atowlasnieja Zaskakujące 18.06.08, 14:52 Zaskakuje mnie fakt, że na tym portalu wypowiada się tyle osób uważających GW za pomyje w pastylce. :) Jak coś (ktoś) ma poglądy nie przystające do moich to po prostu lepiej go unikać Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Zaskakujące 18.06.08, 17:27 atowlasnieja napisała: > Zaskakuje mnie fakt, że na tym portalu wypowiada się tyle osób > uważających GW za pomyje w pastylce. :) > > Jak coś (ktoś) ma poglądy nie przystające do moich to po prostu > lepiej go unikać tez mła to zastanawia od wielu lat... przyłaza tu wszelkiej masci oszołomy albo xianskie albo pisiorskie ew.lewackie i wylewaja swoje frustracje i wiadra pomyj, ja nie chadzam na katolik.pl,lewica bez cenzury czy tez inne dziadowskie forum narodowców lub weszpolaków frondowskich i nikogo tam nie obrazam. Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Zaskakujące 18.06.08, 17:30 no i co konstruktywnego zaproponujesz ? > atowlasnieja napisała: > > > Zaskakuje mnie fakt, że na tym portalu wypowiada się tyle osób > > uważających GW za pomyje w pastylce. :) > > > > Jak coś (ktoś) ma poglądy nie przystające do moich to po prostu > > lepiej go unikać > > tez mła to zastanawia od wielu lat... przyłaza tu wszelkiej masci oszołomy albo > xianskie albo pisiorskie ew.lewackie i wylewaja swoje frustracje i wiadra pomyj > , > ja nie chadzam na katolik.pl,lewica bez cenzury czy tez inne dziadowskie forum > narodowców lub weszpolaków frondowskich i nikogo tam nie obrazam. > Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa KAI: 14-letnia Agata z Lublina usunęła ciążę 18.06.08, 14:58 Stało się. Zamordowali bezbronne dziecko wśród fleszów i kamer. Agatko jesteś zadowolona? Lepiej sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: KAI: 14-letnia Agata z Lublina usunęła ciążę 18.06.08, 16:17 zalobanarodowa napisała: > Stało się. Zamordowali bezbronne dziecko wśród fleszów i kamer. > Agatko jesteś zadowolona? Lepiej sie czujesz? Kolejna półanalfabetka, kalecząca język ojczysty? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: KAI: 14-letnia Agata z Lublina usunęła ciążę 18.06.08, 16:28 Wdakra, a Ty co - studiowalas razem z Adasiem Mialczynskim ( taki polonista, z 'Dnia Swira '. Marek Kondrat tam gral. Tego polonistycznego swira wlasnie ). wdakra napisała: > zalobanarodowa napisała: > > > Stało się. Zamordowali bezbronne dziecko wśród fleszów i kamer. > > Agatko jesteś zadowolona? Lepiej sie czujesz? > > Kolejna półanalfabetka, kalecząca język ojczysty? Odpowiedz Link Zgłoś
almendra2 Mam dość kościoła w tym kraju 18.06.08, 14:58 Czy organizacja kościelna w tym Państwie ma obowiązek przestrzegania prawa? Gdyby nie prasa to najprawdopodobniej zmusiliby tą dziewczynkę to urodzenia dziecka. Dziewczynka miała prawo do aborcji i z niego skorzystała. Skąd pomysł że została zmuszana? Księża kochani uwazają, że każde dziecko- nawet z gwałtu trzeba urodzić. Tylko oni nie wiedzą o czym mówią, sami żyjąw celibacie, bez rodzin, obowiązków z tym związanych i mogą śnić mrzonki na jawie dalej. Zwykły człowiek nie ma możliwości zyć sama ideologią, bo na jego utrzymanie nie płacą parafianie Odpowiedz Link Zgłoś
marych Skąd KAI ma takie info? 18.06.08, 14:59 Niech się zajmą lepiej streszczeniami kazań czarnuchów, a nie drepczą dzieciom po piętach. Odpowiedz Link Zgłoś
klaser3 KAI: 14-letnia Agata z Lublina usunęła ciążę 18.06.08, 15:00 Nie jestem zwolennikiem usuwania ciązy ale uwazam ,ze chyba dobrze sie stało ,iż ktoś tej dziewczynce pomógł. Przeciez gdyby nawet w jakis okolicznościach tą ciążę utrzymano to mniemam,że po paru nawet latach znalazło by się grono kanali które zatrułyby życie matce i jej dziecku. / że ,to matka chciała cię zabić itd.itp./ co napewno zrujnowało by życie całej rodzinie. Poza tym emocjonalnie niedojrzała małolatka mogłaby zrobić jakis desperacki krok . Widocznie Bóg tak chciał i stało się jak miało stać. A ci którzy chcą na siłę uszczęśliwiać drugich nich się lepiej zastanowią ile złego robią !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra X podstawka będzie oskarżony? czy uniknie sądu? 18.06.08, 15:01 Czas na sąd dla tego klechy. Czy hierarchia w trybie pilnym wyśle go na studia do watykanu? Odpowiedz Link Zgłoś
marsianin [...] 18.06.08, 15:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
forte-pianista Re: KAI: 14-letnia Agata z Lublina usunęła ciążę 18.06.08, 15:06 zło zatriumfowało, cieszcie się jego słudzy... dziewczyna miała szanse wyjść z tego wszystkiego czysta moralnie, teraz będzie nosić brzemię swojego grzechu do końca życia... Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: KAI: 14-letnia Agata z Lublina usunęła ciążę 18.06.08, 15:11 Tzw. "obrońcy życia" tyle pyskują gdyż przetestowali wszystko na własnej (a jakże) dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
david_silbermann życzę jej, żeby już nigdy nie zaszła w ciążę 18.06.08, 15:07 wystarczająco dorosła na seks, ale zbyt dziecinna, żeby stawić czoła efektom swojej dorosłości. wcześnie zaczęła, za dwa lata pewnie będzie jeszcze lepiej się prowadzić, ale już wtedy wiek jej nie pozwoli na zabicie dziecka przy wykorzystaniu tego prawa o ciąży jako rezultacie współżycia z nieletnią.. mam nadzieję, że nigdy w Polsce nie wprowadzona zostanie aborcja na życzenie ani "ze względów socjalnych", bo tacy "ludzie" jak Agata będą gotowi zabijać kolejne dzieci, bo po chłodnej kalkulacji dojdą do wniosku, że wolą wakacje nad morzem i nowe ciuchy. mam nadzieję, że będzie żałowała tego do końca życia, tak samo lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: życzę jej, żeby już nigdy nie zaszła w ciążę 18.06.08, 15:13 no cudownie...juz mamy obrońce zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: życzę jej, żeby już nigdy nie zaszła w ciążę 18.06.08, 15:13 Co jest droższe? Dziecko czy wakacje nad morzem? Odpowiedz Link Zgłoś
david_silbermann matkę też "wyceniłeś" ? 18.06.08, 15:36 nie wszystko w życiu sprowadza się do pieniędzy i przyjemności, czy dzisiejszemu społeczeństwu naprawdę tak trudno to pojąć ????? Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: życzę jej, żeby już nigdy nie zaszła w ciążę 18.06.08, 15:13 To rzeczywiscie nauke Kosciola Katolickiego masz w malym palcu. I przykaznie "kochaj blizniego swego jak siebie samego" aplikujesz codziennie. Pokolenie JP2... Dzieki temu ze usunela w profesjonalnym szpitalu a nie na kozetce w piwnicy prawdopodobnie nieplodna nie bedzie. Na szczescie bo nieplodnosc to okropna choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
david_silbermann a Ty chyba pokolenie GW92. nie wycieraj sobie gęby 18.06.08, 15:32 Janem Pawłem II, jego naukami i kościołem katolickim, bo po pierwsze nie masz do tego prawa, a po drugie - to do mnie nie trafia. do kościoła nie chodzę, prac papieża nie czytałem. dziwne to przekonanie, że każdy kto sprzeciwia się aborcji i złorzeczy jej zwolennikom jest z góry uznawany za "katofaszystę", człowieka, który "modli się pod figurą a diabła ma za skórą", bo nie postępuje zgodnie z zasadą, którą przytoczyłaś.. idź lepiej w świat namawiać do nadstawiania drugiego policzka. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: a Ty chyba pokolenie GW92. nie wycieraj sobie 18.06.08, 15:34 Dziwne że kto zgadza się na prawo do aborcji musi być "pokoleniem GW". Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: życzę jej, żeby już nigdy nie zaszła w ciążę 18.06.08, 15:20 Dawidku ile ty masz lat gdy widzę te starsze panie i panów broniących dzieci nienarodzone to sobie myślę ze odrabiają pokutę za aborcje bo za ich młodości aborcja była powszechna Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: KAI: 14-letnia Agata z Lublina usunęła ciążę 18.06.08, 15:15 Na glownej stronie gazeta.pl jest tekst o 7-latku, ktorego zabrano ojcu, bo ten mial zamiar go zabic, a przeszkodzili mu sasiedzi. Czemu tam nie ma tylu wpisow katolikow? O aborcji bylo kilkaset wpisow, tam jest zaledwie 30. No dalej, oferujcie swoje pieniadze i mieszkania potrzebujacemu NARODZONEMU dziecku! Nie chcecie? Ach, jacy wygodniccy! A egoizm to grzech - do konca zycia bedziecie myslec o dziecku, ktoremu zmarnowaliscie zycie, nie przyjmujac go pod swoj dach - skonczycie jako alkoholicy albo samobojcy. I bedziecie miec syndrom po-nieadopcyjny. A dziecko bedzie ocalencem po-nieadopcyjnym. Czemu Agate juz wypuscili do domu? Mamusia nagle przestala byc niebezpieczna? Przez tydzien sie zreformowala? Zalosna hipokryzja. Mam nadzieje, ze Agata i jej mama zaloza sprawy Frondzie i lekarce za zlamanie ustawy o ochronie danych osobowych ( a lekarce do tego za lamanie praw pacjenta), ksiedzu za nekanie (jesli taki przyjaciel, to czemu potrzebowal zaswiadczenia na papierze?) no i szpitalom (za to, ze nie wskazali, gdzie moze przerwac ciaze). Kobieta moze uprawiac seks z kim chce i kiedy chce - to zalicza sie do wolnosci osobistych i praw czlowieka. Gwalt jest zlamaniem tych praw. Gwalt jest tez zbrodnia wojenna, szeroko stosowana. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: KAI: 14-letnia Agata z Lublina usunęła ciążę 18.06.08, 15:39 Rikol, Slonce TY moje: 1. To ze czegos nie pokaza w telewizji ( tym bardziej 'nie wydrukuja w Wyborczej) wcale nie oznacza, ze tego nie ma. Chlopiec ma zagwarantowana opieke, ale dlaczego GW tego nie wydrukowala ... nie wiem i nie chce GDYBAC. 2. Agaty nikt nie zgwalcil 3. Wiadomo bylo - pisalem juz o tym w zeszlym tygodniu: papugi Wyborczej niezle sie napocily, i by w pierdlu nie skonczyli dziennikarze GW, dzialacze bojowek aborcyjnych i matka 14-latki ( za naklanianie do aborcji ) - dziewczyna musiala diametralnie zmienic zdanie. Po prostu pokazali, jaka ma alternatywe - i dziewczyna 'wybrala', ale nie pisz ze wybrala 'sama i zgodnie ze swoim sumieniem'. 4. Nie wiem, kto tu jest obludny ... powiedz, jaki lewacy i feministki maja pomysl, by taki los nie spotykal dzieci ? Ja slysze w kolko: aborcja ... ale powiedz mi, jaka jest roznica miedzy zabiciem w 12 tygodniu zycia, a w 7 roku... 5. Nikt nie zabrania kobietom uprawiac seksu, jesli maja na to ochote. Problem maja wtedy, jak facet nie chce, lub nie moze, ale to juz inna sprawa. Pozdrawiam, Swojski rikol napisała: > Na glownej stronie gazeta.pl jest tekst o 7-latku, ktorego zabrano ojcu, bo ten > mial zamiar go zabic, a przeszkodzili mu sasiedzi. Czemu tam nie ma tylu wpisow > katolikow? O aborcji bylo kilkaset wpisow, tam jest zaledwie 30. No dalej, > oferujcie swoje pieniadze i mieszkania potrzebujacemu NARODZONEMU dziecku! Nie > chcecie? Ach, jacy wygodniccy! A egoizm to grzech - do konca zycia bedziecie > myslec o dziecku, ktoremu zmarnowaliscie zycie, nie przyjmujac go pod swoj dach > - skonczycie jako alkoholicy albo samobojcy. I bedziecie miec syndrom > po-nieadopcyjny. A dziecko bedzie ocalencem po-nieadopcyjnym. > > Czemu Agate juz wypuscili do domu? Mamusia nagle przestala byc niebezpieczna? > Przez tydzien sie zreformowala? Zalosna hipokryzja. Mam nadzieje, ze Agata i je > j > mama zaloza sprawy Frondzie i lekarce za zlamanie ustawy o ochronie danych > osobowych ( a lekarce do tego za lamanie praw pacjenta), ksiedzu za nekanie > (jesli taki przyjaciel, to czemu potrzebowal zaswiadczenia na papierze?) no i > szpitalom (za to, ze nie wskazali, gdzie moze przerwac ciaze). > > Kobieta moze uprawiac seks z kim chce i kiedy chce - to zalicza sie do wolnosc > i > osobistych i praw czlowieka. Gwalt jest zlamaniem tych praw. Gwalt jest tez > zbrodnia wojenna, szeroko stosowana. Odpowiedz Link Zgłoś
chowad "Mamusiu, już mam trzy miesiące..." 18.06.08, 15:17 Nie trzeba być katolikiem/chrześcijaninem/moherem, żeby rozróżniać zło od dobra. Za gó..arską bezmyślność, niewinna osoba straciła życie, bo 9 miesięcy z brzuchem do zbyt wysoka cena za jego ocalenie. Dziecko tóż po porodzie można oddać do adopcji bez żadnych konsekwencji. Nie sądze, aby to był gwałt. Czyn był zabroniony, bo dziewczyna ma 14 lat. Zdjęcie płodu w 3 miesiącu: fotoforum.gazeta.pl/photo/8/fb/gh/phde/lfFfzfexnfsQXmDOhX.jpg "W tym miesiącu dziecko dalej rozwija się w szalonym tempie. Płód zaczyna coraz bardziej przypominać noworodka. Maluch osiągnął już długość 2 cm. Tworzą się powieki, które jeszcze przez trzy miesiące pozostaną zamknięte, powstają wszystkie części narządu wzroku: rogówka, soczewka, siatkówka. Tworzą się poszczególne części jamy ustnej i gardła, formują się zawiązki zębów, pojawiają się wargi. Dziecko ma ukształtowane rączki, palce, a nawet paznokcie. Rozpoczyna się produkcja krwinek, insuliny, żółci i hormonu wzrostu. Maluch sprawdza swoje możliwości. Porusza się w macicy, zgina kończyny, przeciąga się, nawet marszczy brwi." Tekst w cudzysłowie ze strony we-dwoje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: "Mamusiu, już mam trzy miesiące..." 18.06.08, 15:23 To dziwne...moje dzieci miały 3 miesiące w 3 miesiące PO NARODZINACH. w AKCIE URODZENIA TEŻ NIKT ICH NIE POSTARZAŁ O 9MIESIECY CIĄŻY. BTW, trzymiesięczne dziecko nie mówi i nie zwraca się do nikogo "mamusiu"...a już na pewno nie w okresie płodowym, mistrzu taniej retoryki. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: "Mamusiu, już mam trzy miesiące..." 18.06.08, 17:14 Rosa: Chyba nie powiesz, ze twoje dzieci przyniosl bocian w dniu ich urodzin i sa obecne w Twoim zyciu tylko i wylacznie od tego dnia 'ich urodzin' ?! chyba chodzilas na USG, ... przypomnij sobie kiedy moglas u lekarza uslyszec po raz pierwszy bicie serca swojego dziecka. Nie mowie juz o tym, jak wyczuwalas ruchy, czy swojemu mezczyznie kladlas dlon na swoim brzuchu, by tez je wyczol... Nikt nikogo nie 'postarza' to ze w dokumentach notuje sie date 'urodzenia' - o niczym nie swiadczy... to taka data 'umowna', potrzebna naszej biurokracji. Embrion ludzki od samego poczatku ma juz okreslone wszystkie cechy fizyczne i psychiczne, zakodowany kolor oczu, wlosow, skory, glos, inteligencje, zdolnosci i wady. Jest NIEPOWTARZALNY. Usuwajac go - pozbywasz sie z Ziemii istoty ludzkiej. Drugi raz - TAKIEJ SAMEJ OSOBY - juz miec nie bedziesz. rosa_de_vratislavia napisała: > > To dziwne...moje dzieci miały 3 miesiące w 3 miesiące PO > NARODZINACH. w AKCIE URODZENIA TEŻ NIKT ICH NIE POSTARZAŁ O > 9MIESIECY CIĄŻY. > BTW, trzymiesięczne dziecko nie mówi i nie zwraca się do > nikogo "mamusiu"...a już na pewno nie w okresie płodowym, mistrzu > taniej retoryki. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: "Mamusiu, już mam trzy miesiące..." 18.06.08, 17:37 swojski_fr_1 napisał: > Usuwajac go - pozbywasz sie z Ziemii istoty ludzkiej. Drugi raz - > TAKIEJ SAMEJ OSOBY - juz miec nie bedziesz. > a ch... ci za przeproszeniem do tego ????? ty tego bachora zmajstrowałes? nie? to pilnuj swojego fiuta palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: "Mamusiu, już mam trzy miesiące..." 18.06.08, 17:47 Jak juz pojales skomplkowany manewr Ctrl+C oraz Ctrl+V, to staraj sie zaznaczyc cala wypowiedz... wyrywanie z kontekstu, i niepelne przedstawianie sprawy, to twoja/wasza specjnosc. Moj fiut ma sie dobrze - dzis w przerwie obiadowej zostal fachowo obciagniety. mw-te napisał: > swojski_fr_1 napisał: > > > > Usuwajac go - pozbywasz sie z Ziemii istoty ludzkiej. Drugi raz - > > TAKIEJ SAMEJ OSOBY - juz miec nie bedziesz. > > > a ch... ci za przeproszeniem do tego ????? ty tego bachora zmajstrowałes? nie? > to pilnuj swojego fiuta palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: "Mamusiu, już mam trzy miesiące..." 18.06.08, 15:25 "Adopcja bez żadnych konsekwencji" Tylko skrajnego kretyna stać na zachwalanie adopcji. Skoro zabieg wykonano profesjonalnie są szanse graniczące z pewnością, że jeszcze Agacie niebiosa w dzieciach wynagrodzą znoszenie nagonki rozszalałych sługusów watykańskiego imperium. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita To wasza wina!!!!!! 18.06.08, 15:28 ale ciaza ma swoje koncekwencje, zdrowotne, finansowe (porod kosztuje: leki znieczulenie, polozna, polog kosztuje), psychiczne, fizyczne itp Kobieta to nie inkubator, to zywy czlowiek! A to ze tak pozno wykonano jej zabieg to czyja wina? czyz nie bohaterskiego ksiedza i babc w berecikach? TO WASZA WINA!!!! I czy ty sadzisz czy to byl gwalt czy mnie nie ma zadnego znaczenia. ani wartosci. zachowaj wiec swoje ..... dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: To wasza wina!!!!!! 18.06.08, 15:54 Wina lezy po stronie dzialaczy aborcyjnych... dziewczyna chciala urodzic, matka byla przeciwna. Na odwet wezwala dziennikarzy i dzialaczy aborcyjnych - dla nich cudze zycie nic nie znaczy. Jak dla Was aborcja na zyczenie jest takim super wyjsciem, to czemu sie pieklisz ? Tylko, ze tu nie bylo mowy nawet o aborcji na zyczenie, ale na polityczne zamowienie. I zauwaz, jak Wyborcza dziala tutaj wybiorczo : przypomnij sobie, jak Wyborcza pietnowala dzialacza Samoobrony, ktory naklanial A.Kowalczyk do usunieciaciazy... Prima di parlare, giudificare - prova pensare Swojski > ale ciaza ma swoje koncekwencje, zdrowotne, finansowe (porod kosztuje: leki > znieczulenie, polozna, polog kosztuje), psychiczne, fizyczne itp > Kobieta to nie inkubator, to zywy czlowiek! > > A to ze tak pozno wykonano jej zabieg to czyja wina? czyz nie bohaterskiego > ksiedza i babc w berecikach? TO WASZA WINA!!!! > > > I czy ty sadzisz czy to byl gwalt czy mnie nie ma zadnego znaczenia. ani > wartosci. zachowaj wiec swoje ..... dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: To wasza wina!!!!!! 18.06.08, 16:14 czy wy tepi jestescie czy macie klopoty ze zrozumieniem? dziewczyna NIE CHCIALA. Bez jej zgody nie doszlo by do zabiegu. Potrzebna jest zgoda dziecka do wykonania zabiegu skoro zabieg mial miejsce tzn ze zgoda byla. A po drugie , wsiekam sie bo calej sytuacji mogloby nie byc gdyby dziewczynka dostala np. postinor A dlaczego go nie dostala? dlaczego lekarze boja sie przepisywac srodki wczesnoporonne? Lepjej bylo poczekac az zarodek podrosnie i zacznie sie rozwijac bo wtedy mozna pokrzyczec o "nienarodzonym dzieku ktore czuje i mowi mamusiu" To wasza wina!!! tutaj sytuacja byla prosta, dziewczynka miala prawo do podjecia takiej a nie innej decyzji i ja podjela. To wasza wina ze zabieg zostal tak pozno wykonany Odpowiedz Link Zgłoś
system77 hipokryzja kościoła 18.06.08, 15:40 Cała wiara katolicka opiera się na obrazach śmierci, bólu i lęku przed własnym ciałem. 10 -latkom mówi się o przybijaniu ludzi do krzyża i jedzeniu ciała... tylko nie piszcie że 10 latek wie co to metafora... Żałosna krótkowzroczność. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: hipokryzja kościoła 18.06.08, 16:03 ty chyba przysyiales na tych zajeciach... z tego, co ja pamietam, to wiara uczy nie bac sie smierci, nie bac sie cierpienia, nie bac sie NICZEGO, poza zabiciem wlasnej duszy, wlasnego czlowieczenstwa. Zobacz tez, jakie mlektury przerabia 10-latek, zobacz, czego uczy sie na biologii..., zobacz w jakie gry gra na PC, czy play-station. Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś