1konkol Kwaśniewska broni Wałęsy: To polskie piekiełko 07.06.08, 14:30 Gzie byliście w tamtych latach o mądrzy i sprawiedliwi,że w pierwszym szeregu musiał stanąć"nikczemny Bolek". Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 1konko1 07.06.08, 19:31 1konkol napisał: > Gzie byliście w tamtych latach o mądrzy i sprawiedliwi,że w pierwszym szeregu > musiał stanąć"nikczemny Bolek". A gdzie ty byles jak Bolek oczysczal Solidarnosc z autentycznych dzialaczy, klamco???! Odpowiedz Link Zgłoś
polacco2 Wódko pozwól żyć ! Kwaśniewskim 07.06.08, 14:31 Niech jesze Kiszczak i mordercy ks.Popieuszki jak Piotrówski i Pekala wystawia laurke niewinności Tw "Bolkowi" Jaruzel już to zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Nie profanuj języka polskiego, nieuku! 07.06.08, 14:39 polacco2 napisał: > Niech jesze Kiszczak i mordercy ks.Popieuszki jak Piotrówski i > Pekala wystawia laurke niewinności Tw "Bolkowi" > Jaruzel już to zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 Jolanda Kwaśniewska- autorytet na michnikowa miare 07.06.08, 14:31 brakuje tylko swiadectwa moralnosci dla Walesy od Urbana i bedzie komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Prerzydent-lump i komucha! 07.06.08, 14:35 Pan Prezydent Wałęsa ma problem. Wokół jego osoby toczy się spór mocno oparty o nie wydanej jeszcze książce. Źródło sporu jest, więc, nieznane tym, którzy tak dziarsko Pana Wałęsę albo potępiają, albo bronią. Wypowiedź Pana Lecha Kaczyńskiego jest w swojej istocie skandaliczna i małostkowa. Argument "ja tam swoje wiem" pasuje do podchmielonych lumpów spod budki z piwem, a nie do głowy państwa. Co więcej Pan Lech Kaczyński, tak prymitywnie atakując Pana Prezydenta Wałęsę, powiela retorykę i etos SB. SB godziła w wartości, na których opiera się życie rodzinne, na których opierają się przyjaźnie i znajomości. Możnaby się spodziewać, że Pan Kaczyński okaże lojalność wobec ofiary SB, Pana Wałęsy, i jako wspólny towarzysz antykomunistycznej opozycji, i jako głowa państwa. To drugie kryterium ma również mocne znaczenie epistemologiczne. Głowie państwa nie przystoi wypowiadać się poniżej minimum wymaganego dla kalendarium wydania źródeł specjalistycznej publikacji. Co więcej, gdyby się okazało, że argumenty za "Bolkiem" są mocne , to też żadne kategoryczne potępienie Pana Prezydenta Wałęsy nie pasuje do etyki państwa chrześcijańskiego i do etyki obiektywnej oceny źródeł i ludzkich zachowań. Pan Prezydent Lech Kaczyński, człowiek małostkowy i nierozumiejący etosu państwa wolnego, powiela, w swojej wypowiedzi o Panu Prezydencie Wałęsie, etos i etykę SB właśnie. Zaś obrona Pana Prezydenta Wałęsy przez jedną z czołowych świecznikowych postaci brutalnego reżymu PZPR-u, czyli przez Panią Jolantę Kwaśniewską, jest spóźniona o 28 lat, i jest li-tylko szalenie prostackim zagraniem PR-owym. No cóż, komuniści, summa summarum, zawsze byli prymitywni i bezczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 ty już nawet rodzajów nie rozróżniasz 07.06.08, 14:42 etos chcesz na ... kłamstwie budować??? To se buduj, ale sam. Ja mam dość namnożonych autorytetów "medialnych" GW typu: Bartoszewski, Michnik, Kuroń itd. Wcześniej dla GW autorytetem był Czajkowski itd. I co? Autorytet uciekł do mysiej norki? Też mi autorytet! Dla mnie to "tylko" (albo "aż") normalni ludzie. Wmawiany przez media autorytet już nie jest autorytetem, bo ja sam wybieram sobie autorytety i nikogo nie zmuszam, by je uznawał? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: ty już nawet rodzajów nie rozróżniasz 07.06.08, 14:53 realista1000 napisała: > etos chcesz na ... kłamstwie budować??? > To se buduj, ale sam. Ja mam dość namnożonych autorytetów "medialnych" GW typu: > Bartoszewski, Michnik, Kuroń itd. Wcześniej dla GW autorytetem był Czajkowski > itd. I co? Autorytet uciekł do mysiej norki? Też mi autorytet! Dla mnie to > "tylko" (albo "aż") normalni ludzie. Wmawiany przez media autorytet już nie jes > t > autorytetem, bo ja sam wybieram sobie autorytety i nikogo nie zmuszam, by je > uznawał? xxxxxxxxxxxxx Nic z Pańskiej wypowiedzi nie rozumiem. Ma Pan jakieś kłopoty z autorytetami? Mam nadzieję, że w wkrótce się Pan z nimi upora. Dużo spokoju życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Najmniej kłopotów z autorytetetami mają obywatele 07.06.08, 18:53 Koreańskiej Republiki Ludowo-Demokratycznej. "W temacie autorytetu" panuje u nich godna podziwu stabilność :-). Powinniśmy się na nich wzorować :-). P.S. Ten tekst wcale nie był taki trudny do zrozumienia, słowo daję! tomekjeden napisał: > Nic z Pańskiej wypowiedzi nie rozumiem. Ma Pan jakieś kłopoty z autorytetami? > Mam nadzieję, że w wkrótce się Pan z nimi upora. Dużo spokoju życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Najmniej kłopotów z autorytetetami mają obywa 07.06.08, 20:10 uchachany napisał: > Koreańskiej Republiki Ludowo-Demokratycznej. > > "W temacie autorytetu" panuje u nich godna podziwu stabilność :-). > Powinniśmy się na nich wzorować :-). > > P.S. > Ten tekst wcale nie był taki trudny do zrozumienia, słowo daję! > > tomekjeden napisał: > > > Nic z Pańskiej wypowiedzi nie rozumiem. Ma Pan jakieś kłopoty z autorytet > ami? > > Mam nadzieję, że w wkrótce się Pan z nimi upora. Dużo spokoju życzę. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A o co Panu idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ricardo.52 Re: Prerzydent-lump i komucha! 07.06.08, 15:08 Zatkało mnie z wrażenia,Jolanta Kwaśniewska...itd,nie powtórzę bo boję się ,że zwymiotuję na logo palanta o ksywie tomekjeden. Prymitywny i bezczelny,a także prostacki(cytując twoje przepojone chrześcjańską miłością słowa)jawisz się ty nieszczęśniku. Komucha(?!..?),słoneczko przyświeca i grzeje w potylicę i pomaga uruchamiać,skrywane w podświadomości pokłady agresji i szaleństwa. Mam nieśmiałą prośbę:zrób wypad na inne forum(np.dziśParada Równości, masz szansę tam ponapadać i poobrażać),w międzyczasie kompresik z lodu na przegrzaną czachę ,a w poniedziałek psychoanaliza. Komuchofobia,czy może prawicofilia?Oceni specjalista. Jak zawsze znajdzie sie taki,który odciągnie od meritum. Ma świętą rację Pani Prezydentowa Jolanta Kwaśniewska mówiąc te słowa. Prezydent Lech Wałęsa to nasz skarb narodowy i powinniśmy wszyscy (jakie to ma znaczenie,z lewa czy z prawa)ostro zaprotestować przeciwko chamstwu pisowskiej prawicy i ich poplecznika z Pałacu, z braku innych osiągnięć,popuszczającego głośne bąki. Miał rację Prezydent Aleksander Kwaśniewski,gdy mówił odchodząc- -jeszcze za mną zatęsknicie. podpis4 Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Prerzydent-lump i komucha! 07.06.08, 15:53 Nie jestem, chamie, palantem. Pani Kwaśniewska mogła wystąpić z PZPR-u w stanie wojennym, a wtedy to Polska Zjednoczona Partia Robotnicza mordowała polskich robotników systemowo i w zgodzie z "prawem", i zapisać się do "Solidarności". Nie zrobiła tego bo wolała koryto PZPR-u. Dzisiaj robi sobie PR, bo chce nadal siedzieć w korycie medialnym, które sobie wyrobiła po uzyskaniu przez Polskę niepodległości po roku 1989. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:04 pisubek napisała: PiS zdechl! Radujcie sie! xxxxxxxxxxxxxxxxxx Nie wiem, czy można tak beztrosko podpisać się pod Pani wesołym nawoływaniem. Sam fakt, że dzisiaj pod obalaniem komunizmu w Polsce usiłują się podpisać komuniści z PZPR-u, tutaj Pani Jolanta Kwaśniewska, nie daje zbytnich powodów do radości. Wtedy kiedy Pan Prezydent Wałęsa obalał mury komunizmu Pani Kwaśniewska popierała morderczą i antypolską PZPR. Mamy do czynienia z szokującym cynizmem trzymania się koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:10 A ty nie jesteś przypadkiem kolejnym wcieleniem Palestriny2005, największego durnia UE? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:17 scalonik napisał: > A ty nie jesteś przypadkiem kolejnym wcieleniem Palestriny2005, największego du > rnia UE? xxxxxxxxxxxxxxxxxx Nie wiem, chamie, o co Tobie idzie. Czy naprawdę nie potrafisz dyskutować jak człowiek cywilizowany. Wie Pan, cytat, argument, itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:22 Dyskutować, palancie, to można z kimś inteligentym. Z toba się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:27 scalonik napisał: > Dyskutować, palancie, to można z kimś inteligentym. Z toba się nie da. xxxxxxxxxxxxxxxxxx Napisz, chamie, o co Tobie idzie. Chętnie odpowiem na rzeczową argumentację. Robisz Pan, chamie, projekcję, takie jest moje nieodparte wrażenie, swojej własnej niemożności do prowadzenia inteligentnej dyskusji. Być może admin powinien Pana usunąć z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:30 Nie dość, że jesteś palant, to jeszcze buc. Sam się stąd usuń, jak ci się coś nie podoba, bucu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:35 scalonik napisał: > Nie dość, że jesteś palant, to jeszcze buc. Sam się stąd usuń, jak ci się coś n > ie podoba, bucu. xxxxxxxxxxxxxxxx Spier.dalaj! Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:42 Chrzań się, prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:50 scalonik napisał: > Chrzań się, prostaku. xxxxxxxxxxxxxxxxx Spier.dalaj, Ty SB-ecki trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:54 Ty też, infantylny pierwotniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 17:05 scalonik napisał: > Ty też, infantylny pierwotniaku. xxxxxxxxxxxxxxxxxx Ja "też"? O co Panu, chamie durny i nieokrzesany, idzie? Użyłeś Pan partykuły "też" w swoim prymitywnym, i żadnymi argumentami nie popartym poście, jakbym miał się razem z Panem do czegoś przyłączyć. Spier.dalaj Pan!!! Tutaj chorych trolli nie potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 17:13 No właśnie, spadaj na drzewo beze mnie, neandertalczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 17:16 scalonik napisał: > No właśnie, spadaj na drzewo beze mnie, neandertalczyku. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Spier.dalaj Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 17:18 Widzę, że lubujesz się w menelskich wyzwiskach. De gustibus non est disputandum... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 18:40 scalonik napisał: > Widzę, że lubujesz się w menelskich wyzwiskach. De gustibus non est disputandum > ... xxxxxxxxxxxxxxxxxxx No właśnie. Nie lubię chamskich trolli na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 17:20 A jaki ty potrafisz być uprzejmy w stosunku do kobiet: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=78786672&a=78789916 Prawdziwy angielski dżentelmen. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 18:37 scalonik napisał: > A jaki ty potrafisz być uprzejmy w stosunku do kobiet: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=78786672&a=78789916 > > Prawdziwy angielski dżentelmen. xxxxxxxxxxxxxxxxx Jaki jest jest powód by chamstwa, zwłaszcza tego okazanego publicznie przez polityków opłacanych z kieszeni podatnika, nie określić jako chamstwo właśnie. Pani Nelly Rokita wypowiedziała się jak cham, insynuując coś o Panu Tusku, i jako cham została przeze mnie opisana. Polityk, który nadużywa wolności słowa, by nieuczciwie poniżać innych ludzi, jest co najmniej chamem. Nie rozumiem argumentu, że Pani Rokita jest kobietą. No jest. A to nie upoważnia jej by wypowiadać się publicznie, korzystając z ciężko zarobionych pieniędzy szarego podatnika, po chamsku o swoich politycznych adwersarzach. Ja naprawdę mało rozumiem z Pańskiej argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:44 tomekjeden napisał: > Spier.dalaj! ---- Wysoka piss-kultura Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kochajcie Bolka Kaczyńskiego! 07.06.08, 16:49 funny5 napisała: > tomekjeden napisał: > > > Spier.dalaj! > ---- > Wysoka piss-kultura xxxxxxxxxxxxxxxxx Szanowny funny5, a co można do SB-eckiego trolla, który po chamsku atakuje, bez żadnych rzeczowych argumentów, napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Prerzydent-lump i komucha! 07.06.08, 15:59 Tomku Jednu, po przeczytaniu kilku twoich postów mam do ciebie pytanie: dlaczego uważasz, że nie jesteś palantem? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Prerzydent-lump i komucha! 07.06.08, 16:14 scalonik napisał: > Tomku Jednu, po przeczytaniu kilku twoich postów mam do ciebie pytanie: dlaczeg > o uważasz, że nie jesteś palantem? xxxxxxxxxxxxxxxx Chciałoby się powiedzieć, że z tych samych powodów tak uważam, z których i Pan czerpie pewne przeświadczenie o swojej własnej osobie. Ponieważ, jednak, Pański post nie zawiera żadnych argumentów to przekazuję palanta Panu właśnie, z serdecznymi życzeniami by nauczył się Pan dostarczać podstaw do wniosków zawartych w swoich postach. Innymi słowy, nic z Pana postu nie rozumiem, ale czekam na rzeczowe i konkretne argumenty, wedle których jestem w opinii Pańskiej palantem. Kryteria argumentacji mam ścisłe, i zwykłe forumowe chamstwo Panu nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Prerzydent-lump i komucha! 07.06.08, 16:20 Mówisz ludziom na "pan" na forum internetowym, na którym zgodnie z netykieta wszyscy mówią sobie na "ty". Czyli się wywyższasz po prostu. To jest wystarczające uzasadnienie nazywania cię palantem. A drugi powód jest taki, że chrzanisz naiwne głupoty na poziomie dziecka z podstawówki, z którymi to głupotami nie sposób dyskutować bez zażenowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Prerzydent-lump i komucha! 07.06.08, 16:34 scalonik napisał: > Mówisz ludziom na "pan" na forum internetowym, na którym zgodnie z netykieta ws > zyscy mówią sobie na "ty". Czyli się wywyższasz po prostu. To jest wystarczając > e uzasadnienie nazywania cię palantem. A drugi powód jest taki, że chrzanisz na > iwne głupoty na poziomie dziecka z podstawówki, z którymi to głupotami nie spos > ób dyskutować bez zażenowania. xxxxxxxxxxxxxxxx No i, niestety, jest Pan chamem. Netykieta jest oparta na błędnym rozumieniu angielskiego mówienia sobie po imieniu bez wyraźnej ku temu potrzeby. Pozwoli Pan, że pozostanę przy polskiej zwyczajowej uprzejmości. (Wiem o czym, zakompleksiały polaczku, mówię. W Anglii urzęduję już ponad 40 lat.) Nie podał Pan żadnych argumentów. Trollujesz Pan sobie i marnujesz mój cenny czas. Spier.dalaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Prerzydent-lump i komucha! 07.06.08, 16:38 Ah, przepraszam. Spier.dalaj Pan z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Prerzydent-lump i komucha! 07.06.08, 16:41 No przepraszam, ale do pospolitych wulgaryzmów rodem spod budki z piwem to ja się zniżał nie będę. Poza tym nie ma dla mnie gorszej chołoty, jak ktoś, kto dla dokopania rozmówcy posługuje się określeniem "zakompleksiony polaczek". Teraz widać, jaki z ciebie prymityw. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Prerzydent-lump i komucha! 07.06.08, 16:46 scalonik napisał: > No przepraszam, ale do pospolitych wulgaryzmów rodem spod budki z piwem to ja s > ię zniżał nie będę. Poza tym nie ma dla mnie gorszej chołoty, jak ktoś, kto dla > dokopania rozmówcy posługuje się określeniem "zakompleksiony polaczek". Teraz > widać, jaki z ciebie prymityw. xxxxxxxxxxxxxxxxx Spier.dalaj! Teraz to już nic, trollu porąbany i plago forów GW, nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna a na drzewach zamiast liści mogli wisieć komuniści 07.06.08, 14:37 nie dziwi więc, ze są tacy wdzięczni Wałęsie i innym, którzy ich przed tym uchronili Odpowiedz Link Zgłoś
1konkol Re: a na drzewach zamiast liści mogli wisieć komu 07.06.08, 14:44 Ile w tym katolickiej mądrości i słuszności. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: a na drzewach zamiast liści mogli wisieć komu 07.06.08, 15:06 lepiej by było, gdyby komuchy pozostały przy wykładaniu dzieł Marksa a kwestie wykładni katolicyzmu pozostawiły katolikom. OK komuszku ? Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Marksa niech wykłada tow. Jarosław Rajmundowicz. 07.06.08, 15:10 Może jeszcze gdzieś ma notatki po ojcu. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 problem nie w wałęsie tylko w tym 07.06.08, 15:12 że książka pośrednio dotknie innych. i o to chodzi. będzie ostra jazda. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Polskie piekiełko tworzą katolicy i radio Marysia! 07.06.08, 14:37 Oni tworzą ten nasz dom (Polska) na podobieństwo swego z piekła rodem (Watykan). Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Napij sie z ...Olkiem.Bolek dolaczy:))) 07.06.08, 14:55 kozaczek3 napisał: > Oni tworzą ten nasz dom (Polska) na podobieństwo swego z piekła rodem (Watykan) > . Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Polskie piekiełko tworzą katolicy i radio Mar 07.06.08, 14:55 A myślałem, że urbanoidzi to gatunek wymierający. Trzeba cię, gudłaju, otoczyć specjalną troską. Kaftan już w drodze ! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Prezydent-lump i bezczelna komucha. 07.06.08, 14:49 Pan Prezydent Wałęsa ma problem. Wokół jego osoby toczy się spór mocno oparty o nie wydanej jeszcze książce. Źródło sporu jest, więc, nieznane tym, którzy tak dziarsko Pana Wałęsę albo potępiają, albo bronią. Wypowiedź Pana Lecha Kaczyńskiego jest w swojej istocie skandaliczna i małostkowa. Argument "ja tam swoje wiem" pasuje do podchmielonych lumpów spod budki z piwem, a nie do głowy państwa. Co więcej Pan Lech Kaczyński, tak prymitywnie atakując Pana Prezydenta Wałęsę, powiela retorykę i etos SB. SB godziła w wartości, na których opiera się życie rodzinne, na których opierają się przyjaźnie i znajomości. Możnaby się spodziewać, że Pan Kaczyński okaże lojalność wobec ofiary SB, Pana Wałęsy, i jako wspólny towarzysz antykomunistycznej opozycji, i jako głowa państwa. To drugie kryterium ma również mocne znaczenie epistemologiczne. Głowie państwa nie przystoi wypowiadać się poniżej minimum wymaganego dla kalendarium wydania źródeł specjalistycznej publikacji. Co więcej, gdyby się okazało, że argumenty za "Bolkiem" są mocne , to też żadne kategoryczne potępienie Pana Prezydenta Wałęsy nie pasuje do etyki państwa chrześcijańskiego i do etyki obiektywnej oceny źródeł i ludzkich zachowań. Materiały bezpieki PZPR-u, bandyckiej totalitarnej organizacji, nie mogą same w sobie zawierać pełnego przekazu o ludzkich zachowaniach. Pan Prezydent Lech Kaczyński, człowiek małostkowy i nierozumiejący etosu państwa wolnego, powiela, w swojej wypowiedzi o Panu Prezydencie Wałęsie, etos i etykę SB właśnie. Zaś obrona Pana Prezydenta Wałęsy przez jedną z czołowych świecznikowych postaci brutalnego reżymu PZPR-u, czyli przez Panią Jolantę Kwaśniewską, jest spóźniona o 28 lat, i jest li-tylko szalenie prostackim zagraniem PR-owym, trzymania się przy korycie. Tak, tak, Pani Kwaśniewska mogła bronić Pana Wałęsy w stanie wojennym, mogła też wstąpić do "Solidarności". Wolała, jednak, trzymać się koryta PZPR-u. No cóż, komuniści, summa summarum, zawsze byli prymitywni i bezczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 No cóż, 07.06.08, 14:54 No cóż, > komuniści, summa summarum, zawsze byli prymitywni i bezczelni. I tu lezy pies pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Czyzby Jolka tez byla dotknieta choroba alkoholowa 07.06.08, 14:57 jak mezus Olek??? cos mi zdaje, ze tak; przynajmniej tak by wynikalo z jej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Puk, puk - czy jest tu rozum? 07.06.08, 14:58 Jako dobre kandydatki na prezydenta wskazała Jolantę Szymanek-Deresz i Izabelę Jarugę-Nowacką. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Kwaśniewska broni Wałęsy: To polskie piekiełko 07.06.08, 14:59 komunisci bronia walesy? bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Michnik gnoił wałęsę w 1990 a teraz chce 07.06.08, 15:00 wykształciuchom wmówić, że to Kaczyńscy Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Jolanta Konty broni Wałęsy: To polskie piekiełko 07.06.08, 15:02 Jolanta Konty broni Wałęsy: To polskie piekiełko .. www.polonica.net/kwasniewski_stoltzman.htm Masz racje kutwo: papurec.org/history/h26.html W roku 1978 A. Kwaśniewski był już kierownikiem Wydziału Kultury ZG SZSP. Żeni się z Jolantą Konty - pochodzenia żydowskiego, córką płk. Kontego - oficera Informacji Wojskowej, podejrzanego o zbrodniczą działalność w wojsku w okresie stalinowskim. Przenosi się do Warszawy, gdzie poza kolejnością otrzymuje mieszkanie. Już nie stara się skończyć studiów na Uniwersytecie Gdańskim. Rezygnuje z pisania i obrony pracy magisterskiej. Niewątpliwą przyczyną tej decyzji jest skierowanie go przez KC PZPR na roczne studia do Moskwy (1979/1980), na wydział międzynarodowego dziennikarstwa w Państwowym Instytucie Stosunków Międzynarodowych przy MSZ, który kończy z sukcesem uzyskując dyplom Nr 1792 z dnia 20 czerwca 1980 r. A. Kwaśniewski nie ujawnił tego faktu wówczas, kiedy zarzucono mu nie posiadanie dyplomu ukończenia Uniwersytetu Gdańskiego. A Alek nadal nie przyznajęsie ze był agentem KGB? A co do Wałesy to sa na todowody że był agenten UB! Plusy dodatnie, plusy ujemne www.anarchiwum.bzzz.net/szczym/plusy_dodatnie_plusy_ujemne.avi Nocna Zmiana www.pis.server-tv.com/download_wmv.php?file=NocnaZmiana.wmv Słowa Prawdy naszemazury.eu/images/stories/video/slowa_prawdy.wmv wyszkowski.com.pl/multimedia/oficer_1.zip wyszkowski.com.pl/multimedia/stachowiak_1.mp3 www.nobelprizes.com/nobel/peace/1983a.html papurec.org/history/h42.html papurec.org/history/h42a.html papurec.org/history/h42AListSwitDoWal.html Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Jolanta Konty Stolzman broni męża 07.06.08, 15:04 ZBRODNIE IZAAKA STOLZMANA Zeznanie pod przysiega zlozyl Dominik Dzimirowicz. Gdzies w polowie 1945 r. wraz z rodzicami przyjechalem do Gdanska. W domu rodzicow miescila sie Komorka Kontrwywiadu w dzielnicy Gdansk-Wrzeszcz, ul. Wallenroda 4. Do Komorki przychodzily wiadomosci, ze w kierunku Gdanska sa kierowani wiezniowie, ktorzy nie docieraja do miejsca przeznaczenia tzn. do wiezienia. Aby rozpoznac "sprawe" ojciec moj postanowil pojsc do pracy UBP Gdansk jako kierownik warsztatu krawieckiego, a mnie wzial jako ucznia. Podjeto szczegolowa penetracje UBP w Gdansku. Rzeczywistosc okazala sie koszmarem. Do gdanskiego UB przywozono tygodniowo od jednej do dwuch grup zolnierzy AK. Przesluchiwania prowadzili NKWDzisci w formie lamania rak, nog, wyrywanie paznokci itd. Ww. przesluchania byly nadzorowane przez Stolzmana. Nastepnie przesluchanych "wiezniow" wysylano transportem samochodowym w kierunku Slupska. Od 1947 r. zaczeto stopniowo likwidowac oboz Barkniewo, gdzie byli rozstrzeliwani zolnierze Armii Krajowej. W zwiazku z tym czesc wiezniow byla kierowana do podziemi przy ulicy Jaracza w Slupsku, gdzie byla mordowana, nastepnie zasypywana wapnem, gdzie do tej pory leza ich prochy. W zwiazku z tym, ze Stolzman znal mego ojca, z ktorym uzgodnil, ze w rezerwie zawsze bedzie wyprasowany mundur. Gdy byl w Gdansku, dzwonil do Konsumu, zeby wyslac mundur, wtedy ojciec posylal mnie z mundurem do Stolzmana. Wzialem mundur i poszedlen do urzedu bezpieczenstwa w Gdansku. Niosac mundur dla Stolzmana nie spedziewalem sie, ze w przeciagu 48 godzin znajde sie w przedsionku piekla. Gdy weszlem do pomieszczenia, gdzie znajdowal sie Leebe Bartkowski, ktory przygotowal narzedzie do torturowania ludzi, zamiast zameldowac swoje przybycie, to ja stanalem i przygladalem sie, co Bartkowski robi. Tenze nie zastanawiajac sie uderzyl mnie w twarz. Natychmiast odwzajemnilem Bartkowskiemu. Z opresji wybawil mnie Stolzman, ktory wszedl prowadzac dwie kobiety, jedna mlodsza, druga starsza. Okazalo sie, ze to byla zona i corka jednego z uciekinierow, ktory przyznal sie, ze u niego w domu przechowywana jest czesc narkotykow - zabrano narkotyki i obie panie. Przez pol dnia Szwedzi i Polacy byli przesluchiwani przez Stolzmana i Bartkowskiego. Interesowal ich, kto i skad dostarczyl opium na statki, gdzie znajduje sie miejsce skladowania na terenie Trojmiasta, Ustki, Slupska. Gdy skonczono ustne przesluchiwanie i Stolzman nie dowiedzial sie, skad brano tak duze ilosci narkotykow, wtedy przystapiono do fizycznego przesluchania. "Na tapete" wzieto wieznia, ktory na piersi mial zawieszony krzyz. Bartkowski kazal zdjac krzyz, lecz przesluchiwany odmowil. Stolzman kazal Bartkowskiemu powiesic go na haku na lancuszku od krzyza. Postawiono delikwenta na taborecie i rece i nogi mial zwiazane, glowe przelozono na lancuszek powieszony na haku. Nastepnie Bartkowski raptownie wyrwal lawke spod nog. Lancuszek pekl pod naprezeniem i jednoczesnie przecial prawdopodobnie tetnice. Krew zaczela lac sie jak z "kranu". Po kilku minutach czlowiek nie zyl. Kazano mi pomoc wyniesc zwloki oraz zmyc podloge. Krzyz zmywal NKWDzista. Osobiscie slyszlem jak Stolzman mowil do Bartkowskiego, ze krzyz ten wezmie do domu na pamiatke. Nastepnym do przesluchania byl mlody Polak. Zwiazano mu rece i nogi oraz powieszono jak swiniaka na haku. Obnazono dolna czesc ciala i Bartkowski szczypcami zaczal sciskac przyrodzenie. Nastapil niesamowity krzyk bolu torturowanego czlowieka. Stolzman kazal przerwac tortury i zapytal czy juz sobie przypomnial, skad mieli na statku narkotyki. Mlody czlowiek wskazal na malzenstwo z corka, ktorzy prawdopodobnie mieli sie zajmowac transportem narkotykow na statki. W pierwszej kolejnosci wzieto seniora rodu. Zone i corke ze zwiazanymi rekoma posadzono w bliskiej odleglosci od ojca i meza. Zaczeto mu zrywac paznokcie z rak i nog. Zeby nie krzyczal zaplombowanu mu usta. Torturowany czlowiek kilkakrotnie mdlal. Lamano mu palce u rak i nog, i rece. Gdy zdjeto opaske z ust Bartkowski zapytal go czy bedzie zeznawal, odpowiedzial, ze tak. Narkotyk - opium zostal przywieziony do miasta Ustka samochodem MO, a eskorte stanowili milicjanci. Gdy samochod pojechal pod statki, zolnierze, ktorzy pilnowali statki szwedzkie znikneli na czas rozladunku towaru. Izaak Stolzman zagrozil, ze jezeli nie bedzie mowil prawdy, to zona i corka zostana zgwalcone a pozniej zastrzelone. Torturowany mezczyzna przypomnial sobie, ze narkotyk byl przywieziony z Urzedu Bezpieczenstwa Publicznego w Szczecine. Stolzman jak to uslyszal, to sie wsciekl, zawolal dwoch NKWDzistow, tez Zydow, ktorzy zgwalcili 15 letnia corke oraz zone. Po zgwalceniu kobiet, Stolzman wzial ze stolu aparat, rozerwal pochwe a Bartkowski wepchnal nagrzany pret do czerwonosci w skrwawiona pochwe dziewczyny. Nastapil niesamowity krzyk bolu. Tak samo postapiono z matka dziewczyny. Niepotrzebne kobiety wyniesiono do nastepnego pomieszczenia, gdzie zostaly zastrzelone. Stolzman Izaak w dalszym ciagu prowadzil sledztwo w stosunku do torturowanego mezczyzny, nie wierzyl jego zeznaniom, ze ten z uporem maniaka powtarzal, ze narkotyki zostaly przywiezione z Urzedu Bezpieczenstwa Szczecin. W pewnym momencie kazal nagrzac pret, a Bartkowski z cala sila wepchna w obietnice, powtorzyl sie ten sam scenariusz - ryk czlowieka mordowanego. Po zakonczeniu "eksperymentu" zostal zastrzelony, w tyl glowy. Wykonawca byl Leebe Bartkowski. Izaak Stolzman zarzadzil przerwe na obiad. Gdy chcialem opuscic przybytek zbrodni zapytalem czy moge pojsc do domu. Stolzman powiedzial, ze zostane i pojde gdy przyjdzie czas. Po jakims czasie powrocil z obiadu Leebe Bartkowski, stanal w rozkroku i powiedzial do mnie: "Nu ty Goj, czy wiesz, ze nasze kamienice a wasze szubienice, za chwile zawisniesz na tym haku !!!" Po chwili przyszedl Izaak Stolzman i zarzadzil przesluchanie pozostalych Polakow przez Bartkowskiego, a mnie kazal pozostac w pokoju. Natomiast Stolzman wzial dwoch pomocnikow i rozpoczal przesluchania marynarzy szwedzkich, zastosowal stopniowa metode torturowania, zaczeto od zdzierania paznokci z rak i nog oraz lamania palcow. Nastepnie rozgrzanym pretem - pretami ciagnieto po calym ciele, plecach, nogach, brzuchu, piersiach itd. Krzyk bolu, rozpaczy meczonych marynarzy szwedzkich. Gdy torturowano Szwedow i Polakow, Izaak Stolzman stal i przygladal sie, gdy torturowani ludzie krzycza. On usmiechal sie, wydawalo sie, ze Stolzman znajduje wie w jakiejs "ekstazie", ktora dawala mu niesamowita przyjemnosc. Leebe Bartkowski podczas przesluchania uciekinierow polskich nie uzyskal zadnych dodatkowych wiadomosci. Stolzman kazal odprowadzic i rozstrzelac. Dla mnie dano siennik i koc do spania i tak przesiedzialem cala noc do nastepnego ranka. Rano nastepnego dnia Stolzman kazal Bartkowskiemu zaladowac do samochodu rozstrzelonych Polakow, zawiesc do Brzezna i zakopac. Sam natomiast przy pomocy dwoch NKWDzistow rozpoczal kontynuacje wczorajszych przesluchan marynarzy szwedzkich, dochodzenie przeprowadzone bylo w jezyku niemieckim tak, ze nic nie rozumialem. Tyle moglem zrozumiec, ze gdy nie bylo po mysli Stolzmana, to wzmoglo sie znecanie. Lamanie rak, palcow, bicie pretem po calym ciele itd. Gdy przyjechal Bartkowski, polecil, aby przygotowac do drogi samochod, jezeli beda pytac dokad zabiera - powiedziec, ze Szwedzi sa wiezieni na statek, ktory ich zawiezie do Krolewca-Kalingradu. Bylo to klamstwo i wyprowadzenie wszystkich "zainteresowanych" w pole. nastepnie wszystkich porwanych Szwedow wsadzono do samochodu uprzednio wiazac rece i nogi. Konwojenci siedli razem z wiezniami. Natomiast Naczelstwo w Gaziku, a ja z nimi ruszylismy w strone Gdynia-Lebork-Slupsk. W Slupsku po kilku minutach pojechalismy pod budynek. Na zewnatrz budynku ksztalty pol okragle, od podworka wklesle. Po chwili stania na zewnatrz wyszlo kilku ludzi. Bartkowski na czele ze swoimi ludzmi zaczal Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Re: Jolanta Konty Stolzman broni męża 07.06.08, 15:07 Leebe Bartkowski podczas przesluchania uciekinierow polskich nie uzyskal zadnych dodatkowych wiadomosci. Stolzman kazal odprowadzic i rozstrzelac. Dla mnie dano siennik i koc do spania i tak przesiedzialem cala noc do nastepnego ranka. Rano nastepnego dnia Stolzman kazal Bartkowskiemu zaladowac do samochodu rozstrzelonych Polakow, zawiesc do Brzezna i zakopac. Sam natomiast przy pomocy dwoch NKWDzistow rozpoczal kontynuacje wczorajszych przesluchan marynarzy szwedzkich, dochodzenie przeprowadzone bylo w jezyku niemieckim tak, ze nic nie rozumialem. Tyle moglem zrozumiec, ze gdy nie bylo po mysli Stolzmana, to wzmoglo sie znecanie. Lamanie rak, palcow, bicie pretem po calym ciele itd. Gdy przyjechal Bartkowski, polecil, aby przygotowac do drogi samochod, jezeli beda pytac dokad zabiera - powiedziec, ze Szwedzi sa wiezieni na statek, ktory ich zawiezie do Krolewca-Kalingradu. Bylo to klamstwo i wyprowadzenie wszystkich "zainteresowanych" w pole. nastepnie wszystkich porwanych Szwedow wsadzono do samochodu uprzednio wiazac rece i nogi. Konwojenci siedli razem z wiezniami. Natomiast Naczelstwo w Gaziku, a ja z nimi ruszylismy w strone Gdynia-Lebork-Slupsk. W Slupsku po kilku minutach pojechalismy pod budynek. Na zewnatrz budynku ksztalty pol okragle, od podworka wklesle. Po chwili stania na zewnatrz wyszlo kilku ludzi. Bartkowski na czele ze swoimi ludzmi zaczal wyladowywac Szwedow. Po wyladowaniu ustawiono ich "gesiego" i poprowadzono do budynku. Gdy ostatni zniknal w drzwiach, Stolzman kazal mi przejsc na siedzenie obok niego. Dominik zwrocil sie do mnie: "Przekroczyles prog swojego bezpieczenstwa. Zobaczyles i uslyszales to, co nie powinienes... widziec i uslyszec. W zwiazku z tym musialbym ciebie zabic, ale tego nie zrobie. Zawdzieczasz swoje zycie Dyrektorowi Konsumu, panu Kaminskiemu, ktory wstawil sie za toba. Jezeli zaczniesz rozpowiadac, co slyszales i widziales, to zginie cala twoja rodzina i ty w podziemiach. Teraz zejdziemy na dol do podziemi to zobaczysz, ze ja ciebie nie oklamuje." Rozkazal, abym szedl za nim, tak mnie sprowadzil do podziemia. W pierwszej kolejnosci poczulo sie niesamowity zapach rozkladajacych cial ludzkich oraz zobaczylem lezacych pokotem marynarzy szweckich, ktorzy przed kilkoma minutami zeszli do podziemi. Dobijano z pistoletow tych, ktorzy dawali oznaki zycia. Gdy chcialem opuscic przedsionek piekla, Stolzman zlapal mnie za ramie, mowiac mi, ze musze jeszcze zobaczyc krematorium i zwloki, ktore sa zasypane wapnem: "Jak ty nie bedziesz posluszny, to spotka ciebie to samo co tamtych." Podszedlem blizej zwlok zasypanych wapnem. Widok byl straszny, usta otwarte, powieki nie zamkniete, wyraz twarzy wykazywal grymas - obraz byl niesamowity. Do tej pory mam obraz tego nieboszczyka. Gdy tak przygladalem sie twarzy nieboszczyka, ktora mnie zafascynowala, do Stolzmana podeszlo dwoch ludzi, ktorzy okazali sie prokuratorami prokuratury powiatowej w Slupsku. Przyszli do Stolzmana, aby uzgodnic ilu maja przyslac wiezniow do zamordowania, spalenia lub zasypania wapnem. Po uzgodnieniu z nimi, ilu ludzi-wiezniow maja dostarczyc, pociagnal mnie za NKWDzistami, ktorzy ciagneli zwloki szweckiego marynarza. Raptownie trafilismy na kotlownie, piece krematoryjne. Widok wkladajacego ciala do pieca oraz drugiego palacego ciala marynarza szweckiego. W pewnym momencie stracilem przytomnosc, dopiero odzyskalem ja w samochodzie w drodze powrotnej do Gdanska. Rok 1957 - moj przyjaciel Kazimierz Walczak otrzymal stanowisko dowodcy okretu demagnetazyjnego, w zwiazku z tym zlozylem wizyte na okrecie. Byl to szkuner. Kadlub o budowie drewnianej. Przed dostaniem sie w polskie wladanie wlascicielem byl amator szwedzki. Polscy marynarze nazywali go "Swiety Jerzy". Wsrod marynarzy - zalogi, szla szeptana z ucha do ucha wiesc, ze "Swiety Jerzy" zostal w piracki sposob obrabowany przez Sowietow, natomiast zaloga statku zostala uprowadzona do Slupska i tam zamordowana oraz w podziemiach bylego Arbeitsamtu w krematorium spalona. Natomiast oficjalna wersja, ze jednostka utonela na terenie wod wewnetrznych lub przyleglych do obszaru polskiego, ze amator szwedzki zrezygnowal z wydobycia nieoplacalnej sprawy ! Po szkoleniu bylem kilkanascie dni. Z powodu, ze przyjaznilem sie z dowodca, por. Walczak Kazimierz "przymknal oko" na moja penetracje kadlubu okretu. Chcialem znalezc miejsce w poszyciu kadluba, ktore byloby kiedys uszkodzone. Takiego miejsca nie znalazlem. Kazimierz Walczak nie doczekal sie lepszych czasow, odmowil wspolpracy z KGB, zostal zamordowany latem 1967 r. - - - - - - - Koniec. papurec.org/history/h26.html Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Kwaśniewska broni Wałęsy: To polskie piekiełko 07.06.08, 15:09 Szkoda że nie robiła tego w latach osiemdziesiątych,za komuny,ale wtedy to było mniej wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Kwaśniewska broni Wałęsy: To polskie piekiełk 07.06.08, 15:14 Czy Wałęsa współpracował czy nie to jedno,a 3 RP,którą współtworzył,to drugie,to Polska,w której byłym ubekom żyje się znacznie lepiej niż tym którzy z nimi walczyli,to Polska w której wielu uczciwych ludzi straciło nie tylko pracę i utrzymanie ale i godność. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Jolka spłaca dług wdzięczności. W końcu to dzięki 07.06.08, 15:13 nieudolnej prezydenturze Wałęsy, Olo mógł być przez dwie kadencje prezydentem swoich. Warto przy okazji przypomnieć, że wybierając Wałęsę na prezydenta, wybieraliśmy między nim, a nikomu nie znanym Tymińskim - w końcu u nas jak w Stanach - prezydentem może zostac każdy! u. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Unamacico, czy ci się coś w kuchni nie przypala? 07.06.08, 15:20 Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx a Urban się już wypowiedział? 07.06.08, 15:13 Bo może coś przegapiłem, a ostatnio się "ożywił" - nawet w tv. Jakoś nie mam przekonania gdy takie osoby ("dawni czerwoni" ) zaczynają bronić Wałęsy. Zbyt dużo dziwnych rzeczy się działo, żeby w najmniejszym stopniu wierzyć im i im podobnym(np. tzw.: "nocna zmiana"). Po co ten cały spór, skoro do tej pory nikt nie podał ŻADNEGO sensownego argumentu za/przeciw agenturą Wałęsy. Jednak to, że Kaczyński w ten sposób się wypowiada, jest naprawdę dziwne i żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: a Urban się już wypowiedział? 07.06.08, 15:23 Lech Kaczyński też ma prawo do wypowiedzi swego zdania podobnie jak każdy obywatel wolnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Kwaśniewska broni Wałęsy: To polskie piekiełko 07.06.08, 15:16 Wszystkim "dżentelmenom" sypiącym epitetami pod adresem p.Kwaśniew- skiej,dedykuję wierszyk A.Marianowicza. "Fama chama To na Twym honorze nie jest plama, Fama chama Na karierę,Twoją wpływ raz dwa ma... Bo cały świat się boi Chamowatości Twojej I w górę pcha Cię sam Przez tę najlepszą z fam" Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Kwaśniewska broni Wałęsy: To polskie piekiełk 07.06.08, 15:30 A ja myślę że naj bardziej obrzydliwym polskim piekłem jest budowa Polski wielkich przepaści społecznych i majątkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: Kwaśniewska broni Wałęsy: To polskie piekiełk 07.06.08, 20:45 marekmarek44 napisał: > A ja myślę że naj bardziej obrzydliwym polskim piekłem jest budowa Polski > wielkich przepaści społecznych i majątkowych. Mieliśmy taką do 1989 roku. Nie pamiętasz ? Może jesteś za młody ? To poczytaj stare gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
sarr77 Kwaśniewska broni Wałęsy: To polskie piekiełko 07.06.08, 15:34 Jesteście chorzy :). To się nazywa PA-RA-NO-JA :). Dużo paradni się teraz reklamuje, naprawdę, możecie sobie pomóc... Jeszcze możecie być szczęśliwi, mimo że wiele Wam w młodości zabrano! Radzę się tam doWałęsać, moi kochani rodacy :). Leczyć się, a nie narzekać że słońce świeci... Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek A co na to "Bolek" Kaczyński? 07.06.08, 15:38 Wie przecież, że sam jest "Bolkiem"! Odpowiedz Link Zgłoś
teborsuk Re: A co na to "Bolek" Kaczyński? 07.06.08, 20:18 pisubek napisała: > Wie przecież, że sam jest "Bolkiem"! ---- nic, spier....j śmieciu; Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Kwaśniewska broni Wałęsy - dyrektywy z Chantilly 07.06.08, 15:37 Czy wam podoba się czy nie Kwaśniewski jest sprytniejszy i ważniejszy niż Tusk, Kaczyńscy czy Miller z całą resztą. Służbowy wyjazd Kwaśniewskiego do Chantilly ,Virginia ,USA na początku czerwca b.r. na b.ważną, konferencję międzynarodowej elity(o której TVN, czy CNN nawet nie wspomni)potwierdza potęgę Kwaśniewskiego w Polsce. Tajemniczym,zagranicznym miejscem pobytu Wałęsy,z którego wysyłał on unedited e-maile jest oczywiście Chantilly. Nie ma co liczyć ze strony GW na rzetelną informację nawet w sprawie stanu zdrowia Sharona. Ariel Sharon, obchodził w lutym ,w stanie śpiączki kolejne urodziny. Czy będzie on wiecznie żywy jak Lenin? Spector Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Atak na Wałęsę mieści się w profilu "polaczka" 07.06.08, 15:40 Kto bywał za granicą dłużej niż żeby zobaczyć "coś" czy się obkupić wie, że niewiele jest śladów polskich dokonań w świecie. Trochę dalej od Polski wielu nie słyszało o nas - o najmądrzejszym narodzie na świecie. I wtedy jest ostatnia szansa to powołać się na kraj JP II albo Wałęsy. A to co innego - słyszeli. Przeciętny Hindus wie kto kierował strajkami stoczniowców w latach osiemdziesiątych natomiast spierniczały stoczniowiec Gwiazda - zapomniał. Ale to i wiek i zazdrość! Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Atak na Wałęsę mieści się w profilu "polaczka 07.06.08, 15:47 A jak się teraz wyda, że Wałęsa był agentem, to będzie wstyd na całe Indie. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Bolek to Kaczyński! Był, jest i będzie Bolkiem. Na 07.06.08, 15:48 zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Bolek to Kaczyński! Był, jest i będzie Bolkie 07.06.08, 15:51 Powstaje pytanie, kim w takim razie była Jolanta. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 ...bredzi Kwaśniewska żoneczka "komunisty" 07.06.08, 15:41 Pani mąż , pani Jolu, to egzemplifikacja wszystkiego co najgorsze u ludzi tej mentalności. To jest obraz globalnego piekła w wydaniu takich "egzemplarzy". Pan Wałęsa to "słup", którego ogrywali ludzie pokroju pani męża . Niech się pani wyłączy z tej dyskusji , bo jako żonie byłego komunisty , karierowicza , to nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Kwaśniewska broni Wałęsy: To polskie piekiełk 07.06.08, 15:51 venus99 napisał: > wiele osób też swoje wie o pełniącym nieudolnie obowiązki prezydenta. Venus99, Pan Walesa był tylko z wykształcenia zwykłym elektrykiem, dziś macie wykształconą osobę na stanowisku głowy państwa, pokaz mi efekty pracy obecnego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
noctifer Kwaśniewska broni Wałęsy: To polskie piekiełko 07.06.08, 15:51 Dobrze,ze broni!Dlaczego Kaczyński nie nazwał konfidentem Wielgusa? On podpisał i jak twierdzi sie "nie zrobił nikomu krzywdy".To w stylu Kalego -katolika:jak Kali ukraść to dobrze j,jak Kalemu to żle!Wielgus był..."nikczemnie oczerniany"...a co robi sie z Wałęsą? WAŁĘSA WALCZYŁ O WOLNOŚĆ DLA POLAKÓW a Wielgus dle kariery naukowej zdradził naród a w szczegności ciemne owieczki. OTt cynizm w stylu PIS-u i moherów. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Od przyjaciół chroń mnie Boże 07.06.08, 15:54 Na miejscu Wałęsy nie cieszyłbym się z tego poparcia, bo pocałunek tak zwanej pierwszej damy, Kwaśniewskiej, można przyrównać tylko do pocałunku śmierci. Cóż, każdy ma takich przyjaciół, na jakich zasługuje... Odpowiedz Link Zgłoś