Dodaj do ulubionych

Prodi "zdegustowany" po szczycie

• maria-anna Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 17:20
      Ma racje. Telefony do JK upokarzajace:(. Dziwne,żenujące widowisko.
      My to mamy na codzień ...
      • gamon0 Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 17:25
        Tak, mamy to na codzień... codziennie telefonują do siebie...
        co za żenujące widowisko :)))
    • gamon0 No coś takiego! :))) 24.06.07, 17:23
      Prodi najwyraźniej poniósł osobistą porażkę... teraz będzie cierpiał
      do śmierci... co za upokorzenie... :)))
    • lutek1 SILNA POLSKA 24.06.07, 17:27
      Nareszcie. Koniec z towarzystwem białej flagi. Panie premierze dziękuję że
      przywrócił Pan honor Polsce.
    • tychik1 Re:Do Prodiego : Europa Powraca ! : ) 24.06.07, 17:33
      Do Prodiego nie dociera ze ktos moze miec wlasne zdanie,
      a tymbardziej swoje interesy.
      Jemu sie wydaje ze wszyscy sa jednomyslni w poprawnosci politycznej.
      Nawet on sam zauwazyl ze nie tylko Polska jest "problemenm",
      a wiesz Prodi co to oznacza :
      Ze Europa powraca !
      I jak to bylo z ta propzycja niemiecka zeby dalej rozmawiac bez Polski,
      przeciez premier sie wcale tego nie wystraszyl tylko zwolal rzad i przygotowal
      na postawienie weta.To oczywiscie podaly media i musialo dotrzec na szczyt!
      Nie wiem na 100% ale mnie sie wydaje ze wlanie ta informacja zadecydowala ze
      Polska dostala to co chciala !
      Mowy wiec nie ma o tym ze to Polacy sie izolacji wystraszyli,raczej a nawet
      napewno na odwrot !
    • tychik1 Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 17:33
      Do Prodiego nie dociera ze ktos moze miec wlasne zdanie,
      a tymbardziej swoje interesy.
      Jemu sie wydaje ze wszyscy sa jednomyslni w poprawnosci politycznej.
      Nawet on sam zauwazyl ze nie tylko Polska jest "problemenm",
      a wiesz Prodi co to oznacza :
      Ze Europa powraca !
      I jak to bylo z ta propzycja niemiecka zeby dalej rozmawiac bez Polski,
      przeciez premier sie wcale tego nie wystraszyl tylko zwolal rzad i przygotowal
      na postawienie weta.To oczywiscie podaly media i musialo dotrzec na szczyt!
      Nie wiem na 100% ale mnie sie wydaje ze wlanie ta informacja zadecydowala ze
      Polska dostala to co chciala !
      Mowy wiec nie ma o tym ze to Polacy sie izolacji wystraszyli,raczej a nawet
      napewno na odwrot !
      • pies_na_prawizne [...] 24.06.07, 17:36
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • tychik1 ReOj ! ewropejczyku ty to mnie tu wody nie lej-usi 24.06.07, 18:24
          pies_na_prawizne napisał:

> jak te 3 mln powroca do kraju bo...nagle pracy na saksach dla nich zabraknie,
          > nie bedziesz szczekal, tylko wyl, z glodu

T:A niby to gdzie mialo by zabraknac we Wloszech i Niemczech ?
          Raz ze nie zabraknie wiec nie strasz,a dwa nawet gdyby takie cos zrobili ,
          to tez( zwlaszcza Niemcy ale i Wlochy )musza sie liczyc z roznymi reakcjami.
          Nagly ubytek rak do pracy,moze tez Polska zastanowi sie nad wspolpraca
          gospodarcza,podpisane umowy o zatrudnieniu i tak mozna by szukac.
          to nie jest wcale takie proste co ty tu sugerujesz,ze ktos drzwi zamknie przed
          nosem : )Liczysz tu raczej na czyjas niewiedze a przez to zmylenie i
          nastraszenie pabliki : )
          A nawet gdyby do czegos takiego doszlo to i tak wierze ze Polak potrafi : )
    • kato28 Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 17:39
      Nie na ja się chlopu nie dziwię. Przez szereg lat 12 a potem 15 krajów EWG/UE
      żyło sobie w dostatku, spokoju, jakoś ze sobą potrafiło współpracować, każdy
      wiedział gdzie jest jego miejsce, państwa te nie były do siebie nastawione
      wrogo a wręcz przeciwnie. Francuzi żyli w zgodzie z Niemcami i przy pomocy
      pozostałych budowali dostatek obywateli unii. Czasami mieszali Brytyjczycy -
      bogaty kraj który jakby w naturalny sposób czuje mniejszy związek z Europą.
      Potem dołączyło kolejnych 10 państw a wśród nich Przeczpospolita Polska.
      Rzeczpospolita Polska która w 2005 roku przekształciła się w Polską
      Rzeczpospoltą Kaczyńską. No i się zaczęło... Obywatele pozostałych państw UE
      musieli na nowo przyswoić sobie takie słowa jak antysemityzm homofobia,
      germanofobia, jak rusofobia... Obywatele zwłaszcza starej Unii którzy pamiętają
      historię ale nie żyją nią zostali na nowo wyedukowani że Niemcy to naród
      zbrodniarzy a nie państwo - złożyciel - filar zjednoczonej dostatniej Europy.
      Tej sprzed 2004 roku oczywiście. No i patrzą się ci "starzy" Europejczycy na
      ten dziwny kraj nad Wisła, na kraj który przysyła na negocjacje Prezydenta ale
      de facto negocjuje Premier wiszący na telefonie. Patrzą, komentują i ciekawi
      mnie czy przypadkiem nie myślą sobie ze złościa "I to wszystko k...wa
      przynajmniej częściowo za moje pieniądze"
      • jan_chole Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 17:46
        Dokłanie tak jest i wstyd mi za partie rządzące każdemu tłumaczę że to tylko 20
        pare procent ich wybrało.
        • kato28 Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 17:56
          Mnie najbardziej było wstyd kiedy po wyborze Leppera zadzwonił do mnie znajomy
          Belg z pytaniem czy to prawda, bo u nich chyba telewizja coś pokręciła z tymi
          jego wyrokami. Wstyd!!! Resztę też trudno przełknąć. Prezydent - profesor,
          Premier - człowiek z doktoratem. A zero ogłady. Jakim cudem oni angielskiego
          nie znają??????? Na zapiecku to to chowane czy co? Nie dziwne więc że dla nich
          Niemcy to kraj Adolfa Hitlera a nie np. Goethego. Ale by nie było że myslenie
          Kaczyńskich to coś wyjątkowego w Polsce. Przeprowadzono kiedyś badania wśród
          Europejczyków. Zadawano w poszczególnych krajach pytanie "Z czym CI się kojarzą
          Niemcy, Francja itd" W krajach zachodniej Europy Niemcy kojarzyły się z prężną
          gospodarką z dokładnością i trochę z kulturą. Na wschodzie a zwłaszcza w Polsce
          z II woją...
          • jan_chole Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 18:00
            Dziwi mnie tylko że ja nie znam w Polsce jednej osoby która by była zadowolona
            z naszego Prezydenta lub Premiera gdzie są ci ludzie????
            • kato28 Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 18:02
              Dziwne bo ja też nie. Ale... PiS ma żelazny elektorat + doraźnie
              radiomaryjowcy.
            • pies_na_prawizne jak to gdzie??? na forach GW!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.06.07, 18:06
              jan_chole napisał:

> Dziwi mnie tylko że ja nie znam w Polsce jednej osoby która by była
              zadowolona
              > z naszego Prezydenta lub Premiera gdzie są ci ludzie????
              ------------------------------

presentation1, brynk, junkier, abba15, amanasunta, jolka z Dywit,
              pies_na_lewizne, wet3 itp itdddddddddddddddddddd
              • jan_chole Re: jak to gdzie??? na forach GW!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.06.07, 18:09
                Ja mówię osobiści, to nie znam ani jednej osoby.
              • 1europejczyk Wobec wyboru miedzy dzuma a cholera jedni wola 24.06.07, 18:49
                dzume do ktorej sie przyzwyczaili i nauczyli w niej "funkcjonowac" a inni
                ryzykuja "cholere" liczac, ze zmiany same w sobie wnosza nowa nadzieje.
                PS
                Prodi to "koleszka" Geremka i Mazowieckiego nic wiec dziwnego, ze pyskuje
                atakujac Kaczynskich.

Re: jak to gdzie??? na forach GW!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • kato28 Re: Wobec wyboru miedzy dzuma a cholera jedni wol 24.06.07, 19:07
                  Tylko że to co sobą reprezentują Kaczyńscy moim zdaniem ma się nijak do tego co
                  reprezentuje Geremek.
                  • 1europejczyk Jesli polskie interesy, ktore od ostatnich 24.06.07, 19:22
                    wyborow byly i sa reprezentowane przez Prezydenta i Premiera maja sie nijak do
                    interesow Geremka to coz mozna do tego dorzucic ?
                    Re: Wobec wyboru miedzy dzuma a cholera jedni wol
      • elka1021 nie tylko on, my w starej Unii tez !!!! 24.06.07, 17:46
        ten kto wymyslil rozszerzenie Unii ponad 15-tke , wymyslil Mastricht, Schengen,
        €€€€ itp zeby jutra nie doczekal, nie dosc ze trzeba zywic tych co na nas
        pluja, to w podziekowaniu jeszcze na ciebie nasr...ja, zeby ten "Euromilosnik"
        umieral 100x w meczarniach, zebysmy teraz po 63 latach po wojnie znow w biede
        sie pakowali, nasze dzieci, nasze wnuki, dla badziewia, ktore tylko szczekac
        umie
        • kato28 Re: nie tylko on, my w starej Unii tez !!!! 24.06.07, 17:48
          Kupy się to trochę nie trzyma...
    • duk123 Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 17:42
      mulla_komar napisał:

> Agent KGB

Jarosław Kaczynski:
      „Gdybym nawet nie był namiestnikiem Moskwy, a musiałbym rządzić w Polsce, to bym się z Solidarnością rozprawił”. I z Lechem Wałęsą też.
      ( www.polityka.pl/polityka/print.jsp?place=Text01&news_cat_id=1185&news_id=203247&layout=1&page=text )
      • elka1021 no to nie tylko Tusk mial "czarnego dziadka" 24.06.07, 17:54
        . Pradziadkowie Braci pochodziliz Odessy i Galicji. Mówili raczej po rosyjsku
        niż po polsku. Dziadek Jadwigi(po mieczu) był rosyjskim pułkownikiem. Wedle
        rodzinnej legendy w nieznanych okolicznościach został polskim generałem. Jak
        twierdzi Jarosław Kaczyński,„zaginął w zawierusze rewolucji październikowej,
        ale już w polskiej formacji.Być może na Syberii”. Także dziadek ojca po mieczu
        był oficerem carskiej armii,zasłużonym w wojnie turecko-rosyjskiej. Wiadomo o
        nim tylko, że miał majątek wokolicach Łomży i tam ożenił się z miejscową
        dziewczyną
        -------------------------------

trzeba to wyslac Kurskiemu, juz ta prostytutka PiSu bedzie wiedziala co zrobic
        z tym fantem "w razie potrzeby"
        • bim41 Re: no to nie tylko Tusk mial "czarnego dziadka" 24.06.07, 20:34
          A Dzierżyński był polakiem i co z tego.
    • tomekkkk4 to ciekawe jak wloski parias europy... 24.06.07, 17:47
      nagle nabiera waznosc,i bo mozna kogos innego dosc latwo okrzyknac pariasem i
      samemu zwolnic te "funckje". zjednoczona europa potrzebuje calowac po tylku
      ruskich w sposob niezaburzony
      • jan_chole Re: to ciekawe jak wloski parias europy... 24.06.07, 17:51
        dokładnie co wielu w Polsce potrafi obrażać !!
        • tomekkkk4 napisz to po polsku 24.06.07, 17:53
          • jan_chole Re: napisz to po polsku 24.06.07, 17:57
            widzisz różnica między tobą a mną jest taką że obojętnie co ty napiszesz to ci
            wybaczę a ty ?
            • tomekkkk4 proba dyskusji z taba kolego jest nie mozliwa 24.06.07, 18:00
              agumenty twoje sa nierzeczowe, zalozyles z gory ze jestes obrazany, bo ktos
              powiedzial ci ze nie jest zrozumialy twoj tekst. Bye bye maly prodi
              • jan_chole Re: proba dyskusji z taba kolego jest nie mozliwa 24.06.07, 18:06
                nie ty nie napisałeś że mój tekst jest nie zrozumiały tylko że mam to napisać
                po polsku to jest różnica.
                I znowu obrażasz "mały prodi"
                Najgorsze w tym że Panowie dzielą Polaków, zamiast łączyć dzielą. Dokładnie tak
                jak mnie i ciebie.
    • alkmax Panie Prodi 24.06.07, 17:52
      Panie Prodi, a czy ewentualne telefony do Italii też uznałby pan za upokarzające?
      Każdy patrzy według własnej d..., a pan jest d.... do kwadratu, a nie politykiem!
      • jan_chole Re: Panie Prodi 24.06.07, 17:55
        następny Polak który obraża
        Po tych wszystkich wypowiedziach, można powiedzić że Polska po prostu tak jest
        jak Panowie Kaczyńscy.
        • mniklas5 Re: moj komentarz 24.06.07, 18:06
          ja uwazam ze jedyna cecha Polakow jest wulgarne obrazanie innych, Polakow nie
          stac na inna krytyke bo po prostu sa chamscy.Polska zostala przyjeta do UNI z
          ktorej Polska czerpie same korzysci, finansowe i mozliwosci legalnej pracy w
          panstwach Uni poniewaz zlodziejskie i skorumpowane rzady posolidarnosciowe tak
          naprawde Polske mialy jako folwark dla swoich intersow i nie dbaly o rozwoj
          spoleczny vide teraz strajki pielegniarek, przedtem gornikow, nauczycieli itp.
          Polska sie rozwija tylko dzieki obcemu kapitalowi przedunijnemu i za pienidze
          Uni kiedy Polsa jest jej czlonkiem. Z tego kapitalu Polska wypracowuje
          dynamiczny wzrost. Problem polega na tym ze obraz Polski i Polakow w Europie i
          na swiecie radykalnie sie pogorszyl, sami Polacy mowia ze wstyd sie przyznac do
          swojej narodowosci. Wniosek jest ze nie kazdy cel uswieca srodki
          • wet3 Re: mniklas5 24.06.07, 18:20
            mniklas5 napisał:

> ja uwazam ze jedyna cecha Polakow jest wulgarne obrazanie innych, Polakow nie
            > stac na inna krytyke bo po prostu sa chamscy.Polska zostala przyjeta do UNI z
            > ktorej Polska czerpie same korzysci, finansowe i mozliwosci legalnej pracy w
            > panstwach Uni poniewaz zlodziejskie i skorumpowane rzady posolidarnosciowe
            tak
            >
            > naprawde Polske mialy jako folwark dla swoich intersow i nie dbaly o rozwoj
            > spoleczny vide teraz strajki pielegniarek, przedtem gornikow, nauczycieli
            itp.
            > Polska sie rozwija tylko dzieki obcemu kapitalowi przedunijnemu i za pienidze
            > Uni kiedy Polsa jest jej czlonkiem. Z tego kapitalu Polska wypracowuje
            > dynamiczny wzrost. Problem polega na tym ze obraz Polski i Polakow w Europie
            i
            >
            > na swiecie radykalnie sie pogorszyl, sami Polacy mowia ze wstyd sie przyznac
            do
            >
            > swojej narodowosci. Wniosek jest ze nie kazdy cel uswieca srodki

Ale belkot! Zapomniales o tym, ze UE daje nam teraz okruchy tego co dzieki
            komuchowym sluzalcom i zlodziejom skradla od nas w czasie transformacji
            ustrojowej i prywatyzacji!!!
            • pies_na_prawizne wet3-wojna skonczyla sie 63lata temu 24.06.07, 18:26
              wet3 napisał:

> mniklas5 napisał:
              >

> Ale belkot! Zapomniales o tym, ze UE daje nam teraz okruchy tego co dzieki
              > komuchowym sluzalcom i zlodziejom skradla od nas w czasie transformacji
              > ustrojowej i prywatyzacji!!!

------------------------------------

wychodz ze schronu, jest 2007 rok, wolny swiat, XXI wiek, tylko wlosy i pazury
              obetnij bo ci szpony urosly w tej piwnicy i wezma cie za Yeti
              • wet3 Re: czerwony pies 24.06.07, 21:54
                pies_na_prawizne napisał: > wojna skonczyla sie 63 lata temu

>wychodz ze schronu, jest 2007 rok, wolny swiat, XXI wiek, tylko wlosy i pazury
                > obetnij bo ci szpony urosly w tej piwnicy i wezma cie za Yeti

Moze dla ciebie tak. Dla mnie NIE! Nie wiedzialem, ze obok bycia czerwonym i
                antypolskim jestes takze gernamofilem!
                Dla mnie wspominanie wojny skonczy sie dopiero jak niemiecki rzad wezmie na
                siebie odpowiedzialnosc za roszczenia przesiedlonych decyzjami Jalty i
                Poczdamu. Dopiero jak szwaby przestana nekac nasze sady pozwami o "swoja"
                wlasnosc. Dopiero jak wsciekla Erika nie bedzie miala poparcia finansowego
                rzadu niemieckiego i cichego przyzwolenia na swa klamliwa i antypolska
                dzialalnosc. Dopiero gdy NIE zbuduje sie centrum dla wypedzonych, ktore stanie
                sie centrum antypolskiej propagandy i oszczerstw. Dopiero jak dostaniemy
                odszkodowania wojenne. Dopiero ... Dopiero... Dopiero...
                Jak tego nie rozumiesz, to nie podejmuj dyskusji.

• pies_na_prawizne Re: wet3, juz sie zesralas?to zaloz pampers! 24.06.07, 23:05
                  i jeszcze kup sobie zapasy, nie mam zamiaru z toba dyskutowac, bo PiSzczki z
                  taka mentalnoscia, to tylko mozna olewac, ale pocieszeniem jest dla mnie fakt,
                  iz utwierdzam sie w moich przypuszczeniach: ty jestes daltonista, a ze z Kraju
                  Rydzyka to juz inny problem. A wiesz skad wiem zes daltonista???bo nie tylko
                  mnie nazywasz czerwonym, innych tez, a mnie to wisi, wisi, wisi....jak u Marysi
          • alkmax Re: moj komentarz 24.06.07, 20:46
            mniklas5 napisał:

> ja uwazam ze jedyna cecha Polakow jest wulgarne obrazanie innych
            (...)

W pierwszej kolejności wulgarnie została obrażona Polska i to przez głowę innego
            państwa! Rozumiesz to, czytasz to? Jeśli nie, to nie mamy o czym dyskutować.
            • wet3 Re: alkmax 24.06.07, 20:58
              alkmax napisał:

> mniklas5 napisał:
              >
              > > ja uwazam ze jedyna cecha Polakow jest wulgarne obrazanie innych
              > (...)
              >
              > W pierwszej kolejności wulgarnie została obrażona Polska i to przez głowę
              inneg
              > o
              > państwa! Rozumiesz to, czytasz to? Jeśli nie, to nie mamy o czym dyskutować.

Czego od tych czerwonych antypolskich wyksztalciuchow wymagasz? Przeciez poza
              byciem antypolskimi oni nie potrafia ani czytac ani myslec.
    • jola_z_dywit_2006 Prodi mogl uniknac upokorzenia podajac sie do 24.06.07, 18:01
      dymisji. Proste jak parasol.
    • langston Co takiego europejskiego jest w oddaniu sie Turkom 24.06.07, 18:09
      Co takiego swiatlego jest w oddaniu Europy Turkom?
      Przeciez za 10lat Turacja bedzie najliczniejszym krajem Europy i system
      podwojenj wiekszosci da jej nieograniczone mozliwosci
      • pies_na_prawizne to bedziemy Tatarami a Kaczory Tuchajbejami 24.06.07, 18:11

• jan_chole Re: Co takiego europejskiego jest w oddaniu sie T 24.06.07, 18:12
        Jakby Polska miały 80 mln a Niemcy 40 też byś się zgodził/a na takie proporcje
        głosów. Żeby Polska miała 9 a Niemcy 6? A co turcy to gorsi ludzie od Polaków??
      • patthecat To idź się turkom oddawać, a my z nimi pogadamy... 24.06.07, 18:20
        ...bo przy takim przyroście naturalnym to Europa za 10 lat wymrze. Więc albo
        zaczną się europejczycy rozmnażać jak króliki, albo trzeba będzie trochę turków
        zasymilować, bo ktoś, k...., musi tu pracować...

langston napisał:

> Co takiego swiatlego jest w oddaniu Europy Turkom?
        > Przeciez za 10lat Turacja bedzie najliczniejszym krajem Europy i system
        > podwojenj wiekszosci da jej nieograniczone mozliwosci
        • langston Czytajac wasze wypowiedzi wiem dlaczego islam wygr 24.06.07, 18:27
          Czytajac wasze wypowiedzi wiem dlaczego islam wygrywa...
    • mcgoo Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 18:13
      Pan Prodi odkrywa proste prawdy na koniec zycia - jezeli zaglusza sie w
      rozmowach druga strone, to wcale nie oznacza, ze ta druga strona nie
      istnieje :) ... w Europie byli zwolennicy i przeciwnicy UE jezeli ktos udawal,
      ze przeciwnikow nie ma, to teraz wydaje sie byc zaskoczony - nie ma to jak
      autoprojekcja :)
      • jan_chole Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 18:15
        Mysle że tu nie chodzi o przeciwniku UE ale o styl w jakim Panowie Premier i
        Prezydent się przedstawili
        • wet3 Re: jan-chole 24.06.07, 18:25
          jan_chole napisał:

> Mysle że tu nie chodzi o przeciwniku UE ale o styl w jakim Panowie Premier i
          > Prezydent się przedstawili

Przedstawili sie jak potrzeba. Walczyli o polska racje stanu - i chwala im za
          to!
          PS - A co sadzisz o chamstwie Merkel gdy bezprawnie grozila zebraniem 26 krajow
          UE z wykluczeniem Polski??? Prawdziwie szwabskie szarogesienie sie i pojmowanie
          demokracji!!!
          • pies_na_prawizne Re: ta przyglupawa i naiwna Merkel 24.06.07, 18:30
            wet3 napisał:

> jan_chole napisał:
            >
            > > Mysle że tu nie chodzi o przeciwniku UE ale o styl w jakim Panowie Premie
            > r i
            > > Prezydent się przedstawili
            >
            > Przedstawili sie jak potrzeba. Walczyli o polska racje stanu - i chwala im za
            > to!
            > PS - A co sadzisz o chamstwie Merkel gdy bezprawnie grozila zebraniem 26
            krajow
            >
            > UE z wykluczeniem Polski??? Prawdziwie szwabskie szarogesienie sie i
            pojmowanie
            >
            > demokracji!!!
            ------------------------------------------

demokracji to od Niemiec to takie ciemnoty jak ty jeszcze potrzebuja 40 lat
            zeby sie nauczyc, a Merkel popelnila glupstwo, ze nie zrobila jak
            zamierzala,tylko nie wyzywaj mnie od "czerwonych psow", bo tego nie mozesz
            wiedziec bo jestes Daltonista z Krainy Rydzyka, nawet jak nie ugryziesz, to
            wiem ze czytasz, to silniejsze od ciebie
          • jan_chole Re: jan-chole 24.06.07, 18:39
            Ciekawe prawie wszystkie kraje mogły się porozumieć, Polska również dostała
            propozycje, ale Panu Prezydentowi było to dużo za mało, a Premier steruje z
            Warszawy telefonicznie zamiast być na miejscu ja wszyscy inni. A co to znaczy
            Demokracja 26 są za a jeden przeciw i ma być tak jak chce ten jeden?
            Dlaczego obraża Niemcy "szwabskie szarogesienie"
            • pies_na_prawizne Re: jan-chole 24.06.07, 18:50
              jan_chole napisał:

> Ciekawe prawie wszystkie kraje mogły się porozumieć, Polska również dostała
              > propozycje, ale Panu Prezydentowi było to dużo za mało, a Premier steruje z
              > Warszawy telefonicznie zamiast być na miejscu ja wszyscy inni. A co to znaczy
              > Demokracja 26 są za a jeden przeciw i ma być tak jak chce ten jeden?
              > Dlaczego obraża Niemcy "szwabskie szarogesienie"
              -------------------------

wet3 to Daltonista z Kraju Rydzyka, Niemcy to szwaby, Francuzi-wstretne
              zabojady, Wlosi-czerwone makaroniarze, Zydzi-zydoubeckie scierwo to jest jego
              jezyk, acha za 2-3 minuty Prodi bedzie "slugusem Moskwy", a ty byc
              moze "komuchem", i tak sciga forumowiczow 20 godzin na dobe i zwraca im uwage,
              zero osobistego myslenia
            • wet3 Re: jan-chole 24.06.07, 19:11
              jan_chole napisał:

> Ciekawe prawie wszystkie kraje mogły się porozumieć, Polska również dostała
              > propozycje, ale Panu Prezydentowi było to dużo za mało, a Premier steruje z
              > Warszawy telefonicznie zamiast być na miejscu ja wszyscy inni. A co to znaczy
              > Demokracja 26 są za a jeden przeciw i ma być tak jak chce ten jeden?
              > Dlaczego obraża Niemcy "szwabskie szarogesienie"

Prosze pokazac mi prawo UE ktore mowi o wykluczeniu z konferencji nad jakimis
              problemami???
        • 1europejczyk Nalezalo sie spodziewac, ze w zwiazku z faktem 24.06.07, 19:17
          ze trudno krytykowac z polskiego punktu widzenia wynik negocjacji jako, ze jest
          prawdopodobnie najkorzystniejszy jaki mogl byc w obecnych warunkach, ataki
          skoncentruja sie na formie.
          Podobnie bylo z Marcinkiewiczem i jego znanym Yes, Yes, Yes .....
          O "popularnosc" obecnego Premiera i Prezydenta w UE zadbali liczni polscy
          "eminentni" przedstawiciele w UE i nie tylko.

Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie
    • patthecat Jak KGB Światem Rządziło i Forsę Produkowało... 24.06.07, 18:14
      Gdzieś siedzi ktoś. Ktoś jest mózgiem FSB. Za cholerę nie może nikomu
      wytłumaczyć, że na jego tabliczce pisze FSB a nie KGB. Pozytywne jest to, że ci
      KGB-iści drzwiami i oknami mu się wpierd... do biura. Poczynając od królowej
      Wielkiej Brytanii, poprzez kanclerz Niemiec, szefa stacji FOX News, Prodiego,
      Zapatero... W międzyczasie zgłaszają się do służby liderzy PO, SLD, UW, redaktor
      GW. W odwodzie pozostają Żydzi (zasoby praktycznie nie do wyczerpania).
      Generalnie rzecz biorąc wszyscy, którzy mają na pieńku z premierem kraju Polska
      zwanego. Tak to się wszyscy na 40% z 40% w 40 milionowym kraju uwzięło. Mózg FSB
      może i by się martwił, jak k.rwa całemu światu zapłacić za wysługę, ale oni albo
      robią to za friko albo dostaje dolary produkowane w Chinach.
    • luluch Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 18:33
      Aleksander Litwinienko w wywiadzie nagranym pół roku przed śmiercią oskarżył
      włoskiego premiera Romano Prodiego o związki z rosyjskim wywiadem. Nagranie
      wyemitowała brytyjska stacja telewizyjna ITV. Być może właśnie przez ten wywiad
      zginął Litwinienko.

• krasnov Re: Prodi: Telefony do Polski były upokarzające 24.06.07, 18:40
      Ciesz się, Prodi, że nie przyjechał na negocjacje pan prezes, ten by dzwonił do mamusi.
    • imprezagt Eurosocjalista ma prawo do niezadowolonie.I dobrze 24.06.07, 18:54
      Trudno żeby się cieszył ktoś kto chce międzynarodówki zamiast Europy narodów.
    • leon_de_gazownia No i gdzie ta izolacja, prof. Geremek? 24.06.07, 19:11
      Prodi wymienia cztery kraje, które w jego opinii były 'hamulcowymi', przy czym
      największą winą obciąża Wielką Brytanię, o czym 'Wyborcza' już nie wspomniała,
      bo to nie pasuje do tezy o rzekomej całkowitej izolacji Polski na szczycie. No
      proszę, gdzie te gromy na światłych cywilizowanych Brytyjczyków i Holendrów
      panie Geremek?
      • wet3 Re: No i gdzie ta izolacja, prof. Geremek? 24.06.07, 19:14
        leon_de_gazownia napisał:

> Prodi wymienia cztery kraje, które w jego opinii były 'hamulcowymi', przy czym
        > największą winą obciąża Wielką Brytanię, o czym 'Wyborcza' już nie wspomniała,
        > bo to nie pasuje do tezy o rzekomej całkowitej izolacji Polski na szczycie. No
        > proszę, gdzie te gromy na światłych cywilizowanych Brytyjczyków i Holendrów
        > panie Geremek?

Cokowiek jest przychylne dla Polski tego nie wolno pisac!!! Wolno tylko opluwac
        do woli.
        • leon_de_gazownia Re: No i gdzie ta izolacja, prof. Geremek? 24.06.07, 19:36
          wet3 napisał:

> Cokowiek jest przychylne dla Polski tego nie wolno pisac!!! Wolno tylko opluwac
          >
          > do woli.

Z poziomu wściekłości i histerii, jakie prezentują 'Wyborcza' i różni 'prawdziwi
          Europejczycy' w rodzaju Geremka i Michnika wnoszę, że polskie interesy były na
          tym szczycie bronione rzeczywiście twardo i w dużej części obronione. Swoją
          drogą to ciekawe, że gdy Polska wadziła się z Niemcami i Francją w kwestii wojny
          w Iraku, przez co zostaliśmy ochrzczeni, jako nowa Europa, to autorytety oralne
          siedziały raczej cicho. Wtedy nie było wrzasku o 'politycznym awanturnictwie
          polskich władz', o izolacji, jaka czeka ten biedny kraj przez konflikt z
          Niemcami i Francją.
      • ddyzma5 Re: No i gdzie ta izolacja, prof. Geremek? 24.06.07, 21:08
        leon_de_gazownia napisał:

> Prodi wymienia cztery kraje, które w jego opinii były 'hamulcowymi', przy czym
        > największą winą obciąża Wielką Brytanię, o czym 'Wyborcza' już nie wspomniała,
        > bo to nie pasuje do tezy o rzekomej całkowitej izolacji Polski na szczycie. No
        > proszę, gdzie te gromy na światłych cywilizowanych Brytyjczyków i Holendrów
        > panie Geremek?
        >
        Polska nie była problemem na szczycie. Ten problem został stworzony przez
        lewicowe koła.
        Problemem od początku była Anglia.
        Szczyt moim zdaniem zakończył się fiaskiem.
        Anglicy powiedzieli iż Europa może mieć swoje paragrafy , to Anglikom nie
        przeszkadza.
        Angielskie prawo będzie miało nad prawem EU pierwszeństwo.
        Jednym słowem interesy narodowe Anglii, są ważniejsze od interesów EU.
        I to ma być sukces?
        To wyraźny odłam od idei EU, to kop w Anglików w pośladki EU.
        Anglia to nie jedyny problem zebrania na szczycie.
        Są jeszcze inne kraje , no ale dla GW jest tylko Polska problemem.

• leon_de_gazownia Re: No i gdzie ta izolacja, prof. Geremek? 24.06.07, 23:01
          ddyzma5 napisał:

> Są jeszcze inne kraje , no ale dla GW jest tylko Polska problemem.

Niestety, ale najwyraźniej chłopcy nie zauważyli, że czasy 'jednej gazety' się
          skończyły. Przejrzałem relację z BBC:
          news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/6230776.stm
          Nie ma tam nic o jakiejkolwiek izolacji Polski, za to jest sporo o twardej walce
          interesów, w której uczestniczyło wiele krajów, w tym i Polska. I jakoś nie
          budzi to specjalnego zdziwienia. Naprawdę trzeba Geremka i michnikoidów, by
          czynić nam zarzut, że ośmieliliśmy się bronić własnych interesów.
    • wyar Re: masz mierne pojecie o temacie 24.06.07, 19:15
      Uważam, że muszą umrzec jeszcze ze 3 pokolenia - a reszta musi pożyć w WOLNYM I
      SUWERENNYM kraju, żeby cosik rozumieć. A na razie wciąż mamy - zwłaszcza
      umysłowe - zgliszcza pokomunistyczne... Chociaż, może pisać powinniśmy
      nieustannie, żeby te dzieci Marksa coś pokapowały...
    • bardzosztywny Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 19:17
      Nie ma to jak były rozmowy z Andropowem,nie Prodi?
    • presentation1 .......Kraje starej Unii.................... 24.06.07, 19:20
      rozwijaja sie trzy razy wolniej niz kontynent afrykanski,azjatycki i Ameryki Poludniowej.Taka jest prawda i stad ich wscieklosc.W przeciwienstwie do panst pokomunistycznych.Trzeba nauczyc sie rozrozniac checi tych krajow od mozliwosci.To koniec Europy jako potegi.Zreszta podobnie rozwijaja sie Stany Zjednoczone.Powtarzam mysli z mojego poprzedniego postu.Takie kraje jak Bialorus,Moldawia czy nawet Algeria nie naleza do UE.Rozwijaja sie trzy razy szybciej.
      • mil1231 ale przyszłość nalezy do Polski, Czech, Węgier, 24.06.07, 20:35
        , Słowacji państw nadbałtyckich- te państwa szybko dogonią starą unię. Białoruś
        i Mołdowa będą sie wlec latami i póki nie otworzą się na Europę, zawsze bedą
        zacofane i relatywnie biedne.
        • gostom1 Re: ale przyszłość nalezy do Polski, Czech, Węgie 24.06.07, 20:40
          mil1231 napisał:

> , Słowacji państw nadbałtyckich- te państwa szybko dogonią starą unię. Białoruś
          >
          > i Mołdowa będą sie wlec latami i póki nie otworzą się na Europę, zawsze bedą
          > zacofane i relatywnie biedne.

Wasza przyszlosc zalezy od naszego wysilku. Bez naszej pomocy (starej uni) nie macie zadnych szans.
          • mil1231 Koleś, co to znaczy waszego?a ty kim jestes?? 24.06.07, 20:42
            wy odbudowaliscie się za kase z USA po wojnie, także naszą kasę!i teraz nam tę
            kasę ładnie i grzecznie oddajecie!łaski nie robicie!
            • gostom1 Re: Koleś, co to znaczy waszego?a ty kim jestes?? 25.06.07, 20:36
              mil1231 napisał:

> wy odbudowaliscie się za kase z USA po wojnie, także naszą kasę!i teraz nam tę
              > kasę ładnie i grzecznie oddajecie!łaski nie robicie!

Prosze wymienic jeden jedyny fakt, zeby sprawdzic, ze masz wogole troche pojecia. Po wto watpie.
          • mil1231 ooo, w pewnym momencie zdziwicie się jak Schumache 24.06.07, 20:53
            r widząc JP.Montoyę u swego boku w GP Brazylii 2001:

www.youtube.com/watch?v=ZQ7fa3SYR94
      • gostom1 Re: .......Kraje starej Unii.................... 24.06.07, 20:36
        presentation1 napisał:

> rozwijaja sie trzy razy wolniej niz kontynent afrykanski,azjatycki i Ameryki Po
        > ludniowej.Taka jest prawda i stad ich wscieklosc.W przeciwienstwie do panst pok
        > omunistycznych.Trzeba nauczyc sie rozrozniac checi tych krajow od mozliwosci.To
        > koniec Europy jako potegi.Zreszta podobnie rozwijaja sie Stany Zjednoczone.Pow
        > tarzam mysli z mojego poprzedniego postu.Takie kraje jak Bialorus,Moldawia czy
        > nawet Algeria nie naleza do UE.Rozwijaja sie trzy razy szybciej.

Niemcy sa od wielu lat i rowniez w tym roku mistrzem swiata w exporcie! Przed USA, Japan, China. I rowniez mistrzem Europy w placeniu na UE.
        • mil1231 to w dużej mierze efekt eksportu aut-dodajmy coraz 24.06.07, 20:46
          gorszych, ich jakosć jest tragiczna- audi bmw czy mercedes stały się złomem.
          Sam mam A6 3,0 TDI i non stop jestem w serwisie!!!
          • gostom1 Re: to w dużej mierze efekt eksportu aut-dodajmy 24.06.07, 21:33
            mil1231 napisał:

> gorszych, ich jakosć jest tragiczna- audi bmw czy mercedes stały się złomem.
            > Sam mam A6 3,0 TDI i non stop jestem w serwisie!!!

Bo skladak i do tego jeszcze ukradziony!!!!
            • mil1231 no jak żeś Bilda cytował to już wiedziałem że mam 24.06.07, 21:36
              do czynienia z zakompleksionym emigrancikiem...co szparagi nie obrodziły czy
              co??

Otóż w przeciwnieństwie do ciebie, stać mnie na nowe auto- następne z pewnością
              nie bedzie niemieckie.
    • 36krzysiek Re: Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 19:26
      Takie są właśnie skutki, kiedy polska wiejska chołota jedzie na salony Europy.
      Najwyższy czas wystawić ten p..ny kraj na Allegro. Może ktoś kupi na pasze?
    • chris12 Tych dwóch kartofli narobi szkód Polsce na lata 24.06.07, 19:53
      Każdy kto głosował na tych dwóch cepów powinien być zarejestrowany i po zmianie
      władzy zlustrowany.
      • qc Re: Tych dwóch kartofli narobi szkód Polsce na la 24.06.07, 20:09
        wrecz przeciwnie.
        Pofatygowali sie do urn prawdziwi (choc naiwni i oszukani) obywatele.
        Prawdziwy problem to ci co nie poszli glosowac, aspoleczny element, nie-
        obywatele, dla nich cala moja pogarda.
    • arey Też mi autorytet, ani liberał, ani socjalista, ani 24.06.07, 20:12
      chadek, ani postfaszysta, czyli Pan NIKT
    • telesforxyz Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 20:20
      Prodinie ma racji.
    • telesforxyz Prodi "zdegustowany" po szczycie 24.06.07, 20:22
      PRODI nie ma racji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka