junkier 30.07.07, 14:24 Zdradzic Polskie Radio dla Agory? Noc cos podobnego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Trójka odzyskana? 30.07.07, 14:30 Gratulacje dla nowych władz stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Trójka odzyskana? 30.07.07, 14:54 Jeśli w Złotych Przebojach będzie też lista przebojów to premii za słuchalność sobie nie wypłacą Odpowiedz Link Zgłoś
freon Wlasnie zniknal ostatni powod by sluchac Trojki :( 30.07.07, 16:04 A takie kiedys bylo radio... Odpowiedz Link Zgłoś
xa.very Re: Wlasnie zniknal ostatni powod by sluchac Troj 30.07.07, 22:40 A kiedyś było tak pięknie BRUM, Owsiak i Lista przebojów z Niedźwiedziem. Dzisiaj w trójce audycję prowadziła jakaś emerytka, która ledwo sobie radziła (z całym szacunkiem dla tej pani). Dobrze, że jest Antyradio, no i mam kilka CD ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 No bez przesady, aczkolwiek Trójka straciła bardzo 31.07.07, 12:38 wiele i chyba to juz równia pochyła... Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Lista Przebojów miała pełne poparcie Biura Polityc 31.07.07, 17:02 znego. Czymś gó..arzy w domach należało zająć a nie żeby chodzili po ulicach... Odpowiedz Link Zgłoś
xa.very Radio powinno być dla gó..arzy 31.07.07, 19:22 KOBRANOCKA - a nie Biuro Polityczne Odpowiedz Link Zgłoś
romkucha Re: Trójka odzyskana? 14.09.07, 18:25 Jestem słuchaczem trójki od kilkunastu lat. Niestety od kilku lat dla mnie poziom radia dołuje, zaczęli puszczć totalnie tandetną muzykę, poszli w komercję, a teraz strata Niedźwieckiego to dalsze konsekwencje nakreślonego obecnie kierunku rozwoju radia. Jestem załamany, chyba się przerzucę na RMF i popełnie samobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_myszkow Czy on oszalał? 30.07.07, 14:30 To straszne! Uwielbiam go i uwielbiam trójkę Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Czy on oszalał? 30.07.07, 17:46 Jaknajbardziej. Tak wlasnie zrobil.Tylko, ze to Niedzwiedz, a nie prof.Bartoszewski. Tak tylko przypominam. Mamona...cozes Ty za pani, ze za toba ida chlopcy malowani. Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 myślę że mógł mieć inne powody o których nie wiemy 31.07.07, 12:39 np. niesnaski z nowym kierownictwem Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Czy on oszalał? 30.07.07, 20:34 Od kilku lat można było zauważyć zmiany w polityce stacji. Niestety erremefizacja stacji znalazła taki finał. Brawo ... jeszcze Mann, Kydryński i Kuba Skrzyczkowski i będzie po staremu tylko w innej stacji! Odpowiedz Link Zgłoś
m_gol Trójka zmieniła się na lepsze (choć szkoda M. N.) 30.07.07, 22:48 Akurat od nowego roku, do wymiany dyrektora, stacja zaczęła się poprawiać na powrót. Powróciły "dni dedykowane", np. Beatlesom, latom 70., 80. itp. Oprócz audycji Kaczkowskich (bo i jego córka puszcza ambitne kawałki) perełką jest również program alternatywny. Poza tym radio nie jest szare i nudne, tchnie różnorodnością (czego nie można np. powiedzieć o takiej Zetce czy RMF FM). Oczywiście, są i mniej ambitne audycje, kiedy wyłączam radio i słucham progresywnego rocka, ale ogólnie ze stacji jestem zadowolony (choć jeszcze w listopadzie ubiegłego roku kompletnie mi się nie podobała). Odpowiedz Link Zgłoś
malyflowers Re: Trójka zmieniła się na lepsze (choć szkoda M. 30.07.07, 23:06 :) zgodzę sie połowicznie - jest ciekawie, choć od różnorodności niekiedy głowa boli(po programie alternatywnym takie smęty że muszę przełączyć -poza tym programem (szydłowska!) radio jakby zapomniało o istnieniu młodych wykonawców i nowych stylach muzyki!!) jest gorzej pod względem publicystycznym!! pomijając prorządowe wiadomości i programy polityczne(gdzie oczywiście tłumacza sie koalicjanci dlaczego tak postąpili a nie inaczej) to gdzie sie podziały reportaże? i akcje w jakie sie włączała trojka?? (teraz zostały jedynie muzyczne i sportowe) słowem pochwalam decyzje pana Marka - przynajmniej nie jest marionetką Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 tez uważam że się poprawiło jakiś czas temu 31.07.07, 12:42 a poza tym musieli iść z duchem czasu, a nie stać w miejscu i gnuśnieć ale Trójka bez Pana Marka to już kompletnie inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:31 :( to już nie będzie to samo radio... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nie podoba mu się ten, jak mu tam, ktoś pamięta? 30.07.07, 14:31 Taki jeden buc. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Już nazwa tej stacji jest tandetna... 30.07.07, 14:32 więc można sobie wyobrazić co będzie dalej. Szkoda chłopa. Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:33 Co za strata ,byl jednym z moim ulubiencow w Trojce.Bez niego to juz nie bedzie to samo :-( Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:36 Nigdy nie lubiłam jego audycji , a już w ostatnim okresie gdy podlegli mu redaktorzy na antenie piali na jego cześć hymny pochwalne w stylu nasz guru , mistrz , brakowało tylko słońca tatr ... Ostatnie lata wyraźnie zdziecinniał i tego jego infantylne żarciki w stylu : emalia itp. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:42 Też za nim nie przepadam, ale teraz pewnie rzucą się na niego rozmaici piewcy porcelitu (vide: wpis dementa o ksywie junkier) zarzucając mu co najmniej zdradę stanu. Tymczasem Niedźwiecki do Radia Złote Przeboje po prostu dobrze pasuje, a PiSuaryzacja mendiów publicznych w mojej opinii tylko przyspieszyła jego decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 15:38 > Tymczasem Niedźwiecki do Radia Złote Przeboje po prostu dobrze > pasuje, a PiSuaryzacja mendiów publicznych w mojej opinii tylko przyspieszyła > jego decyzję. Pewnie Niedźwiecki jako dziennikarz muzyczny szczególnie nie pasował do linii politycznej, śmiechu warte... Daruj sobie wypisywanie takich głupot. Odejście sprzątaczki też byś komentował w kategoriach politycznych? Niedźwiecki na tym straci, choc wydaje mu sie pewnie że otwiera jakiś nowy rozdział. A Agora ma taką szczęśliwą rękę że całe przedsięwzięcie zakończy spektakularna klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 16:18 Marek Niedźwiecki jest człowiekiem kulturalnym i taktownym. Rządy knajackich łachmytów z nadania kałolicji, którzy trójkę (i w ogóle całe PR) traktowali jak swój prywatny folwark musiały być mu nie w smak. Taka jest moja opinia. Oczywiście, możesz mi w związku z tym zarzucać co tam sobie tylko ubździsz - takie jest twoje prawo - ale porównując Niedźwiedzia do sprzątaczki już zdefiniowałeś się dostatecznie wyraziście. Nie powiem nawet: pies cię je.ał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.maupa Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 16:34 >Rządy knajackich łachmytów z nadania kałolicji, którzy trójkę (i w ogóle całe PR) traktowali jak swój prywatny folwark musiały być mu nie w smak. Akurat tu się mylisz - pod rządamiKrzysztofa Skowrońskiego Trjka odzyskała dawny blask i przestała być radim sformatowanym podobnym do Zetki. Dzięki Skowrońskiemu protest prowadzony przez kilka lat przez zwolenników radia inteligentnego przybrałteraz nazwę "Byłego protestu" :) www.trojka.net/,arch,,archiwum_protestu_sluchaczy_programu_3_polskiego_radia.html Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 21:40 "Były protest" = kolejna PiSowska antynazwa. Teraz ten "były" protest zawiera także odniesienie do tekstu o odejściu Niedźwieckiego, który swoją drogą pasował najlepiej właśnie do Trójki "sformatowanej". Być może w stacji komercyjnej będzie musiał puszczać znienawidzonego Davida Bowie, ale generalnie powinien się tam czuć jak ryba w wodzie. I nie mam tu nic złego na myśli - Niedzwiecki to instytucja i wyrocznia właśnie dla ludzi lubiących usłyszeć kawałek znanej piosenki pomiędzy reklamą a informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
polibius Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 03.08.07, 19:32 Kiedy 7 lat temu w sposób bezpardonowy "zdjęto" PIotra KAczkowskiego również protestowałam, pisałam różne petycje, także podpisywałam się pod "Protestem",czy czy wcześniej "Tajniakiem". BYło mi niezwykle przykro, kiedy w ciągu pół roku musiałam się pożegnać z moimi ulubionymi audycjami takimi jak "Klub ludzi ciekawych wszystkiego", Klub Trójki ( ale ten sprzed 7 lat) W tonacji trójki, szeregiem audycji jazzowych i wieloma, wieloma innymi audycjami, czy wartościowymi dziennikarzami. Teraz niektórzy cieszą się, że coś wróciło. Nie mogę podzielić tego poglądu. Czy naprawdę kochani trójkofani wystarczył Wam listek figowy w postaci Manna w piątkowe poranki i politycznie poprawny Kuba Strzyczkowski ( który kiedyś był moim ukochanym dziennikarzem, a teraz... .. szkoda gadać) ? Jakoś nie widzę powrotu Hanny Marii Gizy, "W tonacji trójki" PPP, Klubu , czy też Zapraszamy do Trójki z rozmowami na zywo - NA ŻYWO. Jest mi przykro, że internauci, których kiedyś wspierałam w proteście obecnie wieszają psy na Niedźwiedziu i mówią, ze bliżej mu do Fijałkowskiego... Teraz to i może mnie bliżej kiedy słyszę takich redaktorów jak Zaremba, Semka, Karnowski, czy wielebnie nam panujący Skowroński, do którego kiedyś też darzyłam ogromnym szacunkiem. MNie NIedźwiedzia będzie ogromnie brakowało, właśnie w Trójce. Dla mnie PRIII to przede wszytskim Niedźwiedź. I za to właśnie mam podziękować panu Skowrońskiemu? Panie Skowroński, co dziś Niedźwiedziowi, jutro TObie, ale Ty przez swoje partyjniactwo już nigdy nie będziesz szanowany, a Niedzwiedź zawsze. Zresztą za kilkanaście lat każdy będzie pamiętał Niedźwiedzia, a Ciebie?.. Odpowiedz Link Zgłoś
olowas1 Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 18:13 Brawo, brzoza36. Ja grab... :)) Oto dowcip w stylu nie-Dźwiedzia. Tylko jeszcze należałoby powtórzyć 500 razy, jak i on to czyni. Dodatkowo chciałbym jeszcze muzę skomentować. Koleś zatrzymał się rzeczywiście na poziomie lat 80-tych, które były jakie były. Teraz też wali jakieś smut-dżezy. Nuda w pień. Na dodatek pokrywa fakt, że nie ma niczego do powiedzenia powtarzaniem naprawdę marnych żartów, które nazywa "zabawą słowami". Kuriozalne! Indywidualnością muzyczną 3-ki jest dla mnie nieodmiennie Kaczkowski (co za głos!) i - był - Tomek Beksiński, nieodżałowany. Pozdrawiam miłośników muzyki z otwartymi głowami, nie słuchających bezkrytycznie tego, co im podają. Oczywiście miliony ludzi się nie mylą - statystyka ma swoje prawa... idąc tym tropem okaże się, że nawet U2 czy Rolling Stones to dobre grupy. Niech więc pozostaję w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 23:16 olowas1 napisał: ... idąc tym tropem okaże się, że nawet U2 czy Rolling Stones to dobre grupy. Niech więc pozostaję w błędzie. masz rację, The Rolling Stones to nie jest dobra grupa. TO JEST THE GREATEST ROCKnROLL BAND IN THE WORLD!!! pl.youtube.com/watch?v=uYV0YzVxdzc i nie dyskutuj bo w pysk!!! ;-) co do Niedźwiedzia zgoda. Kaczkowski- zmieni nazwisko i też będzie OK ;-) Tomek B.- pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 To że statystyka się nie myli oznaczy tylko, iż... 31.07.07, 12:59 masz człowieku spaczony gust. To co piszesz o prowadzących oznaczy tylko, że jestes ślepo zapatrzony w pojedyncze, odchodzące w dal indywidualności. Ja równiez bardzo lubię Kaczkowskiego, ale weź poprawkę że nie wszyscy lubią rocka, a smooth jazz jest muzyka fajną, dobra i lubianą. Generalnie chciałoby się poiedzieć - jak ja uwielbiam takich mądrali jak ty - zawsze im sie wydaje że zjedli wszystkie rozumy i posiedli monopol na dobry gust. A dowcipy Pana Marka SĄ ZABAWNE. Nie muszą ci sie podobać, ale "statystycznie" są zabawn, skoro większości słuchaczy Trójki sie podobają. A słuchacze Trójki to raczej dość spaecyficzne audytorium. Odpowiedz Link Zgłoś
kozanka1 Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:38 szkoda wielka,to już nie będzie ta sama trójka. Odpowiedz Link Zgłoś
przemekthor No to trojka zdycha do reszty 30.07.07, 14:38 Jak jeszcze odejdzie Kaczkowski, to bedzie koniec legendy. Odpowiedz Link Zgłoś
derwisz7 Re: No to trojka zdycha do reszty 30.07.07, 15:32 "Trojka"? jak "Trojka"? Trojki nie ma juz dawno Pracuje tam jeszcze wielu wartosciowych ludzi, ale ta stacja staracila ducha po wprowadzeniu nowej ustawy o radiofoni i telewizji Teraz w trojce potrzebni sa DJ-e, nie dziennikarze A Ci, co pozostali z dawnego ducha "Trojki" (parafrazujac Wojtka Mlynarskiego) robia swoje, po prostu robia swoje Odpowiedz Link Zgłoś
mocz-nick Strzyczkowski, Mann, Kydryński 30.07.07, 17:05 reszty i tak nie słuchałem. Za repertuarem Niedźwiedzia nigdy nie przepadałem, więc jego odejścia nie odczuję. Znaczenie bardziej odczułbym brak Strzyczkowskiego. "Za a nawet przeciw" to absolutny top i bez niego włączałbym Trójkę bardzo rzadko. I boże broń to radio przez zdziecinniałymi DJ-ami ("hey hey hey, tu wasz ulubiony program!! a co dziś mamy, co dziś mamy? Naprawdę sporo dobrej muzy, wywiad z Dodą i konkursy z nagrodami. Bądźcie z nami, dzwońcie, wysyłajcie SMSy!!" itd. itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
shevariell Re: Strzyczkowski, Mann, Kydryński 30.07.07, 20:40 Taaa, za a nawet przeciw to taaaka super audycja że z trudem zdążam by wyłączyć radio. Obiektywizm pana Jakuba dorównuje obiektywizmowi dziennikarzy z najlepszych lat 80-tych. Radio szło w dobrą stronę Skowroński obiecał wyciąganie pereł ze szkatuły a tu jedną wyrzuca w błoto. W nowym radiu listy na pewno nie będzie, a w trójce to kto by się za nią nie wziął też bedzie kicha... Odpowiedz Link Zgłoś
spolakos Komercja góruje!!! 31.07.07, 09:13 przykro, że kasa niszczy takie talenty. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Dziwne, bo mnie Strzyczkowski do Trojki zniechecil 31.07.07, 09:46 dalem sobie z Trojka spokoj, dopiero teraz zaczalem sluchac, bo jest Gomulka i stare przeboje ;-{) Szkoda mi Sznuka, ale jest Marysia Czubaszek. Wszystkie programy typu talk back radio sa do bani. Wiekszosc dzwoniacych ma ujemny IQ, prowadzacy stronniczo popycha swoje tezy i jest jedna wielka klapa. A tak, Wieso pier... w przerwach Brenda Lee zasuwa dzambalaje albo leci spidy gonzales. To byly lata!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudia Re: No to trojka zdycha do reszty 30.07.07, 17:59 derwisz7 napisał: > "Trojka"? jak "Trojka"? Trojki nie ma juz dawno Pracuje tam jeszcze wielu warto > sciowych ludzi, ale ta stacja staracila ducha po wprowadzeniu nowej ustawy o ra > diofoni i telewizji Teraz w trojce potrzebni sa DJ-e, nie dziennikarze A Ci, co > pozostali z dawnego ducha "Trojki" (parafrazujac Wojtka Mlynarskiego) robia sw > oje, po prostu robia swoje a słuchałeś trójki w tym roku? zmieniło się na lepsze, bardzo dobre radio (w ubegłym roku nie dało się słuchać) Niedźwiedź niech idzie Jak Kaczkowskiego wypuszczą, to będzie dramat Odpowiedz Link Zgłoś
gienygienz Re: No to trojka zdycha do reszty 30.07.07, 19:13 Chyba nie słuchasz obecnie trójki mówiąc takie rzeczy. Oprócz Niedźwieckiego jest tam jeszcze tyle indywidualność, że można byłoby obrdzielić nimi ze trzy duże stacje radiowe. Prawdą jest że stacje komercyjne ich nie potrzebują bo do zapowiadania piosenek i informowania o aktualnej godzinie wstarczy przeciętniak. Do wszystkich poszących dziwne rzeczy o Trójce: najpierw posłuchajcie przez jakiś czas a potem piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
elzorek Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote Prz.. 30.07.07, 14:39 No to żegnamy ozięble! Panie Marku, pomyślał Pan o słuchaczach??? Czy tylko o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 15:46 A sluchacze nie moga sobie zmienic stacji radiowej na kilka godzin w tygodniu, skoro tak im zalezy na sluchaniu Niedzwieckiego? Juz abstrahujac od powodow przejscia, to nie rozumiem calej afery. Facet ma siedziec w jednym radiu, mimo ze tam mu sie nie podoba, bo sluchacze tego wymagaja? Jakis nowy rodzaj niewolnictwa, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 16:12 Jesteś mudżahedinem, czy co? Uznajesz tylko jedno jedyne radio? Ja już sam zauważyłem, że coraz mniej słucham Trójki - po prostu już czasami nie da się jej słuchać. Przebolałem erę Laskowskiego, ale Skowroński robi niewiele więcej.. i za dużo polityki wbija się na antenę. Odpowiedz Link Zgłoś
elzorek Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 22:26 Nie jestem fanem polityki, ale MUZYKI. Nie obchodzi mnie era Laskowskiego, czy Skowrońskiego. Pan Marek Niedżwiedzki niestety nieodłącznie kojarzy się z radiową Trójką. Mówisz Niedźwiedź, myślisz Trójka, i na odwrót. Jasne, że mogę przesunąć potencjometr na Złote Przeboje, ale na szczęście nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
milka26 Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote Prz.. 30.07.07, 14:39 Trojka bez Niedzwiedzia??? Nie wyobrazam sobie tego ! Odpowiedz Link Zgłoś
sioban Niedźwiedź co ty robisz!!!! 30.07.07, 14:39 Nie ma Trójki bez ciebie, kto na to pozwolił, jesteś filarem tej rozgłośni, to nie może być prawda !!!!!! CO Z LISTĄ PRZEBOJÓW, słucham jej od poczatku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
yattaman1 Kiedyś tokfm nazywało się "info radio" 30.07.07, 14:41 Wtedy jeszcze tego słuchałem bo było warto ale Agora niestety zrobiła z tej stacji takie radiowe tvn24 z rekalamami co 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
michpr Re: Kiedyś tokfm nazywało się "info radio" 30.07.07, 15:56 ale TOK FM to oddzielna stacja i oprócz tego, że również należy do Agory, mieści się w jednym budynku, nie ma nic wspólnego z Radiem Złote Przeboje Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Kiedyś tokfm nazywało się "info radio" 30.07.07, 16:13 Nie, nie zrobiła. TVN24 to w Polsce niedościgniony wzór newsów Odpowiedz Link Zgłoś
elkaros Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:41 Już od dawna Trójka nie jest taka sama jak kiedyś, moim zdaniem to odejście to naturalna konsekwencja tego co się dzieje w Trójce. Niestety ja już od pewnego czasu nie mogę trafić w Trójce na coś czego mogłabym słuchać. A Złote przeboje może nie są jakieś super, ale na pewno obecnośc pana Niedźwieckiego wpłynie na jakość tego radia i mam nadzieję wszystkich jego audycji. A klimaty Trójki sprzed lat nic już wróci, chyba to już nie ma znaczenia czy p. Niedźwiecki tam zostanie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 a ty jestes ciagle taka sama? 30.07.07, 14:48 bardzo dobrze ze trojka sie zmienia i sa tam audycje takich ludzi jak offensywa anny gacek czy powrót metza, manna, wasowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
uksza Re: a ty jestes ciagle taka sama? 30.07.07, 15:59 Ja dodałbym jeszcze Mariusza Owczarka/Teraz polskie, stare ale jare - Noc Muzycznych Pejzaży Piotra Kosińskiego, i przede wszystkim Stelmacha z offensywą. Fenomenalny głos w którym słychać pasję... Jak dla mnie: Niedźwiecki odchodzi? Trudno. Jest w trójce jeszcze masa ludzi potrafiących puszczać muzykę i opowiadać o niej. I de facto, to za co teraz wspomina się Trójkę sprzed lat - to właśnie robią obecnie wymienieni przeze mnie Panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: a ty jestes ciagle taka sama? 30.07.07, 16:14 Myślisz, że oni tam na długo wrócili? Odpowiedz Link Zgłoś
kinlej Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:41 Czy to koniec Listy Przebojów? Czy zostanie przeniesiona, a może będzie przyjeżdżał na 3 godz. do Trójki ją prowadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
wiekszypalec Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:45 PODZIEKUJCIE SKOWRONSKIEMU!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m_oto_r Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 15:00 moze nie chcial podpisac kwitu na okolicznosc rozliczenia sie z faktem czy donosil czy tez nie? Skowronski mimo wszystko historycznych herosow trojki sprowadzil na powrot do macierzy (czyli na antene). Ale w kwestii lustracji to pryncypialny jest. zreszta fakt faktem, ze wiadomosci na trojce to powoli radio erewan sie robi, niestety... muza sie broni, klimat sie broni (poza orzechem oczywiscie), ale kregoslup moralny jakis taki mniej...naczelny... bardziej...ptasi Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf711 Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:52 To prawda że jest ikoną trójki ale cóż nikt go na siłę nie zatrzyma trójka się zmienia i tak że ostatnio zmieniła się na lepsze choć do starej dobrej trójki jeszcze duużo brakuje Już i tak nie mam czasu aby słuchać jej tyle co kiedyś osobiście cieszę się z powrotu pana Manna dla mnie w tej chwili nr 1 jeśli chodzi o dziennikarstwo muzyczne jest po prostu niepowtarzalny Odpowiedz Link Zgłoś
envelope5 Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 15:10 Wlasnie, co z Listą??? Moze jakis mlodziak przyjdzie :( Jak kiedys Marek przyszedl daaaawno temu. Ale to juz nie bedzie nigdy ta lista co z nim....... Beznadzieja, teraz to juz nie bedzie czego sluchac w radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca123 Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:44 Popieram Pana Marka. Sam więcej teraz słucham Radia Złote Przboje niż "trójki", na której można powiedzić, że się wychowałem. Słuchałem "trójki" od wczesnych lat '70. Nawet za komuny trzymało poziom. Kto pamięta 60 minut na godzinę, a wcześniej ITR, Korneliusza Pacudę i jego audycje cantry, muzyczną pocztę ukf itp. A w stanie wojennym był Marek Niedźwiecki i jego lista, a potem popołudniowa audycja "zapraszamy do trójki". Można tak długo wyliczać. Szkoda stacji, była niezła, ale skowroński ją pomału skacza. Odpowiedz Link Zgłoś
floo77 smutne. mógłby pracować i tu, i tu. Trójka powinna 30.07.07, 14:44 go zatrzymać.... Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: smutne. mógłby pracować i tu, i tu. Trójka po 30.07.07, 14:47 żegnam pana,panie Marku.niestety u nas w Moherowie Radio Złote Przeboje jest słuchalne tylko online (o ile w ogóle),a w pokoju kompa nie mam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maciekamigo Koniec Niedźwiedzkiego, koniec LP3, koniec Trójki 30.07.07, 14:45 Panie Marku, czy na prawdę miał Pan za mało pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
radoszek99 Re: Koniec Niedźwiedzkiego, koniec LP3, koniec Tr 30.07.07, 14:55 A myślisz, ze to kwestia pieniedzy...???!!!!! Jesteś w głebokim bledzie. Gdybyś nie zauważył to Trójka sie zmienia, jedzie po równi pochyłej, gra inną muzykę - nie-Niedzwiedziową muzykę. Pan Marek zapewne nie chciał oszukiwac ani siebie, ani swoich słuchaczy. Jestem jego słuchaczem od 16 lat i wiem ze to z tego wynika jego decyzja. Ja ją szanuje i polecam Tobie takze to zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot trójka za samą nazwę ma przechlapane 30.07.07, 16:38 kaczory zmienią ją na czwórkę - i trzeba pogonić wszystkich ludzi starego układu, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Szkoda - był "mroczny" PRL i wspaniała Trójka, 30.07.07, 17:15 a teraz tzw. "wolna Polska" - totalitarny reżim Kaczyńskich z miernotami u sterów, bez miejsca dla wartościowych indywidualności Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Koniec Niedźwiedzkiego, koniec LP3, koniec Tr 30.07.07, 17:53 Panie Radoszek cos tam. Agora od 1.10. wywala 17 osob i zatrudnia 30 nowych. Niedzwiedz jest jednym z 30 -stu. Mowi panu to cos? Odpowiedz Link Zgłoś
stief Trójka będzie dobra i bez Niedźwiedzia. 30.07.07, 16:53 Po kilkuletniej wpadce "Trójka" w tej chwili (od nowego roku) prezentuje naprawdę niezły poziom. W dużej mierze przypomina "Program Trzeci"; fakt, nie jest nim, lecz trzeba w dzisiejszych czasach umieć znaleźć złoty środek. Moim zdaniem nie ma lepszego radia i gdyby nie "Trójka" naprawdę nie byłoby czego posłuchać. Nieźli prowadzący (którzy potrafią powiedzieć więcej niż która jest godzina), przyzwoita muza (widać, że ktoś myśli przy jej doborze). A Niedźwiedź? Cóż... Już jakiś czas temu się wypalił i nie prezentował nic nowego. Teraz odchodzi na zasłużoną i z pewnością dobrze płatną emeryturę. Nic nie trwa wiecznie. A krytykom, którzy sądy o "Trójce" opierają na tym, co było jakiś czas temu radzę: włączcie znów to radio i przekonajcie się, że jest inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
biscuit Re: Trójka będzie dobra i bez Niedźwiedzia. 30.07.07, 17:47 Prawda, nie ma lepszego radia niż "Trójka". Jedyna stacja, którą słucha sie z prawdziwą przyjemnością i zainteresowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gienygienz Re: Trójka będzie dobra i bez Niedźwiedzia. 30.07.07, 18:59 Zgadzam się w zupełności ze słowami, że trójka ma się bardzo dobrze i jest bodaj jedynym uniwersalnym radiem w którym jest czego posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
shevariell Re: Trójka będzie dobra i bez Niedźwiedzia. 30.07.07, 20:50 Też się zgadzam, ale po co wyrzucać Niedżwiedzkiego? Lista to ikona tej stacji i tego nikt ani nic nie zmieni... A na pewno nie odszedł dla kasy bo zrobiłby to dużo wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
ltomyy Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote Prz.. 30.07.07, 14:46 Szkoda ... jednak tworzyl historie "Trojki" A teraz w komercyjnym radiu bedzie czytaj "na uśmiechu" kolejne zapowiedzi (obym sie mylil) Trojka bez niego to nie bedzie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re:A moze ma grac w rytm Moher-rock ? 30.07.07, 14:54 Nie przewidzial takiego stylu,no i kpl. Kaczorow na "grzedzie",razem z tym Kurnika /Kun/ i ogier z SO. Nie wytrzymal takiej "batuty",czuje blusa,i OK! Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszsmm To jakiś zart????? 30.07.07, 14:48 Bardziej sie wystraszylem, niż wtedy gdy usłyszałem,zew Lepper po raz kolejny ma wrócić do rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Nareszcie!!!!!! 30.07.07, 14:49 Czekam na decyzje kolejnych panów, których lubię posłuchać: Kaczkowskiego, Manna, Kydryńskiego. Kaczego radia, przykro mi, ale nawet z najlepszą muzyką i najwłaściwszym komentarzem, nie włączę. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Nareszcie!!!!!! 30.07.07, 14:53 Jakiego kaczego radia? Dlaczego w Was jest tyle nienawiści i uprzedzeń, wszędzie mieszacie politykę! osobiście jest mi przykro, bo to symbol (prawie) trójki. Kiedyś byłam zła na Olejnik, że dla kasy zdradziła Trójkę i przeszła do komercyjnej Zetki 9której stylu zresztą nie lubię). Ale cóż... legenda jest żywa i niech przechodzi sobie do Złtych Przebojów. Ja i tak jestem wierna trójce i jej nie zdradzę dla Agory, Zetki, czy innych tam... Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Nareszcie!!!!!! 30.07.07, 15:09 alinaw1 napisała: > Jakiego kaczego radia? Dlaczego w Was jest tyle nienawiści i uprzedzeń, > wszędzie mieszacie politykę! [...] Nie my, tylko oni mieszają. Nie można udawać, że jest wszystko cacy, bo półki w sklepach są pełne. W kraju trwa wojna ideologiczna. Albo jest się z kaczorami i za całą moherową patologią, która się z tym wiąże, albo przeciwko temu. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Nareszcie!!!!!! 30.07.07, 15:15 No włąśnie, nie wiem czy zauważyłeś, że zwolennicy PiSu posługują się jota w jotę takim samym argumentem: "to nie my, to oni" i na tej podstawie zaczynają pluć. I owszem trwa spór ideologiczny: kaczory próbują zniszczyć autorytety, opluć wszystko co im się przeciwstawia. I - niestety - wygląda to tak samo: kto nie jest z nimi, jest przeciw im. A kto jest głupszy, głupek, czy ten, który za głupkiem idzie? (z jakiego to filmu?:D). Warto się zniżać do ich poziomu? Ja myślę, że nie, zresztą jakie to tam kacze radio. Skowroński nie jest wcale jakimś piewcą PiSu. A, że pokpił sprawę pozwalając odejśćNiedźwiedzkiemu, to już inna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Nareszcie!!!!!! 30.07.07, 16:15 y.y napisał: [...] > Warto się zniżać do ich poziomu? To nie jest zniżanie się do kaczego poziomu, ale ponad niego wzlatywanie. Sztuka, a więc i muzyka, nie jest oderwana od rzeczywistości. W końcu były czasy w Polsce, gdy nie wszystko można było grać lub puszczać. Dziś też trudno sobie wyobrazić, że moherowi z głośników swojego radyjka usłyszą "Imagine" Lennona. Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 Myslę że troszkę za daleko w swój światek pogalopo 31.07.07, 13:07 wałeś tez nie cierpie Kaczorów, ale bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Nareszcie!!!!!! 30.07.07, 15:47 Moherowa patologia? To chyba muszę udać się na oddział patalogii. I takim sposobem znowu polityka, a miało być o dziennikarzu- na dodatek MUZYCZNYM, a nie o komentatorze politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
cieknaca_podpaska Re: Nareszcie!!!!!! 30.07.07, 23:59 Człowieku jesteś chory na paranoję. Weź się lepiej za jakąś sensowną robotę i przestań chrzanić o wojnach ideologicznych itp. Wszyscy rozgarnięci mają głęboko w .upie zabawy tzw. polityków. PiS przyszedł PiS odejdzie, przyjdzie SRiS czy FiS co za różnica. Żyć i tak trzeba. Zabory były, minęły, Piłsudski był, minął, Adolf też , Stalin, socjalizm itp. Nie ma się czym podniecać. Odpowiedz Link Zgłoś
aaronbund Odkąd odzyskali trójkę (Skowroński, Karnowski)już 30.07.07, 15:21 jej nie słucham, a spędziłem na tym całe swoje dorosłe życie. Brawo Panie Marku. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai No i co w tym dziwnego???? 30.07.07, 14:59 Ale o co chodzi???? Targalski od pół roku polował na Niedźwiedzkiego i kazał szukać na niego materiałów w IPN. Latał po korytarzu i chrypiał kumplom że "ten Niedźwiedzki to na pewno SB-ek", bo "jego nos mu tak mówi" (info z dobrego źrodła).No i naciskał na Skowrońskiego, żeby "załatwił sprawę" nie mówiąc mu jednak cwanie co i jak ma właściwie załatwić.... No jak jesteście tacy kozacy wszyscy - to powiedzcie - wytrzymalibyście takie ciśnienie i nagonkę??? Nie szkodzi że nic nie znaleźli, przecież liczy się tylko "niszczarka" i nos Targalskiego...bleee.... Odpowiedz Link Zgłoś
robimar CAŁA PRAWDA!!! 30.07.07, 15:15 zgadzam się w 100% Pozdrowienia dla wspaniałego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: No i co w tym dziwnego???? 30.07.07, 15:33 Wszyscy 'certolą'się z niejakim Targalskim,który dziś jest,a jutro go nie będzie,a fajni radiowcy odchodzą przez niego? Czy to jest normalne?! Odpowiedz Link Zgłoś
zenonbombalina69 Re: No i co w tym dziwnego???? 10.12.07, 12:31 A skąd Ty wiesz co robił Targalski na korytarzach radia..pracujesz tam????? Szkoda że Marek Niedżwiedzki odszedł ale cóz to jego wybór....Trójka rzeczywiście od roku zmieniła sie i to na lepsze! Wrócili starzy trójkowicze... W. Mann.... wróciły fajne audycje i Trójeczka nie wygląda juz jak Zetka bis. Znowu po kilku latach przerwy zaczełem jej słuchać...Tak trzymac moja TRójeczko. Panie Marku...powodzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Hmmmm... 30.07.07, 15:04 Nigdy za nim nie przepadałem (choć w latach 83-89 lista to była świętość i naprawdę niewiele notowań wtedy opuściłem), ale mimo wszystko szkoda bo to rzeczywiście symbol i trudno w to uwierzyć. Natomiast podejrzewam, że chodzi tu o tzw. odbicie palmy. W najgorszym okresie dla Trójki ("wielka smuta" pod panowaniem Laskowskiego) Niedźwiecki był kreowany na największą i jedyną gwiazdę, miał wszystko co zechciał, wygryzł Kaczora z sobotniej popołudniowej - komfort jak nigdy. No i 100% lojalność - chyba nigdy nie dał do zrozumienia, że kierunek w jakim zmierzała "Trujka" budził jego zastrzeżenia. A teraz - prawdopodobnie Skowroński trochę to jego gwiazdorstwo ukrócił, na co pan Mareczek, jak na gwiazdę przystało, obraził się i przeflancował się tam, gdzie pewnie mu najbardziej pasowało. I sadzi teraz żenujące teksty o tym, że najlepiej będzie mu zapowiadać "złote przeboje" (jako dodatki do reklam - zapomina w tym momencie, że sam się stał dodatkiem do reklam). Pokazał rzeczywiście swoje priorytety - nie Trójka, nie 25 lat tradycji, nie słuchacze, których miał zawsze a własna d..pa. W Złotych Przebojach będzie miał komfort, będzie miał być może większą kasę, status gwiazdy - ale nie będzie miał słuchaczy. Nie wiem, czy taką frajdą dla niego będzie puszczanie muzyki dla pań w biurach i taksówkarzy, no ale w końcu każdy robi tak by było mu najwygodniej. Mętne tłumaczenia, mętna motywacja. Ale mimo wszystko szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
envelope5 Re: Hmmmm... 30.07.07, 15:08 Chyba Ci morde obije bo nie wytrzymam. Jak śmiesz tak mówic o Marku? Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Hmmmm... 30.07.07, 15:16 envelope5 napisała: > Chyba Ci morde obije bo nie wytrzymam. Będę wtedy krzyczał - KOBIETA MNIE BIJEEE... > Jak śmiesz tak mówic o Marku? A co on - ideał? Nieomylny papież? Napisałem przecież, że szkoda że odchodzi, że kończy się pewna epoka - ale wiele wskazuje na to, że jego motywacja jest taka jaka jest. Niestety... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
envelope5 Re: Hmmmm... 30.07.07, 15:17 Nie jest idealem, jak NIKT na swiecie, ale nie pozwole go obrazac :P I tak CI obije morde ;) chocbys darl sie w nieboglosy :) Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Hmmmm... 30.07.07, 15:29 envelope5 napisała: > Nie jest idealem, jak NIKT na swiecie, ale nie pozwole go obrazac :P > I tak CI obije morde ;) chocbys darl sie w nieboglosy :) Zdania nie zmienię, nie uważam żebym kogoś obraził, na "mordobicie" zapraszam do Poznania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
envelope5 Re: Hmmmm... 30.07.07, 15:39 ok, niedlugo przyjade, uzbrojona w walek :P Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:53 Facet robi błąd. Opuscić czołowa stacje ogólnopolska dla mało znanej lokalnej, to poczatek drogi na emeryturę. Rozumiem, gdyby przeszedł do RMFu albo Zetki, ale do stacji, która nie jest słyszalbna wszędzie? Mocno mu sie skurczy grono słuchaczy Odpowiedz Link Zgłoś
wiekszypalec Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 14:59 ZLOTE PRZEBOJE slychac w 20 miastach i ma prawie tyle sluchaczy co Trojka, a biorac pod uwage to co robi skowronski to zaraz bedzie miala wiecej sluchaczy - dzieki niedzwiedziowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 15:03 Bez jaj, nie pasowałby ani do RMF ani do Zetki. Pożegnałby się z nimi po kwartale i został na lodzie. Za to do Złotych Przebojów ma szanse zabrać ze sobą listę i słuchaczy oraz zmienić samo radio. Odpowiedz Link Zgłoś
robimar Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 30.07.07, 15:12 zastanów się człowieku! Właśnie dlatego, że odchodzi do małej stacji, a nie dał się kupić gigantom oznacza, że tego nie chciał! Kaczory go zniszczyły! Odpowiedz Link Zgłoś
miruszka Re: Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote P 31.07.07, 07:28 Idź do lekarza popaprancu zmanipulowany Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Marek Niedźwiecki przechodzi do Radia Złote Prz.. 30.07.07, 14:55 uuu zmiany zmiany zmiany... trochę szkoda, Trójka będzie uboższa... Odpowiedz Link Zgłoś