szenio Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 16:31 Tusk jest bezczelny, a pomysleć , że kiedyś darzyłam go sympatią.Od czasu pani Jaruckiej , jestem pewna, że nie oddam swego głosu ani na PO , ani na PiS.A to , co stworzył POPiS w tej kadencji - CBA,lustracja,dekomunizacja,likwidacja służb,kasa na Świątynię Opatrzności- to ja im dziękuję.Panie Tusk , mojego głosu Pan w zyciu nie dostaniesz, a może zwróć się do wyborcy PSL - dlaczego do wyborcy LiD?Dla mnie Pawlak,Sawicki,Struzik - którzy jak te panienki spod latarni, czekają na tego,kto da więcej stołków- są partią zez zadnego kręgosłupa,bez idei,bez niczego.Dla mnie jest dziwne, że LiD to komuchy , a PSL - to co była opozycją w PRL?Mniej obłudy Panie Tusk,mniej arogancji,mniej buty.Ja musze powiedzieć, że nie wyobrażam sobie pana u władzy i życzę panu , żeby pan przegrał!!! Choć nieznoszę braci Kaczyńskich.Dlatego głosuję na LiD i tylko LiD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 spieprzaj pan panie Tusk 18.10.07, 16:36 za piec dwunasta o glosach lewicy sobie przypomnial...palant Odpowiedz Link Zgłoś
chestanczyk donaldku,zadeklaruj, że nigdy z PIS- masz 24 godz 18.10.07, 16:43 może Ci coś z lewej strony kapnie. ponadto kłamiesz, że głos na LID nie przyczynia się do odsunięcia PISu od władzy - mimo Twych marzeń nie jest to mała partia i głos nie będzie stracony. ech, te chwyty do nierozumnych są nieskuteczne, Twój elektorat to wykształciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 16:44 ja wybieram wlasnie anty-kaczkowo i z braku laku wlasnie PO nolens volens Odpowiedz Link Zgłoś
szenio Re: Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 17:10 To ja sie ciebie pytam ,czy ktoś słyszał z ust Tuska stwierdzenie, że nie bedzie rządził z PiS-em?A po co chcą przygarnąć tego showmena Marcinkiewicza?Będzie POPiS, jak w banku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romek.gie Re: Tusk czuje, albo wie, że tonie... :))) 18.10.07, 16:45 Tonie Jarek i jego świta. Ziobro ma taką sraczkę, że czuć ją w całej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 16:49 A pocaluj mnie w kinol! Teraz na pewno mojego glosu nie dostaniesz... Mam glosowac na mozliwosc stworzenia POPiSu? Wolę na lewicę zaglosowac. Wtedy przynajmniej mam pewnosc, ze moj glos nie wesprze PiSowcow. Takze tych PiSowcow co teraz w PO graja pierwsze skrzypce... A po twoim imitowaniu Kaczynskiego w poniedzialku to juz widze, ze miedzy toba a Kaczką nie ma roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 17:16 wielkich roznic nie ma, jak ktos napisal wyzej, PO to PiS light. jak cola light - cukier zastapili pewno jakims aspartamem, to nigdy nie wychodzi nikomu na dobre :) a bardziej serio: o tym, jak bardzo te partie sa kompatybilne swiadczy chyba najepiej historia niejakiego Mezydlo Antoniego. ten porzadny na oko czlowiek odszedl byl bowiem w pewnym momencie z PiS. do PO. i co wtedy mowil Donaldu (a moze Komorowski)? ano, ze teraz to dopiero widac kto jest kto, bo z nimi jest ofiara SB - Mezydlo, a z kaczkami - PRLowski sedzia Kryze. no, to bylo wszsytko jasne. ale niedlugo w sumie po tym wydarzeniu posel Mezydlo zaczal.. mowic o wspolpracy z PiS! z tym samym PiS, w ktorym juz nie dawal normalnie rady, biedaczysko, tak tam bylo obrzydliwie. to ja juz nic nie rozumiem. czy ktos wie, jak sie umowili Mniejszy Kaczor z Donaldu przy sikaczu w palacu? Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia1 Re: Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 16:55 Jak chciałeś Donaldzie odsunąć PiS od władzy to trzeba było powołać komisje śledcze,a nie dogadywać się z nimi.Jedynym gwarantem,że takie komisje powstaną jest LiD. Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 17:04 Obawiam sie,ze Tusk chce glosow lewicy by miec lepsza pozycje przetargowa z PiS-em!!!Obawiam sie,ze nadszedla czas na reforme PO i nowego jej szefa!!Musi sie okreslic jaki ma profil:czy jest liberalna?czy jest konserwatywna?czy chrzescijansko-demokratyczna?? Bo nie moze byc wszystkim naraz!!Teraz trzeba pokonac PiS ale potem powinno cos sie zmienic w tej partii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Apel do wyborców Tuska: Nie marnujcie głosu na PO! 18.10.07, 17:10 Tusk apeluje o nie marnowanie głosu na lewicę. Bo jak nie to PiS wygra. Chwila chwila... Czy to przypadkiem nie Tusk gadał Kaczyńskim np. w poniedziałkowej debacie? Czy to nie PO mamy dziękować za sztandarowe projekty IV RP na czele z CBA, dziką lustracją i podwójnym becikowym? Czy to nie Tusk i jego koledze z wielką satysfakcją przejmowali byłych polityków PiSu? Czy to nie PO z wielką pompą głosiło swoje poparcie dla budowy Świątyni? Czy to nie PO milcząco poparło pomysł Giertycha na wprowadzenie religii do średniej? Czy przypadkiem Tusk nie przyklasnął dzikiej lustracji będącym gwałtem na prawa człowieka? Wg Tuska głosowanie na PO to odbieranie władzy PiS. Przegrana PO to wygrana PiS. Ale Donald Tusk oddał już Polskę walkowerem. Już przyznał się do tego, ze przegrał z Kaczyńskim. Jak inaczej wytłumaczyć stosowanie retoryki PiSu w debatach. Jak inaczej wytłumaczyć chwalenie się byłymi politykami z PiSu. Jak inaczej wytłumaczyć poparcie PO dla najważniejszych projektów PiS. Jak inaczej wytłumaczyć opieranie debaty o Polsce na jej przeszłości, zamiast mówić o przyszłości. Jak inaczej wytłumaczyć dalsze wyzywanie lewicy i wykorzystywanie 'postkomunistów' jako argumentu programowego? Czy chcecie pozwolić, aby na wiele lat w Polsce zagościły dwie 'konserwatywnie' naparzające się partie PO i PiS, tym samym tworząc złudzenie braku alternatywy? Tusk oddał już władze w rękę Kaczyńskich. I nie pozostawił wyborcom żadnego innego wyboru niż zagłosowanie przeciwko PiSowi. I tym samym przeciwko PO. Odpowiedz Link Zgłoś
szenio Re: Apel do wyborców Tuska: Nie marnujcie głosu n 18.10.07, 17:16 zgadzam się z Tobą we wszystkim.Ale popatrz i posłuchaj , znakomita część elity-dziennikarze,publicyści, ta część opiniotwórcza - jest za PO no bo LiD to komuchy!!! Prawie 20 lat po komunie, a my przywracamy stare upiory!!!Nie om przyszłosci tylko przeszłości, wypada głosowac na PO, taka moda no i Kościół robi swoje,niestetyJa oczywiscie glosuje na LiD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eora Re: Apel do wyborców Tuska: Nie marnujcie głosu n 18.10.07, 17:25 otoz to. > Jak inaczej wytłumaczyć stosowanie retoryki PiSu w debatach. I to mi sie najmniej w PO podoba (nie tylko w debatach). Ogolnie w calej kampanii poziomem ani na chwile nie odstaja od PiSu. A z drugiej strony przekonuja wyborcow, ze sa alternatywa na PiS. Kiedy PiS atakuje CBA, PO oddaje cios w postaci Pitery, ktora sobie cos nagle o Kaczynskich przypomniala z przeszlosci. No ludzie... I tak chamski cios za chamskim ciosem, az do niedzieli. Nawet prof. Bartoszewski zniza sie do poziomu PiSowskiej retoryki, po co ten wielce doswiadczony czlowiek daje sie prowokowac moralnym kurduplom? Co wiecej, PO tlucze sie z PiS od dwoch lat obnizajac kulture polityczna w kraju, a jednoczesnie popiera jego projekty. Najwyrazniej, albo ludzie z PO sa kiepskimi politykami, albo lubia uprawiac sado-maso. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 17:10 Donaldu, chyba cie pogielo :) mozliwe, ze glosowanie na mniejsza partie jest "marnowaniem glosu", ale dlaczego wyborca lewicy mialby glosowac na PiS-bis, tego nie rozumiem. spadaj, Doniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew0411 Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 17:15 Panie Tusk sympatycy lewicy mają na kogo głosować. Program PO nie satysakcjonuje sympatyków lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Apel do wyborców Tuska: Nie marnujcie głosu na PO 18.10.07, 17:25 szkoda głosu na kogoś kto zmienia program co 5 min. Na kogoś kto kiedyś był liberałem a teraz stał się socjalistą. Na kogoś kto tak jak PO: - chce dużych podwyżek dla budżetówki z naszych podatków - wycofuje się z prywatnej służby zdrowia - nie chce likwidacji KRUS - tez się wycofuje ze swojego programu - jest za maksymalnym rozdawnictwem... Prawdziwy liberał gospodarczy nigdy nie zagłosuje na PO, prędzej zostanie w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 17:27 Jak odsunąć PiS od władzy? Głosując na PO. Jeśli PO wygra będziemy mogli utworzyć rząd na czele z... eee... Marcinkiewiczem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 17:28 Kiepsko prosisz.Wpierw określ Swoje podejście do LiD[koalicji nie chcesz,bo Ci ona śmierdzi] a głosy z lewicy będą perfumami na Twój łeb.Myślałem,że ten Tusk jest trochę mądrzejszy a widać gołym okiem,ot zwykły głupek.Właśnie przez takie podejście do wyborców w 2005 roku dostał 2x po łapkach.Moim zdaniem to powinien wygrać PiS, tylko po to aby rządzić chciała PO,musiałaby szukać koalicji i najlepiej z LiD.Wygrywając [PO]napewno weżmie Pawlaka i teoretycznie PiS a to już jest katastrofa.W przypadku wygranej PiS nie zgodzi się na koalicję,aby nie podzielić losu LPR i SO a wtedy zmuszona byłaby na koalicję z LiD i to rozwiązanie jest w tym przypadku jak najbardziej optymalne. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 17:37 Jak odsunąć PiS od władzy... Metoda bardzo prosta. Przejąć wszystkich jej najważniejszych polityków, z wyłączeniem Kaczyńskich, i zadeklarować się antyPiSem. Dla Ziobry i Kurskiego na pewno też się znajdzie miejsce w Platformie. Mamy już przecież dumę kampanii PO i byłych czołowych polityków PiS p. Radosława Sikorskiego czy Antoni Mężydło. A teraz PO i Tusk z wielką werwą zapraszają do swojej partii Kazimierza Marcinkiewicza... przypominam dla niedoinformowanych premier z ramienia PiS... czyli niewątpliwie kolejny zdeklarowany przeciwnik IV RP. Jak odsunąć PiS od władzy? Proste. Wygrać wybory i ustanowić nowy rząd na czele z eee... Sikorskim, Mężydło, Boruszewiczem i Marcinkiewiczem... i mamy Nowy Wspaniały Świat antyPiSu.. Odpowiedz Link Zgłoś
eora Panie Donaldu 18.10.07, 17:41 elektorat LiDu to nie jest "ciemny lud", ktory latwo wszystko kupuje. ale prosze sie nie martwic, jesli z braku glosow jacys kandydaci PO nie trafia do Sejmu, to zawsze jest jeszcze Senat. beda mieli wiecej czasu na biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczastopa Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 18:34 ale sie posypalo :/ ludzie, czy az tak wam PO przeszkadza? kwasniewski jest lepszy? kolesie z ordynackiej? ilu mam jeszcze wymienic? ludzie, wasze komentarze sa prawie jak na onecie, tylko tam wszyscy sa z pisu i wala w PO. zastanowcie sie przez chwile i dodajcie troche umiaru do swoich postow. spokojnie, wybory to nie wojna... poza tym, co wam takiego zroblil tusk? przypomnijcie sobie ostatnia kadencje z rzadami sld. tak bylo rozowo? kto mianowal leppera na marszalka? pamietacie? to do wszystkich, ktorzy PO nazywaja PISbis (to dopiero klamstwo, zwroccie uwage kto dolaczyl do PO w ostatnich dniach, kto nawoluje do glosowania na nich (prof. Bartoszewski) - nazywajac PO PISbisem obrazacie tych ludzi) Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Tusk do wyborców lewicy: proszę o głosy 18.10.07, 19:20 Sorki. To nie my zaczelismy tylko Tusk. Mowic do wyborcow lewicy, ze glosuja na "zepsutą do szpiku kości postkomunistyczną lewicę" to pogardzanie ich wyborcami. I to Tusk piszac tak jak powyzej uzywa jezyka wojny. Wiec ja bede walczyc z bratem blizniakiem Kaczynskich, czyli Tuskiem. To Tusk zaczal stosowac zagrywki ala Kaczynski. To Tusk kopie ponizej pasa. Nie LiD. Nie PSL. Tylko Tusk i PO. Wiec tak! Kwasniewski jest lepszy. Ma wiecej godnosci, pomimo swoich pijackich wybrykow, niz Tusk, ktory poza obrazaniem prezydenta i blaganiem o glosowanie na PO jakim prawem polityk prawicy moze domagac sie, aby lewica na niego zaglosowala? sorry, ale wole zaglosowac na wadliwa lewice, niz na PiS-bis, czyli PO. I PO to PiS-bis... a Marcinkiewicz to niby kto? moze nie czolowy tworca IV RP? sorki, ale tylko idiota polityczny moze glosowac na PO i twierdzic, ze to alternatywa. glosowanie przeciwko PiSowi to albo LiD (dla lewicowcow) albo na PSL (dla prawicowcow). Odpowiedz Link Zgłoś
joannina_thuske_po Nie idę na wybory, bo mój jeden głos to głos zmarn 18.10.07, 19:22 owany. Chciałam głosować na Platformę Obłudników... Odpowiedz Link Zgłoś