michalparadowski O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga g.. 01.04.08, 18:46 Nu atiec Rydzyk. Paliaczki z tebja durnia zdjełali. Ty pałucził niemnożkuju porażku. A my, twai mocodawcy toże. Nu, wot szto budzjet? A Krasnodar eta sabaka, ili szto? Rabotaj knam, booo...pasmatrisz! Agent: Czetyrie/piatć, job twaju matć Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 19:46 michalparadowski napisał: > Nu atiec Rydzyk. > Paliaczki z tebja durnia zdjełali. > Ty pałucził niemnożkuju porażku. > A my, twai mocodawcy toże. > Nu, wot szto budzjet? > A Krasnodar eta sabaka, ili szto? > Rabotaj knam, booo...pasmatrisz! > Agent: > Czetyrie/piatć, > job twaju matć Barin michalparadowskij! Poljaczki za durnia rydzyka imieli uże raniej! Odin ili dwa miliona liudiej. Tak kak u was eto niemnogo. "Towariszcz" (pan wybaczy - licentia poetica) michalparadowski zabieritie jego w Krasnodar! Toże agient jot dwadcat'tri. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Brawo ojciec Dyrektor!!! 01.04.08, 18:50 Bez Rodziny Radia Maryja Kaczynscy sa niczym! Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Rydzyk ...dyrektor, dyrektor, dyrektor 01.04.08, 21:50 I pogromca kaczek, volksdeutschow i uprawiajacych seks ponozej 18 roku zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Brawo ojciec Dyrektor!!! 01.04.08, 22:06 grogreg napisał: > Bez Rodziny Radia Maryja Kaczynscy sa niczym! Z nią czy bez niej - tez są niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga g.. 01.04.08, 18:59 A może Bóg da, że bracia Kaczyńscy zaczną myśleć swoją głową, a nie głową bezlzebuba z Torunia. Temu wystarczy lepper,hi,hi.... jeszcze tę z ku..kami w oczach powinni zaprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Rydzyk,Belzebubie!..Odwal sie chamie od P.Boga !!! 01.04.08, 19:05 nie wycieraj sobie ryja imieniem Bożym! Odpowiedz Link Zgłoś
kwaczynsky_pan Kto wejdzie miedzy wrony, musi krakac jak i ony 01.04.08, 19:09 Proponuję przeprowadzenie szeroko zakrojonej akcji społecznej na rzecz repatriacji Rydzyka do Moskwy. Z radością powitam obywatelską inicjatywę ustawodawczą, która zaowocuje demokratycznym usunięciem kgbowskiej agentury z naszego umęczonego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Znam fajny kawal 01.04.08, 19:11 Jedzie blondynka autostrada pod prad. Nagle slyszy w radiu komunikat: 'UWAGA UWAGA, SZALENIEC JEDZIE POD PRAD AUTOSTRADA'. Blondynka rozglada sie i mowi: 'Szaleniec? Ich tu sa tysiace!'. Ojciec Rydzyk ma dola, ze swiat idzie do przodu. On predzej wszystkich uzna za szalonych, niz sam przyzna sie do swoich grzechow. No coz, mozna mu tylko wspolczuc i miec nadzieje, ze za duzo szkody nie wyrzadzi swoim belkotem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor rodzina Rydza to raptem 1mln oszołomów...: 01.04.08, 19:15 ...i więcej z nich ubywa niż przybywa nowych... Odpowiedz Link Zgłoś
nicrux Nadchodzi koniec imperium o. Tadeusza R. 01.04.08, 19:28 O. Tadeusz R. sie boi, bo jego "imperium" juz wkrotce sie rozpadnie i zostanie wchloniete przez zjednoczona Europe, a on sam wroci do marginesu, gdzie jest jego miejsce. Do tego za jakies kilkanascie lat po moherowych beretach zostana tylko szczatki. I taki bedzie koniec narodowo-katolicko-homofobicznego ciemnogrodu w Polsce. Nikodem P., fizyk, Indiana Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Ma racje............... 01.04.08, 19:32 Sprzedano Polske.Dwa kraje juz odrzucily eurokonstytucje to zmieniono na Traktat.Chamstwo?Eurokonstytucja miala przechodzic w referendum.Traktat juz nie.A jest to doslownie to samo.Zaczyna sie libero-komunizm Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ma racje............... 01.04.08, 19:36 .Z tego co wiem ludzie zaczynaja sie mobilizowac.Za pare miesiecy NATO bedzie prowadzic czystki w Polsce.Cyli? Trzeba juz dzis tworzyc struktury podziemne panstwa zniewolonego jak za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
keeslaff Re: Ma racje............... 01.04.08, 20:33 presentation1 napisał: > .Z tego co wiem [bełkot] Sęk w tym, że nic nie wiesz a to co ci sie wydaje że wiesz to brednie :) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ma racje............... 01.04.08, 20:36 Prezydent nie podpisze.Nie podpisze wtedy gdy Tusk oszuka spoleczenstwo.I to wszystko.Na moim blogu mialem nadzieje.Poczekam.Krok Tuska.A Ty?Posol zupe. Odpowiedz Link Zgłoś
idefix3 Re: Ma racje............... 01.04.08, 19:47 O. Rydzyk ma rację, ale jedynie gdy myśli o sobie. Jego organizacja głupoty ma szanse jedynie w izolacji i ciemnocie. Izolacja się kończy, dzieci uczą się nie tylko religii, biedny mąciciel musi powoli zwinąć swój majdan. Odpowiedz Link Zgłoś
micra O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga g.. 01.04.08, 19:36 Sprzedawczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Rydzyk bił własną matkę,a brata sprzedał UB... 01.04.08, 19:37 bydle ... Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 presentation1..ty molestowałes syna... 01.04.08, 19:44 to też fakty... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1 jest w związku partnerskim... 01.04.08, 20:13 Donald-to kaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Oto całośc wypowiedzi. Ojciec przeczuwa, że koniec 01.04.08, 19:48 www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=7593 ciekawe, że na poczatku było spokojnie, z rozgoryczeniem, ale godnie. Niestety do koca nie wytrzymał: puściły nerwy i zagroził Jarkowi i jego kolegom. Biada im! I reklama jedynie słusznej uczelni na koniec jest świetna. Poza tym dziwne stwierdzenie: "w Polsce nie ma mediów katolickich" - ja sie nie zgadzam, choc przyznam racje, ze te, które najbardziej o swej katolickości krzyczą (RM i TVT) z katolicyzmem niewiele maja wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: ....Zone bil Tusk ............. 01.04.08, 19:54 presentation1 napisał: Wyobrażam sobie presentation1 jako kobietę-Polkę,po 5 dzieciach, z obwisłymi cyckami, mąż przestał się nią interesować. Wyżywa się więc babsztyl w internecie, próbując wylać swoje stresy na innych. Żal mi cię! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Zone bil Tusk ............. 01.04.08, 20:11 Z prawej strony mojego blogu jest zdjecie Presentation1.Pokochaj prawdziwych mezczyzn Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: ....Zone bil Tusk ............. 02.04.08, 00:52 presentation1 napisał: > Z prawej strony mojego blogu jest zdjecie Presentation1.Pokochaj prawdziwych me > zczyzn Której kaczce się oświadczasz, Donaldowi, czy Jarkowi? Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Re: O. Rydzyk niczym Piotr Skarga, dalekowzroczni 01.04.08, 19:43 i ty poszeklu i rydzyk plus ta banda z pisu głosująca przeciw europie jesteście bolszewickimi agentami bo jeśli Polska nie z europą to z kim? Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga g.. 01.04.08, 19:45 Duchowni z reguły mają dużo czasu wolnego, lubią dobrze pojeść i wypić a potem nadmiar spermy zmusza ich by lampić się lubieżnie na dzieci a czasem czynić zło. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus o Traktacie:Na traktacie wiszą gacie. 01.04.08, 19:52 Na traktacie wiszą gacie. Hej wysoko Redyk skacie. Podrze gacie, podżegacie! Od Redyka SMeS pomyka. Nu Sabaku do ataku. Nu lobbować, poposłować. Za co ja mam finansować? Jestem wasza oligarcha. Prezydenta mam za parcha. Mam was tam pięćdziesiąt sześć. Moją wiarę macie nieść. Nu słuszat’ mojej komendy. Bo ja nie dam wam urzędy. Nie dam kasy na wybory. Wrogów zrobię was w nieszpory. Ma Obskurski na wstrzymanie. Wszystko przez to obrzezanie. A w zasadzie zeszła skórka. Jak to bywa u PiSiurka. Nawet Jarus ściągnął skórę. Z love gey przywdział koszulę. Ma tu Redyk swoich gejów. Swych ojczulków, kaznodziejów. Chce odebrać wiernych składki. Ale te Unijne zadki. W spółkę jego nie opasują. Zamiast dać, wykorzystują! Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: o Traktacie:Na traktacie wiszą gacie. 01.04.08, 19:58 almagus napisał: > Na traktacie wiszą gacie... Widzę że nawet almagus przyjął ruską opację. Pozdrawiam jot10 Odpowiedz Link Zgłoś
legrange O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga g.. 01.04.08, 19:55 Dla tego zacofanego klechy słońce nadal "kręci się wokół płaskiej ziemi". W dodatku w towarzystwie męża stanu Leppera. Odnośnie tego drugiego ciągle mam w oczach widok na barykadzie pegeerowskiego ćwoka w cyklistówce siorbiącego zacierkę z blaszanej miski. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:16 Ćwoka? Toż to największe wsparcie belzebuba z Torunia -specjalista od molestowania, od gwałcenia prostytutek ..... w sam raz nadaje się na lektora Radia Maryja i wykładowcę szkoły medialnej. Rzekłbym.... perła w koronie czarciego tronu. Tak sobie myślę,....... że kościół w Polsce upadnie dzięki Rydzykowi o kilkadziesiąt lat wcześniej, bo że upadnie to starają się również, niezależnie o Rydzyka, sami hierarchowie. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:18 Widzisz.Nie kosciol upadnie.Upadnie POstkomuna.Antypolska Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 21:50 Leslawie, kosciol mordowala SB, nie tylko kosciol, ale rowniez ksiezy i wiernych, a ty leslawie byles funkcjnariuszem SB...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
henyk O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:00 Czy temu baranowi nie wydaje się czasem, że jest prezydentem, że to on został wybrany w wyborach i ma prawo reprezentować naród?. Coś mu się w tym durnym łbie całkiem popieprzyło. Usilnie walczy o to, żeby wyalienować się ze społeczeństwa. Dla mnie on nie jest żadnym autorytetem i nigdy nie będzie. To zwykły strach na wróble. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Bog 01.04.08, 20:33 henyk napisał: > Dla mnie on nie jest żadnym autorytetem i nigdy nie będzie. To zwykły strach na wróble. -------------------- I masz rację ... ale musisz pamiętać, że są ludzie którzy liczą na to że uda im się jeszcze zaistnieć i chowają się pod sukienkę błazna z Torunia. Oni nie idą za jego autorytetem, oni liczą na jego siłę medialną. Stado nierobów chce pasożytować na organiźmie państwa, na społeczeństwie, idą więc na każde rozwiązanie aby trwać. Spójrz kim był lepper i dokąd doszedł. Powiesz, że wzbudza obrzydzenie... to prawda ale w Tobie i we mnie, ale nie w nich. Tej grupy nie można nawet skutecznie opluć ... bo powiedzą że deszcz pada. Żal mi tylko tych biednych emerytów, którym te błazny każą się wiecznie modlić i ciepieć dla własnego odkupienia, zamiast się cieszyć resztką życia, która im została, tak jakby niemiła była Bogu radość starego człowieka. Wyobraż sobie, jakim trzeba być wieprzem, żeby tak czynić! Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga g.. 01.04.08, 20:22 Sądzę że drwinami, nawet tak przedniej jakości, jak almagusa nie wywalimy tego wieprza z Torunia, np. do Nowgorodu. Tym powinno zająć się państwo. Jak długo można tolerować zdrajców,ewidentnych sługusów Rosji! To, co Rydzyk robił dotychczas zasługuje na jeden tylko osąd. To zdrada stanu! Zniekształcone przez czas posłanki - typu Sobecka powtarzają tylko to, co kazał im Rydzyk. Sobecką na leczenie! Rydzyk - ma dać gardło! No,może niech dożyje swoich dni w kryminale. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:25 Masz racje.Wybic Polakow (juz to przerabialismy) i ustanowic ponadnarodowy Sojuz(juz to przerabialismy) Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:30 presentation1 napisał: > Masz racje.Wybic Polakow (juz to przerabialismy) i ustanowic ponadnarodowy Soju > z(juz to przerabialismy) Jakim prawem przybłędo forumowa, kiblomyjco arabskich i murzyńskich latryn we Francji, który pierwszy sprzedałeś zdrajco Ojczyznę bez zmruzenia oka i wysługujesz sie obcym za grosze, pachołku, pouczasz nas Polaków we własnym kraju, co jest dla nas dobre i jeszcze ścierwojadzie śmiesz nazywać większość narodu zdrajcami? Kanalio jedna? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:34 Ty sie nie liczysz.A wiesz dlaczego?Bo nie masz jakichkolwiek argumentow<.Jestes komunista z czasow PPR lub stalinowcem jak pseudodemokrata Geremek. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:32 presentation1 napisał: > Masz racje.Wybic Polakow (juz to przerabialismy) i ustanowic ponadnarodowy Soju > z(juz to przerabialismy) Wycofałem się z fizycznej egzekucji wieprzka z Torunia. Czy zdrajca może być Polakiem? Tak. Wszelkie symptomy wskazują na to, że to agent (bywszej) KGB. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream To koniec zdrajców Narodu i diabła z Torunia 01.04.08, 20:27 Tak, tak - decyzja przeciw oznaczałaby zdradę Polski, poprzez podejmowanie krótkowzrocznych decyzji, sprzecznych z racją stanu i wolą suwerena. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream to był dokument zupełnie innej treści 01.04.08, 20:47 pod wpływem odmowy rozpoczęto pracę nad dokumentem eliminującym drażliwe zapisy, jednocześnie regulującym administracyjne bolączki administracji. flagi i hymnu nie będzie. prezydenta też. unijnego. presentation1 napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
kwanta29 O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga g.. 01.04.08, 20:28 Państwo nie musi być z dala od Boga, tylko od takich typków jak o. Rydzyk. Jeżeli zaś utożsamia się z Bogiem - zasługuje na stos. A wybierać - dobrze wiemy kogo. Nawet diabła, byle nie moherowe berety! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:31 Przeciez z AK komuna walczyla podobnie.Masz dobre wzorce. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Nie trzeba bylo wyzywac Maryski od czarownic 01.04.08, 20:30 Wszak Jesus mowil by nie dawac "zlego swiadectwa prawdzie" czy cos tak jakos Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga g.. 01.04.08, 20:36 Co ty Grzybku masz tu do mądrowania! Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:42 vytrisalov napisał: > Czy ten debil moze w koncu sie zamknac. Oby jak najszybciej.Ale u niego najważniejsza kasiorka i biznes.Cała reszta się nie liczy.Wstyd.Oby jak najszybciej został potraktowany jak zwykły biznesmen z kontrolami legalnością wpływów i podatkami.Dość kradzieży i to bez rękawiczek pod ochroną czarnej sukienki.Potraktować go jak zwykłego śmiertelnika co prowadzi własny biznes to moment zamilknie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:48 Kasiorke to Niemcy prowadza.Razem z operacja.Jak zniewolic niewolnikow POstkomuny.Oni najszybciej sie poddali. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 01.04.08, 20:49 Dodam.Tylko Niemcom udalo sie zredukowac deficyt na zero.Bo w Niemczech jest bank Euro.Sa juz w plusie.Bez pracy.Inne kraje maja wielki deficyt. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: O. Rydzyk o Traktacie: Państwo daleko od Boga 02.04.08, 00:56 presentation1 napisał: > Dodam.Tylko Niemcom udalo sie zredukowac deficyt na zero.Bo w Niemczech jest ba > nk Euro.Sa juz w plusie.Bez pracy.Inne kraje maja wielki deficyt. Niemcom udało sie zredukować deficyt bo Rydzyk przestał ich okradać, przyjechał do Polski i teraz okrada nas w czym dzielnie pomagają mu purpuraci i inni urzędnicy KRK, więc trudno sie dziwić że nasz deficyt rośnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Nie mow tak o RydzykuLamie On chce wolnosci wyznan 01.04.08, 20:51 tak samo jak ten w Indiach. vytrisalov napisał: > Czy ten debil moze w koncu sie zamknac. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: Nie mow tak o RydzykuLamie On chce wolnosci w 01.04.08, 20:59 jola_z_dywit_2006a napisał: > tak samo jak ten w Indiach. Muszę się do czegoś przyznać - tochę mi wstyd ale jednak. Czytam od trzech lat Wasze wypociny(wypowiedzi). jola_z_dywit zamilkła po tym, jak Endriu nie chciał zapłacić za jej cześć dziewiczą i nagle widzę jest jola_z_dywit_2006a. jola_z_dywit_2006a chyba zakleiła swoją cześć dziewiczą i oddała ją Demiurgowi z Totunia. Jolu! Ile jeszcze razy będziesz oddawała swą cześć (część)! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:W Senacie zbadają gacie oraz skórę ,, 01.04.08, 20:54 W Senacie zbadają gacie oraz skórę czy mu Redyk wygryzł dziurę? Na traktacie wiszą gacie. Hej wysoko Redyk skacie. Podrze gacie, podżegacie! Od Redyka SMeS pomyka. Nu Sabaku do ataku. Nu lobbować, poposłować. Za co ja mam finansować? Jestem wasza oligarcha. Prezydenta mam za parcha. Mam was tam pięćdziesiąt sześć. Moją wiarę macie nieść. Nu słuszat’ mojej komendy. Bo ja nie dam wam urzędy. Nie dam kasy na wybory. Wrogów zrobię was w nieszpory. Ma Obskurski na wstrzymanie. Wszystko przez to obrzezanie. A w zasadzie zeszła skórka. Jak to bywa u PiSiurka. Nawet Jarus ściągnął skórę. Z love gey przywdział koszulę. Ma tu Redyk swoich gejów. Swych ojczulków, kaznodziejów. Chce odebrać wiernych składki. Ale te Unijne zadki. W spółkę jego nie pasują. Zamiast dać, wykorzystują! Smaruj tyłek wazeliną, jesteś Redyka padliną! Odpowiedz Link Zgłoś
bart0123 O. Rydzyk: Robią z Polski województwo 01.04.08, 20:57 Wojewodztwo jest lepsze od parafi Watykanskiej. Przynajmniej pieniadze plyna do i z Brukseli. Z parafi tylko do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Traktat Lesboński jest jeszcze nie znany 01.04.08, 21:05 Jak go wreszcie poznamy, to nawet poseł Paliknot się zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek33 Skończ z rydzykiem 01.04.08, 21:03 Boże!!! Skończ jak najprędzej z tym rydzykiem. Dla dobra Ojczyzny i Narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Skończ z rydzykiem 01.04.08, 21:11 Jak tu skończyć dyskusje o tym ojczulku z Torunia skoro on sam osobiście do tego prowokuje? www.dziennik.pl/polityka/article146784/Pamietajcie_kto_robil_z_Polski_wojewodztwo.html Cytat: "Rydzyk: Nie zapomnę, kto zrobił z Polski województwo "Przyjdą wybory, nawet gdy Polska będzie już tylko województwem" - tak ojciec Rydzyk ostrzegał polityków, którzy poparli traktat lizboński. Wcześniej Jarosław Kaczyński mówił, że nie pozwoli na to, by Polska była tylko województwem Unii. "Patrzmy, kto oszukał, trzeba będzie wiedzieć kogo wybrać" - ostrzegał PiS Rydzyk... "Kochani, nie wiadomo, czy radio będzie istniało. Te władze, te siły robią przeróżne rzeczy i najchętniej by nas zniszczyli, oni nie ustali. Wiem co mówię, nie mówimy szczegółów, dlatego tym bardziej dziękujemy za wsparcie wszystkim" - zaznaczył ojciec Rydzyk..." Najlepszym wyjściem jest zamkniecie tej "zasłużonej" radiostacji i mieć raz na zawsze z tym spokój, co na to polscy biskupi i wielbiciele słynnego radyja? Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Rydzyk ma Boga głeboko, Rydzykowi chodzi o mamonę 01.04.08, 21:06 Jak tego wieprza z Torunia, ruskiego szpiega moje państwo nie osądzi,przestanie być moim państwem! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Serdecznie pozdrawiam O.Tadeusza Rydzyka. 01.04.08, 21:12 O.Dyrektorze Radia Maryja, ci ludzie nawet Chrystusa częstowali obelgami. Odpowiedz Link Zgłoś