madox44 czarne kiecki się szarogęszą 08.10.07, 07:50 to zaczyna być kraj wyznaniowy Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 07:50 Listy piszą nie katolicy, a polscy katolicy - ludzie nie- wykształceni, manipulowani przez różnych Michalików, Rydzyków, Głodziów i im podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
hapita Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 07:53 Niech kuriewni pokażą ile jest dzieci księżowskich i ile kurie płacą alimentów i pod jakimi ochydnymi warunkami stawianymi ojcom księżom i ich nałożnicom. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit I to jest wojujący moherowy katolicyzm 08.10.07, 07:54 wpierany przez rządowy kaszyzm. Atojallahowie dochowują się następców. Tragedia, trzeba będzie stąd wyjechać jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ll66 Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 07:55 prosta rzecz - niech zaproponuja tej pani zeby sie zrzekla kasy zasadzonej przez trybunal a oni jako dobrzy katolicy wspomoga ja w jej trudnej sytuacji ta sama sumą pochodzaca z tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
kagan-owski Kosciol pokazal swa prawdziwa twarz... 08.10.07, 07:59 Pokazal ta cala swa pogarde dla zwyklego czlowieka, swa olbrzymia arogancje, zacofanie i glupote. Mozna zrozumiec, ze nagonke na Pania Tysiac robi jakis prowincjonalny ksiadz, ale dolaczenie sie do niej prymasa Glempa dowodzi, ze kosciol katolicki jest zepsuty od gory do dolu. I nie tylko w Polsce. Tolerowanie przez Watykan ekscesow Rydzyka, a teraz tez i Glempa dowodzi, ze kosciol katolicki stracil zupelnie twarz i resztki swego moralnego autorytetu. Ta skompromitowana instytucja i jej symbole powinny wiec przynajmniej byc usuniete z polskich szkol i sejmu, a jej przedstwicielstwo dyplomatyczne w Warszawie zamkniete. Niech Watykan nam nie narzuca swych sredniowiecznych pogladow na zycie! Odpowiedz Link Zgłoś
ciass Nie ma sprawy. Niech teraz utrzymują tę rodzinę. 08.10.07, 07:59 Niech pokażą swe miłosierdzie. Ta kobieta i jej rodzina potrzebuje pomocy finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult Katofaszystowskie kundle, łapska precz 08.10.07, 07:59 Katofaszystowskie kundle, łapska precz od cudzej macicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Katofaszystowskie kundle, łapska precz 08.10.07, 10:17 Wszetecznicy lapska precz od panstwowej kasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
macoofka Plorg, Ty wiecowy krzykaczu 08.10.07, 13:52 Za dużo Cię tu, nie zauważyłeś, że się tak pieklisz, że Ci piania cieknie z pyska?? Załóż kaganiec i przestań kąsać, bo uśpimy!! Odpowiedz Link Zgłoś
macoofka Plorg, Ty wiecowy krzykaczu 08.10.07, 13:55 Za dużo Cię tu, nie zauważyłeś, że się tak pieklisz, że Ci piana cieknie z pyska?? Załóż kaganiec i przestań kąsać, bo uśpimy!! Odpowiedz Link Zgłoś
macoofka Re: Plorg, Ty wiecowy krzykaczu 08.10.07, 13:58 Mała poprawka literówki i już wysłało podwójnie. Niemniej... :P Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Plorg, Ty wiecowy krzykaczu 08.10.07, 15:50 Nie ma to jak blysnac sloma w butach. Cofka, ulzylo, poczulas sie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Katofaszystowskie kundle, łapska precz 09.10.07, 07:49 Jeśli masz na mysli inicjatorów tej akcji, to popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Ciemnota pod wodzą katabasów w natarciu 08.10.07, 07:59 Wygrała przed międzynarodowym sądem !! Czy Polskie Państwo odważy się Ją bronić przed atakami ciemnoty. Mrożek boi się rodaków - ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Wyrodna matka 08.10.07, 08:05 O katolicka mac! Ile milosierdzia! Ile milosci blizniego! Ile nauk chrystusa! A jak tam modlitwy do waszego Boga Mamona? Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 W zasadzie nic dodać nic ująć... 08.10.07, 08:07 emigrancik napisał: > O katolicka mac! Ile milosierdzia! Ile milosci blizniego! Ile nauk chrystusa! > > A jak tam modlitwy do waszego Boga Mamona? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Głupota polskiego kościoła Katolickiego powala 08.10.07, 08:22 Popieram panią Alicję Tysiąc. Precz z katolicką ciemnotą, która z Bogiem nie ma nic, absolutnie nic, wspólnego! Odpowiedz Link Zgłoś
krolowamk Re: Głupota polskiego kościoła Katolickiego powal 08.10.07, 08:38 Też tak uważam. Pani Alicjo, nie słuchaj tych jadowitych, zakłamanych dewotek Odpowiedz Link Zgłoś
aplus panstwo religijne - nie bedziecie mowic Polakom ja 08.10.07, 08:58 k maja zyc !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 A ja chcę meil do tego księdza Gancarczyka !!!!!!! 08.10.07, 08:41 Czy jak mu tam! Podejmę obywatelski protest wysyłania mu meili na temat tego, co sadze o jego wypowiedziach . W zasadzie osobę tę powinno podać sie do sądu za obrazę i porównywanie do nazistów kobiety, która chroni prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: A ja chcę meil do tego księdza Gancarczyka !! 08.10.07, 08:57 ksiadz ten wstydzi sie podac cwojego maila, ale zadna to strata mozna napisac tutaj: redakcja@goscniedzielny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Kto i jak boga odbiera nie nam sądzić 08.10.07, 08:59 Natomiast co do nauk Chrystusa i Kosciola to my jako katolicy z wyboru mamy prawo sie wypowiadać, ja mówie tak: Sumienie czlowika jest jedno i kazdy powinien umiec wybrać, pietnując wybór tej pani, mozemy tez od razu wydac orzeczenie o sterylizacji, bo po coz ma sie rozmnazac skoro jej zdrowie nie pozwala, podobnie mozna uznać księzy i siostry zakonne, by jednych nie narażac na pokuse a drugie na gwałt o obie płcie na folgowanie własnym chuciom. Ja wybór taki uwazam za osobisty i dobrowolny a pożądanie seksualne za normalna reakcje organizmu, kwestia czy nad nia kazdy panuje i potrafi madrze wybrać? Zadam pytanie wielebnemu: czy żądanie od wdowy z kilkorgiem dzieci co łaska kilkaset zlotych plus podwózka na cmentarz i odwózka to moralne postępowanie, podobnie jak w wypadku pochówku dziecka przez ubogich rodziców? w takiej sytuacji jestem za rozwiązaniem niemieckim, kazdy kto praktykuje, przeznacza odpowiednia kwote i wymienia ja w zeznaniu podatkowym. Bóg nie karze, bóg kocha, nawet idiotów, albowiem niezbadane sa wyroki Boze, jednemu ujmie drugiemu dołozy, dlatego miłośc Boga jest nieograniczenie milosierna a miłość licencjonowanych katolików niemiłosiernie ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Wyrodna matka 08.10.07, 08:14 emigrancik napisał: > O katolicka mac! Ile milosierdzia! Ile milosci blizniego! Ile nauk chrystusa! nazisci tez byli wzorowymi katolikami - ci ludzie co teraz organizuja nagonke maja bardzo duzo wspolnego z tamtymi prawdziwymi katolikami Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: Wyrodna matka 08.10.07, 12:01 > nazisci tez byli wzorowymi katolikami Nie, nieprawda. Wylacz komputer, czytaj ksiazki, nie spij na lekcjach historii. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Wyrodna matka 08.10.07, 15:32 marcin.malewski1 napisał: > > nazisci tez byli wzorowymi katolikami > Nie, nieprawda. Wylacz komputer, czytaj ksiazki, nie spij na lekcjach historii. prawda, poczytaj troszke ksiazek, rowniez nie spij na historii: chodzili do kosciola, zarliwie sie modlili, gleboko wierzyli, mieli poparcie papieza - glowy kosciola. Wypisz wymaluj wzorowy katolik, sami sie za takich uwazali, ba nie tylko oni ale i ksieza ich za takich mieli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Czasem GW dziwnie broni spraw 100% niesłusznych 08.10.07, 08:23 Według artykułu: "Pani Tysiąc dzieci wychowuje sama, utrzymując się za 600 zł renty." Pani Tysiąc ma męża. Mąż podobno bezrobotny (wiem to z GW), ale oni mieszkają w Warszawie, mieście, gdzie prawie nie ma bezrobocia. Jeśli mąż pani Tysiąc ani nie pomaga w wychowywaniu dzieci, ani nie pracuje, to przykre, ale to jego wina. Do robienia dzieci był, a do pracy czy wychowywania, to już go nie ma. Był w GW wywiad, jak to dla pani Tysiąc kąpanie dzieci jest problemem, bo może jej się od tego siatkówka odkleić. Ale w takim razie dlaczego to ona kąpie dzieci, a nie mąż? Tego nikt nie wyjaśnił. Co do wyroku: jest głęboko niesłuszny, bo (1) nawet nie opiera się na tym, że urodzenie dziecka spowodowało utratę wzroku - tego pani Tysiąc nie udowodniła (2) opiera się na tym, że brak procedur odwoławczych - ale pani Tysiąc miała do dyspozycji coś lepszego niż procedury odwoławcze. Bo normalna procedura odwoławcza polega na tym, że można zwrócić się z odwołaniem do jednej, z góry wyznaczonej władzy jeden raz, a ona, skoro nie dostała od lekarza upragnionego cyrografu na aborcję, mogła zwracać się do dowolnej ilości lekarzy wybranych przez nią samą. Więcej o wyroku: www.skubi.net/tysiac.html O innej sprawie, której GW idiotycznie broniła: o sprawie Cimoszewicza. Cimoszwicz jest oszustem giełdowym i złożył fałszywe oświadczenie majątkowe. W tych sprawach wątpliwości nie ma. Kontrowersje dotyczą Jaruckiej, czyli porąbanej kobiety, która opowiadała o szczegółach sprawy. Zgoda, Jarucka jest niewiarygodna, szczegóły afery Cimoszewicza raczej nie były takie, jak ona mówi. Ale to tylko szczegóły; oszustwo było: www.skubi.net/Cimoszewicz-i-etyka.html ------------------------------------- Jak głosować bez meldunku, w podróży, za granicą (praktyczne): www.skubi.net/jak.html Wyrwij Polskę z rąk najgorszych: www.skubi.net/kampania.html Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Czasem GW dziwnie broni spraw 100% niesłuszny 08.10.07, 08:42 Dzieki skubi za formularz i mozliwosc oddania antykaczego glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Czasem GW dziwnie broni spraw 100% niesłuszny 08.10.07, 08:42 Ale w takim razie dlaczego to ona kąpie > dzieci, a nie mąż? Tego nikt nie wyjaśnił. > Bo odszedł. Proste . I bardzo częste - jak tyko pojawiaja sie problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Trzeba zmienić polskie prawo 08.10.07, 08:50 skubi6 napisał: Co do wyroku: jest głęboko niesłuszny, bo (1) nawet nie opiera się na tym, że > urodzenie dziecka spowodowało utratę wzroku - tego pani Tysiąc nie udowodniła > (2) opiera się na tym, że brak procedur odwoławczych - ale pani Tysiąc miała do > dyspozycji coś lepszego niż procedury odwoławcze. Bo normalna procedura > odwoławcza polega na tym, że można zwrócić się z odwołaniem do jednej, z góry > wyznaczonej władzy jeden raz, a ona, skoro nie dostała od lekarza upragnionego > cyrografu na aborcję, mogła zwracać się do dowolnej ilości lekarzy wybranych > przez nią samą. Po prostu treba zmienic polskie prawo i udosytępnić tę jedna jedyna mozliwość odwołania. Bo inaczej , to będziemy płacić nawet za to ,że kobieta będzie sie obawiać otyłości czy depresji. Myślę ,ze w nowym Sejmoe PiS i PO to przeprowadzą. PS ciekaw jestem czy organizacje feministyczne coś zrobiły, aby od męża Pani Tysiąc wyegzekwować jakieś tam obowiązki? A może biedaczkowi bezrobotnemu chociaż jakąś pracę załatwią , na budowie np? W Warszawie bardzo brakuje na budowach ludzi , również bez kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Trzeba zmienić polskie prawo 08.10.07, 08:58 Po prostu treba zmienic polskie prawo i udosytępnić tę jedna jedyna > mozliwość odwołania. > Bo inaczej , to będziemy płacić nawet za to ,że kobieta będzie sie > obawiać otyłości czy depresji. Myslisz, ze to jest smieszne? Wiesz w ogóle co to jest depresja? Ciezka choroba psychosomatyczna , niejednokrotnie zakończona samobójstwem. Przeczytaj moze chociaż Kepińskiego, zanim napiszesz taką bzdurę, bo obrazasz ludzi chorych. la ciebie pikuś nie ? Ciekawe, czy byłby taki sam pikuś, jakbyś kogoś z twojej rodziny musiał zmuszać do mycia , a wreszcie sam myć, bo zostawienei osoby samej sobie zakońcyzłoby sie jej zagłodzeniem w łózku albo na fotelu. Mysl o czym piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Trzeba zmienić polskie prawo 09.10.07, 03:59 remik.bz napisał: > > PS ciekaw jestem czy organizacje feministyczne coś zrobiły, aby od > męża Pani Tysiąc wyegzekwować jakieś tam obowiązki? Organizacje feministyczne są za respektowaniem praw kobiet, w tym prawa do aborcji. Jesli ktoś powinien się poczuwać do egzekwowania obowiązków ojców, to raczej ci, którzy tak się palą do wymuszania na kobietach rodzenia dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: chrześcijańskie miłosierdzie qrwa mać!! 08.10.07, 08:25 Nikt się nie spodziewa hiszpańskiej inkwizycji .. mangold napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Alicja Tysiąc do wyskrobania 08.10.07, 08:06 Ciekaw jestem, co ta niedoszła morderczyni powie w przyszłości swemu dziecko, moze to, że:"próbowałam cię wyskrobac, ale w końcu dostałam za ciebie odszkodowanie"... szkoda, że Alicji Tysiąc nie wyskrobali - dziś nie byłoby tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Alicja Tysiąc do wyskrobania 08.10.07, 08:13 szymiasty napisał: > Ciekaw jestem, co ta niedoszła morderczyni powie w przyszłości swemu > dziecko, moze to, że:"próbowałam cię wyskrobac, ale w końcu dostałam > za ciebie odszkodowanie"... szkoda, że Alicji Tysiąc nie wyskrobali - > dziś nie byłoby tego problemu. Wyskrob sobie ostatnią szarą komórkę o ile jakaś ci jeszcze została Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Re: Alicja Tysiąc do wyskrobania 08.10.07, 08:17 myślę, że ona nie powie dziecku. Acz uczyni to jakiś katojebczy troll twojego pokroju Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Alicja Tysiąc do wyskrobania 08.10.07, 08:50 zymiasty napisał: > Ciekaw jestem, co ta niedoszła morderczyni powie w przyszłości swemu > dziecko, A to chyba nie twój problem? Przestań się wp.....ć w cudze życie - na pewno w twoim jest bardzo dużo do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Alicja Tysiąc do wyskrobania 08.10.07, 12:26 > Ciekaw jestem [...] Nie twój interes, katolicki śmieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Re: Alicja Tysiąc do wyskrobania 08.10.07, 22:52 Sam jestes smieciem, skoro tak do innych mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Czarna zaraza 08.10.07, 08:06 Dlaczego o czarna zaraza poucza w sprawach, o których nie ma pojęcia ? Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Mała "indoktrynacja" 08.10.07, 08:10 Za portalem racjonalista.pl // ciach // Ateiści i agnostycy tworzą lepsze społeczeństwa, gdyż jak wykazały badania socjologiczne prof. P. Zuckermana: „Wysoki poziom organicznego ateizmu (czyli ateizmu niebędącego skutkiem indoktrynacji państwowej - przyp.) jest silnie skorelowany z wysokim poziomem zdrowia społecznego, w szczególności z niskim poziomem zabójstw, niskim wskaźnikiem ubóstwa, niskim wskaźnikiem śmiertelności niemowląt oraz niskim wskaźnikiem analfabetyzmu; z drugiej strony jest skorelowany z osiągnięciem wysokiego poziomu edukacji, dochodów per capita, równości płci. Większość narodów charakteryzujących się wysokim stopniem indywidualnego i społecznego bezpieczeństwa ma najwyższe wskaźniki organicznego ateizmu; i z drugiej strony, narody z niskim stopniem bezpieczeństwa indywidualnego i społecznego mają najniższe wskaźniki organicznego ateizmu" // ciach // -- W końcu Hitlera też ktoś wybrał … -- Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: Mała "indoktrynacja" 08.10.07, 11:59 USA - najpotezniejsze i najbogatsze obecnie panstwo na ziemi. Ateizm bardzo slabiutki. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 08:11 1. Typowa kobieta rodząca dziecko może liczyć na zwykłe standardowe becikowe. Kobieta, która nie chce urodzić swego dziecka i z determinacją zabiega o aborcję, może w wypadku przyjścia takiego dziecka na świat zabiegać o 25 000 € becikowego od trybunału w Strasburgu. I słusznie. Trzeba nagradzać dobre matki. 2. Córka: Mamusiu, dlaczego jesteś taka radosna? Matka: Córeczko, sąd uznał, że gdy mój wzrok był zagrożony przez ciążę, mogłam ją przerwać, by ratować swoje zdrowie. Córka: Mamusiu, a co to znaczy, „przerwać ciążę”? Matka: To znaczy inaczej usunąć płód. Czyli, że byś się nie urodziła, Kochanie. Ale ja utrzymałabym się przy zdrowiu. Wiesz, kobieta ma prawo podjąć taką decyzję. Całe szczęście że sąd to uznał. Córka: To wspaniale Mamusiu! Kocham Cię, wiesz? Matka: Ja też Cię bardzo kocham, Córeczko. 3. Kultura Europy jest w stanie skrajnego rozkładu. Media nagłośniły sprawę Pani Tysiąc, nierzadko próbując ukazać ją jako wzór współczesnej kobiety, tymczasem przemilczały sprawę innej Alicji nazwiskiem Jarosz ( może Janosz ? nie pamiętam już dobrze, bo pisała o niej tylko Angora ), która będac podczas ciąży chorą na raka, zdecydowała się nie podejmować leczenia, aby nie utracic dziecka. Po porodzie zmarła. I o takich kobietach, pełnych miłości i poświęcenia, milczy się, natomiast te,które uzywaja swoich dzieci do wyłudzania pieniędzy i cynicznie wmawiają im swoja miłość, stawiane są innym niewiastom za wzór. O tempora ! O mores ! 4. Przypomnijmy, o co chodziło. Chodziło o to, że Alicja Tysiąc, świadoma zagrożenia wynikającego z zajścia w kolejną ciążę – pogorszenia wzroku lub nawet ślepoty – nie zastosowała się do zaleceń lekarzy i zaszła w ciążę. Następnie żądała prawa do aborcji, na co lekarze potulnie rozłożyli ręce z wyrazem twarzy „Sorry, maleńka, trzeba było myśleć o tym wcześniej”. Złożone w czerwcu odwołanie rządu RP, zostało odrzucone przez Wielką Izbę ETPC. Tak więc, pani Alicja Tysiąc, by zapewnić byt dzieciom (w tym, dziecku, którego chciała się pozbyć z powodu własnej nieodpowiedzialności i egoizmu), dostanie odszkodowanie od polskiego rządu. Dwadzieścia pięć tysięcy euro. Odpowiedz Link Zgłoś
kagan-owski Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 08:19 A jak miala nie zajsc w ciaze, skoro kosciol jest przeciwko antykoncepcji? Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 22:01 To kosciol wlazl Jej do lozka i zabronil uzywania pigulek lub kondoma? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 10:27 > 3. > Kultura Europy jest w stanie skrajnego rozkładu sugeruje emigracje do Iranu, tam jest w stanie pelnego rozkwitu. > Następ nie żądała prawa do aborcji, na co lekarze potulnie > rozłożyli ręce z wyrazem twarzy > „Sorry, maleńka, trzeba było myśleć o tym wcześniej”. i tu jest wlasnie problem, glupolku, bo wg prawa w przypadku zagrozenia zdrowia lub zycia mozna dokonac aborcji, wiec "potulne rozkladanie rak" jest tu cokolwiek nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 11:56 > glupolku Czemu wszyscy postepowcy wyrazaja taka pogarde i nienawisc do drugiego czlowieka? Kulturalnie dyskutuje, zastanawiam sie, probuje poznac opinie innych ludzi, w odpowiedzi w co drugim poscie jestem wulgarnie obrazany. Czemu? Czemu czujecie przymus obrazania, opluwania? Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 12:31 > Kulturalnie dyskutuje Jeśli uważasz "25 000 € becikowego" za kulturalną dyskusję, to nic dziwnego że ci ubliżają... > w co drugim poscie jestem wulgarnie obrazany ... bo jesteś po prostu głupi Odpowiedz Link Zgłoś
mars60 Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 08:12 I znów wielu ludzi pójdzie głosować na komunistów bo nie mogą już patrzeć na to co wyprawia rydzyko-giertychowa organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 08:13 Bezczelność czarnych i ich popleczników przekracza wszelkie granice. Ta kobieta miała trójkę dzieci zachodząc w ciążę. Co by się stało gdyby straciła wzrok i nie mogła się opiekować dziećmi po porodzie. Czy wtedy czarni rzuciliby się do pomagania jej w codziennym życiu ?. Już to widzę. To jest trudny problem co powie czwartemu dziecku jak dorośnie, ale to ona stała przed tym wyborem a nie jakiś przemądrzały klecha. Dla przypomnienia państwo poolskie zostało ukarane nie za wybór tej kobiety, a za nie stworzenie warunków do realizacji ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 08:16 Oni mają w dupie co będzie z dziećmi. Interesuje ich tylko ochrona życia na poziomie zlepków komórek - taka ochrona niewiele kosztuje. ml2403 napisał: > Bezczelność czarnych i ich popleczników przekracza wszelkie granice. > Ta kobieta miała trójkę dzieci zachodząc w ciążę. Co by się stało > gdyby straciła wzrok i nie mogła się opiekować dziećmi po porodzie. > Czy wtedy czarni rzuciliby się do pomagania jej w codziennym > życiu ?. Już to widzę. To jest trudny problem co powie czwartemu > dziecku jak dorośnie, ale to ona stała przed tym wyborem a nie jakiś > przemądrzały klecha. Dla przypomnienia państwo poolskie zostało > ukarane nie za wybór tej kobiety, a za nie stworzenie warunków do > realizacji ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: W Polsce nie ma katolikow. 08.10.07, 12:02 Ja jestem chrzescijaninem, katolikiem i nie jestem udawaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: W Polsce nie ma katolikow. 08.10.07, 12:32 > Ja jestem [...] katolikiem Współczuję. Ale w dzisiejszych czasach to jest uleczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: W Polsce nie ma katolikow. 08.10.07, 12:41 Dziekuje. Ale dobrze mi z tym. Homosiow sie nie leczy, wiec i moze dla mnie troche tolerancji sie znajdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: W Polsce nie ma katolikow. 08.10.07, 12:48 > Homosiow sie nie leczy Ale chcielibyście, co? No, kulturalny katoliku, tylko nie udawaj, że nie. Problem jest taki, że homoseksualizm to rzecz wrodzona, a katolicyzm - nabyta... > wiec i moze dla mnie troche tolerancji sie znajdzie? ... i w dodatku, jak widać na załączonym obrazku, często niebezpieczna dla zdrowia, a nawet życia innych, którzy niekoniecznie katopoglądy podzielają. Tolerancja - jasne, ale na ręce i tak trzeba wam patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 08:15 Obrońcy życia "od poczęcia do naturalnej śmierci" ? A może MORDERCY KOBIET???? Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra To oprawcy 09.10.07, 08:04 Kochają cierpienia, oczywiście nieswoje, tylko kobiet i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Ciemnota się obudziła i zaczyna ściemniać 08.10.07, 08:17 Katabasy oblizały się po śniadanku i uruchomiły moherki. A te piszą, że włos się jeży Odpowiedz Link Zgłoś
margotje Re: Wyrodna matka 08.10.07, 08:18 gazaj napisała: > Doskonale wiadomo, że ciąża nie miała i nie mogła mieć wpływu na > stan jej wzroku. Ona chciała się wyskrobać, bo była za leniwa, żeby > wziąć środki antykoncepcyjne, albo odopowiednio dostosować > uprawianie seksu do swojego cyklu miesięcznego. > > Do wyłudzania pieniędzy Tysiąc jest niezmiernie utalentowana, ale do > zadbania o to, żeby nie zajść w ciążę - kompletna idiotka! > > Nie udało się jej zamordować dziecka, a teraz żąda za to pieniędzy. Ty smierdzaca gnido koscielna! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderczyni 08.10.07, 08:19 1. Typowa kobieta rodząca dziecko może liczyć na zwykłe standardowe becikowe. Kobieta, która nie chce urodzić swego dziecka i z determinacją zabiega o aborcję, może w wypadku przyjścia takiego dziecka na świat zabiegać o 25 000 € becikowego od trybunału w Strasburgu. I słusznie. Trzeba nagradzać dobre matki. 2. Córka: Mamusiu, dlaczego jesteś taka radosna? Matka: Córeczko, sąd uznał, że gdy mój wzrok był zagrożony przez ciążę, mogłam ją przerwać, by ratować swoje zdrowie. Córka: Mamusiu, a co to znaczy, „przerwać ciążę”? Matka: To znaczy inaczej usunąć płód. Czyli, że byś się nie urodziła, Kochanie. Ale ja utrzymałabym się przy zdrowiu. Wiesz, kobieta ma prawo podjąć taką decyzję. Całe szczęście że sąd to uznał. Córka: To wspaniale Mamusiu! Kocham Cię, wiesz? Matka: Ja też Cię bardzo kocham, Córeczko. 3. Kultura Europy jest w stanie skrajnego rozkładu. Media nagłośniły sprawę Pani Tysiąc, nierzadko próbując ukazać ją jako wzór współczesnej kobiety, tymczasem przemilczały sprawę innej Alicji nazwiskiem Jarosz ( może Janosz ? nie pamiętam już dobrze, bo pisała o niej tylko Angora ), która będac podczas ciąży chorą na raka, zdecydowała się nie podejmować leczenia, aby nie utracic dziecka. Po porodzie zmarła. I o takich kobietach, pełnych miłości i poświęcenia, milczy się, natomiast te,które uzywaja swoich dzieci do wyłudzania pieniędzy i cynicznie wmawiają im swoja miłość, stawiane są innym niewiastom za wzór. O tempora ! O mores ! 4. Przypomnijmy, o co chodziło. Chodziło o to, że Alicja Tysiąc, świadoma zagrożenia wynikającego z zajścia w kolejną ciążę – pogorszenia wzroku lub nawet ślepoty – nie zastosowała się do zaleceń lekarzy i zaszła w ciążę. Następnie żądała prawa do aborcji, na co lekarze potulnie rozłożyli ręce z wyrazem twarzy „Sorry, maleńka, trzeba było myśleć o tym wcześniej”. Złożone w czerwcu odwołanie rządu RP, zostało odrzucone przez Wielką Izbę ETPC. Tak więc, pani Alicja Tysiąc, by zapewnić byt dzieciom (w tym, dziecku, którego chciała się pozbyć z powodu własnej nieodpowiedzialności i egoizmu), dostanie odszkodowanie od polskiego rządu. Dwadzieścia pięć tysięcy euro. Odpowiedz Link Zgłoś
kagan-owski Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 08:22 Aborcje, jak wszystko, lacznie ze sluchaniem muzyki i malowaniem "rzeczy widzialnych" mozna potepiac na gruncie moralnym, ale ze istnieje wiele moralnosci, wiec nie mozna nikomu narzucac przy pomocy prawa, jak to sie dzis dzieje np. w Polsce, sredniowiecznej moralnosci Watykanu! Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 08:23 Drogi populisto-amatorze. Istotne jest to, że lekarze odmówili usługi medycznej gwarantowanej przez prawo RP. marcin.malewski1 napisał: > > > 1. > Typowa kobieta rodząca dziecko może liczyć na zwykłe standardowe becikowe. > > Kobieta, która nie chce urodzić swego dziecka i z determinacją zabiega o > aborcję, może w wypadku przyjścia takiego dziecka na świat zabiegać o 25 000 > 8364; > becikowego od trybunału w Strasburgu. I słusznie. Trzeba nagradzać dobre matki. > > 2. > Córka: Mamusiu, dlaczego jesteś taka radosna? > > Matka: Córeczko, sąd uznał, że gdy mój wzrok był zagrożony przez ciążę, mogłam > ją przerwać, by ratować swoje zdrowie. > > Córka: Mamusiu, a co to znaczy, „przerwać ciążę”? > > Matka: To znaczy inaczej usunąć płód. Czyli, że byś się nie urodziła, Kochanie. > Ale ja utrzymałabym się przy zdrowiu. Wiesz, kobieta ma prawo podjąć taką > decyzję. Całe szczęście że sąd to uznał. > > Córka: To wspaniale Mamusiu! Kocham Cię, wiesz? > > Matka: Ja też Cię bardzo kocham, Córeczko. > > 3. > Kultura Europy jest w stanie skrajnego rozkładu. Media nagłośniły sprawę Pani > Tysiąc, nierzadko próbując ukazać ją jako wzór współczesnej kobiety, tymczasem > przemilczały sprawę innej Alicji nazwiskiem Jarosz ( może Janosz ? nie pamiętam > już dobrze, bo pisała o niej tylko Angora ), która będac podczas ciąży chorą na > raka, zdecydowała się nie podejmować leczenia, aby nie utracic dziecka. Po > porodzie zmarła. I o takich kobietach, pełnych miłości i poświęcenia, milczy > się, natomiast te,które uzywaja swoich dzieci do wyłudzania pieniędzy i > cynicznie wmawiają im swoja miłość, stawiane są innym niewiastom za wzór. O > tempora ! O mores ! > > 4. > Przypomnijmy, o co chodziło. Chodziło o to, że Alicja Tysiąc, świadoma > zagrożenia wynikającego z zajścia w kolejną ciążę – pogorszenia wzroku lu > b nawet > ślepoty – nie zastosowała się do zaleceń lekarzy i zaszła w ciążę. Następ > nie > żądała prawa do aborcji, na co lekarze potulnie rozłożyli ręce z wyrazem twarzy > „Sorry, maleńka, trzeba było myśleć o tym wcześniej”. > > Złożone w czerwcu odwołanie rządu RP, zostało odrzucone przez Wielką Izbę ETPC. > Tak więc, pani Alicja Tysiąc, by zapewnić byt dzieciom (w tym, dziecku, którego > chciała się pozbyć z powodu własnej nieodpowiedzialności i egoizmu), dostanie > odszkodowanie od polskiego rządu. Dwadzieścia pięć tysięcy euro. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 08:34 Uslugi medycznej????????!? Prawo III Rzeszy pozwalalo na jeszcze wiecej "uslug medycznych". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 08:46 marcin.malewski1 napisał: > Uslugi medycznej????????!? > > Prawo III Rzeszy pozwalalo na jeszcze wiecej "uslug medycznych". :-) Twoje drwiny i kpiny nie zmienia rzeczywistosci. Boli, ze miala prawo do tej aborcji i odmowi? a teraz w 'katolickiej' milosci ja szczuja? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 22:04 Cerambyx: (...)miala prawo do tej aborcji(...) Nelsonek: Na jakiej podstawie twierdzisz, ze pani Ala miala prawo do aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 08:49 Prawo do aborcji wobec zagrożenia zdrowia i życia matki jest GWARANTOWANE przez obowiązującą ustawę. Odrób zadanie domowe zanim zaczniesz wygłaszać swoje brednie, młotku Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 09:14 pe1 napisał: > Prawo do aborcji wobec zagrożenia zdrowia i życia matki jest GWARANTOWANE przez > obowiązującą ustawę. Odrób zadanie domowe zanim zaczniesz wygłaszać swoje > brednie W III Rzeszy prawo GWARANTOWALO jeszcze wiecej podobnych "uslug medycznych", takze na doroslych. > młotku Dlaczego czujesz sie zmuszony mnie obrazac? Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 09:22 marcin.malewski1 napisał: > W III Rzeszy prawo GWARANTOWALO jeszcze wiecej podobnych "uslug medycznych", > takze na doroslych. ba, powiem wiecej w III rzeszy prawo gwarantowalo darmowa opieke medyczna, no normalnie hanba ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 10:29 robisz sie nudnawy. skoro tak chetnie rozprawiasz o III Rzeszy, pamietaj, ze to twoi sukienkowi idole: a) popierali Hitlera (z papiezem wlacznie), w koncu "Gott mit uns" b) wydatnie pomogli zbrodniarzom wojennym dac noge do AMeryki Poludniowej po wojnie wiec zamknij klapake, trollu, z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 10:34 > W III Rzeszy prawo GWARANTOWALO jeszcze wiecej podobnych "uslug medycznych", > takze na doroslych. Akurat skrobanki w III Rzeszy były surowo zabronione (Fuhrerowi potrzebne było mięso armatnie). Podobnie jak w Sojuzie za Stalina, Polsce za Bieruta i w Rumunii za Ceaucescu. Ten ostatni poszedł jeszcze dalej i wydał przepis NAKAZUJĄCY każdej kobiecie urodzenie co najmniej czwórki dzieci i zabraniający jakiejkolwiek antykoncepcji. Bardzo się dziwię, że kościół kat. jeszcze nie kanonizował wyżej wymienionej czwórki - przecież chronili życie napoczęte, ergo uprawiali "kulturę życia", po katolickiej linii ideolo. Odpowiedz Link Zgłoś
netizen Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 10:35 Alicja Tysiac szukala lekarza, ktory jej wystawi zaswiadczenie, ze porod pogorszy stan zdrowia. Nie znalazla go od razu, gdyz zalecane dla niej cesarskie ciecie nie wiaze sie z wysilkiem, ktory z kolei mogl spowodowac pogorszenie sie wzroku. Zaswiadczenie o mozliwosci pogorszenia zdrowia uzyskala w koncu od lekarza ogolnego, ktory takich zaswiadczen wydawac nie powinien. Inna sprawa, ze p.Alicja nie udowodnila, ze wzrok pogorszyl sie jej akurat za sprawa ciazy. Z jednej strony przyjmuje wyrok oraz to, ze matka bedzie miala wiecej pieniedzy na utrzymanie. Z drugiej strony, moim zdaniem, Tysiac mogla dopuscic sie manipulacji oraz wyludzenia pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 08:52 Owszem to co robi służba zdrowia dla swoich pacjentów to są usługi medyczne. marcin.malewski1 napisał: > Uslugi medycznej????????!? > > Prawo III Rzeszy pozwalalo na jeszcze wiecej "uslug medycznych". :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
kagan-owski Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 08:54 W III Rzeszy kobiety sluzyly do rodzenia SSmanow, z pelna aprobata papieza i Watykanu... Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 09.10.07, 04:06 marcin.malewski1 napisał: > Prawo III Rzeszy pozwalalo na jeszcze wiecej "uslug medycznych". :-) Prawo antyaborcyjne III Rzeszy było całkowicie zgodne z życzeniami zagorzałych antyaborcjonistów. Odpowiedz Link Zgłoś
kagan-owski Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 08:53 sybir napisał: Drogi populisto-amatorze. Istotne jest to, że lekarze odmówili usługi medycznej gwarantowanej przez prawo RP. - Kosciol Katolicki to agentura Watykanu, wiec ma polskie prawo za nic... Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 08:56 Niestety wim :( kagan-owski napisała: > sybir napisał: Drogi populisto-amatorze. Istotne jest to, że > lekarze odmówili usługi medycznej gwarantowanej przez prawo RP. > - Kosciol Katolicki to agentura Watykanu, wiec ma polskie prawo za > nic... Odpowiedz Link Zgłoś
kagan-owski Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 08:58 Kazdy ksiadz katolicki powinien miec obowiazek zarejestrowac sie w polskim MSW jako platny agent obcego panstwa (Watykanu)... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 09:25 > Media nagłośniły sprawę Pani Tysiąc, nierzadko próbując > ukazać ją jako wzór współczesnej kobiety, tymczasem > przemilczały sprawę innej Alicji nazwiskiem Jarosz > ( może Janosz ? nie pamiętam już dobrze, bo pisała > o niej tylko Angora ), która będac podczas ciąży chorą > na raka, zdecydowała się nie podejmować leczenia, > aby nie utracic dziecka. A może chodzi o Annę Radosz? Media o niej trąbiły dość długo, w tym także i "lewacka" GW. kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53662,4227551.html I tak swoją drogą... tak Cię martwi trauma córeczki Alicji Tysiąc, która ma mamę mogącą jej wszystko wytłumaczyć i okazać swoją miłość. A nie martwi Cię trauma synka Anny Radosz, który kiedyś dowie się, że jego mama zabiła się dla niego i który nigdy nie pozna jej miłości? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 09:55 Ja tez dla swojego dziecka poswiecil bym swoje zycie. Jak tysiace innych, normalnych rodzicow na swiecie. Dla Ciebie to moze jest smieszna, trudno, jaki czlowiek, taka reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 10:01 marcin.malewski1 napisał: > Ja tez dla swojego dziecka poswiecil bym swoje zycie. > Jak tysiace innych, normalnych rodzicow na swiecie. Dla dziecka - oczywiście. Dla płodu - niekoniecznie. Nie oceniam decyzji Anny Radosz, to była jej decyzja i miała pełne prawo ją podjąć. Szkoda natomiast, że Alicji Tysiąc prawa do decyzji nie dano. > Dla Ciebie to moze jest smieszna, trudno, > jaki czlowiek, taka reakcja. Ano jaki człowiek taka reakcja... Twoja reakcja marnie o Tobie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 11:52 To tak jakbys powiedzial: "Dla dziecka oczywiscie, dla noworodka niekoniecznie" Gra slow. Dla Ciebie w brzuchu to plod, bo tak sie umowiono, za 10 lat lewicowcy umowia sie, ze noworodek to tez nie czlowiek i mozna dokonac aborcji pourodzeniowej, do 3 tygodnia po urodzeniu. I tez bedzie dla Was wszystko w porzadku, na pewno powstanie tysiac uzasadnien dlaczego to jeszcze nie czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 12:42 > Gra slow. Dla Ciebie w brzuchu to plod, bo tak sie umowiono Dla ciebie w brzuchu to dziecko, bo tak ci wmówiono. Ale to nie jest istotne, ba, ja przyznam bez wahania że płód jest oddzielnym organizmem gatunku homo sapiens, w określonej fazie rozwoju. Tylko z tego jeszcze nic nie wynika. Albowiem, że zacytuję tu Dawkinsa: "dlaczego w przypadku aborcji ma decydować potencjał, a nie zdolność zabijanej jednostki do cierpienia?" Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 13:06 > "dlaczego w przypadku aborcji ma decydować potencjał, > a nie zdolność zabijanej jednostki do cierpienia?" www.wandea.org.pl/aborcja/wczesna-aborcja.htm www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/aborcja/aborcja2.html Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 13:14 Misiek, takie obrazki to ja oglądałem już w podstawówce, jak mnie klecha próbował na religii przekonywać (bo zatwardziałym ateistycznym betonem byłem już wtedy), tak że nie robi to na mnie szczególnego wrażenia. W dodatku nie jest to odpowiedź na moje pytanie. Co z tego, że wygląda to nieapetycznie i nieestetycznie? Wiele rzeczy tak wygląda. Natomiast wczoraj jadłem steka wołowego. Zabijana krowa cierpiała chyba znacznie bardziej niż 10-tygodniowy płód. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 13:22 To straszne co piszesz. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 13:37 > To straszne co piszesz. Welcome to the real world. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 13:57 marcin.malewski1 napisał: > To tak jakbys powiedzial: > "Dla dziecka oczywiscie, dla noworodka niekoniecznie" Nie, nie tak. > Dla Ciebie w brzuchu to plod, bo tak sie umowiono Wszystko jest pewną formą umowy, także sama zasada "nie zabijaj". W brzuchu jest płód, takie są biologiczne fakty. Płód w stu procentach zależny biologicznie od matki. Noworodek nie jest już od niej tak uzależniony, co zmienia wszystko diametralnie. Nie ma więc potrzeby dokonywać "aborcji pourodzeniowej", bo takim noworodkiem może zająć się ktokolwiek inny, nie musi tego robić nie chcąca go matka. Oczywiście inna sprawa gdy noworodek jest ciężko chory, ale to już problem eutanazji, a nie aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Nieodpowiedzialna kobieta i niedoszla morderc 08.10.07, 12:37 > Dla Ciebie to moze jest smieszna, trudno, jaki czlowiek, taka > reakcja A kim ty jesteś żeby oceniać wybory dokonane w takich sytuacjach przez innych ludzi. Ach, zapomniałeś, przecież jesteś katolem, posiadaczem jedynie słusznej prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
leew1 gdyby całkowicie straciła wzrok 08.10.07, 08:19 komitet miałby dla niej słowa pocieszenia Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: gdyby całkowicie straciła wzrok 08.10.07, 13:19 A one sa niewazne: www.wandea.org.pl/aborcja/wczesna-aborcja.htm www.wandea.org.pl/aborcja/usuwanie-ciazy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Re: Wyrodna matka 08.10.07, 08:20 katoliku idź się leczyć.Przez takich kretynów jak ty ,człowiek wstydzi się przyznć że jest Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś