snegurotchka Tytuł propagandowy redektora bez głowy. 09.05.08, 14:40 Czy dziennikarze za propagandę antyrosyjską sa odpowiednio płaceni czy robią ją z własnej głupoty ??? Lepiej dzisiaj wydawać pieniądze na delifilady : nawet 42 Miliony dolarów niż na wybijanie niewinnych ludzi w Iraku, Afganistanie : a to kosztuje juz około 2000 MILIARDY dolarów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wi42 Wojna w Iraku: $400 mln/dzien 09.05.08, 14:47 Trafne! lepiej wydac 42 mln na naprawe drog niz miliardy na zabijanie The War in Iraq Costs $518,105,115,724 See the cost of war counter for your community: Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji na ..I 09.05.08, 14:46 I jak tu nie wierzyć w stare maxymy !!!!!! Dlaczego jesteś biedny - no bo jesteś głupi !!! Fakt piękne to było i rozmach był tylko dlaczego za to zapłacą b.biedni mieszkańcy tego kraju , dlaczego takiej parady nigdy nie robią Państwa o najwyższym odsetku milionerów ???? Odpowiedz Link Zgłoś
wi42 Wojna w Iraku $40 mln/godz 09.05.08, 14:53 Plus duzo zbrodni To m.i. Ty placisz za zabijanie i ty jestes wspolwinny(a) temu Ale to cie nie drazni... Drazni cie ze ONI zaplaca za drogi Nikczemne podle rozumowanie.... zbujowachata napisał: > I jak tu nie wierzyć w stare maxymy !!!!!! > Dlaczego jesteś biedny - no bo jesteś głupi !!! > Fakt piękne to było i rozmach był tylko dlaczego za > to zapłacą b.biedni mieszkańcy tego kraju , dlaczego takiej > parady nigdy nie robią Państwa o najwyższym odsetku milionerów ???? Odpowiedz Link Zgłoś
snegurotchka Tytuł propagandowy redektora bez głowy 09.05.08, 14:56 Dzieki « WI42 « własnie szukałam tej cyfry …. The War in Iraq Costs $518,105,115,724 Odpowiedz Link Zgłoś
juliaan Ty snieżynka kto cie do europy wpuscil? 09.05.08, 15:06 wracaj do kacapowa na glubince cieszyc sie wielkoscia rosji za 100 dolarow na miesiac ...OK? bo rozumiem ,ze na oligarche sie nie zalapalaś , inaczej nie pisałabyś na polskim forum ...najbardziej kochamy rosjan jak sa u siebie ...ponyatno? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Ty snieżynka kto cie do europy wpuscil? 09.05.08, 15:14 juliaan napisał: > wracaj do kacapowa na glubince cieszyc sie wielkoscia rosji za 100 dolarow na miesiac ...OK? ------------------- OK! Panie "juliaanie". Look who is talking! www.youtube.com/watch?v=pdlo5tIVh7k Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Ty snieżynka kto cie do europy wpuscil? 09.05.08, 15:29 juliaan napisał: > za 100 dolarow na miesiac .. > Mysle ze te 100 dolcow w Rosji ma wieksza sile nabywcza niz w Polsce. Nie zapominaj, ile w Polsce ludzie mieli jeszcze kilka lat temu. teraz maja, bo Wujek Hans daje, ale ile sami z tego zarobia ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji na .. 09.05.08, 14:57 POLSKIE RUSOFOBY! MOSKWA LZAM NIE UFA! GRATULACJE ROSJAN WETERANOM LUDOWEGO WOJSKA POLSKIEGO - PRAWDZIWYM PATRIOTOM!!! www.youtube.com/watch?v=28w5dx8YXvc Odpowiedz Link Zgłoś
juliaan Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 15:21 tak rusofoby anie wolno ?.... znajdź w świecie kochających rosjan , sami ciężko na to pracowali ...przecież nikt nie nawołuje do krucjaty i wyrzynania moskali ...mówimy jedynie "bawcie się u siebie " oddajcie zagrabione , japonii kuryle...rumunii besarabię....finlandii też kawałek ziemii...chińczykom część mandżurii ...jest tego o niebo więcej nikola_piterski2 napisał: > POLSKIE RUSOFOBY! MOSKWA LZAM NIE UFA! > GRATULACJE ROSJAN WETERANOM LUDOWEGO WOJSKA POLSKIEGO - PRAWDZIWYM > PATRIOTOM!!! > > www.youtube.com/watch?v=28w5dx8YXvc Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 16:05 Nikola jest przyzwyczajony do innych standardów, u nich wolność słowa to dopust Boży...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 17:12 juliaan napisał: >tak rusofoby anie wolno ?.... Wolno, Tomku, lecz w swoim domku. >znajdź w świecie kochających rosjan Sa ich nie mniej niz kochajacych Polakow. Co wiecej, ze Rosjanin nie czerwoniec, zeby go wszyscy kochaly. > "bawcie się u siebie " W swoim i bawimy sie. A Cie, Panie, krzyzyk w nagrode! > oddajcie zagrabione... Tylko po tym, jak nam oddadza. A Pan niech odda to, co ukradl w niemieckim supermarkiecie. > japonii kuryle... Co Cie, jasnowielmozny, tak chodzi o tej Japonii? Lepiej juz o Wilno i Lwow niech Pan niepokoi sie. To mozna bylobym chociaz troszeczke zrozumiec... > rumunii besarabię.... Czy w Rosji lezy ta "besarabia", Panie geograf? > finlandii też kawałek ziemii... Ten problem wiecej Polakow obchodzie niz Finow. >chińczykom część mandżurii ... Przede wszystkim "czesc mandzurii" najwiecej prawdopodobniej trzeba bylo oddac Mandzurom. Po drugie, Chinczycy dzis maja inne problemy: jak nie oddac Tybet i jak zabrac Tajwan... > jest tego o niebo więcej... Pan ma na mysli Alzacje i Lotaryngie albo Dancig ze Sztettinem czy Breslau? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 17:46 Nikolka, dobry jesteś w takich pojedynkach Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 17:49 oj, tak... szczególnie tego typu stwqierdzenia: "Tylko po tym, jak nam oddadza. A Pan niech odda to, co ukradl w niemieckim supermarkiecie" bardzo wiele o nim mówią.... dobrego (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 17:56 Zapewniam cię, że on nie kłamie. Polacy kradli i nadal kradną (choć już mniej) w niemieckich supermarketach. Wiem coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:07 doprawdy, oczywiście w pozostałych krajach złodziei nie ma....?! BTW udawanie, ze nie wiesz, o czym napisałam, nie stawia w lepszym świetle ani osoby bronionej, ani tym bardziej Ciebie....8) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:28 To znaczy co? Rozmawiając o Polsce i jej przywarach musimy pisać jednocześnie o całym świecie? OK, jeśli już chcesz porównań, to je dostaniesz: z mojej (rzetelnej i dość bezpośredniej) wiedzy na ten temat wynika neistety jasno, że wśród sądownie odnotowanych rozpraw za rozboje i kradzieże Polacy byli do pocz. lat 2000 w czołówce statystyki. Teraz nieco spadli, na rzecz m.in. Rumunów. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:40 ok, to podaj, na jakim miejscu Polacy plasują się w kategorii kradzieże i rozboje w Hiszpanii i Chinach...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:48 Przecież rozumawiamy o Niemczech. Poza tym tylko odnośnie Niemiec znam te statystyki (wycinkowo zresztą, ale rezprezentatywnie). Nie będą wymyślaś liczb o Chinach czy Hiszpanii. Reguła jest jedna - im więcej osób, tym więcej przypadków. Przypuszczam, że na Antarktydzie nie ma ani jednego, czy wynika z tego, że Polacy nigdy nie kradną? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:58 z racji bliskości oczywistym jest, że to Polacy a nie np. Chińczycy czy Amerykanie kradną w niemieckich supermarketach i to tylko w Niemczech wschodnich... > Przypuszczam, że na Antarktydzie nie ma ani jednego, czy wynika z > tego, że Polacy nigdy nie kradną? a może oznacza, że tam nie ma supermarketów... BTW nie wiem, czy udawanie nierozgarniętej to dobra postawa...?! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:12 A co ostatnio evcia buchnęła? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:29 Zeszyt do nabożeństwa na uroczystości I. komunii mojego chrześniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:28 isa.stern napisała: > oj, tak... szczególnie tego typu stwqierdzenia: "Tylko po tym, jak nam oddadza. > A Pan niech odda to, co ukradl w niemieckim supermarkiecie" bardzo wiele o nim mówią.... dobrego (sic!) ---------------------------- Natychmiast i nie zrozumialem, ze to jest pod moim adresem! Nie chcialbym na te forum siebie uniewinniac, co wiecej nasluchalem sie pod swoim adresem tyle komplimentow. Lecz gdy Rosji mowia "niech oddadza", to, przede wszystkim, ten, kto to mowi, musi pomysliec, czy sam nie zabral tego, co musi oddac... I nic innego ... A to dla Pani "isa.stern" od kacapa... www.youtube.com/watch?v=G7wDTGA4jiM Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:38 ...?! teraz mnie zaskoczyłeś, zatem życzę Ci, aby kiedyś jakaś Iza tak Ci zaśpiewała...;) www.youtube.com/watch?v=aVnl9QCfNyE pozdrowionka...:) Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Oddajcie , zlodzieje... 09.05.08, 18:50 kradzione nie tuczy!!!...Macie wystarczajaco duzo miejsca na nowe lagry. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:01 eva15 napisała: > Nikolka, dobry jesteś w takich pojedynkach... O, dobrze oddaje sobie sprawe, ze to nie jest tak, lecz i przychodze tu nie po to. Po pierwsze, zeby posluchac, co myslia o tym czy innym podobne Cie... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:10 Tylko po tym, jak nam oddadza. A Pan niech odda to, co ukradl w niemieckim supermarkiecie. w Polsce tego typu oskarżenie jest karalne Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:33 ??? Oskarżenie o kradzież jest karalne? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:42 :))) nie mów, że masz dysleksje....;) karalne jest pomówienie...:P Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:45 sugerujesz więc, że nie było polskich kradzieży w supermarketach? Czyli sądy w Niemczech kłamią? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:52 po tej wymianie zdań jedyne co mogłabym zasugerować, to to że jestes dyslektyczką lub b. słabą sofistką... zatem jeszcze raz: twierdzę, że zdanie : "A Pan niech odda to, co ukradl w niemieckim supermarkiecie" - jako pomówienie zgodnie z polskim prawem może być powodem do pozwu z oskarżenia cywilnego Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 19:01 Zgoda, w tym konkretnym przypadku owszem. Ale Nikola stosuje to nie jako imienne oskarżenie konkretnej osoby, lecz jako opis zachowań występujących wśród PL-społeczności. On tego używa w przenośni, to chyba oczywiste, podobnie jak adwersarze zwracają się do niego o zwrot jakiś ziem. Przecież to nie on osobiście je zabrał. Nie znasz abstrakcyjnego myślenia i przenośni? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 19:15 sorki, ale nie sądzę, aby Nikola potrzebował adwokata i to tak antypatycznego, tym bardziej, że on to sformułowanie, powód jego użycia wyjaśnił zgoła inaczej... nie sądzisz, że to nieco smieszne, iż Ty wiesz lepiej, co autor miał na myśli...?! > Nie znasz abstrakcyjnego myślenia i przenośni? nie mam do czynienie z wierszem, więc interpretacja byłaby nie wskazana Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Forum to ja 09.05.08, 23:16 Acha, znaczy, że ty wiesz lepiej, czego Nikola by potrzebował. I nawet wiesz, że skoro jestem ci antypatyczna to pewnie też i innym. Kolejny Ludwik Słoneczko na forum. Namnożyło się was, bystrzaki. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern kiedy kończą się argumenty 09.05.08, 23:44 zaczynają się wycieczki osobiste, jakie to typowe dla osób o niskiej kulturze osobistej..;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: kiedy kończą się argumenty 10.05.08, 01:09 to isa.stern zaczyna wyzywać innych od "antypatycznych" i jeszcze dokonywać projekcji swej niskiej kultury na innych. Przyznaję, że nie chce mi się bić piany na tym poziomie, więc poszukaj sobie innych do obrażania i kłótni, "dyskutantko". Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 18:32 Słuchać to ważne, ale umieć odparować ciosy też PS. dzięki za komplement Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 przyjaźń polsko-rosyjska jednak żyje 09.05.08, 18:39 Popatrz Nikola jak pięknie zinterpretowano Okudżawę przechodząc z rosyjskiego tekstu i wykonania na polski. www.youtube.com/watch?v=2TOg2Vh9RDw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 nie ma i nie bylo przyjazni z bolszewikami 09.05.08, 18:42 i nie bedzie pl.youtube.com/watch?v=NvSdJGrk9vk Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: nie ma i nie będzie dyskusji z durniami 09.05.08, 18:51 sowieci to gowno, ludobojcy i sadysci a ty jestes jedna z nich Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 20:59 W przeciwieństwie do Ciebie my jesteśmy u siebie. Więc mamy prawo być rusofobami. Jak Ci się nie podoba to nie wchodź na polskie fora. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 21:06 Do tego jeszcze jedna rzecz: nie podniecaj się tak, że nasi kradną w niemieckich supermarketach. Wasi z kolei kradną u nas samochody, a przy granicy z Kaliningradem wasi też obrabiają polskie markety, więc tyrada Ci trochę nie wyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca nikola pidarski ty jeszcze żyjesz ? 09.05.08, 15:26 jeszcze nie wyrżnęły cię chińczyki, pewnie świętujesz dziśiaj z emerytami. a u mnie to każdy dzień jest coraz lepszy bo jest coraz mniej kacapów. kiedy twoja kolej? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: nikola pidarski ty jeszcze żyjesz ? 09.05.08, 17:28 moskalozerca napisał: > jeszcze nie wyrżnęły cię chińczyki... Chinczycy mnie nie wyrznely i nawet Finowie, ktore sa blizej ode mnie. > pewnie świętujesz dziśiaj z emerytami. Swietuje! Prawda, nie z emerytami, lecz pogratulowalem ich ze Swietem Zwyciestwa. Nizej podalem moje gratulacje polskim emerytom - weteranom LWP, ktore walczyly na stronie ZSRR przeciwko sojusznikow twoich przodkow-banderowcow. >a u mnie to każdy dzień jest coraz lepszy bo jest coraz mniej kacapów. Na twoj wiek "kacapow" wystarczy. Jesli chodzi o mnie, to mam inne kryterium lepszych dni. > kiedy twoja kolej? Pilnuj swego nosa! Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca Re: nikola pidarski ty jeszcze żyjesz ? 09.05.08, 19:33 Pidarski nie udawaj, że jesteś oburzony. przecież jako kacap lubisz być besztany. inaczej chyba nie wymyślił byś sobie takiej ksywki- pidarski. co tam emeryci kacapscy mówią na twoja ksywkę? ale pewnie się nie bulwersują przecież kacapstan to tolerancyjny kraj he he Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 15:52 spieprzaj parchu do kacapobolszewi :) a nie tu polskie forum zasmiecasz swoimi pie..mi Odpowiedz Link Zgłoś
juliaan Wielkośc Rosji 09.05.08, 15:17 widac na tzw głubince ...według Ziuganowa, fakt to parszywy bolszewik ....ale według niego 75 rosjan żyje za 4-5 tysiecy rubli na miesiąc ,czyli ich dochody nie przekraczają 200 dolarów, tyle kapie z pańskiego stołu dla zwykłych rosjan ...gdyby UE zniosła wizy według szacunków socjologów z rosji wyparowałoby natychmiast kilkanaście milionów ludzi ... jest stare przysłowie które mówi - rosja nigdy nie jest tak silna ani tak słaba jak się wydaje... obecnie jest bardzo słaba ,wielka kasa jest w ręku stosunkowo niewielkiej grupy ludzi i tych ludzi interesują tylko "dienieżne potoki " ...patriotyzm mają w "pupie"....dlatego lokują pieniądze po za rosją... w starciu konwencjonalnym i raosjanie doskonale o tym wiedzą ich armia przez kraje NATO i USA w ciągu kilkunastu godzin pozbawiona byłaby zdolności operacyjnej ...przede wszystkim zachód dysponuje gigantyczną przewagą technologiczną / zablokowanie łączności rosyjskich wojsk to pestka/ dlaczego rosjanie tak boją się tarczy antyrakietowej ? nie boją się samej tarczy , boją sie tego ,ze będą musieli grube pieniądze wydawać na neutralizowanie tej technologii a nie chcą ....jakikolwiek wyścig zbrojeń jest dla rosji zabójczy ...bo unimożliwi jakiekolwiek reformy czy poprawę poziomu życia / z tego powodu padły Sowiety/ rosjanie są sprytni , mają teraz gębę pełną frazesów o pokoju , przestrzeganiu zasad prawa międzynarodowego ,a potrzebny jest im czas ...spokój by przez 20/30 lat uzupełnić braki.... to samo robił ZSRR walczący o pokój / przed II wojną/ niebezpieczny jest też szowinizm moskiewski , rosjanie to jeden z nielicznych narodów które nawet po kilkudziesięciu latach przebywania wśród innych nie uczą się ani jężyka ani nie przejmują wartości i kultury ... vide rosjanie w krajach bałtyckich , rosjanie na ukrainie którzy słowa po ukraińsku nie potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
wi42 Pleciesz co ci slina na jezyk przyniesie 09.05.08, 16:09 a mysli malo. Lepiej powiedz cos przyjemnego na rocznice zakonczenia strasznej wojny. Jezeli nie Rosjanom, to Polakom, tym co walczyli i razem z Rosjanami. Posuneli granice dla WAS pod Berlin, blizej Europy. A tacy cwaniaczki jak TY korzystaja z tego i sie madrza. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaan Re: Pleciesz co ci slina na jezyk przyniesie 09.05.08, 16:15 fakt mało myślisz człowieku ,chcesz dyskutowac podaj kontr argumenty ...co ma do socjologicznie opisanej niezdolności do współuczstniczenia w życiu innych społeczności z tym ,że jeden czy drugi koleżka płynnie mówi w języku obcym ?...mówimy o masie rosyjskiej i oni ową nieprzemakalnością się chlubią ... ostatnio właśnie miałem taką pogawędkę z jednym emerytowanym generałem radzieckim ,który rozrywał szaty " jak to nasi bracia ukraińcy chcą do nato , ja tam 25 lat służyłem ,nigdy "..a ja mu na to 25 lat? a ukrainskoyu rozmavlyaesh?...i to jest o czym mówię , ten koleżka nawet słowa po ukraińsku nie zna... a ja znam nie jeden ,języ nie swój rodzinny człowieku , co nie ma żadnego tu znaczenia wi42 napisał: > a mysli malo. > Lepiej powiedz cos przyjemnego na rocznice zakonczenia strasznej > wojny. > Jezeli nie Rosjanom, to Polakom, tym co walczyli i razem z Rosjanami. > Posuneli granice dla WAS pod Berlin, blizej Europy. > A tacy cwaniaczki jak TY korzystaja z tego i sie madrza. Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca wstali z kolan i wyłażą na drzewo 09.05.08, 15:21 ten sprzęt jest wiecznie nowy, ten sprzęt był nowy już za ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji na .. 09.05.08, 15:22 Rosja w iście carskim stylu w jakim "carskim"...?! CCCP pełną gębą....;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern gekon!!! 09.05.08, 16:06 inne porównania nie przychodzą Ci do głowy...?! :P Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Co za durnota w tym Narodzie... 09.05.08, 15:37 ================================ Sami sie osmieszacie, ciemna maso. Chocby ta pozal sie dyskusja, gdzie jeden drugiego gotow utopic "w lyzce wody", aby tylko udowodnic swoje idiotyczne i historyczno- ideologicznie wypaczone zaklamania. Przoduja niedouki tzw. "nowej historii", gdzie rusofobia pomieszana jest z kuriewnym strachem i tworzeniem martyrologicznej krzywdy resztek "okradzionych" przez komuchow wlascicieli ziemskich, tudziez czosnkowego towarzystwa. Piszecie zupelnie jak GW: tytul artykulu o czym innym, bo tresc absolutnie oden odstajaca, a zazarta dyskusja na Forum, to kolejna okazja do ekspresji swych chorych i nienawistnych zali do wszystkich, za wyjatkiem samych siebie. Zeby jeszcze ktos rozsadnie potrafil wytlumaczyc te nienawistne animozje, tych bezsensownych atakow na wlasnych Rodakow w imie interpretacji historycznych faktow. LUDZIE, OPAMIETAJCIE SIE!!! Nie dawajcie politykierom soba manipulowac! Oni zbija polityczny kapital i dostep do koryta. A Was dalej beda kopac po pyskach, jak im sie rzewnie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos A jaki wam tam stopień, o, pardon, rangę KGB dało? 09.05.08, 16:31 Stale na dyżurze? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Co za durnota w tym Narodzie... 09.05.08, 17:40 Jak im się żywnie spodoba Poza tym całkowcie się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Rzewne pieśni na cześć Rosji i Putina 09.05.08, 18:27 to domena evy15 Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca ewciu 15 twoje cytaty drukują dzicy górale 09.05.08, 19:39 kavkazcenter.com/russ/content/2008/05/06/58107.shtml musisz się do nich zgłosić i zarządać tantiem za swoje wywody. zgłoś się lepiej zgłoś Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ewciu 15 twoje cytaty drukują dzicy górale 10.05.08, 01:13 niech się uczą, ja opłat lłicencyjnych za know-how nie pobieram Odpowiedz Link Zgłoś
bleck.16 od parady im to wojsko tylko zostało 09.05.08, 15:55 A zaatakować jakąś planetę. lol Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: od parady im to wojsko tylko zostało 09.05.08, 16:02 nawet w muzeum od czasu do czasu trzeba przewietrzyć zbiory...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Więcej takich pabied Rosjanom życzę! 09.05.08, 16:07 Chociaż starczy ich tylko na cztery 4 x 30 = 120 Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 hahahaha mam nadzieje, ze Gruzja 09.05.08, 16:12 im zrobi taka 1*120 :D Odpowiedz Link Zgłoś
keydge Re: hahahaha mam nadzieje, ze Gruzja 09.05.08, 17:37 Tytuł propagandowy redektora bez głowy a powyższe komentarze … zupełnie jak Polaków po udarze ….. Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji na .. 09.05.08, 17:32 Gó.. was to powinno obchodzić. Jak zwykle Polacy wszędzie wpychają nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Jest wiosna... 09.05.08, 18:25 mozna by ta Rosje wreszcie zaorac i te nieuzytki zlikwidowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji na .. 09.05.08, 17:51 www.rian.ru/society/20080509/107005870.html Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 To nie zalezy od Miedwiediewa... 09.05.08, 18:34 czy bedzie on na kolanach,ale wylacznie od Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Lubię defilady w krajach III Świata 09.05.08, 17:52 Koszty się nie liczą, ważne, żeby władza mogła sie pokazać. Tę w Moskwie równie dobrze mógł zorganizować Mugabe. Efekt byłby taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Lubię defilady w krajach III Świata 09.05.08, 18:49 Wystarczy przeczytać "Cesarza" Kapuścińskiego. Parady, patos, ceremoniał dworu etiopskiego cesarza Hajle Sellasje zyskują tutaj wymiar symboliczny. Również dla dzisiejszej Rosji. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Poszukajcie w internecie : Defilada (1989) Andrzej 09.05.08, 18:57 Defilada (1989) Andrzej Fidyk - Polish Documentary (in polish language) (60min) lub Soviet Army Parade 67 Anniversary Of Great October Revolution (07.11.1984 Russian Commentary) (84m47s) a zobaczycie duże podobieństwa z pokazówką którą zorganizowały Kremlowskie Bliżniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Poszukajcie w internecie : Defilada (1989) An 09.05.08, 19:05 Znalazłem tutaj! Na zwykłej Tubce. Rewelacyjny film dokumentalny i wielka przestroga dla świata. Niestety - chyba brak ostatniej części filmu ... www.youtube.com/profile_videos?user=Okcio&p=r Pozdrawiam Keep rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji na .. 09.05.08, 18:34 dazdrastwujet Sawietskamu Sajuzu! Pozdrawiamy niezwyciężoną Armię Czerwoną! Towarzysze broni od Lenino do Berlina. "Frontowego kurzu i krwi nie zetrze czasu ślad" Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Ha, ha, ha! 09.05.08, 18:48 "Władze Moskwy oceniają, że usuwanie szkód spowodowanych kilkakrotnym przejazdem przez jej centrum ciężkiego sprzętu bojowego pochłonie ponad miliard rubli czyli około 42,4 mln dolarów". Redaktor Bater w Panoramie oznajmił właśnie, że pokrowce na koła spełniły swoje zadanie i drogowcy nie będą mieli wiele do roboty. Teraz czekam na twórcze rozwinięcie przez Gazetę myśli, że władze Moskwy chciały wyłudzić 42 miliony dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
chojowaty Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji na .. 09.05.08, 19:17 a co wam się żydowskie ćwoki nie podoba ?Rosja była wielka, jest wielka i będzie wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Miedwiediew: Nie pozwoliliście rzucić Rosji n 09.05.08, 19:23 PGRy też były wielkie ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Jak zawsze... 09.05.08, 19:32 na mapie...Jak jej nie rozbiora,to sama sie rozbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jak zawsze... 09.05.08, 23:26 :) Jak u nas mowia - czas pokarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Rosjo, oddaj ukradzione Prusy,Karelię i Kuryle 09.05.08, 19:42 a nastepnie przeproś narody świata za zbrodnie popełnione przez rządy rosyjskie od 1917 roku. Wtedy uwierzymy w dobre intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Polsko oddaj ukradziony Śląsk,Pomorze i Szczecin 09.05.08, 19:50 w tym tereny które NIGDY(np Jelenia Góra)do Polski historycznie nie nalezały. To a propos postu giuseppe Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 wolf34, w 100% zgadzam się :-) 09.05.08, 19:52 Niech żyje Księstwo Warszawskie! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Wilku poszukaj sobie... 09.05.08, 20:06 baranow,MOZE UWIERZA W TE BZDURY. Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Ziemie Zachodnie Polska dostała-z łaski Stalina... 09.05.08, 20:14 edek47 napisał: > baranow,MOZE UWIERZA W TE BZDURY. Co jest bzdurą-przypomnienie faktu że ziemie zachodnie (Szczecin,Wrocław) Polska dostała w roku 1945 z łaski Stalina WBREW stanowisku USA i Wielkiej Brytanii ,które dawno przehandlowały byłe polskie ziemie wschodnie ale przyznawać Polsce zbyt dużej częśći Niemiec(etnicznie niemieckich ziem) nie miały zamiaru? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Rosjo, oddaj ukradzione Prusy,Karelię i Kuryl 09.05.08, 23:24 OK, wracamy do granic do 17 roku!!! Komucham pod d...pe z ich granicami powojennymi! Ja sie zgadzam! A Karelow sie mozna zapytac o ICH ziemie? Gdzie chca byc? A nie pisac za nich bzdur? Zreszta juz napisali przed mna o ziemiach, co okupujecie do dzisaj. Moze Breslau oddac? Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Rosjanie mają powód do dumy 09.05.08, 23:45 To było Wielkie Pokolenie, które uratowało Rosję. Rosjanie zaczynają w coraz większym stopniu doceniać jego osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaan Panowie sikać na moskali ... 09.05.08, 23:47 co nas obchodzi ta azjatycka horda ...bierzmy co nam potrzeba z wielkiej ich literatury i muzyki ,a ta plująca po ulicach horda niech żyje u siebie w przekonaniu o swej wielkości ...zobaczymy jak zaśpiewają gdy polacy i ukraińcy zawrą sojusz obronny ...moskale doskonale wiedzą ,że bez ukrainy są azjatycką prowincją...teraz dwoją się i troją by ukrainę zatrzymać , to jest cel polski ,błąd popełniony w I Rzeczpospolitej, czyli nie nadanie szlachectwa kozakom ...wspólnie z ukrainą jest nas 100 milionów i bez NATO nawet rosjanie mają przegwizdane.... Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 polska "horda" właśnie zmywa garnki w Londynie 10.05.08, 00:05 Mniemam że szef w pizzerni dał Panu dzisiaj wolny wieczór? Odpowiedz Link Zgłoś
juliaan Re: polska "horda" właśnie zmywa garnki w Londyni 10.05.08, 00:13 chłopczyku ...ja akurat mieszkam w moskwie i ogladam i obserwuję wszystko od środka i bynajmniej nie jest to piec pizzeri...lubie dyskutować ,spierać się na argumenty ,nawet zabarwione złośliwością ,ale ty nie dysponujesz żadnymi ,nie ten poziom intelektualny mówiąc precyzyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Polacy zmywają garnki też w Moskwie 10.05.08, 00:25 Ale nie przyznawałbym się do takich poglądów jakie posiadasz. Młode pokolenie Rosjan nie lubi Polaków i mogą Ci skuć mordę tak, że żaden sojusz Polski z Ukrainą Ci nie pomoże. Co do 100 mln - Ukraina wg. prognoz ma stracić do 2050 r 40% mieszkańców, znacznie więcej niż Rosja. Będą to większe straty niż te jakie przyniosły jej rewolucja bolszewicka i Wielki Głód razem wzięte. W samej Polsce ilość dzieci przypadających na jedną kobietę jest niższy aniżeli w Rosji, no i 2 mln głownie młodych Polaków wyjechało na "zmywak". Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 A Serbia już mądrze wybrała 10.05.08, 01:17 My tu gadu, gadu, a Serbia już mądrze wybrała: "Rząd Serbii zatwierdził w piątek jednogłośnie umowę energetyczną z Rosją i zarekomendował ją do ratyfikacji parlamentowi". wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80353,5197278.html Ukraina może się tymczasem ugryźć w pomnik banderowców i w gębę Juszczenki oraz zawrzeć przyjaźń ukraińsko-polską na londyńskimm zmywaku. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie ludz sie... 10.05.08, 09:01 Fakt ze ue i usa ,w tym POLSKA,za posrednictwem WAZELINIARZA Sikorskiego, w sprawie Kosowa zachowaly sie skandalicznie, ale jak by nie bylo, Serbia nalezy do Europy i przyjazn jej z Rosja jest limitowana Odpowiedz Link Zgłoś
helmud_fon_fikmajster Kacapska_Sfołocz_Dopadła_Szwabski e_Bydło__:o))))) 10.05.08, 11:03 GWno kabluje: Kacapia w iście carskim stylu obchodzi 63 rocznicę zwycięstwa nad swym sojusznikiem - hitlerowskim bydłem.... ......................................... Dwa największe w historii zbrodnicze sojusznicze reżimy - jeden wymordował w gułagach 50 mln ludzi drugi w obozach koncentracyjnych 20 mln ludzi - skoczyły w końcu sobie do gardeł :) Kacapska sfołocz dopadła szwabskie bydło w Gejrlinie gwałcąc mu po drodze 7 milionów samic :) Skutkiem tego w 1946 roku przyszło na świat 2 miliony małych hitlerowskich krasnaarmiejców :)) którzy są dzisiaj ostoją gorącej przyjaźni kacapsko-szwabskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 Ci mi po rosyjskich szkodach... 10.05.08, 11:38 ...skoro polskie rosną. Kto wreszcie policzy rozpasanie w bogaceniu się rezydentów Watykanu w czerni i fioletach. Oczywiście, że "ciemny naród" tego nie zliczy, nie widzi, nie usłyszy tak, jak nie słyszy od wielu wieków, że ta armia urzędników Pana Boga na Polskę to takie klasyczne ciężarki u nóg Orła Białego. A tu donosiciele z Wyborczej szacują moskiewskie szkody, zamiast krzyczeć - więcej takich defilad - nawet wbrew tym od kaczej zupy ideolo z bożej łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Od 10 lat powstaja z kolan 10.05.08, 14:55 o co im chodzi czy jak ropa bedzie po 200$ to juz nie bede o tym gadac? Odpowiedz Link Zgłoś