rydzyk_fizyk 03.04.08, 19:22 Czekamy na nagrania rozmów z załogą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekble TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CASĄ? 03.04.08, 19:35 Co to za potworek jężykowy? "CASĘ próbował na murawie lotniska próbowała posadzić pilot, który nie należał do załogi, czyli jeden z oficerów będących pasażerowi tego lotu" Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Psychiatro, lecz sie sam! 03.04.08, 20:25 Klich stwierdzil, ze lotnictwo potrzebuje psychiatry, czyli jego. Psychiatro, lecz sie sam! Odpowiedz Link Zgłoś
ottmar hehehe, też mi rewelacja, lądował na torach kolej 04.04.08, 08:07 od razu było wiadomo, że to lądował gienierał. Polscy szweje nie przestrzegają regulaminów tym różnią się od Niemców, Anglików i Amerykanów. Tamtym nie przyszło by do głowy, że można wyeliminować pilota w czasie lądowania. A drzwi do kabiny pilotów powinny być blokowane jak w samolotach pasażerskich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 mówiłem, że pilot wysiadł w Poznaniu i na moje wy 04.04.08, 09:50 wyszło. Troszkę znam się na lotnictwie. Latałem jakieś 25 lat w Hameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
hegemon72 to po kiego były te medale pośmiertne?? 04.04.08, 15:39 najpierw pitolenie o tym jak stracilismy najlepszych z najlepszych i ze maszyna winna a potem sie okazuje ze frajerzy latac niepotrafia chleja i sa nie kompetentni ani ci w powietrzu ani na ziemi na radarze Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: mówiłem, że pilot wysiadł w Poznaniu i na moj 04.04.08, 09:56 slon2002 napisała: > wyszło. > Troszkę znam się na lotnictwie. > Latałem jakieś 25 lat w Hameryce. a ten poznań to w jakim państwie leży? Odpowiedz Link Zgłoś
fruderyk ale jest wesoło!cieszmy sie! 04.04.08, 15:14 nowy film wchodzi na ekrany,gazeta to reklamuje na stronie,gdzie mowa o 20 trupach.ale co tam,cieszmy sie! Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: ale jest wesoło!cieszmy sie! 04.04.08, 16:08 fruderyk napisał: > nowy film wchodzi na ekrany,gazeta to reklamuje na stronie,gdzie mowa o 20 > trupach.ale co tam,cieszmy sie! zapomniales dodac, ze w ten sposob obrazono Twoje uczucia religijne i skrzywiono psychike Twoich nienarodzonych dzieci i co tam jeszcze... na powaznie, to wywolywanie zaloby z tego powodu bylo zenujace, a dzis dodatkowo wychodzi, ze zawinic mogl pijany gjeneral, najlepszy z najlepszych... a do XXX z 'najlepszymi' opojami! Odpowiedz Link Zgłoś
fruderyk Re: ale jest wesoło!cieszmy sie! 04.04.08, 16:33 co ja zapomniałem dodać to moja sprawa.Nie pisz w moim imieniu bo to nie ładnie.Juz zaczynam gadać jak ksiądz. Odpowiedz Link Zgłoś
fruderyk Re: ale jest wesoło!cieszmy sie! 04.04.08, 16:41 aha,zampomniałem dodać że pije sie wszędzie.życie to picie.Tak nawiasem-następnym razem gdy mowa o trupach,może jakiś podkład muzyczny np.techno czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CASĄ? 03.04.08, 19:36 "TOK FM przypomina jednak, że wojsko ujawniło tylko niewielką część raportu. Szef MON Bogdan Klich zapewniał, że w pozostałej części nie ma niczego ważnego" ----------------------------- Skoro nie ma niczego waznego, to poco jest utajnione??? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CASĄ? 03.04.08, 19:37 Nie wykluczałbym tego, jak się patrzę na to papierowe wojsko, jak się patrzę na te awanse i ordery naczalstwa, jak się patrzę na falę w jednostkach - to mi się niedobrze robi na myśl, o marnotrawstwie społecznego grosza w biednym, zniewolonym przez komunę kraju. No cóż, może by trzeba odbrązowić jakąś ikonę ...... panie Klich czekamy na cały raport - bur..lu nie należy utajniać. Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 04.04.08, 12:28 co do tego ma komuna???? To,ze jakimś osobnikom wydaje się, ze moga robic wszystko co chcą i do tego, ze sa nieśmiertelni, to wynik głupoty, braku profesonalizmu i odpowiedzialności. Nazwij rzeczy po imieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 04.04.08, 15:05 tadjan napisał: > Nie wykluczałbym tego, jak się patrzę na to papierowe wojsko, jak > się patrzę na te awanse i ordery naczalstwa, jak się patrzę na falę > w jednostkach - to mi się niedobrze robi na myśl, o marnotrawstwie > społecznego grosza w biednym, zniewolonym przez komunę kraju. > No cóż, może by trzeba odbrązowić jakąś ikonę ...... panie Klich > czekamy na cały raport - bur..lu nie należy utajniać. Kiedy mój syn służył w wojsku (już tym słusznym, nie Ludowym), bywałem czasem w jego koszarach w odwiedziny, było wolno. To, co tam ujrzałem, skłania do refleksji, że nie pozostaje nic innego, jak modlić się o pokój. W każdym razie Jarosław Haszek miałby o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Moze nastepnym razem z posmiertnymi odznaczeniami 03.04.08, 19:38 zaczekaja do wyjasnienia przyczyn katastofy tak by nie odznaczac tych co ja spowodowali ! Stan bezmozgowia jaki panuje w najwyzszych sferach polskich wladz jest przerazajacy. Gdzie, kto i czego tych pajacow uczyl ? PS Moze sie okazac ze Prezydent LK odznaczyl posmiertnie osobe bedaca bezposrednia przyczyna katastrofy uniemozliwiajac tym dzisiaj nie tylko ujawnienie prawdziwego raportu ale nawet przedstawienie takiej hipotezy. Czy w polskich wladzach politycznych, wykonawczych, sadowych wojskowych i ustawodawczych sa tylko i wylacznie odmozdzone pajace ktorych chronia odmozdzone samce ? TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CASĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
mgr.nauk TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CASĄ? 03.04.08, 19:40 To całkiem niewykluczone. Jakiś wódz rozkazuje pilotowi: "padnij i okopuj się" i ten nie może mu podskoczyć. Przecież każdy z nich uważał się za największego eksperta lotnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 04.04.08, 10:15 Przeraża mnie Twoja pycha i bufonada. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 04.04.08, 10:48 A fakt, ze moze byc to prawda Cie nie przeraza? Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Jeszcze sie okaże że nikt nie był trzeźwy. 03.04.08, 19:47 Fachowcy jak to fachowcy za kołnierz nie wylewają.Miejmy nadzieję że p.minister jednak udostępni raport w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 Polala sie wodeczka na pokladzie 04.04.08, 10:10 Polala sie wodeczka na pokladzie, atmosfera sie rozluznila, wojsko zaczelo sie zachowywac jak szlachta (jak zywkle zreszta) i skonczylo sie tragedia... Najsmieszniejsze jest to ze taka sytacja ma miejsce dosyc czesto - tyle ze tym razem skonczylo sie wypadkiem. Ale jak zmienic mentalnosc tego, krnabnego, wychowanego w komunie, chamstwa? Niestety to jest niemozlwie. Musza odejsc 'naturalnie'. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Polala sie wodeczka na pokladzie 04.04.08, 10:17 Skoro tak dobrze znasz całe wojsko wzdłuż i wszerz, to musisz być co najmniej generałem albo Prezydentem :P Takie wypadki się zdarzają, ale szczytem arogancji jest agregowanie karygodnych zachowań na całe wojsko. Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 hardy 04.04.08, 11:17 Sorry, moze zle sie wyrazilem. Nie chodzi mi o wojsko jako calosc. Naszczescie w wojsku nigdy nie bylem (i jestem z tego w pewenym sensie dumny, nie chce mnie sie tlumaczyc dlaczego, nei chodzi jednak o pacyfizm, czy religie) natomiast znam (a raczej znalem) kilku zawodowych zlonierzy, z ktorymi na szczescie nie mam juz kontaktu i slyszalem jak sie 'szlachta bawi'. Niepokojace historie. Oczywiscie masz racje - cale wojsko takie nie jest. Sa ludzie dobrzy i zli natomiast obecna polska specyfika (komunistyczne korzenie, pewne zachowania itd) i mentalnosc w tym srodowisku pozostawia wiele do zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Niestety, wojsko takie jest w całości 04.04.08, 14:02 Pozoracja, awanse nieudaczników, gó..arskie zabawy, niekompetencja, no i przede wszystkim duuużo wóóódy. Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CASĄ? 03.04.08, 19:49 Po udowodnieniu zaistnienia takiego faktu,rodziny tragicznie zmarłych lotników poza rodziną tego "przypadkowego pilota" wysądzą od WP odszkodowania trudne do przełknięcia. Osobiście szczerze życzę im powodzenia. Może zabraknie na nierobów kapelanów. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 03.04.08, 19:53 Jak dalece mozna spacyfikowac swoj instynkt samozachowawczy, zeby pozwolic ladowac (pijanemu?) wyzszemu stopniem!! Odpowiedz Link Zgłoś
lampy_happy Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 03.04.08, 20:18 Jakbys mial do wyboru: a) twarde postawienie sie oficerkowi (z rozdmuchanym ego) w kryzysowej sytuacji, co jest rownoznaczne z udupieniem (dla zasady) twojej kariery w wojsku (przynajmniej na jakis czas) albo: b) przekazanie mu dowodzenia, dla swietego spokoju, bo doswiadczenie i statystyka wskazuje ci, ze na 99.99% zakonczy sie to sukcesem, to inaczej bys spiewal. Po czasie to i czytelnicy Nostradamusa sa madrzy :P Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 03.04.08, 20:23 Dobrze wiem jakie panuja zasadu w WP (i nie tylko tam, bo chyba w kazdej mundurowce w PL). Zal mi tylko tych, ktorym wtedy nie bylo do smiechu :( Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 04.04.08, 00:33 potwierdza mi to jedynie, ze warto było nawet dużym kosztem z tą "firmą" nie mieć nic wspólnego. Przez skórę zawsze wiedziałem że zwierzyniec i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonyprofesor Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 03.04.08, 20:26 Formalnie takie przekazanie dowodzenia jest nielegalne. W praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 04.04.08, 00:31 > zabraknie na nierobów kapelanów? -żartujesz ! Ten kwiat narodu nawet do wojskowego kożucha (lotniczego) pasuje. Że też swych podopiecznych podczas lotu opuścili .... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 04.04.08, 07:56 marl57 napisał: > > zabraknie na nierobów kapelanów? -żartujesz ! > Ten kwiat narodu nawet do wojskowego kożucha (lotniczego) pasuje. > Że też swych podopiecznych podczas lotu opuścili .... Widać żadnemu z nich nie było po drodze do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 04.04.08, 15:06 28plk7b napisał: > Po udowodnieniu zaistnienia takiego faktu,rodziny tragicznie > zmarłych lotników poza rodziną tego "przypadkowego pilota" wysądzą > od WP odszkodowania trudne do przełknięcia. > Osobiście szczerze życzę im powodzenia. > Może zabraknie na nierobów kapelanów. Na to na pewno nie zabraknie, nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Po prostu nie wierze!! 03.04.08, 19:51 To nie dzieje sie na prawde!!! Jezeli to faktycznie jest ukrywane to im podobnych kolesi powinno sie przebrac z zielonych mundurkow w biale,z zawiazywanymi na plecach rekawami! Nie jestem zwlolennikiem teori spiskowych, ale utajnienie tylko poteguje watpliwosci! Zastanawiam sie tylko czy rodziny ofiar chca znac prawde :( Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra żądamy ujawnienia rozmów. usłyszymy jacy 03.04.08, 19:52 trzeźwi tam byli i kto był za sterami. Niech dowódctwo nie idzie w zaparte, ani ubezpieczenie lotów ani transportowcy nie pozwolą sobie aby beknąć za "panów oficerów pilotów myśliwskich"... PS. niech pokażą protokół z sekcji... to co mówią o alkoholu to gra słów. Odpowiedz Link Zgłoś
lordjim4 Nauczcie się wreszcie pisać po POLSKU!!! 03.04.08, 19:55 "...Zdaniem radia nadal co do przyczyn istnieje wiele wątpliwości. - CASĘ próbował na murawie lotniska próbowała posadzić pilot, który nie należał do załogi, czyli jeden z oficerów będących pasażerowi tego lotu - mówi osoba zaangażowana w sprawę, która nie chce ujawniać swojej tożsamości..." Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
marekble Re: Nauczcie się wreszcie pisać po POLSKU!!! 03.04.08, 19:59 lordjim4 napisał: > "...Zdaniem radia nadal co do przyczyn istnieje wiele wątpliwości. - CASĘ > próbował na murawie lotniska próbowała posadzić pilot, który nie należał do > załogi, czyli jeden z oficerów będących pasażerowi tego lotu - mówi osoba > zaangażowana w sprawę, która nie chce ujawniać swojej tożsamości..." > Poprawili ale chyba też źle, moim zdaniem powinno być "jeden z oficerów będący pasażerem" Odpowiedz Link Zgłoś
iwanniegrozny Re: Nauczcie się wreszcie pisać po POLSKU!!! 04.04.08, 10:49 A czy lądowali na murawie czy na płycie? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Hehe a Ty się naucz o co chodzi... 03.04.08, 22:44 Wiesz to są bardzo proste mechanizmy. Ty wychwycisz błąd, głośno to na forum ogłosisz i poczujesz się dowartościowany. Z punktu widzenia Gazety to wygląda tak, że walną tekst i puszczą do Internetu (w Internecie liczy się szybkość, korektę potem wykonają Internauci). Tekst sobie powisi 15 minut w Internecie i od razu znajdzie się paru gości, którzy ochoczo i za darmo, z gorliwością godnej lepszej sprawy będą go wytykać w nim błędy (czyli dokonywać korekty) przy okazji łykając reklamy. To się nazywa biznes - wszyscy zadowoleni. Ty zadowolony bo się dowartościowałeś, Gazeta zadowolona bo ma bezpłatnie korektę do wydania drukowanego. Nie wiem czy już widzisz na jakiej zasadzie działa ten mechanizm? Twoją krzykliwą wypowiedź może przeczytało 200 osób, za to Twoja korekta może się ukarze w Gazecie drukowanej. No i Ty z tego nic nie będziesz miał. I kto tu wychodzi na frajera? Przepraszam, że zupełnie nie w temacie CASA - no ale nie mogłem się powstrzymać. Miłego życia! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 03.04.08, 20:08 otwieram gazetkę,a tu na pierwszej stronie info porażjące,inżynier od bezpieczeństwa lotów,ktory nigdy nie pilotował Casy w pijanym widzie pilotował Casę za zgodą wszystkich pasażerów i członków za- łogi. Automatyczny pilot pilotował. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 04.04.08, 10:20 Na razie to jest typowa "urban legend" - spekulacje radia należącego do Agory zacytowane w Gazecie Agory. Przypominam, że tylko część pasażerów była personelem naziemnym, zaś większość to byli czynni piloci wojskowi z wieloletnim stażem. Radzę się pohamować w pisaniu bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra A co Ty? Fruwasz na myśliwcach? i to Twoi kumple? 03.04.08, 20:09 się zaangażowałeś. Bezpieczeństwo lotów żyjących zależy od tego aby wyciągać wnioski i poprawiać procedury po wypadkach... Odpowiedz Link Zgłoś
obalmykaczyzm "Fatalny zbieg okolicznosci" polegal na tym, ze 03.04.08, 20:10 wsztstkie osoby znajdujace sie na pokladzie byly pijane w doope. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: "Fatalny zbieg okolicznosci" polegal na tym, 03.04.08, 20:13 Nie wszystkie, watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Oto prawdopodobny scenariusz wydarzeń 03.04.08, 20:11 poprzedzajacy katastrofę.Samolot podchodzi do pierwszego lądowania, niestety pilot musi podewać maszynę bo warunki pogodowe widocznośc zmuszają pilota do zrobienia ,,kółka,, i kolejnego, ,,podejscia,,cześc towarzystwa jest już pod ,,dobrą datą,,jeden z wysokich rangą oficerow wchodzi do cokpitu i po chamsku wyprasza pilota członka załogi tej maszyny od sterów samolotu.Ku.. ja tobie pokaże jak się sadza samolot,z glębi samolotu rozlegają się śmiechy,a maszynę otacza smiertelna mgla i ciemnośc,po chwili huk błysk i śmiertelna cisza!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Oto prawdopodobny scenariusz wydarzeń 03.04.08, 20:15 Dokladnie!!!Przeciez jak jakis, za przepr. ofiary - 20 paro letni 'gowniarz' - moze podskoczyc do starszego stopniem 'trepa wygi'? Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: Oto prawdopodobny scenariusz wydarzeń 03.04.08, 20:15 i to sa 'bohaterowie', którymi pauowaua sie caua polska! śmiech na sali.. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Oto prawdopodobny scenariusz wydarzeń 03.04.08, 20:16 smiech to jest z twojego posta. Uzywaj czasem chociaz potocznego. Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: Oto prawdopodobny scenariusz wydarzeń 03.04.08, 20:25 potocznie mówiąc, to mogły szarżowane buraki taksówkę do domu po libacji alkoholowej zamówić, to by się na drugi dzień obudziły najwyżej z kacem - 'żołnierze' WP, banda przerośniętych pajaców wyszkolona do ostrzeliwania cywilów.. śmiech na sali! Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Oto prawdopodobny scenariusz wydarzeń 03.04.08, 20:26 Haha cywil nie odpowie ogniem=doskonaly cel ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Oto prawdopodobny scenariusz wydarzeń 04.04.08, 10:21 Byłeś w wojsku? Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra a reszta tłocząc się przy drzwiach kabiny 03.04.08, 20:16 z ponad toną własnego ciężaru (około 1500kg) mogła dociążyć dziób samolotu... Odpowiedz Link Zgłoś
szalonyprofesor Re: Oto prawdopodobny scenariusz wydarzeń 03.04.08, 20:24 Trzeba by sie dokladniej przyjrzec, ile czasu uplynelo od pierwszego podejscia do ladowania do katastrofy. Z tego, co pisali wczesniej, to samolot od razu po poderwaniu wykonal ciasny skret do drugiego podejscia, a to chyba raczej wykluczaloby jakiekolwiek przesiadki w kokpicie. Wbrew pozorom nie jest tak latwo zamienic sie miejscami w ciasnym kokpicie, nie mowiac juz o tam, kiedy sie jednoczesnie pilotuje samolot. No chyba, ze ten zmiennik siedzial za sterami juz za pierwszym podejsciem. Brzmi to nieprawdopodobnie, ale w koncu to polskie wojsko--mozna sie spodziewac najgorszego. Jesli zas chodzi o obowiazek wykonywania rozkazu, to nawet marszalek nie ma prawa rozkazywac dowodcy samolotu w sprawach dotyczacych jego pilotowania. Tak jest na calym swiecie. No chyba, ze Polska jest wyjatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Oto prawdopodobny scenariusz wydarzeń 03.04.08, 20:26 Tak chyba dobrze wiemy, ze Polska jest wyjatkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Oto prawdopodobny scenariusz wydarzeń 03.04.08, 20:34 powiedzmy sobie prawdę,pilotowała automatyczna sekretarka i dlatego taki dziwny głos. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Zadziałal tu czynnik psychologiczny tak sądze. 03.04.08, 20:37 szalonyprofesorze!Pamiętaj że tym samolotem tylko ,,turbosmigłowym,,leciały asy lotnictwa odrzutowego miśliwskiego, którzy się uważają za elitę lotnictwa nie tylko wojskowego!A podróż tym ,,szybowcem,,potraktowali jak zwykłą rozrywkę z pełną nonszalancją.Pozatym familiarnosc zakrapianej?? atmosfery panujacej w maszynie i nieformalna podległośc służbowa były prawdopodobnie też przyczyną tragedii, obym się mylił! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Zadziałal tu czynnik psychologiczny tak sądze 03.04.08, 20:40 no to powiedzmy sobie drugą prawdę,pilot chciał zrobić beczkę Casą i trochę nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Zadziałal tu czynnik psychologiczny tak sądze 03.04.08, 20:43 To bardzo prawdopodobne! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Zadziałal tu czynnik psychologiczny tak sądze 03.04.08, 20:47 oczywiście,to normalny,rutynowy manewr na podejściu dla automatycz- nej sekretarki. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Lawina ruszyła, nagrania wyciekają, w DWLot panika 03.04.08, 20:34 i gorączka... ratuj się kto może... jedni będą ciąć drugich aby tylko z tym smrodem nie zostać samemu na placu... Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Lawina ruszyła, nagrania wyciekają, w DWLot p 03.04.08, 21:03 abrahadabra napisał: > i gorączka... ratuj się kto może... jedni będą ciąć drugich aby > tylko z tym smrodem nie zostać samemu na placu... he,he prawda zawsze wychodzi na jaw Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek sprawa smierdzi na kilometr 03.04.08, 20:38 kurna mac! skoro w pozostalej czesci raportu nie ma nic waznego to dlaczego go utajniono???? raport wyplynie predzej czy pozniej a pan klich pojdzie do dymisji az milo... grr Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: sprawa smierdzi na kilometr 03.04.08, 20:42 jak tam komunikaty na www.ulc.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: sprawa smierdzi na kilometr 04.04.08, 00:02 no, pan minister juz zmienil zdanie, przestraszyl sie konsekwencji utajnienia, bo raport i tak by wyplynal a minister poplynal by razem z nim... :) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: sprawa smierdzi na kilometr 04.04.08, 04:38 wątpię aby MON zmieniło zdanie po prowokacjach medialnych i robio- nych na forum od kilku dni,dziennikarze mają problem ? ktoś inny ma problem ? i jaki ? bo przecież wersja o odium sprawcy katastrofy na rodzinie pilota,to fikcja forumowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: sprawa smierdzi na kilometr 04.04.08, 04:58 ale za ujawnianie tajemnic jest konsekwencja,więc to kiepska logika:) Lepiej ustalić kim jest nieustalona osoba,z kręgów :),zastrzegają- ca anonimowość :), dająca przecieki :) do mediów :). Znowu prawo prasowe zabrania ?? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Zadna smierc nie moze byc parawanem dla 03.04.08, 20:39 odmozdzonych samcow. Nie zyja nie wykluczone, ze dlatego, ze mysleli ze sa niesmiertelni. Nas kosztuje to nowy samolot i wyszkolenie niewykluczone, ze wojskowych odmozdonych samcow. "Szacunek dla rodzin poległych. [*]" Nie poleglych tylko zabitych w wypadku samolotowym, ktory rownie dobrze mogl byc samochodowym. O szacunku bedzie mozna mowic po zapoznaniu sie ze wszystkimi dokumentami i zarejestrowanymi informacjami zwiazanymi z katastrofa Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CASĄ? 03.04.08, 20:59 William Shakespeare-Hamlet- "Taka w tym świecie panuje zasada,że szaleństwa możnych pilnie strzec wypada" Mieszanka-porucznik za sterem i pijany generał za plecami w towarzystwie kolesiów dała to co dała i o czym wszyscy wiedzielismy w dniu wypadku. Jednak dla dobra rodziny pilota NALEZY upublicznić wyniki prac komisji. Odium zabójcy nie może na nim ciążyć. To że władze osmieszyły się z całą pompą pogrzebową to inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur do czego prowadzi ślepe wykonywanie rozkazów 03.04.08, 21:00 w USA coś takiego nie mogłoby się wydarzyć oni tam się wychowali na niepokornym RAMBO w przeciwieństwie do naszych PIS-dzielców którzy próbują iść stalinowską drogą Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 a ten klich to lata jeszcze do roboty 03.04.08, 21:02 wojskowymi samolotami? Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: a ten klich to lata jeszcze do roboty 04.04.08, 11:54 Lepiej wojskowym niż płacić za cywilny, czy za cywilny konwój BOR. A po drugie - ryzykuje tak jak wojacy Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Re: Pieprzoni popaprańcy z radia...! 03.04.08, 21:06 jak pomyślisz to otrzeżwiejesz. Chciałbyś żyć jako ojciec z piętnem na całe życie,że twój syn zabił siebie i 20 osób?.Ta prawda musi być ujawniona,sprawa musi być wyjaśniona,a WINNI zabójstwa wskazani. WŁAŚNIE DLA DOBRA TYCH RODZIN Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne sznycel wieprzowy - endecki kulfonie 03.04.08, 21:55 sznicel4 napisał: > i nic tego nie zmieni. ----------------- Tusk kazal im kowboy'ow odstawiac i zabic wlasnych kolegow?? czegos sie nachajcowal, bimber pedzisz, taki ideowy, z broszurek torunskich?? Odpowiedz Link Zgłoś
chorn TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CASĄ? 03.04.08, 21:26 Bzdura totalna i tania sensacja, poczynając od tej murawy. W Mirosławcu jest beton, a nie murawa. Żaden pilot nie da sie odegnać od sterów nawet przez generała, zwłaszcza, że on mu nie podlegał. bo Casy stacjonują w Krakowie. As z Su nie poprowadzi Casy, bo nie umie i nawt wskaźników dobrze nie odczyta. Itd Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Re: TOK FM: Ktoś spoza załogi próbował lądować CA 03.04.08, 21:31 w wojsku wystarczy zwykłe spie..j kocie,tyle,że wydane przez naczelnego wodza Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra to co tak utajniają? jawne procedury? bez przesady 03.04.08, 21:37 procedury lądowania są ogólnie znane. Slang zawodowy też jest normalny i do przyjęcia. Ten samolot lądował trzy razy bez problemu. Jest robiony duży wałek. Dlaczego w imie chronienia legendy lotnictwa myśliwskiego chcą podważyć zaufanie do ludzi z ubezpieczenia lotów, do profesjonalizmu pilotów transportowych z Krakowa? Błasik dowódca Sił Powietrznych to przecież kumpel tych co zginęli on broni ich honoru, nawet jeśli któryś dał ciała... Odpowiedz Link Zgłoś