Dodaj do ulubionych

Cztery Ziobra i dobra

18.09.07, 11:47
smutne to. ambicje i przekonanie o własnej wartości to ten pan ma
wysokie ale warsztat i umiejętności z innej beczki.
Charakterystyczna roszczeniowa postawa wobec otoczenia, przekonanie
o zewnętrznych siłach blokujących jego poczynania oraz poczucie
powołania do pełnienia misji i brak elementarnego samokrytycyzmu
tłumaczy jego poparcie i wiarę w pis
Obserwuj wątek
    • skiskiski Cztery Ziobra i dobra 18.09.07, 11:57
      POkazał się pan Rosiewicz jako prymityw nie z tej ziemi. Rozczarowująca postać.
      Dobrze, że ten wywiad się uakazał, trzeba znać prawdę.
      • speev Re: Cztery Ziobra i dobra 20.09.07, 09:24
        "Jak w PRL-u coś napisałem, od razu szło na antenę."

tjaaaaaaaaa.... a teraz oligarchowie, liberałowie, żydzi, masoni i geje nie chcą
        wpuścić takiego "talentu" na wizję.... zi0br0 się powinien nimi zająć!!!
        • loppe Re: Cztery Tuski i będzie żyło się lepiej 20.09.07, 09:36
          wszystkim

Niech każdy śpiewa co chce, na tym polega wolność. Czepianie się
          nagonki że ten śpiewa to a tamten tamto jest takie zamordystyczne...
          • baby1 To nie podlizywanie się, ale calkowite zeszmacenie 20.09.07, 10:26
            • p.i.s biedny frustrat 20.09.07, 10:41
              biedny frustrat, myśli że jest łącznikiem między młodym a starym - a tak
              naprawdę to chyba łączy - stare i martwe ;(

te występy do kotleta się nie nadają bo można się udławić

poziom - żenada !

dobrekredyty.com

• aro7 zaginiony mąż Violi Villas, I love PIS -PRL bis... 20.09.07, 11:45
                "Na PRL jako artysta się nie skarżę. Nasze kochane państwo ludowe było dobre i
                dopłacało do biletów. Na koncerty chodziły tłumy i to było piękne - artyści
                zawsze mieli nabitą salę. W PRL za darmo była nauka, leczenie, Fundusz Wczasów
                Pracowniczych i wszyscy sobie wyjeżdżali." no , panie prawie jak PIS i IV RP
                tylko ta Gilowska czasem wierzga i przeszkadza razem z pazernym Religą- wiadomo
                desant od Tuska..
                i dowalić wszystkim, Chylińskiej, Szycowi, Majewskiemu tylko wielkiego Rosia nie
                ruszać...
                "Ale byłem przeciwnikiem systemu, do generała Jaruzelskiego na spotkania nie
                chodziłem. Zresztą mnie tam nie zapraszali."
                -czyli Jaruzelski nie zapraszając Rosiewicza stworzył sobie zajadłego wroga co z
                Gorbaczowem obalił komunizm :)
                "Michaił", on też powiedział do mnie na ty: "Andriej, spasiba". Ale chciałem mu
                zawiązać muchę i sięgałem do gardła z gumką, a on się cofnął. Służby specjalne
                mogły mnie rozstrzelać, ale Raisa uratowała mnie przed śmiercią, wstała i
                odebrała muchę."
                -nic tylko medal pośmiertny za odwagę..
                "Już chciałem się ożenić. Obudziłem się i myślę: "Nie mam dzieci". Cieszę się,
                że żona się tak ładnie spisała, najpierw syn, a potem dwojaczki." -żona jak
                żona, podziękuj młodszemu sąsiadowi...bez pedalskiej muchy...

• fraglesi67 Wieczny Kolaborant 20.09.07, 11:58
                  Nic dodać nic ująć
                  • chrongen Tekst min o upadku Rosiewicza i polskiego kabaretu 20.09.07, 14:16
                    Kabaret ma sens, gdy śmieszy, a przy okazji wali w pysk tych, których trzeba, a
                    nie tylko tych, których można... więcej na:
                    www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead25&news_cat_id=351&news_id=168796&layout=5&forum_id=44740&page=text
                    • 1410_tenrok Boże, ale żenada!!! 20.09.07, 15:02
                      Kiedyś uwielbialiśmy go, nawet byłem z niego dumny, ponieważ
                      widywałem na zachodzie u różnych ludzi w kolekcjach płytowych
                      Asocjację Hagaw.
                      Ale to, co wygaduje teraz ten pryk, to czysta tragedia. Taki mały
                      homo sovieticus. Troche kotolicyzmu, troche patriotyzmu, troche
                      komunizmu - wszystko wymieszane. Sałatka, że pawia puścić.

Było Hagaw, był Rosiewicz
                      smiechu było co nie miara.
                      Lata przeszły, wiek podeszły
                      już nie fruwa marynara.
                      Pan z laseczką, ziobro w palcie
                      a na stopach filce grzeją
                      brak chumoru, brak talentu
                      z jego ust horrorem wieje
                      Nie do smiechu, to do płaczu
                      pieść żałosna parkinsonem
                      podgryguje, pokasłuje
                      muszka wielka, brak przesłania
                      Na widownia, moi drodzy,
                      Brak ochoty do klaskania!

• jwojnar Żenada na miarę PiSu 20.09.07, 16:18
                        Rosiewicz pasuje do PiSu bez żadnych krawieckich poprawek. Jest
                        beznadziejny do granic możliwości i (pewnie nieświadomie) próbuje
                        te granice przekroczyć.
                        • ziobro_ziobro_siedem ^^^^^^^^^^^^PiS przejął cały komunistyczny beton. 20.09.07, 16:56
                          • poszeklu Rosiewicz to prawdziwy atysta 20.09.07, 18:57
                            Takich ludzi jest malo. Jest niezalezny i
                            potrafi pokazac swoja niezaleznosc. Ma w 4
                            literach uklady, jest ponad tym. To wielki
                            format, gdy mowi o pedalach bez zenady, ze
                            to badziewie. Malo dzis takich artystow,
                            wiekszosc smaruje sobie d... wazelina, zeby
                            tylko gdzies zaistniec.
                            • 1410_tenrok zachwycające! 20.09.07, 19:35
                              wielkosc rosiewicza polega na tym, że mówi bez żenady o pedałach.
                              to jest wielkie.
                              Ale, czy aby o wszystkich? smiem wątpic. O dwoch najważniejszych
                              jednak milczy.
                              • sumienie.lk pisiorkowy pajac skarży się na zapomnienie... 20.09.07, 21:13
                                A czego spodziewał się po swoich żenujących popisach w trakcie
                                pisowskiej kampanii wyborczej?
                                • tetlian Ten gościu gada jak dziecko 20.09.07, 21:16
                                  Ja piernicze. Wiedziałem, że ten gościu jest pusty, ale że aż tak? Przecież on
                                  się wyraża i argumentuje jak 6-letnie dziecko przekonane o swojej racji.
                            • dzikowy Re: Rosiewicz to prawdziwy atysta 20.09.07, 21:05
                              poszeklu napisał:

> Takich ludzi jest malo. Jest niezalezny i
                              > potrafi pokazac swoja niezaleznosc. Ma w 4
                              > literach uklady, jest ponad tym. To wielki
                              > format, gdy mowi o pedalach bez zenady, ze
                              > to badziewie. Malo dzis takich artystow,
                              > wiekszosc smaruje sobie d... wazelina, zeby
                              > tylko gdzies zaistniec.

Gdzie niby ten format?? Skrojony na Pietrzaka, który nie potrafi się pogodzić z
                              faktem, ż jego czas minął i coraz rzadziej jest śmieszny, a coraz częściej
                              żałosny. W każdej wypowiedzi lament, że nikt go nie kocha i nikt go nie zaprasza.

Wielki format to Nieznalska, ośmieszająca tabu, zadająca pytania, za nic mając
                              poprawność i konwenanse. Jak mówi o kościele, to bez żenady, że to badziewie.
                              Mało dziś takich artystów, większość uciekła w reklamy i tańce z gwiazdami, ale
                              część poci się wazeliną, żeby wejść w du... dzisiejszym włodarzom mediów
                              państwowych (nie publicznych), żeby gdzieś jeszcze choć raz zaistnieć... i się
                              ośmieszyć.

dzikowy.blox.pl/html
                              • marcowroc Daj spokój: Rosiewicz i poszeklu to ten sam typ.. 20.09.07, 22:03
                                Może przesadziłem, poszeklu jest chyba inteligentniejszy (tak przynajmniej wynika z wypowiedzi pana R.)
                                Tragedia, swoją drogą.
                              • elwis_v Re: Rosiewicz to prawdziwy atysta 20.09.07, 22:20
                                Ty jestes normalnie,( jak to powiedziała jedna z bohaterek zapewne
                                twego ulubionego serialu)nienormalny, cwierćgłowek o inteligencji i
                                wrażliwosći chomika,skandalistke bez cienia talentu masz wyzej niz
                                goscia który potrafi psiać niezłe teksty i muzyke,nie obrażajac
                                nikogo.i choc niepodoba mi ise co gadasz, to jestem gotów zginac za
                                to byś mógł głosic swe poglady( wiesz chociaż kto to powiedział?)Za
                                to takich jak my najchetniej bys zakneblował jak czerwoni przez
                                ostanie 45 lat po w 2 wojnie światowej.
                                • yoric Re: Rosiewicz to prawdziwy atysta 21.09.07, 00:10
                                  > i choc niepodoba mi ise co gadasz, to jestem gotów zginac za
                                  > to byś mógł głosic swe poglady

a wiesz? jeśli to aktualne, to chyba skorzystam :)
                            • ja.ja222 Re: Rosiewicz to prawdziwy atysta 21.09.07, 07:33
                              Biedny człeczyna, który chce się wydostać z zapomnienia na salony.
                              Proponuje rzucic mu na tace kilka groszy.
                      • czterdziestyiczwarty Re: Boże, ale żenada!!! 21.09.07, 01:46
                        A posluchaj co wygaduje Tusk.Rosiewicz byl przynajmniej smieszny-jak
                        to zwykle bywa z trefnisiami. I spiewal niezla
                        polszczyzna.Teraz "artysci" upieraja sie umieszczac w tekstach
                        polskich piosenek angielskie wtrety oraz polskie slowa ogolnie
                        uznane za obelzywe. Niestety maja tak ograniczone slownictwo.
                        Tusk natomiast to blazen ktory nawet nie jest smieszny ale zalosny
                        tak jak cale PO .
                        • 1410_tenrok I to ma być kontrargument? 21.09.07, 18:52
                          Znaczy Tusk gorzej śpiewa od Rosiewicza? No, nie wątpię. Tusk nigdy
                          nie nagrał żadnej płyty z Asocjacą Hagaw, ani z innym zespołem.

deklinacja:
                          Tusk, Tuska, Tuskowi, Tusk, z Tuskiem, o Tusku, O! Tusk -
                          deklinujecie,, deklinujecie...... To moda jakas, czy z podstawówki
                          Was nie wypuścili?
                    • elwis_v Re: Tekst min o upadku Rosiewicza i polskiego kab 20.09.07, 22:12
                      Kogo wg. cibie kabaret powinien swymi tekstami walic w pysk??Tych co
                      wskaze ci tzw.Political Corectnes(jeżeli wogule wiesz co to znaczy),
                      czy tak jak ja uwazam wszystkich bez wyjatku, to było by
                      arcydemokratycznie. A swoja droga podziwiam Rosiewicza , za
                      szczerosc i odwage głoszenia publicznie swyvch poglądów
                      i "płyniecia pod prąd" z nimi, bo juak żeczywstosc dowodzi tylko
                      g...wna płyna z prądem.
                      • chrongen Re: Tekst min o upadku Rosiewicza i polskiego kab 21.09.07, 00:55
                        1. twoja ortografia budzi moje obawy co do sensu rozmowy z tobą
                        2. nie mam pojęcia czym jest Political Corectnes, ale wiem czym jest
                        Political Correctness.
                        3. piszesz "podziwiam Rosiewicza , za szczerosc i odwage głoszenia
                        publicznie swyvch poglądów i płyniecia pod prąd" i co ja ci mam
                        odpowiedzieć? jeśli uważasz, że chwalenie PiS równa się dziś
                        płynięciu pod prąd, to krzyżyk na drogę do Torunia oszołomie.
                • aj40 Re: zaginiony mąż Violi Villas, I love PIS -PRL b 20.09.07, 16:47
                  Ten pan Rosiewicz poczuł że stare wraca i dlatego tak optuje za PiS.Rozumiem
                  go.W gospodarce rynkowej się nie umiał znaleźć i miał nadzieje że przy pomocy
                  PiS uda sie przywrócić stare dobre czasy.
              • aj40 Re: biedny frustrat 20.09.07, 16:44
                fajnie tego pana w Opolu wygwizdali jak śpiewał o czterech Ziobrach.On tylko
                może śpiewać na konwentach PiS - tam dostaje brawa bo gdzie indziej jest
                żenujący.No ale dla tak prymitywnych ludzi jak zwolennicy PiS jest akurat.Do RM
                też sie nadaje.
                • inter77 Re: biedny frustrat 20.09.07, 20:09
                  Rosiewicz rzeczywiście jest żałosny. Zresztą nigdy nie byłem jego
                  fanem. Natomiast Ty nazywając zbiorowo wyborców PiS-u prymitywami,
                  jawisz się dla mnie jeszcze większym prymitywem niż oni nimi rzekomo
                  są.
              • burlasino Już tylko uznanie kwalifikacji 21.09.07, 20:20
                Będę trochę delikatniejszy niż przedmówcy i powiem tak:
                Śledzę pańską karierę, Panie Andrzeju, od ponad trzydziestu lat i
                mam większość nagranych przez Pana utworów na płytach i kasetach.
                Kiedyś słuchałem ich z podziwem dla pańskiego talentu i dużą
                przyjemnością. Uznanie dla pańskich umiejętności (zarówno
                muzycznych jak i pisarskich) pozostało, jednak swoim postępowaniem
                i prezentowanymi poglądami odebrał mi Pan przyjemność słuchania i
                oglądania Pana na estradzie. Po prostu nie potrafię już beztrosko
                cieszyć się z pańskich żartobliwych i refleksyjnych tekstów oraz
                bawić udanym ich wykonawstwem mając świadomość, że autor i odtwórca
                tak naprawdę afirmuje hipokryzję, obskurantyzm i homofobię.
                Przykro.
          • ppo To jest własnie wasza tolerancja! 20.09.07, 12:20
            Czepianie się
            > nagonki że ten śpiewa to a tamten tamto jest takie
            zamordystyczne...

Nie! To jest własnie tolerancja! Nasza wybiórcza, lewacka
            tolerancja! Niech no tylko ktoś spróbuje nie być postępowy,
            proeuropejski i tolerancyjny jak my, to pożałuje!
            • fomica Re: To jest własnie wasza tolerancja! 20.09.07, 15:05
              Wystarczy zupa z bobra i Polska będzie dobra...
              • goodwater Re: To jest własnie wasza tolerancja! 20.09.07, 22:28
                lepsza zupa z jeża bo świeża
          • akkj Re: Cztery Tuski i będzie żyło się lepiej 20.09.07, 15:13
            loppe napisał:

> wszystkim
            >
            >
            > Niech każdy śpiewa co chce, na tym polega wolność. Czepianie się
            > nagonki że ten śpiewa to a tamten tamto jest takie
            zamordystyczne...

Wolność polega również na tym, zeby to beztalencie, którego już nikt
            nigdzie nie chce słuchać i które musi lizać tyłek pisowi, żeby
            gdzieś zaistnieć, móc skrytykowac. Panie Rosiewicz, jesteś pan
            kompletna szmata.
            • loppe Re: Cztery Tuski i będzie żyło się lepiej 20.09.07, 20:43
              niestety, twoja postawa nie jest zgodna ze światowym kanonem
              wolnościowym: żyj i pozwól żyć....
      • rilax Re: Cztery Ziobra i dobra 20.09.07, 14:05
        Rosiewicz to estradowy wycieruch starej daty. Pieprzy już bez sensu...
      • ja.ja222 Re: Cztery Ziobra i dobra 21.09.07, 07:31
        Biedny człeczyna, trzeba mu wybaczyć i rzucić coś na tace.
    • amrik Zalosny facet 18.09.07, 12:47
      Odjelo mu niestety rozum na stare lata, a moze nigdy go nie mial.
      • roger45 Swietny wywiad.. 40% Polakow ma takie poglądy 20.09.07, 08:11
        Ja tez.
        PiS jedyni co co chcą wylac szambo, to oczywiste.
        • kolargolo bo wiekszosc ludzi jest glupich 20.09.07, 08:47
          i malo wie, jak mowi przyslowie chinskie.
          • remik.bz W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 09:07
            No cóż stwierdzenie ludzie są głupi bo głosowali niezgodnie z moimi
            pogladami swiadczy o braku szacunku do demokracji.
            Świadczy również o bucie i pysze głoszącego takie poglądy.
            Świadczy o stanowisku : "to wyłącznie ja jestem ten mądry , a kto
            mysli inaczej niz ja jest idiotą".
            Świadczy przede wszystkim o braku szacunku dla drugiego człowieka.
            To sa niestety cechy "elit" ( I Twoja)
            Dziwisz się ,że Naród nie chce głosować na ludzi o takich cechach?
            Ty bys głosował na kogoś , kto Toba gardzi ?
            Moim zdaniem to nie głupota , ale właśnie "zbiorowa madrość" nie
            pozwala ludziom głosować na "pysznych"
            Dobrze ,ze mamy demokracje. Skończyły się czasy jedynie słusznych i
            jedynie madrych.
            I jeszcze jedno. Trzeba umieć przegrywać. przeciez Naród podejmuje
            decyzje cyklicznie. Trudno głosować na kogoś kto nie umie
            przegrywać , tylko skarży się całemu swiatu na swoja porażkę.
            • hugotk2 Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 09:11
              remik, bardzo dobrze napisane. popieram.
              • dzikowy Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 09:49
                A ja nie, z jednej strony można uznawać wyniki demokratycznych wyborów, z
                drugiej można się z nimi nie zgadzać. Gdyby tak nie było, nie byłoby żadnej
                opozycji, a tym bardziej protestów antyrządowych.

Podobnie z głupotą. Niestety w żadnym, nawet najbardziej światłym społeczeństwie
                samodzielnie myślący nie są większością. Nie mówię o inteligencji, ale o
                postępowanie według samodzielnie, krytycznie wykształconych poglądów, a nie
                poglądów owczego stada.

- Czemu ludzie są głupi??
                - Bo nie myślą samodzielnie.
                - Czemu nie myślą samodzielnie??
                - Bo nie czytają książek.
                - Czemu nie czytają książek??
                - Bo są głupi.
                etc.
            • mr.gif Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 09:28
              Pozwoliłem sobie zacytować w całości, bo to ciekawe:
              > No cóż stwierdzenie ludzie są głupi bo głosowali niezgodnie z moimi
              > pogladami swiadczy o braku szacunku do demokracji.
              > Świadczy również o bucie i pysze głoszącego takie poglądy.
              > Świadczy o stanowisku : "to wyłącznie ja jestem ten mądry , a kto
              > mysli inaczej niz ja jest idiotą".
              > Świadczy przede wszystkim o braku szacunku dla drugiego człowieka.
              > To sa niestety cechy "elit" ( I Twoja)
              > Dziwisz się ,że Naród nie chce głosować na ludzi o takich cechach?
              > Ty bys głosował na kogoś , kto Toba gardzi ?
              > Moim zdaniem to nie głupota , ale właśnie "zbiorowa madrość" nie
              > pozwala ludziom głosować na "pysznych"
              > Dobrze ,ze mamy demokracje. Skończyły się czasy jedynie słusznych i
              > jedynie madrych.
              > I jeszcze jedno. Trzeba umieć przegrywać. przeciez Naród podejmuje
              > decyzje cyklicznie. Trudno głosować na kogoś kto nie umie
              > przegrywać , tylko skarży się całemu swiatu na swoja porażkę.

Najciekawsze jest to, że pan remik.bz utożsamia się z narodem ( a nawet Narodem) i przytyk do swojej inteligencji odebrał jako atak na Rzeczpospolitą... hmmm ja go chyba niedawno w TV widziałem.
              • remik.bz Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 09:46
                mr.gif napisał:

>> Najciekawsze jest to, że pan remik.bz utożsamia się z narodem ( a
                nawet Narodem
                > ) i przytyk do swojej inteligencji odebrał jako atak na
                Rzeczpospolitą... hmmm
                > ja go chyba niedawno w TV widziałem.

Nie utożsamiam się z Narodem.
                Pisałem o Narodzie w rozumieniu Konstytucji - art 4.
                Sorry ,ze tego nie zaznaczyłem , dla mnie to było oczywiste.
                Co do TV , to niemozliwe.
                Nie interesuje mnie ta instytucja ( za wyjątkiem skoków Małysza)
                Raczej spotkasz mnie gdzieś w Gorcach na szlaku, czy w schronisku w
                Beskidzie Sądeckim , albo z gitarą i piosenkami Bellona czy
                Wierzbickiewgo w Bieszczadach.
                • obywatel_nienumerowanej_rp Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 09:52
                  > Raczej spotkasz mnie gdzieś w Gorcach na szlaku, czy w schronisku w
                  > Beskidzie Sądeckim , albo z gitarą i piosenkami Bellona czy
                  > Wierzbickiewgo w Bieszczadach.

Stąd brak rozeznania w dzisiejszej sytuacji politycznej... rozumiem, że w
                  Bieszczady udałeś się za czasów sprzed Okrągłego Stołu?...
                  No cóż, tzw. uduchowieni artyści zawsze żyją w jakimś swoim, małym światku...
                  • chudymisio Bieszczady 20.09.07, 12:00
                    Do egzaminu ustnego podchodzi studentka politologii. Profesor zadaja
                    pytanie:
                    - Co pani może mi powiedzieć o zmianie ustroju w Polsce pod koniec
                    XX wieku?
                    Studentka milczy, więc profesor naprowadza:
                    - o okrągłym stole Pani słyszała?
                    Znowu cisza, ale profesor się nie zraża:
                    - Lech Wałęsa? Aleksander Kwaśniewski? Coś to pani mówi?
                    Cisza. Profesor zrezygnowany pyta:
                    - A skąd pani pochodzi?
                    - Z bieszczad - odpowiada studentka.
                    Profesor wstaje zamyśla się i mówi do siebie:
                    - A może by tak to wszystko rzucić w diabły i w Bieszczady
                    pojechać...
                • 1410_tenrok Panie remik! Lubisz Bellona??? 20.09.07, 15:04
                  Ty??? Wojtek zapił sie na smierc.
                  To nie jest w stylu petryjotuf.
                  Wybiesz sobie jakiegos Framera albo Sygierynskiego. To lepiej pasuje.
                  • remik.bz Re: Panie remik! Lubisz Bellona??? 20.09.07, 16:06
                    1410_tenrok napisał:

> Ty??? Wojtek zapił sie na smierc.

Rzeczywiście , większość ludzi tylko tym sie ekscytuje ,ze
                    Wojtek " zapił sie na smierć"
                    Tłumy lubia sensancje na poziomie "Faktu".
                    Ja wole zamiast śmiercią Wojtka ekscytować się jego "Pejzazami
                    Harasymowiczowskimi", "Nocna piosenką o miescie", "Majstrem Biedą"
                    czy "Balladą o Cześku Piekarzu"
                    Ot , sprawa upodobań.
                    • 1410_tenrok panie remek, Wojtek nie pisał tych piosenek 20.09.07, 19:33
                      dla takich, jak ty!!!

Wiec odpimpol sie od niego.
                      • remik.bz Pisał dla wszystkich 20.09.07, 20:01
                        1410_tenrok napisał:

> dla takich, jak ty!!!

No proszę , oto i mamy "elitarna cenzurę"
                        Wojtek, na ile go znałem , to by sie po takim Twoim stwierdzeniu nieźle wkurzył.
                        Nie na mnie. Na Ciebie
                        Pisał , grał ,śpiewał, "był" dla wszystkich

> Wiec odpimpol sie od niego.

A jakim prawem stawiasz takie żądania ?
                        • 1410_tenrok A na ile go znałes? 20.09.07, 20:17
                          I dlaczego jego mieszasz do propagowanych przez siebie swinstewek?
                          Musisz szargac jego dobre imię i jego twórczość i mieszac to do
                          swoich niecnych gierek? Co ci to daje koles?
                          I ty lubisz takie piosenki, jestes z naszego środowiska?
                          Chyba kpisz gościu. Gdybys taki był, jaki twierdzisz, tobyś nie
                          pisał takich bzdur, np. o Rozpudzie, czy o innych rzeczach!
                          • remik.bz To Ty włączyłes Wojtka , nie ja 20.09.07, 21:26
                            1410_tenrok napisał:

> I dlaczego jego mieszasz

Uprzejmie przypominam ,ze ja tylko napisałem ,ze lubie i wykonuję prywatnie jego
                            utwory ,jego twórczość.
                            Bez żadnych podtekstów czy aluzji.

To Ty potraktowałeś moje upodobania jako "osobista obrazę"
                            To Ty go brutalnie włączyłes (niepotrzebnie) do spraw dzisiejszych.
                            A znałem go na tyle dobrze ,iz wiem ,ze nie znosił takich cynicznych mądrali jak Ty.

> Musisz szargac jego dobre imię i jego twórczość

A w jaki sposób szargam ?
                            Grając i spiewając jego piosenki ?
                            To moze grając i spiewając piosenki innych twórców z "krainy łagodności" (Jurka
                            Reisera ,Andrzeja Wierzbickiego , Andrzeja Mroza np )też postepuję "żle" ?

> Chyba kpisz gościu. Gdybys taki był, jaki twierdzisz, tobyś nie
                            > pisał takich bzdur, np. o Rozpudzie, czy o innych rzeczach!

To Ty "gościu " sie zastanow nad soba.
                            Odbierasz innym prawo do własnego zdania , jesteś nietolerancyjny , zamiast
                            argumentów w dyskusji przyjałeś zasadę "cwanego wydrwiwania" przeciwnika- na
                            pograniczu zwyklego chamstwa zresztą.
                            Uważasz siebie za jedynie mądrego , a każdy , kto ma odmienne zdanie od Ciebie
                            -to "głupek".
                            Mówiąc szcerze to raczej ja powinienem być zdziwiony ,ze człowiek o takich
                            cechach charakteru (pycha , buta , brak tolerancji dla innych pogladów)
                            cokolwiek wie o "krainie łagodnosci".

A jesli chcesz koniecznie wiedzieć to Ci odpowiem: nie byłem przyjacielem Wojtka
                            , bo "przyjaciel" to wielkie słowo. Ale na pewno byłem kolegą. Razem (chociaz w
                            innych ekipach) nieraz graliśmy w klubach , na róznych giełdach , festiwalach ,
                            Yapach czy Bazunach.
                            I znalismy znaczenie słowa "tolerancja".
                            Ja znam zresztą do dzisiaj.
                            Najlepszy dowód ,ze z Toba rozmawiam , chociaz wielokrotnie mnie prostacko
                            obrażałeś jedynie z uwagi na fakt, iz mam odmienne zdanie od Ciebie w wielu
                            sprawach.
                            • 1410_tenrok ty piszesz o tolerancji? 21.09.07, 01:53
                              koles, zastanów sie na sobą. To nie rozumiesz tego słowa.

A czy byłes kolegą Wojtka? Nie wierzę w to. Wojtek śpiewał o
                              przyjaźni, braterstwie i czystości. Ty i tobie podobni jesteście
                              tego zaprzeczeniem.

Swoje zdanie możesz koles posiadac i to masowo. Nikt ci niczego tu
                              nie odbiera. Zyjemy w demokratycznym kraju (jak dotąd), w którym
                              każdy może głosic swoje poglądy. Nie sądzę, abyś zdawał sobie z tego
                              sprawe. A Twoje teksty o Rozpudzie były właśnie tego zaprzeczeniem.
                              Odbierałes innym to prawo. Nabijając sie z ludzi, którzy walczyli o
                              ten przepiękny zakątek naszego kraju, pokazałeś, że nic nie
                              rozumiesz z twórczości Wojtka i innych, a te piosenki, to tylko
                              takie twoje disco polo: umpa, umpa przy ognisku.....
                              Prostacko obrażam - dobre sobie! Wy to jesteście śmieszni. Wam
                              wolno. A jak Was - to wielka krzywda. Za dużo sie koles "W pustyni i
                              w Puszczy" w młodości naczytałes.
            • blinski Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 09:41
              > No cóż stwierdzenie ludzie są głupi bo głosowali niezgodnie z
              moimi

on nigdzie nie napisał, że głupi są ludzie głosujący niezgodnie z
              jego poglądami. nakreślił jasno grupę głupich ludzi - to ci, co
              głosują na pis. tak więc jeśli głosował np. na lid, ludzie o
              przeciwnych poglądach to także ci głosujący na po (i na odwrót,
              jeśli głosował na po), a o nich nic nie wspomniał, tak więc wyraźna
              nadinterpretacja z twojej strony.

> Świadczy również o bucie i pysze głoszącego takie poglądy

może to też równie dobrze świadczyć o patriotyźmie, gdy liczy się
              dla kogoś dobro polski a patrzy na to co robi z nią pis.

czy naprawdę nie widzisz, że "elitami" (rządzącymi) jest teraz pis?
              i że to właśnie jego cechą jest pycha, buta, i brak szacunku do
              drugiego człowieka?

przecież ty właśnie zagłosowałeś na takich ludzi.

> Dobrze ,ze mamy demokracje. Skończyły się czasy jedynie słusznych
              i
              > jedynie madrych.

skoro tak uważasz, powiedz to jarosławowi kaczyńskiemu! on cały czas
              o tym zapomina!

> przegrywać , tylko skarży się całemu swiatu na swoja porażkę.

przecież tu nie chodzi o porażkę w wyborach, tylko o to, co dzieje
              się z polską! dla kogoś, dla kogo liczy się bardzije budowanie
              przyszłości i zasypywanie podziałów pis jest złem.
              zresztą po co ja to pisze, w ogóle nie o to chodziło. chodziło
              przecież o sam sposób myslenia rosiewicza, a nie o jego konkretne
              poglądy polityczne. to chyba właśnie nazwane zostało głupotą.
              • remik.bz Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 10:05
                blinski napisał:
                on nigdzie nie napisał, że głupi są ludzie głosujący niezgodnie z
                > jego poglądami. nakreślił jasno grupę głupich ludzi - to ci, co
                > głosują na pis.

Ja się nie zgadzam z jego stwierdzeniem. Może niezbyt szczęśliwie to
                ujałem.
                Po prostu kazdy ma prawo do głosowania na kogo mu sie podoba i nie
                wolno z tego tytułu nikogo obrażac.
                Nawiasem mowiąc niedawno był u mnie kolega z Australli. Przypadkowo
                był swiadkiem "próby linczu" na mnie ze strony moich kolegów ( PO ,
                LiD )za popieranie PiS-u przeze mnie.
                Był oburzony. Stwiedził ,ze w Australii preferencje wyborcze to
                prywatna sprawa kazdego człowieka.
                A ktos , kto w sposób brutalny i chamski drwi z cudzych poglądów
                byłby "wykluczony z towarzystwa".
                U nich to po prostu nie do pomyslenia.

> może to też równie dobrze świadczyć o patriotyźmie, gdy liczy się
                > dla kogoś dobro polski a patrzy na to co robi z nią pis.

Argument przyjmuje. Ale nawet patriotyzm nie upoważnia do obrażania
                innych.
                Żaden cel nie uświęca złych srodków

czy naprawdę nie widzisz, że "elitami" (rządzącymi) jest teraz pis?

Ja pisałem o "elitach" , ktore przegrały wybory i nie rządzą.

>
                > przecież ty właśnie zagłosowałeś na takich ludzi.

Zdecydowanie nie.
                Nie zgadzam się ze wszystkimi posunięciami Kaczorów , czasem "krew
                mnie zalewa"
                Ale PiS to przede wszystkim system wartości ( tradycja ,
                katolicyzm , patriotyzm , rodzina )i do PiS-u jako systemu wartości
                mi najbliżej.Na to głosowałem i bedę głosował.

przecież tu nie chodzi o porażkę w wyborach, tylko o to, co dzieje
                > się z polską!

Mam odmienne zdanie. Jeśli ktoś po przegranych wyborach skarży się
                na forum europejskim ,to na pewno nie mysli o Polsce tylko o sobie.
                Przecież to nie instytucje europejskie dają "władzę" w Polsce tylko
                wyborcy.
                I skarga na werdykt wyborców jest po prostu infantylna.
                Logicznym byłoby w przypadku porażki po prostu przekonywanie
                wyborców do zmiany zdania w przyszłości, w kolejnych wyborach.
                To bym zrozumiał.
                Ale wiara ,że pod wpływem "skargi w Europie" wyborcy zmienia zdanie -
                jest jak powiedziałem dziecinna i nie słuzy Polsce.
                Wyborcy traktuja to jako "opluwanie" i tym bardziej nie zmienia
                zdania.
                • gulcia77 Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 11:01
                  hmmm... Nigdy w życiu nie zrozumiem, jak można utożsamiać polityków i takie wartośąci jak patriotyzm katolicyzm etc. Wg mniee, jeśli polityk wyciera sobie gębę wartościami, a pierwsze jego działnia im przeczą to robi się z miejsca niewiarygodny. A poza tym mieszanie religii z polityką jest nie dość, ze obrzydliwe, to jeszcze sprzeczne z nauką Chrystusa ( nie mylić z nauką Kościoła)
                  • chirlider biedny naiwniak 20.09.07, 20:58
                    biedny remiś nie widzi, że politycy których tak admiruje wycieraja
                    sobie nim dupę, smiejąc sie z głupoty ciemnego ludu.
                • polska_baba A niekatolikom chcesz odebrać Ojczyznę? 20.09.07, 11:29
                  Jeżeli wartością w rządzeniu krajem ma być katolicyzm, to znaczy, że nie ma tu
                  miejsca dla ludzi innych wyznań i niewierzących.
                  Zresztą taką postawę wsród zwolenników PiS można na internetowych forach
                  dyskusyjnych często zaobserwować. Jednym z najczęściej stosowanych przez te
                  osoby argumentów jest: Nie podoba się, to won z Polski.
                  Gdyby ktoś poobserwował z boku, to doszedłby do wniosku, że główną wartością
                  katolicką jest skłócanie ludzi ze sobą. Przypomnę tu spotkanie z kobietami,
                  które urządziła Maria Kaczyńska właśnie w intencji łączenia ludzi. I co ją za to
                  spotkało? Rydzyk nazwał ją czarownicą, jej szwagier Jarosław Kaczyński
                  oświadczył, że wprowadzono ją w błąd, jakby była jakimś przygłupem nieumiejącym
                  czytać i niezdającym sobie sprawy, co się wokół dzieje, jej własny mąż nie
                  chciał wystąpić w jej obronie (dopiero po 5 dniach przyciśnięty przez
                  dziennikarzy bąknął, że jego żonę Rydzyk obraził). I Kaczyńska zniknęła z życia
                  publicznego - nie liczy się jako odrębna osoba posiadająca własne zdanie, a w
                  sprawach kobiet jej mężowi ma doradzać Nelli Rokita. Jakby jakaś obca baba miała
                  mojemu mężowi doradzać w sprawach kobiet (czyli między innymi mojej!), to dla
                  obojga by się to źle skończyło ;)))))))))))))
                  • remik.bz Re: A niekatolikom chcesz odebrać Ojczyznę? 20.09.07, 12:45
                    polska_baba napisała:

> Jeżeli wartością w rządzeniu krajem ma być katolicyzm,

Nie w "rządzeniu". Chodzi o mój swiatopogląd i mój system wartości .
                    A moim zdanie w "rzadzeniu" da się pogodzić interesy "katolików"
                    i "ateistów" pod warunkiem rozumnego kompromisu.

to znaczy, że nie ma tu
                    > miejsca dla ludzi innych wyznań i niewierzących.

Jest miejsce. Na kompromis zawsze jest miejsce

Jednym z najczęściej stosowanych przez te
                    > osoby argumentów jest: Nie podoba się, to won z Polski.

Oczywiście osoby tak twierdzące -"żyja w błędzie".
                    Podobnie jak "błądzą" moim zdaniem ( chcę w to wierzyć) ci , którzy
                    twierdzą ,ze dla "katoli" nie ma miejsca w nowoczesnej Polsce i
                    nowoczesnej Europie.

Odnoszą wrażenie ,ze dla przeciwników PiS-u katolicyzm polski to
                    wyłącznie ks. Rydzyk ( ew Jankowski) tak jakby nazwiska Wojtyła ,
                    Popiełuszko , Tischner nic im nie mowiły.
                    • obaryb Re: A niekatolikom chcesz odebrać Ojczyznę? 20.09.07, 13:09
                      remik.bz napisał:

> Odnoszą wrażenie ,ze dla przeciwników PiS-u katolicyzm polski to
                      > wyłącznie ks. Rydzyk ( ew Jankowski) tak jakby nazwiska Wojtyła ,
                      > Popiełuszko , Tischner nic im nie mowiły.

Bo przeciwnikom PiS nie przeszkadzają wartości Księdza Tischnera,
                      tylko wartości Rydzyka. Gdyby PiS nawiązywał do pierwszych, to
                      podejrzewam że i zwolenników miałby więcej. Niestety - te pierwsze
                      olewa, a stosuje te rydzykowe.
                    • jantaaa Re: A niekatolikom chcesz odebrać Ojczyznę? 20.09.07, 18:03
                      remi pieprzysz polacy nie maja tolerancji za grosz mamy klapki na oczach widzimy
                      to co chcemy albo nam pokarzą co mamy zobaczyć
                    • 1410_tenrok Oj remik, remik. Jak z Bellonem. 20.09.07, 21:23
                      Piss to Rydzyk i Jankowski oraz Wielgus.
                      A katolicyzm to Tiszner, Wojtyłła i Popiełuszko.

Piss: jedyną prawdą jest ziobroprawda z prokaczkotury.
                      Tiszner: jest naso prawda, waso prawda, tyż prawda i gó.. prawda.
                      Zasadnicza różnica jakościowa. Kiedy ty to pojmiesz.

PS.
                      Wojtyła będąca papieżem, odwiedzał synagogi oraz modlił się pod
                      ścianą płaczu. Którego z tych szownistyczno-nacjonalistycznych
                      politruków w sutannach stać byłoby na taki gest????

• ned_pap Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 16:20
                  > Mam odmienne zdanie. Jeśli ktoś po przegranych wyborach skarży się
                  > na forum europejskim ,to na pewno nie mysli o Polsce tylko o sobie.
                  > Przecież to nie instytucje europejskie dają "władzę" w Polsce tylko
                  > wyborcy.
                  > I skarga na werdykt wyborców jest po prostu infantylna.
                  > Logicznym byłoby w przypadku porażki po prostu przekonywanie
                  > wyborców do zmiany zdania w przyszłości, w kolejnych wyborach.
                  > To bym zrozumiał.
                  > Ale wiara ,że pod wpływem "skargi w Europie" wyborcy zmienia zdanie -
                  > jest jak powiedziałem dziecinna i nie słuzy Polsce.
                  > Wyborcy traktuja to jako "opluwanie" i tym bardziej nie zmienia
                  > zdania.

W powyższym wywodzie zawiera się cała zaściankowość umysłów zwolenników partii rządzącej. Można to ująć dosadniej: "brudy należy prać we własnym domu". W myśl tej zasady nikt nie ma prawa krytykować własnego rządu od momentu przekroczenia granicy państwa. Inaczej jest zdrajcą, kala własne gniazdo i atakuje wściekle, zaciekle bądź niesłychanie. Za granicą należy się uśmiechać i mówić, że u nas jest pięknie a wdzięczna ludność co dzień dziękuje swemu dobroczyńcy, Słońcu Sudetów Wielkiemu Jarosławowi za spokojne i dostatnie życie. W kraju też nie wolno krytykować, bo przecież w kraju są cudzoziemcy, czasami nawet, na psa urok, dziennikarze - jeszcze usłyszą i wygadają u siebie!
              • ksin Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 10:58
                bredzisz mr blinski,

buta i pycha oto przyklad Twoich idli
                premier z Krakowa, prezydent z Gdanska

przypomnial sobie??
            • pfff249 Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 10:29
              > No cóż stwierdzenie ludzie są głupi bo głosowali niezgodnie z moimi
              > Świadczy również o bucie i pysze głoszącego takie poglądy.

To tylko stwierdzenie prostych faktów. Geniuszy jest niewiele, podobnie jak
              skrajnych idiotów. Najwięcej jest umysłowych średniaków.
              I każdy kto jest chociaż troche powyżej najbardziej przeciętnej inteligencji
              stwierdzi że większość jest głupsza od niego. A ten kto jest mniej inteligenty
              niż średnia wartość może tylko stwierdzić, że większość składa się z mądrych
              ludzi, bo do własnej głupoty nikt sie nie przyzna publicznie.
              Miłość do demokracji nie jest obowiązkowa, nie jest to najlepszy ustrój, w sumie
              jeden z gorszych. Ciężko mi popierać system w którym wystarczy odrobina
              populizmu by dorwać się do władzy. Organizacja puczu wojskowego świadczy
              przynajmniej o umiejętności organizacji, zamiast krasomóstwa. Ale skoro mamy ta
              demokrację i połączoną z nia jej najwiekszą zaletę, wolność słowa, to chciałbym
              by właśnie jej zasady były przestrzegane, a nie cokolwiek się w kaczej główce
              ubzdurało.
              W demokracji nie jest powiedziane że większość ma rację, tylko większość
              podejmuje decyzje, raz dobre raz blednę.

> Moim zdaniem to nie głupota , ale właśnie "zbiorowa madrość" nie
              > pozwala ludziom głosować na "pysznych"
              > Dobrze ,ze mamy demokracje. Skończyły się czasy jedynie słusznych i
              > jedynie madrych.

Raczej dopiero sie zaczęły, bo każda wypowiedź kaczorów zmierza do tego że tylko
              oni chcą dobra polski a reszta to układ i kryminaliści, bo nie popierają jedynej
              i słusznej władzy, która ma policje i prokuraturę i CBA i cały alfabet więc nie
              może się mylić. A kaczor to samo dobro.
              To właśnie kaczyńscy mną gardzą i robią wszystko by "narodowej mądrości" słowo
              liberał kojarzyło się z stalinowskim nazistą.Mam inne poglądy niż oni, uważam że
              solidarnie policyjne państwo jest do niczego, że polityka zagraniczna polegająca
              na stosowaniu liberum veto wobec wszystkich unijnych propozycji i fakt że przez
              dwa lata nie spotkali się nawet z putinem żeby omówić sprawy między naszymi
              państwami, to nie jest polityka zagraniczna. Lustracja w wykonaniu kaczyńskich
              to szukanie haków i oszczerstw na innych, oraz bezgraniczna wiara w autentyczność
              dokumentów spisanych podobno przez wrogów narodu polskiego. O, przepraszam, nie
              bezgraniczna. W całym archiwum IPN tylko teczka jarka i gilowskiej są
              sfałszowane. Pszyyyypadek?
              Czuję się oszukany i bezczelnie robiony w wała bez mydła, gdy słyszę
              że premier nie ma konta w baknu i wszystko wpłaca mamusi. Facet zarabia
              kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt tysięcy złotych, a żyje jak zakonnik na
              kieszonkowym 150 zł? Oczywiście konto mamusi nie podlega lustracji majątkowej.
              To tyle w kwestii "nie mam konta żeby mi nikt łapówki nie wpłacił, żebym nie
              musiał się tłumaczyć skad mam te pieniądze". Jak ktoś wpłaci łapówę na konto
              kaczki matki to nie będzie tego można nawet sprawdzić.
              Ale co ja wiem, przecież oni stoją w stoczni, a ja tam gdzie stało zomo.

> przegrywać , tylko skarży się całemu swiatu na swoja porażkę

Niestety PiS wybrano własnie dlatego że ludzie czuli się po 89 przegrani, bo nie
              zarobili tyle co inni i muszą harować w kapitalistycznym kraju zamiast
              socjalistycznego raju którego oczekiwali.

A co do rosiewicza to dno. Zarzuca innym że są miernotami i układają rymy
              częstochowskie a sam śpiewa na tym samym poziomie. Upiera się, że jego teksty
              nie są banalne, a sa nie tylko banalne ale i prymitywne. Do tego jest
              zaściankowym, nietolerancyjnym bucem. A całe jego przekonanie o swoim geniuszu
              wywodzi od tego że baba z zespołu pieśni i tańca się nim zachwycała... żenada.
            • swoboda_t Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 12:16
              remik.bz napisał:

> No cóż stwierdzenie ludzie są głupi bo głosowali niezgodnie z
              moimi
              > pogladami

Otóż nie! Ludzie są głupi, bo głupio głosują. Na tych co lepsze kity
              wciskają, więcej obiecują, na niekompetentnych frustratów o
              wątpliwej kondycji psychicznej (np. PiS), cwaniaków zerujących na
              prlowskich sentymentach (np.SLD) albo pospolitych pzestępców (np.
              Samoobrona). Z tych śmiesznych partii najmniejsza ilość głupków jest
              wśród wyborców LPR - onie w większosci chyba głosują ideologicznie,
              a nie na wciskane im kity. Statystycznmnie najmniej "głupi" są
              wyborcy PO, bo w większości głosują na tą partię z pragmatyzmu.
              • ksin Re: W demokracji trzeba umieć przegrywać 20.09.07, 12:59
                statystycznie to oni wlasnie najweicej kitu lykaja
                tzw. "oczytani" "GoWnianej" propagandy
            • pawka55 Remik.bz: Napisales "swieta" prawde: 20.09.07, 15:36
              Skoczyly sie juz czasy madrych wyksztalciuchow! A jaki tego
              rezultat? Demokracja staje sie tak samo utopijnym systemem jak
              komunizm. Jest tak samo jak on ulomna, gdy wiekszosc wyborcow w
              spoleczenstwie jest glupia i wybiera rownie glupich przedstawicieli.
              Vide IV RP i Bushowskie USA, dwa kraje rzadzone przez
              konserwatywnych polglowkow zaprzeczajacych istnieniu ewolucji i
              motywujacych swe decyzje polityczne wytycznymi otrzymanymi prosto od
              Boga!

Zycze ci przyjemnego zycia w funadmentalistycznym burdelu, remik!

Polak z US
              • jantaaa Re: Remik.bz: Napisales "swieta" prawde: 20.09.07, 17:40
                remik jestes slepy przeciez pis to totalna destrukcja afere tuszuja afera a
                rosiewicz to mieso armatnie starsyz pan ktoremu klepki sie pomieszaly ale starsi
                czasem tak maja
                • remik.bz E tam zaraz "totalna destrukcja" 20.09.07, 19:27
                  antaaa napisała:

> remik jestes slepy przeciez pis to totalna destrukcja afere tuszuja afera

Nie dziwię sie ,ze autor wczesniejszego postu (Polak z USA ) wierzy propagandzie
                  , ale Ty , osoba ( jak mniemam) mieszkajaca w Polsce?
                  Gdzie ta totalna destrukcja ?
                  Gospodarczo idziemy do przodu , spada bezrobocie , pieknie wykorzystujemy
                  fundusze unijne (szczególnie lokalne samorządy), ludzie coraz lepiej zarabiaja ,
                  bogacą sie, uczą sie, studiuja.Mamy boom inwestycyjny.
                  Jakos nie widze kolo siebie "zamordyzmu i faszyzmu kaczego" - jak uparcie
                  twierdzi propaganda opozycji.
                  Widze natomiast jako Polak -szarak korupcję, różne ukladziki lokalne ( wiadomo
                  kto wygra przetarg , komu odpusci sie zobowiązania podatkowe , ile bierze
                  ordynator w szpitalu powiatowym, dlaczego syn "mecenasa" nie ma sprawy za jazdę
                  po pijaku itd )
                  I widzę ,że ludzie uwikłani w te ukladziki zaczynaja sie bac.
                  To dobrze.
                  Nie widze , aby uczciwi ludzie dookoła mnie sie bali "fyndamentalizmu Kaczorów".
                  Jak mi wytłumaczysz dlaczego przez 16 lat wolnej Polski nie udało się osadzić
                  morderców górników z "Wujka" to może uwierzę ,ze PiS jest szkodnikiem a nie III RP
                  Jak mi udowodnisz ,że zniszczenie przez 8 instytucji państwowych III RP( policja
                  , wojsko , prokurarura , sąd ,ABW, US , ZUS , media państwowe) uczciwego
                  przediębiorce ( Pan Kluska) , ktory nie chciał placić haraczu (komu , jak
                  myslisz ?)-to przypadek , to byc może uwierzę ,ze Kaczory mylą się co do "układu".
                  Bo jako Polak-szarak nie wierzę w takie przypadki.
                  PiS próbuje walczyc ze złem . Elity powinny mu w tym pomoc a nie przeszkadzać.
                  Chyba ,ze maja cos na sumieniu ( tak jak w sprawie lustracji , gdy "autorytety "
                  oficjalnie łamamły prawo).
                  Nie mozna popierać tych , którzy przeszkadzają w walce ze złem.
                  • jantaaa Re: E tam zaraz "totalna destrukcja" 20.09.07, 20:26
                    remi czytalem cos podobnego na budynku stoczni im adolfa warskiego taraz
                    stocznia szczecinska ²PRACUJAC DLA KRAJU PRACUJESZ DLA SIEBIE²SZCZYTNE PIERDOLY
                    MIALEM TO SZCZESCIE W NIESZCZESCIU ZE MIESZKALEM 500 M OD STOCZNI i mam kolegow
                    ktorz zostali bez ojcow w70roku a w 80roku widzialem 230czolgow kolo mojego domu
                    niezapomne tego nigdy i bracia ka tez tam byli a le zapomnieli o co walczyli ci
                    co zgineli a mieszkam w niemczech bo w polsce nieda sie zyc godnie sory ale tak
                    mysle
                    • remik.bz Re: E tam zaraz "totalna destrukcja" 20.09.07, 22:23
                      jantaaa napisała:
                      mieszkam w niemczech bo w polsce nieda sie zyc godnie sory ale tak
                      > mysle

No cóż , ja tez pamietam czasy kiedy rzeczywiscie nie dało sie zyc godnie. Mysle
                      o komunie.Nie o III czy IV RP , bo to inna bajka.

A ponieważ w odróżnieniu od Ciebie polska rzeczywistość mam na codzień , to
                      uważam po prostu ,ze idziemy w dobrym kierunku.
                      Oczywiście trudno porównywać realia polskiej demokracji z realiami Zachodu. My
                      mamy wolnośc i demokrację zaledwie od 18 lat- Zachód znacznie dłużej.
                      Oczywiste ,ze nie możemy tak z dnia na dzień osiągnąć to co Zachód przez
                      kilkadziesiąt , kilkaset nawet lat.
                      Nie jesteśmy cudotwórcami.
                      Dlatego nie potępiam tych którzy są "niecierpliwi" i wyemigrowali za godnym zyciem.
                      Mam nadzieje ,ze my pozostali w Polsce jakoś sobie poradzimy i za jakiś czas u
                      nas też bedzie lepiej.
                      • jantaaa Re: E tam zaraz "totalna destrukcja" 21.09.07, 00:10
        • masakra_teksanska jasne, że wyleją! Na ciebie też! 20.09.07, 09:05
          to oczywista oczywistość, jak mówi, miłościwie nam panujący, klasyk
        • krisp_2007 Re: Swietny wywiad.. 40% Polakow ma takie poglądy 20.09.07, 09:25
          Jedyni, którzy chcą wylać szambo ? Ciekawe. Może to jacyś
          masochiści. U mnie firma wywożąca szambo wystawia za to rachunek. Aż
          się boję rachunku braci K. za to wywożenie szamba.
        • oblesnik Re: Swietny wywiad.. 40% Polakow ma takie poglądy 20.09.07, 09:57
          Oni to szambo juz wylali. Sobie na glowe.
          • jantaaa Re: Swietny wywiad.. 40% Polakow ma takie poglądy 20.09.07, 19:08
            bracia k zastali balagan po poprzednikach bo nikt nie jest idealny ale zostaiaja
            toksyczny szlam a zato to nasze dzieci jeszcze beda placic straszne ciesze sie
            ze mam matke niemke i spokojnie moglem zmienic ojczyzne mam takie prawo i jak
            slucham wiadomosci tutaj mysle ze bardziej obiektywnych bo bez emocji
            komentatorow to wierzcie mi wlosy siwieja co o polsce mowi swiat
            jak wygral pis to sie wscieklem jak prezydentem zostal kaczor
            upilem sie strasznie ze wscieklosci
            wszyscy wiedza ze dwa najważniejsze stanowiska w demokratycznym panstwie
            nie moga należeć do jednej partji a tym bardziej braci a rosiewicz dal tzlka bez
            wazeliny a nawet go mile wspominalem i moglo tak zostac
        • marcin5051 Re: Swietny wywiad.. 40% Polakow ma takie poglądy 20.09.07, 10:09
          żałosna figura.A myślałem,że "Gwóźdź" jest ZEREM.Rosiewicz pływa w
          szambie razem ze swoimi idolami,bo tam zresztą jest ich miejsce!
          Sądzę,że ten osobnik przejawia pierwsze oznaki psychicznej choroby.
        • polska_baba PiS już wylał szambo i teraz w nim brodzi 20.09.07, 11:01
          a nawet z upodobaniem się tapla. Cały kraj już zas.ali. Podsłuchy, donosy, kwity...
        • michalng Re: Swietny wywiad.. 40% Polakow ma takie poglądy 20.09.07, 16:46
          Mnie wlasnie to najbardziej zniechceca do PIS - wieczne wylewanie
          szamba na wszystkich.
      • remik.bz Ma swoje poglądy - wolno mu je mieć 20.09.07, 09:12
        amrik napisała:

> Odjelo mu niestety rozum na stare lata, a moze nigdy go nie mial.

Zawsze mnie dziwi brak tolerancji dla ludzi o innych pogladach
        politycznych ze strony zwolenników PO.
        Przecież kazdemu woolno mieć swoje poglady a tolerancja to (
        podobno) ważna wartość unijna.
        • wymiatator1 kolejny nieudacznik... 20.09.07, 09:46
          wszędzie widzący wyborców PO.
        • 1410_tenrok Zawsze mnie dziwi Twoje harcownictwo, kolo 20.09.07, 20:19
          co piss napisz i wypowie - to święte i nie do ruszenia. Najwieksza
          bzdura, najwieksze swinstwo. Szeregowy walki ideologiczne remus
          melduje sie na rozkaz.
    • marghot Re: Cztery Ziobra i dobra 18.09.07, 13:57
      Czy autor artykułu przed rozmową z Panem Rosiewiczem, sprawdził
      poziom alkoholu we krwi swego rozmówcy?
      Aż trudno mi uwierzyć, aby dorosły, normalny, rozsądny i trzeźwy
      cżlowiek opowiadał takie banialuki i nonsensy, jak czyni to na
      łamach DF Pan Rosiewicz....
      a może lepiej wypowiedzi pozostawić bez komentarza?
      • takajednaania Pijaczek do wynajęcia. 20.09.07, 09:18
        Poziom promili u Andrzejka jest stały i zazwyczaj dość wysoki. Już nawet
        poliszynela tajemnicą nie jest, że jest alkoholikiem uganiającym się za
        jakąkolwiek chałturą na kolejna flaszkę. I jest mu obojętne, czy tę chałturę
        zleci mu Jaruzel, Kiszczak, psiorkowaty,czy ktokolwiek.
        W momentach względnej trzeźwości plecie coś poglądach własncyh które, jak
        twierdzi, posiada.
    • maaac Ot typowy zwolennik PiS. 18.09.07, 14:22
      "Precz z komuną" i "za PRLu to nam się żyło dobrze" i do tego
      ziobro refleksji, że jest w tym jakaś sprzeczność.
      • swoboda_t Re: Ot typowy zwolennik PiS. 20.09.07, 22:22
        Istotnie, ciekawy typ. Znakomicie pasuje do PiS - nie tylko jako
        wyborca, ale wręcz na eksponowane stanowiska z ramienia tej partii.
        Chorobliwie ambitny, niedowartościowany człowiek przekonany o swojej
        wyjątkowości. "Opozycjonista", który znakomicie odnajdywał się i żył
        w PRL, a po 89 "ujawnił" swoje antykomunistyczne zdecydowanie.
        Poszkodowany przez los i wredną IIIRP, na skutek zmowy wiadomych
        sił. Śmiało moze stanąć w jednym rzędzie z czołowymi mędrcami z PiS.
        Przypomina mi też Pospieszalskiego, co to za komuny ostro balował po
        świecie, ćpał i dupczył ile wlezie, a teraz z niego wielki
        prawicowiec, pobożny katolik moralizujący wszystkich wokół i
        antykomunista.
    • nrmaus1337 Re: Cztery Ziobra i dobra 18.09.07, 16:42
      Widac jak odbija facetowi ktore cale zycie mieszka z mamusia pod jednym dachem [
      patrz Jarek K ]. Wspolczuje temu panowi i mam nadzieje ze nie uda mu sie
      wprowadzic planu wystepow patriotycznych w zycie , bo takiego rozczarowania nie
      przezylby. Zreszta sam siebie dobrze okreslil , jako osoba ktora potrafi sie
      urzadzic na kazdym dworze.
      • zdzisiek66 Re: Cztery Ziobra i dobra 19.09.07, 15:44
        Takie występy z wiązankami pieśni patriotycznych były w szkołach za
        komuny. Jakiś niewydarzony "artysta" załatwiał sobie taką chałturę w
        odpowiednim urzędzie i miał z czego żyć. A dzieci musiały grzecznie
        siedzieć i słuchać, bo nauczyciele pilnowali.
        Może to manipulacja wstrętnej GW, ale Rosiewicz prezentuje się w tym
        wywiadzie wyjątkowo żałośnie. Nauczył się na pamięć kilku pisowskich
        sloganów i w kółko je cytuje. Nawet niektóre etatowe forumowe pieski
        pisowskie mają więcej inwencji.
    • taglinda Cztery Ziobra i dobra 18.09.07, 17:43
      żałosne... i smutne.
      • jan_dreptak Re: Cztery Ziobra i dobra 18.09.07, 17:45
        bez dwóch zdań facet ma nie wszystkie ciastka w pudełku
        • obywatel_nienumerowanej_rp [OT] czyli... 20.09.07, 09:57
          ...dla nieanglojęzycznych - "nie na temat"...

> "...facet ma nie wszystkie ciastka w pudełku"

czasem warto przebrnąć przez sto komentarzy, żeby przeczytać taki tekst! :)))
    • marcowsky Cztery Ziobra i dobra 18.09.07, 18:29
      Zawsze spadał na cztery łapy w kazdym ustroju-dlaczego i nie w IV RP nie
      probowac?Spokojnie odnajdzie sie i w Vej!
      • obywatel_nienumerowanej_rp Nie będzie v-tej... 20.09.07, 09:58
        ...
    • maciek788 panie rosiewicz , poproszę telefon 18.09.07, 19:10
    • maciek788 do pańskiego dealera 18.09.07, 19:11
      • brittany Rosiewicz 18.09.07, 19:53
        Juz jako dziecko ogladajac relacje tv i inne festiwale ,mialam
        wrazenie ze ten caly Pan spiewak dozynkowy ma cos nie tego z ego.
        Teraz jako dorosly czlowiek moge tylko potwierdzic swoje
        przypuszczenia.
        I nie wiem co ten pan ma wieksze - Ego czy Nietolerancje

• olek_01 Re: do pańskiego dealera 20.09.07, 10:06
        Lepiej nie - zadzwonisz do jego Dealera i się okaże że to Kartofel :P
    • minkat Niech lepiej uwaza, bo Ziobro jeszcze na niego 18.09.07, 20:13
      znajdzie haka.Zramolal doszczetnie.
    • jurwal Jedyne z czym się zgadzam z Andrzejem Rosiewiczem 18.09.07, 22:00
      Nie popieram akceptacji dla homoseksualistów. Będę ich bronił gdy ktoś ich
      zaatakuje fizycznie, ale homoseksualiści z swymi skłonnościami nie mogą się
      reklamować i żądać ode mnie i od innych poparcia. Gdy widzę ich zachowanie
      zbiera mi na wymioty. Naprawdę. Nie chcę ich widywać i być zmuszany do ich
      akceptacji. Adopcja przez nich dzieci jest ogromną krzywdą dla dzieci.
      W tej chwili modna jest akceptacja wszystkich skłonności seksualnych. Ta moda
      się skończy. Co będzie z dziećmi adoptowanymi przez homoseksualne pary? Kto je
      będzie bronił gdy nastanie moda na ściganie nietypowych skłonności seksualnych?
      Tera akceptuje się wszystkie skłonności prócz normalnej. Dlaczego nikt nie chce
      akceptować mojego, i nie tylko mojego widzenia świata ?
      Czy mam przeprosić, że ja, mężczyzna zadaję się tylko z kobietami i w dodatku mi
      się to podoba ?
      • hefajstos-q Re: Jedyne z czym się zgadzam z Andrzejem Rosiewi 18.09.07, 22:59
        Czy mam przeprosić, że ja, mężczyzna zadaję się tylko z kobietami i w dodatku m
        > i
        > się to podoba ?
        Kto cię prosi o przepraszanie? Geje i inni akceptują twoją orientację, akceptuj
        ty także ich. I tylko o to chodzi. Twój świat wartości nie jest zwalczany. To ty
        chcesz narzucić Twoje wartości innym. Wyobraź sobie, że urodziłeś się gejem,
        może Ci to pomoże ich zrozumieć. A poza tym mnie także bardzo podobają się
        kobiety i nie czuję się zagrożony przez gejów.Pzdr.
        • maaac Re: Jedyne z czym się zgadzam z Andrzejem Rosiewi 19.09.07, 15:13
          Chodzi o różnice pomiędzy akceptacją/przyjęciem do wiadomości
          czyjejś seksualności, a zgodą na publiczne prezentowanie określonych
          zachowań seksualnych, zgodą na ekstra przywileje związane z czyjąś
          seksualnością.
          Inną sprawą jest też udawanie, że coś co jednak odbiega od normy
          jest z nią zgodne - bez jakiegokolwiek wartościowania.

Dla mnie jest totalnie obojętne kto co robi ze swoja seksualnością
          i kogo nazywa swoim partnerem. To wyłącznie jego sprawa - ale nie
          toleruje aktów seksualnych zarówno homo jak i hetero dokonywanych
          publicznie, a to się zdarza na "paradach równości". Nie zgodze się
          też by ktoś miał jakieś ekstra prawa dla tego że jest czarny, homo,
          czy jest animistą.
          Chciałbym tez by rozdzielic instytucje ślubu która jest sprawą
          religijną od umowy wzajemnej prawnej o dziedziczeniu, wspólnocie
          majątkowej i wzajemnym wspieraniu się (czyli to czym pod wzgledem
          prawnym jest małżeństwo). Ślub jako instytucja religijna powinna
          pozostać w kościołach i to one powinny decydować czy chcą czy nie
          udzielać je parą homoseksualnym, umowy prawne może zawierać kto chce
          z kim chce.
          • jama314 Coś mi się widzi gościu... 20.09.07, 08:55
            że z tą "parą" to już nieco przesadziłeś, i nie o taką "parę" tu idzie...
        • vampiretto Re: Jedyne z czym się zgadzam z Andrzejem Rosiewi 20.09.07, 08:06
          "Geje i inni akceptują twoją orientację"
          Też mi wielka łaska, tu nie ma nic do akceptowania, bo to jest
          normalne, jeszcze tego brakuje, żeby nieakceptowali normalności.
          Takimi komentami nie zjednasz akceptacji gejom, czy "innym".
          • jama314 Dokładnie tak... 20.09.07, 09:29
            To tak jakby złodziej powiedział do uczciwego "my was akceptujemy, to i wy nas
            powinniście" i na naszych oczach swoje robił. Ale taka "moda" na inność.
            Wszystkie te mniejszości, wynaturzenia i "inności" szczególnie te propagujące
            odwracanie wartości i godzące w wartości chrześcijańskie mogą liczyć na
            bezgraniczne wspieranie przez niewidzialną rękę poprawności politycznej. Na to
            zgody uczciwych nie będzie.
            • wymiatator1 blablablablablabla 20.09.07, 09:56
              nikt cię nie słucha nieudaczniku!!!
            • kicior99 Re: Dokładnie tak... 21.09.07, 07:55
              wartosci chrzescijanskie?hahahaha a co to takiego? Upodlanie a la PiS?
          • michalng Re: Jedyne z czym się zgadzam z Andrzejem Rosiewi 20.09.07, 17:03
            Ale geje i inni akceptuja twoja orientacje jaka by nie
            byla :) "Normalna" czy "nie Normalna" :)
      • polska_baba A dzieci poniewierane w rodzinach alkoholików? 20.09.07, 11:34
        • polska_baba Zawsze mnie zadziwia to święte oburzenie 20.09.07, 11:59
          na najmniejszą wzmiankę o tym, że homoseksualiści mogliby adoptować dzieci, przy
          jednoczesnej zgodzie (wyrażanej poprzez nicnierobienie) na gehennę dzieci w
          rodzinach alkoholików.
          Ludzie, którzy gotowi są robić pikiety, marsze, demonstracje przeciw gejom
          ewentualnie mogącym w jakiejś niedającej się bliżej określić przyszłości
          skrzywdzić jakieś dziecko oddane im do adopcji, jednocześnie nie protestują, nie
          urządzają marszów ani demonstracji w obronie dzieci, które już teraz i na pewno
          są krzywdzone w swoich patologicznych rodzinach, w domach dziecka czy w innych
          placówkach opiekuńczych.
          Dlaczego tak się boicie, czegoś co być może nie nastąpi, a z obojętnością
          podchodzicie do autentycznej krzywdy dzieci?
          Odpowiedź może być tylko jedna. Nie o dzieci chodzi, tylko o jakiś irracjonalny
          strach przed gejami, jakąś głęboko utajoną nienawiść do nich, jakąś podświadomą,
          a czasem całkiem świadomą niechęć, której dobre wychowanie nie pozwala
          uzewnętrznić w napluciu takiemu w twarz, ale zawsze można napisać, że nie
          pozwoli się mu na adopcję dziecka, bo to będzie krzywda dla dziecka.
          A ja myślę, że wiele dzieci wolałoby mieć dwóch fajnych tatusiów niż jednego
          będącego zapijaczonym agresywnym menelem. I że wiele dzieci z domów dziecka
          wolałoby mieć na własność dwie mamy niż dzielić się z 20 innych dzieci paniami,
          dla których dom dziecka jest miejscem pracy zmianowej, a swój prawdziwy dom i
          swoje prawdziwe dzieci mają gdzie indziej.
    • janosch2 Cztery Ziobra i dobra 18.09.07, 23:42
      Dzien dobry
      Panie Andrzeju- to moja osobbiste poslanie do Pana .
      MA Pan TALENT (boski) i niech Pan o tym pamieta.
      Trzymac tak dalej (deszcz i slota)

Reszta sie nie liczy!!!!!!
      Pozdrawiam jk
    • spaceball Cztery Ziobra i dobra 19.09.07, 00:03
      Mysle,ze nie nalezy tego belkotu odczytywac wprost, chociaz oczywiscie
      megalomania estradowca, ktory "pomagal Gorbaczowowi rozwalac komunizm" wiele tu
      tlumaczy. Rosiewicz chetnie kreuje sie na amerykanskiego showmana ("jestem 2
      razy lepszy od Jacksona, a 4 razy tanszy" czy jakos tak) i ta wypowiedz to
      swiadomie wykreowany, kilkupoziomowy lans podstarzalego tancerza w poszukiwaniu
      hojnego sponsora. Ta fascynacja kaczystami (na granicy patologii, ktora sie pod
      koniec wywiadu przeciez osto pietnuje!)- szeryf Ziobro, uczciwe Kaczory.To
      proste, jak konstrukcja cepa deklaracje uczuc i wiernosci sa. Wezcie mnie,
      chlopaki- mowi A.R.- a ja wam juz wszystko wyspiewam i wytancze! Patriotyczne
      piosenki i taka zenujaca niby- wiara w to, ze homoseksualizm to wplyw srodowiska
      jest! Pomylilo sie to Panu chyba z papierosami i konsumpcja piwa, mysle. No,
      moze jeszcze z nawykiem obgryzania paznokci, ale w sumie mature Pan uzyskal?
      Pytam w kontekscie zasobu tzw. wiedzy podstawowej ogolnej. Brakuje mi tez w
      Panskich wynurzeniach deklaracji o silnej wierze w koegzystencje wawelskiego
      smoka- dinozaura jawnego, prawda?- z przedstawicielami naszego krolewskiego
      szczepu Piastow i szewczykiem Skuba. Ale to w kontekscie notowan LPR i aktualnym
      braku koalicji jakos logiczne jest. Jednak przeciez nie jest Rosiewicz idiota i
      w te banialuki nie wierzy: on tylko juz teraz pokazuje, jaki jest silny, zwarty
      i gotowy isc na barykady w slusznej sprawie. A co do tego lansowania normalnosci
      seksualnej, to- szczerze: nie jest troche z tym tak, ze sie nagle chce odwrocic
      uwage od samego siebie? Ta liczona na dekady bezzennosc.. Tance, spiewy,
      estrada... I nagle taka neoficka wiara w jedyny sluszny zwiazek kobiety (cichej
      i spokojnej kobiety: takich najwiecej jest w swiecie Islamu)z mezczyzna...
      W sumie, pomieszanie z poplataniem, zwatpienie, brak korzeni, chec pojscia na
      sluzbe w kolorowej czapeczce z dzwonkami na glowie, a wszystko na sprzedaz, jak
      w amerykanskiej rozrywce. Panowie Kaczynscy: artysta czeka. Nie zwiedzcie aby
      jego dzieciecej w was wiary. Za jeden usmiech przeciez Krym spokojnie mozecie
      oddac...
      • topewnieja Re: Cztery Ziobra i dobra 20.09.07, 08:33
        on taki sam hetero jak Jareczek...:D - " nie mam na to dowodów ale jestem
        głęboko przekonany o tym , że premier jest gejem "
    • martineres1 Postac tragiczna 19.09.07, 10:54
      Nie bede bawil sie w Freuda,ale Andrzej Rosiewicz to postac tragiczna.Czy nikt nie dostrzega w nim losow naszego kraju.Przeciez kiedys ktos musial byc zomowcem,ormowcem,partyjniakiem.A teraz tez ktos slucha radia Maryja,glosuje na lpr.Przeciez tamte pokolenia nie wymarly wraz z 1989 rokiem.

Wezmy to pod rozwage wylewajac na Rosiewicza te kubly pomyj naszej frustracji...
      • uklad_wcielony Re: Postac tragiczna 20.09.07, 11:08
        W naszej kulturze jest już piękny portret takiej postaci - film Munka "Zezowate szczęście"...
    • asia8325 Cztery Ziobra i dobra 19.09.07, 14:38
      No cóz... Głupich nie sieją... ale takiego przykładu głupoty już dawno nie
      spotkałam.
    • racheela Cztery Ziobra i dobra 19.09.07, 15:57
      dwa razy próbowałam ten wywiad doczytać do końca, ale nie dałam
      rady. Czegoś równie żałosnego dawno nie widziałam.
      • dudala76 dotrwałem do 4 strony. żal.pl 20.09.07, 08:07

• kintaro1 Cztery Ziobra i dobra 19.09.07, 16:53
      Żenujący megaloman, ślepo zapatrzony w siebie i sobie podobnych megalomanów z pretensjami do całego świata- Kaczorów i Rydzyka. Do tego tępy, nietolerancyjny... smutny pan.
    • klezmer666 Cztery Ziobra i dobra 19.09.07, 20:35
      Panie Rosiewicz. Jestem pod wrażeniem Pańskiej tolerancji i
      poglądów. "Kto z kim przestaje, takim się staje", ciekaw jestem z
      kim Pan przestawał. Jeśli ktoś przestaje z gejem to sie nim staje,
      to czy według Pana hodowca krów staje się bydlęciem? Panie
      Rosiewicz, graj Pan lepiej chałtury na jakichś pipidówach, póki
      jeszcze ktoś przychodzi. A z dziennikarzami niech Pan nie rozmawia,
      bo tylko wstyd i żenada po Panu zostaną. a szkoda by było, bo Pański
      dorobek artystyczny jest naprawdę wielki. łączę pozdrowienia.
    • majerolski Cztery Ziobra i dobra 20.09.07, 01:28
      "Aż trudno mi uwierzyć, aby dorosły, normalny, rozsądny i trzeźwy
      cżlowiek opowiadał takie banialuki i nonsensy, jak czyni to na
      łamach DF Pan Rosiewicz...."

:) Czasami mialem wrazenie ze to nie jest prawdziwy wywiad tylko
      wymyslony. Niezly ubaw. W koncu Rosiewicz mnie rozbawil :) Do lez :)
      • swoboda_t Re: Cztery Ziobra i dobra 20.09.07, 22:32
        Ja podobnie czytałem to z niedowierzaniem. Czy to możliwe, że facet
        żenił takie głupoty, czy ktoś z GW wymyślił te piramidalne bzdury...
        Jest jeszcze jedna opcja wskazana przez kogoś powyżęj - Rosiewicz
        celowo pieprzy takie głupoty, żeby załapać się na fuszki z KC PiS.
        Tak czy siak żenada...
    • el_bigos rosiewicz, lepiej by było gdybyś powiedział, że 20.09.07, 07:45
      się podlizujesz, bo takie poglądy raczej inteligentnym chwały nie przynoszą,
      wręcz przeciwnie...
    • lsp Szanowny Pan Rosiewicz... 20.09.07, 08:10
      oszalał. Stop.Starość jest wredna. Stop.
    • skin.polskii Re: Cztery Ziobra i dobra 20.09.07, 08:15
      reakcja wiekszosci z was na wywiad Rosdiewicza świadczą tylko o tym
      jak wielkie szkody w mógzach młodych Polaków uczyniła Gejzeta
      Wybiórcza... Rosiewicz powiedział to co myśli większość NORMALNYCH
      Polaków.. zachwytu nad Ziobrą akurat nie podzielam ale nie jest tak
      ze jest on bezkrytycznym kaczystą.. w końcu jest przeciwnikiem
      udziału wojsk polskich w okupacji Iraku a właśnie za to gł jest
      sekowany z mediów... głosi poglądy niepopularne i dla polipopów
      kontrowersyjne.. lubię Rosiewicza mimo pewnych zatrzeżeń do niego
      ale takich jak on wyrzuconych na margines przez III RP i
      wszechwładną Agorę jest więcej.. (Villas, Skaldowie, Darek
      Malejonek, Tomasz Budzyński z Armii ostatnio tez Cezary Pazura...
      nie zdążono tylko Ireny Kwiatkowskiej Zezawuować bo ta zdążyła się w
      pore zestarzeć)
      • bosmakk Dziękuję 20.09.07, 10:22
        za poranną porcję bredni.
      • kraq wiekszosc normalnych Polakow pokazała co o nim 20.09.07, 10:27
        myśli i jego reżymowych piosenkach ostatnio w Opolu. rosiewicz to
        przezywa nawet w tym wywiadzie, wiec nie pier.... tu farmazonow o
        wiekszosci normalnych Polakow.
      • ojapierdziu Re: Cztery Ziobra i dobra 20.09.07, 13:25
        Chłopie, obudź się i wyjdź z piwnicy. Gdzie jaka wszechwładna Agora? Co to ma
        wspólnego do Villas? Agora zamknęła Villas z psami w jej posiadłości? Jeśli
        wydaje ci się, że Agora steruje całą polską scena TV/radio/gazety to idź szybko
        do psychiatry bo to na pewno podpada pod jakąś jednostkę chorobową. Villas się
        sama wycofała (moi rodzice nawet za PRL uważali ją za dziwną), Skaldowie się
        zestarzeli, a jak patrze gdzie grał pan Malejonek to się nie dziwię, że o nim
        nie słyszałam (te jego zespoły to mainstream nie jest). Ale najbardziej mnie
        rozwaliło "OSTATNIO TEZ CEZARY PAZURA", tak ni w pięć ni w dziewięć ;D O ile
        pamietam w latach 90tych co film i serial to był Pazura (i to w ilościach
        takich, że bokiem wychodził, że ostatnio się nie rozdrabnia na głupawe produkcje
        to akurat dobrze). Gdzie tu jakiś spisek Agory? A może to żydo-komuno-masoneria
        blokuje Pazurę...nie wiadomo tylko po co...
      • 1410_tenrok A więc wiekszosc normalnych polakuf 20.09.07, 15:10
        rozpacza za peerelem? Sciemniasz kotku, sciemniasz.
        Pan rosiewicz jest passe! Brak wszystkiego. Może spiewac w Wolce-
        Cebulce do kotleta, i to też, jdynie kiedy goście są rześko pijani.

Pan rosiewicz był pieszczoszkiem komuny, był estradowcem. I nie
        zdziwie sie, jeżeli jakies kwity na niego też są. Pana rosiewicza
        puszczano w "Studio dwa" (taka słodka komuchowata audycja
        telewizyjna). A to wystarcza. Komuna go wielbiła, jedynie niektórzy
        towarzysze od kultury troszkę czepiali się jego scenicznego anturażu
        (np. tow. reżyser Rzeszewski).
    • jolunia55 Cztery Ziobra i dobra 20.09.07, 08:32
      NIKT CIEBIE DZIADKU JUZ NIE CHCE SLUCHAC OPROCZ SEKTY RYDZYKA.STAD TA PIOSENKA I
      GWIZDY W OPOLU 1
    • callisto1 Takie poglady Pan ma,jak Pan powiada? 20.09.07, 08:33
      No tak! A jutro będzie Pan miał inne poglądy i one też będą Pana
      poglądami.To takie proste i logiczne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka