Dodaj do ulubionych

"La Repubblica": Polska pierwszą republiką teok...

22.07.07, 20:56
Tak wlsnie jest. Sa dwie Polski. Ciemna i otwarta. Ktora zwyciezy? Oczywiscie
ta otwarta. Tylko to troche potrwa. I tylko Polski zal.
Obserwuj wątek
    • marek123481 "La Repubblica": Polska pierwszą republiką teok... 22.07.07, 20:59
      Belkot wloskich komunistow....

Polska nie przezywa cudu gospodarczego wbrew swej konserwatywnej mentalnosci
      a DZIEKI wlasnie tej konserwatywnej tradycji. Wystarczy spojzec jak pozytywna
      i dynamizujaca role odgrywaja parafie koscielne w londynie w brukseli w
      berlinie w chicago itd.
      To wlasnie dzieki kosciolowi polacy sa tak dynamiczni na zachodzie i potrafia
      sie o wiele szybciej odnalezc (znalezc prace ,utrzymac kontakt z polska) w
      danych krajach niz inni emigranci.

Takich przykladow mozna by wymieniac 1000. gdzie poloskie konserwatywne
      wartosci pozytywnie wplywaja na rozwoj polski.
      • junk92508 Zobaczymy co z kalifatem u nich 22.07.07, 21:09

Chyba oni nie maja pojecia co to jest panstwo teokratyczne ...

Posmiejemy sie jak u nich zrobia Kalifat ...

• jankbh Re: Zobaczymy co z kalifatem u nich 22.07.07, 21:19
          Nie jest istotne jaka religia panuje w panstwie teokratycznym - fanatyzm jest
          jeden, wspólny wszystkim religijnym totalitarystom.
          • katolik_polski1 [...] 22.07.07, 22:02
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ready4freddy Re: Zobaczymy co z kalifatem u nich 22.07.07, 23:44
          jakos nie widze tego "kalifatu", wrecz przeciwnie - policja w Perugii zwinela jednego imama, ktoremu najwyrazniej marzyl sie podboj niewiernych.
          • scibor3 Re: Zobaczymy co z kalifatem u nich 23.07.07, 01:31
            Poczekaj parę lat. Już teraz w szkołach jest więcej dzieci muzułmanów niż
            Włochów. Aresztowanie jakiegoś tam immama niczego nie zmieni.
      • maura4 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 21:19
        Cos ci sie chyba pomieszało.Polacy sa dynamiczni ,bo nie maja
        wyjscia.Wyjezdzaja majac pare euro w kieszeni i na nikogo nie moga tam liczyc.a
        to wierz mi bardzo mobilizuje. Poza tym czesc jest dobrze wyksztalconych,a
        czesc dobrze przygotowana zawodowo. Z moich obserwacji wynika,ze wyjazd poza
        granice katolandu na dluzej,rozluznia zwiazki z kosciolem,a nie
        odwrotnie.Natomiast Polska przezywa rozkwit gospodarczy z roznych powodow,z
        ktorych jednym z najistotniejszych sa dotacje unijne i duza emigracja,ktora tez
        pompuje tu wielkie pieniadze.Jak swiat swiatem w zadnym katolickim panstwie nie
        zdarzyl sie cud gospodarczy z powodu kosciola. Wlochy,Irlandia,Hiszpania byly
        biedniuskie,dopuki zachowywaly sie jak panstwa wyznaniowe.To Unia pomogla im
        stanac gospodarczo na nogi i bardzo mocno przy okazji zmniejszyc role kosciola.
      • jacek226315 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 22:15
        marek123481 napisal> belkot wloskich komustow. Skad masz takie wiadomsci
        dynamicznej roli parafi polskich w Londynie, w Brukseli czy Chicago.Tak Polacy
        tylko potrafia dynamicznie wyjsc z nabozenswta i majac jeszcze jedna noge w
        kosciele.zaczac obgadywac siebie nawzajem. Nie wiem czy byles kiedykolwiek na
        mszy w kosciele amerykanskim,ciekawym czys widzial ksiedza agitujacego z ambony
        i mowiacego na kogo ma sie glosowac. Napewno nie,bo taki ksiadz dlugo by nie
        pogadal na mownicy bo by go w kajdanki zakuli,a w polsce co taki ojczulek
        torunski wyprawia,przeciez to profanacja wiary i kosciola,takze nie wymieniaj
        tych 1000przykladow bo sie tylko czlowieku osmieszasz.No chyba ,ze jestes
        jednym z tych licznych polonusow ,ktorzy nic nie maja do roboty tylko stanie
        pod kosciolem i obmawianie wspolparafian.
    • malpa-z-paryza nie dajmy jescze raz PL kaczorom. 22.07.07, 21:00
      aby wygrala ta Polska otwarta trzeba glosowac!
      • gugcia z tym panstwem teokratycznym to troche przesadzili 22.07.07, 21:27
        a do tego nie powiedzieli, ze zasadniczo panstwo Kaczynskich i Giertycha juz sie
        ma ku koncowi i jak wszystko wskazuje za 2 do 3 miesiecy beda nowe wybory, w
        ktorych juz bedzie inne rozdanie - wygrana PO, dosc silny PiS i dosc silni LiD
        oraz jakies resztki z LiSa. Ta Polska roku 2008 juz bedzie zupelnie inna,
        Rydzyka tez sie Watykan pozbedzie, malomiasteczkowa i wiejska Polska juz nie
        bedzie sie tak liczyc jak dzis, nastapi powolna laicyzacja miast i wzrost
        liberalno- konsumpcyjnego trendu, podsycanego przeplywem kasy od nowych
        emigrantow, za ok.10 lat bedziemy juz bardzo podobni do Zachodu, z jednym
        wyjatkiem - stan naszych portfeli bedzie jeszcze wciaz smutny ale moze mniej
        smutny niz teraz.
        • gross-on z tym panstwem teokratycznym wcale nie przesada 22.07.07, 21:44
          gugcia napisał:

> a do tego nie powiedzieli, ze zasadniczo panstwo Kaczynskich i Giertycha juz
          si
          > e
          > ma ku koncowi

ALE ICH DUCHY KRAŽYČ BEDA...
        • johann11 Jak ci z ciemnej Polski przegraja 22.07.07, 21:47
          to czy nie zaczna podkladac bomb i brac zakladnikow?:)))
          • gross-on Ci z ciemnej Polski przegraja 22.07.07, 21:49
            johann11 napisała:

> to czy nie zaczna podkladac bomb i brac zakladnikow?:)))

I dlatego až strach sie bač.
    • obserwatore77 "La Repubblica" i Bonnani zadziwia antypolonizmem 22.07.07, 21:58
      nie po raz pierwszy
      w Polsce jest pełno zydowskich festiwali gdzie wiele osób dobrze sie bawi i
      dlaczego czepia się Lednicy i do tego pisze o Janie Pawle II według niego
      papież nie chciał Lednicy i przeszkadzały mu pewnie żydowskie festiwale bo
      przecież nie o takiej "Polsce Bonnaniego" marzył...
      • doris9914 Re: "La Repubblica" - brukowiec dla exstremy komun 23.07.07, 01:49
        komunistycznej ,jakim jezykiem ta szmatlawka sie posluguje to prymitywizm tych
        dziennikarzy, ale mysle ze lepszej pracy nie znajda partacze, tak czy owak fani
        GW zostali uszczesliwieni i nie musza ani jesc ani pic, atakujac rydzyka i
        innych duchownych
    • bezportek La Repubblica - ciemna strona lewackiej sitwy 22.07.07, 22:17
      Ciekawe, ze najwiekszym grzechem "teokracji" polskiej jest w opinii wloskiej
      czerwonej gazetki brak uleglosci wobec nienawistnej agresji rosyjskiego
      szowinizmu, niemieckiej ksenofobii, zydowskiej paranoi i oszczerstw
      homosocjalistow. Ulegle pieski putina, wyznawcy doktryny wedle ktorej
      tolerancja dotyczy tylko postaw i pogladow dyktowanych przez mafie paliwowe z
      gazpromu i sutenerow z berlina, socjalistyczne sieroty po zdechlej bladzi
      komunie maja za zle kazdemu, kto nie nasladuje ich jedynie slusznego zabobonu.
      • ready4freddy Re: La Repubblica - ciemna strona lewackiej sitwy 22.07.07, 23:46
        o, kolejny blast from the past :) masz w domu caly rocznik "zolnierza wolnosci" z 1968, zgadlem? zapomniales o rewanzystach z Monachium, imperialistach i syjo.. a, przepraszam, o Zydach bylo. kto ci tak napier.. lil w glowie?
      • mark.parker Re: La Repubblica - ciemna strona lewackiej sitwy 23.07.07, 02:26
        bezportek napisał:

> Ciekawe, ze najwiekszym grzechem "teokracji" polskiej jest w opinii wloskiej
        > czerwonej gazetki brak uleglosci wobec nienawistnej agresji rosyjskiego
        > szowinizmu, niemieckiej ksenofobii, zydowskiej paranoi i oszczerstw
        > homosocjalistow. Ulegle pieski putina, wyznawcy doktryny wedle ktorej
        > tolerancja dotyczy tylko postaw i pogladow dyktowanych przez mafie paliwowe z
        > gazpromu i sutenerow z berlina, socjalistyczne sieroty po zdechlej bladzi
        > komunie maja za zle kazdemu, kto nie nasladuje ich jedynie slusznego zabobonu.

Bardzo ładnie podsumowałeś rządzące Polską bydło stalinowsko-hitlerowskie,
        reprezentujące najciemniejszą stronę prawackiej, kołtuńskiej sitwy, gnido.
    • amanasunta "La Repubblica":-ciemna strona lewackiej niemocy 22.07.07, 22:41
      Kolejny ,,gadzinowski'' (od posła na Sejm z LiD niejakiego
      Gadzinowskiego)artykuł ,który równie dobrze mogłby ukazać sie w krajowych :
      ,,Faktach i Mitach'', ,,NIE'' oraz ...,co z przykrościa nalezy stwierdzić,w
      ,,Gazecie Wyborczej''.
      Paradne jest ,,podpieranie się ''Janem Pawłem II,za Jego życia atakowanym
      systematycznie przez "La Repubblica".
      Ale...lewactwo wychowane na ,,Prawdzie''(z ZSRS) tak już ma :)))
      • jendrek121 Re: "La Repubblica":-ciemna strona lewackiej niem 22.07.07, 22:53
        kochani włosi zacznijcie od Neapolu...
        • jendrek121 Re: "La Repubblica":-ciemna strona lewackiej niem 22.07.07, 22:55
          znaczy nawet nie myślę o załatwieniu mafii ale chociaż te śmieci z ulic
          posprzątajcie...
          • ready4freddy Re: "La Repubblica":-ciemna strona lewackiej niem 22.07.07, 23:48
            czekaj, bo nie rozumiem. twoim zdaniem wiadomosci z Polski sa na pierwszych stronach wloskich gazet, podczas gdy camorra.. a, wlasnie, chyba w ramach tego sprzatania w Caserta zwineli dzis kolejnego bossa. innymi slowy - co ma piernik?
    • hatteras Przepraszam ca?y cywil. swiat za Radio Maryja 22.07.07, 23:12
      Mysle ,ze mam prawo w imieniu: normalnych,uczciwych i cywilizowanych Polek i
      Polakow powiedziec przepraszam,ze cos tak pod?ego,tak nikczemnego i tak obcego
      nam wszystkim,mog?o zrodzic sie na polskiej ziemi.
      • amanasunta Re: Przepraszam ca?y cywil. swiat za Radio Maryja 22.07.07, 23:16
        hatteras napisała:

> Mysle ,ze mam prawo w imieniu: normalnych,uczciwych i cywilizowanych Polek i
        > Polakow powiedziec przepraszam,ze cos tak pod?ego,tak nikczemnego i tak obcego
        > nam wszystkim,mog?o zrodzic sie na polskiej ziemi.
        Bardzooooooooooooooooooooooooo na temat ,bardzoooooooooooooooooooooo:)))))
    • xs550 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:18
      Ciemnogrod musi przegrac z otwartoscia a klamstwo z prawda. Dlatego wlasnie
      kosciol katolicki nie ma przyszlosci w tym kraju.
      • amanasunta Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:21
        xs550 napisał:

> Ciemnogrod musi przegrac z otwartoscia a klamstwo z prawda. Dlatego wlasnie
        > kosciol katolicki nie ma przyszlosci w tym kraju.
        ..........i związek nasz bratni ogarnie ludzki ród................:)))))))
        • xs550 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:22
          Do czego ma mnie przekonac cytowana przez ciebie piesn koscielna?
          • amanasunta Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:26
            xs550 napisał:

> Do czego ma mnie przekonac cytowana przez ciebie piesn koscielna?

Ciekawe jest nazwanie komunizmu ...Kosciołem:)))
            To z pieśni lewactwa pt.,,Miedzynarodówka''.
            Skleroza czy... udajesz lewaku ?:))))))
            • xs550 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:30
              Idz katolku lepiej klepac pacierz bo ci twoja bozia nie przebaczy, ze udzielasz
              sie na takim "bluznierczym" forum takiej "okropnej" gazety... :))))))
              • xs550 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:37
                Zreszta przepraszam za lekko przesmiewczy ton mojej poprzedniej wypowiedzi. W
                sumie to nawet nie wiem jakiego jestes wyznania. Zreszta i tak nie chcialbym
                nikogo obrazic. W przeciwienstwie do was my przejmujemy sie odczuciami innych.
                Po prostu smieszy mnie ton waszych wypowiedzi i pogarda dla wszystkich ktorzy
                mysla inaczej. Szkodzicie Polsce. W kosciele sa tez ludzie normalni i im
                nalezy sie szacunek. Przeraza mnie tylko, ze w tej chwili polski kosciol jest
                zakladnikiem ekstremistow ktorzy z mojej ojczyzny chca zrobic nastepny Iran.
            • mark.parker Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 23.07.07, 02:30
              Won z powrotem pod latartnię, rydzykowy qrwiszonie.

amanasunta napisała:

> xs550 napisał:
              >
              > > Do czego ma mnie przekonac cytowana przez ciebie piesn koscielna?
              >
              > Ciekawe jest nazwanie komunizmu ...Kosciołem:)))
              > To z pieśni lewactwa pt.,,Miedzynarodówka''.
              > Skleroza czy... udajesz lewaku ?:))))))
              • amanasunta Oto...gay prawdziwy :)))))mark.parker 23.07.07, 09:25

mark.parker napisał:

> Won z powrotem pod latartnię, rydzykowy qrwiszonie.
                >
                > amanasunta napisała:
                >
                > > xs550 napisał:
                > >
                > > > Do czego ma mnie przekonac cytowana przez ciebie piesn koscielna?
                > >
                > > Ciekawe jest nazwanie komunizmu ...Kosciołem:)))
                > > To z pieśni lewactwa pt.,,Miedzynarodówka''.
                > > Skleroza czy... udajesz lewaku ?:))))))
                >
                >
              • amanasunta Czym sie róznicie od ..o.Rydzyka ? :)))) 23.07.07, 09:27
                mark.parker napisał:

> Won z powrotem pod latartnię, rydzykowy qrwiszonie.
                >
                > amanasunta napisała:
                >
                > > xs550 napisał:
                > >
                > > > Do czego ma mnie przekonac cytowana przez ciebie piesn koscielna?
                > >
                > > Ciekawe jest nazwanie komunizmu ...Kosciołem:)))
                > > To z pieśni lewactwa pt.,,Miedzynarodówka''.
                > > Skleroza czy... udajesz lewaku ?:))))))
                >
                >
    • hatteras Owieczki za ks Tischnerem,a barany za o.Rydzykiem 22.07.07, 23:47
      tak wyglada podzia? KK w Polsce.
    • aron2004 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 23.07.07, 00:06
      czy to przypadkiem nie "La Repubblica" pisała o "polskich obozach
      koncentracyjnych"?
    • moher33 Tylko Wlosi mogli napisac takie brednie! 23.07.07, 01:16
      • doris9914 Re:tylko komunisci mogli napisac takie brednie! 23.07.07, 01:33
        taka gazete czytaja ludzie stojacy wieczorem pod latarnia ,cpajac, oraz geje i
        inne zboczence dla nich to tak jakby katechizm, tego brukowca prawie nikt
        nieczyta ,tylko GW sie chwali
        • kacza_aberracja nie wiem, czy to pod latarnia pisalas i czy jestes 23.07.07, 01:49
          nacpana, ale wszystko na to wskazuje! To belkot zdebusolowanego cpuna, z
          omamami "gejow" i "innych zboczencow"!
          I nie ma to nic wspolnego z katechizmem - po prostu pustota i glupota!!
          Wrzeszczaca!!

doris9914 napisała:

> taka gazete czytaja ludzie stojacy wieczorem pod latarnia ,cpajac, oraz geje
          i
          > inne zboczence dla nich to tak jakby katechizm, tego brukowca prawie nikt
          > nieczyta ,tylko GW sie chwali
        • andrzej.ablaze Re:tylko komunisci mogli napisac takie brednie! 23.07.07, 03:11
          Mniemam, że uważasz się za wzorową katoliczkę ?
    • sokrates22 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 23.07.07, 05:31
      Można postawić "tezę" przeprowadzić "wywód" i udowodnić jej rację.
      Można napisać wszystko"papier jest cierpliwy".
      Można -tylko po co?
      "La Repubblica" mogła by napisać taki "świetny" artykuł o Włochach.
      Bo Włochy mają swoje nie mniej ważne "problemiki" np:mafia,powiązania mafijne
      rządów ze światem biznesu,włoska polityka,"świetne sądownictwo",napływ
      nielegalnych emigrantów,szkolnictwo ,niewolniczy wyzysk pracowników i parę
      innych tematów które systematycznie wkurzają Włochów.
      Życzę powodzenia "La Repubblica" na tym tle. :)))))
    • landaverde "La Repubblica": Polska pierwszą republiką teok.. 23.07.07, 05:54
      A kogo k. obchodzi co pisze jakaś makaroniarska "Trybuna ludu"? Teksty i tak im
      piszą dziennikarze GWna - tamci je tylko tłumaczą. Potem Gazeta te brednie
      przedrukowuje i komentuje - i tak gó.. wraca do GWna.
      • stanislawcz02 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 23.07.07, 06:55
        Bóg po raz kolejny ostrzega ludzi przed uprawianiem kultów niezgodnych z Pismem
        Świętym.
        • mikolaus myślę że włosi 23.07.07, 08:56
          powinni wziąć się za siebie.Uprzątnąć syf z ulic, zająć się odzyskaniem polowy
          państwa zagarniętego przez mafię, zająć się wnuczką mussoliniego która bryluje
          na salonach.niewatpliwa wada wlochow jest to ze wydaje im sie ze sa pepkiem
          swiata - robia najlepsze ciuchy,samochody i ich kuchnia jest
          najlepsza.tymczasem pol kraju wykupuja im ruscy a drugie pol jest w posiadaniu
          mafii i berlusconiego.
          • souljazz Re: myślę że włosi 23.07.07, 09:40

Wlochami rzeczywiscie powinni zajac sie Wlosi. Wedlug takiej samej zasady Polacy powinni
            zajac sie Polska. Ta cala zabawa szukania spisku jest wyjatkowa strata czasu. Wiele innych rzeczy
            trzeba by sie w Polsce nauczyc, tylko po to zeby mozna bylo zgodnie wspolpracowac. Potem zostaje tylko
            madre myslenie. Teoria spisku zawsze bedzie koscia niezgody. Fajna jest ta Europa, kiedy ruscy,
            przepraszam Rosjanie moga sobie wykupic polowe Italii. Wedlug takiej samej zasady Polacy moga sobie
            wykupic polowe Holandii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka