martin9819 A co w Angli latwiej sie kradnie? 22.08.07, 15:20 Jak pokazaly ostatnie badania? Tacy zdolni? Ktos wam broni w Polsce np. zarabiac na gieldzie? Odpowiedz Link Zgłoś
creatura jaki kurde ty plytki jestes 22.08.07, 15:20 po kiego grzeba tu wracales? jak jestes taki rozrywkowy to sobie wracaj do GB, nikomu ciebie tu nie zabraknie. takie slownictwo wymaginowane pod blokiem mozesz uzywac na lawce (bo z tego wynika to jest twoje ulybione miejsce spotkan ze znajomymi) a nie na stronie gdzie tysiace ludzi to czytaja. a nie pomyslales ze ludzie w twoim wieku juz sie ustatkowali i nie maja czasu na lawke i downhill i balety i co ty tam jeszcze kombinujesz? masz tyle lat a piszesz jak te malolaty o ktorych pisales, jak ostatnio jechalem przez osiedle jakies to pelno tam takich nic nie robiacych siedzialo, moge podac adres, zaczaisz sie z partyzanta, zucisz agdke, smigniesz fajka, to moze se pobalujesz z nastkami i bedziesz jak u siebie. jak widzisz taka ameryke w GB to chyba ci tam jednak nie poszlo za bardzo dobrze bo wrociles, nie wracajac mozna sie kapnac ze malo kto tu zostal. Plycizna az zal czytac Pozdrawiam PS: jelsi uwazasz ze w GB sa dobre balety wsrod polakow to znaczy ze nie widziales dobrych baletow. Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco Yo rasa muly !!! Orac dla kaczora !!! 22.08.07, 15:20 A kaczor i tak obsra co mu sie pod dziob nawinie. A ty mozesz pikus zrobic. I tak ci sie smieja w twarz ci wybrani przez niedoukuf spracowanych co nie rozumieja nic od 1990 roku. A sprobuj podskoczyc to cie na ambonie czarny zjedzie jak psa. Odpowiedz Link Zgłoś
europea2006 beznadziejny tekst 22.08.07, 15:20 z tekstu wynika ze bohater pochodzi z malego miasta - czlowieku pojedz sobie do mniejszych miejscowosci w Anglii to zobaczysz na czym polega nuda - jesli Ci sie wydaje ze TAM znajdziesz zajeb.e imprezy, kluby i ze Cie nie beda gonic angielskie drechy , to znaczy ze jeszcze joint Ci w glowie huczy... mam w d.pie obecna wladze, ale nigdy stad nie wyjade na stale , bo nie po to konczylam studia, uczylam sie jezykow i robilam za granica staze , zeby jechac zmywac kible do Anglii - powodzenia! a poza tym dla mnie nigdzie nie jest tak pieknie jak w Polsce i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: beznadziejny tekst 22.08.07, 15:22 > a poza tym dla mnie nigdzie nie jest tak pieknie jak w Polsce i juz. To także w moim przypadku święta prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
szymonblaszczyk Re: beznadziejny tekst 22.08.07, 15:33 też tak myśle. A ludzie którzy tweirdzą że nie ma tu do czego wracać ... sorry tu jest moja ojcyzna, tu znam wsyztskie tzrepaki, tu jestem kimś, tu mam przyjaciół, tu mam rodzinę. Jak ktos pisze że nie ma po co wracać musi mieć bardzo bardzo ubogie życie. I zero dzieciństwa. Rozumiem że ktoś wyjeżdża ukąłdac sobie życie, że musi zarobić, ale nigdy nie spotkałęm się z pogardliwymi uwagami pwoeidzmy niemców któzy wyjechali do włoch na temat swojej ojczyzny. Na szczęście dla takich gburów ejst dużo zlewozmywaków na wyspach Odpowiedz Link Zgłoś
primoultimo Re: beznadziejny tekst 22.08.07, 18:21 Widze ze masz niskie poczucie wlasnej wartosci... kto Ci kaze zmywac kible ? przykre... "Cała prawda przechodzi przez trzy fazy - najpierw jest wyśmiana, potem ostro się ją zwalcza i na koniec jest przyjęta jako coś oczywistego", pisał Schopenhauer. Odpowiedz Link Zgłoś
barcew1 Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:22 Kolego,twoj jezyk polski iest beznadziejny.Nie wiele mozna zrozumiec,a jak z angielskim? Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:27 barcew1 napisał: > Kolego,twoj jezyk polski iest beznadziejny.Nie wiele mozna zrozumiec,a jak z > angielskim? Twoj jezyk polski jest _niewiele_ mniej beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:27 Spadaj stąd do tej swojej ziemi obiecanej banany prostować i nie pajacuj tu skoro tak ci tam dobrze,biały rasta z bożej łaski w ząbek szarpany hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
panihalinka aleś się upozował 22.08.07, 15:23 ej ty megaziom. Żeś się upozował, jestes taki kul że nie pasujesz do nas w Polsce, jesteś mega łoł więc co tu jeszcze robisz, jedź na dżamp do jukeju. Tam są super didżeje i wielkie Joł. Tam rób swój megaszoł stary. Superrasta nie pasuje do mięsożernych Polaków. Grzej do jukej stary. No to dża rastafaraj. A teraz po polsku. Zestaw nuworyszostwo plus narzekactwo drażni mnie najbardziej. Jak Ci się człowieku nie podoba to albo to zmieniaj, albo wyjedź tam gdzie Ci lepiej. Tylko nie jęcz. Bo przypominasz mi falę z l.70-80 naszych emigrantów "na papiery" do Niemiec którzy po pół roku zapominali po polsku i byli pełni wyższości nad "Polaczkami". No to Dża. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Protest song GW przeciw Kaczorom 22.08.07, 15:24 Jak zwykle GW "brzydko się chwyta" by obrzydzić Kaczorów, cwane bestie w GW mają doswiadczenie w negatywnej propagandzie Odpowiedz Link Zgłoś
bartlex Ja z radością wróciłem 22.08.07, 15:24 Jakiś głupi frustrat. Ale jak go interesuje tylko zabawa i dżampy reggae to niech stąd spieprza, nie potrzebujemy w Polsce pasożytów. Odpowiedz Link Zgłoś
fania25 Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:24 sorry, ale ja zostałam w Polsce i może mnie ten Dozo spotka na ławce w swojej miejscowości, ale niedorajdą, albo zaplutym Zyziem się nie czuję. I nie uważam, że ten kraj jest idealny, ale jakoś sobie tu daje radę, jestem szczęśliwa. Nudy nie czuję, bo sama potrafię sobie zapewnić atrakcje i nie muszę po nie jechać tysiące kilometrów. Ale jak ktoś chce jechać, nie zabraniam. Płakać po nim nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
oio Yo ziom! 22.08.07, 15:25 Megazajebisty ten felionik zapodales. Nie ma, ze slaby! Ale skumaj, ze megakulturalni ludzie to potrafia normalnie sie wyslawiac, nie? Ja wiem, ja wiem... XXI wiek, to i mowa na luzaku, nie? Ale daj na luz, bo nawijasz a kulturze, a szprechasz jak ten zul, co to o nim pisales. Wyborcza chyba juz rowno pogrzalo, zeby takie koszmarki publikowac... Yo! Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Yo ziom! 22.08.07, 20:30 przeciez ten artykul jest stylizowany; podpowiedzia byl motyw o operze; zadziwiajace jak malo czytelnikow wyborczej rozumie to co czyta; Odpowiedz Link Zgłoś
obcyastronom25 Błagam, nie zamieszczajcie takiego bełkotu... 22.08.07, 15:25 Przecież ta dziewczyna pokazuje środkowy palec językowi polskiemu. Czy tak trudno napisać to wszystko używając języka nieslangowego? Czy nie można inaczej? A może ta dziewczyna po prostu nie umie? Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Błagam, nie zamieszczajcie takiego bełkotu... 22.08.07, 15:27 ale ty jesteś naiwny, pewnie to Lizut skomponował żeby obrzydzić Polskę jeszcze paru nastolatkom Odpowiedz Link Zgłoś
comrade buahaha, ale żenada! 22.08.07, 15:26 Język tego i treść tego zdziecinniałego tekstu wskazuje na mentalność nastoletniego dresa właśnie. Typowy nieudacznik, który nic konkretnego nie umie i korzystający z faktu że największego awansu i polepszenia bytu wskutek wyjazdu doświadczają właśnie ludzie najmniej kwalifikowani. Odpowiedz Link Zgłoś
martica Jezu, w jakim jezyku jest ten artykul??? 22.08.07, 15:29 Moze ktos kto nawet polskiego nie zna, rzeczywiscie niech tu nie wraca... Kto to jest ziomek, co to jest zik, co to bibka?? Taki jezyk to miedzy 'ziomami' nad trawka a nie w powaznej publicystyce... A tam nie wegetujecie za 7 funtow za godzine - hahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
azejmo "Ziomek"to taki sam wyraz, jak "ktoś z saąsiedztwa 22.08.07, 16:21 Nie rozumiem gremialnego ataku na język autora. Język jest kwestią stylu, a ten zależy od intencji autora. To, ze się komus forma jaka ten ostatni wybrał podoba czy nie podoba, nie jest chyba jeszcze powodem do przekraślania tego, co chciał on powiedzieć. Nie rozumiem tez argumentu "jak ci się Polska nie podoba to zjeżdżaj z powrotem na wyspy". Polska naprawde moze sie nie podobac. Przykład z pociągami jest wyrazisty i - niestety - prawdziwy (choc bilety w Polsce są jednak dużo tańsze, niż w UK - ale i zarobki proporcjonalnie nizsze). Faktem jest, że wielu młodych, niezbyt wysoko wyszkolonych ludzi wyjeżdża za granicę i zyje im sie tam nieporównalnie lepiej, niż gdyby pozostali w Polsce. I nie są nierobami ani złodziejami. Uczciwie pracują. Nie jest im łatwo. Tęsknią za Polska, którą też kochają. Ale gdy wracają na wakacje do kraju, w twarz biją ich te różnice, które przed wyjazdem nie rzucały sie tak w oczy. I co? Możemy to zauwazyć i zastanowić nad tym, albo reagowac w tak idiotyczny sposoob, jak reaguje wiele osoob na tym forum. Mozemy spróbowac zrozumieć dwudziestolatka, skoro szczerze, bez owijania w bawełnę nawija nam, co mu w duszy tańcuje, albo mieć mu za złe, ze w weekend chce się bawić - a radość, nie wypruwanie sobie flaków, jest tym, dla czego zano nam zycie - a nie siedziec w Gliwicach przed telewizorem. Arturro mordnarospudzie.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Żal.pl 22.08.07, 15:30 Ten koleś jest tak przekonujący jak gra aktorska Granta vel Piotra z Magdy M. Prawdopodobnie w ogóle nie istnieje. "Znajomy dred z małego miasteczka opowiadał, ze wszystkie ziomy z bloków chrupią fukę, czyli amfę, i jako rasta nawet nie miał z nimi o czym gadać" LOL tutaj to już pojechał jak Ali-G prawdziwy Yo. Śmiechu warte, ten cały tekst brzmi jak z jakiegoś słownika gwary młodzieżowej.... Tylko sprzed 20lat. Jeśli typ naprawdę istnieje to tylko mi go żal i w sumie cieszę się, że o jednego plastikowego pozera mniej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
m.s.krupa Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:30 pewnie zaiwaniasz w jakies fabryce po 16h na dobe i jestes sam jestes nieudacznikiem ze stad wyjechales Odpowiedz Link Zgłoś
rzydzio54 Polska to przeciez piekny kraj! 22.08.07, 15:30 Tyle, ze tylko tam, gdzie nie ma sladu ludzi (parki narodowe, puszcze). Tam gdzie sa ludzie lub gdzie zostawili swoje slady to najgorszy syf pod sloncem (z paroma nielicznymi wyjatkami). Odpowiedz Link Zgłoś
martin9819 Re: Polska to przeciez piekny kraj! 22.08.07, 15:32 Wyjechales juz? Krzyzyk na droge. A jak chcesz zobaczyc prawdziwy syf jedz np. do Neapolu gdzie tony smieci na ulicach walaja sie, a wladze przezucaja problem. Odpowiedz Link Zgłoś
bartlex Syfiarze już wyjechali do Anglii 22.08.07, 15:38 Ten syf to pozostałości po tych którzy wyjechali. Odpowiedz Link Zgłoś
rzydzio54 A polskiej Szwajcarii jak nie widac tak nie widac 22.08.07, 15:49 he he he he... tylko syf i chamstwo na kazdym kroku. Na kogo bedziecie zwalac za 10 lat? Ciagle jeszcze na zaborcow, niemcow, komunistow, zydow i syfiarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Jak ci tu tak źle to wyjazd. Nikt nie będzie po 22.08.07, 16:48 tobie płakał. Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Wrócą, wrócą 22.08.07, 17:53 A z moich obserwacji wynika, że kupa ludzi wraca lub wróci za parę lat. Po pierwsze - Polaków tam w trzy dupy, drugie tyle Litwinów Ruskich i Rumunów i pracę lepszą niż na zmywaku już trudno znaleźć. Po drugie naprawdę dobrą i popłatną pracę ma niewielki % (lekarze, górnicy, kierowcy) reszta zarabia na utrzymanie tam, ale nie tyle żeby zgromadzić fortunę. Rzecz w tym, że w Polsce ciągle jeszcze żeby dostać pracę za przynajmniej 2, 3 tys. na rękę trzeba dać łapówkę, bo ciągle jeszcze nie liczą się umiejętności tylko znajomości.ale to się zmieni. Łatwo chwalić dobrobyt UK, na który pracowały przez stulecia kolonie i niewolnicy.Polski dobrobyt możemy budowac dopiero przez 17 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
rzydzio54 Nie wrócą 22.08.07, 22:18 wroci tych paru slabeuszy ktorzy nie potrafia sie zaaklimatyzowac. reszta najpozniej po 3-4 latach bedzie mogla wytrzymac w Polsce najwyzej tydzien lub dwa (na rok). normalna kolej rzeczy. gdyby bylo inaczej, wracaliby wszyscy ci ktorzy wyjechali jeszcze wczesniej do innych krajow. Odpowiedz Link Zgłoś