Dodaj do ulubionych

Premier: Mamy komputerowy model układu

31.08.07, 17:10
Skonczył zielone, powinien zacząć niebieskie...
Obserwuj wątek
    • zbychuk Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:11
      Boze co za paranoia. CI ludzie nie wiedza jak obslugiwac dyktafon,
      mysla ze nagranie z dyktafonu to jest na CD, niektorzy nie maja
      konta, a mowia o symulacjach komputerowych!
      • guantanamero ciekawe czy on slyszy w glowie jakies glosy 31.08.07, 17:29
        a moze kosmici wszczepili mu jakis czip do mozgu?
        • konread Re: ciekawe czy on slyszy w glowie jakies glosy 31.08.07, 17:35
          Czy pan premier nie mówi czasem o samym sobie?
          Ojciec pana premiera, zdobył jakąś tam pozycję w czasach PRLu, wykładając
          marksizm-leninizm, podobnie jak jego brat, pisząc pracę w odwołaniami do dzieł
          Lenina. W polityce bezpiecznie lądowali, aby się czasem nie narażać jak inni, a
          potem gdy było bezpieczniej tworząc PC, w gospodarce też sobie radzili w spółce
          Telegraf.
          Ten model panie Kaczyński pasuje jak ulał:)))
          • skubi6 Kaczyński został dziś chyba wielokrotnym mordercą 31.08.07, 17:46
            Kaczyński został dziś chyba wielokrotnym mordercą: jak myślicie, ilu ludzi dziś
            umarło ze śmiechu z jego winy?

Ja jeszcze żyję, ale z trudem łapię dech.

www.skubi.net/procesy.html
            www.skubi.net/pis.html
            • darkelven Kto napisał program? 31.08.07, 17:58
              Kto napisał ten program? Czyżby Prokom pana Krauzego??? :D
              • nike_air_max Re: Kto napisał program? 31.08.07, 18:16
                Prokom pisał pisał ale nic nie wychodziło więc ich szef musiał być w układzie i teraz go szukają ot prawda wyszła na jaw
                • swistak336 Kto napisał program? Układ zero-jedynkowy;) 31.08.07, 18:20
                  Program napisany jest w oparciu o UKŁAD zero-jedynkowy, gdzie zero jest na jedynkę, a jedynka jest zerem;)
                  • ciumcia Re: Kto napisał program? Układ zero-jedynkowy;) 31.08.07, 18:30
                    PiSuary żadnego programu nie stworzą, bo mają same zera.
                    Tu niestety potrzeba też jedynek.
                    • skubi6 Jak Kaczyński niszczy przeciwników (także mnie) 31.08.07, 18:38
                      Miałem dziś napisać coś na Kaczyńskich. I co? Nie mogę. Nie mogę, bo Kaczyński
                      mnie sparaliżował. Zamiast spokojnie pisać, turlam się ze śmiechu.

Tak to Kaczyński zablokował dziś moją antykaczą dzałalność. Skuteczny !

A dyktatorskiezapędy Kaczyńskich, to nie od dziś. Skoro nie jestem w stanie
                      napisać nowego tekstu, to daję Wam do poczytania stary. Zobaczcie, nic się nie
                      zmieniło: www.skubi.net/subotic.html

www.skubi.net/pis.html
                      www.skubi.net/bank.html
                      • ciumcia Re: Jak Kaczyński niszczy przeciwników (także mni 31.08.07, 18:41
                        Człowiek chory steruje państwem. Tu nie ma się z czego śmiać...
                        • kijwoko Re: Jak Kaczyński niszczy przeciwników (także mni 31.08.07, 18:57
                          Niech ktos kaczynskiemu podsunie informacje, ze sam ma w sobie uklady:
                          wydalniczy, krwionosny (przy nerwowym sie nie upieram, bo jego czescia jest
                          mozg). Niech zacznie walke z tymi ukladami, ja sie chetnie poprzygladam jak tez
                          sobie poradzi ;)

kaczynski i cud techniki:
                          pl.youtube.com/watch?v=mykNm2iNuPc
                          • atomm Ktos tu jest psychicznie chory.... 31.08.07, 19:16
                            Ktos tu jest psychicznie chory....
                            • sumienie.lk A kto? 31.08.07, 19:43

• login.gazeta1 Pogłaszczcie Jarka po główce... 31.08.07, 20:01
                                .
                                • kontonaspam Sensacja, ten model rzeczywiście istnieje!!! 31.08.07, 20:18
                                  Ten model istnieje. Poniżej kod źródłowy (w Javie).

public class Ukladowykrywacz{
                                  public static void main(String[] args){
                                  System.out.println("Rząd Pis jest najlepszy, a Jarosław nieomylny.");
                                  System.out.println("Układ istnieje i tylko Jarosław może go rozbić.");
                                  }
                                  }

Za ten przeciek, to ja chyba jutro kawy w domu nie wypije.
                                  No i jeszcze 9 godzin siedzenia na korytarzu?
                                  • mozart Teoria Chaosu Deterministycznego, a Kaczynski 31.08.07, 20:22
                                    Z 22.09.2006, 1:13
                                    Na razie moge powiedziec, co mowi teoria.
                                    Otoz po 1 bifurkacji (rozwidleniu) nastepuje porzadkowanie przez fluktuacje
                                    (chaos) - musi nastapic seria zdarzen losowych, ktore znow moga, choc nie musza
                                    uspokoic sytuacje. W najlepszym razie osiagamy punkt rownowagi. W najgorszym -
                                    kolejna bifurkacje. Dowody: dynamika wrostu firm, komorek, samoorganizacji
                                    materii, reakcje oscylacyjne oraz prawa termodynamiki liniowej rozwinietej przez
                                    Prigogine'a i Onsagera
                                    Przekladajac na jezyk swiata polityki:
                                    Rozpad prowadzi do powstania szeregu osrodkow nowej kondensacji wladzy: PiS
                                    bedzie kombinowal z PSL. Jesli rzecz nie wyjdzie, beda nowe wybory - kolejna
                                    bifurkacja.
                                    Teoretycznie rzecz moze sie krecic w nieskonczonosc, praktycznie: musi nastapic
                                    ostateczna fluktuacja, ktora zaporowadzi porzadek.
                                    A jakie przewiduje mozliwosci:

a ) Pis do spolki z LPR wygrywa absolutnie wybory. Moze wydawac sie to wydawac
                                    dziwne, ale lepsze jest rozwiazanie skrajne niz zadne.

b ) PO wygrywa, lecz bierze do koalicji PSL. Warunkowo moze byc brana koalicja
                                    PSL-SLD-PO pod uwage. Rzeczy nie mozna wykluczyc, chocby ze wzgledu na stale
                                    zagrozenie od strony PiS-u i L.K. Zakladam tez definitywny rozpad SO, poprzez
                                    handel i wyparcie przez PSL

c ) PSL idzie na uklad z PiS. Mozliwy trwaly punkt rownowagi.

d ) Kaczory decyduja sie na zamach...stanu i wprowadzaja dyktature. To nie jest
                                    wykluczone w imie zachowania "stabilnosci", w sytuacji, jesli wybory nie dadza
                                    zdecydowanej przewagi dla jakiejs formacji, ktora moze stworzyc samodzielny rzad.

e) Ludzie wychodza na ulice i mamy...Budapeszt.

Kazda n-ta bifurkacja tworzy 2^n mozliwych rozwiazan. Najprostszy przypadek
                                    wyglada tak:
                                    tinyurl.com/yptz4y
                                    • anuszka_ha3.agh.edu.pl A ja już wiem, kto robi im te badania! 31.08.07, 20:55
                                      A ja już wiem, kto robi im te badania!

No przecież uczelnia Rydzyka!!
                                      Na to dostali te 15 mln euro!!!
                                      • presentation1 [...] 31.08.07, 21:11
                                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                        • tmmmy Szmondaku. 31.08.07, 21:18
                                          W pierwszym odruchu chciałem zgłosić twe wypociny do moderacji, ale niech
                                          zostaną jako świadectwo, jaki z ciebie prymitywny cham.
                                          • tcl [...] 31.08.07, 21:25
                                            • anuszka_ha3.agh.edu.pl A wiecie, że jest coś takiego...? 31.08.07, 21:46
                                              www.fais.uj.edu.pl/?page=zaklady_if/ztuz&low_vision=on&lang=PL
                                              Zakład Teorii Układów Złożonych

;-)
                                              • her_tuske_piesek_gejrlina [...] 01.09.07, 00:00
                                          • krasnov Dawno takiego bełkotu nie słyszałem 31.08.07, 21:25
                                            Równie dobrze mógłby powiedzieć, że istnienie układu wyczytał mu w geiazdach nadworny astrolog. Taki sam bełkot, wyprofilowany pod nieuków, jakim sam zresztą jest. Żałosne.
                                            Kiedy ciemny tłum mamiło się magią i astrologią, teraz komputerami.
                                            • anuszka_ha3.agh.edu.pl A tu jest oryginał wywiadu z premierem: 31.08.07, 21:30
                                              pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070831/REPORTAZ/70830054
                                        • jarnuzo paranoja? 31.08.07, 21:19
                                          paranoja?
                                          • mario-radyja debilny chichot antypisowców - www.theyrule.net 01.09.07, 18:06
                                            Zastanówcie się na własnym zachowaniem.

Wszystko co wychodzi od PISu traktujecie jako przyczynek do
                                            automatycznego ośmieszania i wyzywania Kaczyńskiego od idioty i
                                            chorego psychicznie. Przekraczacie przy tym elementarne zasady
                                            intelektualnej uczciwości: czy dana wypowiedź jest prawdziwa czy
                                            nie, jest niezależne od tego kto ją wyraża.

Badania komputerowe zależności miedzy osobami są prowadzone od wielu
                                            lat. Niech posłuży za przykład ogólnodostępny serwis:
                                            www.theyrule.net .

O waszej intelektualnej mizerii świadczy to, że cokolwiek by
                                            Kaczyński nie powiedział, ZAWSZE będziecie to interpretować na jego
                                            niekorzyść.
                                        • ready4freddy Re: A ja już wiem, kto robi im te badania! 31.08.07, 21:56
                                          spier..laj burasie z tego forum, nie musisz sie dzielic swoimi doswiadczeniami.
                                        • leszlong Re: A ja już wiem, kto robi im te badania! 31.08.07, 22:35
                                          @presentation: Jakie badania na głębokość?? Znów tabletki nie zażyłeś?? Popatrz
                                          w ten komputer Jareczka i napisz coś o tym jego programie o układzie.
                                      • nienawiedzony Nigdy nie głosowałem na Kaczorów, ale 31.08.07, 21:20
                                        coraz bardziej przekonuje się, że oni mają dużo racji. No bo
                                        powiedzcie mi, jak to jest możliwe, że takie różne Dziady, Masy czy
                                        Rympałki zdobyli miliony w wyniku przestępstw i nikt im niczego nie
                                        zabiera, nikt ich z niczego nie rozlicza. W czasach wczesnej komuny,
                                        jak ktoś miał się troche lepiej, to go wzywano do skarbówki na
                                        spowiedź, co z reguły kończyło się tzw. domiarem. Czy ktoś słyszał,
                                        aby współcześnie komuś doliczyli domiar? A przecież cały czas
                                        obowiązuje przepis, że od nieudokumentowanych dochodów nalicza się
                                        podatek w wysokości 75%. Wiecie, jakie państwo było by bogate, gdyby
                                        rozliczyć tych wszystkich szubrawców? A jakoś nikt tego dotychczas
                                        nie robił. Dlaczego? Może faktycznie stoi za tym jakiś układ
                                        • presentation1 Re: Nigdy nie głosowałem na Kaczorów, ale 31.08.07, 21:21
                                          Masz racje.III RP deklarowala zlodziejom nietykalnosc.Koniec i kropka.W koncu panstwo prawa.
                                    • andrzej_marina Re: Teoria Chaosu Deterministycznego, a Kaczynski 31.08.07, 23:19
                                      Przestancie sie smiac z Pana Premiera, przeciez on wychowany na
                                      patriotyzmie czytal Pana Wolodyjowskiego. Ociec mowil malemu
                                      Wolodyjowskiemu, ze jest mikry i jak sie nie beda go ludzi ebali to
                                      sie beda z niego smiali. Ja tam wole jak oni robia rzeczy, ktore budza
                                      smiech, zamiast takich co budza strach. Niech lepiej bedzie smiesznie
                                      :-)
                        • maly-kretacz.piesek.kuczmy P_O_S_L_D__=__O_c_h_r_o_n_a__U_k_ ł_a_d_u_ 31.08.07, 19:20
                          Premier Jarosław Kaczyński:
                          "układ" jest siecią powiązań między ludźmi,
                          którzy zdobyli swą pozycję w PRL-u i
                          zdominowali polskie życie gospodarcze.
                          Charakterystyczną cechą tego układu jest,
                          że ma on bardzo mocne powiązania ze
                          światem przestępczym i silną ochronę polityczną.....
                          .......................................................................

Nic dodać nic ująć !

Układ ma szczególne powiazanie z Łże-mediami !

Łżemedia (TVN, Polsat itp.)
                          jako agentury przestępczych WSI i SB
                          nie spelniają warunków bycia
                          mediami publicznymi !:(

Subotić był agentem WSI -
                          i miał ogromny wpływ
                          na program TVN !!!

założyciel Polsatu
                          agent Krok-Podgórski-Solorz-Żak-Zeg-Zegarek
                          dostawał milionowe kredyty z FOZZu
                          i prowadził interesy w imieniu SB :)

III RP to wylęgarnik
                          ciemnych osobistości
                          które

dorobiły się (i dorabiają)
                          kosztem Narodu gigantycznych pieniędzy
                          pracując dla i w imieniu przestępczych,
                          postkomunistycznych służb specjanych,

na koniec inwestując swoje fortuny
                          w tak zwane niezależne media :(

• arius5 Prawda, ten program to The Sims 31.08.07, 19:28
                      • shithead Re: Jak Kaczyński niszczy przeciwników (także mni 31.08.07, 18:44
                        I teraz zastanowcie sie jak Polska, jeden z wiekszych krajow
                        europejskich moze miec jakiekolwiek powazanie na swiecie. Przeciez,
                        ten narod wybral idiotow na swoich przedstawicieli...Ci idioci sa
                        juz 2 lata wladzy i nic nie zapowiada, ze beda jej pozbawieni.
                      • tetlian Już wymieniam kto należy do układu. 31.08.07, 18:45
                        Krótko mówiąc do układu należą wszyscy ci, którzy się nie zgadzają z
                        Kaczyńskimi. Czyli będzie to jakieś 80% społeczeństwa. I lepiej uważajmy co
                        piszemy w tych komentarzach, bo za to przyjdą do nas służby specjalne.

PS. Ja na Twoim miejscu Skubi6 tak bym się tym nie chwalił. Grozi Ci za to
                        wtargnięcie do domu CBA ;)
                        • oblatywacz_budyniu a..ale..o co wogle chodzi z jakimś symulantem.. 31.08.07, 19:02
                      • mkk17 Re: Jak Kaczyński niszczy przeciwników (także mni 31.08.07, 19:23
                        Lepiej Pan napisz, póki można, śmiać się nie ma z czego.
                      • jola44444 Re: Jak Kaczyński niszczy przeciwników (także mni 31.08.07, 21:25
                        Wiesz zastanawiam sie ile TY szanowny czlowieku masz lat,bo w
                        Twojej glowie jest ogromna dziura.Nie pasuje Ci to,ze wreszcie ktos
                        zaczal walke z gangserskim swiatem,gdzie ludzie nic nie robiac maja
                        duza kase,a moze i Ty do nich nalezysz???????????
                        • presentation1 Re: Jak Kaczyński niszczy przeciwników (także mni 31.08.07, 21:27
                          Dzieci Michnika zyja propaganda Wyborczej jak kiedys Trybuny Ludu.
                  • dan3iger Re: Kto napisał program? Układ zero-jedynkowy;) 31.08.07, 18:50
                    > Program napisany jest w oparciu o UKŁAD zero-jedynkowy,
                    > gdzie zero jest na jedynkę, a jedynka jest zerem;)

I nikt nam nie wmówi że zero jest zerem a jedynka jedynką !
              • szfindel Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 18:19
                > Kto napisał ten program? Czyżby Prokom pana Krauzego??? :D

Ha ha ha Swietne
                Podoba mi sie.
                Prokom, to najlepsza firma swiata juz nie raz wygrywala przetargi z takimi
                IBM'ami itd.

A tak na marginesie.
                Przecietn7y czytelnik GW to taki idiota, ze az zal bierze, ze ma prawo glosu.
                Odda zupelnie idiotycznie glos na jakies POpulistyczne partie i bedzie tragedia.
                Na calym swiecie robi sie rozne symulcje. Mnostwo symulacji - od calkiem
                prostych gdzie po prostu bazuje sie na jakichs tam rownaniach fizycznych po
                takie, gdzie nie ma kompleksoywych rownan - np pogodowe. I to im nie
                przeszkadza. Opisanie tegoz "ukladu" to jest dostep do danych. Tak jak np z
                obliczeniami w niezawodnosci (tam tez prawdopodobienstwo okresla sie na
                podstawie mnostw danych). Trzeba tylko danych i znajomosci pewnych rownan. I sie
                jedzie. To jest mozliwe. Ale dla was, ogarnietch zwykla nienawiscia to jest
                kolejny powod do plucia i nabijania sie. Premier mowil, czemu nei ma konta w
                banku. I mnie jego argumentacja przekonala. Ktos by mu przelal jakas kase i
                potem bylaby afera. A tak nei ma problemu. A nie mowiac juz w ogole o tym jakie
                mamy banki w Polsce. Ja mam 2 konta w Polsce i wolalbym ich nie miec, ale musze.
                Serio wolalbym ich nie miec. Plujcie plujcie barany. I tak wam nic to nie da. W
                koncu mamy jakis wstep do porzadku.
                PS. Ja to bym zabral wszystkim wyksztaliuchom prawo glosu. Oni szkodza Polsce
                jak malo kto.
                • bdziewierz Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 18:32
                  Albo to jest jakas prowokacja z Twojej strony, albo jestes tak durny, ze az boli...
                • maruda.r "Przecietny czytelnik GW to baran" O, mam jednego. 31.08.07, 18:34
                  szfindel napisał:

Opisanie tegoz "ukladu" to jest dostep do danych. Tak jak np z
                  > obliczeniami w niezawodnosci (tam tez prawdopodobienstwo okresla sie na
                  > podstawie mnostw danych). Trzeba tylko danych i znajomosci pewnych rownan. I si
                  > e
                  > jedzie. To jest mozliwe. Ale dla was, ogarnietch zwykla nienawiscia to jest
                  > kolejny powod do plucia i nabijania sie.

No to jesteś baranem do kwadratu, wierzącym w bajki.

• szfindel Ja sie tym zajmuje polglowku 31.08.07, 20:51
                    >
                    > No to jesteś baranem do kwadratu, wierzącym w bajki.
                    >

Uzywam w pracy niezawodnosci, gdzie wazne sa dwie rzeczy: dane i podstawowo
                    okreslone rownania.
                    Swoja droga - Ty myslisz, ze tacy Amerykanie (ktorzy pewno sa dla PO_lglowkow
                    wzorcem) nie pisza programow robiacych symulacji zachowan terrorystow? Przeciez
                    to to samo. Jestescie zwyklymi cwokami i tyle.
                    • presentation1 Re: Ja sie tym zajmuje polglowku 31.08.07, 20:55
                      Nie jednej sprawy.PiS jest konsekwentny.Tego nie lubia kmiotki.A kmiotki to cala strona od PO do SLD.To byli komunisci.Nie nawidza konkretow.
                    • maaac Re: Ja sie tym zajmuje polglowku 31.08.07, 22:52
                      Nie sądze byś to robił bo piszesz bez sensu.

Co najwyżej wklepujesz dane do komputera, ale nie masz bladego
                      pojęcia co on tak naprawde robi.
                      • koham.mihnika raczej sprzatasz biura 01.09.07, 10:44
                        maaac napisał:

> Nie sądze byś to robił bo piszesz bez sensu.
                        >
                        > Co najwyżej wklepujesz dane do komputera, ale nie masz bladego
                        > pojęcia co on tak naprawde robi.
                        >
                • gh83 Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 18:35
                  Ile razy mam Ci powtarzać: przed zażyciem PRZECZYTAJ ULOTKĘ!
                  • rock73 Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 19:02
                    Bez obelg, bo to go tylko utwierdzi w przekonaniach. Trzeba koledze szfindlowi
                    powoli wytłumaczyć jak to jest z symulacjami komputerowymi. Otóż komputery nie
                    tworzą nowych danych, tylko przetwarzają istniejące. Zasymulować można wszystko,
                    symulacjami są wszystkie gry komputerowe, efekty specjalne w filmach,
                    wizualizacje projektowanych budynków. Jeśli te symulacje mają odzwierciedlać
                    prawdziwą rzeczywistość, to trzeba do nich wprowadzić prawdziwe dane. Tak się
                    robi np. prognozy pogody.

Komputer nie wykryje "układu", o którym mówi Kaczyński, nie mając dostępu do
                    informacji, do których sam Kaczyński też nie ma dostępu. Komputer nie jest
                    jasnowidzem.

Żeby wykryć powiązania takie, o jakich mówi Kaczyński, to trzeba byłoby
                    wprowadzić do komputera informacje o miejscach pobytu wszystkich podejrzanych (a
                    podejrzani mogą być wszyscy) przez ostatnie 10 lat, z dokładnością co najmniej
                    do metra i do paru sekund. Czyli po prostu albo wszczepić wszystkim chipy, albo
                    prowadzić permanentną inwigilację np. satelitarną i trzymać dane w komputerach.
                    Wiadomo komuś o tym, jakoby taki system działał w Polsce?
                    • maruda.r Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 19:59
                      rock73 napisał:

> Bez obelg, bo to go tylko utwierdzi w przekonaniach. Trzeba koledze szfindlowi
                      > powoli wytłumaczyć jak to jest z symulacjami komputerowymi.

Aha, daj mi bat, a ja mu wytłumaczę: jak chłop krowie na miedzy. Jeżeli do tej
                      pory ktoś nie wykazał zdrowego rozsądku, by widzieć fakty takimi, jakim są, to
                      szkoda czasu na tłumaczenia.

• szfindel ha ha ha co za osiol 31.08.07, 20:55
                      rock73 napisał:

> Bez obelg, bo to go tylko utwierdzi w przekonaniach. Trzeba koledze szfindlowi
                      > powoli wytłumaczyć jak to jest z symulacjami komputerowymi. Otóż komputery nie
                      > tworzą nowych danych, tylko przetwarzają istniejące. Zasymulować można wszystko
                      > ,
                      > symulacjami są wszystkie gry komputerowe, efekty specjalne w filmach,
                      > wizualizacje projektowanych budynków. Jeśli te symulacje mają odzwierciedlać
                      > prawdziwą rzeczywistość, to trzeba do nich wprowadzić prawdziwe dane. Tak się
                      > robi np. prognozy pogody.
                      >
                      > Komputer nie wykryje "układu", o którym mówi Kaczyński, nie mając dostępu do
                      > informacji, do których sam Kaczyński też nie ma dostępu. Komputer nie jest
                      > jasnowidzem.
                      >
                      > Żeby wykryć powiązania takie, o jakich mówi Kaczyński, to trzeba byłoby
                      > wprowadzić do komputera informacje o miejscach pobytu wszystkich podejrzanych (
                      > a
                      > podejrzani mogą być wszyscy) przez ostatnie 10 lat, z dokładnością co najmniej
                      > do metra i do paru sekund. Czyli po prostu albo wszczepić wszystkim chipy, albo
                      > prowadzić permanentną inwigilację np. satelitarną i trzymać dane w komputerach.
                      > Wiadomo komuś o tym, jakoby taki system działał w Polsce?

Przeciez artykul nigdzie nie mowi, ze oni sobie napisali symulator bez oparcia o
                      dane. Artykul w GW oczywiscie pominie takie dane, gdyz GW chce tworzyc obraz
                      smiesznego rzadu. Nic mi ponadto nie musisz tlumaczyc, gdyz sorry, ale jesli o
                      to chodzi to podejrzewam, ze duzo bardziej jestem zaawansowany w symulacje
                      (techniczne) niz ty z tymi swoimi gierkami. Co za duren. Ja nie moge.
                      • presentation1 Re: ha ha ha co za osiol 31.08.07, 20:59
                        Byc zydem czy Polakiem?Problem postkomunisty Adama Michnika.
                        • presentation1 Re: ha ha ha co za osiol 31.08.07, 21:01
                          Dodam ze Michnik nie byl przeciw PRL ale zasadom komunistycznym w PZPR.Mowil o innych zasadach w tej partii.Pluralizm byl mu daleki.
                          • california07 Re: ha ha ha co za osiol 01.09.07, 16:53
                            Tak samo daleki jak tej calej "pace"z PiS-u!!!!
                      • tmmmy szwindel 31.08.07, 21:14
                        I czym ty brylujesz, techniczny symulancie? Zjeżdżaj na drzewo ze swymi
                        mądrościami. Paroma anonimowo rzuconymi obelgami próbujesz podeprzeć swoje
                        miękkie i karłowate ego? Wart jesteś swoich idoli, jak Pac pałaca.
                • poddanywujasama Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 18:41
                  > PS. Ja to bym zabral wszystkim wyksztaliuchom prawo glosu. Oni
                  > szkodza Polsce jak malo kto.

Za to doskonaleymi "fachowcami" od polityki oraz prawa sa Kaczynscy, Ziobro oraz
                  specjalista od oczyszczalni sciekow Putra, caly ich rzad popierany przez mase
                  idiotow.
                  • onufry.zagloba Co tam prawo!Kaczor nam Wielkim Informatykiem jest 31.08.07, 19:48
                    Co nam wszystkim dzisiaj dobitnie udowodnil:))))
                • zbyszek484 Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 18:42
                  skąd ty owco się wziełaś. Czy może to zabłocone bajorko dla
                  taplającego się ptactwa wodnego
                • jjr44 super facet jesteś :-) inteligencja techniczna 31.08.07, 18:49
                  jak to pan premier mówi. Pewnie za młody jesteś żeby pamiętać że
                  Stan tymiński miał laptopa z zestawem biurowym (Lotus i coś tam
                  jeszcze) i twierdził ze dzieki temu kontroluję gospodarkę polski. Ja
                  doradzałbym do walki z układem stworzenie sensownego prawa.
                  Wprowadzenie jasnych kryteriów wydawania decyzji przez urzędników.
                  Zmniejszenie ilości koncesji, państwowych posadek do obsadzenia i
                  obniżenia podatków. Usprawnienia pracy sądów i prokuratury.
                  No ale to wymaga pracy a walczyć z układem tworząc go jest znacznie
                  znacznie łatwiej.
                  • szfindel Re: super facet jesteś :-) inteligencja techniczn 31.08.07, 20:58
                    jjr44 napisał:

> jak to pan premier mówi. Pewnie za młody jesteś żeby pamiętać że
                    > Stan tymiński miał laptopa z zestawem biurowym (Lotus i coś tam
                    > jeszcze) i twierdził ze dzieki temu kontroluję gospodarkę polski. Ja
                    > doradzałbym do walki z układem stworzenie sensownego prawa.
                    > Wprowadzenie jasnych kryteriów wydawania decyzji przez urzędników.
                    > Zmniejszenie ilości koncesji, państwowych posadek do obsadzenia i
                    > obniżenia podatków. Usprawnienia pracy sądów i prokuratury.
                    > No ale to wymaga pracy a walczyć z układem tworząc go jest znacznie
                    > znacznie łatwiej.

16 lat na to mieli i co?
                    I nic.
                    Kolesiostwo
                    Dopiero teraz ktos sie za to zabral i kolesiow szlag trafia.
                    I dobrze he he he
                • junk92508 Hehe, dobre ... 31.08.07, 18:51
                  > Prokom, to najlepsza firma swiata juz nie raz wygrywala przetargi z
                  > takimi IBM'ami itd.

No wlasnie - powiedzialbym ze zawsze wygrywala przetargi z takimi IBM-ami i
                  innymi :)

A nawet jak wygrywaly IBM-y czy inne to ich podwykonawca byl Prokom ...

I w niczym nie przeszkadza nikomu to ze te super aplikacje tej najlepszej firmy
                  dzialaja do d.... a kosztuja koszmarna kase ...
                  • rafvonthorn Re: Hehe, dobre ... 31.08.07, 19:02
                    Hmm, a wiesz kto wynajął Prokom do informatyzacji Najwyższej Izby
                    kontroli? Jej szef, który teraz jest prezydentem wszystkich biednych
                    polaków. On też w układzie?
                    • junk92508 Re: Hehe, dobre ... 01.09.07, 09:58
                      > Hmm, a wiesz kto wynajął Prokom do informatyzacji Najwyższej Izby
                      > kontroli? Jej szef, który teraz jest prezydentem wszystkich biednych
                      > polaków. On też w układzie?

Wiem. I tak - on tez jest czescia ukladu:

* NIK
                      * Walendziak w Prokom investments
                      * Stella Maris
                • jox22 Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 19:00
                  <Mnostwo symulacji - od calkiem
                  prostych gdzie po prostu bazuje sie na jakichs tam rownaniach fizycznych po takie, gdzie nie ma kompleksoywych rownan - np pogodowe.>

Widac twoja wiedza na temat matematyki jest na poziomie podstawówki. Noe nie wiem dlaczego sie uzywa wieli symulacji aby prognozowac pogode skoro to takie proste moze zamiast pogody po dzienniku poprostu codzienne pytanie do Bacy "jaka bedzie pogoda?"

<Opisanie tegoz "ukladu" to jest dostep do danych. Tak jak np z
                  obliczeniami w niezawodnosci (tam tez prawdopodobienstwo okresla sie na podstawie mnostw danych). Trzeba tylko danych i znajomosci pewnych rownan. I sie jedzie.>

Jedzie sie to po takich baranach jak TY
                  ,a poza tym to o "danych" nie masz wogole pojecia. <Trzeba tylko danych i znajomosci pewnych rownan. I sie jedzie.> Bez dobrych danych nic nie zrobisz i kazdy specjalista ci to powie ale dla ciebie jedyne zdozumiałe "dane" sa na poziomie programu telewizyjnego. Moze dlatego wszytko dla ciebie takie proste jak dla Jasia z pierwszej klasy.

Pozdrawiam Wykształciuchow :)
                • tinga1 Odstawiłeś tabletki? 31.08.07, 19:00
                  Nie rób tego... ;-)
                • rmstemero Fajne, szfindel, fajne 31.08.07, 19:20
                  szfindel napisał:

> PS. Ja to bym zabral wszystkim wyksztaliuchom prawo glosu.

A tak na marginesie: rozumiem Twoje zdenerwowanie. Tez bym tak reagowal gdyby
                  moj idol okazal sie smiesznym idiota. A jesli chodzi o symulacje komputerowe to
                  poczytaj wpierw cos na ten temat. Warto, mowie Ci z wlasnego doswiadczenia i w
                  koncu z tego rowniez zyje.
                  • szfindel Re: Fajne, szfindel, fajne 31.08.07, 21:01
                    rmstemero napisał:

> szfindel napisał:
                    >
                    > > PS. Ja to bym zabral wszystkim wyksztaliuchom prawo glosu.
                    >
                    > A tak na marginesie: rozumiem Twoje zdenerwowanie. Tez bym tak reagowal gdyby
                    > moj idol okazal sie smiesznym idiota. A jesli chodzi o symulacje komputerowe to
                    > poczytaj wpierw cos na ten temat. Warto, mowie Ci z wlasnego doswiadczenia i w
                    > koncu z tego rowniez zyje.

Wiesz, niekotrzy tez tylko czytaja o seksie
                    A inni go uprawiaja.
                    Zycie
                • folavril sam w tej chwili czytasz gazetę układu 31.08.07, 19:21
                  idioto
                • marcus142 Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 19:26
                  > Przecietn7y czytelnik GW to taki idiota, ze az zal bierze, ze ma prawo glosu.
                  > Ja to bym zabral wszystkim wyksztaliuchom prawo glosu.

Proponuję żebyś zaczął od siebie.
                • cambrone Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 19:39
                  Mój Boże,po co twój nieznany tatuś zdjął prezerwatywę......
                • onufry.zagloba Szfindel to 100% dyletant w zakresie nauk 31.08.07, 19:46
                  spolecznych:) Tak sie sklada, ze juz na przelomie lat 70/80, i to
                  nie w waszej komunie, a w jednym znajlepszych brytyjskich
                  uniwersytetow chcialem uzyc symulacji komputerowej do modelowania
                  pewnych zjawisk spolecznych, i to znacznie prostszych nizli "uklad",
                  z poziomu tzw. mikrostruktur. Mimo pomocy calej kupy informatykow
                  (abstrahuje od wlasnego mgr z matematyki) wyszlo z tego podobne
                  gawno jak...komputerowe przeklady literatury pieknej, tj. cos bardzo
                  niepieknego i wielce odleglego od rzeczywistosci. A wiec
                  NIEWYKSZTALCIUCHU kitow ty nam tutaj nawet nie probuj wciskac, bo
                  min. do profesorow mowisz! I to bynajmniej nie do "profesorow"
                  z "uczelni" ojca Rydzyka:)))
                  A konta w bankach mozesz przeciez zlikwidowac - nikt cie do ich
                  posiadania przeciez nie zmusza:)
                • aaaaaa71 Nie ma konta w banku bo byłby ślad 31.08.07, 20:15
                  ze ktoś mu przelał na konto a on woli gotówkę pod stołem bo nie zostawia śladu.
                • adam_l27 Zobaczcie jaką aferę robi PKW :) 31.08.07, 20:20
                  PiSowi przelano pieniądze które skarbnik i tak wydzielił i zwracał a jednak chcą
                  im odebrać dotację.

Więc rzeczywiście Kaczyńskiemu nie ma co się dziwić.
                • adam_l27 Pierwiastek pokazał że środowisko GW to nieuki :) 31.08.07, 20:21
                  Prostej teorii matematycznej nie byli w stanie pojąć.
                • herr_flick_z_gestapo Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 20:25
                  szfindel napisał:

> PS. Ja to bym zabral wszystkim wyksztaliuchom prawo glosu. Oni szkodza Polsce
                  > jak malo kto.

spokojnie. wiemy wszyscy ze konsultacje psychiatryczne na zachodzie to dosc
                  powazny wydatek i cie nie stac...,ale wpadnij do Polski..moze trafisz na te sama
                  sale co słoneczko tatr ???
                • miro1973 Re: Przecietny czytelnik GW to baran 31.08.07, 20:38
                  Puknij sie w czolo albo inne oko..Jesli masz dwa konta to jestes wyksztalciuchem
                  - wrednym i pewnie lewicowym. Oczywiscie to nie moje zdanie...Pie.....
                • koham.mihnika niektorzy symuluja inteligencje, a to tylko szfind 01.09.07, 10:07
                  el.
              • krawiec6661 Re: Kto napisał program? 31.08.07, 18:58
                Ten model jest w 3D Studio.
              • czarek62 Jarek, przeciez to polski swiatly wladca,hardcore! 31.08.07, 19:46
                darkelven napisał:

> Kto napisał ten program? Czyżby Prokom pana Krauzego??? :D
            • fagusp Pełnoobjawowy zespół fiksum-dyrdum. 31.08.07, 18:00
              Porzućmy wszelką nadzieję - Jarek jest tak debilny jak jego
              elektorat. Lechu też. Czy to dziedziczne?
              • sumienie.lk Jarosław Kaczyński chyba nie jest normalny... 31.08.07, 18:15
                Normalny człowiek nie opowiada takich idiotyzmów.
                • maruda.r Po co to "chyba"? 31.08.07, 18:36

• lahdaan Wstyd mi za tego jegomoscia 31.08.07, 18:40
                    Za premiera mamy idiote! Malo brakuje, a zacznie wymyslac wzory jak zdemaskowac
                    czlonka ukladu itp. Zal mi tego czlowieka, ale czy musi z siebie robic kretyna
                    publicznie?
                    • maruda.r Re: Wstyd mi za tego jegomoscia 31.08.07, 18:59
                      lahdaan napisał:

> Za premiera mamy idiote! Malo brakuje, a zacznie wymyslac wzory jak zdemaskowac
                      > czlonka ukladu itp. Zal mi tego czlowieka, ale czy musi z siebie robic kretyna
                      > publicznie?

Sęk w tym, że osoby chore psychicznie nie mają do siebie właściwego dystansu.

• sumienie.lk Zostawiam sobie cień nadziei... 31.08.07, 19:28
                    Choć wiadomo, że nadzieja matką głupich, to w kraju rządzonym przez
                    paranoików głupota staje się cnotą.
                    • maruda.r Re: Zostawiam sobie cień nadziei... 31.08.07, 19:43
                      sumienie.lk napisał:

> Choć wiadomo, że nadzieja matką głupich, to w kraju rządzonym przez
                      > paranoików głupota staje się cnotą.

Jest cień nadziei, że Kaczyńscy pewnego pięknego dnia otrzeźwieją i podadzą się
                      do dymisji. Pozostaje tylko opracowanie sposobu, jak paranoikom podrzucić
                      odpowiednią dawkę stosownych przy tych zaburzeniach leków.

• pompompom Re: Kaczyński został dziś chyba wielokrotnym mord 31.08.07, 18:09
              Mnie już brzuch rozbolał ze śmiechu. Układ = "tajemnicza twarz czyli
              dupa w lufciku".
            • polonus3 Re: Kaczyński został dziś chyba wielokrotnym mord 31.08.07, 19:30
              "skubi6" zapamietaj sobie ze, TEN SIE SMIEJE CO SIE OSTATNI SMIEJE!
            • lwowiak5 Re: Kaczyński został dziś chyba wielokrotnym mord 31.08.07, 19:32
              Jarek,przestań już pie..ć bzdury,bo tego nie można słuchać.
          • dzimdzirimdzi72 Re: ciekawe czy on slyszy w glowie jakies glosy 31.08.07, 18:09
            To jest skrót myślowy, a raczej rozwinięcie, chodzi o model komputera z płytek PCV.
            • konread Re: ciekawe czy on slyszy w glowie jakies glosy 31.08.07, 18:31
              Uważaj w słowniku kaczkodanów, PCV oznacza zupełnie coś innego: "Porozumienie
              Centrum Victoria";)
          • andrzej_marina Re: ciekawe czy on slyszy w glowie jakies glosy 31.08.07, 23:10
            I do tego "pewne miejsca sie powtarzaja" np Jurata, gdzie goscil
            prezydent Kwasniewski, prezydent Kaczynski i jego brat, a to jest
            tylkkoo kilka kilometrow od Wladyslawowa gdzie potajemnie spotykal sie
            Alganow. Jest uklad!
        • critic Kolejny dowód na to, że ten człowiek jest chory 31.08.07, 18:00
          i powinien się poddać intensywnej terapii, a broń Boże nie powinien być szefem
          rządu.
        • zetorg Re: ciekawe czy on slyszy w glowie jakies glosy 31.08.07, 18:16
          ta.... wszczepili mu chip, ale ziemniaczany.
      • dzikowy WARIAT 31.08.07, 17:29
        Ten człowiek jest całkowicie oderwany od rzeczywistości. Nie cierpię kiedy
        Wałęsa ma rację, bo to pesymista. Tym razem bardzo go nie lubię.
        • kolargolo w nastepnym wywiadzie powie ze to UFO 31.08.07, 17:54
          ale ze specjalna miedzygalaktyczna jednostka CBA jest na ich tropie.
          Ja p...dole, nie przypuszczalem ze premierem III RP bedzie kiedys
          schizofrenik.
        • fraglesi67 Nieuleczalny 31.08.07, 17:55
          Dużo się nie pomyliłem w lutym tego roku
          fraglesi.wordpress.com/2007/02/14/dom-wariatow/
      • maruda.r Czego jeszcze możemy oczekiwać? 31.08.07, 17:33

Niedługo możemy się spodziewać oświadczenia, że premier ma misję od Boga. Na
        potwierdzenie pokaże nam dyktafon z zarejestrowaną rozmową z Bogiem.

• mangold Bóg jako starszy nagrywa pierwszy :D 31.08.07, 17:46
          maruda.r napisał:

>
          > Niedługo możemy się spodziewać oświadczenia, że premier ma misję od Boga. Na
          > potwierdzenie pokaże nam dyktafon z zarejestrowaną rozmową z Bogiem.
          >
          • dzikowy Komputer nie wykryje układu!! 31.08.07, 17:57
            Okaże się, że jest tak dobrze ukryty, że w systemie zerojedynkowym można go
            opisać tylko tym "trzecim" stanem.
            • maruda.r Re: Komputer nie wykryje układu!! 31.08.07, 18:30
              dzikowy napisał:

> Okaże się, że jest tak dobrze ukryty, że w systemie zerojedynkowym można go
              > opisać tylko tym "trzecim" stanem.

Ale i na to jest sposób. Interpretacja stanu "nie zero i nie jeden" będzie się
              więc odbywać według widzimisię badaczy układu.

• ciumcia Re: Czego jeszcze możemy oczekiwać? 31.08.07, 18:33
          Kaczyński nagrał Boga i okazało się, że Bóg też jest w układzie.
          Dlatego Kaczyński postanowił go zastąpić swoją skromną osobą.
      • mkk17 Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 19:25
        Ale jest dużo ludzi, dla których to magia. Zapewne nie na tym forum. Ale to do
        nich właśnie skierowane i nie ma się z czego śmiać, bo to działa.
    • mangold nie wiedziałem ze z niego taki informatyk 31.08.07, 17:14

• ciumcia Re: nie wiedziałem ze z niego taki informatyk 31.08.07, 18:31
        Talibowie z Klewek napisali program. Działa on w sieci (szarej sieci).
    • tirri_smialek tabletki, Jarek, tabletki... 31.08.07, 17:15
      • asia_25 W tej macieży powiązań jest jedno zero, a nawet... 31.08.07, 17:29
        trzy "zera" i juz z góry wiadomo jaki bedzie wynik... jak zwykle
        wielkie "G".
        • superbardziej Re: W tej macieży powiązań jest jedno zero, a naw 31.08.07, 19:03
          Niech go ktoś w końcu zamknie i schowa wszystkie klamki.
    • mangold Jarosław Kaczyński jak Hari Seldon z Fundacji 31.08.07, 17:16
      Asimova..... dla niezorientowanych-
      pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_%28ksi%C4%85%C5%BCka%29
      • maaac Re: Jarosław Kaczyński jak Hari Seldon z Fundacji 31.08.07, 17:23
        Tylko broń Boże nie zdradzaj jak Asimov miał na imię bo wyjdzie że
        też był z "układu".

PS. Pamiętasz walkę pierwszej Fundacji z drugą?
        • mangold Do akcji weszła własnie trzecia Fundacja :D 31.08.07, 17:24
          maaac napisał:

>
          >
          > PS. Pamiętasz walkę pierwszej Fundacji z drugą?
          • maaac Nie. :) Nie było trzecej. 31.08.07, 17:32
            Choć szukanie układu jest bliskie opisywanemu strachowi co
            niektórych przed działaniem drugiej Fundacji.

PS. Kaczyński niedługo zacznie przymusowo prześwietlać wszystkich
            ludzi - będzie szukał ROBOTÓW z Danielem na czele.
            • mangold Nie było..ale juz jest ....w IV RP :D 31.08.07, 17:37

• maaac Jej no faaakt.... :) 31.08.07, 17:46
                :P
        • gregorsamsa A nie Neo z "Matrix"? 31.08.07, 17:26
      • evald Re: Jarosław Kaczyński jak Hari Seldon z Fundacji 31.08.07, 17:25
        Hehe, zanim otworzylem komentarze powiedzialem prawie dokladnie to samo bratu.
        Widze mamy podobne skojarzenia :).
        • mangold Prawie jak bliźnieta jednojajowe :P 31.08.07, 17:26
          evald napisał:

> Hehe, zanim otworzylem komentarze powiedzialem prawie dokladnie to samo bratu.
          > Widze mamy podobne skojarzenia :).
      • guru133 Re: Jarosław Kaczyński jak Hari Seldon z Fundacji 31.08.07, 17:36
        mangold napisał:

> Asimova..... dla niezorientowanych-
        > <a
        Jeżeli IV RP potraktujemy jako mieszankę horroru z SF, to zgoda:)
        href="pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_%28ksi%C4%85%C5%BCka%29"
        target="_blank">pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_%28ksi%C4%85%C5%BCka%29</a>
    • ar.co Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:18
      Czy ktoś mógłby przygotować komputerowy model premiera? Miałby
      wszystkie właściwości oryginału i jedną niepodważalną azaletę -
      można by go zresestować.
      • mangold a ja bym mu wirusa wpuscił.... 31.08.07, 17:19
        ar.co napisała:

> Czy ktoś mógłby przygotować komputerowy model premiera? Miałby
        > wszystkie właściwości oryginału i jedną niepodważalną azaletę -
        > można by go zresestować.
      • marklark Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:28
        > Czy ktoś mógłby przygotować komputerowy model premiera?

Już jest - nazywa się Lech Kaczyński.
        • ar.co Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:56
          Ale on jest sterowany ręcznie...
      • qawsedrftg oto model premiera: 31.08.07, 17:28
        while(true){

echo("UKLAD!");
        echo("To wina PO");
        echo("Zasady zobowiązują");
        sleep(30000000);

}
        • pawman Re: oto model premiera: 31.08.07, 18:42
          10 PRINT" To wina ukladu! "
          20 GOTO 10
          RUN
          • rafvonthorn Re: oto model premiera: 31.08.07, 19:08
            O matko, BASIC... Jak się wzruszyłem...
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: oto model premiera: 31.08.07, 21:04
              rafvonthorn napisał:

> O matko, BASIC... Jak się wzruszyłem...

Bo premier jest starej generacji, jeszcze 8-bitowy...
              • pawman moze by mu tak glowice srubokretem 31.08.07, 23:00
                j.w.
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl A oto model premiera w fortranie: 31.08.07, 21:27
            c A oto model premiera w fortranie 77:

program uklad
            1 write (*,*) 'Nie mamy dowodów, ale to dowód, że jest układ!'
            goto 1
            end

c Myślę, że premier jest jeszcze na karty perforowane.
        • trrapez Re: oto model premiera: 31.08.07, 20:44
          qawsedrftg napisał:

> while(true){
          >
          > echo("UKLAD!");
          > echo("To wina PO");
          > echo("Zasady zobowiązują");
          > sleep(30000000);
          >
          > }
    • mangold Mam nadzieję ze "mangold" tez sie powtarza 31.08.07, 17:18
      w pana symulacji...nienawidze was i tego co robicie z tym krajem!!!!!
    • jacek230 Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:19
      Prawdziwa choroba umyslowa. Zwykly obled.
    • pawka55 Kto w koncu zamknie tego schizofrenika? 31.08.07, 17:19
    • kornaccy Po prostu psychol 31.08.07, 17:19
      nic dodać, nic ująć!!!!!!!
      • artutek Re: Po prostu psychol 31.08.07, 17:22
        dokładnie to samo pomyślałem - odbiło gościowi na amen. Ale manrtwi
        mnie to że ludzie mu wierzą :((
        • arek64 Re: Po prostu psychol 31.08.07, 17:27
          > Ale manrtwi mnie to że ludzie mu wierzą :((

Nie jest głupcem ten, kto mówi, że jest Napoleonem, ale ten kto mu
          uwierzy...

Galba, Junkier i im podobni powinni się nad sobą zastanowić.
          • dzikowy Re: Po prostu psychol 31.08.07, 17:58
            arek64 napisał:

> Galba, Junkier i im podobni powinni się nad sobą zastanowić.

Junkier się chyba zastanawia, coś go ostatnio nie widuję.
            • poddanywujasama Re: Po prostu psychol 31.08.07, 18:46
              Zalamal sie chlop i wcale sie nie dziwie.Po takich rewelacjach, kazdy by sie
              zalamal.
      • judas1 Re:... 31.08.07, 17:23
        "Bardzo często te same nazwiska się powtarzają - podkreślił Kaczyński".

Taaa, a co najdziwniejsze - jedno nazwisko przeplata się wielokrotnie: KACZYŃSKI
        • leszlong Re:... 31.08.07, 22:49
          Nic dziwnego. Jeśli do tego modelu wpisano jako dane 10 nazwisk, to zawsze będą
          się one powtarzały. To wszystko zależy od danych jakie zostaną wprowadzone,
          czyli jeśli Kaczyński wpisze, że do układu należy np. B16, to program mu wskaże
          B16 jako element układu. I to będzie nowina!!
      • mlaszczacy.kaczor Re: Po prostu psychol 31.08.07, 17:23
        Kaftan dla Jarka
    • piotr10530 Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:19
      Czy ktos zadzwonil po pogotowie?
      • juriusz Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:23
        z każdym dniem coraz gorzej, pogłębia mu się choroba
    • gregorsamsa Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:20
      "Co więcej, choć na to nie mamy dowodów,"
      Brak dowodow jest, jak wiadomo, najlepszym dowodem na to, ze dowody zniszczono.
      • nike_air_max Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 18:28
        Im bardziej szukają tym mają mniej dowodów a to najlepszy dowód, że układ jest wszechogarniający i panuje nad wszystkim. Tylko wszechogarniający układ i spisek może się tak ukrywać, żeby go nie można było złapać. Najgorsze jest to że macki tego układu sięgają coraz wyżej i wyżej, są już w otoczeniu premiera, na wysokich stanowiskach, wieloletni uśpieni członkowie układu (np kaczmarek) wychodzą z cienia (dobrze, że na razie udaje się ich unieszkodliwiać). Wydaje się, że do układu musi należeć jakieś 85% społeczeństwa które nie głosowało na jedynych sprawiedliwych. Ile to czasu trzeba, żeby to zwalczyć i rozpieprzyć, ale prawi i sprawiedliwi nie poddadzą się i uratują ten kraj. To mówiłem ja Napoleon czy Batman inny.
        • rock73 Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 18:39
          Układ jest tak potężny, że nie tylko niszczy dowody, ale też potrafi zmieniać
          rzeczywistość. Układ jest jak Matrix. To, że Układ coś zmienia w rzeczywistości
          można czasami poznać po tym, że się ma déjà vu. Przyglądajcie się uważnie, może
          zauważycie Układ.nać po tym, że się ma déjà vu. Przyglądajcie się uważnie, może
          zauważycie Układ.
    • boewulf Z ostatniej chwili - w komputerze odkryto układ !! 31.08.07, 17:21
      Ten układ to układ scalony !!!
      • mangold Kaczmarek dostanie czwarty zarzut 31.08.07, 17:21
        boewulf napisał:

> Ten układ to układ scalony !!!
      • kalinowski11 Re: Z ostatniej chwili - w komputerze odkryto ukł 31.08.07, 17:23
        Mamy komputerowy model układu...

------

Mały książę bredzi...
      • nabrok Re: Z ostatniej chwili - w komputerze odkryto ukł 31.08.07, 17:59
        Co gorsze, odkryty w PC (nomen omen) układ scalony jest typu Wielkiej Skali Integracji (LSI - Large Scale of Integration) :)))

PS. "Paranoja jest goła" - Manaam
        • fagusp Re: Z ostatniej chwili - w komputerze odkryto ukł 31.08.07, 18:08
          Nomen omen Wikipedia podaje, że określeniem równoznacznym dla
          pojęcia UKŁAD jest POROZUMIENIE. Czy CENTRUM oznacza UKŁAD kierujący
          wszystkimi UKŁADAMI? Capo di tutti capi?
        • rafnal Re: Z ostatniej chwili - w komputerze odkryto ukł 31.08.07, 20:30
          Koniec z internetem: w kompach są układy.... no i ta nazwa PC...
          • presentation1 Re: Z ostatniej chwili - w komputerze odkryto ukł 31.08.07, 20:33
            Dla komuchow twojego pokroju nie ma ukladow.Sa spotkania towarzyskie.Ale jestescie^przestepcami.A przestepcy powinni i beda siedziec.
            • presentation1 Re: Z ostatniej chwili - w komputerze odkryto ukł 31.08.07, 20:40
              Powinniscie sie bac.Wyborcza wam nie pomoze bo zlodzieje i oszusci sa skonczeni.
            • ready4freddy Re: Z ostatniej chwili - w komputerze odkryto ukł 31.08.07, 22:01
              tak, a dr Kulczyk mowil, ze w biznesie nie ma korupcji, tylko prowizje. kazdy w cos wierzy, ty tez mozesz. ale nie drzyj mordy na ulicy, bo Sarko obiecywal, ze sie zabierze za takich meneli, czytalem z nim wywiad.
    • vampi_r Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:22
      Pomyślałem przez moment i szybko napisałem własny algorytm na
      komputerowy model układu.
      Wszysko się zgadza, z tym co mówi pan Premier.

Wszystkiemu są winni Żydzi, postkomuniści i Adam Michnik.
      • kalinowski11 Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:24
        vampi_r napisał:

> Wszystkiemu są winni Żydzi, postkomuniści i Adam Michnik.

I jeszcze dziadek Tuska :)
        • mangold Czemu nie wyswietlił sie kaczmarek?? 31.08.07, 17:25
          kalinowski11 napisał:

> vampi_r napisał:
          >
          > > Wszystkiemu są winni Żydzi, postkomuniści i Adam Michnik.
          >
          > I jeszcze dziadek Tuska :)
          >
          • r0b0l Re: Czemu nie wyswietlił sie kaczmarek?? 31.08.07, 17:47
            bo kaczmarek to trojan nowej generacji ;)))
            jarek nie zaktualizował bazy nortona , czytaj nie wziął dzisiejszych tabletek
        • mikolaj.plank Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:30
          A Papałę zabił Kaczmarek - to też z tej symulacji wynika - na co oczywiście nie
          ma dowodów :)
    • dj80 Może to i byłoby śmieszne, gdyby nie małe ale.. 31.08.07, 17:22
      To "ale" to fakt, że ten koleś jest premierem w prawie czterdziestomilionowym kraju w środku Europy.

Pozdr
      DJ
    • sandwich1 Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:23
      Układ?
      Zamkną Krauzego. Przejmą PROKOM.
      I teraz Q..wa, będę badał układ zamiast klientów obsługiwać.
      Jaki ten układ?
      Słoneczny, scalony czy hamulcowy?
      • test1410 Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:33
        Pewnie mają symulację takiego:
        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Atmel_atmega32_mikrokontrolleri.jpg
      • ready4freddy Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 20:24
        > Jaki ten układ?
        > Słoneczny, scalony czy hamulcowy?

uklad sloneczny nosi na pasku kot Alik, jak Orion w MIB cala galaktyke :)
    • silingen Premierowi na pewno chodzi o uklad sloneczny. 31.08.07, 17:23
      Nie wiedzialem, ze z niego taki astronom!
    • uksza I juz jasne wszystko! 31.08.07, 17:24
      Już jasne po co Rydzykowi te 15 mln na widział informatyczny w jego szkole ;)
    • lacymon HA...ha....ha.. ja nie mogę ..ha...ha...ha.. 31.08.07, 17:24
      ten człowiek powinien grać w kabarecie , a nie być Premierem poważnego kraju....on sobie ...mam nadzieję....robi sobie jaja..Błagam przekonajcie mnie że to jest takie specyficzne poczucie humoru Jarka...bo przecież chory człowiek nie może rządzić nami
    • gortopik układ sił 31.08.07, 17:24
      1. "Szatan, Szatan! Szatan, Szatan! Oł jee, oł jee."

2. "podstawiani politycy pod hipnozą ulegają mi
      podstawiani politycy ulegają słowom mym
      (...)
      nie ma wybawców którzy wiodą tłum
      nie ma wybawców którzy zbawią nas

jest tylko agent planet złych
      jest tylko układ wrogich sił
      jest układ sił jest układ sił
      jest układ sił jest układ sił"
    • proffessorr Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:24
      Ludzie na takich stanowiskach powinni być zdrowi psychicznie. Trzeba ich leczyć,
      a nie powierzać najważniejsze stanowiska w państwie.
    • blackfield Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:25
      Taaa, model. Co najwyżej dwa kółka narysowane w Paint'cie. W jednym kółku "my",
      w drugim "układ". Paranoję się leczy. Naprawdę można. Pan Religa nic nie robi,
      więc może na konsultację?
      • trupociarz Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:39
        blackfield napisał:

> Taaa, model. Co najwyżej dwa kółka narysowane w Paint'cie. W jednym kółku "my",
        > w drugim "układ".....

:) To jest dobre... Na prawdę dobre!! Smutne w tym to, że prawdopodobnie nawet
        masz rację... :(
        Ciekawe czy ten "trochę pomieszany facet" (no bo jak go inaczej nazwać?) ćwiczy
        swoje występy przed domowym lustrem?
        • mara571 Re: Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 18:46
          stawiamna Power Point...
          Tam sa strzalki do dyspozycji
    • msgunners Premier: Mamy komputerowy model układu 31.08.07, 17:25
      Ten człowiek jest komikiem... Żeby było śmieszniej to powiem, że takie coś jak
      "układ" było (jest?). Nasze chomiki wraz z panem prof. Zybertowiczem rozdymały
      to pojęcie, nadały mu jakąś dziwną filozoficzną głębie, ośmieszyły je po prostu.
      Zamiast, że tak napisze, zeuropeizować sądownictwo, edukować społeczeństwo,
      szlifować kadry, to oni niczym Don Kichot walczą z tworem, który w 90% sami
      stworzyli.

Taki przykład może. Drużyna piłkarska sprzedała mecz, są winni. Zamiast ich
      ukarać nasi bracia biorą się za kibiców, bo oni mają takie same koszulki, jak ta
      sprzedajna drużyna.

pozdro
    • inz.a.spoleczny Premier przebywa w świecie wirtualnym (dużo gra?) 31.08.07, 17:25
      Jarosław Kaczyński ma takie wspaniałe modele matematyczne i
      komputerowe, opiera się na osiągnięciach nauki i naukowych metodach
      wnioskowania, a doprowadził do tego, że przy 7% wzroście 80%
      społeczeństwa nie znosi tego rządu, Prezydenta i Premiera. A młodzi
      ludzie myślą tylko, jak uciec z tego sterowanego komputerowo przez
      Kaczyńskiego raju. Zdumiewajace też jest, że poważni naukowcy, o
      liczącym się dorobku w świecie (poza prof. Kleiberem, Legutką,
      Krasnodębskim i kilkoma innymi) nie zostawiają na tym posługującym
      się modelami komputerowymi rządzie suchej nitki, a Premiera uważają
      za osobę którą opuścił rozum.
      Może niech z wirtualnego świata komputerowych gier i symulacji,
      gdzie PiS jest tak popularny że wygrywa wybory i ma 280 miejsc w
      Sejmie Premier wróci na Ziemię. Inaczej jego stan paranoi
      politycznej oraz patologicznej agresji (może to od gier) tylko się
      pogłębi.
      • ar.co Re: Premier przebywa w świecie wirtualnym (dużo g 31.08.07, 17:59
        Jaki świat gier? Sądzisz, że on jest w stanie zagrać w jakąkolwiek
        grę, nie rozwalając monitora po pierwszej porażce?
        • inz.a.spoleczny Re: Premier przebywa w świecie wirtualnym (dużo g 31.08.07, 18:08
          Myślałem o grach typu bij-zabij, gdzie się idzie i strzela we
          wszystko co się rusza.
          • leszlong Re: Premier przebywa w świecie wirtualnym (dużo g 31.08.07, 22:53
            Ale tam trzeba się umieć posługiwać myszą albo klawiaturą, a nasz premier ma
            kłopot z takimi urządzeniami. Nawet mikrofonu nie potrafił sobie dobrze ustawić.
            No i refleks jest potrzebny.
    • macrad Jedno małe pytanie 31.08.07, 17:26
      do Pana Premiera:

czy Pan wie co to jest "model komputerowy"? Bo coś takiego jak "model
      komputerowy" nie istnieje. Istnieją natomiast modele matematyczne różnych
      zjawisk i procesów, ale nie sądzę by ktokolwiek był w stanie stworzyć
      matematyczny model układu, powstałego w głowie Pana Jarosława Kaczyńskiego.
      • m1o2i3 Re: Jedno małe pytanie 31.08.07, 19:38
        Oglądałem Twoją galerie,naprawde piękna,wiem już gdzie mam wracać.
      • yellow_tiger Re: Jedno małe pytanie 01.09.07, 08:48
        O tu bym sie nie zgodzil. Isnieje niemalze trywialny model ukladu. Z grubsza
        moznaby go sprowadzic do czegos takiego:
        program uklad

real*8 x,uklad

c '' matematyczny model ukladu ''
        write(*,*) 'Podaj x'
        read(*,*) x
        uklad=((dexp(x)+dsin(x^3))^x !tu wpisz dowolny uklad(x)

write(*,*) 'Uklad istnieje!!! Mam na to matematyczny dowod'

end

w sumie ten model sprowadza sie do:

program uklad
        write(*,*) 'Uklad istnieje!!! Mam na to matematyczny dowod'
        end

co jest bez watpienia najlepszym modelem ukladu jaki mozna zaproponowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka