ytzek.bloch Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 11:59 Korporacyjna palanteria. Może teraz wydawcy Mickiewicza będą musieli płacić tantiemy za "Odę do młodości"? Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Idioci z Czerwonego Byka, wytoczcie proces 15.03.08, 12:03 Janowi Kochanowskiemu, bo bez waszego zasranego pozwolenia napisał: Kto mi dał skrzydła, kto mię odział pióry I tak wysoko postawił, że z góry Wszystek świat widzę, a sam, jako trzeba, Tykam się nieba? Odpowiedz Link Zgłoś
pica-paca Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 12:09 Firma RedBull za jednym zamachem popełniła kilka poważnych błędów marketingowych. Ugodziła w mentalność Polaków, atakując fundację, która pomaga dzieciom... Próbuje !wymusić! kojarzenie, skrzydeł z jej produktem. Ciekawe kiedy firma RedBull wystosuje odpowiedni list do Papieża Kościoła Chrześcijańskiego o zaprzestaniu wykorzystywania motywu skrzydeł, bo Anioły kojarzą się z marką RedBull ... Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_jeleni1 Re: Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 13:39 to juz sie dzieje. podejrzewam ze red bull juz opatentowuje imie maria, jozef a kto wie moze i jezus?? bedzie teraz czterech medrcow ze wschodu. kto bedzie twierdzil inaczej zostanie podany do sadu www.wirtualnemedia.pl/article/2200571_Red_Bull_nie_szanuje_uczuc_religijnych_-_zobacz_film.htm Odpowiedz Link Zgłoś
stribog Durnie. To jest powszechny idiom w jęz. polskim... 15.03.08, 12:13 ... i nikt nie może go zastrzec w całości, co najwyżej jego użycie w konkretnym kontekscie rynkowym. Szkoda, że Polska nie jest krajem, w którym taki wybryk korporacyjny skończyłby się bojkotem konsumenckim. Na marginesie mówiąc, cały ten Red Bull to niesmaczny, absurdalnie drogi i przereklamowany napój niby-energetyzujący dla bufonów i frajerów. Mocniej działa zwykła kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Durnie. To jest powszechny idiom w jęz. polsk 15.03.08, 12:17 Ależ może się skończyć bojkotem!!!! Produkt jest adresowany do pokolenia "internetowego". Wystarczy znajomym zalinkować do tego artykułu i dyskusji pod nim. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Nie piję tego skondensowanego moczu 15.03.08, 12:15 raz ktoś mnie poczęstował - pierwszy i ostatni raz w moim życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaras Idiotyczne posunięcie 15.03.08, 12:29 To głupie i bezmyślne, na pewno zaszkodzi marce. Zamiast cieszyć się ze zbiegu okoliczności, który firmie przynosi darmową reklamę i wykorzystać ten fakt do swoich celów, oni mają pretensje. Chyba kierownictwo nie zauważyło, że standardy idą w zupełnie przeciwnym kierunku. Coraz więcej firm dąży do tego aby ich produkty kojarzone były z działalnością charytatywną, na co nierzadko wydają kupę kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz gnojki z Red Bulla.. Przecież my " skrzydeł... 15.03.08, 12:33 dostawaliśmy " już na długo zanim zaczeliście ludzi naciągać ... To wy więc powinniście zapłacić społeczeństwu za wykorzystanie naszego sloganu, który marketingowo zawłaszczyliście. A teraz uważacie go za swoją własność.. Ludzie - nie kupujcie tego ich napoju... Nie bądźcie jak te barany, które oni strzygą po 6,99 za puszeczkę bo dokładnie to samo kupicie za 1,22 pod nazwą Tiger Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_jeleni1 tiger nie nadaza z produkcja 15.03.08, 12:51 www.spozywka.net/modules.php?name=News&file=article&sid=3133 na pohybel... Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Red Bull zrobi z Ciebie anioła. 15.03.08, 12:52 A kto ma choć troszkę zdrowego rozumu to pije wodę mineralna zamiast tej tablicy Mendelejewa. Odpowiedz Link Zgłoś
zkporz Przestaje kupowac Red Bull 15.03.08, 13:39 Pierwszy efekt kampanii reklamowej Przestance kupowac Red Bulla sa inne wcale nie gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
wielkiarchitektwszechswiata Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 13:53 Jan Kochanowski, Pieśń X: monika.univ.gda.pl/~literat/jkpiesni/010.htm Kto im dał skrzydła... teraz wiemy że red bull!!! Wstęp do pieśni: Nikomu, albo raczej wszytkim, swoje księgi Daję. By kto nie mniemał (strach to bowiem tęgi), Że za to trzeba co dać, wszyscy darmo miejcie. O drukarzu nie mówię, z tym się zrozumiejcie. <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 15:17 Kochanowski pirat! Przecież on tutaj normalnie licencję GPL zamieścił, przeczytajcie dokładnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 18:17 ytzek.bloch napisał: > Kochanowski pirat! Przecież on tutaj normalnie licencję GPL zamieścił, > przeczytajcie dokładnie :) :)) Ano faktycznie. Trzeba by Red Bulla pozwać o zawłaszczenie produktu licencjonowanego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kub proponuję napisanie petycji - pomocy 15.03.08, 15:17 Zastanawiam się nad założeniem petycji na sejmisja.pl/ lub www.petycje.pl/ chyba że ktoś ma inną propozycję. Przydała by się pomoc przy zredagowaniu jej w taki sposób by jak najwięcej osób mogło się z nią utożsamiać. Założyłem też blog - redbullrebel.blogspot.com/ W którym będę informował o formach protestu, efektach itp. Jeszcze nie jest gotowy, ale dzisiaj go zmontuję do końca. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: proponuję napisanie petycji - pomocy 15.03.08, 15:40 Po co? Nie prościej NIE KUPOWAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kub Re: proponuję napisanie petycji - pomocy 15.03.08, 15:48 im więcej osób tym skuteczniej Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: proponuję napisanie petycji - pomocy 15.03.08, 20:37 Im więcej osób zamiast pisaniem petycji - zajmie się bojkotem - tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwilczak Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 15:48 1) nazwa firmy i slogan nie wprowadziły mnie w błąd 2) przedmiot działania jest kompletnie inny 3) straszenie dobrze opłaconymi prawnikami to ... ze strony red bulla, mają kasę na prawników to nie znaczy, że każdemu mogą dyktować warunki 4) swoją drogą są określone zasady zastrzegania sloganów, czasem wg mnie naciągane przez koncerny, i efektem tego może być w przyszłości brak możliwości wypowiedzenia się na jakikolwiek temat bez naruszenia praw do jakiegoś słowa lub zwrotu, mi też jedna firma przysłała wezwanie, tylko nie odpowiedziała na jakiej podstawie chcą abym coś ze strony usunął, bo patent dotyczył wybranych form komunikacji i konkretnych zastosowań, ja musiałem odpowiedzieć w 2 tygodnie, oni mają mnie w ... Red Bull widać też tak gra, burza w szklance wody jak Wiśniewski, aby zyskać rozgłos. Odpowiedz Link Zgłoś
prairiewind red bull przegra proces 15.03.08, 16:04 z prawnego punktu widzenia fundacja moze nazywac sie dowolnie, natomiast reklama nie moze wprowadzac w blad. zastanawiam sie czy red bull znajdzie kogos komu "dodano skrzydla"...hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
human77 Doda Ci skrzydeł ? 15.03.08, 16:47 A co na to DODA, która ostatnio DODAJE różowego czadu hahaha. Do sądu z nimi . DODAj im skrzydeł Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama ciekawe kiedy tych zaczną pozywać ;) 15.03.08, 16:58 www.victoireimports.com/hungarianwine/images/egribikaver2.gif Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Red Bull odbierze ci skrzydła 15.03.08, 18:12 No to macie, zwolennicy rygorystycznej ochrony praw autorskich. Oto wasze prawo: Red Bull bezsprzecznie jest właścicielem wszelkich 'skrzydeł dodanych' w języku polskim. Szykujcie się do odsyłania na makulaturę całych tomów Mickiewicza, bo wątpię, żeby był na tyle przewidujący, aby zastrzec ochronę prawną swojego słynnego wiersza. Młodości, dodaj mi skrzydła, bo mi już rzeczywistość obrzydła :( To kto pierwszy puści Mickiewicza w niszczarkę, hm? Zeby się komuś nie skojarzył z Red Bułą na niekorzyść tejże firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: czy skrzydła to znak specyficzny skrzydła 15.03.08, 22:36 Przeprowadzone przez naukowców eksperymenty wykazały,że trudno jest stworzyć nowe słowo znaczenie czy wyrażenie,którego jeszcze nigdy nie było na Ziemi.Dla tego przykłady marka microsoft składa się ze znanych 2 części micro,czyli mniejszy,mały-popularne w komputerach mikroprocesory i soft czyli oprogramowanie,lekki.W internecie niektóre strony często wykorzystują celowo pomyłkę w np 1 literze w adresie,aby skierować na stronę z rekalmami,trojanami czy głupotami.Ale skrzydła nie powinny mieć nigdy nic nierozerwalnego z Red Bullem. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Red Bull napój dla ubogich umysłowo 16.03.08, 00:23 Nigdy wiecej redbula do gęby! Odradzajmy wszystkim ten napój o wymiotnym smaku. Redbul doda ci skrzydeł byś mocniej walnął o ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane nie mozna sobie kupic kawalka polszczyzny! 16.03.08, 08:45 RedBull troche przegial - nie mozna sobie kupic powszechnie uzywanego zwrotu na wlasnosc! Mam nadzieje, ze to kolegium przegna tych arogantow na cztery wiatry. Niech sobie wymysla jakies bardziej tworcze haslo. Odpowiedz Link Zgłoś
jury54 Red Bull odbierze ci skrzydła 16.03.08, 17:05 A co powiedziałby na to Adam Mickiewicz Oda do Młodości: Bez serc bez ducha to szkieletów ludy Młodości dodaj mi skrzydła.... Gdyby napisał to w 1820 roku na zamówienie firmy Red Bull to pewnie miałby na myśli pierwszy a nie drugi wers. Cóż, do tworzenia haseł reklamowych nie jest potrzebna matura, o czym może świadczyć ich poziom, ale jeśli znajdzie się radca prawny który napisze w tej sprawie pozew, to radziłbym sprawdzić czy jego dyplom nie jest z bazaru. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.mroczek Red Bull odbierze ci skrzydła 20.03.08, 11:15 Serdecznie zapraszam na protest.mking.pl/ Przyłącz się do protedtu i złóż swój wpis w Księdze Gości. Pozdrawiam serdecznie. Piotr Mroczek Odpowiedz Link Zgłoś
krytykjapan Red Bull odbierze ci skrzydła 21.03.08, 12:06 Red bull zostaw dzieci w spokoju!!!! To jest nie pojjęte aby globalny Austryjacki koncern, który ma ogromne środki wymuszał od Polskiej Fundacji rezygnacji ze swojej własności tylko dlatego że podaje jakąś paranoję w postaci podobieństw nazwy, ja nie widzę podobieństwa ani fonetycznego ani gramatycznego! Myślę że to podstęp Redbulla aby w tani sposób zagarnąć coś dla siebie. Nierozumiem jednego dlaczego chcą pozbawiać czego kolwiek nasze dzieci niech się odpiepszą z tym ich świńnstwem i durnowatymi reklamami. nigdy nie piłem i odradzam picie Red bulla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szufladaxxx Uwaga! Red Bull zawiera taurynę? 28.03.08, 13:35 Jak daleko posunie się firma red bull w imię swoich zysków? Czy sprzedaż młodzieży napoju z tauryną jest normalne czy picie tego jest normalne? napewno nie! dlatego zastanówmy się czy działanie korporacji i wymuszaneie po przez mechanizmy marketingowe nas do życia według ich zasad jest normalne. Nigdy niepiłem i nie będę pić tego napoju bo wiem jakie ma skutki uboczne zachencam poczytać o taurynie w necie bo to główny składnik tego cholerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś