Dodaj do ulubionych

Nowe taśmy Rydzyka

• lepszawina Warto się zastanowić ? 15.07.07, 20:26
      Warto się zastanowić ?
      Wydaje się całkiem prawdopodobne
    • marinko5 czy ktos potwierdzil prawdziwosc tych tasm 15.07.07, 20:31
      czy za dwa miesiace 'wprost' na ostatniej stronie
      mala czcionka przeprosi za pomylke
      • kato28 Re: czy ktos potwierdzil prawdziwosc tych tasm 15.07.07, 20:47
        Proponuje Ci prześledzić twórczość publicystów RM.
        • 12345ty Re: czy ktos potwierdzil prawdziwosc tych tasm 15.07.07, 22:47
          Naczelny kłamca Michnik potwierdzi, a nawet złoży przysięgę
          na krzyż założywszy nogi i rozparłszy się w fotelu.
          • nikodem_73 Re: czy ktos potwierdzil prawdziwosc tych tasm 15.07.07, 23:25
            Oczywiście - taśmy są fałszywe, a brat Tadeusz nigdy nie powiedział tego co tam
            jest nagrane, a w ogóle to co innego miał na myśli jak to mówił.

Kurcze - ustalilibyście linię obrony.
      • zora8 Re: sicher, moderator mit 0 gigabytow 16.07.07, 08:38
      • eti.gda Re: czy ktos potwierdzil prawdziwosc tych tasm 16.07.07, 14:18
        marinko5 napisała:

> czy za dwa miesiace 'wprost' na ostatniej stronie
        > mala czcionka przeprosi za pomylke
        >
        >

To zależy, jakie polecenia przyjdą z dworu.
    • roosevelt5 Ręce opadają 15.07.07, 20:37
      No cóż. To nie mój problem tylko jego.
    • te_rence Czyim ojcem jest Tadeusz Rydzyk? 15.07.07, 20:38
      Niejednokrotnie słuchałem oracji Rydzyka i twierdzę, że jego umysłowość
      obciążona błędami arystokracji urodzenia, nie wznosi się na wyżyny intelektu. Na
      wiedzy naukowej jemu nie zbywa, ale w celu szerzenia swojej misji, jest mu ona
      całkowicie zbędna. Nadmiar wiedzy jest przeszkodą w krzewieniu katolicyzmu.
      Dlatego dziś, epoka eunuchów myśli, postępu i nauki, święci swój triumf nad
      Wisłą. Biada temu, kto słucha jego wypowiedzi oraz dowodzeń i chce je
      analizować. Ktoś taki, mając (nawet) napompowane olejem opony mózgowe, musi
      nabawić się hemoroidów mózgu, gdyż niepodobna zrozumieć sens i logikę jego wywodów.

"Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych"
      bp Krasicki (Monachomachia)
    • monster1972 [...] 15.07.07, 20:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • te_rence Wpisujcie bzdury usłyszane w Rydzykowych mediach 15.07.07, 20:41
      Ryszard Bender na falach : „Oświęcim nie był obozem zagłady, lecz obozem pracy;
      Żydzi, Cyganie i inni byli tam niszczeni ciężką pracą, zresztą nie zawsze ciężką
      i nie zawsze niszczeni, bo są relacje, iż w obozie posiłki bywały trzy razy
      dziennie, a chorzy dostawali delikatną zupę, mleko i biały chleb". Ciekawe, jak
      profesor (czyli teoretycznie gość ze współczynnikiem inteligencji większym od
      zera) może pieprzyć takie bzdury.

Arcybiskup Tokarczuk : „chociaż mordując Żydów Hitler popełnił błąd, to w jego
      wyniku jesteśmy dziś państwem etnicznie jednonarodowym".

Słuchaczka : „my w ogóle jako Polacy cierpimy nędzę, głód właśnie przez tych
      Żydów, którzy nami teraz rządzą i przez tą całą masonerię"

• marcowsky Jak nie teraz to kiedy koniec tego sekciarza? 15.07.07, 20:43
      Po tych udokumentowanych w nagraniach pogladach sekciarza chyba nie ma
      watpliwosci ze to nawiedzony i niebezpieczny prymitywny antysemita mieniacy sie
      kaplanem katolickim.Dla takich jest miejsce w zamknietym obiekcie na obieraku
      kartofli.Jesli nie zostanie usuniety ze swoich dyrektorskich funkcji toby
      swiadczylo ze jest popierany przez hierarchie katolicka ktora ma takie same
      poglady jak Rydzyk!
      • edyta4god Re: Jak nie teraz to kiedy koniec tego sekciarza? 15.07.07, 23:31
        Racja! Uważnie obserwujmy, co ta hierarchia z nim pocznie a zobaczymy całą
        prawdę, czy się kościół rzeczywiście wyrzekł antysemityzmu ,czy tak trzeba było
        tylko powiedzieć, bo to bardziej poprawne politycznie. Zobaczymy!
        • nikodem_73 Re: Jak nie teraz to kiedy koniec tego sekciarza? 16.07.07, 00:03
          Jak to co zrobi? To co zwykle - nic.
      • eti.gda Re: Jak nie teraz to kiedy koniec tego sekciarza? 16.07.07, 14:22
        marcowsky napisał:

> Po tych udokumentowanych w nagraniach pogladach sekciarza chyba nie ma
        > watpliwosci ze to nawiedzony i niebezpieczny prymitywny antysemita mieniacy
        sie
        > kaplanem katolickim.Dla takich jest miejsce w zamknietym obiekcie na obieraku
        > kartofli.Jesli nie zostanie usuniety ze swoich dyrektorskich funkcji toby
        > swiadczylo ze jest popierany przez hierarchie katolicka ktora ma takie same
        > poglady jak Rydzyk!

Bo ma takie same poglądy, a z Rydzykiem nie zgadzają się jedynie co do METODY,
        a nie co do treści.
    • t-1984 Czy wypowiedzenie Zyd swiadczy o antysemityzmie 15.07.07, 20:46
      Ja jestem Polak.Jak za granicami mojego kraju mowią o mnie Polako to jest mnie
      przyjemnie.Nie twierdzę ze to antypolskie podejście i nalezy z tym walczac.ale
      nie rozumię dlazcego ludzie zmieniaja nazwiska przybieraja tytuły naukowe
      profesor Dziak Tok FM a jak ma program w telewizji to jest prof IAN politolog i
      tu pada inne nazwisko to ja mam prawo sie zapyac co to za Pan i skad On ma tyle
      paszportow.A przeciez ja nie jestem antysemitą i nie mam nic do ludzi tego
      pochodzenia.Wrecz odwrotnie cenie ich za madrość kultywowanie tradycji swoich
      przodków.patriotyzm i walke ze zlem ktore niewatpliwie spotkalo ten Naród.Ale
      jako Polak tez mam swoja godnośc i nie pozwole by mnie pluto w twarz, a ja
      udawal ze deszcz pada i nic sie nie stalo bez wzgledu na to kto pluje.
      • mark.parker Re: Czy wypowiedzenie Zyd swiadczy o antysemityzm 15.07.07, 22:03
        t-1984 napisał:

> Ja jestem Polak.Jak za granicami mojego kraju mowią o mnie Polako to jest mnie
        > przyjemnie.Nie twierdzę ze to antypolskie podejście i nalezy z tym walczac.ale
        > nie rozumię dlazcego ludzie zmieniaja nazwiska przybieraja tytuły naukowe
        > profesor Dziak Tok FM a jak ma program w telewizji to jest prof IAN politolog i
        > tu pada inne nazwisko to ja mam prawo sie zapyac co to za Pan i skad On ma tyle
        > paszportow.A przeciez ja nie jestem antysemitą i nie mam nic do ludzi tego
        > pochodzenia.Wrecz odwrotnie cenie ich za madrość kultywowanie tradycji swoich
        > przodków.patriotyzm i walke ze zlem ktore niewatpliwie spotkalo ten Naród.Ale
        > jako Polak tez mam swoja godnośc i nie pozwole by mnie pluto w twarz, a ja
        > udawal ze deszcz pada i nic sie nie stalo bez wzgledu na to kto pluje.

W Ameryce powiedzenie komuś "Polack" to nadal obelga - a trzeba pamiętać o
        kontekście, jaki narzucili temu słowu amerykańscy rydzykopodobni na pocz. XX w.
        - że Polak to głupiec i pijak. Polak po angielsku to "Pole". Podobnie należy
        pamiętać o kontekście narosłym wokół słowa "żyd" za sprawą sekty katolickiej.
        Wykładnię tego kontekstu - i innych kołtuńskich przekonań można znaleźć u J. R.
        Nowaka.
        • tetradrachma Re: Czy wypowiedzenie Zyd swiadczy o antysemityzm 15.07.07, 22:26
          mnie tsw. dowcipy w których Polak jest negatywnym "bohaterem" ani ziębią ani
          parzą. Uwielbiam dowcipy żydowskie i ruskie, bo cenię w nich grę słow, pointę,
          dowcip. "Pole" to także kołek, nadbrzeżny pachołek, potocznie "głupek". Cos w
          tym musi być. Swoją postawą należy udawadniać, że zasługujesz na szacunek.
          Jeśli idzie w N.Y. do synagogi ortodoksyjny Żyd z rodziną to nikt go palcem
          nie wskazuje. Taki Żyd w Polsce to sensacja. Cudak. Jeśli go wyszydzają to nie
          z antysemityzmu, (a może ?) ale strasznego prymitywu, ciemnoty, ksenofobii.
          Tacy w swej masie jesteśmy. Jeśli podniesie się Polaka wiedza o świecie (za 100
          lat) to będziemy, daj boże, normalni.
          • 12345ty Re: Czy wypowiedzenie Zyd to antysemityzm ? 15.07.07, 23:16
            "Pole" kołek powiadasz?
            Przyjemnie pomyśleć, że w tym okropnie zażydzonym USA,
            narodowym świętem jest Pulaski Day na cześć jakiegoś kołka.
            A drugi znany kołek to Kościuszko, który znacząco przyczynił się
            obrony niepodległości USA. Jego znakomity projekt fortyfikacji
            West Point, atakujący Anglicy uznali za doskonały i zrezygnowali
            z jego zdobywania. A skąd Anglicy wiedzieli, że projekt był
            doskonały? Ano znalazł się Żyd, który im potajemnie go dostarczył.
            W dwa lata później żydowski zdrajca został złapany i skazany na
            śmierć. O ile wiem wyłgał się od kary.
            Pole to kołek, Żyd to zdrajca, coś w tym musi być.
            • nikodem_73 Re: Czy wypowiedzenie Zyd to antysemityzm ? 15.07.07, 23:32
              To aż boję się napisać, że większość sygnatariuszy deklaracji niepodległości USA
              to byli masoni (z czym wtedy niewielu się kryło).

A tak swoją drogą antysemityzm jest fascynujący. Z jednej strony Żyd to zdrajca
              i generalnie obiekt wszelkiej możliwej pogardy, a z drugiej Żyd to bankier i
              władca świata z którym należy walczyć. Jednym słowem jest ucieleśnieniem
              wszystkiego co złe. To po prostu niesamowite. Żydzi odpowiadają za narzucenie
              Polsce zarówno komunizmu, jak i kapitalizmu. Są w rządzie, parlamencie, UE, USA
              i zapewne w banku na rogu co to nie chce dać kredytu bezrobotnemu antysemicie :)
              • 12345ty Re: Czy wypowiedzenie Zyd to antysemityzm ? 15.07.07, 23:41
                Żydzi zawsze lokowali się po obu stronach barykady,
                aby czerpać korzyści z tej, która aktualnie jest górą.
                Tu nie ma sprzeczności. Tu raczej jest brak zasad.
                • nikodem_73 Re: Czy wypowiedzenie Zyd to antysemityzm ? 16.07.07, 00:09
                  Wiesz co? To oznacza, że NIE MA jednej grupy Żydów tylko dwie, zwalczające się.
                  Co nie bardzo pasuje do modelu "wszechmocnych gudłajów". I to nie brak zasad -
                  to brak planu.

Gdyby Żydzi naprawdę rządzili światem to nie dopuściliby do powstania ZSRR (tak
                  na marginesie - za cholerę nie rozumiem czemu Prawdziwi Polacy upierają się przy
                  ZSRS, wszak "sowiety" to rusycyzm) - wywołanie burdy, przy nieznanym wyniku?
                  Niepotrzebne ryzyko. I po co? Gniew L*du można kanalizować prostszymi sposobami
                  niż czystki etniczne (diabelnie nieekonomiczne).
    • tetradrachma jestem przeciwnikiem Rydzyka, uważam go za oszusta 15.07.07, 20:56
      i psychicznie chorego kabotyna, ale uważam, że ma prawo do własnych poglądów i
      ma prawo, te własne poglądy, głosić.
      • kato28 Re: jestem przeciwnikiem Rydzyka, uważam go za os 15.07.07, 20:58
        Jak Lenin albo Hitler na przykład.
        • 12345ty Re: Oszustami są przeciwnicy Rydzyka, manipulują. 15.07.07, 23:19
          Jak Lenin albo Hitler - to był Ariel Sharon w stosunku do
          Palestyńczyków.
      • monster1972 ale czy można indoktrynować maluczkich? 15.07.07, 21:01
        przeciez wiekszosc "fanów" rydza to prosci ludzie, ktorzy w starciu z jego
        pseudopatriotyczną retoryką nie mają szans

sa za prosci, zeby z nim polemizować.. oni są nauczeni, ze "jego wielebność"
        ksiundz zawsze ma racje.. zawsze wie lepiej

moja babcia patrzy na ksiedza jak na Jezusa

:(

nawet z nią nie polemizuję

kumasz czaczę?

wlasnie na tej tępocie narodu rydzol swoją sektę zbudował

dla prostych, starych ludzi ksiądz to wciąż jest ktos wspaniały...

choc te ich studia kazdy student politechniki skonczylby w 2 semestry;)

tyle to warte

Polak-ateista
        • tetradrachma Re: ale czy można indoktrynować maluczkich? 15.07.07, 21:05
          to że z własną babcią nie polemizujesz to Twój błąd i chyba macie "zwichnięte"
          relacje. Ja jestem w lapszej sytuacji bo, mnie tzn. moje poglądy kształtowała
          babcia i Ona, świeć Panie nad jej duszą" nauczyła mnie tolerancji i szacunku do
          PRAWA ludzi posiadania odmiennych poglądów.
          • monster1972 chyba nie zrozumiales... ;) a szkoda 15.07.07, 21:13
      • jama314 A czy Ty mądrusiu wiesz kto to jest oszust? 15.07.07, 21:09
        Idę o zakład że nie wiesz. W TVN, GW i "Wprost" też nie wiedzą i też uważają się
        za mądrusiów...
        • nikodem_73 Re: A czy Ty mądrusiu wiesz kto to jest oszust? 15.07.07, 21:11
          To ja może spróbuję - np. osoba, która zbiera pieniądze na kupienie stoczni po
          czym stoczni nie kupuje i nie chce powiedzieć co się stało z pieniędzmi.

Może być?
          • monster1972 oni wciaz mowią, ze chcieli tę kasę oddac, ale 15.07.07, 21:13
            nikt sie nie zgłosił

tylko mały myk

tłumy sie zgłosiły.. i nikt nic nie dostał

:)

• eti.gda Re: oni wciaz mowią, ze chcieli tę kasę oddac, al 16.07.07, 14:32
              monster1972 napisał:

> nikt sie nie zgłosił
              >
              > tylko mały myk
              >
              > tłumy sie zgłosiły.. i nikt nic nie dostał
              >
              > :)
              >

Przypomina mi to anegdotkę ze starego kalendarza:
              "Cygan ukradł księdzu zegarek, po czym przyszedł do niego wyspowiadać się:
              - ojcze, ukradłem zegarek.
              - to musisz go zwrócić.
              - no to proszę, weź go.
              - ale nie mnie, tylko temu, któremu go ukradłeś, ja nie mogę tego wziąć.
              - ale ja mu go daję, a on nie chce wziąć.
              - Skoro go nie chce wziąć, możesz go sobie zatrzymać".
          • eryk2 Re: A czy Ty mądrusiu wiesz kto to jest oszust? 15.07.07, 21:28
            Nie zrozumiałeś aluzji, drogi nikusiu. Chodzi o to, że mohairy wymyśliły nowe
            znaczenia niektórych słów w języku polskim. Np. dwa dni temu przygłup,
            przedstawiony jako redaktor z "Naszego Dziennika" mamrotał na fali wiadomej
            rozgłośni, że OjDyr nie nazwał Kaczora Mniejszego 'oszustem', tylko powiedział,
            że Kaczor Mniejszy 'go oszukał'. Z tego wywiedziono całą konstrukcję, że wrogie
            media spiskują i kłamia, twierdząc to pierwsze. Jak gdyby istniała różnica
            pomiędzy 'byciem oszustem' a 'oszukiwaniem kogoś'. Kłania się podstawówka i
            związki semantyczne pomiędzy różnymi częściami mowy (tu: rzeczownikiem i
            czasownikiem).
            • monster1972 masz racje... nie nazwał go oszustem wprost 15.07.07, 21:31
              pytanie jest inne, co jest na innych nagraniach i czemu nie wszystko
              upubliczniono?

niemniej, rydz to bydle.. i jak go uwalą, to Polska będzie zdrowsza i
              normalniejsza:)

Polak-ateista
          • jama314 Za głupiś na to jak widzę... 15.07.07, 21:56
            bo oszust to ten kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej doprowadza inną
            osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem. Proste i
            jasne jak cep prawosieczny. Zatem pytam dlaczego "Wprost", TVN, GW i inni
            manipulatorzy łącznie z M. Olejnik, pisali i mówili o tym że ks. T. Rydzyk
            powiedział o L. Kaczyńskim "oszust", słowo którego tam nie ma, na taśmie było że
            "oszukał mnie", co oznacza, że skłamał w jakiejś tam sprawie. Tak właśnie się
            manipuluje. Na Ciebie i wielu innych głupców, mądrych tak jak but z lewej nogi
            Lenina to wystarcza. Sami manipulatorzy nawet nie wiedzą co mówią, chcą tylko
            wzmocnić efekt gadulstwa i manipulatorstwa. Naucz się zatem trochę chociaż
            samodzielnie myśleć. Mnie zaś na dziś z takim przygłupem jak Ty wystarcza już
            dyskusji. Poszedł sobie spać i pomarzy jak to jutro znowu coś może bardziej
            efektownego, powiedzą na kogo trzeba...
            • monster1972 zapominasz głąbie, ze wprost jest na smyczy kaczki 15.07.07, 22:02
              kaczka kazała Janeckiemu niszczyć rydza i leppera

kaczka dała janeckiemu materiały

i Janecki karnie niszczy rydza i leppera

a jeszcze niedawno broniłys wlasną "piersią" tygodnika Wprost:)

hehehhehe

nie przewidziales zmiany "kontekstu" politycznego

poza tym

rydz to bydle.. i im szybciej wyjedzie na misje podcierać indianom lub murzynom
              tyłki tym lepiej dla Polski

Polak-ateista
              • jama314 Nie rokujesz na razie większych nadziei... 15.07.07, 22:08
                więc i siusiaka radzę na razie nie używać do poważniejszych spraw, być może never...
                • monster1972 stul morde kaczy sługusie.. wprost jest kaczy 15.07.07, 22:14
                  i to widać

jesli tego nie widzisz, to znaczy, ze tez jestes kaczym aparatczykiem

• jama314 Tak to jest argument... 15.07.07, 22:20
                    Kończymy głupku, dobranoc. Siusiaka w imadło...
                    • monster1972 jak nie widzisz "zbiegu okolicznosci" ze wprost 15.07.07, 22:24
                      to idz do lekarza

kazdy widzi

kacza reżimówka na zlecenie jareczka gnoi przeciwników...

i tyle

;)

skad niby tylko oni mają te tasmy? co?

powiem ci głabie.. maja je z ABW :)

spij slodko w swoim bezmiernym debilizmie:)

POlak-ateista
            • pos3gacz Re: Za głupiś na to jak widzę... 15.07.07, 22:16
              Moherku zdejm berecik.Antenka Cię uwiera w to coś co u innych nazywane jest
              mózgiem.Wiesz może jak zinterpretować polskie ludowe powiedzenie-=-każdy sądzi
              wedle siebie-=-
              Słowo -=-oszust-=-jak najbardziej pasuje do tego tłustego wieprza.
              • jama314 Powiedziałbym że cham i prostak do Ciebie... 15.07.07, 22:22
                jeszcze bardziej...
            • fluxxx Re: Za głupiś na to jak widzę... 15.07.07, 22:29
              jama314 napisał:

> bo oszust to ten kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej doprowadza inną
              > osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem. Proste i
              > jasne jak cep prawosieczny. Zatem pytam dlaczego "Wprost", TVN, GW i inni
              > manipulatorzy łącznie z M. Olejnik, pisali i mówili o tym że ks. T. Rydzyk
              > powiedział o L. Kaczyńskim "oszust", słowo którego tam nie ma, na taśmie było ż
              > e

Nie pieprz glupot. Za Slownikiem jezyka polskie PWN:

oszust «mężczyzna świadomie wprowadzający kogoś w błąd»
              • rccc Re: Za głupiś na to jak widzę... 15.07.07, 22:52
                Ale jak udowodnisz, ze Rydzyk myslal, ze Kaczynski go swiadomie wprowadzil w
                blad.
            • nikodem_73 Re: Za głupiś na to jak widzę... 15.07.07, 23:13
              Ad personam? O tej porze?

No to może krótkie pytanie z języka polskiego - czasownik opisujący w czasie
              przeszłym czynność wykonaną przez oszusta. Inaczej - Co robił oszust? Podpowiedź
              - chodzi o jedno słowo.

Odpowiedzi prosimy przesyłać na kartkach pocztowych na adres rozgłośni
              toruńskiej do dnia w którym pęknie niebo. Wśród konkursowiczów rozlosujemy
              atrakcyjne nagrody.

A jeśli brat Tadeusz miał na myśli "okłamał" to powinien był powiedzieć "okłamał
              mnie", co jest stwierdzeniem jednoznacznym i dość precyzyjnym.

A i określenie oszust nadal pasuje do brata Tadeusza. Nawet jak się przyłoży
              prawniczą miarkę.
              • jama314 To właśnie jest manipulacja... 15.07.07, 23:25
                którą beztrosko sobie akceptujesz, bo Ci po drodze, manipulatorze. Gdyby
                przyszło do sądu jak powinno, to pewnie byś się bardzo zdziwił, za co Ci tak
                dowalili.
                • nikodem_73 Re: To właśnie jest manipulacja... 15.07.07, 23:51
                  Jak mawiają Żydzi za wielką wodą: "Sue me". W każdym sądzie wykażę, że Tadeusz
                  R. z Torunia to oszust i kłamca. Niestety nie mogę napisać, że przestępca, bo
                  nie został nigdy skazany prawomocnym wyrokiem (naprawdę myślisz, że nie znam prawa?)

Akurat "oszukał mnie" to jest poważny zarzut. Idź na najbliższy komisariat i
                  powiedz, że zostałeś oszukany przez Zenona W. Następnie idź na inny i powiedz,
                  że zostałeś okłamany przez Zenona W. Wyniki porównaj. Możesz użyć cytatów z
                  taśm. Tyle w temacie "manipulacja". Jeśli nie umiesz posługiwać się ojczystym
                  językiem to nie dziw się, że nie jesteś rozumiany. A wykład to nie jest
                  pogaduszka między przedszkolakami, gdzie "pse pani, a karol mnie osukał i dziś
                  nie przysedł" jeszcze ujdzie.
                  • jama314 Do piaskownicy dzieciaku... 16.07.07, 21:44
            • eryk2 Re: Za głupiś na to jak widzę... 15.07.07, 23:27
              jama314 napisał:

> bo oszust to ten kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej doprowadza inną
              > osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem. Proste i
              > jasne jak cep prawosieczny.

Proste... jak korkociąg...
              1. Dlaczego w przypadku słowa "oszust" stosujemy znaczenie ze słownika terminów
              prawnych, a w przypadku uzytego faktycznie przez Ryziola słowa "oszukał" -
              tylko Słownik Języka Polskiego? To manipulacja.
              2. Czy Rzydzyk miał na myśli prawne znaczenie używanych słów? Przecież nie jest
              prawnikiem, a i kontekst sytuacyjny nie był z sali sądowej. To manipulacja.
              3. Czy jeśli w prywatnej rozmowie powiem o kimś, że mnie okradł, czyż nie
              będzie to równoznaczne z nazwaniem go złodziejem?
          • eti.gda Re: A czy Ty mądrusiu wiesz kto to jest oszust? 16.07.07, 14:28
            nikodem_73 napisał:

> To ja może spróbuję - np. osoba, która zbiera pieniądze na kupienie stoczni po
            > czym stoczni nie kupuje i nie chce powiedzieć co się stało z pieniędzmi.
            >
            > Może być?

Nie, bo jest nowa definicja oszusta. "Oszust to człowiek (oprócz o. Rydzyka),
            który zbiera pieniądze na jakiś cel, celu tego nie realizuje i nie chce
            powiedzieć, co zrobił z pieniędzmi".
        • monster1972 rydz to wzorzec gnoja i kanciarza z Sevres:) 15.07.07, 21:12
          i to wystarczy
          • pos3gacz Re: rydz to wzorzec gnoja i kanciarza z Sevres:) 15.07.07, 22:25
            monster1972 napisał:

> i to wystarczy
            xxxxxxxxxxxxxx
            I czego się denerwujesz.Tego liżacego zadek Rydzyka po prostu trzeba olewać.
            Postaraj się nie odpisywać na komentarze tego debilka,to dla baran
            wystarczająca kara,gdy nikt nie będzie zwracał uwagi na jego wypociny pod
            dyktando radia ze świńską mordką.
      • mark.parker Re: jestem przeciwnikiem Rydzyka, uważam go za os 15.07.07, 22:12
        tetradrachma napisał:

> i psychicznie chorego kabotyna, ale uważam, że ma prawo do własnych poglądów i
        > ma prawo, te własne poglądy, głosić.

W cywilizowanym społeczeństwie nie ma miejsca na niecywilizowane poglądy
        tworzące klimat nienawiści, tak samo jak nawet w największej demokracji nie
        wolno krzyczeć "pożar!" w zatłoczonym teatrze lub kinie, ponieważ może to
        doprowadzić do tragedii. Wynurzenia Rydzyka nie są poglądami, lecz wywoływaniem
        nienawiści. Jaki to miało skutek, widzieluiśmy w przeszłości. Hitlerowska
        propaganda też zaczynała się tak "niewinnie". Polska kroczy jej śladem. Tam też
        zaczęło się od homoseksualistów i komunistów, a skończyło na Zagładzie. Polska
        chyba nie potrzebuje powtórki z Kristallnacht. Zresztą to Kaczyńscy sami
        stworzyli Rydzykowi trybunę swoimi nagonkami. Są dziećmi, którew pożera ich
        "rewolucja" amoralna. Są jak SA dla Hitlera.
        • tetradrachma Re: jestem przeciwnikiem Rydzyka, uważam go za os 15.07.07, 22:41
          póki co głosi te poglądy w prywatnej szkole i prywatnym radio i TV. Najlepszą
          sprawą jest wykazać bląd w jego rozumowaniu, wykazać że kłamie. Mało, Rydzyk i
          jego media, to sublimacja czegoś tak odrażającego i tak prymitywnego, że
          Polacy, polscy patrioci, powinni zjednoczyć siły aby Rydzyka wyśmiać, obnażyć.
          Nie krzyczeć "zabić Rydzyka". Nie czynić z niego męczennika. Bo to szkodzi
          interesowi Polski. A tak na marginesie co to za kraj w którym tak prymitywna
          kreatura, bezmała, sprawuje rząd dusz ? A prezydent i premier wiszą u jego
          klamki ? To mnie napawa smutkiem. To powoduje we mnie odruch pogardy dla moich
          współobywateli i dla władzy.
          • gringo_w66 najważniejsze, że judejczykowie boją się Rydzyka 16.07.07, 11:24
            ...i stąd tyle nienawiści do niego i RM. ...pies szczeka gdy się boi...
    • honeyr Jaki przedmiot "wykłada" pan Rydzyk? 15.07.07, 21:08
      Słyszycie ten rumor? Po nowych taśmach prawicowe strusie biją głową w beton,
      myśląc, że to piasek!;D
      • enedue3 witam czerwoną gawiedź 15.07.07, 21:19
        ostrzegam was, że podcinacie gałąź, na której lewacka tłuszcza siedzi!
        Jeszcze trochę, kiedy zniszczycie niezależne media, zostaniecie
        pastuchami :))))
        • honeyr spadaj, mikrusie! 15.07.07, 21:37
          Co do pastuchów - bez obaw. Nikt nie bezie pasał mikrusów. Bydła z chorobą
          wściekłych krów nie ma sensu pasać!
        • vanilla.dream co za brednie. stek wypierdzin, nic więcej 15.07.07, 22:19
          enedue3 napisał:

> ostrzegam was, że podcinacie gałąź, na której lewacka tłuszcza siedzi!
          > Jeszcze trochę, kiedy zniszczycie niezależne media, zostaniecie
          > pastuchami :))))
          >
        • pos3gacz Re: witam czerwoną gawiedź 15.07.07, 22:44
          enedue3 napisał:

> ostrzegam was, że podcinacie gałąź, na której lewacka tłuszcza siedzi!
          > Jeszcze trochę, kiedy zniszczycie niezależne media, zostaniecie
          > pastuchami :))))
          xxxxxxxxxxxxxx
          Idioto zajrzyj do byle jakiej Encyklopedii i porównaj hasło-=-lewactwo i
          lewicowość.Właśnie wykazałeś dobitnie,że sam jesteś tzw.pastuchem.Na pastucha
          też byle łajza się nie nadaje,gdyż trzeba mieć odpowiednie podejście do
          zwierząt.Z tego co napisałeś można wywnioskować,że nie masz podejścia ani do
          ludzi ani tym bardziej do zwierząt.Z tego wynika prosty wniosek,że nawet na
          pastucha się nie nadajesz.Po prostu jesteś żałosnym strzępem człowieka[czytaj:
          szmatą]
    • anna-76 bzdury 15.07.07, 21:13
      Mnie ciekawi jedno : dlaczego Rydzyk tak silnie wszystkim przeszkadza ?
      Dlaczego jest pod ostrzałem tylu opiniotwórczych środowisk .
      Dlaczego nikomu nie przeszkadza np. chamstwo Kuby Wojewódzkiego .
      Dlaczego taki prawicowiec i kontrowersyjny człowiek jakim jest pan Cejrowski
      dawny WC Kwadrans znalazł aprobatę w mediach i nikogo nie musiał przepraszać za
      swoje wypowiedzi z okresu WC?
      To wszystko pachnie wojną medialną .
      To , że Rydzyk jest niesmaczny to ja wiem i nie potrzebuję do tego
      indoktrynacji i histerii prasy oraz tzw. autorytetów .
      Te środowiska kombinują jak tu pzbyć się tuby prawicowej przed kolejnymi
      wyborami do parlamentu , a , że będą szybciej niz można było się spodziewać no
      to teraz silniejszy atak .
      Takie tam zabawy za nasze pieniądze...
      • krzynia.c Wcześniej czy później żydzi załatwią Rydzyka 15.07.07, 21:20
        Na początek posada w Afryce.
        • tetradrachma Re: Wcześniej czy później żydzi załatwią Rydzyka 15.07.07, 22:56
          Obawiam się tego. "Rydzyk" to "pomoc naukowa" to zestaw do ćwiczeń a nade
          wszystko na piętnowanie w Polsce ksenofobii, nietolerancji, prymitywnego
          wykorzystywania uczuć religijnych dla politycznych manipulacji.
    • monster1972 i znów jakieś bydlę skasowało moją uwagę, że 15.07.07, 21:18
      jakieś bydlę skasowało moją wypowiedź

niezle sie bawicie nożyczkami, leszcze?

POlak-ateista
      • enedue3 boś mużyk popatrz na swoja twarz :)) 15.07.07, 21:23
        tam krzty kultury .... . takiego to .... brutus przez ściane wyczuje :)
        • monster1972 a pisz sobie co chcesz... tu mozesz... 15.07.07, 21:26
          kazdy leszcz moze sobie szumieć....

taki portal

ja forum "waszego" dziennika albo radyja z ryjem kasujecie nieprawomyślnych z
          urzedu

tu zapewne jakis baran, taki jak ty, zglosil moj post do skasowania... i
          automat skasował

nic złego tam nie bylo

boicie sie mnie, katobolszewickie matoły:)

POlak-ateista
    • bsc1 Niech Szambolan zapyta Kaczyńskich czy są na usług 15.07.07, 21:35
      • dorota99991 Czy naprawde nikt nie widzi, ze...... 15.07.07, 21:44
        Czy naprawde nikt nie widzi, ze Rydzyk to jest chory psychicznie czlowiek.
        Psychoza maniakalno-depresyjna, jak rowniez pewne elementy schizofrenii.
        Wystarczy przesledzic jego kariere i zachowanie w roznych okresach.

Dorota
        • monster1972 wystraczy tego idioty posłuchać... to chory koleś 15.07.07, 21:46
          i tyle
    • presentation1 ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 21:40
      a fakty sa jakie sa.........
      www.bloguez.com/POLSKA/195581/...FUNDACJA-STEFANA-BATOREGO..........
      • presentation1 Re: ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 21:53
        Dodam ze do zarzadu nalezy oprocz Geremka takze prof. Jan Tomasz Gross.Tak.Ten sam Gross z jedwabnego
        • ziuta38 Re: ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 22:20
          kup mi okulary albo odszczekaj pod stolem
          obecnosc Grossa w zarzadzie.
          • presentation1 Re: ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 22:22
            62.89.72.200/publikacje/sprawozdanie/2002/#a03
            oto oficjalny zarzad.Za Fundacja Batorego
            • presentation1 Re: ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 22:23
              Jest prawie na koncu strony.
              • presentation1 Re: ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 22:25
                Znaczy po sprawozdaniach.Bo strona liczy kilkanascie metrow dlugosci.Sorry.
                • ffamousffatman Re: ...Pomylki nie ma.......... 16.07.07, 10:21
                  po sprawozdaniach jest opinia bieglego rewidenta:

Opinia niezależnego biegłego rewidenta

Przeprowadziliśmy badanie załączonego sprawozdania finansowego Fundacji im. Stefana Batorego z siedzibą w Warszawie, na które składa się wprowadzenie do sprawozdania finansowego, bilans sporządzony na dzień 31 grudnia 2002 r., który po stronie aktywów i pasywów wykazuje sumę 74.975.791,58 złotych, rachunek zysków i strat za rok obrotowy kończący się tego dnia wykazujący zysk netto w kwocie 19.504.279,91 złotych oraz dodatkowe informacje i objaśnienia.

Za sporządzenie sprawozdania finansowego odpowiedzialny jest Zarząd Fundacji. Naszym zadaniem było zbadanie i wyrażenie opinii o rzetelności, prawidłowości i jasności tego sprawozdania finansowego oraz prawidłowości ksiąg rachunkowych stanowiących podstawę jego sporządzenia.

Badanie sprawozdania finansowego przeprowadziliśmy stosownie do postanowień Międzynarodowych Standardów Rewizji Sprawozdań Finansowych wydanych przez Międzynarodową Federację Księgowych, rozdziału 7 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (tekst jednolity, Dz. U. z 2002 r. nr 76, poz. 694), rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 15 listopada 2001 r. w sprawie szczególnych zasad rachunkowości dla niektórych jednostek niebędących spółkami handlowymi, nieprowadzących działalności gospodarczej (Dz. U. nr 137, poz. 1539), ustawy z dnia 6 kwietnia 1984 roku o fundacjach (Dz. U. nr 21, poz . 97 wraz z późniejszymi zmianami) oraz norm wykonywania zawodu biegłego rewidenta, wydanych przez Krajową Radę Biegłych Rewidentów w Polsce. Przepisy te wymagają, aby badanie zostało zaplanowane i przeprowadzone w taki sposób, aby uzyskać racjonalną pewność, pozwalającą na wyrażenie opinii o sprawozdaniu finansowym. Badanie obejmuje sprawdzenie w oparciu o metodę wyrywkową dowodów i zapisów księgowych, z których wynikają kwoty i informacje zawarte w sprawozdaniu finansowym. Badanie obejmuje również ocenę poprawności stosowanych zasad rachunkowości, znaczących szacunków dokonanych przez kierownika jednostki oraz ocenę ogólnej prezentacji sprawozdania finansowego. Wyrażamy przekonanie, że przeprowadzone przez nas badanie stanowi wystarczającą podstawę dla naszej opinii.

Naszym zdaniem, zbadane sprawozdanie finansowe Fundacji im. Stefana Batorego zostało sporządzone na podstawie prawidłowo prowadzonych ksiąg rachunkowych i przedstawia w sposób rzetelny, we wszystkich istotnych aspektach, sytuację majątkową i finansową Fundacji na dzień 31 grudnia 2002 r. oraz wynik finansowy za rok obrotowy kończący się tego dnia, zgodnie z zasadami rachunkowości stosowanymi w Polsce, określonymi w ustawie z dnia 29 września 1994 roku o rachunkowości oraz rozporządzeniu Ministra Finansów z dnia 15 listopada 2001 r. w sprawie szczególnych zasad rachunkowości dla niektórych jednostek niebędących spółkami handlowymi, nieprowadzących działalności gospodarczej oraz jest zgodne z wpływającymi na treść sprawozdania finansowego przepisami prawa i postanowieniami statutu Fundacji.

/podpis/
                  Biegły rewident nr 90027/2766
                  Zofia Popławska, Członek Zarz1du

/podpis/
                  Za KPMG Polska Audyt Sp. z o.o.
                  ul. Chłodna 51, 00-867 Warszawa
                  Biegły rewident nr 90027/2766
                  Zofia Popławska, Członek Zarządu

/podpis/
                  Za KPMG Polska Audyt Sp. z o.o.
                  ul. Chłodna 51, 00-867 Warszawa
                  Robert Novakowski, Dyrektor

Warszawa, 14 marca 2003 r.
            • mark.parker Re: ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 22:40
              presentation1 napisał:

> 62.89.72.200/publikacje/sprawozdanie/2002/#a03
              > oto oficjalny zarzad.Za Fundacja Batorego

Łżesz, jak bura suka i podajesz jakiś trefny link. Oto właściwy link do
              Fundacji: www.batory.org.pl/
              • presentation1 Re: ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 22:49
                To nie jest trefny link.To jest bezposrednio z Fundacji Batorego.Naucz sie wchodzic w rozne site.Widze ze masz problemy.
                • presentation1 Re: ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 22:53
                  Przejrzyj podanego linka.Strony Fundacji Batorego w archiwach.W internecie nic nie ginie.
              • ffamousffatman Re: ...Pomylki nie ma.......... 16.07.07, 10:14
                62.89.72.200 to ip statek.batory.org.pl
                • ffamousffatman Re: ...Pomylki nie ma.......... 16.07.07, 10:19
                  subdomena
            • ffamousffatman Re: ...Pomylki nie ma.......... 16.07.07, 10:08
              www.batory.org.pl/
      • lucand1 Re: ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 22:09
        Właśnie michnikowy tzw.administrator skasował mój nowy wpis/nb.nie było tak nic
        niezgodnego z netykietą,oprócz wspomnienia o centrum Wisenthala-nieobraźliwe/.A
        propos Pana wpisu- wszystko
        jasne:G.Soros,Bielecki,Borusewicz,Geremek,Figak/cholera uważałem do dotychczas
        za niesalonowego!!!/,T.Gross/super
        antypolak!!!/,Olechowski/TW/,Pieronek/jasne../Pozdrawiam.
        • presentation1 Re: ...Pomylki nie ma.......... 15.07.07, 22:15
          Dane sa pewne.Pobrane z ich oficjalnej strony.
        • monster1972 a umiesz napisac to samo, ale po polsku? try!;) 15.07.07, 22:15
    • piotrek20074 Zawsze jest ziarno prawdy, poczytajcie 15.07.07, 21:46
      jak Soros wzbogacił się na węgrach.
    • bdx65 do szkoły!!!!!!!!!!!!! 15.07.07, 21:47
      nauczyć się mówić, bo te "wykłady" to jakiś bełkot pijacki...
    • cover_wielki serial 15.07.07, 22:02
      Cholera to te taśmy z szamanem to w odcinkach przez całe wakacje będą. Nie ma
      nic lepszego ?
      • ffamousffatman Re: serial 16.07.07, 10:23
        byla dopiero godzina - pewnie jeszcze jakies poltora h
    • giuseppe53 [...] 15.07.07, 22:22
      • 12345ty Polską rządzi amerykański biznesmen żydowskiego... 15.07.07, 22:27
        "Polską rządzi amerykański biznesmen żydowskiego pochodzenia George Soros."
        To napisała GW, O.Rydzyk tego nie powiedział. Powiedział coś podobnego.
        Ale to co napisała GW nie jest żadnym odkryciem. Fundację Batorego
        już wiele lat temu należało wyrzucić z Polski.
        Ale kto to miał zrobić? Żydokomunistyczna agentura? - wolne żarty.
        • pos3gacz Re: Polską rządzi amerykański biznesmen żydowskie 15.07.07, 22:53
          12345ty napisał:

> "Polską rządzi amerykański biznesmen żydowskiego pochodzenia George Soros."
          > To napisała GW, O.Rydzyk tego nie powiedział. Powiedział coś podobnego.
          > Ale to co napisała GW nie jest żadnym odkryciem. Fundację Batorego
          > już wiele lat temu należało wyrzucić z Polski.
          > Ale kto to miał zrobić? Żydokomunistyczna agentura? - wolne żarty.
          xxxxxxxxxxxxxxx
          A idiota zawsze zostanie idiotą.
        • dzidka17 Re: Polską rządzi amerykański biznesmen żydowskie 15.07.07, 23:02
          chcialoby sie powiedziec: boże widzisz i nie grzmisz!skąd w was tyle jadu i
          nienawiści?!!! odnoszę wrażenie,że za dużo słuchacie wykładó opętanego rydzyka -
          c hyba największego psychopaty jakiego znam. a tak a pro pos waszej nienawiści
          do żydów,to pragnę uświadomić nie uświadomionym ,że chrystus był żydem! jestem
          rodowita polką i nie mam nic przeciw innym nacjom.dużo polaków uważa się za
          nród lepszy od innych, a mnie ten pogląd przypomina poglądy pewnego malarzynę-
          opętańca Hitlera! opanujcie się rodacy,błagam!
          • mark.parker Re: Polską rządzi amerykański biznesmen żydowskie 15.07.07, 23:08
            Gdyby Polską rządził amerykański biznesmen - bez względu na pochodzenie -
            byłaby już potęgą gospodarczą. Na razie rządzą spadkobiercy Stalina i Hitlera -
            z widomymi skutkami.
          • 12345ty Re: Dzidka, ty słuchasz Radia Maryja? Wstydź się. 15.07.07, 23:30
            No bo gdybyś nie słuchała to skąd wiedziałabyś czego tam się słucha?
            Z Gazety Wyborczej?
            Krytyka Żyda to nie nienawiść, to życzliwość okazywana Żydowi.
            Krytykujący chce aby Żyd się poprawił. Naiwne? Możliwe.
            Chrystus był Żydem, ale jego uczniowie "zamknęli drzwi z obawy przed
            Żydami."
            Jeśli bali się Żydów, to byli antysemitami?
            • nikodem_73 Re: Dzidka, ty słuchasz Radia Maryja? Wstydź się. 15.07.07, 23:33
              A kogo mieli się obawiać? Eskimosów?
            • jasiek.pl Re: Dzidka, ty słuchasz Radia Maryja? Wstydź się. 15.07.07, 23:48
              12345ty napisał:
              > Krytyka Żyda to nie nienawiść, to życzliwość okazywana Żydowi.

Mnie sie też tak wydaje, Ojciec Tadek przyjął u siebie z ogromną życzliwością
              Dorna i Wassermana, którzy wg Wirtualnej Polonii posiadadają "fundamentalny
              glejt na żydowskość", tam spotkałem sie z informacją że premier nazywa się
              Kakstein, wiec "jak jest do cholery kto tu rządzi Leon czy jego dzieci" ?
              • 12345ty Re: Dzidka, ty słuchasz Radia Maryja? Wstydź się. 15.07.07, 23:54
                Tajny Współpracownik MOSADu, Bubel podpowiada, że to "Kalksztain",
                a pożyteczni idioci podchwytują i rozpowszechniają te dezinformacje.
              • ffamousffatman Re: Dzidka, ty słuchasz Radia Maryja? Wstydź się. 16.07.07, 10:35
                z zydami kalsztajnami jest ten problem ze ci "zydzi" to stara pruska szlachta wierna Rzplitej - jeden porwany z Wwy przez elektorskich agentow i Krolewcu stracony (kto ogladal czarne chmury?). niestety legenda rodzinna przeslonieta niezbyt dawna czarna owca jedna.
                mowie o TYCH kalksztajnach.
                byli tez kalksztajnowie zydzi ale to nie ci.
        • elucidator Re: Polską rządzi amerykański biznesmen żydowskie 16.07.07, 00:31
          Dziwne... Bo patrzec jak Polska jest rzadzona myslalem ze to raczej kosmici nia
          rzadza.
    • dzimbim "Jak kobiety rzucały się na mnie."..:) 15.07.07, 22:56
      ale z tego o.Rydzyka żigolak:)
      • speer niech ktos wyda te tasmy na CD!!! :-) 15.07.07, 22:57
        niech ktos wyda te tasmy na CD!!! :-)
        ja na ten przyklad chcialbym sie troche posmiac L:-))))
      • mark.parker Re: "Jak kobiety rzucały się na mnie."..:) 15.07.07, 22:59
        dzimbim napisała:

> ale z tego o.Rydzyka żigolak:)

To byli ci biedacy, którym wyrwał ostatni, wdowi grosz. Zobaczyli wieprza i
        pomyśleli - nareszcie będzie co wrzucić do garnka :))
      • dzidka17 Re: "Jak kobiety rzucały się na mnie."..:) 15.07.07, 23:08
        chyba rzucały się na niego omdlone jego odorem.zawsze robi wrażenie brudasa.
      • kokain Re: "Jak kobiety rzucały się na mnie."..:) 16.07.07, 00:30
        Ciekawe czy w skrytości swojej celi zajmuje się wypędzaniem dibła z mikrusów. Słowem i czynem.
      • vanilla.dream ciekawe czy mu się dźwignął 16.07.07, 01:12

• rccc Media wydaly wyrok 15.07.07, 23:10
      Rydzyk zostal skazany na ukamieniowanie.
      • naturat Re: Media wydaly wyrok - dziwisz się ? 15.07.07, 23:20
        Przecież sam hitler powiedział "służcie temu który nadejdzie po mnie" a kto to wie czy w takiej szkółce nie można wychodować drugiego hitlera.
        • rccc Re: Media wydaly wyrok - dziwisz się ? 15.07.07, 23:32
          Widze, ze studiujesz Hitlera :)
          Skad ta fascynacja?
        • 12345ty Re: Fałszywe Media wydaly wyrok - sprostuę ! 15.07.07, 23:32
          Przede wszystkim trzeba pamiętać co to za media są.
          • rccc Re: Fałszywe Media wydaly wyrok - sprostuę ! 15.07.07, 23:35
            A kto dwa tysiace lat temu ukamieniowal Szczepana?
            • 12345ty Re: Fałszywe Media wydaly wyrok - sprostuję ! 15.07.07, 23:45
              Brak Polsce rzetelnych i obiektywnych mediów. W mediach
              zapanował model Gazety Wyborczej, czyli pokrętne, fałszywe,
              podstepnie wprowadzające w błąd przedstawianie faktów
              i wszechobecna manipulacja.
              • rccc Re: Fałszywe Media wydaly wyrok - sprostuję ! 15.07.07, 23:47
                Trzeba czytac miedzy wierszami - jak kiedys Trybune Ludu.
      • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 15.07.07, 23:21
        Nie bądź śmieszny. Jego fani i tak nie czytają nic poza Gościem Niedzielnym, a
        słuchają tylko Radia Maryja. Tam się dowiedzą, że reszta kłamie i generalnie
        wszyscy chcą zaciukać Ojca Dyrektora (koniecznie wielkimi) i żeby przesyłać
        teraz więcej kasy, bo trzeba się bronić przed szatanem.
        • rccc Re: Media wydaly wyrok 15.07.07, 23:30
          nikodem_73 napisał:

> Nie bądź śmieszny.

Nie jestem:)

> Jego fani i tak nie czytają nic poza Gościem Niedzielnym, a
          > słuchają tylko Radia Maryja. Tam się dowiedzą, że reszta kłamie i generalnie
          > wszyscy chcą zaciukać Ojca Dyrektora (koniecznie wielkimi) i żeby przesyłać
          > teraz więcej kasy, bo trzeba się bronić przed szatanem.

Skad wiesz? Jestes jednym z nich? :)
          • 12345ty Re: Fałszywe Media wydaly wyrok - agenturalne. 15.07.07, 23:37
            Fałszywe media atakują w obronie interesów starego układu.
            Jakimś kuzynem starego układu jest Michnik i jego Gazeta.
            Gazetą Wyborczą obdarował go agent Bolek, a nowoczesną drukarnię
            po Trybunie Ludu podarował gensek Jaruzelski.
            • zora8 Re: Fałszywe Media wydaly falszywy wyrok-MOSAD 16.07.07, 08:57
          • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 15.07.07, 23:37
            Oszywiście. Czasem jak mam doła to włączam sobie Radio Maryja - z reguły
            wystarczy 15 sekund abym stwierdził, że jeśli ktoś emitując takie brednie jest w
            stanie kręcić takimi tłumami, to bez problemu zostanę uznany za ósme wcielenie
            Wishnu.
            • rccc Re: Media wydaly wyrok 15.07.07, 23:45
              Wiem o co chodzi.
              Jak poczytam Wyborcza to czuje to co ty sluchajac Radia Maryja :)
              • 12345ty Re: Fałszywe Media wydają wyroki w Polsce ! 15.07.07, 23:48
                Jestem zwolennikiem zwalczania fałszywych mediów.
                • nikodem_73 Re: Fałszywe Media wydają wyroki w Polsce ! 15.07.07, 23:55
                  Gratuluję. Chcesz o tym porozmawiać?
                • zora8 Re: Fałszywe Media wydają wyroki w Polsce ! 16.07.07, 02:17
                  12345ty napisał:

> Jestem zwolennikiem zwalczania fałszywych mediów.
                  cepie prawdziwych nie ma !
              • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:00
                Wiesz... Akurat Wyborczą to znam jedynie z tego forum. Jakoś nie należy do
                kanonu moich lektur. Z resztą - czego kolibr mógłby się dowiedzieć z wyborczej? :)
                • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:04
                  nikodem_73 napisał:

> czego kolibr mógłby się dowiedzieć z wyborczej?
                  > :)

Nie mam pojecia :)
                  • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:14
                    No właśnie :) A, że czasem lubię tu wpaść i próbować powyjaśniać niektórym takie
                    drobiazgi jak np. to, że PiS to socjaliści, a LPR to narodowi socjaliści (a nie
                    żadna prawica!), to takie hobby.

Co by nie mówić o Wyborczej, przynajmniej nie stosują prewencyjnej cenzury na
                    forum (czego nie znoszę).
                    • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:20
                      Wyborcza gdy ma stanac po stronie polskiej czy zydowskiej to zawsze stanie po
                      stronie swoich rodakow.
                      Lubie poczytac jak to uzasadniaja:)
                      • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:37
                        A ja nie wierzę w "stronę Polską", czy "Żydowską". Co więcej - uważam, że w
                        wypadku obywateli jakiekolwiek pytania o narodowość jest co najmniej niewskazane.

W historii Polski mamy wiele przykładów ludzi, którzy z pochodzenia Polakami nie
                        byli, a byli dobrymi królami, poddanymi i obywatelami. Wg mnie nie ma znaczenia,
                        czy jesteś Polakiem od 100 pokoleń, czy od dwóch. Wystarczy, że kierujesz się
                        dobrem kraju w którym żyjesz.

Zaś wszystkim Prawdziwym Polakom polecam na romantyczne randki "Kwiaty Polskie"
                        tego Żyda Tuwima. Dzieciom mogą przeczytać "Lokomotywę" Żyda Brzechwy. Są
                        jeszcze Słonimski i Mickiewicz (fakt - tylko pół-Żyd, ale za to z Litwy) - na
                        inne okazje.

Bycie/nie bycie Żydem naprawdę jest całkowicie bez znaczenia.
                        • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:47
                          nikodem_73 napisał:

> A ja nie wierzę w "stronę Polską", czy "Żydowską".

Masz do tego prawo.

>Co więcej - uważam, że w wypadku obywateli jakiekolwiek pytania o narodowość
                          jest co najmniej niewskazane.

Nie jest. Wlasnie wyborcza mowi, ze jest. Chyba, ze chodzi o babcie
                          Mickiewicza:)

> W historii Polski mamy wiele przykładów ludzi, którzy z pochodzenia Polakami
                          nie byli, a byli dobrymi królami, poddanymi i obywatelami. Wg mnie nie ma
                          znaczenia, czy jesteś Polakiem od 100 pokoleń, czy od dwóch. Wystarczy, że
                          kierujesz się dobrem kraju w którym żyjesz.

Problem w tym, ze zdrajcow Polski tez nie brakowalo.

> Zaś wszystkim Prawdziwym Polakom polecam na romantyczne randki "Kwiaty
                          Polskie"
                          > tego Żyda Tuwima. Dzieciom mogą przeczytać "Lokomotywę" Żyda Brzechwy. Są
                          > jeszcze Słonimski i Mickiewicz (fakt - tylko pół-Żyd, ale za to z Litwy) - na
                          > inne okazje.
                          > Bycie/nie bycie Żydem naprawdę jest całkowicie bez znaczenia.

Powiedz to Grossowi:)
                          • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:57
                            Zdrajcy ojczyzny? Poniński, Szczęsny-Potocki, Branicki, Rzewuski, Kossakowski -
                            mam wymieniać dalej? Sami Żydzi ich mać.
                            • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:02
                              A to oznacza oczywiscie, ze w 1939 Zydzi nie witali kwiatami polskimi
                              radzieckich najezdzcow.
                              • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:08
                                Nie - to oznacza tylko, że zarówno wśród Żydów, jak i Polaków są tak samo i
                                ludzie wspaniali i szuje. I narodowość nie ma z tym nic wspólnego.

I tak na marginesie - wiesz o tym, że w ZSRR Niemców w 1941 witano jak
                                wybawicieli? Czy to oznacza, że np. Ukraińcy to zdrajcy? Jeśli tak, to czego?
                                "Narodu radzieckiego"? No chyba nie.

A będąc Żydem w 1939 to widząc nadciągających Rosjan w miejsce Niemców też bym
                                chyba wybiegł z kwiatami. Komunizmu nie znali (bo dopiero mieli poznać), a o
                                represjach w III Rzeszy to już było wiadomo (kryształowa noc była nieco
                                wcześniej, takowoż ustawy norymberskie).
                                • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:19
                                  nikodem_73 napisał:

> Nie - to oznacza tylko, że zarówno wśród Żydów, jak i Polaków są tak samo i
                                  > ludzie wspaniali i szuje. I narodowość nie ma z tym nic wspólnego.

Narazilbys sie juz tutaj Grossowi i jego zwolennikom z GW.

> I tak na marginesie - wiesz o tym, że w ZSRR Niemców w 1941 witano jak
                                  > wybawicieli? Czy to oznacza, że np. Ukraińcy to zdrajcy? Jeśli tak, to czego?
                                  > "Narodu radzieckiego"? No chyba nie.

Czy za ZSRR uwazasz okupowane w tamtym czasie ziemie Polski?

> A będąc Żydem w 1939 to widząc nadciągających Rosjan w miejsce Niemców też bym
                                  > chyba wybiegł z kwiatami. Komunizmu nie znali (bo dopiero mieli poznać), a o
                                  > represjach w III Rzeszy to już było wiadomo (kryształowa noc była nieco
                                  > wcześniej, takowoż ustawy norymberskie).

Alez Zydzi komunizm dobrze znali - sami go promowali. A Adolf eksterminacje
                                  Zydow zaczal wlasnie w 1941.
                                  • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:44
                                    Po kolei:

1. Wiesz... Grossa to ja mam tam gdzie leży prawda. Od tyłu.

2. A czy okupowane ziemie Ukraińskie były częścią Niemiec? No bo nie chcesz
                                    chyba powiedzieć, że nie widzisz analogii?

3. Powiedz mi skąd Mosze spod Lwowa miał znać komunizm w 1939? W Google sobie
                                    znalazł? Mógł być co najwyżej pod wpływem agitatorów, którzy, o ile wiem, nie
                                    mówili całej prawdy o komuniźmie. A co do Adolfa. A czy ja pisałem o
                                    eksterminacji? Pisałem o PRZEŚLADOWANIACH. No chyba, że nie wiesz co to
                                    kryształowa noc i ustawy norymberskie. To powiedz - dam linki.
                                    • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:57
                                      nikodem_73 napisał:

> Po kolei:
                                      >
                                      > 1. Wiesz... Grossa to ja mam tam gdzie leży prawda. Od tyłu.
                                      >
                                      > 2. A czy okupowane ziemie Ukraińskie były częścią Niemiec? No bo nie chcesz
                                      > chyba powiedzieć, że nie widzisz analogii?

Twoja analogia jest bledna bo Ukraincy zyjacy w ZSRR byli pod okupacja rosyjska
                                      (+ wielki glod )a polscy Zydzi nie mieszkali pod polska okupacja.

> 3. Powiedz mi skąd Mosze spod Lwowa miał znać komunizm w 1939? W Google sobie
                                      > znalazł? Mógł być co najwyżej pod wpływem agitatorów, którzy, o ile wiem, nie
                                      > mówili całej prawdy o komuniźmie. A co do Adolfa. A czy ja pisałem o
                                      > eksterminacji? Pisałem o PRZEŚLADOWANIACH. No chyba, że nie wiesz co to
                                      > kryształowa noc i ustawy norymberskie. To powiedz - dam linki.

No wlasnie - nie znali ale popierali. Rabinowie kazali?
                                      Tak sie przestraszyli krysztalowej nocy, ze pomagali w wywozkach Polakow na
                                      Sybir?
                                      • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 02:13
                                        Ukraińcy tak byli pod okupacją radziecką jak Żydzi pod Polską. Jedni i drudzy
                                        byli obywatelami kraju który został najechany. W jednym i drugim przypadku
                                        cieszyli się z tego najazdu. Jedyna różnica polegała na tym, że polscy Żydzi
                                        cieszyli się, że to Rosjanie najechali, a Ukraińcy cieszyli się, że KTOKOLWIEK
                                        najechał.

To po pierwsze, po drugie.

Agitatorzy komunistyczni działali w Polsce nieprzerwanie od początku istnienia
                                        "Kraju Rad". A także w Niemczech, Francji, Wielkiej Brytanii i USA. I WIELU
                                        ludzi przekonali, że komunizm to najlepszy pomysł na ustrój. Jeśli byli w stanie
                                        przekonać ludzi (bądź co bądź) inteligentnych to jaki mieli problem z
                                        przekonaniem prostaczków.

Po trzecie.

Nie chcesz chyba powiedzieć, że wyłącznie Żydzi pomagali w wywózkach Rosjanom.
                                        Bo jeśli tak to po prostu padnę ze śmiechu, rechot mój obudzi całą rodzinę i
                                        córki rano do dentysty nie dobudzę.

A może ci uświadomię, że TAKŻE Polacy wysyłali "wrogów ludu" na zimowe wakacje?
                                        (to u ruskich) Lub do wydawali POLAKÓW, którzy byli LUDŹMI i udzielali
                                        schronienia Żydom? (to u Niemców). Chociaż pewnie powiesz mi, że to Żydzi
                                        wydawali Polaków za to, że ci pomagali Żydom. No wiesz - działali na dwa fronty :>
                                        • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 03:48
                                          nikodem_73 napisał:

> Ukraińcy tak byli pod okupacją radziecką jak Żydzi pod Polską.

Juz wiem z kim mam do czynienia :)
                                          Szalom

> Jedni i drudzy
                                          > byli obywatelami kraju który został najechany. W jednym i drugim przypadku
                                          > cieszyli się z tego najazdu. Jedyna różnica polegała na tym, że polscy Żydzi
                                          > cieszyli się, że to Rosjanie najechali, a Ukraińcy cieszyli się, że KTOKOLWIEK
                                          > najechał.
                                          >
                                          > To po pierwsze, po drugie.
                                          >
                                          > Agitatorzy komunistyczni działali w Polsce nieprzerwanie od początku istnienia
                                          > "Kraju Rad". A także w Niemczech, Francji, Wielkiej Brytanii i USA. I WIELU
                                          > ludzi przekonali, że komunizm to najlepszy pomysł na ustrój. Jeśli byli w
                                          stani
                                          > e
                                          > przekonać ludzi (bądź co bądź) inteligentnych to jaki mieli problem z
                                          > przekonaniem prostaczków.

> Po trzecie.
                                          >
                                          > Nie chcesz chyba powiedzieć, że wyłącznie Żydzi pomagali w wywózkach Rosjanom.
                                          > Bo jeśli tak to po prostu padnę ze śmiechu, rechot mój obudzi całą rodzinę i
                                          > córki rano do dentysty nie dobudzę.

Nie rozsmieszaj mnie.

> A może ci uświadomię, że TAKŻE Polacy wysyłali "wrogów ludu" na zimowe
                                          wakacje?
                                          > (to u ruskich) Lub do wydawali POLAKÓW, którzy byli LUDŹMI i udzielali
                                          > schronienia Żydom? (to u Niemców). Chociaż pewnie powiesz mi, że to Żydzi
                                          > wydawali Polaków za to, że ci pomagali Żydom. No wiesz - działali na dwa
                                          fronty
                                          > :>

Nie wybielam Polakow ale mam dosyc jednostronnej interpretacji dziejow przez
                                          polskojezyczne media.
                                          • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 08:41
                                            Szalom? Kiedy przeszedłeś na judaizm? I czytaj więcej niż jedno zdanie na raz -
                                            to ułatwia dyskusję - nie trzeba tłumaczyć jednego wiele razy.

A co do jednostronnej interpretacji dziejów to na razie to z twojej strony widzę
                                            same "Żydzi zdradzili", "Żydzi wysyłali Polaków na Sybir" - póki co nie pojawił
                                            się tu żaden starozakonny wołający o "polskich obozach zagłady".
                                            • ffamousffatman Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 10:45
                                              rccc, pojedz do wloch na monte cassino ipoczytaj nagrobki a potem pieprz o "zdrajcach"
                                              • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 15:21
                                                Znajde tam dowod na to, ze Zydzi nigdy nie zdradzili Polski?
                                            • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 15:25
                                              Wytlumacz mi w jaki sposob postawa Ukraincow usprawiedliwia postawe Zydow.
                                              Ukraincy nie przywedrowali do ZSRR - zostali podbici przez Rosjan. Zydzi zas do
                                              Polski skads przyszli.
                                            • rccc Re: Media wydaly wyrok 17.07.07, 01:50
                                              nikodem_73 napisał:

> póki co nie pojawił się tu żaden starozakonny wołający o "polskich obozach
                                              zagłady".

Dobrze, ze czasy jak jakis starozakonny z UB moglby sie u mnie pojawic chyba
                                              juz minely. Moglbym sie wtedy dostac do osrodka im. S.Morela.
                            • eti.gda Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 15:02
                              nikodem_73 napisał:

> Zdrajcy ojczyzny? Poniński, Szczęsny-Potocki, Branicki, Rzewuski,
                              Kossakowski -
                              > mam wymieniać dalej? Sami Żydzi ich mać.

A Berek Joselewicz to dla zmyłki nawet walczył z w szeregach armii Kościuszki
                              wraz z całym oddziałem swoich braci w wierze!
                          • kato28 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:57
                            Zgadzam się! W przypadku Polski czyli europejskiej ojczyzny Żydów nie ma sensu
                            to ujadanie. Pod skrzydłami orła białego przez wieki siedzieliśmy my - Polacy,
                            siedzieli Żydzi, Białorusini, Ukraińcy. Białemu orłowi Jagiellonowie - Litwini
                            uwili gniazdo które było ówczesnym mocarstwem. A tu wyskakuje przygłup Rydzyk z
                            drugim przygłupem Nowakiem i obrażają mi przedstawicieli narodu najbliższemu
                            Polakom. Ktoś gdzies na świecie powinien przyznawać tytuł NIESPRAWIEDLIWY wśród
                            narodów świata. Jako pierwsi powinni go dostać właśnie Rydzyk z Nowakiem.
                            • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:04
                              I tak sie co niektorym spodobalo w Polsce, ze postanowli storzyc Judeopolonie.
                              Rydzyk nie jest glupszy od Michnika.
                              • kato28 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:06
                                A co to jest judopolonia?? Polacy wyznania mojżeszowego czyli jak mawiał nasz
                                wielki rodak nasi starsi bracia w wierze?
                                Co do Rydzyka i Michnika... Głupszy może nie ale zdecydowanie podlejszy (jak
                                dla mnie)
                                • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:11
                                  pl.wikipedia.org/wiki/Judeopolonia
                                  W googlu i na forum znajdziesz wiecej.
                                  • kato28 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:15
                                    I uważasz że Szcześniak to wiarygodny facet? Ja bym go postawił w jednym
                                    rzędzie z Rydzykiem i Nowakiem czyli ludzmi węszącymi wszędzie spisek zydowski.
                                    • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:21
                                      Skad wiesz, ze spisku nie ma?
                                      • kato28 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:24
                                        Mógłbym odwrócic pytanie i spytać SKĄD WIESZ ŻE JEST? Bo Rydzyk tak twierdzi?
                                        Bo Nowak? Bo Szcześniak? Może jesteś jego częścią? Znasz swoje drzewo
                                        genealogiczne? W państwie wielonarodowym jakim była Polska do 1939 roku róznie
                                        mogło być!
                                        • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:25
                                          Po owocach ich poznacie
                                          • kato28 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:37
                                            Tylko że przez to stwierdzenie mozna wiele rozumieć i wiele nim załatwić. Takie
                                            nic zastepujące niemoc udowodnienia czegoś merytorycznie.
                                            • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:42
                                              Szukajcie a znajdziecie. Polecam Nowy Trstament.
                                      • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:32
                                        Brzytwa Ockhama się kłania. Jeśli coś da się wytłumaczyć prostszymi sposobami
                                        (jak np. małoduszność, głupota, nieudolność, niekompetencja) to tłumaczenia
                                        bardziej wyszukane (spisek) są na ogół błędne.
                                        • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:40
                                          nikodem_73 napisał:

> Brzytwa Ockhama się kłania.

Chcesz mnie potraktowac brzytwa? Oj nieladnie:)

> Jeśli coś da się wytłumaczyć prostszymi sposobami
                                          > (jak np. małoduszność, głupota, nieudolność, niekompetencja) to tłumaczenia
                                          > bardziej wyszukane (spisek) są na ogół błędne.

Jesli. A jesli nie to szukamy dalej.
                                          A jak powiedzial Mistrz - szukajcie a znajdziecie.
                                          • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:47
                                            Słuchaj - czy poza Biblią czytasz coś jeszcze?

pl.wikipedia.org/wiki/Brzytwa_Ockhama
                                            • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 02:03
                                              A nie zauwazyles, ze odpowiedzialem na twoje pytanie? :)
                                              Nie nalezy niepotrzebnie mnozyc bytow.
                                              Jesli tlumaczenie prostszymi metodami jest niemozliwe to szukamy bardziej
                                              skomplikowanych ( jak teoria Einsteina jest rozszerzenie Newtona).
                                              • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 02:23
                                                No - tylko do mnie np. bardziej przemawia to, że Kaczyńscy (i poprzednicy) są
                                                nieudolni, bo miast reformować wydatki publiczne bezmyślnie rozdają pieniądze na
                                                lewo i prawo co zaowocuje kryzysem, niż najwymyślniejszy spisek
                                                żydo-amerykano-komuny mający na celu zniszczenie Polski.

Po prostu wszelkie tej klasy "spiski" to po prostu śmiech. A tłumaczenie w ten
                                                sposób niekompetencji to po prostu ŻENADA.

Co jakiś czas słyszę, że "Żydzi chcą zniszczyć polskie stocznie", "...kopalnie",
                                                "...huty", "...koleje" i nikt nawet nie pomyśli, że międzynarodowa finansjera
                                                (oczywiście wiadomego pochodzenia :>) może mieć najnormalniej w świecie gdzieś
                                                te wykwity postsocjalistycznej gospodarki.

Rzymianie zwykli pytać qui bono? Więc proszę o proste wyjaśnienie - co Żydzi by
                                                ZYSKALI ze zniszczenia akurat Polski (a nie Niemiec, Francji, UK, USA, czy Iranu
                                                /który ich otwarcie nienawidzi/). Jeśli chcesz odpisać, że chcą zniszczyć
                                                Polskę, żeby za pół-darmo ją kupić to daruj sobie. Mogę to z miejsca odbić, że
                                                bardziej opłaca się zniszczyć USA, czy Niemcy - przebitka będzie lepsza.
                                                • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 03:41
                                                  Mozesz sie smiac ile wlezie. Smiech to zdrowie. Przeciez sam jestes Zydem i do
                                                  niczego nie mam zamiaru cie przekonywac.
                                                  • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 08:34
                                                    Cóż - muszę cię zmartwić. Z Żydami to mam tyle wspólnego co ty z rzeczową
                                                    argumentacją - parę razy widziałem.

I powiem ci, że postawa jaką prezentujesz ma swoje plusy i minusy. Plusem jest
                                                    to, że wystarczy kogoś nazwać Żydem żeby być zwolnionym z obowiązku uzasadnienia
                                                    czegokolwiek. Minusem to, że w końcu wszyscy z którymi się nie zgadzasz stają
                                                    się Żydami. Tylko wiesz... Z czasem może się okazać, że Żydami są WSZYSCY oprócz
                                                    ciebie.
                                                  • rccc Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 15:39
                                                    No coz, jesli obrazilem cie nazwaniem cie Zydem to bardzo przepraszam.

Wracajac do poprzedniego twojego postu to oczywiscie, ze sie zgodze, ze bylo i
                                                    jest duzo nieudolnosci polskiego rzadu.
                                                    Najwieksze nieudolnosci widac byly w MSZ trzymanym przez polskich Zydow.
                                                    Wciagniecie Polski w neokonska/izraelska awanture w Iraku i Afganistanie to
                                                    katastrofa.Wkrotce dostaniemy nastepny prezent w postaci tzw. tarczy.
                                                    Nie zapominajmy co o stosunku Zydow do Kwasniewskiego powiedzial Oleksy. A
                                                    lista osiagniec "gospodarczych" pana magistra jest dluga.
                                                    Mozesz uwazac, ze "spiski" nie istnieja, ale czy to oznacza, ze ich nie ma?
                              • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:30
                                Wiesz - mieli trochę czasu, żeby im się spodobało - tak z kilkaset lat. I o
                                zgrozo! Niektórzy z nich nawet się chrzcili, wchodzili w związki z nie-Żydami,
                                golili pejsy i uważali się za Polaków. No normalnie skandal.

Ciekawe, że Turkom nie przeszkadzało, że Mustafa Dżelaleddin-Pasza, którego byli
                                pochowali ze wszelkimi honorami przysługującymi bohaterowi narodowemu (za
                                którego jest uznawany), jeszcze w 1848 roku nazywał się Konstanty Borzęcki i był
                                katolikiem z Poznania.
                                • kato28 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 01:43
                                  Wiesz co, ale podobnie jest z częścia Polaków którzy nie przyjmują do wiadoości
                                  że Piłsudski był socjalistą czyli człowiekiem lewicy. Poza tym odszedł od
                                  katolicyzmu...
                                • eti.gda Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 15:09
                                  nikodem_73 napisał:

> Wiesz - mieli trochę czasu, żeby im się spodobało - tak z kilkaset lat. I o
                                  > zgrozo! Niektórzy z nich nawet się chrzcili, wchodzili w związki z nie-Żydami,
                                  > golili pejsy i uważali się za Polaków. No normalnie skandal.
                                  >
                                  > Ciekawe, że Turkom nie przeszkadzało, że Mustafa Dżelaleddin-Pasza, którego
                                  byl
                                  > i
                                  > pochowali ze wszelkimi honorami przysługującymi bohaterowi narodowemu (za
                                  > którego jest uznawany), jeszcze w 1848 roku nazywał się Konstanty Borzęcki i
                                  by
                                  > ł
                                  > katolikiem z Poznania.

A generał Józef Bem? Też po klęsce powstania węgierskiego w 1848 r. wyjechał do
                                  Turcji i przyjął islam. A w dodatku na drugie imię miał Zachariasz! Żyd jakiś,
                                  czy co?
        • kato28 Re: Media wydaly wyrok 15.07.07, 23:56
          Widzisz Nikodem, pojęcia nie masz o czym piszesz. A skąd mój wniosek? Mocherowi
          czytaja NASZ DZIENNIK a nie GOŚCIA NIEDZIELNEGO.
          • 12345ty Re: Fałszywe Media wydaly wyrok 15.07.07, 23:58
            Prawdy trzeba poszukiwać. Nie znajdziesz jej w fałszywych mediach.
            • zora8 Re: Istnieja doprawdy prawdziwe media? 16.07.07, 02:11
              nie udawajcie glupkow albo nie dajcie sie wrobic w ten pieprznik
            • eti.gda Re: Fałszywe Media wydaly wyrok 16.07.07, 14:54
              12345ty napisał:

> Prawdy trzeba poszukiwać. Nie znajdziesz jej w fałszywych mediach.
              Za to SB-ckie gnojowisko w IPN aż kipi od prawdy.

"Są trzy prawdy: święta prawda, tyz prowda i gó.. prawda". (ks. J. Tischner) A
              może on też Żyd? Z takim nazwiskiem?
          • nikodem_73 Re: Media wydaly wyrok 15.07.07, 23:58
            Kajam się - freudowska pomyłka (cholera znowu Żyd). O gościu niedzielnym pisałem
            gdzie indziej i mi się przeniosło.
            • kato28 Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:00
              Ale przyznać trzeba że RM jako jedyne nadaje o północy 4 zwrotki Mazurka
              Dąbrowskiego i to w niezłym wykonaniu:-)
              • 12345ty Re: Fałszywe Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:11
                Fałszywe media podają swoje fałszywe informacje, a Radio Maryja
                podaje inne informacje. Wybór należy do słuchacza.
                Dla mnie wiarygodne są te, które słyszę w Radiu Maryja.
                • kato28 Re: Fałszywe Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:17
                  One są tam przede wszystkim bardzo jednostronne i płytkie. Analiza wybranego
                  problemu w mediach Rydzyka przedstawia tylko jeden punkt widzenia i tylko i
                  wyłącznie taki który jest zgodny ze poglądami Rydzyka. Nie ma mowy o
                  dopuszczeniu do głosu ludzi reprezentuących inne spojrzenie na wybrany temat.
                  • nikodem_73 Re: Fałszywe Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:25
                    Nie żartuj - tam nie ma żadnej analizy. Jak słucham newsów to od razu kojarzy mi
                    się ten żart jak to w Central Parku pies zaatakował dziecko. Przechodzień
                    niewiele myśląc chwycił gałąź i zatłukł zwierzę. Pojawiła się prasa:
                    Dziennikarz: O świetnie - zrobimy z panem wywiad i umieścimy jutro na pierwszej
                    stronie pod tytułem "Dzielny Nowojorczyk ratuje dziecko".
                    Przechodzień: Eee... no.. ale ja nie jestem Nowojorczykiem
                    D: Eee.. Nieszkodzi - damy "Dzielny Amerykanin ratuje dziecko"
                    P: Amerykaninem też nie jestem
                    D: Mhm... A skąd pan pochodzi?
                    P: Z Palestyny
                    D: Acha

Następnego dnia pojawia się gazeta i na pierwszej stronie ląduje napis "W
                    Central Parku został zabity pies przez palestyńskiego terrorystę".

Podsumowując. RM niewiele różni się od Wyborczej - i tam i tu przedstawia się
                    fakty "po linii" nawet nie symulując obiektywności.
                    • kato28 Re: Fałszywe Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:34
                      Jest jednak różnica. Zwróć uwagę że w programach publicystycznych rozgłośni
                      innych niż rydzykowe do dyskusji zaprasza się ludzi mających różne podejście do
                      tego o czym jest tam właśnie mowa. Można mieć pretensje że prowadzący sprzyja
                      jakiejś stronie ale wypowiedzieć może się również ktoś kto ma zdanie odrębne.
                      W gazecie tego zrobić nie można! Zauważ że my na forum GAZETY piszemy o RADIU I
                      TELEWIZJI. Poza tym ja słucham RM i RMF. Czytuje ND i GW. Oglądam TVT i TVN.
                      Staram się ruszać mózgownicą. Nikt mi z niej wody nie zrobił i nie wmówił że on
                      jest naj a reszta jest be.
                      • nikodem_73 Re: Fałszywe Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:40
                        Oczywiście, że jest różnica (dlatego napisałem "niewiele"). Z preferencji -
                        ostatnio zacząłem życzliwiej spoglądać na "Superstację". Faktem jest, że chłopcy
                        to amatorzy pierwszej wody (co WIDAĆ), ale jako pierwsza stacja przynajmniej
                        STARA się zachować pozory jako-takiej obiektywności. Miła odmiana.
                        • kato28 Re: Fałszywe Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:41
                          Jak dla mnie za bardzo na lewo.
                          • nikodem_73 Re: Fałszywe Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:54
                            De gustibus...

U mnie zaplusowali jak zaprosili JKM do dyskusji o służbie zdrowia. I co
                            najlepsze. Ponieważ całość była dość luźno prowadzona (żeby nie powiedzieć
                            amatorsko ;)) to pojawiały się tam różne wstawki-migawki a'la MTV (średnio mi
                            się to podoba, bo montaż robiony przez neurotyka mi nie odpowiada) i wyglądało
                            to mniej więcej tak:

...
                            Korwin: Przecież obecnie za pensje lekarzy, urzędników i pana ministra zdrowia
                            też my płacimy
                            (Migawka z głośnym jinglem i napisem "Czy państwo to słyszeli?")
                            Korwin: Przecież obecnie za pensje lekarzy, urzędników i pana ministra zdrowia
                            też my płacimy
                            ...

Może ta metoda z migawkami jest po to, żeby przynajmniej do młodych dotrzeć i
                            przymusić ich trochę do myślenia? Jeśli tak, to jak dla mnie, to ich cały
                            program może wyglądać jak jeden, wielki, niekończący się teledysk. Byleby nadal
                            zapraszali do studia nie tylko socjalistów różnej barwy.
                        • ffamousffatman Re: Fałszywe Media wydaly wyrok 16.07.07, 10:38
                          mowisz on superstacji w ktorej pracuje owa eliza?
                          NIE slucham.
            • gosc.niedzielny Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 03:51
              Wypraszam sobie! :P
      • kokain Re: Media wydaly wyrok 16.07.07, 00:26
        Jego matka powinna była trzepnąć łbem o barierkę łóżeczka. Chyba że to zrobiła, cholera.
        • amanasecta nie!!!!!jego matka powinna go wyskrobac 16.07.07, 00:49
          kokain napisała:

> Jego matka powinna była trzepnąć łbem o barierkę łóżeczka. Chyba że to
          zrobiła,
          > cholera.
          -------------------------

i do Wisly palanta, to nie ksiadz, to szmaciarz
      • zora8 Re: A kto czyta to gowno, ja tylko tytuly 16.07.07, 02:15
    • perk Warte Orla Bialego 15.07.07, 23:33
      "To są konie tylko różne, ale te wszystkie konie do jednego należą. Czasem te
      konie się gryzą miedzy sobą, ale to jest jedna siła. Nie możemy patrzeć na świat
      tylko przez pryzmat Polski. Czy to nie Soros? W Polsce jaką on rolę odgrywa? Jak
      tak patrzę: pan prezydent, kto, jacy doradcy. Premier. Ta partia, ta partia.
      Wszyscy to Sorosa! W Polsce ładnie nazwano to fundacją Batorego. Tak
      patriotycznie, historycznie, po polsku: Batory. Tak jak wódka Chopin -
      przestrzega o. Rydzyk."

Wreszcie ktos mial odwage powiedziec cokolwiek o Sorosie.
      To warte Orla Bialego.
    • wojtek2784 Zostawcie O.Rydzyka w spokoju ... 15.07.07, 23:44
      Czy nie macie innych tematow w tym tak niespokojnym swiecie ?
      Co wam przeszkadza jeden zakonnik ?
      • nikodem_73 Re: Zostawcie O.Rydzyka w spokoju ... 15.07.07, 23:57
        On? Nic. Wg mnie powinien sobie siedzieć w jakiejś celi. Choćby zakonnej.
        Natomiast mierzi mnie jak ktoś w imię Boże plwa na lewo i prawo roszcząc sobie
        prawo do monopolu na rację.
        • zora8 Re: Zostawcie O.Rydzyka w spokoju ... 16.07.07, 02:40
          taka powazna dyskusja ? to nie na tym forum
          • puch4cz Re: Zostawcie O.Rydzyka w spokoju ... 16.07.07, 15:50
            to wyjdź i zamknij za sobą drzwi, skoro nie nadajesz się do dyskusji.
      • kokain Re: Zostawcie O.Rydzyka w spokoju ... 16.07.07, 00:22
        Zakonnik?

Tępy, chory, paranoidalny kawał ch..a. Ot co.
        • pies_na_prawizne a jaki on znow "ojciec" !! czyj???? 16.07.07, 00:30
          kobra torunska plujaca jadem na lewo i prawo, a te glupie mohery i
          kaczynszczyzna spija ten jad jak miod, glupi narod!!!, na szczescie nie wszyscy
          w Polsce wierza w te bezecenstwa
      • niutt Re: Zostawcie O.Rydzyka w spokoju ... 16.07.07, 00:31
        wojtek2784 napisał:

> Czy nie macie innych tematow w tym tak niespokojnym swiecie ?
        > Co wam przeszkadza jeden zakonnik ?

Właśnie tacy jak Rydzyk sieją niepokój i nienawiść na świecie.
    • niutt Dobrze, że te taśmy ujrzały światło dzienne 16.07.07, 00:29
      Dotychczas Lepper bazował na niedomówieniach, puszczał oko w swoich mediach a to
      do słuchaczy, a to do widzów - "wiecie o kim mówię", a później bronił się, że z
      jego ust nie padły żadne dyskryminujące Żydów słowa, prostował, że to słuchacze
      je wypowiadają. Teraz już wiadomo, co myśli Rydzyk i że czasem ma "odwagę"
      powiedzieć to na głos.
      • zora8 Re: Dobrze, że te taśmy ujrzały światło dzienne 16.07.07, 02:14
        w niedziele po poludniu, takze brukowce zrobily dobra robote, mlodziez nie
        poszla do kosciola ani na spacer
        • nikodem_73 Re: Dobrze, że te taśmy ujrzały światło dzienne 16.07.07, 02:26
          echolalia ci doskwiera?
          • zora8 Re: Dobrze, że te taśmy ujrzały światło dzienne 16.07.07, 02:36
            mozna sie posikac ze smiechu z tych wypocin na forum
            • sceptyk40 Re: Dobrze, że te taśmy ujrzały światło dzienne 16.07.07, 09:22
              To pewnie masz przy sobie podręczny toy toy, żeby nie tracić czasu, pisząc non
              stop, nocą i dniem. Ile was jest pod tym nikiem ? A może to tylko uzależnienie
              forumowe, nie praca ?
              • zora8 Re: Dobrze, że te taśmy ujrzały światło dzienne 16.07.07, 11:01
                to moderne spedzanie wolnego czasu,wracajac do tematu , to powiem ze cenzor
                wycina pro-pisowskie posty szkoda ze tyle bazgrania idzie na darmo, mojego tez
      • ffamousffatman Re: Dobrze, że te taśmy ujrzały światło dzienne 16.07.07, 09:25
        Dotychczas Rydzyk bazował na "wiecie o kim mówię" w zasadzie ale czasami mu sie wypsykalo nawet ostrzej niz na tasmach wprost - tylko dla tych, co nie sluchaja sportowo i wylapuja taki zestaw z wprost to nowosc.
    • kozaczek3 [...] 16.07.07, 01:11
      • zora8 dla kozaczka 16.07.07, 02:09
        gdyby kozka nie skakala to by nozki nie zlamala , a tak cie wyper....li na
        moment
        • altarius Re: dla kozaczka 16.07.07, 03:46
          Nie dyskutuj z pedrylem, on wszystko co polskie ma tam gdzie biedron siega.
    • m831 Kolejne fragmenty z "taśm Rydzyka" 16.07.07, 01:53
      Moi Drodzy, zostawcie to. Dyskutując jedynie nakręcacie koniunkturę o.
      Tadeuszowi.Przecież to margines marginesu. Niech zapętla się w swojej
      nienawiści, fobiach i perwersujnych przekonaniach. W każdym społeczeństwie
      trafiają sie aberacje. Milczenie, pomijanie i ostracyzm jest jeyna drogą
      wyjścia. Podnoszenie chorego umysłu do rangui problemu jedynie nakręca spiralę
      głupoty i powoduje rozprzestrzenianie się ułomnego umysłowo poglądu. Pominąć,
      zamilczeć - to jedyna droga - niech zginie w milczeniu. Jego zwolennicy, kiedy
      pozostaną na pustyni ciszy, bez odzewu, bez komentarza zrozumieją wcześniej czy
      później, że są w niebycie społecznym, sami ze sobą i ze swoją chorobą. Po
      okresie karencji, pobytu w ciszy medialnej, społecznej - może podejmiemy trud
      leczenia. Ale teraz CISZA !!!!!!!!!! CISZA. Niech zgasną w w separacji. Trudno,
      jedynym sposobem leczenia jest odcięcie korzeni, które dotychczas żywią
      niecnotę. I co z tego, że osioł ględzi i pieprzy jak pokręcony. A niech tam.
      Jesli będzie ględził w nicości sam się skończy. Słuchacze i komentatorzy -
      rozwagi, zostawcie to. Potrzeba nam CISZY i rozumu.
      • zora8 Re: Kolejne fragmenty z "taśm Rydzyka" 16.07.07, 02:07
        widze ze polscy murzyni ciezko pracuja na forum, sfrustrowani-jedni za drudzy
        przeciw i komu to jest potrzebne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka