Dodaj do ulubionych

Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartoszews...

• wbkawka Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartoszews.. 30.09.07, 12:16
      Brawo profesorze.wb
      • tepetoja a kto to jest ten kundel kurski ze sie wypowiada? 30.09.07, 12:18
        • cerambyx Re: a kto to jest ten kundel kurski ze sie wypowi 30.09.07, 12:21
          a taki jeden co go z psychiatryka do POlityki wzieli, bo pis nie mial kogo
          wystawic na listach wyborczych
    • jama314 Mógłby się zająć swoim magisterium... 30.09.07, 12:18
      Byłby większy pożytek i mniej niesmaku...
      • maaac Re: Mógłby się zająć swoim magisterium... 30.09.07, 12:20
        Cymański nie ma magisterium?
        • jama314 Nie wiem gościu, ale "profesorowi" wypada mieć... 30.09.07, 12:31
          • cerambyx Re: Nie wiem gościu, ale "profesorowi" wypada mie 30.09.07, 12:34
            a Ty masz jakies osiagniecia/tytul, ze z taka nonszalancja wytykasz tu jakies
            szegoly bartoszewskiemu?
            zastanawiales sie czy masz moralne prawo temu czlowiekowi wytykac jakies drobnostki?
            czy pilsudskiemu tez bys na kazdym kroku wypominal i wytykal jak to w haniebny i
            zbrodniczy sposob wladze zdobyl?
            • jama314 Rozmawiamy o haniebnych słowach... 30.09.07, 13:08
              człowieka usiłującego odgrywać rolę autorytetu a które to słowa do takiego
              autorytetu nie przystają. Przystają natomiast do słów innego "autorytetu
              moralnego" takiego jak red. Pałasiński przykładowo który określił katolicką
              część narodu zebraną u stóp Jasnej Góry mianem "szmalcowników" i przynależących
              do "Polski podłej i głupiej, Polski
              rozkradającej własność prywatną i publiczną". To nowa jakość i wreszcie jasne
              intencje naszych "autorytetów" kochanych. To już bardzo blisko do kloacznego
              poziomu języka jaki często prezentują tutaj uczestnicy forum. Szkoda tylko że
              tak rzadko takie słowa spotykają się z należytym potępieniem.
              • cerambyx Re: Rozmawiamy o haniebnych słowach... 30.09.07, 13:13
                jama314 napisał:

> człowieka usiłującego odgrywać rolę autorytetu

nie, w przeciwienstwie do wielu aktualnych elyt pisowskich nie musi on niczego
                odgrywac.

> Szkoda tylko że tak rzadko takie słowa spotykają się z należytym potępieniem.

no wlasnie - gdzie jestes jak pisze osoba o nicku katolik_polski1, czemu tak sie
                oburzasz jak bartoszewski nie reaguje na kwacha a sam nie robisz nic, aby
                potepiac wypowiedzi ktore sie ono wyraznie nalezy?
                • jama314 Coś Ci się pomerdało gościu. 30.09.07, 13:29
                  Mnie nie oburza jak "Bartoszewski nie reaguje na kwacha", mnie oburza jak
                  Bartoszewski nie reaguje na nikczemne słowa dr A. Całej z ŻIH "rasistka"
                  wypowiedziane pod adresem jego szefowej Z. Kossak, której Bartoszewski był
                  sekretarzem, oburza mnie gdy będąc w Knessecie jako szef MSZ i słysząc
                  oszczerstwa pod adresem Polski i Polaków nie reaguje, oburza mnie gdy nie
                  reaguje na kłamliwe oskarżenia że podczas powstania w Getcie Polacy zabawiali
                  się wesoło na karuzeli będącej w pobliżu, o czym doskonale wie że prawdą nie
                  jest. To mnie oburza dobry człwieku, no i parę innych jeszcze spraw w jego
                  wydaniu. Gestykulacja i paplanina na mnie specjalnego wrażenia nie robi. Odwaga
                  w obronie słusznych interesów Polski to jego powinność a nie przeszkadzanie,
                  donosicielstwo, judzenie i kolekcjonowanie różnorodnych beneficjów płynących z
                  Niemiec.
                  • cerambyx Re: Coś Ci się pomerdało gościu. 30.09.07, 13:34
                    jama314 napisał:

> Mnie nie oburza jak "Bartoszewski nie reaguje na kwacha", mnie oburza jak
                    > Bartoszewski nie reaguje na nikczemne słowa dr A. Całej z ŻIH "rasistka"
                    > wypowiedziane pod adresem jego szefowej Z. Kossak, której Bartoszewski był

kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53662,4006798.html
                    > oburza mnie gdy nie
                    > reaguje na kłamliwe oskarżenia że podczas powstania w Getcie Polacy zabawiali
                    > się wesoło na karuzeli będącej w pobliżu

prawda czasem boli, nie jest tak ze Polacy sa w 100% idealami - przejrzyj
                    wreszcie na oczy

natomiast jezeli taki katolik_polak pluje na Polakow to juz wszystko jest w
                    pozadku, nie oburza Cie to i nie przeszkadza? cos mi tu troche hipokryzja
                    zalecialo...
                    • jama314 Mnie zaleciało kiepską ortografią głównie... 30.09.07, 13:49
                      Nie da się takiej postawy Bartoszewskiego w wielu kwestiach skwitować "dystansem
                      do ideału". Zbyt wiele tego i w zbyt ważnych kwestiach i nie na tym poziomie.
                      Ale jak kogoś to zadowala, wierzę że na cokół mu "styknie". Pozdrawiam i
                      dziękuję za brak inwektyw, to już dużo...
                      • cerambyx Re: Mnie zaleciało kiepską ortografią głównie... 30.09.07, 13:56
                        rowniez dziekuje za brak inwektyw - jezeli ja takich nie doswiadczam to
                        adwersarzy rowniez staram sie nimi nie obrzucac
                        proponuje Ci jednak rownie ostro oburzac sie na wystepki polakozercow pokroju
                        polaka_katolika1 na tym forum jak i na wystepki kwacha i innych
                        ja natomiast na pewno nad ortografia jeszcze musze POpracowac :D niby swistek
                        mam, staram sie, powoli sie ucze ale bledy caly czas robie :P
                        • jama314 Prawica ma zasady a lewica... kwasy. 30.09.07, 16:06
                          To oczywiste.
                          • cerambyx No to przypomnijmy te zasady:)))) 30.09.07, 16:11
                            1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
                            2. Nie będzie koalicji z Samoobrona
                            3. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną.
                            4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
                            Polsce uczestniczyć nie będziemy
                            5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy
                            sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PiS
                            6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu
                            działaczy opozycji w latach 70
                            7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
                            8. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
                            9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
                            10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
                            11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
                            12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje.
                            13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
                            14. Zredukujemy administrację państwową
                            15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.

Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)

to juz lepsze zasady ma jednak lewica :))))
              • 1410_tenrok jeżeli ta część zebrana była wokół niejakiego R. 01.10.07, 22:55
                to Pan Pałsinski miał rację.

Jaka jest różnica pomiędzy Stresemannem i niejakim R+
                Niejaki r. nigdy nie dostanie nagrody Nobla, świętym też nie będzie.
      • cerambyx Re: Mógłby się zająć swoim magisterium... 30.09.07, 12:22
        jama314 napisał:

> Byłby większy pożytek i mniej niesmaku...

magisterium? ten pan tyle zrobil dla Polski, ze bez magistra jest wiekszym
        autorytetem i jest bardziej szanowany niz ten leninista kaczynski z
        rezimowo-komuszym profesorem :D
        • jama314 O tak, na przykład przyjęcie medalu Stresemanna... 30.09.07, 12:33
          to jedna z większych zasług dla pokoministycznej Polski...
          • cerambyx Re: O tak, na przykład przyjęcie medalu Streseman 30.09.07, 12:37
            Drogi panie Bartoszewski, składamy Panu hołd jako polskiemu patriocie i
            przyjacielowi Niemiec, bojownikowi o wolność i poszanowanie jednostki i
            zaangażowanemu, wręcz namiętnemu budowniczemu mostów dla przyszłości Europy.
            Patron tego towarzystwa i tego złotego medalu Gustaw Stresemann był także
            wielkim Europejczykiem. Jego portret wisi w moim gabinecie w Bonn. "Bez
            pojednania - mówił Stresemann w 1927 r. - jeszcze nic w świecie nie stworzono
            wielkiego, co byłoby trwałe". Stresemann - jako nieodrodne dziecko swojej epoki
            - zaczął karierę polityczną w narodowym zaścianku. Ale zakończył ją jako czystej
            wody Europejczyk. Jego europejski duch wskazuje nam drogę - do przyjaźni i
            dobrosąsiedzkiej współpracy w pokojowej, zjednoczonej Europie. I w takim
            stresemannowskim duchu składamy dziś panu hołd.

---

az tak boli, ze ten czlowiek moze miec az takie zaslugi, zazdroscisz mu, wiesz
            ze sam nie jestes w stanie nawet 1/100 tego zrobic dla Polski co bartoszewski i
            dlatego na kazdym kroku bedziesz pisal jaki to on jest najwiekszym wrogiem
            Polski, zdrajca itp
            • jama314 Co innego sądzą o tym panu znawcy tematu... 30.09.07, 13:10
              uważając Stresemanna za polakożercę w swoich zakusach na Polskę idącego dużo
              dalej od żądań samego Hitlera. Tyle fakty.
              • cerambyx Re: Co innego sądzą o tym panu znawcy tematu... 30.09.07, 13:15
                chyba ludzie tzwani znawcy tematu, ewentualni domorosli specjalisti od
                wszystkiego :P
                • jama314 Jak masz mówić chyba, to lepiej nic nie mów. 30.09.07, 13:31
                  • 1410_tenrok znów ktos kłamczuszka oszczerce wściekł 01.10.07, 22:51
                    znowu widzę twój ulubiony temat, mój obesysyjny psychopato.
                    Czy ty masz magistra, no choć w gotowaniu na gazie?????
              • 1410_tenrok kłamczuszek, oszczerca 01.10.07, 22:53
                popatrz, popatrz - noblistów też nie znosi.
    • mlaszczacy.kaczor Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartoszews.. 30.09.07, 12:22
      Kochanka Kurskiego

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec6dc599b1ff0f51.html
    • cerambyx Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 12:27
    • konrad.ludwik02 Zgadzam się z wypowiedzią prof. Bartoszewskiego .. 30.09.07, 12:31
      ... o stylu rządów PiSu, poprzednio godnego tria: PiSu-SAMOOBRONY-
      LPRu. Niemerytoryczna krytyka Pana Profesora przez ludzi pokroju
      p.p. Cymański i Kurski - bez opozycyjnej karty i bez jakichkolwiek
      osiągnięć (no może poza śpiewem!), budzić może tylko litość i
      uśmiech pobłażania. A może ci dwaj skrytykują też biskupa Pieronka,
      który równie trafnie ich ocenił? Odnoszę wrażenie, że PiS jest
      niereformowalny, a szkoda, bo w dziedzinie walki ze zbrodnią
      komunistyczną, zaczyna odnosić spóźnione sukcesy!
    • gg1968 Dwulicowy Kurski 30.09.07, 12:32
      >>
      Kurski skrytykował brak reakcji byłego szefa MSZ na zachowanie
      Kwaśniewskiego w Kijowie.
      <<
      A sami to skrytykowali Kwasniewskiego? Wręcz przeciwnie, szybko
      zgodzili się na debatę, żeby LiD nie starcił za dużo punktów.
    • tadeusz1965 Bartoszewski: oboz rzadzacy do psychiatry? Fu! 30.09.07, 12:48
      Zarzucanie przeciwnikowi problemow z ze zdroweim psychicznym jest
      sieganiem do najgorszych wzorcow walki politycznej. NIe moge wprost
      uwierzyc, ze Bartoszewski mogl zejsc tak nisko. Dla mnie profesor
      sie zblaznil. Chyba po raz pierwszy.
      • grogreg Pan profesor dokonal trafnej diagnozy. 30.09.07, 12:51
        Jak na amatora w tej dziedzinie calkiem niezle.
    • grogreg Wstyd mi ze Kurski jest moim rodakiem. 30.09.07, 12:49
      Zeby taki..... (nie chce byc ciagany po sadach, ale mam na mysli osobe o niskich
      notawaniach moralnych i etycznych).... pyskowal profesorowi Bartoszewskiemu?
      Panie Kurski, przyzwoity czlowiek na Pana miejscu juz dawno by sobie w leb palna.
      • hubasinska Re: Wstyd mi ze Kurski jest moim rodakiem. 30.09.07, 13:11
        Kurski fika i dziamga,żeby zaistnieć,podlizać się Prezesowi i
        ogólnie pokazac się,że jest,że istnieje i że ma coś do powiedzenia.
        Natomiast jako znany łgaż,kłamczuch, oszust,oszołom i bidashowman to
        wiele do stracenia nie ma.
        I tak ,razem ze swoim(i)bożyszczami skonczy na smietniku historii.

A profesor Bartoszewski był,jest i będzie szanowany,znany,a po
        wczorajszej wypowiedzi nawet wielbiony.

I żadne krzyki Kursko-Kaczo-Cymanskojadów tego nie zmienią.
        Żałosne,zajadłe nic.
    • tamaya Jacek Kurski: Bartoszewskiego nie razi pijany Kwaś 30.09.07, 12:50
      Jacek Kurski: Bartoszewskiego nie razi pijany Kwaśniewski...

Za to Kaczyńskiego pijany Kwaśniewski razi tak bardzo, że obrał go sobie za
      godnego siebie przeciwnika w debacie. Co mu zaoferuje? Adresy Kubów AA? Jacka
      Kurskiego słucham na zasadzie "co on jeszcze wymyśli?" Producenci wazeliny -
      produkcja upadnie - Kurski opracował metodę wchodzenia w... bez wazeliny w
      sposób rewelacyjny...
    • mt7 Nareszcie! Brawo! Znakomicie Panie Bartoszewski! 30.09.07, 12:54
      Ktoś wreszcie wykrzyczał prawdę. Bardzo Panu dziękuję!
    • vincent02 Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartoszews.. 30.09.07, 12:56
      Czy Kurski niemoglby podzielic losu "Kurskiego" i utonac?
    • tierralatina Brawo Panie Profesorze! 30.09.07, 12:56
      jeszcze raz brawo i wyrazy szacunku Panie Profesorze za wczorajsza
      odpowiedz. Celnie Pan wypunktowal ta bande klamcow, manipulatorow i
      nieudacznikow, ktora zrobila z Polski jakis tragiczny kabaret.
    • koham.mihnika nie obrazaj debili 30.09.07, 12:57
      sybirak napisał:

> Prof. Władysław Bartoszewski w polityce zagranicznej nie odniósł
      > sukcesów, w przeciwieństwie do rządu PiS - powiedział w rozmowie z
      > TVN24 poseł PiS Jacek Kurski.-DEBIL
    • janek344 Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartoszews.. 30.09.07, 13:05
      Proesor Bartcszewski jest osobą powszwchnie szanowaną i z dużą pozycją w
      kraju i na świecie.Dlatego trzeba mu wybaczyć zbyt delikatną i wyważoną
      krytykę obecnego rządu, który zasługuje na o wiele ostrzejsze słowa ponieważ
      cala jego polityka wewnętrzna i zagraniczna to jedno wielkie szambo i obraza
      wszystkiego co w Polsce
      zasługuje na szacunek.
    • guarnieri Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 13:05
      wydaje się że się czepiasz pana Ku..kiego.On tylko wyraziło swoja opinię,do
      czego niestety ma prawo.Przecież nawet dzieci ze szkół specjalnych maja do tego
      prawo!!!!
    • melee Re: Komisarzy juz przerabialismy !Zydzi do Izrael 30.09.07, 13:07
    • remik.bz Jako zwolennik PiS-u powinienem sie cieszyc. 30.09.07, 13:17
      Pan Bartoszewski poprzez takie wypowiedzi pełne emocji ,jadu i agresji a nie
      faktów nabija punkty PiS-owi.
      Powinienem się własciwie cieszyc , ale szkoda mi Pana Bartoszewskiego.Przydałby
      sie Polsce , tyle ze na spokojnie , bez nienawisci.

Na skutek tych emocji Pan Bartoszewski nielogicznie uważa ,ze lepiej było
      dawniej , gdy nas dobrotliwie poklepywano po plecach totalnie "olewając" , niż
      teraz, gdy twardo walczymy o nasze sprawy irytując tym innych ( co jest
      zrozumiałe - wchodzimy tym innym na odcisk)

Cały czas odnosze wrażenie ,że dla Pana Bartoszewskiego problemem jest głównie
      to ,ze "to nie on działa w polityce w imieniu Polski"
      I na dodatek tym "innym" jakoś tam idzie.
      I dlatego te złosliwości i agresja.
    • leszlong Re: Komisarzy juz przerabialismy !Zydzi do Izrael 30.09.07, 13:21
      @katolik: pisz po polsku!! Jak nie używasz polskich liter, tzn. że nie używasz
      polskiego języka, jesteś tylko marną podróbką patrioty Polaka. Zapominałeś
      dopisać, że Jezus to też Żyd i Maryja Żydówka. Pamiętasz Dzierżyńskiego?? To
      Polak, więc też jesteśmy odpowiedzialni za bolszewizm!!
      • katolik_polski1 Re: Komisarzy juz przerabialismy !Zydzi do Izrael 30.09.07, 13:25
        Pytam sie pytanie ,bije serce twoje dla Izraela :)???
        • mistrzkungfu Odp. 30.09.07, 13:39
          Katolik polski czuje się lepiej, jeżeli wszystkie winy zrzuci na jakąś nieznaną
          grupę społeczną.

Żydzi się do tego nadają najlepiej, bo nikt zapewne z Was nie zna ani jednego
          Żyda. Dlatego łatwiej wmówić postronnemu czytelnikowi, że wszystko jest winą Żydów.

I lepiej wtedy ukrywać swoje przewinienia i przewinienia swojego narodu - Polaków.
          • katolik_polski1 Re: Odp. 30.09.07, 13:43
            mistrzkungfu napisał:

> Katolik polski czuje się lepiej, jeżeli wszystkie winy zrzuci na jakąś nieznaną
            > grupę społeczną.
            >
            > Żydzi się do tego nadają najlepiej, bo nikt zapewne z Was nie zna ani jednego
            > Żyda. Dlatego łatwiej wmówić postronnemu czytelnikowi, że wszystko jest winą Ży
            > dów.
            >
            > I lepiej wtedy ukrywać swoje przewinienia i przewinienia swojego narodu - Polak
            > ów.
            ------------------------------------------------------------------
            Pieknie to ujales :)
            Nieznana grupa spoleczna !
            Kwasniewski,Borowski,Balcerowicz, Litynski,Meller,
            Geremek,Michnik,Wajrak itd.itp. :)
            • mistrzkungfu Re: Odp. 30.09.07, 13:50
              Po pierwsze: czy masz jakieś dowody na to? Czy tylko polemizujesz?

Po drugie: czy uważasz, że Żydzi są gorszą kategorią ludzi?
              • katolik_polski1 Re: Odp. 30.09.07, 13:57
                mistrzkungfu napisał:

> Po pierwsze: czy masz jakieś dowody na to? Czy tylko polemizujesz?
                >
                > Po drugie: czy uważasz, że Żydzi są gorszą kategorią ludzi?
                ------------------------------------------------------------------
                Zydzi sa wykleci przez Boga !
                Chrystus ,Syn Bozy zalozyl Krolestwo Boze na Ziemi,
                i my jestesmy zobowiazani to Krolestwo poszerzac ,
                i walczyc z jego wrogami !!!
                • cerambyx Re: Odp. 30.09.07, 13:59
                  katolik_polski1 napisał:

> Zydzi sa wykleci przez Boga !

ktorego? bo na pewno nie chrzescijanskiego

> Chrystus ,Syn Bozy zalozyl Krolestwo Boze na Ziemi,
                  > i my jestesmy zobowiazani to Krolestwo poszerzac

ale na pewno nie ogniem i mieczem

> i walczyc z jego wrogami !!!

wracajac do kwestii Zydowskiej wiesz, ze Chrystus rowniez byl Zydem?
                  • katolik_polski1 Jak Chrystus moze byc zydem skoro przyjal chrzest 30.09.07, 14:12
                    Czyli zostal chrzescijaninem ,drewniana glowo !
                    Zalozyl Kosciol Chrzescijanski !
                    Odrzucil zydow i ich bledne nauki !!!!
                    • cerambyx Re: Jak Chrystus moze byc zydem skoro przyjal chr 30.09.07, 14:17
                      katolik_polski1 napisał:

> Czyli zostal chrzescijaninem ,drewniana glowo !

co nie zmienia faktu, ze urodzil sie z Zydowki wiec jest Zydem.

> Odrzucil zydow i ich bledne nauki !!!!

nigdzie nie twierdzil, ze ich nauki sa bledne - ba! pieciaksiag (tora) - wchodzi
                      w sklad biblii (stary testament), czyli jest rowniez podstawa wiary
                      chrzescijanskiej.
                      • ziuta38 Re: Jak Chrystus moze byc zydem skoro przyjal chr 30.09.07, 14:58
                        ochrzcony Jezus nie jest juz Zydem,a ochrzcony Geremek
                        dalej Zydem.
                        klasyczna logika azbestowca z hameryki.
                    • duckhunter Re: Jak Chrystus moze byc zydem skoro przyjal chr 30.09.07, 16:29
                      katolik_polski1 napisał:

> Czyli zostal chrzescijaninem ,drewniana glowo !

ty nawet jesli zostałes ochrzczony..w co watpie ubecka gnido lesiu , to i tak
                      jestes gorszym smieciem niz szczur kanałowy .
                • mistrzkungfu Re: Odp. 30.09.07, 14:10
                  Nie odpowiedziałeś na pierwsze pytanie jeszcze, a ja mam jeszcze trzy nowe:

1. Czy znasz jakiegoś Żyda osobiście?
                  2. Gdzie jest napisane, że Żydzi są wyklęci przez Boga?
                  a) Stary Testament
                  b) Nowy Testament
                  c) czy może śp. Jan Paweł II tak napisał?
                  3. Jak się ma walka z zasadami wiary katolickiej?
                  a) w szczególności dziesięcioma przykazaniami
                  b) i Biblią?
                  • katolik_polski1 Zydzi sa wykleci przez Boga ! 30.09.07, 14:14
                    Bo zamordowali jego ukochanego Syna !
                    • mistrzkungfu Re: Zydzi sa wykleci przez Boga ! 30.09.07, 14:18
                      Jesteś Bogiem sam sobie!
                    • tetradrachma Re: Zydzi sa wykleci przez Boga ! 30.09.07, 14:28
                      Gdzie powiedział Bóg, że Jezus to Jego syn ? Jaka jest wina Żydów
                      skoro Jezus sam chciał umrzeć dla "naszego" zbawienia !?
                    • adas313 Re: Zydzi sa wykleci przez Boga ! 30.09.07, 15:17
                      1. A gdzie to pisze (że są wyklęci)?
                      2. O ile dobrze kojarzę ukrzyżowania dokonali Rzymianie. Wyrok śmierci
                      zatwierdził rzymski prokurator.
                    • duckhunter Re: Zydzi sa wykleci przez Boga ! 30.09.07, 16:26
                      katolik_polski1 napisał:

> Bo zamordowali jego ukochanego Syna !

qwa...niech ktos stad wreszcie wybanuje tego debila!!!!
                      Moderacja prosimy o ban na ipa i karte sieciowa.
            • euro-mason Re: Odp. 30.09.07, 14:29
              katolik_polski1 napisał:

>
              > > Katolik polski czuje się lepiej, jeżeli wszystkie winy zrzuci na jakąś ni
              > eznaną
              > > grupę społeczną.
              > >
              > > Żydzi się do tego nadają najlepiej, bo nikt zapewne z Was nie zna ani jed
              > nego
              > > Żyda. Dlatego łatwiej wmówić postronnemu czytelnikowi, że wszystko jest w
              > iną Ży
              > > dów.
              > >
              > Nieznana grupa spoleczna !
              > Kwasniewski,Borowski,Balcerowicz, Litynski,Meller,
              > Geremek,Michnik,Wajrak itd.itp. :)

w faszyzmie jest potrzebny jasny i przejrzysty
              "czarno-biały" obraz - my i "oni". "Oni", tym może byc każdy
              np. cyklista albo mason :)
          • wet3 re: mistrzkungfu 30.09.07, 15:07
            mistrzkungfu napisał:

> Katolik polski czuje się lepiej, jeżeli wszystkie winy zrzuci na
            jakąś nieznaną
            > grupę społeczną.
            >
            > Żydzi się do tego nadają najlepiej, bo nikt zapewne z Was nie zna
            ani jednego
            > Żyda. Dlatego łatwiej wmówić postronnemu czytelnikowi, że wszystko
            jest winą Ży
            > dów.
            >
            > I lepiej wtedy ukrywać swoje przewinienia i przewinienia swojego
            narodu - Polak
            > ów.

Masz racje, mistrzu z bozej laski! Zydzi w ogole nie istnieja. Nie
            brali udzialu w farsie okraglego stolu i nie rzadzili PRL i PRL-bis,
            a w 1944 roku sowwieci przyslali do nas marsjan aby uszczesliwic nas
            komunizmem.
            • ziuta38 Re: re: mistrzkungfu 30.09.07, 15:23
              zapomniales wspomniec o Krolowej Korony Polskiej
              z rodu dawidowego oraz o przymiarkach do mianowania
              Jezusa nazarenskiego krola zydowskiego-krolem IVRP.

• mistrzkungfu Odp. 03.10.07, 07:59
              Żydzi walczyli o niepodległość polski w oddziałach Piłsudzkiego, a potem byli
              mordowani przez Polaków dla których walczyli. A kto za tym stał? Oczywiście
              Rosjanie, którym zależało na wzbudzeniu antagonizmu wobec Żydów wśród Polaków. I
              udało im się naiwni Polacy dali się nabrać.

Druga wojna światowa doprowadziła do dalszego pogromu Żydów. Nie wiem czy wiesz,
              ale Żydzi byli oficerami w naszych Polskich szeregach. Większość z nich zostało
              zamordowanych przez NKWD.

Poprzedzający drugą wojnę światową kryzys gospodarczy także doprowadził do
              pogromów Żydów z rąk... Polaków. Tak właśnie naiwni Polacy byli.

Miliony Żydów wraz z Polakami zginęło później w nazistowskich obozach zagłady,
              ale oprócz tego z rąk chciwych i zawistnych Polaków.
    • old.european Najwazniejsze, ze sie sciela u stop Busha 30.09.07, 13:23
      Wiecej od nich ten "lider wolnego swiata" nie wymaga, tylko zeby
      sterczeli w Iraku i w Afganistanie i dali mu plac pod kilka rakiet.
    • simpson0107 Jak ma zareagować? 30.09.07, 13:27
      Jeżeli profesor Bartoszewski ma najwyższy tytuł naukowy, jeżeli jest szanowanym
      na świecie dyplomata z dorobkiem, którego nikt o zdrowych zmysłach nie
      kwestionuje, jeżeli zasłużył się dla Polski w sposób niepodważalny, a na to
      przychodzi jakiś kurdupel, który nic w życiu nie osiągnął, a jak dorwał się do
      władzy to od dwóch lat tylko wszystkich ze sobą skłóca i bije piane działając na
      szkodę wizerunkowi Polski na świecie i Polsce w ogóle; na dodatek ten kurdupel
      mówi profesorowi Bartoszewskiemu, ze profesor AGENTEM SŁUŻB PRL. Jak miał
      zareagować?? Ktoś jeszcze wątpi? Kaczyńscy nie nadają się do psychiatry, dla
      nich nie ma nadziei. Kaczyńscy nadają się do zamkniętego, pilnie strzeżone
      zakładu dla nieuleczalnie chorych psychicznie, niebezpiecznych pomylencow.
      Profesor Bartoszewski byl bardzo oszczędny w słowach. On musi, jest dyplomata.
      Ja nie Musze. Kaczyńscy to DWA ZAKOMPLEKSIONE KURDUPLE, DURNIE JAKICH (niestety)
      NIEMALO.
      • polonus3 Re: Jak ma zareagować? 01.10.07, 03:59
        "simpson0107" jak ten kurdupel mowil ze Bartoszewski byl agentem
        to musial miec ku temu dowody. Trzeba wyjanic jakim to cudem ten
        Bartoszewski otrzymal paszport za Komuny i to do NRF-u. Takie same
        pytania cisna sie na usta w sprawie p. Geremka. Trzeba przeprowadzic
        sledztwo w sprawie dzialalnosci Szechtera v. Michnik w sprawie buszowania po
        archiwum IPN-u!
    • belus77 Kaczki do stawu! 30.09.07, 13:33
      Jak wyzej!
      • 1zorro Panie Kurski, pijany Kwsniewski jest trzezwiejszy 30.09.07, 13:44
        niz trzezwy Kaczynski....A do Bartoszewskiemu to panu jest tak
        daleko jak kaczorom do Ksiezyca, ktory juz raz usilowali....ukrasc.
    • koneser10 Bartoszewski chyba napil sie coca-coli... 30.09.07, 13:48
      i zachowuje sie jak ten staruszek z reklamy.... ciekawe czy zdazy zaliczyc
      blizniaczki....
    • euro-mason dla PiS-owców wrogiem jest każdy.. 30.09.07, 13:52
      kto nie jest w PiS..
      taka jest prawda.
    • centaur1 Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartoszews.. 30.09.07, 13:54
      chamski i agresywny wirus Niesiołowskiego infekuje kolejne "autorytety". Jeden
      profesor i drugi profesor. Dziękujemy ci Polsko Ludowa za takich profesorów. I
      jak tu nie wierzyć, że był to ustrój budowany przez hołotę dla hołoty.
      • cerambyx Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 14:01
        centaur1 napisał:

> Dziękujemy ci Polsko Ludowa za takich profesorów.

jak kaczynscy

> jak tu nie wierzyć, że był to ustrój budowany przez hołotę dla hołoty.

wlasnie, szczegolnie rodzina kaczynskich sie w tym przysluzyla :)
        • centaur1 Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 14:53
          cerambyx napisał:

> centaur1 napisał:
          >
          > > Dziękujemy ci Polsko Ludowa za takich profesorów.
          >
          > jak kaczynscy
          >
          >
          > > jak tu nie wierzyć, że był to ustrój budowany przez hołotę dla hołoty.
          >
          > wlasnie, szczegolnie rodzina kaczynskich sie w tym przysluzyla :)
          ===================================================
          żeby pisać trzeba wiedzieć: tylko jeden Kaczyński jest profesorem i tytuł dostał
          nie w Polsce Ludowej. Co do rodzinki to spytaj swojej co w tych świetlanych
          czasach robiła, no chyba że cię znaleźli w kapuście
          • cerambyx Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:00
            centaur1 napisał:

> żeby pisać trzeba wiedzieć: tylko jeden Kaczyński jest profesorem

co nie zmienia faktu, ze obaj maja tytuly i musieli sie niezle POstarac, aby
            uzyskac te swoje wyksztalcenie od partyjnych kacykow.

> Co do rodzinki to spytaj swojej co w tych świetlanych
            > czasach robiła, no chyba że cię znaleźli w kapuście

dobrze wiem i nie mam sie czego wstydzic - w przeciwienstwie do kaczynskich :)
            • centaur1 Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:27
              czy się wstydzić czy nie, jak i wiele innych czynności wyższych zależy od IQ bo
              czyż mając IQ poniżej 80 można w ogóle o tym wiedzieć ????
              • cerambyx Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:33
                centaur1 napisał:

> czy się wstydzić czy nie, jak i wiele innych czynności wyższych zależy od IQ bo
                > czyż mając IQ poniżej 80 można w ogóle o tym wiedzieć ????

ocho wrozka sie znalazla co iq na odleglosc zgaduje :D wrozka ktora na dodatek
                nawet nie wie, ze wiedza nie zalezy od iq :)))) coz na tej podstawie moglbym sam
                zgadywac jakie masz iq i bynajmniej nie byloby ono wyzsze :D
                pogratulowac - brak argumentow od razu zaczynaja sie jakies obelzywe komentarze
                - ale nie dziwie sie to takie charakterystyczne dla pisu
                • centaur1 Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:37
                  cerambyx napisał:

> centaur1 napisał:
                  >
                  > > czy się wstydzić czy nie, jak i wiele innych czynności wyższych zależy od
                  > IQ bo
                  > > czyż mając IQ poniżej 80 można w ogóle o tym wiedzieć ????
                  >
                  > ocho wrozka sie znalazla co iq na odleglosc zgaduje :D wrozka ktora na dodatek
                  > nawet nie wie, ze wiedza nie zalezy od iq :)))) coz na tej podstawie moglbym sa
                  > m
                  > zgadywac jakie masz iq i bynajmniej nie byloby ono wyzsze :D
                  > pogratulowac - brak argumentow od razu zaczynaja sie jakies obelzywe komentarze
                  > - ale nie dziwie sie to takie charakterystyczne dla pisu
                  ================================================================
                  obelżywy komentarz ?? w którym miejscu ?? tylko ogólne stwierdzenie faktu o
                  naszych zdolnościach poznawczych. Widać uderz w stół a nozyce się odezwą
                  • cerambyx Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:39
                    centaur1 napisał:

> obelżywy komentarz ?? w którym miejscu ?? tylko ogólne stwierdzenie faktu

taak panie wrozko, faktem bedzie wszystko co tutaj powiesz :DD
                    kompromituj sie dalej moj mily :)))
            • centaur1 Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:30
              cerambyx napisał:

> centaur1 napisał:
              >
              > > żeby pisać trzeba wiedzieć: tylko jeden Kaczyński jest profesorem
              >
              > co nie zmienia faktu, ze obaj maja tytuly i musieli sie niezle POstarac, aby
              > uzyskac te swoje wyksztalcenie od partyjnych kacykow.
              >
              > > Co do rodzinki to spytaj swojej co w tych świetlanych
              > > czasach robiła, no chyba że cię znaleźli w kapuście
              >
              > dobrze wiem i nie mam sie czego wstydzic - w przeciwienstwie do kaczynskich :)
              =======================================================
              w PRL uzyskali tylko doktoraty co bynajmniej nie było takie trudne i wcale nie
              zależało tylko od PZPR (wiem po sobie), a reszte już w RP - uczitsia, uczitsia i
              jeszczo raz uczitsia zanim sie zacznie pisać
              • cerambyx Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:35
                centaur1 napisał:

> w PRL uzyskali tylko doktoraty co bynajmniej nie było takie trudne i wcale nie

fakt, wystarczyly dwa lata i mialo sie wyzsze wyksztalcenie - wystarczylo sie
                miec odpowiednich znajomych w centrali :)))

> zależało tylko od PZPR (wiem po sobie)

no to wszystko jasne :)
                • centaur1 Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:41
                  cerambyx napisał:

> centaur1 napisał:
                  >
                  > > w PRL uzyskali tylko doktoraty co bynajmniej nie było takie trudne i wcal
                  > e nie

> fakt, wystarczyly dwa lata i mialo sie wyzsze wyksztalcenie - wystarczylo sie
                  > miec odpowiednich znajomych w centrali :)))
                  >
                  > > zależało tylko od PZPR (wiem po sobie)
                  >
                  > no to wszystko jasne :)
                  ========================================================
                  nawet cie czytac ze zrozumieniem nie nauczyli, czyżby matura Giertycha ???
                  nieudolnie próbujesz dezinformować, biadaku
                  • cerambyx Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:43
                    centaur1 napisał:

> nawet cie czytac ze zrozumieniem nie nauczyli, czyżby matura Giertycha ???

pewnie sam chcialbys miec chociaz taka mature? :)

> nieudolnie próbujesz dezinformować, biadaku

a ktorym miejscu dezinformuje? potrafisz poza pisaniem podac tez jakis argument? :)
                    • centaur1 Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:46
                      skup się, przeczytaj moja wypowiedż jeszcze raz, oby zr zrozumieniem. Potem
                      przeczytaj siebie, znowu sie skup i może dojdziesz o co chodzi
                      • cerambyx Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:50
                        czyli wszystko sie zgadza - zero argumentow :)
                        i jeszcze moze nie jestes z PiSu? :PP
                        • centaur1 Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 16:00
                          jednak się nie skupiłeś, nie przeczytałeś to i wniosków nie wyciągnąłeś. Chyba
                          że nie potrafisz. I komu tu podawać argumenty skoro nie wiadomo za czym ????
                          Spoczywaj w pokoju i ucz się bo skończysz jak Tusk, na kominie
                          • cerambyx Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 16:03
                            centaur1 napisał:

> I komu tu podawać argumenty skoro nie wiadomo za czym ????

spodziewalem sie, ze beda problemy, ale zeby nawet jednego jakiegos glupiego nie
                            mozna bylo wymyslic? no to mnie zaskoczyles :D
                            zero - na zadna swoja teze nie podales.

> Spoczywaj w pokoju i ucz się bo skończysz jak Tusk, na kominie

a wiesz chociaz jaka kase on na tym kominie trzepal? powaznie :D
          • adas313 Re: Polityków podzieliła wypowiedź prof. Bartosze 30.09.07, 15:19
            O ile dobrze kojarzę, Lech Kaczyński jest profesorem USKW.

Wystarczy że się z uczelni zwolni i będzie znów "tylko" doktorem habilitowanym.
    • tepetoja PiSiory mają takie kompleksy, że plują na każdego 30.09.07, 13:58
      • marl57 nie wiek a mądrosc 30.09.07, 14:04
        sto razy lepsza jest owa hipokryzja i geriatryczna egzaltacja, niż nikczemność wieku podeszłego obecnego premiera.
        Jeszcze raz wychodzi, że lepszy Kwach na bańce niż premier na "trzeźwo".
        • centaur1 Re: nie wiek a mądrosc 30.09.07, 15:43
          marl57 napisał:

> sto razy lepsza jest owa hipokryzja i geriatryczna egzaltacja, niż nikczemność
          > wieku podeszłego obecnego premiera.
          > Jeszcze raz wychodzi, że lepszy Kwach na bańce niż premier na "trzeźwo".
          ======================================================
          oczywiście dla przedszkolaka wiek 50 kilku lat to wiek podeszły biedny dzidziusiu
          • marl57 Re: nie wiek a mądrosc 05.11.07, 02:14
            mam 50 lat jak w nicku - a Ty? chyba kilka .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka