mike-great Górnicy mu zabrali szare mydło za zdradę... 24.10.07, 21:42 Górnicy mu zabrali szare mydło za zdradę... Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 a wales i kwasniewski ?:) 24.10.07, 21:43 ... uwazam, ze nalezy uszanowac wybor , inaczej to jest ciagle obalanie,odsuniecie itd, dla wlasnych korzyscikosztem spoleczenstwa, mamy tego przyklad tuska i pawlaka z przeszlosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: a wales i kwasniewski ?:) 25.10.07, 01:35 doris9914 napisała: > ... uwazam, ze nalezy uszanowac wybor , inaczej to jest ciagle > obalanie,odsuniecie itd, dla wlasnych korzyscikosztem spoleczenstwa, > mamy tego przyklad tuska i pawlaka z przeszlosci :) Wałęsa i Kwaśniewski przy wszystkich ich wadach byli Prezydentami Polski a nie kurduplowatymi lalkami sterowanymi przez inna kurduplowatą lalkę. Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Kłamca oświęcimski BENDER 24.10.07, 21:44 W normalnym kraju ten faszyzujący historyk i ulubieniec kartofli by siedział w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Tusk wygrał wybory dla Polski 24.10.07, 21:53 a że Merkel się z tego cieszy to chyba dobrze? Czy lepiej mieć wokół samych wrogów? ja mam dla Ciebie inne pytanie: co z Benderem? Z członkiem PRON, komunistycznym posłem w latach 80-tych, starym komuchem, który nawet w 1989 startował w wyborach przeciwko "Solidarności"? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Moje 3gr o Rychu B. 24.10.07, 22:17 www.ryszardbender.pl/sluzby.html Jest dziwna przerwa w latach 1963-1989. Czy teczuszki Rysiowi spłonęły? A może.... www.ryszardbender.pl/biografia.html Paszport na wyjazd zagraniczny, po dziewięciu latach odmowy (przedtem uzyskał jedynie pozwolenie na wyjazd w 1956 r. do Lwowa na kwerendę źródłową pozostałej tam części zbiorów "Ossolineum") otrzymał po raz pierwszy w 1965 roku, zaproszony przez Katolicki Uniwersytet w Louvain. Od tej pory wyjeżdżał za granicę nawiązując kontakty naukowe i współpracując z profesorami w Belgii, Austrii, Holandii, Danii, Niemczech, Włoszech, Wielkiej Brytanii, Izraelu i USA. Młodzieży przypominam, że paszporty nie leżały wtedy w szufladach... Poza tym ten 110% katolik ma na pieńku z lokalnym biskupem. pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Bender#Konflikty W 2005 popadł w konflikt z arcybiskupem lubelskim Józefem Życińskim, który zabronił lubelskiemu KIK-owi określania się jako "katolicki". Na znak protestu Bender nie uczestniczy w uroczystościach, w których bierze udział abp Życiński. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidka17 Re: Tusk wygrał wybory dla Polski 24.10.07, 22:29 eptesicus napisał: > a że Merkel się z tego cieszy to chyba dobrze. mysle,ze i my powinnismy soe cieszyc z dobrego sasiedztwa z kazdej strony granicy.angela merkel ma krewnych pochowanych w elblagu,byla tu. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: tusk wygral dla merkel wybory?:) 24.10.07, 21:55 dorisso napisało: > .. czy to prawda ?:) video.google.pl/videoplay?docid=-5283799625388778394&q=tusk+wehrmacht&total=7&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0 Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne doris znow PRAWDE czytasz?z Minska nadajesz? 24.10.07, 22:51 doris9914 napisała: > .. czy to prawda ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Komunistyczny przydupas Bender przyjaciel kartofli 24.10.07, 21:57 W latach 1973-1977 bezpartyjny radny Miejskiej Rady Narodowej w Lublinie. W latach 1976-1980 był posłem na Sejm PRL VII kadencji, zajął miejsce Stanisława Stommy, wyrzuconego z Sejmu za wstrzymanie się przy głosowaniu nad zmianą konstytucji polegającej na wprowadzeniu zapisu o przyjaźni z ZSRR. W latach 1981-1983 był wiceprezesem Polskiego Związku Katolicko-Społecznego. W roku 1985 wziął udział w zbojkotowanych przez Solidarność wyborach do Sejmu. W latach 1985-1989 bezpartyjny poseł na Sejm PRL IX kadencji. pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Bender Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Schetyna to w latach 80-tych działacz NZS,... 24.10.07, 21:58 ...Sawicka nie jest członkiem PO, została z niej z wyrzucona za korupcję, a co do Kopacz to nie wiem, nie mam pojęcia. Oświeć mnie i przy okazji odpowiedz co z tym Benderem? Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Kwach nie udaje antykomunisty, a Kaczor tak... 24.10.07, 22:00 ...zaś Wałęsa nie współpracował z żadnym Kiszczakiem, dopóki nie usiadł razem z całą "Solidarnością" do okrągłego stołu. Nie odpowiesz co z tym Benderem? Dlaczego żaden PiSowiec nie chce odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Wy wszystie SP... Ciocie tak macie? 24.10.07, 22:00 Miśku/o! Nie denerwuj się :) Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Bender powinien być zbojkotowany za...... 24.10.07, 22:02 szerzenie antysemityzmu, ksenofobię i bliskie kontakty z największym wrogiem Polski -- Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 tusk mianowal sie premierem, protestuje :) 24.10.07, 22:06 ... jutro zloze brak zaufania dla tego dupka :) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: tusk mianowal sie premierem, protestuje :) 24.10.07, 22:13 doris9914 napisała: > ... jutro zloze brak zaufania dla tego dupka :) w ramach protestu możesz znieść nawet mendel jajek i je wysiedzieć. kaczki kwaczą a karawana jedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus nikt z PiSiorów na forum nie broni Bendera? 24.10.07, 22:05 Czego chcecie od Jaruzelskiego, skoro popieracie jego dawnych przydupasów? Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 to prawdziwy patriota, nie zdrajca :) 24.10.07, 22:08 ...przyjrzyj sie mlodszemu tuskowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio PRONozaur -- żywa skamieniałość 24.10.07, 22:16 Prawdziwy patriota z PRON-u? Poseł sejmu stanu wojennego, zbojkotowanego przez wszystkich, którzy w tamtym czasie byli *patriotami*? Ile masz lat? Pamiętasz tamte czasy? Bo ja tak. Wtedy szacunek dla takich "patriotów" jak Bender wyrażały napisy w szaletach: "PRON cię żywi, PRON cię chroni, PRON cię mocno trzymaj w dłoni." Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Jak to nie zdrajca? Wysługiwał się Jaruzelskiemu.. 24.10.07, 23:28 ...był w PRON, był w latach 80-tych posłem komunistycznego sejmu, w 1989 kandydował przeciwko Komitetowi Obywatelskiemu. > ...przyjrzyj sie mlodszemu tuskowi :) Tusk to działacz opozycji demokratycznej w latach 80-tych, działacz "Solidarności". Bender - NIE Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus to co, doris - odpowiesz nt. Bendera i PRON? 24.10.07, 23:29 czy Bender to antykomunista, skoro służył Jaruzelskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: to prawdziwy patriota, nie zdrajca :) 25.10.07, 01:41 doris9914 napisała: > ...przyjrzyj sie mlodszemu tuskowi :) Pa idiota a nie patriota. Który polski patriota zaprzeczyłby okropieństwom jakie miały miejsce w KL Auschwitz? Ja czniam na takich "patriotów" i popierającego ich niby prezydenta. ------------------------------------------------------------------ Kto odsłaniał pomnik "patrioty", byłego milicjanta i powojennego bandyty Kurasia vel "Ognia"? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidka17 Zbigniew Religa Marszałkiem Seniorem Sejmu, a J.. 24.10.07, 22:05 i znow kompromitacja!!! czy panowie kaczynscy nie wiedza jak jest postrzegany przez spoleczenstwo BENDER? czy kaczyland nie moze przestac sie mscic na bogu ducha winnych obywatelach? czy my polacy musimy byc postrzegani przez swiat jako narod niereformowalny o skrajnych pogladach? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio I "stypendysta" Kobylańskiego. 24.10.07, 22:05 Bender lubi sobie pojeździć, byle ktoś mu fundował wojaże. Za to zamiłowanie do podróżowania (za pieniądze podatników) wyleciał kiedyś z fotela prezesa KRRiT. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidka17 Re: kutz mógłby czasem głowę umyć - te tłuste wło 24.10.07, 22:10 a tobie przydalby sie kubel zimnej wody na..... Odpowiedz Link Zgłoś
dzidka17 Zbigniew Religa Marszałkiem Seniorem Sejmu, a J.. 24.10.07, 22:23 bender marszalkiem-seniorem -TO ZENUJACY SKANDAL NA CALY SWIAT!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Zbigniew Religa Marszałkiem Seniorem Sejmu, a 24.10.07, 22:29 dzidka17 napisała: > bender marszalkiem-seniorem -TO ZENUJACY SKANDAL NA CALY SWIAT!!!!! A kto go mianował? Wcześniej mianujący byli wzorcem na cały świat? Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: dzidka a duet tusk-pawlak to co -lod bananowy 24.10.07, 23:11 youtube.com/watch?v=LkCRQUAsr9w www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4 Odpowiedz Link Zgłoś
kraq jestes pisiorku takim malym smierdzacym gnojkiem 24.10.07, 22:27 jak twoj prezydent. musisz wymyslec w swojej chorej wyobrazni jakąś rzeczywistość, zeby dowalić tuskowi. a co jak sie tak nie stanie? przeprosisz pisdowska szmato? nie spodziewam sie. was sie powinno leczyć. zgadzam się nawet na to, ze z moich podatkow gnoje Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Zbigniew Religa Marszałkiem Seniorem Sejmu, a 24.10.07, 22:32 Religa występując w haniebnej reklamówce pisuarów stracił moralne prawo do bycia lekarzem. Izba Lekarska powinna go pozbawić prawa wykonywania zawodu i odebrać dyplom za ciężkie naruszenie godności zawodu. Zrobienie go marszałkiem seniorem to nagroda za lizanie dupy kaczorom. Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Zbigniew Religa Marszałkiem Seniorem Sejmu, a J.. 24.10.07, 22:37 Kolejna żenująca decyzja prezydenta. Ciekawe jak to się ma do deklaracji, że jest "prezydentem wszystkich polaków". Małość (i nie chodzi o wzrost) tego człowieka jest niestety wielka, co potwierdził tą decyzją. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: to nie jest moj Prezydent, to---!!! 24.10.07, 22:44 pies_na_prawizne napisał: > rechott napisał: > > > Kolejna żenująca decyzja Pana Prezydenta. > > Ciekawe jak to się ma do deklaracji, że jest "Prezydentem > wszystkich Polaków". > > brat mu kazal, to decyzja Rydzyka Albo Alik namówił Jarka, a ten Lecha Aleksandra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Najbliżsi ideologicznie kaczołapym. 24.10.07, 22:55 mark.parker napisał: > Jestem za zbojkotowaniem obrad obu izb > pod przewodnictwem "seniorów" kretynizmu i zła. o marszałku seniorze sejmu: "W latach osiemdziesiątych zaangażował się w działalność Patriotycznego Ruchu Odrodzenia Narodowego" (PRON?) . . . "...jednocześnie oficjalnie kierując swoje poparcie dla kandydata Platformy Obywatelskiej _Donalda Tuska_" o marszałku seniorze senatu: -... szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 to niesprawiedliwe!*} 25.10.07, 04:51 *> wycinanie poprawnie politycznych postow oznacza gleboka niechec do prawdy i zbaczanie z drogi propagandowo-nienawistnej do spoleczenstwa w wykonaniu gazjety *} Odpowiedz Link Zgłoś
gaelic04 a dlaczego nie moze byc Beata sawicka!? 24.10.07, 23:12 Ma takie zaslugi dla zwyciestwa PO w wyborach!to bezduszne i niesprawiedliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Lubię żeberka ;) 24.10.07, 23:15 gaelic04 napisał: > Ma takie zaslugi dla zwyciestwa PO w wyborach!to bezduszne i > niesprawiedliwe! A Kaczmarek, Kornatowski, Lepper, Giertych - oni budowali z PiS IV rzeszę (sorry IV RP)! Odpowiedz Link Zgłoś
danielek_b Re: Lubię żeberka ;) 25.10.07, 00:48 Kaczmarek byl mentorem miernoty ziobry w katowicach (mimo ze jest w tz. ukladzie gdanskim ;-) tutaj usmiech do prezydenta) bo ten debil nie byl w stanie zdac na sedziowska aplikacje w krakowie wiec wywedrowal na banalna aplikacje prokuratorska w katowicach, juz wtedy go zauwazono jako "lidera" stowarzyszenia "katon" - dla wtajemniczonych to ciekawa informacja.... myslcie ludzie, pamietajcie kto z kim, gdzie i kiedy... ta historia z benderem jest dla mnie upokarzajaca... nie wiem co napisac... brak slow... bardzo jest mi przykro, ze panowie z zoliborza robia taki numer... pozdrowienia ze srodmiescia :) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Napisz o tym kilka słów do p. Prezydenta 25.10.07, 01:04 danielek_b napisał: > ... ta historia z benderem jest dla mnie > upokarzajaca... nie wiem co napisac... brak slow... bardzo jest mi > przykro, ze panowie z zoliborza robia taki numer... pozdrowienia ze > srodmiescia :) Nic prostszego: www.prezydent.pl/x.node?id=2011972 Odpowiedz Link Zgłoś
otero Zbigniew Religa Marszałkiem Seniorem Sejmu, a J.. 24.10.07, 23:29 Bender to wstyd nie tylko dla senatu. Niestety,niektórzy są niereformowalni i nie mam na myśli tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Tylko na zasadzie "A u was biją Murzynów" 24.10.07, 23:37 Ale co mogą, biedacy. Bendera nie da się obronić. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Heureka! Mam myśl! 24.10.07, 23:35 Zaprosić na otwarcie Senatu bpa Życińskiego. Bender unika jego eminencji jak diabeł święconej wody i nigdy nie pojawia się tam, gdzie mógłby go spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Errata 24.10.07, 23:41 petrucchio napisał: > ... jego eminencji ... Ekscelencji. Rozpędziłem się (nie żebym nie życzył dobrze jego ekscelencji na przyszłość). Odpowiedz Link Zgłoś
taxal Re: Zbigniew Religa Marszałkiem Seniorem Sejmu, a 24.10.07, 23:50 Zgodnie z Regulaminem Sejmu, pierwsze posiedzenie nowo wybranego Sejmu odbywa się w terminie wyznaczonym przez prezydenta. Pierwsze posiedzenie Sejmu otwiera marszałek - senior, powoływany przez prezydenta spośród najstarszych wiekiem posłów. Jak podaje dziennik.pl, tym razem było kilku kandydatów na marszałka seniora. Dziennikarze zastanawiali się, czy obrady poprowadzi Tadeusz Ross, urodzony w 1938 roku satyryk, znany publiczności jako Zulu Gula - telewizyjna postać w żółtym berecie. Okazało się jednak, że starszy od niego jest Kazimierz Kutz, urodzony w 1929 roku reżyser i senator poprzedniej kadencji. Kutz wątpił jednak, czy to jego prezydent wybierze na marszałka seniora. Jak wielokrotnie przyznawał, Lech Kaczyński za nim nie przepada. Jak podaje tvn24.pl, nominacja Bendera wywołała kontrowersje. Przeciwnicy zarzucają mu bowiem fanatyzm religijny i antysemityzm, głównie za sprawą jego wypowiedzi na antenie Radia Maryja. Zbigniew Religa ma 69 lat - tyle co Tadeusz Ross. Ryszard Bender ma 75 lat. Obaj marszałkowie seniorzy powołani przez prezydenta dostali się do parlamentu z list PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
taxal Powoluje Prezydent 24.10.07, 23:50 Zgodnie z Regulaminem Sejmu, pierwsze posiedzenie nowo wybranego Sejmu odbywa się w terminie wyznaczonym przez prezydenta. Pierwsze posiedzenie Sejmu otwiera marszałek - senior, powoływany przez prezydenta spośród najstarszych wiekiem posłów. Jak podaje dziennik.pl, tym razem było kilku kandydatów na marszałka seniora. Dziennikarze zastanawiali się, czy obrady poprowadzi Tadeusz Ross, urodzony w 1938 roku satyryk, znany publiczności jako Zulu Gula - telewizyjna postać w żółtym berecie. Okazało się jednak, że starszy od niego jest Kazimierz Kutz, urodzony w 1929 roku reżyser i senator poprzedniej kadencji. Kutz wątpił jednak, czy to jego prezydent wybierze na marszałka seniora. Jak wielokrotnie przyznawał, Lech Kaczyński za nim nie przepada. Jak podaje tvn24.pl, nominacja Bendera wywołała kontrowersje. Przeciwnicy zarzucają mu bowiem fanatyzm religijny i antysemityzm, głównie za sprawą jego wypowiedzi na antenie Radia Maryja. Zbigniew Religa ma 69 lat - tyle co Tadeusz Ross. Ryszard Bender ma 75 lat. Obaj marszałkowie seniorzy powołani przez prezydenta dostali się do parlamentu z list PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Podszczypywania rozwścieczonego kurdupla, który 25.10.07, 01:32 dwa lata temu przez lenistwo normalnych ludzi został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajama Zbigniew Religa Marszałkiem Seniorem Sejmu, a J.. 25.10.07, 05:32 Religa, no, moze byc, ale Bender? To jest nie do wyobrazenia! Jakis tam marszalek senior nie moze duzo szkody popelnic, ale co za wzor... Odpowiedz Link Zgłoś