enedue3 Prokuratura za Grossa powinna się tak ochoczo 13.01.08, 23:36 wziąć jak kiedyś za Bubla. A tu słyszę; jak można kogoś skarżyć za napisane treści historyczne? Z tym , że dla Bubla tego zrozumienia nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: enedue3 14.01.08, 00:59 enedue3 napisał: > Prokuratura za Grossa powinna sie tak ochoczo > wziąć jak kiedyś za Bubla. A tu słyszę; jak można kogoś skarżyć za > napisane treści historyczne? Z tym , że dla Bubla tego zrozumienia > nie było. Nawiny jestes! Wiadomo, ze kruk krukowi oka nie wykole! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Ani Bublem ani Grossem... 15.01.08, 14:34 ...NIE powinien się zajmować wymiar sprawiedliwości. Amerykanie rozwiązali takie sprawy ponad 200 lat temu. Szkoda, że polscy fanatycy USA tego nie zauważyli. Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Strach w Polsce 14.01.08, 15:45 A jednak Polacy byli,sa i beda antysemitami!!I nic tego nie zmieni!!!Zmienia sie tylko argumenty dlaczego jestesmy anysemitami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vytrisalov Do wszyskich chorych z nienawici antysemitow 14.01.08, 16:27 Szanowni panstwo, widze, ze wiekszosc z was nie zadala sobie trudu na przeczatanie tekstu Pani Tokarskiej. Dla was ten tekst jest zupelnie nieistotny. Nie musicie go czytac, tak jak ksiezki Grossa. Bo wy wszystko juz wiecie, kto za kim stal, i kto jest odpowiedzialny. Gratuluje wam dobrego samopoczucia.Waszymi wypowiedziami umacniacie obraz Polaka na calym swiecie, zapyzialego rasisty, ksenofoba szukajacego zawsze winy u innych, nigdy u siebie. Zawidzionego , ze nikt go nie rozumie i zle traktuje. A on taki dobry, wspanialy zawsze honorowy, ofiarny i uczciwy.Nigdy nikomu nie zrobil krzywdy, a jak zrobi, to ofiara sama sobie winna.. Jesze raz glebokie gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Do wszyskich chorych z nienawśici idiotów. 14.01.08, 16:52 Woźniakowski we wstępie do książki napisał: "Książka stawia szereg mocnych tez dotyczących sposobu, w jaki społeczeństwo polskie postrzegało zagładę Żydów oraz wpływu tego doświadczenia na kształt powojennego antysemityzmu. Tezy te bolą, czasem ranią naszą wrażliwość, ale mamy obowiązek skonfrontować się z nimi, nawet jeśli część z nich nie ostoi się wobec wnikliwej krytyki." Wszyscy inni też wzywają do dyskusji i krytyki. Więc dyskutujemy i wymieniamy opinie. Moja jest taka że chodzi tu o pieniądze i tyle. "Dyskusję" wedle twoich założeń, że albo ktoś się zgadza z Grossem w 100%, albo jest "antysemitą chorym z nienawiści", wsadź sobie w wiadome miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
vytrisalov Wole podyskutowac z moim psem 14.01.08, 20:29 l.o.r.t.e.a napisał: > > "Dyskusję" wedle twoich założeń, że albo ktoś się zgadza z Grossem w > 100%, albo jest "antysemitą chorym z nienawiści", wsadź sobie w > wiadome miejsce. Z Grossem nikt nie chce dyskutowac, leje sie tylko antysemicki belkot. Duchowi potomkowie mordercow czuja sie obrazeni i zagniewani, a glowne argumenty w tej "dyskusji" to rasistowskie obelgi. Czy moze ich nie czytales wpisow na forach na temat "Strachu" - superwybitny dykutancie??? Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Obawiam się że psy wolą inteligentnych ludzi. 14.01.08, 21:02 Zatem sobie nie podyskutujesz. Poza tym, sam nie wniosłeś do syskusji nic, poza obelgami. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Wole podyskutowac z moim psem 14.01.08, 22:49 vytrisalov napisał: > Z Grossem nikt nie chce dyskutowac, leje sie tylko antysemicki belkot. Duchowi > potomkowie mordercow czuja sie obrazeni i zagniewani, a glowne argumenty w tej > "dyskusji" to rasistowskie obelgi. Czy moze ich nie czytales wpisow na forach n > a > temat "Strachu" - superwybitny dykutancie??? Gross również nie chcial dyskutowac na temat przyszlej ksiazki "Strach", z polskimi znakomitymi historykami. To dyskwalifikuje rzetelnosc opisanych faktow. Przypominam, ze w Katyniu tez były fakty zbrodni na oficerach polskich. Jak były przedstawiane, to chyba pamietasz. Wszystko zalezy kto opisuje te fakty. Nieprawdaz? Z kim Gross dyskutowal, dowiesz sie jak przeczytasz ksiazke "Strach". Nie dziwie sie, ze wolisz dyskutowac z psem ! Wiesz dlaczego niektorzy wola zwierzeta niz czlowieka ? Bo czuja sie tylko zwierzetami ! Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 W ramach wymiany opinii... 25.01.08, 17:59 l.o.r.t.e.a napisał: > ...Więc dyskutujemy i wymieniamy opinie. Moja jest taka że chodzi tu o pieniądze i tyle. A mnie sie wydaje, ze to slonce kreci sie wokol ziemii. Twierdzenie porzeciwne jest obraza dobrego imienia PLANETY ZIEMIA, ludzkosci a w szczegolnosci NARODU POLSKIEGO. Opinia 'l.o.r.t.e.a' tyle mniej wiecej ma wspolnego z tematem ksiazki "Strach" ile ta powyzej z wspolczesnym stanem kosmologii. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Do wszyskich chorych z nienawici antysemitow 14.01.08, 21:03 Vitrisalov ! Tak sie sklada, ze przeczytalem. I bardzo jestem zaniepokojony co napisal Gross. "Strach" napisany jest w formie oskarzyciela i sedziego. Jest to zreczny socjologiczny "belkot" nad historycznymi faktami. Gross gdyby miał w sobie cos takiego o czym Ty piszesz, to nigdy by w takiej formie nie splodzil "dziela" historycznego. Od ludzi, którzy pisza o historii czlowieka, zawsze będę wymagal aby nie byli SEDZIAMI i PROKURATORAMI. Wiesz dlaczego? Bo nimi nie są! Nigdy nie byłem antysemita i nigdy nie będę, ale przypisywanie mi antysemityzmu z racji, ze wypowiadam sie na temat czlowieka jest wielkim nieporozumieniem i swiadczy o Twoim niezrozumieniu istoty czlowieczenstwa. Gdyby czlowiek nie wyrazal swoich pogladow, bylby dalej NIEWOLNIKIEM okreslonych grup ludzi. Dzieki odwadze w wyrazaniu pogladow jestesmy WOLNYMI ludzmi. Szanuje czlowieka i jest mi obojetne jego pochodzenie, ale zawsze będę staral sie dekonspirowac ludzi niecnych. Do takich zaliczam Grossa. I co wmowisz mi, ze "jestem" antysemita. Gdybys to zrobil nie byloby roznicy pomiedzy Toba, a Grossem. Wielkim nieporozumieniem jest stawiac zarzut antysemityzmu Polakom za to, ze nie pomagali Zydom. Czasami sobie tak mysle i mysle i dochodze do wniosku, ze czlowiek to bardzo popaprana ISTOTA, ktora chce zrozumiec innych, a siebie nie chce. Postepujemy ODWROTNIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: vytrisalov 14.01.08, 23:04 vytrisalov napisal: > Do wszystkich chorych z nienawisci antysemitow ... Zamknij jadaczke, polonofobie! PS - Czy ty nadajesz z Tel Awiwu? A brales udzial w publicznym paleniu Nowego Testamentu? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Do Veta 3 ! 14.01.08, 23:36 wet3 napisał: > vytrisalov napisal: > Do wszystkich chorych z nienawisci > antysemitow ... > > Zamknij jadaczke, polonofobie! > PS - Czy ty nadajesz z Tel Awiwu? A brales udzial w publicznym > paleniu Nowego Testamentu? Napisales SWIADECTWO o sobie, a nie o Tym o którym piszesz. Jeżeli mialbym wybrac, to wybralbym Vitrisalova, nigdy Ciebie. Masz wstawiony w psychike jad nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Gw naliczylem ok 5 art. o zydach 14.01.08, 17:00 w zadnych innych gazetach internetowych niema ani jednej? Dziwne to jest. Nie spieram sie o to czy antysemici czy antypolacy ale fakt jest faktem. klieknelem ok 7 zrazy i znalazlem 5 art o zydach. wejdz na cokolwiek innego gdzie kolwiek w posce czy europie niema nic? Nie mam zadnych watpliwosci o tendencyjnosc tej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: rtd5rtd 14.01.08, 23:06 rtd5rtd napisała: > w zadnych innych gazetach internetowych niema ani jednej? > Dziwne to jest. > Nie spieram sie o to czy antysemici czy antypolacy ale fakt jest > faktem. > klieknelem ok 7 zrazy i znalazlem 5 art o zydach. > wejdz na cokolwiek innego gdzie kolwiek w posce czy europie niema > nic? > > Nie mam zadnych watpliwosci o tendencyjnosc tej gazety. Widac, ze dosc pozno odkrylas Ameryke. Ponoc lepiej pozno niz wcale! Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Sasiad tego co napisal ten arty. pobil babcie 14.01.08, 17:07 Sasiad tego co napisal ten arty. byl na meczu i pobil babcie ktoej wnok byl na przeciwnej trybunie. Wiec niech ten kto napisal ten art. mnie przeprosi za to. Ja zreszta jako polak tez przepraszam tego co napisal ten arty. za zachowanie kibicow legii i wisly. Zreszta to moja wina i mojego wnuka ktory sie moze nawet nienarodzic bo tez bedzie polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ratzfatz dobrze, ze ta ksiazka rowniez w polsce wyszla. 14.01.08, 20:12 szkoda, ze w podrecznikach do historii i lekturach szkolnych informacji o pogromie kieleckim i innych jest tak malo, wlasciwie wcale. historycy sprzeczaja sie o geneze tych wydarzen, ale sam fakt ich zaistnienia nie budzi juz watpliwosci. nalezy o nich mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: dobrze, ze ta ksiazka rowniez w polsce wyszla 14.01.08, 23:04 ratzfatz napisała: > szkoda, ze w podrecznikach do historii i lekturach szkolnych informacji o > pogromie kieleckim i innych jest tak malo, wlasciwie wcale. historycy sprzeczaj > a > sie o geneze tych wydarzen, ale sam fakt ich zaistnienia nie budzi juz > watpliwosci. nalezy o nich mowic. Dopóki PRAWDA o wydarzeniach (fakt) nie będzie ustalony w sposób wlasciwy i przyzwity dopoty te wydarzenia (fakty) nie powinny być w podrecznikach szkolnych. Już raz były wydarzenia (fakty) o zbrodni katynskiej na oficerach polskich. Jak była przedstawiana pamietam i dlatego przestrzegam przed nastepnym KLAMSTWEM. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Prosty sposób na Grossa 14.01.08, 20:34 Można się pieklić, obrzucać go różnego rodzaju epitetami,dawać mu do zrozumienia itp. Ale po co. Jego cel to prowokacja, jak największe oburzenie Polaków. Im większe tym wyższe jego apanaże, tym większe dochody sparszywiałego "Znaku". Zaciekłe słowa mojego i Waszego - słusznego protestu to premia dla tego parszywca. Ten protest to wspaniała okazja aby karierowicze niskiego lotu jak Gowin czy Michnik mogli odciąć się od prymitywizującej i antysemickiej reszty Narodu polskiego i stanąć powyżej. Kreować się i zostać namaszczonymi na władców "tego kraju". Żaden z nich nie napisze książki, wzorem Cartera, o straszliwych okrucieństwach Żydów wobec Libańczyków i Palestyńczyków. Gross też nie napisze!!! Nie napisze bo jest pozbawionym sumienia karierowiczem !! Jest zwyczajnym i podłym tchórzem!! a na dodatek zawodowym antypolakiem!!! Jedynym dobrym wyjściem jest nie dać ani jemu ani Gowinowi satysfakcji i całkowicie z i g n o r o w a ć jego wybroczyny antypolskiego jadu! Niech pan Gross i jemu podobni zapomną o 65 mld dolarów od Polaków!!! Zaznaczam, iż znam i cenię bardzo wielu normalnych i uczciwych Żydów, których ciężki wstyd za antypolskie wyczyny Grossa, Wiesela czy Singera. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Prosty sposób na Grossa 14.01.08, 21:33 Drogi jsb44! Twój wstrząsający wpis poruszył nas do głębi. Niespotykana wręcz kombinacja zimnej analizy intelektalnej z pełną emocji retoryką, klarowny opis strategi walki w połączeniu z nieomal mitologiczną zdolnością przewidywania. Czy często doznajesz takiego natchnienia? Czym wprowadzasz się w stan tak wysokiej egzaltacji? Za odpowiednią opłatą jesteśmy gotowi podpisać się pod każdym słowem twego wezwania. Zaproponuj sumę. Chcielibyśmy jednocześnie dokonać poprawki drobnego błędu, który wkradł się do twojego wpisu. O 65 mld dolarów zapomnieliśmy już dawno. Po ostatniej spłacie suma naszych roszczeń wobec Polski wynosi na dzień dzisiejszy $98972886564.99, nie licząc odsetków. Z poważaniem kongreszydowski P.S. Czy 44 to twoje IQ? Polecamy dvd cadyka Jana Pawła Kowalskiego, Imbecyl to też człowiek. Cena specjalna $3445.99. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Prosty sposób na Grossa 14.01.08, 21:44 Ja jedynie przestrzegam Narod zydowski przed PRODUCENTAMI (Gross, Singer itp..) ANTYSEMITYZMU. Namawiam aby ludzie dobrej woli napietnowali tak niecnych lajdakow. Jeżeli tego nie uczynimy to wroze powtorke z przeszlosci. Ucierpi najbardziej Narod wiadomy, a nie Polacy. Narod polski jedynie może stracic troche kasy. Nienawisc wobec wiadomego Narodu jest już tak mocno wyprodukowana na Swiecie, ze tylko jest to kwestia czasu. Jako ciekawostka, producentami tej nienawisci są osoby o tej Narodowosci co mogą poniesc OFIARE. Ta ofiara to przyczyna lajdactwa paru osob. Historia tylko kolem sie toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
obii Strach w Polsce 15.01.08, 14:03 Gratuluję Pani pewności siebie. Ego Pani ma się wyraźnie bardzo dobrze, skoro słowa Pana Pankowskiego jest pani łaskawa zbyć pogardliwym określeniem "błąd myślowy"... Odpowiedz Link Zgłoś
pogardzamwyksztalciuchami niech się boją ale żydokomunistyczni zbrodniarze 15.01.08, 22:03 Odpowiedz Link Zgłoś
pogardzamwyksztalciuchami oni są prawdziwymi antysemitami z przedsiębiorstwa 15.01.08, 22:04 Holokaust Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 POstrach sieje żydokomuna 17.01.08, 16:43 Z_y_d_z_i__C_h c_ą__O_d_z_y_s_k_a _ć__Polskę_!!:((( Mihnik: Odzyskać Polskę ........................... 45+16 lat zniewolenia Polski to im za mało ? Szwaby chcą odzyskać Polskę ! Kacapy chcą odzyskać Polskę ! Zydzi chcą odzyskać Polskę ! Szwaby roszczą nieoficjalne pretensje do odszkodowań i 1/3 terytorium Polski .... Kacapy nie uznają ani suwerenności Polski ani członkostwa w UE .... Żydzi nie uznają suwerenności narodowościowej, duchowej i politycznej Polaków, chcąc ich wpakować w kosmopolityzm, poddaństwo - zniewolić duchowo i ekonomicznie tak aby się rozpuścili w europejskim otoczeniu jak cukier w wodzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
vierablu Strach w Polsce 19.01.08, 23:46 Wydaje się, że winni mają łatwiej. Zrobili źle, przeprosili, wybaczono im lub nie. Sytuacja jest jednak dość jasna - jest winny, jest ofiara, wiadomo kto kogo ma przepraszać i za co. Inaczej jest, gdy powiedzmy mamy siostrę. Pewnego dnia napadają na nasz dom źli mężczyźni, nas (czyli brata) trzymają pod muszką a siostrę na naszych oczach gwałcą. Dwie ofiary, z tymże jedna jest ofiarą zdecydowanie bardziej. Siostra ma do nas żal. Uważa, że nie zrobiliśmy wystarczająco dużo w jej obronie - okno było otwarte, mogliśmy chociaż krzyczeć, mogliśmy walczyć. Co robimy po fakcie? Jak się przyjrzeć współczesnemu światu zachowania bywają następujące: 1. Wypędzenie. Możemy uznać, że to wszystko jej wina i wyrzucić (jakoś tak kojarzy się tu liczba 1968) siostrę z domu, żeby nam nie przynosiła więcej wstydu. Żeby jej cierpienie nie kłuło nas w oczy. Nie było wyrzutem sumienia. W skrajnych przypadkach siostrę czeka śmierć z rąk splamionych na honorze członków rodziny. 2. Milczenie. Nie patrzymy siostrze w oczy i nigdy nie podejmujemy bolesnego tematu. udajemy, że nic się nie stało, że jest tak, jak było zawsze. 3. Możemy też spojrzeć siostrze w oczy i przyznać, że bardziej dbaliśmy o własny tyłek. Możemy dać się jej wypłakać na naszym ramieniu. Możemy zorganizować jej pomoc. Możemy Przeprosić. Bronić przez złymi językami. Możemy dać w zęby temu sąsiadowi z przeciwka, który wszystko widział ze swojego okna i nie zadzwonił na policję. Książki Grossa są dla mnie takim wołaniem zgwałconej siostry: "Stała mi się krzywda, nie dość, że nie zrobiłeś wystarczająco dużo, by stanąć w mojej obranie, to jeszcze wyrzuciłeś mnie z domu i udajesz, że nic się ni stało. Na dodatek twoje dzieci nigdy mnie nie spotkały, ale wiedzą, że ciocia jest puszczalska i dybie na spadek." Czemu nas nie stać na zachowanie się po dorosłemu? Czemu jesteśmy tak świetni w milczeniu? Może dlatego, że postawa 1 i 2 świadczy o tym, że zaliczamy siostrę do jakiegoś podrzędnego gatunku? Za kumplem byśmy się raczej wstawili? vierablu.blox.pl/2008/01/Strachy.html Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 załganie w UBekistanie 20.01.08, 09:10 Z prof. Normanem G. Finkelsteinem, autorem głośnej książki The Holocaust Industry, rozmawia Jan M. Fijor - Panie profesorze, jakie związki łączą Pana z Polską? - Moi przodkowie byli polskimi Żydami, w Polsce urodzili się moi rodzice, mieszkali w Warszawie, ich ostatnim miejscem zamieszkania do 1943 roku, czyli do czasu przymusowego przeniesienia do getta, był ich własny dom przy ulicy Miłej, pod dziewiętnastym. Moja mama była absolwentką wydziału matematycznego Uniwersytetu Warszawskiego, ojciec zajmował się interesami. Posiadali w Polsce jakieś sklepy, manufakturę, nieruchomości... W czasie wojny wszystko to stracili. Holokaust przeżyli, lecz z Polski wyemigrowali, ja już urodziłem się w Stanach Zjednoczonych... Nigdy jeszcze w Polsce nie byłem. - Czy Pan, Pańska rodzina, rościcie sobie pretensje do majątku pozostawionego w Polsce? - Absolutnie nie... - Dlaczego? Przecież to był wasz legalny majątek, Pan byłby jego spadkobiercą... Nieruchomość w centrum Warszawy to dzisiaj duże pieniądze. - Takie roszczenia nie mają sensu. Większość majątku należącego niegdyś do mojej rodziny uległa w czasie wojny zniszczeniu. Wprawdzie po wojnie został on częściowo odtworzony, lecz myśmy w tej restauracji nie brali udziału. Trudno więc ocenić nasz rzeczywisty w nim udział. Nie płaciliśmy podatków, nie konserwowaliśmy tego majątku... Sprawa uległa przedawnieniu... - To jest słaby argument. Władza ludowa wam majątek skonfiskowała, więc o zaległościach podatkowych nie ma mowy. Co prawda zaraz po upaństwowieniu, po konfiskacie majątku, należało decyzję komunistów zaskarżyć w sądzie, ale nawet gdybyście polski rząd wzięli do sądu, to i tak własność nie zostałaby wam przywrócona... W takiej sytuacji trudno mówić także o przedawnieniu. Moim zdaniem, nawet średnio zdolny adwokat jest w stanie udowodnić pańskie prawo do roszczeń majątkowych wobec władz Polski... - Ale ja tego nie chcę. Nie tylko ja, znakomita większość ofiar holokaustu nie zamierza ani doprowadzać Polski do gospodarczej ruiny, ani tym bardziej pozbawiać polskie dzieci przedszkoli, szkół czy parków? Bo do tego sprowadziłaby się restytucja naszego mienia. - Skoro tak, na jakiej podstawie Światowy Kongres Żydowski (WJC) skierował w początkach grudnia do sądu w Nowym Jorku pozew przeciwko państwu polskiemu o odszkodowanie za majątek utracony przez Żydów, ofiary holokaustu w Polsce? - Takiej podstawy nie ma. Nikt im nie dał prawa do reprezentowania ofiar holokaustu. Jeśli ja nie chcę się o ten majątek upominać, to tym bardziej nie chcę, aby robił to ktoś rzekomo w moim imieniu. - Czy WJC działa z upoważnienia ofiar holokaustu? - Skądże! To jest czysta uzurpacja! Hucpa! Gdyby Kongres reprezentował ofiary holokaustu, odzyskane mienie czy odszkodowania zostałyby przekazane właśnie im. Tymczasem wiadomo, że do ofiar holokaustu dociera zaledwie ułamek tego, co Kongres Żydowski dotychczas uzyskał. - Kilka dni temu prasa doniosła jednak, że sąd federalny w Nowym Jorku zatwierdził sposób wypłaty odszkodowań dla tych wszystkich, którzy ucierpieli z powodu przymusowej pracy w niemieckich fabrykach, będących własnością Szwajcarów, lub zostali oszukani przez szwajcarskich bankierów. Wynika z niego, że gros funduszy z odszkodowań przekazanych zostanie jednak ofiarom holokaustu... - To nieprawda! Posiadam dokumenty świadczące o tym, że do ofiar holokaustu dotrze, w najlepszym razie, może 3 do 5 proc. z wymuszonych na Szwajcarach, prawie 1,5 mld dol. Ponadto pieniądze te wypłaca się w takim tempie, że wielu ich adresatów do wypłaty nie dożyje. Przecież to są w większości ludzie w podeszłym wieku. - A pozostałe 95 proc., co się stanie z resztą pieniędzy? - Znajdą się na dziwnych kontach dziwnych fundacji, czyli praktycznie w kieszeniach aktywistów Kongresu Żydowskiego. Ta cała akcja odszkodowań dla Żydów to jeden wielki rabunek! - Nie powie mi Pan, że ludzie tego nie wiedzą. Jeśli jest tak, jak Pan pisze w "Holocaust Industry", to dlaczego w środowisku żydowskim nie wrze? Nie uwierzę, żeby Żydzi, naród mądry, wykształcony i tak ciężko doświadczony, godzili się tak łatwo na ten rabunek! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkoi Odwal sie Panie Gross... 25.01.08, 16:58 ... Pan i wszystcy ci ktorzy zbijaja fortuny na Holocaust Industry. Po pierwsze nie zgadzam sie z tezami stawianymi w pana ksiazce i nie oznacza to odrazu ze jestem antysemita co Pan z taka luboscia sugeruje takim jak ja. Ilu zydow, bialorusinow i ukraincow w trakcie eksteminacji polakow na zajetych przez sowietow kresach wschodnich wspieralo czewona armie w eksterminacji polakow. Czy zydzi, ukraincy i bialorusini zasluguja na zbiorowe okreslenie mordercow polakow? Nie. Polacy zydowskiego pochodzenia niemal masowo zasilali szeregi stalinowskiego aparatu represji skazujac na smierc setki czlonkow akowskiego podziemia. Niektorzy do dzis ukrywaja sie zagranica i nie osadzeni spia spokojnie z polska krwia na rekach. Czy polacy powinni sie uwazac za ofiary zydow? Cala Panska ksiazka to stek bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Cenny wklad w dyskusje... 25.01.08, 18:05 ...dodalbym jeszcze tylko: "a u tamtych to bija murzynow". mieszkoi napisał: > ... Pan i wszystcy ci ktorzy zbijaja fortuny na Holocaust Industry. Odpowiedz Link Zgłoś