malrzata Komu serce papieża 06.05.08, 11:03 Barbarzyństwo, barbarzyństwo, barbarzyństwo !!! Bezczeszczenie zwłok. Od początku (pochowanie w krypcie) łamanie woli zmarłego. Odpowiedz Link Zgłoś
brave48 I tłumy będą się modlić do kości ogonowej np. ... 06.05.08, 11:04 Pogaństwo i szamaństwo w pełnej okazałości ... Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Pytanie do Was 06.05.08, 11:05 Mam pytanie do tych,których cale wydarzenie tak bradzo oburza : czy oburza Was rownie mocno aborcja,czy równie mocno walczycie w tym zjawiskiem?? Przeciez aborcja to tez kawalkowanie ciala czlowieka, W DODATKU ZYWEGO ABY ODEBRAC MU ZYCIE,a nie zmarłego w celu oddawania mu czci??? jak jest z tutejszymi wrazliwcami?? Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Pytanie do Was 06.05.08, 11:15 4g63 napisał: > jaki to ma związek z czymkolwiek? jak to jaki? Skoro kawałkowanie ciala tak niektórych wrazliwców oburza to pytam czy z taka sama zawzietoscia walcza z kawalkowaniem tysiecy zywych cial ludzkich podczas aborcji? Nie wiesz na czym polega aborcja? Odpowiedz Link Zgłoś
kileryk Re: Pytanie do Was 06.05.08, 11:23 typowym zachowaniem, gdy brakuje argumentów, jest zmiana tematu. Nie rozumiesz? Zaraz się dowiesz jak trup JPII zapobiega aborcjom! To jest typowa logika watykanu Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Pytanie do Was 06.05.08, 12:33 kileryk napisał: > typowym zachowaniem, gdy brakuje argumentów, jest zmiana tematu. Nie rozumiesz? > Zaraz się dowiesz jak trup JPII zapobiega aborcjom! To jest typowa logika watyk > anu I Ty to nazywasz logika. Chyba nie wiesz co to jest logika ? Watykan sieje ciemnote, a nie logike ! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Pytanie do Was 06.05.08, 11:14 mala.mi74 napisała: > Mam pytanie do tych,których cale wydarzenie tak bradzo oburza : > czy oburza Was rownie mocno aborcja,czy równie mocno walczycie w tym > zjawiskiem?? Przeciez aborcja to tez kawalkowanie ciala czlowieka, > W DODATKU ZYWEGO ABY ODEBRAC MU ZYCIE,a nie zmarłego w celu > oddawania mu czci??? > jak jest z tutejszymi wrazliwcami?? A od kiedy to zygota jest człowiekiem? To tylko taki pogląd katofanatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Pytanie do Was 06.05.08, 11:18 guru133 napisał: > mala.mi74 napisała: > > > Mam pytanie do tych,których cale wydarzenie tak bradzo oburza : > > czy oburza Was rownie mocno aborcja,czy równie mocno walczycie w tym > > zjawiskiem?? Przeciez aborcja to tez kawalkowanie ciala czlowieka, > > W DODATKU ZYWEGO ABY ODEBRAC MU ZYCIE,a nie zmarłego w celu > > oddawania mu czci??? > > jak jest z tutejszymi wrazliwcami?? > A od kiedy to zygota jest człowiekiem? To tylko taki pogląd katofanatyków. Odkad medycyna uznala stadia rozwoju danego orgaznimu zywego,jednym z tych stadiów jest embroin od 3 m-ca płód. Ja miałam to na studiach,ale to chyba juz było w V klasie podstawówki. Chodziłes do podstawówki? Zawsze antyklerykałowie w historii byli z nizszych niewykształconych klas,z taka ciemnota mozna wszytsko zrobic i na tym próbuje zerowac lewica,ale na szczescie ludzie zaczynaja się kształcic, oby nie w internecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kileryk Re: Pytanie do Was 06.05.08, 11:28 No ale odpowiedz na pytanie, które otrzymałaś! Pdło pytanie na temat ZYGOTY!!! a nie embriona, tym bardziej płodu. Co to ostatecznie ma wspólnego z prezerwatywą i dlaczego katolicy narzucają wszystkim swój styl życia? Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Sluchaj no moherowa "mala.mi" 06.05.08, 12:31 Może odwrócimy pytanie - skoro tak popierasz kawałkowanie zwłok, to dlaczego sprzeciwiasz się aborcji? Skoro nie-katolikom nie pozwalasz wypowiadać się n/t barbarzyńskich obyczajów "rzekomo-katolików", to dlaczego owi katolicy tak ochoczo wypowiadają się n/t aborcji, czy marszów równości, które przecież ich nie powinny dotyczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
raind Re: Pytanie do Was 06.05.08, 14:36 > Zawsze antyklerykałowie w historii byli z nizszych niewykształconych > klas Nieee, no teraz to mnie po prostu zabilas!!! Rispekt! Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Pytanie do Was 06.05.08, 19:12 cos ci zle odpalilo we lbie!antyklerykalowie byli zawsze lepiej wyksztalceni jak pobozne ciemne koltuny szukajace prawdy "tej objawionej" sluchajac z rozdziawionymi gebami bredni pod ambona!glupi jestes wyjatkowo!! Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Pokawalkowac, zmielic i przesiac przez sito 06.05.08, 11:05 Trzeba nie tylko pokawalkowac doczesne szczatki papieza, ale dokladnie je zmielic i przesiac przez sito. Potem zas na tym swietym materiale kosciol katolicki powinien zrobic dobry biznes, sprzedajac To wiernym na rynku dewocjonaliow za grube miliony EURO. Popyt na JP2 w dalszym ciagu utrzymuje sie na wysokim poziomie, przynajmniej w jego ziemskiej Ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Re: Pokawalkowac, zmielic i przesiac przez sito 06.05.08, 13:09 i sprzedac w postaci kostki rosolowej. Amen www.bluszowe.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 słyszałem 06.05.08, 11:07 taka anegdote. Gdy umarł Breżniew to zażyczył sobie by go na brzuchu pochowali. By "teraz" wszyscy komunisci w dupę go mogli pocałować. Kościół zapewne wprowadzi immunitety klerykalne by podobnie do sędziów i prokuratorów bezkarnie mogli łamać pawo mówiąc "Bóg tak chce" Odpowiedz Link Zgłoś
wassimir Komu serce papieża 06.05.08, 11:08 To jest SKANDAL!!! Nie wyobrażam sobie jak można poćwiartować ciało człowieka, który zrobił tyle dobrego dla całego świata, tylko dlatego, że ktoś chce mieć "kawałek" Papieża w swoim kościele czy gdzieś. Jana Pawła II można mieć całego dla siebie- w sercu, i nie trzeba Go ciąć na kawałki. To jest obrzydliwe, niesmaczne by tak wielkiego człowieka jakim był traktować w ten sposób. I dziwie się, że to księża chcą by do tego doszło. To jest bezczeszczenie zwłok! Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 ...a komu ociupinka paznokcia z małego palca 06.05.08, 11:09 JPII. To była piękna postać Polaka. Był żywą ilustracją i ucieleśnieniem Smutku, Boleści, Tragizmu losów narodu niczym ilustracja wiersza innego Wielkiego - "Który skrzywdziłeś człowieka prostego/Śmiechem nad krzywdę jego wybuchając/Gromadę błaznów wokół siebie mając/.../". Prymitywni,samomianujący się urzędnicy Pana Boga na Polskę będą bić pianę, bo z tego żyją,czerpią profity,bogacą się na naszych oczach. A ciemny naród (zgadzam się z Kurskim i chyba go polubię za tę prostą, celną opinię)będzie żyły wypruwać sobie, żeby tylko tylko czerń i fiolety za obietnice życia wiecznego i rozgrzeszenie mogły w tej zacofanej intelektualnie i mentalnie masie nadal się bogacić. Tym bardziej to podłe jest,że sam Karol Wojtyła przewidując,bo krew z krwi członkiem tej kasty,chciał się zabezpieczyć po śmierci, bo go sumienie ruszyło(!?)przed ewentualnym kupczeniem szczątkami. Wzdrygnął się zapewne,bo kto lubi być kawałkowany, choćby po śmierci,i oferowany w kawałkach, obślimaczany nawet jeśli ma być w jakiejś złotej oprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Czyżby? 06.05.08, 11:16 GW znowu podjeła próbę odzyskania dawnej swojej świetlności? Albo szykuje sie globalna zmiana w polityce a co niektórzy jak serferzy muszą być na fali. PO - dobra - NOC? Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Komu serce papieża 06.05.08, 11:19 Nie sądziłam, że odważą się to zrobić Janowi Pawłowi II. Ale relikwie Faustyny chyba już krążą po Polsce i setki osób po Mszy całują (brr..) relikwiaże. Generalnie - dno: zawsze mi się wydawało, że czego jak czego, ale ludowości w naszym Kościele jest za dużo.I zauważmy, że nie jest to ludowość samoistna, ale narzucana odgórnie. A w dzisiejszych czasach, kiedy juz wiadomo, że nawet najmniejszego fragmentu ludzkiego ciała, takiego jak włos, czy kawalątek naskórka można wiele wyczytać pod mikroskopem, jeśli komuś nie wystarczy samo wspomnienie , powinien sobie na pamiątkę trzymać kawałek szaty, w której chodził Ojciec Święty. Trzymać nawet w złoconej klatce! Ale mogę się założyć, że jednak sprofanują Jego ciało, a jeden z kawałków umieszczą w Świątyni Opatrzności. A czy nie byłoby lepsze hasło: w każdym domu czytamy dzieła Ojca Świętego? Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Komu serce papieża 06.05.08, 11:22 Wszyscy krytykują a ja jestem za tym pomysłem. Ale chciałbym aby nic Mu nie wyrywać (to bez sensu i trochę makabra) ale całego papieża zakonserwować i wystawić w szklanym opakowaniu czy takim pojemniku (nie wiem jak to powiedzieć, bo przecież to nie trumna by była) by móc go oglądać i się modlić do Niego. Byłby On wtedy nadal wśród Nas juz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Re: Komu serce papieża 06.05.08, 20:07 Do kogo (czego) chcesz się modlić ??!! Do zakonserwowanej mumii ? A gdzie przykazanie Pana - Nie będziesz mial bogow cudzych przede Mną ? A zresztą - módl sie nawet do kozła , abyś płacił.... Odpowiedz Link Zgłoś
micheleone Re: Komu serce papieża 06.05.08, 22:49 waclaw_grzyb napisał: > Wszyscy krytykują a ja jestem za tym pomysłem. Ale chciałbym aby nic > Mu nie wyrywać (to bez sensu i trochę makabra) ale całego papieża > zakonserwować i wystawić w szklanym opakowaniu czy takim pojemniku > (nie wiem jak to powiedzieć, bo przecież to nie trumna by była) by > móc go oglądać i się modlić do Niego. Byłby On wtedy nadal wśród Nas > juz na zawsze. Tak, najlepiej go w Moskwie obok Lenina położyć. Złe duchy przepędzi, które tamten ściąga. Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 Komu prącie papieża? 06.05.08, 11:24 Żarty żartami, ale jest w tym pewien ciąg logiczny, zgodnie z którym okrzyknięty intelektualistą wszech czasów, a prosty jak kij od szczotki wikary z Niegowici, zakończy swą ziemską egzystencję jako odpustowa atrakcja dla gawiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Komu serce papieża 06.05.08, 11:25 Usunieto moj post,argumentujac,ze naruszylem prawo lub regulamin. A ja najzwyczajniej w swiecie zapytalem co sie stanie z przyrodzeniem Jana Pawla II ,ktore jest integralna czescia ciala jak palec,dlon,kosci etc.By nikogo nie urazic przypomnialem, ze w historii chrzescijanstwa mialy miejsce wcale liczne przypadki adorowania napletka Jezusa.Taka ingerencja osoby opiekujacej sie tym forum jest skandaliczna cenzura. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Komu serce papieża 06.05.08, 11:32 edu54 - akurat ta cześć ciała którą jest członek, nie posiada w sobie kości więc nie nadaje się na relikwię z powodów czysto praktycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Komu serce papieża 06.05.08, 11:35 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > edu54 - akurat ta cześć ciała którą jest członek, nie posiada w sobie kości wię > c > nie nadaje się na relikwię z powodów czysto praktycznych. Podobnie jak serce:))).Pozdrawiam.edi Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 edi54 06.05.08, 11:36 Skąd to zdziwienie edi54? Wszak polski papież jest opoką i ostoją naszej popkultury - coś jak jarmarczna Doda pozbawiona cipki, czy gipsowy, pomalowany złotolem Piłsudski, albo zabójczo przystojny, aczkolwiek bezjajeczny Ken o czółkiu pozbawionym śladu myśli.... Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 Komu rodzinne klejnoty papieża? 06.05.08, 11:46 Ależ nadaje się g.r.a.f.z.e.r.o! Nie takie rzeczy trwają latami w formalince - choć wziąwszy pod uwagę polską specyfikę, znacznie lepiej przemówiłyby do polskiego prostaczka spoczywając sobie dostojnie w spirytusie - jako spiritus spiritus movens naszego, przaśnego katolicyzmu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.zuravik www.zuravik.blox.pl 06.05.08, 12:17 Polacy uwielbiają własną martyrologię, przegrane powstania, ogłaszane przy każdej okazji żałoby narodowe i użalanie się nad swoim ciężkim od wieków losem. Czy wspomnienia dobrych chwil mogą wpisać się w tak bogatą tradycję celebrowania nieszczęścia? Polacy z radością powitają każdy, nawet najmniejszy fragment martwego ciała zwiastujący kolejną stypę. W tym jednym zgadzam się z poprzednim (jeszcze kompletnym) papieżem, cywilizacja śmierci ma się świetnie. więcej: zuravik.blox.pl/2008/05/Cywilizacja-smierci.html Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Dziennikarze GW juz chwytaja za pily i inne .... 06.05.08, 12:22 ..ostre przedmioty. Po nocach sni sie im cwiartowanie zwlok. Odpowiedz Link Zgłoś
boncza417 Komu serce papieża 06.05.08, 12:47 Może jest w polskim Episkopacie ktoś przytomny i przerwie dyskusję o podzieleniu zwłok JPII.Niech spoczywa w Watykanie to jedyne godne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Fetysz dla ubogich... 06.05.08, 13:03 Chore to wszystko, jak chory jest kosciol, a kosciol w Polsce zwlaszcza. Biskupi i ich klakierzy dusze maja puste, a geby pelne niemniej pustych frazesow. I jeszcze ten fetysz, jako rodzaj dewiacji tych co legalnie i po ludzku przyslowiowej golej baby nie dotkneli... Niesmak bierze bluszowe.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Fetysz dla ubogich... 06.05.08, 13:10 Jak do końca nie wiadomo o co chodzi swiętojeb....m pasibrzuchom to chodzi o kasę. Będzie mały palec lewej nogi - będą pielgrzymi, będzie kasa. I tyle. Kościół "spsił" sie i w jego bezinteresownośc wierzy może jeszcze tylko troche przedszkolaków i ich moherowych babć. A dla ciemnogrodu mam propozycję (wzorem z Krzyżaków) - ampułkę wiatru, co hulał po placu Św. Piotra w czasie pogrzebu - tanio. Banda durni. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Re: Komu serce papieża 06.05.08, 13:12 Nie zgadzam się z Tobą, shithead . Żyjemy przecież w państwoie polskim, wolnym, demokratycznym, świeckim itp..... każdy może robić co chce, każdemu wolno mówić co się chce. Ale ad rem: jeśli już to ciało ma być pokawałkowane (bo tak sobie tego życzy tłuszcza) i rozczłonkowane na "czynniki pierwsze", to powstaje m.in. również dylemat: który z tych członków najbardziej nadaje się jako relikwia do przekazania do Sankt Pauli? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Komu serce papieża 06.05.08, 13:15 TO jest poprostu chore !!! I prymitywne . Nawet islam nie przewiduje takich "numerów". Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Komu serce papieża 06.05.08, 14:42 @leszek.st37: Islam również nie przewiduje obrazów z podobizną Boga, istnienia świętych. Odpowiedz Link Zgłoś
rakli Komu serce papieża 06.05.08, 13:43 Jemu i tylko Jemu!!!!!! Zostawcie jego ciało w spokoju!!!!!!!!! Jak już musicie rozdzierajcie Jego szaty ale nie Jego Ciało!!!!! WARA WAM OD NIEGO!!!!! Kto wam dał prawo ,przyzwolenie na taką ZBRODNIE???? Katolicy????? Oprawcy a nie Chrześcijanie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Teraz mordujecie pamięć o następcy św.Piotra 06.05.08, 19:17 on byl takim "nastepca swietego piotra" jak ja imamem iranu! Odpowiedz Link Zgłoś
qin ????????????????????????????????? ??????????????? , 06.05.08, 14:08 Człowiek i nie tylko jego a ile embionów .Daj sobie spokój bo wchodzisz w paranoje. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj a ilu głupoli moglących się np. do nadgarstka 06.05.08, 13:51 JP2 będzie miało pojęcie o czym on nauczał ? to nie ważne. jego zbawienie zależy przecież tylko od tego ile da na tacę... Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Komu serce papieża 06.05.08, 13:51 To jest przerażające! biskupi i inni włodarze kościoła chce ZA POMOCĄ SEKATORA CZY INNEJ PIŁY POĆWIARTOWAĆ LUDZKIE ZWŁOKI LEŻĄCE W TRUMNIE i co???? Będzie kawałek ciała stał w szklanej gablocie a ludzie będą się do tego modlić??? CO TO JEST????!!!! Czy to nie podpada pod paragraf bezczeszczenia zwłok?! I tego chce oficjalny kościół w Polsce????!!! W XXI wieku????!!!! Przerażają mnie niedzielne tłumy w kościołach. tak samo boję się satanizmu i faszyzmu. Nie widzę róznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzankes Re: Komu serce papieża 10.05.08, 22:50 Bezczesczenie zwlok bezczeszczeniem, a jak ma sie modlenie do relikwi, obrazu czy tez innej figurki do pierwszego przykazania dontcutpope.blogspot.com/ nietnijciepapieza.blogspot.com/ - dopisz sie do przeciwnikow relikwi z ciala JPII Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski A penisa JP2 dostanie abp. Paetz? 06.05.08, 13:58 a może dać Telewizji Trwam i nich ilustruje tym swoje logo na ekranie... Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: A penisa JP2 dostanie abp. Paetz? 06.05.08, 19:15 bardzo dobry pomysl!wprawdzieprzydalby sie w jakims zakonie damskim pod wezwaniem swietej dziewicy ale i ten pomysl podoba mi sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
micheleone Re: A penisa JP2 dostanie abp. Paetz? 06.05.08, 22:02 Chętnych znalazłoby się wielu, a obiekt, niestety tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś