bobcat0210 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 10:22 Nie chciała urodzić, tylko została przez klechę i radiomaryjną swołocz zastraszona i zmuszona do złożenia takiej deklaracji. Jej oświadczenie że chciała urodzić ma taką samą wartość prawną jak zeznania więźniów NKWD "wydobywane" przez śledczych. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 10:30 A co z 15-letnim gwałcicielem? Czyżby gazetka wybiórcza nie okazywała troski o inne potencjalne ofiary? wychodzą na jaw coraz to nowe kłamstwa michnikowego szmatławca agataidziecko.pl/ www.rp.pl/artykul/147896.html Agata z Lublina sama zwróciła się o pomoc do dorosłych. To od niej obrońcy życia usłyszeli, że chce urodzić, ale jest pod silną presją otoczenia. Natychmiast zaoferowali pieniądze, opiekę, zakwaterowanie, adopcję i wszystko inne, czego mogła potrzebować na czas ciąży i później, gdyby zdecydowała się dziecko zatrzymać. Działacze pro-life kontaktowali się z Agatą, ponieważ ona tego chciała. Byli do jej dyspozycji o każdej porze, gotowi służyć pomocą w swoim prywatnym czasie, nie mając w tym żadnego interesu własnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi zastanawiam sie, jakim cudem... 13.06.08, 10:51 ... z calej tej historii zrobila sie taka afera. W tym kraju nie ma problemu ze skrobankami - wystarczy pare zlotych, zeby trafic do porzadnego lekarza (nie mam ny mysli konowala z wioski soedzajacego płod szprychą od roweru). Trzeba jednak trzymac buzie na kłodkę. Tylko nie mówcie mi, ze nie znacie nikogo, kto nie mial takiego problemu, i nie był wstanie szybko go rozwiazac. Jesli kobieta nie chce miec dziecka, to nie bedzie go miala, niezaleznie od tego, co mysla moherowe berety. Szkoda tylko tego zaklamania. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: zastanawiam sie, jakim cudem... 13.06.08, 13:19 Skąd? Bo rodzina Agaty chciała uszanować prawo. Dziwne ale jeszcze tacy ludzie w Polsce żyja. Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 14:54 tom1003 napisał: > Agata z Lublina sama zwróciła się o pomoc do dorosłych. To od niej obrońcy życi > a > usłyszeli, że chce urodzić, ale jest pod silną presją otoczenia. Natychmiast > zaoferowali pieniądze, opiekę, zakwaterowanie, adopcję i wszystko inne, czego > mogła potrzebować na czas ciąży i później, gdyby zdecydowała się dziecko zatrzy > mać. A to ciekawe. Chciała dziecko urodzić, ale powiedziała matce, że została zgwałcona. Zeznała to to nawet przed organami sprawiedliwości, i to chyba w sposób przekonywujący, jeśli dostała papier zezwalający na aborcję. > Działacze pro-life kontaktowali się z Agatą, ponieważ ona tego chciała. Byli do > jej dyspozycji o każdej porze, gotowi służyć pomocą w swoim prywatnym czasie, > nie mając w tym żadnego interesu własnego. A to ciekawe. Parę postów wyżej napisałam o dyskusji na ten temat na forum Frondy, gdzie pewien "prawnik" zadeklarował, iż może za darmo (ach, co za hojność) reprezentować Agatę w sprawie o alimenty od rodziny chłopaka. Rzeczywiście wielka pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 15:02 9 czerwca prokuratura zdementowala 'rewelacje' wyborczej nt. rzekomego gwaltu. To dobrze, ze pojawiaja sie jakies konstruktywne formy pomocy. Dobrze by bylo, gdyby pod naszym naciskiem Gazeta Wyborcza odpalila Agacie i jej bliskim % z zyskow, jakie maja za zwiekszony naklad. agata789 napisała: > tom1003 napisał: > > > Agata z Lublina sama zwróciła się o pomoc do dorosłych. To od niej > obrońcy życi > > a > > usłyszeli, że chce urodzić, ale jest pod silną presją otoczenia. > Natychmiast > > zaoferowali pieniądze, opiekę, zakwaterowanie, adopcję i wszystko > inne, czego > > mogła potrzebować na czas ciąży i później, gdyby zdecydowała się > dziecko zatrzy > > mać. > > A to ciekawe. Chciała dziecko urodzić, ale powiedziała matce, że > została zgwałcona. Zeznała to to nawet przed organami > sprawiedliwości, i to chyba w sposób przekonywujący, jeśli dostała > papier zezwalający na aborcję. > > > Działacze pro-life kontaktowali się z Agatą, ponieważ ona tego > chciała. Byli do > > jej dyspozycji o każdej porze, gotowi służyć pomocą w swoim > prywatnym czasie, > > nie mając w tym żadnego interesu własnego. > > A to ciekawe. Parę postów wyżej napisałam o dyskusji na ten temat na > forum Frondy, gdzie pewien "prawnik" zadeklarował, iż może za darmo > (ach, co za hojność) reprezentować Agatę w sprawie o alimenty od > rodziny chłopaka. Rzeczywiście wielka pomoc. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 11:22 Byłem kiedyś zwolennikiem i czytelnikiem Wyborczej, nie byłem suchaczem radyja (którego słuchać raczej nie będę). Z moralnością kościelną też niekoniecznie jest mi po drodze. Jeżeli jednak dziś uważam Wyborczą za ubecką szmatę, która kłamie i manipuluje, to stało się tak tylko i wyłącznie na życzenie samej Wyborczej. agataidziecko.pl/ gazeta wyborcza skłamała na temat rzekomego gwałtu gaeta wyborcza zataiła informacje, że to Agata sama zgłosiła się o pomoc oraz że to obrońcy życia zaproponowali jej konkretne materialne wsparcie gazeta wyborcza usiłuje uchodzić za obiektywną, niby to sprzeciwa się "fanatyzmowi", ale reklamuje bloga fanatycznych aborcjonistek Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 11:37 Mama Agaty: "Szef komendy miejskiej powiedział, że przysługuje nam legalna aborcja. Więc jak nie muszę córki wysyłać do zwykłego rzeźnika, to nawet ogłoszeń w gazetach nie przeglądałam. No i teraz mam"."- cytat z drugiego artykułu z dzisiejszej GW Co to za kobieta??? Przecież taki tekst świadczy o tym, że ta kobieta zmusza dziewczynę do aborcji. "Ja nie muszę", a nie "córka nie musi". Stąd też we wcześniejszym artykule tekst o "dobrym liceum". Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 15:56 sikorka68 napisała: > > Co to za kobieta??? Przecież taki tekst świadczy o tym, że ta kobieta zmusza > dziewczynę do aborcji. "Ja nie muszę", a nie "córka nie musi". Nie. Świadczy tylko o tym, że matka czuła sie zobowiązana do pomocy córce, co w przypadku 14-latki jest jak najbardziej zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 15:58 no to zajebista jej pomoc zgotowala ... Lewakom sie podoba... redaktorowi naczelnemu wyborczej tajze ... wdakra napisała: > sikorka68 napisała: > > > > > Co to za kobieta??? Przecież taki tekst świadczy o tym, że ta kobieta zmu > sza > > dziewczynę do aborcji. "Ja nie muszę", a nie "córka nie musi". > > Nie. Świadczy tylko o tym, że matka czuła sie zobowiązana do pomocy córce, co w > przypadku 14-latki jest jak najbardziej zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 16:00 zamknij w koncu ta gebe i pisz lepiej o twoich peknietych PREZERWATYWACH Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 16:07 swojski_fr_1 napisał: > no to zajebista jej pomoc zgotowala ... > Nie doceniła siły i bezkarności antyaborcjonistów a tym kraju. Nie wiedziała, że siła prawa ustępuje tu przed prawem siły. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 12:10 ile jeszcze kłamstw napisze wybiórcza? Kłamstwo należy do klasycznych metod stosowanych w kampaniach na rzecz aborcji. Proaborcyjni działacze także szczególnie chętnie – bo to łatwe – manipulują młodymi osobami – pisze publicysta www.rp.pl/artykul/147796.html Ciekawe, że zarówno w tym przypadku, jak i w innych tego typu bardzo często sprawa zaczyna się od przeinaczenia czy wręcz kłamstwa. „Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce” – krzyczał duży tytuł na drugiej stronie „Gazety Wyborczej” (7 – 8 czerwca 2008 r.). Potem okazało się, że dziewczyna nie została zgwałcona, lecz zaszła w ciążę z rówieśnikiem. „Wyborcza” utrzymywała, że nieletnia dziewczyna nazwana Agatą domagała się aborcji. W rzeczywistości do aborcji dążyła od początku jej matka. Sama dziewczyna nie wiedziała, jak postąpić, wahała się, zmieniała zdanie, ulegała presji. Nawet kiedy inne media podały prawdziwe informacje, „Wyborcza” nie sprostowała swoich pomyłek i nie przeprosiła czytelników za wprowadzenie w błąd. Nieprawdziwa informacja zaczęła żyć własnym życiem, a nawet stała się punktem wyjścia do prowadzenia dyskusji na temat zalegalizowania w Polsce aborcji. "Federacja Wandy Nowickiej z uporem dąży do tego, by „Agata” nie urodziła dziecka. Chce też, by sprawa nastolatki z Lublina stała się pretekstem do zmiany prawa" Warto przypomnieć, że w Stanach Zjednoczonych precedensowa sprawa (Roe vs. Wade), która doprowadziła w 1973 r. do legalizacji aborcji, opierała się na takim samym kłamstwie. Młoda kelnerka z Teksasu Norma McCorvey, występująca pod pseudonimem Jane Roe, zeznała, że chce usunąć ciążę, która jest wynikiem gwałtu. Złożyła fałszywe zeznania. Dopiero w 1980 r. przyznała się, że żadnego gwałtu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek22 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 12:14 Wypowiedzi wasze sa zupełnie pozbawione treści. Przecież to ona sama jest sobie winna i ten jej chłopak, oraz rodzice obydwu nastolatków, ja bym sie ze wstydu spaliła , wina dziennikarzy że roztreąbiła sprawę nie znając prawdy, morale dziennikarzkie jest zerowe, prawdę i dobro maja gdzieś gonią tylko za sensacją by zwiekszyć nakład swego pisma. Prawda Prawda i tylko Prawda jest ważna Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 12:59 zachęcanie do udziału w aborcyjnej pikiecie to typowy przejaw "obiektywizmu" GW-na. www.rp.pl/artykul/147796.html Ciekawe, że zarówno w tym przypadku, jak i w innych tego typu bardzo często sprawa zaczyna się od przeinaczenia czy wręcz kłamstwa. „Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce” – krzyczał duży tytuł na drugiej stronie „Gazety Wyborczej” (7 – 8 czerwca 2008 r.). Potem okazało się, że dziewczyna nie została zgwałcona, lecz zaszła w ciążę z rówieśnikiem. „Wyborcza” utrzymywała, że nieletnia dziewczyna nazwana Agatą domagała się aborcji. W rzeczywistości do aborcji dążyła od początku jej matka. Sama dziewczyna nie wiedziała, jak postąpić, wahała się, zmieniała zdanie, ulegała presji. Nawet kiedy inne media podały prawdziwe informacje, „Wyborcza” nie sprostowała swoich pomyłek i nie przeprosiła czytelników za wprowadzenie w błąd. Nieprawdziwa informacja zaczęła żyć własnym życiem, a nawet stała się punktem wyjścia do prowadzenia dyskusji na temat zalegalizowania w Polsce aborcji. "Federacja Wandy Nowickiej z uporem dąży do tego, by „Agata” nie urodziła dziecka. Chce też, by sprawa nastolatki z Lublina stała się pretekstem do zmiany prawa" Warto przypomnieć, że w Stanach Zjednoczonych precedensowa sprawa (Roe vs. Wade), która doprowadziła w 1973 r. do legalizacji aborcji, opierała się na takim samym kłamstwie. Młoda kelnerka z Teksasu Norma McCorvey, występująca pod pseudonimem Jane Roe, zeznała, że chce usunąć ciążę, która jest wynikiem gwałtu. Złożyła fałszywe zeznania. Dopiero w 1980 r. przyznała się, że żadnego gwałtu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Gehenna dziewczynki a GW 13.06.08, 13:09 Radze zapoznac sie z kalendarium wydarzen umiesczonym na stronie Rzepy. ZANIM GW o tym napisala, dziewczynce odmowiono w trzecim szpitalu, byla juz odebrana matce, wozona na glodnego policyjna buda po calym miescie, oderwana od rodziny i umieszczona w placowce opiekunczej, a nawet znalazla sie juz z powrotem w szpitalu im. Bozego (jaki chory umysl wymyslil zeby wlasnie w tym tego nie wiem). I czy NAPRAWDE ktos uwaza ze w interesie dziewczynki bylo kontynuowanie jej gehenny, byle po cichu?:S ja zapytam jeszcze: GDZIE JEST PANSTWO? I wiem tyle - jesli moja corka zostanie kiedys zgwalcona przez bande oprychow , w zyciu nie bede liczyl na to ze uzyska w tym kraju cokolwiek legalnie. Od razu wywoze ja do Czech. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 13:16 Sedzia, ktory wydal Postanowienie o rozdzieleniu Agaty od rodzicow naruszyl nie tylko prawo, ale dal dowod spoleczenstwo polskiemu, ze zyjemy w Panstwie bezprawia, gdzie czlowiek zostaje zniewalany przez "czarny wirus". Zalosny jest ten sedzia i wystawil o sobie swiadectwo, ze ma zniewolony Umysl przez katolicyzm. Bronmy sie przed "czarnym wirusem", bo jak tak dalej pojdzie to możemy sie obudzic w Panstwie wyznaniowym na wzor Iranu i możemy byc zagrozeniem dla jednosci i solidarnosci UE. Natychmiast wypowiedzmy Konkordat dla dobra i faktycznej wolnosci obywateli, a nie tylko na papierze. Sprawa Agaty pokazuje klarownie, ze nie mieszkamy w kraju wolnym swiatopogladowo. Konstytucja RP jest pustym zapisem. Spoleczenstwo polskie po raz kolejny zostalo oszukane o swej wolnosci. Za przestrzeganie zapisow konstytucyjnych odpowiada bezposrednio Prezydent RP. Kaczynskiego postawic pod Trybunal Stanu ! Od dawna mu to sie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 [...] 13.06.08, 13:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chakotay Re: Matka Agaty: oddajcie mi rozum i moralnosc 13.06.08, 13:47 hauhauhauhauuuuuuuu szczekanie to wam aby wychodzi katofaszystowkie pomioty Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: oddajcie mi rozum i moralnosc 13.06.08, 13:51 chakotay napisał: > hauhauhauhauuuuuuuu szczekanie to wam aby wychodzi katofaszystowkie pomioty Na razie to ty się zachowujesz jak pomiot i to najgorszego gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Matka Agaty: oddajcie mi rozum i moralnosc 13.06.08, 21:55 Obaj. I on i mokradło. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 13:54 Gdy zię czyta wypowiedzi Sikorki to można zrozumieć skąd się wzięło określenie "ptasie mózgi". Odpowiedz Link Zgłoś
nastol-atka19 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 13:57 Zwolennicy prawa do aborcji... Odpowiedzcie sobie w sumieniu na kilka pytań. Po pierwsze, czego winne jest dziecko? Nawet jeśli byłoby poczęte wskutek gwałtu... To nie ono jest winne, ale gwałciciel. Jeśli więc gwałcicielowi daje się kilka lat więzienia, czy kilkanaście, różnie to bywa i uważa się, że jest OK, to dlaczego dziecko, powtarzam NICZEMU NIEWINNE, skazuje się na karę śmierci. Hę? Jestem przeciwnikiem kary śmierci dla gwałciciela nawet, tym bardziej nie mieści mi się to w głowie, jak można zabijać dziecko, które nie jest niczemu winne, ono po prostu się poczęło. A to gwarantuje mu wszystkie prawa człowieka. Owszem, może matka cierpi, może... Ale nie ma ważniejszego prawa od prawa do życia. Zawsze i wszędzie, w przypadku np. wypadku, najpierw ratuje się ludzi, którzy mają bezpośrednie zagrożenie życia, a potem innych cierpiących. Tego się uczy na wszystkich kursach pierwszej pomocy. Dziwne, że kiedy przychodzi sprawa aborcji, to nagle wszystko staje na głowie. Masaż serca może spowodować złamanie żeber itd. ale ratuje życie, kiedy mamy do czynienia z ocaleniem komuś życia, taka sprawa jak złamane żebro, NIE MA ZNACZENIA. Tego mnie nauczono na kursie pierwszej pomocy. Ludzie, czy Wy rozumiecie, że aborcja jest zabójstwem człowieka! Niewinnego człowieka! Przykro mi jest, że ci, którzy wyzywają innych od ciemnogrodu, sami szerzą poglądy jak przed wiekami, kiedy to sądzono, że płód nie jest człowiekiem. Ludzie, to już było! Nauka to obaliła. Każdy człowiek ma podstawowe i niezbywalne prawo do życia. I koniec. A matce- trzeba pomóc. Zawsze może urodzić dziecko i oddać do adopcji. To jest chyba oczywiste. Podejrzewam, że bardzo wiele rodzin z chęcią zaadoptuje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 14:09 To sobie tak uważaj, masz do tego prawo. Ale nie wszyscy tak uważają. Chcesz aby szanowano Twój punkt widzenia - uszanuj punkt widzenia innych. Tu nikt nikogo nie zmusza do aborcji. Jeśli ktoś jest przeciwny z ideologicznego punktu widzenia - nie ma żadnego obowiązku się temu poddawać. Chodzi o prawo wyboru. Nikt nie ma prawa nikomu narzucać swoich poglądów (które on sam uważa za jedynie słuszne, za świętą i niepodważalną prawdę) za pomocą państwowych środków przymusu, praagrafów kodeksu karnego i prokuratorskiej sancji. Bo to właśnie jest totalitaryzm i faszyzm. Państwo i cały jego aparat - na usługach jednej ideologii. Płód stanie się człowiekiem dopiero w chwili urodzenia. Jajko to nie jest kura, a kawior to nie jest ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 14:32 a dlaczego wszyscy piszcza tylko na temat tej dziewczynki? Dlaczego jest tak malo wypowiedzi na temat niedoszlego TATY? Czy tam tez byl ksiadz i pani doktor ze szpitala? I prokuratura i policja! Siedzi w domku zabezpieczony przez pewnie dobrze usytuowanych rodzicow, ktorzy pilnuja, zeby mu sie zadna krzywda przez ta "dziewuche" nie stala. Jakie jest stanowisko JEGO rodzicow w tej sprawie? Czy tylko kobiety sa proszone do odpowiedzialnosci za wszystko? Nie zdziwie sie wcale, jezeli okaze sie wkoncu, ze to Agata zmusila go do stosunku! Teraz pojmuje, dlaczego kler lapie sie za malych chlopcow a nie za dziewczynki - tam im OJCOSTWO nie grozi! Co niektorzy z was powinni sie naprawde w glowe stuknac Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 14:36 No bo Wyborczej nie chcialo sie zbadac tego watku... bardzij nosny jest temat pt. 'Zgwalconej 14 latce odmowiono aborcji ', a ona tak teskni do swej wodnej zabki. ZROZUM : Agora tu tak miesza, jak Rywin, Michnik i Miller w zeznaniach. gruzlica napisała: > a dlaczego wszyscy piszcza tylko na temat tej dziewczynki? > Dlaczego jest tak malo wypowiedzi na temat niedoszlego TATY? > Czy tam tez byl ksiadz i pani doktor ze szpitala? I prokuratura i > policja! Siedzi w domku zabezpieczony przez pewnie dobrze > usytuowanych rodzicow, ktorzy pilnuja, zeby mu sie zadna krzywda > przez ta "dziewuche" nie stala. Jakie jest stanowisko JEGO rodzicow > w tej sprawie? Czy tylko kobiety sa proszone do odpowiedzialnosci za > wszystko? > Nie zdziwie sie wcale, jezeli okaze sie wkoncu, ze to Agata zmusila > go do stosunku! Teraz pojmuje, dlaczego kler lapie sie za malych > chlopcow a nie za dziewczynki - tam im OJCOSTWO nie grozi! > Co niektorzy z was powinni sie naprawde w glowe stuknac Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: orcheystra 13.06.08, 14:48 orcheystra napisał: > nie będzie mi nikt a tym bardziej żaden ***** klecha bez względu na > to, czy jest jakimś papieżem, biskupem, czy przydupasem > jakiegokolwiek kościoła ględził, co jest dobre a co złe, co podoba > się Bogu (o ile Bóg istnieje) a co nie! Masz racje! Kradnij, zabijaj i sraj bliznim na glowy. Wtedy poczujesz sie zupelnie dowartosciowany! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 14:52 dzisiaj propaganda na rzecz aborcji, jutro kolorowy dodatek "Nasz Papież" dzisiaj ratujemy Ropspudę, jutro w dodatku o nieruchomosciach chwalimy inwestycje budowlane na terenach chronionych czy te zbieranina pismaków z michnikowej szmaty ma w ogóle jakieś poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
vianarn Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 15:57 Aborcja jest złym rozwiązaniem, zniszczy dziecko i dziewczyne. Natomiast jeśli zdecyduje się urodzić, to znajdą się tysiące ludzi którzy jej pomogą. Matce pomoc jest dużo bardziej potrzebna niż córce. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 16:04 vianarn napisał: > Aborcja jest złym rozwiązaniem, zniszczy dziecko i dziewczyne. Natomiast jeśli > zdecyduje się urodzić, to znajdą się tysiące ludzi którzy jej pomogą. Jak jej pomogą, jesli umrze, albo nabawi się trwałego kalectwa? Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 16:14 Mam wrażenie, że żyjemy w państwie wyznaniowym. Gdyby pozwolić fanatycznemu oszołomstwu decydować wprowadziliby szariat i policje obyczajową! Rydzyk akbar! Rydzyk akbar! Rydzyk akbar! Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Matka - jezeli jest osoba wierzaca 13.06.08, 16:39 juz podlega ekskomunice - z urzedu; za naklanianie do aborcji powinna zostac aresztowana przez sąd; a naklania - wykorzystujac m.in.media; za brak nalezytego dozoru nad corka powinna miec ograniczona wladze rodzicielska; i tyle i po co to przedstawienie Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Matka - jezeli jest osoba wierzaca 15.06.08, 12:56 push.sp napisała: > juz podlega ekskomunice - z urzedu; > za naklanianie do aborcji powinna zostac aresztowana przez sąd; Bo tak by chcieli antyaborcjoniści? Nakłananie do zgodnej z prawem aborcji jest zgodne z prawem. Skandalem jest, że na podstawie donosu o nakłaniu dziewczynki do zgodnej z prawem aborcji sąd wydał orzeczenie o umieszczeniu Agaty w ośrodku opiekuńczym. To jest ewidentne złamanie prawa przez organ, ktory ma stać na straży jego przestrzegania. Odpowiedz Link Zgłoś
nayurito spekulacje Gazety! 13.06.08, 18:42 Akurat przypadkiem tak się stało, że poznałam wydarzenia Agaty od osób, które były z nią w chwili, kiedy miała ona przejść aborcję. Dobrze, że GW nie posunęła się do podawania danych osobowych. To obrzydliwe, że tak bardzo rozgłośniliście, a do tego zakłamaliście problem dziewczyny. Właśnie przez osoby, które egoistycznie podchodzą do jej problemu, albo próbują go upolitycznić, dziewczyna nie może podjąć samodzielnej decyzji. Zostawcie ją osobom kompetentnym, które nie potraktują jej jak przedmiotu do słownych przepychanek, ale jak CZŁOWIEKA. Dziennikarze, powstrzymajcie czasami własną bezmyślność i nieodpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: spekulacje Gazety! 13.06.08, 21:52 Zdaje się że GW napisała o całej sprawie JUZ po tym jak Agata wraz z matką podjęła decyzję. Dane osobowe Agaty podała nie GW, a Ci co chcą bronić jej "nienarodzone maleństwo", zupełnie nie przejmując się jej losem. Upublicznienie całej sprawy było potrzebne by Agata mogła skorzystać z tego co jej prawo gwarantuje. Czyli podsumowując jest dokładnie na opak niż to próbujesz przedstawić. O ile nie bujasz z "poznaniem" jestem pewien że "swoją" wersję przedstawiły ci osoby starające się uniemożliwić jej przeprowadzenie zabiegu zgodnie z WŁASNĄ decyzją. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 18:52 Aborcja to morderstwo, wyjątkowo bestialskie morderstwo dokonane na niewinnym bezbronnym człowieku. co do pani tysiąc - kiedyś matka była gotowa poświęcić życie żeby ratować dziecko, pani tysiąc chciała je zamordować. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 15.06.08, 13:10 rafal-1972 napisał: > Aborcja to morderstwo, wyjątkowo bestialskie morderstwo dokonane na niewinnym > bezbronnym człowieku. Aborcja jest usunięciem ciąży, a nie morderstwem, a co do człowieczeństwa embrionu nie ma jednomyślności. Owa rozbiezność poglądów wynika z odmiennego definiowania istoty człowieczeństwa. Gwoli uczciwości wypadałoby zaznaczyć, że to wg Ciebie aborcja jest morderstwem, bo uważasz, że istotą człowieczeństwa jest posiadanie ludzkiego DNA. Dla tych, którzy upatrują jej w cechach anatomicznych lub psychicznych embrion staje sie człowiekiem dopiero w II lub III trymestrze ciąży i co za tym idzie akceptują aborcję przed osiągnięciem przez zarodek właściwego stadium rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_7 jesteś słaba z fizyki, 18.06.08, 21:49 zwłaszcza, jeżeli chodzi o pojęcie t Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Oddajcie? Zaraz-zaraz. Bo się pogubiłęm 13.06.08, 20:43 Przecież chyba ta pani preferuje zabijanie? To może i Agatkę by skrobnąć w beczkę, co? Kto powiedział, że zabijać można tylko do 12 tygodnia ciąży. A może do 12 tygdnia po porodzie? A może do 12 roku zycia? A może do 14? Przecież jak nie ma zasad tylko umowa, to umówić się można na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Oddajcie? Zaraz-zaraz. Bo się pogubiłęm 13.06.08, 21:54 Ok dobra - to jeżeli mówimy nie o umowach a o zasadach to jak definiujesz człowieka? Czy zasada nie jest też umową? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick to Monki moncom! 15.06.08, 07:30 w Izraelu to sie zacheca 14-tki do rodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koziol Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 18.06.08, 21:12 Jedni chcą odbierać życie, drudzy za wszelką cenę go bronią jedni w tragedji ludzkiej szukają zysku, drudzy zgłaszają sie do obozu zagłady aby ratować miliony. Jedni w Boga wierzą, drudzy nie Zaszczuto dziewczyne i tyle. JUŻ RAZ W HISTORII ŚWIATA TRAKROWANO LUDZI PRZEDMIOTOWO - PAMIĘTACIE? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koziol Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 18.06.08, 21:18 Dajcie już dziewczynie spokuj, to jej prywatna sprawa POLSKA - PAŃSTWO BEZPRAWIA Odpowiedz Link Zgłoś