wojakszwejk 13.06.08, 06:14 "Odpowiadać na wszystkie przekłamania i inwektywy ''Dziennika'' nie warto, chcę tylko przypomnieć, o co nam w tej historii chodzi." Typowe dla GW. Nie warto odpowiadać. Ostro gracie, nawet jak na Wasze standardy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziarenko1.1 Dziennikarze bez granic 13.06.08, 07:16 najgorszym rozwiązaniem dla tej dziewczynki jest aborcja . już potem nigdy może nie mieć dzieci . to jest morderstwo. dziecko można oddać do adopcji .tysiące rodzin czeka na dziecko .dlaczego GW popiera ciągle aborcje ,ubeków , pedałów i inne świnstwa . nie wiem może ma za zadanie jątrzyć . w Polsce nikt nie strzela do dzieci z czołgu i nie zabija . słowem też można zabić Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 08:14 > dziecko można oddać do adopcji .tysiące > rodzin czeka na dziecko Widzisz, jakoś dotąd nie opracowali metody, która umożliwiłaby wszczepienie tego płodu Tobie celem donoszenia, urodzenia i oddania do adopcji. Nie Twój brzuch, więc proszę, odstosunkuj się. Ta dziewczyna to nie inkubator. > dlaczego GW popiera ciągle aborcje ,ubeków , pedałów > i inne świnstwa . Dlatego, że mamy XXI wiek, demokrację, a świat nie jest czarno-biały, ziarenko? Odpowiedz Link Zgłoś
akurach1981 Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 15:09 najzabawniejszy byl fragment z rzetelnoscia dziennikarska polecam dwa wpisy z bloga Kataryny wlasnie w tej sprawie kataryna.salon24.pl/78394,index.html kataryna.salon24.pl/78281,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
akurach1981 Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 15:14 probke mozna przeczytac na blogu wildsteina dolinanicosci.salon24.pl/78468,index.html zachecam zainteresowanych koniec i bomba, a kto nie czytal ten traba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bbasiam Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 09:22 tysiące > rodzin czeka na dziecko a tysiace dzieci czeka na adopcje w domach dziecka i jakos nikt ich nie chce! Czemu uwazasz ze akurat z tym bedzie inaczej? 3 tygodnie temu uodzilam moj najwiekszy skarb, teraz nie wyobrazam sobie zycia bez tej malej istotki, ale gdybym miala teraz 14 lat i musiala przejsc cos takiego jak ta dziewczyna - nie wiem czy potrafilabym kochac dziecko do ktorego urodzenia zmusila mnie zgraja obcych ludzi ktorym sie wydaje ze wszystko wiedza lepiej. Dlaczego nie pozwolicie temu dziecku spokojnie zostac nadal dzieckiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 10:38 Dzieckiem? Jak sie idzie do lozka to znaczy, ze dzieckiem juz sie nie jest. A byc doroslym to znaczy, ze sie jest odpowiedzialnym za swoje czyny. Chyba nawet dla 14-latki nie jest tajemnica skad sie biora dzieci, wiec nie plec glupot moja droga. A co do dzieci w domach dziecka to wiekszosc z nich niestety ma nieuregulowana sytuacje prawna, przez co adoptowane po prostu byc nie moga. Pomysl troche zanim napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 11:23 whiskeyjack napisał: > Dzieckiem? > Jak sie idzie do lozka to znaczy, ze dzieckiem juz sie nie jest. ********************************** Więc Jarosław Kaczyński wciąż jest dzieckiem? Upraszczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: Dziennikarze bez granic 23.06.08, 16:30 ziarenko1.1 napisał: > najgorszym rozwiązaniem dla tej dziewczynki jest aborcja . już potem nigdy moż > e nie mieć dzieci . to jest morderstwo. dziecko można oddać do adopcji .tysiące > rodzin czeka na dziecko .dlaczego GW popiera ciągle aborcje ,ubeków , pedałów Dlatego, kochane ziarenko, ze: Pedal byl kiedys tez dzidziusiem,ubek tez, nalezy go dzisiaj usunac, bo nie podoba sie spoleczenstwu? Jakie osobniki podobaja sie spoleczenstwu? DZIDZIUSIEM JEST SIE KROTKO; A CO POTEM? Pedalow trzeba wykluczyc, murzynow trzeba wykluczyc, zydow trzeba wykluczyc, ubekow tez, czy tobie moze to kogos przypomina? Znam 3 rodziny, ktore adoptowaly dziecko, chodzi mi o niemowleta, wszystkie 3 zeszly na psy i przy pierwszych komplikacjach zwiazanych z wiekiem dojrzewania stwierdzily, ze "glupi nastolatek", bo winne sa geny, a dziecko nie ich. Ci ktorzy zaadoptowali wieksze dzieci, sa w moich oczach "normalni", wiedzieli, ze problemy beda, ale uwazali od poczatku, ze to jest ICH dziecko, dziwne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Jeżeli Wyborcza przekracza granice wstydu , 13.06.08, 08:30 to co powiedzieć o instytucjach państwowych ? Na strazy czyich praw stoją ,bo nie człowieka i obywatela ? Mam nadzieje ,że niezaleznie od decyzji dziewczynki Polska zostanie zaskarżona do Strasburga. Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Dziennikarze bez granic 13.06.08, 08:47 Gazeta odwaliła kawał dobrej roboty. Być może wywoła to dyskusję nt. szanowania obowiązującego prawa, ze szczególnym uwzględnieniem prawnego "kompromisu", jaki obowiązuje od 1993. A tak obok tematu: nie wiem, czy śmiać się, czy wściekać. Dziewczyna trafia do szpitala z wszystkimi papierami do wykonania zabiegu i chęcią jego przeprowadzenia, a szpital umieszcza ją na oddziale, gdzie karmi witaminkami i środkami na podtrzymanie ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 10:42 Straszne, co? Ale pewno jestes za ustawa zakazujaca bicie dzieci, oczywiscie tych, ktore beda mogly sie urodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 11:23 > Ale pewno jestes za ustawa zakazujaca bicie dzieci, oczywiscie tych, > ktore beda mogly sie urodzic... Nie, od klapsa nikt nie umarł. I nie wspieram ekooszołomów w ich krucjatach. Ludzie mają swój rozum i powinni go używać. Tymczasem robi się coraz duszniej. Coraz więcej wolności nam się odbiera. Zauważ, że tu bezczelnie odmawia się poszanowania OBOWIĄZUJĄCEGO prawa. O ten jest cały hałas, bo nie wiadomo, co będzie dalej, co następne stanie się fikcją. Jeśli nie masz uczulenia na tego autora, polecam już dość stary felieton p. Żakowskiego: www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead33&news_cat_id=1287&news_id=221745&layout=18&forum_id=10621 &fpage=Threads&page=text Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
black-andrzej24 Dziennikarze bez granic 13.06.08, 09:10 Polska powinna wprowadzić instytucję kościelną, taka jaka istnieje w Iranie „Duchowy Przywódca Iranu” (rahbar, wali-je faqih, wali-je amr, faqih, bądź sarparast), to w Polsce byłby „Duchowy Przywódca Polski”. Tak jak w Iranie, funkcje pełniłby dożywotnio, decydowałby o wojnie i pokoju, ogłaszałby mobilizację, kontrolowałby prezydenta i premiera, media, mógłby dymisjonować prezydenta. Takim rahbarem mógłby być T. Rydzyk, on najbardziej nadawałby się na sprawowanie tej instytucji. Prócz Policji w Polsce, powinno wprowadzić się coś na miarę Irańskiego „Basidż”, organizacje paramilitarną o charakterze masowym, pełniąca głównie funkcje porządkowe, takie jak dbanie o moralność publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 10:43 A ty powinienes chyba jednak z powrotem zaczac brak leki, bo pierwsze objany nawrotu paranoi juz widac. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 11:25 whiskeyjack napisał: > A ty powinienes chyba jednak z powrotem zaczac brak leki, bo > pierwsze objany nawrotu paranoi juz widac. ******************************* Uderzył w stół i nożyce się odezwały? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca7104 wstydźcie się dorośli no i ja też! 13.06.08, 09:28 Granicę wstydu, delikatności i zwykłej przyzwoitości to przekroczyli po 1.lekarze brakiem zrozumienia... 2. obrońcy życia (w tym księża - czy któryś z nich odezwał się chociaż raz na temat katowanych i bitych dzieci?!!! a może jakiś hierarcha ja jakoś nie słyszałam) - sama jestem osobą wierzącą i może jeszcze tym bardziej jest mi za nich wstyd - czy znęczanie się nad dziećmi "narodzonymi" to nie PRZESTĘPSTWO? po 3. dołączyli się politykierzy różnej maści którzy znowu coś chcą ugrać dla siebie kosztem tej dziewczynki i jej dziecka. Kurcze mam juz dość czy w Polsce ktoś w końcu zacznie szanować PRAWO - skoro prawo pozwala na zabieg to trzeba to uszanować! Szkoda mi tej dziewczynki (dziecka przecież). Niech te służby które jeszcze mogą coś zrobić pomogą jej... A dziennikarze to opisali jedynie albo aż opisali. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_1982 Re: wstydźcie się dorośli no i ja też! 13.06.08, 14:58 Może i jesteś "wierzącą", ale nie w Boga. Znasz 5-te Przykazanie? To sobie przypomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca7104 obserwuj dalej 82! 13.06.08, 16:40 To kto jest lub nie jest wierzący to pan/pani osądzać na szczęście nie będzie.... nie pisałam o wierze ale przyzwoitości i obowiązującym w Polsce prawie.... Taka już jestem czarna owca - nie znoszę hipokryzji, świętoszków i zakłamnia np. lekarzy którzy przed swoimi kolegami wstydzą się powiedzieć prawdę a za pieniądze potrafią wywabić swoje sumienie.....no i brudzia to raczej nie piliśmy! Odpowiedz Link Zgłoś
postkom pseudo dziennikarze z brukowca 13.06.08, 09:55 Ciebie człowieku też MALESZKA uczył etyki zawodowej. Ta wasza rzetelność polega na tym, że każdego dnia pisaliście o innych okolicznościach powstania ciąży. Przeinaczanie faktów dla własnych potrzeb jest zwykłą OBRZYDLIWOŚCIĄ. W tej sprawie GW pokazała w sposób jednoznaczny, że dobro człowieka nie jest priorytetem w redakcji, a liczy się ideologia i nakład, choćby kosztem tak bezbronnej osoby jaką jest czternastoletnie dziecko. Już same tytuły artykułów są na tyle wymowne, by stwierdzić, że pseudo dziennikarze wybiórczo postrzegają rzeczywistość, a w wielu przypadkach ją naginają. Także zanim zaczniesz wypowiadać się o sobie i swoich kolegach, najpierw publicznie przeproś to dziecko, któremu tyle krzywdy wyrządziliście swoimi infantylnymi publikacjami. Porównać was do „faktów i mitów” lub innych brukowych pisemek nie będzie przesadą, a normalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Re: pseudo dziennikarze z brukowca 13.06.08, 10:44 No co ty, Maleszka przeciez tylko adjustuje teksty i nie ma zadnego wplywu na nic... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca7104 hej whiskeyjack prowadzisz tu jakąś krucjatę:-) 13.06.08, 10:54 Ja tam nie mam monopolu na prawdę objawioną!! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_1982 Re: pseudo dziennikarze z brukowca 13.06.08, 14:55 Nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam i gratuluję trzeźwego osądu! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Dziennikarze bez granic 13.06.08, 10:33 Ile kłamstw gazety wybor`czej wyjdzie jeszcze na jaw? agataidziecko.pl/ Agata z Lublina sama zwróciła się o pomoc do dorosłych. To od niej obrońcy życia usłyszeli, że chce urodzić, ale jest pod silną presją otoczenia. Natychmiast zaoferowali pieniądze, opiekę, zakwaterowanie, adopcję i wszystko inne, czego mogła potrzebować na czas ciąży i później, gdyby zdecydowała się dziecko zatrzymać. Działacze pro-life kontaktowali się z Agatą, ponieważ ona tego chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor.kramer Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 12:18 …a ty kolego nie masz swojego własnego zdania, tylko mówisz to co kto inny już napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
degust kiedy zaczyna się ludzkie życie? 13.06.08, 10:42 kiedy zaczyna się ludzkie życie? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Dziennikarze bez granic 13.06.08, 12:25 Powiem krotko i jasnno. Spoleczenstwo polskie natychmiat powinno zarzadac rewizji umowy pomiedzy Watykanem, a Polska (Konkordat). W Panstwie prawa i o wolnosci swiatopogladowej nie może być tak aby Watykan nam narzucal swoje urojone morale. Zylem w czasach komunistycznych i zawsze twierdzilem, ze Polske opanowal "czerwony wirus" ze wschodu, ktory zniewolil spoleczenstwo. Teraz zyje w "wolnym" kraju i dalej twierdze, ze "wirus" istnieje, tylko kolor zmienil z czerwonego na czarny i nie wieje ze wschodu, a z Watykanu. Jeżeli "czarnemu wirusowi" nie powiemy stanowczo NIE, to możemy sie niebawem obudzic w Panstwie na wzor Iranu. Dosc zniewalania ludu, przez "czarny wirus" plynacy z Watykanu ! Obudzmy sie wreszcie i przypomnijmy sobie, kto spoleczenstwo polskie wpakowal w niewole "koloru czarnego" pochodzacego z Watykanu ?! Ja wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
black-andrzej24 Dziennikarze bez granic 13.06.08, 13:07 Wydaje mi się że i tak pana argumenty nie trafią do publicystów, agresywnie nastawionych na „Gazetę Wyborczą”. Kierunek niektórych komentatorów jest nastawiony jednostronnie, aby jak najmocniej przywalić konkurencji, nie interesuje ich lub nie chcą albo nie potrafią dostrzec, że nikt z dziennikarzy GW nie namawiał 14-letniej dziewczyny do aborcji, raczej pomijany aspekt całej tej sprawy przez publicystów „Dziennika” czy „Rzeczpospolitej”, to próba samodzielnego podejmowania decyzji przez rodziców i samej Agaty, bez mieszania się kościoła, instytucji kościelnych czy mediów. Wniosek nasuwa się jeden: najlepiej siedzieć cicho, nic nie mówić i nie mieć własnego zdania. To co daje się coraz mocniej zauważyć w całej tej debacie to szukanie winnych i obarczanie się nawzajem winą, a nie o merytoryczne rozwiązanie zaistniałej sytuacji. Istnieje już tylko jedno rozwiązanie tej sprawy, dziecko powinno się urodzić a matka powinna być pod opieką finansową działaczy pro-lif, przynajmniej do pełnoletniości aż sama nie będzie w stanie zapewnić byt dziecku. Jednak problem aborcji nie zniknie a będzie istniał w dalszym ciągu. Ale to już problem wielkich mózgów tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_1982 Blumsztaj kłamie jak każdy Żyd z Wyborczej ... 13.06.08, 14:49 Od samego początku chodziło Wam tylko o jedno - o aborcję. Nie dla szanowania prawa, bo brawo macie głęboko w d. Chodziło o to, aby "Wasze było na wierzchu". Od początku pisaliście o rzekomym gwałcie, którego oczywiście nie było co wykazali i naświetlili dziennikarze z PAP-u. Teraz już dziewczyna jest w bezpiecznym miejscu bez chorych feministek i chce urodzić. Zresztą, chciała urodzić od samego początku, co Gazeta skrzętnie pomijała. Będąc pod wływem Nowickiej, straszona chorym i upośledzonym dzieckiem, zaczęła się wahać. Na szczęście, jest ona mądrzejsza od całej bandy aborcjonistów, którzy chcieli tylko jednego - nie sprawiedliwości, nie szczęścia dziewczyny, tylko aborcji - aborcji w 3-im miesiącu ciąży, kiedy nie mamy już doczynienia z "paroma komórkami", tylko rozwijającym się dzieckiem. Cała sytuacja zasługuje na proces sądowy przeciwko feministkom i Gazecie Wyborczej za nakłanianie do aborcji. Wielkie dzięki dla księdza, działaczy "pro-life", lekarzy. To tylko pokazuje, że jest jeszcze na szczęście w Polsce normalność, etyka, sprawiedliwość i są ludzie, którzy będą tych zasad bronić przed czerwono-różową zgnilizną moralną. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Dziennikarze bez granic 13.06.08, 15:04 dzisiaj kampania na rzecz aborcji, kutro kolorowy dodatek o Janie Pawle dzisiaj bronimy Rospudy, jutro chwalimy inwestycje budowlane na terenach chronionych przecież wy w tej wyborczej jestescie zwykłymi k...wami www.rp.pl/artykul/147796.html Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_1982 Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 15:29 Niestety, odnoszę podobne wrażenie. Niestety wielu ludzi tej obłudy i hipokryzji jeszcze nie dostrzega. Z własnego wygodnictwa, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Dziennikarze bez granic 13.06.08, 15:41 "Wam nie jest wszystko jedno"- da się zauważyć. Macie swoje cele i naginacie rzeczywistość tak aby te cele zrealizować. Każdy manipuluje i nie mam o to pretensji, tylko ta "rzetelność" i "etyka" na zakończenie zrzuciła mnie z krzesła. żałosne. Z mojej strony ADBLOCK dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
opiniapollpressagency Reporters sans frontieres-nie dla otrebowych pacan 13.06.08, 16:13 Wyjatkowo wredna morda tego obroncy Adasia Kurcypedro i otrebowych pacanow z Teleavivka. W Paryzu istnieje kolejna mala organizacja "Dziennikarze bez granic" z nazwa zapozyczona od "Lekarze bez granic". Do tych "Pedajacych bez granic" mozna sie zapisac za 15 euros i bic piane Teleavivkowa calymi dobami. Podobnie jak w International Amnesty gdzie wstep kosztuje $10.00 do ktorej zapisal sie Aleksander Kapusniak. Poniewaz Kurcypedro zaczyna sie chwiac jak siedzacy na sedesie to wiadomo, ze papieru toaletowegto sie chwyta. P.S. Wsrod Cyganow od wiekow matki tradycyjnie sa mlodociane a nawet piekne mlode Izraelitki, ktore wczesnie dorastaja. Problemem glownie jest, ze administracyjna granica wieku w roznych krajach jest roznie okreslana. Przykladowo w Stanach prawo karne zabrania pedalom pedofilom cwierkania za chlopakami ja maja mniej niz 17 lat skonczone a kary tam sa wybiorcze 50...300 lat zapeczakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Dziennikarze bez granic 13.06.08, 17:01 "Uczynili to radykalni działacze ruchów pro-life i portal pisma poświęconego "Fronda"." Portal czy użytkownik portalu? Czy o wszystkim co napisze jakikolwiek użytkownik portalu Gazety można od dzisiaj mówić, że uczynił to "portal Gazety Wyborczej"? "Nie sprzeniewierzyliśmy się ani etyce dziennikarskiej, ani naszym wartościom, ani dobru Agaty. Nie było innego sposobu, by bronić jej praw, jak tylko rzetelnie opisywać całą sprawę." To dlaczego nie opisywaliście rzetelnie? kataryna Odpowiedz Link Zgłoś
as200 Re: Dziennikarze bez granic 14.06.08, 03:48 GW robi sie juz tak nudna i jednostronna, ze nawet w pracy trudno czytac... Dawniej czytalem codziennie. Teraz moze raz na tydzien. Z nudow zwykle.. Ale chyba przestane.. Nie warto klikac. Odpowiedz Link Zgłoś