Dodaj do ulubionych

Kupujemy szkołom kamery

07.09.07, 13:39
Ciekawe kiedy zamontują nam kamery na ulicach a najlepiej w domach.
A swoją drogą, na solówy sie chodzi po szkole.
Obserwuj wątek
    • leszek.hart za dużo wiary w technikę, za mało w człowieka 10.09.07, 16:20
      kamery nic nie zmienią...
      • wujekmik Re: za dużo wiary w technikę, za mało w człowieka 19.09.07, 14:34
        2 kamery ??? BUAHAHA Na pewno to wiele zmieni. Nie mają na co wydawać pieniędzy
        Jak kamery w szkole to wszędzie a nie 2. Kiełbasa wyborcza i nic poza tym
        • robert.zimnicki z ta wiara w człowieka to przesada! 19.09.07, 20:50
          Gdyby w mojej pedalowce byly kamery (1984-1988), to nie byloby wyrawania kasy
          "na lody" przez lokalna smietanke towarzyska (dzieci marginesu spolecznego gminy
          Zagnansk) przy zamknietych oczach i uszach grona pedagogicznego. Nie byloby tez
          wyzywania sie psychicznego przez niedopchnieta p. Lisowska i sqwialego p.
          Kowalskiego i Piatka. Nie byloby udawania reszty kadry i dyrektorki (zony kacyka
          z urzedu gminy), ze wszystko jest w porzadku i nic sie nie dzieje. Zapis z
          magnetowidu (o ile nie bylby kontrolowany przez kadre) badz podpiecie sie do
          instalacji i po latach (zmianie systemu z komuny na demokracje) mozna by sie
          domagac odszkodowania za straty moralne (a wyzwanie ucznia od debili w obecnosci
          klasy to nie chwilowe zalamanie nauczyciela.....). Co innego dostac bambusem
          (lub linijka) po lapie, co innego wrzucac wegiel do kotlowni, tylko dlatego, ze
          mialo sie szczescie urodzic w rodzinie robotniczej i nie przynosilo do szkoly
          dowodow wdziecznosci. Teraz ta kadra cieszy sie spokojna staroscia, ale gdyby
          szkola miala monitoring, to mniejsza jej polowa mialaby problemy z prawem.
          Calkiem jak w "miescie prywatnym" (z Boguslawem Linda) - szkola byla taka
          lokalna wladza w gminie.

W sumie moglbym, zgodnie z katolicka wiara, uwierzyc, ze ci ludzie zbladzili (na
          szczescie nikt z klasy nie zostal qwa, zlodziejem, ani nie zszedl z tego
          swiata), ale w tym przypadku glupota i dziadowstwo jest sprawa psychiki i genow.
          Wiec mowienie o milosci do blizniego i o wierze w czlowieka w tym przypadku nie
          swiadczy o inteligencji czlowieka, ktory to mowi.

wujekmik napisał:

> 2 kamery ??? BUAHAHA Na pewno to wiele zmieni. Nie mają na co wydawać pieniędzy
          > Jak kamery w szkole to wszędzie a nie 2. Kiełbasa wyborcza i nic poza tym
    • z-agatka Kupujemy szkołom kamery 19.09.07, 08:20
      I słusznie, do życia w państwie policyjnym najlepiej wdrażać od małego. Przy
      okazji uda się pewnie skutecznie wyeliminować wewnętrzną motywację do zachowania
      się "jak należy" - gdy nie będzie kamery, sumienie też przymknie oko.
      • konread Re: Kupujemy szkołom kamery 19.09.07, 23:40
        Ale to tylko po 2 kamery, kiedy uświadomimy sobie po pierwsze jak duże są
        budynki szkół, po drugie że po tygodniu wszyscy, uczniowie, dilerzy i inni będą
        wiedzieli jak sie ustawić aby się w nich nie znaleźć, nagle pozostaje jedynie
        pusty śmiech i politowanie dla tego pomysłu!
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kupujemy szkołom kamery 19.09.07, 08:26
      I co niby te kamery dadzą? Nagrają obraz wchodzących do szkoły i jeden korytarz.
      PO fakcie będzie można obejrzeć kto wchodził. Tylko to po fakcie, bo nie będzie
      operatora który siedziałby przed monitorem i reagował.
      Z rozpoznaniem też będzie kiepsko, bo za 8K z montażem to zwykły PAL, a nie HD.
      Musi być, że ktoś ze znajomych ministra zajmuje się importem takich urządzeń.
    • ice_ice Re: Kupujemy szkołom kamery 19.09.07, 08:51
      Kamery na ulicach są już od dawna, większość sklepów i placówek handlowych, a na
      pewno każdy bank, kantor i instytucje finansowe mają takie dla bezpieczeństwa,
      nie widzę powodu, dla którego moje dziecko w szkole ma tego bezpieczeństwa być
      pozbawione. Może i będzie to widoczne dopiero PO fakcie, ale myślę, że paru
      chuliganów zastanowi się dobrze, jeśli będzie wiedziało, że są obserwowani.

Solówy.. boże drogi, co za infantylne określenia. Chodźcie sobie dzieci na te
      solówy, ale wara wam od spokojnej reszty, która chce mieć święty spokój w szkole.
      • fiedor88 Re: Kupujemy szkołom kamery 19.09.07, 09:03
        W mojej szkole były kamery a i tak wszyscy to olewali. :P
        • finqua Bardzo dobry pomysl, wiecej kamer na ulicach 19.09.07, 09:43
          W wielu miejcach drastycznie spadla przestepczosc dzieki kamerom
          np na roznych dworcach czy w centrach miast.

Bardzo dobry przyklad to Londyn gdzie kamer jest mnostwo i przestepczosc
          gwaltownie spadla

To idiotyzm twierdzenie ze jestesmy obserwowani ze panstwo policyjne i takie tam
          brednie

Kamery powinny byc na polskich osiedlach, przed szkolami, i w wielu innych miejscach

bedzie dzieki temu duzo bezpieczniej bo policjanci frajerzy nie maja ochote
          patrolowac ulic i boja sie w razei czego dzialac
    • mamut2000 Czegoś nie kumam, koszt takiej imprezy to 8000 PLN 19.09.07, 10:39
      Tak więc, jeśli w szkole uczy się 200 uczniów lub więcej to aby sfinansować coś
      takiego wystarczyłoby aby rodzice każdego dziecka wyłożyli 80PLN. To cena
      jednego podręcznika na studia. Ja wiem, że wszyscy są biedni itd. ale proszę mi
      tu nie pie..ć, że rodziców nie stać na 80PLN wydatku. Nie rozumiem dlaczego
      JA pracujący i płacący podatki muszę dokładać do tego interesu, nie rozumem
      dlaczego Państwo czyli MY, (jak wiemy Państwo nie ma własnych pieniędzy, ono
      zabiera je pracującym) musimy poświęcać kilkadziesiąt milionów złotych, z
      których duża część po drodze zostanie spożytkowana na funkcjonowanie machiny
      administracyjnej, podczas gdy rodzice dbający o dobro swoich dzieci sami mogliby
      się tym zająć. Mi nikt nie kupi komputera do pracy, sam musiałem trochę się
      przygłodzić, dlaczego ja muszę kupować komuś jakieś kamery? Kiedy wreszcie rządy
      w tym pięknym kraju przestaną prowadzić politykę rozdawnictwa? Kaczory won!
    • szulek83 Kupujemy szkołom kamery 19.09.07, 11:03
      "Jak to miło mieć mikrofon
      Przyczepiony za sedesem
      Żeby zawsze mocz oddawał
      Zgodnie z partii interesem"

Kiedyś ten fragment piosenki Big Cyca wydawał mi się zabawny, teraz powoli
      wydaje sie byc prawdziwy do bolu...
      • topjar Re: Kupujemy szkołom kamery 19.09.07, 18:46
        Te kamery to nie wiem ile się utrzymają zobaczymy ...
        Btw dzieci znają jeszcze procę ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka