katolik_polski1 27.05.08, 14:23 To zakrawa juz na parodie . Czemu nie dadza spokoju Walesie ? Jakies odgrywanie sie za porazki polityczne ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nick3 "Atak uprzedzający" Pali im się grunt pod nogami. 27.05.08, 14:36 Bomba zegarowa na braci - coraz bliżej wybuchu: wyborcza.pl/1,75480,5222851,Fundacja_na_ciezkie_czasy.html Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd A jak było z Polakiem,który nie zgwałcił w W.Bryta 27.05.08, 15:02 ? Wszyscy w gazetach pisali "Niewinny ,to nie możliwe ,on nie mógł tego zrobić !!" I cooo ! Siedzi ,dostał 20 lat he he he Polska z jej dziwnym relatywizmem ,a tam za granicą oczywista oczywistość . Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A jak było z Polakiem,który nie zgwałcił w W. 27.05.08, 15:18 mariuszdd napisał: > ? > Wszyscy w gazetach pisali "Niewinny ,to nie możliwe ,on nie mógł tego zrobić > !!" ********************************** Jakoś nie przypominam sobie, żeby wszyscy tak pisali. Więc nie kłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: A jak było z Polakiem,który nie zgwałcił w W. 27.05.08, 15:27 maruda.r napisał: > mariuszdd napisał: > > > ? > > Wszyscy w gazetach pisali "Niewinny ,to nie możliwe ,on nie mógł tego zro > bić > > !!" > > ********************************** > > Jakoś nie przypominam sobie, żeby wszyscy tak pisali. Więc nie kłam. > Ok ,drugi przykład ,maibach Rydzyka wszyscy go widzieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
akurach1981 Re: Prostytutki i Sutenerzy jeszcze podrygują?... 27.05.08, 16:03 RAZ, Piątek, 23 maja (12:10) Kilka lat temu gruchnęła wiadomość o tym, że wielki autorytet moralny lewicy, Gunter Grass, był za młodu SS-manem. Polskie salony zajęły w tej sprawie stanowisko jednoznaczne: nic nikomu do tego, opluwanie tak wielkiego intelektualisty to podłość, i tak dalej. Natomiast Lech Wałęsa w pierwszym odruchu Grassa pryncypialnie potępił i wezwał do zrzeczenia się honorowego obywatelstwa miasta Gdańska. Wówczas redaktor Michnik publicznie przywołał byłego prezydenta do porządku oznajmieniem, że Lech Wałęsa nie powinien tak mówić, bo sam przecież miał w swej młodości hańbiący epizod. Wałęsa widać dobrze wiedział, co Michnik ma na myśli, bo położył uszy po sobie i później już wypowiadał się o Grassie w tonie obowiązującym. Ale nie to jest najciekawsze. Najciekawsze jest to, że nikt wówczas, żaden z "autorytetów", których nazwiska znajduję dziś pod utrzymanym w stylistyce komunistycznej propagandy listem przeciwko historykom IPN, nie zapytał: Adamie, o czym ty mówisz? Jaki hańbiący epizod masz na myśli? Na Boga, wytłumacz to szybko, bo rzucasz cień na wielki autorytet, rzucasz potwarz na bohatera, którego czcimy? I tak dalej, odsyłam po konkretne sformułowania do wspomnianego listu. Żaden z sygnatariuszy o to nie pytał, bo o co Michnikowi chodzi, wiedzieli wszyscy równie dobrze jak sam Wałęsa,. Zresztą nie był to jedyny wypadek, kiedy to - półsłówkiem, aluzją, napomknieniem - ludzie z tego środowiska odwoływali się publicznie do swej szeptanej wiedzy o Tajnym Współpracowniku "Bolek". Więc gdy dziś z taką furią występują ci sami ludzie przeciwko ujawnieniu sprawy przez historyków IPN, choć książki, która tak ich rozjuszyła, jeszcze nie mogli widzieć na oczy, to właśnie dlatego, że doskonale wiedzą, co w tej książce się znajdzie, i co więcej - doskonale wiedzą, że to prawda. A prawda, wedle ich przekonania, podlega ścisłej reglamentacji. Prawda jest dobrem rzadkim, zastrzeżonym dla elity - proste Polactwo musi być, dla własnego dobra, utrzymane w ignorancji. Jakkolwiek to ubierać w słówka o "narodowym micie", "autorytecie" i innych wartościach, jest ta postawa manifestacją głębokiej pogardy, jaką dla nas, ludzi spoza salonu, żywią od zawsze osoby uważający się za polską elitę intelektualną. Prawda podlega dla nich także hierarchii, w tym sensie, że o jej reglamentowaniu mogą decydować tylko wybrane osoby stojąca na szczytach nieformalnej hierarchii. Gdyby TW Bolka zdemaskował Michnik, jak otarł się o to w opisanym na wstępie przykładzie, na przykład po to, by go ukarać za jakieś odstępstwo - byłoby w porządku. Ale nie mają prawa dociekać prawdy jacyś nie zaakceptowani przez "autorytety" trzydziestoparoletni historycy, i to jeszcze ze znienawidzonego IPN! "Paszkwil", "szkalowanie Wałęsy", "szczekanie młodocianych historyków" - właściwie powinienem być obrońcom Wałęsy wdzięczny, że przysługują się promocji także mojej książki, pokazując tak dobitne wszem i wobec, co to takiego "wrzeszczący staruszkowie". Jest w tym bezprzykładnym wrzasku, w tych obelgach coś pożytecznego: patrzcie, Polacy, jacy to ludzie uważają się za władnych sprawować nad wami "rząd dusz". Patrzcie na ten cynizm, na tę pogardę, na hipokryzję, i na histeryczny strach przed odkryciem rąbka prawdy - płynący ze słusznego skądinąd przekonania, że pociągnie to za sobą kolejne odkrycia, nieuchronnie obracające w gruzy cały ten systemat kłamstw, na którym zbudowano III Rzeczpospolitą. Patrzcie państwo i przypomnijcie sobie słowa Mickiewicza o plugawej skorupie, która jest "na wierzchu" naszego narodu. Autorytet zbudowany na kłamliwej zmowie nie jest żadnym autorytetem. Autorytet przysługuje tym, którzy zasługują nań uczciwością i innymi przymiotami. Sygnatariusze kuriozalnego listu przeciwko książce o Wałęsie udowodnili, że te wartości są im głęboko obce, że interesuje ich tylko obrona za wszelką cenę wpływów własnej sitwy. Na bambus z takimi autorytetami. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Ziemkiewicz to bystra głowa 27.05.08, 16:10 Szkoda, że chcąc za wszelką cenę stać się antymichnikiem stał się tylko nikiem. Paranoiczna "miłość bliźniego' zjadła go od srodka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Szkoda że Wałęsa sie rozdrabnia 27.05.08, 16:23 Powinien w końcu powiedzieć prawde do końca, to że go kiedys "złapali" to wiemy, to że był symbolem oporu też, teraz trzeba powidziec kto stał za wyborami i wojna na górze. To powinien IPN wyjasnić. Wiele autorytetów padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Skrót myślowy: prężyddęt Małonaryj. 27.05.08, 16:30 Skrót myślowy prężyddęt Małonaryj. Skrót myślowy prężyddęt , Małonaryjny przekręt. Wyrzucić, nie wyrzucić? Dalej mamy się kłócić? Nasze są konsekwencje. Jego foch turbulencje! Małonaryj, ryje dwa. Jeszcze kot i ma-ma. W orszaku czarna sfora. Z nim niesie deerektora. Deerektor cały w złocie. A ty w ubóstwa cnocie! Z krwi i kości Wałęsa. Ten mały to kupa mięsa. Nażarty, wytarty nosek. Naczelnik miast i wiosek. Złośliwy jak wściekły pies. Namaścił ojciec bies. Woń szamboperfumy. On ma wszystkie rozumy. Głosi za łojcem Bolek. Niegodny mnie i Polek. Chłopów ma za Wolaków. Za spieprzaj dziadów, robaków. Kala mit jak niczyje. Wzorem mu Małonaryje. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Skrót myślowy: prężyddęt Małonaryj. 27.05.08, 16:49 Wojciech Jaruzelski powiedział kiedyś, że jeśli skarzą go za stan wojenny, to on wyjawi (z dowodami) takie rzeczy, że aureole z wielu wysoko podniesionych głów w Polsce pospadają. Hm... W początkach lat 90. Adam Michnik (swoim zwyczajem - głównie na łamach prasy zachodniej i amerykańskiej) opowiadał o Lechu Wałęsie takie rzecz, że dzisiejsi obrońcy byłego prezydenta mogliby zawałów podostawać: "antysemita" i "wariat z siekierą" - to były najłagodniejsze określenia. Lemingi mają słabą pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Gdzie jest moje 100 mln złodzieju ???????????????? 27.05.08, 17:16 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Gdzie jest moje 100 mln złodzieju ??????????? 27.05.08, 17:21 adela_30 napisała: > j.w. właśnie miałem się zapytać. wobec czego podłączam się z pytaniem gdzie te 100 baniek? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Twoje jest u o.R czyli ło. TR-wam! Dla Lecha! 27.05.08, 17:52 Lechy jesteś Urielem, a kondory i kloaczory lecą za tobą! Ja to wiem inni wiedzą, a kaczki srają i jedzą! Gonimy dzień nocą, nad nami skrzydła łopocą!!!!!!!!!!!!!!! Każdy kawaleria, tylko w banku mizeria. Damy rządzić śmieciom, w brzuszkach burczy dzieciom. www.youtube.com/watch?v=ZJRGWi5lq8E&NR=1 El polkondor. Wyrywa serce. Pod chmur kobierce. Błyska krwią słońce. Lamy na łące. Mój dom kamienny I ten płacz daremny. To w zamponie wiatr od Andów do Tatr. Czasem zaszeleści. Ucho twoje pieści. I wyrywa duszę. Ja na wolność muszę. Quena z nostalgią. Uniesienia magią. Woła pragnienie. Wolność i ziemię. Kondor Inki druh. Leci wolny duch. Palo-de-lluvia. Poprzez aluwia. Szmerem rzeki Odmierza wieki. Rysuje fale. Twarzy wytrwale. Patas-de-cabra. Losu makabra. Stuk stópek dzieci. Jak kózka leci. Wystukuje czas. I porywa nas. Polak to czuje. Lecz tryumfuje. Złoto zgrabione. Głowy uniesione. Żegna nostalgię. Gna cudu magię. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: 100 mln ukradł episkopat 27.05.08, 18:52 maruda.r napisał: gratuluję profesjonalizmu w wypowiedzi. Zdradza "wybitnego" dziennikarza lub śledczego :P Oczywiście jest na temat :P Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Gdzie jest moje 100 mln złodzieju ??????????? 27.05.08, 18:40 adela_30 napisała: Re: Gdzie jest moje 100 mln złodzieju ??????????? --------- Twoje? Zarobiłaś? Rydzyk twoją działkę odebrał w świadectwach udziałowych ,durnoto. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Walesa 27.05.08, 15:11 Mam gdzieś takie autorytety RAZ, Piątek, 23 maja (12:10) Kilka lat temu gruchnęła wiadomość o tym, że wielki autorytet moralny lewicy, Gunter Grass, był za młodu SS-manem. Polskie salony zajęły w tej sprawie stanowisko jednoznaczne: nic nikomu do tego, opluwanie tak wielkiego intelektualisty to podłość, i tak dalej. Natomiast Lech Wałęsa w pierwszym odruchu Grassa pryncypialnie potępił i wezwał do zrzeczenia się honorowego obywatelstwa miasta Gdańska. Wówczas redaktor Michnik publicznie przywołał byłego prezydenta do porządku oznajmieniem, że Lech Wałęsa nie powinien tak mówić, bo sam przecież miał w swej młodości hańbiący epizod. Wałęsa widać dobrze wiedział, co Michnik ma na myśli, bo położył uszy po sobie i później już wypowiadał się o Grassie w tonie obowiązującym. Ale nie to jest najciekawsze. Najciekawsze jest to, że nikt wówczas, żaden z "autorytetów", których nazwiska znajduję dziś pod utrzymanym w stylistyce komunistycznej propagandy listem przeciwko historykom IPN, nie zapytał: Adamie, o czym ty mówisz? Jaki hańbiący epizod masz na myśli? Na Boga, wytłumacz to szybko, bo rzucasz cień na wielki autorytet, rzucasz potwarz na bohatera, którego czcimy? I tak dalej, odsyłam po konkretne sformułowania do wspomnianego listu. Żaden z sygnatariuszy o to nie pytał, bo o co Michnikowi chodzi, wiedzieli wszyscy równie dobrze jak sam Wałęsa,. Zresztą nie był to jedyny wypadek, kiedy to - półsłówkiem, aluzją, napomknieniem - ludzie z tego środowiska odwoływali się publicznie do swej szeptanej wiedzy o Tajnym Współpracowniku "Bolek". Więc gdy dziś z taką furią występują ci sami ludzie przeciwko ujawnieniu sprawy przez historyków IPN, choć książki, która tak ich rozjuszyła, jeszcze nie mogli widzieć na oczy, to właśnie dlatego, że doskonale wiedzą, co w tej książce się znajdzie, i co więcej - doskonale wiedzą, że to prawda. A prawda, wedle ich przekonania, podlega ścisłej reglamentacji. Prawda jest dobrem rzadkim, zastrzeżonym dla elity - proste Polactwo musi być, dla własnego dobra, utrzymane w ignorancji. Jakkolwiek to ubierać w słówka o "narodowym micie", "autorytecie" i innych wartościach, jest ta postawa manifestacją głębokiej pogardy, jaką dla nas, ludzi spoza salonu, żywią od zawsze osoby uważający się za polską elitę intelektualną. Prawda podlega dla nich także hierarchii, w tym sensie, że o jej reglamentowaniu mogą decydować tylko wybrane osoby stojąca na szczytach nieformalnej hierarchii. Gdyby TW Bolka zdemaskował Michnik, jak otarł się o to w opisanym na wstępie przykładzie, na przykład po to, by go ukarać za jakieś odstępstwo - byłoby w porządku. Ale nie mają prawa dociekać prawdy jacyś nie zaakceptowani przez "autorytety" trzydziestoparoletni historycy, i to jeszcze ze znienawidzonego IPN! "Paszkwil", "szkalowanie Wałęsy", "szczekanie młodocianych historyków" - właściwie powinienem być obrońcom Wałęsy wdzięczny, że przysługują się promocji także mojej książki, pokazując tak dobitne wszem i wobec, co to takiego "wrzeszczący staruszkowie". Jest w tym bezprzykładnym wrzasku, w tych obelgach coś pożytecznego: patrzcie, Polacy, jacy to ludzie uważają się za władnych sprawować nad wami "rząd dusz". Patrzcie na ten cynizm, na tę pogardę, na hipokryzję, i na histeryczny strach przed odkryciem rąbka prawdy - płynący ze słusznego skądinąd przekonania, że pociągnie to za sobą kolejne odkrycia, nieuchronnie obracające w gruzy cały ten systemat kłamstw, na którym zbudowano III Rzeczpospolitą. Patrzcie państwo i przypomnijcie sobie słowa Mickiewicza o plugawej skorupie, która jest "na wierzchu" naszego narodu. Autorytet zbudowany na kłamliwej zmowie nie jest żadnym autorytetem. Autorytet przysługuje tym, którzy zasługują nań uczciwością i innymi przymiotami. Sygnatariusze kuriozalnego listu przeciwko książce o Wałęsie udowodnili, że te wartości są im głęboko obce, że interesuje ich tylko obrona za wszelką cenę wpływów własnej sitwy. Na bambus z takimi autorytetami. fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/mam-gdzies-takie-autorytety,1115057 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:26 Junkier, a gdzie ma miec te autorytety esbek czy komuch, ktory przez te autorytety utracil swoj rezim w ktorym trzymal wszystkich za mordy, by jemu zylo sie lepiej...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:28 Trzeba dodac ze do fundacji Batorego nalezal Grass.Obok Geremka i innych pseudoautorytetow.Mafia antypolska? Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:31 presentation1 napisał: > Trzeba dodac ze do fundacji Batorego nalezal Grass.Obok Geremka i innych pseudo > autorytetow.Mafia antypolska? spisek pozaziemskiej cywilizacji, albo inwazja porywaczy ciał Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:31 presentation1 napisał: > Trzeba dodac ze do fundacji Batorego nalezal Grass.Obok Geremka i innych pseudo > autorytetow.Mafia antypolska? Ty nalezales do "fundacji" SB, na dodadtek po upadku komuny i rozwiazaniu Sluzb Bezpieczenstwa nielegalnie bez paszportu uciekles z Polski, a dzisiaj najbardziej plujesz na tych, ktorzy w najwiekszym stopniu przyczynili sie do upadku systemu w ktorym ty byles funkcjonariuszem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:33 kralik111 napisał: > presentation1 napisał: > > > Trzeba dodac ze do fundacji Batorego nalezal Grass.Obok Geremka i > innych pseudo > > autorytetow.Mafia antypolska? > argumentami natury osobistej posługują się tylko maluczcy ludzie. On twojej rodziny nie rusza, a pewnie miałby wiele do powiedzenia ... Merytorycznie nie potrafisz się wypowiedzieć, zatem ciskasz kalumniami. Przypomina mi to pewne metody, ale sądziłem że odeszły w 1989 r. > Ty nalezales do "fundacji" SB, na dodadtek po upadku komuny i > rozwiazaniu Sluzb Bezpieczenstwa nielegalnie bez paszportu uciekles > z Polski, a dzisiaj najbardziej plujesz na tych, ktorzy w > najwiekszym stopniu przyczynili sie do upadku systemu w ktorym ty > byles funkcjonariuszem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:41 tepicpo napisał: > kralik111 napisał: > > > presentation1 napisał: > > > > > Trzeba dodac ze do fundacji Batorego nalezal Grass.Obok Geremka i > > innych pseudo > > > autorytetow.Mafia antypolska? > > > > argumentami natury osobistej posługują się tylko maluczcy ludzie. On twojej > rodziny nie rusza, a pewnie miałby wiele do powiedzenia ... Merytorycznie nie > potrafisz się wypowiedzieć, zatem ciskasz kalumniami. Przypomina mi to pewne > metody, ale sądziłem że odeszły w 1989 r. > > Ty nalezales do "fundacji" SB, na dodadtek po upadku komuny i > > rozwiazaniu Sluzb Bezpieczenstwa nielegalnie bez paszportu uciekles > > z Polski, a dzisiaj najbardziej plujesz na tych, ktorzy w > > najwiekszym stopniu przyczynili sie do upadku systemu w ktorym ty > > byles funkcjonariuszem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Ja jego rodziny tez nie ruszam, przytaczam tylko to o czym on sam wielokrotnie wspominal na lamach forum gazety.pl...:DDDDDDDDDDDD Wiec ty zwracajac sie do mnie personalnie, tez okazujesz sie byc takim malickim? BUA HA HA HA H A HA H A H AH A H A H AH AH AH A H AH AHAH A HAHAH Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:57 > argumentami natury osobistej posługują się tylko maluczcy ludzie. > On twojej > > rodziny nie rusza, a pewnie miałby wiele do powiedzenia ... > Merytorycznie nie > > potrafisz się wypowiedzieć, zatem ciskasz kalumniami. Przypomina > mi to pewne > > metody, ale sądziłem że odeszły w 1989 r. > Ja jego rodziny tez nie ruszam, przytaczam tylko to o czym on sam > wielokrotnie wspominal na lamach forum gazety.pl...:DDDDDDDDDDDD > > Wiec ty zwracajac sie do mnie personalnie, tez okazujesz sie byc > takim malickim? > > BUA HA HA HA H A HA H A H AH A H A H AH AH AH A H AH AHAH A HAHAH Uważaj, żebyś się swoim śmiechem nie udławił :P Czytaj ze zrozumieniem, co napisałem. A napisałem, że posługiwanie się ARGUMENTAMI natury osobistej nie jest zbyt rzeczowe, choć czasem, przyznać trzeba, ze konieczne :P Ciagle jednak wypisujesz to samo i jest to nudne. Natomiast czym innym jest zwracać się do kogoś na forum, które jak nazwa wskazuje służy do wymiany poglądów :D Pojmujesz różnice ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:02 tepicpo napisał: > > argumentami natury osobistej posługują się tylko maluczcy ludzie. > > On twojej > > > rodziny nie rusza, a pewnie miałby wiele do powiedzenia ... > > Merytorycznie nie > > > potrafisz się wypowiedzieć, zatem ciskasz kalumniami. Przypomina > > mi to pewne > > > metody, ale sądziłem że odeszły w 1989 r. > > > Ja jego rodziny tez nie ruszam, przytaczam tylko to o czym on sam > > wielokrotnie wspominal na lamach forum gazety.pl...:DDDDDDDDDDDD > > > > Wiec ty zwracajac sie do mnie personalnie, tez okazujesz sie byc > > takim malickim? > > > > BUA HA HA HA H A HA H A H AH A H A H AH AH AH A H AH AHAH A HAHAH > > Uważaj, żebyś się swoim śmiechem nie udławił :P Czytaj ze zrozumieniem, co > napisałem. A napisałem, że posługiwanie się ARGUMENTAMI natury osobistej nie > jest zbyt rzeczowe, choć czasem, przyznać trzeba, ze konieczne :P Ciagle jednak > wypisujesz to samo i jest to nudne. Natomiast czym innym jest zwracać się do > kogoś na forum, które jak nazwa wskazuje służy do wymiany poglądów :D Pojmujesz > różnice ?:) Masz jakis problem, to nie czyratj i to wszystko na ten temat, bo ty pouczajac mnie i za razem szufladjujac przeczysz wlasnym slowom, no to dziobek i pa pa...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Patrz ja cio sie w pychol smieje...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:28 kralik111 napisał: > Masz jakis problem, to nie czyratj i to wszystko na ten temat, bo ty > pouczajac mnie i za razem szufladjujac przeczysz wlasnym slowom, no > to dziobek i pa > pa...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Coż, w sumie masz rację :P szkoda z toba dyskutować, bo jedyne co potrafisz to wypisywanie ";D" ja cie wcale nie pouczam. Od tego są inni. Wypowiadam tylko swoją opinię :) a to pewne różnica. Szufladkować też nie, niby po co. NIe zajmujesz mnie więcej niż przechodzień mijany na ulicy :) A to że jesteś zabawny ... Dzięki, ale pocałunków od facetów nie przyjmuję, choć, żeby nie było - jestem tolerancyjny wobec tych, którzy to lubią :D > > Patrz ja cio sie w pychol > smieje...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:31 tepicpo napisał: > kralik111 napisał: > > > > Masz jakis problem, to nie czyratj i to wszystko na ten temat, bo ty > > pouczajac mnie i za razem szufladjujac przeczysz wlasnym slowom, no > > to dziobek i pa > > pa...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > Coż, w sumie masz rację :P szkoda z toba dyskutować, bo jedyne co potrafisz to > wypisywanie ";D" ja cie wcale nie pouczam. Od tego są inni. Wypowiadam tylko > swoją opinię :) a to pewne różnica. Szufladkować też nie, niby po co. NIe > zajmujesz mnie więcej niż przechodzień mijany na ulicy :) A to że jesteś zabawn > y > ... Dzięki, ale pocałunków od facetów nie przyjmuję, choć, żeby nie było - > jestem tolerancyjny wobec tych, którzy to lubią :D > > > > Patrz ja cio sie w pychol > > smieje...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Jak do tej pory sam niczego do dyskusji nie wniosles, nie napisales ani jednego zdania na jej temat, wiec pytam ponownie, w czym masz problem? Patrz jak ci sie w pychol smieje :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:40 kralik111 napisał: > Jak do tej pory sam niczego do dyskusji nie wniosles, nie napisales > ani jednego zdania na jej temat, wiec pytam ponownie, w czym masz > problem? Ostatnio mój kumpel napisał książkę o czytaniu ze zrozumieniem. Pewnie ją znasz, ale z formy wypowiedzi wnoszę, ze ciężko sobie przyswajasz jej treść :) Staram się pisać o walęsie, ale z toba sie nie da ...(:DDDDDDD) no bo jak na to odpowiedzieć :) Na szczeście w innych wątkach jest lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:46 tepicpo napisał: > kralik111 napisał: > > > > Jak do tej pory sam niczego do dyskusji nie wniosles, nie napisales > > ani jednego zdania na jej temat, wiec pytam ponownie, w czym masz > > problem? > > Ostatnio mój kumpel napisał książkę o czytaniu ze zrozumieniem. Pewnie ją znasz > , > ale z formy wypowiedzi wnoszę, ze ciężko sobie przyswajasz jej treść :) Staram > się pisać o walęsie, ale z toba sie nie da ...(:DDDDDDD) no bo jak na to > odpowiedzieć :) Na szczeście w innych wątkach jest lepiej :) A moj kumpel ostatnio napisal ksiazke o schizofreniku wierzacym, ze pisze o czyms :-D Pokaz mi wiec, w ktorym miejscu dokladnie piszesz cos o Walesie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Patrz jak ci sie w pychol smieje...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:01 > A moj kumpel ostatnio napisal ksiazke o schizofreniku wierzacym, ze > pisze o czyms :-D No tak, to wszytko wyjaśnia :) nie wiedziałem, ze wydano książkę o tobie :P gdzie ją można dostać ? > Pokaz mi wiec, w ktorym miejscu dokladnie piszesz cos o > Walesie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Poszukaj sobie, co ja jestem wyszukiwarka ? Nawet w odpowiedzi na twoje posty usiłowałem cię "zmusić" do dyskusji nt a nie oftopować, ale mi się nie udało :P Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:14 tepicpo napisał: > > > A moj kumpel ostatnio napisal ksiazke o schizofreniku wierzacym, ze > > pisze o czyms :-D > > No tak, to wszytko wyjaśnia :) nie wiedziałem, ze wydano książkę o tobie :P > gdzie ją można dostać ? > > > > Pokaz mi wiec, w ktorym miejscu dokladnie piszesz cos o > > Walesie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > Poszukaj sobie, co ja jestem wyszukiwarka ? Nawet w odpowiedzi na twoje posty > usiłowałem cię "zmusić" do dyskusji nt a nie oftopować, ale mi się nie udało :P > Jezeli tak probowales mnie ZMUSIC do czegpkolwiek, jak zmuszasz swoja kobiete, to nie dziw sie, ze ci sie to nie udalo...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Oki, wiec co chcesz powiedziec na temat Walesy, Bolka, IPN, kaczynskich i roli SB po 1989 roku, czy rola SB bedzie wspieranie Walesy, czy raczej jego bojkot? Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:37 kralik111 napisał: > > > Pokaz mi wiec, w ktorym miejscu dokladnie piszesz cos o > > > Walesie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > > > Poszukaj sobie, co ja jestem wyszukiwarka ? Nawet w odpowiedzi na > twoje posty > > usiłowałem cię "zmusić" do dyskusji nt a nie oftopować, ale mi się > nie udało :P > > > > Jezeli tak probowales mnie ZMUSIC do czegpkolwiek, jak zmuszasz > swoja kobiete, to nie dziw sie, ze ci sie to nie > udalo... coż osoby, z którymi sypiam są zadowolone :) może dlatego że je nie zmuszam :P A jeśli masz doświadczeni ze zmuszaniem kobiet to radzę uważać :P > Oki, wiec co chcesz powiedziec na temat Walesy, Bolka, IPN, > kaczynskich i roli SB po 1989 roku, czy rola SB bedzie wspieranie > Walesy, czy raczej jego bojkot? za dużo tego. Info było na temat walesy i jego wypowiedzieć. Pisałem już, ze nie wiem. Po to chcę przeczytać te cholerną książke :) Zobaczyć podane w niej dowody. Jak mogę się teraz na ten temat wypowiedzieć? Do tej pory nie mieściło mi się w głowie, ze lech w może być kłamcą. Cała dyskusja jest dla mnie niepojęta, bo toczy się wokól sprawy, która tak naprawdę nie ujrzała jeszcze światła dziennego. Do IPN nic nie mam. taka jego rola, zbierać fakty, układać. Nie stawiam sprawy jak wielowiejska, która z miną wszechwiedziacej pytii oznajmiła w niedzielę, ze IPN jest be, ponieważ jego pracownicy wydając publikację, stawia tezy :) To zdradza jednocześnie poziom umysłowy dziennikarzy w wybióczej. Widziałeś kiedyś kiązkę historyczną bez tezy??? Toż to podstawa warsztatu historyka. Po tym jak ją udowodnił, sprawdza się jej wartość. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:46 No tak, ale pierwsza osoba ktora postawila tezy dotycze nieprzeczytanej ksiazki byl prezydent kaczynski...:DDD Co do reszty to zgadzam sie z toba, teraz nie ma o czym mowic az do momentu jej wydania, ale interesuje mnie jedno zagadnienie, a mianowicie, czy autorzy ksiazki zgodza sie na konfrontacje z Walesa, ktory twierdzi, ze posiada dowody na to, kto byl "Bolkiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:55 kralik111 napisał: > No tak, ale pierwsza osoba ktora postawila tezy dotycze > nieprzeczytanej ksiazki byl prezydent kaczynski...:DDD Może przeglądał rękopis :) nie wiem. Zapewne ma większe możliwości zapoznania się z jej materiałami źródłowymi. W związku z tym jest w lepszej sytuacji. Poza tym chyba nie powiedział wyraźnie, ze bolek to walesa. Ja na razie tezy nie stawiam żadnej. > Co do reszty to zgadzam sie z toba, teraz nie ma o czym mowic az do > momentu jej wydania, ale interesuje mnie jedno zagadnienie, a > mianowicie, czy autorzy ksiazki zgodza sie na konfrontacje z Walesa, > ktory twierdzi, ze posiada dowody na to, kto byl "Bolkiem"? > mam nadzieję, ze. Bez poznania faktów, które posiada walęsa, trudno będzie jednoznacznie ocenić wartość ksiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 19:02 tepicpo napisał: > kralik111 napisał: > > > No tak, ale pierwsza osoba ktora postawila tezy dotycze > > nieprzeczytanej ksiazki byl prezydent kaczynski...:DDD > > Może przeglądał rękopis :) nie wiem. Zapewne ma większe możliwości zapoznania > się z jej materiałami źródłowymi. W związku z tym jest w lepszej sytuacji. Poza > tym chyba nie powiedział wyraźnie, ze bolek to walesa. Ja na razie tezy nie > stawiam żadnej. > Wlasnie, ze powiedzial i na dodatek nie wiem jakim prawem mialby znac tresc tej ksiazki, to wydaje sie bardzo dziwne, jak rowniez to, ze zarzucasz dziennikarce Wyborczej wybiorczosc, a nie stosujesz juz tej miarki pod adresem kaczynskiego. > > Co do reszty to zgadzam sie z toba, teraz nie ma o czym mowic az do > > momentu jej wydania, ale interesuje mnie jedno zagadnienie, a > > mianowicie, czy autorzy ksiazki zgodza sie na konfrontacje z Walesa, > > ktory twierdzi, ze posiada dowody na to, kto byl "Bolkiem"? > > > mam nadzieję, ze. Bez poznania faktów, które posiada walęsa, trudno będzie > jednoznacznie ocenić wartość ksiązki. Dochodzimy do wspolnych wnioskow i jest to budujace, jezeli poczules sie urazony wczesniej, to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 19:09 > > Wlasnie, ze powiedzial i na dodatek nie wiem jakim prawem mialby > znac tresc tej ksiazki, to wydaje sie bardzo dziwne, Przecież to nie są tajne materiały. Jeśli ci historycy zechcieli mu ja przedstawić albo uzyskać o nich Jego opinię, to dlaczego nie? To ich wola. Jestem ciekaw tylko na co będzie połozony większy nacisk, na treść SB papierów, czy na zachowanie bandy 3 w roku 1990 (limitowany dostęp do teczek dla paru osób). Ta druga sprawa jest nie mniej zadziwiająca. jak rowniez to, > ze zarzucasz dziennikarce Wyborczej wybiorczosc, a nie stosujesz juz tej miarki pod adresem kaczynskiego. Nie zarzucam wybiórczość, tylko małą znajomość warsztatu historyka. Teza jest i powinna być osią ksiązki historycznej. A ona zdawała się temu zaprzeczac, myląc pracę dziennikarza - podawnanie informacji, z pracą historyka. > sie urazony wczesniej, to przepraszam. nie, nie czuję się :) luz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 19:20 tepicpo napisał: > > > > > > Wlasnie, ze powiedzial i na dodatek nie wiem jakim prawem mialby > > znac tresc tej ksiazki, to wydaje sie bardzo dziwne, > Przecież to nie są tajne materiały. Jeśli ci historycy zechcieli mu ja > przedstawić albo uzyskać o nich Jego opinię, to dlaczego nie? To ich wola. > Jestem ciekaw tylko na co będzie połozony większy nacisk, na treść SB papierów, > czy na zachowanie bandy 3 w roku 1990 (limitowany dostęp do teczek dla paru > osób). Ta druga sprawa jest nie mniej zadziwiająca. > > jak rowniez to, > > ze zarzucasz dziennikarce Wyborczej wybiorczosc, a nie stosujesz juz tej > miarki pod adresem kaczynskiego. > > Nie zarzucam wybiórczość, tylko małą znajomość warsztatu historyka. Teza jest i > powinna być osią ksiązki historycznej. A ona zdawała się temu zaprzeczac, myląc > pracę dziennikarza - podawnanie informacji, z pracą historyka. > > sie urazony wczesniej, to przepraszam. > > nie, nie czuję się :) luz :) Ale dziennikarka mogla miec taki sam dostep do materialow tej ksiazki jak kaczynski, tego nie wiemy...:DDD z reszta, kogo to teraz obchodzi, poczekamy na jej publikacje, poczekamy na dowody Walesy i zobaczymy, tym czasem pozdrawiam i udaje sie na obiadek ;D Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 20:56 :) późny ten obiad. Ja udałem sie żeby wreszcie popracować :) Odpowiedz Link Zgłoś
blendyks Kaczyńscy wylądują nie na księżycu a na 27.05.08, 15:34 śmietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Walesa 27.05.08, 15:37 Na smietniku wyladuja dete pseudoautorytety w rodzaju wlasnie Walesy, Michnika czy Geremka. Jesli sa tak krysztalowi i uczciwi to dlaczego boja sie przeswietlenia wlasnej przeszlosci? Co maja do ukrycia? Dlaczego nie chca, zeby standard cywilizowanego swiata, tj. dostepnosc archiwow bezpieki, obowiazywal w Polsce? Michnik, Walesa i Geremek = standardy Trzeciego Swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:42 junkier napisał: > Na smietniku wyladuja dete pseudoautorytety w rodzaju wlasnie > Walesy, Michnika czy Geremka. Jesli sa tak krysztalowi i uczciwi to > dlaczego boja sie przeswietlenia wlasnej przeszlosci? Co maja do > ukrycia? Dlaczego nie chca, zeby standard cywilizowanego swiata, tj. > dostepnosc archiwow bezpieki, obowiazywal w Polsce? > > Michnik, Walesa i Geremek = standardy Trzeciego Swiata. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30746041&a=30750365 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30599819 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30599819 Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:43 junkier napisał: > Na smietniku wyladuja dete pseudoautorytety w rodzaju wlasnie > Walesy, Michnika czy Geremka. Kaczyńscy już wylądowali... Za 2-3 lata nikt ich nie będzie pamiętał, szukaj nowych idoli... Odpowiedz Link Zgłoś
birdy-niam-niam Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:47 ...w rodzaju wlasnie Walesy, Michnika czy Geremka. Jesli sa tak krysztalowi i uczciwi to dlaczego boja sie przeswietlenia wlasnej przeszlosci? Co maja do ukrycia? ... idąc tym tropem myślenia i argumentacji - dlaczego lechujarek nie chce się poddać badaniu alkomatem za każdym razem, gdy ktoś zakwestionuje jego trzeźwość ? albo nie jest poddawany badaniom na okoliczność różnych chorób (aids, marskość wątroby, alzhaimer, parkinson, itd.), za każdym razem, gdy ktokolwiek z dziennikarzy krzyknie "prezydent jest chory !!!" wałęsa nie jest bohaterem moich snów, ale teoria, że dogadał się z sb w latach 70., że na przełomie lat 89/90 system się zawali i "wałek" zostanie prezydentem jest ku.. raczej mocno naciągana. rzekłbym nieprawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:01 Ale zrozum, że właśnie o to chodzi, i sam Krzysztof Wyszkowski o tym mówi, że Wałęsa najprawdopodobniej złamał się w latach 70-tych, a później zerwał związki z SB. Wiele osób tak postąpiło. A Wałęsa zamiast przyznać się do tego, brnie w kłamstwa. Wyświetlenie tego epizodu w swoim czasie ucięłoby spekulacje i mógłby się oczyścić. Jak sądzisz, dlaczego kazał służbom niszczyć teczki dotyczące "Bolka"??? I nit to jest w sumie warte największego zainteresowania ale to jak dawny epizod z SB wpłynął na kształt jego prezydentoru, pisał o tym wprost Rafał Ziemkiewicz, czy to w wyniku szantażu zdecydował się na tak skandaliczne kroki jak zwalczanie praciwy, wspieranie postkomunistów i ochrona zbrodniczych służb specjalnych PRL. I te kłamstwa i wykręty psu na budę się zdały, ludzie i tak Wałęsie powiedzieli bye w 1995. Ja sam głosowałem nie tyle za Wałęsą co przeciw Kwachowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:03 junkier napisał: > Ale zrozum, że właśnie o to chodzi, i sam Krzysztof Wyszkowski o tym > mówi, że Wałęsa najprawdopodobniej złamał się w latach 70-tych, a > później zerwał związki z SB. Wiele osób tak postąpiło. A Wałęsa > zamiast przyznać się do tego, brnie w kłamstwa. Wyświetlenie tego > epizodu w swoim czasie ucięłoby spekulacje i mógłby się oczyścić. > Jak sądzisz, dlaczego kazał służbom niszczyć teczki > dotyczące "Bolka"??? > > I nit to jest w sumie warte największego zainteresowania ale to jak > dawny epizod z SB wpłynął na kształt jego prezydentoru, pisał o tym > wprost Rafał Ziemkiewicz, czy to w wyniku szantażu zdecydował się na > tak skandaliczne kroki jak zwalczanie praciwy, wspieranie > postkomunistów i ochrona zbrodniczych służb specjalnych PRL. > > I te kłamstwa i wykręty psu na budę się zdały, ludzie i tak Wałęsie > powiedzieli bye w 1995. Ja sam głosowałem nie tyle za Wałęsą co > przeciw Kwachowi. Jedynym dowodem jaki istnieje na pismie to notatke esbeka o tym, ze Walesa sie nie ugial i wspolpracy odmowil, masz jakies inne dowody? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:07 Przeczytasz wkrotce w publikacji S. Cenckiewicza i P. Gontarczyka. A wczesniej przeczytaj sobie inna ksiazke tego ostatniego, "Klopoty z historia", poznasz manipulacje Wybiorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:12 junkier napisał: > Przeczytasz wkrotce w publikacji S. Cenckiewicza i P. Gontarczyka. > > A wczesniej przeczytaj sobie inna ksiazke tego ostatniego, "Klopoty > z historia", poznasz manipulacje Wybiorczej. Rownie dobrze moge sobie przeczytaj serie "Tygrysow" i na ich podstawie zbudowac sobie swoja wizje historii II Wojny Swiatowej junkier, co za roznica? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:58 junkier napisał: > Mam gdzieś takie autorytety... > Masz kompletnie i niezaprzeczalnie rację junkier. Należy dodać, że duchowy autorytet wszystkich katolików obecny papież Benedykt XVI, został w twojej wypowiedzi pominięty milczeniem. Dlaczego?!! Przecież Joseph Ratzinger był członkiem faszystowskiej organizacji Hitlerjugend. Dopasowując się do wymowy Twojego postu pragnę jedynie dodać: ale żeście sobie papieża wybrali, nie was chudy byk kopnie...! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:03 Nie zapomnaj ze przynaleznosc do H-J byla obowiazkowa. A do SS dobrowolna. I to jest GIGANTYCZNA roznica, ktora jak widac chcesz w zlej wierze zatrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:05 junkier napisał: > Nie zapomnaj ze przynaleznosc do H-J byla obowiazkowa. A do SS > dobrowolna. I to jest GIGANTYCZNA roznica, ktora jak widac chcesz w > zlej wierze zatrzec. W swoim zyciorysie papiez przyznaje, ze do H-J wstapil na ochotnika ...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:15 hi kralik, who cares voluntary or not... tylko w tak tolerancyjnym i postepowym kraju jak polska ludzie zdaja sie ciagle miec z tym problem... i w zasadzie tylko ci, co popieraja polityke tolerancji i milosci shit-kickera... you can't have a cake and eat it... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:19 rooboy napisał: > hi kralik, who cares voluntary or not... tylko w tak tolerancyjnym > i postepowym kraju jak polska ludzie zdaja sie ciagle miec z tym > problem... i w zasadzie tylko ci, co popieraja polityke tolerancji i > milosci shit-kickera... you can't have a cake and eat it... Rooboy, ja to rozumiem i toleruje, nie mam najmniejwszego problemu z tym, ze papiez byl w SS czy H-J. Pamietasz nasza ostatnia rozmowe, sam zwrociles mi uwage, ze wsrod anglosasow panuje zasada, ze gdy czegos nie wiesz, czy nie rozumiesz, to napierw zapytaj...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:29 przeciez ja ci nie zarzucam, ze ty masz z tym problem... stwierdzam jednak fakt, ze w polsce w dalszym ciagu jest to dla wielu problem, a szczerze mowiac, who cares??? podobnie, who cares czy walesa byl bolkiem, lolkiem czy innym srolkiem... przecietnemu polakowi nie ulatwi to zycia ani na jeden milimetr, choc moze sie myle, bo drugiego kraju, gdzie ludzie tak lubia babrac sie w przeszlosci (o przyszlosci oczywiscie zapominajac) to ze swieca szukac... jesli wiec to im poprawi samopoczucie, to chociaz taka z tego korzysc... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:38 rooboy napisał: > przeciez ja ci nie zarzucam, ze ty masz z tym problem... stwierdzam > jednak fakt, ze w polsce w dalszym ciagu jest to dla wielu problem, > a szczerze mowiac, who cares??? > > podobnie, who cares czy walesa byl bolkiem, lolkiem czy innym > srolkiem... przecietnemu polakowi nie ulatwi to zycia ani na jeden > milimetr, choc moze sie myle, bo drugiego kraju, gdzie ludzie tak > lubia babrac sie w przeszlosci (o przyszlosci oczywiscie > zapominajac) to ze swieca szukac... jesli wiec to im poprawi > samopoczucie, to chociaz taka z tego korzysc... Dokladnie, ale na szczescie w Polsce juz tylko nieliczni buduja swoje kariery polityczne i naukowe na przeszlosci, dlatego Walesa mowi o kolejnej ich kompromitacji ;D Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:07 jedni na przeszlosci, drudzy na pustych obietnicach... nic dziwnego, ze ludzie skolowani... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:08 rooboy napisał: > jedni na przeszlosci, drudzy na pustych obietnicach... nic dziwnego, > ze ludzie skolowani... Ciebie niczym widze nie mozna zniechecic do myslenia PiSem, szkoda...:( Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:18 kralik, daruj sobie, pis siedzi w przeszlosci, a alternatywa buja w oblokach... gdzie tu moje myslenie pisem??? spojrz na palikota... moglby zrobic z polski panstwo, w ktorym zyje sie latwiej, to wszystko co potafi zrobic to yapping bez sensu na prezydenta i rydzyka... smutne to jest to, ze glupi narod sie cieszy (bo ponoc prawde mowi) ale nic z tego nie wynika dla lepszej polski Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:22 rooboy napisał: > kralik, daruj sobie, pis siedzi w przeszlosci, a alternatywa buja w > oblokach... gdzie tu moje myslenie pisem??? spojrz na palikota... > moglby zrobic z polski panstwo, w ktorym zyje sie latwiej, to > wszystko co potafi zrobic to yapping bez sensu na prezydenta i > rydzyka... smutne to jest to, ze glupi narod sie cieszy (bo ponoc > prawde mowi) ale nic z tego nie wynika dla lepszej polski Widzisz udowodnie ci, ze jednak jeste osobnikiem PiSem myslacym, poniewaz wszystko co masz do powiedzenia na temat dnia dzisiejszego to Palikot i 100 dni w ktorych nawet M.Jackson bialy nie zostanie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:31 kralik, nie wiem, czy ten twoj dowod holds water... wyjdz na ulice pierwszego lepszego miasta i spytaj sie o jedna inicjatywe palikota w sprawie przyjaznego panstwa (niekoniecznie zrealizowana, ale w toku i z jakims planowanym terminem zakonczenia) ... 99.9% nie bedzie w stanie odpowiedziec, ale pewnie wszyscy beda znac jego pozostale "wystepy"... jesli zas chodzi o 100 dni, to za 100 dni mozemy miec podobna dyskusje i znowu bedziesz musial mowic, ze w 200 dni i jackson bialy nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:43 rooboy napisał: > kralik, nie wiem, czy ten twoj dowod holds water... wyjdz na ulice > pierwszego lepszego miasta i spytaj sie o jedna inicjatywe palikota > w sprawie przyjaznego panstwa (niekoniecznie zrealizowana, ale w > toku i z jakims planowanym terminem zakonczenia) ... 99.9% nie > bedzie w stanie odpowiedziec, ale pewnie wszyscy beda znac jego > pozostale "wystepy"... jesli zas chodzi o 100 dni, to za 100 dni > mozemy miec podobna dyskusje i znowu bedziesz musial mowic, ze w 200 > dni i jackson bialy nie bedzie... Ja na codzien wychodze na ulica Krakowa i widze ludzi zadowolonych, nie z Palikota czy Tuska, ale normalnosci, ktora Palikot i Tusk im daja, ludzie nie maja obowiazku wiedziec co robi Palikot, oni maja to odczuwac. Teraz powiedz ty sam, co ty widzisz wychodzac na ulice ktoregos z miast ameryki polnocnej gdzie mysle mieszkasz, widzisz tam Palikota, Bolka, Busha czy normalnych ludzi zyjacych swoim zyciem? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:02 a rok temu wszyscy krakowianie bali sie ogladajac sie za siebie, czy ich ziobro z wasemanem nie sledza??? w polsce normalnosc??? tak jak na tym forum??? nie mieszkam w ameryce pn, nie widze zadnych politykow, bo tu ludzie staraja sie robic enjoy life, a nie odkrywac czy kazdy polityczny tom dick and harry byl agentem czy nie... i nie mow, ze to tylko robota pisu... dam ci przyklad: niedawno pisales, ze rozgrzebywanie sprawy podsluchu kazia nie jest w interesie po, z czym ja nie bardzo moglem sie zgodzic... co zrobil cwiakalski??? mogl ukrecic sprawie leb, ze z braku dowodow sprawa jest zamknieta.... ale nie, trzeba szukac sensacji, bo moze cos sie na kaczynskiego znajdzie... wiec obie strony sa do siebie podobne... teraz juz ide spac. dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:36 rooboy napisał: > a rok temu wszyscy krakowianie bali sie ogladajac sie za siebie, czy > ich ziobro z wasemanem nie sledza??? w polsce normalnosc??? tak jak > na tym forum??? Nie mieszkasz w Krakowie ani w Polsce zeby zrozumiec jak bardzo ludziom zyjacym wlasnym zyciem zi0bro i kaczynscy psuli samopoczucie, mowie tutaj o ludziach pracujacych, placacych podatki, uczacych sie, wychowywujacych swoje dzieci itd. nie mowie o ludziach zawistnych, zazdroszczacych sasiadowi tego, ze ciezka praca i uczciwoscia dorobil sie czegos itd. > > nie mieszkam w ameryce pn, nie widze zadnych politykow, bo tu ludzie > staraja sie robic enjoy life, a nie odkrywac czy kazdy polityczny > tom dick and harry byl agentem czy nie... i nie mow, ze to tylko > robota pisu... dam ci przyklad: niedawno pisales, ze rozgrzebywanie > sprawy podsluchu kazia nie jest w interesie po, z czym ja nie bardzo > moglem sie zgodzic... co zrobil cwiakalski??? mogl ukrecic sprawie > leb, ze z braku dowodow sprawa jest zamknieta.... ale nie, trzeba > szukac sensacji, bo moze cos sie na kaczynskiego znajdzie... wiec > obie strony sa do siebie podobne... Cwiakalski nie ukrecil sprawie lba, z tego prostego powodu, ze nie jest zi0brem, ty dalej tego nie rozumiesz, to sa pewne standarty rozniace ludzi pokroju Cwiakalski a ziobro, Tusk a kaczynskmi, kralik a junkier. Co zrobil Cwiakalski to zgodnie z litera prawa oddal sprawe prokuraturze, ktora zbada kto tu klamie a kto mowi prawde i bez wzgledu kto bedzie winnym, poniesie tego konsekwencjie, widzisz, gdyby to bylo w interesie PO, Cwakalski nie oddawalby sprawy prokuraturze, tylko szedlby za ciosem wzywajac o powolanie sejmowej komisji sledczej, co daloby rozglos jego partii, wiec prosze, nie podawaj az tak naiwnych i infantylnych przykladow, bo takimi operuja ci, co PiSem mysla...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD A gdzie mieszkasz, mozna wiedziec ? ;D > > teraz juz ide spac. dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:42 kralik111 napisał: > > Nie mieszkasz w Krakowie ani w Polsce ja mieszkam. na jaką ulice podjechać? będę czekał na jej rogu za 45 minut. jadę umyć auto więc nie widzę problemu. wymienimy poglądy. napisz tylko na którym rogu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:48 sznicel4 napisał: > kralik111 napisał: > > > > > Nie mieszkasz w Krakowie ani w Polsce > > > ja mieszkam. na jaką ulice podjechać? będę czekał na jej rogu za 45 minut. jadę > umyć auto więc nie widzę problemu. wymienimy poglądy. napisz tylko na którym r > ogu. Kiedys pisales, ze mieszkasz we Wloszech, zdecyduj sie w koncu, poza tym, mi swojego trzpienia nie ozenisz, wiec nie rob sobie nadzieji...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:53 kralik111 napisał: pisałem, że jestem włochem z pochodzenia. a mieszkam różnie. swoje auta jadę myć razem z żoną i jest możliwość, że zobaczy kogoś z kogo czasem się śmieje. nie bądź dla niej okrutny. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:10 junkier napisał: > Nie zapomnaj ze przynaleznosc do H-J byla obowiazkowa. A do SS > dobrowolna. I to jest GIGANTYCZNA roznica, ktora jak widac chcesz w > zlej wierze zatrzec. OK, ale kto wam kazał "TAKIEGO" wybierać papieża. Widać kandydaci z hitlerowską skazą byli najmniej "poplamieni". Nie widzę tu cienia złej wiary skoro autorytetem katolików może być ex wszechniemiec z Hitlerjugend to już nic nie jest mnie w stanie wprowadzić w osłupienie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:13 Nie masz pojecia wiekszego jak sie wydaje o wierze chrzescijanskiej, zapamietaj sobei ze jednym z najwiekszych Apostolow byl swiadomy przesladowca chrzescijan Szawel. Na plycizny intelektualne wplywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:17 junkier napisał: > Nie masz pojecia wiekszego jak sie wydaje o wierze chrzescijanskiej, > zapamietaj sobei ze jednym z najwiekszych Apostolow byl swiadomy > przesladowca chrzescijan Szawel. > > Na plycizny intelektualne wplywasz. Hitlerowcy nie byli przesladowcami chrzescijan, przypome ci junkier, ze papiez Hitlera blogoslawil...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:25 Bzdura, chrzescijanie byli potwornie przesladowani nie tylko przez narodowych socjalistow ale takze komunistow. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:29 junkier napisał: > Bzdura, chrzescijanie byli potwornie przesladowani nie tylko przez > narodowych socjalistow ale takze komunistow. Co nie zmienia faktu, ze byli przesladowani z papieskim blogoslawienstwem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:27 widać nauki historii pobierane w moskwie bardzo ci sie utrwaliły. Oczywiście pewnie wierzysz też, że Polaków w Katyniu zamordowali Niemcy. Jesteś żałosny w swoich poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:39 tepicpo napisał: > widać nauki historii pobierane w moskwie bardzo ci sie utrwaliły. Oczywiście > pewnie wierzysz też, że Polaków w Katyniu zamordowali Niemcy. Jesteś żałosny w > swoich poglądach. Czegos nie zrozumiales, czy czegos sie nie nauczyles? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:06 kralik111 napisał: > Czegos nie zrozumiales, czy czegos sie nie nauczyles? Kłamstwo nt błogosławieństwa Papieża dla niemieckich wojsk wymyślił stalin. Jak widać niektóym skutecznie wryło się w pamięć. używaj symbolu ":D" zgodnie z przeznaczeniem :) albo przynajmniej nie nadużywaj. Dyskusja dotyczy wałęsy i jego roli w obaleniu ustrojku. Co w tym dziwnego, że chcę poznać wszystkie fakty i wyrobić sobie zdanie? Po przeczytaniu ksiązki będę wiedział, czy jest ona oparta na faktach,m czy stekiem bzdur. a tym czasem były prezydent nazywa obecnego tchórzem ... i nic. O tempora o mores. Wiem, że jego poziom wykształcenia nie pozwala na wskazanie na inne argumenty, ale gdzieś jest granica bycia załosnym a ten człowiek widać jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:12 tepicpo napisał: > kralik111 napisał: > > > > Czegos nie zrozumiales, czy czegos sie nie nauczyles? > > Kłamstwo nt błogosławieństwa Papieża dla niemieckich wojsk wymyślił stalin. Jak > widać niektóym skutecznie wryło się w pamięć. używaj symbolu ":D" zgodnie z > przeznaczeniem :) albo przynajmniej nie nadużywaj. Dyskusja dotyczy wałęsy i > jego roli w obaleniu ustrojku. Co w tym dziwnego, że chcę poznać wszystkie fakt > y > i wyrobić sobie zdanie? Po przeczytaniu ksiązki będę wiedział, czy jest ona > oparta na faktach,m czy stekiem bzdur. a tym czasem były prezydent nazywa > obecnego tchórzem ... i nic. O tempora o mores. Wiem, że jego poziom > wykształcenia nie pozwala na wskazanie na inne argumenty, ale gdzieś jest > granica bycia załosnym a ten człowiek widać jej nie ma. images.google.com/imgres? imgurl=www.geocities.com/chrisf_76/images/hitler.jpg&imgrefurl =www.forumowisko.pl/index.php%3Fshowtopic% 3D60425&h=292&w=506&sz=75&hl=en&start=5&um=1&tbnid=BqJwQzhbak0l9M:&tb nh=76&tbnw=131&prev=/images%3Fq%3Dwatykan%2Bi%2Bhitler%26um%3D1%26hl% 3Den%26rlz%3D1B2DVFB_en___GB208%26sa%3DN www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/nazizm/hitler.php imges.webpark.pl/ Wiecej mi sie nie chce szukac, uzyj google jezeli pragniesz sie doksztalcic...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:36 > > www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/nazizm/hitler.php > imges.webpark.pl/ > Wiecej mi sie nie chce szukac, uzyj google jezeli pragniesz sie > doksztalcic...;DDD No i tu się różnimy, Ja czerpię wiedzy z internetu:P Od tego są książki historyków. Nawiasem mówiąc, w podanych przez ciebie materiałach nie ma ani słowa o błogosławieństwie Papieża. PO raz kolejny - rzecz nie o roli papiestwa tylko o wałęsie :D Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:55 tepicpo napisał: > > > > > www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/nazizm/hitler.php > > imges.webpark.pl/ > > Wiecej mi sie nie chce szukac, uzyj google jezeli pragniesz sie > > doksztalcic...;DDD > > > No i tu się różnimy, Ja czerpię wiedzy z internetu:P Od tego są książki > historyków. Nawiasem mówiąc, w podanych przez ciebie materiałach nie ma ani > słowa o błogosławieństwie Papieża. PO raz kolejny - rzecz nie o roli papiestwa > tylko o wałęsie :D W internecie oprucz smieci znajduje sie rowniez wiedza historyczna, i wiedza do ktorej podalem ci liki, jest wiedza napisana przez historykow i potwierdzona przez Watykan, wiec czytaj swoje ksziazki nowaka i jemu podobnych, ale nie miej pretensji do tych, ktorzy widza w tobie glupka, bo to twoj wybor... Patrz jak... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:10 > > > W internecie oprucz smieci znajduje sie rowniez wiedza historyczna, > i wiedza do ktorej podalem ci liki, jest wiedza napisana przez > historykow i potwierdzona przez Watykan, wiec czytaj swoje ksziazki > nowaka i jemu podobnych, ale nie miej pretensji do tych, ktorzy > widza w tobie glupka, bo to twoj wybor... tak, tak. Na tej stronie, którą podałeś było wieeeeeeeelkie imprimatur Vatykanu :) Co mi wciskasz, ze czytam książki Nowaka? Napisałem tak gdzieś? Kolejny argument, który zdradza twoje wielkie zdenerwowanie i zajadłość :) A wij się w złośliwości dalej :) dla mnie i tak będziesz śmieszny :) Nazywanie mnie głupkiem, tylko zdradza twoje przywiązanie do dyskusji rodem z magla :) > > > Patrz jak... > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:40 tepicpo napisał: > > > > > > > W internecie oprucz smieci znajduje sie rowniez wiedza historyczna, > > i wiedza do ktorej podalem ci liki, jest wiedza napisana przez > > historykow i potwierdzona przez Watykan, wiec czytaj swoje ksziazki > > nowaka i jemu podobnych, ale nie miej pretensji do tych, ktorzy > > widza w tobie glupka, bo to twoj wybor... > > tak, tak. Na tej stronie, którą podałeś było wieeeeeeeelkie imprimatur Vatykanu > :) Co mi wciskasz, ze czytam książki Nowaka? Napisałem tak gdzieś? Kolejny > argument, który zdradza twoje wielkie zdenerwowanie i zajadłość :) A wij się w > złośliwości dalej :) dla mnie i tak będziesz śmieszny :) Nazywanie mnie > głupkiem, tylko zdradza twoje przywiązanie do dyskusji rodem z magla :) > > > > > > Patrz jak... > > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DD > > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Ty pisales wczesniej o nowaku, dlatego sie do niego odwolalem, glupkiem tez cie nie nazywam, bo ty sam sie na niego kreujesz...:DDD Wczesniej nawolywales mnie do merytorycznej dyskusja, wiec rozpoczalem ja zadajac ci pytanie dotyczace tematu, niestety ty milczysz, dlaczego? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=80084999&a=80093536 Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:59 > Ty pisales wczesniej o nowaku, dlatego sie do niego odwolalem, ale czy napisałęm, ze go czytam, czy raczej mocno neutralnie? > glupkiem tez cie nie nazywam, bo ty sam sie na niego kreujesz...:DDD to tylko potwierdza moją tezę o dyskusji w maglu :) > > Wczesniej nawolywales mnie do merytorycznej dyskusja, wiec > rozpoczalem ja zadajac ci pytanie dotyczace tematu, niestety ty > milczysz, dlaczego? > za dużo wątków ze mną kochany i się gubisz :P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:18 No proszę czyli ktoś kogo poprzez pewną analogię moglibyśmy porównać do nawróconego UBEKA lub ZOMOWCA, prawda? junkier napisał: > Nie masz pojecia wiekszego jak sie wydaje o wierze chrzescijanskiej, > zapamietaj sobei ze jednym z najwiekszych Apostolow byl swiadomy > przesladowca chrzescijan Szawel. > > Na plycizny intelektualne wplywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:26 Potrzebna jest prawda o takim "nawroceniu". Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:33 Rozumiem, ok jest to jakiś argument. Kiedy zatem ujrzymy całą zawartość szafy Lesiaka i oraz nieocenzurowane wersje teczek braci K.? Jak rozumiem jest to warunek konieczny do oczyszczenia tej przykrej atmosfery niedomówień jaka się za prezesem Kaczyńskim ciągnie od lat. Do przebaczenia i pojednania. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:36 Junkier ty szwabski pachołku, znowu się pojawiłeś żeby judzić przeciwko Polakom, którzy coś ważnego zrobili dla Ojczyzny? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:23 witaj wielgus, albo przesadzasz, albo drobna sprawa jest w stanie cie "wprowadzic w oslupienie", w co jakos nie moge uwierzyc... wiara (nie tylko zreszta katolicka) polega na porozumieniu z bogiem, a nie uleglosci osobie wybranej przez inne osoby... zreszta jak popatrzysz wstecz (dosc odlegla) to porownujac do swoich poprzednikow ratzinger, mimo swoich drobnych przypadlosci, moglby byc santo subito... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:30 rooboy napisał: > witaj wielgus, albo przesadzasz, albo drobna sprawa jest w stanie > cie "wprowadzic w oslupienie"... Witaj, Ja tam osobiście nic nie mam do B-16. Nie mój wóz nie moje konie. Tylko jedna sprawa, mierzmy wszystko jedną i tą samą miarką... Hipokryzja i zakłamanie jest tym co mnie w życiu zawsze denerwowało. Nikt nie dał zgody Kaczyńskim na niszczenie legendy Wałęsy dla osiągnięcia osobistej satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:36 jesli niszczenie autorytetu walesy da kaczynskim osobista satysfakcje, to faktycznie biedni ludzie... ale wydaje mi sie, ze to inne "sily" atakuja walese... te dwa male kacze moronki powinny trzymac jezyk za zebami, poniewaz it's none of their business... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:45 rooboy napisał: > jesli niszczenie autorytetu walesy da kaczynskim osobista > satysfakcje, to faktycznie biedni ludzie... ale wydaje mi sie, ze to > inne "sily" atakuja walese... te dwa male kacze moronki powinny > trzymac jezyk za zebami, poniewaz it's none of their business... Mylisz sie, sily o ktorych wspominasz, to sily PiSem myslace...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:51 jaka korzysc polityczna odniesie pis za pomoca zdyskredytowania walesy? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:54 rooboy napisał: > jaka korzysc polityczna odniesie pis za pomoca zdyskredytowania > walesy? kaczynscy doszli do wladzy niszczac patos Walesy, widze, ze bardzo nie wiele wiesz o tym co dzieje sie w Polsce...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:58 kralik111 napisał: > > kaczynscy doszli do wladzy niszczac patos Walesy, że niby co? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:59 sznicel4 napisał: > kralik111 napisał: > > > > > > kaczynscy doszli do wladzy niszczac patos Walesy, > > że niby co? Idz do szkoly...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:03 kralik111 napisał: > sznicel4 napisał: > > > kralik111 napisał: > > > > > > > > > > kaczynscy doszli do wladzy niszczac patos Walesy, > > > > że niby co? > > Idz do szkoly...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD a czy ty odróżniasz patos od etosu? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:07 sznicel4 napisał: > kralik111 napisał: > > > sznicel4 napisał: > > > > > kralik111 napisał: > > > > > > > > > > > > > > kaczynscy doszli do wladzy niszczac patos Walesy, > > > > > > że niby co? > > > > Idz do szkoly...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > a czy ty odróżniasz patos od etosu? A no to niech ci bedzie, sam wiec wracam do szkoly...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:05 nie interesuje sie az tak przeszloscia polski... ale jej przyszlosc mnie z pewnoscia interesuje... byc moze niszczac walese doszli do wladzy, ale niedlugo potem ja stracili (tzn jeden juz, a drugi za 2 lata)... jaka odniesie ich partia polityczna korzysc, niszczac go po raz drugi??? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:13 rooboy napisał: > nie interesuje sie az tak przeszloscia polski... ale jej przyszlosc > mnie z pewnoscia interesuje... byc moze niszczac walese doszli do > wladzy, ale niedlugo potem ja stracili (tzn jeden juz, a drugi za 2 > lata)... jaka odniesie ich partia polityczna korzysc, niszczac go po > raz drugi??? ...pomysl, to nie boli... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:20 to typowo polskie... wszystko musi byc very sophisticated... moglbym jeszcze pomyslec pisem, wole, zebys ty mi powiedzial, skoro wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:58 rooboy napisał: > to typowo polskie... wszystko musi byc very sophisticated... moglbym > jeszcze pomyslec pisem, wole, zebys ty mi powiedzial, skoro wiesz... Nie ironizyj, tylko pomysl, to nie takie sophisticated...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:06 if you know, tell me. if you don't know, tell me, too. but if you know and don't want to tell me, you must be a typical pole.... going to bed. cya. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:09 rooboy napisał: > if you know, tell me. if you don't know, tell me, too. but if you > know and don't want to tell me, you must be a typical pole.... > > going to bed. cya. I know, but I thought you were pole too...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:13 not a typical one, like you... i'm in bed. cya. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:52 Wydaje Ci się..., to jest ich business, i to na dodatek źle pojęty interes. Jak każda rewolucja tak i rewolucja pod nazwą IV RP wymagała nowych autorytetów. Stare należało upodlić i zniszczyć. Dwa lata temu zresztą zaczęto to zrobić. Pamiętasz Mularczyka i nocną akcję szukania haków na sędziów ? Z Lechem Wałęsą Kaczyńscy mają osobiste porachunki. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:01 nie znam sprawy mularczyka... jaka korzysc polityczna odniesie pis, jesli za pomoca kaczynskich zdyskredytuje walese? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:14 rooboy napisał: > nie znam sprawy mularczyka... jaka korzysc polityczna odniesie pis, > jesli za pomoca kaczynskich zdyskredytuje walese? Pomysl i nie badz zalosny. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:23 sam mowisz, ze nie znam realiow obecnej polski, wiec wole, zebys ty mi powiedzial, no bo przeciez wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:58 rooboy napisał: > sam mowisz, ze nie znam realiow obecnej polski, wiec wole, zebys ty > mi powiedzial, no bo przeciez wiesz... Juz ci pisalem, tlumaczylem, ale ty wolisz PiSem myslec, czy to moja wina? ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:23 Będzie miejsce na piedestale. Już widzę jak się tam pchają... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:36 i to ma im pomoc wygrac wybory za 2 i 3 lata??? polski narod naprawde az tak glupi? nie wierze... a jesli to tylko osobista sprawa kaczynskich, bez wzgledu na wizerunek pisu, to im predzej ich jakas nowa fala pisu odsunie, tym lepiej (dla pisu, znaczy sie)... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:00 rooboy napisał: > i to ma im pomoc wygrac wybory za 2 i 3 lata??? polski narod > naprawde az tak glupi? nie wierze... a jesli to tylko osobista > sprawa kaczynskich, bez wzgledu na wizerunek pisu, to im predzej ich > jakas nowa fala pisu odsunie, tym lepiej (dla pisu, znaczy > sie)... Rooboy, chcesz zrozumiec polski narod, chcesz sie przekonac, ze w rzeczywistosci polski narod jest znacznie madrzejszy od ciebie, to przyjedz do Polski, spedz some time z polskim narodem a nie bedziesz musial glupich pytan zadawac...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:11 kralik, usilujesz mnie obrazic juz od kilku postow, jestem cierpliwy, moze wreszcie kiedys dotrze do ciebie, ze nie jestes w stanie mnie obrazic...jestem w polsce czesto i nie musisz mnie przekonywac jaki narod polski jest madry... quality of life, ze az dziw, ze warszawa jeszcze nie zostala most liveable city... cya Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:44 A moze bys tak przestal z tymi wtretami angielskimi? Nie to ze cie ktos nie rozumie, tylko wyglada to na glupi snobizm? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:03 rooboy napisał: > i to ma im pomoc wygrac wybory za 2 i 3 lata??? polski narod > naprawde az tak glupi? nie wierze... a jesli to tylko osobista > sprawa kaczynskich, bez wzgledu na wizerunek pisu, to im predzej ich > jakas nowa fala pisu odsunie, tym lepiej (dla pisu, znaczy > sie)... A to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:18 nie wiem, mowisz, ze chca na piedestal... po co??? dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:36 rooboy napisał: > witaj wielgus, albo przesadzasz, albo drobna sprawa jest w stanie > cie "wprowadzic w oslupienie", w co jakos nie moge uwierzyc... wiara > (nie tylko zreszta katolicka) polega na porozumieniu z bogiem, a nie > uleglosci osobie wybranej przez inne osoby... zreszta jak popatrzysz > wstecz (dosc odlegla) to porownujac do swoich poprzednikow > ratzinger, mimo swoich drobnych przypadlosci, moglby byc santo > subito... Rooboy, to nie tw_wielgus czy ja mamy problemy z wiara, tolerancja czy wybaczeniam, lecz junkier i jemu podobni PiSem myslacy, oni z dziadka Tuska zrobili polakobojce, z Walesy zdrajce itd. my podajac im podobne przyklady szydzimy z nich, kumasz czacze? ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:46 nie kralik, nie kumam... treat everybody like you'd like to be treated yourself... szydzenie wywoluje jedynie podobna reakcje, takim sposobem w narodzie polskim nigdy nie bedzie jednosci... everybody deserves respect... gdyby w moim kraju ludzie szydzili z siebie nawzajem i swoich odmiennosci (jakich chcesz: kulturowych, rasowych, religijnych, etnicznych, etc, etc), bylby burdel 100 razy wiekszy niz jest w polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:49 rooboy napisał: > nie kralik, nie kumam... treat everybody like you'd like to be > treated yourself... szydzenie wywoluje jedynie podobna reakcje, > takim sposobem w narodzie polskim nigdy nie bedzie jednosci... > everybody deserves respect... gdyby w moim kraju ludzie szydzili z > siebie nawzajem i swoich odmiennosci (jakich chcesz: kulturowych, > rasowych, religijnych, etnicznych, etc, etc), bylby burdel 100 razy > wiekszy niz jest w polsce... Spraw wiec, by anglosasi pozbyli sie swojego sarkazmu, wytlumacz im, ze szydzac z siebie nigdy nie zbuduja jednosci, a na koniec, prosze cie, przestan sie osmieszac...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:59 kralik, sarkazm a szyderstwo to dwie rozne sprawy, a poza tym anglosasi nie szydza z siebie (jesli to w zartach), moga byc sarkastyczni do innych albo szydzic z innych, ale to juz inna sprawa... jak polak szydzi z polaka to jest dopiero problem... private question, may i? do you live in uk? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:06 rooboy napisał: > kralik, sarkazm a szyderstwo to dwie rozne sprawy, a poza tym > anglosasi nie szydza z siebie (jesli to w zartach), moga byc > sarkastyczni do innych albo szydzic z innych, ale to juz inna > sprawa... jak polak szydzi z polaka to jest dopiero problem... > > private question, may i? do you live in uk? Oprucz kilku zytatow, kilku zwrotow, kilu slowek twoja znajomosc angielskiego i kultury anglosaskiej okazuje sie byc tak cienka, jak znajomosc realiow Polski, kto jak kto, ale anglicy w swoim sarkazmem sa mistrzami autokrytyki wysmiewajac sie z samych siebie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Myslalem, ze jestes gosciem na poziomie, ale coraz bardziej przekonuje sie do tego, ze ty tylko PiSem myslisz...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:13 kralik, w dalszym ciagu mylisz sarkazm z szyderstwem... ja o szyderstwie, a ty o sarkazmie... nie zapominaj, ze na anglikach anglosasi sie nie koncza, wiec daruj sobie oceny mych znajomosci, bo nie masz wystarczajaco danych...a odpowiedz na pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:07 rooboy napisał: > kralik, w dalszym ciagu mylisz sarkazm z szyderstwem... ja o > szyderstwie, a ty o sarkazmie... nie zapominaj, ze na anglikach > anglosasi sie nie koncza, wiec daruj sobie oceny mych znajomosci, bo > nie masz wystarczajaco danych...a odpowiedz na pytanie? Widzisz, posluguje sie slowem "szyderstwo" poniewaz w jezyku polskim jest ono najbardziej zblizone do angielskiego sarcasm, czytasz moje posty i widzesz, ze nie szydze z nikogo, bo szydzic znaczy cos zupelnie innego, ja posluguje sie sarkazmem, czyli taka forma szyderstwa, nie zapominaj rowniez, ze bez anglikow nie byloby jezyka angielskiego, ktory w ogromnej mierze bazuje na sarkazmie. Zawsze wszystkim powtarzam, ze ameryka oglupia...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:15 ten temat podejme innym razem... masz racje, ameryka oglupia, twierdza zwlaszcza ci, ktorzy tam nie mieszkaja, jak ty i ja. cya. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:10 junkier, kiedy cytujesz innych, gdy nie piszesz "od serca" jesteś całkiem strawny. Dla mnie to czy Wałęsa był "Bolkiem" czy nie był, nie ma żadnego znaczenia. Ja Go podziwiam "za całokształt". Albo Lepper ? gdyby nie był zdemoralizowany, do imentu, gnojem byłby całkiem do przyjęcia "ludowym trybunem". Natomiast bracia Kaczyńscy to przebiegle, cyniczne kreatury. Krzyczą "Bóg, Honor, Oiczyzna" i kłamia i kłamią a przy tym - ogarnięci utopijną wizją "zbawców narodu" - Polskę prowadzą.....do nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:21 To prosze: « Trawka, prawica, dialogWojna o Wałęsę – Frasyniuk kontra Wildstein To już nie spór, nie kłótnia, nie bitwa, lecz pełna emocji wojna: książka historyków IPN o Lechu Wałęsie nie zdążyła się jeszcze ukazać, a już wywindowała emocje polityczne w Polsce na niebywały poziom. Zwiastunem tsunami, które w najbliższych miesiącach będzie się przetaczało przez Polskę, była wczorajsza szermierka słowna Władysława Frasyniuka iBronisława Wildsteina w talk-show „Tomasz Lis na żywo”. Czy wolno badać przeszłość Lecha Wałęsy? Czy historycy IPN robią to rzetelnie? O co chodzi w sporze o publikację, której fizycznie wciąż nie ma? „Ja chcę po prostu znać prawdę” – powtarzał publicysta „Rzeczpospolitej”. „Ja jestem prostym robotnikiem” – odpowiadał jeden z liderów podziemnej „Solidarności”. Dwóch „doskonale nie zgadzających się ze sobą” (słowa Lisa) bohaterów programu nie mogło prowadzić normalnej dyskusji, bo ich argumenty pochodziły z dwóch różnych bajek. Gdy Wildstein próbował sprowadzać rozmowę do wymiany faktów, Frasyniuk chciał licytować się długością pobytu w więzieniu. A Lis zamiast moderować spór, walił gości po głowie szantażem: „ale przyznajcie, że Lech Wałęsa jest największą postacią w historii Polski”. Wiele wskazuje, że podobne spektakle odgrywane będą w mediach przez najbliższe tygodnie. Na pozór będzie chodziło o Wałęsę oraz o to, co i dlaczego podpisał oficerom SB w latach 70., a tak naprawdę o sens ujawniania archiwów tajnych służb PRL i podważanie kompetencji IPN. „Lustracja nie ma nic wspólnego z rzetelnością” – przekonywał Frasyniuk, a Wildstein ripostował, że dopiero pełna wiedza „pozwala zrozumieć heroizm tych czasów, a nie budowanie pseudopomników”. Smutną puentą dyskusji była kuriozalna wypowiedź Tomasza Lisa, który oznajmił telewidzom, że „nie będzie apelował, by czytali tę książkę”, czyli, że nie będzie zachęcał widzów debaty do poznania przedmiotu tejże debaty. Trudno o bardziej dobitny dowód hipokryzji dziennikarza, który martwi się, że „jest stado ludzi, którzy czekają, żeby wziąć Lecha Wałęsę pod obcasy”, ale nie przejmuje się tym, że równie wielkie „stado” szykuje się do glanowania historyków tylko za to, że ośmielili się badać historię. blog.rp.pl/gociek/2008/05/26/wojna-o-walese-%e2%80%93-frasyniuk-kontra-wildstein/ Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A jakie masz autorytety? 27.05.08, 16:31 Tak będzie łatwiej. Ja staram sie oceniać przez pryzmat tego co widziałem. Widziałem z czyjego podszeptu zaczeto robic wojne na górze, wielu ludzi sie odsunęło i do dzisiaj nie chcą miec nic wspólnego z ówczesnymi "działaczami". Popatrz co ZZ zrobiły z samorządami- skasowały je by przejąc władzę, wiekszość w samorządach stnowili ludzie z "S", tej prawdziwej.Nie był to Michnik czy Geremek, to byli ludzie autentycznie oddani nowym przemianom. Co zrobiły nowe ZZ? G...o. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier rtm Pilecki, J. Rodowicz "Anoda", Emil Fieldorf "N 27.05.08, 16:52 Moje autorytety to np. rtm Pilecki, J. Rodowicz "Anoda", Emil Fieldorf "Nil", kpt. Sojczyński "Warszyc". Bohaterowie walki z totalitaryzmem, prawdziwi Polacy i patrioci. Wieczna chwala bohaterom! podziemiezbrojne.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra Re: rtm Pilecki, J. Rodowicz "Anoda", Emil Fieldo 27.05.08, 17:05 junkier napisał: > Moje autorytety to np. rtm Pilecki... Junkier, czas "pracy" się chyba kończy? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A Mieszko I nie? 28.05.08, 12:21 Gdybys wszedł między ludzi i zaczął używać głowy do myslenia a nie noszenia czapki, to bys zobaczył wielu wartościowych ludzi i to żyjacych. Zostaw w spokoju tych których nie znałeś, o nich wielu pamięta, Sa ludzie którzy tworzą historię, często o pogladach czy życiorysach kontrowersyjnych, ale cos dla Polski zrobili. Patrząc na ciebie zadaje sobie pytanie po co? Żyłbyś w socjaliźmie, pracował w państwowej firmie, tak jak teraz, świętowałbys komunistyczne obrządki i marzył o papierze toaletowym. Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:36 junkier napisał: > Mam gdzieś takie autorytety Mam gdzieś twoje memuary i wyznania tobie podobnych. Gdyby okazało się, że Wałęsa miał w swoim życiu epizod współpracy, jego życie byłoby jeszcze bardziej fascynujące. Byłby figurą nowotestamentowego św. Pawła, który przechodzi wewnętrzną przemianę. Przynajmniej 3 razy Wałęsa mógł zgasić wszelki opór w latach 80-tych - w sierpniu w stoczni, po ogłoszeniu stanu wojennego, w 1998 roku, gdy wola walki umarła. W każdym z tych momentów był symbolem oporu. Symbol agentem? Śmiechu warte. Wystarczyłoby,żeby po ogłoszeniu stanu wojennego wygłosił pojednawcze przemówienie i byłoby po wszystkim. Morawieckich by szybko wyłapano i na 1989 rok czekalibyśmy jeszcze dłużej. Jak się jednak spało w latach 80-tych, albo chodziło wtedy do przedszkola , to niewiele się z tego rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:47 No ale dlaczego Walesa nie chce wyswietlenia tego epizodu skoro jak piszesz jeszcze podnosi jego atrakcyjnosc??? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:53 junkier napisał: > No ale dlaczego Walesa nie chce wyswietlenia tego epizodu skoro jak > piszesz jeszcze podnosi jego atrakcyjnosc??? No bo moze jednak taki epizod nie istnieje, nigdy ci to do PiSiego umyslu nie przyszlo? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:06 Skoro ten epizod nie istnieje to powinno mu wręcz zależeć żeby pracownicy IPN poszli na całego i skompromitowali się beznadziejnym poszukiwaniem czegoś w rodzaju UFO... Problem w tym że to UFO istnieje i A. Michnik przywołując Wałęsę do porządku w sprawie Grassa wiedział co mowi o "hańbiącym epizodzie"... Czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:18 junkier napisał: > Skoro ten epizod nie istnieje to powinno mu wręcz zależeć żeby > pracownicy IPN poszli na całego i skompromitowali się beznadziejnym > poszukiwaniem czegoś w rodzaju UFO... > > Problem w tym że to UFO istnieje i A. Michnik przywołując Wałęsę do > porządku w sprawie Grassa wiedział co mowi o "hańbiącym > epizodzie"... Czyż nie tak? Problem w tym, ze albo jestes tak glupi, ze nie rozumiesz co czytasz, albo tak zaklamany, ze przeczysz temu co czytasz ! Walesa bardzo nalega zeby podczas prezentacji ksiazki on sam mogl wziac w niej udzial i przedstawiajac swoje dowody upokorzyc jej autorow i wszystkich takich jak ty, czy kaczynscy...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Klamczynscy ukradli ksiezyc, a teraz autoryte 27.05.08, 17:23 Porażki Kaczńskich,sa porazkami Wałęsy1...niestety tak sobie urządził NASZ LECHU tę rzeczywistośc dzisiejszą.I za to baty Mu sie należą.Nawet od fiuta-Zybertowicza,Wildsteina i innych sprawiedliwych inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kwanta29 Wałęsa: Kaczyńscy się zbłaźnią 27.05.08, 14:34 Jeżeli Zybertowicz jest doradcą Kaczyńskiego, to należy prezydentowi współczuć. Co dla Zybertowicza nie ulega wątpliwości - nie przekonuje żadnego prawdziwego historyka. Szanujący historyk bada sprawę wszechstronnie, w oparciu o różne źródła, a nie o jedno (ubeckie teczki) i to w dodatku wątpliwej wartości. Pogratulować ubekom! Nadal trzęsą Rzecząpospolitą! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Sznycel, czy to nie zadziwiające że ilekroć 27.05.08, 14:57 twoi idole są krytykowani a ty nie potrafisz ich obronić, to zmieniasz temat:)))? Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Sznycel, czy to nie zadziwiające że ilekroć 27.05.08, 15:04 guru133 napisał: > twoi idole są krytykowani a ty nie potrafisz ich obronić, to zmieniasz temat:)) > )? ja nie mam idoli. oni podniecają ciebie. na dodatek niezdrowo. wyluzuj chłopie, pociągnij bucha, zapij bełtem. może zostaniesz czyimś idolem. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Sznycel, czy to nie zadziwiające że ilekroć 27.05.08, 15:20 sznicel4 napisał: > guru133 napisał: > > > twoi idole są krytykowani a ty nie potrafisz ich obronić, to zmieniasz te > mat:)) > > )? > > ja nie mam idoli. ********************************* Przykro mi, ale jesteś uważany za kukiełkę sterowaną Radiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Sznycel, czy to nie zadziwiające że ilekroć 27.05.08, 15:28 maruda.r napisał: > sznicel4 napisał: > > > guru133 napisał: > > > > > twoi idole są krytykowani a ty nie potrafisz ich obronić, to zmieni > asz te > > mat:)) > > > )? > > > > ja nie mam idoli. > > ********************************* > > Przykro mi, ale jesteś uważany za kukiełkę sterowaną Radiem. > chyba qwa, samochodowym. potwierdzasz jedynie teorię że kto nie z blantem ten z radiem. ale świat jest inny niż model mogący powstać w niszczonym trawskiem i bełtami mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Sznycel, czy to nie zadziwiające że ilekroć 27.05.08, 15:35 sznicel4 napisał: > maruda.r napisał: > > > sznicel4 napisał: > guru133 napisał: > twoi idole są krytykowani a ty nie potrafisz ich obronić, to > zmieni > > asz te > > > mat:)) > > > > )? > > > > > > ja nie mam idoli. > > > > ********************************* > > > > Przykro mi, ale jesteś uważany za kukiełkę sterowaną Radiem. > > > > chyba qwa, samochodowym. potwierdzasz jedynie teorię że kto nie z blantem ten z > radiem. ale świat jest inny niż model mogący powstać w niszczonym trawskiem i > bełtami mózgu. Jest jeszcze swiat gdzie zamiast blanta laduje coce (kancelaria prezydenta RP lecha kaczynskiego)...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Sznycel, czy to nie zadziwiające że ilekroć 27.05.08, 15:41 kralik111 napisał: > > Jest jeszcze swiat gdzie zamiast blanta laduje coce (kancelaria > prezydenta RP lecha kaczynskiego)...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD kancelaria to pojemne słowo. podaj nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Sznycel, czy to nie zadziwiające że ilekroć 27.05.08, 15:43 sznicel4 napisał: > kralik111 napisał: > > > > > > Jest jeszcze swiat gdzie zamiast blanta laduje coce (kancelaria > > prezydenta RP lecha kaczynskiego)...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD www.google.com Poszukaj sobie, kilku juz siedzi...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > kancelaria to pojemne słowo. podaj nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Sznycel, czy to nie zadziwiające że ilekroć 27.05.08, 17:39 Sznycel, nie wypieraj się. Oddałbyś wiele za tych co ukradli księżyc, co widać i słychać i czuć:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Sznycel, czy to nie zadziwiające że ilekroć 27.05.08, 17:44 guru133 napisał: > Sznycel, nie wypieraj się. Oddałbyś wiele za tych co ukradli księżyc, co widać > i > słychać i czuć:)))) nie oddał bym nawet brudnych skarpetek. nie oddał bym niczego za nikogo kto ma w planach dobrze żyć za moje pieniądze. chyba, że nagle zaczęło by mi być znacznie lepiej niż obecnie. wtedy będę mógł dużo oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: 4 lata dla zomola za Przemyka 27.05.08, 15:59 Cztery lata to stanowczo zbyt mało, mnie się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: 4 lata dla zomola za Przemyka 27.05.08, 16:22 tw_wielgus napisał: > Cztery lata to stanowczo zbyt mało, mnie się nie podoba. to raczej skrót myślowy był. mało kto wierzył, że sprawa zostanie wyjaśniona do końca a jeszcze mniej że zapadnie wyrok skazujący. i to uważam za sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Wałęsa: Kaczyńscy się zbłaźnią 27.05.08, 14:46 "Na pewno 1 maja nosił flagi" - przypuszcza były przywódca Solidarności. Tu musieliby się historycy wypowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek irytacja Wałęsy jest zrozumiała ! 27.05.08, 14:55 Kaczory już dawno się zbłaźnili więc jeden raz w tą czy w tamtą nie ma dla nich już znaczenia ! ile jeszcze szkód i krzywd zdążą dokonać ! niech PO nie myśli że, z biernej postawy wobec Kaczorów ich nie rozliczymy ! Odpowiedz Link Zgłoś
grzeniu22 Re: Wałęsa: Kaczyńscy się zbłaźnią 27.05.08, 14:58 > To zakrawa juz na parodie . > Czemu nie dadza spokoju Walesie ? > Jakies odgrywanie sie za porazki polityczne ? Oni nie dorastają Wałęsie do pięt. Mogą mu co najwyżej napsuć krwi, co też czynią. Mam nadzieję, że wkrótce takie działanie obróci się przeciwko nim, czego szczerze życzę. Lechu, trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Wałesa się na nich poznał 27.05.08, 14:58 Przecież byli tak blisko, stali po tej samej stronie. Jednak Wałęsa szybko się zorientował jakie to nienawistne i podłe stworzenia. Nie dał się ustawić w szeregu przez Jarosława. To teraz się mszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Bolku.................... 27.05.08, 15:05 Nie pomogly pseudoautorytety Wyborczej i postkomuny.Jestes spolecznym zerem.Myslalem ze moglbym ci wspolczuc.Dzis cie utopie.Jestes nie bylym,jestes do dzisiaj konfidentem SB.Najbardziej zatwardzialym. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Bolku...podobny autorytet.... 27.05.08, 15:31 Co jakis czas rzuca nas na kolana, autorytet III RP, Bronislaw Geremek.Niestety ale III RP wykreowala wlasnie takie autorytety.Gdyby zyciorys Pana Geremka nie mial nalecialosci stalinizmu kazdy moglby wtedy rzeczywiscie ocenic czy byl to tylko autorytet lub az autorytet.Zyciorys Geremka nie jest pelny zwazywszy na fakty zwiazane z innym autorytetem czyli P.Adamem Michnikiem.Rok 1989.Pan Adam wkracza do akt bezpieki kreujac tzw. Komisje Michnika.Siedzi w aktach bezpieki przez wiele miesiecy.Jest niemal pewne ze nastepuje ocztyszczanie akt nowych autorytetow.Swego czasy przeprowadzilem sondaz z pytaniem czy A. Michnik powinien publicznie wyspowiadac sie z faktu penetracji akt bezpieki.Prawie 80 procent bioracych w tym udzial bylo za takim rozwiazaniem.10 lat pozniej Tygodnik Wprost przyznaje Geremkowi tytul Czlowieka Roku.Jak na ironie tytul ten przyznal nie kto inny ale Marek Krol- TW -o pseudonimie Rycerz.Bronislaw Geremek urodzil sie w 1932 roku.Jego rodzina zostala ciezko doswiadczona przez wojne.Swoja przygode z PZPR rozpoczyna w 1950 roku a wiec w okresie najgorszego stalinizmu.--Wstąpiłem, bo uważałem, że istnieje zespól fundamentalnych wartości, które mnie z tą partią wiążą (...). Sądziłem wtedy, ze komunizm jest młodością świata ----.Az 18 lat trwa mlodosc do komunizmu,18 lat ktore pozostaja w zyciorysie towarzysza Geremka.Juz sam ten fakt pozbawia Pana Geremka mozliwosci bycia autorytetem narodu ktory przeszedl w tamtych latach gehenne.Rozwija ożywioną działalność w PZPR. Zostaje sekretarzem organizacji partyjnej w Instytucie Historii PAN i członkiem Komisji Rewizyjnej Komitetu Uczelnianego.Co sadzil wiec ten autorytet o 1956 roku(polski czerwiec i Budapeszt)?--To nie był dla mnie aż taki wstrząs (...). I poznański Czerwiec, i Budapeszt oglądałem w Paryżu, a tam wydawało się to bardzo odlegle--Pozostaje w PZPR - nawet w pierwszych miesiącach moczarowskiej kampanii pomarcowej 1968 roku i próżno szukać nazwiska Geremka na kartach 477-stronicowej książki Jerzego Eislera o wydarzeniach marcowych 1968.W 1968 roku Geremek wystąpił z partii , jak twierdzi na znak protestu przeciw inwazji na Czechosłowację , uzasadniał to po latach pisząc że agresja wojsk układu warszawskiego.Z tego powodu nie poniósł żadnych konsekwencji , nie był prześladowany, nie utracił pracy .Francja,Paryz , czlowiek niezwykle swiatowy podczas gdy wiekszosc za swiatowosc wspolpracowala.Co sie stalo z aktami Geremka?-pytam znowu Adama Michnika.Bardzo głośny byl publikowany w lutym 1988 r. przez Geremka wywiad w "Konfrontacjach", w którym wystąpił z idea paktu antykryzysowego. Miał on ustanowić nowe stosunki miedzy władzą a społeczeństwem, doprowadzić do pluralizmu związkowego i odstąpienia od tego, co stanowiło wyjątkowość wprowadzona 13 grudnia. W zamian za to, jednoznacznie zaproponował przyjęcie za punkt wyjścia istniejącego porządku prawnego i uznanie kierowniczej roli partii komunistycznej oraz zaakceptowanie pewnego zakresu monopolu władzy PZPR. Wyjaśniając - w odpowiedzi na pytanie publicysty "Konfrontacji", co przyznaje jako "niezbędny monopol władzy" - prof. B. Geremek odpowiedział: ...Polityka zagraniczna i obronna, sprawy bezpieczeństwa kraju oraz w pewnym zakresie system przedstawicielski.Mozna znalesc jeszcze inne rodzynki z zyciorysu Geremka.I beda tacy co je znajda i przetworza dla spoleczenstwa.Pozostaje jednak zasadnicze pytanie-Czy taki czlowiek moze uchodzic za autorytet moralny naszego panstwa?.Pozostawiam to ocenie czytajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ..Bolku.................... 27.05.08, 15:28 presentation1 napisał: > Nie pomogly pseudoautorytety Wyborczej i postkomuny.Jestes spolecznym zerem.Mys > lalem ze moglbym ci wspolczuc.Dzis cie utopie.Jestes nie bylym,jestes do dzisia > j konfidentem SB.Najbardziej zatwardzialym. Nie wajdzik, ty jestes spolecznym zerem, bo ty nielegalnie uciekles z Polaski po tym, jak Walesa zniszyl PRL i SB gdzie ty byles funkcjonariuszem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
llawrynowicz Re: ..Bolku.................... 27.05.08, 15:47 Pezentationowi to już z lekarstw co najwyżej strychnina dosercowo może pomóc. Gościu (sam z "przeszłością") chce topić Bolka ... To klasyczna schizofrenia, nie ma co z idiotą dyskutować, bo i tak to do niego nie dotrze :) . A nawet jak dotrze to idiota nie zrozumie :) A w sumie pewnie jest opłacany od posta, więc nie ma co mu "dniówki" nabijać :) Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Re: ..Bolku.................... 27.05.08, 15:29 Jesteś kretynem presentation . I to blisko związanym z tzw. pałacem prezydenta( czytaj : rezydenta). Odpowiedz Link Zgłoś
fjmurau Re: ..Bolku.................... 27.05.08, 15:34 dzieki temu konfidentowi mozesz pisac te brednie!! gdyby to kaczynscy stali wtedy na czele, to do dzis lizalibysmy rany, a cmentarze pelne bylby grobow ofiar tamtego okresu.. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ..Bolku.................... 27.05.08, 15:40 fjmurau napisał: > dzieki temu konfidentowi mozesz pisac te brednie!! gdyby to kaczynscy stali > wtedy na czele, to do dzis lizalibysmy rany, a cmentarze pelne bylby grobow > ofiar tamtego okresu.. Presentatio1, czyli wajdzik leslaw za komuny byl funkcjonariuszem SB, ktorys z internautow odnalazl jego dane z IPN, a wajdzik w nerwach sie kiedys do tego przyznal...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 zalosny spiew pis-komuny ze smietnika 27.05.08, 15:43 odjazd tow. Lecha K. szczesliwie zmierza na smietnik. Podjudzany przez niby madrzejszego bratunia tow. Jaroslawa, ktoremu wszyscy i wszedzie chcieli robic krzywde (nawet Kazio M.), tow. Lesio bardzo sie uaktywnil. Chyba tow. Jarus za duzo viagry - z prezydenckiej apteki - do kielicha wrzucil. Wytrysk glupoty tow. Lecha K. zmieszanej z tanim winem, jest chyba silniejszy od erupcji Etny. Przynajmniej takim rekordem moze poszczycic sie pierwszy i ostatni prezydęt pis-komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: ..Bolku.................... 27.05.08, 16:03 presentation1 napisał: > Nie pomogly pseudoautorytety Wyborczej i postkomuny.Jestes spolecznym zerem.Mys > lalem ze moglbym ci wspolczuc.Dzis cie utopie.Jestes nie bylym,jestes do dzisia > j konfidentem SB.Najbardziej zatwardzialym. Ty jesteś najbardziej zatwardziałym idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Wałęsa: Kaczyńscy się zbłaźnią jeszcze bardziej 27.05.08, 15:27 Oj , trudno będzie jeszcze bardziej się zbłażnić... Odpowiedz Link Zgłoś
szczepanik4 Wałęsa: Kaczyńscy się zbłaźnią 27.05.08, 15:28 Sam się zbłażniłeś Bolku Tak samo jak twoi obrońcy Na śmietnik historii WON!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 !!!! 27.05.08, 15:30 WAŁEK I KACZORY-PiS-KOMUSZE, TO JEDNO WIELKIE ŚMIERDZIDŁO BOLSZEWIE. WYKORZYSTUJĄCE RODOWÓD SOLIDARUCHÓW DLA SWYCH PRYNCYPALNYCH CELÓW... I TAKA JEST ARCYPORAŻAJĄCA OCZYWISTA PRAWDZIWA PRAWDA.... Odpowiedz Link Zgłoś
blendyks Kaczyńscy zazdroszczą Wałęsie nagrody Nobla 27.05.08, 15:33 Wiedzą, że nigdy takowej nie otrzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
zaoceanu Re: Kaczyńscy zazdroszczą Wałęsie nagrody Nobla 28.05.08, 01:59 A jest czego? DeBil dostal nagrode za osiegnieacie naukowe. Jeszcze nikt z takim ilorazem inteligencji nie byl prezydentem. Tylko Lech I George. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 chyba juz kazda kanalia z UB i SB kocha Walese 27.05.08, 15:35 niedlugo Bolek przebije popularnoscia wsrod umoczonych Urbana i Kiszczaka Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 skąd ta zadziwiająca troska wałęsy 27.05.08, 15:35 o to czy kaczyńscy się zbłaźnią? Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: skąd ta zadziwiająca troska wałęsy 27.05.08, 15:39 sznicel4 napisał: > o to czy kaczyńscy się zbłaźnią? gdzie tu widzisz troskę? Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: skąd ta zadziwiająca troska wałęsy 27.05.08, 15:52 pixos napisał: > sznicel4 napisał: > > > o to czy kaczyńscy się zbłaźnią? > > gdzie tu widzisz troskę? no chyba, że jasnowidz.... Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: skąd ta zadziwiająca troska wałęsy 27.05.08, 15:56 jedno z dwojga - albo nie zrozumiałeś mojego pytania, albo tekstu Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: skąd ta zadziwiająca troska wałęsy 27.05.08, 16:14 pixos napisał: > jedno z dwojga - albo nie zrozumiałeś mojego pytania, albo tekstu pixos napisał: wałęsa twierdząc, że kaczyńscy się zbłaźnią stawia się w roli proroka, który wie, że tak będzie, lub jest przekonany o tym, że ludzie tak będą komentować książkę. nie jestem tego taki pewny. ludzie uwielbiają jak padają na kolana wielcy tego świata - przynajmniej jakaś część przysłowiowego tłumu. druga możliwość to "ojcowska" troska o notowania kaczyńskich, troska z szyderczą konotacją. innych możliwości nie widzę. chyba, że nie dodał w czyich oczach się zbłaźnią. wtedy zmienia się postać rzeczy. swoją drogą to nie widzę problemu w tej walce politycznej. jakakolwiek polityka to walka. jeżeli treści tam zawarte będą nieprawdziwe to pan wałęsa będzie mógł skożystać z dobrodziejstw niezawisłych sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: skąd ta zadziwiająca troska wałęsy 27.05.08, 16:27 zadałem ci pytanie, gdzie w artykule widzisz troskę Wałęsy o Kaczyńskich. Nie krytykuj tego, co ci się wydaje, tylko odnieś się do tekstu. Inaczej wychodzisz na pacjenta, który polemizuje sam ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: skąd ta zadziwiająca troska wałęsy 27.05.08, 16:41 pixos napisał: > zadałem ci pytanie, gdzie w artykule widzisz troskę Wałęsy o Kaczyńskich. Nie > krytykuj tego, co ci się wydaje, tylko odnieś się do tekstu. Inaczej wychodzisz > na pacjenta, który polemizuje sam ze sobą. jeśli nie kończyłeś takich szkół jak wałęsa i nie zapijałeś trawy bełtem to może zrozumiesz, że to co napisałem jest wynikiem zadumy nad tym co mówi wałęsa. takie "wolne" wnioski. nie zareagował na publikację inaczej, niż histerią. istnieją środki prawne mogące np. wstrzymać wydanie lub wręcz nakazać zniszczenie nakładu "będącego pomówieniem" czy nawet udowodnić, że próba takiej publikacji jest sama w sobie przestępstwem ściganym z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: skąd ta zadziwiająca troska wałęsy 27.05.08, 16:44 co ty ciągle z tą trawą i bełtem? Instrukcje z centrali? ale dobra - napisz mi w takim razie, na jakich słowach/czynach Wałęsy tak się zadumałeś, że wyszło ci, że troszczy się o Kaczyńskich? Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: skąd ta zadziwiająca troska wałęsy 27.05.08, 16:52 pixos napisał: > co ty ciągle z tą trawą i bełtem? Instrukcje z centrali? > > ale dobra - napisz mi w takim razie, na jakich słowach/czynach Wałęsy tak się > zadumałeś, że wyszło ci, że troszczy się o Kaczyńskich? ujmijmy to inaczej. boi się. a mówi co mu ślina na język przyniesie. w zasadzie to już zaczyna się bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: no i? 27.05.08, 17:06 pixos napisał: > i gdzie tu "ojcowska troska"? a znasz takie słowa: "ironia", "sarkazm"? Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: no i? 27.05.08, 17:07 znam. W twoim pierwszym zdaniu tego wątku nie mogę się ich dopatrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: no i? 27.05.08, 17:10 pixos napisał: > znam. W twoim pierwszym zdaniu tego wątku nie mogę się ich dopatrzeć fakt. nie pomyślałem o "cudzysłowie". i :) Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: no i? 27.05.08, 17:10 pixos napisał: > znam. W twoim pierwszym zdaniu tego wątku nie mogę się ich dopatrzeć a i w dalszym ciągu twoich wywodów też nic nie wskazuje, że to komentarz ironiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: no i? 27.05.08, 17:19 pixos napisał: > pixos napisał: > > > znam. W twoim pierwszym zdaniu tego wątku nie mogę się ich dopatrzeć > > a i w dalszym ciągu twoich wywodów też nic nie wskazuje, że to komentarz ironic > zny. no nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 trzeba miec zanik zwojow mozgowych aby 27.05.08, 15:36 wierzyc kaczynskim...i pisuarowym podnozkom... Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Ojciec kaczyńskich 27.05.08, 15:37 Opublikować materiały IPN o ojcu kaczyńskich -kartofli.Kim był i na co poszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
muflonex Re: Ojciec kaczyńskich 27.05.08, 18:42 Był członkiem AK, który O DZIWO za najciemniejszej komuny nie był prześladowany a wręcz go puszczali za granicę i szkolił PZPRowców. Potem dwóch synów w filmie. I niech ktoś mi powie, że to nie był PRZYDATNY AK-owiec. Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki kaczynscy - ochydne faszokatolskie sukinsyny 27.05.08, 15:37 za prlu jakos nie walczyli ale teraz w gebie mocni jakby sami obalili ten system. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: kaczynscy - ochydne faszokatolskie sukinsyny 27.05.08, 15:45 mlotek_na_kaczki napisała: > za prlu jakos nie walczyli ale teraz w gebie mocni jakby sami obalili ten syste > m. musicie się naradzić i zdecydować czy "faszokatolskie sukinsyny" czy nie przypadkiem osoby pochodzenia żydowskiego. bo to skaza na waszej spójności. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Coś mi tu nie gra 28.05.08, 09:49 Raz piszecie, że katolickie sukinsyny, innym razem że komuniści i ubecy. Coś mi się to nie składa do kupy. Musicie uporządkować argumentację. I jedna rada: nie tak emocjonalnie bo wam żyłka pęknie...) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Re: Coś mi tu nie gra 28.05.08, 12:28 fields1 napisał: > Raz piszecie, że katolickie sukinsyny, innym razem że komuniści i ubecy. Coś mi > się to nie składa do kupy. Musicie uporządkować argumentację. > I jedna rada: nie tak emocjonalnie bo wam żyłka pęknie...) O rozdwojeniu jaźni nie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:38 junkier napisał: > Prof. Jerzy Robert Nowak wyswietlil juz dosc dokladnie ponura postac > kalumniarza Grossa. > www.jerzyrobertnowak.com > > A ze Michnik popiera Grossa to nie ma zadnych watpliwosci, przeciez > sam uczestniczyl w spotkaniach z tym lachudra i oszczerca. Jedna > sitwa, jeden rod. Pluli i pluja na Polske od lat. Ja wiem junkier, wiem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30603709 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30599819 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30746041&a=30750365 Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:06 kralik111 napisał: > > Ja wiem junkier, wiem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30603709 > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30599819 > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30746041&a=30750365 "Trzy celnie torpedy posłały ten niemiecki liniowiec na dno"...:P Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:37 href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30603709" target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30603709</a> > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30599819 > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30746041&a=30750365 może to nie ten sam junkier... przecież pod każdego można się podszyć. Trochę mnie to zaskoczyło :D Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:43 Nie, to ten sam junkier. Ja nie zmienilem pogladow, to PO zdryfowala calkowicie w kierunku ideologii Salonu III RP. Moze ktos powie jak "liberal" za jakiego uwaza sie Tusk moze domagac sie wprowadzenia przez Polske Karty praw Podstawowych??? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 16:47 junkier napisał: > Nie, to ten sam junkier. Ja nie zmienilem pogladow, to PO zdryfowala > calkowicie w kierunku ideologii Salonu III RP. > > Moze ktos powie jak "liberal" za jakiego uwaza sie Tusk moze domagac > sie wprowadzenia przez Polske Karty praw Podstawowych??? Wytlumacz mi junkier, co PO ma wspolnego z tym, ze kiedys wieszales psy na nowaku, a dzisiaj nim zyjesz, co ma wspolnego PO z tym, ze kiedys wieszales psy na rydzyku, a dzisiaj niim zyjesz, no i co ma wspolnego z tym PO, ze kiedys wieszales psy na kaczynskich i PiS, a dzisiaj nimi zyjesz??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD BUA HA HA H A H AH A H A H A HA H A H AH AH A H A HA H AH A H AH Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa :)))))) 27.05.08, 16:49 Może mi powiesz, jak Junkier, uważający się za liberała może popierać socjalistyczny gospodarczo PiS, dążący do centralizacji państwa i skupienia wadzy w jednych rękach? Może masz źle zdefiniowanie pojęcie liberalizmu? junkier napisał: > Nie, to ten sam junkier. Ja nie zmienilem pogladow, to PO zdryfowala > calkowicie w kierunku ideologii Salonu III RP. > > Moze ktos powie jak "liberal" za jakiego uwaza sie Tusk moze domagac > sie wprowadzenia przez Polske Karty praw Podstawowych??? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: :)))))) 27.05.08, 16:54 Może mu się libertynizm miesza z liberalizmem??? Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: :)))))) 27.05.08, 16:56 raczej nie, Junkier to prawy człowiek, gdzie mu tam do markiza de Sade tw_wielgus napisał: > Może mu się libertynizm miesza z liberalizmem??? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: :)))))) 27.05.08, 17:19 Zaczynam się zastanawiać, czy teraz my, nie mylimy prawiczka z prawym człowiekiem. el_dvpa napisał: > raczej nie, Junkier to prawy człowiek, gdzie mu tam do markiza de > Sade > > tw_wielgus napisał: > > > Może mu się libertynizm miesza z liberalizmem??? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Walesa 27.05.08, 16:59 Liberal dąży do prawdy a nei do obklejania etykietkami. Faktem jest że obsmarowywany jako "socjalistyczny" rząd PiS wprowadził szereg proliberalnych posunięć: - likwidacja podatku spadkowego, tego haraczu, w 1 grupie spadkowej, - likwidacja bandyckiej akcyzy na samochody używane (zrównanei stawek z nowymi), - wprowadzenie podatkowej ulgi prorodzinnej oraz becikowego co zostawia więcej pieniędzy rodzinom, - bezpardonowa walka z monopolami dzięki p. Strezynskiej, - liberalizacja dostepu do zawodow zarzadcy i posrednika nieruchomosci, - liberalizacja dostepu do zawodow prawniczych. Natomiast rzekomo "liberalny" rząd Tuska: - chce natychmiastowej wykonalności wyroków skarbowych!!! - Cwiakalski ma przywrocic kontrole korporacji nad dostepem do zawodow prawniczych, - ministerstwo infrasruktury chce obowiazkowej homologacji za 5 tysęcy Euro na samochody sprowadzane z USA!!!!!!!! A przeciez kazdy samochod w Polsce przechodzi kontrole techn. przed rejestracja wiec wiadomo ze ktos wzial w lape i na chama chce ugrobic prywatny import bo dilerka narzeka na konkurencje. I tacy to "liberalowie" z PO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 17:00 junkier napisał: > Nie, to ten sam junkier. Ja nie zmienilem pogladow, to PO zdryfowala > calkowicie w kierunku ideologii Salonu III RP. > > Moze ktos powie jak "liberal" za jakiego uwaza sie Tusk moze domagac > sie wprowadzenia przez Polske Karty praw Podstawowych??? Ok., rozumiem. Teraz jasne. W sumie mogłem się domyślić, że tutaj stare metody, posługiwanie się zdaniami wyrwanymi z kontekstu są na porządku dziennym :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 19:16 tepicpo napisał: > junkier napisał: > > > Nie, to ten sam junkier. Ja nie zmienilem pogladow, to PO zdryfowala > > calkowicie w kierunku ideologii Salonu III RP. > > > > Moze ktos powie jak "liberal" za jakiego uwaza sie Tusk moze domagac > > sie wprowadzenia przez Polske Karty praw Podstawowych??? > > Ok., rozumiem. Teraz jasne. W sumie mogłem się domyślić, że tutaj stare metody, > posługiwanie się zdaniami wyrwanymi z kontekstu są na porządku dziennym :) > Pozdrawiam Nie moj drogi, nie rozumiesz, a raczej starasz sie rozumiec to tak, jak jest ci wygodnie, junkier w 2005 roku na prawde byl zagozalym przeciwnikiem kaczynskich, PiS, rydzyka, nowaka itd. on kiedys plul na nich tak, jak dzisiaj pluja na Walese, Michnika, Tuska i PO, jeszcze niedawno w momecie gdy rozpadala sie koalicja kaczynskiego junkier opowiedzial sie po stronie LIS ublizajac kaczynswkiemu od zlodzieji, zdrajcow narodu polskiego itd. on juz taki jest, i nie staraj sie go usprawiedliwiac, bo ty w przeciwienstwie do niego posiadasz swoje zdanie, za co masz u mnie szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 18:50 tepicpo napisał: > href="<a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=28&w=30597724&a=30603709"" target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=28&w=30597724&a=30603709"</a> > target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=28&w=30597724&a=30603709& > #60;/a> > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30599819 > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30746041&a=30750365 > > > może to nie ten sam junkier... przecież pod każdego można się podszyć. Trochę > mnie to zaskoczyło :D To jest ten sam junkier, on sam sie do tego przyznaje, poza tym, nie mozesz sie podszyc pod kogos poslugujac sie jego prywatnym nickiem...;D Odpowiedz Link Zgłoś
audikom Wałęsa: Kaczyńscy się zbłaźnią 27.05.08, 15:39 Ja też mogę być posądzony o współprace w stanie wojennym. W pierwszym dniu stanu wojennego dostałem polecenie stawienia się w centrum dowodzenia wraz z firmowym samochodem ,miałem wykonywać jakieś czynności na rzecz zawiadujących stanem. Nie sprzeciwiłem sie w żaden sposób, wykonywałem polecenia. Miałem też podobno założoną jakaś teczkę , dostałem też przepustke na poruszanie się służbowo po całym kraju. Możecie mnie nazwać Lolek , Srolek czy Tola tylko nie łączcie mnie w żaden sposób brunatno-czarnym kaczolanden i jego intelektualistami sterowalnymi SMS-em. Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Ciekawa wypowiedz: ksiazki nie czytalem ale wiem o 27.05.08, 15:43 niej duzo. To tak jakby ktos powiedzial: do szkoly nie chodzilem ale duzo o niej slyszalem. To juz jest wyzsza szkola jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Ciekawa wypowiedz: ksiazki nie czytalem ale w 27.05.08, 15:49 flyb52 napisał: > niej duzo. To tak jakby ktos powiedzial: do szkoly nie chodzilem ale > duzo o niej slyszalem. To juz jest wyzsza szkola jazdy. znakomicie opisana kwestia wykształcenia wałęsy Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Ciekawa wypowiedz: ksiazki nie czytalem ale w 27.05.08, 15:56 sznicel4 napisał: > flyb52 napisał: > > > niej duzo. To tak jakby ktos powiedzial: do szkoly nie chodzilem ale > > duzo o niej slyszalem. To juz jest wyzsza szkola jazdy. > > znakomicie opisana kwestia wykształcenia wałęsy Jako pierwszy te slowa wypowiedzial prezydent lech kaczynski...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5248093.html Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Ciekawa wypowiedz: ksiazki nie czytalem ale w 27.05.08, 16:16 flyb52 napisał: > To juz jest wyzsza szkola jazdy. No wlasnie, ale Kaczory prawa jazdy nie maja; a byly premier quadem sie rozbija! bo mu wolno, bo mial WADZE! Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Ciekawa wypowiedz: ksiazki nie czytalem ale w 27.05.08, 16:52 Jak dla mnie to może sobie nawet pilotować odrzutowiec z bratem jako drugim pilotem. Najlepiej nad terenem słabo zaludnionym. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wałęsa: Kaczyńscy się zbłaźnią 27.05.08, 15:43 Odpowiedź na to pytanie jest prosta jak umysł osobnika kryjącego się pod wdzięcznym nickiem "gwiezdny kurz". Kaczyńscy zachowują urazy dłużej niż słonie. Kto raz im podpadł nie może liczyć na przebaczenie, będą go ścigać i tępić nawet po wielu latach. Na dodatek Lech Wałęsa nie tak dawno odsłonił tajemnicę rodzinną mówiąc "mamy durnia za prezydenta". katolik_polski1 napisał: > To zakrawa juz na parodie . > Czemu nie dadza spokoju Walesie ? > Jakies odgrywanie sie za porazki polityczne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
llawrynowicz Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:50 Tak Junkier, Nowak to idealny historyk... Z niego nawet Goebbels byłby dumny. A teraz padnij przed zdjęciem swojego guru na kolana i odmów koronkę do świętego Tadeusza ... Rydzyka. A, i nie zapomnij przesłać (bo miesiąc się kończy) "co łaska" dla Tadzia prymaska. :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:55 Gebels stanu wojennego to Urban (copyrygit - prof. Ryszard Bender, wielki Polak i patriota), a Urban to jak wiadomo wielki zaufany kolezka obermanipulatora medialnego III RP, wielbiciela "ludzi honoru" i bohatera "michnikowszczyzny". Zachowajmy scislosc pojeciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mam gdzieś takie autorytety jak Michnik, Wale 27.05.08, 15:58 junkier napisał: > Gebels stanu wojennego to Urban (copyrygit - prof. Ryszard Bender, > wielki Polak i patriota), a Urban to jak wiadomo wielki zaufany > kolezka obermanipulatora medialnego III RP, wielbiciela "ludzi > honoru" i bohatera "michnikowszczyzny". > > Zachowajmy scislosc pojeciowa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30746041&a=30750365 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30599819 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30597724&a=30603709 Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Ciekawy punk widzenia... 27.05.08, 15:51 "Lech Wałęsa stanął w 1990. roku na czele tej części społeczeństwa, która chciała zmienić elity społeczne" - ten cytat dowodzi, że się Kaczorowi w mózgu pomieszało! Komunę obaliliśmy! Czy on zapomniał? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ciekawy punk widzenia... 27.05.08, 16:23 Tak... :DDDD ...to wielce ciekawe spojrzenie oczyma prezydenta na naszą historię. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma liczbę zbłaźnień J. Kaczyńskiego łatwo ustalić, wy 27.05.08, 15:57 starczy prześledzić jego wystapienia. Moim zdaniem największe to wtedy gdy stał na JG obok Rydzyka i Leppera i do gawiedzi krzyczał: "Tu jest Polska". To oszust i bardzo przy tym niebezpieczny bo nawiedzony. A drugi braciszek to jednak tylko żałosny dupek. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: liczbę zbłaźnień J. Kaczyńskiego łatwo ustali 27.05.08, 16:07 tetradrachma napisał: > starczy prześledzić jego wystapienia. Moim zdaniem największe to > wtedy gdy stał na JG obok Rydzyka i Leppera i do gawiedzi > krzyczał: "Tu jest Polska". To oszust i bardzo przy tym > niebezpieczny bo nawiedzony. A drugi braciszek to jednak tylko > żałosny dupek. Święte słowa. Kaczyński się wtedy na Wałęse obraził, kiedy został wykopany z Belwederu. Wcześniej krzyczał że tylko Wałęsa może być prezydentem. Pamięc mam krótką ale dobrą. Kto palił potem kukłę Wałesy wszyscy widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: liczbę zbłaźnień J. Kaczyńskiego łatwo ustali 27.05.08, 16:09 stefan-50 napisał: > tetradrachma napisał: > > > starczy prześledzić jego wystapienia. Moim zdaniem największe to > > wtedy gdy stał na JG obok Rydzyka i Leppera i do gawiedzi > > krzyczał: "Tu jest Polska". To oszust i bardzo przy tym > > niebezpieczny bo nawiedzony. A drugi braciszek to jednak tylko > > żałosny dupek. > > Święte słowa. Kaczyński się wtedy na Wałęse obraził, kiedy został > wykopany z Belwederu. Wcześniej krzyczał że tylko Wałęsa może być > prezydentem. Pamięc mam krótką ale dobrą. Kto palił potem kukłę > Wałesy wszyscy widzieli. Ale na brak szacunku dla głowy państwa to ma czelność teraz biadolić. A ciemny lud to kupi... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Zbłaźniła się PO - Na Blidę były mocne dowody :))) 27.05.08, 16:30 www.dziennik.pl/wydarzenia/article180139/Na_Blide_byly_mocne_dowody.html Odpowiedz Link Zgłoś
pixos według kogo? 27.05.08, 16:33 według prokuratora. I to wszystko w temacie. Jak nie rozumiesz tej informacji, toś kiep (albo gamoń) Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Według zaufanego... Ćwiąkalskiego :))) 27.05.08, 16:37 Według prokuratora Bogusława Michalskiego - zaufany prokurator... obecnego ministra sprawiedliwości, Zbigniewa Ćwiąkalskiego... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pixos I co z tego? 27.05.08, 16:39 Z faktu, że ten prokurator jest zaufanym obecnego ministra, wynika niezbicie, że były mocne dowody? Gratuluję logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
pixos taaaaaa 27.05.08, 16:48 i jak zwykle, gdy zabraknie argumentów, to myk i zmieniamy temat Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Ano taaaaaaaak... :))) 27.05.08, 16:53 Argumenty? Proszę bardzo. Żałosna wpadka z ekspertem PO, dotyczas wszyscy prokuratorzy zaprzeczają, aby były jakiekolwiek naciski... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: Ano taaaaaaaak... :))) 27.05.08, 17:03 ekspertem PO? Wszyscy prokuratorzy zaprzeczają, że naciski były? Mają do tego prawo. Ale znowu schodzisz z tematu. Porozmawiajmy o "twardych dowodach", o których jakaś gazeta napisała, że jakiś prokurator powiedział, że sądzi, że były. Odpowiedz Link Zgłoś