olias Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 11:00 wyobraź sobie tak: w miasteczku na południu USA zgwałcono, pobito uczyniono kaleką kobietę. kto winny? Murzyn! Oczywiscie że Murzyn. Duże podobieństwo do postaci jaką zerejestrowały kamery. dwie ręce, dwie nogi, głowa. Lawa przysięgłych - mieszkańcy. Oskarżony - obcy. Wyrok - oczywisty. wyobraź sobie że jesteś w Anglii. Wychodzisz wieczorem na specer .... Odpowiedz Link Zgłoś
sin2001 Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 11:04 No to Schetyna jest u mnie przegrany. W taki żałosny sposób komentowac wyrok, żeby sobie "kupic" parę głosów zwolenników Jakuba Tomczaka :( Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Szetyna to chory Minister.............. 29.01.08, 11:01 Przeciez to jest pod publiczke.Taka jak na Wyborczej.To wiec powiem mu.-Prawo przestrzega sie nie tylko w naszym kraju.Zreszta w Polsce ludzie pokroju Pana czy Krauze,Kulczyk czy Stoklosa nie musza.Stworzyliscie panstwo bezprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 11:04 kaktus1231 napisał: > O szok! Geniusz! Paplaczyk jednym zdaniem podważył cały system > sądowniczy krajów anglosaskich. Przecież to co on mówi, to > kretyństwo piramidalne. > Przypominam Panu Paplaczykowi, że w Polsce również są ławnicy. > Wybierają ich radni. Nie muszą być prawnikami. I jeszcze jedno,co > zaszokuje Paplaczyka. W Polsce, jeśli jest dwóch ławników i jeden > sędzia zawodowy, ci dwaj ławnicy mogą PRZEGŁOSOWAĆ sędziego > zawodowego." ale nie przeglosuja bo lawnikow wybieraja radni gminy i wystarczy, ze znajdziesz dojscia do radnych, to wystarczy aby taki lawnik glosowal tak jak mu radny kaze. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 11:05 W Polsce, jeśli jest dwóch ławników i jeden sędzia zawodowy, ci dwaj ławnicy mogą PRZEGŁOSOWAĆ sędziego zawodowego." RAZ. ci dwaj czują odpowiedzialność jakiej nie czuje żaden z angielskich ławników śmiało i bez wahania wspóldecydujących o życiu OBCEGO. DWA. W sprawach o takim kalibrze to chyba u nas ławników społecznych nie ma. Są do spraw drobnych - kłótni sąsiedckiej, kieszonkowca. Nie decydują o dożywociu. Odpowiedz Link Zgłoś
uhder Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 12:31 W Polsce, jeśli jest dwóch ławników i jeden sędzia zawodowy, ci dwaj ławnicy mogą PRZEGŁOSOWAĆ sędziego zawodowego." RAZ. ci dwaj czują odpowiedzialność jakiej nie czuje żaden z angielskich ławników śmiało i bez wahania wspóldecydujących o życiu OBCEGO. DWA. W sprawach o takim kalibrze to chyba u nas ławników społecznych nie ma. Są do spraw drobnych - kłótni sąsiedckiej, kieszonkowca. Nie decydują o dożywociu. Mylisz się decydują w 5 osobowych składach (dwóch sędziów zawodowych i 3 ławników społecznych). Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Schetyna wie kto był gwałcicielem? 29.01.08, 11:06 Ale nie zgłosił się na policję? Niesamowite... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Panie Schetyna: 29.01.08, 11:10 ============================================ jesli Pan, jako Minister Spraw Wewnetrznych bedzie dalej kierowal sie "medialnymi atmosferami" wokol kryminalnych patologii a nie Prawem, to nich Pan lepiej kupi wedke na ryby. Bo na tym stanowisku Pan sie meczy, a przy okazji osmiesza Polski Rzad i poszanowanie Prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Panie Schetyna: 29.01.08, 11:25 ale Pan Szechtyna, jak sam mówi, "bezgranicznie ufa" p. Bondarczukowi (?) i nie ma nic przeciwko temu że odwołano uczciwego prokuratora z Białegostoku. Ot minister SW ! Tfu ! Odpowiedz Link Zgłoś
christina38 Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 11:11 Ludzie, co wy tacy agresywni jesteście? Śledziłam sprawę Jakuba od początku i cały czas jakoś nie mogę uwierzyć w to, że on to zrobił, i mimo wyroku nie wierzę. Przecież zdarzaja sie wypadki, kiedy sądy się mylą. Rozumiem też rozgoryczenie rodziny Jakuba, łączę się z nimi i współczuję z całego serca. A że wicepremier jest w szoku? To normalny ludzkie uczucie, które po prostu wyraził. I to was tak denerwuje? Wkurzacie mnie wszyscy, którzy wydajecie wyrok na człowieka siedząc sobie w wygodnych fotelach! Ja jestem też w szoku i nadal będę się interesowała losami Jakuba. A GW jestem wdzięczna za każdą na ten temat informację. Pozdrawiam wszystkich zszokowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 11:22 christina38 napisała: > Ludzie, co wy tacy agresywni jesteście? Śledziłam sprawę Jakuba od > początku i cały czas jakoś nie mogę uwierzyć w to, że on to zrobił, > i mimo wyroku nie wierzę. Przecież zdarzaja sie wypadki, kiedy sądy > się mylą. Rozumiem też rozgoryczenie rodziny Jakuba, łączę się z > nimi i współczuję z całego serca. A że wicepremier jest w szoku? To > normalny ludzkie uczucie, które po prostu wyraził. I to was tak > denerwuje? Wkurzacie mnie wszyscy, którzy wydajecie wyrok na > człowieka siedząc sobie w wygodnych fotelach! Ja jestem też w szoku > i nadal będę się interesowała losami Jakuba. A GW jestem wdzięczna > za każdą na ten temat informację. Pozdrawiam wszystkich zszokowanych! Chodzi o to, że w ten sposób wypełnia się tzw. "ludowe poczucie sprawiedliwości". I lud pracujący miast i wsi daje w ten sposób upust swym prawdziwym uczuciom i skłonnościom. Ale niechby podobny przypadek (jakikolwiek zresztą) zdarzył się jednemu z tych przedstawicieli. Co by wtedy było? "Jaaaaa? Nieee - to nie ja, nigdy, a jeżeli już to ktoś podobny!!! Oooon? On nigdy by tego nie zrobił, przecie dobry chłopak był i mało pił". I w ten deseń. Wysokość wyroku jaka by nie była i za co, zawsze byłaby "skandalicznie wysoka". My zawsze święci - a ten co stoi przed sądem to już jest przeca skazany, najlepiej na karę śmierci, bo przeca nikt porządny się po sądach nie włóczy. A jak już jest, to on już wie za co... Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Pytanie do christyny 29.01.08, 11:30 Mam tylko jedno pytanie: Czy wiesz, co to jest DNA? Albo, przynajmniej czy wiesz, że wątpliwość do kogo należy DNA można miec tylko w wypadku bliźniat jednojajowych? Jedyna szansa że to nie Jakub odbył z nia stosunek, to może być taka, że może to był jego brat blixniak (musieli uspić jego mamą w czasie porodu i ukraść blixniaka, adoptować w Anglii i on tam feralnej nocy to zrobił, a Jakub przypadkowo tamtędy przechodził). Rzekome wątpliwości o których bredziła obrona miały za cel skołować ławników, tak jak skołowały Ciebie!. Teoretycznie możliwe jest jeszcze, że Jakub po odbyciu stosunku (może za pieniądze?) oddalił się, a napatoczył się i niemal zabił ktoś inny. Ale Jakub nie przyznaje się do tego że złożył spermę w jej pochwie, a to jest fakt NIEWĄTPLIWY. Gdyby było tak jak piszę, to przyznałby się do stosunku, a wypierał tego, że cegłówką dał jej w głowę. Gdyby rzekome wątpliwości co do DNA były rzeczywiste, to obrona zażądała by ponownego testu. Zabezpieczono spermę gwałciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Pytanie do christyny 29.01.08, 11:48 > Teoretycznie możliwe jest jeszcze, że Jakub po odbyciu stosunku > (może za pieniądze?) Tyle, że wtedy nie byłoby sprawy; nikt nie stwierdziłby gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 11:34 christina38 napisała: > Ludzie, co wy tacy agresywni jesteście? Śledziłam sprawę Jakuba od > początku i cały czas jakoś nie mogę uwierzyć w to, że on to zrobił Czy możesz podać jakieś racjonalne argumenty które sprawiają że "nie możesz uwierzyć w to, że on to zrobił"? Bo sorry ale cierpienie rodziny i przyjaciół, i ich desperackie twierdzenie że syn/brat/przyjaciel "nie mógł tego zrobić" nie są dla mnie żadnym argumentem przy tak przytłaczającym materiale dowodowym w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright poczytaj 29.01.08, 11:39 Sexual Murder Catathymic and Compulsive Homicides - Louis B. Schlesinger Odpowiedz Link Zgłoś
de_m0nika Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 12:15 christina38 napisała: > Ludzie, co wy tacy agresywni jesteście? Śledziłam sprawę Jakuba od > początku i cały czas jakoś nie mogę uwierzyć w to, że on to zrobił, > i mimo wyroku nie wierzę. Przecież zdarzaja sie wypadki, kiedy sądy > się mylą. Rozumiem też rozgoryczenie rodziny Jakuba, łączę się z > nimi i współczuję z całego serca. Christino- pozwól, że wytłumaczę ci to w prosty sposób: wyobraź sobie, że któregoś ranka pod zaparkowanym samochodem znaleziono nieprzytomną, zmasakrowaną, nagą- twoją matkę (siostrę, ciebie- 10 lat starszą). Po opatrzeniu z pochwy twojej matki (siostry, ciebie o 10 lat starszej) pobrano by resztki spermy gwałciciela. Potem dzięki śledztwu odnaleziono by człowieka, który był tym samym czasie i miejscu, gdzie była twoja mama (siostra, ty), a po badaniu jego DNA okazałoby sie identyczne jak to w spermie w pochwie twojej matki, siostry itd... A teraz trudniejsze zadanie- zastanów się, co poczułabyś, gdybyś przeczytała w gazecie, że gwałciciel twojej matki (siostry itd) nie mógł tego zrobić, bo tak twierdzi jego rodzina, która zna go najlepiej? A twoja matka, siostra, ty (o 10 lat starsza) to "stare pijane pudło" (cytat z forum)? Udało ci się to wyobrazić? Próbowałaś chociaż? To nie jest nienawiść. To poparcie dla ofiary i brak poparcia dla manipulowania informacją przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Polskie medialne barany niczego nie rozumieja..... 29.01.08, 11:15 ......nie znam szczegolow brytyjskiego prawa ale wydaje sie byc zupelnie podobne do amerykanskiego..... Mozliwosc ubiegania o wczesniejsze zwolnienie po 9 latch nie oznacza, ze musi byc zwolniony wkrotcepo tym terminie..... Dozywocie oznacza, ze sad ma prawo odrzucac jego prosby az do konca jego zycia.... Odpowiedz Link Zgłoś
antybandzior Jakoś wierzę brytyjskiemu sądowi niż polaczkom :) 29.01.08, 11:29 tak się dziwnie składa, że nie rozumiem po co ten lament??? widać gościu jest winien i tyle, szok to tylko taki że media trzymają strone gwałciciela Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 a Wolinska to co? 29.01.08, 11:28 dlaczego do cholery polskiego obywatela sadzi brytyjski sad, do tego jeszcze wg nie 100% dowodow, a juz np ubecki zbrodniarz halina wolinska ktora uciekla do UK i po kilkunastu latach dostala rowniez obywatelstwo brytyjskie nie moze zostac przewieziona do Polski i tu osadzona za mordowanie AKowcow??!! nie, bo twierdzi ze to antysemitzym i tyle, chociaz nikt o tym w jej kontekscie nie wspominal.. Odpowiedz Link Zgłoś
vasileeminescu Re: a Wolinska to co? 29.01.08, 12:15 bleble2000 napisał: > dlaczego do cholery polskiego obywatela sadzi brytyjski sad, bleble2000 Misiu! a jak to sobie wyobrażasz sytuację taką...przyjezdża jakis Arab czy Pers do Polski, gwałaci brutalnie kogoś z twojej rodziny a rząd Polski przekazuje później gościa do Iranu by miejscowy są wypuścił go w nagrodę za zgwałcenie Polki, cos byś wedy pisał Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 Re: a Wolinska to co? 29.01.08, 12:31 vasileeminescu napisał: > bleble2000 napisał: > > > dlaczego do cholery polskiego obywatela sadzi brytyjski sad, > > bleble2000 Misiu! a jak to sobie wyobrażasz sytuację > taką...przyjezdża jakis Arab czy Pers do Polski, gwałaci brutalnie > kogoś z twojej rodziny a rząd Polski przekazuje później gościa do > Iranu by miejscowy są wypuścił go w nagrodę za zgwałcenie Polki, cos > byś wedy pisał pieprzysz glupoty i tyle, moje pytanie nadal brzmi, dlaczego polskiego obywatela sadzi brytyjski rzad ?! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: a Wolinska to co? 29.01.08, 12:33 Bo zyjesz w Unii Europejskiej.Znudzilo ci sie?Zadaj referendum.I bedziesz mial racje. Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 Re: a Wolinska to co? 29.01.08, 12:39 presentation1 napisał: > Bo zyjesz w Unii Europejskiej.Znudzilo ci sie?Zadaj referendum.I bedziesz mial > racje. tylko dlaczego to prawo nie dziala w drua strone? i zbrodniarze z UB spieprzaja do uk czy do izreala z ktorego juz na pewno nie wroca... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: a Wolinska to co? 29.01.08, 12:42 Popros Cwiakalskiego.Nie tylko problem Wolinskiej ale i Stefana Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 Re: a Wolinska to co? 29.01.08, 13:36 presentation1 napisał: > Popros Cwiakalskiego.Nie tylko problem Wolinskiej ale i Stefana Michnika. ale stefan zdaje sie spieprzyl do szwecji i Polskie panstwo nie staralo sie oficjalnie o jego ekstradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 Re: a Wolinska to co? 29.01.08, 13:38 presentation1 napisał: > Popros Cwiakalskiego.Nie tylko problem Wolinskiej ale i Stefana Michnika. ale stefan zdaje sie spieprzyl do szwecji i Polskie panstwo nie staralo sie oficjalnie o jego ekstradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilozzo Angielski wymiar sprawiedliwosci robi wrażenie 29.01.08, 11:28 Co tu dużo mówić, DNA to tak mocny dowód, że niczego więcej nietrzeba. Także misiek na bank jest winny. A wyrok dostał opowiedni. Pobił tak mocno jakby chciał zabić i zgwałcił. Sumowanie kar jest bardzo logiczne. Ma co mu się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
amiauczynski Re: Angielski wymiar sprawiedliwosci robi wrażeni 29.01.08, 11:47 Dość tego pitolenia i jojczenia przez GW,TVN-y maści wszelakiej.Q..a o co tu chodzi? Takie jest prawo w niektórych panstwach a są tacy nawet z v-ce premierem na czele co już kombinują jak tu nagiać ....No Polacy pełną paszcza... Ja p....le.Panie Schetyna ---sprowadż Pan tego niewinnego chłopca i po gazetach i telewizjach rundkę walnijcie. Toz sie q...a w doopach wszystkim poprzewracało? Odpowiedz Link Zgłoś
ornaczek Re: Angielski wymiar sprawiedliwosci robi wrażeni 30.01.08, 10:26 kamilozzo napisał: > Co tu dużo mówić, DNA to tak mocny dowód, że niczego więcej > nietrzeba. Także misiek na bank jest winny. > A wyrok dostał opowiedni. Pobił tak mocno jakby chciał zabić i > zgwałcił. Sumowanie kar jest bardzo logiczne. Ma co mu się należy. U NICH TAK ZAWSZE ?!?!?!?!?!?! KOMPROMITACJA BRYTYJSKICH SĄDÓW czwartek 25 października 2007 00:16 Polak siedział 16 lat za niewinność Brytyjczycy oskarżyli go o zgwałcenie 11-latki i jej brutalne zamordowanie. Stefan Kiszko przesiedział za to 16 lat w brytyjskim więzieniu, gdzie był torturowany i gwałcony. Gdy wyszedł na wolność był już wrakiem człowieka. Dostał zawału i zmarł. "Fakt" przypomina tę historię sprzed lat, bo przed brytyjskim sądem stanął właśnie prawdziwy gwałciciel i morderca 11-latki. Ale Polakowi to już życia nie zwróci. www. dziennik.pl/wydarzen ia/article74300/Pola k_siedzial_16_lat_za _niewinnosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
warce Gwałt jest jak morderstwo 29.01.08, 11:44 ,,Wskaźnikiem zniewolenia kobiety w danym społeczeństwie jest kara za gwałt wynikająca z kodeksu karnego i orzecznictwa sądowego, w szczególności za gwałt zbiorowy; im bardziej kobieta jest zmajoryzowana przez mężczyznę, tym te kary są niższe. A jeśli bez obłudy mówimy o wzajemnym poszanowaniu tożsamości ludzkiej, to kara za gwałt powinna sąsiadować z karą za morderstwo. ''Ale tego katolickie ciule imbecyle nigdy nie zakapują Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Dlaczego Polska się zgodziła 29.01.08, 11:46 Dlaczego Polska się zgodziła na wydanie studenta wiedząc,że prwo brytyjskie może orzec dożywocie.Powszechnie obowiązuje zasada ,że nie wydaje swojego obywatela,jeżeli grozi mu kara surowsza niż w ojczyźnie.Znowu obudziliśmy się z ręką w nocniku? Odpowiedz Link Zgłoś
krupab Re: Dlaczego Polska się zgodziła 29.01.08, 11:52 nie wydaje się, gdy nie ma podwójnej karalności tj. w Polsce i w Zjednoczonym Królestwie, a co ma do tego kara? byłby problem gdyby groziła mu kara śmierci, ale tak to nie ma problemu. Zresztą jakoś mi go nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
armalite P. Schetyna a profesjonalizm 29.01.08, 11:55 P. Schetyna dał wyraz braku profesjonalizmu. Może zatrudniłby się jako sprawozdawca sądowy? Odpowiedz Link Zgłoś
alfjar Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 11:58 Dla mnie to też szok. Jakub T. sam godzi się na test DNA.Czy ten człowiek studiujący prawo zgodził by się na test wiedząc,że jest gwałcicielem,wątpie.Od dawna wiadomo dajcie człowieka dowody się znajdą.Polak został już skazany gdy rozpoznano go na filmikach z kamer budzących wiele wątpliwości co do jakości.Sprawa szyta grubymi nićmi.Mam pretensję,że polski sąd wydał lekką ręką Polaka te dowody powinny przyjechać do kraju i tu być porównane w obecności Anglików. Odpowiedz Link Zgłoś
de_m0nika Prof. Hołda nie jest zszokowany 29.01.08, 11:59 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4878316.html ale linku do jego wypowiedzi nie znajdziesz po lewej przy artykule- tylko do samych "zaszokowanych"... ech, gazeta... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Schetyna do dymisji.......... 29.01.08, 12:01 Nastepny madry inaczej jak Cwiakalski czy itera. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Do wszystkich co tak wieszają psy na Jakubie T. 29.01.08, 12:34 i co tak wierza w sądy że to niby sądy zawsze maja rację, obejrzyjcie sobie np. film "Prawdziwa zbrodnia" Clinta Eastwooda, tam to dopiero sąd miał cholerna rację, taką że w celi smierci przez 6 lat siedział niewinny człowiek, a dowodem zbrodni był film z monioringu na którym był skazany i ofiara, sęk w tym ze na filmie z monitoringu nie widac wszystkiego, tzn. prawdziwego zabójcy który zrobił swoje na tej stacji benzynowej i zabił sprzedawcę kiedy skazany był w WC i o niczym nie wiedział, moim zdaniem Jakub T. znalazł się w niewłaściwym czasie i miejscu, często zdarza się nawet w Polsce ze blisko miejsca zbrodni moze ktos przechodzić ale to nie znaczy ze to on jest zabójcą, na kamerach z monitoringu nie ma aktu gwałtu nie mówiąc o tym ze na jednym z filmów jest bardzo niewyraźny obraz i mozna miec wątpliwości czy to jest Jakub T., sama ofiara nigdy nie zeznawała bo nic nie pamięta, oskarżony sam oddał próbke do badań, badanie wykazało 2 rózne wyniki, jeżeli próbka DNA jest skażona to kazde następne badanie wykaże jego winę, dlaczego ktos stwierdził ze na pierwszym badaniu był błąd komputerowy, równie dobrze mógł ten błąd byc na drugim badaniu, oprócz tego ława przysięgłych składała się z samych ludzi z Exeter- miasteczka które juz zostało zapewnione przez dobrotliwa prasę ze jest winien, ze jest zbrodniarzem, pozatym ława przysięgłych nie była jednomyślna, 1 przysięgły nie uwierzył w te dowody, moim zdaniem to jest wystarczajaca ilośc watpliwosci i uchybień aby zaskarżyć proces i wnieść apelację, doradzałabym jednak rodzinie oskarżonego wynajęcie bardziej doświadczonego adwokata Odpowiedz Link Zgłoś
kamilozzo Re: Do wszystkich co tak wieszają psy na Jakubie 29.01.08, 12:57 Znaczy, że co? Że jego DNA dostało się do próbki pobranej od ofiary? Zanieczyszczona była chyba pierwsza próbka a nie druga? I ten bład komputerowy wystąpił w pierwszym badaniu? Jakoś zanieczyszczenie próbki pobranej od ofiary, próbką Jakuba T. wydaje mi sie mało prawdopodobne. Proces był bardzo szybko przeprowadzony a kara adekwatna do czynu. bez pobłazania i bardz dobrze. Nie brońcie bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Do wszystkich co tak wieszają psy na Jakubie 29.01.08, 13:04 nie bronie bandytów, jestem za surowym karaniem wszelkich zbrodni i nie tylko ale uważam ze proces nie był uczciwy, to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh No to napisz "yola" na czym opierasz 29.01.08, 13:46 swoje twierdzenie że proces był nieuczciwy. Czy widziałac dzisiejze wystąpienie jego obrońców w TVN ? Facet jest winien a oni nawet nie chcieli powtórnie badać DNA bo jak powiedzieli "dostarczyliby dowodu prokuratorowi" - czyli potwierdzili wynik !! A czemu nie zrobili tego gdy jeszce siedział w Poznaniu ? No JOYOLU - odpisz !! Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: No to napisz "yola" na czym opierasz 29.01.08, 15:19 skazona próbka zawsze będzie dawała wynik pozytywny, to że badanie DNA myli sie jak 1:1000000000 to ja tez wiem, ale wiem równiez ze człowiek tez moze sie pomylic, zmanipulowac, albo opierac swoje racje na watpliwych dowodach, tak samo jak w filmie "Prawdziwa zbrodnia" o którym pisałam wyzej, choc tam nie było badan DNA, ale faceta bez problemu mogli skazac na śmierć, ale co tam w koncu to zwykły murzyn , a większośc murzynów to przestępcy, o i ten sam tok myslenia ma wiekszośc wypowiadających się tu przeciwników Jakuba T, dziękuję skończyłam, nie ma z kim dyskutować wszyscy ujadacie i szczekacie jak psy, a temat pretekstem do tego żeby oblac błotem ludzi z Platformy Obywatelskiej, zenada Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Pierniczysz "Yola" ! 29.01.08, 15:33 No to odpowiedz na pytanie czemu jego adwokaci nie chcieli powtónego badania DNA !! Dlaczego - to dokładnie dzisiaj wyjaśnili w TVN . Po prostu potwierdziliby WINĘ tego faceta !!A może to zrobili jak był w Poznaniu -NIE. A może zrobią jak wróci odsiasywać wyrok - NIE. Bo wiedzą że jest WINIEN !!! A co ma do tego PO ? "Szok" Schetyny- wystawia mu tylko świadectwo podobne jak Piterze (dialog z Frasyniukiem) czy Palikotowi (ps wibrator) Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: No to napisz "yola" na czym opierasz 29.01.08, 19:25 yola13 napisała: > skazona próbka zawsze będzie dawała wynik pozytywny To zdanie świadczy o kompletnej niewiedzy i mieszaniu pojęć. Proponuję przed napisaniem kolejnej bzdury przeczytać chociażby podstawowe informacje o badaniach DNA i ich zastosowaniu w kryminalistyce. Nie każdy musi być ekspertem, ale jeśli ktoś chce się wypowiadać w takich sprawach, powinien chociaż cokolwiek na ten temat wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz_anna49 Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 12:01 Dziwię się p. Schetynie. To,że ktoś ma dobrą opinię i stoi za nim murem rodzina, nie znaczy,że nie mógł dokonać tak okropnego czynu. Jeżeli był niewinny, dlaczego obronie nie udało się tego udowodnić? Dlaczego obrona bazowała na tym,że Jakub T. dobrowolnie poddał się badaniom DNA? A nieważne,że badania wykazały ,że to były jego ślady? Sprawiedliwa kara, szkoda,że u nas gwałcicieli traktuje się tak lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 12:03 W obronie Dyrektora Poznanskich slowikow staneli rodzice dzieci ktore ten Dyrektor molestowal.Pozniej zostal skazany.Swiadczy to ze III RP nie przygotowala spoleczenstwa na ponoszenia odpowiedzialnosci za swoje czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
alfjar Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 12:13 zuz_anna49 napisała: > Dziwię się p. Schetynie. To,że ktoś ma dobrą opinię i stoi za nim > murem rodzina, nie znaczy,że nie mógł dokonać tak okropnego czynu. > Jeżeli był niewinny, dlaczego obronie nie udało się tego udowodnić? > Dlaczego obrona bazowała na tym,że Jakub T. dobrowolnie poddał się > badaniom DNA? A nieważne,że badania wykazały ,że to były jego ślady? > Sprawiedliwa kara, szkoda,że u nas gwałcicieli traktuje się tak > lekko. A jeśli badania były nierzetelnie wykonane.Czy ten mężczyzna znający wiele młodych kobiet rzeczywiście zgwałcił 49 letnią angielkę.Jeśli zgałcił i ciężko pobił kara słuszna,ale jeśli nie dna jest nie podważalnym dowodem dlatego w takich przypadkach powinny być dwa niezależne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
de_m0nika Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 12:23 alfjar napisał: ale jeśli > nie dna jest nie podważalnym dowodem dlatego w takich przypadkach > powinny być dwa niezależne badania. Obrona nie zażądała dodatkowego niezależnego badania, chociaż prokurator o tym wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Reudajesz "greka" ? To obrońcy nie chcieli 29.01.08, 15:36 kolejnego badania DNA - co jasno dzisiej powiedzieli w TVN !Dlaczego ? Bo ten facet jest WINIEN o czym dobrze wiedza !Czemu nie zrobili tego jak siedział w Poznaniu !! No odpowiedz !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolejorz63 Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 12:04 Szacunek dla wymiaru sprawiedliwości Wielkiej Brytanii. Odpowiedz Link Zgłoś
inmarco Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 12:05 Jednym słowem nasz wicepremier staje po stronie gwałciciela. Bo ma dobrą opinię. Niejednego mordercę też było trudno wytropić, bo miał w miejscu zamieszkania dobrą opinię, nie bił żony, mówił dzień dobry sąsiadom.Gdyby ów Jakub T. był sądzony w Polsce, dostałby wyrok w zawieszeniu. Bo znaczna część naszego społeczeństwa nie uważa gwałtu za przestępstwo. A na dodatek u nas winą za gwałt obarcza się kobietę. No, ale u nas rządzi kościół katolicki, a on kobiety ma za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
wisia551 Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 12:08 A tak wogóle, dlaczego wszystkie media żyją od kilku tygodni sprawą gwałciciela? Naprawdę nie mamy w kraju innych problemów? Wstyd,że taki element jedzie za granicę i pogrąża nasz wizerunek i tak skąd inąd już zdrowo nadszarpnięty. Zawinił, niech poniesie karę. Nie róbcie z niego bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Schetyna: Wyrok na Jakuba T. to dla mnie szok 29.01.08, 12:12 Przeciez o to chodzi.Odwraca sie uwage od wewnetrzych problemow.Gdyby bylo za PiS takie natezenie konfliktow MEDIA by wyly. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 a gdzie miłość i tolerancja dla przestępców? 29.01.08, 12:12 he he panie Schetyna Anglia to nie Lunapark-Tuskolandia tam jest normalność ! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Panie Schetyna........... 29.01.08, 12:24 Wam pasuje panstwo bezprawia.Cwiakalski-etatowy pracownik dla mafii-obecnie Minister Sprawiedliwosci,Szef ABW zaplatany rodzinnie w afery z przemytem i dziesiatki agentow UB,SB czy WSI(dawnych kolaborantow ZSRR)w rzadzie.Zyc , nie umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Panie Schetyna........... 29.01.08, 12:25 Chcecie stworzyc bantustan w srodku Europy o nazwie Polska.Nie uda sie Wam.Skonczycie szybciej, niz myslicie. Odpowiedz Link Zgłoś
de_m0nika Panie Ministrze 29.01.08, 12:30 Odprasowałam garsonkę, właśnie kończę malować paznokcie. Od jutra zapiszę się na kilka kierunków studiów, a za chwilkę wyrzucę śmieci staruszce sąsiadce. Ach, odgrzeję jeszcze kontakty z dalsza rodziną, tą z wujkiem dziennikarzem, no i uśmiechy, uśmiechy wokół... Może mi się to wszystko przydać, gdyby mi kiedyś strzeliło do łba kogoś zamordować, okraść albo co... dobra opinia mnie uratuje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Re: ..Rzadko sie zgadzamy ale w tym wypadku 29.01.08, 15:43 w 100 %. Schetyna w szoku , Pitera "błazen" (ocena Frasyniuka"" Palikot ps "wibrator" Niesiołowski - marszałek , szef ABW nie chce się rozliczyć z majątku a pani Kopacz przedstawia plan Sawickiej. Do tego Donaldu Tusku dogaduje się z celnika gdzie wcale nie chodzi o 500 zł tylko ten "tajemniczy " punkt 3. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Były wątpliwości co do testu DNA ale obrona 29.01.08, 12:50 nie zażądała powtórzenia badań. To oznacza, że uważała iż lepiej zostawić te "wątpliwości" niż uzyskać brzydką pewność. Obrona bała się powtórzenia testu. Ale wyrok podwójnego dożywocia przydzielony dostał jak dla "obcego". A masz wstrętny obcokrajowcu, który gwałcisz naszą 48-letnią piękność z miasta Exeter. Słowem i oskarżony i sędzia to nieciekawe postacie. Odpowiedz Link Zgłoś