witaschek 14.08.07, 09:49 Polski. Bezczelny dorobkiewicz bedzie trzymal los Polski w swoich lapach. Won! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witaschek prosiak z niego 14.08.07, 09:50 Muwie ci Kalisz jeszcze raz, idz szorowac swojego merca i odwal sie od Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Nie prosiak, a świnia 14.08.07, 10:36 Jego pomysły faktycznie blokują wybory do czasu anihilacji PiSu i pełnej burdelizacji polskiej polityki. Komisje w tym sejmie i tak sprawy nie wyjaśnią, bo będą to komisje wyborcze, a nie śledcze. Kalisz o tym świetnie wie. Przecież wystarczyłoby podpisane w świetle jupiterów porozumienie liderów wszystkich ugrupowań (bez PiS) o powołaniu komisji w nowym sejmie. Od biedy możnaby z tego nawet ustawę zrobić, ale by ją prezydent zawetował. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Kalisz ma rację: najpierw dobić PiS, potem wybory 14.08.07, 10:53 Szkoda, że Tusk był 4 godziny u Brata Młodszego i się dogadywał. Dogadywanie się z PiS nie ma sensu, PiS trzeba dobić (tzn. jasno pokazać, co PiS robił w czasie swoich rządów). Tak w ogóle jestem zwolennikiem PO, brzydzę się SLD, ale w tej sprawie Kalisz ma rację. Raport Macierewicza: www.skubi.net/procesy.html Jak PiS zbabrał ustawę lustracyjną: www.skubi.net/lustracja.html Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd To ten którego turlają do sejmu 14.08.07, 11:25 oświadczył "Będę turlał się do sejmu pod trzema warunkami !" Odpowiedz Link Zgłoś
maly-kretacz.piesek.kuczmy M_o_s_k_w_a__B_l_o_k_u_j_e__W_y_b _o_r_y__?!!!!!!!! 14.08.07, 15:25 Moskwa podała głosem czerwonego Gebelsa - spasionego komucha - Mapeta-Kalisza: ... Zgodzimy się na samorozwiązanie Sejmu, jeśli PiS spełni trzy warunki ... .......................................... Toż to jest tupet i bezczelność mieszać się w wewnętrzne sprawy suwerennego, dumnego państwa jakim jest Rzeczpospolita !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konra2 e tam 14.08.07, 16:37 nie ma o co tyle krzyku, bedo wybory i znowu wygra PIS. Tusk jest nieudacznikiem, prowadzi w sondazach i co z tego ? Liczy sie nie kto prowadzi ale kto wygrywa, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
misi_ek Re: M_o_s_k_w_a__B_l_o_k_u_j_e__W_y_b _o_r_y__?!! 14.08.07, 18:20 Jedyną partią, której polityka jest na rękę Moskwie jest PiS koteczku Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark "Dobic" to trzeba winnych a nie PiS 14.08.07, 11:29 "PiS trzeba dobić (tzn. jasno pokazać, co PiS robił w czasie > swoich rządów)." Platformersi nie kochaja PiS, ja takze i sporo uwag na forach Wprost i GW poswiecilem zwalczaniu polityki Kaczynskiego, wystarczy wrzucic "oakpark" w wyszukiwarke.... 8^) Wspominam to bo to moje alibi, ze nie jestem obronca polityki PiS. Niemniej jestem jak kazdy z prawicy przeciwnikiem odpowiedzialnosci zbiorowej - jasne dla mnie jest, ze Ziobro - ale takze Kaczmarek lamali zasady prawa i procedury, ale to nie znaczy, ze Lepper meczennik oszukiwany przez jeszcze gorszych - ma uniknac kary. Niech sie tym zajmuje i prokuratura z sadem i komisja sledcza - ale dajmy czas na zabezpieczenie dowodow, zebranie faktow. Wassermann, Kaczynski powinni poniesc co najmniej odpowiedzialnosc polityczna. Ale nie dobijajmu ludzi za sama obecnosc w PiS. Kto ma cos do Gesickiej, do Kluzikowej, do Strezynskiej w postURTiP-ie? Wielu pisowcow robilo swoje i dla panstwa. W zwalczaniu korupcji - pomijajac wpadki gowniarza Ziobry z prawem - COS DRGNELO! Tusk nie zrobil dealu "kwity za wybory" jak to insynuuja rozne Kalisze, Pacewicze i Olejniczaki - insynuuja iure caduco! Za cos takiego, za blokowanie Komisji Sledczej zostalby rozerwany na Platformie w sztuki.... ale na pewno Komisja nie bedzie wyborcza trampolina kampanii wyborczej i narzedziem uniewinniania Leppera od faktow z seksafery. Nie bedzie narzedziem zbiorowej zemsty PO na pisowcach. PO potrzebuje prawicowej substancji PiS - i moralnej, ideowej, ludzkiej i materialnej a nawet i intelektualnej choc na tym ostatnim polu mamy spora przewage... nie dlatego, zesmy tacy madrzejsi od PiS ale dlatego, ze Kaczynski wydal wojne fachowcom i inteligencji. Potrzebujemy tych ludzi do pracy w zmodernizowanym panstwie polskim. Konieczna jest reforma tysiecy istytucji, odsianie bzdurnych przepisow, deregulacja sfery gospodarki bo prawo peta przedsiebiorczym rece. Nie potrzebujemy Jaroslawa Kaczynskiego, czlowieka ktory marnuje wlasnie kolejny raz szanse prawicy na normalna Polske, na kraj majacy zachodnie standardy instytucjonalne, prawne i polskie zasady spoleczne i standardy kulturowe. Nie chcemy jak Kaczynski wygrywac i zmieniac przeszlosci bo cisnie nas zespol spraw, od rozwiazania ktorych zalezy czy Polacy maja w ogole jakas przyszlosc - i nie mamy za wiele czasu. Zamiast dac pisowcom wioslem po glowie damy im to wioslo do reki i pokazemy dokad chcemy jako narod plynac. Pisze sie, ze PO to partia elit, miast, mlodych, bogatych i wyksztalconych.... fakt, ale czy mamy plakac z tego powodu, ze reszta narodu boi sie swojej szansy? KTO pociagnie Polske w gore jak nie ci, ktorzy sa najlepiej przygotowani i silni? I dlatego nie bedziemy ich wypychac jak KACZYNSKI podatkiem konfiskujacym wszystkie oszczednosci - za granice na stale. Maja sie nauczyc i zobaczyc, ze te standardy jakie poznali na Zachodzie moga zainwestowac i w kraju. I ze na tym nie straca. Potrzebujemy ludzi rzeczywistej prawicy, takich dla ktorych wolnosc, wlasnosc, odpowiedzialnosc sa wazne, dla ktorych sprawiedliwosc nie zalezy od tego kogo sad sadzi a od zasad prawa. Jestesmy z innej cywilizacji niz Kaczynski, fakt - tym niemniej ludzi normalnej zachodniej mentalnosci jest w PiS bardzo wielu. Jasne, ze ich wykorzystamy.... ale wykorzystamy ich INTELEKTUALNIE. Niech wloza wklad w rzeczywista Czwarta Rzeczpospolita. Ta IV RP z Giertychem i Lepperem, socjalistyczna i totalniackie majaca ciagoty - byla parodia Polski jaka chcemy miec. Kaczynski poniosl kleske, nie PiS. Warto, zeby na prawicy w Polsce wyciagnieto z tego wnioski. Po prostu dalej w te plątonogie Kaczki powozac - nie pojedziemy. I jak ma byc POPIS, to bez Kaczynskiego u steru. Ten facet juz pokazal, ze ma zeza i krzyczac "PRAWA"....wjechal na lewizne. Odpowiedz Link Zgłoś
skok17 Przecież mozna po wzborach zrobic komisje 14.08.07, 11:31 nie pajacuj Kalisz Odpowiedz Link Zgłoś
m1o2i3 Re: Przecież mozna po wzborach zrobic komisje 15.08.07, 07:25 Jak pajac ma nie pajacować?Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: "Dobic" to trzeba winnych a nie PiS 14.08.07, 11:48 W Polsce jest miejsce dla każdego. Niezależnie jak myśli. Prawica częściowo jest pożyteczna ale prawica konsekwentna a nie tylko religijna i populistyczna. Na zachodzie konserwatyści i liberałowie są zgodni w sprawach rynku i gospodarki. U nas nawet liberałowie są katoliccy i podlizują się klerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 w zasadzie - sie z toba zgadzam, ale ... 15.08.07, 15:59 mam rowniez kilka uwag. Prawde mowiac, nie ma znaczacych roznic ideologicznych miedzy PO, a PiS?! I na dobra sprawe te dwie partie moglyby sie zlac (wchlonac)?! O ile PO jest prawicowa partia demokratycznie funkcjonujaca, o tyle PiS nie jest partia demokratycznie funkcjonujaca - PiS jest wlasnoscia Kaczynskich (a wlasciwie Jaroslawa). W dodatku obydwaj Kaczynscy sa psychopatami, co w konsekwencji wymusza na czlonkach ich partii albo akceptowana uleglosc (wowczas licza tylko na przypadek bycia zauwazonymi przez wodza, jak Kluzik), albo chec bycia zauwazonymi przez wodza - i wowczas przescigaja sie w paranojach, obnazajac dyletantyzm i ignorancje dla prawa (Ziobro, Wassermann, Macierewicz, Kaminski ... i nigdy nie wiadomo u kogo jeszcze i kiedy paranoja moze sie ujawnic?)! PO ma wiele "twarzy" - PiS ma oblicze Kaczynskich (dwa oblicza zemsty)! Dlatego ze wzgledow oczywistych nalezy wyeliminowac Kaczynskich, jako glownego zla - zarowno dla samego PiS, jak i dla polskiego zycia politycznego! Nazwa nadana partii przez Kaczynskich, dzis pokazuje cala jej nadetosc i goloslownosc! Jest ona demagogiczna, na uzytek adeptow- fanow Kaczynskich i w ich populistycznej "polityce"! Jesli nawet mialoby dojsc do rozpadu, czy calkowitego znikniecia PiS ze sceny politycznej... nie bedzie to tragedia dla kraju, ani jakakolwiek strata w zyciu politycznym! Eksterminacja PiS moze wyjsc jedynie Polsce "na zdrowie"! Nikt nie zamierza robic PiS procesu zbiorowego?! Nie miej obaw... oakpark napisał: > "PiS trzeba dobić (tzn. jasno pokazać, co PiS robił w czasie > > swoich rządów)." > > Platformersi nie kochaja PiS, ja takze i sporo uwag na forach Wprost > i GW poswiecilem zwalczaniu polityki Kaczynskiego, wystarczy > wrzucic "oakpark" w wyszukiwarke.... 8^) Wspominam to bo to moje > alibi, ze nie jestem obronca polityki PiS. Niemniej jestem jak kazdy > z prawicy przeciwnikiem odpowiedzialnosci zbiorowej - jasne dla mnie > jest, ze Ziobro - ale takze Kaczmarek lamali zasady prawa i > procedury, ale to nie znaczy, ze Lepper meczennik oszukiwany przez > jeszcze gorszych - ma uniknac kary. Niech sie tym zajmuje i > prokuratura z sadem i komisja sledcza - ale dajmy czas na > zabezpieczenie dowodow, zebranie faktow. Wassermann, Kaczynski > powinni poniesc co najmniej odpowiedzialnosc polityczna. Ale nie > dobijajmu ludzi za sama obecnosc w PiS. Kto ma cos do Gesickiej, do > Kluzikowej, do Strezynskiej w postURTiP-ie? Wielu pisowcow robilo > swoje i dla panstwa. W zwalczaniu korupcji - pomijajac wpadki > gowniarza Ziobry z prawem - COS DRGNELO! > > Tusk nie zrobil dealu "kwity za wybory" jak to insynuuja rozne > Kalisze, Pacewicze i Olejniczaki - insynuuja iure caduco! Za cos > takiego, za blokowanie Komisji Sledczej zostalby rozerwany na > Platformie w sztuki.... ale na pewno Komisja nie bedzie wyborcza > trampolina kampanii wyborczej i narzedziem uniewinniania Leppera od > faktow z seksafery. Nie bedzie narzedziem zbiorowej zemsty PO na > pisowcach. PO potrzebuje prawicowej substancji PiS - i moralnej, > ideowej, ludzkiej i materialnej a nawet i intelektualnej choc na tym > ostatnim polu mamy spora przewage... nie dlatego, zesmy tacy > madrzejsi od PiS ale dlatego, ze Kaczynski wydal wojne fachowcom i > inteligencji. Potrzebujemy tych ludzi do pracy w zmodernizowanym > panstwie polskim. Konieczna jest reforma tysiecy istytucji, odsianie > bzdurnych przepisow, deregulacja sfery gospodarki bo prawo peta > przedsiebiorczym rece. > > Nie potrzebujemy Jaroslawa Kaczynskiego, czlowieka ktory marnuje > wlasnie kolejny raz szanse prawicy na normalna Polske, na kraj > majacy zachodnie standardy instytucjonalne, prawne i polskie zasady > spoleczne i standardy kulturowe. Nie chcemy jak Kaczynski wygrywac i > zmieniac przeszlosci bo cisnie nas zespol spraw, od rozwiazania > ktorych zalezy czy Polacy maja w ogole jakas przyszlosc - i nie mamy > za wiele czasu. > > Zamiast dac pisowcom wioslem po glowie damy im to wioslo do reki i > pokazemy dokad chcemy jako narod plynac. Pisze sie, ze PO to partia > elit, miast, mlodych, bogatych i wyksztalconych.... fakt, ale czy > mamy plakac z tego powodu, ze reszta narodu boi sie swojej szansy? > KTO pociagnie Polske w gore jak nie ci, ktorzy sa najlepiej > przygotowani i silni? > > I dlatego nie bedziemy ich wypychac jak KACZYNSKI podatkiem > konfiskujacym wszystkie oszczednosci - za granice na stale. Maja sie > nauczyc i zobaczyc, ze te standardy jakie poznali na Zachodzie moga > zainwestowac i w kraju. > > I ze na tym nie straca. > > Potrzebujemy ludzi rzeczywistej prawicy, takich dla ktorych wolnosc, > wlasnosc, odpowiedzialnosc sa wazne, dla ktorych sprawiedliwosc nie > zalezy od tego kogo sad sadzi a od zasad prawa. Jestesmy z innej > cywilizacji niz Kaczynski, fakt - tym niemniej ludzi normalnej > zachodniej mentalnosci jest w PiS bardzo wielu. > > Jasne, ze ich wykorzystamy.... ale wykorzystamy ich INTELEKTUALNIE. > Niech wloza wklad w rzeczywista Czwarta Rzeczpospolita. Ta IV RP z > Giertychem i Lepperem, socjalistyczna i totalniackie majaca ciagoty - > byla parodia Polski jaka chcemy miec. > > Kaczynski poniosl kleske, nie PiS. Warto, zeby na prawicy w Polsce > wyciagnieto z tego wnioski. Po prostu dalej w te plątonogie Kaczki > powozac - nie pojedziemy. > > I jak ma byc POPIS, to bez Kaczynskiego u steru. Ten facet juz > pokazal, ze ma zeza i krzyczac "PRAWA"....wjechal na lewizne. Odpowiedz Link Zgłoś
beejay02 Re: Kalisz ma rację: najpierw dobić PiS, potem wy 14.08.07, 12:20 To się zdecyduj: dobić PiS czy wyjaśnić prawdę. Poza tym "dobicie" PiS oznaczałoby zdecydowaną koalicję PO i LiD, a to myślę dla wielu myślących ludzi w PO jest niedopuszczalne. Tak jak wiele osób odeszło od PiS po koalicji z Samoobroną. Z PZPR trzeba walczyć, a nie się układać jak HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 Re: Kalisz ma rację: najpierw dobić PiS, potem wy 14.08.07, 12:29 a ja proponuję dobić skubiego i będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper SLD zawdzięcza swa pozycje PiS-owi 14.08.07, 12:42 Pomijając historyczne zaszłości, SLD jest partia z doswiadczeniem i doświadczyła na własnej skórze kary za pychę, widac że wyciagneli wnioski, i często ich wypowiedzi maja faktycznie więcej troski za Polske niz ideowi działacze "prawicowo-patriotyczni" Cóz tu gadać, PiS to amatorszczyznam żądna władzy i pełna wybujałych ambicji.Troszkę pokory i pracowitości panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
konra2 PO prowadzi w sondazach ale PIS wygra wybory +++++ 14.08.07, 16:35 hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper I co dalej? he,he,he 14.08.07, 17:31 to tak jakbys wygrał w Lotto i był nieuleczalnie chory, radość z wygranej niesamowita. według mnie dla PiS-u lepiej jakby nie wygrał, bo to przygotowania do Euro i pare innych zaniedbanych tematów, byłoby na kim pojechać, i dlatego mam nadzieję że wygra,he,he,he, a potem....długo nic albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
jahu51 Kalisz ma rację: najpierw dobić PiS, potem wy 14.08.07, 16:14 Dobic PiS a pozniej wybory. Popieram ... Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Nieźle Ci idzie. Mnie już dobiłeś... 14.08.07, 16:26 Proszę Cię, pokaż w końcu co masz takiego porażającego na rząd (skoro uważasz, że można go dobić), bo ciągłe powtarzanie się z paroma mało przekonującymi argumentami odnośnie Raportu Macierewicza i ustawy listracyjnej (którą poprawił już dawno TK) może dobić tylko czytelników, a nie rząd czy PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
baca07 Re: Kalisz ma rację: najpierw dobić PiS, potem wy 14.08.07, 20:23 Skubi ma racje,trzeba im udowodnić wszystkie przekręty. A może Tusk tez maczał w czymś palce, bo po co teraz układa się z PIS-dziuchami.To draństwo trzeba dobić,żeby już nie powstało.i tylko warunki Kalisza do tego zmierzają. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Nie prosiak, a świnia 14.08.07, 11:39 Komisje koniecznie przed wyborami! Trzeba do końca obnażyć wady prymitywnego politykowania i raz na zawsze uświadomić wyborcom, że to nie święty mikołaj a oni sami muszą wypracować sobie lepszą Polskę. Pis trzeba wykończyć, on niczemu dobremu nie służy. No zapomniałem jest plus - wykończył Leppera i Giertycha ale czas aby razem z nimi poszedł na dno. Platforma jeśli sprubuje ich ratować pogrąży się razem z nimi. W wyborach głosuję na LiD a konkretnie Partię Demokratyczną. Do Gazety Wyborczej i innych mediów dostępnych za granicą. Apeluję przekażcie Polakom tam mieszkającym jak zawczasu mają sobie zabezpieczyć prawo do głosowania. Nowa emigracja , inaczej niż stara to ludzie otwarci i jeśli zagłosują to po obywatelsku na partie, które zreformują państwo i dadzą nowe impulsy gospodarce. Oni wiedzą co dobre a co złe. Im nie potrzebny Rydzyk, Lepper, Giertych i Kaczyńscy. Oni w trudnych warunkach za granicą są samodzielni i dobrze sobie radzą. Wierzę , że nie oddadzą Polski w ręce mocherów! Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Nie prosiak, a świnia 14.08.07, 15:12 Zanim z taką swadą zabierzesz głos na temat młodej emigracji to może zdasz sobie sprawę,że to SLD płacąc absolwentom 800,-po dwu fakultetach i z biegłą znajomością pięciu języków wygoniła tych emigrantów z Polski. To tym młodym emigrantom nie podobał się wyścig szczurów i kopanie z koniem, bo obok nieroba z koneksjami siedział ten co czy chciał czy nie - musiał za niego pracować. Tak dobrze znasz młodą nową emigrację to ci powiem że się mylisz, za rządów Piskorskiego nasi architekci zatrudnieni w pracowniach w Belgii znali wysokość stawek jakie inwestor dla którego pracowali musiał zapłacić by móc zaistnieć na warszawskim rynku developerskim. Nie przekonasz tych ludzi, że UW, czy SLD to dobre dla Polski. Zdajesz sobie sprawę, że oni wstydzą się za tych co plują na nasz kraj za granicą? Myślisz, że ten "niby polski profesor" ma u nich poważanie. Plucie Michnika i Wałęsy uważasz za spełnienie obowiązku wobec Ojczyzny i uważasz że mają oni poparcie tych młodych ludzi? Jesteś w błędzie młodzi, ci co coś znaczą w zachodnich firmach /nie mówię o tych ciężko pracujących na zmywakach czy w polu/ emigranci wrócą jak będą przekonani,że nie będą pracować na UBeków, TW, czy OZI. Ze nie będą musieli patrzeć na tłustą gębę Kalisza, czy w fałszywe, świńskie oczka Olejniczaka bo pogrobowcy i spadkobiercy PZPRu odejdą w niebyt. Możesz apelować, możesz im mówić o obsesji Kaczorów oni swoje wiedzą, możesz kpić z "układu", a ja ci mówię i teraz tym bardziej jestem przekonana że ten "układ" istnieje i dobrze się miewa. Kto probuje nam wmawiać, że Lepper ostrzeżony 14 czerwca pozwolił swemu pośrednikowi 6 lipca zostawić odciski palców na banknotach. Kto probuje mi wmówić, że po wejściu służb do domu strzela do siebie kryształowo czysta istota /prawie błogosławiona/, kto mi mówi o braku twardych dowodów, przecież to miała być konfrontacja? Nie licz na młodych emigrantów, będą głosować na tych co ty i podobni tobie chcecie zniszczyć tylko za próbę zrobienia porządków w bagnie po rządach twoich idoli. Odpowiedz Link Zgłoś
adam11115 Re: Nie prosiak, a świnia 15.08.07, 13:43 Jesteś w błędzie> młodzi, ci co coś znaczą w zachodnich firmach /nie mówię o tych ciężko> pracujących na zmywakach czy w polu/ emigranci wrócą jak będą przekonani,że nie> będą pracować na UBeków, TW, czy OZI. Ze nie będą musieli patrzeć na tłustą gęb> ę alisza, czy w fałszywe, świńskie oczka Olejniczaka bo pogrobowcy i spadkobierc> PZPRu odejdą w niebyt. Adam11115: Mylisz sie e.gajowa, jestem Managerem w Londynie od 2 lat i mam gdzies czy w Polsce rzadzi postkomuna czy PO, PIs czy krasnoludki i gamonie, wazne aby RZADZIC MADRZE, sluzyc obywatelom i w koncu doprowadzic do tego aby zasady ekonomii rzadzily przy podejmowaniu decyzji a nie interes partii. Nie przekonasz tych ludzi, że UW, czy SLD to> dobre dla Polski. Zdajesz sobie sprawę, że oni wstydzą się za tych co plują na > nasz kraj za granicą? Myślisz, że ten "niby polski profesor" ma u nich> poważanie. Plucie Michnika i Wałęsy uważasz za spełnienie obowiązku wobec> Ojczyzny i uważasz że mają oni poparcie tych młodych ludzi Adam11115: Jak powyzej, zreszta uwazam ze UW to najlepsza opcja byla w Polsce. Juz wczoraj Ci pisalem ze gdyby to PIS a nie UW rzadzilo w 1990 to dzis mielibysmy tu Bialorus. Oczywiscie ze Geremek ma powazanie i ma racje w tym co pisze o kaczorach, spytaj przecietnego polaka na ulicy w Londynie co mysli o obecnej wladzy. Tak zlych notowan za granica Polska jeszcze nie miala. Jeszcze zeby bylo to okupione jakims sukcesem, ale niestety nie. Nie licz na młodych emigrantów, będą głosować na tych co ty i podobni tobie > chcecie zniszczyć tylko za próbę zrobienia porządków w bagnie po rządach twoich > idoli. Adam11115: nieprawda. Ja nie zaglosuje na PIS i nikogo tu nie znam kto by chcial. a ja ci mówię i teraz tym bardziej jestem przekonana że ten > "układ" istnieje i dobrze się miewa Adam11115: nadajesz sie na leczenie psychiatryczne jak kaczor. Jak niedlugo wywali Ziobro, to tez powie ze go uklad podsunal co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 3 warunku SLD 14.08.07, 12:10 1. PiS musi zagwarantować, że wybory wygra SLD. 2. Kaczyńscy muszą wreszcie wyjawić prawdę i powiedzieć, że nie są braćmi. 3. PiS musi się zgodzić na zmiany w konstytucji pozwalające przyznać Aleksandrowi Kwaśniewskiemu dożywotni tytuł NAPOLEONA. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory nagranie Ziobry zostało częściowo skasowane... 14.08.07, 10:38 Wg. mnie nagranie zostało częściowo skasowane... tak jak skasowali film z akcji ABW w domu Blidów. Tam też wszystko miało być nagrane, a po dwóch czy trzech miesiącach pokazali kilkanaście sekund filmu. I nikt nie pamięta, jak Wassermann zapewniał, że wszystko jest na filmie. Teraz spece od nagrań pracowali w iście ekspresowym tempie (jeszcze wczoraj wieczorem dogrywali odgłosy pracującego silnika w samochodzie:)) Diabeł tkwi w szczegółach. Po pierwsze proszę zrócić uwagę na zachowanie ministra Ziobry, gdy dowiedział się, że Lepper go wskazał jako źródło przecieku. Ziobro dygotał ze strachu przed kamerą, czego tak się bał skoro było to nagranie? Po drugie dlaczego tyle zwlekał z przekazaniem tej informacji o nagraniu, prawdopodobnie nawet nie wspomniał o nim na przesłuchaniu i później na konfrontacji z Lepperem (Wtedy nic nie mówił bo nagarnie nie było jeszcze gotowe, pracowali nad nim spece, żeby właściwe kawałki wykasować, i co by powiedział Ziobro prokuratorom gdyby chcieli je natychmiast zabezpieczyć?)? Po trzecie, dlaczego minister Ziobro nie odpowiedział na pytanie jednemu z dziennikarzy tuż przed zakończeniem konferencji, chodziło o to na jakim nośniku jest zapisana ta rozmowa Ziobry z Lepperem? Czy jest to taśma czy zapis cyfrowy? Chyba Ziobro zapomniał zapytać speców od przegrywania/nagrywania/kasowania (właściwe do zakreślenia) o takie szczegóły... Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: prosiak z niego 14.08.07, 10:59 Gon sie nieuku,do chlewa w buraki,do podstawowki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: prosiak z niego 14.08.07, 11:04 witaschek napisał: > Muwie ci Kalisz jeszcze raz Jak będiesz "muwił" to nikt tego nie zrozumie. Kup sobie słownik i zacznij "mówić". Może coś z tego wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakpl Re: prosiak z niego 14.08.07, 11:31 słowo prosiakpl to piękne słowo-wreszcie coś zależy od SLD Odpowiedz Link Zgłoś
qc LiD tak trzymac ! 14.08.07, 10:03 nad psycholami wisi grozba finansowej anihilacji. A to dobra okazja aby wyplewic to barachlo z zycia spolecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie witaschek... ty bolszewicki śmieciu.. 14.08.07, 10:04 Won!..do swojej sekty RM.. Odpowiedz Link Zgłoś
roll Ich "Gwiazdor''=Kwach musi się zdążyc odchudzić!!! 14.08.07, 10:18 Komuchy powinny chodzić w siermięgach i oddawać soje diety biednym robotnikom których reprezentują.W przeciwnym razie są albo ideowymi głupcami wierzacymi w utopię(vide:Czarna Księga Komunizmu) lub są ohydnymi oszustami. Odpowiedz Link Zgłoś
baca07 Re: Ich "Gwiazdor''=Kwach musi się zdążyc odchudz 14.08.07, 21:03 roll napisał: > Komuchy powinny chodzić w siermięgach i oddawać soje diety biednym > robotnikom których reprezentują.W przeciwnym razie są albo ideowymi > głupcami wierzacymi w utopię(vide:Czarna Księga Komunizmu) lub są > ohydnymi oszustami. Powinni oddawac Rydzykowi np.na ratowanie stoczni. Niech będzie pochwalony ojdyr.Rydzyk,Suka Ludzika Dorna orazJarosław zawsze dziewica. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: pies cie je.. won na białorus eselduchu 14.08.07, 14:48 Właśnie dzięki Kaczyńskim mam zamiar głosować na Kwacha:) Przynajmniej debilem nie jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie i krę 14.08.07, 10:10 Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie i krętactwa to ponury 'standard' obrońców aptologicznej III RP, tych wszystkich LiD-ów, SLD, PeDetów, Wyborczych, Trynuby i co tam jeszcze wchodzi w sklad tego czerwono-różowego tałatajstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:12 Wyszlo sie z letargu? Pissdzielski cocksucker! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:12 ach jak miło. Już niedługo junkier zniknie z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:22 Takis pewny ze komunisci z SLD - UW (PeDe) zatriumfuja? Nie bylbym tego taki pewien. Zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
varvar polskiego faszystę łatwo odróżnić po tym, że 14.08.07, 10:32 zwolenników demokratycznego państwa prawa oraz Unii Europejskiej nazywa komunistą (częściej "komuchem") sam zaś głosuje na układ złoczyńców zakazany w art. 13 Konstytucji RP i słucha guru sekty z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie - 14.08.07, 10:37 Calkowicie pogardzam ta zakichana konstytucje postkomunistyczna Mazowieckiego i Kwacha, niemniej zgadzam sie, jej art. 13 powinien zostac zastosowany do natychmiastowej delegalizacji zarowno KPP jak i SLD. Komunisci, ktorzy dzis przedzierzgneli sie w role slugusow Brukseli, UE sobie geby wycieraja i juz gotuja sie zeby pewnie do Polski najwieksze patologie wystepujace w UE wprowadzic: ekscesy dewiantow, masowowa imigracje nieasymilowalnych mniejszosci, zabijanie dzieci i starcow (aborcja i eutanazja), przesladowanie za wiare czy kary wiezenia za odstepstwa od politpoprawnej ideologii eurolewicowego skretynienia. W Polsce euroserwilistyczna wersja komunizmu nie przejdzie. Slugusy obcych, prozna wasza praca. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:45 Gdzie Ty widzisz komunistów. Wokół mnie chodzą same solidaruchy. PiC mataczy, obawia się prawdy o swoich dyktatorskich rządach. * „Doprowadzenie obywateli do przekroczenia granicy pomiędzy myśleniem czy nawet mówieniem o przestępstwie a jego popełnianiem stoi w całkowitej sprzeczności z celami państwa i jego organów. Stoi również w sprzeczności z art. 19 ustawy o CBA“ - Roman Giertych o akcji CBA w liście do prezydenta z 12 lipca br. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 11:00 Ot wyszedł z Ciebie cały warchoł jak ta lala! Pogardzasz w związku z tym ponad połowa Polaków, którzy tą konstytucję przyjęli w referendum ?! Dureń i bęcwał jesteś, ot co! Za takie słowa to należałoby Ci w pysk napluć, faszysto! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 11:04 Zalosny komunisto, minely te czasy kiedy mogliscie aresztowac polskiego patriote i oskarzac go o rzekomy faszyzm. Indoktrynacyjne okolicznosci, w jakich ta zalosna, petryfikujaca postkomunizm i jego patologie konstytucja zostala przyjeta, sprawiaja ze dokument ten zasluguje na pogarde jedynie w warstwie emocjonalnej, a w warstwie politycznej na natychmiastowe zastapienie tego belkotu normalnym aktem prawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 zlosny aktywista hitlerjunkier ... 14.08.07, 11:08 junkier napisał: > Zalosny komunisto, minely te czasy kiedy mogliscie aresztowac > polskiego patriote i oskarzac go o rzekomy faszyzm. > > Indoktrynacyjne okolicznosci, w jakich ta zalosna, petryfikujaca > postkomunizm i jego patologie konstytucja zostala przyjeta, > sprawiaja ze dokument ten zasluguje na pogarde jedynie w warstwie > emocjonalnej, a w warstwie politycznej na natychmiastowe zastapienie > tego belkotu normalnym aktem prawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 14:27 jak możesz! komunizm to najwspanialsza ideologia! tylko ona zapewnia poszanowanie dla obywateli! Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Polskiego komucha - prawice nazywa faszyzmem 14.08.07, 15:57 a o faszyźmie to czytał w GW że to taki system polityczny który nie pozwala gejom urządzać parad i adoptować dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
eurypides77 Uczciwi ludzie nie muszą się bać komisji czyż nie? 14.08.07, 10:18 Nie rozumiem - skoro, jak twierdzi Kaczyński, Ziobro i Kamiński to uczciwi, prawi ludzie, to czego oni się boją? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie i krę 14.08.07, 10:21 Oni Komisji zadnej sie nie boja, oni jezeli juz to obawiaja sie ze polskojezyczne media beda tak odkrecac kota ogonem, tak klamac i manipulowac przy okazj posiedzen takiej komisji ze spolecznenstwo moze otrzymac zupelnie falszywy przekaz. Zreszta, o czym tu mowa, postawcie normalnym ludziom do wyboru (tzn. niekoniecznie czytelnikom Wyborczej, Trybuny i NIE) : komu bardziej wierzysz, Ziobrze czy Kaliszowi, i otrzymasz odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 od Wierzejskiego to wiesz ... palancie? 14.08.07, 10:25 junkier napisał: > Oni Komisji zadnej sie nie boja, oni jezeli juz to obawiaja sie ze > polskojezyczne media beda tak odkrecac kota ogonem, tak klamac i > manipulowac przy okazj posiedzen takiej komisji ze spolecznenstwo > moze otrzymac zupelnie falszywy przekaz. > > Zreszta, o czym tu mowa, postawcie normalnym ludziom do wyboru (tzn. > niekoniecznie czytelnikom Wyborczej, Trybuny i NIE) : komu bardziej > wierzysz, Ziobrze czy Kaliszowi, i otrzymasz odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:29 junkier napisał: > Oni Komisji zadnej sie nie boja, oni jezeli juz to obawiaja sie ze > polskojezyczne media beda tak odkrecac kota ogonem, tak klamac i > manipulowac przy okazj posiedzen takiej komisji ze spolecznenstwo > moze otrzymac zupelnie falszywy przekaz. > > Zreszta, o czym tu mowa, postawcie normalnym ludziom do wyboru (tzn. > niekoniecznie czytelnikom Wyborczej, Trybuny i NIE) : komu bardziej > wierzysz, Ziobrze czy Kaliszowi, i otrzymasz odpowiedz. PiS długo pracował na to! Odpowiedz Link Zgłoś
twgalba Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:38 ziobrze wierzy tylko prezes , jego kot i ty Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:42 Co ty pie**** wczoraj byl w TVN24 sondaz pokazywany, Ziobro zostal uznany za kilkakrotnie bardziej wiarygodnego niz Endrju i Pan placzliwy prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:46 Junkier! Ja Cie nie poznaje! Od kiedy Ty w sondaże wierzysz? No, chyba, że tylko w te, które sa po Twojej pisiorkowej myśli, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:52 Do sondazy mam umiarkowane zaufanie ale niemniej jakas czesc prawdy w nich jest. Nie moze byc tak ze ktos twierdzi goloslownie ze tylko J. Kaczynski i moja skromna osoba wierzy Ziobrze bo p. ministrowi wierza miliony rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 11:29 Ziobro, łże bo każdy aparatczyk pisu to kłamca. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 12:11 > wierza miliony rodakow. i much - pamiętaj o muchach :)) Nerwy Ci puszczają? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:49 Mataczenie picu W przyszłym rządzie PO-PiS prokuratorem generalnym i ministrem sprawiedliwości nadal pozostanie Zbigniew Ziobro, a Platforma dostanie tylko MSWiA oraz ABW. W tym układzie komisja śledcza badająca skandale w szeregach koalicjanta nie jest już Platformie do niczego potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 w pierdlu sa rowniez niewinni! 14.08.07, 10:51 Ziobro moze nim byc! Powinien skonczyc paranoik w pierdlu ... i tego mu zycze! junkier napisał: > Co ty pie**** wczoraj byl w TVN24 sondaz pokazywany, Ziobro zostal > uznany za kilkakrotnie bardziej wiarygodnego niz Endrju i Pan > placzliwy prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 11:27 junkier napisał: > Co ty pie**** wczoraj byl w TVN24 sondaz pokazywany, Ziobro zostal > uznany za kilkakrotnie bardziej wiarygodnego niz Endrju i Pan > placzliwy prokurator. Jak mogłeś junkier cytowac tą różowo - czerowną telewizję sterowaną przez układ WSI. Przecież ten sondaż jest niewiarygodny. Co innego prawdziwe media, Poslkie założone przez kapłana za pieniadze które ukradł emerytkom. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:48 Kaczyści obawiają się prawdy. Ich lęk o pokazanienie prawdy o kaczyźmie jest większy niż utrata władzy. **Jest dla mnie osobistym dramatem, że rząd, którego jestem członkiem, zaangażował się w operację, która, moim zdaniem, jako żywo przypomina sprawę Andrzeja Modrzejewskiego. (...) Byłem, jestem i będę zagorzałym wrogiem używania machiny państwowej do walki politycznej“ - z listu Giertycha do premiera 25 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 10:52 junkier napisał: > Oni Komisji zadnej sie nie boja, oni jezeli juz to obawiaja sie ze > polskojezyczne media beda tak odkrecac kota ogonem, tak klamac i > manipulowac przy okazj posiedzen takiej komisji ze spolecznenstwo > moze otrzymac zupelnie falszywy przekaz. Aha, w szczególności mogą transmitować posiedzenia komisji. To już bezczelność i jawna manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 11:05 Nie beda komunisci mowili Polakom co jest dobre a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
heycisco Definicja Prawdziwego Polaka wedlug Junkra. 14.08.07, 11:30 Podaj definicje Polaka, Junkier. Jezeli prawdziwym Polakiem jest taka tepa faszystowska wesz jak ty, to ja zmieniam narodowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 11:31 junkier napisał: > Nie beda komunisci mowili Polakom co jest dobre a co nie. Moralnie nie mają do tego prawa, tyle tylko że tych komunistów jakoś najwięcej w PISie. Jakby tak przejrzeć życiorysy byłoby się czego wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. Mataczenie 14.08.07, 14:21 junkier napisał: > Nie beda komunisci mowili Polakom co jest dobre a co nie. to czemu sie komuchu odzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa :)))) 14.08.07, 12:20 Niestety, po: - dobrym samopoczuciu GTW (raport Ziobry) przez 2 lata rządów PiS; - kontach szwajcarskich po których miało paść SLD; - niezbitych dowodach na morderstwa dokonywane przez dr G; - poparciu Kurskiego w tzw aferze billboardowej; - i kilku innych porażających faktach musze z boleścią przyznać że Kalisz jest bardziej wiarygodny od Ziobry. Ziobro ma jedynie dobrą autoreklamę, naiwni się na to lapią jak na reklamy cudownych proszków na wszystko. junkier napisał: komu bardziej wierzysz, Ziobrze czy Kaliszowi, i otrzymasz odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream Wierzyć to ty sobie możesz w bozię 14.08.07, 13:06 a w polityce istotne są fakty, a nie wiara moheru Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 genitalia Wierzejskiego w akcji?! 14.08.07, 10:21 junkier napisał: > Komunisci z SLD jak zawsze kręcą. > > Mataczenie i krętactwa to ponury 'standard' obrońców aptologicznej > III RP, tych wszystkich LiD-ów, SLD, PeDetów, Wyborczych, Trynuby i > co tam jeszcze wchodzi w sklad tego czerwono-różowego tałatajstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: genitalia Wierzejskiego w akcji?! 14.08.07, 11:08 Widząc czarne tałatajstwo, kolejna twarz kaczysty-solidarucha w reżimowej telewizji, postanowiłem iść na piwo! Odpowiedz Link Zgłoś
k0len Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:13 spoko, lepiej niech losy Polski trzymaja w swoich coraz bardziej tlustych i brudnych lapkach kaczorki :) bardzo dobrze ze SLD stawia takie warunki - zlustrujmy lustrujacych :) zaraz sie okarze ze tez nie sa tacy swieci - dobrze tak kurduplom :) proponuje gromkie sto lat dla nich bo tyle wlasnie lat beda na marginesie polityki po zblizajacych sie wyborach :) Odpowiedz Link Zgłoś
elf46 Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:16 Czyżby p.Kalisz ostrzył pazurki na dodatkowe pieniążki za udział w komisji? Nie mogę patrzeć na ten jego kapiący tłuszczem uśmiech!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k0len Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:20 elf46 napisała: > Czyżby p.Kalisz ostrzył pazurki na dodatkowe pieniążki za udział w komisji? Nie > mogę patrzeć na ten jego kapiący tłuszczem uśmiech!!! No dobra ladny to on nie jest, ale co to kogo obchodzi?? Chyba lepiej sie skoncentrowac na tym co polityk robi, a nie jak wyglada?? (nie bronie tu p. Kalisza, ale samej dyskusji, bo zaczyna zchodzic na jakies dziwne manowce) Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:40 kOlen:bronisz,bronisz Odpowiedz Link Zgłoś
rafnal Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:33 ... ale Zbysio i Romuś są przystojni........ Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:42 elf46 napisała: > Nie > mogę patrzeć na ten jego kapiący tłuszczem uśmiech!!! A na tłustych podgardlaków z PiS to możesz patrzyć? To dopiero fałszywe spaślaki. Kalisz przynajmniej ma klasę, a wygląd - no cóż - nie każdy może być Apollo. Odpowiedz Link Zgłoś
eddynz Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 15.08.07, 11:44 dokąd podatnik będziwe płacił za ciągłe kłotnie,przecież ci którzy zwią się politykami nie robią nic tylko jedną wielką wrzawę aby się dostać do koryta władzy.Co może zmienić polityk czy poseł będący wiecznym odnowicielem znajdującym się wtym gremium władzy od początku,?CZy nie czas aby odeszli na zasłużony odpoczynek? WYdaje się że naród tym razem tym wiecznym politykom da świadectwo koniecznej emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:39 kOlen:się "okarze" że się w szkołę podstawową (bo wyżej chyba nie zaszedłeś) "żucało" kamieniami.Nawet jak PIS przegra wybory to minimalnie i w ramach rewanżu będzie mogło brużdzić(choć niekoniecznie) tym lidom,lisom,eseldom,placformom i złodziejom z tzw.peeselu i poza tym mają swojego prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
lechoddziada Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema war.. 14.08.07, 10:14 Czy to oznacza, że LSD nie poprze wniosku o samorozwiązanie, który sami złożyli? :D Strach przed wyborami i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 SLD stawia sluszne warunki! 14.08.07, 10:20 Nalezy absolutnie unaocznic demolowanie prawa i instrumentalizowanie sprawiedliwosci, przez psychopatow Kwaczynskich i ich rzadowych paranoikow z "Prawa i Sprawiedliwosc" - "extazy" dla ciemnych moherow i fanatycznych klakierow! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 I słusznie,wpierw trzeba przetrącić kark PiSowi, 14.08.07, 10:22 dopiero wtedy wybory, po których nie powinien już sie podnieść. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przetraci 14.08.07, 10:26 Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przetraci, mysla ze po raz kolejny sianem sie wykreca, zarowno za komunizm jak i okraglostolowe matactwa LiD bedzie musial w kampanii odpowiedzeic, nei wykreca sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 wytrzyj piane i strzepnij lupiez ... lachudro! 14.08.07, 10:31 junkier napisał: > Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przetraci, mysla ze po raz > kolejny sianem sie wykreca, zarowno za komunizm jak i okraglostolowe > matactwa LiD bedzie musial w kampanii odpowiedzeic, nei wykreca sie. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 10:38 Oj junkier, jakiś Ty nudny, jak flaki z olejem. Nic, tylko straszysz i straszysz a Zioberko nic jakoś nie działa w tym kierunku. No cóż, nie dziwię się z drugiej strony... Nabył zabawkę, musiał się przyuczyć do obsługi (a z tego co sam mówił, to z techniką Ci u niego nie za bardzo) no i potem chadzał po różnych ministrach, premierach i nagrywał, nagrywał, wiec nie miał wiele czasu, żeby zająć sie sprawami typu "okragłostołowe matactwa" (tak na marginesie, może nie bardzo mu wypadało działać przeciw braciom marnej postury?). Ciekaw jestem, czy nie nagrywał jeszcze na ten dyktafonik swoich rozmów z oboma jasnie nam panujacymi? Wcale bym sie nie zdziwił... Ale jakoś zmieniłeś od wczoraj zdanie. Grzmiałes na tym forum, że wybory tak, ale w 2009! Co sie zmieniło? Zmieniłes zdanie czy Jaruś Cię natchnął? I co z Twoją obroną Endrju Leppera w naszych nie tak dawnych dyskusjach? Gdzie Twoja i Jarusia z Lechem nieomylność? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 10:50 Nie mieszajmy pojęciowo dwóch systemów walutowych, nie bądźmy Pewexami. Ja w całej tej sprawie popieram zdecydowanie trzecią opcję, tj. Prawicę Rzeczypospolitej Marka Jurka. Podzielam pogląd, że walka z korupcją nie może polegać na tym że zakładamy rząd i w jego obrębie ścigamy korupcję, to absurd. Niestety Prawica RP ma dość znikome poparcie, może alians z UPR i prawą stroną PO i PIS mógłby pomóc w powstaniu konserwatywnej prawicy która mogłaby wejść w sojusz z PiS i pilnować pryncypialności w realizacji prawicowego programu. Jeśli chodzi o Leppera to wydaje się że dość wiernie trwał on w koalicyjnym układzie. Akcje CBA, jeśli była nieudana, w ogóle nie powinno wyciągać się z niej konsekwencji w sensie ani prawnym ani politycznym. Powinna pozostać tajna. Niemniej jednak żadne z powyższych okoliczności nei sprawią nagle, że komuniści staną się jakąś poważną partią. Niech sami się rozliczą za wyrządzone zło i niech nie pouczają Polakoów. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 10:57 Nie ma komunistów w POLSCE! Gdyby byli, to ślady debaty politycznej byłyby widzialne na ulicach. A ja widzę tylko pic solidarucha i kaczysty! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 11:00 To czysty woluntaryzm to co piszesz. Sa komunisci vel postkomunisci, dla niepoznaki zgrywajacy za tzw. socjaldemoraktow jakby byla jakas roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 11:06 Jeżeli wolno pisać i mówć, że są KOMUNIŚCI, vel postkomuniści, to będę w debacie z Takimi ludźmi jak TY, używał słów; kaczyści, solidaruchy. Mimo natężonych wysiłków kaczyści nie stworzyli państwa prawa. Ale stworzyli państwo stanu nienormalnego. Państwo majaków i obsesji, szaleństwa i kłamstwa, intryg i spisków, pomówień, insynuacji i oszczerstw. Państwo, w którym wszystko spowija szara mgła podejrzeń, oskarżeń, niejasności. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 11:12 Przepisales ten belkot z Wolka, Zakowskiego, Lisa czy Michnika bo zdaje sie ze ci pseudoanalitycy juz wszystkich epitetow probowali zeby rzad zdezawuowac. Jak to zauwazyl Rafal Ziemkiewicz komentujac zalosna publicystyke Michnika - "cala para idzie w przymiotniki". redhorse.pl/index.php?strona=fragment&id=28 Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa :))) 14.08.07, 12:33 Z całym szacunkiem dla Ziemkiewicza, ale należy do młodych gniewnych o których szybko się zapomni. Świat nie lubi usłużnych ku*ew. Przyznaję, "Polactwo" jest świetne, jakby przepowiednia IV RP, Michnikowszczyzna oprócz tego, że jest słaba, mija się z faktami. No ale fani Ziemkiewicza bezkrytycznie przyjmują wszystko co napisze ich guru i nie sprawdzą u źródła. Podobne miłosne zaślepienie jak przy konferencjach Ziobry. junkier napisał: > Przepisales ten belkot z Wolka, Zakowskiego, Lisa czy Michnika bo > zdaje sie ze ci pseudoanalitycy juz wszystkich epitetow probowali > zeby rzad zdezawuowac. > > Jak to zauwazyl Rafal Ziemkiewicz komentujac zalosna publicystyke > Michnika - "cala para idzie w przymiotniki". > > redhorse.pl/index.php?strona=fragment&id=28 Odpowiedz Link Zgłoś
junkier W przeciwienstwie do Michnika, Ziemkiewicz nie bie 14.08.07, 12:39 W przeciwienstwie do Michnika, Ziemkiewicz nie bierze na swoje ksiazki dotacji panstwowych, o czym sam poinformowal czytelnikow. Ksiazki p. Adama to po prostu powtarzane bzdety, nielogiczne i neiscisle, co znakomicie RAZ w 'Michnikowsczyznie' wypunktowal. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza_aberracja i znow tu bredzisz hitlerowska lachudro?! 14.08.07, 12:41 junkier napisał: > W przeciwienstwie do Michnika, Ziemkiewicz nie bierze na swoje > ksiazki dotacji panstwowych, o czym sam poinformowal czytelnikow. > > Ksiazki p. Adama to po prostu powtarzane bzdety, nielogiczne i > neiscisle, co znakomicie RAZ w 'Michnikowsczyznie' wypunktowal. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa :))) 14.08.07, 12:47 'Michnikowszczyzna' też jest sprzeczna z faktami, tylko kto by tam wertował wiadomości sprzed 17 lat.... Łatwiej uwierzyc Ziemkkiewiczowi. Zresztą problem z Ziemkiewiczem jest taki, że gdyby nie Michnik, nie miałby o czym pisać. W przeciwieństwie do Michnika. junkier napisał: > Ksiazki p. Adama to po prostu powtarzane bzdety, nielogiczne i > neiscisle, co znakomicie RAZ w 'Michnikowsczyznie' wypunktowal. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza_aberracja odpowiedzi nie dostaniesz - wypierd Wierzejskiego 14.08.07, 12:56 poszedl obgryzac paznokcie! el_dvpa napisał: > 'Michnikowszczyzna' też jest sprzeczna z faktami, tylko kto by tam > wertował wiadomości sprzed 17 lat.... Łatwiej uwierzyc > Ziemkkiewiczowi. Zresztą problem z Ziemkiewiczem jest taki, że gdyby > nie Michnik, nie miałby o czym pisać. W przeciwieństwie do Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
misi_ek Re: W przeciwienstwie do Michnika, Ziemkiewicz ni 14.08.07, 18:24 junkier napisał: > W przeciwienstwie do Michnika, Ziemkiewicz nie bierze na swoje > ksiazki dotacji panstwowych, o czym sam poinformowal czytelnikow. > > Ksiazki p. Adama to po prostu powtarzane bzdety, nielogiczne i > neiscisle, co znakomicie RAZ w 'Michnikowsczyznie' wypunktowal. Nie bierze bo za te bzdety nikt nic mu nie da. Ziemkiewicz pałający nienawiścią do Michnika jest jak czeladnik szewski co zadrości prałatowi, że został biskupem. Odpowiedz Link Zgłoś
twgalba Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 11:04 junkier napisał: Niemniej jednak żadne z powyższych okoliczności nei sprawią nagle, że komuniści staną się jakąś poważną partią. Niech sami się rozliczą za wyrządzone zło i niech nie pouczają Polakoów. Jak to sami mają się rozliczyć ? Przecież PIS zapowiadał , że ich rozliczy a Ty ich nieustannie obrażasz. PIS miał dwa lata i co ? Nie umie nic udowodnić. To nawet przedszkolak wie , że oznacza to , że albo mamy nieudaczników w aparacie śledzczym albo po prostu nie było żadnych przekrętów a wypowiedzi twoje i PISduarów to po prostu pomównienia ludzi niezrównoważonych psychicznie. Ile lat potrzebuje jeszcze PIS aby wskazać układ , przekręty ? 20 ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 11:46 junkier napisał: Wreście jakiś przebłyśk inteligencji. Nareszcie chłopina napisłał coś swoimi słowami, a nie wkleja propagandowe tezy wymyslane przez duet Bielan -Kurski. > Nie mieszajmy pojęciowo dwóch systemów walutowych, nie bądźmy > Pewexami. > > Ja w całej tej sprawie popieram zdecydowanie trzecią opcję, tj. > Prawicę Rzeczypospolitej Marka Jurka. Podzielam pogląd, że walka z > korupcją nieo może polegać na tym że zakładamy rząd i w jego obrębie To rozsądny wybór jeżeli podziela się katolskie poglady JM, i jego zaprzedanie mafii watykańskiej. > ścigamy korupcję, to absurd. Niestety Prawica RP ma dość znikome > poparcie, może alians z UPR i prawą stroną PO i PIS mógłby pomóc w > powstaniu konserwatywnej prawicy która mogłaby wejść w sojusz z PiS > i pilnować pryncypialności w realizacji prawicowego programu. No nie UPR i program solidarnego ( czytaj socjalistycznego) państwa. Herezje piszesz - na stos . > > Jeśli chodzi o Leppera to wydaje się że dość wiernie trwał on w > koalicyjnym układzie. Jak pies , za synekury płynące z rządowych posadek. Akcje CBA, jeśli była nieudana, w ogóle nie > powinno wyciągać się z niej konsekwencji w sensie ani prawnym ani > politycznym. Powinna pozostać tajna. > Dlaczego ? Wizyta Rywina u Michnika też w sensie prawnym i politycznym nie powninna zostać upolityczniona, przecież były to zwyczajne negocjacje polityczne, powtórzone póżniej przez wybitnych polityków PIS w pokoju posłanki Beger. > Niemniej jednak żadne z powyższych okoliczności nei sprawią nagle, > że komuniści staną się jakąś poważną partią. Niech sami się rozliczą > za wyrządzone zło i niech nie pouczają Polakoów. -Amen Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Partia Jurka moze wejsc w koalicje... 14.08.07, 11:48 ...raczej na szczeblu samorzadowym niz pod wyboery do Sejmu. To sa porzadni prawicowcy, integralni. Platforma wspolpracujac z nimi wstydu sie nie naje i nie wydyma ich tak jak Kaczynski ALE NAJPIERW trzeba scisle okreslic warunki wspolpracy, dokad idziemy razem a odkad kazdy sobie. PO pojdzie na wstawienie do konstytucji RP dzisiejszych przepisow ochrony zycia (po to, zeby komuna przy nich nie majstrowala) ale nie kaze rodzic dziecka z gwaltu czy kosztem zycia albo zdrowia matki. Tamte wybory sa sfera nie do regulowania prawem. Na Jurkowcach zalezy Platformersom jako na ludziach w dobrym standardzie, takich potrzebuja instytucje nowoczesnego panstwa, tych ludzi dobrej jakosci Kaczynski sie pozbyl - jego strata; Platformersom zalezy na kapitalistycznym programie gospodarczym otwierajacym szanse dorobienia sie z wlasnej pracy, na nizszych podatkach i prostych przepisach. PO nie ma w dziedzinie moralnosci jakiejs ideologii, ma prywatne poglady swoich czlonkow. Podobne zasady wspolpracy PO proponowala ludziom z UPR, konserwatyzm nie musi byc skisly i bynajmniej nie jest radiomaryjny choc misje Radia uznaje za istotna. Trzeba duzo rozmawiac i trzeba sie miedzy polska prawica lepiej poznac, wypracowac jakas minimalna aksjologie, ktora wszystkie nurty moga wdrazac w zycie. Jest ona bardzo bliska marzeniom zwyklych ludzi o dobrze zorganizowanym zyciu, pracy i sensie tego wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Partia Jurka moze wejsc w koalicje... 14.08.07, 12:16 Taki kopromis ws. aborcji jak podniesienie obecnej ustawy do rangi konstytucyjnej, rzecz jasna przy zachowaniu istniejacych klauzul sumienia, powinien partii M. Jurka wystarczyc, wiecej nie da sie osiagnac i zreszta byloby to niecelowe. Partia Jurka to wartosciowe srodowisko i ciekaw jestem z kim na wybory pojdzie w koalicji. O ile te mityczne wybory beda. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza_aberracja mini partia jurka juz sie utopila w szambie, jak 14.08.07, 12:45 zreszta cala ta koalicja nawiedzonych oszolomow, dyletantow i uposledzonych kanalii ... zalosny weszpolaku! junkier napisał: > Taki kopromis ws. aborcji jak podniesienie obecnej ustawy do rangi > konstytucyjnej, rzecz jasna przy zachowaniu istniejacych klauzul > sumienia, powinien partii M. Jurka wystarczyc, wiecej nie da sie > osiagnac i zreszta byloby to niecelowe. > > Partia Jurka to wartosciowe srodowisko i ciekaw jestem z kim na > wybory pojdzie w koalicji. O ile te mityczne wybory beda. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 10:47 No i koniecznie za wyginięcie dinozaurów, do dzisiaj sprawa nie została wyjasniona... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 10:52 Po co takie ostre słowa! Jeżeli ktoś jest prawy, uczciwy, to nie boi się prokuratora i CBA! Takie słowa powiedział kaczystowski premier. Teraz obawia się prawdy! Afera Rywina była granatem wrzuconym w szambo Polski Leszka Millera, to afera Ziobry i CBA oraz dymisja Kaczmarka stały się kartaczem, który wleciał w szambo Polski premiera Kaczyńskiego, bryzgając nieczystościami na prawo i lewo. Jednak SLD miało odwagę powołać Sejmową Komisję Śledczą, która odsłoniła oblicze władzy, układów politycznych. Czy kaczystów będzie stać na taką odwagę?? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 10:58 Jesli ktos wierzy, ze SLDowskim kombinatorom zalezy na 'szukaniu prawdy' a nie na cynicznej grze polityczno-wyborczej, to jest to po prostu zart. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 Re: Najpierw to psychopatom Kaczynskim... 14.08.07, 11:02 Kolejny zbior bzdur uposledzonego lachudry! junkier napisał: > Jesli ktos wierzy, ze SLDowskim kombinatorom zalezy na 'szukaniu > prawdy' a nie na cynicznej grze polityczno-wyborczej, to jest to po > prostu zart. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream przetrąci się w imię boże 14.08.07, 11:19 a potem pójdzie na klęczkach do spowiedzi te, słyszałeś kiedyś coś o Jezusie Chrystusie? o jego nauczaniu? chyba na wagarach się wtedy było, co nie kołtunie rozmodlony? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przetraci 14.08.07, 11:23 Do mnie ta uwaga? Przeciez oczywiste jest ze sparafrazowalem post, na ktory dalem odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 11:36 junkier napisał: > Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przetraci, mysla ze po raz > kolejny sianem sie wykreca, zarowno za komunizm jak i okraglostolowe > matactwa LiD bedzie musial w kampanii odpowiedzeic, nei wykreca sie. Skończ waść już z tym okrągłostołowymi bredniami. Lepiej opowiedz o wielkiej narodowej zdradzie, o zaprzedancu Kaczyńskim, który działając ręka w rękę z Fotygą i bratem sprzedał nas Uni Jełropejskiej. Celem tych niecnych zdrajców jest spedale i wykrzewienia kultury chrześcijańskiej. Zrównianie statusu rodzin homo i inne bezeceństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
edek1.1 Re: Najpierw to LiDowskim komuchom kark sie przet 14.08.07, 13:23 Tym komuchom to się w główkach schiza porobiła...chore ...psychole... o reszcie nawet szkoda pisać ...jak ktoś nie zna historii tej sprzed 1989 i tej po 1989 to uwierzy, że ta banda to uczciwi ludzie tylko skrzywdzeni przez.... no PIS bo nie mogą dalej rozkradać POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream Coś mi się zdaje, że winne będzie SLD 14.08.07, 10:25 Wszystko kaczka zwali na postkomuchów. Bo kaczka się na komisję nie zgodzi - wiadomo, że kuprem trzęsie. Nie będzie zgody czerwonych, będzie winny komuch Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Coś mi się zdaje, że winne będzie SLD 14.08.07, 10:35 vanilla.dream napisał: > Wszystko kaczka zwali na postkomuchów. Bo kaczka się na komisję nie zgodzi - > wiadomo, że kuprem trzęsie. > > Nie będzie zgody czerwonych, będzie winny komuch jest dokładnie odwrotnie - wszystko byle na nie wobec pisu rządza - nie, nie chca już rządzić - też nie jak PiS nie chce wyborów to oni chca wyborow, jak tylko PiS zgadza się na przedt. wybory - to oni odkrywają że tak być nie może, błazenada:)) Odpowiedz Link Zgłoś
m4_mmma Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema war.. 14.08.07, 10:25 Powinien Pan dodac jeszcze jeden warunek. Pozbycie sie z LiD "stuknietych dziadków" , ktorzy doprowadzili do upadku UW bo i LiD moze skonczyc tak samo. Zdecydowanie lepiej prezentuje sie p. Sierakowski od p. Gieremka, który opluwa Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
komunista_z_sld Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:26 Cos mi sie wydaje, ze Kaczynski chce pozamykac naszych w wiezieniach. My sie jednak nie damy! Dzis niczym - jutro znowu wszystkim my! Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:34 hihi tylko tutaj znalezli się zwolennicy pisowcy i pokazują swoje pazurki i nienawiść nie chodzi im o nic byle dokopać SLD to taka taktyka a co dalej przecież była szafa ,teczki i prokuratura no i gdzie te rewelacje...????????????? o których mówicie tylko blebać umieją Odpowiedz Link Zgłoś
komunista_z_sld Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:49 Hehe, nie maja szans nam nic zrobic, nieudacznicy! Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz151 Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema war.. 14.08.07, 10:30 jaki sympatyczny pan a plan? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 W krajach demokratycznych komisja parlamentarna .. 14.08.07, 10:30 .. w sprawie dosc pogmatwanego dzialania jednej ze sluzb specjalnych bylaby oczywistoscia. Kaczorek Mniejszy ma chyba cos na sumieniu ... Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 ewidentne! A w "demokracji" psychopatow Kaczynskic 14.08.07, 10:40 niemozliwe! Zeby nie unaocznic deptania przez nich prawa i ich instrumentalizowania sprawiedliwosc! Ot "Prawo i Sprawiedliwosc" na modle paranoikow! adalberto3 napisał: > .. w sprawie dosc pogmatwanego dzialania jednej ze sluzb specjalnych > bylaby oczywistoscia. Kaczorek Mniejszy ma chyba cos na sumieniu ... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe parodia 14.08.07, 10:32 "trzymający sie koryta" już drugi raz PROSZĄ opozycję (najpierw PO rok temu, teraz SLD) o łaskawą zgode na oderwanie ich od koryta i uratowanie Polski światłymi rządami tych z opozycji a opozycja kręci nosem parodia Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest LiD - komuchy i nieudacznicy :) 14.08.07, 10:32 Niczego tak nie pragnę jak mamrotania Geremka z sejmowej mównicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: LiD - komuchy i nieudacznicy :) 14.08.07, 10:49 No, bo gadanie Kuchcińskiego, Gosiewskiego nie mówiąc juz o jasnie nam panującym mniejszym z braci to szczyt dykcji i elokwencji, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: LiD - komuchy i nieudacznicy :) 14.08.07, 10:53 Obalam kolejną półlitrówkę, gdy widzę solidaruchów i kaczystów w reżimowej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Komisja a wybory 14.08.07, 10:32 Żeby powołanie komisji dało jakieś realne wyniki, musiała by składać się z doświadczonych dochodzeniowców, znających nieżle "wnętrze" ABW, CBA i innych elementów policji politycznej wyprodukowanych przez PiSuary. Tymczasem intelektualny skład Sejmu pozwala jedynie na wyprodukowanie widowiska na poziomie magla w Pacanowie Dolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wlad55 Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema war.. 14.08.07, 10:44 Należy się nam wyborcom pełna wiedza o tym nie/rządzie/! wyjaśnić aferę CBA i inne akcje CBA. Z tą wiedzą mam czyste sumienie przystąpić do urny wyborczej. A co do PO to postępuje jak samobójca wchodząc w jakiekolwiek układy z Kaczyńskimi. To Ich stawia wcześniej czy później na przegraną!!! Czym się różni przestępcze działanie rządu Kaczyńskiego od przestępcy Leppera??? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:46 wlad55 napisał: > Należy się nam wyborcom pełna wiedza o tym nie/rządzie/! > wyjaśnić aferę CBA i inne akcje CBA. > Z tą wiedzą mam czyste sumienie przystąpić do urny wyborczej. > A co do PO to postępuje jak samobójca wchodząc w jakiekolwiek układy z > Kaczyńskimi. To Ich stawia wcześniej czy później na przegraną!!! > Czym się różni przestępcze działanie rządu Kaczyńskiego od przestępcy Leppera?? > ? No przecież po tasmach Renatki oraz dwuletniej pracy medyjów wyborcy już dośc wiedzą o tym nie/rządzie, dziwne że tak ci brak wiary w sukces wyborczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
prasa14 Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 10:59 A mnie to nie interesuje, jakaś baba popełnia samobójstwo i robi się aferę. Mnie obchodzi reforma podatków i przyszłość naszej gospodarki, chcę wiedzieć na jakim poziomie będą mogły żyć moje dzieci. Jeżeli Polska nie stworzy im szans na godziwe życie to wemigrują tam gdzie będzie im lepiej. A politycy- zawsze tworzyli bagno i niezależnie od tego kto będzie rządził, polityka bedzie bagnem- nie ma co na ten temat dyskutować. Przecież ikt ta ie idzie order zbierać tylko pieniądze zarabiać. I każdy następny będzie dążył do tego samego. Naiwni tylko myślą, że do parlamentu wejdą altruiści. Odpowiedz Link Zgłoś
marek30_wwa a jezeli to twoje dzieci zostana zaszczute 14.08.07, 11:16 bez dowodow i popelnia samobojstwo w chwili zatrzymania to tez nie bedzie dla ciebie problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 i slusznie - trzymac za leb PiS... 14.08.07, 10:47 w ich wlasnym szambie ... i najlepiej ich w nim utopic! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: i slusznie - trzymac za leb PiS... 14.08.07, 10:48 kazik_b4 napisał: > w ich wlasnym szambie ... i najlepiej ich w nim utopic! jasne, po co nam demokracja, wybory, najwazniejsze to jak najwięcej siedzieć w szambie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
prasa14 Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema war.. 14.08.07, 10:49 Cały czas nawoływali do rozwiązania parlamentu, a teraz stawiają warunki. To jakaś paranoja. Wolę już PiS niż SLD, ktre samo nie wie czego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema w 14.08.07, 11:00 Chcą prawdy! Tchórzliwe dzieci picu lękają się PRAWDY! Mimo natężonych wysiłków kaczyści nie stworzyli państwa prawa. Ale stworzyli państwo stanu nienormalnego. Państwo majaków i obsesji, szaleństwa i kłamstwa, intryg i spisków, pomówień, insynuacji i oszczerstw. Państwo, w którym wszystko spowija szara mgła podejrzeń, oskarżeń, niejasności. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Kaczyński będzie się bał. 14.08.07, 10:57 Komisja może odstrzelić jego i Ziobrę tak jak oni odstrzelili Cimoszewicza. Wtedy to im nie przeszkadzało, ale teraz ..... Gdzie Jarek znajdzie sobie puszczę? Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek brawo Kalisz, za dzioby to towarzystwo 14.08.07, 10:58 przegrani nie stawiają warunków ! Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Wsadzić Millera i jego przekrętasów-to się zgodzą 14.08.07, 10:58 ...bo jedyną szansą na ich wypuszczenie będzie liberalna ekipa PO, gdzie kady przekrętas i złodziej czujęsię jak ryba w wodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Wsadzić Millera i jego przekrętasów-to się zg 14.08.07, 11:01 W przyszłym rządzie PO-PiS prokuratorem generalnym i ministrem sprawiedliwości nadal pozostanie Zbigniew Ziobro, a Platforma dostanie tylko MSWiA oraz ABW. W tym układzie komisja śledcza badająca skandale w szeregach koalicjanta nie jest już Platformie do niczego potrzebna. Wóczas wsadzą Millera, a Ty będzisz SZCZĘŚLIWY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Wsadzić Millera i jego przekrętasów-to się zg 14.08.07, 11:25 czyzyk331 napisał: > Wóczas wsadzą Millera, a Ty będzisz SZCZĘŚLIWY!!! NIE BĘDĘ szczęśliwy jeśli pójdzie siedzieć Miller.Ale będę wtedy, kiedy powstanie taki system,który powodować będzie,że każda bezprawnie przyjeta złotówka zostanie zwrócona włascicielowi, a system postepowania karnego b.bardzo jasny.To również dotyczy osób niesłusznie oskarżanych bez względu z jakiej opcji pochodzą.. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Kalisz: SLD zgodzi się na wybory pod trzema war.. 14.08.07, 11:00 Warunki Kalisza są następstwem sprzedania się Tuska Kaczyńskim. Nie byłoby ukrytych pod stołem transakcji Kaczyńscy-Tusk, nie byłoby warunków SLD. A przecież PO już ogłosiło, że po wyborach żadnych komisji nie będzie. W końcu sami uchwalili to CBA i komisja mogłaby przypomnieć, że wystarczyło mieć trochę tylko więcej woli przewidywania niż przeciętny członek PO-PiSu, by przewidzieć polityczne wykorzystanie CBA. Zresztą zapewne PO marzy się objęcie policji politycznej na własność, więc jakiekolwiek komisje potrzebne jej nie są - wtedy sprawę prokurowania przestępstw przez CBA i Kaczyńskich mogliby wykorzystać w dowolnym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś