Dodaj do ulubionych

Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do wię...

16.07.07, 10:55
Matce nic nie powinno grozić . Matka powiina dostac PRZYMUSOWE skierowanie na
odwyk, a parę lat temu powinno sie podwiązać jej jajowody - teraz kazecie ją
za luki w prawie, które pozwala rodzić 17 dzieci na skutek braku jakiejkowiek
sensownej polityki reprodukcyjnej wsród warstw dotkniętych patologią,
przemocą w rodzinie i nałogami.
Obserwuj wątek
    • gatmar Uważaj żeby Tobie czego nie podwiązali! 16.07.07, 11:03
      Bo niby kto by o tym miał decydować?
      Ojciec Dyrektor, czy jakiś urzędnik obecnej administracji?
      Można by to Ministerstwu edukacji zlecić:)
      I kastrować wszystkich masonów i żydów, a co!
      • iluminacja256 Naucz sie mysleć, zanim zaczniesz pluć jadem 16.07.07, 11:10
        Kobieta powinna o tym decydować. Może to dla Ciebie coś niepojętego, ale tak
        jest w większości krajow poza Polską. Wystarczyłoby z nia porozmawiać po 3 , 4
        porodzie i po odebraniu praw rodzicielskich - czy nie jest zainteresowana taką
        formą regulowania reprodukcji, skoro nei potrafi nad nia inaczej zapanować . I
        sadzę, ze by się zgodziła, bo jej te ciąze tylko przeszkadzaly w piciu - co
        widać.
        • baby1 No co ty - w katolandzie sterylizacja? A może 16.07.07, 14:04
          jeszcze aborcja społeczna?
          • polska_baba Zalegalizować dobrowolną sterylizację!!! 16.07.07, 14:19
            Nie rozumiem, dlaczego sterylizacja jest w Polsce zakazana. Z mozliwości
            sterylizacji chętnie wiele osób by skorzystało - niektórzy mają już tyle dzieci,
            ile chcieli, dlaczego nie umożliwić im załatwienia problemu niechcianej ciąży
            raz na zawsze.
            Takim osobom, jak ta pani, państwo mogłoby finansować zabieg, to i tak taniej
            wychodzi niz zapewnienie opieki tabunom niechcianych dzieci, z których często i
            tak wyrastają bandyci i pasożyty (oczywiście, są wyjątki i ja z wielkim
            szacunkiem myślę o osobach, które wyrwały się z takich środowisk).
            Nie mogłoby być mowy o zmuszaniu kogokolwiek do takiego zabiegu, ale można by
            pomyśleć o jakichś zachętach (finansowych?). Oczywiście, tu też mogą być
            nadużycia, więc trzeba co sprawy podchodzić ostrożnie.
            • igraszka Sterylizacja mężczyzn. 16.07.07, 14:57
              Mam pytanie do osób zorientowanych, czy podwiązanie nasieniowodów jest w Polsce
              legalne? A jeśli tak, to jakie rzędu są to koszty?
              • jhbsk Re: Sterylizacja mężczyzn. 16.07.07, 15:12
                Nie tylko nielegalne, ale karalne (patrz kodeks karny).
                • gburiaifuria Re: Sterylizacja mężczyzn. 16.07.07, 15:34
                  jhbsk napisała:

> Nie tylko nielegalne, ale karalne (patrz kodeks karny).

no wlasnie, to jest wlasnie obrzydliwosc wyjatkowa i pozbawienie czlowieka praw
                  do decydowania o sobie.
                  • pszeszczep666 Re: Sterylizacja mężczyzn. 16.07.07, 17:26
                    a może by tak tania i rozpropagowana antykoncepcja? jest to jakies rozwiazanie? chyba lepsze niż kastrowanie facetów (dlaczego akurat facetów, skoro mowa o pijanej kobiecie? meandry myślenia nawiedzonych fanatyków to naprawde facynująca zagadka)
                    ale nie, zapomniałem, przecież to grzech, watykan zabrania. w takim razie faktycznie obciąc im (komu?) jajca- tak będzie najlepiej
      • saniba Re: Uważaj żeby Tobie czego nie podwiązali! 16.07.07, 11:38
        Czy ty jesteś kompletnym dupkiem??? Nic nie zrozumiałeś z tekstu, na który
        odpowiedasz. Sama jestem za przymusową sterylizacją takich "mamuś". Zobacz ile
        wokół jest dramatów młodych małżeństw, które bardzo chcą mieć dzieciaczka, a
        nie mogą. A taka lafirynda nadstawi byle komu i byle gdzie, po czym ma głęboko
        w politowaniu co będzie się działo dalej z jej dzieckiem. W takich przypadkach,
        jak ten, nie mam litości dla pijanego inkubatora i zgadzam się z opinią, że aby
        uniknąć następnego nieszczęścia lepiej byłoby, aby ten babiszon nigdy więcej
        nie rodził bobasków. Wiem, że moja opinia jest kontrowersyjna, ale więzienie
        nie jest wyjściem z sytuacji w takich przypadkach. Najbardziej żal mi
        maleństwa, które najbardziej ucierpiało przez nieodpowiedzialność tej baby.
        • ferrment Re: Uważaj żeby Tobie czego nie podwiązali! 16.07.07, 11:48
          Masz rację. Powinny być jakieś rozwiązania prawne, np. wyrok sądu, umożliwiające taka operację. Kojarzy mi się, że jakiś taki przypadek był już dawno temu w Anglii. Szczegółów, niestety, nie pamiętam.
          • saniba Re: Uważaj żeby Tobie czego nie podwiązali! 16.07.07, 12:31
            Mnie się także kojarzy coś takiego z WB. Niestety, aby faktycznie uchronić
            maleństwa przed takimi sytuacjami, należałoby zmienić konstytucję, ponieważ w
            chwili obecnej przymusowa sterylizacja nie wchodzi w grę, gdyż jest niezgodna z
            prawem. W sumie to bardzo skomplikowane sprawy - z jednej strony, każdego
            człowieka, który posiada minimum przyzwoitości - szlag trafia na coś takiego; z
            drugiej zaś - bałabym się ewentualnych nadużyć, które by mogły zaistnieć i to w
            świetle prawa. Prawdę mówiąc nie mam złotego środka na tego typu przypadki,
            których jest coraz więcej. Pozdrawiam.
            • pszeszczep666 Re: Uważaj żeby Tobie czego nie podwiązali! 16.07.07, 17:32
              a mnie się cos takiego kojarzy z II rzeszą, a wręcz wiem, że takie praktyki były tam stosowane. równiez w innych totalitarnych systemach- np. w czechosłowacji przemusowo sterylizowano cyganki- przynajmniej mieli jakieś "obiektywne" kryterium kogo sterylizować. a wy kogo chcielibyście sterylizowac? każdą kobietę pozbawioną przez sąd praw rodzicielskich? nawet sobie nie zdajecie sprawy jakie to są nieraz ludzkie dramaty. a poza tym czy kościół nie potępia sterylizacji skoro potępia antykoncepcję. jeśli nie potępia to może ktoś mi wyjaśni o co tu chodzi
      • fikus28 Re: Uważaj żeby Tobie czego nie podwiązali! 16.07.07, 13:42
        Ojciec dyrektor to powinien być z tej sytuacji zadowolony, wbrew Twoim
        twierdzeniom. Przecież to on miał pretensje o nie przyjęcie zmian w konstytucji
        dot. życia. No to mata czego chcieliśta. Jak mawia jaśnie oświecony O.
        Dyrektor, "trzeba siać, siać" no to sobie posiała.
      • umghhh Re: Uważaj żeby Tobie czego nie podwiązali! 16.07.07, 15:32
        Komunistow i cyklistow tez!

//
    • meches Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 11:06
      A CO Z BECIKOWYM ?
    • lucusia3 Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 11:06
      Jak tak nasze państwo jest przeciwne antykoncepcji, to powinno dopuścić do operacji podwiązania jajników dla kobiet w sytuacji patologicznej. Nie byłoby dzieci z syndromem alkoholowym i potopionych w beczkach.
      Jednak jedynym dobrem jest rodzenie dzieci, bez względu na to czy będa mogły żyć.
      Tu oczywiście napisze jakis aktywista, że nawet jakbym była chora i nieszczęśliwa to chciałabym żyć. No tak. Tak samo, jak potencjalne dzieci starych kawalerów, księży, zakonnic, setki nieurodzonych dzieci rodziców jedynaków i nieistniejące dzieci ludzi, których nie stać na in vitro.
      • p.s.j Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 14:06
        > Jak tak nasze państwo jest przeciwne antykoncepcji, to powinno dopuścić do oper
        > acji podwiązania jajników dla kobiet w sytuacji patologicznej.

A państwo, które jest przeciwne narkotykom, powinno rozdawać darmowe dzialki
        heroiny. Przecież podwiązanie jajników to właśnie najskuteczniejsza antykoncepcja...
    • yorik Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 11:11
      W Polsce nie można wykonywać sterylizacji. Takie jest prawo.
      Poza tym - ta kobieta nie złamała chyba żadnego obowiązującego prawa?
      y
      • iluminacja256 Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 11:15
        A moze to prawo powinno się zmienić, bo czasy sie zmieniły i technika
        sterylizacji również. Nie weim, czy nei byłoby nią w Polsce zainteresowanych
        wiele kobiet, które mają np. skończone 40 lat, dwójkę , trójkę dzieci i przez
        kolejne 10 lat muszą truć sie hormonami jak kurczak, żeby nie pojawiło im
        się "dziecko przedmenopauzalne", którego nei chcą.
        • jednorazowy3 a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 12:07
          w czym problem?
          • iluminacja256 Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 12:13
            W tym, że Holandii pisze sie przez dwa I. Poza tym obawiam się że Twoja
            wypowiedź dotyczy jakiegoś innego watku -pewnie o feministkach, lewakach itp ,
            ale nie tego .
            • jednorazowy3 Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 12:18
              a przed przecinakmi i kropkami sie nie robi odstepów ... dalej sie mam czepiac?

pewnie o tym wiesz, tak samo jak ja wiem, ze sie pisze przez dwa "i" wiec po co ta durna uwaga?

moja wypowiedz dotyczy tego watku, lepiej chyba by bylo pojechac do tej Holandii i sie wysterylizować niż sie truć 10 lat hormonami i narzekać.
              Zreszta pewnie zabieg byłby tam tańszy niż u nas, bo u nas już prawie wszystko jest najdroższe w europie.
              • iluminacja256 Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 12:27
                To akurat umowa typograficzna, a ja nie oddaję tekstu do druku. Natomiast
                ortografia obowiązuje zarówno w tekstach pisanych odręcznie, jak i edytorskich -
                na tym polega różnica między czepianiem się a sensowną uwagą.

Obawiam się, że 3/4 z tych kobiet nie stać na wyjazd do Holandii i taki zabieg,
                z prostej przyczyny - w Polsce wydają 20-30 zł miesięcznie, w Holandii musiałby
                zapłacić jednorazowo za zabieg i dojazd. Poza tym, wybacz, ale nie sądzę, aby
                wszystkie moje rodaczki znały jakikolwiek język, w którym mogłyby porozumieć
                się i załatwić formalności.
                • jednorazowy3 Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 12:36
                  Będą chętni to się i znajdą zaraz pośrednicy, którzy wszystko załatwią.
                  Zresztą pewnie nie trzeba jechać w tym celu aż do Holandii. Podałem ten kraj jako przykład tylko dlatego, że jest tam dozwolone chyba wszystko o co walczysz od lat na tym forum, a nawet więcej (eutanazja do 12 roku życia niektórych jednostek).

Kwestia kosztów jest ale nie chcesz chyba, żeby znowu wszyscy się na to składali? Nie jest to niezbedne do życia więc powinno być finansowane z własnej kieszeni.
                  • iluminacja256 Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 13:13
                    Ale ja nie chcę, zeby ktoś sie składał na jakiś wyjazd do Holandii czy Szwecji
                    i żeby jakiś pśrednik bił na tym kabzę. Ja chcę, żeby sterylizacja stała się w
                    Polsce jedną z form sterowania płodnością, taką jak jest w Europie - tutaj, a
                    nie za granicą. Po co ja mam tu w ogóle mieszkać, jak żeby załatwić cokolwiek
                    mam jeżdzić za granicę? Do życia bnie jest też potrzebny okulista czy
                    stomatolog, można żyć , będąc slepym i nie mając ani jednego zeba - skoro mamy
                    tak podchodzić do sprawy, no to rzeczywiscie, gratuluję cąłościowego oglądu
                    zdrowia. To, co te kobiety wpakują w hormony po 40-stce, przy
                    przeciwwskazaniach, odbije się w NFZ-cie onkologicznie w 10 lat pózniej i
                    będzie droższe.
                    • jednorazowy3 Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 14:37
                      przeciez napisalem, ze wiem czego chcesz
                      chyba o niczym innym na tym forum sie nie produkujesz

ale w obecnej sytuacji zamiast narzekac i faszerowac sie hormonami przez 10 lat lepiej pojechac tam gdzie mozna bez problemu zalatwic sprawe

a pozniej po powrocie mozesz sobie dalej walczyc
                      • iluminacja256 Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 15:29
                        No właśnie problem polega na tym, że KOMPLETNIE nie wiesz czego chcę.

Ja nie chcę jechać sobie załatwić sprawę do Holandii, chcę - żeby kobiety,
                        które chcą to zrobić - Polki, mogły legalnie wykonać ten zabieg w Polsce.

Na tym polega róznica między tym czego chcę ja, a tym, czego wg Ciebie chcę ja.
                        • jednorazowy3 Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 15:47
                          wiem doskonale o co Ci chodzi

ale poki co podalem alternatywe dla tych co nie chca sie przez 10 lat faszerowac hormonami jak kurczaki :)
                          skoro wg Ciebie jest to tak ogromne obciazenie dla zdrowia to warto pojechac gdzies, gdzie sterylizacja jest legalna, a nie narzekac i ponosic pozniej koszty zrujnowanego zdrowia, ktore ponoc jest bezcenne
                          • iluminacja256 Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 16:39
                            Zapewne sensowniejszą alternatywą finansową dla nich jest inny typ
                            antykoncepcji niżli naturalna - a mianowicie - mechaniczna.
          • igraszka Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 15:05
            Osoby zamożne i wykształcone mogą nawet wyjechać do Niemiec (bliżej), ale już
            widzę te tabuny prostych kobiet, jak się odrywają od pługa (lub flaszki)
            wsiadają w samolot i lecą do Holandii się wysterylizować, skoro nie chcą się
            nawet przebadać na raka, mimo że po kraju jeżdżą kliniki obwoźne ginekologiczne.
            • jednorazowy3 Re: a niech jadą do holandi i sie sterylizują 16.07.07, 16:34
              ja podalem tylko alternatywe dla faszerowania sie jak kurczaki
              natomiast te "proste kobiety" nie faszeruja sie zapewne jak kurczaki wiec w czym problem?
    • amanasunta Tanie ..sterylizacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.07.07, 11:13
      iluminacja256 napisał:

> Matce nic nie powinno grozić . Matka powiina dostac PRZYMUSOWE skierowanie na
      > odwyk, a parę lat temu powinno sie podwiązać jej jajowody - teraz kazecie ją
      > za luki w prawie, które pozwala rodzić 17 dzieci na skutek braku jakiejkowiek
      > sensownej polityki reprodukcyjnej wsród warstw dotkniętych patologią,
      > przemocą w rodzinie i nałogami.
    • finnabair skala nazywa sie APGAR 16.07.07, 11:16
      agarowy to moze byc co najwyzej zel...
    • burek_polny Obowiazkowa sterylizacja dla dzieciorobow !!! 16.07.07, 11:17
      No to sie w glowie nie miesci ...
    • mazoorex Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 11:20
      z tym podwiązywaniem jajników na siłę to bym uważał, bo może się okazać że
      będzie o tym decydował jakiś dewiant rydzykowy-piłkowo-sobecko-kaczyński i się
      okaże że każdy kto nie ma stosunku z kotem podlega sterylizacji...

a tak poważnie to mamy w Polsce spory problem z rodziną, rodzicielstwem, itp. ta
      babka powinna odsiedziec z dziesięć lat, bo jest szansa ze po wyjsciu nie bedzie
      juz mogla krzywdzic dzieci. zespól poalkocholowy to straszne upośledzenie, takie
      dzieci (wybaczcie, ale to prawda) są wyjątkowo brzydkie i często opuźnione w
      rozwoju. za skrajną nieodpowiedzialność tej baby, dziecko będzie płacić całe
      życie(i prawdopodobnie my <podatnicy> też).
      Przez becikowe (skądinąd niezły pomysł, ale dla normalnych ludzi - zawsze można
      kupić za to wózek i łóżeczko-ja tak zrobiłem) gwałtownie spadła ilość adopcji,
      bo patologia czeka na tysiaka i nie zrzekają się praw do dziecka, a potem to już
      jakoś tak się przyzwyczajają, że jest. problem polega na tym że chwile później
      zaczyna im przeszkadzać w libacjach, no ale już oddać się nie chce - niewiem,
      duma menela czy lenistwo? i w takiej patologii rozwija się kolejna patologia,
      zamiast w normalnej kochającej rodzinie.

znam ten temat, bo moja matka pracuje przy adopcjach.
      • iluminacja256 Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 11:35
        Hmmm...Tyle tylko, że jak ona trafi do więzienia, to i tak podatnik będzie na
        nią płacił, a nie rozwiąże to nijak sprawy podobnych jej matek uzaleznionych
        od alkoholu i narkotyków czyli krótko mówiąc - chorych. To ja już wolę płacić
        te podatki na jakiś problem zapobiegania takim sprawom niż na program
        penalizacji po fakcie.
        • kate.przym2 Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 11:45
          Mamy ogólny problem z rodzinami patologicznymi wielodzietnymi.
          Rozmnażają sie jak króliki ( i prawie zawsze każde ma innego tatusia...)
          Takie dzieci trafiają do bidula ( dobra opcja ) lub wychowują w domu i wyrastają
          na takich samych trutniów społecznych. Moim zdaniem podwiązywanie jajników by
          mogło rozwiązać ten problem. Sądzę że 99% "matek" alkoholików by na to się
          zgodziły - pozbyły by się problemu i mogły sobie spokojnie pić i bawić dalej.

Co do naszej " bohaterki " - to oczywiście podwiązać jej jajniki. Za każde
          skrzywdzone przez nią dziecko 10 lat... ( a ma juz ich 5 ? 6 ? )

Dramat...

• mazoorex Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 11:54
            akurat nie mogę sie z tobą zgodzić co do bidula, że niby to dobra opcja. Jest to
            opcja fatalna - tam też szerzy sie patologia, poza tym takie ośrodki są totalnie
            nie opłącalne - koszt utrzymania 1 dziecka to ok. 1500zł - i nie bardzo wiadomo
            na co ta kasa leci. ostatnio w polsce coraz częstsz są inne rozwiązania - np.
            pogotowie rodzinne - normalna rodzina bierze do siebie dziaciaki (nie dużo: 2-4)
            i wychowuje do czasu uregulowania ich spraw. dostają za to pieniądze (na zdrowe
            dziecko to nie więcej niż 400zł miesięcznie, ale nie pamiętam dokładnie). takie
            rozwiązanie wyprze w końcu bidule. Na zachodzie funkcjonuje to z powodzeniem.
            dzieci korzystają na tym najbardziej.
            • kate.przym2 Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 12:09

hym... Nie zgodzę sie ! Sama jestem z Bidula i nie jestem ani pijakiem ,
              złodziejem czy narkomanem.
              Mam skończone studia ( informatyka stosowana ) mam fajną pracę i td...
              Oczywiście rodziny zastępcze by były lepszym rozwiązaniem...

akurat nie mogę sie z tobą zgodzić co do bidula, że niby to dobra opcja. Jest t
              > o
              > opcja fatalna - tam też szerzy sie patologia, poza tym takie ośrodki są totalni
              > e
              > nie opłącalne - koszt utrzymania 1 dziecka to ok. 1500zł - i nie bardzo wiadomo
              > na co ta kasa leci. ostatnio w polsce coraz częstsz są inne rozwiązania - np.
              > pogotowie rodzinne - normalna rodzina bierze do siebie dziaciaki (nie dużo: 2-4
              > )
              > i wychowuje do czasu uregulowania ich spraw. dostają za to pieniądze (na zdrowe
              > dziecko to nie więcej niż 400zł miesięcznie, ale nie pamiętam dokładnie). takie
              > rozwiązanie wyprze w końcu bidule. Na zachodzie funkcjonuje to z powodzeniem.
              > dzieci korzystają na tym najbardziej.
              • mazoorex Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 12:13
                zdajesz sobie sprawę że jesteś wyjątkiem?

napisałem że "tam też szerzy sie patologia", a nie że każdy po d.dziecka jest
                menelem, bo to nie prawda, czego jesteś przykładem.
        • mazoorex Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 11:49
          no tak za więzienie też trzeba płacić, ale jakoś mi się nie wydaje żeby taka
          paniusia dobrowolnie się wysterylizowała - nie można zaponieć że iracjonalne
          działanie jest nieodzowne takiej patologii. A na przymus zgodzić się nie mogę,
          bo nie chce faszystowskich zasad planowania rodziny.

a co do zapobiegania takim przypadkom to chyba zostaje tylko nie dopuszczanie do
          rozmnażania i wtedy nie bedzie nastepnych patologicznych pokoleń...fantazjuje,
          wiem...
    • alpepe Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 11:39
      zgadzam się z iluminacją.
      Ta kobiet nie powinna już nigdy zajść w ciążę. Proste.
    • igraszka Pijany owoc edukacji Romana Giertycha 16.07.07, 11:42
      Ta kobieta jest chora, a chorych ludzi się leczy a nie zamyka do więzień!
      Pretensje trzeba mieć nie do matki, a do systemu, który nie prowadzi należytej
      edukacji seksualnej i nie zapewnia dostępu do tanich lub bezpłatnych środków
      antykoncepcyjnych, tylko każe rodzić, rodzić i rodzić i poza tym NIE ZAPEWNIA
      NIC - najwyżej "bełcikowe"!

Środki antykoncepcyjne powinny być dostępne dla KAŻDEGO BEZPŁATNIE, kto ma już
      co najmniej jedno dziecko - a zwłaszcza z tzw. rodzin patologicznych.

Brawo Giertych - oto narodził się pijany owoc twojej edukacji!
      • jednorazowy3 a dlaczego maja byc niby bezplatne? 16.07.07, 12:13
        znowu socjalizm? chcesz sie pieprzyc to Twoje ryzyko, a nie inni maja znowu za to placic
        • iluminacja256 Re: a dlaczego maja byc niby bezplatne? 16.07.07, 12:16
          No a teraz placisz za dom dziecka i wychowanie tych dzieci, więc pomysl sobie,
          podatniku, co ci się bardziej opłaca - 15zł refundacji miesięcznie , czy 500 zł
          comiesiecznie na urodzone dziecko, które za kogoś wychowuje dom dziecka.
          • mazoorex Re: a dlaczego maja byc niby bezplatne? 16.07.07, 12:18
            koszt utrzymania dziecka w polskim d.dziecka jest trzykrotnie wyższy.
          • jednorazowy3 Re: a dlaczego maja byc niby bezplatne? 16.07.07, 12:22
            Bardziej się oplaca 500 zł na dziecko bo jest ich po prostu znacznie mniej.
            Ile jest utrzymywanych dzieci z podatkow, a ile ludzi, którym by trzeba refundować te środki?
            Weż też pod uwage to, ze dziecko w końcu wyrasta na dorosłego człowieka i samo zaczyna płacić podatki.
            • mazoorex Re: a dlaczego maja byc niby bezplatne? 16.07.07, 12:30
              o ile wyrosną na porządnych ludzi płacących podatki, a nie kryminał.

a swoją drogą to. refundowanie antykoncepcji jest sensowne gdy te tabletki będą
              regularnie przyjmowane, a trzeba pamiętać że mówimy o środowiskach patologicznych.
            • iluminacja256 Re: a dlaczego maja byc niby bezplatne? 16.07.07, 12:32
              >Ile jest utrzymywanych dzieci z podatkow, a ile ludzi, którym by trzeba refundo
              > wać te środki

No choćby ta pani ma szóstkę takich ludzi, na które płaci opieka społeczna, a
              teraz przybyło siódme. Podejrzewam, że ona sama również korzystała z opieki
              społecznej. Tak więc wypada mi nagle, że utrzymuję ósemkę ludzi, w tym siódemkę
              najmniej przez 18 lat - o ile, tamci też nie pójdą do opieki ;/ Jakoś nie
              wydaje mi się to ekonomiczniejsze niż refundacja połowy antykoncepcji, bo ja
              nie mówię o bezpłatnej antykoncepcji. Zresztą - moze to być spirala - 1000 zł
              na 5 lat.
      • elzenberg Re: Pijany owoc edukacji Romana Giertycha 16.07.07, 12:34
        Popieram .Też mam takie zdanie.Pan giertych powinien sobie przyznać medal z
        kiełbasy .No i oczywiscie osobiście wręczyć darmowy bilet do kina i na basen dla
        tej wielodzietnej rodziny.
      • anulka.dab Re: Pijany owoc edukacji Romana Giertycha 16.07.07, 13:00
        a jaką masz gwarancję że ta kobieta skorzystałaby z takich środków? Przecież
        jak ona wpada w ciąg alkoholowy to nie pamięta o bożym świecie a co dopiero o
        jakiejś tam pigułce. A leczyć alkoholizm można ale za zgodą leczonego - a w
        tych środowiskach nie jest to uznawane za problem tylko rozrywkę. A tak w ogóle
        to może byśmy mniej się oglądali na państwo bo niedługo za podtarcie pupy też
        zrobimy odpowiedzialne władze.
        • igraszka Kobieta to nie inkubator 16.07.07, 14:53
          anulka.dab napisała:

> a jaką masz gwarancję że ta kobieta skorzystałaby z takich środków? Przecież
          > jak ona wpada w ciąg alkoholowy to nie pamięta o bożym świecie a co dopiero o
          > jakiejś tam pigułce.

Antykoncepcja nie kończy się na pigułkach - oto przykład poziom wiedzy milionów
          Polek na temat rodzajów antykoncepcji.

> to może byśmy mniej się oglądali na państwo bo niedługo za podtarcie pupy też
          > zrobimy odpowiedzialne władze.

Jestem jak najbardziej za - niech więc państwo przestanie się wtrącać do życia
          prywatnego (intymnego) obywateli i pozwoli im samodzielnie decydować o tym czy,
          kiedy i ile chcą mieć dzieci - akcja z becikowym to porażka, propaganda kościoła
          i konserwatywnych kół politycznych przeciwko antykoncepcji, a także w
          szczególnych przypadkach aborcji, plus brak edukacji seksualnej, prowadzi do
          tego, że na kobietach (zwykle prostych) wymusza rodzenie niechcianych dzieci -
          przypominam postulat: każde dziecko (zygota to już wg. wielu dziecko), nawet z
          gwałtu ma prawo do narodzin.
          Parafrazując powiem: każda kobieta, zwłaszcza zgwałcona, ma prawo sama
          zdecydować o dalszym losie ciąży.

I choć potępiam matkę-alkoholiczkę, uważam że zamykanie jej na 10 lat do
          więzienia za to, że nie szanowała się podczas NIECHCIANEJ ciąży to przegięcie.

Kobieta TO NIE JEST INKUBATOR. A zygota TO NIE CZŁOWIEK.

Tyle w tym temacie. Wracam do skatowanego kota Bursztyna, bo tamta historia
          szczerze mówiąc bardziej mnie poruszyła...
    • bugmenot.com Co za durne posty, wszyscy są winni społeczeństwo, 16.07.07, 12:02
      rząd, system, Giertych, może nawet same straszne Kaczory, tylko nie sama
      bezmyślna i nieodpowiedzialna moczymorda, która tak ochoczo się rozgrzesza.
      Państwo powinno walczyć z takim marginesem i to w sposób bezwględny. Przymusowa
      sterylizacja takich pijackich q..ew to absolutne minimum. A na razie to
      korzystają kosztem ludzi pracujących z darmowej opieki zdrowotnej, pomocy
      społecznej itp itd.
      • tokida Chcesz zasiłek na dzieciaka - wysterylizuj się! 16.07.07, 12:31
        Nie byłoby potrzeby wprowadzania żadnych przymusowych sterylizacji to jednak,
        nawet wobec takiego śmiecia ludzkiego jak ta baba, byłby kontrowersyjny pomysł.
        Sterylizację należałoby po prostu powiązać z otrzymywaniem świadczeń
        społecznych, np. masz więcej niż dwójkę dzieci i nie stać Cię na ich utrzymanie,
        wyciągasz lepkie łapska po zasiłki no to okaż zaświadczenie o sterylizacji.
        Jeśli nie chcesz się wysterylizować twoja wola, ale nie licz ma żadną dodatkową,
        darmową kasę od podatnika.

Byłby to bardzo prosty i skuteczny system, tylko parszywa ideologia rodem od
        Rydzyków i LPRów za żadne skarby nie chciałaby do tego dopuścić. Podniosłoby się
        larum: Eugenika! Faszyzm! Pewnie, lepiej, żeby społeczeństwo pełne było
        zdegenerowanych fizycznie i umysłowo ludzi z patologicznych rodzin. Tylko jaka
        partia odważy się poważnie taki temat podjąć?

Za każdym razem jak się słyszy o takich numerach to na forach pojawiają się
        tłumy zwolenników sterylizacji chronicznych, nieodpowiedzialnych dzieciorobów,
        ale w praktyce liczące się w kraju media boją się zmierzyć z tym zagadnieniem.
        Pracuję jako kurator społeczny i często odwiedzam rodzinki z licznym, nawet
        dwucyfrowym potomstwem. Połowa z tych dzieciaków jest na coś przewlekle chora,
        1/3 upośledzona umysłowo. Starsze dzieci trafiają do rodzin zasstępczych, albo
        domów dziecka, młodsze siedzą jeszcze przy "mamusi" i "tatusiu" dopóki nie wejdą
        w wiek szkolny i okaże się, że "rodzice" w swoim socjalnym budżewcie nie mają
        już grosza na zeszyty książki, ubrania, itp.

I takie 7 latki muszą iść w świat i przeżywać tragedie rozstania z rodzeństwem.
        Gazeto, nie bój się zapoczątkować ogólnopolskiej dyskusji na ten temat -
        sterylizacja jak największej ilości menelskich dzieciorobów jest w najlepiej
        pojętym interesie naszej kochanej ojczyzny.
        • malyflowers łatwo byc chamskim na forum? 16.07.07, 13:41
          jak policzysz to "śmieć ludzki" przy pierwszym dziecku miał(a) 17 lat!
          znasz sytuacje tej kobiety na tyle, że wypowiadasz takie zdanie??
          jestem przeciwna przymusowej sterylizacji, co innego gdyby kobieta wyraziła na
          to zgodę; co do tabletek to nie wolno ich łączyć z alkoholem, a nieregularne
          branie to większa szkoda niż pożytek;
          Przeraża myśl o becikowym jako sposobie na łatwe pieniądze. W tym systemie
          najbardziej szkoda dzieci.
          • iluminacja256 Re: łatwo byc chamskim na forum? 16.07.07, 13:46
            No własnie i to jest najgorsze i dlatego tak mnie wku..a pomysł wsadzenia jej
            do więzienia w ogóle - zanim Kotanski nie zrobił Monarów, kto i jak leczył w
            Polsce narkomanów? Nikt i nijak - przyjęcie do szpitala, wypis. A kto i jak
            dzisiaj ma pomysł na alkoholików ? To nie jest sprawa jednej kobiety, to jest
            sprawa całych kwadratów ulic w naszych maistach , wiec nie ma co udawać, ze sie
            tych ludzi nei widzi.
    • elzenberg Gdzie była opieka społeczna! 16.07.07, 12:18
      A gdzie była opieka spoLeczna i lekarze. PrzecieŻ od piwerwszych misiĘcy trzeba
      było interweniować. Miała już pięcioro dzieci!! To się w głowie nie mieści.A
      kosciół bedzie mówił , że antykoncepcja i sterylizacja to śmierć. A ta matka nie
      naraziła to dziecko na smierć.Teraz jeśli ma FAS całe życie bedzie zależny od
      innych. Bo przecież Państwio nie zaopiekuje się nim. Panie Giertch jest pan
      dumny z siebie!? Przecież powinna dostać bilet do kina i na basen. Ma sześcioro
      dzieci!!! To wszystko jest chore.nIE ZDZIWIE SIE JAK W WIEZIENIU ZAJDZIE W CIAZE
      NASTĘPNĄ
      • iluminacja256 Re: Gdzie była opieka społeczna! 16.07.07, 12:21
        To dość proste - wystarczy jedna przepustka, albo ztw. miękkie widzenie:)
    • amrik Katolicka rodzina zero antykoncepcji 16.07.07, 12:34
      boze w jakim kraju zyjemy? sredniowiecze!
      • panpatafian Tak tak, ta pani to wręcz modelowa katoliczka 16.07.07, 12:53
        Alkohol pije między lekturą homilii a modlitwą i biczowaniem.

Rusz mózgiem, łosiu, co ma pijany margines do kościoła? W Rosji już go
        próbowali zdelegalizować - alkoholizm przez to nie zanikł.
    • cosmi A wystarczyłaby legalna aborcja... 16.07.07, 12:43
      Ale nie, w tym zaściankowym kraju, każde dziecko musi się urodzić, nie ważne jak bardzo przechlapane będzie miało...
    • pether_23 Sterylizacja jest zła. Zawsze i wszędzie. 16.07.07, 12:44
      Sterylizacja jest zła. Zawsze i wszędzie. I to są, leszcze, absolutne PODSTAWY
      etyki naturalnej. Mówię to na wypadek jakby mi ktoś chciał sadzić jakieś teksty
      o religii.
      • tokida Re: Sterylizacja jest zła. Zawsze i wszędzie. 16.07.07, 12:59
        Sterylizacja takiej baby prawie niczym nie różniłaby się od sterylizacji kota. W
        jednym i drugim przypadku te stworzenia nie są absolutnie świadome swojej
        prokreacji. Śmiem wręcz stwierdzić, że na korzyść kotki przemawia tu choćby to,
        że ta dba o swoje małe. Żeby jednak całkiem tej babie nie odbierać
        człowieczeństwa, powtarzam: przymusu żadnego być nie powinno - chcesz zasiłki?
        OK, ale najpierw zrezygnuj z powielania swojej marnej puli genów. Jak dla mnie
        to uczciwe postawienie sprawy i etyczne jak najbardziej.

W jednym masz święta rację petherze: guzik ma do tego religia, wystarczy oprzeć
        się na zwykłej uczciwości i prawach ekonomii.
        • pether_23 Trochę brutalne co mówisz, ale prawdziwe. 16.07.07, 13:05
          Trochę brutalne co mówisz, ale prawdziwe, niestety. Moim zdaniem jednak są pewne
          granice, których nigdy nie wolno przekraczać. Sterylizacja (a przymusowa to już
          w ogóle) jest taką granicą. Chodzi o to, że tego typu zasad nie wolno łamać, bo
          jak raz złamiesz to potem lawinowo się potoczy dalej. A co do religii, to mnie
          akurat ciekawi to zjawisko, chociaż żadnej nigdy nie wyznawałem.
        • mazoorex Re: Sterylizacja jest zła. Zawsze i wszędzie. 16.07.07, 13:07
          hola hola, sterylizacja kota to już zamach na bezpieczeństwo państwa. :-)
      • iluminacja256 Re: Sterylizacja jest zła. Zawsze i wszędzie. 16.07.07, 13:17
        Powiedz to kobietom, które jej sie dobrowolnie poddały w Anglii czy Holandii -
        maja dzieci, nie chcą wiecej. Ja w tym nie widzę zadanego zła. Nikt ich do tego
        nie zmuszał .
        • pether_23 Po co mam im to mówić? Kwestia ich sumienia. 16.07.07, 13:24
          Ja uważam, że jest to złe. Oczywiście przymusowa sterylizacja jest czymś
          skrajnie nieludzkim, a dobrowolna sterylizacja jest po prostu zła. Jeżeli ktoś
          nie chce mieć dzieci to istnieje antykoncepcja, słyszałaś kiedyś o czymś takim?
          A w ogóle słyszałaś słowo "cywilizacja"?
          • iluminacja256 Re: Po co mam im to mówić? Kwestia ich sumienia. 16.07.07, 13:30
            A słyszałeś kiedyś o czymś takim jak ANTYKONCEPCJA SKUTECZA a zupełnie
            NIESZKODLIWA dla zdrowia kobiety? Bo ja nie.

Wyobraż sobie 20 lat brania dzień w dzień tabletek antykoncepcyjnych i czyjąś
            watrobę , naczynia krwionośne w nogach, zatrzymywanie wody itp.

Nie widzę powodu, dla którego matka dwójki czy trójki dzieci ma w mysl czyichś
            zasad truć się od skończenia 30 lat do skończenia 50 lat dzięń w dzień, bo
            sterylizacja jest zła, a antykoncepcja jest dobra.

Prosze nei pisz mi tez o stosowaniu prezerwatyw - bo ja pytam o metody
            wysokoskuteczne wg indeksy Perla. To tyle o sterylizacji, która nei znaczy -
            wbrew pozorom kastracja, co więcej - w wypadku podwiązania , a nie przecięcia
            jajowodów - jest w pełni odwracalna.
            • pether_23 Prawidłowo używana ma całkiem wysoki. 16.07.07, 13:42
              Wskaźnik Perla dla prezerwatywy uwzględnia to, że duża część debili nie umie jej
              używać prawidłowo. Z resztą kurde jakoś cywilizowani ludzie nie mają więcej
              dzieci, niż chcą i niczego sobie nie podwiązują, a jakoś Twoje apokaliptyczne
              wizje się nie sprawdzają. Nie słyszałem, żeby tabletki obciążały aż tak bardzo
              organizm, a z wątrobą to w ogóle chyba sama sobie wymyśliłaś, podaj jakieś
              sensowne linki, powiedzieć mozna wszystko. Zresztą ilość hormonu w tabletce
              obecnie jest naprawdę mała.

A wracając do etyki, to upraszczasz bardzo. Po pierwsze to nie są "czyjeś
              wymysły", przecież ja tego nie wymyśliłem sam, ani nikt konkretny. To są zasady
              wynikające z charakteru naszej cywilizacji, w której (wbrew zdrowemu rozsądkowi,
              trzeba przyznać)uznano, że człowiek to coś więcej, niż kupa białka sterowana
              chemią i impulsami elektrycznymi. Tak po prostu wyszło. A że wynika z tego
              więcej dobrego, niż złego to ja te zasady przyjmuję.

Mimo różnic w poglądach pozdrawiam ;)
              • iluminacja256 Re: Prawidłowo używana ma całkiem wysoki. 16.07.07, 14:05
                No własnie - nie słyszałeś - bo jesteś męzczyzną a ponieważ ja jestem kobietą
                to nie tylko słyszałam, ale i sama doswiadczyłam . antykoncepcji hormonalnej
                daleko do doskonałosci, mimo, ze jest lepsza od tej z lat 80-cych.Tabletki
                antykoncepcyjne nie obciązają wątroby i wymysliłam to sobie ? Sugeuję w takim
                razie zapytać gienkologa, dlaczego,na początku i co dwa lata kolejne zleca
                próby watrobowe kobiecie, która bierze tabletki .I sugeruję po prostu
                przeczytać raz a dokładnie ulotkę jakichkolwiek tabletek antykoncepcyjnych -
                mozesz sie zdziwić i to bardzo - zarówno interakcjami , jak i przeciwskazaniami
                oraz faktem, że nei mozna ich brać 20 lat dzień w dzień bez przerwy bez skutków
                ubocznych.

A tutaj tak, na marginesie link - zaloguj sie , wejdz w ginekologię i poczytaj:
                www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/6057_antykoncepcja_hormonalna_wskazania.html

• pether_23 Re: Prawidłowo używana ma całkiem wysoki. 16.07.07, 14:19
                  Ale zdaje się, że co parę lat się robi przerwę i to wystarcza, ale mogę się
                  mylić - nie jestem lekarzem. Swoją drogą to w kwestii tabletek ciężko o jakąś
                  rozsądną wiedzę opartą na faktach. Z jednej strony masz koncerny farmaceutyczne,
                  a z drugiej religijnych ideologów. Obie strony bredzą... takie życie. Jednak z
                  tego, co wiem to nie są aż takie złe tabletki jak się mówi. Naprawdę czytałem
                  kiedyś o tym sporo i mówię to według najlepszej swojej wiedzy :)

Natomiast prawdę mówiąc to dla mnie zawodność i ewentualna szkodliwość
                  antykoncepcji nie jest jeszcze powodem, żeby uznać sterylizację za coś
                  świetnego. Jedno nie tłumaczy drugiego, zasady to zasady...

No ale niestety, wszystko nie jest takie proste.... ja Cię rozumiem o tyle, że
                  jestem zwolennikiem kary śmierci. Ludzie tłumaczą mi, że nie mam racji uzywając
                  mniej więcej tych argumentów co ja teraz odnośnie sterylizacji; czyli że
                  cywilizacja, zasady i tak dalej. Ale wtedy to do mnie nie trafia jakoś :D

• polska_baba A może po prostu pozwolić ludziom wybierać? 16.07.07, 14:29
                    > Ale zdaje się, że co parę lat się robi przerwę i to wystarcza

A w czasie przerwy co? Szklanka zimnej wody?
                    A co z tymi kobietami, które absolutnie nie powinny zajść w ciążę, a nie mogą
                    stosować antykoncepcji hormonalnej ani spirali?

> No ale niestety, wszystko nie jest takie proste.... ja Cię rozumiem o tyle, że
                    > jestem zwolennikiem kary śmierci.

A ja jestem przeciw karze śmierci, bo historia wymiaru sprawiedliwości zna wiele
                    przypadków stracenia ludzi niewinnych. I to jest dla mnie jedyny, ale
                    wystarczający argument. Bo nie uznaję argumentu: gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą.

• pether_23 Re: A może po prostu pozwolić ludziom wybierać? 16.07.07, 14:40
                      A może po prostu pozwolić ludziom wybierać? Ha ha, obawiam się, że przeceniasz
                      moje możliwości, nie jestem w stanie nikomu zakazać sterylizacji. W polskim
                      prawie jest to zabronione, ale ja tego nie wpisałem do kodeksu. To nie ja.

W czasie przerwy moze być "szklanka wody zamiast". Od nie robienia sexu przez
                      parę miesięcy nikt nie umarł, a piszesz jakby to była jakaś tragedia. Ale fakt -
                      nie jest to nic przyjemnego, dlatego mamy jeszcze ze 120 innych metod
                      antykoncepcji.

Co do kary śmierci to odbyłem multum dyskusji na ten temat i jestem zmęczony :(
                      Twój argument o pomyłce sądowej nie jest niczym nowym, ale naprawdę już nie mam
                      siły o tym rozmawiać. Jest wielu przeciwników kary śmierci, których szanuję.
                      Niektórych nawet uwielbiam (Vonnegut np.). Robię coś złego mając inny pogląd?
                      Nawet nie chodzę z żadnym transparentem czy coś. Będąc zwolennikiem kary śmierci
                      jestem uczciwy intelektualnie i etycznie z samym sobą. Niektórzy robią to mając
                      lewicowe, a nawet socjalistyczne poglądy i też żyją. Świat od tego nie zwolni
                      ani trochę, nadal będzie się kręcił, zapewiam :)
                  • iluminacja256 Re: Prawidłowo używana ma całkiem wysoki. 16.07.07, 14:39
                    Swoją drogą to w kwestii tabletek ciężko o jakąś
                    > rozsądną wiedzę opartą na faktach. Z jednej strony masz koncerny
                    farmaceutyczne
                    > ,
                    > a z drugiej religijnych ideologów.

To niestety prawda i masz pełną rację - dlatego jedynym sensownym rozwizaniem
                    jest znalezienie sobie dobrego lekarza. Fora internetowe aż roją się od wpisów
                    kobiet, które po kilku latach chcą zrezygnować z antykoncepcji hormonalnej , bo
                    po prostu zle się czują , a lekarz wmawia im, ze to normalne, bo ma procent od
                    przepisywania tebsow konkretnej firmy.

Co do przerwy, to żeby miała ona jakikolwiek sens musi trwać najmniej rok. A co
                    w trakcie tego roku?
                    • pether_23 Jak to co? Podwiązanie jajowodów albo aborcja ;) 16.07.07, 14:46
                      Jak to co? Podwiązanie jajowodów albo aborcja ;) Wybacz złośliwość :)
          • divak2 Re: Po co mam im to mówić? Kwestia ich sumienia. 16.07.07, 15:04
            > istnieje antykoncepcja, słyszałaś kiedyś o czymś takim?
            > A w ogóle słyszałaś słowo "cywilizacja"?

Pytanie nie brzmi, czy iluminacja słyszała o terminach przytoczonych przez Ciebie. Ptyanie czy słyszała o nich matka tego dziecka.
            I wyobraź sobie ją jak w ciągu co dzień bierze tabletki albo zmienia sobie plastry.
            Podejrzewam że tabletek ani plastrów nie wyjęłaby nawet z pudełka.
            Forsa wydana na nie poszła by w błoto. Niektórym ludziom nie można pomóc, bo nie umieją poradzić sobie z pomocą która wymaga ich elementarnej aktywności.
            Ja uważam że rodzenie pijanych dzieci jest równie złe jak przymusowa sterylizacja. Pamiętaj, że są upijane i doprowadone do syndromu ciąży alkoholowej również przymusowo.
      • samoistny Re: Sterylizacja jest zła. Zawsze i wszędzie. 16.07.07, 15:03
        > Sterylizacja jest zła. Zawsze i wszędzie. I to są, leszcze, absolutne PODSTAWY
        > etyki naturalnej. Mówię to na wypadek jakby mi ktoś chciał sadzić jakieś teksty
        > o religii.

A czym się różni etyka naturalna od religii? I to i to wzięte z powietrza.
    • gg1968 Ale becikowe pewnie dostanie 16.07.07, 12:53
      Polityka tego rządu zachęca do rozrodu kobiety z marginesu. Za to
      wykształciuchy uciekają za granicę i tam zakładają rodziny. Moherowy elektorat
      rosnie w siłę :-(
    • kasia.p.t Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do wię.. 16.07.07, 13:11
      I biegli zastanawiają sie jeszcze nad kara dla matki? Czy "kochana" mama
      zasluguje na AZ 10 lat wiezienia? Bo niby po 5 latach zmadrzeje i stanie sie
      matka roku. Bzdura... Ona zasluguje na wiecej niz 10 lat, przeciez to nawet nie
      jest matka, no jest matka z biologicznego punktu widzenia i nic wiecej. A na
      swiecie jest tyle rodzin, ktore starajac sie o dziecko musza robic rozne
      badania i chodzic do specjalistycznych klinik. Przeciez te dzieci i tak
      mieszkaja z dziadkami, a matka pewnie sie nimi nie interesuje tylko martwi sie
      o kolejna butelke alkoholu, bo biedna nie ma pieniedzy. Ona powinna isc na
      odwyk to moze kobieta by cos zrozumiala jakby jej szare komorki nie mialy
      stycznosci z alkoholem. Ale coz takie to nasze prawo jest, dziecko bedzie chore
      to ono bedzie cierpialo, a matka bedzie pila bo tylko to sie dla niej liczy.
      • mieszkoi Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 13:57
        Ma racje poporzedniczka- to nie matka tylko stara q...a.
        Szkoda tylko dzidziusia. Jemu juz nic zdrowia nie zwroci.
        Ale ludzie sa rozni. Blad popelnilo panstwo. Skoro 2 lata temu odebrano jej
        prawa to powinno sie jej podwiazac jajniki.

A wszystkim katolickim przeciwnikom antykoncepcji niech ta sprawa da do myslenia
        • p.s.j Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 14:10
          A co powinno się podwiązywać kierowcom złapanym po pijanemu za kółkiem? Tak z
          ciekawości pytam, bo przecież zabranie im prawa jazdy nie pozbawia ich FIZYCZNEJ
          możliwości ponownego przysiądnięcia za kierownicą
    • gosc_nie_dzielny Matka jest niewinna. 16.07.07, 14:12

To dziecko wrodzilo sie w ojca i od kolyski (znaczy sie, lozyska) pije...
      Co za czasy.
    • halina53 Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do wię.. 16.07.07, 14:15
      GDZIE JEST TATUŚ
      • p.s.j Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 14:26
        w hotelu na Kolskiej, zapewne...
    • takajedna_ja Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do wię.. 16.07.07, 15:15
      Uważam, że w takiej sytuacji powinno się sądownie ustalać przymusową
      sterylizację.
      • p.s.j Re: Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do w 16.07.07, 15:17
        Uważam.... yyy... uważam... że powinno opodatkować się wszystkich stojących w
        wodzie. .... YYYYYYYAAAAaa!

(Latający Cyrk Monty Pythona)
    • gburiaifuria Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do wię.. 16.07.07, 15:25
      Gdyby aborcja byla legalna, to zgadzam sie, pogonic taka, ale przy zakazie
      aborcji tez mysle, ze bedac w niechcianej ciazy trulabym sie tabletkami
      uspokajajacymi i upijala na przemian, zeby nie myslec jaki koszmar i
      obrzydliwosc mnie czeka. Nie ma w Polsce zakazu upijania sie i miala prawo ta
      kobieta sie upijac. A ze bachor przy okazji tez sie upil, to juz trudno, to sa
      wlasnie skutki zakazu aborcji.
    • jkdino49 Ciekawe, czy dostanie becikowe? 16.07.07, 15:39
      Miałaby trochę kasy żeby się jeszcze kilka razy dobrze nawalić.
      • p.s.j Re: Ciekawe, czy dostanie becikowe? 16.07.07, 16:32
        Dlaczego miałaby nie dostać? Ustawa, AFAIR, nie przewiduje jakiś wyłączeń czy
        wyjątków...
    • samoistny O nielegalności sterylizacji w Polsce 16.07.07, 15:48
      Tak naprawdę nie wiadomo czy sterylizacja w Polsce jest nielegalna. Art. 156. KK
      mówi, że "kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci: 1) pozbawienia
      człowieka wzroku, słuchu, mowy, zdolności płodzenia,
      2) innego ciężkiego kalectwa, ciężkiej choroby nieuleczalnej lub długotrwałej
      [...]" i tak dalej. Chirurg dokonujący amputacji obu nóg powoduje ciężkie
      kalectwo, a jednak nie jest ścigany. Nie jest więc oczywiste, czy chirurg
      dokonujący np. podwiązania jajowodów będzie ścigany czy nie. W końcu stosując
      zupełnie dosłowną interpretację, lekarz zakładający spiralę pozbawia pacjentkę
      zdolności płodzenia, a jednak nie jest ścigany.
    • sar11 Urodziła pijane dziecko, na 10 lat trafi do wię.. 16.07.07, 17:22
      Należy dać dziecko do wychowania Giertychowi lub Wierzejskiemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka