woytolo Niszczymy autorytety. 10.01.08, 22:12 Precyzyjna robota GW. Właśnie czytałem o proteście naukowców w sprawie CBA. Cisza o tym w GW. Będą ci naukowcy za karę niszczeni. Tak jak jest niszczony Jan Pietrzak. (A już ulubionym celem bezustannego ataku jest o.Rydzyk.) Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Julia Brystygierowa też niszczyła, 10.01.08, 22:18 'ten polski honor trzeba rozstrzelać' mawiała i rozstrzelano. O czy świadczy ten wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
ruski_czolg Re: Niszczymy autorytety. 10.01.08, 22:41 Powiedz, jakich naukowców? Link mile widziany, rozumiem że mowa o organizacjach zrzeszających prawników lub ekspertach-karnistach, a nie emerytowanych profesorach leśnictwa itp. podpisujących się na listach otwartych publikowanych w ND? Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Jakich naukowców? Wymień chociaż jednego! 10.01.08, 22:57 woytolo napisał: > Precyzyjna robota GW. Właśnie czytałem o proteście naukowców w sprawie CBA. > Cisza o tym w GW. Będą ci naukowcy za karę niszczeni. Tak jak jest niszczony Ja > n > Pietrzak. (A już ulubionym celem bezustannego ataku jest o.Rydzyk.) Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 22:12 Stefan,zapomniałeś dodać zero i przecinek przed tymi dziewiątkami i to byłby twój IQ. Oczywistą oczywistością jest to ,że dopiero po przeczytaniu GóWna wiesz,czy Religa jest dobrym lekarzem i autorytetem w kardiochirurgii,czy jak to po olśnieniu przez dwa lachonie dziennikarskie zwykłym pijaczkiem spod budki z piwem. Poraża głębia pytań redachtorek od mokrej roboty,które dostały zlecenie na Religę,aby przykryć żenadę PO-mrocznych. Po uzgodnieniach z Durlikiem jadą na pewniaka bez gumki[do wymazywania tłumoku],Religa to pijak,leń,nierób,czy to prawda panie dr Durlik? Tak,proszę pań,przecież uzgodniliśmy to już wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 23:20 bokassa napisał: > Stefan,zapomniałeś dodać zero i przecinek przed tymi dziewiątkami i > to byłby twój IQ. Atakowanie osoby adwersarza świadczy tylko i wyłącznie o braku merytorycznych argumentów w dyskusji. > Oczywistą oczywistością jest to , Po tych słowach nie mam wątpliwości kto jest Twoim wzorem i mistrzem. No cóż, gratuluję. > że dopiero po przeczytaniu GóWna > wiesz,czy Religa jest dobrym lekarzem i autorytetem w > kardiochirurgii,czy jak to po olśnieniu przez dwa lachonie > dziennikarskie zwykłym pijaczkiem spod budki z piwem. > Poraża głębia pytań redachtorek od mokrej roboty,które dostały > zlecenie na Religę,aby przykryć żenadę PO-mrocznych. > Po uzgodnieniach z Durlikiem jadą na pewniaka bez gumki[do > wymazywania tłumoku],Religa to pijak,leń,nierób,czy to prawda panie > dr Durlik? > Tak,proszę pań,przecież uzgodniliśmy to już wczoraj. Co do całości wywodu, to wybacz, ale nie do końca zrozumiałem co mi zarzucasz. Wciąż twierdzę, że Religa był znakomitym kardiochirurgiem, pionierem kardiochirurgii w Polsce, ale wskutek własnych działań przejdzie do historii jako słaby minister, a mógł jako autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 22:16 Nie wiedzialem do tej pory, ze Garlicki abstynent. To wlasciwie mi wszystko wyjasnia. Sledztwo wszczeto na podstawie skarg personelu za niewlasciwe traktowanie. Znajac srodowisko przetlumacze to na jezyk prosty. Widocznie tam jak i w wielu mi znanych miejscach, konsumowano "dowody wdziecznosci" na miejscu, czemu sprzyjal i wolny czas pod nieobecnosc poprzedniego szefa jak i jego tolerancja dla takiego wzmacniania sie w czasie pracy, ewentualnie relaksowania po niej. I nagle przychodzi na szefa ABSTYNENT poza tym lubiacy i umiejacy dobrze pracowac. Rozumiem szok pracownikow, cos trzeba zrobic, tak byc nie moze, trzeba podlozyc tzw. "swinie", metoda sprawdzona, zawsze dzialala. Wiadomo, ze KAZDY specjalista ponad przecietny ma dodatkowe zarobki od pacjentow, udowadnia to sie tylko od czasu do czasu w miare potrzeb. Taka potrzeba nagle wystapila, ktos dodatkowo podszepnal naiwnym medycznie a chetnym do sensacji sledczym "zabicie pacjenta", trudno bylo oficjalnie oskarzac go o wymaganie pracy, trzezwosc czy tylko "lapowki" bo one to czesc akceptowanego ukladu w Polsce. Dodatkowo w W-wie sa takie krotkie drogi dotarcia do "wlasciwych ludzi" w kazdej sprawie. Wykorzystano polityczne zapotrzebowanie na odwrocenie uwagi od istoty problemu, niedostateczne wynagrodzenia w "sluzbie zdrowia" i ciagle tlace sie sie strajki personelu. Dodatkowo u wladzy byli ambitni lowcy czarownic i innych spiskowcow odpowiedzialnych za wszystko mozliwe. No to powstala sprawa ku uciesze gawiedzi. Wygrano troche czasu, niestety, technicznie spiepszono sprawe, z kiepskiego podsluchu zczytano tekst, ktory pasowal do teori oskarzenia, niepotwierdzony pozniej przez rodzine zmarlego. Dzieki temu wywiadowi zrozumialem okropnosc postepowania Garlickiego i oburzenie personelu. Podejrzewalem to juz jak zaaresztowane butelki okazaly sie byc nieotwarte i schowane w domu. Ten potwor malo ze sam nie pil to jeszcze sie nie dzielil butelkami ! Rozumiem w calej rozciaglosci tragedie pracownikow poddanych tak okrutnej zmianie z dnia na dzien. Caly dzien na sucho a ten sk...wiel wynosi do domu ! I sam nie pije ! "Z Krakowa go za skapstwo wygonili." W nieco mniejszej skali i w zupelnie innym szpitalu w innym miescie przezylem to samo. Tez ustawiono na mnie pulapke nawet ryzykujac zdrowiem pacjenta, ale zrobiono to juz po "jednym ? glebszym" i zrobiono nieudolnie. Nie czekalem na poprawke, wynioslem sie i po dluzszym okresie obrzydzenia do alkoholu teraz to nawet winko wypije, jakis browarek, nawet koniak, ale nikt mnie do tego nie zmusza w pracy. Koniec bajeczki, teraz plenta. Kochani potencjalni pacjenci ! Jak chcecie miec dobra opieke zdrowotna to uczciwie zaplaccie doktorowi za prace, nie wciskajcie mu kopert a wszelkie butelki zostawcie dla siebie, jezeli nie na polce w sklepie. Proste ? No to zdrowia zycze bo doktorow coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.pera no to ostro pojechał 10.01.08, 22:23 i co, teraz wyjdzie że doktora G. zamknęli bo Religa tak chciał??:> Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 22:40 Widzisz kolego ja zgadzam sie z tobawe wszystkim. tylko w jednym mam inne zdanie ze piszesz ze nie widac cos konkretnego? Ja widze jak nas okradają i jak premierz ze swym rzadem nas sprzedają dla iemcow i dla ruskich a od kilku dni sikoeski sprzedaje nas żydom Z poważaniem patriotado wielu pokolen Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 22:49 Kolejny pacjent? Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 11.01.08, 00:44 rokets_w napisał: > Widzisz kolego ja zgadzam sie z tobawe wszystkim. > > tylko w jednym mam inne zdanie ze piszesz ze nie widac cos > konkretnego? > Ja widze jak nas okradają i jak premierz ze swym rzadem nas > sprzedają dla iemcow i dla ruskich a od kilku dni sikoeski sprzedaje > nas żydom > Z poważaniem patriotado wielu pokolen Piszesz "nas sprzedają", ale chyba nie Polskę? Nie umiesz pisać po polsku, wiec chyba nie jesteś Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda prof. Religa, ktory na poczatku robil piekna kari 10.01.08, 23:03 ere, rozmienil sie na drobne i stoczyl na dno - w pijanstwo i lizanie dupy kaczorom - szkoda czlowieka....... Odpowiedz Link Zgłoś
logophilos nie chcę się chwalić, ale już dawno 10.01.08, 23:05 myslałem, że Religa maczał tu palce. Ale nie chcę się chwalić Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 23:22 Witam Zniszczono, życie. karierę Mirosławowi G., teraz próbuje się zniszczyć dorobek Religi? Przypominam, że to Religa pierwszy w Polsce przeprowadził udaną transplantację serca. Nie ma człowieka w Polsce z większym niż on doświadczeniem. Jeśli chodzi o sprawę rywalizacji to, oczywiście, mogła być dlaczego nie? Na pewno miała jedynie pozytywny wpływ. Religa nie zachował się do końca fair, w sprawie dr G., ale też wykluczył możliwość morderstwa. Jeśli ktoś czytał kiedyś artykuły o doktorze G. to pomijając krzywdę jaką mu zrobiono, można zauważyć, że nie był on specjalnie lubianą osobą, czy taką, z którą dobrze się współpracowało. Tyle, że niechęć między lekarzami to też nie zbrodnia. Natomiast to co robi Pan Durlik, czyli oskarżanie o rozpicie lekarzy i insynuowanie, że Religa stoi za aresztowaniem dr. G to moim zdaniem po prostu przejaw chorej wyobraźni i ambicji Pana Durlika, który niczym nie różni się od byłego ministra Ziobro i działań CBA. Szczerze, wątpię by wypowiedzi Durlika, był kierowane w stronę prawdziwego winnego sytuacji. Durlik wykorzystał tragedię G. do realizacji własnych celów. Dyskredytacji Religii, zaistnienia w mediach, promocji własnej osoby. Gdzie był i co robił Pan Dr Marek Durlik, gdy pomawiano Dr. G. W pierwszym szeregu obrońców jakoś w mediach wtedy nie zaistniał, a widać, że ma przebicie. Jeśli wiedział, wcześniej o naruszeniach prawa picie w miejscu pracy, narażenie życia i zdrowia człowieka (sic!), to czemu wcześniej nie podjął odpowiednich działań? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 pijanstwo i alkoholizm lekarzy chirurgów jest 10.01.08, 23:37 powszechne. W latach 70-tych leżałem po wypadku na neurochirurgii w Poznaniu.Po zabiegu na kręgosłupie większość lekarzy była prawie stale a na pewno po południu i w godzinach nocnych pod wpływem.To było na Przybyszewskiego.Na Długiej też w Poznaniu na kardiochirurgii w początku 2000 lat to samo.To bydło nazywające sie lekarzami-primum non nocere -było zawsze podchmielone.Pół bogowie s...wiele bez szacunku dla pacjentów za to z wielką atencją do forsy! ordynarnej forsy.Religa nie jest lepszy to zwykły alkoholik.A w pis zgnoił sie do reszty.jego bełkot o prezentach i wdzięczności wku..a mnie bo jest bez sensu.Z niego polityk jak ze mnie baletnica!:( :] Odpowiedz Link Zgłoś
viscaelbarsa Jako zwykła osoba, która 10.01.08, 23:46 nie dała sobie wyprać mózgu "obiektywnym mediom" jak Wybiórca, TVN i podobne, dziekuję tym wszystkim, kórzy tutaj okazali trochę ludzkiego serca i nie pozwolili na nagonkę na doktora Religę. To co wyprawia Wybiórcza to jest juz rynsztok. WOlę czytac fakt i super express. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 To Garlicki dokonal pierwszego przeszczepu 10.01.08, 23:57 w Polsce, specjalny komitet PO juz zadba, by ta prawda zagoscila we wszelkich annalach. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 11.01.08, 00:04 To prawda ogólnie znana,jeśli szef pije i naduzywa,to i personel...może sobie pozwalac na więcej.A o nietrzeżwych na służbie lekarzach mało było w prasie? Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: I tak z dra Mengele zrobili bohatera 11.01.08, 00:24 poszeklu napisał: > Lyk polityki i wszystko zmienia sie o 180 stopni. > > smokpz napisał: > > > Ten artykuł to przykład jak można się ześwinić jako dziennikarz i > napisać coś równie obraźliwego. Ciekawe czy gdyby Religa był w PO i > Garlickiegop aresztowano za łapówki, taki artykuł by powstał? > Oczywiście że nie. Chodzi o to by zdyskredytować ludzi, którzy nie > tylko byli w PiS ale również próbowali coś zdziałać, mieli konkretny > program jak naprawiać służbę zdrowia (chodzi mi o koszyk świadczeń > gwarantowanych). ... i tym podobne głupoty. Użyłeś w tytule postu nazwisko zbrodniarza Mengele. Czy nie dotarło do ciebie, że występ Ziobry z Kamińskim i wydany przez nich bez sądu wyrok na dr.G. (to, że był łapownikiem, nie budzi raczej wątpliwości) i przy okazji wyrok na transplantologię zmniejszył w Polsce ilość przeszczepów o połowę. Przelicz to na ilość Chorych ludzi, którzy dzięki zbrodniczej głupocie tych panów odeszli z tego świata. Powinni za to odpowiedzieć przynajmniej moralnie. Są oni takimi kieszonkowymi dr. Mengelami. Odpowiedz Link Zgłoś
honorkiszczaka Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 11.01.08, 00:27 Popieram smokpz. GW jest jak ta kobieta spod latarni. Odpowiedz Link Zgłoś
honorkiszczaka GW to zwykła gadzinówka 11.01.08, 00:33 Popieram smokpz. GW jest jak ta kobieta spod latarni. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 czelam na artykuł w GWnie o pijaku QroNiu J.Kiedy? 11.01.08, 00:51 czytelnicy dowiedzą się o jego słynnych popijawach, termosach w sejmie, wywiadach po pijaku, jeździe na rowerze zakończonej niejednokrotnie w rowie przy mazurskich drogach. No kiedy to dowiemy się tej o tej od lat skrywanej prawdzie. Czy Guślarnia Wybiórcza z żurnalistkami Qblikami PO_rwie się na cuś takiego???? Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: czelam na artykuł w GWnie o pijaku QroNiu J.K 11.01.08, 01:12 lookas7 napisał: > czytelnicy dowiedzą się o jego słynnych popijawach, termosach w > sejmie, wywiadach po pijaku, jeździe na rowerze zakończonej > niejednokrotnie w rowie przy mazurskich drogach. No kiedy to dowiemy > się tej o tej od lat skrywanej prawdzie. Czy Guślarnia Wybiórcza z > żurnalistkami Qblikami PO_rwie się na cuś takiego???? Piszesz bzdury, które wyczytałeś w różnych gadzinówach. W termosie w rzeczywistości miał herbatę. Byli tacy, którzy chcieli mu przywalić, ale po osobistym sprawdzeniu co jest w termosie, okazywali na tyle uczciwi, że mówili o tym publicznie. Widać tego nie pamiętasz. Kuroń w latach 90-tych był już tak chory, że picie było wykluczone. Odpowiedz Link Zgłoś
molassar Prof. Antoni Dziatkowiak i długi 11.01.08, 00:56 POPATRZCIE JAKI JEST BILANS EKONOMICZNY PLACÓWEK KIEROWANYCH PRZEZ DZIATKOWIAKA !!! WSZĘDZIE ZA SOBĄ POZOSTAWIAŁ TYLKO DŁUGI. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Prof. Antoni Dziatkowiak i długi 11.01.08, 02:44 Bo on jest kardiochirurg i to dobry. To znaczy operuje duzo bo wielu pacjentow mu ufa. Jego praca to wlasnie pomoc ludziom a nie dopasowywanie sie do ekonomi NFZ. Te dlugi do dowod jego skutecznosci jako lekarza. NFZ nie nadaza za jego umiejetnosciami i wydajnoscia. Opieka zdrowotna nie jest do oszczedzania tylko efektywnego leczenia ludzi, a to kosztuje, najtansza czesc to jego pensja. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Prof. Antoni Dziatkowiak i długi 11.01.08, 02:44 Bo on jest kardiochirurg i to dobry. To znaczy operuje duzo bo wielu pacjentow mu ufa. Jego praca to wlasnie pomoc ludziom a nie dopasowywanie sie do ekonomi NFZ. Te dlugi do dowod jego skutecznosci jako lekarza. NFZ nie nadaza za jego umiejetnosciami i wydajnoscia. Opieka zdrowotna nie jest do oszczedzania tylko efektywnego leczenia ludzi, a to kosztuje, najtansza czesc to jego pensja. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Trybuna Ludu :) 11.01.08, 01:01 Lata całe szmaciła się gazeta, ale ten wywiad to już po prostu Trybuna Ludu z lat pięćdziesiątych...:) Z oskarżonego o łapówkarstwo robić bohatera bo oskarżył go nie ten rząd co trzeba... Czekam na artykuł, jak to doktor Garlicki "własnymi ręcami" przyciągnął w mroźną zimę lokomotywę, by dogrzać szpital i biednych pacjentów po tym, jak nocą tajne komando CBA wg planów doktora Religi ukradło wszystek węgiel ze szpitala... Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 Teraz autorytetami GWna są Garlickie,Sawickie... 11.01.08, 01:23 Subotice, Boni i inni słynni przyjaciele p(Ł)emie(Ł)a w raj_Tusk_aaach! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Coraz cieniej z PO jesli juz na takim poziomie.... 11.01.08, 01:34 GW atakuje.Wychodzi na to ,ze Garlicki to czysta uczciwosc a Religa alkoholik i zlodziej ...bo,,kazdy pijak to zlodziej''.Moze w celu wynagrodzenia szkod Garlickiego na MZ i OS, po Kopaczowej, a...Jakubowska na szefowa TVP? :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela POwinno przedstawic nowy projekt do sejmu 11.01.08, 02:49 ze lekarze i inni urzednicy moga brac prezenty oraz nagrody pieniezne, za dokononie udaniej lub nie udanej operacji, czy za pozytywne zalatwienie sprawy, poza tym pan dr. g. tak mocno walczyl z alkoholizmem, ze pozabieral caly zapas alkoholu ze szpitala do wlasnego domu, o tendencjach p. olejnik nie bede pisal kazdy widzi co chce widziec... Ze wszystkich dobr rzadkich, rozum wydaje sie byc dobrem najsprawiedliwiej podzielonym, Albowiem nikt nigdy nie uskarza sie na jego brak… mm Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: POwinno przedstawic nowy projekt do sejmu 11.01.08, 12:00 "ze pozabieral caly zapas alkoholu ze szpitala do wlasnego domu," Hej grdebela ! Wlasnie to tez mi podpadlo, tyle ze nie zabieral jakiegos szpitalnego alkoholu tylko dane mu butelki, tam tez perfidnie ich nie wypijal, czyli jest to powazny zarzut, sam nie wypil i innym nie postawil. Jak z takim mozna wytrzymac ? Widze, ze doskonale rozumiesz ciezkie polozenie personalu, Ciebie tez suszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Nareszcie ktos powiedzial prawde o " trzesi lapce" 11.01.08, 01:59 Wyjatkowo wredny facio. Odpowiedz Link Zgłoś
hewn idealista, kretyn? 11.01.08, 02:15 Nie wiem, nie chcę się wdawać w rozmowę o tym co i jak było z pp. Religą, Garlickim... Ale jak oglądam niemal co dnia na różnych kanałach prośby o smsy, datki itp. dla różnych osób, które dotknięte chorobami nie mogą liczyć na żadną poza naszą, czy jakichś fundacji pomoc, to mi smutno i się denerwuję... W końcu okazuje się, że nasi pobratymcy wysłali tych smsów za blisko 4 miliony (jak dziś choćby powiedziano w TVN). I mimo NFZ, mimo ZUS, mimo wszystko - w końcu (jeśli wierzyć w to co mówią), jakiemuś dziecku (czy dzieciom albo jeszcze komuś) pomogą dzięki tym, którzy tego smsa wysłali (ja wysłałem). Ja nie chcę się wypowiadać ani podpowiadać nikomu nic na temat reformy służby zdrowia - nie mam wiedzy by to robić. Ale konstatuję, że skoro tyle osób (mimo, że wielu z nich się nie przelewa) jest gotowych do takich akcji jak wyżej wspomniana, i skoro nikt nie chciałby/obawia się znalezienia się w podobnej do rodzin tych dzieci (i dzieci samych oczywista) sytuacji - słowem, że stać nas - w pojedynkę - do swego rodzaju solidarności (owszem, medialnie podpartej), to... Zastanówmy się - my zdrowi. My Polacy. Bo miałem sen. Że mamy państwo po coś. I w tym śnie, to państwo było między innymi po to, by mieć zdrowych obywateli. I że to państwo, czyli my, podatkodawcy, powinniśmy czuć w jednym, swego rodzaju solidarność. Jako podatkodawcy, naród - było nie było - i potencjalni chorzy. Żebyśmy dbali o swoje zdrowie i życie. Wzajemnie. Według mnie w dzisiejszych czasach to jest podstawowa rola państwa. Według mnie, nikt dziś nie powinien umierać z głodu (na świecie,nigdzie - ale tu mówimy o Polsce) i nikt dziś nie powinien umierać z tego tylko powodu, że nie ma pieniędzy! Każdy z nas zna jakiegoś lekarza - ja znam. Żaden nie klepie biedy. I nie tyra tak, jak to się opisuje. Przynajmniej nic o tym nie wiem. Ale co rusz dowiaduję się, że na coś nie ma pieniędzy. Albo co rusz dowiaduję się, że jakichś badań nie ma potrzeby robić. Czyimś być może kosztem. Bo potem może być już na nie za późno. Ale się oszczędzi... Zarobi. Od dawna budziło mój sprzeciw to, że ludzie (pod każdą szerokością geograficzną zresztą) umierają tylko z tego powodu, że nie ma (ją) pieniędzy. Umierają z głodu. Albo na skutek chorób. Tu piszę o Polsce, ale myślę też szerzej: tak się według mnie nie powinno dziać. Pieniądze mogą, być może nawet powinny różnicować ludzi jak chodzi o jakość życia. Ale nie gdy chodzi o ich prawo do niego albo do zachowania zdrowia. Tylko z tego powodu, że tych pieniędzy nie mają. Myślę sobie, że na tym etapie rozwoju naszej, hm, - waham się - "cywilizacji"(?) powinniśmy sobie zdać z tego sprawę. Uwielbiam zwierzęta i nie dziwię się , że ubolewamy nad naszym negatywnym wpływem na różne ekosystemy, powodujące ich powolną śmierć, ginięcie. To jedno z wielu zjawisk, nad którymi powinniśmy się pochylić. Ale pochylmy się też nad tym co robimy sobie! Zatroszczmy się o siebie. Wzajemnie. I teraz pozwolę sobie wrócić do rzeczywistości. Nie jest to - Bogu dzięki - moim problemem póki co. Ale koszyki świadczeń gwarantowanych itp, to dla mnie właśnie przykład jakiegoś, nie wiem, nie umiem nawet nazwać...Dezintergracji? Atomizacji? Po co mówić społeczeństwo (nic takiego nie ma, OK), po co mówić naród (jest coś takiego? kiedy - gdy trzeba świętować? bić się? a na codzień?)? Czyli tak - jest koszyk. I co w koszyku, to Marysia ma (albo jej dziecko czy mąż, matka). Marysia nie ma ubezpieczenia ekstra? A, to nas nie interesuje... Nas. NAS. WSZYSTKICH. A nie jakiś budżet państwa czy inny NFZ... Naprawdę? I znowu będziemy słać te smsy?! zdrowia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 prof dr medycyny ubowskiej mihnik adam 11.01.08, 02:41 wyleczy wszystkich przy pomocy wkrecenia jaaaj w imadlo i klapsa w dziaslo tatus go w tym doktoryzoweal a braciszek habilitowal a urban nadal my tytul profesora Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: idealista, kretyn? 11.01.08, 12:22 Ciekawa wypowiedz, masz duzo slusznych wnioskow. Ze nie znasz takiego lekarza to nie znaczy, ze ich nie ma. Ja walczylem 9 lat, nikt mnie nie znal bo ja nie mialem czasu nikogo znac. Po 9-ciu latach sie poddalem i wyjechalem z Polski za pozyczone pieniadze, moich nie starczylo na bilet. Masz racje, to bardzo glupi i szkodliwy system, gdy zarobek lekarza zalezy od oszczednosci na badaniach pacjenta. Ale to nie lekarze ten system skonstruowali. zostal narzucony. Aby dobrze pracowac, dobrze leczyc lekarz musi miec swobode postepowania, dobra pensje oddzielona od kosztow leczenia. I Religa i Garlicji sa ofiarami fatalnego systemu, ktory jest pracowicie przeciagany z epoki do epoki, bo coraz bardziej smmierdzacy, trudniejszy do naprawienia. Dodatkowo Garlicko mial pecha, ze byl politycznie potrzebny jakis silny przyklad pozorowanej troski o pacjenta, odwrocenie uwagi od spraw istotnych, a byl pod reka, tramwajem mozna bylo dojechac i "udowodnic" to, co jest i zwasze bylo wszedzie. Wygodna ofiara. Nie przewidziano drobiazgu, uczciwej reakcji jego pacjentow. Widocznie taka reakcja nie miesci sie w glowie tym co decydowali o uruchomieniu akcji. Tak daleko sami upadli. Musieli tez sobie zdawac sprawe, ze spowoduja smierc wielu ludzi wstrzymujac dzialanie Garlickiego. To swiadczy o poziomie ich troski o chorych, o patologi ich myslenia. Za to powinni byc rozliczeni jeszcze za zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
me2free Religa to byl swojski chlop, ale od czasu jak 11.01.08, 05:37 wszedl w komitywe z PiS-em, zupelnie zgubil sie swoja tozsamosc, poglady, szacunek do siebie. No coz zamiast byc mentorem staje sie menelem etycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 11.01.08, 05:47 Kolejna nagonka jewrejowska na najlepszego kardiochirurga w Europie,wy nie jesteście podli jesteście śmieciami i jakimiś posrańcami nie z tego wymiaru.Przyjdzie jeszcze taki dzień że was na zbitą mordę wypieprzymy z Naszego kraju,bo są granice których przekraczać nie wolno.A olejnik ostrzyżemy łeb na pałę tak jak robiono w czasach okupacji prostytutkom,które zadawały się ze szwabami. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 11.01.08, 17:15 leszek993 napisał: > Kolejna nagonka jewrejowska na najlepszego kardiochirurga w Europie,wy nie > jesteście podli jesteście śmieciami i jakimiś posrańcami nie z tego > wymiaru.Przyjdzie jeszcze taki dzień że was na zbitą mordę wypieprzymy z Naszeg > o > kraju,bo są granice których przekraczać nie wolno.A olejnik ostrzyżemy łeb na > pałę tak jak robiono w czasach okupacji prostytutkom,które zadawały się ze > szwabami. "MY", to znaczy kto? Masz jakieś Sturmabteilungen pod swoją komendą? Sieg! Heil! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: grisza14.. ubecka twoja mac !! 11.01.08, 05:54 doris.9914 napisała: > już dawno krąży wiedza o zgonach pacjentów Religi..Garlicki zas ma > bardzo dobrą opinie i świetne wyniki!!!! > Sam to odczułem..ty świnio! Tak ma świetne wyniki w zabijaniu pacjentów i braniu łapówek jak i ich wymuszaniu śmieć nad śmiecie w USA byłby skończony do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 11.01.08, 05:59 A tak przy okazji to Szechterowi to prawdziwe nazwisko Michnika powinna cegła na ten durny łeb spaść z dachu ale i on się doczeka że latarnia spuści mu wpie.. to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś