nie. Jeżeli zakaże się czegoś należy liczyc się ze złamaniem konstytucji.
      Ludzie bogaci zawsze będą mieli dostęp do zakazanych przez państwo dóbr, które
      są legalne w innych państwach - patrz: aborcja. Bogaci jada do Holandii, Belgii
      i nikt im nic za to nie robi zakaz aborcji w Polsce obowiązuje osoby biedne lub
      zastraszone. Można ten zabieg wykonać bezpiecznie w prawie każdym gabinecie
      ginekologicznym chyba, że ginekolog ma mocherowy berecik - gatunek ginacy wśród
      ginekologów.
    • samotna_36 Poczytajcie sobie, jak to wygląda z innej strony 28.05.07, 13:41
      wiadomosci.onet.pl/1411812,242,kioskart.html
      Seksistowska medycyna
      Mnożą się głosy, że spojrzenie medycyny na kobietę jest mocno spaczone
      Kobiece ciało jest poddawane kontroli bez dokładnego zbadania skutków ubocznych.
      Trwają prace nad pigułką antykoncepcyjną mającą całkowicie zlikwidować
      menstruację, ale o męskiej pigułce nic nie słychać – irytują się feministki.
      REKLAMA Czytaj dalej

Czy udostępnienie środków, które wstrzymują i przywracają menstruację albo wręcz
      całkowicie ją likwidują, zbliża kobietę do własnego ciała, czy też ją od niego
      oddala? Na pytanie to często starały się odpowiedzieć różne nurty feminizmu.
      Wszystkie one – i te akcentujące równość płci, i różnicę między nimi – są jednak
      przekonane, że medycyna patrzy na kobietę w sposób spaczony. To wykrzywione
      spojrzenie przejawia się choćby tym, że bardzo powoli dopuszcza się kobiety do
      zajmowania odpowiedzialnych stanowisk w świecie medycyny, choć od lat
      osiemdziesiątych co najmniej 50 procent absolwentów studiów medycznych stanowią
      kobiety. Jego objawem jest też przekonanie pracowników służby zdrowia, że nauka
      jest z natury neutralna.

– Nauka, której twórcami są mężczyźni, nie służy kobiecemu ciału –uważa María
      Milagros Rivera, profesor historii średniowiecza na Uniwersytecie Barcelońskim.
      – Z jednej strony jest ono przedmiotem pożądania, ale z drugiej wydaje się
      zachowywać zawsze nie tak, jak sobie tego życzą uczeni. Bezustannie trzeba mu
      coś odjąć albo dodać. Nikomu nie przyjdzie do głowy, aby zlikwidować mechanizm
      zarastania twarzy; chce się jednak zlikwidować miesiączkę. Na Zachodzie władza –
      to władza nad ciałem.
      • uriel.blog.pl Re: Poczytajcie sobie, jak to wygląda z innej str 28.05.07, 14:23
        Po przeczytaniu posta dotarła do mnie dość banalnie oczywista przyczyna takiego
        a nie innego nicka. Z pewnością w sytuacji wyboru skłoniłbym się ku kobiecie
        mniej oczytanej, może nawet mniej inteligentnej albo nawet i mniej pięknej.
        Jeśli tylko wiedziałbym, że mi z jej strony takie lunatyczne rojenia nie grożą.

-----
        milion idiotów nie może się mylić
    • gburiaifuria Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 13:41
      oby pigulka weszla jak najszybciej i byla powszechnie dostepna.
    • latifka Sama zdecyduję!! Moja sprawa... 28.05.07, 13:43
      Moja sprawa, czy chcę przyjąć pigułkę czy nie. Nie decydujcie o mnie za mnie do
      cholery.
      • gorby lybrel jest dla kobiet bioracych tabletki antykonc 28.05.07, 15:50
        aby nie krwawily w 7 dniowej przerwie
    • rojczer Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 13:54
      To czywiste, że PiS-uary nie chcą tabletki wstrzymującej okres. Im najbardziej
      przydałaby sie tabletka na oszołomstwo i kretynizm.
    • cover_wielki Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 13:54
      oj Szczypińska, taka tabletka by sie przydała sowińskiej, jakby ja łeb nie
      bolał to by może nie widziała w teletubisiach gejów.
      • pannasylwianna a mirena? 28.05.07, 14:08
        Łojezu, niech ktoś szybko powie tej posłanej że już jest u nas takie
        okropieństwo co to się "mirena" zowie i też blokuje okres. Łobrzydlistwo,
        szybko muszę to wyjąć...
        • justytka kazde tabletki... 28.05.07, 15:57
          ..blokują okres. jest tylko krwawienie z odstawienia, którego również może nie
          być - wystarczy nie robić przerw między kolejnymi opakowaniami tabletek.
    • lilian_n Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 14:11
      pani Szczypińska uwierzyła, że ona wie wszystko najlepiej; juz tak było- za
      komuny- byli tacy, co wiedzieli lepiej. Może jeszcze bedzie mi dyktować co mam
      myśleć ? Bo jej samodzielne myslenie jest w zaniku, niestety.
    • lesimir Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 14:18
      Pani Szczypińska mądrze mówi. Za to Senyszyn godna pożałowania. Może
      wprowadzimy też na rynek pigułki które będą eliminowały powstawanie kupy i
      siusiek? Przecież to taka wygoda. A może zamiast jedzenia tableta? Zamiast
      seksu pigułki wywołujące orgazm. A zamiast dzieci piesek - najlepiej pudelek.
      To wspaniała wizja życia... rodem z seksmisji.
      • kolter Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 14:23
        lesimir napisał:

> Pani Szczypińska mądrze mówi. Za to Senyszyn godna pożałowania. Może
        > wprowadzimy też na rynek pigułki które będą eliminowały powstawanie kupy i
        > siusiek? Przecież to taka wygoda. A może zamiast jedzenia tableta? Zamiast
        > seksu pigułki wywołujące orgazm. A zamiast dzieci piesek - najlepiej pudelek.
        > To wspaniała wizja życia... rodem z seksmisji.
        A moze jeszcze znajdzie sie szczepionka na durnote piwecow PISuaru !!
    • dobroslawa4 Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 14:23
      No przedstawicielka PIS to pewnie juz jej tzn. tej nowej pigulki nie potrzebuje.
      Ale ja, czemu nie, chetnie
    • annetje Brawo Senyszyn!!!.. 28.05.07, 14:24
      • justytka przecież tabletka anty = BRAK okresu!! myślec! 28.05.07, 15:56
        podczas brania tabletek żadna z kobiet nie ma okresu! jest tylko tzw. krwawienie
        z odstawienia, nie mające nic wspólnego z menstruacją. nie ma owulacji (tabletka
        hamuje) = nie ma menstruacji, bo i jak?
        niektórym kobietom (np. mi) ze względów zdrowotnych zaleca się nie robienie
        przerw, a co za tym idzie - brak co miesięcznych krwawień. bynajmniej nie czuję
        się z tego powodu mało kobieca.
    • olex7 Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 14:37
      PiS nie chce pozbawiać kobiet kobiecości? Ale kit. Po prostu PiS chce by
      kobiety jak najczęściej wpadały w ciążę nawet niechcianą.

A czy gdyby istniał eliksir nieśmiertelności to też PiS by go zabroniło, żeby
      nie pozbawiać ludzi cech ludzkich "umierania"?
    • niraga Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 15:06
      Jeżeli według tej pani okres determinuje kobiecość, to serdecznie jej
      współczuję nieuchronnie zbliżającej się menopauzy. W myśl jej poglądów nie
      będzie już kobietą, bo nie będzie miała okresu.
    • nikita.nika Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 16:39
      A co to za nowość?! Już są dostępne takie leki antykoncepcyjne!
      Np.Cerazette.
      Się obudziła!!
      • anka1 Re: Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną elimin 28.05.07, 17:27
        polscy talibowie ( z lpro-w i innych pis-ow ) roznia sie od afganskich talibow
        tym, ze ci ostatni byli i sa grozni, a z tych sie smieje cala Europa jako, ze
        sa blaznami i kompletnymi glupkami.
    • meetsue Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 17:33
      od kiedy miesiączka jest wyznacznikiem kobiecości, a jej brak miałby być
      pozbawieniem tej cechy?
      bardzo słaby argument
      rozumiem sprzeciw, gdyby miało to zagrażać zdrowiu albo powodować bezpłodność,
      ale takie farmazony, mnie śmieszą.
    • mulla_ahmed Co za debilna baba, brzydka jak kaczynski. 28.05.07, 18:42
      Ci idioci pasuja do siebie, choc Szczypinska raczej nie wyjdzie za kaczora z
      prostej przyczyny, premier jest gejem.

• ffamousffatman Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 18:52
      Q! Jak nie wawelskie dinozaury to tabletki godzace w geniusz kobiecosci!!!
      BEJZBOLA!!! BEJZBOLA!!! Krolestwa za bejzbola!!!
    • michalparadowski Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 19:21
      Martwi to PIS, bo nie będzie utopionych dzieci, zamordowanych panienek w ciąży
      i podrzutków, czy wreszcie dzieci z marginesu poczętych w pijanym widzie.
      Czym się będą biedacy zajmowali?
    • assai Która z Pań lubi mieć okres? 28.05.07, 19:24
      W dzisiejszym czasie ludzie niesamowicie eksperymentuja ze soba starajac sie cos zmienic, ulpeszyc. Co zlego jest w dobrowolnym wyborze? Dlaczego w tym smiesznym kraju szczegolnie kobiety stara sie ubezwlasnowolnic?
      Osobiscie uwazam ze koszmarem jest uzaleznienie od kawalka waty przez czasami prawie tydzien. Okres naprawde komplikuje i uprzykrza zycie.
    • wicary Będzie wojna o pigułkę antykoncepcyjną eliminuj.. 28.05.07, 20:40
      Znana działaczka PiS-dzielców i narzeczona ? kurdupla Jarka powiedziała ......
      nie dopuścimy na rynek pigułki wstrzymującej menstruacje - w zamian spowodujemy
      masową produkcje podpasek patriotycznych w barwach biało-czerwonych a także z
      logo PiS
      W Słupsku zawrzało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka