gtz-1219 Prezydent: Nadzieje Polaków idą bardzo daleko 16.11.07, 13:05 Pan Prezydent oczekując od nowego rządu wzrostu gospodarczego na poziomie 30-40% daje o sobie świadectwo " Dyletanta ekonomicznego".Szkoda że mamy tak tęgą głowę Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 Czekamy na "cuda" Denaturata Tuska 16.11.07, 13:09 np. na wzrost PKB rzedu 30 % rocznie; . aha, Herr Tuske: kiedy wylatuja pierwsze samoloty czarterowe po Polakow ze Zjednoczonego Krolestwa i Irlandii?? chetnie bym sie tam wybral takim samolotem za friko Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Czekamy na "cuda" Denaturata Tuska 16.11.07, 13:14 Policzyles juz te trzy mln mieszkan od kaczynskich ? Domyslam sie ze tak jak kaczynscy dla wlasnej satysfakcji zrobisz wszystko by Polske pograzyc . Moze jakis sabotazyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_donek Re: Czekamy na "cuda" Denaturata Tuska 16.11.07, 13:16 prosze nie usuwać tej notaki , ona nikogo nie obraża a tylko przypomina fakty jak tusk obrażał Prezydenta, PiS i miliony wyborców 9 pytań do szanownego pana Donalda Tuska przewodniczącego PO: 1.Dlaczego okłamał pan wyborców,że nic o przeszłości wojennej dziadka nie wiedzał??Wszyscy w pana rodzinie wiedzieli,tylko pan historyk po studiach nic?? 2.Dlaczego dwa lata temu po przegranej w wyborach parlamentarnych nie złożył pan zwycięzcom gratulacji?? 3.Dlaczego dwa lata temu po przegranych wyborach wzywał pan Polaków do obywatelskiego nieposłuszeństwa inaczej zamachu stanu,tym samym kwestionował pan wynik demokratycznych wyborów?? 4.Dlaczego obrażał pan w kampanii wyborczej Prezydenta RP,który udziału w kampani nie brał??("obesesjonaci Kaczyńscy,fiksaci Kaczyńscy,nie wiem czy Prezydent Kaczyński działa w interesie Polski,spoty obrażające Prezydenta Rp","karzeł moralny) 5.Dlaczego Moskwa i Berlin z taką szaloną radością przyjęły wynik wyborów w Polsce??Czy pan historyk z wykształcenia zgodzi się z tezą ,ze im większa miernota rządzi w Polsce tym lepszą ma opinię i tzw.prasę w Rosji i Niemczech??Czy wie pan dlaczego?? 6.Dlaczego dwa lata temu po przegranych wyborach obraził pan miliony starszych ludzi cedząc przez zaciśnięte usta:wygrała moherowa koalicja?? 7.Dlaczego twierdzi pan,że 13 grudnia 1981roku był pan w Stoczni Gdańskiej,skoro nie nikt pana tam nie widział?? 8.Co pan uczynił,aby wyjaśnić kto oprócz Sawickiej wzamieszany jest w proceder korupcyjny???Czeka pan,aż przyschnie,czy liczy pan na dalszą pomoc PIS-u w tej dziedzinie?? 9.Wałęsa jest dla pana autorytetem.Składał mu pan już niejednokrotnie meldunek.Czy podobnie jak Wałesa uważa pan,że należy wyciąć w pień 5 mln ludzi PIS-u??Czy może chciałby pan przewodniczący dorzucić do wycinki jeszcze ich dzieci?? A może wy młodzi POpaporańcy z mózgami wypranymi przez GW i bigbrothera POmożecie swojemu guru?? wyszukane_w_sieci_internet , 14.11.2007 16:21 Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Czekamy na "cuda" Denaturata Tuska 16.11.07, 13:23 No i ile KC PISu siedzialo nad tymi wypocinami ? Co wie pan kaczynski o ubeckiej przeszlosci swojego ojca ? Dlaczego milczy ? czy tusk byl odchodzacym premierem, prezydentem ? ja tez kaczynskiemu nie sklasalem gratulacji , ani lepper , ani nawet giertych .... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 To dlaczego Denatura Tusk i GW domagaja sie 16.11.07, 13:30 gratulacji od Prezydenta i Premiera, ktorych notorycznie obrazali?? Mam te nadzieje, ze Tuske nie wypusci policji na antyrzadowe demonstracji i przypomni sobie swoje slowa, ze "ludzi nalezy wyprowadzic na ulice dla obrony demokracji"; niech sie nie martwi, PiS zmobilizuje wiecej ludzi, niz on przed rokiem; a RM pomoze indianski napisał: > No i ile KC PISu siedzialo nad tymi wypocinami ? > Co wie pan kaczynski o ubeckiej przeszlosci swojego ojca ? Dlaczego milczy ? > czy tusk byl odchodzacym premierem, prezydentem ? ja tez kaczynskiemu nie > sklasalem gratulacji , ani lepper , ani nawet giertych .... Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: To dlaczego Denatura Tusk i GW domagaja sie 16.11.07, 13:37 PiSowcy ponieśli druzgocącą porażkę przede wszystkim dlatego, że rozpoczęli wojnę ze wszystkim i wszystkimi. Szczucie ludzi na siebie ma zawsze krótkie nogi. A ty dalej nie możesz się z tym pogodzić? Wasze poparcie nurkuje w dół, partia się rozłazi, prezydenta ma najniższe poparcie od 89 - to mówi samo za siebie. PiS wyprowadzi najwyżej swój sztandar, a my wszyscy będziemy bili brawo żegnając was z uczuciem ulgi, że polityczna miernota pragnąca być nowym machiavellim odejdzie na śmietnik historii. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 Twoj Denaturat razm z POlszewia szybko sie 16.11.07, 13:49 politycznie zuzyja; przd wyborami Tuske mowil o znakomitych kadrach POszolomskich, a teraz bral niektorych ministrow z lapanki; juz na poczatku cienko, a co dopiero potem; . Zas co do "walki wszystkich ze wszystkimi": jeszcze nigdy zadna partia opozycyjna - przy pomocy dyspozycyjnych mendiow typu GW, TVN, Polsat, "Polityka" TOK FM - nie atakowala tak chamsko, brutalnie i ponizej pasa rzadu; wiec czego teraz oczekujesz? ze PiS i J.Kaczynski takiemu chamowi Tuskowi przyklasnie? bedzie walka, i zobaczymy, jak koalicja PO-ZSL bedzie wygladala za rok laaazy_boy napisał: > PiSowcy ponieśli druzgocącą porażkę przede wszystkim dlatego, że rozpoczęli > wojnę ze wszystkim i wszystkimi. Szczucie ludzi na siebie ma zawsze krótkie > nogi. A ty dalej nie możesz się z tym pogodzić? Wasze poparcie nurkuje w dół, > partia się rozłazi, prezydenta ma najniższe poparcie od 89 - to mówi samo za > siebie. PiS wyprowadzi najwyżej swój sztandar, a my wszyscy będziemy bili brawo > żegnając was z uczuciem ulgi, że polityczna miernota pragnąca być nowym > machiavellim odejdzie na śmietnik historii. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 3 zdania J.Kaczynskiego do Denaturata T. 16.11.07, 13:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=72083232&a=72092958 indianski napisał: > Policzyles juz te trzy mln mieszkan od kaczynskich ? > Domyslam sie ze tak jak kaczynscy dla wlasnej satysfakcji zrobisz wszystko by > Polske pograzyc . Moze jakis sabotazyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
3seven Re: Prezydent: Nadzieje Polaków idą bardzo daleko 16.11.07, 13:21 to oni mieli sukcesy ?????????????????????????? buuuuuuuaaa Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Kaczyński i PIS, zrobia wszystko ,by szkodzić !!!! 16.11.07, 13:32 Polsce i rzadowi Tuska ...Zawiśc u nich jest tak wielka,że popełnią każde świństwo, by cieszyc sie z porazek Polski i Polaków!..tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
takeyoshi Re: Kaczyński i PIS, zrobia wszystko ,by szkodzić 16.11.07, 13:37 Buahahaha, przecież niczym nie będą się różnić od postawy PO przez 2 lata minionej kadencji sejmu, choć dziwię się ich postawie. Będąc na ich miejscu zająłbym się czym innym i poczekał na rezultaty cudotwórstwa pana Donalda, który naobiecywał tyle, że czeka z utęsknieniem na ataki ze strony Pisu, aby móc później powiedzieć: " mieliśmy większość w obydwu izbach, stanowiska poobsadzane zaufanymi ludźmi, ale nie mieliśmy szans wprowadzić zapowiedzianych zmian przez nieustanne ataki PiSu. Chcieliśmy dobrze, a oni wsz popsuli..." :?D Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Kaczyński i PIS, zrobia wszystko ,by szkodzić 16.11.07, 13:46 rząd Tuska musi się teraz nabiedzi bo ma dużo do naprawienia po pisowcach nawet po gospodarce...jedzenie drożeje itd ale dobrze ze już pisowcy nie rządzą stale mam nadzieję ze Prezydent zrozumie że nie będą go krytykować gdy będzie prezydentem wszystkich Polaków dla dobra Polski Odpowiedz Link Zgłoś
takeyoshi Re: Kaczyński i PIS, zrobia wszystko ,by szkodzić 16.11.07, 13:52 Heh, a co mają wspólnego ceny żywności z rządzącymi?? Poza tym, jeśli mnie pamięć nie myli to gospodarka ma się zaskakująco dobrze, a premier Tusk ma poglądy liberalne = jak najmniejsza ingerencja państwa w wolny rynek, a więc jeśli ktoś pisze, że obniży ceny, to albo nie ma pojęcia o czym pisze albo nie wie nawet na kogo głosował... Odpowiedz Link Zgłoś
opodal_krzaczka jama.314 nie nerwuj się 16.11.07, 13:23 co do kwestii cudu to tym durniom pisowskim wmówił to Jarosław Kurski na przedwyborczym spędzie moherów w Gdańsku a ze oni mają klepki wywrócone na lewą stronę to sie nie dziw,ciemny lud wszystko łyknie. www.pis.org.pl/article.php?id=10264 A to jest wypowiedź Tuska o cudzie: "Podczas poniedziałkowej debaty z Aleksandrem Kwaśniewskim Tusk nie mógł się nachwalić sukcesów Irlandii. Jego zdaniem kraj ten zawdzięcza swój „cud gospodarczy” neoliberalnym reformom, przedstawianym przez Tuska jako alternatywa dla „polskiego socjalizmu” Motłoch wyborczy PiS z powodu braku szarych komórek zżartych przez starość nie potrafi zrozumieć prostej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
opodal_krzaczka Przepraszam nie Jarosław Kurski ale Jacek kurski 16.11.07, 13:24 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 Czekamy z nieciepliwosciana "cuda" Denaturata 16.11.07, 13:43 Wszystkie cuda "Donaldu Tusku" Poniedziałek: Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. 3 miliony Polaków wraca do kraju. Wtorek: Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe. Środa: Donald Tusk obniżył podatki – od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą 1%, jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia – pielęgniarka zarabia średnio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele zarabiają od środy 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice Polski przekraczają tysiące lekarzy z Niemiec Francji i Irlandii by podjąć pracę w polskich szpitalach. Czwartek: Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie – UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy zrezygnowały z Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie transportowane mięso z Polski do Rosji. Piątek: Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i 320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz – nowa minister infrastruktury - przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin. Sobota: Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę. Ponadto wprowadził poszóstne becikowe i ulgę na dziecko – bez kozery - pińcet tysięcy. Niedziela: Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz no proszę "zabolało" , nie miałem takich intencji 16.11.07, 13:45 jama.314 napisał: > Słyszałem i pamietam!!. Ty kłamiesz,świnio! > Tusk nigdy nie powiedział,że to ON dokona cudu.. Mówił tylko o tym ,by > wspólnie,solidarnie pracowac, a dokona sie taki sam cud jak w Irlandii! > Mówił, że nie jesteśmy gorsi od innych i stac nas na takie same"cuda' > gospodarcze,jak inne kraje! > Pokaz mi link,gdzie Tusk mówi inaczej... Miałem nie odpowiadać z uwagi na Twoją specyficzna "kulture osobistą" , ale co mi tam... Epitet uznaje za wypowiedziany pod wpływem emocji.Wybaczam Nie oparłem się na słowach Jacka Kurskiego , tylko na wypowiedzisch róznych osób w mediach. Konkretnie w RM i TRWAM. Ty oczywiście możesz powiedzieć ,że te osoby kłamały a ja źle robię ,że im wierzę. Tylko ,ze to jest dokladnia taka sama sytuacje jaka miała miejsce przez ostatnie dwa lata. W TVN Polsacie , RMF wypowiadały sie na temat Kaczorów , Ziobry różni ludzie.Często "wazni ludzie" I zwolennicy PO w ich słowa wierzyli , chociaz ja uważałem to za klamstwo. No cóż , teraz sytuacja jest odwrotna. Nie rób drugiemu co tobie nie miło - chciałoby się rzec. Dobrze ,że mamy pluralizm medialny , bo nawet byśmy nie wiedzieli ,ze minister sprawiedliwości nie ma NIP-u PESELU i podatki placi Królowej Brytyjskiej. Widac w Polsce są za wysokie, więc sobie radzi po swojemu (jako fachowiec od podatków) Odpowiedz Link Zgłoś