moon5 31.10.07, 13:22 Zajrzałam do wątku na oślej ławce... O mój Boże... Nie zrozumiałeś ironii :( Dlaczego miałabym pisać takie rzeczy serio? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boston911 Re: Do Boston911 31.10.07, 13:32 moon5 napisała: > Zajrzałam do wątku na oślej ławce... O mój Boże... Nie zrozumiałeś ironii :( > Dlaczego miałabym pisać takie rzeczy serio? Dlaczego mialabys pisac takie rzeczy nie na serio? Nie. Nie zrozumialem ironii. Jezeli taki byl twoj cel, przepraszam za "szmate". Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 13:39 "Doomsday" jest wrogo nastawiony nawet do Kaczorów, bo jak wiadomo, też mają częściowo żydowskie pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Niestety to nie była ironia. 31.10.07, 16:49 Nie Boston - To nie była ironia... Ta Pani poprostu tak ma. Dość wyjątkowo ..... sposób pisania. To jej nie pierwszy wyskok w tym stylu. Potem zawsze się broni że to ironia, brak zrozumienia, że nalezy czytać między wierszami itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Do Boston911 31.10.07, 14:33 Mysle, ze napisalas to calkiem powaznie, ale zreflektowalas sie, ze sama rowniez moglabys zostac poczestowana gazem. Wiec postanowilas, ze obrocisz to w zart. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 15:15 Jesteś przerażający. Myśl sobie co chcesz. I zejdź ze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Do Boston911 31.10.07, 16:51 O następny Pani wadzi bo poznał Pani prawdziwą naturę? Ja raczej stawiam na fakt że "ktoś" nie potrafi pomyśleć zanim cokolwiek napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 17:20 Chroń mnie Boże przed świrami internetowymi! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Do Boston911 31.10.07, 23:33 Ok. Rozumiem.... Jest Pani wzorcem normalności w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Do Boston911 31.10.07, 18:20 moon5 napisała: > Jesteś przerażający. Myśl sobie co chcesz. I zejdź ze mnie. Co dokladnie tak Cie przerazilo? Ze przypomnialem Ci o Twoich zydowskich korzeniach? Moon, jak Twoi zydowscy przodkowie szli do komor gazowych, to nikt ich nie pytal o to czy lubia swoja Zydowskosc. Ciebie tez nie uratowalyby Twoje poglady polityczne i emocjonalna przynaleznosc do narodu Polskiego, jesli w papierach mialabys napisane cos innego. Zastanow sie czy Twoje przerazenie nie bierze sie czasem stad, ze bylas w stanie napisac cos takiego. Zreszta powinnas chyba poczytac sobie cala swoja tworczosc, zeby zauwazyc powolny proces mutacji swoich pogladow. Zrob to. Warto. Tez tak zrobilem. Widzisz, przerazajace w rzeczywistosci jest nie to, ze opluwasz kogos. Nawet nie to, ze pozwalasz innym siebie opluwac, ale to, ze jestes juz w takim stadium, ze sama sobie zaczelas pluc w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 18:57 Nie pluję na siebie. Nie cierpię głupkowatych rasistów. A moje antysyjonistyczne poglądy to zupełnie inna historia. Mam nadzieję, że odróżniasz antysemityzm od antysyjonizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Do Boston911 31.10.07, 19:37 Znam Twoje poglady. Nie chce Cie tez linczowac. Chce Cie jedynie sklonic do tego, zebys zastanowila sie nad tym, czy oby pod wplywem emocji, czy tez tonu rozmowcow, Twoje poglady nie ulegly mutacji. Poczytaj sama siebie i zauwaz, ze bierzesz udzial w kazdym antyzydowskim watku. Bez wzgledu na to czy jest antysyjonistyczny, czy wybitnie antysemicki. Przytakujesz wszystkiemu co antyzydowskie. Wiem, ze mozna dac sie poniesc fali, bo sam zlapalem sie wielokrotnie na tym, ze wypisuje tu typowo antysemickie rzeczy po to, zeby dokopac jakiemus tam rozmowcy (najczesciej Maaacowi). Raz myslalem, ze tez sie zreflektujesz, bo w watku Elana pt "Polka lepsza od Zydowki" zapytalas nawet dlaczego uzyl slowa Zydowka a nie Izraelka. Niestety przekonalo Cie dziwne wyjasnienie o anty poprawnosci politycznej. A mialem nadzieje, ze zauwazylas, ze to zydowskosc wlasnie sie Elanowi rozchodzilo. Zreszta sam juz fakt, ze ni z gruszki ni z pietruszki zalozyl watek z prowokacyjnym tytulem, by cieszyc sie w nim z (nie wygranej Polki) przegranej Zydowki w tenisa. Co to ma wspolnego z antysyjonizmem, czy polityka, za krytyka ktorej sie deklaruje? Odbierz za chwile maila. Cos Ci pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 żydowska obsesja <el.esa> 31.10.07, 22:24 To, co wypisuje <el.es>, to klasyczny przykład żydowskiej obsesji. Tysiące dziennikarzy na całym świecie piszą Fin lepszy od Hiszpana, czy Słowaczka lepsza od Włoszki i jest to jak najbardziej normalne - do czasu, kiedy się nie napisze, że Polka lepsza od Żydówki. To przecież gewałt i antysemityzm, antyżydowski wątek. Co więcej, <el.es> wie lepiej od autora postu, co ten chciał wyrazić, co jest ukryte między wierszami, o co "się rozchodziło". Zapewniam, że gdyby nasza Agnieszka ograła notowaną pod koniec pierwszej setki Żydówkę Tziporę Obziler, to nie pisałbym słowa na ten temat. Radwańska ograła jednak 16-tą na świecie Żydówkę Peer (rewanżując się za US Open), a potem pokonała jeszcze 9-tą na świecie Słowaczkę, uzyskując najwyższy w historii polskiego kobiecego tenisa ranking. To największe sukcesy polskiego tenisa od lat 70-tych ubiegłego stulecia. A więc ani z gruszki, ani z pietruszki. Co do "Izraelek" - to jakiś dziwoląg stworzony przez idiotów unikajacych jak ognia słowa Żydówka (poprawność polityczna?). Przecież naród niemiecki, więc Niemka, naród żydowski, więc Żydówka. O Ivanie Lendlu też nie mówiło się Czechosłowak, bo mieszkał w Czechosłowacji, tylko Czech, bo naród czeski. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: żydowska obsesja <el.esa> 31.10.07, 22:40 Byłam zirytowana, że "doomsday" ciągle prezentuje tu swoje skrajnie rasistowskie poglądy, i napisałam co napisałam... Sama mam na wpół semickie rysy twarzy i też byłabym popędzona do gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: żydowska obsesja <el.esa> 31.10.07, 22:44 elan13 napisał: > Co do "Izraelek" - to jakiś dziwoląg stworzony przez idiotów > unikajacych jak ognia słowa Żydówka (poprawność polityczna?). > Przecież naród niemiecki, więc Niemka, naród żydowski, więc > Żydówka. O Ivanie Lendlu też nie mówiło się Czechosłowak, bo > mieszkał w Czechosłowacji, tylko Czech, bo naród czeski. bardzo interesujace zagadnienie. zawsze mnie bawilo gdy slyszalem w polskich mediach okreslenie "kazach smirnov", bo te kazachowie sa podobni do turkow a smirnow(mistrz olimpijski w biegach narciarskich) jest ruskij,he a i olisadebe jest okreslany jako "polski piłkarz" a chyba i polakiem go nazywano. natomiast juz czeczena czy tatarzyna mieszkajacego w rosji nikt nie nazwie ruskij tylko rosjanin. tak samo i w izraelu moga mieszkac osoby innej narodowodci niz zydowska i wtedy bedzie bardziej logicznie powiedzic o nich jako o obywatelach izraela /jak to bedzie brzmialo,nie wiem:)/ chyba wszystko zalezy od tradycji i obyczajow kazdego panstwa z osobna. trza bedzie prof.miodka zapytac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: żydowska obsesja <el.esa> 31.10.07, 23:04 hihihihi.... el.es ma zydowska obsesje????? wprawdzie nie zauwazylam, ale jak ma to dobrze... lubie obsesyjnych na "kwestie" zydowska.... ja ciebie elan od razu objasniowuje na czym polega roznica... zamiast: "Polka lepsza od Żydówki", napisz polka lepsza od israelki... zamiast: "...nasza Agnieszka.... ograła ..... Żydówkę Tziporę...." napisz: nasza agnieszka ograla israelke tzipore".... got it elan? giiiit..... Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 dzieki dana33 31.10.07, 23:09 pisalas nie do mnie, ale mnie tez interesowalo jak bedzie poprawnie. tez tak myslalem, ze w tym przypadku raczej chodzi o przynaleznosc do panstwa niz o konkretna narodowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: dzieki dana33 31.10.07, 23:31 rusek11 napisał: > pisalas nie do mnie, ale mnie tez interesowalo jak bedzie poprawnie. > tez tak myslalem, ze w tym przypadku raczej chodzi o przynaleznosc > do panstwa niz o konkretna narodowosc. Nie masz racji. W turniejach tenisowych zawodnicy reprezentują siebie, a więc narodowość, a nie państwa. Inaczej być może w męskich meczach Pucharu Davisa, czy kobiecych Fed Cup. Tam zawodnicy reprezentują swoje państwa i nawet sędzia ogłasza wynik np. 30:15 dla np. Chorwacji, a nie dla Ljubicica. Tak więc w turnieju grała Polka z Żydówką, a nie reprezentantka Polski z reprezentantką Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dzieki dana33 31.10.07, 23:43 nieprawda, elan.... reprezentuja panstwo.... czy rosjanka szewczenko reprezentuje w tancach na lodzie rosje czy niemcy? i wyraznie mowia... szewczenko, ktora sie urodzila w rosji, a nie ktora jest rosjanka... Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: dzieki dana33 31.10.07, 23:58 dana33 napisała: > nieprawda, elan.... reprezentuja panstwo.... czy rosjanka szewczenko > reprezentuje w tancach na lodzie rosje czy niemcy? i wyraznie > mowia... szewczenko, ktora sie urodzila w rosji, a nie ktora jest > rosjanka... Sądzę, że ten przykład rozwieje Twoje wątpliwości - o Martinie Navratilovej wszyscy mówią Czeszka, pomimo tego, że wyjechała do USA i ma obecnie obywatelstwo amerykańskie. Podobnie rzecz się ma z mniej popularną Serbką Jeleną Dokić, która swego czasu wyemigrowała i przyjęła obywatelstwo australijskie. A teraz z innej beczki - czy nie uważasz za przejaw antysemityzmu traktowanie przez niektórych słowa "Żydówka" jako obelgi, obrażanie się za używanie tego słowa? Jeśli ktoś szanuje Polskę i Polaków, to nie będzie uważał nazwanie kogoś "Polakiem" za obrazę, czy objaw antypolonizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dzieki dana33 01.11.07, 00:54 nu, elanie..... to zalezy kto mowi, do kogo, w jakim kontekscie... jak mowia francuzi: s'est le ton qui fais la music, farsztejst? mnie to osobiscie ani parzy ani ziebi..... ja jestem dumna zydowka i israelka, urodzona w polsce... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dana33 01.11.07, 01:44 dana33 napisała: > nu, elanie..... to zalezy kto mowi, do kogo, w jakim kontekscie... > jak mowia francuzi: s'est le ton qui fais la music, farsztejst? > > mnie to osobiscie ani parzy ani ziebi..... ja jestem dumna zydowka i > israelka, urodzona w polsce... :)))) Jestes Zydowka urodzona w Polsce, czyli Polka pochodzenia zydowskiego. Izraelitka bedziesz gdy przeprowadzisz sie do Izraela i uzyskasz tamtejsze obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dana33 01.11.07, 08:38 israelitka to ja nigdy nie bede, wet, bo to okreslenie z daaaaawnych czasow.... a israelka to ja jestem od wielu lat.... mieszkam w jerozolimie... i obywatelstwo tez mam.... od chwili kiedy wysiadlam z samolotu.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dana33 01.11.07, 14:54 dana33 napisała: > israelitka to ja nigdy nie bede, wet, bo to okreslenie z daaaaawnych > czasow.... a israelka to ja jestem od wielu lat.... mieszkam w > jerozolimie... i obywatelstwo tez mam.... od chwili kiedy wysiadlam > z samolotu.... :)))) W jeszyku polskim istnieja dwie formy: Izraelczyk - Izraelka oraz Izraelita - Izraelitka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dana33 01.11.07, 17:32 drogi wet..... izraelita to slowo wziete jeszcze z biblii i dzisiaj oznacza tyle, co wyznawca judaizmu.... przewaznie uzywaja tego slowa ludzie, ktorym nie przechodzi przez gardlo slowo "zyd"... :))) natomiast israelczyk czy tez israelka, to obywatel panstwa israel, wszystko jedno, jakie ma wyznanie, czy tez nie ma wogole zadnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Izraelczyk, Izraelka... 01.11.07, 17:46 www.gugik.gov.pl/komisja/pliki/nazwy_panstw-zmiany.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izraelczyk, Izraelka... 01.11.07, 22:02 :))))) fajnie.... napisali, ze jerozolima jest stolica israela... bo kupa ludzi byla zdziwiona czesto, ze nie tel aviv.. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: dana33 01.11.07, 19:02 wet3 napisał: > W jeszyku polskim istnieja dwie formy: Izraelczyk - Izraelka oraz > Izraelita - Izraelitka. Pozdrawiam. Izraelka i izraelitka to nie są dwie formy. To są dwa słowa o róznym znaczeniu. www.kurnik.pl/slownik/sp.phtml?sl=izraelitka Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: dzieki dana33 02.11.07, 12:56 Ależ jałowe dzielenie włosa na czworo. Tu nie jest problemem kto reprezentuje jaki kraj i jak należy go w zwiazku z tym nazywać. Problem jest w tym kto reprezentje chorobliwą obsesje węszenia antysemityzmu nawet w nazywaniu... żydówki żydówką. To już temat dla psychiatrów. Moze, drodzy paranoicy doszperacie się antybaskizmu w nazywaniu reprezentanta Hiszpanii Baskiem, antykatalonizmu w nazywaniu tegoż katalończykiem, antykastylizmu w nazywaniu tegoż kastylijczykiem etc. To tylko przykład ,można rozciagnać na inne kraje. Idźcie sie leczyć ale nie na forum bo to już nudne jak flaki z olejem Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: dzieki dana33 31.10.07, 23:48 no nie, powiedzmy michalczewski reprezentowal niemcy (flaga i taki tam), chociaz w boksie zawodowym tez reprezentuja siebie, jest polakiem, ale mowilo sie o nim bokser niemiecki. albo szarapowa jest kojarzona z rosja nie tylko dlatego ze jest narodowosci ruskiej ale raczej dlatego ze ma obywatelstwo rosyjskie, chociaz mieszka w stanach wiekszosc swego krotkiego zycia. lub golowina jest nazywana "francuska tenisistka" pochodzenia rosyjskiego i prawidlowo o niej sie mowi ze francuzka golovin wygrala/przegrala gdzies tam. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: dzieki dana33 01.11.07, 00:04 Boks i tenis to bardzo różne sporty. Przed meczami tenisowymi nie gra się hymnów i jak powiedziałem swoje państwa reprezentuje się tylko w meczach Pucharu Davisa i Fed Cup. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: żydowska obsesja <el.esa> 31.10.07, 23:23 dana33 napisała: > hihihihi.... el.es ma zydowska obsesje????? wprawdzie nie > zauwazylam, ale jak ma to dobrze... lubie obsesyjnych na "kwestie" zydowska.... Lubisz, nie lubisz, ale ta obsesyjność na swoim punkcie kultywowana przez wieki przez rabinów, zapisana w talmudzie, ta różna miara przykładana do nacji swojej i innych nie wyszła Żydom na zdrowie. Pogromy, wypędzenia w róznych częściach świata, w końcu holokaust. Ma tu zastosowanie III zasada dynamiki Izaaka Newtona (notabene Żyda) nazywana czasem akcja-reakcja. Tak więc żydowskie obsesje wywołują antyżydowskie obsesje, a kiedy los trafi na uzdolnionego zbrodniczego psychopatę takiego jak Hitler, efektem jest "ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej". Dobrze się zatem zastanów Dano nad tym lubieniem "obsesyjnych" na kwestię żydowską. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: żydowska obsesja <el.esa> 31.10.07, 23:41 hmmmm.... ty farsztejst elan... ja wole kogos kto jest obsesyjny na punkcie zydow, niz kogos kto jest obsesyjny na punkcie arabow...:))) ty pewnie znow wolisz kogos, kto jest obsesyjny na punkcie polakow, niz np kogos, kto jest obsesyjny na punkcie niemcow nie? a widzisz, newton nie jest jedynym zydem, z ktorego my mozemy byc dumni, i nie wszyscy niemcy byli hitlerowcami, zeby ich wszystkich nienawidziec.. o ile swiat bylby ubozszy dzisiaj bez beethovena, schillera, goethe i wagnera? nu, i paru innych jeszcze.... :))) tak ze wiesz, elan.... mysl i pisz w proporcjach... a co do obsesyjnosci na wlasnym punkcie, to jakby nie bylo, mamy pare powodow do tego, nie? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 00:14 W przeciwieństwie do Ciebie uważam obsesję, obsesyjność za patologię, kojarzy mi się ona z irracjonalnością, czymś prześladującym uporczywie, natręctwem. Czy macie powody? Pewnie macie swoje powody, ale ponosicie tego skutki jak mało który naród na świecie. I wcale nie pisałem, żeby nienawidzić wszystkich Niemców z powodu Hitlera (zresztą Austriaka). Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 00:57 aaach, elanie...... widzisz... my jestesmy obsesyjni na wlasnym punkcie, ale rowniez umiemy sie z tej obsesji smiac.... nie bierzemy jej tak na serio, jak ty.... :)))) nie, nie, nie ponosimy zadnych skutkow tej naszej obsesji, ponosimy skutki nienawisci innych do nas, to wszystko.... ale spoko.... nie martw sie o nas i nie wyrywaj wlosow z zalu..... my wszystko przezyjemy.... tych co nas nienawidza tez... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 01:23 Są tacy, których historia niczego nie nauczyła, nie są w stanie zauważyć zwiazku przyczynowo-skutkowego między własnym postępowaniem a reakcją innych. Ten brak refleksji sprowadza się do - my jesteśmy w porządku, to inni nas nienawidzą, pewnie nam zazdroszczą. Nie żebym się o Was przesadnie martwił, ale analizując trzeźwo fakty, jest tylko kwestią czasu, kiedy fundamentaliści islamscy "zapłacą Wam" za lata poniżania, zamykania w gettach, burzenia domów buldożerami, odpowiadania ostrą amunicją na kamienie rzucane przez dzieci, za stosowanie odpowiedzialności zbiorowej poprzez bombardowanie dzielnic mieszkalnych, szkół, szpitali, dróg, lotnisk, mostów, za ekspedycje karne na terenach państw sąsiednich. Wywołany tymi działaniami poziom nienawiści u islamistów jest tak wysoki, że mając odpowiednią broń, któregoś pieknego dnia spalą Izrael i nikt się nie uchowa. Dobrze wiesz, że stać ich na to finansowo, a skrupułów moralnych nie będą mieć. Pokazali nie raz, że stać ich na wszystko, to fanatycy. Też zastosują odpowiedzialność zbiorową. To jest wynik eskalacji napięcia. A USA nie są wszechmocne, nie mogą sobie poradzić w wielu miejscach. Rozwój technologii i czas gra na Waszą niekorzyść. Nie chcieliście słuchać, co mówił Wam Jan Paweł II, rabin Friedman w odpowiedzi obrażał go bez żadnych hamulców. Ale szanuję Twój optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 02:12 elan13 napisał: Nie chcieliście > słuchać, co mówił Wam Jan Paweł II, A czy Ty słuchałeś, co mówił JPII? Ja słyszałam, że mówił: Żydzi to nasi starsi bracie w wierze, więc szanujmy ich, jak starszych braci. Nie słyszałam za to by kiedykolwiek winił Żydów za nieszczęścia, które ich spotkały, nie słyszałam, żeby usprawiedliwiał katów, a wręcz przeciwnie, słyszałam: wybaczcie nam, że was prześladowaliśmy. Nie przywołuj więc Jana Pawła II, przekręcając jego nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 08:31 dzien dobry, elan... widze, ze jestes doskonale zorientowany w histori zydow, israela i wszystkich przestepstw jakie popelniamy w stosunku do arabow. w takiej sytuacji jestem pewna, ze nie bedziesz mial najmniejszych trudnosci odpowiedziec mi na pare pytan, ktore mi pomoga uzupelnic moje wiadomosci, ktore jak widac, nie sa dokladne. przynajmniej nie tak dokladne, jak twoje... zaczne od poczatku, git? 1. gdzie widziales, ze uwazamy, ze my jestesmy w porzadku, a inni nas nienawidza bo nam zazdroszcza? czego nam inni zazdroszcza? masz jakis link do tego twierdzenia? a jesli nie masz, to na jakiej podstawie wysnules to twierdzenie? 2. ty uwazasz, ze fundamentalisci islamscy dopiero nam "zaplaca"? a teraz to nam nie "placa"? i to tylko fundamentalisci? arafat byl fundamentalista? abbas tez jest? 3. gdzie widziales to ponizanie i kogo to ponizamy? fundamentalistow? 4. jakis link do gett, w ktorych zamykamy kogokolwiek? fundamentalistow tam zamykamy? czy wszystkich arabow pod rzad, jacy sie nam napataczaja pod nogi? gdzie te getta sa dokladnie? 5. my burzymy te domy buldozerami (a czym powinnismy burzyc?) ot tak sobie, bez powodu? nie spodobala sie nam architektura jakiegos domu i postanawiamy wtedy go zburzyc? czy moze jest jakis powod? oswiec mnie..... 6. to samo dotyczy odpowiadania ostra bronia na rzucane przez dzieci kamienie? do jakiego wieku uwazasz kogos za dziecko? do lat 20? 7. hmmmm, bombardujemy dzielnice mieszkalne, szkoly, szpitale, drogi, mosty? gdzie? kiedy? dlaczego? tam to cos wogole jeszcze zostalo? masz jakies zdjecia z tych miejsc, jak widac zrownanych z ziemia przez israel dla rozrywki, rozumiem, tak? 8. tymi dzialaniami wywolalismy nienawisc fundamentalistow? a kiedy te dzialania sie zaczely? i to tylko fundamentalisci nas nienawidza? saudia to tez tylko fundamentalisci? bo jako ze nas wszystkie kraje arabskie nienawidza, znaczy sie tam tylko fundamentalisci? ot zwyklych ludzi, ktorzy na tak samo nienawidza, nie ma? hmmm... moze i tak jest... bylam tylko w algerii i jordanii, ale chyba juz wtedy potrzebowalam okulary, bo fundamentalistow jakos nie widzialam, ale kupe arabow zwyklych, ktorzy nas nienawidza, to i owszem, widzialam.. 9. hmmm, mowisz ze pewnego dnia spala israel? byl taki jeden, co juz probowal i nie wyszlo mu tak do konca... ty mnie mowisz, ze oni beda lepsi? mam pakowac walizki? zgadzam sie z toba, ze oni sa zdolni do wszystkiego. tak prawde mowiac to my tez, jak mamy noz na gardle.. nie chcielismy sluchac papieza? nu, nie mozemy sluchac roznych ludzi, bo zwariujemy do konca. sluchamy juz ovadie josefa, naszego miejscowego, zydowskiego papieza, i zapewniam cie, ze to wystarczy... wow..... rozwoj technologii gra na nasza niekorzysc??? jakos myslalam, ze wlasnie my miedzy innymi, przodujemy w tej technologii.. jak juz powiedzial ktos przede mna: my wysylamy satelity w kosmos, a ci fundamentalisci ciagle jeszcze kamieniami rzucaja... hm... moze tez czegos nie zauwazylam? chociaz ostatni nasz wypad do syrii to raczej potwierdza, ze nasza technologia ganc w porzadku... ale oczywiscie moge sie mylic... tak, tak, ja jestem niepoprawna optymistka, trafiles w 10.... a tak na boczku: oprocz tego, ze czekam niecierpliwie na twoje odpowiedzi.... to mozesz napisac tez cos malego, maciupenkiego, ale pozytywnego o moim mocarstwie? wiesz... ze mamy zolte slonce naprzyklad, albo cusik w tym stylu.... Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 10:28 dana33 napisała: > czekam niecierpliwie na twoje > odpowiedzi.... to mozesz napisac tez cos malego, maciupenkiego, ale > pozytywnego o moim mocarstwie? wiesz... ze mamy zolte slonce > naprzyklad, albo cusik w tym stylu.... Oj chyba sobie poczekasz. Oprocz tego, ze posiwiejesz nie wiele wiecej zyskasz na pogawedkach z zatwardzialymi antysemitami. Zaraz powinien tu sie zjawic niejaki remekk. Wet3 juz tu byl. Potem przyjdzie ddyzma5 vel. bishof (czy jak mu tam). I ty swoje, a oni swoje. Jedno co zyskasz, to ze zdasz sobie sprawe, ze nie wszyscy tacy sa. Jest wielu ludzi, ktorzy nie zgadzaja sie z tymi ekstremalnymi pogladami. Ale i ci sa wtedy atakowani. To filosemici i polakozercy, ktorzy w przeciwienstwie do prawdziwych polskich, katolickich patriotow chca sie przypodobac Zydom i zaszkodzic Polsce. Graniczaca na bezdennej glupocie obsesja na punkcie Zydow jest chyba nieuleczalna. Ale pogadaj sobie z nimi. Przekonasz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 11:46 hahahahaha..... milo ze ostrzegasz.... ale ja na forum juz od 5 lat... remkkowe "pokazuja swoje prawdziwe oblicze" znam doskonale... mowisz, ze istnieja jeszcze polakozercy i filosemici? ludzi normalnie i trzezwo oceniajacych sytuacje nie ma? nu, to ja ciebie objasniuje, ze sa. nie trzeba byc antysemita, filosemita i polakozerca, zeby widziec lub probowac widziec israel i zydow w miare objektywnie. zapewniam cie, ze nie mamy rogow i aureoli i jestem zupelnie normalnym narodem, wlacznie z prostytutkami, oszustami, mordercami, wybitnymi naukowcami, doskonalymi aktorami, swietnymi lekarzami i pieknymi dziewczynami... dokladnie tak samo, jak to jest w polsce, we francji i na polinezji. ja nie czekam tak naprawde na odpowiedz od elena..... jesli sprawdzi pare rzeczy nawet w google, to juz sam bedzie wszystko wiedzial, bez zadnych dluzszych rozmow. tylko wiesz..... on nie musi sprawdzac... on wie dobrze, jak to naprawde wyglada, nie gorzej ode mnie... tylko tak rzuca przed siebie puste slowa.... remekk zreszta to samo... w koncu trzeba zapomniec choc na pare minut o wlasnych minusach i najlepsza droga, to pokazac, albo przynajmniej sprobowac pokazac komus innemu, ze on gorszy... wtedy wlasne ego rosnie o pare milimetrow... ja w kazdym razie bawie sie niezle... i jak mawial moj tate.... zadna odpowiedz to tez odpowiedz, nie? milego dnia jeszcze... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 14:09 dana33 napisała: > nie trzeba byc antysemita, filosemita i polakozerca, zeby > widziec lub probowac widziec israel i zydow w miare objektywnie. Zauwaz jednak, ze w swiecie remekka, ddyzmy5, elana, weta3 ci co widza Izrael i zydow w miare obiektywnie (e.g. rmstemero, wiktoriaka, beatrix, strzelec, petrucchio, maaac, et al)sa wlasnie filosemitami i polakozercami, bron Boze prawdziwymi polskimi patriotami. Na tym polega remekkowa tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 17:01 tak, tak.... widze to.... musze przyznac, ze nie letko maja... bozia poskapila... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 12:06 boston911 napisał: > Wet3 juz tu byl. No ale, co mu sie chwali, wyjatkowo bez 3-ech do 5-ciu wykrzyknikow po kazdym zdaniu zawierajacym przynajmniej po razie slowa: zydomason, zydosyjonista, zydokomunista itp :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 odpowiedź dla Dany 01.11.07, 23:31 Odpowiedź dla Dany: 1. Niejednokrotnie spotkałem się z taką postawą, choćby na tym forum. Ta mentalność nie jest incydentalna - opluwać Polaków to wolność słowa, krytykować Żydów to antysemityzm. Niektórzy posunęli się nawet do uzasadnienia typu - my przeżyliśmy holokaust, więc nam wolno więcej. 2. To, co obserwujemy teraz, jest niczym w porównaniu z tym, co może Was czekać. 3, 4, 5. Chcesz powiedzieć, że wszyscy obywatele Izraela niezależnie od narodowości traktowani są tak samo? Czy Arabowie są oddzielani murem? Czy stosujecie odpowiedzialność zbiorową polegającą na tym, że rodzinie terrorysty burzy się dom? Wyobrażasz sobie, że dajmy na to Twój brat, czy syn schodzi na złą drogę i w odwecie za to państwo burzy dom, w którym mieszkasz z całą rodziną? W okupacyjnej Polsce hitlerowcy też stosowali odpowiedzialność zbiorową - np. zabierali do obozów koncentracyjnych rodziny konspirujących, albo pacyfikowali całe wioski, w których zaopatrywali się partyzanci. 6. Widziałem film dokumentalny pokazujący jak żołnierze izraelscy strzelali ostrą amunicją do wyrostków, kilkunastolatków arabskich rzucajacych kamieniami. Widziałem scenę, jak rannego chłopaka próbował ratować jego ojciec, a izraelski snajper zabił obu. 7. Dzielnice mieszkalne, szkoły, szpitale były bombardowane w Libanie i nie dla rozrywki jak piszesz, tylko w imię odpowiedzialności zbiorowej Arabów. Palestyńczycy porwali dwóch żołnierzy izraelskich, więc Izrael zabija masowo cywilów libańskich, bo to też Arabowie. 8. Postępowanie Izraela sprawia, że jest on znienawidzony przez dziesiątki milionów Arabów na całym świecie, tych biednych i tych bardzo bogatych. Fundamentaliści oprócz nienawiści są zdolni do odwetu na skalę dotychczas niespotykaną, a pieniądze i technologia się znajdą prędzej czy później. 9. Jeden taki próbował, ale to było ponad pół wieku temu. Ile ton Zyklonu B musiałby wyprodukować, żeby jego zbrodnicze wizje spełniły się? Dzisiaj, żeby "odparować" całe miasto wystarczy jedna bomba, a jak się chce wyeliminować tylko ludzi, też są takie metody. 10. Buta i zadufanie niejednego doprowadziły do katastrofy. Wydaje Wam się, że oni tylko kamieniami rzucać potrafią? Wielu z nich kończyło najlepsze uczelnie na świecie i wielu dla "świętej sprawy" sypnie milionami petrodolarów. Pewnie znasz starożytne przysłowie - I Herkules doopa, kiedy wrogów kupa. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: odpowiedź dla elana 01.11.07, 23:59 1. hmmmm, tez widzialam opluwanie polakow, ale w 99% to byla odpowiedz na opluwanie zydow... 2. to nie jest pelna odpowiedz, ale zoll zejn.... mowisz, ze "moze nas czekac.... nu, to ja poczekam... 3,4,5. nie, oczywiscie, ze nie wszyscy obywatele israela sa traktowani tak samo. arabow nie bierze sie do wojska. tylko druzow i troche beduinow. ale prawa inne maja takie same. arabowie israelscy nie sa oddzielani zadnym murem. a arabowie palestynscy sa. ale to nie jest getto, wiec po co piszesz o gettach? burzenie domu terrorysty to odpowiedzialnosc zbiorowa? przeciez nie burzy sie domu jego wujka i ciotki, tylko jego. no i najpierw daje mu sie czas i mozliwosc na wyniesienie calego dobytku ruchomego z domu, burzy sie tylko same mury. a co wg ciebie powinno sie zrobic? dac mu nagrode nobla posmiernie za to, ze wysadzil autobus w powietrze? na zla droge? o zlodzieju mozesz powiedziec, ze zszedl na zla droge, nie o mordercy, ktory wysadza sie w pelnym autobusie/kawiarni/restauracji.. cusik wartosci u ciebie sie pokickaly.... ty lepiej nie porownuj israela do niemcow hitlerowskich.... my nie napadlismy na arabow, to oni na nas napadaja regularnie co 10 lat... 6. aaaa, to juz lepiej, elanie, to juz wyrostki i kilkunastoletni arabowie, nie dzieci, prawda? taaak rzucali kamieniami.... kamien tez zabija, nie wiesz tego? ten ojcieci ktory podobno ratowal swojego syna.... to masz na mysli historie muhammada al dury, co? 7. w libanie nie byly bombardowane zadne "Dzielnice mieszkalne, szkoły, szpitale" w ramach odpowiedzialnosci zbiorowej... w beirucie byly zbombardowane 2 dzielnice, ktore zamieszkiwali ludzie i rodziny hizballah, w ktorych byly ich arsenaly i biura. reszta beirutu pozostala nie tylko w calosci, ale kiedy bombardowalismy te 2 dzielnice, na polnocy beirutu ludzie siedzieli w kawiarniach i kapali sie na plazy. owszem, czasem nie bylo wyjscia i bombardowalo sie domy z ludnoscia cywilna. nie w ramach odpowiedzialnosci, tylko w ramach tego, ze w tych domach hizballah umiescil sklady broni, wyrzutnie rakiet itd itd. oni to robia od lat i z zamilowaniem... nigdy sie nie zastanowiles, dlaczego zawsze robia to w srodku dzielnic mieszkalnych? nie, nie porwali dwoch israelczykow, tylko ci dwaj to juz byli po pierwszych 3, ktorych porwali 3-4 lata temu, to bylo po 6 letnim ostrzeliwaniu naszych granic polnocnych. cusik twoje wiadomosci, elanie, sa strasznie wybiorcze.... 8. tak tak, wiemy ze jestesmy kolcem w ich dupie.... ze wierchuszka arabska nas nienawidzi, to znane... ze maly, szary arab w gazie placze dzisiaj, ze oddalismy gaze to wiesz? nu, to sprawdz to... 9. nu, tak bardzo zdolni to oni nie sa. my jestesmy zdolniejsi. jeszcze potrzebuja kilkadziesiat lat, zeby dojsc do naszego poziomu. israel sie po prostu cacka z nimi i oczywiscie mamy zwiazane rece przez usa. 10. co znaczy sypnie? przeciez sypia juz od lat. i co? i ciagle jeszcze rzucaja kamieniami, i ciagle jeszcze stoja na przejsciach godzinami, zeby dostac sie do pracy w israelu, i ciagle jeszcze biora od nas za darmoche wode, swiatlo i gaz, i ciagle jeszcze leczeni sa w naszych szpitalach.... nu i co dalej? widzisz elan..... prawda jest taka, ze jak kiedys, za kilkadziesiat lat, powstanie w koncu ta ich niezalezna palestyna, to jedyni, ktorzy im pomoga to bedziemy my. zaden arabski kraj nie ruszy palcem. ci ich bracia nienawidza tzw. palestynczykow do glebi duszy. oni tylko uzywaja ich do wlasnych rozgrywek. obozy uchodzcow w krajach arabskich istnieja do dzisiaj, ci ludzie sa tam zamknieci, bez obywatelstwa, bez mozliwosci pracy.... po 60 latach. to sa getta. z tych gett wlasnie hizballah nie pozwolil im uciekac w zeszlym roku, kiedy israel zrzucal ulotki, zeby wypieprzali z tych terenow, bo beda bombardowane.... hizballah ich tam trzymal na sile, zeby wlasnie takim jak ty pokazac, jak to israel morduje cywilow... nu, elan.... ja tam nie bede tlumaczyc mojego mocarstwa.... to oni wrzeszcza od lat, ze chca nas wrzucic do morza, to oni wrzeszcza, ze chca nas wymazac z mapy swiata.... mozesz byc pewien, ze zawsze zrobimy wszystko co w naszej mocy, zeby im sie nie udalo... a ty mozesz dalej grac naiwniaka.... ten terror idzie juz w twoja strone tez, jesli jeszcze nie zauwazyles... Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 ciekawe proporcje 02.11.07, 00:18 dana33 napisała: > 1. hmmmm, tez widzialam opluwanie polakow, ale w 99% to byla > odpowiedz na opluwanie zydow... > Przedstawiając takie proporcje jesteś niezwykle wiarygodna. Ponadto potwierdzasz moje wcześniejsze słowa o braku samokrytycyzmu i bucie, tak dla Was charakterystycznej od wieków, tak boleśnie karconej na przestrzeni stuleci przez tak liczne narody. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawe proporcje 02.11.07, 00:28 widze, ze powtarzasz swoje twierdzenia i widze, ze nie masz odpowiedzi na moje pytanie, ani zadnych dowodow na te swoje wywody... nu, jak widac, po prostu gadasz byle gadac... jak chcesz ty byc wiarygodny, to musisz patrzec na calosc problemu, a nie pisac o jakiejs bucie mojej czy tez mojego narodu. tego zyda slaniajacego sie pod sciana, bojacego sie wszystiego i kazdego, to juz dawno nie ma, elan. drugiego holokaustu nie bedzie, bo zydzi maja dzisiaj wlasny kraj, wlasne wojsko, i wcale nie takie zle. i sam zobacz: od chwili powstania tego malego kraiczku, wszystkie panstwa arabskie probuja nas zlikwidowac i jakos im sie nie udaje, nie? znasz ta mapke? popatrz sobie.... www.netaxs.com/~iris/arabwrld.htm nie ma zadej buty, jest natomiast absolutne zdecydowanie przezyc. przezylismy prawie 6000 lat, to i przezyjemy nastepne 6000. a potem zobaczymy co dalej... no i napewno jest duzo dumy..... nie kazdy kraj by sobie tak poradzil z takim wrogiem, jak my to robimy dzien w dzien... Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: ciekawe proporcje 02.11.07, 00:32 Bylem pewien, ze cala swoja uwage skierujesz wlasnie na ten urywek posta Dany. Slowo daje- na 100% bylem pewien. Do reszty nie ustosunkujesz sie wcale? Przeciez to rzeczowa dyskusja z obywatelem Izraela i masz okazje wylozyc jej wszystkie swoje argumenty i oczekiwac odpowiedzi. Widzisz Dana, nie musisz chodzic na forum Swiat, zeby toczyc walki. Tutaj masz zupelnie nowe przypadki ;-) Dobranoc. Wstaje znowu o szostej. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawe proporcje 02.11.07, 00:35 alez ja nie tocze zadnej walki, eles.... ja sie dziwie, ze elan nawet nie sprawdzi tego, co pisze.... ciekawa jestem, jakie ma zrodla informacji... polonica? nasza witryna? rense? tatele rydzyk? dobranoc... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 burzenie domów 02.11.07, 00:28 dana33 napisała: > burzenie domu terrorysty to odpowiedzialnosc zbiorowa? przeciez nie burzy sie domu > jego wujka i ciotki, tylko jego. no i najpierw daje mu sie czas i > mozliwosc na wyniesienie calego dobytku ruchomego z domu Łaskawcy, poczekali aż domownicy wyjdą, przecież mogli zburzyć znienacka, z lokatorami. Matka zrozpaczona po stracie syna zaprzedanego zbrodniczej ideologii terroryzmu podszytej fanatyzmem religijnym jest dodatkowo pozbawiana wraz ze swoim mężem i pozostałymi dziećmi dachu nad głową, wyrzucana na bruk, bo wydała na świat terrorystę. Ale przecież to tylko Arabowie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: burzenie domów 02.11.07, 00:33 swieta racja, elan.... moglismy zburzyc znienacka, z lokatorami... dokladnie tak samo, jak oni wysadzaja autobus znienacka, razem z cywilami, dziecmi i kobietami.... albo dyskoteke z podrostkami tancujacymi.... albo kawiarnie pelna ludzi.... moglibysmy.... ale wlasnie nie robimy.... my troche na innym poziomie... u nas ceni sie zycie ludzkie... rowniez zycie arabow. oni nawet swojego nie cenia.. zabijaj sie wzajemnie.... zabijaja wlasne dzieci.... narazaja swoje potomstwo na smierc i kalectwo, wykorzystujac ich do dzialanosci terrorystycznej... masz adres jakiegos dobrego okulisty? bo zle widzisz, elan.... Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 kilkadziesiat lat? 02.11.07, 00:47 dana33 napisała: > > widzisz elan..... prawda jest taka, ze jak kiedys, za kilkadziesiat > lat, powstanie w koncu ta ich niezalezna palestyna, to jedyni, > ktorzy im pomoga to bedziemy my Naprawdę wierzysz, że przetrwacie kilkadziesiąt lat przy takim postępowaniu? > chca nas wymazac z mapy swiata.... mozesz byc pewien, ze zawsze > zrobimy wszystko co w naszej mocy, zeby im sie nie udalo... Jedyne sensowne, co możecie zrobić, żeby przerwać cykanie tej strasznej bomby, którą już ktoś dla Was nakręcił, to jak najszybsze oddanie narodowi palestyńskiemu jego państwa i przyczynienie się do skokowego wzrostu dobrobytu w krajach sąsiednich. Kiedy w młodym pokoleniu Arabów będziecie kojarzeni nie z oprawcami, tylko z dobrodziejami, to fundamentaliści stracą oparcie w masach, zostaną wyalienowani i w końcu wymrą. Młodzi Arabowie nie będą już nie mieć nic do stracenia, zamiast o walce, będa myśleć o budowaniu dobrobytu swojego, swoich rodzin, swoich społeczności. Nauczcie ich jak z pustyni uczynić zielone gaje. A było powiedziane zło dobrem zwyciężaj. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: kilkadziesiat lat? 02.11.07, 01:01 elaaaaaaaaan...... ja juz duza dziewczynka.... chcesz podyskutowac? to dawaj normalne argumenty, bo przeciez jak moge dyskutowac z takim postem twoim jak ten powyzej? narod palestynski? a to co ma byc? ich panstwo? bylo kiedys jakies palestnskie panstwo? gdzie? mozesz okreslic na mapie? jakies granice? jaki ustroj? jaki pieniadz mialo to panstwo? MY mamy sie przyczynic do "skokowego wzrostu dobrobytu w krajach sąsiednich"???? na jakiej podstawie tego oczekujesz? ale wiesz... git... gotowa jestem sie przyczynic... natychmiast po tym, jak polska sie przyczyni do tego skokowego na ukrainie naprzyklad... mamyu ich nauczyc? a po co? przeciez byli swietnie nauczeni przez 40 lat w gaza strip, jak sie hoduje owoce, kwiaty i warzywa.... produkcja z gush kativ przynosila israelowi pare milionow dolarow rocznie. oddalismy im cieplarnie, uprawione pola, nawet mala fabryczke odsalania wody im zostawilismy.... i co? i wszystko zniszczyli... bo ich duma, nic nie wziac od zyda, jest duzo wieksza, niz ochota przezycia... gush katif mogl byc dla nich podstawa do budowy gospodarki rolnej... no i co? wszystko rozkradli, zburzyli i spalili.... nawet synagogi, ktorych my nie zburzylismy, mogli przerobic na swietlice, biblioteki, domy dziecka... i co? wszystko spalili... najpierw to oni musza chciec miec ten swoj kraj... a potem dopiero mozna im pomoc. tymczasem jak widac nie chca.... od ponad 10 lat maja swoja autonomie i co? wybudowali choc jeden szpital? szkole? stworzyli miejsca pracy dla swoich obywateli? nu, elan.... daj mi tu informacje o tej palestynie, ktora byla i israel ja biednym arabom ukradl. potem mozemy dalej dyskutowac. nie masz takiej informacji, to nie ma o czym gadac. bo argumentowac przeciwko pustym slowom, to ja nie mam ani czasu ani ochoty. dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: kilkadziesiat lat? 02.11.07, 01:19 nuuu ... dana, trochę się zagalopowałaś. istnienie narodu nie musi być uwarunkowane żadną formą państwowości. ormianie, kurdowie, baskowie, ... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: kilkadziesiat lat? 02.11.07, 07:27 dzien dobry, pytajniak.... :))) napisalam cos takiego, ze istnienie panstwa to warunek dla istnienia narodu? napisalam, ze nie bylo nigdy narodu palestynskiego i nie istnialo tez nigdy panstwo palestynskie. ale moze sie niezrozumiale wyrazilam.... :))) zydzi jak nam wiadomo, istnieli pare tysiecy lat bez wlasnego panstwa i przezyli, wiec mozna i bez panstwa. wprawdzie to nie jest dobre rozwiazanie, ale mozna. natomiast krolestwo davida to istnialo jeszcze zanim pare innych panstw nie bylo nawet w projekcie... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 uderzające podobieństwo 02.11.07, 01:31 No i duża dziewczynka z Izraela pokazała swoją prawdziwą twarz: Te arabusy to jakiś podgatunek, gdzie oni zdatni do samostanowienia, do własnego państwa, przecież to zbieranina leni i prymitywów. Taki to sam nic nie wymyśli, a jak coś znajdzie lub mu podarują, to potrafi tylko zepsuć, zburzyć. Oni nie zasługują nawet na autonomię, żeby tak marnotrawić świętą ziemię rodzicielkę! Mussolini nazywał ich "lakierowane małpy", a bliski mu ideologicznie Hitler uważał niektóre nacje za podludzi (bo gdzie im tam do pracowitych, zaawansowanych technicznie, wielbiących czystość i porządek Niemców?). Rasa panów i należna im przestrzeń życiowa, z której uczynią raj na ziemi (oczywiście dla swoich - narodu wybranego). I czyż nie miał racji ten, który powiedział, że historia nic Żydów nie nauczyła? A historia jak wiadomo lubi się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: uderzające podobieństwo 02.11.07, 07:32 drogi elanie.... jestem zawsze gotowa do dyskusji... przyznaje, ze jestem rowniez zawsze wyposazona w argumenty. wiesz, w argumenty tachles, czyli takie, co maja rece i nogi. rozumiem, ze czesto gesto trudno przeciwstawic sie faktom, jakie zna caly swiat. ale niestety, nie jestem w stanie dyskutowac naprzeciwko manipulacji i klamstw: ty nawet nie jestes w stanie udowodnic mi tego, co napisales wyzej.... sa dwie mozliwosc: albo krecisz swiadomie i manipulujesz moimi slowami, albo zlotko najzwyczajniej w swiecie nie masz zadnych argumentow, zeby obalic moje, wiec jak to sie ladnie mowi, przekrecasz kota ogonem. ile masz elan? jak nie umiesz dyskutowac, to po prostu nie zaczynaj, bo tylko sie osmieszasz. przykro mi, ze zydzi tak ci spieprzyli zycie.... nie masz latwo, chloptas... milego dnia jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: uderzające podobieństwo 02.11.07, 07:52 mialo byc oczywiscie: ile lat masz, elan... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
naserio Re: uderzające podobieństwo 02.11.07, 11:04 dana33 napisała: > ile masz lat elan? elan to zjawisko. Odwieczne i wieczne. > przykro mi, ze zydzi tak ci spieprzyli zycie.... A mnie nie jest przykro. Na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: uderzające podobieństwo 02.11.07, 11:14 :))))) ja nie tak calkiem jestem na serio, naserio... :)))) przyznaje bez bicia, ze mam kupe radochy z tego, ze antysemici poswiecaja nam tak duzo czasu, wyszukujac rozne linki, sprawdzajac antysemickie i rasistowskie strony internetowe, piszac godzinam idiotyzmy na temat zydow i israela... zydzi im tak duzo czasu nie poswiecaja.... wzrusza ramionami, tu i tam jakis usmiechnie sie ironicznie i idziemy dalej... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 to się nazywa szowinizm 02.11.07, 23:25 Szanowna Dano, Twoja odpowiedź jest typowa. Brakuje Ci argumentów, nie jesteś w stanie polemizować merytorycznie, więc zarzucasz bezpodstawnie manipulację, żądasz dowodów (w innym miejscu kpiąc z tych, co kolekcjonują linki do materiałów źródłowych), w końcu poruszasz temat poboczny interesując się moim wiekiem. Musisz wiedzieć, że posłużyłem się nie manipulacją, czy jak to nazywasz odwracaniem kota ogonem, a parafrazą. Przeanalizuj proszę swoją wypowiedź, porównaj z tym co napisałem, a znajdziesz te same treści podane tak, żebyś zrozumiała, iż Twoje poglądy to czysty szowinizm, pogarda dla innego narodu, przeświadczenie o wyższości Twoich etnicznych braci - to wszystko, co tak entuzjastycznie zaakceptował i w co uwierzył jakiś czas temu naród niemiecki i co było przyczyną bezmiaru nieszczęść, jakie na ten naród spadły. Być może sama sobie tego nie uświadamiasz, ale prezentujesz poglądy nacjonalistyczne. Dziwne, że chór piętnujących Moon za ironiczne stwierdzenie, tym razem w obliczu Twojej rażącej żydowskiej nietolerancji zamilkł jakby mu ktoś dał znak batutą. Na koniec insynuujesz, jakoby Żydzi zaleźli mi za skórę. Jesteś w błędzie. Po prostu kojarzę pewne fakty i wyciągam logiczne wnioski, od których Wy się odwracacie. Karmicie się mitami o mocarstwowości, niedoścignionym sprycie i potędze militarnej. A rzeczywistość może tę "potęgę" obrócić w popiół. Część Twoich rodaków ma tego świadomość, ale są w mniejszości. Część nawet ustawia się w długiej kolejce po nasze obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 co zrobić z kolejką? 02.11.07, 23:53 Warto by się zastanowić co zrobić z tą kolejką Żydów liczących na polskie obywatelstwo. Skoro Żydzi tak postepują z naszą obywatelką na terenie swojego kraju? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4636728.html Komu jak komu, ale chyba Gazecie Wyborczej można wierzyć w kwestiach dotyczących Żydów i Izraela. I co Dano, nie ma muru i izolowanych osiedli arabskich? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 00:05 Czy Ci, którzy byli wyrzuceni w '68 nie odzyskują obywatelstwa automatycznie, tak jak przesiedleńcy z Kazachstanu? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 00:13 moon5 napisała: > Czy Ci, którzy byli wyrzuceni w '68 nie odzyskują obywatelstwa automatycznie, > tak jak przesiedleńcy z Kazachstanu? Nie sądzę, żeby istniał mechanizm automatu. Swoją drogą zastanowiłbym się nad przyznaniem polskiego obywatelstwa Helenie Wolińskiej, Stefanowi Michnikowi, czy innym morelopodobnym. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 00:57 nie rob sobie nadziei, elan... nikt z polskich zydow nie pali sie do powrotu do polski.... chca dostac ten paszport tylko i wylacznie z tego powodu, ze beda mogli studiowac i pracowac w europie bez problemow, jako obywatele unii. obywatelstwo i paszporty zostaly odebrane polskim zydom w 68, bezprawnie i nielegalnie. uznal to zdaje sie ze ostatni rzad polski i zwraca to bezprawnie odebrane obywatelstwo. ty sie mozesz zastanawiac ile chcesz, elan... poniewaz nie mieszkasz w polsce, to duzo do gadania tez nie masz. a myslec, to mysl, moze jeszcze do czegos dojdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 01:11 Jeśli ci Żydzi nie chcą mieszkać w Polsce, a obywatelstwo jest im potrzebne do innych celów, nie powinni go dostawać... To byłoby niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 01:26 droga moon.... obywatelstwo zostalo im odebrane bezprawnie i nielegalnie. powinno im byc zwrocone. jakie maja pobudki, zeby dostac obywatelstwo, ktore im sie nalezy po prostu, jest drugorzedne. czy ciebie ktos sie pyta, co ty robisz ze swoim paszportem? przede wszystkim maja dostac to obywatelstwo, ktorego ich pozbawiono bez najmniejszej przyczyny. tylko dlatego, ze byli zydami. (nie przypomina ci to czegos?). Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 01:39 dana33 napisała: > nie rob sobie nadziei, elan... nikt z polskich zydow nie pali sie do > powrotu do polski.... chca dostac ten paszport tylko i wylacznie z > tego powodu, ze beda mogli studiowac i pracowac w europie bez > problemow, jako obywatele unii. Czyżby tak masowo chcieli przystąpić do uniwersytetów trzeciego wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 08:48 moon5 napisała: > Czy Ci, którzy byli wyrzuceni w '68 nie odzyskują obywatelstwa automatycznie, > tak jak przesiedleńcy z Kazachstanu? Poczytalas to, co Ci przyslalem? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 16:22 Jeszcze nie przeczytałam. Miałam duzo spraw na głowie ostatnio. Później przeczytam... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 00:45 sluchaj elan.... nie lubie i to bardzo, jak mi ktos wmawia, ze napisalam lub twierdzilam cos, czego nigdy nie napisalam i nie twierdzilam. gdzie napisalam ze nie ma muru? wrecz odwrotnie, napisalam ze jest mur: arabowie israelscy nie sa oddzielani zadnym murem. a arabowie palestynscy sa. ale to nie jest getto, wiec po co piszesz o gettach? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=71337563&a=71401429 jedyne osiedla arabskie izolowane znajduja sie w autonomii, tam nie wolno israleczykom wjezdzac. wszystkie osiedla arabskie w israelu sa dostepne dla kazdego, arabowie moga z nich wyjezdzac i wjezdzac. gdzie w tym artykule napisane jest cokolwiek o izolowanych osiedlach arabskich, manipulancie? hahahaha.... znow zydzi.... nie zlotko.... nie zydzi a israelczycy. i postepuja tak nie tylko z obywatelka polska, ale z kazdym, kto znajduje sie na terytorium israela bez waznej wizy. a jeszcze ostrzej postepuja z takimi, ktorzy pomagaja terrorystom, co jasno wynika z tego artykulu. dziewczyna stawiala opor wladzom, nie chciala dac paszportu, nie miala wizy pobytowej... oczywiscie, ze obserwujemy kazdego obcego, ktory zadaja sie z terrorystami, nie rozumiem, ze cie to dziwi... nu, tak juz masz, widac... widzisz elan... babka przyjechala tutaj po co wlasciwie? zeby podjudzac i jatrzyc. przyjechala tutaj, to musi sie podporzadkowac prawu, jaki tutaj panuje. nie chce sie podporzadkowac, to jazda do domu... korespondentka viva palestyna... nu, smiech bierze... dzisiaj shabes, w niedziele wsadzi sie ja w samolot i do domciu. juz viva palestyna zbiera dla niej pieniazki, wiec mozesz sie dolozyc... wszystko jasne? git.... Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 01:05 Podobno aresztowania naszej Ani dokonała kobieta, kapitan S.Peer. Czy można z tego wyciągnąć wniosek że Polka przegrała z Żydówką? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 01:22 hm..... mozna... :))))) ale po co denerwowac elana? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 01:33 dana33 napisała: > hm..... mozna... :))))) > ale po co denerwowac elana? :)))) Ależ skądże znowu? Uważacie, że deportacja owej Ani to wygrana Żydów? Jesteście w błędzie. A czy Związek Sowiecki wygrał na deportacji Władimira Bukowskiego? Ania przyjedzie do Polski, napisze wiele artykułów, przedstawi szereg dokumentów obrazujących "izraelską odmianę demokracji", wystąpi w mediach elektronicznych, może napisze książkę. Z pewnością nie będzie się cieszyła entuzjazmem Gazety Wyborczej, El Pais czy La Repubblica, ale opinia społeczeństw UE jest o Żydach i tak ugruntowana. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 01:38 zgadza sie elanski. jest ugruntowana. opinia o polakach tez. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 01:45 dana33 napisała: > zgadza sie elanski. jest ugruntowana. > opinia o polakach tez. > Skoro Żydzi muszą się uciekać do podstepów starając się o polskie obywatelstwo po to, żeby móc bez problemu jako "Polacy" studiować i pracować w UE, to znaczy, że ich odbiór w krajach UE jest ugruntowany. Przypominam też sobie rezolucję UE potępiającą Izrael za zbrodnicze akcje wymierzone w arabskich mieszkańców Libanu i w Palestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 01:49 mozesz blizej wyjasnic, do jakich podstepow uciekaja sie zydzim starajac sie o polskie obywatelstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 01:58 dana33 napisała: > mozesz blizej wyjasnic, do jakich podstepow uciekaja sie zydzim > starajac sie o polskie obywatelstwo? Pewna forumowiczka o nicku <dana33> napisała o Żydach: "chca dostac ten paszport tylko i wylacznie z tego powodu, ze beda mogli studiowac i pracowac w europie bez problemow, jako obywatele unii." Ja zaś nazwałem podstępem staranie się Żydów o obywatelstwo polskie TYLKO PO TO ŻEBY ... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 02:10 szanowny.... zydzi moga studiowac i pracowac gdzie chca i kiedy chca, z israelskim paszportem. ale wtedy musza starac sie o wizy pobytowe w danym kraju w europie. zeby sobie oszczedzic zalatwiania tych biurokratycznych procedur, zadaja, i z racja, obywatelstwa, ktore im zostalo bezprawnie przez polski rzad odebrane. nie ma tu zadnego podstepu, szanowny. natomiast niejaka ania, podstepnie i nieuczciwie przebywala bez wizy pobytowej w israelu, i dodatkowo jeszcze wspolpracowala z wrogiem kraju, ktory ja wpuscil. teraz doszlo? dana nie jest nickiem. dana to moje wlasne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 02:09 elan13 napisał: > Uważacie, że deportacja owej Ani to wygrana > Żydów? Jesteście w błędzie. Czy ktoś tu postulował wygraną Żydów? Pytanie dotyczyło ewentualnej przegranej Ani. Żadna odpowiedź na to pytanie nie implikuje czyjejkolwiek wygranej. Czy twój kurs logiki bazował na "Protokołach Mędrców Syjonu"? Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 08:47 Czy konieczne jest robienie bohaterki akurat z tej Polki? Nie eksportujemy juz nic lepszego? Musi to byc jakas vivo arabska dzihatAnia, gotowa swoim cialem przeciwstawic sie poszukiwaniom terrorysty? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: co zrobić z kolejką? 03.11.07, 12:03 w israelu jest cala masa fantastycznych polakow, pracujacych i za pieniadze i wolontarnie. ludzie otwarci, uczciwi, madrzy. i pracuja nie tylko w organizacjach zydowskich, ale i w arabskich. oficjalnie, z wizami, nie tylko nie kopiac dolkow pod moim krajem, ale przyczyniaja sie do lepszego zrozumienia miedzy arabami i zydami. jest duzo mlodych ludzi, pracujacych wolonarnie w kibucach. ale o tych zaden dziennikarz nie napisze, bo to nie jest ani sensacja dla nich, ani nie pomoze im sprzedac gazety. natomiast takie anie to wlasnie to... nu, co zrobic... juz od dawna pisze, ze dziennikarze to rasa specjalna.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: to się nazywa szowinizm 03.11.07, 00:26 ja nie mam argumentow????? hm..... wlasnie mi wygladalo, ze to ty mi nie odpowiedziales na moje pytania... elanski.... ja ciebie bardzo pardon, ale ten caly post to jeden wielki belkot... jaka parafraza... czego? nie, nie, nie bede nic analizowac, porownywac i szukac. chcesz dyskutowac, to pisz jasno.. ja prosta baba... dla mnie 2+2 to zawsze bedzie 4, elanski.. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 2+2 to zawsze bedzie 4 03.11.07, 00:56 dana33 napisała: > ja prosta baba... dla mnie 2+2 to zawsze bedzie 4, elanski.. No tu się z Tobą zgadzam. Myślisz stereotypami wpojonymi Ci przez media, na pogłębioną refleksję raczej Cię nie stać. To często spotykana postawa na tutejszym forum, wszystko jest proste: Michnik nagrywa Rywina - DOBRZE Gudzowaty nagrywa Michnika - ŹLE Giertychowi wypominać przeszłość tatusia Macieja - DOBRZE Michnikowi wypominać przeszłość tatusia Ozjasza - ŹLE Krytykować Polskę i Polaków - wolność słowa Krytykować Izrael i Żydów - antysemityzm Taka wieloletnia tresura i dla jednostek mniej rozgarniętych wszystko jest proste. Czasem jednak rzeczy są nieco bardziej skomplikowane, niżby się to z pozoru wydawało. Trzeba Ci wiedzieć, że 2+2 może się równać 10, albo 11 i wcale nie jest to błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: 2+2 to zawsze bedzie 4 03.11.07, 01:01 taaaaak, wszystko zrozumiale... elanski.... znajdz sobie kogos innego do tego rodzaju rozmow, git? z syjonistycznym pozdrowieniem dana Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Nie każdy Izaak jest Żydem 01.11.07, 00:08 elan13 napisał: > Ma tu zastosowanie III zasada dynamiki Izaaka Newtona (notabene > Żyda) nazywana czasem akcja-reakcja. Tak więc żydowskie obsesje > wywołują antyżydowskie obsesje... Nie mieszaj do tego Newtona, Elanie. On akurat nie był Żydem. Może myślałeś o Einsteinie. Newton imię Issac miał po ojcu, farmerze z Lincolshire, a matka była de domo Ayscough. Pobożni protestanci (ale także np. hiszpańscy katolicy, że nie wspomnę już o amerykańskich purytanach i ich potomkach) chętnie dawali dzieciom imiona starotestamentowe, więc rozmaitych Abrahamów i Izajaszów w Anglii nie brakowało i nie były to imiona uważane za bardziej żydowskie niż np. Jakub lub Józef. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Nie każdy Izaak jest Żydem 01.11.07, 00:20 Masz rację, że nie imię świadczy o narodowości. Weźmy choćby Bronisław (Geremek). O Izaaku Newtonie słyszałem, że był Żydem z jakiegoś telewizyjnego programu dokumentalnego. Ale jeżeli to nieprawda, to cieszę się, że mnie uświadomiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Nie każdy Izaak jest Żydem 01.11.07, 00:49 elan13 napisał: > Masz rację, że nie imię świadczy o narodowości. Weźmy choćby > Bronisław (Geremek). A czy nie można by uznać, że każdy jest tym, za kogo się uważa? Nie imię, nie nazwisko, nie dziadek, nie prababka, nie ciocia w Izraelu ani wujek w Niemczech, ale własne poczucie przynależności? Jeżeli czuje się Polakiem, to jest Polakiem, jeżeli czuje się Żydem, to jest Żydem, jeżeli czuje się Niemcem, to jest Niemcem i kropka? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Nie każdy Izaak jest Żydem 01.11.07, 00:54 wiktoriaka napisała: > elan13 napisał: > > > Masz rację, że nie imię świadczy o narodowości. Weźmy choćby > > Bronisław (Geremek). > > A czy nie można by uznać, że każdy jest tym, za kogo się uważa? Nie imię, nie > nazwisko, nie dziadek, nie prababka, nie ciocia w Izraelu ani wujek w Niemczech > , > ale własne poczucie przynależności? Jeżeli czuje się Polakiem, to jest Polakiem > , > jeżeli czuje się Żydem, to jest Żydem, jeżeli czuje się Niemcem, to jest Niemcem > i kropka? Czy wiesz jak wielu poczułoby się w takiej sytuacji Szwajcarami, albo Kuwejtczykami? Niestety, jak urodziłeś sie Mongołem, to jesteś Mongołem, jak Szwedem, to Szwedem, a jak Żydem, to Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Nie każdy Izaak jest Żydem 01.11.07, 01:27 elan13 napisał: > Czy wiesz jak wielu poczułoby się w takiej sytuacji Szwajcarami, > albo Kuwejtczykami? Niestety, jak urodziłeś sie Mongołem, to jesteś > Mongołem, jak Szwedem, to Szwedem, a jak Żydem, to Żydem. Widzę, że dla każdego masz gotową przegródkę. Narodowość jest biologicznie dziedziczna? No, to gratuluję: oddałeś Kopernika w całości Niemcom :((. A jeśli ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Nie każdy Izaak jest Żydem 01.11.07, 01:39 W czym problem? Jak ktoś jest z rodziny mieszanej, to ma pochodzenie mieszane, np. jest pół Francuzem, pół Polakiem. Oczywiście ktoś taki może chcieć być Hiszpanem, albo Kuwejtczykiem, ale chcenie nie zmienia faktu, że jest pół Polakiem, pół Francuzem. Inną od narodowości sprawą jest obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Nie każdy Izaak jest Żydem 01.11.07, 01:59 elan13 napisał: > W czym problem? Jak ktoś jest z rodziny mieszanej, to ma > pochodzenie mieszane, np. jest pół Francuzem, pół Polakiem. > Oczywiście ktoś taki może chcieć być Hiszpanem, albo Kuwejtczykiem, > ale chcenie nie zmienia faktu, że jest pół Polakiem, pół Francuzem. > Inną od narodowości sprawą jest obywatelstwo. A jeśli ten Polako-Francuz zamieszka od młodości w Hiszpanii, pobędzie tam dwadzieścia lat, założy rodzinę, "wtopi się krajobraz", zwiąże się z Hiszpanią kulturowo i emocjonalnie i zacznie się uważać za hiszpańskiego patriotę (a może nawet za patriotę katalońskiego albo galisyjskiego), to ty będziesz mu tego zakazywał w imię dziewiętnastowiecznej koncepcji narodowości? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero w tym problem Elan 01.11.07, 11:42 elan13 napisał: > W czym problem? Jak ktoś jest z rodziny mieszanej, to ma > pochodzenie mieszane, np. jest pół Francuzem, pół Polakiem. W tym problem Elan, ze swiat jest bardziej skomplikowany niz sie Tobie wydaja. Sa wspolnoty powstale w oparciu o jezyk, o tradycje, o religie i o rase. Sa wspolnoty wynikajace z tej samej obyczajowosci lub wspolnego swiatopogladu. I jest szufladkowanie w ramach ktorego to inni ustalaja arbitralnie kto jest kim. Jestes slowianinem, Polakiem, katolikiem, europejczykiem czy przedstawicelem cywilizacji lacinskiej? Zdecyduj sie i nie krec. Wystarczy prosta jednoznaczna odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 p.s. do elana 31.10.07, 23:33 zauwazylam dopiero teraz, ze nawiazujesz do "israelek".... dziwolag? hmmm.... moze i dziwolag, a moze i nie.... byles kiedys w israelu? nu, to ci objasniuje jeszcze raz, ja mila dziewczynka jestem... zydow pelno na tym swiecie, wszedzie.... nawet w chinach.... gdzies tak plus minus 15 milionow.... israelczykow jest zaledwie 7 milionow. prawda jest taka, ze nie kazdy zyd jest israelczykiem, jak i to, ze nie kazdy israelczyk jest zydem.... bo inaczej to co bys pomyslal o tym, jakbym napisala: gojka radwanska ograla zydowke peer? tak byloby ok, goju elanie? z pozdrowieniami od zydowki dany. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: p.s. do elana 31.10.07, 23:44 dana33 napisała: > zauwazylam dopiero teraz, ze nawiazujesz do "israelek".... > dziwolag? hmmm.... moze i dziwolag, a moze i nie.... byles kiedys w > israelu? > nu, to ci objasniuje jeszcze raz, ja mila dziewczynka jestem... > zydow pelno na tym swiecie, wszedzie.... nawet w chinach.... gdzies > tak plus minus 15 milionow.... israelczykow jest zaledwie 7 milionow. > prawda jest taka, ze nie kazdy zyd jest israelczykiem, jak i to, ze > nie kazdy israelczyk jest zydem.... bo inaczej to co bys pomyslal o > tym, jakbym napisala: gojka radwanska ograla zydowke peer? > tak byloby ok, goju elanie? > z pozdrowieniami od zydowki dany. Tu jest wyjaśnienie, z którym pisząc powyższe słowa pewnie się nie zapoznałaś: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=71337563&a=71368106 Oczywiście, ze nie kazdy Żyd jest Izraelczykiem i nie każdy Izraelczyk Żydem. Olisadebe był reprezentantem Polski, ale jest Nigeryjczykiem. Peer gra w turniejach i jest Żydówką. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 31.10.07, 23:54 Nie sil sie prosze na tego typu tyrady w moim kierunku, bo mijaja sie z celem. Chocbys nawet ujal to wowczas inaczej, to nie zmienia to Twoich oczywistych intencji. Mianowicie radosci z porazki Zydowki, oznajmionej zupelnie niespodzianie na forum niemajacym nic wspolnego ze sportem. Znamienne jest rowniez to, ze Radwanska, zanim pokonala Izraelke, wygrala juz kilka razy, ale Ty wczesniej tego nie komentowales. Inna sprawa, ze sam pod koniec postu obaliles wlasna teze. Peer nie reprezentuje Zydow, ale Izrael. Dla Ciebie jednak liczyl sie fakt, ze jest Zydowka, a nie reprezentantka Izraela. Podsumowujac, jakbys sobie tego nie tlumaczyl- pisz co chcesz, bo masz do tego prawo, ale nie udawaj czystych intencji. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 00:37 el.es napisał: > Nie sil sie prosze na tego typu tyrady w moim kierunku, bo mijaja sie z celem. > Chocbys nawet ujal to wowczas inaczej, to nie zmienia to Twoich oczywistych > intencji. Mianowicie radosci z porazki Zydowki, oznajmionej zupelnie > niespodzianie na forum niemajacym nic wspolnego ze sportem. Znamienne jest > rowniez to, ze Radwanska, zanim pokonala Izraelke, wygrala juz kilka razy, ale > Ty wczesniej tego nie komentowales. > > Inna sprawa, ze sam pod koniec postu obaliles wlasna teze. Peer nie reprezentuj > e > Zydow, ale Izrael. Dla Ciebie jednak liczyl sie fakt, ze jest Zydowka, a nie > reprezentantka Izraela. > > Podsumowujac, jakbys sobie tego nie tlumaczyl- pisz co chcesz, bo masz do tego > prawo, ale nie udawaj czystych intencji. > Dobranoc. Zdarzają się goście, którzy żywią bezgraniczne zaufanie do swoich umiejętności odczytywania cudzych intencji. Inni znowu demonstrują niczym niezmącone przekonanie, że są Napoleonami. Medycyna notuje podobne przypadki. Na forum Wiadomości pisałem o tenisie tylko kilka razy - przy okazji spektakularnych sukcesów polskiego tenisa (wcześniej komentowałem wygraną Radwańskiej z Szarapową w US Open). Co do reprezentowania państwa i "obalania własnej tezy", wyjaśniałem to już wcześniej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=71337563&a=71368106 Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 00:43 Bardzo dużo się dziś naodpowiadałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 00:50 moon5 napisała: > Bardzo dużo się dziś naodpowiadałeś. Troszeczkę. Szczerze mówiąc byłem bardzo zaskoczony i zniesmaczony przeczytawszy absurdalne zarzuty pod Twoim adresem. Byłem też zdziwiony, że ktoś pamięta i powraca do moich wypowiedzi w innym wątku sprzed tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 00:55 Mnie też zdziwiło, ze ktoś czytał i analizował moje stare wypowiedzi. to obsesyjne. Ja jeszcze bardziej jestem zniesmaczona tym, co mnie czasem spotyka na forach i blogach. Lepiej nauczyć się być niekulturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 08:37 Macie pecha, że ludzie pamiętają? Pamiętają to co ktoś pisał, pamiętają co ktoś mówił, pamiętają co ktoś robił? Macie pecha że ludzie czytają czyjeś wypowiedzi i je analizują? To, że jednego dnia mówi jedno, a innego dnia co innego? Potem jest straszny płacz bo okazuje się że ludzie potrafią SAMI bez czyjejś pomocy poskładać te informacje i wychodzi im, że ktoś mija się z prawdą. Dotyczy to zarówno waszych wypowiedzi na forum i waszego umiłowanego PiS. Pamięć i logiczne myślenie jest waszym wspólnym wrogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 11:54 Nie opowiadaj glupot. Jestesmy na forum dyskusyjnym, ktorego celem jest dyskutowanie z czyimis pogladami. Co w tym dziwnego, albo "obsesyjnego", ze ktos komentuje czyjej wypowiedzi? Moje posty sa czesto wyciagane przeciwko mnie i rownie czesto i gesto z wielu sie tlumacze, a nawet przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak elan, palant i Żydzi 01.11.07, 12:46 elan13 napisał: > Nie masz racji. W turniejach tenisowych zawodnicy reprezentują > siebie, a więc narodowość, a nie państwa. Wnioskowanie "a więc narodowość" jest błędnem logicznym (tzw logika palanta). Zawodnik reprezentujący siebie nie reprezentuje narodowości, z wyjątkiem hipotetycznej sytuacji gdy zawodnik sam jest narodowością. W opisanym turnieju palanta Agnieszka wygrała z mieszkającą w Izraelu polską katoliczką Peer. Ponieważ Agnieszka jest Żydówka (kto nie wierzy może zapytać elan13), to stosując logikę palanta tytuł powinien brzmieć: "Żydówka wygrała z Polką". Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: Newton i 3:cia zasada elana 01.11.07, 12:58 elan13 (notabene Żyd) napisał: > Ma tu zastosowanie III zasada dynamiki Izaaka Newtona Faktem jest, że wspomniana zasada mówi co następuje: "Antyżydowskie obsesje wywołują żydowskie obsesje". Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak elan Mongoł 01.11.07, 13:10 elan13 napisał: > jak urodziłeś sie Mongołem, to jesteś Mongołem Co to znaczy, że ktoś się urodził Mongołem? Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak elan mieszany 01.11.07, 13:18 elan13 napisał: > W czym problem? Jak ktoś jest z rodziny mieszanej, to ma > pochodzenie mieszane, np. jest pół Francuzem, pół Polakiem. Twoja matka była Żydówką, więc póki co jesteś pólżydem. A jak z tą drugą połową? Czy wiesz kim był twój ojciec? Naprawdę wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 biedna, chora głowa 01.11.07, 23:43 Jak widać w biednej, chorej głowie <pytajniaka> wszystko się dokumentnie pokiełbasiło. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: biedna, chora głowa 02.11.07, 00:49 elan13 napisał: > Jak widać w biednej, chorej głowie <pytajniaka> wszystko się > dokumentnie pokiełbasiło. Muszę ci pogratulować! Oszczędna wypowiedź, na pograniczu werbalnego skąpstwa. Czyżbyś był półszkotem po tatusiu? Dawałoby to zero twojej polskości. A tak na marginesie, w jakim chederze studiowałeś logikę i mechanikę Newtona? Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 11:51 moon5 napisała: > Bardzo dużo się dziś naodpowiadałeś. Uzylbym tu slowa natlumaczyl. W dodatku zupelnie niepotrzebnie. Nie bylo moim celem wywolanie go do tablicy, a jego tlumaczenia sa infantylnie krazace wokol istoty rzeczy. Swoj rzeczywisty stosunek do Zydow okazuje bez krepacji od jakiegos czasu, a watek pseudosportowy jedynie ujaskrawil jego postawe. Ciebie, Moon, powinno zainteresowac to, co napisal w tym poscie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=71337563&a=71370159 bo tlumaczy tu co mysli o Twojej Polskosci. I tak, mimo calkowitej asymilacji, Polka nie jestes, chocbys sie- za przeproszeniem- zkichala. Mysle, co pewnie wywola niego wscieklosc i zaraz poleja sie kolejne tyrady w moim kierunku, ze toleruje Cie na tej samej zasadzie, co hitlerowcy zydowska policje w gettach i zydowskich szmalcowniow- jak uzytecznego Zyda, gotowego podstawic noge swojemu rodakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 14:49 Dobrze, że nie ma już LPR w sejmie... Faszystów mamy z głowy, a każdy kto mówi że Kaczory to faszyści to głupek lub świnia. Wystarczy popatrzeć na semicką twarz Jarka... Lubię Elana. Wątpię, aby traktował mnie jak zło koniecznie w kraju Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 23:13 Coz. Taka juz ze mnie glupia swinia ;-) Nie jestem pewien, ale chyba juz rozmawialismy o faszyzmie Kaczynskich. Gdyby jednak nie, to: sami Kaczynscy nie sa zlymi ludzmi. Nie uwazam ich za takich. Mimo to gormadza wokol siebie skrajnie podle charaktery. Przewaznie jawnie faszystowskie, jak Giertych i cale LPR, jak i oczywiscie Rydzyk i cala jego sekte. Ich poglady na niektore sprawy sa bowiem niemal identyczne do w/w nazioli. I chocby sami swoich mysli faszyzmem nie splamili (nie swiadomie) to lgna do ludzi tego pokroju. "Pokroju", ktory, jak historia pokazala, byl poczatkiem faszyzmu i kilku jemu podobnych ciemnych stron w historii swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 23:21 Koalicja z LPR była przykrą koniecznością, bez tego nie powstałby rząd. A Rydzyka wcale nie kochają, był potrzebny do zdobycia głosów; podobnie jak u Tuska obiecywanie drugiej Irlandii przyciągnęło głosy młodych niecierpliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 23:28 Wiesz, nie tyle obietnice Tuska, co dwa lata rzadow Pis-u przyciagnely mlodych ludzi do urn. Wiekszosc z nich darzy Tuska umiarkowanym zaufaniem. Tak jak i ja. Byli jednak zmuszeni do glosowania nie ZA, lecz PRZECIW Pis-owi. Rozumiem tez, ze udzial Giertycha w rzadach byl koniecznoscia, ale od poczatku byla to zbyt wysoka cena. Zbyt duze ryzyko, ktore sie zmaterializowalo niestety. Zas poparcie Rydzyka nie wzielo sie znikad. Jak pisalem wyzej, laczy go z Pis-em wiele wspolnych ideii, w tym proba zrobienia z Polski panstwa katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 23:32 Polska jest już państwem katolickim. Umowy konkordatowe były podpisane chyba za rządów lewicy i prezydentury Kwasniewskiego... Niewiele państw daje Watykanowi i katolicyzmowi takie szczególne prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 23:38 pl.wikipedia.org/wiki/Konkordat_mi%C4%99dzy_Stolic%C4%85_Apostolsk%C4%85_i_Rzecz%C4%85pospolit%C4%85_Polsk%C4%85 Nie wiem czy taką umowę ma np. Francja czy Niemcy? Kościół romansował z każdą władzą. Kaczory tu niewinne. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 01.11.07, 23:57 Moon, przeciez to nie czyni z Polski panstwa katolickiego. Wybacz, ale poki Konstytucja daje wolnosc wszystkim Polakom, to Polska krajem katolickim nie bedzie, bo to sie wzajemnie wyklucza. Na to nigdy Polacy nie pozwola. Nawet racjonalniej myslacy katolicy, ktorzy chca byc nimi z wlasnej, nieprzymuszonej woli, a nie zmuszani do sypania na tace co niedziele. Kaczory sie opamietaly. Czego nie mozna powiedziec o ich koalicjantach, ktorzy probowali z przykazan koscielnych uczynic ustawy. A Ty, Moon, chcialabys, zeby Polska zrezygnowala ze swieckosci? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: żydowska obsesja <el.esa> 02.11.07, 00:03 Państwa sterowane przez kościół były wieki temu, ostatnio zdaje się przed Oświeceniem (XVIIIw), a w dzikiej Rosji przed rewolucją. Nikomu nie potrzebny powrót do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 02.11.07, 00:09 Ciesze sie, ze sie zgadzamy chociaz w tej kwestii. Powinnas wiec rozumiec dlaczego wygralo PO. Bo Polacy glosowali przeciwko rzadom kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: żydowska obsesja <el.esa> 02.11.07, 00:11 Rydzyk nie obsadzał ministerstw... Mówisz jak te wykształciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 02.11.07, 00:13 moon5 napisała: > Rydzyk nie obsadzał ministerstw... Mówisz jak te wykształciuchy. Oczywiscie, ze obsadzal. Wszystkie ministerstwa byly obsadzone jego usluznymi fanatykami i takie tez (po czesci) rzady sprawowali. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 02.11.07, 00:14 Obsadzal ich tam nakazujac swojej sekcie glosowanie na Pis. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: żydowska obsesja <el.esa> 02.11.07, 00:22 Teraz Jarosław może spokojnie skończyć kontakty z Rydzykiem, PIS wypłynie na błędach i świństwach PO. Na pewno PIS się zmieni i odejdzie od radia. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: żydowska obsesja <el.esa> 02.11.07, 00:25 To chyba bedzie trudniejsze, niz Ci sie wydaje. Jaroslaw jest katolikiem i takiego zwrotu nie wykona. Mial szanse pokazac, ze nie ma zamiaru dopuscic do wladzy kleru, kiedy Rydzyk obrazil prezydentowa. Udowodnil jednak, ze nie myla sie krytycy, od zawsze twierdzacy, ze bedzie sie klanial przed Rydzykiem zawsze. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Boston911 31.10.07, 21:41 wlasnie mi przyjaciel podeslal link do tego watka.... droga moon.... ja nie odrozniam antysemityzmu od antysyjonizmu.... czy moglabys mi wyjasnic na czym polega roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 21:59 Ja jestem, powiedzmy, polską Żydówką, a Ty izraelską, choć kiedyś też pewnie byłaś polską. Przykro mi, że wielu mich rodaków musiało wyjechać w 1968. Antysyjonizm to sprzeciwianie się prymatowi interesów Izraela nad interesami Polski czy innych krajów. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Boston911 31.10.07, 22:59 hmmmm, tak wlasnie myslalam, ze nie macie pojecia wogole co to syjonizm i rzucacie tak slowkami, byle rzucic cos.... nu, to moze poczytaj troche moon.... przeciez latwo sprawdzic i wiedziec w dzisiejszych czasach, nie? www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Zionism/zionism.html www.israel.org/MFA/Facts%20About%20Israel/State/ZIONISM-% 20Background widzisz moon, mowienie, ze sie nie jest antysemita, ale jest sie antysyjonista, to w ostatnich latach po prostu ladna przykrywka dla antysemity. w sumie i bardzo prosto powiedziawszy, antysyjonista to ktos, kto byl przeciwko powstaniu panstwa israel i kto dzisiaj jest przeciwko jego istnieniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 23:12 A niech sobie istnieje to państwo... W końcu jest tam dużo moich rodaków, polskich Żydów, którzy tu wrócą i mają do tego prawo. Ale nie wiem teraz jaką nazwę mają moje poglądy: antylobbystyczne? intyimperialistyczne? antyneokońskie? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Boston911 31.10.07, 23:37 o jezuuuuu moon..... fajnie ze mozemy dalej istniec.... zawsze to lepsze uczucie, niz sluchac achmadacustam, co nas wlasnie albo chce wymazac, albo poslac na alaske.. :))) ja ciebie cos powiem, moon.... jak ja pisze, ze kaczory byly idiotami, to sie nazywa, ze ja jestem polakozerca.... to co ja mam pisac, jak mam takie poglady a nie chce byc polakozerca? a moze po prostu nie trzeba uogolniac i wtedy wszystko cacy? bo wiesz, kaczory byly idioty, ale one nie byly same na arenie politycznej... wszedzie sie znajdzie takich, w kazdym rzadzie i w kazdym panstwie... wiec moze trzeba nauczyc sie pisac troche inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 23:43 O, zydówka pisze o "o jezu"... dziwne zjawisko Kaczory to też na wpół Żydy, nie wiem co Wy Izraelczycy do nich macie? Ładnie się prezentował prezydent Kaczyński w Izraelu.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Boston911 31.10.07, 23:48 zaraz mi elan dokopie, ze jestem obsesyjna na wlasnym punkcie, ale ostatecznie jezus to moj daleki krewny, nie? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Do Boston911 31.10.07, 17:48 el.es napisał: > Mysle, ze napisalas to calkiem powaznie, ale zreflektowalas sie, ze sama rownie > z > moglabys zostac poczestowana gazem. Wiec postanowilas, ze obrocisz to w zart. Moon5, wyglada na to, ze nie tylko ja nie znalazlem w tym zadnej ironii. Wiec wycofuje przeprosiny i nadal jestes zwykla szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
amicus_europae Re: Do Boston911 31.10.07, 17:58 Ciekawa forma wirtualnego linczu w wykonaniu netowych "gentlemanów". Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 18:35 Łatwo ci idzie rzucanie "szmatami", bo posiłkujesz sie zdaniem płatnych klakierów czy frustratów. "Doomsday" od kilku miesięcy zakłada rasistowsko-antysemickie wątki. Nigdy się z nim nie zgadzałam. Kto nie zrozumiał gorzkiej ironii, jego sprawa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=71317882 Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 18:41 Niedawno miałam internetowy lincz na jednym z antykaczystowskim blogów, teraz tu... Ludzie ciężko myślący są. Jak ktoś nie krzyczy "Precz z Kaczorami!", zostaje zmieszany z błotem... fraglesi.wordpress.com/forum-dla-moon5/ Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Do Boston911 31.10.07, 19:05 Bo zwolennicy tej kulturalnej partii "ĄĘ" to kibole, kryminaliści i pseudointelektualiści awansowani za komuny z zabitej dechami wiochy na ynteligentów, a sloma z butów co chwila wyłazi. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Do Boston911 31.10.07, 19:07 Po co przepraszasz tego Bostona, to straszny palant. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 19:22 Po co przepraszać, aby potem to odwołać, ale u Fraglesa byli zupełnie bez skrupułów - zostałam nazwana nawet ambasadorką Kaczorlandu, to jednak nie było najgorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Wszyscy Cie wszedzie przesladuja biedactwo 31.10.07, 19:51 moon5 napisała: > Niedawno miałam internetowy lincz na jednym z antykaczystowskim blogów, teraz tu... I tu sie mylisz niedoszla ofiaro linczu. Po pierwsze wlasnym zachowaniem i ciaglym przerywaniem dyskusji zupelnie niewykwalifikowanymi, bezrefleksyjnymi propagandowymi wtretami doprowadzilas gospodarza bloga do rozpaczy i bialej goraczki. Zamiast Cie zbanowac (do czego mial pelne prawo) zalozyl Ci kacik w ktorym moglas sie wypowiadac na mile Twemu sercu tematy niezwiazane z tematyka blogu. Wykorzystalas te okazje do wdania sie w szarpanine z kazdym kto zyczliwie, ironicznie lub krytycznie sie do Ciebie odezwal. Bylas jedyna osoba na pograniczu ordynarnosci umieszczajac swe inwektywy, jeki i wyzwiska przez cztery dni z okladem. Ludzie Cie pozdrawiali, wspolczuli Ci, chcieli Cie zrozumiec. Daremnie. Do przeczytania pod podanym przez Moon linkiem. Nie wiem na czym polega Twoj problem ale musze zgodzic sie z bostonem. Postrzegam Twa hiperaktywnosc na tym forum dokladnie tak jak on i najwyrazniej rowniez cala rzesza innych uczestnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Wszyscy Cie wszedzie przesladuja biedactwo 31.10.07, 20:06 Ja też "rmsremero" postrzegam twoją hiperaktywność i czujność na różnych forach i blogach. U Fraglesa też byłeś, najeżdzałeś na mnie, tu od razu reagujesz... Jesteś zdecydowanie bardziej hiperaktywny ode mnie. Chyba nie jesteś płatnym klakierem? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Wszyscy Cie wszedzie przesladuja biedactwo 01.11.07, 11:52 moon5 napisała: > Jesteś zdecydowanie bardziej hiperaktywny ode mnie. Chyba nie jesteś płatnym klakierem? Naturalnie ze jestem platnym, hiperaktywnym klakierem na uslugach bostona, fraglesi, polzydowskich Kaczorow, syjonistow i Gazety Wyborczej na ktorej to forum zmusilem Cie do pozostawienia jedynie w tym roku 3141 wpisow. Zycze rychlego powrotu do zdrowia. Z syjonistycznym, klakierowskim pozdrowieniem rmstemero Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Wszyscy Cie wszedzie przesladuja biedactwo 01.11.07, 14:41 To ja wyglądam jak 100% Żydówka, a Ty z tego co widziałam wcale, więc to raczej ja mogłabym wystosować to syjonistyczne pozdrowienie, bo i mam też w Izraelu swoich rodaków, więc nie popisuj się takimi tekstami. A Twoja znajomość liczby moich postów i pisanie o tym w różnych miejscach, robi niedobre wrażenie. Czym innym syjonizm a czym innym agenturalność. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Wszyscy Cie wszedzie przesladuja biedactwo 01.11.07, 14:42 Powracać do zdrowia nie muszę, bo mnie nie opuściło. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Wszyscy Cie wszedzie przesladuja biedactwo 01.11.07, 17:16 moon5 napisała: > Powracać do zdrowia nie muszę, bo mnie nie opuściło. Co do tego to proponuje sporzadzenie i podpisanie protokolu rozbieznosci. A co do Twego wygladu to po pierwsze mnie on nie interesuje a po drugie nie wiem co ma on do rzeczy. Rob jak uwazasz droga Moon. Nie dam sie wciagnac w ten rodzaj dyskusji, dla mnie wyglad nie ma nic wspolnego z pogladami a takze prawem do ich gloszenia. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
amicus_europae Re: Do Boston911 31.10.07, 19:15 Są ludzie którzy reaguja rodzajem furii jeśli ktoś, w sposób ich zdaniem niestosowny podchodzi do tej tematyki. Trzeba tu stąpać na paluszkach żeby nie obudzić w nich demona...tolerancji. Tak na marginesie to przeszacowałaś nieco możliwosci rozrodcze narodu wybranego. O ile pamiętam osiągneli maksymalnie 3.5 mln Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Do Boston911 31.10.07, 19:27 Mnie coraz bardziej przeraża to forum. Niektórzy tu piszący zdają się postrzegać świat bez żadnych niuansów - wszystko jest albo czarne, albo białe, również kwestia żydowska. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Boston911 31.10.07, 21:49 nie, nie, moon.... bez najmniejszych watpliwosci "kewstia" zydowska byla, jest i bedzie zawsze czarna.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Boston911 31.10.07, 21:48 ooooo, nasze mozliwosci rozrodcze sa zupelnie zupelnie..... w 1948 w israelu bylo okolo 600 tysiecy zydow, dzisiaj jest nas 7 milionow... przecietna to 5 dzieci w rodzinie.... calkiem niezle, nie uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dana33 01.11.07, 01:41 dana33 napisała: > ooooo, nasze mozliwosci rozrodcze sa zupelnie zupelnie..... w 1948 w > israelu bylo okolo 600 tysiecy zydow, dzisiaj jest nas 7 milionow... > przecietna to 5 dzieci w rodzinie.... calkiem niezle, nie uwazasz? Zydow jest w Izraelu okolo 5 milionow 400 tysiecy. Reszta to mniejszosci. Nie przesadzaj! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dana33 01.11.07, 08:36 jezuuuu wet..... swieta racja.... jak to napisales, to poszlam sprawdzic.... kurrrrka, jak nas ten rzad nasz parszywy oklamuje... kadego roku w rosh hashana mowia ilu nas jest w israelu, nie podkreslajac wogole, ze i araby tu mieszkaja i inne takie co sie pod zydow podrabiaja... :))) masz oczywiscie racje.... "czystych etnicznie" zydow jest w israelu tylko 5,4 miliona.... Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Ja tez nie rozumiem ironii 31.10.07, 19:00 ...ale nie widze innego wytlumacznia jak... ironia wlasnie. Bo jezeli mialoby to byc napisane na serio - to co to oznacza? Innymi slowy moon5, przy wszystkich swoich pogladach, z ktorymi prawie zawsze sie nie zgadzam, nie jest osoba ani wulgarna, ani prymitywna ani tez nie robi na mnie wrazenia... antysemitki. Rada dla moon5 taka aby przed publikacja wpisu zawsze przeczytala tekst ze dwa razy tam i wspak (to zreszta tyczy sie wszystkich), uniknie sie w ten sposob wielu nieporozumien. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Ja tez nie rozumiem ironii 31.10.07, 19:08 Bo to był sarkazm raczej, nie ironia. Źle to wcześniej określiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ja tez nie rozumiem ironii 31.10.07, 21:51 prawde mowiac, moon, to ja tez to zrozumialam jako ironiczy sarkazm, bo po prostu nie moge sobie wyobrazic, zeby jako tako normalny czlowiek, z najbardziej przecietnym nawet IQ, mogl napisac cos takiego... ale moze trzeba uwazac bardziej, bo nie kazdy rozumie sarkazm i slowa czasem rania duzo silniej, niz uderzenie fizyczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Ja tez nie rozumiem ironii 31.10.07, 20:06 strzelec51 napisał: > ...ale nie widze innego wytlumacznia jak... ironia wlasnie. A ja widze kolego. Co bys powiedzial na pisanie bezrefleksyjne? Moon zbliza sie juz do liczby 4000 takich knotow na tym forum w tym roku. Krotko i po polsku: hiperaktywnosc i bezmyslnosc zwana rowniez bezdenna glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Ja tez nie rozumiem ironii 31.10.07, 20:09 Jest wielu ludzi, którzy produkują o wiele więcej postów na tym forum niż ja, a Ty wypisujesz o mojej nadproduktywności i bezdennej głupocie... Jesteś bardzo podejrzanym człowiekiem. Nie Ci Bóg zapłaci za te świństwa, które ostatnio wobec mnie robisz tu i na blogach. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Ja tez nie rozumiem ironii 31.10.07, 21:22 moon5 napisała: > Jest wielu ludzi, którzy produkują o wiele więcej postów na tym forum niż ja, a > Ty wypisujesz o mojej nadproduktywności i bezdennej głupocie... Pani Moon, muszę się zgodzić z moimi przedmówcami. Pani bardzo lubi pisać, ale myśleć to już niekoniecznie. Zresztą, o ile sobie Pani przypomina, kiedyś o tym rozmawiałyśmy. Zgadzała się Pani ze mną w jednym wątku, a po 5 minutach, w innym zażarcie broniła zdania wręcz przeciwnego. Myślę, że Strzelec ma rację, trzeba przeczytać sobie, co się napisało, zanim da się do czytania innym. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ja tez nie rozumiem ironii 31.10.07, 23:37 Też widzę to samo. Nie, nie złośliwość czy antysemityzm, czy jakikolwiek inny anty...izm ale bezmiar głupoty, kompletny brak refleksji nad tym co się pisze. Potem zaś jak się udowodni tą głupotę to wykręty. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: Ja tez nie rozumiem ironii 31.10.07, 20:34 Ze pisane bez zastanowienia sie nad znaczeniem? Ze mozna dany zwrot, zdanie interpretowac na wiele spsobow? Ze cos moze byc bardzo wieloznaczne? Tak. To zreszta charakterystyczna cecha dla wielu forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 czy to zła wola? 31.10.07, 21:45 Czy to zła wola, czy po prostu debilizm? Żeby przypisywać Moon uczucie żalu z powodu niezagazowania wszystkich Żydów? Zwłaszcza, że jak sama pisała, miała żydowskiego przodka? Sądzę, że u <maaaca> i kilku mu podobnych, to zła wola, a u zmieniającego zdanie <bostona>, to najczystszej postaci debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: czy to zła wola? 31.10.07, 21:50 Slowa jednak znacza co znacza i uzywajacy slow ma obowiazek liczyc sie z ich znaczeniem/znaczeniami. Moon nie nalezy do osob zwracajacych na to uwage. W slowie pisanym, w przeciwienstwie do mowionego, nie jest tez jasne czy dany zwrot to zart czy pisany na serio. W slowie pisanym bowiem nie wystepuje intonacja, gest... coz z tego, ze moon mogla, piszac co napisala, na przyklad "znaczaco chrzknac"? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: czy to zła wola? 31.10.07, 21:53 Kiedy ja, Polak, napiszę: "Hitlerowcom nie udało się pozabijać wszystkich obrońców Westerplatte", to oznacza, że wyrażam ubolewanie z tego powodu, że część obrońców przeżyła? I to nie jest <strzelcze> kwestia niezręcznosci sformułowania Moon, czy mojego tutaj. To jest kwestia kretynizmu <bostona>, który nie wie co to sarkazm, czy ironia, oraz podłości <maaaców>, którzy kretyna podpuszczają, ale też sami się przy okazji kompromitują. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: czy to zła wola? 01.11.07, 08:32 Nie elan13. Jak ktos tak raz, dwa, nawet dziesięć razy tak napisze to jest przypadek. Niezręczność się może każdemu zdarzyć. Co jednak powiedzieć o osobie której większość wpisów jest niezręczna? W dodatku jak się tą samą osobę parę razy złapie na jawnynym deklarowaniu poglądów zbliżonych do tych co miało być tą "niezręcznością". Może nie tyle ona sama je głosi co z radością przyklaskuje osobom które je głoszą. Nie wiem za jaką podłość należy brać "obrońców" tego stylu głupiego pisania. Ciebie bawi że w ten sposób upewniasz Ją, że dobrze robi? Nie widzisz że przy okazji sam się kompromitujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 halloooo, elan...... 01.11.07, 09:04 a propos ostrzeliwania szkol.... wczoraj widzialam to we wiadomosciach, a dzisiaj jest w naszej gazecie.... poobglondaj sobie, jak mowi fredzio szeli... :))) www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3466387,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: Do Boston911 02.11.07, 10:15 Moi Drodzy - wiktoriaka, boston, petrucchio, maaac, rmstemero strzelec juz wszystko powiedzieliscie , wiec ja tylko Was serdecznie pozdrawiam, zeby tradycji stalo sie zadosc i zeby utwierdzic, kogo trzeba w przekonaniu, ze spisek zydowski dziala i ma sie dobrze ;-) beatrix ps. - rownie serdecznie pozdrawiam dane, szczegolnie, ze jej dawno nie "widzialam" Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 do beatrix.... 02.11.07, 10:27 pozdrowienia i dla ciebie.... nie widzialas, bo nie odwiedzasz naszego spiskowego forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47618 moze elen powinien czytac tam od czasu do czasu, zeby sie lepiej orientowac w sprawach mojego mocarstwa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 przepraszam do elana... 02.11.07, 10:28 naturalnie pomylilam sie w poscie do beatrix... elan, elan mialo byc, nie elen... pardon, a? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Do Boston911 03.11.07, 14:55 beatrix17 napisała: > Moi Drodzy - wiktoriaka, boston, petrucchio, maaac, rmstemero > strzelec > > juz wszystko powiedzieliscie , wiec ja tylko Was serdecznie > pozdrawiam, zeby tradycji stalo sie zadosc i zeby utwierdzic, kogo > trzeba w przekonaniu, ze spisek zydowski dziala i ma sie dobrze ;-) > > beatrix > > ps. - rownie serdecznie pozdrawiam dane, szczegolnie, ze jej dawno > nie "widzialam" Nie zapomina się starych kommilitonów! :) A wiecie, że ten stary wątek "Talmud o gojach" jest nadal najdłuższy na forum (i prawie o połowę dłuższy, niż drugi na liście)? Co prawda nie brałem już udziału w sztucznym śrubowaniu rekordu po przekroczeniu tysiąca postów Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 03.11.07, 16:56 nie wiedzialam wogole, ze taki watek byl... nie wchodze normalnie na wiadomosci... wiec dzieki petrucchio za info.... genialne po prostu.... :)))) prawda wyglada tak, ze nie ma jak wiem tlumaczenia talmudu na polski wogole. a nawet jakby bylo takowe, to talmudu sie nie czyta, tylko talmud sie studiuje. jest roznica i to duza. talmud to zbior zdan, do ktorych, a wlasciwie do kazdego z nich jest dziesiatki i setki komentarzy, tlumaczen i interpretacji. kazdy medrzec dodal tam swoje mysli. no i zdania podawane przez roznych remkkkkkkkkkkkkow sa normalnie manipulowane... nic z tego co tam cytuja nie jest prawda. i wogole nie trzeba duzo myslec: wezmy tylko 10 przykazan, ktore zostaly dane narodowi zydowskiemu i przyjete zostaly przez chrzescijanstwo. przeczytajcie kazde z nich. i juz widzicie, ze wszystko, co remki szmemki i inne strony antysemickie podaja, to jedno wielkie klamstwo. nu..... co ja wam ide powiedziec..... bozia poskapila remkom, oj poskapila... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 03.11.07, 17:15 dana33 napisała: > nie wiedzialam wogole, ze taki watek byl... nie wchodze normalnie > na wiadomosci... wiec dzieki petrucchio za info.... > genialne po prostu.... :)))) Rzuć sobie okiem na szczegóły w wolnym czasie. Mój Boże, to była kampania... :). Teraz widzę, że wytrzymałem do ok. 1700 postów, podobnie jak inni z wyżej wspomnianych. Dalej już nasi dyżurni żydożercy kisili się we własnym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 03.11.07, 17:57 jak bede w zlym humorze... :)))) ale z tego co juz zobaczylam, to chyba czytalam wszystko na swiecie.. nie w jednym watku, ale znam to, bo remki te rozne dawali to tam w porcjach... wiesz, zeby "poznac nasze prawdziwe oblicze"... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 03.11.07, 22:12 dana, dzieki za wskazowke, gdzie sie spisek rozwija ;-) petrucchio - faktycznie byla zabawa, ale i nauka , a przy tym ile nawiazanych znajomosci. Nie ma tego zlego ... pozdrawiam raz jeszcze, tym razem ze slonecznego swiata, gdzie kwestie zydowskie nie sa zdecycydowanie pierwszoplanowe. <dzis na przyklad najwazniejsze jest ze Real Madryt gra w pilke. Niestety nie wiem z kim ...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 03.11.07, 22:28 A mnie ktoś może powiedzieć jak skonfigurować Load Balancer Edimaxa? To jest problem na dziś dla mnie, a nie co tam kto gdzieś ponad tysiąc lat temu napisał. Nie powiem - wziąć kawałek tekstu i podyskutować kulturalnie co "autor miał na myśli", to ciekawa zabawa i niezłe wyzwanie intelektualne. Miło jednak dyskutować wśród ludzi którzy jednak coś wiedzą na temat okoliczności powstania tekstu i na temat ludzi, którzy go tworzyli. Miło też jak dyskutanci potrafią spojrzeć na tekst z różnych punktów widzenia (nie koniecznie z nimi się zgadzając). PS. Z tym Edimaxem nie żartuję... temat mnie chyba przerósł... ale co tam w końcu go pokonam. Pozdrawiam wszystkich szanownych wcześniej wspomnianych :). Maaac Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 03.11.07, 22:29 hahahaha..... ja to juz dawno zdecydowalam, ze najlepiej kupic kazdemu graczowi pilke i bedzie spokoj... a tak to sie ugania 24 chlopa przystojnego za jedna... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 03.11.07, 22:31 beatrix17 napisała: > dana, > > dzieki za wskazowke, gdzie sie spisek rozwija ;-) > > petrucchio - faktycznie byla zabawa, ale i nauka , a przy tym ile > nawiazanych znajomosci. Nie ma tego zlego ... > pozdrawiam raz jeszcze, tym razem ze slonecznego swiata, gdzie > kwestie zydowskie nie sa zdecycydowanie pierwszoplanowe. <dzis na > przyklad najwazniejsze jest ze Real Madryt gra w pilke. Niestety nie > wiem z kim ...;-) Pozdrowienia z niespecjalnie słonecznego Wiednia :( Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 03.11.07, 23:40 hahaha, bylam w wiedniu 2 tygodnie temu.... :))) mieszkalam tam kiedys 7 plus lat.... ale dzisiejszy wieden, to nie tamten wieden, o nie..... taka szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 03.11.07, 22:39 beatrix17 napisała: <dzis na > przyklad najwazniejsze jest ze Real Madryt gra w pilke. Niestety nie > wiem z kim ...;-) Z Sevillą, tak mi przynajmniej podpowiedział "ekspert" siedzący w sąsiednim pokoju. Również wszystkich pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 03.11.07, 22:52 wiktoriaka napisała: > beatrix17 napisała: > > <dzis na > > przyklad najwazniejsze jest ze Real Madryt gra w pilke. Niestety nie > > wiem z kim ...;-) > > Z Sevillą, tak mi przynajmniej podpowiedział "ekspert" siedzący w sąsiednim pok > oju. > > Również wszystkich pozdrawiam. I ja sie podlaczam do pozdrowien. Beatrix, mam nadzieje, ze oprocz pilki pobawisz sie na zakupach, jedzeniu i piciu Rioja. Dobre winko Marques de Caceres (czy jakos tam sie to pisze), z krewetkami w oliwce z czosnkiem i goracym pieprzem, albo patatas bravas...mniam, az mi slina leci jak sobie pomysle. Petrucchio pognalo az do Wiednia! A jak te Austryjaki ucza sie tam pod twoja batuta? Jak im wychodzi wymowa "th"? Czy mowia tak jak wiekszosc Slowian "senk ju"? Albo "tenk ju"? Czy jakos inaczej po swojemu? Maaac, niestety nie bede pomocny w tej dziedzinie, ale zycze powodzenia. Moze remekk sie zjawi i okaze sie ekspertem, choc nie wiem czy ufalbym mu. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 04.11.07, 02:56 boston911 napisał: > I ja sie podlaczam do pozdrowien. Beatrix, mam nadzieje, ze oprocz > pilki pobawisz sie na zakupach, jedzeniu i piciu Rioja. Dobre winko > Marques de Caceres (czy jakos tam sie to pisze), z krewetkami w > oliwce z czosnkiem i goracym pieprzem, albo patatas bravas...mniam, > az mi slina leci jak sobie pomysle. To ci przypadek! Mam właśnie butelczynę sześcioletniej riojy z Alavy, a 2001 to podobno szczególnie dobry rocznik dla Rioja Reservas. Żona i dzieci wpadają do mnie w odwiedziny z Polski, więc się zaopatrzyłem (no, dla dzieci jest co innego). W każdym razie pomyślę o was wszystkich, popijając. Zdrówko! > Petrucchio pognalo az do Wiednia! A jak te Austryjaki ucza sie tam > pod twoja batuta? Jak im wychodzi wymowa "th"? Czy mowia tak jak > wiekszosc Slowian "senk ju"? Albo "tenk ju"? Czy jakos inaczej po > swojemu? Mówią oczywiście z wiedeńskim akcentem, ale nie narzekam. Mili ludzie i całkiem się starają. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: hahahahahaha..... ale zabawa.... :)))) 04.11.07, 18:07 Boston, wlasnie tak sie bawie, na zakupach najmniej ale przy Rioja i owszem :-)) Wiktoriaka No wlasnie, chyba z Sevilla, ale przegrali i byli smutni. Ja nie, bo poza tym maja tu duzo dobrego wina i rownie dobrego jedzenia;-)) A slonce... Ojej... Tak ze rowniez Wasze zdrowko, çtym bardziej, ze Wam zimno , brrr :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Słoń, a sprawa polska. 03.11.07, 00:10 elan13: A żydowskie słonie... Notatka: W Australi złapano kangura z dwoma ogonami. elan13: Udział Żydów w tej operacji... Notatka: W Japonii opracowano nowy lek na... elan13: Żydom to takie... Notatka Przeproś prezydenta. elan13: Warto pamiętać, że niedościgłym liderem w przepraszaniu jest Aleksander Kwaśniewski, który tak pięknie przepraszał swoich etnicznych braci w imieniu narodu polskiego. :) no cóż.... po prostu należy współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś