zupa_wolowa 11.12.07, 20:46 A gdyby tak jakimś przypadkiem się skończyła, Rydzyk i tak potrafi ją na nowo rozbudzić... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bpkw Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończyła... 11.12.07, 20:46 Rydzyk rznie klasycznego glupa; doskonale wie, ze sam zawsze stawial sie ponad prawem. Doskonale wie, ze PO nie bedzie sluzalczo lizac zakonnego tylka i dlatego stosuje najlepsza obrone, czyli atak... :( Odpowiedz Link Zgłoś
priller przystojniak o spojrzeniu jerzego polomskiego... 11.12.07, 21:12 spoglada z tej fotygrafii. zrobilby furere jako piosenkarz. charyzma i klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja jakim prawem ten marny kaznodzieja grozi premierow 11.12.07, 21:58 i - przestępcy będą rozliczani niezależnie od tego czy nosza sutanny czy nie... czy Rydzyk ma coś do ukrycia, że wychodzi z atakiem uprzedzającym? wspieranie jego interesów z kasy podatników się skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Rydzyk olał propozycję Tuska w kampani wyborczej 11.12.07, 22:02 Rydzyk olał propozycję Tuska w kampani wyborczej spotkania ze słuchaczami RM a jednocześnie cały czas udostępniał i udostępnia antenę Ziobrze, Macierewiczowi, Wannemanowi itd. I chyba nie oczekuje Rydzy w zamian kurtuazji i przychylności. Niech nie będzie śmieszny. Prawo jest prawo i mam nadzieję że ekipa Tuska skutecznie prześwietli finanse toruńskiego imperium. Mnie fiskus kroi z każdej złotówki przychodu, Rydzykowi się zdaje że on jest ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Tu Radio Maryja - Głos Szatana w twoim domu.. 11.12.07, 22:50 dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Chwała niech będzie Kosciołowi Lucyfera z Torunia! 11.12.07, 23:29 . Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Golenie Lucyfera z Torunia czas zacząć 11.12.07, 23:46 od milionów wyłudzonych od państwa na "badania geotermiczne" i opodatkowania dochodów z radia i telewizji a potem rozliczenie z kasy na ratowanie stoczni Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Golenie Lucyfera z Torunia czas zacząć 11.12.07, 23:56 Jeszcze bym dorzucił: - sprawdzenie powiązań Rydzyka, z finansowanym przez KGB Instytutem Schillera (z którym także był związany Lepper) - wyjaśnienie dlaczego bez kłopotów pan Rydzyk stawia nadajniki na ziemi rosyjskiej, gdzie katolicy oraz Polacy są prześladowani Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Kościół Kat. obroni wiernego sługę przynoszącego 12.12.07, 05:45 wymierne korzyści nie tylko finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Tu Radio Maryja - Głos Szatana w twoim domu.. 11.12.07, 22:52 przyjmujemy 3/4 renty, złotówki, dewizy, czeki, precjoza, przelewem na konto i datki bezpośrednie. Alleluja i do przodu !!!!!!! mlasskacz napisał: > . Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Tu Radio Maryja - Głos Szatana w twoim domu.. 11.12.07, 23:36 chirlider napisał: > przyjmujemy 3/4 renty, złotówki, dewizy, czeki, precjoza, przelewem > na konto i datki bezpośrednie. > Alleluja i do przodu !!!!!!! **************************************** "Mniej dzwońcie, więcej płaćcie. A jak już dzwonicie, to mówcie krótko i na temat." Tadeusz Rydzyk, 24.01.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Tu Radio Maryja - Głos Szatana w twoim domu.. 11.12.07, 23:45 Łoooo,panie.Ales pan cytat znalazl :). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Tu Radio Maryja - Głos Szatana w twoim domu.. 11.12.07, 23:56 c.rayback napisał: > Łoooo,panie.Ales pan cytat znalazl :). *********************************** pl.wikiquote.org/wiki/Tadeusz_Rydzyk Życzę miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Tu Radio Maryja - Głos Szatana w twoim domu.. 12.12.07, 00:56 jak kazdy cytat.prawdziwy! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Rydzyk olał propozycję Tuska w kampani wyborc 11.12.07, 23:29 W piątek 19X po pluciu Jarkacza, pokazywał Pana D. Tuska w skojarzeniu jako Hitlera. A co powiecie o chętnie pokazywanym filmiku? Na Tuska www.youtube.com/watch?v=o5umE1t08ek Wyraźnie stosuje zasadę dzielenie narodu, jak jezuici przed rozbiorami po Konstytucji 3-go maja. Teraz jest Unia i wspieranie polityki Putina. Opluwanie i szczekanie, to dla sfory kacze danie! Pełen wiary, nadziei na dobrobyt czekam, wypatruję z okna i pod drzwiami szczekam. Prawo, Sprawiedliwość dodaje nadziei, że przestanę szczekać na swoich złodziei. Trop układu wydłuża oczekiwanie, oprócz czekania dodaje szczekanie. Szukam dla mnie prawa i sprawiedliwości, bo zbyt małą rentę zżera rosół z kości. Poprzez wybór zgrai strzeliłem sobie bramkę, teraz z tej wściekłości często gryzę klamkę. Im czarne jest białe, a białe jest czarne, chyba się zapłaczę na me życie marne. Leków nie kupuję, tylko waleriana, aby to wytrzymać biorę czasem z rana. Jak już nasłucham się ojca dobrodzieja ze stacji, w której zbawienia jest nadzieja. Za datki dla niego mam trafić do nieba, pomimo braku grosza i w domu chleba. Ja już nie rzucam się na byle ruch klamki, warczę i otwieram cicho u drzwi zamki. Szczekam, na Żyda, lewusa, liberała, a smak w nim jest taki jak maślana chała. Wbijam zęby w chałę i odgryzam kęsa, trzeźwieję, bo czuję smak ludzkiego mięsa. Tak wysokie Prawo i Sprawiedliwości, proszę dla obłędu wiele łagodności! Mało, ja uważam od góry do spodu, obłęd, tylko obłęd przyszłością narodu! Najlepiej jak ich pochłoną płomienie. Ogień i Radyjo da im oczyszczenie. Z dymem dla spokoju niech idą do nieba, chyba, że zjedzą z nienawiścią chleba. Nienawiść krwią i ciałem nas, ojca Redyka, kto tego nie wie, to nie Polak, niech zmyka! Tylko modlitwa i czuwanie to obłudy proste danie! W Unii siedzą już przy torcie, oni dyszą przy aorcie! Gryź w aortę, szkaluj wroga, wykorzystuj nawet Boga! Nie uszanuj ducha w grobie, na ikonę siknij sobie! To są specjaliści smrodu, do ogłupiania narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Rydzyk olał propozycję Tuska w kampani wyborc 12.12.07, 00:46 Dlatego głosowałam na PO,żeby wreszcie Rydzyk trafił do zalewy octowej. Odpowiedz Link Zgłoś
niadodi Re: jakim prawem ten marny kaznodzieja grozi prem 12.12.07, 01:35 Taki, że ma więcej kasy i tłumy idiotów za swoimi plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: przystojniak o spojrzeniu jerzego polomskiego 12.12.07, 00:42 Rydzyk,strach Cię oblecial? Pójdz wreszcie do prokuratora!! Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończy 12.12.07, 00:39 Jaki Rydz taki widz...olaboga! Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita A czego sie boisz swiety buisnesmanie 11.12.07, 21:15 >> Wśród działań niechętnych radiu i jego dyrektorowi o. Rydzyk wymienia wypowiedź minister Julii Pitery, że przyjrzy się finansom radia czy zapowiedź minister Barbary Kudryckiej, że zbada, czy w uczelni założonej przez redemptorystę nie ma nadużyć prawnych.<< O rydzu wspanialy, przeciez dzialasz z najwiekszym poszanowaniem praw wiec czego sie obawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytor.biskupa.breslau [...] 11.12.07, 21:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Re: A czego sie boisz swiety buisnesmanie 11.12.07, 22:27 Masz 101% racji!. Ajatollah Rydzyk kiedyś twierdził, przyklaskując PIS-owi, że "jeśli ktoś jest w porządku, to nie musi się niczego obawiać". A zatem, czego boi się Jego Luminancja, że tak trzęsie sutanną? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
born.again.atheist Rydzyk nie powinien plakac 11.12.07, 21:21 praktycznie nie zostawil PO wyboru. Juz raz przez niego przegrali dwa lata temu. Jak go teraz nie zmarginalizuja, to sytuacja bedzie sie powtarzala i znow ich kiedys zalatwi (z blogoslawienstwem znakomitej wikszosci Episkopatu). Mam nadzieje, ze PO wystarczy sprytu i odwagi. "- Wygląda na to, iż niechęć, którą wyrażał Pan i Pana ugrupowanie od paru lat wobec Radia Maryja, nie skończyła się, ale przeobraziła w działanie prowadzące do jego zniszczenia. " Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Re: Rydzyk nie powinien plakac 11.12.07, 22:30 No cóż! Rydzolowi nie udało się ZATOPIĆ PLATFORMY, to teraz, gdy "wypłynęła na powierzchnię" stanowi powód do obaw... Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Rydzyk nie powinien plakac 11.12.07, 23:36 Wygląda na to, iż niechęć, którą wyrażał Pan i Pana ugrupowanie od paru lat wobec Radia Maryja, nie skończyła się, ale przeobraziła w działanie prowadzące do jego zniszczenia. " co daj Panie Boże AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rydzyk nie powinien plakac 11.12.07, 23:37 rtg napisał: > Wygląda na to, iż niechęć, którą wyrażał Pan i Pana ugrupowanie > od paru lat wobec Radia Maryja, nie skończyła się, ale przeobraziła > w działanie prowadzące do jego zniszczenia. " > co daj Panie Boże AMEN **************************** Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Rydzyk nie powinien plakac 12.12.07, 01:09 Podsumowanie OORydzyka będzie testem dla tego Rządu.SLD bało sie,PiS klękało..a teraz czas na PO.Ja głosowałam z nadzieja...p.Premierze! Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Walczmy ze ścierwoliberałami! 11.12.07, 21:22 Pokonałem ich. Wszystko w ostanim wpisie na blogu placebo99.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider skończ waść 11.12.07, 22:05 lepiej dal ciebie, gościu, że to ostatni wpis na twoim blogu. przestaniesz sie publicznie ośmieszać. placebo99 napisał: > Wszystko w ostanim wpisie na blogu Odpowiedz Link Zgłoś
stop_fotydze ... ale jakiego wstydu? :) 11.12.07, 22:31 Niech pisze: nudno by było, gdyby wszyscy tylko o tolerancji, miłości itd. Musi ktoś bronić Rydzyka, Kaczyńskich i całą resztę, żeby się forum kręciło :D Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: skończ waść 12.12.07, 01:14 ciemnogród nam nie grozi,bo niestety... umiera.hahhhaha Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Sprobuj jednak seksu homoseksualnego 11.12.07, 22:35 skoro ci tak zle w twoim obecnym wcieleniu. Rzucilem okiem na twoj blog i z wyzyn mojego intelektu i doswiadczenia stwierdzam ze istnieje u ciebie ogromny strach przed wlasnycm homoseksualizmem. Nie boj sie, idz na calosc. Najgorsze co moz ci sie przydarzyc to ze Bozia straci cie w czelusie. Ale tam przecie Wielkoczlonkowe Szatany beda robily ci dobrze polskojezyczny. Alleluja i do przodu jak to mawia Naczelny Gejuch RP, Ojciec Wielu, Tadzio "Pedziuszek" Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Re: Sprobuj jednak seksu homoseksualnego 11.12.07, 22:51 wiedmak napisał: > ...Rzucilem okiem na twoj blog i z wyzyn mojego intelektu... Jakich wyżyn i jakiego intelektu? Wymóżdżonego przez sowietyzację i zarażonego przez zarazę libertynizmu załganego wszarstwa knurowatego ścierwa ostatniego! Inaczej byś pojął moje wybitne słowa i docenił wkład w walkę z patologią różowego ścierwoliberalizmu - zarazy zarzyganej stalinowskim bolszewizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Walczmy ze ścierwoliberałami! 12.12.07, 00:38 placebo99 napisał: > Pokonałem ich. Wszystko w ostanim wpisie na blogu > placebo99.blox.pl Czy tobie sie wydaję że ktoś myślący czyta twoje wypociny biedaku? Odpowiedz Link Zgłoś
kraq rydz ty bezczelny zakłamany obłudniku!!!!!! 11.12.07, 21:25 skandal, że ktos chce poddać kontroli finanse i majątek zbudowany na okłamywaniu ludzi (stocznia gdanska + szmalcownik z urugwaju), skandal, ze ktos oprotestował fakt próby dofinansowania kosmicznych projektów rydza z pominięciem i złamaniem wszelkich procedur dotyczących wszystkich innych składających wnioski o dofinansowanie z UE! o to rydz i jego sekta, która twierdzi, że nie korzystała z żadnych przywilejów! a ciekawe jaki raban byłby u pisuarów jak by minister obecnej koalicji wysłał limuzynę po jakiegos redaktora GW a po rydza minister z pisdu limuzyne wysłał. rydzyk i radio co ma ryja oczywiście nigdy nie korzystało z żadnych przywilejów i jest zdecydowanie przesladowane. te bajki to może w radiu co ma ryja i szmacie wasz dziennik, bo w ostatnich wyborach ludzie już wam pokazali srodkowy palec obłudnicy Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Ale zioniesz nienawiścią! 11.12.07, 21:32 To jest wbrew naukom świątobliwych autorytetów! Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Nie znudzilo ci sie to trollowanie jeszcze? 11.12.07, 21:42 Ja rozumiem ze cel niby szczytny, ale nie jestes specjalnie dobry w tym. Nie zauwazyles ze twoje posty nie prowokuja nawet czesci tego odzewu co te, na przyklad, junkersa? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Nie zniechęcisz mnie tym jadem w języku 11.12.07, 21:55 Chciałyby ścierwoliberały pozamykaś wolne media, radia, prasę i blogi. Ale niedoczekanie ich. Zdrowa część społeczeństwa powstanie i poskromi tych ateistów. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Nie zniechęcisz mnie tym jadem w języku 11.12.07, 22:07 Masz kłopoty ze stylem: jest nijaki. Studiuj junkra. Potrafi tak napisać, że w myślącym człowieku krew się zagotuje. To też jest sztuka. Twoje teksty są słabe, bez polotu, nie dotykają istoty nadwiślańskiego katolicyzmu czyli kołtuństwa i warcholstwa połączonych z brakiem refleksji. Życzę postępów! Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Wszawy liberalizm ma stracha i wierzga 11.12.07, 22:43 Boją się ścierwa liberalne nastania porządku i rozliczenia fanatyków i ekstremy libertyńsko-bolszewickiej. Ale krótki wasz czas. Zapijaczone małpy z brzytwą przy sterze państwa zostaną doprowadzone pod trybunał świątobliwy. Zgniły pomiot bolszewizmu złajdaczony z diabelskim nasieniem spotka kara i miejsce na śmietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
dobryczlowiek123 Re: Wszawy liberalizm ma stracha i wierzga 12.12.07, 01:31 placebo99 napisał: > Boją się ścierwa liberalne nastania porządku i rozliczenia fanatyków > i ekstremy libertyńsko-bolszewickiej. Ale krótki wasz czas. > Zapijaczone małpy z brzytwą przy sterze państwa zostaną doprowadzone > pod trybunał świątobliwy. Zgniły pomiot bolszewizmu złajdaczony z > diabelskim nasieniem spotka kara i miejsce na śmietniku historii. > Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: Nie zniechęcisz mnie tym jadem w języku 11.12.07, 22:46 Junkier nie jest od nich. Junkier pracuje dla GW. To specjalista, który świetnie się bawi, udając kretyna, aby skompromitować kręgi zbliżone do PiS. To łatwo zauważyć, gdy się dłużej Junkra poczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
rrozecki Re: Nie zniechęcisz mnie tym jadem w języku 11.12.07, 23:03 Polecam lektury Sergiusza Piaseckiego , zamiary i poglądy Pana placebo od razu Pani rozpozna :) Panie Placebo , tak trzymać ! :) Pozdrawiam RR babaqba napisała: > Masz kłopoty ze stylem: jest nijaki. Studiuj junkra. Potrafi tak > napisać, że w myślącym człowieku krew się zagotuje. To też jest > sztuka. Twoje teksty są słabe, bez polotu, nie dotykają istoty > nadwiślańskiego katolicyzmu czyli kołtuństwa i warcholstwa połączonych > z brakiem refleksji. Życzę postępów! Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Re: Nie zniechęcisz mnie tym jadem w języku 11.12.07, 23:26 rrozecki napisał: > Polecam lektury Sergiusza Piaseckiego... Pewnie to jakiś bolszewicki ideolog albo fanatyk ekologizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne placebo99999999jestes z a l o s n y !!!! 11.12.07, 23:39 placebo99 napisał: > rrozecki napisał: > > > Polecam lektury Sergiusza Piaseckiego... > > Pewnie to jakiś bolszewicki ideolog albo fanatyk ekologizmu. > ---------------- nie Polski pisarz-patriota piszacy polszczyzna a nie popolskiemu jak ty, osmieszasz sie klecho > Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Panie "rrozecki" musisz koniecznie to przeczytać! 11.12.07, 23:44 pies_na_prawizne napisał: > placebo99 napisał: > > > rrozecki napisał: > > > > > Polecam lektury Sergiusza Piaseckiego... > > > > Pewnie to jakiś bolszewicki ideolog albo fanatyk ekologizmu. > > ---------------- > > nie Polski pisarz-patriota piszacy polszczyzna a nie popolskiemu jak > ty, osmieszasz sie klecho > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Ale zioniesz nienawiścią! 12.12.07, 00:40 placebo99 napisał: > To jest wbrew naukom świątobliwych autorytetów! > Nie rozśmieszaj mnie. Czy ktoś może zionąć większą nienawiścią niż ten łobuz i złodziej Rydzyk? No chyba że ty. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Re: Ale zioniesz nienawiścią! 12.12.07, 01:04 guru133 napisał: >..Czy ktoś może zionąć większą nienawiścią niż ten ło > buz i złodziej Rydzyk? No chyba że ty. Posądzenie o. Rydzyka, czy też mnie o jakikolwiek brak etyki lub moralności to najgorsze ścierwiaństwo jakie mogłem usłyszeć. To można porównać tylko z parszywym ścierwoliberalizmem knurostwem załganym szataństwem złajdaczonym z kundlami postkomuny różowych zbereźniaków zboczonych co myślą tylko o antykoncepcji szarlatańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Ale zioniesz nienawiścią! 12.12.07, 05:40 placebo99 napisał: > guru133 napisał: > > >..Czy ktoś może zionąć większą nienawiścią niż ten ło > > buz i złodziej Rydzyk? No chyba że ty. > > Posądzenie o. Rydzyka, czy też mnie o jakikolwiek brak etyki lub > moralności to najgorsze ścierwiaństwo jakie mogłem usłyszeć. To > można porównać tylko z parszywym ścierwoliberalizmem knurostwem > załganym szataństwem złajdaczonym z kundlami postkomuny różowych > zbereźniaków zboczonych co myślą tylko o antykoncepcji > szarlatańskiej. > Do Tworek placebo do Tworek nie czekaj na pomoc sam wkładaj kaftan i kaganiec. Ty robisz z Boga w którego mniemam wierzysz idiotę więkrzego niż sam jestś.Jesli twierdzicie że on jest wszechwiedzący, to widzi i słyszy jak niejaki sługa placebo wyzywa swoich bliżnich.Wyzywa w imię obrony zwykłego przekręta w sutannie ukrytego. > Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: Ale zioniesz nienawiścią! 12.12.07, 01:35 Ajatollah Rydzyk - to najlepszy jego opis jaki ostatnio widziałam- jeśli by się naród jego niecnym zamiarom w ostatnich wyborach nie sprzeciwił, to w końcu mielibyśmy Republikę Polską Katolicką i Polacy męczyliby się pod jarzmem zachłannych kleryków jak teraz Irańczycy. Pewnie by zaczęli nową inkwizycję...słyszałam niektórych wiernych słuchaczy, którzy o tym marzą. I to w imieniu Boga takie zdzierstwo niech teraz Ajotollah przed krajem i przed Bogiem za swoją zachłanność odpowiada. Poczytaliby więcej co Pan Jezus miał do powiedzania na temat im podobnych hipokrytów. Ale nie, dla nich Pismo Święte to tylko dla ozdoby albo i nawet nie tyle, tylko zdrowaśki bezmyślnie na tej bałwochwalczej antenie powtarzają. Niech im się teraz dostanie na co zasłużyli. Tak trzymać!! Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończyła.. 11.12.07, 21:29 panie rydzyk! co sie pan przejmujesz? przeciez wszystkie wasze finanse sa wporzo, nie? to co sie boisz kontroli??? wszystko bedzie dobrze! a jezeli nawet jakas kare wlepia to i nawet lepiej! pusci sie troche wiecej razy na antenie numer konta i biznes jak nie wiem! ja mysle, ze teraz wlasnie nastala super okazja do zrobienia jeszcze wiekszej kasy pod pretekstem nagonki! ukochani ciemni sluchacze to na pewno kupia i sypna gotowka! powodzenia i pozdrawiam z niemiec! Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończy 11.12.07, 21:39 wszystko fajnie, tyle że pani minister Kudrycka szybciutko się ze swojej zapowiedzi wycofała ;((( Czemu, do diabła? Czemu ??? Mam nadzieje, ze PO się nie cofnie i rozliczy Rydzyka... Na poczatek wypadaloby sciagnac od niego wszystkie zalegle opłaty licencyjne za nadawanie wraz z odsetkami karnymi... Tyle, że oni za miękcy są nie bedą chcieli ryzykować.... ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Re: Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończy 11.12.07, 22:36 drobna korekta: "...raczej nie będą chcieli RYDZYKOWAĆ..." :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Wypadałoby to uzupełnić o całkiem poważny udział 11.12.07, 21:39 GW w stałym judzeniu przeciwko RM. Ośmieliłbym się nawet powiedzieć o przewodzeniu tej stawce nienawistników przez GW. Nie ma dnia by jakieś "odkrywcze" doniesienia sugerujące nadużycia finansowe, czy też naginanie faktów dla postawienia RM i WSKSiM w niekorzystnym świetle. Dają też one pożywkę do ordynarnych i chamskich ataków forumowiczów na dzieła redemptorystów które to ataki można już tylko określić jako zupełnie niepoczytalne i poza zakresem możliwym do oceny w kategoriach powszechnie uznawanych. To stałe judzenie, wyzwalanie agresji, nienawiści, fala kłamstw, pomówień, manipulacji świadczy jak najgorzej o intencjach redaktorów GW. Można tylko zawołać do GW i innych manipulujących opinią ludzi mediów o opamiętanie się na tej drodze, zanim nie będzie za późno. ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wypadałoby to uzupełnić o całkiem poważny udz 11.12.07, 21:41 bydlo, cos ci się poprzestawiało. Judzi i manipuluje Tadeusz Rydz. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Możesz mi wierzyć... 11.12.07, 21:46 Ja słucham na dwoje uszu i to dobrze słucham. Już samym słowem "Rydz" dajesz dowód na swą ignorancje i niewiedzę. Może zaczniesz kiedyś myśleć... ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Możesz mi wierzyć... 11.12.07, 21:52 zaczęłam myśleć dawno temu. Niezależnie. W przeciwieństwie do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Ewik, przecież bydlak zamordował Boga 11.12.07, 22:23 sam się do tego przyznaje. Po tym poznać prawdziwego katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq te moher resztki mozgu ci uciska czy slepy jestes? 11.12.07, 21:52 co jest naginaniem faktu? to, że jakiś urzędas pisdowski wciąga przyniedzielną szkółke (ogon wszelkich rankingów szkół wyższych) rydzyka na liste priorytetowych inwestycji w woj. kujawsko-pomorskim czy to, że rydzyk z połamaniem wszelkich reguł na chybcika w ciągu 1 dnia (aby zdążyć przed oddaniem władzy przez pis) miał przepchnięty wniosek na dziure w ziemi, podczas gdy już istnieje taka dziura kilometr obok??? co moherku napisz, że to nieprawda. prawda a rydzowi musiał strach zajrzeć do dupy, bo chłopak zaczyna panikować na myśl kontroli ze skarbówki. jedna wizyta i po nim hehe. mam nadzieje, że platformie nie zabraknie jaj, żeby przetrzepać tego dziada i sprawdzić jego interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Czy uważasz... 11.12.07, 21:53 że o liście ojca nie powinni dowiedzieć się korzystający z tego portalu? A może wstąpiłeś do piekła przez pomyłkę? Odpowiedz Link Zgłoś
koza440 Re: Wypadałoby to uzupełnić o całkiem poważny udz 11.12.07, 22:00 Pańska wypowiedź również zasługuje na uzupełnienie. Zgodzę się, że rozgłośnia jest potrzebna w wymiarze duchowym - ta rola jest wypełniana zgodnie z założeniami społecznego nadawcy. Nie można zauważyć jednak problemu treści niezwiązanych z wiarą, a które to zbyt często godzą w czyjeś imię lub poglądy. Nie można zaprzeczyć, że RM zaangażowało się w politykę,często stawało się tubą do wygłaszania oszczerczych poglądów, za które ich autorzy później przepraszali - vide Macierewicz. Co do kontrowersji finansowych to sprawa jest jasna. W państwie prawa każdy podmiot czy instytucja musi być kontrolowana. Próżno szukać jakichkolwiek kontroli finansowych w RM -zapewne zostałyby okrzyczane atakiem, próbą zniszczenia, itd. - po prostu finansowanie tego przedsięwzięcia jest mocno dyskusyjne i stwarza wiele możliwości do nadużyć. Czego tu się bać skoro wszystko jest w porządku i nie dochodzi do żadnych nieprawidłowości? Czy nie lepiej jest przeciąć wszelkie dywagacje uczciwą pracą stosownych kontrolerów? Nie zabieram głosu jeśli chodzi o poziom uczelni związanej z panem Rydzykiem, rankingi jasno sytuują ją na odpowiednim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Szanowny niedoinformowany człowieku... 11.12.07, 23:50 Na ilość kontroli w WSKSiM nikt nie narzeka, jest tyle ile trzeba. Samo jednak zapowiadanie że "przyjrzymy się finansom szkoły" sugeruje że coś jest nie w porządku. Już to jest naganne. Naganne jest systematyczne publiczne zapowiadanie tych kontroli oraz nieustanne podkładanie min pod dzieła o. T. Rydzyka. Trudno je nawet już zliczyć. Waść opowiadasz bajki małego jak mały Kazio spod budki z piwem i w "tym temacie" i nie rozumiesz elementarnych rzeczy. Chętnie posłuchamy o nagonce np. na GW czy TVN które są prawdziwymi gigantami wobec drobnego kramiku jakim jest przy nich RM i TV TRWAM. Tak więc nikt się nikogo i niczego nie boi, tylko protestuje wobec takich zmasowanych zapowiedzi ataku i sugerowania że coś jest na rzeczy. RM i polityka. A niby dlaczego nie? Jakim prawem odmawiasz człowieku interesowanie się tą dziedziną życia spolecznego? Jak jesteś mężem w domu to już w pracy nie jesteś? Jak się jest katolikiem to w polityce też. Po prostu. To jedni mogą a inni nie? Te wiadomości masz na podobnym infantylnym zupełnie poziomie. Zacznij słuchać tego radia a nie banialuk wypowiadanych przez tych którzy uważają że mają monopol na prawdę i na nadawanie a innym tego prawa odmawiają. Żal po prostu czytać że ktoś ma taką marną, żałosną zupełnie wiedzę. I to ktoś robiący na tle tego jazgotu forumowego lepsze wrażenie. Przynajmniej nie przeklina... To już jest coś, ale grubo za mało jak na inteligenta. ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: Wypadałoby to uzupełnić o całkiem poważny udz 12.12.07, 02:04 Nie wszyscy, którzy nie lubią Radia Maryja są niewierzący, ale spójrz prawdzie w oczy ile z tego co słyszysz na antenie tego radia jest na temat Biblii czy Pana Jezusa? Bardzo mało, za to więcej slyszy się polityki i wołania o kasę. I to ma być chrześcijańskie radio? Ja powiem Ci szczerze,że Boga nie tylko szanuję, ale,że uważam go za mojego Ojca, który w swoim Słowie nakazuje pomagać wdowom i sierotom a nie z nich zdzierać. Rydzyk Boga nie reprezentuje ale Go znieważa! A co do GW, to sam fakt,że posty ją krytykujące nie są usuwane dowodzi temu,że się tu nikim nie manipuluje. Postów krytykujących Rydzyka na forum RM nigdy nie zobaczysz! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
alikmix Re: Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończy 11.12.07, 21:39 oj jaki prawomyslny Ojczulek Dyrektor Rydzyk, wzruszylam sie i rozplacze, ma ktos chusteczki do wytarcia nosa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia57 TO niechec do Dyrektora 11.12.07, 21:49 Radio m moze zostac ale jest NIECHEC do Dyrektora.Czy nie mozna go zmienic?? A moze przejdzie na zasluzona emeryture ten stary prowokator!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Tak trzymać!!! 11.12.07, 21:56 PANIE PREMIERZE!!!! TAK TRZYMAĆ I NIE BAĆ SIĘ RYDZYKA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
twojalewareka Rydzykowi KASKA sie konczy :) 11.12.07, 21:52 moloch na glinianych nogach ;] Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Rydzykowi KASKA sie konczy :) 11.12.07, 21:59 To jest chyba jedyne wytłumaczenie histerycznego ataku na rząd jaki przeprowadza torunski sekciarz. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Alleluja i na dno 11.12.07, 23:44 cloclo80 napisał: > To jest chyba jedyne wytłumaczenie histerycznego ataku na rząd jaki przeprowadz > a > torunski sekciarz. ********************************* To bardzo możliwe. Do tej pory nie wchodził Tuskowi w drogę. Na wszelkie rodzaju psychopatów w rodzaju Giertych czy Rydzyka jest jeden skuteczny sposób - zakręcić dopływ gotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
artie100 nie moge tego słuchać.... 11.12.07, 21:54 Jak słucham słowa tak pełne nienawiści to rzygać mi się chce.... Jak można tolerować działalność takiego chama.... Jedno mi się poodobało - rydzyk słusznie stwierdził, że media działają w interesie ich właściciela - szczególnie radio marysia Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Życzenia dla rydzyka 11.12.07, 21:57 Śmierci szybkiej ale w męczarniach ci draniu szczerze życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
endzu.1 Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończyła.. 11.12.07, 21:57 Rydzu , albo Muchomor jest zakłamanym złodziejaszkiem którego należy rozliczyć. Po pierwsze skąd miał pieniądze na założenie R.M. Sprawdzić bieżące finanse i to czy Kobylański nie wspiera Muchomora finansowo o krzewieniu antysemityzmu w Polsce. Skąd Muchomor ma pieniądze na takie wykwintne życie i luksusowe samochody. Czy płaci podatki Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: co bez dotacyjki bankrutujemy? 11.12.07, 22:01 To dosc prawdopodobne. Wkrotce bedzie mial do zaplacenia raty za wynajem satelity i nadajnikow naziemnych. Nie mowiac juz o kosztach utrzymania szkolki janczarow. Odpowiedz Link Zgłoś
rdudka Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończyła.. 11.12.07, 21:59 bramborowo.myminicity.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończy 11.12.07, 21:59 brawo! skontrolować tego złodzieja, rozliczyć z każdego grosika! gdyby był czysty, poddałby się kontroli i wtedy by mógł krzyczeć, że chcieli coś znaleźć, a nie znaleźli - nagonka była... A tak, kiedy drze się, że chcą kontrolować, to widać jak na dłoni, że ten złodziej ma coś do ukrycia. Jestem za dokładną kontrolą. coś nie tak - zamknąć! --- www.nieglosujenapis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gaelic04 D.Huebner córka ubeka z Niska nisczy Rydzyka 11.12.07, 22:00 Zawrotne kariery dzieci ubeków.Danuta Huebner z domu Młynarska corka bestialskiego ubeka/ Ryszarda Młynarskiego z Niska oskarżony przez IPN o zbrodnie przeciw narodowi polskiemu / ma inklinację do niszczenia tego co polskie ,patriotyczne!.widocznie ma to w genach! Odpowiedz Link Zgłoś
developing Re: D.Huebner córka ubeka z Niska nisczy Rydzyka 11.12.07, 22:07 gaelic, nie rzucaj się tak, bo ci się berecik obsunie. Towarzysz Rydzyk da sobie radę bez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider do gości w jarmułkach to ci daleko 11.12.07, 22:18 jaby to powiedzieć delikatnie.. za głupi jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Towarzysz Jarosław syn TW Jadwiga :-) 11.12.07, 22:20 razem z bratem pseudonim obsrajnoga jako synkowie komucha-leninowca-sprzedawczyka chyba ci pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: D.Huebner córka ubeka > developing 11.12.07, 22:33 developing napisała: > gaelic, nie rzucaj się tak, bo ci się berecik obsunie....< uważaj na swój berecik; mam wrażenie, że się ledwo trzyma :))) a może to taka moda, bo jak widzę większość tu obecnych ma tak samo(?). Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Re: D.Huebner córka ubeka z Niska nisczy Rydzyka 11.12.07, 22:10 A już myślałam, ze nie ma nic "mocniejszego" niż rydzyk, a tu proszę, gaelic04 bije go na głowę. Wiesz co? Mój ojciec wręcz przeciwnie,polski patriota, zniszczyli go ubecy, co nie znaczy że ja oddam funt kłaków za Rzeczpospolitą. I co Pan na to? Co na to Pana teoria o genach? Co tam geny, nawet staranne wychowanie szlag trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: D.Huebner córka ubeka z Niska nisczy Rydzyka 11.12.07, 22:14 Cóż, gdyby nagle odkłamać historię, to mogłoby się przypadkiem okazać, że to kościół katolicki powinien być zakazany na terenie RP, podobnie jak ruchy nazistowskie. Przestępstwa kościoła przeciwko Polsce są liczniejsze i mają miejsce dłużej, niż cokolwiek innego. Ale widać wolimy żyć w kłamstwie. Taka już nasza samobójcza natura - wiecznej ofiary (losu). Nie kojarz katolicyzmu z polskością. Polak nie był katolikiem do XVI wieku. Potem katolicka była tylko szlachta. Lud polski nie był przez nią zaliczany do narodu polskiego. Kościół podłączył się pod "polskość" dopiero w okresie zaborów, ponieważ walczył z napierającym prawosławiem. Tam, gdzie prawosławie kościołowi nie zagrażało, jak np. na Śląsku, kościół był wrogiem polskości i wspierał wysiłki germanizacyjne Niemców. Oto cała prawda o "Polaku- katoliku". Odpowiedz Link Zgłoś
gaelic04 czyżbyś był uczniem Piotrowakiego?! 11.12.07, 22:32 Piotrowski to ten co zamordował ks. J. Popiełuszkę.Czyżbys studiował na <latajacym uniwersytecie> J. Urbana? Tam wykłada czasem ten Piotrowski.. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield Rozliczyć katabasa z kasztej złotówki 11.12.07, 22:16 którą dotychczas otrzymał od polskiego rządu. Należy odciąć ryj od koryta a to boli, stąd taka nerwowa reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream Twój diabeł w kiecce ma w genach złodziejstwo 11.12.07, 22:42 Zrobił akcję dla Stoczni. I nakradł. Jeździ dziś maybachem. Do tego płaszczy się przed kolaborantem Kobylańskim. I to są atrybuty polskości? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Zlodziej wola "lapac zlodzieja". 11.12.07, 22:09 Do mnicha z Torunia najlepiej pasuje zasada, ze najglosniej krzyczy "lapac zlodzieja" sam zlodziej. Z utesknieniem czekam na moment kiedy torunskie "imperium zla" szalatana Rydzyka przeorze fiskus i prokuratura. Oj bedzie sie wowczas dzialo, oj bedzie. We Wronkach tez znajdzie sie miejsce dla wielebnego zlodzieja. Kaczynscy przed Trybunal Stanu. Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus "Początkowo nadajniki istniały w Toruniu... 11.12.07, 22:18 ...i Bydgoszczy" a teraz znajdują się również w Moskwie, czyli tam, skąd płyną inspiracje do działania tego radia Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: "Początkowo nadajniki istniały w Toruniu... 11.12.07, 22:23 Pomijajac cala ohyde propagandy, jaka sieje Rydzyk i wykorzystywanie finansowe prostych ludzi, co on chrzani,ze orkiestra WP wystepowala, gdy jeszce rzadzili komunisci? Przeciez RM dopiero konczy 16 lat, a komuna skonczyla sie 18 lat temu. Chyba,ze on poprzednie, demokratycznie wybrane rzady RP nazywa "komunistycznymi",zeby jeszcze i w tym swoim liscie siac swoja demagogie. Odpowiedz Link Zgłoś
mkmail prewencjne ataki rydzyka - to ksi..a sztuka negocj 11.12.07, 22:22 rydzyk trzesie gaciami i - tak jka jego pisowskie popluczyny dmucha na zimne - rzeklbym - sztuka negocjacji. jesli my obrzucimy ich oskarzeniami, jesli zawczasu odgrozimy sie i poubolewamy nad straszliwymi metodami nowej wladzy - to wowczas nas nie tkna, albo spuszcza z tonu. prewencyjne ataki radia marysia to nic innego jak zapobieganie i przygotowywanie przedpola - zanim ktokolwiek powie cos w tej sprawie. zaorac te faszystowska mentalnosc w imie wolnosci. oswobodzic tych ludzi z rydzykowej sekty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikarz12 Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończyła.. 11.12.07, 22:26 ten kto da temu kryminaliscie oszolomowi religijnemu te pieniadze podatnikow to powinien siedziec w kryminale do konca zycia!!!rydzyk to psychicznie chory pacjent!!!wogole rozmawianie z nim to powinno byc kryminalnym przestepstwem!!!czy polacy sa az tacy ciemnie???to bandyta zlodziej koscielna mafia!!!na stos z tym kretynem!!!w polsce nie ma co zrec-bieda-nie ma pracy -glodne dzieciaki-a na zasrany kosciol religie i podobne pierdoly-kasa jest?????to choreee!!! tenkraj popada w sredniowiecze inkwizycje cofa sie 600lat do tylu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janeta5 Re: Rydzyk do Tuska: Niechęć do radia nie skończy 12.12.07, 00:11 Słusznie ,popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
stop_fotydze Wiooo, koniku! I do przodu! 11.12.07, 22:26 Zrobimy małą ustawkę w Warszawie i ten cały interes, obecnie pod respiratorem, zacznie na krótko sam oddychać... Odpowiedz Link Zgłoś