Dodaj do ulubionych

Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie

21.09.07, 10:15
Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:17
      Ładny ruch.
      PSL będzie czarnym koniem tych wyborów.
      • ylemai w sumie moi przodkowie ze wsi. 21.09.07, 10:21
        dlaczego miałbym nie zagłosować na PSL?
        • maciekamigo ten lewak Foltyn w PSL-u? hahahaha 21.09.07, 10:51
          Miller w Samoobronie, Foltyn w PSL-u, UPR z LPR-em, ale jazda!! :)
          • wrojoz Nelly na Prezydenta.!! 21.09.07, 10:57
            Wszystkich ciemniaków.
            • trv Re: Nelly na Prezydenta.!! 21.09.07, 11:02
              Wrojoz, nie podniecaj się tak już bo Ci żyłka pęknie albo coś i nieszczęście będzie.
              Poza tym powtarzasz się chłopie, z tematem nic to ma wspólnego, a zresztą i tak
              nikogo to nie interesuje.
              • katecheta Panie Foltyn, panie Pawlak - to strzał w 1o-tkę! 21.09.07, 11:53
                Brawo! Nareszcie ktoś konkretny, ktoś dla ludzi. Ktoś dla młodych ludzi bedących przyszłością tego narodu! Ktoś mądry - nareszcie! Kiedyś tak myslałem o panu Romanie Klusce ale neo-komuna go zniszczyła. Dziś obawiam się o los pana Foltyna jesli PiS będzie rządził w Polsce!!!
                • jwojnar Lokomotywa z ogłoszenia 21.09.07, 12:06
                  Jak wiadomo, już nie miliony, a miliardy Polaków znają każdy
                  szczegół działalności pana Fołtyna, dzieci od przedszkola czytają
                  jego biografię, a panienki na jego widok piszczą na ulicy. Wszystko
                  się zgadza?
                • dzikowy Re: Panie Foltyn, panie Pawlak - to strzał w 1o-t 21.09.07, 18:07
                  Podpisuję się wszystkimi kończynami i nosem, i językiem. Panie i Panowie z LiD:
                  Państwu już podziękujemy:)
                  • flash3r Re: Panie Foltyn, panie Pawlak - to strzał w 1o-t 22.09.07, 08:47
                    Jeżeli Foltyn ma być takim politykiem, jak jego dziecko (gg) jest stabilnym
                    programem to Bożę miej nas w opiece.

A tak, na poważnie to Foltyn wie tylko, że jest lewakiem....i oprócz tego
                    żadnych konkretnych (albo jakichkolwiek) przekonań nie ma.
                • inzynierolech Re: Panie Foltyn, panie Pawlak - to strzał w 1o-t 21.09.07, 18:34
                  katecheta napisał:
                  > Brawo! Nareszcie ktoś konkretny, ktoś dla ludzi. Ktoś dla młodych ludzi bedącyc
                  > h przyszłością tego narodu! Ktoś mądry - nareszcie!
                  Dobrze się czujesz? Ten czerwoniuśki komuch chcący nakładać na przedsiębiorców
                  większe podatki, żeby się czasem zbyt szybko nie dorobili i nie pławili w
                  luksusach, zamiast pracować całe życie jak nie przymierzając jakiś robol (nic
                  robolom nie ujmując, ich praca też jest potrzebna)
              • miranda333 Re: Nelly na Prezydenta.!! 21.09.07, 12:29
                Moim zdaniem PSL powinno poprosic p.Oleksego na swoje listy.Jemu
                jest bliżej do nich niz do samoobrony.W Siedleckim wygrałby
                napewno,a i ja na niego glosowałabym w Warszawie.
          • mikrobyznesmen Re: ten lewak Foltyn w PSL-u? hahahaha 21.09.07, 11:07
            maciekamigo napisał:

> Miller w Samoobronie,

Nie w 'S' ale na liście wyborczej 'S'. I już zapowiada, że potem utworzy własną
            partię, lewicową najoczywiściej. W porównaniu do członków tej partii to chyba
            najlepszy beton autostradowy będzie jak miękkie masełko :)
          • peryklejtos Re: ten lewak Foltyn w PSL-u? hahahaha 21.09.07, 12:00
            Masz coś ciekwaszego do powiedzenia? Nie? To morda w kubeł trollu.
        • tymon99 Re: w sumie moi przodkowie ze wsi. 21.09.07, 11:05
          ylemai napisał:

> dlaczego miałbym nie zagłosować na PSL?

bo na pierwszym miejscu ich listy w waqrszawie jest obłudnik i fałszywiec? ten
          facet pozuje do zdjęcia z komputerem.. z którego nie wolno (regulamin zabrania!)
          korzystać z jego usługi <mega_rotfl>
          • trv Re: w sumie moi przodkowie ze wsi. 21.09.07, 11:10
            Rozwiń temat z tym regulaminem, bo nie wiem o co chodzi.
            • tymon99 Re: w sumie moi przodkowie ze wsi. 21.09.07, 11:24
              trv napisał:

> Rozwiń temat z tym regulaminem, bo nie wiem o co chodzi.

facet pozuje do zdjęcia z makiem, a dostarcza swój programik tylko pod windows.
              regulamin zaś zabrania używania innych programów niż oryginalny gg..
              • jorge.martinez Re: w sumie moi przodkowie ze wsi. 21.09.07, 11:28
                tymon99 napisał:

> facet pozuje do zdjęcia z makiem, a dostarcza swój programik tylko pod windows.
                > regulamin zaś zabrania używania innych programów niż oryginalny gg..

Czy skasowali kiedyś konto komuś, kto używał Konnekta, Mirandę, albo Tlena?
              • ylemai Re: w sumie moi przodkowie ze wsi. 21.09.07, 12:30
                Hmm, windoze też na makach chodzi. Praktycznie każdy makówkarz ma dziś pod
                bootcampem XP do grania.

A poza tym regulamin regulaminem, ale twórcy gg nigdy nie przeszkadzali w
                używaniu alternatywnych klientów: miranda, kadu, ekg, tleenx, kopete, pidgin...
                wszystkie spokojnie gg obsługują, a żadnych za to problemów ich twórcy nie mają.
                • tymon99 Re: w sumie moi przodkowie ze wsi. 21.09.07, 13:49
                  ylemai napisał:

> Hmm, windoze też na makach chodzi. Praktycznie każdy makówkarz ma dziś pod
                  > bootcampem XP do grania.

zmienili zdjęcie, ale był na nim powerbook g4 - czytaj: ani bootcamp, ani
                  parallels (ewentualnie virtual pc, ale to męka..)
                • tymon99 Re: w sumie moi przodkowie ze wsi. 21.09.07, 13:51
                  ylemai napisał:

> regulamin regulaminem, ale twórcy gg nigdy nie przeszkadzali w
                  > używaniu alternatywnych klientów

wiem, używam adium :))))
      • palcopstryk A co z PSD? 21.09.07, 10:36
        rydzyk_fizyk napisał:
        > Ładny ruch.
        > PSL będzie czarnym koniem tych wyborów.

Z tego, co mi wiadomo, to Foltyn miał kiedyś w planach założenie własnej partii
        i przyznawał się do poglądów lewicowych, a obecnie jest przewodniczącym PSD -
        www.ppsd.org.pl. Jeszcze na dobre nie wszedł do polityki, a już zmienia
        barwy?
      • hatake Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:47
        Jeśli kogoś zastanawia:
        1. Czemu partie pełne kompletnych tumanów rządzą i marnują wzrost gospodarczy
        wypracowany przez małe i średnie przedsiębiorstwa
        2. Czemu jeden z najgorszych na rynku komunikatorów od lat rządzi i praktycznie
        nie ewoluuje

To odpowiedź jest mniej więcej wspólna dla obu problemów(pomijając to, że gg
        wygrało jako pierwsze na mecie.

Nasz parlament i Internet z czasem obniża poziom, zbliżając się do średniej
        krajowej...
        • gwiezdny_kupiec Czy każda wiadomość to powód do narzekania ? 21.09.07, 11:18
          Człowiek który dzięki własnej pracy i pomysłowości dorobił się majątku
          postanowił kandydować do parlamentu. Świetna wiadomość. W polskiej polityce
          potrzebni są tacy ludzie.

Gdyby to była wiadomość że jakimś polskim studentom coś się udało, to od razu
          pojawiłyby się komentarze że i tak wyjadą za granicę.

Ludzie, zastanówcie się nad sobą. Cieszcie się z życia !
          • katecheta Nareszcie coś madrego, coś o młodych i dla młodych 21.09.07, 11:56
            Dosyć już moherów, grzybów i innych toruńskich pierników!!!
          • test1410 Re: Czy każda wiadomość to powód do narzekania ? 21.09.07, 12:17
            Wady GG:
            1) Pomysł ściągnięty z ICQ, tylko w gorszym wykonaniu.
            2) Brak ewolucji programu [nie licząc gadżetów]
            3) Dziurawe jak ser (szwajcarski) [klient i protokół]
            4) Protokół rodem z OpenXML-a Microsoftu
            5) Ma o wiele lepsze odpowiedniki np przyszłościowy XMPP (Jabber), klienci tego
            protokołu to: GTalk (od Googli), Pidgin (dawny Gaim), Miaranda, Spik, Konnekt,
            AQQ i wiele innych. Z protokołu XMPP wywodzi się także Tlen
            6) Brak zabezpieczeń antyspamowych
            7) Brak szyfrowania rozmów, czy połączeń z serwerem
            8) Centralizacja (awaria serwerów pociąga za sobą całkowite wyłączenie sieci)
            • gwiezdny_kupiec wizytacja w piekle 21.09.07, 12:46
              Spójrz na to inaczej - to jest polska firma, a nie oddział wielkiego
              zagranicznego koncertu. Foltyn zaczynał od zera i jego biznes rozwinął się do
              spółki giełdowej.
              Do tego co ma doszedł dzięki swojej pomysłowości, a nie kontraktom rządowym i
              dobrym relacjom z urzędnikami i politykami.

Jak dla mnie to jest wzór do naśladowania, a nie do opluwania na forach. Pod
              rozwagę:
              "w piekle wizytacja..diably wyzsza ranga wizytuja poszczegolne pokoje z napisem
              francuzi..niemcy..szwedzi itd....w kazdym stoi grupa diablow uzbrojona w
              widly..pilnuje by z kotla nikt nie uciekl..co noz pokrywka sie unosi i diably
              musza delikwenta wpychac do kotla...
              mijaja tak kolejne pokoje i sytuacja sie powtarza...na samym koncu wchodza do
              pokoju z napisem polacy...patrza..kociol buzuje a w pokoju nie ma ani jednego
              diabla...poruszenie..wizytujacy pytaja sie tego co oprowadza dlaczego nikt nie
              pilnuje...oprowadzajacy tlumaczy..a po co?..gdy ktos uchyli pokrywy i probuje
              sie wydostac to go zaraz inni wciagaja z powrotem..."
          • inzynierolech Re: Czy każda wiadomość to powód do narzekania ? 21.09.07, 18:50
            gwiezdny_kupiec napisał:
            > Człowiek który dzięki własnej pracy i pomysłowości dorobił się majątku
            Ja bym powiedział raczej, że wziął dobry pomysł (ICQ) i zrobił program na
            lokalny rynek, *po polsku*. I tylko to jest powodem sukcesu gg. Różnej maści
            dzieciarnia, i nie tylko, jest przerażona jak coś jest po zagranicznemu
            napisane, a nawet jeżeli są alternatywy (i to lepsze!), to i tak przecież będzie
            "eee, a po co mi to", "nie chce mi sie", "ale gg wszystkie moje psiapsiółki
            używają", itp.
            Zresztą ja się tu produkuję, a przecież jakiś czas temu na fotka-idiotka.pl
            jabbera wprowadzili. Efekt był taki, że polska młodzież, nasza przyszłość, a
            jak, wysrała na ichnim forum kilkadziesiąt (teraz to może już kilkaset) stron
            komentarzy w stylu "o co hodzi :))))", "a cio to? busiaczki ;*", "ey, ale syf".
            Rozumiecie o co biega, w google na pewno można znaleźć owe świadectwo głupoty.

> Świetna wiadomość. W polskiej polityce
            > potrzebni są tacy ludzie.
            Tacy co uważają, że ONI wiedzą lepiej co zrobić z MOIMI pieniędzmi, niż JA?

"(...) wydatki budżetowe, które neoliberałowie chcą ciągle obniżać, bo
            „racjonalnie rzecz biorąc ludzie lepiej, racjonalniej wydadzą swoje pieniądze
            niż zrobi to za nich państwo”. To przecież nieprawda- wielu ludzi zamiast na
            „racjonalnie” lepsze dla swoich dzieci cele jak edukacja i zdrowie wydadzą
            pieniądze na konsumpcję."

Sorry, ale ja wolę być wolnym człowiekiem i sam dysponować swoimi pieniędzmi, a
            nie jakimś niewolnikiem, za którego PAN decyduje.

> Ludzie, zastanówcie się nad sobą. Cieszcie się z życia !
            Z tego, że ktoś chce mnie okraść? A co ja, burmistrz wariatkowa jestem?
        • koloratura1 Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 13:30
          hatake napisał:

> 2. Czemu jeden z najgorszych na rynku komunikatorów od lat rządzi i
          > praktycznie nie ewoluuje

Na co czekasz?
          Zaproponuj coś lepszego, to jeszcze i milionerem zostaniesz.
          • pablo_hudini Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 22.09.07, 15:32
            Czemu? bo był pierwszy :]
      • elfhelm Będzie, będzie. Podtopi LiD i PiS 21.09.07, 11:07
        Bo z PO ma niemal całkowicie rozmijające się elektoraty :)
    • l.george.l Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:20
      Przecież to mentalny komuch. Bardziej pasowałby na listach SO.
      • grundol1 Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:22
        Nieee... Jeśli mentalny komuch to tylko PIS
    • pils1 Decyzja dosyć neutralna 21.09.07, 10:22
      nie odinstaluje GG :)
    • virus_z_torunia Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:23
      Jak politykowanie ma mu wychodzić tak samo jak jego "dzieło", to lepiej żeby
      nikt na niego nie głosował...
    • szpr Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:24
      Przeciez Fołtyn ideowo to betonowy socjalista. Jakoś do PSLu mi nie pasi...
    • smuteczek2 Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:25
      YEAH!!! A jA JeStEm TfuRcOm TeGo K0mMeNtu!!! BeNDeM PoLsKiM CHAKIEREM
      MACHIEREM!!! I Na EuR0 2965 sTaNę Na BraMcE PoLsKi3j DrÓ2yNy!!!
    • vox.populi.vox.dei Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:25
      Jeszcze w polityce chce nieudacznik partolić?? Nie wystarczy że
      wypuścił niedorobiony program??
      • jorge.martinez Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:27
        Na polityka jak najbardziej się nadaje.

Program niedorobiony, ale... się sprzedaje :)

Skoro nie widać różnicy, to po co się starać?
      • martina.15 Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:31
        stworz lepszy i bedzie po klopocie.

uwazam to za bardzo ciekawa zagrywke, zobaczymy czy cos pozbieraja :)
        • autor_autor Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:37
          lepsze są, ale nie dla wszystkich "lepszy" znaczy to samo - widać gg jest dla większości wystarczająco dobre...
        • tewux Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:38
          ja stworze dużo lepszy, tylko go wypromuj ;]
          konkurencji gg nie brakuje (technicznie dużo doskonalszej).
          • wrojoz Nelly pierwsza w Warszawie.! 21.09.07, 10:58
            Kaczyński drugi. Zrozumiał.?
          • trv I co z tego, że konkurencji nie brakuje? 21.09.07, 10:59
            I co z tego, że konkurencji nie brakuje, skoro jakieś 90% użytkowników
            komputerów w tym kraju ma problemy ze skonfigurowaniem programu pocztowego i
            korzysta z poczty przez www. Albo ma problemy z tak prostymi czynnościami jak
            założenie sobie numeru gg.
            Btw, ostatnio koleżanka była zaskoczona, że można używać więcej niż jednego
            numeru gg :> A ty chcesz żeby ludzie np jabbera używali?
            • w.groch Re: I co z tego, że konkurencji nie brakuje? 21.09.07, 11:38
              Wygląda na to, że programy-buble są dla mas (w tym ciemnych) a doskonalsze
              rozwiązania wykorzystywane są przez elity (w tym łże).
              Osobiście wolę by jabber pozostał elitarny, może nie do końca ale jednak. ;)
            • tewux Re: I co z tego, że konkurencji nie brakuje? 21.09.07, 11:47
              a dlaczego nie jabbera?
              dużo ludzi bez problemu używa tlena albo wp spika. pierwszy jest mutacją
              jabbera, a drugi jest kompatybilny z innymi sieciami jabbera.
              nie mam nic przeciwko komercyjnym komunikatorom (z reklamami itd), ale niech
              sieć w jakiej działają nie ogranicza komunikacji z innymi sieciami. z gg czy
              tlenu nie pogadam z kimś kto ma jabbera.
    • oora_boora Komunikat nadzwyczajny. 21.09.07, 10:30
      Ja nie startuję. Poproszę, by ta równie ważna informacja też była na
      czerwonym pasku u dołu.
    • prawieemeryt Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 10:38
      Czyżby ten biznesmen wiał pod skrzydła immunitetu bo zaczęło się za
      nim snuć CBA,ABW,CBŚ polując by go potraktować Ziobrem pod ziobro?
    • mibla FOLTYN, nie FOŁTYN 21.09.07, 10:54
      pomijając fakt lubienia, czy nie lubienia bohatera powyższego artykułu, jego
      nazwisko brzmi FOLTYN, nie FOŁTYN.

Często zastanawia mnie, kogo zatrudniacie do redagowania wydania internetowego,
      ponieważ poziom pozostawia wiele do życzenia...
      • wrojoz Pierwszy sekretarz kaczyzmu. 21.09.07, 10:59
        Jarosław.
    • rekrutacja No, to mam na kogo glosowac. 21.09.07, 10:59
      PSL mnie pozytywnie zaskakuje.
    • loppe bogaci powinni płacić wyższe podatki niż teraz 21.09.07, 11:09
      ponieważ mówi to bogaty wszyscy "antybolszewicy" poczuli się
      zasromani...
    • jaguar666 I co to da? 21.09.07, 11:10
      Łukasz Foltyn, biznesmen, twórca GG, na którym zbił fortunę, ale zapytajcie
      użytkowników tego najpopularniejszego w Polsce komunikatora, oni powiedzą, że
      nie znają tego człowieka, z nikim im się nie kojarzy.
      On nie przyciągnie wyborców do PSL-u, bo jest anonimowy, samo hasło "człowiek z
      zewnątrz" nie będzie magnesem.

A do wyborów neokomunistycznej partii PiS: przestańcie nazywać wszystkich o
      lewicowych, socjalnych poglądach komuchami. Ja wiem, że do waszego małego mózgu
      to nie dotrze (czego dowodem będą wybory, które PiS niestety znowu wygra), ale
      chociaż zachowujcie pozory normalności.
      • marcowsky Re: I co to da?A ja na to DODA! 21.09.07, 11:47
      • boncza Re: I co to da? 21.09.07, 12:57
        Szczególnie zabawnie brzmi określanie wszystkich lewicowców
        komuchami gdy sie zda sprawe ze PiS właściwie też jest pod wieloma
        wzgledami lewicowy ( chodzi mi o sprawy gospodarcze)
    • p.wieczorkowski Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 11:29
      Widząc jakie poglądy ma pan Fołtyn cieszę się, że nie użwanm
      narządzia stworzonego przez niego!
    • marcowsky Pani Doda "jedynką" gdzies w Polsce na liscie!! 21.09.07, 11:44
      To maje marzenie i toby dopiero byla BOMBA a nie jakieś kapiszony od czasu do
      czasu sa odpalane!I frekwencja jakby wzrosła!
      • maciekamigo Dokładnie, DODA powinna być gdzieś "jedynką" :) 21.09.07, 12:13
    • nerhaa chore 21.09.07, 12:12
      jeśli miesza się biznes z polityką (i to w kiepskim wydaniu), to raczej nic
      dobrego z tego nie wyjdzie...
    • sznicel4 Buhahahahahahahahaha 21.09.07, 12:14
      Prędzej wyborców by mu przybyło gdyby na jedynkę wystawił wynalazcę brony czy
      nawet grabi.
    • sznicel4 Gadu-Gadu: Jesteśmy w pełni apolityczni 21.09.07, 12:21
      I wszyscy wierzą. I się cieszą. Poza tym wszystkim jak można sobie zainstalować
      w kompie coś co korzysta z serwerów i nad czym nie ma się żadnej kontroli. Nie
      potrafię sobie tego wytłumaczyć. Ciekawi mnie na ile wszelakiego rodzaju służby
      mają wgląd w całą korespondencję userów. Bo, że nie mają to jakoś nie mogę
      uwierzyć.
      • pies_na_lewizne Rzeczywiscie, warto by sie zastanowic czy Gadu-Gad 21.09.07, 12:44
        Rzeczywiscie, warto by sie zastanowic czy Gadu-Gadu moglo powstac
        bez udzialu bylych sluzb i jak bezpieczne jest to Gadu-Gadu nawet
        teraz.
    • dr_bez_hab Geniusz!!!!!!!! 21.09.07, 12:24
      Cytuję:
      "partia nie angażująca się, w mojej ocenie, w konflikty
      polityczne..."

Po prostu geniusz! To, czym taka partia sie zajmuje, jesli nie
      uczestniczy w zyciu politycznym? Bo nie ma zycia politycznego bez
      politycznych konfliktów.
    • bnew Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 12:29
      To sobie wybrał, największych oportunistów w Polsce, ta partia
      szkodzi chyba jeszcze bardziej niż pisiory. Z każdym się dogada byle
      tylko do żłoba się dorwać. AWS czy SLD to dla nich żadna różnica,
      teraz czas na pisiory...
      Ideały ideałami, ale trzeba jakoś sie dopchać do chlewa panie Foltyn.
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Twórca Gadu-Gadu "jedynką" PSL-u w Warszawie 21.09.07, 12:31
      Jeśli gadu-gadu miałoby świadczyć o tym Panu i jego zdolnościach to....
      Cóż lepiej wybrać wtedy Milera.
    • pies_na_lewizne Ja wole Skype'a i MSN Messenger niz Gadu-Gadu 21.09.07, 12:38
      • smiech-na-sali Zawsze byłeś palantem 21.09.07, 12:41
        który musi szczeknąć dla szczeknięcia.Kogo to obchodzi co ty wolisz,możesz nawet
        sobie nas...ć na kompa.
        • pies_na_lewizne Wole Skype'a ze wzgledu na bezpieczenstwo przesylu 21.09.07, 12:48
          Wole Skype'a ze wzgledu na bezpieczenstwo przesylu informacji.

Skad wiadomo kto pomagal temu facetowi zakladac to Gadu-Gadu,
          jacy 'fachowcy' tam sa zatrudnieni?
          • iq_ok Gadu-Gadu skażone lewactwem?:):) 21.09.07, 13:18
            Agenci GRU w zespole programistów? Szeroko zastawione sieci na
            rydzykowych aktywistów internetowych. Kto by pomyślał?
            • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Gadu-Gadu skażone lewactwem?:):) 21.09.07, 13:22
              A pomyślałeś, o zwykłym zbieraniu danych dla reklamodawców?
              Nie mówiąc już o tym, że rozmowy na gg są dla specjalistów bardzo proste do
              odczytania.
              Sam program jest pełen dziur, niestabilny, zajmuje mnóstwo RAM, zamiast niego
              polecam chociażby Miranda, która zjada znacznie mniej pamięci chociażby.
              • iq_ok Re: Gadu-Gadu skażone lewactwem?:):) 21.09.07, 13:35
                Ja wcale nie twierdzę ,że GG to doskonały program (choć Yahoo
                Messenger też nie jest wspaniały). Idealnych programów nie ma.
                Ale nie o to chodzi!Dla mnie wiązanie bezpieczeństwa software'u z
                poglądami politycznymi właściciela firmy to już paranoja!
                • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Gadu-Gadu skażone lewactwem?:):) 21.09.07, 13:38
                  Heh, nie zauważyłem nigdzie takiego rozumowania, ale widocznie jestem
                  przemęczony albo się już przyzwyczaiłem do szczekania na lewaków.
    • krakus24a Twórca GG to lewak 21.09.07, 13:01
      a to zagraża Polsce.
      • iq_ok Re: Twórca GG to lewak 21.09.07, 13:19
        krakus24a napisał:

> a to zagraża Polsce.

Co tam Polsce. Istnienie naszej planety również może być zagrożone.
      • hexabc1 Re: Twórca GG to lewak 21.09.07, 17:00
        krakus24a napisał:

> a to zagraża Polsce.

Prawicowy kołtun krakus24a niczego nie stworzył. Jest nieszkodliwy.
        • hexabc1 Re: Twórca GG to lewak 21.09.07, 17:03
          hexabc1 napisał:

> krakus24a napisał:
          >
          > > a to zagraża Polsce.
          >
          > Prawicowy kołtun krakus24a niczego nie stworzył. Jest nieszkodliwy.

Przepraszam krakusa24a, zdaje się, że nie dostrzegłem ironii przy
          pierwszym czytaniu :-)
    • everybody niezle kompleksy 21.09.07, 13:05
      trzeba byc frajerem zeby pchac sie w to gowno na wiejskiej.naprawde nie potrafie
      zrozumiec ludzi ktorzy pchaja sie do polityki mimo, ze nigdy sie nia nie
      zajmowali (hobby, studia)... moze to jakies kompleksy bycia cale zycie w tle.a
      te pieniadze i ta pseudoslawa nie warta zycia.

get a life jerk!
      • jorge.martinez Re: niezle kompleksy 21.09.07, 13:15
        Z kilku powodów należy przychylnie patrzeć na kandydatów tego typu:

1. Dorobili się czegoś własnymi siłami, bez konszachtów, bez spadków, bez
        niespłaconych kredytów - znaczy potrafią tworzyć i zarządzać.

2. Dorobili się, znaczy nie muszą traktować posłowania jako źródła dochodu. Mogą
        poświęcić czas na coś bardziej konstruktywnego. Miast dbać o swój tył, mogą
        zająć się czymś, do czego politycy są powołani.

3. Są ideowi - przynajmniej to deklaruje Foltyn. Ileż to bezideowych świń
        zasiada lub zasiadało w chlewie zwanym Sejmem? Vide Miller.

Co do innych elementów składających się na tę kandydaturę nie podejmuję się
        wypowiadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka