jacek230 22.07.07, 20:56 Tak wlsnie jest. Sa dwie Polski. Ciemna i otwarta. Ktora zwyciezy? Oczywiscie ta otwarta. Tylko to troche potrwa. I tylko Polski zal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek123481 "La Repubblica": Polska pierwszą republiką teok... 22.07.07, 20:59 Belkot wloskich komunistow.... Polska nie przezywa cudu gospodarczego wbrew swej konserwatywnej mentalnosci a DZIEKI wlasnie tej konserwatywnej tradycji. Wystarczy spojzec jak pozytywna i dynamizujaca role odgrywaja parafie koscielne w londynie w brukseli w berlinie w chicago itd. To wlasnie dzieki kosciolowi polacy sa tak dynamiczni na zachodzie i potrafia sie o wiele szybciej odnalezc (znalezc prace ,utrzymac kontakt z polska) w danych krajach niz inni emigranci. Takich przykladow mozna by wymieniac 1000. gdzie poloskie konserwatywne wartosci pozytywnie wplywaja na rozwoj polski. Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Zobaczymy co z kalifatem u nich 22.07.07, 21:09 Chyba oni nie maja pojecia co to jest panstwo teokratyczne ... Posmiejemy sie jak u nich zrobia Kalifat ... Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Zobaczymy co z kalifatem u nich 22.07.07, 21:19 Nie jest istotne jaka religia panuje w panstwie teokratycznym - fanatyzm jest jeden, wspólny wszystkim religijnym totalitarystom. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 22.07.07, 22:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Zobaczymy co z kalifatem u nich 22.07.07, 23:44 jakos nie widze tego "kalifatu", wrecz przeciwnie - policja w Perugii zwinela jednego imama, ktoremu najwyrazniej marzyl sie podboj niewiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Zobaczymy co z kalifatem u nich 23.07.07, 01:31 Poczekaj parę lat. Już teraz w szkołach jest więcej dzieci muzułmanów niż Włochów. Aresztowanie jakiegoś tam immama niczego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 21:19 Cos ci sie chyba pomieszało.Polacy sa dynamiczni ,bo nie maja wyjscia.Wyjezdzaja majac pare euro w kieszeni i na nikogo nie moga tam liczyc.a to wierz mi bardzo mobilizuje. Poza tym czesc jest dobrze wyksztalconych,a czesc dobrze przygotowana zawodowo. Z moich obserwacji wynika,ze wyjazd poza granice katolandu na dluzej,rozluznia zwiazki z kosciolem,a nie odwrotnie.Natomiast Polska przezywa rozkwit gospodarczy z roznych powodow,z ktorych jednym z najistotniejszych sa dotacje unijne i duza emigracja,ktora tez pompuje tu wielkie pieniadze.Jak swiat swiatem w zadnym katolickim panstwie nie zdarzyl sie cud gospodarczy z powodu kosciola. Wlochy,Irlandia,Hiszpania byly biedniuskie,dopuki zachowywaly sie jak panstwa wyznaniowe.To Unia pomogla im stanac gospodarczo na nogi i bardzo mocno przy okazji zmniejszyc role kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 22:15 marek123481 napisal> belkot wloskich komustow. Skad masz takie wiadomsci dynamicznej roli parafi polskich w Londynie, w Brukseli czy Chicago.Tak Polacy tylko potrafia dynamicznie wyjsc z nabozenswta i majac jeszcze jedna noge w kosciele.zaczac obgadywac siebie nawzajem. Nie wiem czy byles kiedykolwiek na mszy w kosciele amerykanskim,ciekawym czys widzial ksiedza agitujacego z ambony i mowiacego na kogo ma sie glosowac. Napewno nie,bo taki ksiadz dlugo by nie pogadal na mownicy bo by go w kajdanki zakuli,a w polsce co taki ojczulek torunski wyprawia,przeciez to profanacja wiary i kosciola,takze nie wymieniaj tych 1000przykladow bo sie tylko czlowieku osmieszasz.No chyba ,ze jestes jednym z tych licznych polonusow ,ktorzy nic nie maja do roboty tylko stanie pod kosciolem i obmawianie wspolparafian. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza nie dajmy jescze raz PL kaczorom. 22.07.07, 21:00 aby wygrala ta Polska otwarta trzeba glosowac! Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia z tym panstwem teokratycznym to troche przesadzili 22.07.07, 21:27 a do tego nie powiedzieli, ze zasadniczo panstwo Kaczynskich i Giertycha juz sie ma ku koncowi i jak wszystko wskazuje za 2 do 3 miesiecy beda nowe wybory, w ktorych juz bedzie inne rozdanie - wygrana PO, dosc silny PiS i dosc silni LiD oraz jakies resztki z LiSa. Ta Polska roku 2008 juz bedzie zupelnie inna, Rydzyka tez sie Watykan pozbedzie, malomiasteczkowa i wiejska Polska juz nie bedzie sie tak liczyc jak dzis, nastapi powolna laicyzacja miast i wzrost liberalno- konsumpcyjnego trendu, podsycanego przeplywem kasy od nowych emigrantow, za ok.10 lat bedziemy juz bardzo podobni do Zachodu, z jednym wyjatkiem - stan naszych portfeli bedzie jeszcze wciaz smutny ale moze mniej smutny niz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
gross-on z tym panstwem teokratycznym wcale nie przesada 22.07.07, 21:44 gugcia napisał: > a do tego nie powiedzieli, ze zasadniczo panstwo Kaczynskich i Giertycha juz si > e > ma ku koncowi ALE ICH DUCHY KRAŽYČ BEDA... Odpowiedz Link Zgłoś
johann11 Jak ci z ciemnej Polski przegraja 22.07.07, 21:47 to czy nie zaczna podkladac bomb i brac zakladnikow?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gross-on Ci z ciemnej Polski przegraja 22.07.07, 21:49 johann11 napisała: > to czy nie zaczna podkladac bomb i brac zakladnikow?:))) I dlatego až strach sie bač. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 "La Repubblica" i Bonnani zadziwia antypolonizmem 22.07.07, 21:58 nie po raz pierwszy w Polsce jest pełno zydowskich festiwali gdzie wiele osób dobrze sie bawi i dlaczego czepia się Lednicy i do tego pisze o Janie Pawle II według niego papież nie chciał Lednicy i przeszkadzały mu pewnie żydowskie festiwale bo przecież nie o takiej "Polsce Bonnaniego" marzył... Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: "La Repubblica" - brukowiec dla exstremy komun 23.07.07, 01:49 komunistycznej ,jakim jezykiem ta szmatlawka sie posluguje to prymitywizm tych dziennikarzy, ale mysle ze lepszej pracy nie znajda partacze, tak czy owak fani GW zostali uszczesliwieni i nie musza ani jesc ani pic, atakujac rydzyka i innych duchownych Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek La Repubblica - ciemna strona lewackiej sitwy 22.07.07, 22:17 Ciekawe, ze najwiekszym grzechem "teokracji" polskiej jest w opinii wloskiej czerwonej gazetki brak uleglosci wobec nienawistnej agresji rosyjskiego szowinizmu, niemieckiej ksenofobii, zydowskiej paranoi i oszczerstw homosocjalistow. Ulegle pieski putina, wyznawcy doktryny wedle ktorej tolerancja dotyczy tylko postaw i pogladow dyktowanych przez mafie paliwowe z gazpromu i sutenerow z berlina, socjalistyczne sieroty po zdechlej bladzi komunie maja za zle kazdemu, kto nie nasladuje ich jedynie slusznego zabobonu. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: La Repubblica - ciemna strona lewackiej sitwy 22.07.07, 23:46 o, kolejny blast from the past :) masz w domu caly rocznik "zolnierza wolnosci" z 1968, zgadlem? zapomniales o rewanzystach z Monachium, imperialistach i syjo.. a, przepraszam, o Zydach bylo. kto ci tak napier.. lil w glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: La Repubblica - ciemna strona lewackiej sitwy 23.07.07, 02:26 bezportek napisał: > Ciekawe, ze najwiekszym grzechem "teokracji" polskiej jest w opinii wloskiej > czerwonej gazetki brak uleglosci wobec nienawistnej agresji rosyjskiego > szowinizmu, niemieckiej ksenofobii, zydowskiej paranoi i oszczerstw > homosocjalistow. Ulegle pieski putina, wyznawcy doktryny wedle ktorej > tolerancja dotyczy tylko postaw i pogladow dyktowanych przez mafie paliwowe z > gazpromu i sutenerow z berlina, socjalistyczne sieroty po zdechlej bladzi > komunie maja za zle kazdemu, kto nie nasladuje ich jedynie slusznego zabobonu. Bardzo ładnie podsumowałeś rządzące Polską bydło stalinowsko-hitlerowskie, reprezentujące najciemniejszą stronę prawackiej, kołtuńskiej sitwy, gnido. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta "La Repubblica":-ciemna strona lewackiej niemocy 22.07.07, 22:41 Kolejny ,,gadzinowski'' (od posła na Sejm z LiD niejakiego Gadzinowskiego)artykuł ,który równie dobrze mogłby ukazać sie w krajowych : ,,Faktach i Mitach'', ,,NIE'' oraz ...,co z przykrościa nalezy stwierdzić,w ,,Gazecie Wyborczej''. Paradne jest ,,podpieranie się ''Janem Pawłem II,za Jego życia atakowanym systematycznie przez "La Repubblica". Ale...lewactwo wychowane na ,,Prawdzie''(z ZSRS) tak już ma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: "La Repubblica":-ciemna strona lewackiej niem 22.07.07, 22:53 kochani włosi zacznijcie od Neapolu... Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: "La Repubblica":-ciemna strona lewackiej niem 22.07.07, 22:55 znaczy nawet nie myślę o załatwieniu mafii ale chociaż te śmieci z ulic posprzątajcie... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: "La Repubblica":-ciemna strona lewackiej niem 22.07.07, 23:48 czekaj, bo nie rozumiem. twoim zdaniem wiadomosci z Polski sa na pierwszych stronach wloskich gazet, podczas gdy camorra.. a, wlasnie, chyba w ramach tego sprzatania w Caserta zwineli dzis kolejnego bossa. innymi slowy - co ma piernik? Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Przepraszam ca?y cywil. swiat za Radio Maryja 22.07.07, 23:12 Mysle ,ze mam prawo w imieniu: normalnych,uczciwych i cywilizowanych Polek i Polakow powiedziec przepraszam,ze cos tak pod?ego,tak nikczemnego i tak obcego nam wszystkim,mog?o zrodzic sie na polskiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Przepraszam ca?y cywil. swiat za Radio Maryja 22.07.07, 23:16 hatteras napisała: > Mysle ,ze mam prawo w imieniu: normalnych,uczciwych i cywilizowanych Polek i > Polakow powiedziec przepraszam,ze cos tak pod?ego,tak nikczemnego i tak obcego > nam wszystkim,mog?o zrodzic sie na polskiej ziemi. Bardzooooooooooooooooooooooooo na temat ,bardzoooooooooooooooooooooo:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:18 Ciemnogrod musi przegrac z otwartoscia a klamstwo z prawda. Dlatego wlasnie kosciol katolicki nie ma przyszlosci w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:21 xs550 napisał: > Ciemnogrod musi przegrac z otwartoscia a klamstwo z prawda. Dlatego wlasnie > kosciol katolicki nie ma przyszlosci w tym kraju. ..........i związek nasz bratni ogarnie ludzki ród................:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:22 Do czego ma mnie przekonac cytowana przez ciebie piesn koscielna? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:26 xs550 napisał: > Do czego ma mnie przekonac cytowana przez ciebie piesn koscielna? Ciekawe jest nazwanie komunizmu ...Kosciołem:))) To z pieśni lewactwa pt.,,Miedzynarodówka''. Skleroza czy... udajesz lewaku ?:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:30 Idz katolku lepiej klepac pacierz bo ci twoja bozia nie przebaczy, ze udzielasz sie na takim "bluznierczym" forum takiej "okropnej" gazety... :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 22.07.07, 23:37 Zreszta przepraszam za lekko przesmiewczy ton mojej poprzedniej wypowiedzi. W sumie to nawet nie wiem jakiego jestes wyznania. Zreszta i tak nie chcialbym nikogo obrazic. W przeciwienstwie do was my przejmujemy sie odczuciami innych. Po prostu smieszy mnie ton waszych wypowiedzi i pogarda dla wszystkich ktorzy mysla inaczej. Szkodzicie Polsce. W kosciele sa tez ludzie normalni i im nalezy sie szacunek. Przeraza mnie tylko, ze w tej chwili polski kosciol jest zakladnikiem ekstremistow ktorzy z mojej ojczyzny chca zrobic nastepny Iran. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 23.07.07, 02:30 Won z powrotem pod latartnię, rydzykowy qrwiszonie. amanasunta napisała: > xs550 napisał: > > > Do czego ma mnie przekonac cytowana przez ciebie piesn koscielna? > > Ciekawe jest nazwanie komunizmu ...Kosciołem:))) > To z pieśni lewactwa pt.,,Miedzynarodówka''. > Skleroza czy... udajesz lewaku ?:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Oto...gay prawdziwy :)))))mark.parker 23.07.07, 09:25 mark.parker napisał: > Won z powrotem pod latartnię, rydzykowy qrwiszonie. > > amanasunta napisała: > > > xs550 napisał: > > > > > Do czego ma mnie przekonac cytowana przez ciebie piesn koscielna? > > > > Ciekawe jest nazwanie komunizmu ...Kosciołem:))) > > To z pieśni lewactwa pt.,,Miedzynarodówka''. > > Skleroza czy... udajesz lewaku ?:)))))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Czym sie róznicie od ..o.Rydzyka ? :)))) 23.07.07, 09:27 mark.parker napisał: > Won z powrotem pod latartnię, rydzykowy qrwiszonie. > > amanasunta napisała: > > > xs550 napisał: > > > > > Do czego ma mnie przekonac cytowana przez ciebie piesn koscielna? > > > > Ciekawe jest nazwanie komunizmu ...Kosciołem:))) > > To z pieśni lewactwa pt.,,Miedzynarodówka''. > > Skleroza czy... udajesz lewaku ?:)))))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Owieczki za ks Tischnerem,a barany za o.Rydzykiem 22.07.07, 23:47 tak wyglada podzia? KK w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 23.07.07, 00:06 czy to przypadkiem nie "La Repubblica" pisała o "polskich obozach koncentracyjnych"? Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re:tylko komunisci mogli napisac takie brednie! 23.07.07, 01:33 taka gazete czytaja ludzie stojacy wieczorem pod latarnia ,cpajac, oraz geje i inne zboczence dla nich to tak jakby katechizm, tego brukowca prawie nikt nieczyta ,tylko GW sie chwali Odpowiedz Link Zgłoś
kacza_aberracja nie wiem, czy to pod latarnia pisalas i czy jestes 23.07.07, 01:49 nacpana, ale wszystko na to wskazuje! To belkot zdebusolowanego cpuna, z omamami "gejow" i "innych zboczencow"! I nie ma to nic wspolnego z katechizmem - po prostu pustota i glupota!! Wrzeszczaca!! doris9914 napisała: > taka gazete czytaja ludzie stojacy wieczorem pod latarnia ,cpajac, oraz geje i > inne zboczence dla nich to tak jakby katechizm, tego brukowca prawie nikt > nieczyta ,tylko GW sie chwali Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Re:tylko komunisci mogli napisac takie brednie! 23.07.07, 03:11 Mniemam, że uważasz się za wzorową katoliczkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 23.07.07, 05:31 Można postawić "tezę" przeprowadzić "wywód" i udowodnić jej rację. Można napisać wszystko"papier jest cierpliwy". Można -tylko po co? "La Repubblica" mogła by napisać taki "świetny" artykuł o Włochach. Bo Włochy mają swoje nie mniej ważne "problemiki" np:mafia,powiązania mafijne rządów ze światem biznesu,włoska polityka,"świetne sądownictwo",napływ nielegalnych emigrantów,szkolnictwo ,niewolniczy wyzysk pracowników i parę innych tematów które systematycznie wkurzają Włochów. Życzę powodzenia "La Repubblica" na tym tle. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde "La Repubblica": Polska pierwszą republiką teok.. 23.07.07, 05:54 A kogo k. obchodzi co pisze jakaś makaroniarska "Trybuna ludu"? Teksty i tak im piszą dziennikarze GWna - tamci je tylko tłumaczą. Potem Gazeta te brednie przedrukowuje i komentuje - i tak gó.. wraca do GWna. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislawcz02 Re: "La Repubblica": Polska pierwszą republiką te 23.07.07, 06:55 Bóg po raz kolejny ostrzega ludzi przed uprawianiem kultów niezgodnych z Pismem Świętym. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaus myślę że włosi 23.07.07, 08:56 powinni wziąć się za siebie.Uprzątnąć syf z ulic, zająć się odzyskaniem polowy państwa zagarniętego przez mafię, zająć się wnuczką mussoliniego która bryluje na salonach.niewatpliwa wada wlochow jest to ze wydaje im sie ze sa pepkiem swiata - robia najlepsze ciuchy,samochody i ich kuchnia jest najlepsza.tymczasem pol kraju wykupuja im ruscy a drugie pol jest w posiadaniu mafii i berlusconiego. Odpowiedz Link Zgłoś
souljazz Re: myślę że włosi 23.07.07, 09:40 Wlochami rzeczywiscie powinni zajac sie Wlosi. Wedlug takiej samej zasady Polacy powinni zajac sie Polska. Ta cala zabawa szukania spisku jest wyjatkowa strata czasu. Wiele innych rzeczy trzeba by sie w Polsce nauczyc, tylko po to zeby mozna bylo zgodnie wspolpracowac. Potem zostaje tylko madre myslenie. Teoria spisku zawsze bedzie koscia niezgody. Fajna jest ta Europa, kiedy ruscy, przepraszam Rosjanie moga sobie wykupic polowe Italii. Wedlug takiej samej zasady Polacy moga sobie wykupic polowe Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś